Új privát üzeneted érkezett!

Akkor pár kép:
Kép
Kép
Kép

Kép
babyteve2
 
 


Nicci, remélem, már minden rendben van! Csak betegség ne legyen, az alvást meg majd bepótoljuk (valamikor...)

Kép
babyteve2
 
 


Babyteve: Nagyon aranyos babáid vannak! Tök jó az a szopis kép és a nagytesós is. Nagyon hasonlítanak rád a gyerkőceid! :) Szoktad így egyszerre is szoptatni őket! Nem irigyellek (talán egy picit :) ).

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 

 
 

Nicci:
Sajnálom, ami veletek történt,de hála már jobban vagytok.

babyteve: Nagyon édik a bébik.

Kép
blani28
 
 


Babyteve! Olyan édesek az ikreid! Nagyon szépek! A szopis kép tök jó! Nem lehet egyszerű!!!

Nicci! Jó, hogy újra jelentkeztél! Sajnálom ami történt veletek, de a lényeg, hogy már jól vagytok!!! Kérünk képet Barnabiról!

Én túlvagyok az első ctg-n, minden ok fájás egy szál sem. Most találkoztam először a szülésznőmmel, nagyon szimpatikus és kedves, úgy örülök neki. Jövő pénteken újra, ha addig még egyben leszünk.

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


GRATULÁLOK AZ ÚJONNAN ÉRKEZŐKNEK!!!

Nagyjából visszalapoztam amiket írtatok. Reagálni nem nagyon tudok sajna, de már megvonási tüneteim voltak és alig vártam, hogy jöhessek! :D :D

Köszi a sok gratulációt mégegyszer!

Nagyon klassz itthon, bár hulla fáradt vagyok és Márk sem kutya. Szo 3-4 naposan is alig evett 20-30 ml-ket nagyon furcsa, hogy ehhez képest ez a díjbírkózó 100-at is bevág és így sem bírja soxor a 3 órát, de egyenlőre többet nem bír a gyomra.
Haláli ahogy a kis szumós gyönyörűség fexik a nővére csonk rózsaszín mózeskosarában. Még jó h nem szántam rá magam h vegyek egy kéket, mert az újak jóval kisebbek...bele sem férne 1 hó múlva.
Amúgy egész békés gyerek, de ha megéhezik kb 20 mp-em van h kaját adjak neki. Ennyi anyatej a világba nincs, úhogy fejek neki, mint egy lelkes boci-növendék és pótlom táppal. Sajna a didkókat 2 nap alatt leamortizálta (véreztek és miegymás, így nincs szopi csak fejés). De mivel u.ez volt Szo-val is már nincs lelki traumám h pótlok is.
Teszek majd képet is, mihelyt sikerült csinálnom egyet, de nem egyszerű a sok etet-fej-tisztába tesz-dajkál-aludnék....esetleg eljutnék a fogmosásig...stb dolog miatt.
Szo a nagyinál van így azért sokkal könnyebb. Nagyon tetszett neki a baba, de rám haragszik egy kicsit. Bár erőm nincs már szegényre de azért lassan helyre jövök.
A csípőm úgy kattog...totál szétment a hatalmas baba miatt.

A szülésről nincsenek jó élményeim sajna, nem azért mert olyan rossz volt v bármi csak egyszerűen én nem tudom úgy átélni ahogy a legtöbben h már a szülőágyon közlik, jöhet a köv. bébi.
Egész nap erős menzesz szerű fájásom volt olyan non-stop és soxor majd leszakad lefelé érzésem is, de mivel 1-2 kósza keményedésem nem volt így nem gondoltam semmire. Pláne nem arra h ez az. Elmentünk este még nagybevásárolni is, hogy ha nem lesz baba a hétre legyen mit főzni. Akkor is nagyon fájt. Aztán ahogy hazaértünk és kirámoltam rájöttem h a menzesz szerű fájdalom mellé társulnak keményedések is és amikor egy ilyen van akkor nem tudok megmozdulni...elkezdtem lesegetni az órát és 30 perc alatt rájöttem ezek kemény 5 percesek. Nagyon fájt de még mindig nem hittem el. Aztán apa mondta h mivel nagyon kapaszkodok ha jön egy fájás jobb lenne megnézni a kórházban legföljebb potyázunk. Az autóig eljutás is komoly gond volt mert 2 percesre váltottak és egyre erősödtek..az autóban már 30 mp-esek voltak. Mondtam apának jobb ha siet mert sztem levezetheti a szülést is akár. 20 perc alatt a kórházban voltunk és már 6-7 cm volt a méhszáj. :shock: , a fájások között viszont már nem volt szünet, úhogy könyörögni kezdtem császárért majd mikor mondták h egy órán belül baba lesz és jók a sívhangok és jobban járok ha simán szülök, akkor fájdalom csillapításért...de ezt nem kaphattam mert nem volt rá idő szerintünk...de kaptam méhszájlazítót ami miatt megint lett szünet 2 fájás között, oké h csak 20 mp. de lett és ez is segítség volt már.
3-4 nyomásra meg is lett a baba a végén. Apa végig ott volt és lelkesen dícsért....komolyan mondom ez olyan sokat jelentett mint egy kisgyereknek... :oops: néha még reklamáltam is, hogy na ügyes vagyok? Amúgy eme pár mondaton kívűl nem nyikkantam meg...nem vagyok a kiabálós fajta...no ezért is megdícsértek. :oops: :D Komolyan mondom így visszagondolva kész röhej, de akkor annyira sokat jelentett.
Nem volt gátvágás sem, doki mondta h annyira szétment a csípőm a hatalmas kölök miatt h nem kell vágni, egy nagyon pici repedés lett és belső varratok is, de ez utóbbit nem érzem ivel nincsen sok idegvégződés ott belül. Csak a csípőm ne kattogna ennyire és menni is nagyon nehéz. Dokim szerint ne is csodálkozzak.

