Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

szokásos táblás bejelentkezésemet megejtem :) Próbáltam visszaolvasni többé-kevésbé sikerült is.

Hajni, nagy gratula nektek.

Látom téma volt a beöntés. Nekem első szülésnél másfél évvel ezelőtt nem adtak. Megkérdezték mikor volt utoljára székletem és mivel 2 órával a beérkezés előtt volt így nem adtak. Én inkább féltem attól, hogy bekakálok a szülés alatt, mint a beöntéstől.

Chester miből vizsgáztál? Hogy bírod?
Én már feladtam, hogy leadjam a szakdolit 20-ra. Most kezdek már kipurcanni. Vizsgák, építkezés, Benő, munka.
Megpróbálok gyakrabban jönni bár ha nem is írok de azért olvasni olvaslak Titeket.

Valaki írta de már nem tudom, hogy ki, hogy olyan rossz mert a nevekhez nem tudunk arcot párosítani. Régebben felvetődött a találka lehetősége. Akkor megint felvettem nem kéne egyet szervezni :wink:

Akinek nincs benne az adat a táblicskuban az írja meg és beteszem.
Kép

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Manati pedig örülnék, ha feltennél még 1-2 képet, tőlem jöhet mind, mert nagyon szeretem nézegetni!

Vera ne hari, de nem tudtam kiböngészni, most miért is a nyírőbe voltál UH-án? Ezért ugye nem kellett fizetned?
Uzsokiba én biztos nem megyek majd a fizetős 4D-re, mert multkor 4d-én nem is láttunk semmit. Inkább akkor kipótolom és elmegyek egy profibb helyre.

Képzeljétek megvettem a hordozót, annyira örülök neki. Römer baby safe-t vettünk és az ISOFIX-el együtt. :-) Nagyon szép állapotban van, egyáltalán nem foltos, még ragyog a szövet, azt mondta a pali, talán 5ször használták. Tavaly szeptember környékén vették. Piros-szürke, boltban 69 900.- körül van, ők odaadták 35ezerért 41ezer helyett :-). És leginkább azért örülök, mert Isofixet bnem akartunk az ára miatt, de így megérte. Totál happy vagyok, pedig nem is én használom majd. :-)

Mi a véleményetek a bölcsőről? Van aki használja vagy fogja?

Kép
andaka
 
 


Kata köszike, hogy kijavítottad lányra! :D Igaz este azt álmodtam, hogy tévedett a dokim és mégis fiú lesz. :D

Kép
andaka
 
 

 
 

Még annyi, hogy nekünk is meg van a név és Zsófia lesz.

Én is most vizsgázom hétvégén szociológiából és szoc.pszochológiából, de szerencsére ez még csak az írásbeli lesz teszt formában. A szoc.pszich.-hoz még hozzá sem szagoltam. :-( És pedig az a lehetőség lehet, ha valaki 5-re írja a tesztet, akkor nem kell szóbeliznie. Na, én biztos fogok.

De jó eső illatt van, ezt úgy imádom.

Olyan furi, hogy nemsokára szülök. Nektek nem? Pedig már van aki nagyon közel jár :-)

Anyjuk akkor neked nagy haja lesz a babádnak, ha ég a gyomrod. Eddig ezt soha nem hallottam, tegnap 3-an is mondták, mert nekem is nagyon égett a gyomrom tegnap, plusz még beszorult a levegő, annyira rossz volt és erre még úgy folyt a tejem is, mint még soha. A férjem már kávét akart főzni hozzá :D

Húú, de szakad az eső itt.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!
Kata! Próbáltam küldeni neked üzenetet. Nem tudom sikerült-e. Most leírom ide rövidebben, amit elvileg elküldtem, ha nem baj...
Szóval a táblázatodból láttam, hogy közös a dokink :-) Én nagyon szeretem... A piszkos anyagiak lett volna az egyik kérdésem. Illetve, hogy Bendegúz fiadat is nála szülted-e. Én 11.12-ig növesztem, de már egyre jobban foglalkoztat a "vége" :-)

Reni
almi
 
 


Sziasztok!

Kata!

Nagyon köszönjük az táblázatot. Főleg, hogy ennyi tenni való mellett is foglalkozol vele. Nem lehet, könnyű építkezni, babázni, tanulni és dolgozni egyszerre ... de még pocakos is vagy ráadásul. A beöntés dolognál én is inkább attól félek amit leírtál. Ezért nem érdekel, hogy adnak-e, inkább adjanak. Bár valaki írta múltkor, hogy még ez sem 100%.

Andaka!

