Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Boni bacik tutira elhúztak!

Én ma megyek Uh-ra és apuka is el akar jönni, de jól fogunk kinézni én vigyorogni fogok apuka meg bőgni. :lol: :lol: :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Ja és Coca nem csak a súly a méret is számít! és hogy mennyire nehezek a csontjaid!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


klara dfrukk az Uh hoz

tényleg ! bettike drága nálatok még enm mondták a nemet? :wink:
Vendég
 

 
 

Boni! Az még egy hónap! :twisted:
Bacifuss!

Klari! Nem baj, ha apa sír! Szabad neki.

Kép
zölddisznó
 
 


zöldi tudom :cry:

majd akkor marad a hétköznap :lol: és később bepótoljuk a szombati nagy talit!
Vendég
 


Azért majd ha én se dolgozom (kb. szeptember) már velem is taliztok ugye? Annyira írígy vok ilyenkor, ráadásul azt se tudom mondani, hogy majd felmegyek vonattal mert BP-et annyira nem ismerem!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


de mi olyan társaság vagyunk, hogy odamegyünk a vasútállomásra érted.. ugye Szezsó?
Vendég
 


Az szuper! És akkor cocán "Coca" felirat lesz, bonikon meg Boni! Már el is képzeltem, annyira tuti!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Klara :lol: bár nekem a szeptember már kicst hülye időpont... mert akkor már remélhetőleg elfoglalt leszek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Szeretnék tőletek tanácsot kérni .. már hallottam erről a hőmérős módszerről, és szeretném kipróbálni is, de az igazat megvallva fogalmam sincs, hogyan csináljam :oops: Ti hüvelyben méritek a hőt, ugye? Onnan kell levonni értéket? És egyáltalán mikor - melyik napszakban csináljátok? Írjatok le légyszi mindent, amit érdemes tudni :roll:

Előre is nagyon szépen köszönöm!
Szöszke

Kép
szöszke.
 
 


Szia Szöszke...

hőmérőzés néven elterjedt peteérés-ellenőrző módszert sokan használják, nem mindig helyesen. Szülész-nőgyógyász szakértőnk bemutatja a testhőmérséklet változásán alapuló módszer lényegét, és elmondja, hogy mire kell ügyelni ahhoz, hogy megbízható adatokat kapjunk.


Ébredés után mérd!


Hőmérőzéskor ébredési hőmérsékletet mérünk, ugyanis az ember hőmérséklete reggelre lecsökken egy úgynevezett alapértékre. Ébredés után az anyagcsere felgyorsul, a hőtermelés emelkedik, nappal, sőt délután a hőmérsékletünk néhány tizedfokkal magasabb.




Az alapanyagcserét és a hőmérsékletet a hormonális helyzet is befolyásolja. A ciklus első felében, amikor még nincs progeszterontermelés, az alapanyagcsere és hőmérséklet kissé alacsonyabb. A progeszteron, ami a peteéréskor kezd termelődni, gyorsan emeli az alaphőmérsékletet. A pete kiszabadulásakor, azaz amikor a tüsző megreped (ovulatio), a hashártyára ömlő folyadék, nem egészen ismert mechanizmus szerint hirtelen néhány tizedfokos "lehűlést" idéz elő. A normális alaphőmérsékleti görbe tehát úgy néz ki, hogy a menses első napjától az ovulatioig van egy átlagos alaphő érték. Ez az ovulatio idején néhány óráig lecsökken, majd 1-2 nappal a pete kiszabadulása után emelkedni kezd és a következő menses előtti napokig az ovulatio előtti átlag felett van, majd a menses előtt 2-3 nappal elkezd lejteni, újra a peteérés előtti átlaghoz megy vissza. Kivétel a terhesség, ilyenkor az értékek nem csökkennek és a vérzés is késik.

Az ovulatio gyakran a hajnali órákban történik, ezért az ébredéskor az esetek jelentős részében sikerül elcsípni ezt az időpontot, de ez nincs mindig így és a hirtelen, egy-három tizedes csökkenést nem látjuk, csak az egy-két nap múlva kezdődő emelkedést érzékeljük.