70 kg-val mentem szülni, mikor tegnapelött hazajöttem már csak 61 volt, és mára 60 lett. A pocakom szinte teljesen eltűnt. A hasszorítót csak azért hordom mert összenyomja a csípőm is és így könnyebb járni.

babyteve: nagyon komoly a szopis kép! :D nekem nem megy sajna de a mellméretünk úgy látom u.az. :D Apa álma nekem rémálom mert most van a szilikon-szindrómám (orvosi nevén tejbelövellés)...remélem 1-2 nap és átesek rajta mert kihalok tőle.
Vendég
 


Nah... végre én is géphez jutottam és még kicsit siekrült is pihennem.

Pöttöm alszik, jól bekajcsizott és közben még a pelust is legyilkolta tisztességesen. 2-3 óránként öl a ciciért és miután az egyiken végzett büfi, pihi, majd kis nyöszörgés az ágyikóban vagy a szopizós párnának kinevezett kispárnán, kis erőlködés, majd kínyírjuk a pelust, kicseréljük és folytatjuk a zabát, és ha elfáradtunk(ájulásuig tart nála a dolog :roll: :lol: ) büfi és 10 méter mélyen durmolunk a kövi szopiig... :roll: Ilynekor van 2 óra, amikor bezuhanhatok az ágyba vagy eszek, stb. Egyenlőre viszont akkora a kupi, hogy inkább apránként pakolászok és próbálok rendet csinálni. Párom szerencsére itthon van velem, így nem egyedül én ugrálok Pöttömhöz.

Az első itthon töltött éjszaka kemény volt... kb. 9kor sikerült megfürdetni, mert addigra lett meleg a szobában. Aztán szopi, és pelus csere is volt. Amikor végre kikapcsoltuk a tv-t 11 körül, hogy aludjunk, babóca irdatlan balhéba kezdett a kiságyban. kb. 3-ig folyton sírt, és addig hergelte magát, amíg a vacsi egy része kibukott belőle. Majd újra éhes volt. Párommal felváltva keltünk fel és cseréltük a pelust, mert nagyon fájt a pocija és ment a hasa. Azt hittük, tisztán majd végre elalszik, de nem... 3-kor sikerült rendesen megszopiztatni, és reggel 7-ig meg sem nyekkent. Addigra már mi is kikészültünk rendesen, de túléltük. Mostmár nagyjából betartjuk a 3 óránként szopit, de ha éhesebb, előbb is belefér. Hát most kb. ennyi van veünk.

A szüléssel kapcsolatban majd később mesélek. Annyi röviden, hogy akkor páromat mindenhova kívántam, még szerencse, hogy nővérem volt bent velem szülőszobán. :shock: :lol:

Na de nem akarom ezzel megtölteni az egész oldalt... már így is bőven elég lesz belőlem szerintem... :oops:

A soron következőknek pedig mennek a drukkok.

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Sziasztok!

Hát nekem is vannak szoptatási problémáim. A kicsi nem fogadja el a cicit ezért mindig fejem és cumisüvegből kap enni. viszont a mai napon azt látom,mintha kevesebbet tudnék lefejni. Elkezdtem aggódni,ha ez így marad,mehetek a dokihoz,hogy írjon fel tápszert. Járt már valaki így?

CSászárosok:: 2 hete műtöttek és a bal farom még mindig iszonyatosan fáj. Nektek is fájt? Vahy valami szurit rosszul adtak volna be? De akkor annak már el kellett volna múlnia?
vagy tévedek,

Kép

Kép
mannogab
 
 


Celesztina: emeltem..de a szülésznőm javallatára szigoruan.. szóval sztem kérd ki te is vki eüs véleményét vagy szólj a dokidnak.
nem tudom van e allergiára..nem vagyok amugy homeós..a közelünkben patika sincs ami homeós szereket árul..győrben vettem a CH5öt a CH15öket pedig a szülésznénitől kaptam

Babyteve: igen ugy láccik rosszkor rossz helyen :( köszi a drukkot :D

Nicci: Hogyne emlékeznénk :) neked is jó babázást :)

Lolka: köszi neked is :) énis ugy vagyok ezzel..40. hétig okés is vagyok..de utána tudom hogy megfogok őrülni az aggódástól..