A képtáramban van az összes uh kép a babóról, inkább nézd meg ott :-))
http://www.kep.tar.hu/mayernagy/50546658#2

Hát nem olcsó hordozót vettetek. :-))) Én még nem is hallottam erről a márkáról. Remélem kifogjátok tudni használni, mert sajnos ezek a bébihordozók nem olyan sokáig jók, ha jól emlékszem.
Nekem a legnagyobb koppanás mostanáság, hogy a barátnőm aki szinte most szült (7 hónapja) már a 2. babakocsit vették, mert a gyerek már csak ülni akar és rendes normális sport kocsira volt szükségük. Olyan furcsa ez nekem, hogy ilyen gyorsan nőnek :-))

De nekem is baromi furcsa, hogy max. 8 hét, bár lehet előbb is és anya leszek. Azért szokom az érzést :-))

Igen akinek ég a gyomra arra azt mondják, hogy hajas babája lesz :-)) Nekem az ultrahangon mondták, hogy hajas a gyerek. De nekem nem ég a gyomrom. Hm ... majd meglátjuk!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


andaka: hol es mit tanulsz, hogy ilyesmibol kell vizsgaznod? en szivesen megcsinalnam helyetted, bar mar tobb mint egy eve hogy diplomaztam szocbol, de kedveltem nagyon ezeket a tantargyakat.
es ami a legnagyobb poen ferjemnek a pszichologia uv-jat is en irtam meg;) pedig volt nevsorolvasas. Ezert szupi, hogy a kulfoldi nevet nem tudjak melyik nemhez sorolni:)
Vendég
 


ezt az eg agyomrom nagy lesz ahaja elmeletet mar en is hallottam, naem tudom...nekem alig van hajam, paromnak meg volt, csak mar most nincs nagyon:)
Vendég
 


a forum talalkat epp minap mondta ferjem milyen jo lenne talalkoznek Veletek akikkel itt beszelgetek:) Nem tudom ez hogy jutot eszebe- bar mindig lelkes hallgatoja a forumos beszamoloimnak:)- es mondtam neki, mar volt rola szo, de most mar lassan a legtobbunknek majd csak szules utan lesz megoldhato. legalabbis en mar nagyon nem szeretek elindulni semerre sem, foleg ha beall ez a nagy meleg...de ha nem is teljes talalkat akar meg majus vegeig tudunk csinalni...#En benne vagyoK!
Vendég
 


Melus! én 1/2 10 kor voltam bent, szerintem pont elkerültük akkor egymást. 3/4 10kor már kint is voltam.

Manati! a 36. héttől járok ctg-re, heti egyszer.

ma elővettem egy könyvet,és a főzésen kívül csak olvastam. asszem ez lesz a heti progim. kell már a pihenés.
de persze a fórumnak továbbra is olvasója,írója leszek.
Ivett

Kép
.ivett
 
 


Manati! Bagyon aranyos a kisbaba a képeken - már olyan jól látszik! Meghasad az ember szíve, ha arra gondol, hogy nemsokára vele lesz a kis jövevény :-)!! megkérdezhetem, hogy mennyiért csinálták a Kárpát utcában és pontosan mit adtak ezért? Mert a honlapjukból nem teljesen világos. Én a Bolgárkerék utcában voltam, ott a DVD és a 3 fotó 10 e volt - azzal is meg voltam elégedve, azt leszámítva, hogy az egyik képen pont az arcocskájára tette a nyilat a doki :twisted: .

UH - nekem a védőnő azt mondta, hogy összesen 4 beírásnak kell lennie (védőnő plusz doki) - de aztán lehet, hogy 4 UH kell...

Most értem egyébként vissza a suliból, Pécsről - 2 felhőszakadás, egy olyan baleset, amit csak földúton lehetett kikerülni és egy karó a vizsgámra :( . Szép kis eredmény...Bosszant az egész!!! Kidobott idő, pénz és idegeskedés. Újra meg csak ősszel mehetek! Áááá! Nem is akarok rá gondolni!! Jövő hétvégén még nyelvvizsga és aztán már végre-végre olvashatom a babáskönyveket is :P

A találkát én is jónak találom, lehetne akár Zuglóban is (gondolom legtöbben odavalósiak). Bár én budaörsi vagyok, de 2 és fél évet az Uzsoki utcában laktam :-) - aztán így alakult, hogy ott fogok szülni is :-).

Andi, voltál a dokinál már? Milyen lett a cukrod? Én a jövő héten megyek. Úgy érzem nem leszek cukros. Lehet azt érezni? Nekem amúgy is alacsony a vérnyomásom.

Annyit beszéltetek a lábgörcsről, hogy reggel nekem is volt szerencsém benne :lol: . Még jó, hogy itt ez a fórum, mert legalább egyből ki is próbálhattam a praktikákat.

Kép
chesther
 
 


anyjuk :D nem vagytok semmi! Tényleg jó, hogy nem tudják megkülönböztetni a nevekhez tartozó nemet.

Én hétvégén írok, ha esetleg ráérsz ... :D

Intézményi kommunikátornak tanulok és ott vannak ilyen szakmák, ami nekem is nagyon tetszik, de ezt az anyagot nem lehet fél év alatt átvenni és megérteni. Nincsenek véletlenül kidolgozott tételeid? Legfőbbképpen a szoc.pszichológia érdekel, mert annyira nem tudom miről szól az egész, mert ugye órákon nem igazán voltam ott, és a könyvet meg még elő sem vettem. A meghatározatlan állat című könyvet kell olvasnunk hozzá, azt hiszem ez a pontos címe. Olvastad esetleg?

Lányok! Bölcső téma még mindig? Használ valaki vagy szeretne?

Kép
andaka
 
 


Manati gyönyörűek a fotók! Annyira aranyos! Olyan furi így látni őket, hogy ez a baba van benned.

