Új privát üzeneted érkezett!

[quote="beszilva"]m írta:beszilvaosószóda: képzeljétek, Pécsett 570 Ft a 2 kg!!!!

Beszilva, HOL vetted?! A Kazinczy utcai biobolt, ahol eddig vettem (10 kilósat), bezárt, és lassan kifutok az itthoni készletből...

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Biztos unalmasan egyhangú vagyok, hogy ilyet írok, de információim szerint a gyerek mozgásfejlődése szempontjából nincs jobb, mint a helyes hordozás. A mozgásfejlődéshez idegrendszeri érésre van szükség, amihez pedig külső ingerek kellenek. A folyamat szempontjából legfonotosabb ingerek a tapintási és az egyensúly-rendszert érő ingerek, tehát azok, amelyeket nem kap meg a gyerek letéve, viszont folyamatosan megkapja őket, ha hordozva van. További előnyös hatása a hordozásnak, hogy nagyon jól erősíti a gyerek izmait. Itt írtam még erről, hogy hogyan: http://www.hordozo.hu/hordozokendo/tanf ... ozott-baba. Amikor a gyerek megérett rá, hogy forogjon, kússzon, másszon, stb., akkor jelezni fogja, hogy most tedd le, mert mehetnékje van ettől nem kell félni. Az a fontos szerintem, hogy ha már itt tart a gyerek, akkor legyen tere. Mindig nagyobb, mint amekkorát be tud már mozogni (nem a rohangáló óvodásra gondoltam most, bár neki is kell sok ilyen, ez persze csak kint van). És hagyva legyen, hogy maga mozogjon, szabadon (kivéve, ha valami korrekcióra van szüksége a mozgásfejlődésében, persze). Tehát ne legyen ültetve, állatva, járatva, csak akkor üljön, álljon, járjon, ha azt maga, belülről teszi. Az hogy mindegy, mikor csinálja az egyes mozgásfázisokat, csak egy egészséges határon belül igaz persze. Ez az egészséges határ nagyon tág.

hordozo
 
 


sziasztok

klassz lehetett a klub, sajna nekünk nem jött össze :( , talán majd legközelebb. Olyan kár, hogy ilyen messze van tőlünk...de hát ez egyéni szopc problem. Mindjárt megnézem a fotókat.

Én Matyus sokat hordoztam, most Borcit jóval kevesebbszer, és mindketten szinte hajszál pontosan egyidőben kezdtek mindent csinálni (mondjuk azt jó későn...):) úgyhogy szerintem nincs ilyen összefüggés, legalábbis negatív irányban nincs.

Benunak hej, de jó dolga van:)

Szépek az MT-s mamák és babócák:)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 

 
 

Ági!

Köszönöm a bemutatót! Kellemes volt a hangulat, és nemcsak a szavaid sugározták, hogy jó dolog a hordozás.
Kedvet kaptam a kendőhöz is. :wink:

És kit rejtett a mei tai?

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Saara
jó sapkalelőhely a soroksári úti Baby outlet, én ott vettem simlis - füles baseballsapit, de többféle volt :D Előtte szenvedtünk a naptól.

Szilva kérhetnék egy kis beszámolót, hogy válik be a pelus, amit rendeltél?

MT-ok nagyon klasszak, pedig nekem eddig nem volt szimpi, mert a 14 évvel ezelőtti kötős kengurumra emlékeztetett. (persze teljesen más, már tudom)

Móni

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


A mozgásfejlődésről néhány szó. Ezek nem az én szavaim, hanem egy több évtizede dolgozó gyógypedagógus könyvéből származó idézet:
" ... a fejlődésmenet fontos lépcsőfokai a gyermek első helyváltoztató mozgásegyüttese: a gurulás, a kúszás, mászás, rugózás. A funkcióéréshez megfelelő gyakorlásra van szükség, mivel ezek a funkciók egymásra épülnek. A későbbiek során ezekből alakul ki a lateralitás, térbeli tájékozódás, számfogalom, én tudat. Az egyes funkciók begyakorlásának kihagyása vagy felcserélése következtében a későbbiekben támaszos testtartás alakulhat ki, a karok és lábak ritmusos együttmozgása nehézségekbe ütközik, kóros együttmozgások, egyensúlyzavar jelentkezhet. Nehézségekbe ützközik a mozgás sebeségének változtatása, akadályok kikerülése stb.