Babyteve: olyan szépek az ikrek..uhhh..és mekkora cicik :D

Nono: üdv..örülök hogy irtál..kiváncsi voltam hogy is történt minden ily hirtelen nálatok :)

na ma baba??? lányok?
mert ünnepeken még sosem volt szülésünk és hát holnap holnapután pünkösd..
ja amugy nem lesz front..celesztina te kérdezted..hétfőn sem még...
Vendég
 


mindenkit irigylek a palacsintáért:)

Lituka, nálatok is naponta van nst a betöltött 40. hét után, nem?

mi ma voltunk másodszorra sétálni. csak 15 percet. csatolok képet. olyan aranyos volt:)

szopi rinyám:
séta előtt egyszerűen nem volt hajlandó a jobb mellemet elfogani, pedig volt benne tej, alig evett valamit, mert küzdöttünk, azt is a másik mellemből. így hamar éhes lett, hagytam kicsit nyöszörögni, majd olyan simán evett a jobb mellemből. mitől lehet ez?

babyteve, én gyerek szoptatásával küzdök, te meg...:) zseniális a kép

mannogab, én iszom valamelyik filteres szoptatós teát, nem tudom az segített-e vagy az egy pohár kecskerutafűtea, de érzem a változást....szóval most megyek és iszom még egy kecskerutafűset, mert arra gyanakszom:)

lolka_zs
 
 


ja az kimaradt: Nono nem semmi a szülésed. én is sokat adtam volna hajnalban egy császárért, de azért így utólag csak könnyebb felépülni. a szobában a kórházban volt 2 császáros, nagyon nyomorultul érezték magukat.
a csípődre mit mondanak, mennyi idő, míg jobban leszel?

lolka_zs
 
 


lolka: én is örülök h nem csaszi lett a vége. azért ez így sokkla könnyebb, csak amikor nagyon fáj és összefüggő a fájás akkor az ember már mindenért képes kunyerálni csk h vége legyen.
a csípőmnek 6 hét amíg totál visszaáll, de napról napra jobb. Csak néha bicegek és nem tok felállni de fájdalom nincs szerencsére. Ez sincs mindig csak ha nempihiztem eleget.

Nálam tombolnak a hormonok. Vagy pánikban vagyok h mi lesz 2 gyerekkel v nagyon boldog ...szval v sírok v vigyorgok. Szo után is így volt. Nem tom már meddig de nem könnyű. Ezek totál bepánikolok dolgok zavarnak csak....nagyon gáz. Remélem max 2 hét és lecseng.
Vendég
 


megértelek én Nono, ugyanez volt nálam is:)

csak én nem mertem mondani a dokinak, csak a férjemnek:)

sírás vigyorgás is ua.:)
ma bőgtma szopttáson, a csíksomlyói búcsún..és észrevettétek, hogy most van aszomorú reklámok időszka? az '% miatt. minden este sírva fakadok valamelyik, kutyusos, beteggyerekes...reklámon.


a képek lemaradtak.. Kép Kép

lolka_zs
 
 


Lolka: jók a fotók :)

Bolygó: talán lehet vmi a levegőben, ma én is nagyon takarítottam -vasaltam, porszívóztem, felmostam... Szerencsére most van hozzá energiám :wink:

Nicci: én is emlékszem rád, ha jól emlékszem :wink: remélem nem gond a poén. Sajnálom, hogy olyan beteg lett a kicsi, de még jó, hogy hamar rendbejött, bár az a 8 nap nagyon hosszú lehetett Nektek :(

Babyteve: nem semmi a tandemszoptatás (ugye, így hívják?) Nagyon ügyes vagy, le a kalappal! És milyen édesek a kicsik!!! Csak úgy olvadozok. Jól kijönnek egymással? Hallottam, hogy van, akik nagyon jól kijönnek, de akadnak kis verekedősek is.

Nono: ez a kattogás nem hangzik túl jól :roll: mielőbbi jobbulást!!! Viszont klassz, hogy olyan sok kiló lement már rólad :wink:

Lituka: köszönöm a homeo-infot meg a frontról is. Kár, hogy nem lesz, az segíteni szokott, ha jól rémlik. Ugyanakkor reménykedtem, hátha a hétvégén megindul kisbabó, de tényleg nem volt még ünnepi fórum-baba, talán most sem lesz egy sem... de én egy hétfő esti szülés-beinduláősnak is nagyon örülnék :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 


Húha, most aztán nagyon 7vége van :shock:
Vagy csak sikerült mindenkinél jobban kinyírnom a topikot :wink:

Jó reggelt!

Tegnap beájultam, nem bírtam ébren maradni 9 után :roll:
Ma meg iszonyú hányingerrel ébredtem. :?
Tényleg, mára vagyok kiírva :lol: még nagyobb pénzösszegben is fogadnék, hogy túlhordom, de régebben is írtma, hogy számítok erre :cry: azért remélem nem sokkal fogom th.

