Új privát üzeneted érkezett!

Helló mindenkinek,
most következik néhány „friss” téma:

pelus-homok: nálunk még nem volt. Én most próbálom kifuttatni a liberot, eddig éjszaka azt használt, és csak Alanával nyomulni.
Csimpi,
Igen nálunk is tiszta zselé darabkás a feneke, ezért örülök, hogy a 12kg-os Alana már bírja az éjszakát (sajna ilyen picinek nem ajánlanám, mert a folyós kakit szerintem nem bírja), á dieu libero.

Ágiboldi,
tegnapelőtt vettem egy fogkefét, és kipróbáltam, engedte, és szégyenlősen vihogott közben, mert csikizte, de rendszeres fogmosás továbbra sincs tervben, ezt is csak azért vettem, mert az enyémel játszott fürdés közben (a saját fenékmosó vizébe mindenki a saját fogkeféjét áztassa!)

Mióta kinőtt a rágófoga alul, mindig azt hiszem, hogy rágó van a szájában.

Számolás: a tudást az anyósmaminál szedte magára az erkélyen (a galambokat csalogatva), amíg én a virslist készítettem a talira. Ugyanekkor megtanulta még a bácsi (bá), és a nénit is, és azóta is következetesen, és helyesen(!) használja. Azóta átment hobbi számolóba, és csak a kedvenceit kátnálja pl. öt, hét, nóóóc, tíííííz. Amivel még meglepett, hogy egy vonalkódot, meg egy jelenlétiívet meglátva is elkezdett számolni, tehát felismerte, hogy szám, a bejáratnál pedig közli, hogy nulla (a kapukódunk egy része).

A gyerek nyelvi „butítása” is gőzerővel folyik: a nagyszülők nehezen fogadják el, hogy az óra az óóa, és nem tikk-takk, a kacsát alias tata-t már sikerült kiütniük a hápival, és ami eddig az orrunk volt az most a nózi, akcentussal nóóóni (ez spec nem zavar, mert olyan édin mondja), és ha nem így nevezem, akkor akkurátusan kijavít…

felesleges: ajtórács, kiságy, utazóágy (kaptuk), cumisüveg, cumi, termotáska
életmentő: ergo, hauck babakocsi, fekveszopi, együttalvás, köligolyi, játszószőnyeg, babaneszeszer (amíg a csipesszel vágom a körmét, a többi cuccal eljátszik félkézzel)

Csimpi, Sági,
milyen a babakocsitok?

Timo,
délutáni alvás: kb. fél 1-től 1 óra, aztán szopival vissza még 1-1,5 órára.

Ditke,
azért megnyugodtam, hogy nevettetek, megbántani semmiképp sem akartalak volna benneteket!

Nanica,
melltartóbetét: DM babaszeretet, de pl éjszakára már nem is kell, nappalra is csak megszokásból (holnap ki is veszem), mondjuk utcára nem merek kockáztatni.

Lorca,
Sebi is labilis, de azóta sem fájlalja a fülét, csak piszkálja, akkor mégis vigyem el a fülészetre??? (ezt még tegnap írtam)
Voltunk ma fülészeten, inkább nem részletezem, csak fülmosás volt. Kedden mehetünk vissza hajnali fél 8-ra, hogy valamit meg is tudjunk.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno!

Aria OH (one hand :lol: ) és egy kölcsön bugaboo a picinek. Anno chicco trio s3 volt.
Vendég
 


Melltartóbetét: FIXIES olcsó és nekem bevált. Ipari mennyiségben fogy!
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Kissé le vagyok maradva... :oops:

Ma voltunk a pszicho pedagógusnál és a neurológusnál.
egy két hasznos dolgot megtudtam. A nappali alvás azért olyan borzalmas mert ő már nem akar 2x aludni csak egyszer, ezért a délelőttit toljam ki ebéd utánra. ebédig meg a játszón próbáljam kihúzni vele. Délután négynél tovább ne aludjon. Éjszaka azért sír fel többször, mert most kell megtanulniuk az alvás fázisain az éber alváson túl jutni. Mi már megtanultuk, észre se vesszük. Ilyenkor fordulunk a másik oldalunkra stb... Ők ezt még nem tudják kezelni ezért jobban megébrednek. Hagyni kell őket kicsit nyűglődni, max megsimizni, azzal, hogy kiveszem és magunkhoz viszem valószínű még jobban megébred. :roll: Ha otthon passzívak a gyerkőcök és nem játszanak az addig szeretett játékaikkal akkor inger szegény már nekik az otthoni környezet és ki kell találni nekik programokat. Nekem ebbe nincs sok ötletem...
A neurológus szerint már "kinőttük" a Petőt. Szerinte ki hozták a maximumot a Beniből. Elküldött minket egy szenzomotoros fejlesztésre. Azzal az idegrendszert fogják fejleszteni. Valószínű megyünk vizes terápiára is. Hát kíváncsian várom a dolgot, kedden kérek időpontot.

Huuu bocs, hogy ennyit magunkról írtam... :oops:

Timi! Sajnálom a hangulatingadozást. Ezek a hormonok! :twisted: A 12. hét után jobb lesz.

Csimpi! Neked is sajnálom a hangulatingadozást. :( Ismerős.

Lakás! Ha sikerül azért az árért eladni amiért szeretnénk még akkor is jók vagyunk, ha leadózunk. Na persze jobb lenne nem leadózni. :evil:

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Bocsi hogy idepofatlankodom (bar en is ennek a topiknak a lakoja voltam egy rovid ideig).
Annyira szepek a gyerkocok es milyen ugyesek mar! Timocska, Neked kulon gratulalok a kistesohoz! :D :D :D (Neztem a kepeiteket, ez a lany egy kis angyalka!!!)

En ikreim most 7 es fel honaposak, szepen fejlodnek, kusznak, Alex kutyazik de nem ulnek! Szerintetek ez gaz? Nem tartjak meg Magukat, kb. 2 mp. es elborulnak. Szeretnem megkerdezni itt kinek mikor kezdett el a babaja ulni, maszni, jarni.

Elore is koszike ha valaszoltok!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok

Nem tudom mi van velem, de kivetett az ágy, pedig tegnap is hulla fáradtra dolgoztam magam !!! 4 adagot mostam, porszívózás, lomszívóval porszívózás az udvaron, tetőn sepregetés, esőcsatorna kitakarítása, bevásárlás stb.

Dana

Anyós nélkül most (jelenlegi állapot) sokkal nehezebb, azért olyan jó volt, hogy itt volt és sokszor lekötötte Tomit !!
Nem tudom mi történt vele de teljesen elviselhetően viselkedett !!
Pedig ez nagy szám nála !!!!!!!! Még az is megfordult a fejemben, hogy az emeletet meg kellene csinálni és íideköltözhetne !!! Na ne ez talán egy kicsit sok !!! No majd meglátjuk !!!