Chester holnap este megyek Csapóhoz, 18.40-re. Majd ő mondja meg az eredményeket. Remélem minden rendben lesz. Picit idegesítő, hogy már 1 hete volt a vérvétel és majd csak holnap tudom meg, hogy minden oké e.

Vettem nátrium mentes sót, remélem azt lehet használni.

Kép
andaka
 
 



Vera - de aranyos! Mekkora koráig fér el benne a baba?

Mi nekünk is van egy bölcsőnk - a nővéremtől kaptuk, de az ilyen kicsi, hagyományos kis fabölcső. Még gondolkodunk rajta, bár talán pár hónapos koráig jó, ha mellettünk alhat ebben.
A szobás tippeket köszi - lehet, hogy mi is így oldjuk meg: kisbabával alszunk a kisszobában és a nagyszoba meg marad a nappali (nálunk ez egyben van a konyhával).

A CTG pontosan hogy zajlik, és pontosan mit néznek, mennyi ideig tart?

Kép
chesther
 
 


Ezt a vaterán találtad Vera?
Nekem a brendonos bölcső tetszik, keresek is olyat, csak használtba. De a használtakat is olyan drágán adják, mint az újat. Pár ezer forint a külnbség csak, akkor meg inkább megveszem a boltba.
Illetve nekem az a fajta tetszik, amelyiknek csak a felső része hintáztatható, azt rögzíteni is lehet. Brendonba összehasonlítottam a kettőt, libegés szempontjából szimpibb volt.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok Lányok!

Kata! Tök jó a táblázat, köszönjük!

Eszter: szerintem ne izgasd magad a hülye vizsga miatt, Glória biztos nem örül neki :oops:
A CTG kb 10-15 perc, attól függ milyen hamar tudod rávenni a babót a mocorgásra :D A magztai szívhangot és a méhösszehúzodásokat nézik, hetente 1x a szülésig.

Ivett: mikor jössz legközelebb? Én kedden 8.30-ra megyek, aztán UH is. valószínű, hogy pont elkerültük egymást!

Szerintem is jó lenne a találka, bár én már egy párotokat ismerlek, és tök jó így. Én max. május végéig vállalok ilyesmit :oops:

Szép estét!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Fórum taliban én is benne lennék, június közepéig ráérek, utána szinte minden hétvégém foglalt ...

Chester!
Mi is 10 ezret fizettünk a 4D-ért. Kaptunk kinyomizva 3 képet, 1 DVD-t. Jó pénzért itt is mindent megkapsz nagyméretű színes fotókat kinyomtatva, vagy cd-re kiírt színes állóképeket ezek mind plusz 2 ezer forintba kerülnek. Leletet, de az is pénzbe kerül! Nekünk nagy szerencsénk van, mert a férjem a DVD-ből is kitudja szedni a megállított képeket, aztán lementjük, kinyomizzuk fotópapírra ... stb. Jobb mint az eredeti :-))

Bölcső: én a második gyereknél biztos be fogok szerezni. A barátnőm vett egyet most a második gyereknél, mert nem szerette volna, hogy a nagyobb ne tudjon aludni a kicsi miatt a 2-3 óránkénti sírástól. (később együtt lesznek a tesók) Szerintem nagyon sokáig jó lehet, pontosan nem tudom hány cm belül, de a pici baba szinte elveszett benne.

Köszönöm lányok az infót ctg-vel kapcsolatban.

Ja cukor! Nekem magas lett a cukrom sajnos és semmilyen előjele nem volt, sőt addig minden leletem tök szupi volt ... én sem sejtettem, hogy ezzel később bajom lesz! De én nagyon remélem nálatok nem lesz probléma ... nem kívánom senkinek amin átmentem.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ez nem a megszokott méretű és fajtájú bőlcső:
Ezt a sokoldalú fa bölcsőt nem kell a baba féléves kora után száműznünk a szobából, átalakíthatóságának köszönhetően sokáig használhatja a baba vagy akár a mama is. Mérete lehetővé teszi, hogy a kis lakásban is kényelmes, meghitt helyet teremtsünk a babának, ahol nyugodtan pihenhet. Használhatjuk a hajlított talppal bölcsőként, vagy anélkül kis kerekes ágynak, amit tetszés szerint magunkkal tolhatunk a lakásban, vagy akár kitolhatjuk a szabad levegőre. Egyik oldalát eltávolítva a szülői ágy mellé állítva praktikus „toldalékágyként” funkcionál (fekvő/ülőmagassága fokozatmentesen állítható), így a baba sokkal nyugodtabban pihen, éjszaka kevesebbszer ébred fel, mégis külön alszik, és a szülők álma is zavartalanabb.
Ha a csöppség kinőtte a bölcsőt, akkor átalakíthatjuk azt kispaddá, amin baba-mama kényelmesen üldögélhetnek, hintázhatnak. A két alsó textilfiók praktikus tárolóhelyet biztosít.
Az ár tartalmazza a teljes felszerelést: - antiallergén matracot, - fejvédőt, - mindkét oldalán használható, fordított színű pamut ágyneműhuzatot, a kispárnáról legombolható csillagpárnácskát, - baldachintartót és baldachint, - 2 db textilfiókot, - 4 db kereket (kettő fékezhető) - 2 hajlított talpat.