Kép Kép
celesztina
 
 


Lolka, nagyon jók a képek! Édi Marci baba! :wink:

Celesztina! Drukkolok neked, hogy minél előbb kibújjon a kiccsaj :D
AMúgy csodálom a türelmedet.... vagy csak nem panaszkodsz? Én ilyenkor már bizti sík ideg leszek, hogy mé nem szültem még meg... :roll: (ha eljutok idáig, de nem fogok, neeeem-neeeem, az nem lehet :lol: )

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Bolygó???
A Te gyerkőcöd nem ilyedt be az indítástól?

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


És Anetto? Nagyon eltűnt....

Nono! Mikor raksz fel képet? Nagyon kíváncsi vagyok a "pici" fiúra!!!

Gitka! Szép nagy pocakod van! :wink:

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Babyteve,
olyan aranyosak a babák, te pedig nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól megy a szoptatás!

Nicci,
örülök, hogy jelentkeztél. Sajnálom a betegséget, de a lényeg, hogy már minden OK. Lázár hogy fogadta a kistesót?

Bolygó, Celesztina, Lituka
Drukk!+++++++

Anetto szerintem már babázik, nagyon eltűnt.

Klarka,
hogy van Atti?

Nekünk me jó éjszakánk volt. Beni 1/2 9kor evett, nézegetett egy fél órát az ágyában, elaludt és 1/2 4kor ébredt. Úgyhogy ma én is aludtam egy jót. :D Aztán 7kor szopizott, azóta alszik.
Jó lenne, ha ez így is maradna.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Nono,
remélem hamar rendbejön a csipőd! Szonja meddig nagyizik?
Ilyen bőgős nevetős időszakom nekem is volt, de szerencsére hamar elmúlt.

Celesztina,
Dani nem a mi ágyunkban aludt, én aludtam mellette a földön és fogata a kezem. Aztán egyik barátjánál látott emeletes ágyat, ami nagyon megtetszett neki, ő is mindenképpen az emeleten szeretett volna aludni és mivel Liza is kinőtte a kiságyat vettünk egyet. Megbeszéltük vele, hogy már olyan ügyes nagyfiú, hogy tud fent aludni, anya pedig nem tud ott melléfeküdni. Megértette, azóta semmi gond az alvással.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Lolka,
Aranyosak vagytok! Fel a fejjel, idő, amíg megszokjátok egymást. Beni egyébként akkor rángatja szopi közben a fejét, ha pukiznia kell.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Gabcika: á, én is nagyon türelmetlen vagyok már, férjem is, de sejtettük, hogy később foganhatott (hosszabb volt a ciklusom) így számítottunk túlhordásra -mint Launál is. Maga a plusz idő nem lenne gond számunkra, csak jövő héten már 2 naponta nst amit nehezen tudunk megoldani, emiatt lenne jó, ha már mielőbb kibújna.
Anettoonak ha jól tudom kedden vagy szerdán indítják a bébit, ha addig nem indul magától, gondolom készülődnek :) Nagyon szorítok neki(k) előre is!!! +++


Andi: köszi a drukkot :) Klassz, hogy hosszan tudtál aludni, biztos egyre több ilyen éjjel lesz :wink:
Nem lehetett semmi Neked Dani mellett így aludni! :shock: De milyen jó, hogy akkor magától elhagyta ezen szokását :) Nálunk az éjjeli szopik miatt vittam a nagyágyba aztán persze megszokta, bár az is igaz, hogy a kis rácsosat mindig is utálta, még du. sem tudott ott aludni igazán jót.

Kép Kép
celesztina
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:42-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Felsoa: Én is félek hogy elrontom azzal, hogy Liza nálam alszik, de olyan nagyon jó :) És én még mindig folyamatosan "búcsúzom" és szeretnék minden percet kiélvezni a törpével....szóval marad az ágyamban, és kockáztatok :)
Legalábbis addig marad, amíg szopik éjjel :)

Én ma mondtam az uramnak, hogy lehet osztogatni kellene a genetikai állományát :) Mert sok anya oda lenne az én gyerekeimért :) Ugyanis Liza pontosan olyan jó gyerek, mint Kata volt. Eszik, alszik, nézelődik....nem hasfájós, nem hisztis. Tegnap onnan jöttem rá, hogy fáj a hasa, hogy kicsit erősebben kapálózott, mint szokott. MEgtornáztattam, és csak úgy ropogott a pelenka. De még akkor sem sírt...

Ma reggel gondolkodnom kellett, hogy szoptattam-e éjjel :) De igen, eszembe jutott hogy félrenyelt :)

Mikor világosodik? 3 körül? Szopizott este 10-kor, 3 körül, és utána 8,40-kor keltünk legközelebb... szétaludtam magam, szarul is vagyok.....

Ha lenne elég tejem, akkor én lennék a legboldogabb anya, de így szívesen cserlénék bármelyik anyukával, akinek ugyan sírós a babája, de cserébe 100-150-eket szoptat....

