Mazsi,
Nekünk is olyan matrac van, mint Orsiéknak. Sultan vagy mi.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90073695 Remélem, jót linkeltem.
Én meg pont azt vadásztam, hogy ilyen magas legyen. Anyósnak így is macerás ráülni. Az árára nem emlékszem, de mintha Sebiénél azért több lett volna. Azért annyit sem fizettem volna, mint a katalógusár.
140x200
Estére egy kicsit megéheztem, készítettem magamnak egy uborkás kiflit. Az első csücsöknél tartva Nat először egy, majd mégegy falatot kért, majd a kezébe vette a dolgok irányítását, nekem meg maradt a hopp. Robit megkértem, hogy csináljon nekem egy pizzát. Miután kezdte leenni róla a drága a zöldségeimet, édesen megkérdezte:
Neked miért nem volt elég a kifli, amit ett
ünk?
Helga,
A gyerekbiztos lakás nálunk életmentő. Azért még mindig vannak javítani valók, így 3 év után is, de elég jól állunk. Így igazából nincs olyan, hogy "nem szabad", nincs ütközési felület (Ranschburg). Ez először csak spontán alakult, azután jött az ideológia
. Nemrég meglátogattuk egy barátnőmet, ő most tart a pocisodásnál. Kb 10 perc alatt átrendeztük a lakását, mert egy szót nem tudtunk váltani, négyen ugráltunk a két gyerek körül, hogy megmentsük a berendezést.
Most, hogy szóba jött a beszéd, rájöttem, hogy gyarapodott a szókincs.
Mondja már, hogy ánnye. Mielőtt vki azt hinné, hogy ez én vagyok, jelentése: vegyél fel.
Van már ama, baaa és egy nyomatékos hammm. Ebben meg az a jó, hogy az evés nem tartozik éppen a csúcs kedvencek közé.
Ma a játszin Szabival a kezemben rohangászva beszélgettem egy ismerőssel. A 3. gyereknél tartanak, 3év 3hó, 1év 7hó, 7hét. A középső már hónapok óta nem babakocsizik, hanem a saját kis lábain követi a csapatot. Anyuka kb egyedül a gyerekekre, iszony jókedvű és energikus, a picivel a kezében rohangált fel-alá a nagyok után.
Azt mondta, hogy nagyon fáradt, de ha én úgy néznék ki, mint ő, este 7 után még mindig a játszin egyedül, akkor örülnék.
Ha nem láttam volna az alakját tavaly, arra gondolnék, hogy örökbefogadták a harmadikat, mert semmi nem látszik rajta. Ilyenkor egy kicsit úgy érzem, el vagyok rontva egy kicsit.
De nagyon kedvet kaptam egy újabb terhességhez. (annyira azért nem, hogy kezdjük is, csak épp álmodozom)
Kditke,
18 kg 3 hónap alatt? Ez azért engem is megijesztene. Eredmény?
A gyerekbiztos lakás azt jelenti nekem, hogy
nincs kuka, fedő... ami a kezébe kerül.
Repült az üvegasztal, a virágok, állvánnyal, a macska (örök vadászmezők, miután vidéken egy autóval találkozott), a konvektorok, meg még nem is tudom mi minden. Jött ajtómágnes, konnektordugasz, torlaszok. Eddig csak a galérialépcső és az akvárium volt, amiben nem engedtem. Azok maradtak.
Körkérdés:
Nem rosszalkodnak.
Kedvencem, amikor a fürdőkádba dobál dolgokat. Persze amikor már tele van vízzel. Ilyenkor az arcát szoktam nézni, teljesen lenyűgöz az a feszült figyelem, ahogy vizsgálja, hogy a különböző tárgyak (hajkefe, pulóver, újság, gőzmozdony...) mit csinálnak, hogy merülnek, hogy kergetőznek a vízsugárban. Bedobja, izgatottan figyel, majd indul a következő tárgyért, mielőtt még valaki odaér és elrontja a kísérletet. A fürdőszobai szemetesünk akkor ért karrierje végére, amikor az összes használt pzst és hajcsomót a vízben láttuk viszont, boldogan úszkálva.
Orsi,
Az új infókat nem most raktározza, hanem kifejezi, amit eddig tanult. Szerintem nagyon jó, ahogy beszél. Az epöő az három szótag, amellett tagadás, mondatban és tulajdonképpen múltidő.
Le vagyok nyűgözve!
Hangokkal hogy áll? Tanulásban indul az ajkaktól (m, b és hasonlók), a magánhangzók is megjelennek, kb párhuzamosan, majd onnan indul hátra, képzési hely szerint. A g pl egy nehéz hangnak számít.
A saját nevét használja már vhogy? Az is mérföldkő.