Új privát üzeneted érkezett!

egy kuka kérdés: mi alapján választotok szülésznőt? :oops: egy gyors talis beszélgetés után meg is egyeztek, vagy többször taliztok vagy hogy működik ez a dolog???
makadu

makadu: ez jó kérdés...ezen már én is filóztam, mert hát ugyebár néhány mondatnyi beszélgetés nem minden esetben mérvadó. Én ezért fogok szerintem elmenni arra a kismama találkozóra, amit a Szent Imre kórházban tartanak, és ott lehet a szülésznőkkel is beszélgetni kicsit hosszabban.

A C&A kínálatával kapcsolatban teljesen egyetértek veletek, drágák és nem igazán állnak jól sehogysem. :cry:

Nálam is volt ma reggel a védőnő, de csak fél órát maradt.
TGYÁS-GYED: a mi pénzügyesünk azt mondta, hogy speciel nekem mindegy, hogy átlóg-e a TGYÁS, vagy a GYED a jövő évre, mivel a bruttó fizum olyan magas, hogy alapból a maximális GYED-et fogom kapni, tehát a kilencven valahány ezret. Ennél többet úgysem adnak, mert ez az összeghatár limitálva van sajnos.

Én júliustól kivezsem a betegszabijaimat, meg a síma szabijaimat és ha még muszáj, akkor pár hét táppénz is lesz a végén. A betegszabi azért jobb állítólag, mert akkor a fizu 80%-át kapod, míg a táppénz alatt csak a 70%-ot. A beteg szabit a háziorvostól kell gondolom kikérni...de ezt még majd lecsekkolom.
lei

suszu: köszi a párnás infót! Az erkélyes sztori meg elég durva, gondolom levert a víz közben párszor...nem irigyellek a stressz miatt! De hogy-hogy ki lehet zárni magadat az erkélyajtón, én még ilyen erkélyről nem is hallottam....nincs kívül kilincs? Valamit ki kéne találnotok, hogy ne legyen ilyen a jövőben.
lei

Ja, meglett a cukorterhelés eredményem. Éhgyomorra volt először 4,5 aztán másnap megint vettek éhgyomorra, az 4,3 lett és az utána következő terheléses pedig 6.
Azt mondta a védőnő, hogy ez még jó érték, 7,2 fölött küldik el a kismamákat általában dietetikushoz. A kórházban az előadáson a doki meg azt mondta, hogy a 7,5 még elfogadható náluk, és 7,6-tól küldenek tanácsadásra. Na ez megint azt mutatja, hogy ahány ház, annyi féle szokás......
lei

Sziasztok!

Boldog nevnapot a Zsofiknak! :)

Rita, majd meselj, hogy milyen volt a Brendonos 4D mozi - az hozzank is kozel van, lehet, hogy legkozelebb mi is oda fogunk menni akkor (mi majus vegere tervezzuk).

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Csajok!
Panaszkodhatok egy kicsit?Most úgy érzem,hogy kezd elfogyni a türelmem ezzel az állapottal....Ti nem voltatok még így?Már semmit sem tudok normálisan megcsinálni,állandóan le kell feküdnöm,mert úgy érzem,hogy leszakad az oldalam meg eltörik a bokám. :cry: De ülni se tudok,mert a fenékizmaim már kész vannak és feküdni se jó,mert a bordáim meg a forgóim miatt kínlódom.Ha belegondolok,hogy még 3 hónapig ez lesz,akkor sírva tudnék fakadni.Kezdem nagyon rosszul érezni magam a bőrömben! :( 114 cm a derékbőségem,híztam 18 kilót és hol van még a vége???? :roll: Jön a meleg,kezd dagadni kezem,lábam,arcom...
Próbálok arra gondolni,hogy miért kell szenvednem,meg hogy majd a bébik milyen aranyosak lesznek,de csak addig tart az önszuggesszió,amig nem kellene újra valamit csinálnom,amire képtelen vagyok,pl. vasalás,rendrakás,főzés.Olyan vagyok,mint egy beteg vénasszony:tutyi-mutyi,nyekergő és haszontalan. :cry: :cry:

Bocs,a rinyálásért,de muszáj volt legalább leírnom Nektek,mert itthon még próbálom tartani magam és nem mutatni,hogy lukig vagyok... :oops:

binyek

Binyek, el tudom képzelni mit érezhetsz. Nekem csak egy gyerek van a hasamban mégis néha úgy érzem magam, mint egy rokkant. Azt mondják ez azért is van így "kitalálva", hogy a terhesség végére már az ember minden porcikájával azt akarja, hogy szülessen meg végre az a gyerek. Sajnos neked ez sokkal előbb jött. Próbálj többet pihenni, az a legjobb dolog az ilyen fájdalmak ellen.
Lei, sajna nekünk ilyen speckó erkélyajtónk van, ami alapvetően egy tolóajtó és csak belül van kilincs. Lényeg, hogy megúsztam.

Lányok, szerintetek a kókuszmatracra kell venni vízhatlan lepedőt? Vagy mire való egyáltalán az a gumilepedő?

szuszu

Ja és persze rinyálni ér! Mindenkinek. Azért is vagyunk itt egymásnak.

szuszu

LEi!