Méret: magassága baldachinnal 146 cm, baldachin nélkül 78 cm,
szélesség 45 cm, mélység 85 cm, fekvő- ill. ülőfelülete 80x43 cm.
Fekvő/ülőmagassága fokozatmentesen állítható.
Paplanhuzat 77 x 71 cm párna 39 x 33 cm.

Ára: 33300 Ft
Kép
Kép
És ha nekem lányom lesz akkor rózsaszínbe lesz. Most azt nemtudom felrakni de itt megnézhetitek:http://www.e-bababolt.hu/kisagyak_jarokak/4in1bolcso/4in1bolcso.html

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


vera: ez a bolcso gyonyoru es igen praktikus! HA nem kapnank kolcsonbe a kisagyat igen elgondolkodnek rajta...
NA majd a kovetkezonel, ha mar nagyob blakasban leszunk:)


andaka: ez a konyv nekem teljesen uj :oops: , oszinten nem hallottam rola.De ha egyszer fel evet hallgatjatok csak es nem igen fontos, inkabb atfogo kepet kellene hogy kapjatok, ahhoz meg azert szocpszichobol vannak jo konyvek. Amugy a szocpszicho jobb mint a szoc, mert nem olyan seggelos tema, inkabb lelkizos, raerzos.
Szocbol vannak teteleim egy csomo. De hat gondolom Neked olyan melysegig nem kell. Ocsem is intezmenyi kommunikatornak tanul. A szoc neki is most volt, de nem kell vizsgaznia, mert tartott eloadast.
A szocpszichot megkerdem tole.
Errol az emlitett konyvrol nem talaltal neten jegyzetet. De ha nagyon nincs idod, csnald azt megnezedmik a fo temakorok, es azokrol keresel a neten par fontos infot.
Es nem tudommennyire vagy rizsazos tipus- no meg milyen a tanar- de legyen par teny amit tudsz, amugy meg irj irj....nekem ez pszichologiai jellegu vzsgaknal mindig bevallt:)

De ha megnevezel par konkretumot, szivesen besegitek!
Elmenni nem tudok helyetted, mert szombaton eskuvore megyunk:)
De tenyleg raerek ma is holnap is, segitek amiben tudok! Azert csak nem felejtettem el meg mindent:)



MIndenkinek szep napot! En ma valoszinu csak babacska ruhakat fogok vasalni:)
Vedono szerintetek komplett: kerdezi mi lesz a gyerek neve, mondom neki, ha nem tevedett minden orvos, es tenyleg lany, akkor Anna, ehhez kepest o vegig fiuzta. Ugyes fiu, leg jo fiu....He???????Mibol jott ez neki, hogy fiu? Ja es ranezett a hasamra es szerinte nem farfekves.....Micsoda korok, az uh mast lat, mint a szabad szem:)
Na mindegy tobbet mar nem megyek hozza a 2 honapban, csak o jon lakast nezni.... Mindegy addigra rend lesz!:)

No akkor majd jarok erre ma! Felteve ha mas is lesz rajtam kivul!


De ha ennyien benne vagyunk a taliba, csinaljuk meg! NAA!!!!!!!!!!
Lehet csak nekem van ennyire tarsasag hianyom, de en nem ismerek senkit itt Budapesten, es olyan jo lenne, lenne par anyuka hasonlo koru babacskaval, es tudnank majd egyutt setazni, meg jatszozni, vag yuszizni es masszazsra jarni.....
De nyugodtan lojjetek le ha ez tolakodas:(
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Én most megyek jógázni, aztán jövök haza, és mint Tamara, én is babaruha mosást és vasalást terveztem mára.

Én nagyon benne vagyok a találkozásba, mert csak pár hónapja költöztünk Zuglóba, a másik, hogy nincsenek pocakosok az eddigi ismeretségi körömben, rajtatok kivül. Én egyébként nem szeretek egyedül lenni, szóval nagyon támogatom ezt az ötletet!

Nekem is nagyon tetszik Vera bölcsője, de nekünk van már kiságyunk :D

Kora délután jövök vissza!
Többiek?
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Köszönöm anyjuk a tanácsokat! Még csak most fogom elővenni a téma címeket. Ha valamiben elakadok, írok. :-)

Nekem is nagyon testzik különben a Vera féle bölcső.

Anyjuk ezek a védőnők néha olyan okosak. Biztosan értenek hozzá, csak azt bírom néha okosabbak, mint a doktorok. Akkor miért is vannak a doktorok? :D

Lehet szombaton megyünk 4D-re. :D

Kép
andaka
 
 


Melus!

hétfőn megyek 12.15re. a dokim hétfőn van bent a kórházban, csak múltkor a pünkösd miatt nem hétfőn voltam.
ma is jó meleg lesz, nem nagyon teszem ki a lábam.
mindenki vigyázzon a meleggel!

