Új privát üzeneted érkezett!

Zitáéknak gratula!

Lituka,
ahogy olvasom a hozzászólásodat, mintha magamat olvasnám, én is pont ilyen dolgokon gondolkoztam, egész nap csak bőgök, hogy miért történik ez velem, mivel érdemeltem ki. Tegnap reggelre véres nyálkás valami folyt belőlem, még ma éjjel is nyálkás volt, a derekam leszakad, de semmi fájás, szerintem nem akar nyilni a méhszájam. Holnap megyek reggel ctg-re, onnan már haza sem fognak engedni, nemtudom mi lesz, bár nemhiszem, hogy inditanak, nekem is a péntek lebeg nagyon. Úgyhogy nagyon egy cipőben járunk, de drukkolok neked nagyon, bár mostmár nem fogok tudni jönni, de nagyon mennek a drukkok!!!
sirkici
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa, nagyon szépen köszönöm a köszöntést, jólesett :)

Én is magam alatt vagyok, pedig tök boldognak kéne lennem. Annyira elkeserít hogy így rohan az idő, én annyira szeretnék sokáig babázni, nagyon szeretném kiélvezni, hiszen (ha nem nyerünk a lotyón, ugye nono?) ő az utolsó kisbabám... és erre már egy hónapos. Pedig csak tegnap született :( Most azért nem kezdek el panaszkodni, hogy nagyon jó baba, de lehetne néha egy kicsit nyűgösebb, hogy dajkálhassam, dédelgethessem. De ő eszik alszik. A szopik utána van kb 10 perc, amíg nézelődik, de utána bealszik. Van hogy a kezemben, amikor ráérek, hogy legalább így legyen a közelemben, de legtöbbször az ágyába teszem mert úgy jobbat alszik.

Ma éjjel felkeltetetem, mert 7-kor evett, és még 1-kor fent voltam, gondolta mfelveszem inkább minthogy elalszom és abban a pillanatban ébresszen. Hát elég nehezen ébredt, szerintem még aludt volna 1-2 órát, de végülis megszoptattam, után 6-kor kelt csak majd 9-kor.

Jah és ma reggel 3970 volt. Ez a születési súlyához képest 730g, a legkisebb súlyához képest pedig 850. Nem rossz :)

Na megyek házimunkázni :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zita! Gratulálok a kis Emmához ! Sok boldogságot!

Sirkici! Sajnálom, hogy Neked is ezt kell megélned, drukkolok Neked nagyon! És persze Litukának is továbbra is!
És Gitkának is mert már neki is itt az idő!

Virág! Gertrúd nagyon édes, tényleg nagyon szépen gyarapodik, jó kis husis baba lett belőle! :wink:

KépKép

KépKép
gabcika
 
 

 
 

Nagyon Sok Boldogságot Kívánok Atizkáéknak :) :)

Gitka ugyan a kórházban van már de már van kiirva és ha nem max kedden indítják ha jól emlékszem neki is +++++++++++++++

Sirkici mondtam én hogy nekünk ez a 13as szám nem jött be :( de neked is kitartást..nálam is az a baj hogy nem tágulok..ráadásul belőlem is ujabban ömlik a nyálkás izéé..habár nem véres de nekem ez sem jelent semmit..remélem neked igen..
jajj és holnap már téged is bennt fognak??? huu szegény..még szerencse engem nem..(eddig nem mondta a doki sztem max csütörtökig vár azt befektet)
NAGYON MEGY A DRUKK NEKED ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Meghát mostmár minden végén járónak: Gabcika és Kritta...

merthát Gitka Sirkici már nem jön amig meg nem szülnek..ti még bizti otthon vagytok..
Lekri pedig már bizti babázik..remélem minél elöbb ad hírt..

Mamik és babák pedig remélem továbbra is jól vannak...
mi teljesen 2:1...és semmi jel..pedig front is van..szóval sztem mi huzzuk a pénteki indításig..csak abban reménykedek hogy minél késöbb fektetnek be..

szülés elött volt vkinek farkaséhsége??? én majd megpusztulok ha nem jutok kajához ugy kb félóránként..komolyan szörnyűű..de ugy korog a gyomrom folyton mint a állat...
Vendég
 


SZIASZTOK!

Igyekszem legalább olvasni a fórumot, mert szerintem még mindig nagyon jó (természetes szerintem, hogy a mamik azért kevesebbszer tudnak jönni, mint előtte) és remélem már többször tudok írni is!!

Sokszor gratulálok az újdonsült anyukáknak és a babáiknak!!
A még pocakosoknak pedig kitartást, tök jó Lituka, hogy mindig leírod, hogy kik vannak még "versenyben"!

Gabcika, elképesztően szép a hasad! Még korábban kérdezted, hogy volt e fogadott szülésznőm, nem az nem volt, Juditnak hívták (Mészáros v. Takács - már nem emlékszem. Alapvetően megvoltam vele elégedve, igaz nem tudom, hogy ha fogadtuk volna, akkor előbb kaptunk volna-e szülőszobát, elég nagy volt aznap a forgalom. Úgy emlékszem te fogadtál szülésznőt, bizti segítőkész lesz.

Bambika kérdeztél a szokásokról, rituálékról. Ez engem is érdekelne, mert az én babám mellett nem igazán lehet ilyeneket kialakítani. Mindig máskor eszik, alszik (nappal nem is nagyon) ezért változó az is, hogy mikor megyünk levegőzni, fürdetni (7-8-9 óra körül) Még a pelenkázás is össze-vissza történik, próbálom azért evés előtt tisztába tenni, de sokszor annyira sír, hogy már enne, hogy gyorsan inkább enni adok neki. Meg sokszor evés közben is "termel". Ugyanakkor, ha nem muszáj evés után nem szívesen háborgatom, mert bukik is ilyenkor rendesen...