Laura nagyon édes, én is kedvet kaptam a fürdőzéshez tőle annyira cuki !!! A tali képein és is annyira vékonynak láttam az anyukákat, inkább én lettem volna az elefánt a porcelán boltban !!
Tuti !! :wink:

Sajna a kiütéseket !!!!!! :oops:

Timi

Mi ugyanígy sétáltunk a majálison 500 m 2 óra alatt mert minden követ fel kellett venni a földről megnézni !!! :wink:

Az én hangulatingadozásom és érzékenységem a terhesség óta jelenleg is fennáll, mi több olyan érzékeny lettem a szülés óta, hogy minden tudnék sírni ami egy kicsit is megható !!! Továbbá ha valami rosszul esik akkor is !!!Ezek a hormonok !!!!

Csongria

Miért kell Benit még további vizes és egyéb kezelésekre vinni ??
Amit írsz az alapján olyan szépen fejlődik !
(nem értek hozzá, csak laikusként érdeklődöm)
Honnan lehet észrevenni, hogy az idegrendszere nem elég fejlett ???(lehet buta kérdés de ez nekem magas )

Drukk a lakáseladáshoz !!!!!!!! :wink:

Sno

Örülök, hogy az ajtórácsot feleslegesnek írtad, mert én sokat hezitáltam, hogy vegyek-e de nem vettem !!!Nem bántam meg én sem, hogy nem vettem !!

Milyen pelus az Alana és hol lehet kapni ?? Melyikre hasonlít az ismertebb márkák közül ??????
Bár nálunk a PM és a Rossmannos bevált !!

Sebi számolásától még most is eláll a lélegzetem !! :P :shock:
No meg a beszéd ????

Tomi beszéd és fogzás téren sztájkol, nem hajlandó semmit mondani jelenleg, amit eddig mondott, ana apa baba mama már szinte azokat sem mondja !!!!!! :twisted:

Lorca

Nem semmi lehet a barátkozás az anyukákkal a játszin, nem tudom velem mi lesz én nem vagyok könnyen barátkozó tipus , bár mi nem is járunk játszira sűrűn, bár az utóbbi időben azt vettem észre, ha valaki szépen néz a gyerekemre már is kedves vagyok vele !!!! :o

Lora
Aranyos Brigi avatarképe !!!Kész nagylány !!!
Hú de kellemetlen lehett !!! :oops: Szegény !!!
De én azért kiosztottam volna a biztonsági őrt, ÚTÁLOM ha a nyomomban járkálnak ! :twisted: :twisted:

Mikor jeggyűrűt néztünk az ékszerüzletben akkor egy ilyen "helyes-kedves" fiatalember (150 cm 40 kg vaságyastul) beállt a férjem mögé (feje borotvált, mellén tetko kigyúrt drága szerelmem mögé) simán kb a derekáig ért neki, de ott kuksizott mögötte, mire megjegyezte, hogy jó lenne ha kilépne a bugyijából ha szépen megkérheti, mert teheti csúnyán is, de a jólneveltsége nem engedi ! !!! Mire a deli legény sértődötten arrébb állt !! :wink:

Nanica

Reggeli tápszer később az én reggelimből kenyér lopkodás margarinnal, vagy májkrémmel. Délben gyümi délután főzelék, este néha a mi vacsinkból kobászos vagy sonkás kenyér joghurttal , majd egy banán este 8 kürül vagy sem !!! Kb ennyi :wink:

Helga

Megvettem a porszívót, sok hezitálás után olyat vettem mint, nektek van, ismétlem a férjed nagyon ügyi volt, szuper a porszívó és nagyon jó áron vette én ugyanazt a gépet az Elekrto-ban 32 990 Ft-ért, plussz a pénztáros 10 000 -t el akart felejteni visszaadni !!! Mihelyt hazaértünk leteszteltem !! Hát valami szuper ez aztán szív a maga 450-es szívóerejével a szőnyeget a csempéről felszippantja !! Szuper !!! :lol:

Felülmúl minden vizes és portartályos gépet amim nekem van !!!

Sági

Így most már azt hiszem én is naponta 3x fogok porszívózni !!! :wink:
Vicc !!!! Eszemben sincs !!! :lol:

Bigsis

Roli nagyon aranyos a képen !!! :wink: :wink:
Várja már a kistesót ??????

No megyek még alszom egy kcisit, míg a fiatalúr is tentikézik !!!

Kép
kditke
 
 


Bocsika de a kép lemaradt ezt muszály felraknom !! [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.9546.jpg[/img] Igen már megmássza a korlátot
Kép Vicsorika

Kép
kditke
 
 


sziasztok!

az éjszakáinkat nem részletezem :cry: :cry: :cry: most még 1 dolgot kipróbálok pár napig és utána feladom, jön közénk aludni :oops: ui ott tök nyugisan alszik fogzás, pocakfájás ide-vagy oda :roll: én persze nem úh valami franciaágy toldalékot majd kiagyalok ha erre kerül a sor (nagyon nem szeretném :? ) hogy én is elférjek és ne ébredjek mindne fél órában...

megvan végre a bicajülésünk (Polisport Wallaro QST) :lol: tegnap fel is avattuk :wink: Lea mintha mindig ebben ült volna semmi pánik vagy hasonló :) nagyon élvezte! sisakot is kapott de Ati haverja hozta és nem vette észre h hibás úh ki kell cserélni,azért felpróbáltam a fejére és nem zavarta úh szte ezzel sem lesz gond :wink:

Lea most már tök sokat sétál esés nélkül 8) a babkocsiból is kikéri magát és sétál mellettem, ismerkedik, huncutkodik :lol: ha elfárad visszaül majd ismét séta...
de én magam is meglepődtem meilyen sokat jön a saját lábán :roll:

Dana
szerencsére csak 10-15 percre kellett ragasztani eddig a szemét és ezalaltt ott ültem mellette ,tereltem a figyelmét és ha kellett küzdöttünk (ilyen is volt) :lol:
szemüveggel azért tuti nehezebb,sztem jónéhány napot rá kell szánnod és ha kell naponta 1000x visszatenni a szemére mire felfogja h annak ott a helye...amit segédeszközként láttam (végszükség esetére) egy pánt a szemüvegre (mint pl az úszószemüvegnél)

A képek haláliak :lol: :lol: :lol:

A szülinapi tortánkban is vízzel kellett a vanília pudingot elkészíteni...nem az igazi de azért ehető :wink:

Nanica
kajcsi naponta 4-5x (a reggeli ált kimarad mert későn kel)
hajnalban vagy reggel felkelés előtt szopi
f9-9 körül 1 pohár joghurt vagy túró +gyümi vagy szendvics sajttal
f12 ebéd (főzelék+husi vagy vmi tészta (makaróni,sajtos,kruplis stb.) utána alvás
3-f4 uzsi párolt gyümi+1-2 Fosfovit keksz vagy 1/2-1 kifli
6-f7 vacsi 80-100g banános tejpép(ennél többet nem nagyon eszik meg belőle) vagy 1 szelet (fél kg-s kenyérből) kenyér+vaj+ felvágott esetleg a maradék ebéd (ha marad :D )
8-f9 szopi,alvás
f12 körül szopi
3-4 körül szopi

a szendvics evészet úgy néz ki h leeszi a felvágottat,majd lenyalja a vajat és végül megeszi a kenyeret :lol:

néha persze van üveges is SOS helyzetre de legink az amit nem tudok már megvenni pl sütőtök vagy nem akarok pepecselni vele pl zöldborsó