A kókuszmatracra nem kell gumis lepedő, pont ettől annyira jó. Plusz, le lehet zuhanyoztatni és szoba hőmérsékleten 3-5 óra alatt megszárad.

Ma reggel nagyon kibuktam, a Nyugatinál szálltam fel a avillamosra és 2 középkorú nő végig mér és elfordul és kibámul az ablakon a Moszkváig, hogy ne kelljen átadni a helyet.
Pedig már nagyon látszik a pocakom.
Vendég

Binyek abszolut megértelek, bár nálam is csak egy a bébi, meg kisebb is,de totál kivagyok. A melső lepény tapadásom annyira tud fájni, sírni tudnék....ezért én sem tudok semmit csinálni normálisan és folyton le kell feküdnöm, mert úgy érzem kiszakad a hasam és mindehhez még hozzájön,h mindennap reggl 8-tól kb este 8-ig egyedül vagyok. Néha após beugrik meg anyu....megkukulok....
Anyu tegnap megsértődött,h megkértem ne akarjon jönni a szülőszobába....
Tesómról ma kiderült,h leim kóros.... :cry: :cry:
Befejeztem.

Szuszu csodálom a találékonyságodat! Még jó,h így megúsztad!!

Fel a fejjel Mindenkinek!
makadu

nekem azt mondták,h jó ha veszek gumist a kókuszhoz,mert kitudja mit sikerül kisfiamnak rárakni a betétre, hátha nem jön ki stbstb és ezért vettem, de csak egyet, nem volt drága pár száz volt a brendonban....
makadu

Makadu:

Nekem is melső falon tapad a lepény,és a baba mindig azt rugdossa.Legalább is Én ugy érzem.És nekem is nagyon fáj.
Nem tudom...

Szerintetek ez normális? Nektek is szokott fájni néha ha a baba rug?

Binyek:

Én a kórházban 2 ikres kismamával voltam eggyütt, és Ők is nagyon nehezen viselték. Szerintem akinek 2 baba van a pocijában már a 25.héten azt érzik mint az 1 babások a 39.héten.
Biztos nagyon nehéz,az eggyik kismama elérte már a 37.hetet Őt holnap császározzák. Azt mondta semmijen fájdalomtól nem fél,mert a legnagyobb fájdalom is megkönnyebülés lesz neki. Legalábbis így gondolja.

nicike

hello lányok!

Úgy látszik ez hét mindenkinek nagyon szar és eseménydús!!
Én is beálltam a sorba leforráztam magam az előbb a kezem a lábam, tojásos nokedlivel akartam meglepni az uram erre majdnem rámborult az egész lábos víz.
Ráadásul ma még nem lesz kész a szoba mert ujra kellett kenni a falakat mert foltos lett:x :x

Binyek kitartás az erő veled van! Majd kügyük az erőt!!!

Szuszu ne haragudj de első olvasásra elmosolyodtam a történteken de aztán belegondolva hogy már másztam én is be ajtó feletti ablakon körfolyosós házba hát kemény élmény! Legközelebb támaszd ki az ajtót az a tuti nehogy pocakosan kintragadj.

Beleki: én a helyedbe direkt az arcába álltam volna a hasammal hogy érezze szarul magát a bunkó köcsög fúúúúúú bocs lányok de az ilyen nagyon ki tud boritani. Főleg amekkora pofám van nekem néha. Szerencsére eddig nem volt gond az utázáskor mindig átadták a helyet, de múltkor az árkádba voltam vettem egy főzeléket épp akartam letenni a tálcát mikor egy fiatal csaj odapattant és leült. Na én kiosztottam rendesen!

Gumis lepedő az átfolyás miatt kellhet esetlegesen hogy ne a matrac lássa kárát.
Ti milyen cumisüvegeket vesztek?

Pöttöm régen irtál remélem jól van a pocakod és a lakója is??!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szuszu!

Nekünk is tolóajtónk van a teraszon és nincs kívül kilincs, ha valaki behúzza, az kint is ragad...
Az a gumilepedö jó találmány szerintem, mert a babák olyan ügyesen tudnak kanyarba kakilni, hogy fülig átázik minden körülöttük, a ruha a lepedö és a matrac is, de ha van alatta gumilepedö, legalább a matrac nem lesz nedves és büdös...

Binyek!

Átérzem szorult helyzeted, nem lehet egyszerü két babával a pocakban. Én se tudok már önmagammal tempót tartani, de muszály. Éppen ma jöttem haza kétnapi kényszerpihenö után a kórházból. Sajnos megint vese és vakbél-gondok, de olyan hirtelen és olyan dúrván, hogy ha lett volna fegyverem, tán önkezemmel vetettem volna végett a szenvedéseimnek. A múltkori fájdalmak majdhogynem elhanyagolhatóak voltak ezekhez képest, mert mozgásképtelen lettem egy órán belül, úgy vittek be a mentövel... Mint mindig, babával és velem minden rendben, a vakbelem is köszöni, de a doki szerint ez "csak" egy jó erös szorulás, amolyan kezdödö bélelzáródás. Kaptam beöntést és utána rögtön elmúlt!!! Hihetetlen, hogy mi mindent tanulok e terhesség során, amiröl álmomban se gondoltam volna, hogy bármilyen szinten is gondot okozna!
A baba is megfordult a két ultrahang között, aminek a fájdalmakban szintén szerepe lehetett. Hajnalban, amikor bevittek, még fejjel lefelé volt, du. a második UH-n fejjel felfelé! Most vagyunk 1100 gr-nál. Szobatársaim törökök voltak a vallásosabbik kiadásból. Az egyiknek pl. a 18. héttöl rendszeres fájásai vannak, azt nyomják le neki immár régen, mert most tölti a 34. hetet. Az ö eredeti szobatársa tegnap szült császárral, miután a 20. héten elfolyt a magzatvize és mindenki leírta a babát, vérzett is a lány idönként, de a baba nem adta fel, tovább nött és még 5 hetet kibírt tegnapig, amikor szigorú fekvés ellenére megint vérzés és a maradék kicsi magzatvíz elvesztése után világra segítették a 700 gr-os babát... Csak remélni merem, hogy ebböl a nagyon élni akaró kisemberböl még nagyobb emberpalánta lesz!

