Új privát üzeneted érkezett!

Berni, ügyesek vagytok, biztos sikerülni fog az alsvás sírás nélkül is.

Judit, a szín az tök mindegy, az a lényeg, hogy tudsz venni, tényleg nagyon örülök, köszi szépen. A 68/74-es az jó méret, meg akkor az egyel nagyobb is jó lenne 1 db. A pénzt adjam előtte, vagy, ha hazajöttök és találkozunk megint? Köszönöm szépen, de jóóóóóó

Kép
roberta80
 
 


Na nem volt olyan gyors az eredmény, ma de. megint megpróbáltam, de nem vált be, úgyhogy most kint alszik a babakocsiban, némi sirás után, oldstyle :) Viszont éjjel jól aludt, és 8ig, ami szuper. Hajnalban véletlenül összekevertem melyik mellem következik :? , és 4-re a jobb mellem olyan tele volt, hogy nnnna, kemény mint a kő, hisz előtte 17kor evett belőle

Kép
bernini
 
 


Robetra! Talizzunk jövő héten, és majd akkor rendezzük. Pénteken gyertek el a könyvtárba abba a baba-mama klubba. Mármint jövő héten. (05.09.) 10 órára.
Berni kitartás! Tegnap én is így jártam összekevertem reggel a cickókat, mert olyan kómás voltam!

Na elindult az üvöltés, megyek!

Kép
Kép
l.judy
 
 

 
 

05.14-re kaptam időpontot csípőszűrésre nagy nehezen, 1 hét csúszás, de ez még belefér :D

Kép
bernini
 
 


Berni!
A csípőszűrés nem nagy valami, persze gondolom, hogyha gond van, akkor tovább tart. Nekünk egyébként tovább tartott a vetkőztetés- öltöztetés, mint maga a vizsgálat :D .
Készítettem a Mátéról jó kis képeket (amikor nagy lendülettel segít, majd igyekszem nektek is megmutatni). Persze csak azért, hogy irigykedjetek, milyen nagy segítségem van nekem mindenben :wink: :wink: ! Legyen a pogácsagyúrás/szaggatás, gyomlálás, vagy éppen sóderlapátolás/talicskázás! (persze nagyon imádtam akkor is, amikor picike volt, most meg a zsiványságával, huncutságával vesz le a lábamról!)

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Bocsi, az előbb elmaradt!
A babaúszáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy bár mi nem voltunk, a Balcsit nagyon imádta a Máté. Nyáron sok vasárnap délutánt ott töltöttünk. Bár mondjuk a legelső találkozása nagyobb víztömeggel Hévíz mellett egy szálloda medencéjében volt, az akkor nem tetszett neki. Túl nagy volt a víz (igaz, még nekem is alig ért le lábujjhegyen a lábam. De utána a Balcsi már tuti volt.
Jó szórakozást mindenkinek a babaúszáshoz!
És kellemes hosszú hétvégét!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


gerbomoncsi:Várjuk a képeket!a csípőszűrésen amúgy mit csinálnak??? le is kell vetkőztetni?? Mi 19-én negyed 1re megyünk. Roberta akkor sajna nem találkozunk.

Jó hétvégét mindenkinek!!!!

Kép
Kép
l.judy
 
 


Judit! Mi nem tudunk menni 9-én a könyvtárba, mert akkor vizsgázom Amerikai Indiánokból. Nem leszek itthon. De majd találkozzunk valamikor és akkor elintézzük a dolgokat. Én még mindig nem telefonáltam, hogy akkor most fél 8-ra vagy 9-re kell mennünk a csípőszűrésre :D Elfelejtettem az időpontot, ez van :D
Voltam ma fogorvosnál, van egy lyukas fogam, majd kedden megyek vissza, akkor tömi be,mert most sietnem kellett haza, szoptatni.