Annyira hangoztatják, hogy törekedni kell a rendszerességre, mert az nagyon fontos a babáknak, de így hogyan? Rajtam nem múlna pedig.

Teszek fel képet a gyöngyömről: Kép Kép

Kép
tim27
 
 


Sziasztok!

Lituka: Kitartás!!! Nekem farkaséhségem volt a szülés előtt! Az utolsó ctg-men is 5 percenként nyomtam a csokit magamba! Már már szégyeltem magam! :lol:

Zita: Gratulálok a kis Emmához!

Mi már 50 grammokat eszünk a ciciből! :) De még pótolnom kell neki, mert nagyon nagy étvágya van! De napról napra szebb!!! :)

Nálunk szerencsére rendszer van! Órát lehetne igazitani hozzá! :)
Igy van időm egy kicsit magammal is foglalkozni. Meg szerencsére anya nagyon sokat segit!

Edina


Kép
medina83
 
 


Tim: nagyon szép a gyöngyöd :)

Zsu: remélem te is helyrejössz lelkileg..sztem ezek a hormonok amik azért elég durván dolgoznak bennünk..én amit műveltem apával amiért pénteken későn jött haza..(olyan elméletet gyártottam hogy csal meg hogy csak nézett :D ) pedig a bátyámmal voltak a huga szülinapján :)
mondjuk azt hittem a hiperérzékenység elmulik a szülés után..de ezekszerint nem :)

Medina: ohh ez jó...már énis szégyellem magam..apa meg már gyakran rám szól és könyörög hogy ne egyek már mert nagyon nehéz lesz leadni...de nem megy..napok óta folyton csak ennék ennék és ennék...(sőt néha ölni tudnék egy két falatért amit éppen megkívánok)
Vendég
 


Tim, nagyon édes a törpi :)

Virág, Gertrúd is jó nagyot nőtt, de kell is :)

Lizának is van egy kb napirendje, am ipersze 1-1 órát csúszik néha. Reggel eszik 6 és 9 körül (ez is an hogy 7 és 10 óra) majd alszik egy nagyot, ez kb 4-5 órát jelent, azaz 1 körül eszik megint. Utána szokott lenni egy éberebb időszaka, amikor nem, vagy csak sűrű cumidugdosással alszik, na ilyenkore szoktunk menni sétálni. Utána eszik 4 és 5 között, és rá 3 órára megint ébred. Ilyenkor kaja előtt van a fürcsi, ez is elég pontosan 7 és 8 közé esik. ezután már nem szokott enni, csak éjjel 1 körül. De néha becsúszik még egy 10 órási etetés, főleg akkor ha a mi ágyunkba alszik, nem az ágyába teszem le. De az nem baj, mert akkor utána már csak hajnalban kel :)

De ez teljesen magától alakult ki, nekem nem sok közöm van hozzá :) Na jó, az estéket úgy igaztítom, hogy a nagyoknak is jó legyen. Egész pontosan úgy szokott lenni, hogy megfürdetem, felöltöztetem Lizát, szopi előtt még bedobom a nagyokat a kádba (ilyenkor Liza üvölt természetesen) majd szopi egyik ciciből. Hasra teszem büfizni, addig lefürdetem a nagyokat, majd szopi, utána kiveszem a nagyokat, felöltöztetem, ágyba dugom. Nagyjából eddig szokott nézelődni egyedül. Utána kézben foglalkozom vele kicsit, majd megy aludni.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Írta valaki, hogy a baba patisodására ajánlott vmit a dokinője. Mi volt az?
Alízon kijöttek ilyen miteszerszerű patik .. pontosan 6 hetesen (amikorra írják, hogy előfordul ilyen, mert az Anyuka hormonja mostanra ürült ki) .. elvileg pár hétig tart, de szeretném mérsékelni, nehogy elvakarja a Drágám!

Köszi szépen!!!

(Bambi - Később írom a mi rendszertelen rendszerünket :D ... Alíz sem egyszerű csajszi :lol:)

Kép
szösszenet
 
 


Nah .. csend van .. úgyhogy jöjjön a mi napunk .. nagyjából.

Reggel 6-7 körül eszik először, utána még 1-2 órára vissza tudom altatni több-kevesebb sikerrel :D
9-10 körül legközelebb, miután kicsit eljátszogatunk, nézelődünk .. de hamar elfárad, és szintén lefekszik 1-1 1/2 órára - én ekkor szedem össze magam, hogy a következő evés (13h körül) után tudjak tanítani (akkor Apuci van vele, és ébren van), majd 15-16h körül (tanítványok és evés után) tudjunk menni sétálni (ekkor is javarészt ébren nézelődik, vagy elpilled kis időkre). 18h körülig lent vagyunk, sétálunk, én olvasok. Utána itthon szórakoztatjuk egymást ... Széf .. Fókusz .. Barátok Közt .. és ezután fürdünk - eszünk (21h-22h között) és leteszem aludni. Ilyenkor kb. 5 perc alatt elalszik és 2-3-ig nyugodtan alszik. Akkor megetetem (igyekszem már az első nyöszörgésnél, mert akkor megúszom pár perc visszaaltatással .. ellenben ha bealszom, akkor megszívtam :lol:), és megint 6-7-nél tartunk ..
Nah, kb. így nézünk ki hétköznapokon.
Hétvége annyiban különbözik, hogy tovább "próbálunk" aludni, és éjjel éjfél körül (mielőtt lefekszünk) még álmában megetetem, hogy tudjak aludni 4-5-ig. Illetve napközben több a program .. családozás, bevásárlás .. bár ez hétköznap is becsúszik .. de hétvége kétségtelen pörgősebb neki.