Na megyek, megyünk anyóshoz ma, és készülnöm kell....még van kb 1,5 órám, mire kell a prüntyügő...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Szép ünnepi napot mindenkinek..:)


Lolka: nem nálunk kétnaponta..eddig pedig hetente volt.
köszi a képeket :)

Celesztina: nagy drukkok neked is +++++++++++++++++++++++++++++ meg Bolygónak is továbbra is...+++++++++++++++++
Anetto nem jelentkezik..lehet ő már babázik is !?

Andi: köszi a drukkot..de semmi semmi semmi nálunk..azt hiszem igy hogy 1 hónapja egy kósza keményedés sincs igy nehéz lesz :)
ma esküvőre kelett volna mennünk de nem bírok...a bokám nem igen bir már el és eléggé fáj..emelett alig aludtam mert majd szétszakadt a csípőcsontom ujra..de hát a végén járunk mit is várjak :)
Beni akkor téged hagyott alukálni :) az emeletes ágy jó dolog..mi is hárman vagyutnk nekem meg bratyesznak az volt..és persze ő aludt fenn :)
ja meg akartam kérdezni hogy nálunk Győrben nem csinálnak flowmetriát??? megmondom őszintén engem az is kicsit zavar hogy Uh sem volt már 34. hét óta..:(

Celesztina: jó neked hogy készültél a túlhordásra..nekem még ugyan 2 napom van de pontosan tudom mikor fogant picikém..plusz minusz 5 nap..biztosa ciklusom is meg azt is tudom mikor voltunk együtt..és hát nekem igazán nem kéne túlhordanom..

Nono: jobbulást neked :) látod mi még páran nyomorgunk :) és várom a képeket...
Vendég
 


Lituka,
nincs sajna flowmetria, csak külön kérésre. Én 36. hetesen kikönyörögtem egy plusz UHt a dokimtól, de ott sem volt, csak a méreteket nézték. És még lett volna a 40. héten is egy UH, de arra már nem jutottam el. De az is csak a méretek végett, mivel Beni elég nagynak tűnt az UH-n. Szerintem,kérdezz rá a dokidnál vagy Timinél, lehet NST után csinálnak egyet.

Most megyeünk virágot ültetni, ma már nem bizti, hogy leszek.
Szép napot mindenkinek!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Zsuzsófi,
én is imádom ám, amikor rajtam szuszog, pár nappal ezelőttig, így aludt el minden este. De három napja leteszem az ágyikójába - persze egy kis bujás után - elnézeget egy darabig és utána elalszik. Úgy vettem észre, hogy így jobban is alszik. Én nemigazán merem közénk venni, tudom hülyeség, de félek, hogy összenyomom. Egyszer aludtunk így meg sem mertem moccanni.

Nono,
tök jó, hogy Te is sokat aludtál. Ma én is olyan friss vagyok, mint már régen nem. :D

Na most már tényleg megyek.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Andi, most meséljem el, hogy ma éjjel kerestem a gyereket???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ugyanis éjjel arra ébredtem, hogy Kata befeküdt mellém az ágyba, oda, ahol elvileg Liza helye van... mindjárt betojtam, hogy ráfeküdt,. és kerestem hogy hol van...Kata alatt nem volt, a másik oldalamon nem volt, néztem a földön hogy leesett-e, ott sem volt...erre benéztem a hasam mellé a takaró alá, hát ott feküdt összegömbölyödve, háttal szorosan a hasamhoz bújva :) Csak a bőröm hiányzott róla, pont olyan volt, mintha terhes lennék :) Áttettem a másik oldalamra, Kata nehogy megrúgja, utána nekem is vigyázállásban keleltt aludnom ,emrt csak úgy fértem el kettejük között :)

Tamás szokott parázni, hogy nehogy összenyomjam a bébit, egy ideig szórakozott is vele, hogy arrébb teszi a gyereket, de egyszer fentmaradt, és észrevette, hogy alighogy elhúzza Lizát, már újra belém van bújva :) Ugyanis a csajom fél méterről is visszamászik hozzám :) Valamelyik este az oldalán feküdt, amikor arrébbmentem, hogy összebújja kapával kicsit, és ne költsem fel. Kispiszkom meg hasrafordult, és utánammászott :)

Egyébként se Bence, se Kata nem aludt velünk, mégis ilyen 1-3 éves koruk között átjártak hozzánk (mármint Bence múltidőben, Kata most műveli) majdnem minden éjjel megjelenik valamikor. De Bencénél is elmúlt, és KAta is egyre később jön át, legtöbbször csak 4-6 óra körül.