Tontica
szia!
a múltkor megnéztelek benneteket!nagyon helyesek a gyerkőcök :wink:
Lea Ülnielfelejtettem :oops: most alszik deha felébred megnézem a kisokosomat ami a szobájában van :wink:
Kúszni ,mászni 7,5-8 hónapos korában gyakorlatilag 1 hét eltetével a kúszás után mászott is
Járni 1 éves korában már támaszték mellett járkált ,önállóan 2-3hete megy

Lora
Játszira önző módon ritkán megyek mert unom... :oops: Délelőtt bevásárlás,főzés egyéb házimunka (bevonom őt is és akkor nem nyaggat annyira :wink: (pl ma is úgy mosogattam h odatoltam egy széket felállt rá és nézte mit csinálok +pakolta az elmosott edényeket :wink: de ugyanígy készítem fel az ebédet is ,tegnap partfissal szórakozott miközben porszívóztam....) délután szintén séta ált hagyok vmi elintéznivalót (posta,bank stb h célunk legyen) vagy játszi max 1,5 óra :oops: vagy udvaron graffitizünk,madárlesen vagyunk (van egy galambfészek, 1 fekete rigó fészek a fenyőinken+1 verébcsalád lakik az eresz alatt)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!


Mostanaban keptelenseg gephez jutnom.... Ha Aron nem alukal, akkor nem szabad a gepet bekapcsolni, mert akkor egybol O akar idejonni, es garazdalkodni. Ha nem az tortenik, amit O akar, akkor iszonyatos a a hiszti. Probaltam mar szepszoval eltavolitani a geptol, de hatastalan, ezert inkabb be sem kapcsolom, csak ha alszik, vagy este, de mostanaban estenkent olyan hulla vagyok....

Jo, hogy irtatok, hogy otthon mar ingerszegeny a gyerkocoknek a kornyezet, mert mar kezdtem ketsegbe esni, hogy miert nem koti mar le semmi itthon Aront egy kis idore sem???? De ugy latom, mindenki igy van mostansag ezzel. A jatszoteret is unja :(
Tegnap voltunk a munkahelyemen (muszaj volt kicsit bemenni, mar panaszkodtak hogy meg mindig tul sok helyet foglalok a gepeken), es teljesen mas volt az en kis fiacskam. Nagyon jol viselkedett egesz nap. Mert utana kimentunk meg a Millenarisba is maszkalni. Teljesen kicserelodott...

Ria,
Ezek szerint komolyan torni kell a fejunket, hogy mivel is kossuk le ezeket a rosszcsontokat??? :(
Orokke a varost jarni sem lehet?? :shock:
Kivancsi vagyok ezekre a tovabbi terapiakra!

Timo,
Nekem is vannak hangulatvaltozasaim, pedig en meg terhes sem vagyok... :(

Kaja:
ebredes utan szopi,
7-7:30 korul reggeli (kis kenyer vajasan, vagy margarin+sajt, vagy majkrem, vagy parizsi, es tejpep)
10 ora korul gyumi
12 ebed (turmixolt fozelek neki, vagy bebietel)
15 ora joghurt (csak a babajoghurtot eszi meg)
18 ora vacsora: tejpep.

Nanica,
Sajnalom a problematokat a tejtermekekkel :( Nem lehet egyszeru :(

Dana,
Laura nagyon edes, ahogy uszkal. Olyan magabiztosan van a vizben, mintha nem is egy egyeves kislany lenne....

Ditke,
Orulok, hogy Neked is bevalt a porszivo! En is imadok vele porszivozni (pedig annyira nem szeretem ezt a hazimunkat :) ), nagyon nagyon bejott.
Ugy latom, Tomirol az egyik kep lemaradt! Gondolom, azon csinal valami hajmeresztot :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


most látom :shock: "ülni elfelejtettem" :lol: mármint én elfelejtettem h Lea mikor ült fel :wink:

Néhány fotó...
Szeged Vadaspark :lol:
Kép Kép egy kis felüdülés a nagy séta után :wink:

és még 2 :oops:
Lea teszteli az új konyha burkolatát... :wink:
Kép Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok, csak gyors bekukk. Anyóséknál vagyunk a hosszhétvégén és most négyen küzdünk a netért.. a héten meg a férjem dolgozott rajta, én meg lemaradtam.. 2 oldalt kell visszaolvasni :o

Csimpi: jól vetted ki a szavaimból, Linusnak még nem adok tejterméket, 4-5 hós korában volt pár véres pelus, akkor a tejfehérjére gyanakodott a doktornőnk, én abbahagytam a tejtermékeket és sokat javult a Linus állapota (elmúlt a hasfájása, hányása, szebb lett a kakija, bőre), úgy tűnt megtaláltuk a ludast. Most kezdtem újra enni és a fenti tüneteket produkálta :(

olvasok tovább...

nanica
 
 


Dana: azt hiszem te kérted a torta tésztareceptjét, ne haragudj, hogy csak most küldöm…
A seb, tuti nem paradicsomtól van, mert azt már régóta adok neki, nem volt gond vele eddig.
Sajnos csak a tej az új.

Májkrém: én legutóbb csináltam magunknak házilag: arányok, fűszerek ízlés szerint. A sülthús mellett sült májat egy kis foghagymával, vöröshagymával majorannával és piros paparikával valamint kis oliva olajjal összeturmixoltam. Minél több olaj van benne, annál kenhetőbb (és nehezebb). Ízre nem hasonlított a boltira (azokban max 30% máj van), de nagyon finom volt így is. Lehet, hogy legközelebb valamilyen kevésbé karakteres húst is beleaprítok és akkor lehet, hogy nem lesz olyan máj ízű.. de mit várok el egy májkrémtől…

Körkérdés: délelőtt elmegy a reggeli rituálékkal, öltözés peluscsere… 10 körül elindulunk a városba, bevásárlás, ebéd elhoz kb 11, majd játszótér (2 db normális közül tudok válogatni ) 12kor ebéd, ami eltart 13ig, alvás, peluscsere küzdéssel, játszótér, apa haza, uszonna, közös játék otthon és alvás… Eddig ritkán unatkozott a Linus, az is legtöbbször reggel, délelőtt, amíg el nem indulunk..

Jó, hogy írtátok a babkocsiban nyűglődést, már azt hittem, hogy csak az én lányom lett ennyire nyüszis. :? (Gyanítom tetszett neki a Bp-i két nap, amikor egész nap a kendőben vittem a fenekét, nekem annyira nem tetszett, mert a hátam majd le szakatt!)

„Hülye evős szülők gyereke” mit takar, ezt a kategóriát még nem ismerem?

nanica
 
 


Bocsi a lényeg lemaradt !!!

Azt hittem legalább 1 év szabadságom lesz a kinti "járókával", de úgy tűnik mégsem !!! Kép Kép A fej felett pörgethető csuszda

Mazsi

Lea nagyon aranyos és nagyon sokat nőtt !!! Igazi kishölgy !!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Ditke! Azért megyünk tovább, mert vannak apróbb jelek (neurológus szerint) ami szerint oxigén hiány lépett fel a terhesség alatt. Valamint szerinte vannak magatartásbeli problémák (ne kérdezd, hogy mi). Erre jó ez a speciális fejlesztő ami az egyensúlyozás irányából közelíti meg a dolgokat. http://home.hu.inter.net/lkhrg/ Itt a honlap ha esetleg valakit érdekel.