Fenti leírásban egy szó sincs arról, hogy mennyinek kell lenni ezeknek az értékeknek, hiszen azok egyénre szabottak, abból a szempontból, hogy volt-e ovulatio vagy sem nincs jelentősége.

A peteérés megítéléséhez csak a görbe alakjára van szükség. Ebből az is következik, hogy ha az ovulatios csökkenést nem mérjük, akkor csak 1-3 nappal az ovulatio után tudjuk megmondani, mikor volt az ovulatio. A vizsgálat tehát nem előre tájékoztat, hanem utólag, legjobb esetben még a "felhasználható" 24 órán belül. Ha a ciklus hossza stabil, akkor persze a következő ciklusra vonatkozóan van előrejelző értéke is. A mérésnek tehát nem az a célja, hogy megmondjuk, hogy ebben a ciklusban mikor kell összebújni, hanem az, hogy van-e peteérés. A mérés pontossága elég jó, ha a mérési feltételeket pontosan betartjuk.

Ezek a következők:

1. Vegyünk egy lehetőleg higanyos hőmérőt, amit kizárólag erre a célra használunk.

2. Este rázzuk le a hőmérőt, és tegyük magunk mellé. Legalább 6 órát aludjunk, éjszaka. Reggel az első mozdulat a hőmérőzés. Minden más csak ezután következzen, a hőmérőzés alatt is a lehető legkevesebben mozogjuk.

3. Lényegében mindegy hol mérünk, a lényeg az, hogy mindig ugyanott. Lehet hónaljban is, az úgynevezett bőrhőmérsékletet mérjük, de lehet szájban, hüvelyben, végbélben is mérni.

4. A mért értéket azonnal írjuk fel, mert a sok mérés adatát könnyen elfelejtjük, hiszen csaknem azonos értékekről van szó. A mérési eredményeket ábrázolni kell, a görbe alakját, listából nem lehet megítélni. Erre a célra egy négyzetrácsos lap is megteszi. A görberajzoláskor az első pont a menses első napján feljegyzett érték, az utolsó a következő menses első napján lesz. Ilyenkor új görbét kezdünk.

5. Helyes feljegyezni a görbére az együttlétek időpontját, azt, ha nem aludtunk 6 órát, alkoholt fogyasztottunk, kisebb megfázást, vagy mást, ami befolyásolhatja a hőmérsékletünket. Aki éjszakai műszakban is dolgozik, nem tud értékelhető görbét produkálni.

6. Legjobb, ha 3 ciklust mérünk egymás után, mert egy mérés nem mérés, mondják a biológusok, és igazuk van. A görbe értékelését lehetőleg szakember végezze, de lehet az interneten van olyan program, ahova az adatokat beírva értékelést is kapunk.

7. Ha mindhárom görbén jelentkezik a menses előtt kb. 14 nappal az emelkedés, akkor csaknem biztosan van peteérés, és ilyenkor a jól megválasztott időben történt vérvételből, progeszteron szint méréssel, az eredmény már teljesen biztos lesz. A görbe tehát arra is alkalmas lehet, hogy megmutassa, mikor legyen a vérvétel.

Ezeket a szabályokat betartva a hőmérőzés az esetek mintegy 90%-ban nagyon értékes információt szolgáltat, de csak annyit várjunk tőle amennyi energiát a pontos méréshez befektettünk.

Dr. Csákány M. György

a felettünk lévő hőmérős topikban sokmindent találsz.. és ha kérdésed van, bátran tedd fel... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Sajna nem tudok jönni annyiszor ahányszor szeretném, de azért néha-néha benézek.

Coca!
Gratulálok Kiscocához és a 10 héthez!!!! :lol: Az biztos, hogy én is megkönnyezem, ha egyszer oda kerülök. Attól is könnyes lett a szemem amit te írtál. (vagy bocsi Kiscoca) :lol: :lol: Szeretnék nagyon képet!!!!!

Boni!
Ez már bizony látványos pocak! :lol: Már csak három hónap. Vághatod a centit. Kezdhettek lassan vásárolgatni!! :lol:

Snufi!
Gratulálok a szigorlatodhoz! :lol: Remélem már jobban vagy egy kicsit.

Klarissza!
Nekem is ez a problémám a talikkal. Azért remélem lesz olyan szerencsém és megismerhetek mindenkit személyesen is.

Bettike?

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Köszönjük Lili! Sajna nem tudok képet mutatni. Majd később, ha apa lefotózza. Most nincs itt a gép.

Kép
zölddisznó
 
 


boni: átjöttek hozzám a bacik :? :wink: Sajnos megint gyulladásom van :evil: Megint dughatom a kúpokat.

Én is nagyon sajnálom, hogy senkivel sem tudtam eddig találkozni.
:(

Megyek pihenni. Pusszantok mindenkit!

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen
 
 
 
 


Szilva bacca meg.... jobbulást!
Vendég
 


Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, Boniko!!!
Magamat ismerve szavadon foglak, és fogok jönni kérdezni .. :D Köszönöm szépen még egyszer!

Kép
szöszke.
 
 


Juhéjjjjj! Három napos szünet! :lol: :lol: :lol: 5 érettségin túl! :lol: (Nem bírom ám úgy, mint rég, meg ahogy gondoltam!)

Szilvára csak gondolnom kellett és már írt is! :lol: Kitartást a kúphoz, már nem lesz rá szükség sokáig! :lol:

Boni! 12 hetes uh-n még nem látták, 18 hetesre meg még jövő hét után megyünk, szóval egy kicsit még izgi a neme! :lol:
Drukk, hogy bacinyomaselegyen!

Klarissza! Részletes beszámolót, meg képeket, meg mindent! :wink:

Zöldi! Mit lőttél és mennyit? :lol:

Lili! És magadról? :twisted:

Na Katica! :( Hát csak beteg lettél! :( Sajnálom tényleg! :( És jó hosszú a várólista! :twisted:

Kép
bettike
Eger
 
 


Jaj én meg voltam AFP-hez véremet adni, eredmény jövő hét péntek! :roll:
És már akajok éjezni béjb mozgást! :oops: Vagy ha érzek valamit, akkoj akajom tudni, hogy az az! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike!
Nyugi szerintem már érzed a pici Béjb mozgását, csak még nem tudod, hogy valójában az. Nekem minden anyuka azt mondta, hogy már érezte pár héttel korábban is csak nem olyan intenzíven és eleinte még nem tudatosult benne, hogy az. :wink: :lol: Lesz még benne részed, hogy szétrúgja a "házát" :lol: :lol: :lol: :lol:
Magamról nem tudok sokat írni. Ez a hónap reménytelen, nem volt akció amikor kellett volna. :oops: Ez az épülő házikónknak köszönhető. Hiába éreztem, hogy most van a nagy nap se én se apa nem voltunk a helyzet magaslatán. :oops: :? Nem hiszek az ezotériában, de már a harmadik olyan ember mondja nekem aki komolyan ezzel foglalkozik, hogy az év második felében leszek terhes és október körül. :shock: :shock: :shock: :shock: Tudom hülyeség, de azon kaptam magam, hogy hány napod van még hátra a szülésig. :lol: :lol: :lol: :lol: Azt hiszem megbolondultam. :? :roll:


Klarissza!
Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


:oops: :oops: Az utolsó 3 mondatod összefüggéseit nem értem! :oops: :oops: :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bocs Bettike!
Tehát építkezünk és rengeteget dolgozunk. Néha olyan fáradtak vagyunk, hogy örülünk ha élünk. Ezért nem álltunk a helyzet magaslatán. :lol: Az utolsó mondatok, pedig tényleg bénán sikerültek. Van pár ismerősöm, aki ezotériával foglalkozik és tudtomon kívül (mivel nem érdekelt soha a dolog) számoltak meg jósoltak, horoszkópot készítettek stb. és külön-külön mind a hárman egyet mondtak. Október környékére teszik, hogy terhes leszek. Ezért néztem, hogy mikor szülsz, mert te októberre vagy kiírva. Vagy rosszul tudom? :oops:

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Sziasztok!

Szilcsi, Lali baba nagyon szép és ügyes ! :)

Boni, te még így emlékszel tesztelési mániámra ;) Szép pocak!

Zöldi, gratula a 10. héthez.

Surmi. Férjed. :twisted: Ő meg surmo. (Kicsit pihent vagyok...)

Szilva, jövő héten mész kórházba? hűűűűűűűűű...

Pusza mindenkinek!

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Csikken: továbra is (surmo) :lol: De most lekötnek a vizsgák, és fülemen be, azt ki :D Csak sajna a nagyobb lányaimnak a kimenő fülük bedugult, és magukra veszik amit apjuk mond :cry:
surmi
kockasfulunyul
 
 


Hello Lányok!Ma meg jött a nevárt mensi ugyhogy készülök az átjárhatóságira!
Csak tudnám miért késett most is 3 napot meg a múlt hónapban is???!!!Nah mindegy!Addig küzdök még nem lesz eredménye!!!! :cry:

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap láttam egy csomó gólyát,és sokat gondoltam Rátok! :D
Kép Kép

KELLEMES HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Jó reggelt!

Megint 3 napot lehet pihizni! :D

Ancsa, köszönjük a gólyákat! Jössz majd a talira?

Jucus, 3 nap az nem késés szerintem. Nem sokára beköltözik hozzátok is a pocaklakó!

Snufi, diétádat kérdeztem múltkor, de nem válaszoltál. Nos milyen a diétád?

Múltkor kérdeztem tőletek hogy keresztelőre-ajándékot mit érdemes venni, ami szép emlék marad, de senki nem küldött egyetlen egy privit sem, így újra kérdem tőletek. De légyszíves privibe küldjétek.

Kép
kata05
 
 


Hello!

Csak gyorsan:
Crl: 110 mm
bpd: 30mm

kép jövőhéten

Puszi

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Sziasztok!

boni: tényleg bacca meg a baci :D

bettike: működik a telepátia :lol: Én is csak a 18. héten éreztem őket, de előtte semmit. Semmi buborék :) Egyből rúgásokkal jelezték,hogy nyugi,minden ok :D Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak nektek a 18. heti uh-on. Talán egy kiscsajszi? :wink:

jucus: drukk az átjárhatóságihoz +++++++++++++++

csikken: megyek biza :?

surmi: :(

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen
 
 
 
 


Csikken, jééé, de jó, hogy jöttél! ritkán látunk. Hogy vagytok? Puszi

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Bettike! Olyan "bugyborékoló" érzésed sincs a pocidba? mintha a beleid (bocsi) mozognának? :)
szilbee
 
 


Szilva! Vagy talán egy kisfiú! :wink:

Kata! Nincs ötletem, de ha lesz tényleg küldök priviben!

Klarissza! Akkor minden ok gondolom!

Lili! Ja értem! Akkor a vonalzómmal te is számolhatsz vissza a teherbeesésig!:lol:

Jéé már Kitti baba is fél éves!

Ancsa ésSzilbee is erre járt! Majd írj, hogy sikerült az almakóstolás!
Hihetetlen!

Na béjb mozgáshoz!
Kb. 2 hete nagy ritkán, néha-néha van bugyborékolás, de nem merném rá azt mondani, hogy tuti ő, mert tényleg olyan, mintha gázkibocsájtásra készülnék! :oops: :lol:

Többiek????

Egyébként ma turiztam, meg kismama gatyát kerestem! Találtam a turiban 2 felsőt 2000 Ft-ért, meg egy leárazásnál gatyát, ami nem kifejezetten kismamás, de gumis, nyúlós derekú, hasú 1300-ért! Az igazi kismama gatyáért még sajnáltam a 10.000-et!
Tiszta mázli egyébként, hogy felsőben idén tényleg a kismamás felső a divat! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


sziasztok!

köszönöm a kedves szavakat. de sajnos, még mindig nem gyógyultam meg. :(

sonjus: én csatlakoznék a csapathoz, ha lehet :wink:

boni: festés kész?

szöcske: üdv itt.

szilva: gyógyulást kívánok!

bettike: grat a 17.héthez.

coca: neked pedig a 10.héthez gratulálok.

ancsa: szép gólyák :wink: köszi.

kata: nekem nincs ötletem. :(

kati
katica30
 
 


Bettike! No Az lesz az!! :wink: :D

Nekem Leventénél 1 hét után esett le, hogy az már biza az... :lol:
szilbee
 
 


Csak bekukk, mindnekit ölelek.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Hű! Kezdünk a veszélyeztetett fajok közé kerülni! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike! Sose halunk ki! :wink: Csak hétvégézünk. Én éppen piknikezni indulok a volt osztályomból néhány lelkes rajongómmal. Egészen a parkig elmerészkedünk.

