Új privát üzeneted érkezett!

Éljen, Rita, velem a címlistádban minden rendben lesz, meglátod!!! :lol:
Nahát, csuda, hogy mennyi mindent tudtok a születésetekről, de jó! Ami a negatív megjegyzéseket illeti: sose lehet tudni szerintem, hogy kinek mi jó és mi nem gyerekként, amíg el nem mondja :( Én mindig azt hallottam, hogy milyen csodaszép voltam, és csak feküdtem hófehér bőrrel, lehúnyt szemmel, nyugodtan, mint egy kis hercegnő... a húgom meg vörös fejjel ordított, de mikor anyukám magához ölelte, odabújt és elhallgatott. Na mit gondoltok? - Hát persze, én mindig azt fájlaltam, hogy miért nem lehettem én inkább az odabújós, a fenének se hiányzott a hercegnősdi (pedig anyukám büszke volt rám és gyönyörködött bennem, vagyis ezt pozitívnak szánta nagyon).

Anyáknapja: hát nagyon irigykedem! Én már attól elérzékenyültem, hogy a férjem hozott egy szál virágot, suttyomban a kisfiam kezébe nyomta, aki odaadta nekem (kis unszolásra :D ), és mondták, hogy a gyerekeim nevében... Jahj, de szép volt...! :D

Megvettem délelőtt az Ina May könyvet (mondtam a férjemnek, hogy muszáj, mert Ti mondtátok- azt mondta, akkor rendben :lol: ), és ha Andris hagyná, már olvasnám :wink: Tűűűűkön ülök.

Zsolka
zsolka
 
 


Zsolka,

hol vetted meg a könyvet???? Én is szeretném megvenni, mert nálam csak kölcsönbe van.

Rita, egyszer majd mesélj a sérelmeidről...nekem is van sok...és ahogy Zsolka írja...tényleg nem lehet tudni mi a jó és mi nem...mondjuk vannak eléggé nyilvánvaló dolgok amiket nem kellene és erre mindig csak utólag jövök rá :(

Nárcó eltűnt, pedig kérdeztem tőle ezt-azt, meg még akartam is...remélem jól van és nevelgeti a kiscsajszikat. :)

Puszik

Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana, a legegyszerűbb megoldás, amit nem gondolnál: Libri. 2940 Ft, vagy ha van kártyád kedvezménnyel, akkor annyival kevesebb ugye.
De meg is lehet rendelni a neten tőlük, akkor is olcsóbb, néztem, csak én türelmetlen voltam, meg utálok csomagok érkezéséhez igazítani egy napot.

Nárcó tényleg sehol :cry:
Nekem is van kérdésem - bárkihez - : Ti hogyan fegyelmezitek a 2 év körüli csemetéket? Az elmúlt napokban csomószor voltam kínban, mert a kisfiam (jóóó, még csak 22 hónapos) direkt olyanokat csinál, amikkel felbosszant. Pl. kiönt egy teli tál müzlit, vagy századszor is kiborítja a virágcserepet. A borogatás amúgy is kedves időtöltése, és egy határig fel is fogom, hogy rém érdekes nézni, ahogy ömlik meg pereg, de meg kell értenie, hogy nem lehet teli pitli főzelékeket a földre önteni... Különféle szankciókat kitaláltam már, kiabálástól a kézrecsapáson át a "bemész a szobába és ottmaradsz" (45 mp keserves, fuldokló sírás, majd kimentem) retorziókig, de egyik sem tűnik hatékonynak vagy szívemnek kedvesnek vagy egyiknek sem :( Ti mit csináltok? Nem bírok mindig figyelmetelterelni... Ötlet?

Zsolka
zsolka
 
 

 
 

Pontosítás: úgy értem, hogy 45 mp-ig bírom, hogy sír szegény, és aztán kimentem a szorult helyzetéből - nem a szobából mentem ki még jobban :D
zsolka
 
 


Zsolka,

köszi a tippet, akkor megpróbálom megrendelni én nagy online shopper vagyok :D

A rossz kutya kétéves gyerekre nekem sincs túl sok tippem pedig engem már a 3. túráztat...:D türelem...sajnos igen 100 ezredszerre is el kell neki mondani hogy nem jó, nem szabad stb, ja és igyekezni kell az ilyen helyzeteket elkerülni, tehát ne legyen lehetősége pl a virágföldet kirámolni (nálunk is nagy kedvenc program) erre pl 2 megoldás van: 1. magasra feltenni a virágokat 2. a virág alját letakarni hogy ne tudjon benyúlni a földért...ezt én úgy csináltam hogy erős kartonból kivágtam egy akkora kört ami letakarja a cserép szabadon lévő részét és jó erős ragasztóval odaragasztottam a cserépre (ronda de működik), természetesen közepén lyukkal ahol a virág szára van (ehhez persze olyan virág kell aminek mondjuk nem ezer szára van hanem csak egy) ez bevált.
Enyém is eldobálja a teli tányért, hát ezért kézrecsapás jár (most biztos hörögnek a családon belüli erőszak elleni élharcosok...de egyszerűen egy olyan megátalkodott makacs ördögfióka másból nem ért hirtelen) és megint csak igyekszem résen lenni hogy ne maradjon édeskettesben egy tányér kajával...folyamatos készenlét, erre szükség van sajna...hát ettől merülök én ki a nap végére :D Másrészt meg így is történnek mindig újabb galibák, mert egy ilyen kétéves olyan fantáziával bír, amiről én álmodni sem mernék...mindig talál újabb lehetőséget a rosszalkodásra...tegnap este pl talált őrizetlenül hagyott zsírkrétát...elintézte vele a falat, a vadiúj gardrób szekrényt, Juli szekrényét, a hűtőajtót...mindezt azalatt, míg a lányokat tereltem ki a fürdőszobából...és van ahonnan nem jön le a fekete zsírkréta :twisted: hát ehhez már csak egy jópofit tudok vágni és kész...elmúlik ez a korszak, aztán majd csak mosolygunk ezen 20 év múlva...nem érdemes kiborulni rajta...nincs értelme.
És gondold meg nyugdíjas nagymamiként hogy fogunk unatkozni a patikatiszta lakásban...és alig várjuk hogy egy huncut unoka végre kiborítson valamit vagy szétszórjon, csak történjen végre valami...ez egy másik nézőpont...

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


Hali, kicsit eltűntem, de mentségem legyen hopgy nekem is van egy ilyen 2 éves ördögfiókám. Zsolka, sztem amit Dana írt az úgy jó ahogy van, én mondjuk csak annyit tennék még hozzá, hogy 1. következetesség. Tehát ha egyszer valamire komdtad hogy nem, akkor nem és kész. ezt ugye nagyon nehéz megállni, mert könyörög, hsztizik stbstb, de muszály. Másrész a gyerek a legapróbb rést megérzi a pajzson...Ha csak egy kicsit is határozatlan vagy, annál nagyobb a hiszti. 2. Te szabod meg a határokat. Amit most megengedsz, az lesz később is. Sőt később sztem még nagyobb tökélyre fejlesztik a hisztit meg a határok feszegetését. Az ilyen tányérledobálásról stb ők pontosan tudják, hogy anya nem szereti, de direkt azért csinálják, hogy kitapasztalják a határokat...És ez ugye mindenkinél más a családban. Jó lenne persze, ha nem így lenne és mindenki egyforma határokat szabna - nekünk anyukáknak könnyebb lenne, de ez sajnos nincs így. Nálunk még a férjemmel sem és néha nagyokat bosszankodok emiatt, mert ő, aki napközben távol van az engedékenységével próbál kompenzálni. 3.Ja és még annyit, hogy szerintem ha túl messzire megy igenis kell egy kis hátrány. először csak a nemszabad, aztán a hátrány kilátásba helyezése és végül be is kell azt vezetni, ha másként nem megy, vagyis fokozatosság! És ha már bevezetted akkor ne legyen az a hiszti ami meghatja a szívedet.