Kép
roberta80
 
 


Judit! Mi nem tudunk menni 9-én a könyvtárba, mert akkor vizsgázom Amerikai Indiánokból. Nem leszek itthon. De majd találkozzunk valamikor és akkor elintézzük a dolgokat. Én még mindig nem telefonáltam, hogy akkor most fél 8-ra vagy 9-re kell mennünk a csípőszűrésre :D Elfelejtettem az időpontot, ez van :D
Voltam ma fogorvosnál, van egy lyukas fogam, majd kedden megyek vissza, akkor tömi be,mert most sietnem kellett haza, szoptatni.

Kép
roberta80
 
 


szuper, kétszer küldtem el, bocs érte :oops:

Kép
roberta80
 
 


Judit!
Bár már elég rég volt, én úgy emlékszem, hogy le kellett vetőztetni alulról, a pelust is, és a doki egy kicsit megmozgatta a lábait nyújtva és terpeszben, mint a béka, körkörösen. Na ezt aztán jól megaszontam, de nem tudom pontosan megfogalmazni. Nem volt egy nagy vizsgálat, szerencsére! Remélem, hétvégén ideérek a képekkel :wink: .

Mi holnap ballagóra megyünk Veszprémbe, aztán lehet, hogy maradunk is 1 napot, és meglátogatjuk az állatkertet (bár tavaly nyáron is voltunk, akkor is nagyon tetszett a Máténak). Ezt a helyet szerintem nem lehet elégszer végigjárni, főleg kisgyerekkel. Egyébként tavaly már a legelső majomketercnél leragadtunk :shock: , annyira lekötötte a szentemet, hogy nem is akart továbbmenni.
Ez még nem tuti, lehet, hogy hazajövünk, de akkor Siófokon majálisozunk egyet, biztosan lesz valami műsor!
Mindenkinek jó szórakozást, bármit is tervez ! :lol:

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Sziasztok! Nemsokára indulunk a messzi mamához, szorítsatok, hogy Dorka kibírja az utat, ne legyen semmi baj.Ott nincs net, majd vasárnap jövünk.Addig is, mindenkinek jó hétvégét, pihenjetek sokat!

Kép
roberta80
 
 


Boldog anyák napját nekünk, anyukáknak :D

Kép
bernini
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék Bernihez anyák napja alkalmából ezzel a helyes kis képpel. És remélem, mindenkit felköszönt a babája nevében az apuka!
Kép

Aztán itt vannak az ígért irigylésre méltó segítséges képek is!
Kép Kép Kép

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Máté nagyon ügyes kisfiu :D
Nekem nem kell sürün menni ultrahangra, szerencsére, csak a kötelezők. Védőnőhőz eljárok itt hejben. A Szemerei csak azt mondta ha baj van akkor azért menjek be és keresem meg. Legközelebb 36. héten megyek, mondjuk én ráérek, mert délután elég sürűn, szinte óránként vannak vonatok.
Enni a fogam miatt nem tudok, és persze Bogi is a lábával sokszor olyan erősen nyomja a gyomromat, hogy egy-két falat után abba kell hagynom az evést. A séta is már nehezemre esik, és minden házi munka, egyre aluszékonyabb vagyok. Mindenki félt a biciklizéstől, de nekem az megy még a legjobban.
Bogi utolsó adatai, ami szerint: BPD8.7 , HC 29 , FL 5,6cm fekvés I KT , placenta éretsége G I becsült suly 1660g . De ez már 2 hete volt.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Bogi is kerekedik szépen :-)
Roberta, Judit, hazajöttek a nagy utazásból? Hogy bírták a babák? Máté ügyesen szaggat, ide is jöhetne egy kis pogit sütni :D
Olyan szép csokrot kaptam Barnabástól tegnap 8)

Kép
bernini
 
 


Roberta!

Sajnos nem tudtunk sapit venni, mert egy darab sem volt. Elfogyott. A nő azt mondta sokan keresik, megpróbál szerezni. Pénteken még anyu megnézi, mert szombaton jönnek le. Vasárnap lesz Noémi keresztelője. Holnap majd beszámolok, most mennem kell...