Az meg a másik hogy csak addig fog Liza mellettem aludni, amíg szopik éjjel. És egyre kijjebb tolja ezt az időt már most. Sokáig éjfélkor és 3-kor szopott, aztán 1-2 között, és 6 körül, most meg már 3-kor. Ha ez kitolódik 6-ig, akkor ő is megy az ágyába.
Egyébként nappal ő is úgy alszik mint Beni. SZopi, utána názelődik kicsit, játszunk vele (amennyire lehet egy 3 hetessel :)) majd ha nyűglődni kezd, megkapja a cumit és leteszem az ágyába. Néha vissza kell adnom 1-2x a cumit, de elalszik egyedül. Nem is lennék hajlandó altatni, mert nem akarok úgy járni, mint anyum, aki 4 éves koráig ölben altatta el Pankát, emrt azt szokta meg. Nekem mind egyedül alszik el.

Na megyek, Liza mocorog már, és készülnünk kell, megyünk anyóshoz ebédre (vagy ezt már írtam??? :lol: :lol: :lol: )

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:42-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Biztosan volt már téma itt...
De érdekelne a véleményetek:
Hason vagy háton? Hasfájásra tényleg jó hason? Vagy csak így jobban elfárad és azért nem sír annyira?
Ez a bölcső.., ki sem mondom para rendesen beszarat, pedig mi mindannyian hasonfekve nőttünk fel.


Marjan

Kép
marjan78
 
 


Nono: Nem semmi gyorsaságú volt a szülésed! Szörnyű ez a csípő-szétesés, ma NST-n nekem bealudt a picuri, és lépcsőztettek, hát apa úgy vonszolt magával, mert nem bírtam menni, legszívesebben beszóltam volna a dokinak, hogy ne szórakozzon már, hogy ekkora hassal, széteső csípővel ez emberkínzás, mikor simán menni is alig bírok, nemhogy lépcsőzni! Remélem, mihamarabb meggyógyulsz, és visszaáll minden a régibe.
Most látom csak a babádat! Nagyon édes! Látszik, milyen fejlett kis húsos csecsemő (nem 6 naposnak néz ki!)! :)

Celesztina: Drukkolok, hogy ne járj úgy, mint én, hátha neked is hamar kibújik, mint Nononak!

A többieknek is drukkolok nagyon! Anetto, Lituka: +++++++++++++++++++++++++++

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


nono, babyteve, lolka
helyesek a gyerkőcök! babyteve, nem semmi a 2 melles-gyerekes mutatvány! hát, nem irigyeltelek meg...

Anyukák!
Ti babáitok is éjszaka sokat nyöszörög? Esetleg felsír, horkant, stb.?
Ma éjjel (is) Dani rengeteget művelte a fentieket, de aludt. Csak mi ébredtünk fel sokszor, hogy akkor most mi van, menni kell szopiztatni vagy nem? De fél 4-ig kibírta. Lehet, hogy tovább is bírta volna, mert elég álomkórós volt, csak az én ciciim már durranásra készen álltak.
Nem tudom, hogy most 1-gyel kevesebbszer eszik/nap, hogy ez a tejmennyiségre hatással lehet-e negatív irányban...Remélem nem.

Szép napot!

Kép
1bambi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:43-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:43-kor.
Vendég
 


Nono: Nem hagynak most már szenvedni, csak keddig, akkor indítanak (méhszájtágító zselé, stb), ha addig nem indul be magától. De azt mondta a dokim, hogy kicsit már tágultam a két nappal ezelőttihez képest. Nem tudom, hogy elég lesz-e, de remény az van, + a nyákdugóm is elment délelőtt! :) Fájások terén viszont még semmi! :(
Én is már úgy babáznék, nem érdekel a nemalvás sem, mert így is nehezen tudok aludni. És legalább már nekem is javulna a csípőm.

Örülök, hogy Márk jó baba!

Egy intim kérdés: Ha a nyákdugó elment, igaz, már nem lehet szexelni a fertőzésveszély miatt?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


sziasztok

látom mindenki családozik. így legalább könnyebb elolvasni :)

mi éjjel hason altatjuk, mert úgy jobban szeret. meg a fejét már a 4. naptól jobbra -balra átrakta így gondolom, hogy nem lesz semmi baja. a babakocsiban, meg nappal időnként háton is alszik (attól függ, hogy sikerül leraknom az ágyába).
Hédi is nyöszörög, ő nappal is ébredés előtt akár már egy órával hamarabb. de ő is alszik közben, ez biztos az alvásnak valamelyik szakaszára jellemző a kölköknél. én éjjel csak akkor keltem fel a nyöszikor, ha ennie kéne vagy már nagyon hangosan nyöszizik és nemtok aludni. akkor már inkább egyen és utána aludjon 8)

zsuzsó mennyit szoptatsz? hányszor és mennyit eszik?(ha méred)

nono cuki baba és garatulálok hozzá!

kismamik kitartás!
egy kép Hédiről
Kép
toncsi

toncsi80
 
 


Toncsi: Hédi nagyon édes baba! Úgy néz, mintha már gondolkodna! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Sajnos visszaolvasni nincs időm! Csak annyi, hogy Szőlőnek és Gabonak hatalmas gratula!!