Ez így most baromira jól hangzik, de más dolog ezt alkalmazni is ugye.... :lol: Ott már néha nekem is vannak igencsak nagy nehézségeim. Meg néha az embernek nincs is ideje abban a pillanatban végiggondolni...Az én gyerekem mindig megtalálja a gyenge pontomat ha nem voltam következetes vagy elég határozott. Én is szoktam "figyelemelterelni" de hosszútávon nem célravezető, mert ebből nem tanulja meg hogy azt nem lehet.

Nálunk az a bünti, hogy ha nagyon kihúzta a gyufát, akkor berakom az ágyába a rácsosba és mondom neki h ha lehiggadt akkor kijöhet és tárgyalunk, de ezt csak nagyon ritkán, nehogy megutálja az ágyát. Aztán volt h éreztettem vele, hogy anya haragszik, és nem csacsogtam vele - ez is hasznos tud lenni, de sokáig kell a hatásra várni. Aztán volt hogy mondtam neki, h addig én sem teljesítem a kérést, amíg ő nem, pl. hogy szedje össze a dolgokat amiket a hiszti hevében szerte szét szórt... Ilyenek. Néha nagy mérgemben én is csaptam már a popsijára, de nem volt célravezető, másrészt az erőszak erőszakot szül ugye. Nem érti hogy anyának miért szabad ütni, ha neki vagy a szomszéd kisfiúnak nem. Úgyhogy ezzel felhagytam, bár néha, húúú de el tudna járni a kezem :?

Nárcó tényleg eltűnt, kár! És néztem a mutatót, láttátok, hogy milyen sokan olvasnak bennünket ahhoz képest hogy csak 300 hsz-ünk van? Többiek, hali, akinek van a témába vágó mondanivalója és főleg tapasztalata, vagy csak bíztatást szertne, jelentkezzen! Mindenkit várunk akit érdekel a császár utáni spontán szülés esélye.
megymag
 
 


Ja és Dana! Részvétem a zsírkrétás sztoriért! Engem pl. ezzel a kártékonykodással lehet a legjobban kiborítani sajna. Bár mostanában én is lejjebb adtam...Elég ha a fogkrémnyomokat nézzük a házban mindenhol...
megymag
 
 


Haha, jót kacarásztam a hasonszőrű élményeiteken, Dana és Megymag, annyira ismerős életérzést sugároznak! :D :D :D Na igen, asszem erősen igazatok van minden egyes pontban, amit írtatok. Nálunk mondjuk a "takarjuk le hogy ne férjen hozzá"-típusú megoldások múltszázadinak minősíthetők mostanra, mert csak feltüzelik a kis felfedező-szerelőbajnok harci kedvét (számtalan kazettát megvizsgált már belülről, kihúzta a szalagjukat, pedig ehhez meg kellett találni a lezárt dobozt, amiben vannak, aztán ki kellett szedni a kazikat a tokból, és csak utána jön ki a kukac... :wink: ). De a résen lenni aaaaz aktuális :?
Egyébként még azt a tippet kaptam ma egy barátnőmtől, hogy próbáljam meg az "itt nem szabad, de ott igen" típusú alternatívák bevezetését, vagyis sarazós-öntögetős játékok ezerrel, pancsolás-csorgatás-borogatás a füvön és a homokozóban koszolós ruhában - hátha kielégül egy kicsit az öntögetős lelke, és nem kell zöldborsóval is ismételni este. Hát megpróbáljuk! Elvégre van olyan mázlink, hogy nyár jön.

Juj, a hisztire nem-meglágyulást még gyakorolnom kell. Vagyis van olyan sírás, amit nem bírok hisztinek hallani, és megszakad a szívem - de lehet, hogy csak átvernek itt engem csúnyán :lol:

Hát minden esetre nagyon köszi a tapasztalatcserét, jóleső érzés így estére kelve mondogatni magamnak, hogy nem vagyok teljesen hülye anyuka (vagy ha igen, akkor legalább nem egyedül :wink: hehe).

Holnaptól keddig elutazunk pihizni, juhéjj, szép pünkösdi napokat Nektek mindannyiotoknak!

Zsolka
zsolka
 
 


Sziasztok!
Zsolka, dehogy vagy hülye anyuka, mindnyájan ezekkel a történetekkel küzdünk... amikor lehoggadtam egy csínytevés után, mindig azt mondom magamban, hogy legalább egészséges a gyerekem és csak annyi a baj, hogy figyelni kell rá:) Persze nagyon ideges tudok néha én is lenni, nálunk a virágföld kipiszkálás volt elég siralmas. Zsírkréta még nincs és igazából nagyobb hisztik sincsenek, majd talán később, ha megjön a ksitesó:) Tudom, nagyon teátrálisan hangzik, de mi nagyon hiszünk az értelmes és higgadt szó erejében, de hát ki nem, aztán mégsem mindig működik.Én is inkább hosszútávra gondolom ezt, mert sok dologban így értünk el jó eredm ényt. És persze sokszor csak hagyom sírni, mert nem tudok mit csinálni...
Szép hétvégét Nektek!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


halihó!
Sehol senki? csak benéztem, de hát a hosszú hétvégén úgy látom mindenki mással volt elfoglalva... Tök jó, hogy a múltkor írtam, hogy egyszerre alszanak.. Na az akkor volt utoljára, teljesen felborult a kicsi alvása...így én elbúcsúzhatok a du-i szunyától
nem egy nagy alvó a drágám, sajna
megymag
 
 


hello lányok.
vagyok, de a nagy kétévesekhez hozzászólni nem tudok, max jegyzetelek :)

meggymag, az én csajom se alszik sokat ha ez segít :)
bár ő még csak egyedül van.

jön a párom egyik nap egy viccel (elég idióta faviccei vannak, de ez talált :D ) Apuka Pistikéhez: "Na és hugit, vagy öcsit szeretnél?" Pistike: "Nem kell nekem testvér, egyedül is kikészítlek titeket!"
:twisted: mikor épp egész nap 20 percet ad elő a lányom, azt is ölben cicin (ahogy leteszem, ébred), úgy érzem nekem is Pistikém van
:lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!
Megymag, ne add fel:) Elég sok helyről hallom, hogy az a két gyerek egyszerre alvás nem nagyon megy. Én is olyan jókat szundítok délután, egy darabig...
Amúgy még jól vagyok, holaphoz egy hét, úgyhogy drukkoljatok, hogy valami történjen! Persze már mindennaposak a "még egyben vagy" idétlen kérdések, de felfogom úgy, hogy csak érdeklődnek és jót akarnak:) Ilyenkor legszívesebben mondanám, hogy most már egy kicsit szétestem, mert nagyjából ez is a helyzet így szülés előtt:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Rita :lol: :lol: :lol: :lol:
ezen a szétestemen jót kacagtam :)
drukkok mennek ezerrel!