Tontica! Mi egy évesen kezdtünk ülni, mászni, állni. 6 hótól kúszott. Szerintem ne aggódj. A neurológus szerint még mi is a fiziólógiás (élettani) elmaradásba tartozunk.

Helga! Nekünk is ez a helyzet Benivel. Ha nem az van, amit ő akar vonyít, nyüglődik... Itthon látványosan unatkozik. :roll:

KépKép
csongria
 
 


SNO: fenékmosóvizen jót röhögtem

Itt az ígért torta/répáskalács recept a Kismamából:
Kép :lol: :lol: :lol: :lol:

nanica
 
 


Na vissza tértem. Ma egy horgásztóra volt megívásunk a férjem munkatársaival. Nagyon jól éreztük magunkat. Főleg Beni össze vissza grasszált a parton. Ezerrel nyomta a járássegítővel, meg persze négykézláb. Háromszor öltöztettem át mert annyira nedves homokos lett. Utoljára pedig mindenkinek a földön hagyott dobozos sörét öntötte magára. :twisted:
Feldobok pár képet.

Apával Kép Kép

Kép

Kép

KépKép
csongria
 
 


sör Kép

A lényeg, hogy fogtam egy halat, amurt. Életembe először horgásztam. Sajnos megörökítve nem lett mert apa éppen altatott. De vissza engedtük a tóba mert a többiek szerint kicsi volt. Szerintem nem volt az, de én nem értek hozzá. :lol:

Május! A süti receptet kérem szépennnnn! :roll:

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

dana

Mi a hamé libamájasát esszük abban a máj szerepel az első helyen a felsorolásban.
Tegnap vettünk karúszót, Lilinek nagyon tetszett, húzgálta fel-le a karján. :lol:


Kibújt egy-egy örlőfoga alul. Szemfoga még nincs és egyik oldalt még a metsző is hiányzik. :shock: Azt hittem sorba jönnek. :oops: :D


ditke

Milyen erős Tomi hogy csak úgy arréb teszi a csúszdát! Biztos az apjára ütött! :lol:
Beszéd most nálunk sincs már vagy egy hónapja, talán most kezd megint, bár lehet hogy csak reménykedem!
Mondjuk Lili mindenre nyüszög egyett meg mutat arra amit szeretne és mi meg odaadjuk szóval motiváció sincs. :oops:

Játszóterezés nálunk nem igazán van, bár itt nincs babás játszótér. Babakocsizunk, (nálunk még szereti) időnként kiveszem akkor sétál egyet, ha apával vagyunk fél órát csúszdáztatja. Kb. két órát szoktunk kint lenni este.

Napközben változó hogy mennyire foglalja el magát. Reggel felkelés után jobban, mostanában hozza a könyveit és mutogatja a képeket én meg mondom hogy mi az és van hogy énekelek, mondókát is mondok hozzá.
Mikor fáradt vagy éhes akkor semmi nem jó. Aztán újra feltölrődik! Ha nem foglalkozok vele az sem jó. Mosogatást főzés kimondottan utálja, takarítás ok mert abba segít! :twisted:

Lea és Beni is nagyon aranyosak a képeken!

mazsi

Nem félsz hogy leesik Lea a székről?
Én csak kézmosáshoz szoktam rárakni de mindig a szélén egyensúlyozik.

csongria

Ez a megébredős, át nem vivős dolog elméletben jól hangzik, csakhogy Lilinél nem működik. Kel először, akkor hagyja magát visszaaltatni az ágyában van mikor csak simi, van hogy felveszem pár percre és utána simi.
Második kelés már nem ilyen. Ez 3 után van vmikor és ha vissza is alszik képes negyed óránként kelni addig míg át nem viszem magunkhoz. Van mikor van türelmem és eljátszom háromszor-négyszer a visszaaltatást DE általában túl fáradt vagyok hozzá!

Jövő héttől édes kettesben leszünk hétközben akkor szerintem még hamarabb átviszem! :oops: :lol:
Bár most úgy néz ki hogy jön mellém a kiságy és majd meglátjuk, hátha marad benne.

Tényleg ezt megtenném körkérdésnek, főleg azokhoz akik eggyütt alszanak.
Szerintetek nem hülyeség átvinni az ágyát magam mellé, mikor legalább az éjszaka egy részét külön szobában alussza most?

Kép
emoke27
 
 


Ria,
úgy megsajnáltalak, hogy visszadobták a halacskádat, amikor nem is volt olyan kicsi :D

Emőke,
én nem vinném át a kiságyat a szobátokba, mert így lehet, hogy egy szép hajnalon nem kel fel, és reggel mindenki a helyén ébred, úgy meg egy külön cirkusz lesz ágyastól visszaköltöztetni a szobájába.
Ezért alszom hajnalban én is inkább vele a szobájába, mert nekem könnyebb lesz majd idővel kikopnom onnan, és akkor ő marad a megszokott helyén, mint őt egyedül kiűzni a paradicsomból.

Tontica,
ülni Sebi is csak a mászás elkezdése után tudott magától, sőt lehet, hogy állni is előbb állt (nem találom az ülést a jegyzeteimben), de az biztos, hogy először térdelve ült a lábain, és csak aztán ült rendesen.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Ma is 5-kor kelt Aron, aztan a delelott Gellert-hegyeztunk...

Emoke,
En sem javaslom, hogy atvigyetek a kiságyat! Tudom, hogy igy nagyon kemeny, de igy meg jo eselyetek van ra, hogy konnyebben menjen az egyedul alvas, mintha egyutt aludnatok.
Nalunk pl mostmar ugy van, hogy egyutt alszom Aronnal a nagy franciaágyon, a ferjem a nappali kanapen. Kb ket honappal ezelottig mindig visszatettem szopik utan a kisagyaba, de egy nagyszuloi latogatas utan (mikor muszaj volt egyutt aludni), mar nem tudtam visszatenni meg a 4. probalkozas utan sem.... most meg nem tudom, hogyan lehetne valahogy ujra visszaszoktatni. Illetve tudom (a Suttogos felvesz/letesz modszer), de meg gyujtom az erot!

Ria,
Azert remelem, vaklarma lesz egy neurologiai magatartasbeli problema.... A talin semmi kulonoset nem lattam Beni viselkedeseben, sot! egy hatartalanul aranyos, mosolygos kissracot ismerhettem meg benne!
Szerintem mar csak hetek kerdese, es onalloan fog jarni Beni! Nagyon ugyesen vezetgeti a kepeken a jarassegitot!

Mazsi,
Latom, Lea szepen tartotta azt a tablat a vadaspakban :)

Tontica,
Mi meg nem ismerjuk egymast, mivel en viszonylag uj vagyok a babaneten, de szerintem sem kell aggodnod, Aron is elobb maszott, majd abbol felterdelt, es kb 8,5 honapos kora korul a terdelesbol leult majd kb ket hetre felallt. Valoszinuleg az ikrek sem a klasszikus fejlodesi vonalat kovetik, hanem inkabb ezt a fajtat.