Én is kíváncsi lennék a többieknél hogy telnek a napok .. :)

Kép
szösszenet
 
 


Kép Kép Kép
Vendég
 


Timi, örülök, hogy írtál :) Bálint nagyon cuki baba :)

Genivel mi lehet? Elég rég nem hallatott magukról :(

Lituka, Bolygó nem 41+3-ra szült? Bár lehet rosszul számolom... :roll:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:33-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok!

Na ma jutott először időm hogy a gépet 3 percnél tovább bekapcsoljam, pedig Anyu eddig itt volt velem.

Remekül vagyunk, szerelmes vagyok a lányomba! :D Nem részletezem az érzést, már lassan mind tudjátok ti is. :) Annyi hogy a kisasszony nem szopizik, egyszerűen behisztizik a cicin ha mégis nagy nehezen bekapja akkor sem jól, úgyhogy fejek és cumisüvegből kajál. Ez baromi fárasztó és nagyon sok időt elvesz. De nem adom fel, olvasgatom vadul az LLL-t, ha nem sikerül akkor jövő héten felveszem velük a kapcsolatot, mert minednképpen szeretném szoptatni.Próbáltunk már elég sok mindent de csak nem megy sajnos.

A szülés viszonylag gyorsan ment, ahhoz képest hogy indítás volt és első baba. Kb fél 10-től háromnegyed 10-ig ment csak az oxytocin, mert a műtő fullon volt így le kellett állítani mert ha gáz lett volna akkor nem tudtak volna császározni. De az pont elég volt arra hogy két ujjnyira kinyíljak tőle így 11-kor burkot repsztettek, olyan fél 12-dél körül indultak be a komoly fájások és fél 3-ra lett meg Mazsi. De akkora tömeg volt a szülőszobákon, hogy én a vajúdóból 2 tolófájás között "szaladtam" át, egy másik kismamit kellett kipaterolni aki még nem tartott ott mint mi :D Sajna Mazsi belekakilt a magzatvízbe így ctg-re kötve, oldalt fekve vajúdtam, na az qvarossz volt...

És akkor 2 kép

Kép

Kép

Az azóta megszült mamiknak szívbl gratulálok, láttam vannak páran! :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok Zitának!


Nagyon gyönyörűek a képek. Mazsinak mekkora haja van.

Szőlő, ne keseredj el, én is így voltam ezzel, de én nem fejtem, mert nem bírtam akkor még használni a fejőt.. küzdöttem a cicivel, nagyon ki voltam akava, tömködtem a szájába, ment a hiszti, aztán csak rájött valahogy.még most is van néha, hogy hisztizik, de szerencsére 5-10 perc után vége.

Lituka, ne keseredj el. és ha igen, akkor írd le nyugodtan. ezért vagyunk.
nagyon drukkolok neked. sok okosságot nem bírok írni, mert iylenkor már nehéz.

Virág, Zsu köszönöm a repülőpózós képeket, használjuk is aktívan.


Nekünk csak kb. van rendszer a napunkban. éjfél-1 között etetek, mert akkor még fent vagyok. majd kb 3kor rikkant az újabb adagért. Ezután pedig kb 7kor kell megint etetnem. vagy ilyenkor felkelek vagy csak a köv etetésnél 10-11kor.
amíg napközben alszik próbálok melózni meg megcsinálni otthon mindent.
sétálni megyünk ha megyünk, kb 2 naponta bírtam eddig megoldani, mert pont elkezdett esni.
esti fürdtés akkor van, ha az apja ráér.

mikortól kén nagyon komyolan venni a napirendet? főleg a fürdetést?


Kerekes köszi, most lehet, hogy egy barátnőm megcsinálta a mellszívót, bénán raktam össze.
ha mégsem, akkor írok.

lolka_zs
 
 


[quote="tim27"]B írta:tim27ambika kérdeztél a szokásokról, rituálékról. Ez engem is érdekelne, mert az én babám mellett nem igazán lehet ilyeneket kialakítani. Mindig máskor eszik, alszik (nappal nem is nagyon) ezért változó az is, hogy mikor megyünk levegőzni, fürdetni (7-8-9 óra körül) Még a pelenkázás is össze-vissza történik, próbálom azért evés előtt tisztába tenni, de sokszor annyira sír, hogy már enne, hogy gyorsan inkább enni adok neki. Meg sokszor evés közben is "termel". Ugyanakkor, ha nem muszáj evés után nem szívesen háborgatom, mert bukik is ilyenkor rendesen...
Annyira hangoztatják, hogy törekedni kell a rendszerességre, mert az nagyon fontos a babáknak, de így hogyan? Rajtam nem múlna pedig.