még 4 nap és bekötik a fejem. ajaajaajaj 8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Lányok!
nekem megint elindult bennem az önvádaskodás hogy minek mentem be anno mert azt hittema magzatvíz folyik a lábamon ami később 3 nap múlva mikor megindították kiderült hogy az is volt mert alig volt már vizem csak felső repedés volt és visszatapadt!
Annyira szeretnék simán szülni de nem tudom mi lesz!
azt hittem már túl vagyok rajta a szülésélményemen és nem ugyanis megszült hollandiában a barátnőm kádban szülésznővel folytassam stb.És irígy vagyok pedig nem szabadna !!Ez is bánt!
mit kellett volna másképp tennem stb.
Kérlek segítsetek kilábalni azt hiszem a közelgő szülés is már stresszel mert még orvosom most sincs ugyanis be zárt a kórház ahol szültem anno!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Betti!
ha nem olvastad még Ina May könyvét, jó szívvel merem ajánlani. ha máshogy nem, bookline-on, vagy más netes könyvkereskedésben is megrendelheted.
és talán még elmehetnél szülésfeldolgozó csoportba is, nem tudom, császárműhely mikor lesz legközelebb, infót itt találsz róla: http://szules.hu/index.php?id=1904&cid=23753
kineziológusokat is szokták dícsérni, akár azt is kipróbálhatod.
remélem ezek között találsz olyat, ami megnyugtat!

kórházválasztásban nem tudok segíteni, a többiek tapasztalata alapján a sotén is lehet szépen szülni császár után, és a szentimrében is lehet beszólós szülésznő. ha megvan, melyik kórházba mennél, menj be a szülőszobába, próbálj szülésznőt keresni, velük beszélgetni, hátha tudnak orvost is ajánlani, vagy épp azt mondják, hogy az ügyeletessel is megpróbálhatod.

magzatvíz: attól félsz, nem tudod beazonosítani legközelebb? ha kézzel vagy betéttel fel tudsz fogni belőle valamennyit, akkor onnan tudod, hogy ez a víz, hogy vízszerű a tapintása is, és nincs vizelet-szaga. én is ezt tettem, amikor otthon elöntött a niagara. ha, ha, ha, az ember rágódik rajta, de utólag más úgysem tudod megváltoztatni, ami történt. próbálj megbocsátani magadnak, az orvosoknak, kórházi személyzetnek, akármilyen döntést hoztak is. ez talán segít kicsit :)

Kép

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Betti,

az már egy lépés hogy felismerted, még nem vagy túl az előző szülés élményén. Az INa May könyvet én is ajánlom, Libriben van, online is megrendelhető.

A Szent Imrében tuti kapsz esélyt a sima szülésre,csak egy jó szülésznő és hozzá szülészorvos kell. Hová valósi vagy?

Nem emlékszem leírtad-e már nekünk részletesen az előző szülésed történetét...? Ha nem akkor örülnénk, ha leírnád,kibeszéljük...ez is sokat segít meglátod.

Mamacsibe ma megy privi neked!

Velem még semmi, baba jól elvan, méhszéjam zárt,különösebb méhtevékenység nincs.

Puszik

Dana

Kép
danaaia
 
 


Betti!
Nyugi, nyugi és nyugi!
Jó hogy rájöttél, hogy nem vagy túl az előző élményen. Ez természetes. Nekem is előjött ennyi idős várandósan. MOST még nincs késő lépni, tenni, feldolgozni, kibeszélni, eljárni, dúlákkal találkozni, babaával beszélgetni stbstb! Tegyél valamit, ne csak ülj tétlenül. Hidd el csak az első lépéseket nehéz megtenni. De muszály, ha annyira szeretnél spontál szülni. Bocsi, de a te érdekedben nógatlak. Ja és igen, a kineziológus valóban nagyon sokat tud segíteni. Ne ítéld el, amíg nem próbáltad ki. (évekkel ezelőtt én hókuszpóknak tartottam, holott valójában azt se tudtam mi..) És mellékesen segít az is, ha nekü k elmondod olyan részletességgel ahogy csak jónak látod és ahogy más nem hallgatná meg, mert nekik unalmas lenne, vagy nem értenék "mit nyavalyogsz" (hogy csak a saját élményemet említsem pl.) De mi megértjük és talán ez is segít. Biztosan segít.

És hidd el magadról: MENNI FOG!!!!!

A 26. héten vagy, még van elég idő. Ne pánikolj be, nem a doki szüli meg a babát, hanem te! Merj felelősséget vállalni a tetteidért és ne csak sodródj. Igaza van a lányoknak, menj, nézz szét a kórházak között, kérdezz ki ismerősöket és bízz magadban, meg abban, hogy minden jól alakul. Ha hiszel ebben be fogod vonzani a jó orvost és szülésznőt! Annál inkább kezd keresni helyszínt és dokit, mert ha megtaláltad, egy plusz lépéssel közelebb kerülsz a megnyugváshoz!

Várunk ide. Őszintén szorítok neked!
megymag
 
 


Rita! Szorítok neked is. Próbáld nem kötelezőnek érezni az időpontot. Remélem beindul addig. De ha nem próbálj alkudozni, ha úgy látod jónak. Esetleg felajánlani, hogy cserébe a békénhagyásért még csináljon vizsgálatokat stbstb. És a finisben is légy nyugodt, a döntés mindig a tiéd!
megymag
 
 


Dana! Úgy látszik a bébid nyugton van:-). Aztán egyszer csak hipp-hopp elindul és akkor lehet, siethetsz be. A 4. gyerekek már nem sokat szoktak lacafacázni:-))))) :D Nem? Vagy nálad eddig mi volt az "átlagsebesség?" Abból lehet következtetni, nem?
megymag
 
 


Betti! És természetes hogy irigykedsz a szép szülésért az ismerősödre, hiszen egy számodra eddig ismeretlen és vágyott élményben volt része, amiben neked korábban nem. Ezzel én is így voltam. Ne szégyelld hogy irigyled, ez természetes. Ha nyíltan bevallod, már nem is tűnik olyan rossznak.

most eldugulok, mert eleget rontottam itt a levegőt..
megymag
 
 


Lányok!
Köszi a sok jó tanácsot!

Már 2 éve orvost és kórházat keresek itt a környéken de itt lehetetlen.
Most megtaláltam ugyan az orvost de a kórház viszont bezárt így nem tudok vele szülni!

így elkezdhetek orvost váltani szép kis helyzet!

Nem vetem el a kineziológust sőt vannak ismerőseim is akik kineziológusok mert én is elakarom végezni.
Beszélgettem velük és szerintük rendben voltam és én is így éreztem.
De 2 hete "megkettyentem".párom szerint a hormonok ill. ez a barátnőm gyönyörű szülése felkavart.