Mi már itthon vagyunk tegnap óta, de még meg kellett szokni az itthon létet is!
Jól vagyunk mind a ketten, rakok fel képeket is! Sajnos a szoptatás még nehezen megy, mert nem nagyon akar szivni. Bár hozzáteszem tejem sincs sok. Fejem rendszeresen és csak reménykedni tudok, hogy jobb lesz a helyzet.
Egyébként Atti baba nagyon aranyos. Ha teli a poci, akkor durmol sokáig. Az éjszakát szinte átalussza. Nagyon jó gyerek!
Röviden leirom a szüléstörténetemet. Számomra a szülés csodálatos élmény volt. Amennyire féltem tőle, annyira szép volt!
Ilyet kivánok mindenkinek! :)

Szüléstörténet:
Kedden reggel még mentem ctg-re, vezettem, boltba vásároltam.Igaz, nagyon elfáradtam és el voltam kenődve, hogy mostmár heti két ctg, amit nagyon nem szerettem.
Délután pihiztem, este megnéztem még a vészhelyzetet és gondoltam, mostmár alszok.
Ahogy kikapcsoltam a tv-t, abban a pillanatban éreztem hogy folyik a magzatviz. Épphogy eljutottam a vécéig. :)
Majd dokit felhivtam és irány a kórház.
Ahogy beértünk, elkezdtek vizsgálgatni. Két ujjnyira ki voltam akkor már nyilva, de semmi fájás. Igy ctg és fájás mérés.
Magzatviz elfolyás: 22:30 körül volt. A fájások hajnali 3-kor kezdődtek el. Rögtön 3 percesek, de elviselhetőek. Kb. 6-ra már 4 ujjnyi voltam. Gyorsan előkészitettek, beöntés, fürcsi, orvos értesités.Utána fájáserősitőt adtak. Hát az nem volt kellemes, de tudtam, hogy nemsokára már láthatom a fiamat! Megérkezett a dokim is és rá fél órával, kb. 5. fájásra, nyomásra megszületett a mi csodálatos kisfiúnk Attila! :)
Rárakták a mellemre a kis magzatmázas testét és összebújtunk.
Amig összevartak, mert sajnos kellett gátmetszés, addig elvitték őt lemérni, megfürdetni, majd jó 1 órára rám rakták és megcsodálhattam.
Köszönettel tartozok Nagy Zsuzsa szülésznőnek, hogy olyan kedves és figyelmes volt. Végig biztatott, tájékoztatott mindenről és mellettem volt.
Továbbá köszönettel tartozok Dr. Bán Zoltánnak szintén a figyelmességért, közvetlenségéért.


És egy pár kép még:

Kép megérkeztem :)

Kép együtt a család :)

Kép sziasztok

Kép Ásitunk

Edina


Kép
medina83
 
 


És mostmár új vonalzó is kell! :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina: Még egyszer GRATULÁLOK! Örülök, hogy szép élmény volt a szülés, ügyesek voltatok! Biztos lesz elég tejed! Nagyon kis ari baba Atti, nem semmi az az ásítás! :)
Remélem, nekem is ilyen szép emlék lesz, mert én úúúúgy félek!!!

Megyek, lepihizek. Gyűjtöm az erőt keddre. :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:43-kor.
Vendég
 


Medina: nagyon nagy graula mégegyszer és nagyon szép a picur és a történeted pedig irigylem :)

Bolygó: sztem sem...szóval sztem nyugodtan..én ugy tudom hogy amig a burok megvédi addig nincsenek ilyen bajok..
jó neked..én ezt a hátam közepére sem kívánom..
aludni sem tudok ugy fáj a derekam nemh azt :)

megnéztem megint kedden sem lesz fronthatás...hihetetlen már komolyan..annyira minden ellenünk van :( :(

én meg olyan fosul..allergia..bokafájás..derékfájás..fejfájás..hányinger..hasmenés..fáradtság...de egy fájás avagy keményedés semmi..apa éjszakás ma holnap is ..ugyh marha jó a kedvem :( na de nem nyavalygok...
mert már csak én panaszkodok mindig :( :(
Vendég
 


Bolygó: Gondolj arra, hogyha félsz, hogy nemsokára láthatod a babódat és ez óriási erőt tud adni. Kitartás!!!

Lituka: Neked is csak azt tudom mondani, hogy kitartás! Asszem te irtad, hogy ott alul egész párnás vagy.
Nekem is olyan volt a szülés előtt 2 nappal. Úgyhogy van esély rá, hogy elindul útjára a kisember.