A mi napirendünk úgy néz ki, hogy 8 körül reggel első szopi. Aztán kis heverészés, "beszélgetés", nevetésre bíztatás, stb.. Aztán néha bealszik, vagy ha nem pihenőszékbe rakom és ott elnézelődik (kedvence a lépcső nézése). 11-kor megint szopi, majd utána megyünk le sétálni. Jó nagyokat megyünk, kb. fél 3 körül szoktunk hazaérni. Akkor még hagyom a kocsiban, majd 3-kor megint szopi. Utána kis nyüglődés, vagy az ágyunkon nézelődés, "beszélgetés", stb. 6-kor megint szoppancs. Utána már elég fáradt szokott lenni, de nem nagyon akar úgy sem aludni. 8kor fürcsi, majd fél 9 körük szopi. Aztán alvás. Általában 3 és 6 között ébred, akkor kapja az éjszakai adagját.
Rituálék: Pelenkázáskor a feje felett levő zenélős méhecskével dudolászás; a fürdés megszokott sorrendben: levetköztetés, torna, mérés, fürdés, meztelenkedés (ha nem sír), infacol, öltözés; esti szopinál suttogva kitárgyalni az aktuális napot, illetve kérést fogalmazni felé, hogy sokáig aludjon, és persze sok dícséret...; 11-es szopi után mindig séta (bár nem tudom, ha esni fog, mit fogok kitalálni, talán a terasz marad csak akkor); lefekvéskor szokásos mondatok elsuttogása, majd bébizene be. hát, most ezek jutottak eszembe.
Tim, [b]
Pl. mikor mi próbáltuk a napirendet beállítani, akkor sokszor úgy húztuk az időt, hogy pelenkázás közben "méhecskét" zenéltettük, amit nagyon figyelt, tornáztattuk, beszélgettünk, stb. így elég jól ellehet húzni az időt, persze csak akkor ha vevő rá és nem üvölt torka-szakadtából.

Kép
1bambi
 
 


szőlő,
nagyon szép hajasbabátok van. kitartás a szopihoz, sajnos sok türelem kell. én tegnap akadtam ki a szopizásra. eddig mindig ülve szoptattam, ma fekve csináltam. hát sokkal jobb így. sokkal könnyebben betudja kapni a cicimet pl. meg többet is tudott így enni.
emi,
Hogy van Lilike? A kajálás visszatért a rendes adagra? Nem lehet, hogy a fejlődési szakasz kavart be?
Tim,
Nagyon szép a fiad!
Pocakosok,
Kitartás, itt a front. Itt csúnya felhők vannak és szakad az eső.
Szöszi,
Én nem kezeltem Dani pattiit, elmúltak, bár nem hamar. De nem tudom, hogy mit szoktak felírni a dokik. Szerintem hívd fel őt holnap, biztos telefonba megmondja, hogy mi az, és hogy recept nélkül lehet-e.
Téjé,
Mi van a mérleggel?
nono, gumimaci, klarka, magika, mezsó, felsoa, bebe, szofi, benettke, emma, pumpóka és többi eltűnt mi van veletek?

Kép
1bambi
 
 


Nici: igazad van...:) köszi hogy figyelsz..ki is javítom :)

Anetto: jobbulást neked és köszi a drukkot..nem 3an hanem még 5en..:D

Szőlő: mégegyszer gratula..MelindaMazsi egy cukorfalat :)
köszi a beszámolót..énis kicsit félek az indítástól de igy hogy leírtad hogy nem vajúdtál 20 órát igy sem kicsit megnyugodtam..

ja és Bambi: köszi hogy drukkoltál hogy ma átállok a friss anyák oldalára..de ma már bizti nem..holnap megyünk dokihoz..aztán meglássuk..elvileg pénteken indít..
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 20:56-kor.
Vendég
 


Szőlő! Örülök, hogy jelentkeztél! Gyönyörű Mazsi baba! Mégegyszer nagy gratula!

Timi! NAgyon szépséges Bálint!
Igen fogadtam szülésznőt, nagyon kedves, már most sokat segített, nagyon jó lesz, hogy egy ismerős arc lesz mellettem a szülésnél.

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Hoztam nektek pár képet :)

Melyik gyerekem melyik? :)

Kép


Kép


MIndenki azt mondja, hogy Liza rám hasonlít.... szerintem tiszta apja, szerintetek?

Tamás, 1979

Kép

Liza, 2008

Kép

És egy jubileumi kép :)

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jah és még egy :)

Anyával:

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zitáéknak nagy nagy gratula Emmához!

Sirkici, Lituka, Gitka, Gabcika, Kritta: kitartás!!!!

Kiscica: majd gyere számolj be, hogy telt a hétvégétek a telken, hogy bírta Maszat a kiruccanást!

Anetto: nekem nagyon durván kijött az aranyerem a vajúdás alatt! Kedden lesz 4 hete, hogy szültem és mostanra nagyjából rendben vagyok, de ennyi idő kellett! Két és fél hétig kúpot használtam, onnatól kezdve kenőcsöt! Iszonyatra fájt eleinte, nem tudtam ülni meg menni se nagyon! Sajna ki kell várni, míg rendbejön! :(

Szőlő: de jó, hogy jelentkeztél! Tüneményes Mazsi! A szopit sajnálom!

A mi napairendünk: eszünk reggel 8-kor, utána általában Beni visszaalszik, én pedig rendbeszedem magam meg a lakást! A következő szopi 11-kor van, utána elmegyünk sétálni, vagy bevásárolni vagy kocsival valahova! 2-kor eszünk legközelebb, utána pedig jön a délutáni szunya! Az 5 órás kaja utáni időszak a legvacakabb! Ilyenkor szinte sosem alszik, és általában fáj a hasa, szóval ilyenkor csak nyüglődünk! Bár most már rájöttünk, hogy jobb ha ilyenkor is visszük valamerre, mert a babakocsiban és az autóban még a hasfájásával is jól elvan! Fél 8-kor aztán fürdés, 8-kor szopi, és legkésőbb 9-kor alvás! Alszunk 2-ig, akkor egy gyors szopi, majd alvás tovább 5-ig! Akkor szintén szopi, viszont ezután sajna a visszaalvás nem mindig sikerül! Ilyenkor sokszor magam mellé veszem, mert akkor legalább egy órácskát még alszik, aztán meg küszködik a hasfájásával a 8 órás szopiig! Ezt a rendet próbáljuk tartani, persze sokszor van, hogy fél órával a szopi előtt már fenn van és üvölt, de ilyenkor mindig megpróbáljuk lefoglalni és húzni az időt: cipelgetjük, zenét hallgatunk vele, berakjuk a hordozóba, a hintaágyába, Apa táncol vele, ilyesmi...