"... a mozgásfejlesztésben kezdettől határozott irányvonalak vannak:
1. A felegyenesedés vonala: fejelmelés, kitámasztás, ülés, állás.
2. Helyszínváltoztatás: forgás, kúszás, mászás, járás, futás.
3. A felső végtek független működése: a fogástól a precíziós manipulációig.
Ezen mozgástípusok gyakorlásával párhuzamos fejlődik a látás, hallás és kinesztétikus érzékelés...."

Lehet, hogy egy kicsit száraz, de a szakmában nagy szaktekintély az úr. A kisfiam és a megye több óvodájában tart tornaórákat, dolgozik a beszédjavító intézetben is. Tudja miről beszél. Én addig nem hittem el (előtte már sok jót hallottam róla), amíg saját szememmel nem láttam és fülemmel nem hallotam. Ránézett egy kisgyerek fejére és a forgóiból megmondta, hogy beszédhibás; egy kisgyerek kézfejmozdulataiból megmondta, hogy melyik mozgásfázis (pl. mászás) maradt ki v. volt nagyon rövid.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de ez még hozzátenném. Elmondta még, hogy az emberiség elleni legnagyobb "gaztett" a bébikomp és a roller. Több kisgyerek is jár hozzá fejlesztésre azért, mert bébikompot használtak a szülők.

KépKép
Kép
ilkuchta
 
 


[quote="ilkuchta"]E írta:ilkuchtalmondta még, hogy az emberiség elleni legnagyobb "gaztett" a bébikomp és a roller. Több kisgyerek is jár hozzá fejlesztésre azért, mert bébikompot használtak a szülők.


Szia! A rollert - töredelmesen bevallom - nem értem... :oops:
Azzal mi a gond?

Livi
Kép
picilivi
 
 


Ági (hordozó) :)
köszi a mozgásfejlődéses hozzászólást! Szerintem ezek nagyon fontos dolgok és sosem unalmasak!

Livi
Kép
picilivi
 
 


Ildi, én mindezt értem (én is tanultam a főiskolán a mozgás fejlődésről), de ebben nem esett szó a hordozásról. Mert a gyerek minden nap gyakorolja az aktuális mozgás formát, mellette, amikor nyűgös, én hordozom. Nem hinném, hogy ezzel akadályoztatva lenne a gyakorlásban, mert ha nem hordoznám, akkor a földön ülne, fetrengne, és folyamatosan sírna (amit ugye senki sem hagy, ha hordoz, ha nem).

[quote="ilkuchta"] írta:ilkuchtaRánézett egy kisgyerek fejére és a forgóiból megmondta, hogy beszédhibás


Ezt meg végképp nem értem. Milyen forgóiból, a haján lévőből? Vagy a szájában van valami forgó, amiről még nem hallottam? :shock:

Patrícia
babintiti
 
 


rolleres kérdéshez csatlakoznék... miért rossz?
meg a forgóshoz is...:-)))
Ilkuchta, nem varrsz pl. tisztasági betétet? túl nagy és vastag a mini ImseVimse (svéd) erre a célra.

kamcsatka
 
 


Nem úgy születünk, hogy mindkét agyféltekénk egyformán teljesít. Előfordulhat, hogy szülésnél a gyermek akár egy pillanatra is oxigénhiányos állapotba kerül - ami lehet hogy sosem derül ki - és így az egyik oldal "erősebb" mint a másik. Általában az használjuk, amelyik erősebb. Ha valakinél van egy kicsi diferencia, akkor a jobbik oldalt használja inkább. Rollerezésnél az erősebb agyféltekéhez kapcsolódó lábát használja a gyerek, így is erősítve és mellőzve a gyengébb oldalt, ezáltal méginkább nő a diffrencia. A kis műanyag motorokra azt mondta, hogy nagyon jó dolog és használjuk sokat, mert mindkét oldalt egyformán használja a gyermek ezzel is ösztönözve az elmaradottabbat a felzárkóztatásra.