Ditke,
Latom, Tomi elegge kikandikal a jarokabol... szerintem par honap, es mar vigan atmaszik rajta....

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok! :)

Teljesen megdöbbentem, ma hamarabb ébredtem, mint a lányom! :) :)

Tonti!
Nagyon szépek a kicsik, jó volt látni őket! :) Lillus 8 hónaposan állt fel először, utána kezdett mászni, majd végül leülni és felülni magától! Úgyhogy ne aggódj! :D :D

Ria!
Meg mered fogni a halat? :lol: :lol: :lol: Ahogy a képeket nézem, Beninek is lesz némi affinitása a pecázáshoz és a sörhöz! :lol: :lol: :lol:

Helga!
Áron korai kelése mindig szíven üt! Ez azért brutál korán van! :roll: Redőny van az ablakon? Vagy nem is a fény zavarja? Egyszerűen kialussza magát eddigre? Persze, gondolom már mindent megpróbáltatok, így marad a remény, hogy ennyire nem lesz koránkelő mindig! :roll:

Mit csináltok ma?
Mi egész hétvégén lótottunk-futottunk (szombat Szekszárd, tegnap apósék vendégeskedtek nálunk), úgyhogy ma lustulós napot tervezünk, ami persze Lillus napirendjébe nem fér bele! Pedig milyen jól esne ejtőzni kicsit! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Lorca!
Kedden reggel el kell galoppoznom vérvételre, de utána ráérünk. Mikor mentek a játszira? Csinálhatjuk, hogy talizunk ott, csak adj útmutatást, merre menjek! :) :) Sztem 10 körül nekünk már jó!

Lora!
Már akartam írni, hogy hogy megnőtt Brigi haja! Jól látom, hogy kezd hullámosodni, vagy csalóka a kép?

Május, Ágiboldi hol vagytok???

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi

Én ugyanígy jártam, Tomi még mindig alszik én meg már fennt kukorékolok fél hat óta, pedig még alhatnék semmi dolgom ! :twisted: :evil:

Tegnap sütögetős grill buli volt nagyon jól telt, Tomi csodával határos módon mégis 2x aludt, de teljesen meglepődtem mivel olyan könnyen barátkozott még a neki idegenekkel is, nagyon kis ari volt, persze mindenkit levett a lábáról. :P

Ma nálunk is pihinap főznöm nem kell tegnapról maradt kaja, kerimamiék jönnek ebédre a tegnapi maradékokat segítenek felfalni !!! :wink:

Helga

Igen jól látod már csak heteink vannak jobbik esetben a nagy "járókában" !!! :twisted:

Hogy bírod ezt a korai kelést ??? Mikor fekszik Áron ???
Nálunk 2 napja az a divat, hogy este 11-kor alig akar elaludni, de reggel 8-fél kilencnél nem kel hamarabb ami egy nagyon kellemes állapot reggel. :lol:

Emőke

Én sem javaslom sem a kiságy sem a gyerek átvitelét, ezt nálunk is eljátszotta Tomi párszor, majd 2 alkalom után átszokik, vért pisiltem mire visszaszokott a saját ágyába. :twisted:

Szerintem most kéne egy kicsit nagyobb türelem hozzá és később már könnyebb, az első 5-6 nap nehéz, sajna tapasztalatból tudom !!! Én is azt hittem könnyebb ha átviszem, no meg apuka hozta át éjszaka sokat, mert hogy attól nyugszik meg, hát nem nálunk is a suttogó módszer vált be, átmentem simi puszi, cumi.
Sok kitartást hozzá !!! :wink:

Ria

Beni nagyon aranyos a képeken, a "sörözést" tényleg nem lehet elég korán kezdeni !!!

Szerintem is nemsoká elindul ha ennyire ügyin megy a járássegítővel !!

Sno

Nálunk pontosan így történt addig-addig altatgattam vissza éjjelente, hogy egy szép reggel arra ébredtünk, hogy nem kelt fel és végig aludta a nyüszis napok után az éjszakát !! :lol:

Persze volt pár fogzós éjszaka mikor én is magam mellé vettem, meg is lett az eredménye-átszokott, ekkor jött a kínszenvedős visszaszoktatás !! :twisted:

Tonti

Tomi nálunk is hamarabb mászott, mint ült, szerintem is normális ez. :wink:

Nagyon aranyosak a képek !!!

Kép
kditke
 
 


Jó reggelt!

Hát én is pihiznék inkább ma, de barátokkal megyünk kirándulni. Nem baj biztos jól fogjuk érezni magunkat. :)

Timi! Hát méla undorral fogtam meg a halat. Valószínű azért is pottyant ki a kezemből. :oops:

Nálunk az éjszakák változatlanok, hajnalba már köztünk alszik. :oops:

Holnap apa viszi a Petőbe Benőkét, mert nekem intéznem kell a bölcsődei papírokat a melóhelyemen. Utána meg délután 4-től rendelek a magánrendelésen. Szóljon valaki, ha nőgyógyászt keres, szívből tudom ajánlani őt. Sok ismerősöm szült nála. :)

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Sajna napokig nem volt jó az internet/T-online/és lehet ma is csak rövid ideig lesz. :twisted: nem jönnek rá,így a héten még kijönnek hozzánk is.Annyira dühít,pedig kocsit akarunk venni és jó lenne körbenézni a hálon is.
Most csak beugrottam,de ha jó az internet este írok.
Csimpilimpi
Köszi a recepteket és ha eszedbejut valamilyen szívesen várom.

Nanica
Köszi a tészta receptet.

Tontika
Szia.Gyere többször.

Laura nagyon jól van.Egész nap enne és be nem áll a szája. :D Nálunk is van unatkozás,de ha Dani itthon van nincs gond vele.

Na felkeltünk.Este jövök.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Megjöttünk a telekről. Anyósékkal voltunk 3 napot! :? Jó volt, mert volt egy kis gyerekmentes időnk is, szombaton is meg vasárnap is. Viszont Brigi extra nyűgös. Most már nappal is. Éjjel ma pl. szinte semmit nem aludt, csak cicin volt hajlandó csöndben maradni. De én így nem tudok aludni. Úh. mindhárman zombik lettünk mára.

Timi
Jól látod, igen. Brigi haja göndörödik egy kicsit. Vizesen meg tök göndi. :D Ezt tőlem örökölte, göndör voltam kicsinek, és most is van egy kis hullám benne. Párom szöghajú! :lol:

Ria
Gratulálok a fogáshoz! Én is 1x pecáztam eddig, de úgy megsajnáltam a halat, hogy visszadobattam a fiúkkal, én még megfogni sem voltam hajlandó. Csak azért kezdtem pecázni, mert nem gondoltam, hogy fogok is vmit! :oops: :lol:
Beniaput talán most látom először! Rá is hasonlít nagyon Beni! Meg rád is. Nem is tudom, kire jobban. :lol: :lol:
Engem spec. érdekel, hogy milyen kezelésekre viszitek Benőkét! Úgyhogy írjál róla nyugodtan! :)

Helga
5-kor kelt??? Hát nem semmi, ha még Timóékat is beelőzitek! :o
lora7
 
 


Sziasztok!


