Új privát üzeneted érkezett!

Feladom. Látom közben törlődött is, szóval hogy értehető legyen a nevem mellé sikerült tenni egy mini képet Zitáról. De nem volt jó.

Megcsináltam a harmadik tortát ,a holnapi bulira. Erre ugyanúgy ananászt tettem, mint az elsőre, mert nekem úgy jobban ízlett, Zitát meg annyira nem hozta lázba a banán a tetején. Képzeljétek, ha eszünk néz :shock: és elkezdi dugdosni ki a nyelvét :lol: annyira cuki. Este evett Apája, erre Zita mondja nekem, és mutogat felé "apa" és öltögette a nyelvét. Mondom ez már egy mondat volt, csak lejelelte a második felét =apa eszik :wink:
Nálunk az ebéd terén javult a helyzet, most már elég stabilan 100 ml körül eszik, és az grammra ugye több, mint 100 gramm, hiszen sűrűbb, mint a víz. Estére viszonylag jól eszik, változó, viszont délelőtt semmit szinte :evil: Hétfőn megyünk méreckedni, szerintem 8900 körül lesz.
Blankának szép a súlya!! Mary, nem kell vezetgetni. Szépen csinálja a dolgait, ahogy mondod Te is, később kezdett mindent. Fog járni is hamarosan. Hagy alapozza meg rendesen a mászással. Zita sem jár még és egy pillanatra sem aggódom. Kapaszkodva oldalaz, már elengedi a kapaszkodót és áll egyedül néhány mp-t és eszméletlen büszke mi meg nagyon örülünk és ujjongunk, hogy jaj, de tudsz Te állni 8) Járni ráér, igazából 15 hó után lehet megkésettnek mondani...mármint ha addig nem indul el.

Kép
ági_bp

Kata, újra itt, helyes!
Zita este az elmúlt időszakban fél9kor aludt el, s 12 órát aludt éjjel. Nappal másfelet. Viszont az elmúlt napokban megint egyre később lehetett ágyba dugni, bár Ő mindig is bagoly-típus volt (khmm, volt kire ütnie, na nem az apjára, mert neki igénye van arra, hogy még nappal is aldjon ha megteheti, különben estére KO).
Ma is Zita fél10 után aludt el, és nem örült az "altatásnak" egyáltalán. Tegnap is sokáig volt ébren, bár annak megvolt a szépsége a szülinapja miatt :D
Viszont hiába alszik el később, akár másfél órával is, reggel általában ugyanakkor ébred :shock: :roll:

Kép
ági_bp

jó reggelt

Kép
ági_bp

csak nem sikerül a kép :?

Kép
ági_bp

pedig átméreteztem, lekicsinyítettem, minden. Na, ennek biztos így kell lennie :wink:

Kép
ági_bp

szép napot mindenkinek!!!

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Rozi ma reggel fél 6-kor kelt :? Mi pacsirták vagyunk, de azért ez nekem is rázós volt!

Ági miért nem sikerül a kép?Amúgy a vonalzó mellé nekem sem sikerült, csak a nevemhez. Zita annyira tündér, a kalap nagyon jól áll neki és a torta is szuper jól sikerült!

Tényleg Mary miért kellene vezetgetni Blankát. Majd jár amikor eljön az ideje! Én már a terhes tanácsadáson rájöttem, hogy nagyon szelektálni kell a hallottakat.

Rozi mostanában kéri , hogy vezetgessem, de tényleg nem sokszor csak naponta egyszer - kétszer. A baby taxit tologatja, de még mindig a mászás a fő közlekedési mód, úgy érzi biztonságban magát és ez a leggyorsabb.

Ági, Zita hányszor ébred még cicizni?

Rozi jó esetben 2-3x, de hajnali 3-kor mindig felébred és ilyenkor nehezen alszik vissza. Nálunk ez a 3 óra olyan mumus!Mivel 2 óra 45 perckor született, lehet, hogy ezért kel fel ilyenkor? Na ez hülyeségnek hangzik, de vajon miért??? Doo, szakértői ötlet???

Kata, tényleg tök jó, hogy visszatértél! Marci csak egyszer ébred, az királyság!!!

Etus, már akartam kérdezni, hogy mi van a szopival? Hogy döntöttél? Sajna semmi használható ötletem nincs!!!

Bea

Kép[/url]
június

A vonalzó mellé szerintem csak úgy tudtok képet tenni, ha új vonalzót csináltok, amibe már a vonalzó készítésekor beleteszitek a képet a voniba, nem?

Majd később még jövök....
mary74

Szia Kata, jó, hogy visszajöttél, el ne tűnj megint! :wink:

A vonit én is úgy csináltam ahogy mary. Új vonalzót csináltam és mellé a képfeltöltést.