Kép
.ivett
 
 


andaka: csak nyugodtan!

puska.hun:http://eduline.hu/segedanyagtalalatok.aspx/2/231/_/_/1/1/0/10

nem tudom jo e de osszesen 2 szocpszicho jegyzet van fenn, van olyan is hogy szocialpszichologia.lap.hu, a legnagyobb fejesek fenn vannak,
nekunk a tarsas leny volt akotelezo konyv. Amit mindenkepp jo ha tudsz, a csoport fogalma es tipusai, szociometria, szerep, szocialis interakcio, szocializacio....de tenyleg nezd at nektek mit ir a tematika es ha van olyan tema amihez csak ugy magadtol nem tudsz hozzaszolni, irj!


Melus: te egy nagyon karrakan porgos noszemely vagy- legalabbis igy ranezesre:)- javasolj valmit hol es mikor legyen tali! Alljunk neki, szervezzuk meg!
En nagyon szeretnem!
de akkor ram szamithatsz amikor nem akarsz egyedul lenni, es nem tudsz kit magaddal hivi alami progira, vagy nincs semmi programod babacskaddal! Szoval akkor felcuccolok, es megyunk negyesben! En nagyon benne vagyok, mert azert egesz oszintenmegvallva felek a megzakkanas veszelyetol, hogy allandoan csak babazni fogok, felnott tarsasagban nem igen leszek....es ezt nagyon szeretnem kikuszobolni. Kiegyensulyozott vidam anyuka szeretnek leni, marpedig ehhez kel szerintem a masokkal valo beszelgetes es kozos programok is!
Szoval Hajra! Ugyan nem tudom pontosan merre lakok, de majd talalunk olyan koztes helyet, ahova mindketten el tudunk jutni! Meg keresunk majd babamasszazst a kozelben, meg jo kis babas mamas programokat:) Jajj en nagyon lelkes tudok am lenni, ha hagynak:)
Vendég
 


Sziasztok!

Szerintem is nagyon fontos, hogy a kismamik és a babák közös programokon vegyenek részt. Nekem a barátnőm a pici lányával (7 hónapos) állandóan megy. Most már vannak kisbarátok is ... igaz napi 2 óra az egész, de mindig izgalmasan telik az a rövid idő is. És a gyereken szinte látszik, hogy nap mint nap mennyit fejlődik ... sokat van levegőn, mert már járnak a játszótérre, minden csütörtökön manómuzsika van ... stb.
Szóval én is ezt szeretném, semmiképpen sem a 4 fal között ülni egésznap! Abba tényleg bele lehet reccsenni :lol:

Vera!
Szerintem is nagyon klassz a bölcső ... nekem abban a színben is tetszik amit felraktál :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Én Rákospalotán lakom, meg a babám is kétszer alszik még ( :) ) , így én nem ígérem , hogy veletek tudok tartani. :cry:

Tündi! Most esett le, hogy mi emberi számítás szerint találkozni fogunk a kórházban, vagy legalábbis váltani fogjuk egymást!

Én hétfőn egy gyülekezeti közösségi napon vettem részt. Pihentem is, meg nem is. Adél ilyen piszkos még nem volt!!! :lol: A szája körbe-körbe csupa fekete maszat. Amibe leginkább elfáradtam, hogy nem volt hajlandó enni és inni. Azóta helyreállt a rend!

Még valami! Vera! Szerintem tejcsokit javasolnak a szülőszobára vinni. Én ezt hallottam, hogy ezt mondta a szülésznő, meg logikusabb is. Miért javasolnának hasfogót?
Szuper bölcsőt találtál. Lehet, hogy mi is fogunk kölcsönkapni egyet. Nekünk főként addig kell, míg a nagy kiságyban alszik. Remélem ez a pici 3-4 hónapos koráig rendeződni fog.

Saját tapasztalatom az, hogy a férjem nem bírja, ha éjjel megzavarják az álmát. Ezért én költöztem külön a picivel 4,5 hónapra. Azóta Adél egyedül alszik, bébiörzővel kísérem az álmát. Most is külön fog aludni tőlünk a férjem. A tervem az, hogy mielőbb együtt aludjon a két gyerek. Adélt kiváló alvónak tartom, remélem a pici is ilyen lesz.

Sikerült gumicsizmát vennünk. Végül a Decatlon (helyesírási hiba elképzelhető) vadász osztályán találtunk kulturált színű unisex csizmát. Milyen is lenne: zöld. A címkéjén ez állt: Vadászcsizma.
:lol:

Szép napot!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Zsuzsa!

Ezen jót nevettem: vadászcsizma :-) Milyen jó, hogy az 1 évesek is mehetnek vadászni :-))

Én is néztem, hogy kivel fogok szülni, Tamara és Kata a júliusi babaváró még rajtam kívül. De ha időben vagy csak 1-2 nappal előbb szülök már akkor sem fogok a lányokkal találkozni.

Timi

Kép
manati
 
 


majd ha mar en is aktiv babazo leszek, kerhetem tajekoztassatok minden lehetosegrol, hogy mikor hova lehet menni, es milyen is az...Mert sajna en olyan tipus vagyok- a lelkesedesem ellenere- hogy igen nehezen indulok el egyedul, magamtol valamerre:( Remelem a baba kello huzo ero legyen, hogy erte meg fogom tudni tenni majd! Nem vagyok skizofrem, de az egyik oldalon tok gatlasos vagyok, masik oldalon meg pezsegnek ezren, es mindent csinalni akarok tipus vagyok!
Remelm a gyerkoc erre az oldalamra ad erositest es akkor megyunk mi is mindenhova. Szeretnek mindenkepp masszazsra, majd usziba es zanes foglalkozasra! Jo anyagilag nem mindent engedhetunk meg magunknak:(, d ebiztos vannak nem fizetos programok is!
Vendég
 


Sziasztok!

Hát, ma is kivasaltam és elraktam egy adag babaruhát! Olyan hihetetlen hogy nemsokára már Botit kell beszuszakolnom ezekbe az apró ruhákba :oops:

Tamara: én se szeretnék begubozni és megsavanyodni itthon a 4 fal között. Én tervezem, hogy folytatom Botival is a jógát, az Örsön van kifejezett babás-mamás jóga, aminek része a babamasszázs is!

A találkozóra adjatok helyszín és időpont javaslatot( délelőtt, délután, kora este?)! Szerintem 2 heten belül kellene, aztán nekem necces lesz :oops:

Még egy kupacot vasalok, de még jövök!

Melus

Kép
melus79
 
 



melus: en mindent kimostam, kivasaltam elraktam:) de azt hiszem nincs sok . Majd menet kozben kiderul eleg e. HA nem majd kerunk kolcson.
Nekem minden nap minden oraja jo:)

Hu ez a joga es baba masszazs dolog engem is erdekel!
BAr meg sosem jogaztam....

Mindenkinek jo ejt! A lehetosegekhez merten....
Vendég
 


Sziasztok!

CSak bekukk, mert tanulok és közben intelligens krémest sütök. Kíváncsi leszek a végeredményre....

Tegnap voltam dokimnál, eredményeim teljesen rendben. Azt mondta ennél szebb nem is lehetne.
És úgy néz ki, hogy nem utazik augusztusban, mert rengeteg kismamája van. :D De ezt csak a Vera mondta, tehát még nem tuti.

Szép napot mindenkinek!

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Én most jöttem haza a piacról. Nekiállok valami ebédnek, aztán pihi, délutánra séta van betervezve- ha nem esik az eső - és babaruhavasalás.

Nektek is van úgy, hogy semmihez sincs kedvetek, még enni se?! nekem ma sajnos ilyen kedvem van :( Remélem délutánra jobb lesz....

Jó tanulást Andaka!Meg kitartást hozzá!
Többiek?!Veletek mi van?

Melus

Kép
melus79
 
 


Lányok ez a süti isteni finom lett! Már megettem belőle két csíkot :oops:
Intellignes krémes a neve, ha kell valakinek a recept, megtalálja a mindmegette.hu-n, azt hiszem a 2.-at csináltam én meg, amihez ha alul megnézitek a hozzászólásokat, ott van a legtöbb.
Nagyon fincsi és egyszerű.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Most csak nagyjából sikerült visszaolvasnom, így nem biztos hogy mindenre reagálok. :oops:

Kata! Te egy hős vagy, hogy vezeted a táblázatot! :lol:
Zsuzsa! Hát tényleg valószínű, hoyg összefutunk, ha máshol nem CTG-n tuti. Szerintem Adél gyorsan meg fogja szeretni az új ágyát. Mikor tervezitek, hogy megkapja?
Találkozó! Rákoscsabáról egy kétéves gyerkőccel én sem biztos, hogy be tudom vállalni. :(

Tegnap voltam Csapónál. Minden oké, de furcsa mód 2 kilóval kevesebb vagyok, mint ugyanekkor Lucuval voltam és a pocakom is kisebb. Lehet, hogy ez a kb. 1 hónapos idegeskedésnek köszönhető? Cukros lötty ivásra csak 2 hét múlva megyek, a 27. héten. Ja igen és Csenge (Borostyán) baba egyfolytában menekült a szívhang hallgatás elől. Csapó alig tudta becserkészni. :lol:

Tegnapelőtt este meg megjártuk a gyerekkórházat, ugyanis Luca elharapott egy üvegpoharat. :cry: Szerencsére nincs semmi baj, még csak nem is vérzett és ha lenyelt is belőle valamit, akkor sem lett belőle gond, mert már a tüneteknek jelentkezniük kellett volna. Mindenesetre rendesen megijjedtünk.

Szép napot mindenkinek!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Melus!
Nekem sincs ma semmihez kedvem :-)) mostanában a felkelés is alig megy. A férjem úgy rángat ki az ágyból ...

Apropó Találkozó, és kb. mikorra tervezitek? Mert sajnos én még dolgozom. Ez a rohad pénz :evil: mindent előre meg kell tervezni, hogy mikortól megyek szabadságra, táppénzre, TGyásra.
Nem tudom, ki van azonos cipőben, de nekem nagyon meg kell küzdenem a hülye megjegyzésekkel is: sokan kérdezik meddig dolgozom, én meg rávágom, hogy már csak 1-2 hét. Erre néznek rám hatalmas szemekkel, hogy még 2 hónapod van. Mit fogsz addig otthon csinálni?
Persze már nincs teljes 2 hónapom, meg én egyébként is hetekben/napokban számolok ... de a sok okos rögtön abból indul ki, hogy júliusra vagyok kiírva :-(
Na mindegy, nem panaszkodom!

Andaka!
Jó kis sütit sütöttél, én is úgy ennék már valami jó féle süteményt :-)

Tündi!
Ez a Luca lány nagyon eleven lehet :-) Az a lényeg, hogy nem lett nagy baj. Én vizuális típus vagyok és ahogy olvastalak, rögtön odakaptam a számhoz. :?

Megyek ebédeni, majd még jövök!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Én csak palacsintát sütöttem, de nekem ez is elég volt mára! Ez ma nem az én napom, azt hiszem
Andaka: A krémes is biztos finom lett, ha ilyen jól fogy :D

Timi: Én is hivatalosan a 31.hétig dolgoztam, igaz a végén már csak napi 4-5 órát, ez is elég fárasztó volt nekem, főleg bemenni, hazajönni. És én korábban itthon akartam maradni, de nem volt még helyettesem, pedig nagyon időben szóltam :oops: Szóval, ne izgasd magad mások hülye megjegyzései miatt, ezt mindenki maga dönti el, hogy mi jó neki és a babájának!

Tündi: nagyon megijedtem mikor olvastam Luca és a pohár történetét. Én biztos frászt kaptam volna!

Én is megyek ebédelni!Du még bekuksizok!


:oops: :(

Melus

Kép
melus79
 
 


nekem sincs tul aktiv napom. en is palacsintat sutottem, de kerek egyet tudtammegenni. Mostanaban semmi etvagym, nem tudom iert van ez igy.
Na jo dinnye barmikor barmennyi:)

Szep hetveget mindenkinek!

Bar azert en meg bekukkantok! HAtha lesz meg valaki!
Vendég
 


Andaka!

megkuksiztam a sütit, nagyon egyszerűnek tűnik. van valami plusz infó amit érdemes tudn? mekkora tepsibe kell beletenni? teszel bele sütőpapírt?

Kép
.ivett
 
 


Ivett, azt írja a recept (mármint a hozzászólások alul), hogy kb 20x30-as tepsibe kell sütni, na én abba bele öntöttem, és csurig tele volt , ezért átöntöttem egy annál picit nagyobb tepsibe (azt hiszem kb 28x38-as lehetett, mert megmértem a barátnőmnek is.)
És nem tettem bele 30 dkg cukrot (azt hiszem annyit ír), hanem kb csak 25-öt. Vaníliáscukrot is kanalanként tettem, mert nekem sok van, és 7 kanállal tettem, nem pedig 6 csomaggal. Nem tudom mennyi 1 csomag, talán 12 g.
Picit odaégettem az alját, mert úgy írja a rec. hogy nagy lángon sütni 15-20 percig, én meg kislángon kezdtem el sütni és csak kb 10 perc után vettem észre. De olyan intelligens ez a krémes, hogy még az égett rész is levált róla. :D De tényleg nagyon finom lett.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Ha tudtok, akkor szavazzatok már légyszi egy ismerősöm babájára.
Köszi.
http://www.pampers.hu/hu_HU/baba_klub/g ... om=gallery

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Ja és nem teszek bele sütőpapírt, hanem vajaztam és megszórtam morzsával. Ezt írták alul :-)

Kép
andaka
 
 


http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=7106

Intelligens krémes
Hozzávalók:

8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej

Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük vajjal kikent és morzsávalt szórt közepes tepsibe. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).

Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.



Bemásolom, így egyszerűbb nektek. Jó sütést! :D És jó diétázást! :D

Kép
andaka
 
 


Jó reggelt!
Mikor lenne a találkozó akkor - nekem is inkább a délután (17 után) lenne jó, mert szintén dolgozom - és igazából a jövő hét után, vagy később. Menjünk-menjünk!
Timi - ne törődj velük, örüljenek, hogy dolgozol még egyáltalán! Az csak az EU szervezeteiben képzelhető el, hogy 7 hónapos terhesen vesznek fel valakit egy állásra - ezt egy EU parlamenti képviselőnk mesélte. Én épp januárban nyertem volna el álmaim állását, de az utolsó interjún (ami már igazából arról szólt, hogy mi l esz a feladatom pontosan) közöltem, hogy babát várok... Így annyira már mégsem voltam vonzó, de így tartottam korrektenek, hogy szólok, nem akartam pácban hagyni őket, meg nem is akartam 2-3 hónapig hazudozni, meg új munkahely, sok stressz...
Én is még a 33. hétig akarok dolgozni.
Andi - örülök a jó eredményeidnek! Ez az isteni krémes mennyi időt vesz igénybe összesen? Nem nagyon szertek sütni, de olyan jól hangzik! :oops:
Voltam asztmaszűrésen a Jánosban, mert februárban fulladtam, és most volt a kontroll, vért is vettek, és a doktornő megküldte az eredményt, azt írta, hogy vérszegény vagyok, vigyem a leleteket a dokihoz, lehet megemeli a vasamat. Pedig szedem a vasat :twisted: Kiváncsi leszek a doki mit mond..
Melus - nagyszerű, hogy megfordult Boti :D !
Na megyünk elnézünk a Kenguru gold-ba, aztán végre babaszoba-átalakítás!
Szép napot nektek!
chester

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

En se tuntem el vagyok, csak nem irtam :(
Borzasztoan megvisel ez a "front"(jon a felleg, megy a felleg jatek), igazabol semmihez nincs kedvem. Raadasul ehhez meg a hatam is faj borzalmasan.Otletek?

Ez a kremes nagyon jol hangzik, en is ki fogom probalni:)

Huh ez a poharharapas remiszto. Igaz, hogy olvastam, hogy 3 eves kor alatt nem ajanlott az uvegpohar, de en pont a heten dontottem, hogy megszabadulok a muanyag etkeszlettol, mert rettentoen budos (utalom, ha atveszi az etel szagat/izet) es veszek valami keramiat, de most vegleg meggondoltam magam.(eddig en is adtam neki neha uvegpoharbol) Inkabb cserelem gyakrabban, csak nehogy mi is raharapjunk.

Kellemes hetveget!

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Intelligens krémes ügyben kérdezem, hogy hány fokot jelentenek a nagy és a takarék szavak? Nem vagyok rutinos sütő-főző, szeretem, ha nem nekem kell kitalálnom az időt és a hőfokot. Pl.: a nagy láng 220-at jelent, és a takarék? 50-et vagy 100-at? :lol:

Adél ágya: Mikor megszületett, azonnal rácsos ágyban aludt. Egy éjszakát próbáltam vele egy ágyban aludni, de olyan kimerült és fáradt azóta sem voltam. :) Az a nap szörnyű volt. Már az is megfordult a fejemben, hogy bárki viheti, ha engem hagynak aludni. :oops: Tehát nálunk nem vált be az ún. éjszakai gondoskodás. Na, és a kiságy mellé vettünk egy emeletes ágyat is, amin én aludtam. Magam miatt is, meg a jövőre tekintettel vettünk 90*200-as ágyat. Ebbe fogjuk majd átszoktatni. Az idejét még nem tudom. Nagyon szeret a kiságy sarkában aludni, fejét a rácsokhoz nyomva. Szerintem kell neki a zárt tér, meg a nagy ágyon még nincs védőkorlát. Ennek a megoldásán még gondolkozom. A most kölcsönkapott kiságy még nincs összeszerelve (a jelenlegit vissza kell adnunk) , mert a férjem nem elégedett vele. Ez kicsit nagyobb a most használatban lévőnél.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Timi - nálam pont fordítva van, mindenki azt mondja, hogy nem fogom bírni a nyarat a mh-en és hogy ha nem bírom, menjek nyugodtan táppénzre, sőt, még a házidoki és a nőgyógyi is rákérdezett, hogy akarok-e még dolgozni. Jó, igaz, volt ugye az a barnázásom, de elmúlt és rendben vagyok és melózni akartam, a pénz sem mindegy és otthon is uncsi egyedül. Szóval fura, ahány ház, annyi szokás. Amúgy is október 21-re vagyok kiírva, talán kibírom a nyarat, nem? Néha idegesítő egy-egy megjegyzés, de le kell tojni, ki meddig bírja, addig dolgozzon, ezt a baba és a szervezet úgyis jelzi, nem?!

Én is zuglói vagyok, ha meglesz a baba én sem szeretnék begubózni, bár téli gyerek lesz, de a baba-mama jóga, masszázs nagyon érdekel, úgyhogy benne vagyok minden jóban :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk shoppingolni a Kenguruban, jaj annyira élvezem az ilyen elfoglaltságot :-) Vettünk a picinek egy pár dolgot, de ahogy elnézem a listámat most már inkább csak nekem hiányoznak dolgok. A következőket szereztük be: cumi, cumisüveg, cumisüvegmosó kefe, előke, mosdatókesztyű, hajkefe, fültiszító, 2 dob. popsitörlő. Nem sok minden, de egy csomó pénzt hagytunk ott már megint :-( Kaptam tegnap bimbővédő krémet Aventeset ajándékba. Annak viszont nagyon örültem, mert ez olyan, hogy nem kell lemosni nyugodtan szopizhat a baba.

Ja, igen szerintetek jó a szoptatós melltartó? Mert sokaktól hallottam hogy tökre felesleges. Aztán eldobhatós bugyi? Még fenn van a listámon, de nagyon azon vagyok, hogy inkább nem veszek ilyet. Vett már valaki ilyen bugyi?

Munka: nálunk úgy van, hogy a munkahelyemen néznek nagy szemekkel, ha arról beszélek, hogy nem sokára nem jövök. A család a barátok, védőnő, nőgyógyász mind azon vannak, hogy ideje lenne már otthon lenni :-)
Most már valahogy kihúzom :-) Május végéig (34. hét) munka; utána otthon, ez az utolsó határidő amit szabtam magamnak!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Timi, én kiváltottam a várandós csomagot, abban szokott lenni egy aventes cumisüveg. Nekem most is meg a fiamnál is ez az egy ajándék cumisüveg volt tartalékba.
Ja, egy cumi is van a csomagban, de én azt sem adom oda, mert a fiam úgyis folyton elvenné tőle és nem szeretném állandóan azt mosogatni.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?