Timi,
Nem tudom, mi lehet a gond. Ma is 5-kor kelt Aron, es nem is volt neki eleg annyi alvas. Mar reggel 8-kor elfaradt, egesz delelott a szemet dorzsolte, vegig a kezunkbe akart lenni. Szoval nem volt konnyu vele. Kint azert eleg jol felelenkult, igy ki tudtuk huzni ebedig, es delutan aludt tobb mint 3 orat.
Redonyt hasznalunk, majdnem teljesen le van engedve, a feny nem zavarhatja. Lehet, hogy az is gond, hogy ott vagyok vele, es en zavarom meg Ot valahogy ... nem tudom.... de ez igy mar egy kicsit sok.... Na mindegy, nem panaszkodom inkabb, remelem, egyszer ez is megoldodik....

A blogodban annyira aranyos Lillus azzal az orias kutyaval! Foleg az utolso kep! Halali! Nem feltetek, hogy agyonnyomja Lillust, nem tunik veszedelmes allatnak, de azert nem egy pihe konnyu joszag :)

Ria,
Hu! Most lesz az elso nap! Hat kivancsi vagyok, milyen lesz!

Lora,
Mi lehet Brigivel??? Foga???

Kditke,
Ez a sutogetos buli nagyon jo lehetett! Irigyellek kicsit Titetket! Amiatt meg jobban, hogy Tomi ilyen joalvo!

KépKépKépKép
thelga
 
 


sziasztok

hát csatlakozom helgáékhoz, kele is már lassan egy hete ötkor kel. mondjuk ő nem is álmos, simán kihúzza tízig :? de ma bekeményítettem, és visszatértem a régi rendszerhez, fél hétig nem vettem ki az ágyából, hanem átmentem hozzá kb 15-20percenként, kapott enni, inni, de nem vettem ki. egyszerűen én nem bírom ezt elfogadni, úgyh ez lesz szinte az első olyan dolog, ahol egyszerűen kihasználom, h én vagyok az erősebb :cry: (persze meglátjuk, melyikünk bírja tovább cérnával :lol: , de a terv most ez)

ria
hurrá tsmt, kelével mi is csináljuk, nekünk a koraiban mondták, h erre még szüksége van. ez a mostani a 3. hetünk, hát nem könnyű. a gyakorlatok nem gázok, de vlmiért kele elég rosszul viseli, úgyh volt bőgés, főleg eleinte. rem, h beninek tetszeni fog. majd írjál róla, kíváncsi vagyok, h a tietek milyen. ha vlkit érdekel, itt van a mienkről egy tájékoztató link, ráadásul az a csaj írta, aki minket betanított
http://www.babazo.hu/szakertok/20071216 ... ening.html

lora
sztm tutira a foga :lol:

nem kárörvendés, de kicsit megnyugtatott, h a gyerkőcök máshol sem akarnak otthon megmaradni és a bkocsi is max addig vicces, amíg mozgásban van :? bár így, h 2009 szeptemberétől irattam be a bölcsibe, kicsit megrémiszt ez a jövőkép, főleg, ha jön majd a szutykos őszi idő. bár asszem ezen kicsit korai még nyafogni :lol:

ui. ria, csak neked a meggyes süti :lol:


1 nagypohár (np) tejföl
1 np rétesliszt
1/2 np cukor
1/2 np olaj (de legyen inkább kevesebb :lol: :lol: )
1 vaníliáscuki (én nem szoktam)
1 tábla étcsoki kockázva (babásból kihagyható, de én imádom)

ezeket összekeverni, beleönteni egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tortaformába, tetejét jó sűrűn megszórni fagyasztott meggyel/meggybefőttel.

kb. 200 fokon kb 40 perc, esetleg több. fontos, h melegen nem lehet szeletelni, szvl csináld meg előbb.

majus3
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk tegnap este, nagyon jó volt Szalókon!Bővebben a blogban,akit érdekel, sajna nem is tudom mikor tudok viszaolvasni :( .Most is megyünk tornára, du. játszira.
Mennem kell, Emili vetkőzik :lol: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


sziasztok!

Mi is hazaértünk.

Most vettem észre, hogy Linus jobb alsó metszőfogából hiányzik egy kis darab és éles a felülete... Azhiszem megyünk fogdokihoz...
Pankaa: Emilinek jó azóta a fogecsetelése? SNO: Sebit nem zavarja a letört fogdarab? Linus álandóan a nyelvével piszkálja...

nanica
 
 


Muszáj fordítanom. :evil: Én hülye, mondtam apuci főnökének, hogy ááá, semmi probléma, minden gond nélkül lefordítom az önéletrajzát. Aha, iszony szöveg. :evil:

Május,
A szutykos idő miatt soha nem korai aggódni. Mi még ki sem lábaltunk rendesen az előzőből és én is sokat gondolok a jövő októberre. :?

Emőke,
Metsző-első rágó-szemfog-második rágó az átlag sorrend, de nem ritka az eltérés. Egy-egy oldalon általában követik ezt, de párhuzamosan nem feltétlenül.
Hogy jöjjön egy ellenpélda is az együtt alvásra. :wink: Engem nem zavar, hogy együtt alszunk, nappal ezért kipihentebb vagyok talán, mint itt elég sokan. Persze Boldianyu kivételével. :lol: Ez sem csodaszer, így is volt már húzós éjszakánk. De ha azokat nézed, akik kezdettől külön aludtak, mint Lea, akivel volt igencsak sok fotelban éjszakázás, vagy Beni, aki 6 hetesen le lett szoktatva a felkelésről és saját szobában aludt, mégis elég nehéz vele egy idő óta, akkor láthatod, hogy nincs igazán tendencia. :wink:
A visszaszoktatást sem lehet megjósolni. Ahogy Kditke írja, Tomikánál vért izzadtak, mire ismét a helyén aludt, Natim pedig minden probléma nélkül költözött saját ágyába/szobájába 1,5 évesen. Nekem inkább az a véleményem, hogy ez egy hosszútávfutás, az alvás körüli mizéria tarthat akár kisiskolás korban is, sőt, akár kezdődhet is akkor, így pillanatnyi előnyökért érdemes mindent kihasználni. :lol:

Nanica,
A hülye evős szülőket arra írtam, hogy benthagyták a medencében a 1,5 éves kicsit, amíg elmentek enni és a mellény miatt megfordult és majdnem belefulladt a vízbe.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk, Bali laptopjáról írok. Reggel elkezdtem görcsölni és élénkpirosan vérezni. Hisztérikus állapotban berohantunk a kórházba, megnétek uh-val. A bébi megvan, dobogott a szíve, Hábinak fogalma sincs, mitől lehet a vérzés. Be kellett volna feküdnöm, de saját felelősségre hazajöttem. Viszont, csak pisilni kelhetek fel, szigorúan feküdnöm kell. Egy hét és eldől, hogy mi van. Ráírták a leletemre, hgoy fenyegető vetélés! :( Ha bármi van, azonnal vissza a kórházba.
Totál ki vagyok bukva, csak bődörgök! :( :(

Vigyázzatok magatokra, amint tudok, jövök! Puszik!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na hahó!

Lorca, életrajzot nem vállalni fordítani alapszabály (se pdf, tif stb formátumú doksit). Irtózatos fellelhetetlen helyeken tudnak egyesek kitalálhatatlan nevű képzettségeket szerezni..

Nemtom, h mi határozza meg jobban az alvást/együttalvást a szoktatás, vagy a gyerek személyisége, de pl Boldi tuti h nem hajlandó velünk együtt aludni egy percet se, csakis egyedül az ágyában.

Tök érdekes a szenzomotoros fejlesztés, még csak a Május linkjét olvastam, mindjárt megnézem a Riáékét is.

Boldit NEM LEHET kézenfogni, nem és nem. Konkrétan megy tökön paszulyon át az orra után, és csak akkor foghatom meg a kezét, ha szintkülönbség, vakondtúrás stb van, de utána rázza a kezét, h engedjem el, és ha nem, akkor hanyatt veti magát és sikít. Anyósom szerint nevelés kérdése.. lehetőséget fog kapni a megvalósításra, én örülnék a legjobban, bár szkeptikus vagyok.

Játszóterezni utálok, csakis már eddig ismert anyukák társaságában (azaz babanet) jó, új anyukákat ebben a témában nem nagyon kívánok megismerni. Mufurc vagyok mi?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timó
:( Nagyon vigyázz magatokra! Fú, elég gáz lehet, hogy feküdnöd kell és közben Lillusra is vigyázni! Remélem van segítséged! Drukkolunk!
lora7
 
 


Timo, most olvastam, mars feküdni, próbálj nem izgulni, tudod milyen sokaknak van ez (ha olvasol elég babanetet) és mégsincs gond.
Ki vigyáz Lillusra?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Még mindig nem vagyok az olvasással sehol,de végre kezd rendbejönni az internet,így talán este,ha Apa nem kéri a gépet,akkor jövök.

Timi
:( :( :(
Nagyon sokat pihenj és ha jól tudom a lábadat is ilyenkor fel kel polcolni.És ne nagyon emelgesd Lillust!Bizti nem lesz gond.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Timo,
Mi majd drukkolunk, te csak pihenj :!: :!: Lillus mellé meg sürgősen rendelj egy nagymamát!
(Nekem Rolival a 14. héten volt ilyen a méhszájhoz közel fekvő méhlepény miatt. Vérzéscsill-t kaptam, Rutascorbint és 10 napig tényleg szigorúan feküdtem.)
Kaptál valamilyen gyógyszert v. hormonpótlást? Ráérsz 10 nap múlva, vidáman válaszolni.... :)
Vendég
 


Timo,
szorít, szorít és szorít! (mármint én neked)

Nanica,
Sebit nem zavarja a foga, és örülök, hogy nem nyesztettem fogorvossal.

Ide vágó téma: ugye elvittem fülészetre, mert a fülpiszkálás mellé bejött a labilitás (ezzel engem is sikerült meggyőzni, hogy lehet, hogy van valami). Pénteken kimosták a fülét, ma megvizsgálták (szerintem) azzal a kütyüvel, amivel az újszülötteknek is nézték a hallását. Nem látnak semmit, csak hogy piros a torka, valami vírus lehet, és vszínűleg ettől nem tökéletes a gép által rajzolt görbe, de lássa neurológus is, menjünk a körzetihez beutalóért, meg nézze meg a torkát is...

Szóval most ott tartunk, hogy:
-vérvétel
-szemészet
-koponya röntgen
-neurológus
-fülészet
...és itt én most megálltam, mert szerintem semmi baja a gyereknek, a fülészetre is csak a bizti kedvéért vittem el. Mit gondoltok arról, ha én ebbe most nem kezdek bele vele? Iszonyú tortúra lenne neki, és azért a tünetei lehetnek teljesen normális életkori sajátosságok is. Inkább várnék, aztán meglátjuk merre mozdulnak a dolgok.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


úúúúúúúú timo, akkor fekvés, fekvés, fekvés és pozitív gondolatok!!!!!

majus3
 
 


Sziasztok!

Timo,
Nagyon szorítunk Neked! Nyugi nem lesz gond! Feküdj, olvasgass, nézz valami jó kis filmeket, ebéd után aludj egyet. A Lillust pedig bármikor bevállaljuk a Petivel!!!!!!

Sno,
Ezt neked kell eldöntened, hogy végig akarod-e csinálni Sebivel ezt a sok vizsgálatot! De ha TE úgy látod, hogy semmi alapja a fülpiszkáláson kívül akkor minek. Esetleg megnézetném egy másik fülésszel is.
PegPerego pramette babakocsink van.
Vendég
 


Bizti lemaradtam valamiről, de Sebi labilitása az mit takar?
Vendég
 


Pl. olyan helyzetben, amikor nem a lendület viszi, áll, vagy csak lassan csinál valamit, elveszíti az egyensúlyát, és bazi nagyot esik. Néha úgy mozog, mintha felkelés után lenne, és még kicsit szédelegne. Tegnap meg kicsit furán, többször elhajlott balra. De ezek simán lehetnek belemagyarázások, vagy a cipő/szandi váltogatása miatt. A fülpiszkálásra pl. azt mondta a körzeti, hogy tök normális ebben a korban, most fedezte fel.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno,
Amiket leírtál azok Petinél is előfordulnak, főleg ha már nagyon fáradt. Szerintem várj még a vizsgálatokkal!
Vendég
 


Sziasztok!

Timo: szorítok, hogy minden rendben legyen! Linnussal nekem is volt vérzésem a 15. héten és ugyanezt írták a papíromra! Pihenj, feküdj! Én 5 napig voltam bent korházban, gyakolatilag görcsoldót és nyugtatót kaptam...

SNO: szerintem is várj vele, leírva is sok vizsgálatnak tűnik. Aztán, ha úgy látod, hogy a helyzet nem változik, még mindig belekezdhetsz. Linus is mindig piszkálja a fülét és ha éri, akkor az enyémet és apjáét is :lol: :wink: Sőt, ha nem hajolunk oda, még oda is húzza a fejünket magához 8)

Együttalvás -egymás mellett, együttalvás oldalkocsival... Gyakolatilag én is születésétől fogva együtt alszom a Linussal, de ő a kiságyában alszik, ami a mi ágyunk mellé van szerkesztve... ez az én kényelmem miatt alakult így. Egy ideig próbálgattam, hogy átteszem a kiságyba, úgy, hogy 4 oldalon zárt az ágy, de a rácsvonalon történő átemelésnél mindig felébredt. Most ott tartunk, hogy ha éjjel fel is ébred, nem mindig szopizik, gyakran csak egy kis cumizás fordul át a másik oldalára és már alszik is tovább, de a saját ágyában. Normál méretű franciaágyon nem férünk el vele hárman! Zavarjuk az alvásban.
Az SNO féle elmélet nagyon tetszik (anyának könnyebb otthagyni az édent) csak a bibi ott van, hogy a Linusnak mindegy, hogy hol alszunk, csak én is mellette legyek! (Nappal a saját szobájában alszik, de ott is velem alszik el. Hétvégén a nagyiéknál is simán aludt, de én kellettem az elalváshoz... )

(Ha azt látom, hogy még a 3-4 évesek is cumiznak elalváshoz, akkor hogy fogom leszoktatni a Linust a cicin elalvásról??? Mazsi, ti hogy áltok vele?)

Ünnepek előtt hívott az exfőnököm, hogy lenne egy könnyed munka, amivel kezdhetnék, és újra felpöröghetnék egy kicsit... a bibi, hogy már összel kéne kezdeni, de nem tudom készen állok-e arra lelkileg, hogy Linust bölcsibe adjam és én visszamenjek dolgozni...

nanica
 
 


Nanica
Brigi is legtöbbször cicin alszik el. Most, hogy jön a foga meg pláne. Egyébként én azt vettem észre, hogy ha éjjel cicivel altatom vissza, akkor fix, hogy legalább még1x felkel éjjel. Ha nem adok neki cicit, akkor nem kel fel, csak tovább tart visszaaltatni és zajosabb is. Amit még észrevettem, hogy az apjával, vagy a nagyival elalszik cici követelése nélkül is. Én hiába vagyok ott vele, nekem csak cicin alszik el. :roll:
De ha valamit kitaláltok a cicinalvás ellen szóljatok nekem is!

Sno
Szerintem is sok egy kicsit ez a rengeteg vizsgálat. De lehet, hogy tényleg érdemes lenne egy másik fülészhez is elvinni. :roll:
lora7
 
 


Sziasztok!

Május! De jó, ti hova jártok helyileg? Milyen időközönként kell visszamenni? Nagyon köszi a süti receptet. :D

Timo! Nagyon nagyon vigyázz magadra! Nem lesz semmi baj. Nekem a 10 héten volt ilyen. Szintén nem volt rá magyarázat. Feküdtem 4 napig aztán vissza mentem dolgozni a szszobára. :oops: De te CSAK pihengess! Szoritok nagyon. :)

Sno! Hát tudod én már sok felesleges vizsgálatra elvittem szegény Benit. Igazán nem bántam meg, mert legalább tudtam, hogy nincs baja. De azért ez túlzás amit kértek tőletek. :roll: Minket most EEG-re küldött a neurológus. Epilepsziát írt a beutalóra kérdőjellel. Biztos csak viccel. Ez a szegény gyerek már csak "halastótól faguriga" nem volt még. :roll: De én egy külön állatfaj vagyok az anyukák között úgy hívják "egészségügyi dolgozó" :lol:
Tisztelet a kivételnek Sági és a többi EÜ-s anya. :lol:

Lemondta a doki a rendelést! :evil: Szülőnője van. :( Pedig vártam már egy kis kikapcsolódást.

KépKép
csongria
 
 


Sno!

Kérhetek Tőled vmit? Ha van esetleg időd, le tudnád fényképezni Sebi cipőit úgy, hogy legyen olyan kép, ahol a talpa meg van hajlítva, egy a kérgéről. És ha van olyan, amin a lábán van, az is jó. De ha olyan nincs, nem gáz. Ha elküldöd a kingili@freemail.hu -ra, megmutatom Apinak!

Körkérdés!!
A babák még lúdtalpasak? Mert most néztem egy rokon kislány lábfejét. 13 hónapos és már szépen kiemelkedett a boltozata. Amióta felállt hord szandit otthonra. A szomszéd kislány 14 hós és totál "lúdtalpas" még a lába. Ő nem hord cipőt otthon, csak csúszásgátlós zoknit. Persze nem tudom, hogy ez most bizonyít-e vmit, vagy sem. Ezért érdekelne, hogy Nálatok mi a helyzet!

Timo!

Lehet, hogy megerőltetted magad kicsit az utóbbi időben. Nagyon nehéz egy ilyen örökmozgó pici lány mellett pihenni. De kérlek tényleg tartsd be a nem felkelést! Akkoris, ha Anyósod rajzszöggel akarja megetetni Lillust! Nagyon drukkolok Nektek!
Vendég
 


Sno, mi anno horkolás miatt voltunk alváslaborban, azt éreztem ilyen túllihegésnek az orvosok részéről, de én nyuszi voltam és nem mertem kihagyni (de azt nem engedtem, h gyomorszondát dugjanak le az orrán a gyomrába..) de sztem is kihagyható egyelőre, irreális. Sztem egy ekkora gyerek indok nélkül akkor esik el amikor akar, főleg ha fáradt.

Benneteket olvasva asszem komolyabban meg kell ünnepelnem, h működik nálunk a saját ágyban alvás, amihez én egyáltalán nem kellek. Van kis rituálé, amit hárman bonyolítunk, de Boldiapu egyedül is elegendő.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timi

Pihenj nagyon sokat !
Nekem is volt ilyen a 7. héten, mikor kiderült, hogy két babóca van, de elkezdtem vérezni és az egyikük felszívódott,(kiköveteltem a hormonpótlást és szerencsére nem lett semmi baj Tomika megmaradt nekünk !!! (bár lehet, hogy ha nem így lett volna ma lenne egy Timikénk nekünk is a Tomika mellé) :wink: :cry: :oops:

Ria

No majd legközelebb ! Hetente hányszor rendel magánba ???
Szegény Beni én már teljesen kiakadtam volna a sok kivizsgálásra !
Milyen kis hős, hogy ilyen szépen tűri, no meg az anyukája ! :wink:

Sno

Én elvinném Tomit ha erről lenne szó ,ha negatív az eredmény akkor annak örülnék, de engem a bizonytalan idegesítene !!!
Persze sok ez a vizsgálat de biztos ami biztos !!! :cry:

Az extra nagy franciaágyon is kényelmetlen a gyerekkel aludni, nem csak a normál méretűn !!!Nálunk legalábbis Tomika hol apjához, hol hozzám bújt éjjel ha velünk aludt és szabályosan ledúrt az ágyról, néha már apuka az éjjeli szekrényre kucorodva aludt. :wink:

Lora

Szerintem Brigi kiismert téged hogy éjszaka adsz neki cicit, hogy könnyebben elaludjon, de ha egyszer kétszer beszigorítanál és nem adnál (sok szenvedés, sírás, hiszti árán) lehet leszokna róla.
Azt nem tudom megéri-e ezt neked kell felmérni, hogy neked melyik jobb a saját kényelem vagy a kínszenvedés Brigivel ami egy idő után elmúlik az éjszakai tortúra !!!

Kép
kditke
 
 


Hahó!

Megint csak kalózkodok Bali gépén, hihetetlen zsarnok a pasi, még azért is rámszól, ha felhúzott lábakkal fekszem! :roll:
Hál'Istennek délután már nem véreztem, de azért a hasam fájdogál, tök olyan érzés, mintha baromira fel lennék puffadva. :(
Anyukámék csütörtökön elviszik Lillust hozzájuk, szombaton hozzák vissza. Már most hiányzik, de tudom, így lesz a legjobb mindkettőnknek! :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?