Kép
Kép
l.judy
 
 


Keresztelő, az igen! Biztos csini lesz Noémi :) Mi maradunk kereszteletlenek (a pap hivott engem igy a jegyesoktatáson, mert volt templomi esküvőnk, csak a látvány miatt, bár én "pogány" vagyok)

Kép
bernini
 
 


Hazaértünk mi is. Jó hosszú volt az út. Hááát, kezdhetek mindent az elejéről. Dorka volt olyan nap, hogy 8-szor evett. Felkel kétszer éjszaka, teljesen össze van zavarodva, nem tudom, hogy helyre jön-e valaha. :( Nem baj a sapi, majd léesz valahogy :) De köszi, hogy megnézi anyukád mégegyszer, Judit.
Nekünk 31-én lesz a keresztelő, mi meg összeházasodunk templomban is, mert mi nem vagyunk, csak polgárink volt még 2006-ban. Úgyhogy kettő az egyben esemény lesz :) Annyira fáradt vagyok, ráadásul Dorkát már csütörtökön itthon kell hagynom, mert pénteken korán Egerben kell lennem, nem tudom, hogy fogjuk bírni :cry:

Kép
roberta80
 
 


sziasztok.
roberta a templomi esküvőt a keresztelővel tartjátok együtt, az szép lenne, és aranyos.
Nekünk már régen volt, idén szeptember 1-én 7 éves házasok leszünk.
Remélem most nem dob le a net, kicsit carakodik.
Ma Bogi sokat rugdalja a bordáimat, kicsi neki a hej. Gabcsika már nagyon várja az ö kishugát, nagyon jó nővér akar lenni. Sokat beszél hozzá, így pocakon keresztül is, és már most fegyelmezi, hogy ne rugdaljon engem mert nem szabad. :D
Holnap lesz anyáknapi ünnepély az oviban, kiváncsi vagyok milyen lesz mert semmit semárult el.
Dorka biztos rendbe jön hiszen még olyan pici, és aranyos.
Bernini a látvány miatt kár volt templomi esküvőt tartani, annak így semmi értelme, ennek az egésznek belülről kell jönnie. Csak azért mert divat megszokás, mert mit szol a nagyi,meg a szomszéd, ugyan már... kit érdekel. A lényeg, hogy belülről jöjjön az az igéret, fogadalom, eskü.

Kép
Kép
zslebi
 
 


zslebi!
Együtt lesz a két esemény. Először az esküvő, aztán rögtön utána a keresztelő. Nem lesz lagzi, csak egy ebéd, ha végeztünk. :D Kb. 45-en leszünk. Tamás tegnap megkérte megint a kezem, kaptam egy nyakláncot, nem is számítottam rá, aranyos volt.
Berni, én is kaptam Dorkától egy szál virágot anyák napjára, aranyos volt, rászorított és hadonászott vele :D

Kép
roberta80
 
 


Berni!
Én teljesen egyetértek Zslebivel, hogy csak a külsőségek miatt felesleges templomi esküvőt tartani (persze mint hitoktató mi mást is mondhatnék), de ettől függetlenül az esküdben mégiscsak azt ígérted és fogadtad, hogy gyermekeidet katolikus módon neveled (persze, ha katolikus volt a templomi esküvő). És ugye ebben a legelső lépés a keresztség. Egy gyereket egyébként megkeresztelnek akkor is, ha a szülő elvált és új családjából származik a kicsi. Mert ugye a kis csöppség nem tehet semmiről.
Persze én könnyen beszélek, engem mindig is vallásosan neveltek, nem lehet olyan könnyű annak, aki kiskorától kezdve nem találkozott a vallással. Hinni nem lehet parancsszóra.
Persze ti tudjátok, de a keresztelővel nincs semmi veszítenivalótok!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