Szösszi: köszi a tippet az öböllel kapcsolatban! Ma ott voltunk délután sétálni és nagyon klassz volt! Megyünk máskor is!

Hoztam még két képet is:
Kép
Vigyori :D
Kép
Indulás az öbölbe...


Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Zsu! Nagyon jók a képek! Liza tényleg nagyon hasonlít az apukájára! És Katára is! :D

Szőlő! Még annyit akartam írni, hogy tök jó, hogy ilyen gyors és könnyű volt a szülésed :wink: . Viszont elég ilyesztő amit a szülőszobáról írtál, de úgy néz ki ez a jellemző, ahogy Timi is írta. Asszem jobb lesz, ha megbarátkozom a gondolattal... :?

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Bambi!

Koszonom a hianyolast!

Hetvegen vizsgazni fogok, meg utana ket hetre is lesz meg egy utolso szigorlatom, arra tanulok.

Katalin szepen fejlodik.
4,5 kg. Cm nem tudom, de eleg hosszunak tunik szemre.
Nekem 110 korul eszik es mar napok ota se tobbet sem kevesebbet nem evett. :shock:
Alszik szepen ejjel is este 9-tol hajnali 4-5 kozott kel, tegnap fel hatkor ebredt. :lol: :lol: :lol:

5x eszik egy nap hajnalban, reggel, delben, delutgan, este.

Ma megyunk beoltatni Zolit, viszem Katalint is, igy ma bizti megnezi az orvos.

Most gyorasan ennyi, mert megyek etetni es tanulni.

Minden baba gyonyoru es pocak is.

Kitartas a meg egyben levoknek!

Gratulalok az ujdonsult anyukaknak es babaknak.

Magi
Vendég
 


Dobok gyorsan par kepet.

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég
 


Sziasztok Mamik!!

Atiznak nagy Gratula!!! Sok tejet és jó egészséget Nekik!!

Szőlő, örülök Nektek, h írtál!! Remélem sikerül megoldani a szopi problémát!!!

Litu
Kitartás!! Szorítok Neked, h ne kelljen indítani!!

Tim
Nem tom, h olvastad-e, küldtem Neked privit! :roll:

Zorróné
Olyan nagyon kár, h nem ide a kerületbe költöztök majd!!! én itt olyan egyedül vagyok, mint a kisujjam! :?

Pocis Mamik!!
Nektek is szorítok, h ne kelljen a végén sokat "szenvednetek"!!

Rólunk
Mi megjártuk telket, nagyon jó volt! Pedig anyós is megjelent kinnt már pénteken, miután megtudta, h mi is kinnt leszünk! De végülis jól alakult, mert így le tudtuk neki "passzolni" Maszatot, és hosszú hónapok óta először kettesben elmentünk sétálni.
Szerencsére Maszatot nem érdekelte, h nem otthon alszunk, bár ebben segített a friss levegő, mert reggelente 4ig aludt, este 9től.

Ja, és szombaton végre látott fodrász is közelről, és levágattam a hajam. Most kb. megint úgy nézek ki, mint egy 23 éves.. :roll:

Napirend
Én ezt annyira már nem veszem szigorúan, mint az elején.
Hajnalban kelünk 1x, ez változó, de ált. 2-3 között, gyors peluscsere-kaja, vissza alvás. Utánna legközelebb 7-8 felé szoktunk enni, aztán délelőtt kb. 1 óra nézelődés utánna bealszik kb. délig, akkor ebéd, és ha jó az idő akkor megyünk sétálni-vásárolni. Délután 4-5 felé uzsi, itt már nem nagyon szokott visszaaludni, de ez nem is baj, mert lefárasztja magát estig, amikor is 8kor fürcsi-kaja és 9kor már ágyban van, és ha ügyik voltunk, akkor be is alszik rögtön. Aztán kezdődik az egész újra hajnalban.
Az biztos, h nagyon türelmes kisbaba Maszat, csak kaja előtt szokott "kiborulni", de még ilyenkor is cumival le lehet nyugtatni.

Tegnap este megmértük, 4700 g, és csütörtökön volt 6 hetes. Kis hurkás már, annyira édes!!

És a végére pár kép, leginkább mindig alvós készül.. :roll: , mosolyt még nem sikerült elkapni géppel..

Kép
Apával alszom

Kép
Szülésznénink :D , Maszat ébredés után :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Zsu: Liza nagyon édes és szerintem is tiszta apja! :D

Magika: nagyon aranyos Katalin! A tanuláshoz és a vizsgákhoz kitartás! Hú, azért nem lehet egyszerű Neked most! Én nem tudom elképzelni mikor tudnék tanulni Beni mellett, ráadásul ő csak egyedül van, neked meg ott van még Zoli is! Le a kalappal!

Kisscica: örülök, hogy jól telt a hétvégétek! A Katás kép de jó... :wink: :D
Azért majd sétálhatunk felétek közösen, mert nem vagyunk olyan messze! Ráadásul mi itt a környéken nem szeretünk sétálni, így inkább mindig elmegyünk valahova kocsival, és onnan babakocsizunk! Hétvégén pl. voltunk a várban, meg a Lágmányosi öbölben is!