Ági, hogy ment a buli? Zita nagyon szép a kis kalapjában. :D

Én is voltam ma Hangával gyereknapon az óvodában. Úgy fél óráig nem bújt ki a lábam közül, aztán állt mellettem úgy, hogy fogta a nadrágomat, végül én kerestem hol is van. Volt Agiliti bemutató is, az nagyon tetszett neki. Képzeljétek én a "szuperanya" meg nem vettem észre hogy a kutyával közösen eszik a kiflit. :oops: Ez úgy történt hogy ült mellettem egy kis padon, csócsálta a kiflijét. Én persze régi kollegfanőkkel beszélgettem, nyugodt voltam mert a gyerek ott volt a mellettem. Csak egy kis ovis szólt, hogy eszi a kutya a kiflijét. :lol: Hangi meg olyan kis jószívű, hagyta.

Sajnálok mindenkit aki mellett lakásfelújítanak, Maryt Beát és a mi szomszédainkat.

Vicuska gratula a vizsgádhoz. Lakás miatt ne csüggedj, ez egyik napról a másikra történik. Egyszercsak betoppan valaki akinek kellenni fog. Mi is másfél évig hirdettük, aztán két nap alatt hajléktalanok lettünk. Megkaptuk a hitelt, úgyhogy hamarosan papíron is lesz házunk. :lol: Csak győzzük törleszteni. :roll:

Ja, kaptam ma állásajánlatot. most kicsit elbizonytalanodtam, hogy mikor is legyen kistesó, de még mindig affelé hajlok, hogy hamarosan. Remélem tartják nekem pár évig az állást. :wink: :lol:
Bár kell B terv, ha nem lennék terhes 2 éves koráig. Akkor muszáj visszamennem. Valahová...
Vendég

Mary, bocs a kisbetűért. :oops:
Vendég

Kata, most olvastam vissza. Igen mi már autóülést használunk és már elég rég megfordítottam. A miénkre az van írva 9 kg-tól lehet.
Mostanában elég jól megy az autózás. Nem akarom elkiabálni, de már 25-30 km-t kibír. :lol: Most én mondom amit Etus. Ne legyek telhetetlen. Tudom a Balcsira ezzel még ne jutunk el, de már Csabáig szuperügyi. :lol:

Bea, hogy álltok a hisztivel?
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Bea, nem tudom miért nem sikerült a kép, pedig lekicsinyítettem, átméreteztem, de nem rakta be mégsem :shock: . Először a nevem mellé próbáltam, de akkor még nem méreteztem át, csak kicsinyítettem, na, mindegy.

Zita éjjel még minimum 3-4szer ébred cicizni. Úgy tapasztalom, hogy hajnal felé ébred sűrűbben, s utána "reggel" megint alszik egy hosszabbat, ill. este lefekvés után is. Viszont mostanában elég hosszan szopizik, úgy értem befejezi, elfordul aludni, aztán pár mp után újra sír és kéri. Rozinak milyenek az éjszakái? Most olvasom közben, hogy Rozi is hajnal 3kor kel :? én nem mindig nézem az órát, de ha igen, akkor általában 2-5 között vagyunk :?

Mary, én úgy próbáltam, tehát csináltam új vonalzót, de nem tette be a képet. Kiírta, hogy kész és egy nagy fehér hátteret kapott az egész, kép meg sehol.

Köszönjük a kalapos dícséreteket, nekünk is nagyon tetszik. 2 kalapot is kapott, s a boltban ez tetszett kevésbé, de Apa ragaszkodott hozzá, mostanra meg imádom rajta. :D

Hajni, tényleg másfél évig hírdettétek? :shock: persze csak én éreztem úgy, hogy hipp-hopp elkelt :lol:
És ha várandós leszel 2 éves koráig de nem szülsz még egy darabig? Akkor táppénz vagy mi a terv? Gondolom akkor már pocakosan nem mész vissza. Vagy igen? Megkérdezhetem ha nem vagyok indiszkrét, hogy Hangi mennyi idő után fogant meg?
Hangi gyönyörű a képeken. Az elsőről az jutott eszembe, olyan mint egy kacsa..aztán láttam kacsás tartóban ül :lol: :lol: nagyon menő a háló a fején.
Képzeld mi most úgy döntöttünk nem vágjuk már le a haját olyan kicsire. Majd meglátjuk, de elég szépen megerősödött Neki.

Kép
ági_bp

Már kellene ceruzát adni egy egyévesnek?? :wink: mi még nem adtunk. Hangi ügyesen rajzol. Egyből ceruzát adtál vagy hogy történt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.20 23:02-kor.

Kép
ági_bp

Ma felavattuk az új homokozót és nagy sikere volt. Evett homokot is. Ez kagyló formájú homokozó, (tetejeében lehet nyáron fürdeni), s szinte végig a tetejében ült, és nyúlkált át a homokos részbe, de ha oda tettük kimászott :shock: :lol:

Kép
ági_bp

Sziasztok!
Hangi gyönyörű!!!

Ági bp:sajnos vannak ilyenek :cry: Az a lényeg,hogy ti 3 szépen aznap megünnepeltétek :wink: Nekem az anyósom megy néha az agyamra...Ő mindent jobban tud és nála mindent jobban csinál a lányom!Olyan igazi lehengerlő nőszemély és negatív értelembe.Bár sokat is segít azt nem tagadom!Nekem is imád homokozni Lotti,biztos jó a homokozó,hol állítottátok fel?kertesbe laktok?