A forgóhoz csak annyit, hogy a hajas fejbőrön lévő forgókról beszéltem és tényleg igaz. Az a kisfiú, akire ránézésre megmondta, hogy beszédhibás (addig még soha életében nem látta és hallotta a gyermeket), tényleg az, pösze. Most már a beszédjavítóba jár a kisfiú. Egyébként tudnék még példákat mondani. Az állandóan ökölbe szorított kezek arra utalnak, hogy a gyermek nem mászott eleget, vagy kimaradt a mozgásfejlődés során. A felső első fogak közötti nagy távolság utalhat koraszülöttségre. Ha nem tud a gyerek páros lábbal ugrani (ha földre érkezéskor van egy kis különbség a lábak topanása között) az is hiányosságra utal.
Természetesen a fentiek nem egy 2 éves gyermekre értendőek, de egy 3-4 éves gyermek már tudja. Ezért is kezdi már ilyen kis korban a mozgásfejlesztést. Az én kisfiam 29 hétre és 1500 grammal született. Egy ideig jártunk Dévény Anna tornára is, mert csecsemőként nehezen fordult át. Szerencsére nem kell vinnem külön foglalkozásokra, elég az amit az óvodában tart, mert jól felzárkódott a kortársaihoz én nincs mozgásfejlődési elmaradása. Az is igaz,hogy nálunk mindegyik mozgásfejlődési szakasz (kúszás, mászás stb.) megvolt és igen sokáig tartott mindegyik.

Egyébként arról nem írtam, hogy a hordozásból eredően bekövetkezne bármilyen mozgásfejlődési zavar, mert erről nem volt szó a beszélgetéseink alatt és a könyvében sem ír róla. Jövő héten ha találkozom vele, rákérdezek a hordozással kapcsolatos megfigyeléseire, ha vannak ilyenek.

Nem vagyok szakember, így lehet, hogy több dolgot nem helyesen fogalmaztam meg. Emellett nem tudom szó szerint visszaidézni a beszélgetések során elhangzottakat, de megpróbáltam.

KépKép
Kép
ilkuchta
 
 


Még valami, ez teregetés közben jutott eszembe és ez az én privát véleményem:
50-100-150 évvel ezelőtt anyáink, "ősanyáink" is hordozták gyermekeiket. A családomban volt olyan, aki aratáskor a kukorciásban megszült, magára kötötte a gyereket és ment tovább dolgozni. Nem volt mindenkinek pénze csilli-villi babakocsira, dolgozni pedig kellett, mégis, minden gyermek felnőtt és sokkal kevesebb volt a betegség és mozgásfejlődési rendellenesség.
Személy szerint nem hiszem, hogy a hordozás bármiféle hátránnyal lenne a gyermekre sőt. Sokkal szorosabb a lelki kapcsolat és úgysem a nap 24 órájában hordozzuk. Mozognak ők eleget, éppen annyit, amennyire szükségük van. Vannak olyan okosak a mi kis csemetéink, hogy jelezzék ha mozgásigényük van.

KépKép
Kép
ilkuchta
 
 


Olvasgatva itt a mozgásfejlődésről...persze magam is tudom, hogy mit hogy kéne, de a gyerekem egyszerűen nem hajlandó! 7 hónaposan fordult meg, de abba is hagyta, 9 hónaposan némi játékos kényszerítésre volt hajlandó feleleveníteni eme tudományát. Aztán semmi. Észrevettem, hogy szívesen ül, egyenes háttal, nagyon biztosan, de mászni nem, felülni sem . Lehet, hogy nem kellett volna felültetni, de ha nem tettem, akkor ordított, ami persze hiszti volt, de akkor sem hiszem, hogy kellett volna hagyni sírni. Próbáltam rávezetni, meg hason tartani, de hatalmas bőgés lett a vége. Tehát beintett kisfiam, nem akar mászni, pedig tudom, hogy nagyon kéne. Na most? Arra gondoltam, hogy előbb utóbb csak megtanul valahogy, de akkor is felcserélődött a sorrend. Remélem, ez nem okoz a későbbiekben nagy zavart.