Lituka: mesélj majd, mi volt a dokinál!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Olyan szépek a babák...Zorroné és Magika :) nagyon cukikák..Beni és Katalin mosolya és nehogy kifeljtsem Zsu édi egyforma bébijeit :) 1 hónapos lettem kép is nagyon helyes :)

köszi továbbra is a ++++++++++++++++++++++++++
helyzet változatlan.......:)

de mindenkinek szép napot kívánok...és ha a saját babahírem nem is fogad ma...remélem a csajok hoznak jó hírt másról :)
Vendég
 


ja és majd doki után jövök..mindenképp :D
Vendég
 


Bambi,
a múlt héten 200 grammot hízott. Aztán meg napi 10 grammokat. Csütörtökön úgy döntöttem, hogy függetlenül attól, hogy éhes-e meg fogom etetni három óránként. Így a szombati mérlegelés szerint 270 grammot gyarapodott. Most 4050 gramm. Az a baj, hogy lusta enni… Olyan mint az anyja…
A hisztik egyelőre nem múltak el. Amikor fent van, nem lehet letenni, mert megállás nélkül sír. A sírásnak pedig általában bukás a vége. Viszont most már tök jókat vigyorog. Imádnivaló!!!!

Mi egyébként reggel 5 és 7 között kelünk. Peluscsere és etetés után picit játszunk vele, aztán elalszik. A köv etetés 8-10 között van. Utána kb 12-13-ig alszik. Ilyenkor tudok magammal foglalkozni. 1 után már nem szokott hosszabb etapokat aludni. Igényli, hogy folyamatosan legyen mellette valaki. Sétálni ritkán viszem el. Általában csak a kertbe szoktam kigurítani. Délután 4-5 körül eszünk újra, de ilyenkor már az esti fürdetésig fent van. Tornázunk, játszunk, zenét hallgatunk, énekelünk (mármint én, ő csak hallgatja). Már megtanultam egy Halász Judit és 2 Judit és a Zenemanók albumot :) ) A fürdetés 7-kor van. 10 körül szokott elaludni, de 10-ig gyakorlatilag a mellemen van, mert amint leszedem elkezd sírni + bukni :( Aztán olyan 2-3 körül ébred újra.
A cumi nálunk már nem játszik. Egy ideje nem hajlandó elfogadni.

Virág,
a csomó még nem tűnt el. 26-án megyek dokihoz. Egyébként volt már több csomó is a mellemben, de azok fájtak, nem voltak ennyire kemények és azok szopi, vagy fejés után elmúltak. Ez viszont két hónapja nem tűnik el. Továbbra is remélem, hogy egy betokosodott tejmirigy.
Nem adok neki sok köményes teát. Minden nap csinálok egy cumisüvegnyit és csak 20-30 milliket adok, ha látom, hogy nagyon szenved. Olyan jól meg szokta indítani a kakit. (Bár mostanában már megy tea nélkül is. Tegnap reggel evés közben olyanokat rottyasztott, hogy az apja is hallotta lent a földszinten. Én meg csak arra lettem figyelmes, hogy nedvesedik a kezem. Kifolyt felül a pelusból… Ma eljátszotta újból, de most a lepedőnk bánta…)
Édes, hogy egy-egy irdatlan hangos puki után milyen jókat tud vigyorogni, vagy úgy néz mintha mi sem történt volna :) :)

Zitának
Hatalmas gratula!!

Szőlő!
Hamarosan meg fogja tanulni Melinda, hogy hogyan kell szopizni. Lilinek sem volt egyszerű. Nekem a szülésznő segített sokat még bent a kórházban. Otthon is sokat szenvedtünk az elején, mert mindig elengedte a cicit. Idő kérdése és menni fog!

Nagyon szépek a babák!!

Szorítok a pocakosoknak!! Kitartás!!! Lituka, Sirkici, Gitka indulás szülni!

Kép
emi29
 
 


Sziasztok.

Lituka, várjuk a híreket a dokitól:)

gyönyörűek a babák.

Zsu, tényleg tiszta apja a gyerek

Katalintól olvadozom mindig, tényleg jól bírod Magika 2 gyerek mellett a tanulást. biztos tapasztalatlan vagyok, de nekem a lakás is úszik egy gyerek mellett. igaz én meg dolgozom kicsit mellette.

Maszat is nagyon aranyos.

Mikortól alszik ilyen sokat egy gyerek? nekem 3 óránként kel, pont akkor, amikor mi keltettük az elején. most már magától kel, de nem bánnám, ha egy picit többet aludna egyhuzamban, mint 3 óra.



Zorróné merre laksz, hogy nem szeretsz arrafelé sétálni?

lolka_zs
 
 


Emi, milyen tea a köményes tea? mármint úgy értem milyet veszel? és hogy készíted el?
mert sztem én is rákapok. kezd hasfájós lenni a pici.

lolka_zs
 
 


zorróné,
hasfájásról:

http://www.kismamablog.hu/babazas/ha-be ... 6/hasfajas

Szép napot!

Kép
1bambi
 
 


Bambi, ez jó, köszi

lolka_zs
 
 


[quote="lolka_zs"]E írta:lolka_zsmi, milyen tea a köményes tea? mármint úgy értem milyet veszel? és hogy készíted el?
mert sztem én is rákapok. kezd hasfájós lenni a pici.