gerbomoncsi az én férjem felnőtt korában önként kezdett misére járni , majd keresztelkedett meg és stb...
Bár Andocson nem nehézz vallásosnak lenni. lehetthogy ismered a nővéremet is. Ö többször volt ott lelkigyakorlaton meg még táborban is. Én csak egyszer kb 92-93 ban egy egésznapos katolikus rendezvényen, ami nagyon jó volt. amúgy ha arra járunk mindig bemegyünk a templomba, Gabcsinak is nagyon tetszik.
Én is katolikus nevelést kaptam születésemtőlfogva, bár a szüleim elválltak, de azért minisztráltam is kiskoromban. Te hol végeztél mint hittoktató, és mikor? Nővérem Veszprémbe járt, de ö szocmunkás szakon végzett, egy évet a hittanárin is végig hallgatott. Zslebics Editnek hívják.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Boldog 3. hónapot Barnabásnak...
Tegnap elfelejtettem írni, hogy voltunk tanácsadáson. Dorka 7350g. A derekam már nehezen bírja.Most már abbahagyhatná ezt a rohamos hízást :D

Kép
roberta80
 
 


Zslebi!
Én Kaposváron a Tanítóképzőben végeztem mint tanító-hitoktató 2002-ben. Itt, mint a Veszprémi képző kihelyezett tagozata van a hitoktatóképzés. Amikor végeztem, utána 3 évig osztályfőnök voltam, és mellette délután hittant is tudtam tanítani alsósoknak Nem a legegyszerűbb dolog a mai világban, a szülők még itt sem mutatnak nagyon példát (pl. hittanra beiratják a gyereket, és szeretnek is járni a kicsik, de a vasárnapi misén már nem nagyon lehet gyereket látni- és ugye ilyenkor a szülő példamutatása lenne a legfontosabb).
A nővéredet egyébként sajnos nem ismerem.
Persze én is ismerek olyanokat, akik felnőtt korukban tértek meg, de úgy gondolom, mégicsak egyszerűbb a dolga annak, aki már kezdetektől ilyen nevelést kapott (és a felnőttkori keresztelkedés nem olyan gyakori- vagy én találkozom vele ritkán.). Sok olyan élethelyzet van, amit könnyebb elviselni hívő lélekkel, hogy van, ahova fordulhat az ember, akihez tud imádkozni vagy éppen könyörögni.

Bernit egyébként remélem, nem bántottuk meg, hisz neki nem lehet olyan egyszerű, akit máshogy neveltek ...
Szegény, jó kis véleményalkotás lett a témában. Én ezzel lezártam, mégiscsak babás, és nem vallási oldalon vagyunk.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Igen, mifelénk ez nem volt divat, az én ismerőseim közül senki sem vallásos, csak erre nyugaton találkoztam ezzel fősulin. Én enm is vagyok erre fogékony, ez van...

Kép
bernini
 
 


Az esküvő meg már megvolt, szép volt, nekünk tetszett, amit pedig én magamra értek belőle, az a holtodiglan, holtomiglan :D

Kép
bernini
 
 


Dorka háromszor kelt fel az éjjel, alig aludt valamit, olyan nyöszörgős volt, mint amikor hazajöttünk a kórházból. Remélem, hamar visszaszokik, és alszik jó sokat. Ma megyek Egerbe, nem tudom, hogy hogy fogom bírni nélküle, olyan lelkiismeretfurdalásom van :cry:

Kép
roberta80
 
 


Mi is 3szor keltünk :? Tegnap nappal alig aludt, azt hittem éjszaka jobban ki lesz, bár ő aludt elég jól, én meg nem tudtam visszaaludni, mert a jobb mellemben megint érzetem csomót, és beparáztam hogy megint mellgyulladás... fel is keltem kifejni, azóta masszirozom, borogatom, hátha nem alakul ki, vagy lehet nem is az, és akkor feleslegesen aggódok. Remélem
Sógornőm mindig vitte magával keresztlánykámat mikor ment vizsgázni Pestre, mig kicsi volt Nasi, akár egy napra is, de kettőre mindig és ismerősnél aludtak, addig tesóm vigyázott rá. Tudom, messze van, de az nem lenne jobb megoldás?