Dóri
foldori
 
 


Hú Orsi, nagyon komoly klubtevékenység folyik! Gratulálok!
foldori
 
 


Beni elöbb huzta fel magat allasba mint, hogy maszott/ült volna. Nem hinnem, hogy ezzel bar mi baj lenne, minden gyereknek meg van a sajat tempoja es amig nem eröltetünk semmit, addik szerintem rendben van minden, megha nem "tökeletes" a sorrend, akkor is.
Ja, bebikompunk/jarokank nincs.
Beni eleg koran fordult hasrol hatra (kb. 9 hetesen elöször) es ha hasra tettem, akkor mindig egyböl hatra fordult, igy nem nagyon volt hason es gondolom ezert kesett a kuszas, maszas, üles dolog. Na es most ez ellen mit tehettem volna? :roll:
smzsgalf
 
 


Foldori: nálunk uez a helyzet. KOrnél már betöltötte a 9 hónapot és most jutott el odáig, hogy fölnyomja magát négykézlábra. Nagyon dagi, lehúzza a hasa ,tehát mászni nem tud még ő sem, de már látszik rajta, hogy akar. POntosan 6 hóanpos volt, amikor megfordult, de akkor már egy jótényoknylélek gyógytornász "barátnőm" meg akarta vizsgálni. Szerintem nincs gond, csak lassan érik meg eme feladatokra.

Kép
beszilva
 
 


Valaki linkelje be légyszi a klub beszámolót!!! Nincs időm most keresgetni... Köszi!!! :wink:

kisvic
 
 


Péter, ha még nem karikáztok, teszel fel egy batyus Lisa képet???? :lol:

kisvic
 
 


[quote="ilkuchta"]
írta:
ilkuchtaA forgóhoz csak annyit, hogy a hajas fejbőrön lévő forgókról beszéltem és tényleg igaz. Az a kisfiú, akire ránézésre megmondta, hogy beszédhibás (addig még soha életében nem látta és hallotta a gyermeket), tényleg az, pösze.


Ez nekem elég furcsán hangzik. Mivel úgy tapasztaltam, hogy az én fiaim már úgy születtek, hogy a forgók ott voltak a fejükön. Tehát, akkor a beszédhibát (vagy annak hiányát) a génjeikkel hozzák?

Mozgásfejlődés és hordozás összefüggéséről még annyi jutott eszembe, hogy az első fiamat nem hordoztam annyit, mint a másodikat, a nagyobb fiam a kicsihez képest 1-2 hónappal volt lemaradva. Tehát a kicsi a hordozástól fejlődik gyorsabb, vagy genetikailag lett így kódolva? (Szerintem az utóbbi).

Patrícia
babintiti
 
 


A mozgásfejlődés témakörben szerinem a kulcsszó az volt ,hogy nem 24 óráról van szó! MIkoris hordozunk? Amikor egyébként a bbkocsiban lenne, vagy egyébként is fogná az ember a kezében, vagy pihenőszékben, etetőszékben ülne. Eze kegyike sem túl készésgfejlesztő tevékenység. HA meg játszani akar, akkor már elég nagy ahhoz, hogy ezt az igényét ki is fejezze. Egy szó mint száz, biztos, hogy nem árt a hordozás.

Kép
beszilva
 
 


Kisvic: szívesen tennék fel, csak ahhoz hosszabb Lisa kéne. :) A miénk 2-es, amivel sajna nem lehet batyut kötni - vagy legalábbis nagyon kicsinek kell lenni hozzá :)

laeres
 
 


SOS: nem tudom fölkötni a hátamra a kölköt a kendővel, mindig sejtettem, hogy antitalentum vagyok, de hogy ennyire!? (elkeseredés, elkeseredés, elkeseredés......)