Panna!

A te magzatvízfelszívódós barátnöd babájának nem volt szerencséje? Vagy meg se próbálták a babát megmenteni?

Megyek, mert nagyon erös bennem a vízigény az öntisztulás terén.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Binyek! Kitartás, minden nappal közelebb a vége!

Zsófi! Ügyes vagy, hogy így bejárod a várost. Sajnos mástól is hallottam már aki ott lakik, hogy elég szörnyű a közlekedés. Én nem tudok itt a környéken olcsó kismami ruhást, sajna, pedig lehet, hogy nekem is kelleni fog még néhány cucc. Egy két normál melegítő alsóm még jó, de a pólóimból kint a hasam, amit utálok.

Szuszu! Neked is kalandos a várandósságod, múltkor veled volt a Margit-szigeti dolog is, ugye? El tudom képzelni, hogy megrémültél.

Gumi lepedőnk nekünk is van a kezdetektől már, annak ellenére, hogy kókusz matracunk van. A patikában lehet kapni jobb minőségűt, ami nem annyira "mű". Mondjuk jóval drágább, úgy emlékszem a kisebb méret kettő és háromezer között volt anno. Meg a Lidl-ben is volt most egy olyan aminek a két oldala pamuttal van bevonva, nekünk olyan is van. Abból nem tudom találtok-e még, mert csak az adott akcióban volt, kb. 2500-ért.

Üdv Felícia!

Képzeljétek ma voltam életem első anyák napi rendezvényén. Mondanom sem kell már az első mondókánál könnyeztem.
Összefutottam a szülésznőmmel is. Tök rendi, mert haza hozott nekem egy receptet a dokimtól, így nem kellett csak azért bemennem. Mutattam neki az égési sérüléseim, de szerinte sem lesz baj belőle.

Jó éjt mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Felicia! Ki a dokid a Sote-n? Merre laksz?

Bocsi, a Zsófikat nem köszöntöttem. Boldog Névnapot Nektek!

KépKép
jazmin2005

Én az hallottam, hogy a kókuszmatrac lényege, hogy jól szellőzik, a gumilepedő viszont pont ezt a tulajdonságát szünteti meg. Tehát számomra nem világos, hogy kell-e vagy nem ;-)

Binyek, tarts ki, a végén tuti hogy csak a jó dolgokra fogsz emlékezni! Könnyű mondani, nem lehet egyszerű Neked. De mindannyian Veled vagyunk :-)

Másik Barbi, akkor most már jól vagy? És ha csajnak elfolyt a magzatvize, hogy maradhatott még bent 5 hétig a baba? Vagy félreértettem?

Makadu, nekem a hasam nem fáj, a hátam, a bordáim viszont annál gyakrabban...

Holnap még jövök, de ha mégsem, akkor 1 hét múlva találkozunk :-D

yuyu79

Barbi! Akkor már jól vagy? Ilyenkor a párod vállalja az ügyeletet otthon? Az enyémnek biztos kihullana az összes haja még egyel is.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Jó sokat irtatok, még az előző lemaradásomat se hoztam be! :roll:
Na de nagyjából képben vagyok, aszem!

Binyek, kitartást! Bár gondolom könnyű mondani!

Szuszu, nagyon ugyes voltál, örülök, hogy sikerült "betörni" magatokhoz! :lol:

Felicia, én is holnap megyek dokimhoz a SOTE I-re, én a Silhavy Dr-hoz járok! Te?

Makadu, én nem hiszem, hogy választok külön szülésznőt, max megkérdezem a dokimat, hogy kivel dolgozik együtt szivesen és akkor azt. Nekem a legfontosabb az lesz, hogy a férjem is ott legyen, a többi ember már mindegy!

Nicike, nekem is elől van a méhlepény, de még fájdalmat nem éreztem a rúgásoktól, legalábbis MÉG nem! Néha inkább csak meglep egy-egy nagyobb rúgás! :)

Kép
Kép
dia123

Binyek!