Kép
bernini
 
 


Sziasztok!

Ahogy olvasom minden rendben a csöpségekkel....ennek örülök! :lol:

Csajok!!! Lenne 1 kérdésem....Az 1ik barátnőm kérdezte tegnap tőlem, hogy mit is tegyen. Mert tavaly minimálbérre, de idén csak 4 órába volt bejelentve, így alacsony lenne a GYED. Azt tanácsolták neki, hogy mindjárt a GYES-t igényelje...Ti hallottatok erről????
Mert szegényem tőlem kért tanácsot, de én nem tudom hogyan is megy ez!!!

Köszi a válaszokat....ha tud róla v.mit!
timcse
 
 


bernini a lényeget megértetted "holtomiglan-holtodiglan", ez a legfontosabb. Ha a csomó nem mullik el, azért mennyél el orvoshoz, vagy ha belázasodsz ill. ha a csomó duzadni nöni kezdene. Ha az orvosod nem talál semmit, de te mégis érzed, akkor menj el a Seffer klinikára, nem tudom mennyi ott egy vizsgálat, de ha tul sok akkor Nagyatádon szerdai nap 16-18 óra között rendel, de ha igaz még talán a klinikán dolgozik a Ferenczy főorvos is, ö még profibb. Az egészségedel ne játsz, és hamar gyógyulj meg.

roberta remélem nem történt semmi baj és sikeresen levizsgáztál. :)

Ma megyünk bevásárolni a dm-be, részben háztartási cuccot, másrészt lassan össze kell állítanom a csomagot is. A libero most akcios. És ha Bogika így nő akkor lehett, hogy nem várja meg a június végét. :lol:

Kép
Kép
zslebi
 
 


Timcse!

Én sajna ezügyben nem tudok segíteni, de a neten van több olyan oldal, ahol szakértők válaszolnak a kismamiknak ezirányú kérdéseikre.
Az egyik pl:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=65014580

A családinet oldalán is lehet bogarászni, bár ott jelenleg nincs lehetőség kérdezni, de az eddigi kérdéseket, válaszokat lehet olvasgatni, hátha megtalálja az ember, amit éppen keres.
http://csaladinet.hu/szakertok/1760/faq/

Remélem, megtudjátok a választ a kérdésetekre, mert tényleg nem mindegy, hogy mennyit is kap az ember.

Mi egyébként jól vagyunk, Máténak a jó idő a lényeg, és hogy egész nap kint bóklászhasson/ játszhasson az udvaron. Egyébként megint szörnyen nyáladzik, gondolom a hiányzó 4 foga közül várhatjuk a következőt :lol: .
Remélem, hétvégén is ilyen jó idő lesz, mert vasárnap szeretnénk átugrani Zicsbe, lovasversenyek lesznek, és a kis törpi már nagyon beleélte magát, hogy pacikat láthat :wink: !
(egyébként meg a hinta-állításhoz is jó idő kellene!!!)

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Zícs az közel van. gerbomoncsi és van belépő dij? parkolási lehetőségről mit tudsz? A lovakat a kislány is szereti na meg én is.
Megtudnád mondani mikor és hol lesz konkrétan? Előre is köszi. :D

Kép
Kép
zslebi
 
 


Zslebi!

Belépő díj nincsen, a parkolásról sajnos nem tudok semmit, mert még mi sem voltunk egyik évben sem, de biztosan megoldható, bár sokan szoktak lenni (azt hallottam). Tavaly egyébként a nagy eső miatt nem volt valami szerencsés, és szegény lovak is csúszkáltak ide-oda. Ezért remélem, hogy az idén jó idő lesz!
Egyébként 3 napos rendezvény lesz a Regionális Fogathajtó Verseny. Vasárnap emellett falunap lesz.