Kép
zölddisznó
 
 


Kép Puszi Nektek!!!!

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Mindenki pünkösdözik? :D

coca: remélem, hogy jól éreztétek magatokat kiscocával :D

babaimi: dettó :D

katica: sajnálom, hogy még nem gyógyultál meg

[quote]b írta:ettike írta:
Szilva! Vagy talán egy kisfiú! :wink:


A kettő közül valamelyik :D :wink:
...és lehet, hogy az a bugyborékolás vagy gázkibocsájtás előtti érzés a baba lehet :D

kata: nincs ötletem a keresztelőre :?

klarissza: képet várjuk :D

Mi jól vagyunk, vagyis ma plafonon volt a vérnyomásom, nem tudom, hogy mitől, pedig az alsó szomszéd is nyugiban volt. :? De most már minden ok, a babák meg majd kirúgják az oldalamat. Balkó eddig harántban volt, de a legutóbbi uh. szerint befordult, csak rossz irányba, faros lett. Pedig nem ezt beszéltem meg vele :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen
 
 
 
 


Sziasztok!

na kivagyok mint a liba.... befejeztük a festést...gyönyörűséges lett a lakás...imádjuk!a körülményeket nem ismételném

ma még kisit puceválunk.. de holnaptól a tiétek vagyok ismét :lol:

MIndenkienk ölelés!
Vendég
 


jó reggelt lányok!Az lenne a kérdésem,hogy normális dolog,hogy a reggeli hőm 36,6 már napok óta. múlt hét hétfőn volt az első inszemem amit remélhetőleg időben csináltak meg mert a doki nézte ultrahangon és a jobb oldali petefészkemben volt egy 26x30-as tüszőm amit megrepesztett e-hónap 3.-án/szombaton/ rá két napra volt az inszemem/múlt hét hétfő/amiben nagyon bízom de a hőm nagyon nem kecsegtet ezzel esetleg a hormon gyógyszerektől lehet?inszem óta folyamatosan szedem az utrot most vagyoka a 8.Dpo-n vajon így is van remény?ha tudna valaki ezzel kapcsolatban válaszolni volt e már hasonló helyzetben.

Kép
keti25
 
 


keti: először is üdv :D
Szóval, nem is tudom biztosan, de szerintem nem igazán ajánlatos mérni a hőt az utro mellett, mert fals eredményt produkálhat és ezzel is csak stresszeli az ember magát. Nekem is inszemmel jöttek össze a béjbik, de a hőmérőt messze eldugtam :D
Naná, hogy van még remény :wink: Nagyon drukkolok nektek!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Na, csajok, holnaptól már tényleg nem leszek. Tudjátok, találtam egy nagyon jó üdülési lehetőséget :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen
 
 
 
 


Szép napot!

Boni! Milyen színű lett?

Szilva! Kellemes "üdülést"!

Helló Keti! Nekem a 2. felében mindig magas a hőm, ha van bennem bébi, ha nincs, ha szedek progit, ha nem. Bármi lehet. Szurkolok!

Kép
zölddisznó
 
 


köszi lányok az infót!Talán egy kicsit megnyugodtam!!És remélem,hogy bennem is már ott lapul a bébi, Grtulálok Szilvi az ikrekhez!De jó neked :) .

Kép
keti25
 
 


Klarissza: válaszoltam! :wink:

Puszi Mindenkinek!

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


szobarészlet :lol:

Kép
Vendég
 


Robcsi: Kép

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Boni! Kedvenc színem! :lol:

Kép
zölddisznó
 
 


Tesó: széééép! :D

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Boni, ügyese vagytok!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


sziasztok!

baba: hajrá szurik!

boni: szép :wink: ügyesek vagytok!

szilva: drukk+++++

keti: üdv köztünk.

snufi: nagyon jó a kép :wink:

kati
katica30
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?