Kép
beszilva
 
 


[quote="laeres"][ írta:laeresb]Kisvic: szívesen tennék fel, csak ahhoz hosszabb Lisa kéne. :) A miénk 2-es, amivel sajna nem lehet batyut kötni - vagy legalábbis nagyon kicsinek kell lenni hozzá :)


Grr mi az a nagyon kicsi? En kerem szepen 1,67m vagyok! :lol:
(mondjuk nekem is csak fenek alatti boggal ment...)
smzsgalf
 
 


Fel a fejjel beszilva! Menni fog! Milyen leiras alapjan csinalod? Nem tudna valaki meg mutatni neked? Szerintem ugy a legkönnyebb...
smzsgalf
 
 


Lilla mindent korábban csinált, pánikoltunk is amikor kb. 6 hónaposan felállt a karámba kapaszkodva (nem járókáztunk hanem leválasztottuk a nappali bababiztos felét) és onnantól kezdve nem akart kúszni... szerencsére ez 2 nap alatt elmúlt nála és szépen lemászta a maga kötelező 3 hónapját... (amikor viszont rákapott a járásra akkor csak járni volt már hajlandó...). Most ugye 14 hónapos és a napokban már lépcsőzni is elkezdett (hála a jó égnek) bár a rekord még csak 2 emelet felfelé és fél emelet lefelé.

Én aztán semmi hátrányát nem látom annak, hogy nem babakocsiztattuk... (plusz én ugye az elején majdnem 2 hónapig premaxxoztam vele ami ha jól olvasom nem túl jó a csípőnek...). Kistesót már a lakásban is cipelni fogom, Lilla mellett nem lesz arra időm/energiám, hogy egész nap a mellemen lógassam...

Ja igen. Már meg akartam kérdezni, hogy ti hogy veszitek fel a hátatokra a gyerkőcöket? Otthon OK a dolog, akkor felpakolom valahová és úgy felveszem a hátamra, de levenni már iszonyú macera idegenben (ld. játszótér) és újra felvenni se tudom. Én vagyok ilyen iszonyú béna vagy ennek van valami trükkje? (korábban előről vettem fel az ergóba és átforgattam a hátamra, de a hasam kezd nagyon útban lenni ehhez az akcióhoz és a gyerek se lesz már sokkal könnyebb:)

Köszi:))
Vendég
 


Szilva, szerintem egy csomag mosószódáért cserébe Liv szívesen megmutatja. :lol: Ő profi a hátihordozásban...
pindi
 
 


Sziasztok,
Hordozás kontra mozgásfejlődés: mi a nagyobbikat nemigen hordoztuk, csak elöl amikor még könnyebb volt, akkor még nem tudtam, hogy hátra is lehet tenni. A kicsit sokat cipeljük, és mindent később csinál, mint anno a nagy (igaz, ő beteg is többet volt az oviból hazahurcolt vírusok miatt, szóval lehet, hogy erre is energia ment el...). Így én azt gondolom, hogy a genetika lehet a fő magyarázat.

Most pl kicsit azon aggódom, hogy a kicsi lassan egy éves (május végén), és csak kúszik, nem mászik, és még nem ül egyedül, csak ha tartom, illetve a térdei közé beülés sikerül néha, de csak támaszkodással, igaz, akkor így sokat elüldögél. A járóka rácsába kapaszkodva próbálgatja a felállást és néha ülés sikerül belőle, tehát látom, hogy halad jó irányba. De ha összehasonlítom, hogy a nagyobbik ilyenkor már majdnem elindult (ő 13 hónaposan indult el, felállni 8 hónaposan állt fel és sokáig mászott), akkor néha aggódom. (Persze tudom, nincs értelme összehasonltgatni).

Mindenesetre az biztos, hogy a kendőt nagyon szereti :).

Eszter
ikra
 
 


A mamamin fellelhető össze vidót végignéztem már sokszor, meg próbálkoztam macival,- na azzal ment. CSak a gyerekemnek nem tudom megmagyarázni, hogy a kendőbenis jó lesz. Lehet, hogy tényleg kérek segítséget Livitől. Viszek neki mosószódát cserébe, köszi Pindi, jó az ötlet!

Kép
beszilva
 
 


Elkészült a májusi hordozós klub beszámolója nagy nehezen:
http://hugipakk.blog.hu/2008/05/12/8_ba ... more464446

kamcsatka
 
 


Elolvastam, köszönöm! Szépek voltatok és irígykedtem. (Tényleg olyan borzalmas volt a visszaút?! Nekem erre mindig figyelnem kell, mert ) 1/2 1-re az oviba KELL érnem (Óbudára). Ha ez nem lehetséges, akkor inkább nem viszem oviba.) És ugyanolyan BohémMamát viszek júniusban, csak egy számmal nagyobbat.