Ma faros volt a baba ugye megfordulhat még?
Én még nagyon az elejétől voltam itt és most visszatértem ha nem baj!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok!
Na itt vagyok megint, kipihentem magam, jelentem :D

Betti, üdv a klubban, nagyon is jól tetted, hogy visszatértél, most jön a közös hajrá! :wink:
Kicsit járok előtted: nyugi, ilyenkor még ezerrel pörögnek a babák, örülnek, hogy van helyük (a legutóbbi, kb. 27. hetes tg-n mondta a dokim, azóta érzem is, hogy az én babám is hol keresztbe, hol lefelé rúg - pedig az utolsó uh-n épp szépen lefelé volt a feje).

Dana: én a fiammal anno a terminus utáni 2. napon voltam délben vizsgálaton, és annyi volt a jó hír, hogy be van illeszkedve a baba (de ez már korábban megtörtént, nem tudott felvillanyozni). Egyébként méhszáj zárva, nulla fájás, sehol semmi. Egész elszontyolodva indultam haza, mert a doki mondta, hogy egy hét után fel szoktak tenni egy méhszájérlelő zselét, ha még addig sem történik semmi. Hazafelé már éreztem keményedéseket, de hát olyan azért már volt korábban is időnként. És hajnalra beindult a szülés :D Az orvosom mondta is: "ezeknél a méheknél sosem lehet tudni..." (ez a Micimackóban olvasható, úgyhogy tuti igaz :lol: )

Na csajok, a négy nap alatt elolvastam az Ina May könyvet! Hát nagyon köszi mindenkinek a nógatást: ez állati jó! Egy csomó mindent elraktároztam magamnak, néha meg ültem a kertben a napozóágyon, és próbálgattam a hangokat - jó nagy kert volt szerencsére :lol: Tökre megerősítő az egész hangulata, de mégsem egy elvadult natur-alter-izé, ha lenne ilyen szinten felszerelt születésház nálunk ennyire képzett bábákkal, én mennék, de komolyan! (Pedig nem vagyok egy otthonszülés-párti, be kell vallanom.)

Most mennem kell pakolni, míg a fiacskám fürdik, és nincs itt, hogy szétrámolja, amit összeszedtem.
:?
Üdv:

Zsolka
zsolka
 
 


Betti!
Akkor jó!!! De lehet hogy érdemes lenne azért most is elmenned egy oldásra biztos, ami biztos alapon. Az csak segíthet!

Farosság miatt nyugi! Én konkrétan úgy voltam, hogy a 27. héten faros volt és baromira idegesített ez, úgy voltam vele hogy éreztem bennem a hiba és a saját szülésem miatti szorongásaim miatt ez a baba nem fordul be, kifejezi hogy ő így nem akar megszületni. Fostam, mert tudtam, ha így marad, egy csaszi utáni faros sima szülést elfelejthetek, legalábbis a protokoll meg a dokim szerint is. És aztán a 28. héten volt 4ds időpontom, és pont előtte egy fél órával végeztem a kineziológusnál, ahol ezt is felhoztam az elején. És akkor tök jól sikerült az oldás. Miközben lesétáltam az Uhcentrumba, éreztem, hogy talán most fordul a baba. Olyan lágyan, de mintha a kis tappancsait, meg térdét éreztem volna végig a hasamon. És lent felfeküdtem, anyám aggódva mondta hogy faros, de amikor a doki mondta, hogy háát ez a baba aztán biztos nem, mert szépen lent van a feje, és nem is akárhogy, akkor valahogy nem lepett már meg, holott reggel még tiszta para voltam. De azért nagyon örültem. Sztem ha sikerül feloldani a jelenlegieket, akkor biztos lefordul - egyébként is még bőven van helye és ideje:-)

Merrefele laksz, ha nem vagyok indiszkrét? Nem tudsz az orvosod után menni a másik kórházba? Valahol csak dolgozik, gondolom. Messzekerült tőled? Én is vidéki vagyok, tudom, hogy vidéken más a helyzet és nem akkora a "kínálat"

Zsolka! Ezzel az INa May könyvvel kíváncsivá tettetek. Bár nekem már nem aktuális, de mégis. Hát igen, jó lenne ha lenne ilyen, de asszem Mo-n ez egyelőre elképzelhetetlen. Talán azért mert a két "ellenséges" tábor (orvosok kontra otthonszülés pártiak) annyira fújnak egymásra, bár főleg inkább az előzőek az utóbbiakra, hogy az álláspontok tapodtat se közelednek. Ennek pedig csak a kismamák lesznek a vesztesei.
megymag
 
 


Betti! Egybként nem lehet hogy úgy jobb, ha most másik orvost találsz? Hogy esetleg a sors vagy a Jóisten vagy ahogy te hívod gondoskodík így rólad? Meg voltál elégedve az előző dokiddal? Ragaszkodnál hozzá, ha lehet?
megymag
 
 


Nekem a 38. héten kellett új orvos után néznem, miután az utolsó pillanatban rájöttem, hogy nem akarok ott szülni, ahol korábban. És nagyon örülök, hogy úgy történt minden, ahogy. Hmmm?

bocs hogy kettőben ment el, nem tudom miért ment el előbb, biztos elnyomtam vmit... :oops:
megymag
 
 


Betti!
Én pont ilyenkor váltottam orvost és kórházat is, és ezt tudom Neked is javasolni! Tudom, hogy nem csak az orvoson múlik, de azért nem mindegy. Nagy urak tudnak lenni azok a fehér köpenyesek... Nem tudom hol szültét anno, mi lenne neked a megfelelő, az igényed, de én a Szent Imrét tudnám ajánlani vagy az István kórházat. Ha gondolod, adok egy nevet a Szent Imrében, akit megpróbálhatnál, Nekem egy doki ajánlotta ezt az orvost, de végül nem hozzá mentem. Viszont tapasztalatból mondom, gyorsan kéne döntened, mert ilyenkor már sok orvos nem vállal szülést.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok lányok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy ilyen kevés hozzászólás után kerestek engem.
Az az igazság, hogy nem szerettem volna rontani itt a levegőt a szenvedésemmel. Ezt gondolom nekem kell egyedül feldolgoznom. Nekem nagyon sokat segítettek.S
Sokszor álmodom is a lányokkal, hogy még velem vannak. remélem elindult valami a feldolgozás irányában :)
Szeretnék nektek segíteni, de nekem nagyon kevés a tapasztalatom, és csak azt tudnám mondani, hogy mennyire útálom az egész kórházi személyzetet úgy, ahogy van. Viszont úgy gondolom, hogy nektek most biztatásra és sok-sok elfogadásra van szükségetek.
El sem hiszitek, de eddig én is irigykedtem sokat, hiszen olyat kapnak meg egyesek, amit én sohasem. Viszont ami változott: nagyon-nagyon szurkolok és szorítok nektek, még ha nem is látjátok :D Nagyon szeretném, hogy nektek meglegyen, mert gondolom nem érdemes kihagyni.

Dana! Mit szerettél volna kérdezni még? A többiért a nap folyamán visszaolvasok jó.