Rólunk: Úgy néz ki, kezd beindulni a tejtermelés. A picur is szopizott elég sokat és még fejni is tudtam. Kezdek megnyugodni!!! :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina : köszi :) de nekem semmi sem segít..alul egész párnás vagyok..de napok óta..
nyákdugóm nincs másfél hete
hasmenésem több mint egy hete
derekam leszakad 2 napja
egymillió olyan tünet van amire azt mondták na akkor ez az...pár nap..de semmi a napok meg csak telnek én meg egyre elkeseredetebb vagyok..

de köszönöm a drukkot...:) megteszek mindent azért hogy kitartsak...

időjárásjelentés a sorstársaknak: http://idojaras.origo.hu/kozeptavuelore ... index.html
csütörtökön várható először egy kettős front :)

sztem Anetto tuti babázik már..megbeszélte vkivel hogy ir smst??
Bolygó neked még max 2 napod van..huu de izgi..

aztán meg már lassan én leszek a első aki még pocis :)

többi csajszi hogy van????

mamik és babók pedig bizti ebben a szép időben sétálnak..:D
meg családoznak :)

én is akarom már hogy teljes legyen a családom :)

Medina: örülök hogy megy már a szopi..olyan jó olvasni hogy Attila 4 napos :) meg Nonoéknál is hogy Márk 6 napos :)
Vendég
 


Először is gratulálok Medinának! nagyon szép baba:) úgy tűnik a SOTE-n szép babák születnek:) fogadott szülésznőd volt, vagy neked is az ügyeletes szülésznővel volt ilyen szerencséd, mint nekem is?

Mindenkinek aki szülni készül kitartás!

A kis Márk és Hédi iszonyú aranyos.
nem semmi mennyit eszik Nono.
én már mérni sem merem. ha mérem, akkor mindig szar:(
cseperedik ez a lényeg és ma aszopi is megy, remélem így is marad, fejni meg nem fejek:( ahhoz béna vagyok

mindenki hazsnál légzésfigyelőt?
mi megvettük, de még nem üzemeltük be. paramami vagyok, de elemet kéne venni meg elolvasni mit hogyan kell... mi ha evett és nem nagyon büfizett, akkor oldalt fektetjük, egyébként háton

mikor lesz az, hogy akkor kell neki enni adnom, mikor kér és nem 3 óránként? szóval mikor kezdhetek reménykedni, hogy többet aludjak 3 óránál?

lolka_zs
 
 


Lolka: elég sokan irták hogy nem vettek..mi pl igen..de én még nem használom :) egyébként azt mondják 2 hónapos korától is ráér beüzemelni..de majd csak ir olyan mami aki tapasztaltabb már ebben..

LESZAKAD A HÁTAM.......:( milyen jó lenne ez azt jelentené amit már nevén sem merek nevezni :)
Vendég
 


drukkolok, hogy az legyen:)

köszi, megnyugtató ez a 2 hónap:) akkor majd az új lakásba

de mindig figyelem, piszkálom szegényt sztem csak az én parám miatt kell.

lolka_zs
 
 


Bolygó, Lituka,
Kitartás! Hát, nem irigyellek Titeket.
Nono,
És meddig tartott Szo-nál ez az éjszakai "hang-arzenál"? Annyira már nem zavar, ma éjjel nem hallgatóztam már annyit :lol: :lol: :lol: Csak az első jó pár éjjel volt fura, meg hát rájönni arra, hogy most ébren van-e vagy nem. Mert azért van, hogy nem csak 1 pillanatra sír fel, hanem kicsit hosszabban.
Lolka,
nálunk elejétől kezdve be van üzemelve a légzésfigyelő. De az első két hétben rengeteget riasztott tévesen. Totál ki voltunk akadva, aztán átpakoltuk párszor, hátha mi raktuk rosszul. Aztán most már csak nagyon ritkán "pittyen" egyet, amikor Dani nagyon elmászik az ágyban.
Lehet, hogy Dani súlya túl kicsi volt, és azért nem érzékelte minden légzésvételét.
medina, toncsi
köszi a képeket, helyesek a babók...
nono,
azt akartam kérdezni még, hogy jól láttam? a 2. képen márk tényleg vigyorog?
mosoly, vigyor,
van olyan anyuka, akire már tudatosan rá mosolygott a bébije? mi még várunk, de már olyan jó lenne...ráadásul azon röhögünk most, hogy mindenhol az van írva, hogy 25 cm-ről nézze anyukája a babáját és a baba hosszan tanulmányozni fogja az arcát, mert az anya arca a legkedvesebb. hát az enyém nem az, mert minden mást néz, csak engem nem...most még röhögünk rajta...de remélem lassan tényleg rám néz hosszan és elmosolyodik...

Kép
1bambi
 
 


én is azt néztem Nono, hogy mosolyog. mondtam is Zolinak, hogy mennyire tuti eza forgó játék hogy figyeli, mi milyen mocsok szülők vagyunk, hogy nem vesttünk neki ilyt. illetve vettem az ikeában, de nincs mire feltenni....erre nem gondoltam:)

milyen légzésfigyelőtök van Bambi?

lolka_zs
 
 


hogy eltűnt mindenki...

biztos sétálnak a szép időben

nekünk még csak picit lehet. már 3szor voltunk 20 percet. mikor lehet több időre menni?

az én babám iszonyú jó gyerek, hogy ennyi időm van itt ülni. ma már dolgoztam is, mostam, mosogattam, pakoltam...baromira ráérek:) le is kopogom:)

íme most Marcika Kép

lolka_zs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?