Látom Hanga kezd egyedül enni,nekem is mostanság igényli,hogy majd ő szépen eszik egyedül
:? de még elég nagy disznóól van ezután :roll:

KépKép
vicuska

Ági, teljesen megértelek a történet több ponton is sántít. Mondjuk szó nélkül ebédre beállítani valahová kissé illetlenség akármennyire szívbéli barát. A torta ügy meg.............hát én is kiakadtam volna. A tortaszelés igenis fontos ha már szülinapozunk ez a csúcspont, nem?????

Rozi is imád homokozni, sokszor belehasalés csak fekszik benne, mardossa a homokot, tapasztal!!!
Én úgy döntöttem,hogy kocsicipő helyett dupla zoknit adok rá kintre. Időnként segítséggel járogat kicsit és jobb zokniban, mint egy nem arra való cipőben. Jól gondolom???

Tegnap nagynénéméknél voltunk , látott kiskacsát, kiscsirkét, kecske gidát.Nagyon tetszett neki.

Rozi is hajnalban kell többször, éhes lehet? Persze 3-ig is felkel minimum egyszer és utána besűrűsödik.

Hanga annyira szép, olyan régen láttunk róla képet. Épp nemrég gondoltam rá. Tényleg, már kell neki ceruzát adni??? Lehet valamilyen kinti zsírkrétával kellene kezdeni nem? Valami ehetővel :lol:

Doo, merre vagy???

Bea

Kép[/url]
június

Úgy értettem, Rozinak kellene már ceruzát adni? :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Köszönjük szépen. mostanában én is elég kevés képet csináltam róla ezért is tettem fel régen. Pedig kint olyan jó képeket lehetne csinálni, csak mindig ott jut eszembe hogy hozni kellett volna a gépet.
Ceruza: én nem gondolom hogy kell adni, de ha érdekli és szívesen foglalatoskodik vele, akkor persze nem hagyom elveszni az érdeklődését. Lehet hogy a szakirodalom, mármint a vizuális nevelés módszertan, a zsírkrétát javasolja először, de lakásvédelmi szempontokból nem javaslom senkinek ebben a korban. A grafit mindenhonnan leradírozható és nincs akkora szabálykövetésük még, hogy csak a papírra firkáljanak. Bár Hangi ha ott vagyok, tökéletesen tudja meddig tart a lap, de ha nem látom..., radíroztam én már tapétát. :roll: Pedig ott voltam, mosogattam, Ő pedig a földön rajzolt a hátam mögött. Mivel hallotam a ceruza hangját, nem is néztem mit csinál, elégedett voltam, hogy milyen jó kislány, ügyesen eljátszik. De mikor mégis megfordultam, Ő eldobta a ceruzát és olyan arccal mutatott a falra, hogy ezt mondta a tekintete: "nézd már anya" valaki összefirkálta a falat." :twisted:

Az egyedül evést pedig erősen csak próbálkozásnak nevezném. :lol: van még mit gyakorolni rajta.

Ági, minden jó ha jó a vége. Tényleg tapintatlanok voltak a vendégeid, de csak a szép részét őrizd meg az emlékeidben.

Szerintem mi is azt a kagyló homokozót fogjuk megkapni. Nem az Obiból vettétek? Nálunk is sláger a homok. Tényleg Ti hova tettétek? Vagy rossszul emlékszem hogy tömbbe laktok?

Jaj, Hangi tegnap óta előre is megy a motorjával, mármint ilyen 4kerekű egérrel.

Ja, Ági, jó nektek hogy Zita haja bedúsult. Én még vágom egy ideig. Bár tegnap mondták, miért vágok neki ilyen fiús hajat. :twisted: Én mondtam hogy azért mert gyönyörű és így is látszik hogy lány.

Kicsit csapongok, de sorba jutnak eszembe a kérdések. Ági, asszem Te kérdezted. Hangi 1 év múlva lett, de a doki biztat hogy a 2. terhesség ált.-ban könnyebben összejön. hogy is lesz, ha már terhes leszek és Hangi meg betöltia 2-t azt nem tudom. Ezen én is sokat rágódom. Valszeg táppénz és a nyári szünet pedig szabadság. Ha, lehet így. Mert tanév közben, ha én azt mondom hogy papíron visszajövök, de szabival kezdek akkor azidő alatt nem lehet helyettesem. Tartós tp. alatt pedig lehet. Nyári szünetben pedig amúgy is el szokták küldeni a szerződésest szóval nem borítanám fel a tanévet. Remélem értehető voltam, mert ez még nekem is egy kicsit kúsza hogy is lesz.. :roll:

Még a hajpántos éppel kapcsolatban akatam írni, hogy Ő eleve mindent szeret a fejére húzni. Ha megkaparint a egy sapkát, hajpántot fél órát is el tud vele játszani, hogy le-fel veszegeti. Sokszor ha ki van teregetve bugyival a fején jelenik meg.
:lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.20 23:04-kor.