A program, ha esetleg érdekel valakit Zslebi mellett:
05.10. szombat: 9 órától maratonhajtás
05.11. vasárnap: 9 órától "B" kategóriás akadályhajtás
12 órától "C" kategóriás és póni akadályhajtás
13 órától kulturális műsorok
Van program, amia Mester József lovaspályán, és van, ami a Nágocs-Zics bekötőút mellett lesz, de konkrétabb helyszíneket én sem tudok, de biztosan meg lehet találni, hisz Zics olyan kis falu.

Jó szórakozást mindenkinek a pünkösdi hétvégére!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Annyira fáradt vagyok, esténként már nincs erőm írni. Ugye vasárnap lesz a keresztelőnk, itt Toponáron, ezért egész héten pakolásztunk, mert utána nálunk lesz egy kis ebéd. 18-an leszünk. . Olyan édes ruciba lesz Noémi, majd rakok fel képet. Elég nagy a kert, kb. 1400 m2, és fűnyírás, meg a növénykék "karbantartása" elég fárasztó. bár a telek egy része kert, amit a szomszéd művel magának, mert nekünk már nincs időnk.
Ja és van fülbevalónk! Bizony! Egyáltalán nem zavarja.

A hosszú hétvége jól telt. Nagyon vidám kislány volt Noncsi. Annyi változás volt, hogy Szentendrén fel kelt újra szopizni minden éjjel, de ahogy hazajöttünk újra átaludta az éjszakát.
Ma voltunk göndörAndival baba-mama klubban, nagyon tetszett.
Ja és a piciknek torna keddenként van a Szent-Imre játszóházban 10:30-tól. 500 Ft. Mi fogunk járni. Gyertek ti is.
Ne haragudjatok, hogy csak magunkról írtam...
Jó hétvégét mindenkinek!

Ja és így a 3. hónap felé, Noéminak elkezdett fájni a hasa.(Jókor??!!?) én nem tudom, hogy mi a ménkűűű történt, de a héten többször volt, hogy görcsölt neki és nem tudott kakilni sem. a szerdai napot szó szerint végigsírta. Ma délután is ez volt. Szerintetek ez miért van? Semmi extrát nem ettem. Assssszem....

Kép
Kép
l.judy
 
 


Lehet elkezdett többet enni és nem tudja úgy megemészteni :? de lehet ez hülyeség.
Nekünk meg már csak a nappali alvás körül vannak sirások a fáradtság miatt, van hogy pár perc mig elalszik (továbbra is a babakocsiban, kint), van hogy nehezebben hagyja magát. Tegnap éjjel is ramatyul aludt mondjuk, tuti nem azért mert éhes volt, de kelt 3szor, van hogy 1,5 óra múlva, és muszáj volt adjak neki, mert nem nyugodott meg másképp, hogy visszaaludjon. Most meg már 4 órája evett, felébredt és még vigyorog, apukája gitározik neki. De mindjárt követeli biztos az uzsit :)
Voltunk ma az úszást megnézni, cukik voltak a babák, de néha sajnáltam őket, az alámerülés nem nagyon tetszett sokaknak. Nem olyan jó, hogy nyelnek abból a vizből. Jó meleg volt bent, de kint ahol öltöznek, szerintem nagyon hűvös van.
A torna érdekel, ilyen picikortól járnak?

Kép
bernini
 
 


gerbomoncsi köszi. de sajnos nem udok a tesommal egyeztetni kirádulás ügyben, mert az autoja szélvédője bekapott egy kavicsot.
Már látom előre mire szülnöm kénne akkor is mehetek vonattal ez izgi lesz. Vajon kaller bácsi letud vezetni egy szülést? :lol:
Ezt csak poénnak szántam. Remélem minden rendbe lesz, bár tegnap sokat keményedett és feszített a hasam.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Hello mindenki! Jól eltelt a hosszú hétvége, szép idő volt. Itt voltak anyukámék, babázóban. Barnabás egyre ügyesebb, nyúl dolgok után és fog is játékokat, meg oldalra fordulni próbál.
Ma megyünk szurira, jajaj :roll:

Kép
bernini
 
 


Barnabás 5700 g, 59 cm , most mindent megmértek, mellkas, fej.... A szuri kis sirást okozott, már éhes is volt, szerintem azért is vigasztalódott meg viszonylag nehezen. Hazajöttünk és evett egy nagyot. Remélem nem lázasodik be most se.
Tegnap 15 órát aludt, az elég sok, 12-13at szokott.