Kriszta, húha, milyen közel vagy már a szüléshez!

És a Babylegs-eknek is külön tudtam örülni, mert lányom lesz!!!!!!!!!!!! (Hurrá, hurrá, hurrá!)
h_szilvi
 
 


Szilvi, nagyon nagy szeretettel gratulálunk! és várunk legközelebb!!

kamcsatka
 
 


Nagyon klassz lhetet ismét a klub, köszönjük a beszámolót!
Orsi, jóllátom, hogy Kamilla kendőben csücsül a csípődön!?!? MEsélj! :lol:

Szilvi: gratulálunk a kislányhoz!

Legközelebb én is azt szertnék,- csakis a babylegs miatt :wink:

Kép
beszilva
 
 


nono, azért van nekünk halálfejes és lángnyelves Babylegs is! Ki mondta, hogy lányos????:-)

Cerceluska tanított csípőzni Savitri gyönyörű vékony Ellaroo-jával, és nagyon kényelmes kötés volt! Bár most rögtön nem tudnám reprodukálni, de nagyon egyszerű volt.

kamcsatka
 
 


úgy éreztem most, hogy ha lenne még egy bébim, az első hónapokban ezzel hordoznám szívesen.

kamcsatka
 
 


Szilvi, nagy gratula! :D

De azert kisfiu sem kizaro ok a babylegsnek legalabbis nalunk nem :lol:

Orsi! Köszi a beszamolot, szuper, meg a kepek is!

Beszilva! Lattad, hogy a mamamin most indult a het hordozasa BWCC? Nem akarsz csatlakozni, az tan segit. :)
smzsgalf
 
 


a klub nagyszerű volt :D

a visszaút viszont nekem is egy rémálom lett. :( Az Osztyapenko szobortól (illetve a helyétől) lépésben haladtam a Moszkva térig, és onnan haza a 17. kerületbe is lépésben jutottam el :x :shock: rettenetes volt. Majdnem 4 lett mire hazaértünk. aznap már meg se tudtam mozdulni.
nyilván nem tett jót a forgalomnak a hosszú hétvégét megelőző péntek, de szerintem erre azért lehet számítani.

KépKép
savitri
 
 


Zsuzsa: köszi, ott vagyok, már végignéztem őket. Azt hiszem kérek előszöris segtséget valamelyik családtagtól. Ha úgyszem megy, akkor sírok itten tovább :wink:

Kép
beszilva
 
 


Klubbos lányok!
Ha teszteltétek már a polár és gyapjú külsőket, amiket készítettem, majd írjátok meg a visszajelzéseket.
Hol kellene a szabásmintán változtatni, tényleg vízzáró-e stb.?

KépKép
Kép
ilkuchta
 
 


sziasztok

orsi, én is olvastam a beszámolót, nagyon átjön a szuper hangulat:) olyan kár, hogy ennyire messze van tőlünk :( de igaz, Pécshez képest előnyben vagyok!:)

Szilvi, én is szívből gratulálok a kislánykához!:) 5 gyerek..hihetetlen...De tök jó!! :D

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


ORSI, bocs a kisbetűkért :oops: :D

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


orsi - én is így szoktam:-)
egyébként hamarabb feljutok Budaörsről Győrbe, mint a XXVII. kerületbe...
az a jó a klubban, hogy nem ismerjük egymást, mégis jól levagyunk, nincsenek kommunikációs zavarok:-)))
Ilkuchta, legközelebb én is szívesen vinnék tesztelni pelust, ha van rá lehetőség.

kamcsatka
 
 


Szávitri! Te is 17. kerület :D

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Varda, én is:)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Lassan alakíthatunk egy 17. kerületi alklubot :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote="pindi"]S írta:pindizilva, szerintem egy csomag mosószódáért cserébe Liv szívesen megmutatja. :lol: Ő profi a hátihordozásban...