És tényleg bocsi, ne haragudjatok, nem gondoltam volna.... :)

Kép
narco
 
 


Hello Nárcó!

De jó, hogy felbukkantál!
Na gyere csak és rontsd a levegőt bátran, elvégre attól megy a világ(unk) előbbre, nem? Én a negatív tapasztalatokkal is rengeteget tudok kezdeni, a másokéval is, hihetetlenül erőt adó közösen végiggondolni, ami nem jó történt velünk. Szóval ha van kedved, én nagy nyitott fülekkel figyelek! Neked meg biztos segíthet - de hát ezt mindenki maga érzi úgyis.

Ma csuda sűrű napunk volt, alig élek, megyek is aludni, de gondoltam, azért ennyi még bele kell hogy férjen :wink:

Üdv:

Zsolka
zsolka
 
 


Sziasztok!


CSak egy pillanatra dugnám bele az orromat a topikba...

Danaiaa-t keresem egy korábbi topikban leveleztem vele.....látom itt járt nem oly régen...

danaiaa ha olvasol légyszi jeletkezz priviben az emil cimem megváltozott...

köszööm a türelmeteket...és minden jót nektek

( régebben a clostis topikbol irogattunk egymásnak....gyongyi voltam akkor ...most újra regisztrálnom kellett)

gyongyike
 
 


na jól eltűntem egy időre, de mentségem legyen, hogy rémes éjszakákról, nappalokról, össze-vissza evésről és alvásról (nem alvásról...) gondoskodott nekünk a kicsi. Nem vagyok kezdő, meg elég határozottnak is tartom magam, de most én is tanácstalan vagyok/ voltam. Nagyon nehéz ezzel a második pici bébimmel. Tudom hogy nem szabad hasonlítgatni, de az elsővel olyan könnyű volt, minden magától alakult, visszanéztem, ilyenkor már csak 5 ször evett egy nap, akkor viszont 170-320 közötti mennyiségeket, közte nyugton volt, hatalmasakat aludt a babakocsiban, az éjszakákat meg átaludta brühühü. Most meg.....Azt szeretné, ha folyamatosan szórakoztatnánk, nincs el magában, leginkább a kezemben szeretne lenni.. nem is ragozom. Ráadásul két napja 39 körüli a lázam, csak hányingerem van, más nem, viszont kutyául voltam, ma már jobb kicsit. Eküldött a doki a nőgyógyászhoz, hogy biztos kismedencei gyulladásom van, vagy mellgyuszim, de semmi ilyesmi szerencsére...és persze itt a két kicsi- hűű nem könnyű mostanság.

Nárcó! Örülök én is, hogy felbukkantál újra, és igen gyere csak. Ne aggódj amiatt, hogy negatívak a tapasztalataid. Ebbe a topicba ez is beletartozik.

Rita, Dana, mi van veletek?
megymag
 
 


Sziasztok!
Köszi Megymag az érdeklődést:), tök jól esik: tképpen nem tudom, mi van velem:) Várakozás állapota, mondom itt a nagy pozitív szöveget, ehhez képest eléggé ki vagyok, minden nap sírok... csak mert kérdezted, amúgy nem mondanám, nem akarok negatív lenni pont ebben a topikban. Azt hiszem a legbölcsebb, ha elfogadom az állapotot és felkészülok lélekben a műtétre. Az zavar a legjobban, hogy a doki 36 hetesen vizsgált utoljára, azóta nem, fogalmam sincs mi a helyzet.
Megymag, jobbulást!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

Olvasgatok én is, csak írni ritkán van energiám.

Rita!
Szólj a dokinak, hogy szeretnéd, ha megvizsgálna, mert kíváncsi vagy, hogy mi a helyzet! Jogod van hozzá, élj vele! Legyél határozott, és kicsit vedd a kezedbe a dolgok irányítását! Eddig is azt tetted, különben nem lennél ebben a topikban, szépen fejet hajtottál volna a következő mindenképp császár álláspont előtt, de nem így volt! Ne most add föl! Én saját tapasztalatból azt mondom, hogy ne a műtétre készülj, hanem egy nagyon szép szülésre, ami úgy fog befejeződni, ahogy az mindkettőtöknek a legjobb. Ha néha van időd, ülj le egy kicsit relaxálni, gondolj pozitív dolgokra, és jelenítsd meg magad előtt azt, amire igazán vágysz.

Megymag!
Ó, nem lehet könnyű két picivel betegen! Jobbulást!
Nekem az első volt ilyen kis ragaszkodós. Őt hat hetes koráig csak éjszaka lehetett letenni, egyébként azt a rövid időt is az én önzésemnek tudta be, amíg elmentem pisilni, és ennek hangot is adott. Aztán szép lassan nyitott a világ felé is, de idegen helyen még mindig nehezen oldódik föl. Én mondjuk tökre megértem őket, végülis nagyon félelmetes lehet belecsöppenni a mi világunkba.

Narco!
Igen, neked kell feldolgozni, de nem feltétlen egyedül. Szerintem is szükség van a negatív tapasztalatokra is, mivel az ilyen elszánt "partizánokat", mint amilyenek mi vagyunk, ezek megerősítik.

Betti!
Szia! :D
Nekem a Déva a 35. héten épp csücsült (előtte már be volt fordulva), aztán csak megtalálta a helyes irányt, csak nem szállt le. A doki mondta, hogy nem baj, mert a többedik babát már van, hogy csak a fájások nyomják le, de nem hittem el, aztán mégis! Ezen ne parázz, tudják a babák, hogy mi a dolguk!
A feldolgozás: Hát, nekem is úgy tűnik, hogy még nem vagy túl Réka születésén. Sőt! (Nekem is most szült egy ismerősöm, csodaszép vízbenszülése volt. Örültem neki, hogy ő szépnek élte meg, de a Déva születésének egy percét se cseréltem volna el vele, pedig neki 2,5 óra volt, nekem 32, és végül császár lett, de nekem ez mégis csodálatos volt. Én úgy érzem, hogy ezzel már a Keve születését is feldolgoztam.) Írj nekünk részletes szüléssztorit! Próbáld benne objektíven feltárni, hogy mi miért volt, akár a saját születésedhez, vagy a korábban hallott rémtörténetekhez is visszanyúlva. Szerintem már ez is sokat fog segíteni. Próbáld azt is megfogalmazni, hogy most mi zavar, mi feszélyez.
Családod támogat a sima szülésben?