Kitartást neked! elhiszem hogy nem könnyű! Azon túl, hogy az embernek fáj itt-ott, sztem a kiszolgáltatottság-elesettség érzése a legrosszabb. Próbálj a párodra passzolni néhány otthoni teendőt
(már ha ráveheő ilyenekre)
Engem is most kezdenek zavarni a 3.trimeszter emlegetett problémái. Nekem "csak" kb állandó gyomorégésem van, ha eszek,attól, ha meg nem akkor attól. És én is ki vagyok akadva magamon, hogy miért nincs energiám mindenhez. És ez várhatóan rosszabbodni fog.
Szóval igen, ér rinyálni. olyan érzésem van, hogy egyre gyakrabban fogunk...

Szuszu! Te azért nem semmi kalandokba keveredsz, így terhesen!

Barbi! Remélem minden oké lesz nálatok a továbbiakban s nem lesz hasonló problémád.
A barátnőmnél az volt a gond, hogy már kb a 15-16. héttől tudták, hogy kevés a magzatvíz, csak próbálkoztak a töltögetéssel. Ő kb a 19. héten szült, de úgy tudom nem volt életképes a baba. Az orvosok nem sok esélyt jósoltak neki az eleve kevés magzatvíz miatt. :cry: Nem tudom próbálták-e életben tartani...De épp most váltottunk emailt a leányzóval, és nem tudnak még semmit mondani a dokik, hogy mi volt a baj...

Gumis lepedő: Én is azt hallottam, amit Julcsi. Sőt, ráadásul olyat is olvastam, hogy ha hason alszik a pici és belefúrja az orrocskáját, akkor a kókuszoson keresztül is kap levegőt, viszont ha gumis lepedő van rajta akkor ugye nem. Aztán meg olyat is olvastam, hogy ha hason fekszenek, és nem kapnak levegőt az orrukon keresztül, akkor ösztönösen elfordíják a fejüket.
Szóval a fene tudja. Én nem tudok ezen kiigazodni. De azt hiszem a tapasztaltabb anyukáknak hihetünk...
Én azon töröm az agyam mostanság, hogy milyen rugikat édemes venni a pici méretből. Vagyis egy újszülöttnél az augusztusi hőségben is kell-e a hosszú újjú rugi, vagy elég egy napozóruci zoknival (vagy anélkül). Próbálok vami alkalomhoz illő rucit találni a hazaszállításhoz, de teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben.
Mondjuk egy csomó rucit kapunk majd az ismerősöktől, úgyhogy válogtni biztos tudunk majd miből...Tanácsok???

panna1

Mecsi!

Egy barátnőm az Avent 1 lyukú cumisüveget ajánlotta kezdeti időkre (már ha szükség lesz rá)

panna1

Binyek!

A védőnőm azt mondta, hogy a lábdagadás- vizesedés ellen nagyon hasznos tud lenni a heti 1 gyümölcsnap. Szépen kihajtja elvileg a vizet az emberből.

panna1

Jázmin, Dia!

Én jelenleg Dr. Demeter Attilánál vagyok a SOTE I-en. És Gyömrőn lakunk. Van egy tündéri amerikai staffordshire terrier szuka kutyusunk Becky (az a gyerekzabáló pitbull, tudjátok) + egy kandúr cicusunk, a Frici.
Ti ha nem magánrendelésre jártok dokihoz, akkor is adtok nekik pénz? Ha igen, mennyit?

Kép
felicia

Hát megint zajlik az élet!
A forrázást nem kell ám mindenkinek leutánoznia!:)
Barbi! Jobbuláést kívánok Neked! Remélem a párod legalább emiatt nagyobb figyelemmel fordul feléd.
Szuszu!Veled is annyi minden történik...Még jó, hogy feltalálod Magad.
Binyek! kitartás!!!!
Most én is panaszkodom egy kicsit. Még mindig nagyon fáj a torkom és rekedt vagyok, ezért ma megpróbálom a Tantum Verde cukorkát. Valaki ajánlotta tegnap, most köszönet érte. Tegnap este elaaludtam, hanyatt fekve és arra ébredtem, hogy fulladok. A baba annyira felcsúszott, hogy már nem kaptam levegőt. Kellett tíz perc mire jobban lettem. A 6. hónap végéig én azt mondogattam, hogy hetente egy nap éreztem azt, hogy terhes vagyok, a többi napon semmi. Most az elmúlt két hétben kicsit megsűrűsödtek ezek a napok. Még nem heti 7 nap, de ebben a melegben márt kicsit gyakrabban halódok. Hallottátok, hogy júliusban kánikula lesz, amelyet csak a hónap végén fog elsöpörni egy hidegfront? Azt hiszem nagyon sokan megyünk majd akkor szülni.

Én is azt hallottam, hogyha gumilepedőt használsz, akkor hülyeség a kókuszmatrac. Pont a lélegző funkcióját gátolja. Vagy simalepedő és kókuszmatrac, vagy gumilepedő és sima matrac.
bende

Jó reggelt.

Felicia: Én is a Soté-ra járok,és ott a dokim,viszont magánrendelésre.
Viszont amikor bekelett feküdnöm,mindig Ő jött megvizsgálni,és mindennap jött kétszer.Szóval nagyon oda figyelt,így Én adtam neki ott is pénzt.

nicike

ki jött az allerigiám is :evil: :evil: :evil:

Folyik az orrom,meg prüszkölök egyfolytában. Semmit nem szeretnék bevenni rá, esetleg valami homeopátiás szert nem tudtok, Vagy valami jó fortélyt???

nicike

jó reggelt Nektek! ;)

tisztára szenilis vagyok... az előbb, miközben olvastam a hozzászólásaitokat, tök sok reagálni valóm lett volna, erre tessék, mire beléptem, minden ihletem elszállt! :/

jaaa, igen. szülésznő választás, én eddig úgy godolkoztam, hogy vagy választok egy olyan szülésznőt, akit több ismerősöm is ajánlott a Szt. Imréből, ha ugye a doki nem vállal, mert elég nehezen lett orvosom, de miután a dokim megvan, úgy vagyok vele, hogy külön szülésznőt nem választok! ugye gondolom, hogy az ember ott is nagyon ki van szolgáltatva, és azon járt az agyam, hogy mi van akkor, ha a szülésznő és a doki teljesen más beállítottságú, és nem tudod, hogy akkor most kire hallgass, kinek az úgymond utasításait kövesd. én azt szeretném, ha a férjem is bent lenne, és akkor a doki, akit választottam! azt hiszem, hogy nagyon másra már nem nagyon lesz szükségem. bár lehet, hogy hülyén gondolom!? hm?

cumisüveg, hát a legoptimálisabb az lenne, ha jó sokáig nem kellene semmilyet sem használni, de mivel mi még szinte egyáltalán nem vásárolgattunk semmit, így még ezen sem gondolkodtam!

a hazavívős rucival kapcsolatban annyit gondoltam, hogy sok helyen olvastam, hogy még a nagy nyári melegben sem árt egy vékony sapi a kis fejükre, mert nagyon érzékeny a fülük, és bár én nem vagyok fülfájós, de el tudom képzelni, hogy milyen szar érzés lehet nekik, akik még csak 3-4 napja születtek meg, és máris egy ilyen kellemetlen dologgal kell megbirkózniuk. szóval biztos nem csak sima napozót adnék rá, de azért rétegesen, ha netán 50 fok lenne, akkor ne is szenvedjen a nagy hűségtől. úgy tudom, hogy ilyen kis korban még nem nagyon megy a saját hőháztartásuk fenntartása, szóval lehet, hogy nekik nem is lesz melegük ;) majd a védőnőtől azért megkérdezem

súly gyarapodás! na, ez a legdurvább... tegnap este fürdés után megmértem magam, és igen, én átléptem azt a bizonyos horrorisztikus számot! :(:(:( nagyon el vagyok kenődve... bár igaz, reggel a wc-zés után újra az alatt vagyok, de akkor is! én már voltam 100 kilós betegség kapcsán, mondjuk akkor nem ilyen voltam, mint most, de nem volt jó érzés! nagyon nem!!! szóval ebben úgy látszik, hogy sikerült elsőnek lennem!

Binyek! nektek kitartást!
Barbi, neked pedig mihamarabbi gyógyulást!

sophie27

Nicike! nekem az allergiagyógyszer miatt volt anno hormonproblémám, így biztosan nem szednék rá semmi gyárit, ha nem lennék terhes, akkor sem, viszont a védőnőtől meg akarom kérdezni majd jövő héten, hogy a calcium-sandoz pezsgőtabletta mehet-e, mert azt szoktam időnként eliszogatni, ha már nagyon készen vagyok!

sophie27

Kösz csajok a bíztatást!Nincs más választási lehetőségem,mint hogy kibírom! :roll:
Ma rendezzük be a gyerekszobát.Legalább ez a nap gyorsan eltelik! :wink:

Bende!
Az a júliusi kánikula jól hangzik,úgyanis én beterveztem a július végi szülést,mert a dokim augusztusban szabin lesz.

Lenne még egy gondom:Csak sikerült Hévízen összeszednem valamit.... :cry: Folyásom még nincs,csak már érzem,hogy viszked,tehát még el tudom csípni az elején,ha tudnám,hogy mit kenhetek rá,így terhesen!Van valami ötletetek? :?

Barbi!
Te is megszenveded ezt a terhességet,szegényke...

:(

Panna!
Én is ezen a ruha-kérdésen rágódom már hetek óta...Lehet egy újszülöttet csak bodyban tartani vagy nem? :roll: Olyan vagyok,mint akinek még nem volt gyereke. :roll: Meg hogy a kórházból is miben kell hazahozni őket?Rugdalózóban vagy bodyban?De milyen vastag rugi legyen?És legyen alatta body?Gőzöm nincs.... :oops: De ha ott fogunk tartani,akkor biztos tudni fogjuk....

binyek

Binyek!

Én a helyedben csak megnézetném magam a dokimmal- fertőzés ügyben. Ő biztos megmondja, mi az amit összeszedhettél, és mivel lehet megfelelően kikezelni. De sztem beszélj vele legalább telefonon, aztán megmondja mit csinálj...
Gondold el, ha te már gyerekes anyukaként a ruha-kérdésen rágódsz, akkor én hogy állhatok! :lol:
Azt tudom, hogy a babák jőháztartása még elég rossz az első hetekben, de ha 40 fok van kint, akkor elvileg nem fázhat...
Én most lelki szemeim előtt azt látom, hogy verőfényes napsütésben, kánikulában jövünk haza a kórházból, mindenki izzad, és ha beöltöztetem a gyereket body+rugiba, akkor ő is izzani fog. Na még kifggatom a barátnőmet , aki augusztus végén szült...
Azt már sikerült kikalkulálnom, hogy 56-os méretből nem nagyon kell plüss anyagúakat vásárolni, mert az biztos meleg lesz nyáron...

panna1

Jaj, most nézem mit írtam, temészetesen a gyerek nem izzani, hanem izzadni fog.. :lol:

panna1

Binyek!
Irány a doki! Ne kezelgesd magad házilag. A hüvelyből könnyen feljut a fertőzés a méhbe, ott meg már laknak. :) A doki majd ír fel kúpot, vagy gyógyszert.
Szerintem július közepén meglesznek a babáid, nem kell várnod a hidegfrontra:)

Ruha hazafelé: sapka mindenképpen kell!!! Persze csak vékony sapi, egyrészt a fülfájás miatt, másrészt, mert egészen kevés napsütés is árt a fejbőrüknek. Amúgy meg egy réteggel több ruha, mint amennyi rajtad lesz. Tehát meleg nyári nap: hosszú újjú body+ egy hosszú kantáros rugdalozó. Esetleg egy textilpelenka, ha fújdogálna a szél. Én inkább kantáros rugikat vettem, mert egy body mindenképpen kell és, ha meleg lesz, akkor túlzás egy body+ egy rugdalozó. A barátnőm tavaly júniusban szült, pár hét múlva már elég volt a kánikulában egy body és egy napozó, de az első pár hétben azért a hosszabb ruhák jöttek be. Amit viszont nem használt, az az ujjatlan body. Rövid, vagy hosszúujjas.
Amúgy minden gyerek más, állítólag hamar rá lehet jönni, hogy fázékonyabb, vagy izzadékonyabb és akkor már öltözteted az igényeinek megfelelően.
bende

Azt a kis sapit, amit nyáron is ráadnak az újszülöttre úgy hívják cérnasapka. :D Barátnőm mondta, hogy jól jegyezzem meg ha arra kerül a sor! :lol:

Kép
Kép
tabati

Zsófi, köszi felírtam,hétfőn megkérdezem a védőnőt.Neked is ezek a tünetek?Orr folyás,dugulás ilyenek?

nicike

Panna!
Szerintem mi az idegeskedéstől bárkinél és bárminél jobban fogunk ,,izzani,, izzadni:)

Ha már a hosszú távú időjárásjelentésnél tartunk, július kánikula 30-35 fok, ,hűvösebb,, augusztus 23-26 fok.
De nem én vagyok a Pártai Lucia, ne szidjatok, ha nem így lesz:)
bende

Nicike, az allergiával én is szenvedek. Én a háziorvosomtól kértem tippeket, hogy milyen homeopátiás szert szedhetek, de ez mindig személyre szabott, úgyhogy érdemes valakivel konzultálni aki ért hozzá. Egy darabig ezek segítettek is, de most már nélkülül is tűrhető állapotban vagyok, így már nem szedem...

A hazavivős rucikkal kapcsolatban, szerintem legjobb, ha előre előkészítünk több variációt, kánikulára, meg hűvösebb időre is, és Apa majd az időjárástól függően azt hozza be, amelyik kell. De semmiképp ne neki kelljen keresgélni, mert az nem biztos hogy jól fog elsülni ;-)

Ha meleg lesz szerintem én egy bodyt meg egy vékony pamut rugit adok majd rá, és cérnasapkát, vagy mi a szösz... Gondolom, ennyi elég lesz.

Binyek szerintem is beszélj a dokival minél előbb, nehogy gond legyen...

Cumisüvegben egyelőre én sem nagyon gondolkozom, reménykedek, hogy nem lesz rá szükség. De szerintem abból is kapunk a tesóméktól, talán nem is használták, kifőzöm, és jó lesz az, ha kellene.

Na szép napot mindenkinek, aztán meg jó hétvégét! Drukkoljatok hogy ne legyen gondunk az utazással ;-)

yuyu79

Sziasztok lányok!

Sajnálom, hogy ilyen sokan szenvedtek. Én pont tegnap állapítottam meg a párommal, hogy bár egyre nehezebben férünk el a babával a testemben, ez a leggyönyörűbb időszaka a terhességnek. Én egyszerűen nem tudok betelni vele!! :) Tegnap este ledőltem a nappaliba az ülőgarnitúrára tv-t nézni picit és egyszer érzem, hogy olyan furcsán feszül egy ponton a pocim, és képzeljétek el a picurkánk egy ping-pong labda nagyságú kis dudort csinált a pocimon egymás után 3x. Kinyomta, utána vissza. :D Annyira édes volt, biztosan a kis kezével, vagy könyökével csinálta. Nagyon sokat mozgott már, de ilyet még eddig nem tapasztaltam. :D Én imádom ezt az állapotot és egyszerűen nem tudok betelni vele, mindig felvidít. Úgy látszik tényleg ilyen elfogultak a szülők, pedig mindig azt mondtam, hogy én reálisan fogom látni a dolgokat, de akkoris elolvadok a kis kakistól!! :lol:

Binyek, a múltkor leírtam egy nagyon hatásos vízhajtást, ha gondolod leírom Neked még1x.
Amúgy a fertőzésre nagyon jó a Lactacid, ha még nem nagyon durva. De inkább menj orvoshoz, az a biztos.

k.a.t.i.c.a

Enyém gyerek nagyon ficánka. Múltkor 5 órán keresztül hullámzott a hasam. 3 óra elteltével megkértem, hogy aludjon, de nem használt. újabb 2 óra után ,,megfenyegettem,, hogy hasra fekszem:) ez már hatott. Komolyan már én fáradtam el ez alatt az 5 óra alatt.

Yuyu! Jó utat és nagyon vigyázzatok Magatokra!

Katica! Petrezselymet írtad vízhajtónak? Én azóta minden szendvicsemre, szendvicsembe teszek.
bende

Nici, nem, szerencsére nekem orrdugulásom nincs, max. sűrűbben fújom az orrom és picit náthásabb a hangom, szóval közel sincs még itt a vég, de bízom benne, hogy a terhesség/szülés erre is ad majd javulást, hiszen nagyon sok emberkétől hallottam, hogy szülés előtt nem volt allergiás, aztán az lett, szóval bízom benne, hogy nálam/nálunk ez pont fordítva lesz! :P

sophie27

Bende, igen, az egyik a petrezselyem volt, én is eszem majdnem minden nap. A múltkor csináltam egy tuti jó szendvicskrémet, bár ezt lehet a receptek közé kellene írnom...na nem baj. :)
Szóval, egy tömlős sajtkrémet, kb. 10 dkg túrót, egy kis pohár tejfölt (lehet natur joghurt is) és 6-7 szál nagyobb petrezselyemzöldet (aprítva) összekevertem. Semmi fűszert nem tettem bele ezen kívül, rákentem rozslisztből készült abonett kenyérre és olya isteni uzsi lett belőle. :D És a hatás sem maradt el, szóval az ilyen kaják alkalmasak vízhajtásra. :) Aki szereti, annak nagyon ajánlom!!

k.a.t.i.c.a

Azt elfelejtettem írni, hogy ez tejtermék őrülteknek való étel. :D

k.a.t.i.c.a

Találtam egy aranyos kis megható történetet:

Nagy Katalin:
Egy pólyás meséli...

Amikor megszülettem, mindenki nagyon örült, csak én nem, mert régebben jó helyem volt anyukámnál. Egy burokban laktam anyukám hasában, a szíve közelében. Az egészben az volt a legjobb, hogy mindíg hallottam a szíve dobogását. Mindent együtt csináltunk: anyukám evett, és én is jóllaktam; ő szívta a friss levegőt, és nekem is jutott belőle. Csak kuporogtam ott a burokban, mint egy kifli és szunyókáltam, vagy éppen rugdalóztam, nyújtózkodtam. Ha kedvem támadt, akár fejre is állhattam, mert a burokban folyadék volt, így sohasem üthettem meg magam. Anyukám meg csak símogatta a hasát, annyira örült, ha én tornáztam.
Telt, múlt az idő, egyre nőttem, növekedtem; egyszer csak szűknek éreztem a rejtekhelyemet. Előbújtam.
De a világ, ahová megérkeztem, nagyon furcsa volt! Zajos, fényes és hideg. Meglepődtem, megijedtem: ordítottam, ahogy a torkomon kifért. És csodálkoztam, mert addíg sose sírtam, akkor meg egyszerre egészen jól tudtam sírni. Anyukám megdícsérte a hangomat, úgyhogy bőgtem tovább az ő kedvéért. De még azért is, mert az idegenek gorombáskodtak velem. Megfürdettek, bepólyáztak. Méricskéltek. Mondták, hogy erős, fejlett gyerek vagyok, de én nem törődtem velük. Hiányzott valami és félni kezdtem. Féltem, egyre csak féltem...
Aztán így, pólyástól odatettek anyukám mellé. Újra hallottam a szívdobogását, megnyugodtam. És akkor történt valami, ami eddig még soha... anyukám megpuszilt.

Azóta én is örülök, hogy megszülettem. :-D

yuyu79

Julcsi, ez tényleg nagyon szép kis történet. :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok csajok!

Mindenkinek verőfényes szép reggelt kívánok!

Betegeknek javulást, és a balesetekkel nagyon vigyázzatok!!!

Binyek! Neked nagyon sok kitartást és türelmet.

Julcsi! Neked kívánok nagyon szép, gondtalan utat, szép időt (Cipruson ez adott :wink: ), érezzétek nagyon jól magatokat!!!

Mecsi! Aranyos vagy, hogy így érdeklődsz. Megvagyok, csak olvasó üzemmódban...annyira de annyira nem történik velem semmi.
Férjem elmegy reggel 8 körül, én már nem tudok visszaaludni, és egész nap nem tudok senkihez szólni, max. Nonohoz itt a pocakban. És este olyan, de olyan későn jön haza a párom, hogy szinte depressziós leszek :cry:

Babus nekem is csinál fájdalmas rúgásokat, ill. fogalmam sincs, hogy rúg e vagy éppen karate bemutatót tart 35 percen keresztül.
Múltkor a párom feje pont a pocimnál volt, Nono akkorát rúgott, hogy az én Pistim feje messzire "szállt" a pocakról :lol:
De sokszor meg kell állnom, mert már nagyon goromba is tud lenni...

2 napja meg annyira "lájtos" volt, hogy megijedtem. Estére már direkt ráfeküdtem egy picit a pocira, de szinte nem is tiltakozott....de szerencsére másnap délben újra visszakaptam a kis mocorgimat :lol:

pöttömpanni

Szerdán voltam bent a munkahelyemen látogatóban, olyan jó volt, hogy csak dumcsiztam a többiekkel, és nem kellett dolgozni :lol:
Viszont a búcsúztatómról szó sem esett...mondjuk az a titkárnő, aki szokott úgymond gyűjteni az átmenetileg távozóknak szegény 3 héten keresztül 3 ember munkáját csinálta, szóval lehet, hogy ez volt az ok, de elhatároztam, hogy nem várok tovább erre, hanem megveszem szépen ami még hiányzik.

Tegnap összeírtam a kisrucikat, és rájöttem, hogy vmi oknál fogva 56-os rucikat alig vettem...összesen van 1 body és 4 hosszú ujjas pamut rugi. Kérdeztem a párom, ő 56 cm-el született, én 48-al, szóval talán nem lesz hosszú gyerekünk. Persze 0-3 hónaposaknak írt méretű rugik, bodyk vannak. Mit gondoltok, vegyek 56-osakat is?
Mert azért 62 mégiscsak 6cm-el nagyobb lenne a babusra...
Most olvastam vmi kelengye listában, hogy inkább pántos rugik kellenek, rövid és hosszú ujjas bodykkal, mert azt lehet kombinálni, na nekem egy darab hosszú ujjas bodym sincs...

Szóval ma felkerekedek és elmegyek beszerzőkörútra.
Benézek Astiba, az outletbe, brumimaciba és az elefániba is.
Magamnak is szeretnék venni végre hálóingeket.

Szerintetek a hálós eldobhatós bugyi császár után is jó? Mert ugye pont ott lesz a vágásom...de valahogy nekem is kell majd a betétet rögzítenem...
És ti a nagy Alwayst veszitek vagy a Tenat, amit mindenki javasol az elejére?

Jaj, nagyon hosszú lettem...bocsánat.

pöttömpanni

a mini rugikkal kapcsolatban csak annyit, hogy a rokonoknál, 59, illetve 60 centis gyerkők születtek, és azt mondta a nagynéném, hogy ők is hordtak 56-os rugit, igaz csak rövid ideig, de hordtak! amúgy én azt néztem, hogy a nyakánál jól tágítható legyen, és akkor tényleg nem fogja szorítani! mondjuk nálunk párom 62 centivel, én pedig 55 centivel születtem, de ki tudja, hogy mit örököl a bébi! ;)

sophie27

Sziasztok Lányok!

Voltunk 4D-n, de babóka éppencsak méltatott minket arra, hogy picit felénk forduljon, pedig megettem 1 tábla csokit, ettől ő csak látványosan nyamnyogott, a doki piszkálta a pocim, de erre flegmán odarúgott. Amúgy a fenekét mutogatta rendessen. De nagy élmény volt és tiszta én, meg az alvása is, ugyan úgy a két kezét a feje alá rakja. Mindenki aki teheti menjen el 4D-re!
És akép, ő Zorka! Kép Zorka

Ritus

Kép
rituspoc

Ja igen a Brendonos 4d!

Nagyon jó, nagyon kedvesek és profik is, persze ha a babu akarja :)
Megéri ide is menni!

Ritus

Kép
rituspoc

Ritus, aranyos a babátok, szép képet készítettek róla. :) Gratula!
Amúgy a csoki nálunk sem szokott bejönni. ;)

k.a.t.i.c.a

sziasztok!

Pöttöm: én szerintem veszek Tena-t is és Always-t is, atán amelyik jobb, abból lehet utána többet vetetni anyukával.
Én is megyek holnap börzére a Fehérvári úti Művházba, mer kellenek még dolgok. Meg ma bemegyek a Felicitas csomagért is a Csillagvárba a Baby Planetbe.

binyek: nekem azt mondta a dokim, hogy Canesten krémmel és kúppal lehet kezelni a gombát, mondjuk a kúpot kézzel kell ilyenkor felhelyezni és nem a csomagban található tlószerkentyűvel, hogy nehogy túl mélyre nyomjuk a kúpot. Nekem is volt pár hónapja ilyesmi és a doki felírt Gyne-pevaryl kúpot, és kentem is magam Canestennel. De azért tényleg az a biztos, ha elmész dokihoz és ő mondja meg mit használj.

valahogy még én se panaszkodom annyit, még jól érzem magam a bőrömben. Kisebb panazsok persze vannak (derékfájás, bordák közé bezsorult levegő, hirtelen benyillaló fájdalom, esetleg idegcsípés), de ezken kívül minden OK. mondjuk ma reggel kidobtam egy tavaly nyári balettcipős papucsomat, mert most szorított, biztos a víztől....

Kitartás mindenkinek!!! Már csak pár hónap!!!
Ezt az időjárás előrjelzést meg azért nem kell kézpénznek venni, mert hát néhány napra előre sem tudják normálisan megmondani, milyen időnk lesz, akkor nehogymár két hónapra előre így tudják.....
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?