Kép
bernini
 
 


Na, mindenki hogy odalett :o
Voltunk csípővizsgálaton, úgy sírt, mint szurikor, pedig a doki szerint nem fájhatott neki, max megijedt...
1/4 5-kor kelt csak enni Barnabás, ilyen még nem volt (szerintem nem is lesz, mert néha meg már éjfél előtt is eszik), 7 órát aludt egyhuzamban, aztán fél8kor mentem hogy keltem a vizsgálat miatt, és már nézegetett :D

Kép
bernini
 
 


Tegnap mi is meglátogattuk a gyerekorvost, mivel nemsokára 2 éves lesz Máté. Szerencsére nincs semmi baja, a doki szerint a kis válla is szépen gyógyul (ezt én is látom), de ő mégiscsak több ilyen esetet látott. 13 kg 80 gramm és 88 cm hosszú.
Érdekes,hogy mennyire lelassul a növeledésük kb. 1 éves kor után. Tavaly volt, hogy heti fél kilót hízott a törpi :D , most ugyanezt a fél kilót 4 hónap alatt sikerült felszednie. Mondjuk nem csoda, hogy nem nagyon hízik, hisz állandóan megy, egy pillanatra sincs megállása. Vagy mégis, néha előfordul, hogy leül, de nem tart tovább fél percnél :wink: . Hiába ő még nagyon gyorsan regenerálódik és erőt gyűjt.

A hétvégén végre összeszerelték a fiúk a Máté hintáját :lol: . Nem volt egyszerű feladat, akácfából rakták össze, de ugye előtte le kellett háncsolni, le kellett csiszolni, aztán az összeállítás sem volt könnyű. Szörnyű, milyen nehéz akár egy db 2-3 méter hosszú fa. meg sem bírtam mozdítani a Zsoltival, férfiembert kellett szerezni :roll: ! Most már csak le kell ásni, aztán jöhet a homokozókészítés!
Csakhogy ne unatkozzunk egy percre sem :wink: !

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Mi történt a Máté vállával? Jó lesz neki, saját játszótér :)
Tényleg érdekes, hogy ilyen pici korban mennyire hiznak, egy fél éves baba simán van fele a Máté súlyának, korban mégis 1,5 év a különbség, sőt Dorka már most 7 kg feletti :lol:

Kép
bernini
 
 


Berni!

Sajnos tavaly szeptemberben magára rántott egy bögre forró teát, és nagyon csúnyán leforrázta magát :cry: . A fél arcát, a jobb vállát, felkarját és a fél pocakját is. Bár nagyon csúnya volt, és szörnyen nézett ki, már akkor azt mondták az orvosok, hogy teljesen el fog múlni :) . Az arcán pár hét alatt rendbejött is a bőre, a pociján is csak a világosabb szín az emlékeztető, de a kis válla és felkarja még nem hibátlan. Minden nap kenem neki kétszer aloe vera kenőccsel, és az utóbbi egy hónapban sokat világosodott a válla, a doki azt mondta tegnap, hogy nagyon szép neki (ugye mihez viszonyítjuk), de el fog múlni. És ez a lényeg!
Szörnyű volt az az időszak, de már túlvagyunk rajta.
Akkortájt már totyogott, és annak ellenére, hogy az asztal közepére tettem a bögrét, a terítőt megrántotta, és a bögre felborult. A terírő viaszosvászon volt, így hamar és nagyon szétfolyt rajta. Ezért került a Mátéra is ilyen nagy felületre. Sajnos!
Mindenkinek azt tanácsolom, nagyon vigyázzon a forró dolgokkal (bár én is azt tettem), a baj, nagyon hamar megvan!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Sziasztok!Hát nekünk, elromlott az alaplapja a gépünknek, azért nem tudtam írni. Még most sem a saját gépünk van itt, hanem unokatesóm adott egyet kölcsön, talán jövő hétre lesz új alaplap,és akkor minden a régi lesz. Hát igen, Dorka már 7 kg. felett van :D Nekünk jövő kedden lesz a 3 hónapos vizsgálat, tuti eléri a 8 kg-ot. Hétfőn meg megyünk a csípőszűrésre. A hétvégén megint le el kellett tenni egy csomó ruhát, anyira nő, hogy az csak na...Mi szerintem még kihagyjuk az úszást, nem merem vinni Dorkát. A tornára mi is szeretnénk menni, pont kedden van tanácsadás is, úgyhogy, lehet, csak minden második héten jutunk majd el.
Móni, sajnálom Máté vállát, de amiket mesélsz róla, stram kölyök lehet, biztos szépen el fog neki múlni.