A gyógyszertárban lehet kapni édesköménytermést (Barna zacskóban van). Ebből kell készíteni. Én úgy szoktam, hogy felforralok kb. 2 deci vízet. (Nem várom meg, amíg teljesen forr a víz, mert attól lúgos ízű lesz a tea, csak addig forralom, amíg nem kezd el gyönygözni.) A vízbe 1 mokkáskanál édesköményt kell tenni, meg egy kis édesgyökeret (ezt lehet cukorral is helyettesíteni. Nem kell belőle sok, max fél mokkáskanál.) Kb 10 percig hagyom állni, aztán átszüröm cumisüvegbe lehűtöm és kész.
Nem kell belőle sokat adni a babának csak pár kortyot. Van olyan baba, aki kifejezetten szereti és van olyan, aki nem fogadja el.

Egyébként ilyet néha magamnak is szoktam készíteni. Kicsit a laktoherbre emlékeztet az íze. A tea zacsijának hátoldalára rá van írva, hogy a tejtermelést is serkenti.

Kép
emi29
 
 


köszi.

tuti szar íze van, legalábbis nekem:(

de a Bambi által küldött cikkben, meg pont az van, hogy ez okozhatja ahasfájást.

na így legyen okos az ember:)

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

(Látom pattanás-kérdésre nem jött reagálás .. :()

Bambi - Belinkelnéd nekem újra azt az oldalt, ahol a baba fejlődése van részletezve hónapról hónapra? :)

Emi
- Nem lehet, hogy azért nem fogadja el a cumit, mert órákig mellen van? :shock: :shock: Az azért elég problémás, amit írsz .. én megpróbálnám leszoktatni róla ..
Meg szerintem tudja ő, mi az igénye... Alíz sem hízik annyit, mint előtte .. de nem is kell ennyit híznia egy babának .. ez csak az első 1-2 hónapra jellemző. Csöppke is írta, hogy Dominó az elején nagy tempóban gyarapodott, majd visszavett.
Én nem fogom 3 óránként etetni, örülök, hogy néha 3,5-4 órákat elvan tejci nélkül és már csak 6-7-szer eszünk.
Így is 3970 gramm volt majdnem 1 hete ..

Lolka - Alízzal még most is megesik, hogy 3 óránként eszik éjjel .. bár már nagyon ritka.
Ma azt hiszem rekordot döntöttünk.
9-kor fürcsizett és evett, majd letettük aludni .. és 3-kor kelt :)
Utána meg 3/4 7-kor.
Egész kipihent vagyok :D Na jó .. ez túlzás :lol:

A ti babáitok amikor elvannak, nézelődnek, akkor hol vannak??

Ágyban / Ölben / Pihenőszékben / Hordozóban / Játszószőnyegen .. stb???
Alíz vízszintesen nem hajlandó már ellenni, akármit aggatok fölé.
Pihenőszéket nem vettem, mert nagyon rövid ideig van rá szükség, és a hordozó ugyanazt a funkciót tudja - nekem abban ücsörög .. nézelődik, néha bealszik .. új hangokat próbálgat, vigyorog .. imádom.
De érdekelne, kinél hogy van ez ..
Hason vergődik .. úgy csak aludni tudom letenni.

Kép
szösszenet
 
 


Lolka - nekem pl. a laktoherb-től (pár kortytól) hányingerem lett .. soha többet nem kínzom magam vele :lol:

Kép
szösszenet
 
 


Gratulálok a friss mamiknak! :D

Mellgyulladás: sikerült az eltömődésből gyulladásra váltanunk, tegnapelőtt 39.5, tegnap 39.7 volt a lázam...de azért délután még elmentünk sétálni, mert már nem bírtam magammal (ez is izgalmas, a 3.-ról le-és fel egy 17 kilós kocsival, plusz a két kölök, plusz a cuccok :shock: ), persze, ronggyá áztunk, mert esővédő az nem volt :oops:
Ja, és ma vagyunk egy hónaposak! :D (Napirendünk pedig nincsen :oops: )
Kép
Kép

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve, te menyire jól nézel ki

Köszi Szössz, akkor van remény az alvásra. igaz én ezzel a 9-el semmire nem megyek, mert akkor még fent vagyok. jobb lenne, ha éjféltől aludna 9-ig:)

akartam is kérdezni tőled ezt az álometetést. olvastam a suttogóban, de basszus én ezt nem tudom kivitelezni. felébred, ha etetem avgy nem nyitja ki a száját:)

nekem még vízszintesen van a gyerek, de el kellene gondolkodnom, hogy ez nem elégíti ki lassan.

lolka_zs
 
 


lolka
szólj ám, ha költöztök ide:)

sétálna Dávid Marcival

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Filteres köménytea a Herbáriánal a Babamosoly teája, sokkal jobb, mint az Infacol.

Kép
marjan78
 
 


szössz

nekem ezzel a fennléttel vannak problémáim:( elég hamar megunja a nézelődést és akkor sír, sajna sokat
most is a lábamon van szemben, cumit fogom
a pihenőszék neki nem tetszik.


amúgy nekünk a hasonalvás jött be teljesen.

nem tudom, hogy hogy szórakoztassam!?

M

Kép
marjan78
 
 


Lolka - Mi is fent vagyunk éjfélig .. Szabi még tovább is szokott zenélgetni a szobájában (bár az utóbbi hetekben én 11-kor kidőlök) ... szóval nekünk is az lenne jó .. de a babáknak nem :)
Ennél a 9 órás fürdetésnél nem megyünk későbbre (nem is tudnánk .. mert volt, hogy elcsúsztunk, és 10-kor fürödtünk .. de olyan hiszti volt utána, hogy már a fáradtságtól nem bírt szegénykém elaludni .. és nagyon heéz volt megnyugtatni, és éjjel sem aludt békésen :() .. én bizakodó vagyok, hogy szép lassan kitolódik az a 3 óra is . ;)
Nekem a hordozó vált be .. semmi más :(
Viszont éjjel csakis hason alszik .. elvétve nappal is (ha nagyon elpilled az ölemben, és leteszem .. de ezek 1 óránál nem tartanak tovább). Ha a hordozóban hanyatt nagyon bealszik, akkor megkísérlem berakni az ágyába, mert vízszintesen mégiscsak jobb a kis testének :) De én is csak kísérletezgetek .. az utóbbi napokban érzem úgy, hogy egyre jobban elvan egyedül .. addig nekem is többet kellett fognom, ringatnom.

Marjan
- Én simán felolvasom neki az aznapi újságcikkeket .. úgy ahogy mondod .. a lábamon ül velem szemben, és figyeli :D ez bejön .. de csak átmenetileg :D :lol:

Kép
szösszenet
 
 


Babyteve - Nagyon csinos vagy, és édesek a csöppségek!!!! :) Ikrek mellett napirend??? Érthető, hogy nehézkes ... de olyan ügyesen csinálod :) :)

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Ezek a babafotók,nagyon aranyosak.

Szössz: Nekem pedig Milus csak egy párnánk képes nappal elaludni és csak a nappaliban. A szobájában a kiságyat pedig csak éjjel használja.

Babyteve: Nagyon aranyosak az ikrek. Nekem néha egy gyerekkel is néhézkes a napom,hát még Neked kettővel!!!!
Le a kalappal előtted!

Kép

Kép
mannogab
 
 


Sziasztok!
Szösszenet, amit írtál:
"Én simán felolvasom neki az aznapi újságcikkeket .. úgy ahogy mondod .. a lábamon ül velem szemben, és figyeli :D ez bejön .. de csak átmenetileg" Ez nagyon tetszett! :)

Bambi, köszi h feltetted a hasfájásos cikket, sok honlapot megnéztem már én is ezzel kapcs-ban, de ezzel még nem találkoztam. Majd kérünk képet a babóról, már rég láttam!

Magika, nagyon szép Katalin baba

Zsu, Liza is nagyon cuki, szerintem is tiszta apja, de én látlak benne téged is! Nem is kicsit! :wink:

Kiscica, most néztem, hogy írtál, bocsi :cry: Mindjárt írok
Nagyon jók a képek, tök jó az a játszószőnyeg!Így tartod még a kapcsolatot a szülésznőddel? Örülök, hogy eljutottál a fodrászhoz, rám is rám férne egy hajfestés.

Zorróné, jók a képek Beni babáról! Milyen nagy már!

Babyteve,
tényleg nagyon csini vagy! Sajnállak, hogy ilyen magas lázad volt, ez azért elég durva..Na, meg nem semmi lehet a lecipelés, én el sem bírnám szerintem a kocsit..Hát még ha cucc is van..

Szösszenet, nem írtam a pattikról, mert ami Bálintnak volt, az hamar elmúlt, nem tettem rá semmit. Mi a hámlással küzdünk (hiába kenem a kis homlokát olajjal) és a melegtől szokott apró piros pöttye lenni, de azok is eltűnnek hamar.
Mi is küzdünk a fenntléttel, néha már azt hiszem, hogy nincs az az inger, ami lekötné hosszabb ideig a figyelmét. Vettünk neki gyönyörű színes körforgót az ágyába, ami tettszik neki, de azt is hamar megúnja. A falat és a plafont imádja nézegetni, de az az igazság, hogy hosszabb ideig csak akkor van el, ha társasága van. Imádja az embereket..Ezért a legtöbbet kézben van, vagy nálam, vagy ha jön a felmentő sereg (anyukám és anyósom) akkor náluk.

Bálint nem szeret hason fekve lenni, úgy felhúzta múltkor is magát, hogy mérgébe átfordult a hátára... :) Alig hittem el. Aztán visszatettem hasra (én szívtelen) és újból átfordult. :D
Ja, és az apját imádja nézni! engem is, de közel sem annyira. Szerintem én már kezdek neki unalmas lenni (meg is értem)

Ti altatjátok kézben a babát?
Nálunk külön program ez, amit eléggé utálunk..A derekam nehezen bírja,annyira beáll a sérvem, hogy utána alig tudom az ágyába betenni..Szösszenet, te hogy vagy ezzel??

Kép
tim27
 
 


[quote="zorroné"][ írta:zorronéb]Kisscica: örülök, hogy jól telt a hétvégétek! A Katás kép de jó... :wink: :D
Azért majd sétálhatunk felétek közösen, mert nem vagyunk olyan messze! Ráadásul mi itt a környéken nem szeretünk sétálni..


Hát nálunk sincs itt túl sok sétahely, max a dunapart a Papírgyárral szemben. De ha van kedvetek, átjöhettek néha, és akkor mehetünk amerre látunk. :roll:

Babyteve
NAgyon csinos vagy!! Napirend pedig majd kialakul!!

Szösz
Nekünk nincs patink, én erre nem nagyon tudok mit tanácsolni. :roll: Védőnéni mit mond erre??

Jaj, délelőtt elfelejtettem írni, h nagyon édesek a babák!!!!
Szerintem itt a topikunkban vannak a legédesebb babák!!! :D :D

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


JAj, de jó h jöttél Tim!!!

Nincs semmi baj, én sem szoktam ált. észrevenni a priviket :oops: !
Szülésznénivel tartjuk, mert nekem nagyon szimpatikus és szülésnél nekem sokat segített!! Remélem Maszatot még párszor meg tudjuk majd mutatni neki, végülis Ő segítette világra. :D

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?