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Lidke!
Köszi a bíztató szavakat:) Persze ma már sokkal jobb a kedvem, tegnap volt a mélypont.... igen, ezt fogom tenni, megkérem, hogy vizsgáljon meg, még ha hülyének is néz. Pont ma reggel mondta a férjem, hogy már csak azért is, mert sajnos sok orvos bele sem gondol, hogy egy várandósnak ez mennyire fontos is lehet, legyünk őszinték: sokaknak inkább megkönnyebbülés, hogy végül mégis szenvedés nélkül jött a világra a baba.
Viszont ha nem gond és van egy kis időd, akár priviben, kérlek írj a műtét utáni tapasztalataidról, legalább ettől ne féljek: milyen az ellátás, mire kell számítani, menniyre figyelnek oda, szoptatás... mert azt hallottam, más, mint a klinikán. ha esetleg mégis...:)
Köszi szépen előre is!
További szép hétvégét!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Rita!
Most ne add fel!!!!! Bízzál magadban és a babában, ez most az egyetlen teendőd. Persze szép dolog a csaszi esélyének elfogadása, de az csak mellékes kell legyen, ne arra készülj. Inkább szedd össze kérlek az összes energiádat-erődet, beszélgess el vele, hogy most már elindulhat, ha ő is úgy gondolja, hallgass zenét. És próbáld ki hogy miután összebújsz a pároddal elmész egy jó nagy sétára (legalább 1 óra ütemes gyalogolást ajánlok), utána beülsz egy kád jóleső meleg vízbe, majd szerveztek magatoknak valami kellemes ellazulós programot. légyszi-légyszi. Tudod fejben dől el! A túlhordás napjától én is bőgtem minden áldott nap. De aznap, amikor képes voltam összpontosítani ezeket az erőket és optimistán gondolkodni, és emellett ellazulni, akkor elindult magától. légyszi, próbáld meg!
megymag
 
 


Sziasztok!

Rita: nyugi, ez tök természetes érzelmi hullámzás, császár-félelmektől függetlenül is vannak, csak a "téma" változik, hogy az ember mitől fél, mi miatt szomorú vagy épp dühös az "időhöz" közeledve. A vizsgálatot kérni szerintem is jó ötlet, és a férjed meg iszonyú okos, pont így gondolom én is: néha segíteni kell az orvosnak, hogy tudja úgy csinálni, ahogy nekünk jobb - sokaknak csak ennyi kell, mert jó szándékból vagy kíméletből csinálták előtte másképp. És hogy még egy kis biztatást írjak: most már többedik helyen olvasom, hogy a sírás jót tesz a szülés beindulásának, mert ugyanazt a kiengedést, ellazulást, érzelemfelszabadítást eredményezi illetve követeli meg, mint a baba útra engedése. Az egyik könyvben (de melyikben??? mindegy...) még az is benne volt, hogy a szokásos praktikák (séta, fürdő, szerelmeskedés) a romantikus-pityergős filmek nézését is javasolják beilleszteni, mert ahogy a könnycsatornák megnyílnak, úgy lazul el az élet kapuja is. Na? Így már érdemes itatni az egereket, nem? :wink: Egyébként pedig szerintem egy ilyen nagy dologban tök természetes, hogy az ember érzelmei hullámvasutaznak, elvégre ebben aztán minden van: félelem, öröm, gyász és búcsú, szorongás, büszkeség, izgalom... nem lehet ezt fapofával kibírni, és azt mondom. És most már akkor mindig meg fogom kérdezni, hogy hogy vagy, mert magadtól elsumákolod itt a negatív részét - akkor meg hogy akarsz megkönnyebbülni?? Jó, persze ott a szuper aranyos okos férjed, az remek. De azért csak írjad nekünk is, milyen hepéken és hupákon jársz épp! Tehát: hogy vagy ma, Rita?
:D

Megymag: úhh, ez a legrosszabb, betegen szenvedni, míg a gyerkők anyát akarnának, mint rendes napokon... Én ilyenkor mindig tökre kiborulok, és mondtam már a férjemnek, hogy akkor én most megyek a körzetihez, hogy írjon ki! :evil: Remélem, már jól vagy és lassan ki is pihened magad!! Csudára együttérzek. :cry:

Lidke: de jó, hogy így, ilyen pozitívan élted meg Déva születését! Min múlt ez? Hogy lett ennyire gyógyító élmény?

Zsolka
zsolka
 
 


Hát Zsolka, te milyen aranyos vagy és főleg humorodnál vagy (ma is...:-))! De tényleg, jól leírtad a lényeget Ritának.

Rita! Tehát kollektívan felírunk neked receptre egy sírós, szerelmeskedős, sétálós, kádfürdős, romantkus-pityergős filmes napot!!!! A recept a férjednél beváltható... :D
megymag
 
 


Lányok!

Ez nagyon jó, csak írogatunk itten egymásnak, nem is találkoztunk még, aztán annyira jó fejek és aranyosak vagytok!!!! Őszintén: Nektek mondom el egyedül szívesen, h mi a helyzet:)
Köszi, jól vagyok:)

A recept egy nagy része abszolválva....:), most megyünk moziba az Eszter hagyatékára (lehet, h pont nem pityergős, de szép film).

Szóval tényleg köszönöm a bíztatást!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Rita, ez már csak így van, ismeretlenül is kialakulhat az összhang, és én a magam részéről állati hálás vagyok a bizalmadért, ezt nagyon komolyan mondom. A kúrát meg tartsd csak be szépen, a filmen - akármi a vége - tessék sírni, a többi meg menni fog. :wink:

Megymag drága, Tőled veszem az ihletet, olyan frappánsan fogalmazol mindig, hogy halálra kuncorászom itt magam, tisztára kedvet kap az ember válaszolni :lol:
Pláne, ha helyette adóbevallást kéne csinálnia... :shock:
Puszi Nektek mind:

Zsolka
zsolka
 
 


sziasztok!
Meggymag! jobbulást!!! remélem lemegy hamar a lázad!
végül nem találták ki, mitől vagy beteg?
szórakoztatott baba: hát nekem Linda ilyen volt-van-lesz, kíváncsi vagyok hogy fogja tűrni majd Ketteskét, és hogy milyen lesz a kis Törpe... :)

Rita! milyen volt a film? ilyenből több is engedélyezett ám
8) ami engem eléggé megríkatott, az az azt hiszem 2 vagy 3 éves amerikai Az operaház fantomja. :)

Kép

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Kisfiam, Zalán 2007. október 24én született Tatabányán császárral. 8 nap túlhordás után délután 2kor csináltak egy flowmetriát (16-ára voltam kiírva, befektettek a kórházba, minden nap csináltak nst-t+flowmetriát, de nem indítottak, meg semmi), ami rossz lett, így azonnali császár lett. Pontosabb még 3-4 órát vártak, mert ebédeltem, de addig végig nst-n voltam, és hál'Istennek semmi baja sem lett Zalánnak.

No de a második bébit persze szeretném természetes úton világra hozni. És a Születés Hetén hallottam Bálint Sándor előadását, és ehatároztam, hogy a Szent Imre lesz az én álomkórházam :D Tudnátok nekem dokit ajánlani? Ha jól tudom, B. Sándor már nem vállal új kismamát, de esetleg a fia vagy a testvére? Milyen tarifák vannak arrafele? Jöhet priviben is :wink: Előre is köszönöm az infókat!
evicuska
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom Ritának küldeni kell az energiákat +++++++++ ilyen sokat...remélem elindulnak szépen nála a dolgok. Én is vagyok ám...csak közben annyi dolog jött megint össze nekem. Ritával ellentétben engem hirtelen minden nap látni akar valaki...szülésznő, orvos stb és folyton valami rendeklőben dekkolok...ahhoz képest hgy eddig meg itthon üldögéltem békésen...ma is mentem volna dokinénimhez, de Zsigmond fiam éjjelre jól belázasodott, nem mertem anyósomra hagyni így...