Kép
roberta80
 
 


sziasztok.
Látom nőnek a babák :) Máté már nem is igen baba. Én június 2-án megyek 36 hetesre, kiváncsi vagyok mennyit nőt Bogika.
TEgnap elvittem délután Gabcsit a strandra nagyon élvezte, és végig szótfogadott, mert én már nem mertem bemenni a vízbe, és a fürdőruhám se jó rám. Este hamar elaludt, bár kicsit fájt a lábujja, mert kiszivta a víz. Már nagyon várja mikor megyünk legközelebb :D . Mi biztos nem járunk el Kaposvárra babauszásra, de anyukámnál van kispancsoló medence, azt talán kiprobáljuk majd a nyáron.

Kép
Kép
zslebi
 
 


Sziasztok, nagyon eltűnt mindenki, gondolom a jó idő miatt...Nekünk is van már fülbevalónk :D Kb. 1 hónapja már mondtam, hogy megyünk csináltatni, de akkor még nem lehetett, mert túl kicsi volt a cimpája. Szerintem most sem nagyobb, de belőtték. Annyira aranyos, majd holnap csinálok róla fényképet és teszek fel.
Berni! Barnabásnak megvan még a köldöksérve, vagy múlik?
Mi hétfőn megyünk csípőszűrésre, kedden meg a három hónapos szurira, el sem hiszem.
Nem akarunk megint találkozni?Tök jó lenne...Jó hétvégét nektek...pusssz

Kép
roberta80
 
 


Köszi, szépen lassan javul szerintem, a doki szerint is, talán visszahúzódik. Néha még szokott kint lenni, de az esetek többségében szépen bent van. Azon gondolkodtam, mi mikor tetessünk fülbevalót, aztán leesett hogy fiúknak nem kell :lol:
Barnabás ma úgy nevetett hogy hangja is volt, szóval kacagott kettőt, olyan édes hangja van.
Dorka visszaállt már evésügyileg a régi rendre, vagy még eszik 8szor? (mi még legtöbbször 8szor eszünk, de egyre többször telik el több mint 3 óra nappal az evések közt)

Kép
bernini
 
 


Egyet, kettőt tudtam lefaragni az evésekből, úgyhogy van amikor csak 6x eszik, de az átlag a 7. Lehet, hogy csak szomjas, úgyhogy mától megpróbálom a teát megint.

Kép
roberta80
 
 


Ha csak szomjas, azt észreveszed, hogy alig eszik, nem? Én is gondoltam rá, hogy Barnabás azért kel éjjel, mert mindig hamar bealszik, és nekem is baromira ki szokott lenni a szám száradva, pedig iszok nagyon sokat.

Kép
bernini
 
 


Hát észrevenném, de ha cici van Dorka szájában, akkor aztán alig tudom lecuppantani róla :D De persze, van úgy, hogy csak játszik, akkor azt hiszem, hogy csak szomjas.Ma tök jó napunk volt, egész nap be nem ált a szája, dumálgatott, olyan aranyos volt :D

Kép
roberta80
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?