Kép
ági_bp

Ja, így már érthetőbb a helyzet, de akkor is Zita kellett volna az első legyen. mármint a szülinapi hangulat.
És mostmár emlékszem hogy írtad is hogy ott fogjátok tartani, de ebben a korban már olyan feledékeny az ember. Te ezt még nem tudhatod. :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Csak egy pár kép erejéig ugroktam be:voltunk ma vásárolni,igazából ilyen kert kisházikót szerettünk volna venni-de miután megláttuk,hogy mekkora a csomagolásában rájöttünk nem fér be az autóba.Ha nem vittük volna Lottit,le lehetett volna hajtani az üléseket és akkor talán....Na mindegy majd apa a héten elhozza!De vettem fürdőruhát és kalapot::: Kép Kép Kép Tudom mindegyik ugyanaz de olyan aranyos és nemtudtam szelektálni :oops:

KépKép
vicuska

Lotti nagyon szép, mindegyiken tündér! Imádom a kalapos babákat. Nekem még eszembe sem jutott a fürdőruha eddig.

Tényleg Ti fogtok a nyáron strandolni a Csöpikékkel? Én nem nagyon bízom a strandvízben. Nem hiányozna valami összeszedett nyavalya.

Doo, merre vagy?

Bea, Rozi ügyike hogy sétálgat, kertbe én is zokniba fogom kiengedni. Vagy mezítláb, ha már nagyon meleg lesz. Hanga kicsit elsiettte ezt a járás dolgot, kicsit úgy látom befelé dőlnek a bokái. Remélem még alakul. Bár ha egy hónappal később kezdi, akkor is szerintem így állna.

Valamit még akartam, de hogy mit...?
Vendég

Lottika szép és csinos kiscsaj :wink: És hogy pózol... 8) :lol:

Doo, tudom, hogy írtad, mindenki jelezze megy-e a bulira Majkra...én estleg becsatlakozhatnék Beáékhoz, ahogy Ő írta a múltkor-ha egyáltalán mennek :?: de egyre inkább úgy érzem ezt nem vállalom be így Apa és saját kocsi nélkül-még itt Pesten belül is nehézkes utazgatni Vele, tegnap is mire odaértünk már elveszítette a türelmét (45 perc az út) könnycseppek is voltak a nagy sírásban. Pedig ketten szórakoztattuk :shock: :roll: Igazából azt sem tudom mennyi lehet az út Majkra, de gondolom nem a szomszédban van. ha Apa lenne, tuti mennénk, mert nagyon vártam, de gondolom megértitek, vagy legalábbis Hajni, hogy miért érzek így :lol: :?

Kép
ági_bp

Hajni, helyrejött teljesen Hanga lába???

És Rozipopó??

Kép
ági_bp

Nem is meséltem, hogy Zitus mit csinál a babakocsiban és a gyerekülésben. Ugye be van kötve mindkettőben, s ha már unja, elkezdi a csattot fogdosni, néz ránk és mondja "tyátty-tátty-tátty" értsd: csatt-csatt. :lol: annyira jófej. 8) (csak utána elkezd sírni is mellé :? )

Holnap reggel megyünk méreckedni a védőnőhöz. "Üres" hassal, mert ugye délelőtt nem akar enni...pedig ebéd után előnyösebb lenne :wink: :lol: :lol:

Kép
ági_bp

Sziasztok,
Marci lázas :cry: Semmi egyéb nem "látszik", szinte véletlenül mértük meg :oops: Még jól be is vacsizott.

Ági, délelőtt Marci sem nagyon eszik, max almát. Vagy nem értem, amit írtál :oops: Szülinapi bulit sajnálom, de nekem úgy tűnik nem az első félre sikerült a topicban :? Lehet mi nem is tartunk :oops:

Kis csajokról megint az jutott eszembe, hogy nekem is kell, remélem nem sokára lesz is :wink: (jövő tavasz :wink: )

szegény pici fiam, annyira élvezte a hétvégét Pécsett a barátaimnál. és olyan jót nosztalgiáztunk az egyetemi évekről. most meg ez a láz... pedig két hete volt náthás, azóta még a széltől is óvtam, mert makacs köhögés maradt vissza. kb mostanra gyógyult fel. én csak magam hibáztatom....
kpetro78

Kata, ne hibáztasd magad! ha vigyáztál Rá, ahogy írod is, akkor valószínűleg elkapott valamit, az meg elkerülhetetlen. :( gyógyuljon meg mihamarabb.

Jól éretteted, azt írtam, nem szokott délelőtt enni Zita. egyszerűen semmit nem fogad el, max kölesgolyó és rizsgolyó, de azt sem értékelhető mennyiségben. Most azt próbálgatom, hogy dél körül kap "tízórait" és alvás után ebédet, ami kb 3 óra vagy később, aztán néha van uzsi, változó (sokszor úgy tapasztalom az uzsi a vacsora rovására megy, mert még uzsira sem éhes igazán, de valamennyit eszik, s akkor már nem kell a vacsi), és fél8kor vacsi. Így jól eszik ebédet és elég jól vacsit is. Ma pedig már délben elfogadta a hamiját :D Szerintem alakul az evése szép lassan... :wink:

Kép
ági_bp

Kép víz alatt

Ági, Marci is fél 12 körül eszi az almát, 2 körül ebédet, uzsi nincs, vacsi 6 és 7 között. Ezenkivül reggel és este tápi (ami kicsit kevesebb, mint régen).
Jó éjt
kpetro78

Elszállt minden amit írtam........... :twisted:

Annyit még1x, hogy baromira fáj a fogam :twisted: :twisted: már 3 hete járok fogászatra, gyökérkezelésre, valami makacs gyulladás :twisted: Húúúúúúúúúúúúúúú

Bea

Kép[/url]
június

Marci, szegényke jobbulást, Kata, kitartás! Nem Te vagy a hibás, képtelenség minden vírustól megóvni Őket. Jó a kép, régen láttuk Marci- királyfit. Ki csinálta a képet? Valami hivatásos fényképész?

Bea, minden részvétem a tiéd. A fogfájás szörnyű, jobbulást.

Gyerekem nem tudom elaltatni. Délelőtt aludt vagy 20 percet a bicikliülésben és most csöppet sem tűnik álmosnak. Kérdezem menjünk-e aludni, csak úgy rááázza a fejét. Pedig ha álmos akkor elindul a szobája felé, vesz egy cumit és várja hogy betegyem az ágyba. Vettem még egy szandit. ez most Asso, jónak tűnik, remélem kényelmes is neki. Többet már nem kap ebben a szezonban :roll: .

Doo, mostmár aztán adj életjelet. :!:
Vendég

hol vagytok már???
Panelban lakók, nálatok hány fok van, nálunk már most 27, szegény kiscicámról folyik a víz egy összebújós cumisüveges evés után.
Vendég

:shock: nem volt ma sem nagy forgalom.
Hajni, én is pont írni akartam, hogy mi már most készen vagyunk ettől a melegtől :? Zita annyira izzadós, tiszta víz a tarkója, és gyöngyözik az orra :) :roll: Már rövidujjúban nyomjuk itthon, és épp tegnap óta gondolkodom, lehet mégis le kellene vágni a haját, mert az is vizes mikor izzad. Nem akarom azt az ezer fokot ami tavaly nyáron volt :x :(

Kata a kép fantasztikus Marciról!!! Remélem már jobban van. Elmúlt a láza?

Bea, jobbulást a fogad miatt :(

Voltunk védőnőnél, 9140 gramm :D 74,5cm. Meglepően szépen hízott. Utána baba-mamán voltunk, jó volt, szeretem. Mászkált mindenfelé a homokban. Aztán feljött egy barátnőm a kislányával-egyidősek a lányok. Azt mondta, Zita egy vezéregyéniség lesz :lol: mindent elszedett a másik lánykától, amit Ő megfogott, ha valami nem úgy történt, még a baba-mamán, kiáltott egyet, hogy meglepődtünk. Belevaló csaj, az tuti :wink: :lol: Holnap megyünk anyumékhoz.

Kép
ági_bp

sziasztok :)
nem vesztünk ám el! olvastam, csak v időm v ihletem nem volt írni :roll: sokat voltunk kint is.
éeltjelet meg azért nem tudok adni, mert ha elkezdek írni, akkor regény lesz belőle. :oops: majdnem úgy, mint Etusnak, csak egy kicsit kevésbé :wink: :lol:

írom, ami még eszembe jut így 3 nap távlatából:
szegény Bea-fog :?
marha jó minden fotóóóó! :D

ceruzát én már adtam - de nem rajzolási céllal :roll: úgy még nem próbáltuk. viszont én úgy tudom h még jó sokáig nem igazán érett a ceruzafogásra a kéz csontozata, előbb vmi marokba fogható krétát érdemes, meg ujjal, tenyérrel festeni ilyesmik. viszont Hanga nagggyon profin csinálja!! :shock: :D nagyon jó lehet a finommotorikája.

Ági, többet légyszi ne panaszkodj arról h Zita nem eszik!! :roll: :lol: ilyen hízás mellett igazán minek is enne több szilárdat!! :wink:

tegnap eddig bénácska szomszéd-lakóbizalmi, aki mindog mondta h jajjjj, mennyit sír Viki, most szerzett egy jópontot: megjegyezte h xy gyereke milyen kis duci, mintha nem mozogna eleget (pedig vszeg igen különben, de ez most mindegy), nem úgy, mint Viki, aki látszik h lemozogja és jól néz ki!! :D :D egy kertbéli szomszéd meg azt mondta h milyen jó kis duci a keze. :shock:
egy-két napja Viki is jókat evett - de ez nála vhogy mindig időleges... :roll:

Kata, én nem értettem h miért hibáztatod magad? pláne, ha a széltől is óvtad.

én nem vszínű h viszem Viit strandra - magam se voltam úgy saccperkábé 20 éve, úgyh asszem nem most fogom kezdeni. persze, vele majd fogok azért menni, de én is úgy vagyok h most talán még nem "muszáj" és nem akarom kitenni én sem fertőzésveszélynek. na, meg a tűző napnak :roll:

Vicuska - jó a fürdőruci is. tök nagylányos!!! :shock: :) de nekem a kalap jön be a legjobban!! én kötő nélülit nem merek adni Vikire - még a kötőset is leszedi :?