Szóval Rita, én itt tök nyugis vagyok még, de tudom ha én is elérem a határnapot parázni fogok. Bár én érzem, hogy nekem az fog nagy lökést adni ha megszabadulok a még mindig a nyakamon lógó egy munkámtól...mert attól úgy felszabadulok hogy megyek is szülni...így tervezem :D

Méhszájam totál zárt (UH szerint 2,5 cm még mindig) A hegem 4,2 mm az jó??? Valaki tud ebben támpontot adni?

Zsolka, Megymag tényleg tök jó ahogy tudtok biztatni...

Betti, én is egyetértek a többiekkel, vegyél egy nagy levegőt és írd le a szülésedet a legelejétől...a váranósságtól, vagy még előbbről, ahogy tetszik...akár részletekben...bátran.

Evicuska, de jó hogy idetaláltál!!!!
Én most tesztelek egy fiatal doktornőt a Szent imrében...ha esetleg a Bálintok egyikéhez sem jutnál be, esetleg ő is szóba jöhet...majd meglátjuk nekem hgyan jön be, eddig nagyon pozitív.
Az mit jelent hogy rossz lett a flow? És ennyire, hgy egy eredmény után már vágtak is???? Meg se ismételték?

Na megyek költségvetek...

Dana

Kép
danaaia
 
 


Aznap délelőtt is csináltak egy flowt és akkor még okés volt a dolog. Délután 2kor meg az osztályvezető főorvos csinálta és azt mondta, hogy akkor itt és most lezárjuk a dolgot. És végülis 17:40kor született meg Zalán. Persze mesterségesen előidéztek fájásokat, hogy valami stressz érje a drágámat.

Véletlenül nem Gutmann Orsolya a dokid? Nekem egy győri ismerős nőgyógyász csaj őt ajánlotta a szent imréből.

Ritának és neked is küldöm az energiákat! :D
evicuska
 
 


Evicuska, hello, üdv itt köztünk!
Nohát, ehhez a flowmetriához nem értek - ilyen para lehet belőle? És az ebéd miatt még vártak? Nem semmi... Akkor nem is altatásban műtöttek nyilván, mert ha altatnak, akkor nulla gond egy pillanat alatt kiszippantyúzni a gyomortartalmat, ha evett is a páciens. Tök jó, hogy Zalánnak nem lett baja, és épen, egészségesen került elő! Ez azért mégiscsak a legeslegfontosabb az egészben.
És az előző dokid nem vállalná a sima szülést a császár után? Ezért váltanál?

Dana, Te csalsz! Hetekkel ezelőtt azt ígérted, hogy már mindjárt vége, már csak egy kicsi, és pár nap múlva befejezted a melót! :x Irgumburgum, tessék pihenni most már! Mi ez a turbó-tempó? Lécci-lécci, lazíts már végre egy picikét, tudom, hogy sokat bírsz és rutinos vagy, de azért mégis... Pláne még most kell megbetegednetek - ajjaj, szegénykém :cry: És az mit jelent, hogy teljesen zárt a méhszáj - az uh-n 2,5 cm? Mi a 2,5 ha zárva van?
Hegvastagság: hát a protokoll 5 mm-t ír biztonságosnak, de nekem tényleg azt mondta az elég óvatos és szigorú dokim, hogy őszintén szólva tök mindegy, mert a heg más-más pontjain más-más vastagságú lehet, illetve az uh hibahatára is elég nagy végül is, arról már nem is beszélve, hogy látott ő már vastag heget is szétmenni vagy hirtelen a szülés alatt nagyon elvékonyodni. Szóval azt hiszem, ennek annyi jelentősége lehet, hogy mennyire ijeszti meg az orvosodat :wink:

Üdv:

Zsolka
zsolka
 
 


Gerincérzéstelenítéssel ment a dolog, de mondták előtte, hogy ha azalatt amíg várunk a kajaemésztésre, rosszul lesz Zalán, akkor azonnal vágnak.

A dokim múltkor csak annyit mondott, hogy 60% hogy császár, 40 % hogy sima... de én magában a tbányai kórházban nem bízok. És azt nem szeretném, hogy csak azért vágjanak, mert náluk így szokás... mellesleg meg azalatt az 1 hét alatt, mikor túlhordással bent feküdtem, millió császár volt... az 5 szobatársam közül 4ünknek császár lett a vége (abból 2 előzőleg is császárral szült).
evicuska
 
 


Sziasztok!

Zslka, ari vagy hogy így rám pirítasz...abbahagynám én de ebből a sz-rból nem lehet csak úgy kiszállni...:( Nincs helyettem senki aki befejezné...ez a vállalkozók sorsa...nincs alkalmazott akire rábízhatnék bármit sajns, hidd el új melót nem vállalok...egy van amitől egyszerűen nem tudok szabadulni...de nyugi nem stresszel a húzós része kész van csak hülye adminisztratív dolgok jöttek még hozzá.

A hegvastagság mérésénél éreztem én is hogy gyakorlatilag alig lehet megtalálni..ilyeneket mondott a doki, hogy na talán ez a heg...meg ilyenek...ezek után hogy lehet objektíven mérni, ha alig lehet rátalálni....na mindegy. meglátjuk majd a dokinőm mit mond rá.

Hát Evicuska erősen gyanús nekem ez a flowra ráfogása a császárnak...egyszerűen véget akartak vetni a dolgoknak szerintem már.De számat befgom, nem voltam ott nem láttam...de ha annyira nagy lett volna a gáz akkor rögtön a műtőbe visznem nem ebédelni...
Ja és ráhibáztál, az Orsi az én támaszom mint doki...írj még róla ha tudsz részleteket.

Egyébként amíg ctg-n voltam szombaton itt Esztergomban (kb 20 perc ugye) hallottam hogy szép egyenletesen vajúdik valaki (kb 3 perces fájásai lehettek...a hangjából ítélve tűrhető fájásokkal) aztán egyszercsak elvitték császározni...semmi izgalom nem alakult ki, tehát vészhelyzet nem lehetett...ijesztő volt...

Egy ismerősöm szintén császár után várja/várta (nem tudom megszölt-e már) 4. babáját (előző szülése ikrek voltak azért vágták, előtte meg simán szült egy fiút) a dokija azt mndta neki, ha úgy jön, hogy feje már kint van, akkor megszülheti simán...hát komolytalan...és a csaj erre alapozva hitt benne hogy akár szülhet simán is...azóta nem tudom mi lett velük...

Dana

Kép
danaaia
 
 


hát nekem az osztályvezető főorvos még előző héten azt mondta, hogy ezt simán fogom megszülni, teljesen átlagos súlyú, megszüljük... úgyhogy én bízom benne azért, hogy valódi oka volt... de másodszorra már tutira szeretnék menni.