Hahaha, Szilva, be my guest! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Hömm-hömm, érdekes ez a híres gyógytornász pasi.
[quote="ilkuchta"] írta:ilkuchtaRánézett egy kisgyerek fejére és a forgóiból megmondta, hogy beszédhibás;
A forgók helyzete genetikailag öröklött, meghatározott és a méhen belül kialakul. Kérdem én, hogyan hat akkor a szülésnél elszenvedett esetleges oxigénhiány a forgók helyzetére? Szvsz nagy hiba ilyet mondani szerencsétlen aggódó szülőknek.


[quote="ilkuchta"]B írta:ilkuchtaocs, hogy ilyen hosszú lett, de ez még hozzátenném. Elmondta még, hogy az emberiség elleni legnagyobb "gaztett" a bébikomp és a roller. Több kisgyerek is jár hozzá fejlesztésre azért, mert bébikompot használtak a szülők.
Ez valszeg a saját véleménye. Mostanában több cikket is elolvastam ezzel kapcsolatban, és mindenhol azt írják, hogy a bébikomp nem okoz mozgásfejlődési problémát a gyerkekben, csak ha a komp miatt nincs lehetőségük más irányú mozgásra, amihez legalább hónapokat kell folyamatosan kompban tölteni. Sokkal nagyobb baj a komppal, hogy balesetveszélyes.

[quote="ilkuchta"]E írta:ilkuchtalőfordulhat, hogy szülésnél a gyermek akár egy pillanatra is oxigénhiányos állapotba kerül - ami lehet hogy sosem derül ki - és így az egyik oldal "erősebb" mint a másik.
Oxigén hiány nélül is van mindenkinek domináns féltekéje, ez nem egy betegség! :shock:
A jobblábas gyerek jobb lábbal fog lépni a lépcsőre, azzal rúgja a labdát, azt teszi először a mászókára, stb. mégsem fog elsorvadni a jobb agyféltekéje. A jobb lábbal rollerező gyereknek sem lesz semmi baja pont ezért.

[quote="ilkuchta"]A írta:ilkuchta felső első fogak közötti nagy távolság utalhat koraszülöttségre.
:D :D :D Hát, igen. Vagy nem.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Savitri, amúgy Te mit gondolsz arról, amit írtam, hogy jó lenne a vékony Ellaroo-ban hordozni újszülött kortól pár hónapig? (jaj, ne csináljatok már kedvet még egy gyerekhez, ezeket se tudom, hogy fogjuk eltartani:-) és a férjem tegnap kérdezte meg, hogy mit szólnék egy cuki kisfiúhoz??? Erre rámutattam a lyányra: és mi van, ha MÉG fiúbb lesz, mint ez a rosszaság???:-) Nem is beszélve az én, alváshiányból eredő nagyon antipatikus viselkedésemről...)

kamcsatka
 
 


Nagyon lemaradtam a hétvégén, nem is olvasok vissza, bocsánat!! De a KLUB szuper volt!!!
És: itt a legújabb szerzeményünk, amit igazából apának vettem, de reggel muszáj volt dógozóba mennie, majd talán ma este kipróbálják... Addig csináltam pár gyors shot-ot Tomival. Hát, nagyon kényelmes! Még igy, óriás hassal, óriás gyerekkel és elöl keresztben pluszba! A kötél épp elég lett, de tényleg jó!!! Mintha nem is lett volna a mázsa a hátamon! :) Kép Kép

A kötés gondolom, nem tökéletes, de majd csiszoljuk...
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Fú Kriszti... a végén még képes leszek és beruházok egy ilyenbe is:)))) (komolyan... ahogy látom, hogy nagy hassal milyen könnyedén van rajtad... ezt most az Ergónál el sem tudom képzelni... Fú.... (csak az a kár, hogy újszülöttnél nem jó különben tutira rohannék és vennék egyet... így meg még filózok és amíg bírom addig Ergo)
Vendég
 


[quote="kamcsatka"]o írta:kamcsatkarsi - én is így szoktam:-)
egyébként hamarabb feljutok Budaörsről Győrbe, mint a XXVII. kerületbe...

Bocs az offert, de kb. mennyi idöbe telik ez? Marmint Budaörsröl Györbe. Hatha juliusban mi is elerünk a klubba...
smzsgalf
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?