Bea, tudtommal van ilyen h a születés idejében sűrűbben felébrednek, bár azt nem tudom h pontosan mi a magyarázata. nálatok volt vmi komplikáció? úgy rémlik, nem. az én fejemben ez vhogy azzal függ össze. sztem csak kicsit nagyobb korban lehet ezzel "terápiásan" vmit kezdeni - játékban, rajzban, beszélgetésben/átélésben. olvastam egy olyat h egy baba köldökzsinórral a nyakán született és ő is vhogy így hajnalban mindig megébredt, mígnem az anyja elvitte 3 éves korában a szülészetre és megmutatta neki a tett színhelyét és elmondta h pontosan mi is történt. onnantól aztán végigaludta az éjjeleket. mondjuk bennem az is felvetődik h mi van a napközben, kisebb-nagyobb komplikációval született bébikkel? :?: :shock:

Mary azóta nem jött, mióta szo. azt írta h majd jövök még később :roll: :shock:

Szilvi se nagyon jelentkezett...
szal mi ez a pangás?!
Anido meg totál eltűnt... :?
Vendég

igen, kicsit csökkent az aktivitásunk, de gondolom mindenki sokat kint van, este meg hulla.

Tudom én ám, hogy ne ceruzával kéne kezdeni, de higyjétek el nem erőltettem, feolyon kivette a kezembőla tollat, aztán mikor már elkezdte adekvátan használni, akkor lecseréltem ceruzára. Mint már írtam lakásvédelmi okokból. De szerintem ez ugyanolyan mint a nagymozgás fejlődése: amit akar és tud csinálni azt engedni kell, amit nem, azt pedig nem erőltetjük. (Még most, nagycsoportban már igen.) Sose mutattam neki, hogy fogja ceruzát, csak odaadtam.
Nyilván látja tőlem, de konkrétan, nem igazítottam a kezébe. Egyébként a vastag aszfaltkrétát és a kanalat sem fogja marokra.
Ennyit erről, kicsit túlmagyarázkodtam.

Ági, én olyan bunkó vagyok. Te kedvesen érdeklődtél Hangyalábról én pedig elfelejtettem válaszolni. Köszönjük, jól van, fut, szalad és lépcsőzik. Zitának jó a súlya, remélem kicsit megnyugodtál.

Doo, azért a bizalmitok mégiscsak kellemetlen ember, ha más gyerekét így kritizálja a háta mögött. Én soha senki gyerekét nem tárgyalom ki még a háta mögött sem, mert az nekem is nagyon rosszul esne. bár nem akarok naiv lenni, tudom hogy attól én is ki vagyok téve az "unatkozó anyukák klubb" céltáblájának.

Mai hiperbénaságom: úgy nekimentem egy alacsonyan lerakott jelzőtábla sarkának, hogy kilyukadt a bicepszem. Mindezt természetesen egy rakás munkás pasi előtt, akik nem kell részletezni, hogy mit csinálnak, ha egy nőnemű megy el mellettük.

Zita a leendő miniszterelnöknő. :lol:
Vendég

A fogam ma kivételesen nem fáj csak érzékeny. Fogalmam sincs mitől javult, meg a lényeg, hogy nem érzem!

Rozinak ma reggelre kibújt 3 foga. Úgy megörültem neki, táncra perdültünk. A kicsim persze nem értette, hogy mit kell ebből ekkora hűhót csapni, de benne volt a buliban :lol:

Lotti tényleg igazi kis manöken és micsoda csajos fürdőrucija van. Nincs is alatta pelus? Vagy rosszul látom?

És Marciról ez a víz alatti kép, szuper jó. Kata, nem vagy hibás! Minden gyerek betegeskedik, ez a természet rendje, kicsit erősebb lesz az immunrendszerük és utána egészségesek lesznek mint a makk!

Zitának nagyon jó a súllya! Én örülök, ha majd a 8 kg-ot eléri az egy éves tanácsadáson. De már nem parázok ezen, hiszen és is 45 kg. vagyok, mit várok a gyerekemtől?

Hajni, mondtuk mindig, hogy Hanga ügyesebb a koránál, hiába is ellenkezel. Egy intim kérdés, mehet privibe is! Írd már meg légyszi, hogy mennyi illetéket kell fizetnetek és mennyiért vettétek a lakást. Mi 8 milláért vettük és kíváncsi lennék mennyit kell félretenni az illetékre!

Strandra szerintem mi sem megyünk még idén nyáron. Én sem jártam. Legfeljebb kinézünk valami természetes vízet és ott strandolunk, vagy a pancsoló medencében. Veszek kettőt, Rozinak is egyet, meg magamnak is. Beleülünk és elleszünk.

Bea

Kép[/url]
június

Szülésnél nem volt komplikáció, mondjuk csak annyi, hogy a dokinak kicsit rá kellett segíteni, nyomta a hasamat, mert a szemérem csontom szétcsúszott még terhesség alatt és ott megakadt Rozi feje. De nem volt veszélyben vagy ilyesmi, legalábbis nem mondták :lol: Miután kint volt a feje a következő nyomásra kicsusszant és hasra esett (arra a tálcára vagy mire) a szülésznő nem tudta elkapni olyan hírtelen kijött!

Jó hideg van, legalább Rozi jót alszik a bundazsákban :lol:

Ági nekem apa azt szokta mondani, hogy ha majd elindulunk a játszótérre és meglátnak a gyerekek, kiáltanak, hogy JÖN ROZI és rohannak haza :lol: Persze csak viccesen, de Rozinak is Zitához hasonlóan van akarata :lol:

Tegnap egy barátnőmmel voltunk játszón a kislánya 7 hónapos. A kislány végig ücsörgött a babakocsiban szó nélkül nézelődött több mint egy órát! Pedig már tud négykézláb mászni! No comment! Rozi jött ment , pakolta a kavicsokat és amúgy tök jól eljátszott, de nem állt meg egy percre sem. Azt mondja erre nekem este apa, hogy ne irigykedjek, mert Rozi úgy jó ahogy van. Persze nem akarom én lecserélni mert imádom, de......

Bea

Kép[/url]
június

Ja még kérdezi tegnap a barátnőm, hogy hányszor szopik még Rozi , mert ők már kiváltottak két szopit :shock: Ahányszor akar, mit tudom én :lol:

Na leleövöm, magam! Írtam eleget? Kisregény :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Doo, hétvégén tudom megmondani, hogy megyünk -e a talira :!:

Bea

Kép[/url]
június

haho,
milyen talira mentek? :oops:

vírus baja van, herpangina a kórkép neve. Láz és kiütések a szájában. Tegnap 39 felett volt a láza, egészen belekékültem, de lement. Estére 38 felett lett megint és most reggel is 38,2. Láz mérés után visszaaludt, még nem is evett :cry: Annnyira sajnálom és tiszta para vagyok :oops:

Volt vknél ennyi láz már? Vicus, Lotti is ennyit alszik, ha beteg? Remélem ez még nem aluszékonyság. Doki néni mondta, hogy itassam, és h este is beszéljünk. Irtó rendes, most (is) marhára örülök, hogy ő van.

Marci képe a Kolpingban készült babaúszáson. És képzeljétek kis video is van (kb fél perc) ahogy merül-lenn-ahogy feljön. Édes, a homlokára csap lenn.

Hanga tényleg ügyi, de mindig is az volt :lol: . Különben én nézegettem tegnap babás könyveket és 1 év körül ajánlják a zsír krétát. Játszótér rajongók, talán ott ki lehetne próbálni, hm?

Bea, tegnap azt is olvastam, hogy érdemes próbálni a kevesebb szoptatást, akkor talán többet eszik szilárdat, csak ha aggódsz. Jó, hogy jobb a fogad, a férjem ma este megy, miután megérkezett Prágából.

Ági, sztem ne aggódj a súly miatt.

Gyerekek, még mindig alszik, bemegyek megitatom. Huh, ideges vagyok.
kpetro78

Néha úgy érzem ez a netes kommunikáció félreérthető, vagy én vagyok az :roll: én egyszer aggódtam csak a súlya miatt, amikor totál semmit nem hízott még a télen. Egyébként mindig írtam, ha jól emlékszem, hogy nem konkrétan a súlya miatt aggódom, mert az szerintem nem rossz, hanem azon, hogy alig evett szilárdat. Most az elmúlt időben jobban eszik, aminek nagyon örülünk, gondolom ennek köszönhető az is, hogy most jobban hízott. Egyébként az elmúlt 6 hónapban másfél kg-ot.

Bea, az illeték úgy van, hogy valahány millióig, x százalékot kell fizetni, afölött pedig többet. Nem tudom ahatárt, de 7 vagy 9 milla dereng. Szóval a hajniékéból úgysem tudod kikövetkezteteni, érdeklődj utána mennyi a határ.

Kép
ági_bp

Hali,
felkelt evett és már alszik. Beszéltem a sógornőmmel (két kicsi gyermek), ő mondja nem kell parázni, de most aggódom. Nálatok hogyan zajlanak a betegségek???

Ági, szuper, hogy megoldódott, akkor nem is paráztál a kaja miatt :lol: Már csak Rozi és Viki egyenek egy picivel többet és jól evők topicként újra indulunk.

Próbálok kezdeni magammal valamit, mert megbolondulok :oops:
kpetro78

Bea, az illetéket úgy kell kiszámolni, hogy 4 milláig 2 %, az afölötti rész pedig 6%. Tehát mindjárt kiszámolom Neked: 320.000 pénz. De ha volt idén, vagy abban az évben mikor vettétek lakáseladásod, akkor jár iletékkedvezmény. Az nem tudom mennyi.
Mi csak a különbözetre fizetünk illetéket.

Majd még folytatom...
Vendég

Kata, kitartás, úgy sajnálom Marcit. Még a neve is rosszul hangzik ennek a kórságnak. Remélm hamar túlesztek rajta. Én nem tudok tanácsot adni, Hanga szerencsére még sosem volt ennyire lázas. Sőt szerintem még én sem, pedig többet éltem már mint Ő.
Vendég

Túlesztek= túl lesztek :lol:
Vendég

Bea, eleinte én is irigykedtem a nyugis gyerekekre, de mostmár nem. Örülök hogy ilyen zsizsegős, mert mindig tevékenykedik, mindenből tanul és szerintem ez csak előnyére válik. Persze a hiperaktivitás más kategória, annak nem örülnék, de nem is látom annak. Én úgy hívom: ingerkereső. Egyébként van olyan ismerősöm aki 2 éves koráig tudta járókában tartani a gyerekeit (ikrek) és iszonyú hiperaktivak. Nem szubjektív meglátás, tényleg azok. Meg van olyan barátnőm, akinek tök jó baba volt a kislánya és most 2 évesen olyan eleven hogy csak na. Úgyhogy ez elvileg működhet visszefele is. Szerintem még bármilyenek lehetnek. Gondolom a temperamentum már most is megvan, de sok minden alakul még ahogy nőnek, okosodnak.
Vendég

Hanga mostmár a lakás összes ágyára, kanapéjára fel tud mászni, úgyhogy most izgulhatok, le ne essen egyszer. Nagyon büszke ám magára, ott a heverő tetején. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Kpetro:nagyon sajnálom Marcit :cry: Remélem meggyógyul hamar!És igen nekem volt egyszer már ilyen beteg Lotti :cry: egész nap feküdt és aludt.meg se mozdult szegénykém.Húúú halálra aggódtam magam én is,mert nagyon rossz volt nézni az én kis izgő mozgó leánykámat így.de 2nap múlva kutya baja sem volt!A szájában van a fertőzés?Az nagyon rossz lehet,nekem is volt úgy 10éves koromban,még mindig emlékeszem rá :evil:

Hajni:na igen nálunk is ez megy most és olyan örömmel néz rám és mondja csücs!Néha kicentizi az ágy szélét és ott ül...nagyon kell vigyázni!

Tudjátok mi most nálunk a menő?Buborékfújó :lol: megőrül érte!Egész délután fújnom kellett és ő vidáman szaladgál a buborékok közt!Követeli,hogy-Méééé(még)!!

Én is örülök,hogy ilyen gyerekem van,bár néha be kell valljam elég fárasztó utána pakolni,menni.......................stb.Egyszerűen akkor érzi jól magát ha úton vagyunk...imádja a szabadban töltött időt.Csakhát néha itthon is kell lenni mert nem főz és takarit ki helyettem senki :? Itthon pedig mindig azt csinálja amit nem lehet.10perc alatt káoszt csinál a lakásba!

KépKép
vicuska

Pont az előbb panaszkodtam erről a páromnak é is, hogy egész nap pakolok és semmi látszatja. Mert ha pl. mosogatni szeretnék, az csak úgy működik ha ő közben kamrát pakol, de akkor úgy néz ki utána a konyha mint ahol bomba robbant. Amíg azokat visszapakolom általában a nappaliban folytatja a rumlit. Persze nem baj, jó, hogy leköti magát, csak néha úgy hiányzik az érzés, hogy végignézek a lakáson és mindenhol rend van. :roll: Asszem arra még várnom kell. :lol: Főleg ha lesz tesó is.
Mi is sokat vagyunk kint, ez is megnehezíti a takarítást. De Őt is megértem hogy unja bent.

Édi lehet Lotti, ahogy mondja, hogy csücs. Hangi úgy mondja csics vagy cic.

buborékfújót én kidobtam, mert ment a hiszti, ha nem engedtem hogy lenyalja a szappanos dobozát. Pedig keserű és mondta is hogy "vááá", de azért kellett neki. :twisted:

még azt akartam a rajz témához írni, hogy persze használunk majd mi is zsírkrétát meg ujjfestéket stb. de azt csak úgy ha mellette vagyok és együtt játszunk. A ceruzát meg akkor adom amikor én pakolászok, jövök-megyek.
Vendég

Nálunk most rend van és csend :( Gondolom ilyen "áron" nem kellene senkinek. Vicus, remélem, akkor holnapra nálunk is jobban lesz. Most is evett kicsi, ivott és alszik. Már pelenkázás közben majd bealudt. És olyan érdekes neki most is az ágyikója kell, nem akart az ölembe lenni. ugye, milyen gyorsan nőnek? Még jó, hogy régen egy csomót fogtam-hordoztam és nem hallgattam senkire :)

Olyan jó olvasni, hogy nálatok ennyi mindent "mondanak", nálunk még mindig semmi, pedig tanítgatom, bár Marcit nem is érdekli. Csak menni-menni-menni. Viszont az is hihetetlen érzés :) Ma is jött felém pár lépést egyedül, mielőtt elaludt :)

Különben sztem még nem fáj a torka, mert nem nagyon sír. Inkább húzza az ágy. És még mindig lázas, bár most 38 körül van szerencsére.

Nálunk a facsipesz a menő :lol: De szerzek buborék fujót. Ja, és egy műanyag gumimatrac pumpa csöve, na, az szuper menő. Kék is :lol:
kpetro78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?