Egy másik topicban az nlc-n van egy győri nőgyógyász csajszi és ő ajánlotta nekem ezt a dokinőt a szent imréből. Priviben megírod a tarifákat? Remélem a szülés után is ilyen pozitív lesz a véleményed róla :wink:
evicuska
 
 


szia Évicuska, üdv nálunk! :)

Dana, 4,2 mm teljesen jó. sotés határt 3 mm-t hallottam.
puszi mindenkinek, pakolászok, később jövök.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!
Dana! Nekem 6 mm volt a hegvastagság a 36. héten, erre a dokim semmit nem mondott, az uh-os orvos azt mondta, h bőven ok. Ez az I-es női klinikán volt. Attól tartok ez is orvosfüggő, h ki mit vállal be. Dokid mit mondott erre? Remélem minden ok lesz! Sok sikert a babához!
És mindenki másnak is, főleg neked, Rita! Így a finisben! :D Nem elkeseredni! Nem lesz semmi baj, meglátod! Akkor sem, ha végül nem sikerül normál úton szülni, hiszen a java csak a szülés után jön! :D Lehet, h sokan nem értetek velem egyet, de számomra a szülés mindig mint szükséges rossz jelent meg a gondolataimban, amin át kell esni, h megjelenjen egy új élet a világban. Vhogy úgy, mint a halál. Arra sem vágyakozom, csak arra, ami utána van.
Node elég a patetizmusból! Mindenkinek további jó napot, jó babázát és jó pocakosodást!
Sziasztok: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon zsúfolt hetem van, most csak Ritának írok gyorsan.

Rita!
A Szent Imre szülészete fantasztikus, én csak a legjobbakat tudom róla mondani (kivéve a második szülésznőt), de ez nem áll egyenes arányosságban a csecsemős, gyerekágyas részleggel. Az nekem életem egyik legborzasztóbb élménye volt! Akárhogy is születik a baba, ha csak egy percre is beadod a csecsemősökhöz, ha nem akarod, hogy tápszerezzék, akkor szólj, hogy írják rá! Erre van lehetőség. Ha nincs a gyerek kocsijára kiírva, automatikusan tápszerezik, ha van tejed, akkor is! Mikor bent voltam, már az olyan baba anyukájával is elhitették, hogy éhes a gyereke, és kell neki a tápszer, aki ott orvos, és még nem volt 24 órás sem a gyereke, meg nem is első baba volt. Ez a vesszőparipájuk, hogy éhezik a baba, és míg be nem indul a tej, de akár még utána is, tápszerezni KELL! Arra készülj, hogy ha nem engeded, akkor a védőnőn kívűl mindenki úgy fog kezelni, mintha legalábbis meg akarnád ölni a gyerekedet! Mi emiatt saját felelősségre hoztuk haza a Dévát, egészen egyszerűen nem akarták addig hazaengedni, amíg nem kap 3 óránként 30 gramm tápszert 3 napig! :shock: :shock: :shock: Erről a részleteket már a Keve topikjában megírtam, ha érdekel titeket, bemásolom, újból nem akarom felidézni.
Ha mégis műtétre kerül a sor, az pozitívum, hogy a babát behozzák még a műtőbe amikor felöltöztették, megnézheted, megpuszilhatod, stb. Utána rögtön a szobádba kerülsz, ahol szintén ott lehet a baba egy kicsit, míg Apa is ott van, szopiztatni is lehet, ha Apa segít. Utána Apának vissza kell vinnie a csecsemősökhöz (már neki érdemes szólni a tápszer miatt, Attila szólt is, és mikor jött reggel a védőnő, mondta, hogy látta, hogy ráirattuk, és nagyon jól tettük). Akit műtenek (remélem, közülünk senkit), arra számítson, hogy itt még az az elavult nézet uralkodik, hogy amíg nincs széklet, addig kaja sincs, csak folyékony! Azt nem veszik figyelembe, hogy esetleg előtte 1-2 napig nem ettél, és beöntést is kaptál (nálam ez volt a helyzet), és a semmiből nem lesz valami. Ha nekem Anyum nem hozott volna egy rántott csirkecombot, amit stikában fölfaltam, szerintem ott haltam volna éhen, persze az éheztetés közben az is elvárás, hogy legyen tejed. A csecsemősök a szoptatáshoz gyakorlatilag nem értenek (ez így enyhe kifejezés), az elsőgyerekes szobatársnőmnek akkora sületlenségeket mondtak, mutattak, hogy én csak néztem. Meg is lett az eredménye, a bimbóudvara fél nap alatt tiszta véraláfutás lett, másnap meg már a vér is ömlött belőle. :roll: Ha van fellépőd, érdemes bevinni, mert a legtöbb ágy annyira magas, hogy akár gátsebbel, akár császár után nehéz rá felmászni. Itt nem adnak műtét után naponta oxitocynt. A babát a látogatók csak üvegen át nézhetik, kivinni közéjük nem lehet. A látogatásra kijelölt hely szűkös, én ki is tiltottam a látogatókat, a szüleim jöhettek be egyszer, férj meg Keve pedig naponta egy rövid időre. Én nem szeretem, ha a babám egyedül van. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdésed, szivesen válaszolok!

Lidke
[img]http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Hali!

Evicuska! Üdv nálunk, jó hogy jöttél! Szorítunk neked! Mikorra tervezitek a 2. bébiprojektet? Nem tudom honnan, de tatabányai kórházról nem a legjobbakat hallottam. De azért ha a flow rossz, nem csoda hogy nem mernek bevállalni egy vajúdást, szülést. Ha akkor feltárják nekem mi van én sem mertem volna belemenni és végig azon izgulni, hogy elégséges marad-e a köldökzsinór általi ellátottság, meg mi lesz a baba keringésével stbstb. Sztem ha a flow egyértelműen rossz, akkor nincs mese, császár. Ez számomra egy olyan eset, amikor elfogadnám. Persze sokféle lehet az a "rossz" áramlás, a határértékeket nem tudom, utólag már úgyse tudja meg az ember..

Dana! tessék szépen most már eltenni azt a munkát. A bébik nem szeretik, ha az utolsó időben nem rájuk figyelünk! De tudod te ezt magadtól is, igaz:-) Mindenesetre szorítok. Hegvastagságról én is kétfélét tudok. Egyrészt az 5 mmes határt, de azt is hallottam, hogy a vastag is szétmehet, a vékony is lehet erős... Na ezzel sokat segítettem. Sztem a dokinőd nem az a beijedős fajta, úgy látom...jó fej lehet, úgyhogy ő biztos tudja. Egyébként az utolsó uh-n, 40. héten már nekem se találták... :) Lehet az a jó...

Egyébként az az ismerős csaj, tényleg nem tudom miben hisz.. Ezek után nem sok az esély a spntánra. Lehet hogy magának bemagyarázta azért.... Nekem anno a klinikán a gátmetszésre mondták, hogy elsőszülőnél csak akkor nem csinálják, ha már úgy érek be, hogy félig kint a feje...hahah, ezek után nem is voltak illúzióim.

Rita, neked is megy a drukk, hiszen a finisben vagy! Megnyugodtál? Film milyen volt?

Rétes! Én nem így gondoltam-gondolom. Sztem lehet egy szülés szép és kellemes emlék. Én vártam, és a második jó is volt. Fura, de tényleg élveztem minden pillanatát. (jó persze, ha vkinél már 8-10 üórája tart, elhiszem hogy elege lesz..)
megymag
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: