Új privát üzeneted érkezett!

Andi,
köszi a kimerítő választ! Bevallom, pillanatnyilag nincs igazán szoros napirendünk, ami a kajálást illet. Szóval, nincs meghatározott óra (kiv. az elsőt reggel meg az utolsót este), inkább időintervallumok. Ezt nekem mégmindig nem sikerült igazán precízen kialakítani, elég lazán élünk 8) , azért is parázok előre :roll:

Nem a körömágy sárgás, hanem a körme aljától kezdődő bőrrész az uccsó ujjpercén :?

KépKép
lili73
 
 


Lili,
sztem napirend nélkül nehéz az élet ikrekkel,legalábbis nekem az lenne.De gondolom 3-4 óránként esznek,feltételezem,hogy egyszerre.Én úgy csináltam mindent az elejétől kezdve,hogy mindig egyszerre tettem le őket aludni,egyszerre etettem,ilyesmi.Így könnyebb minden,mint külön-külön.

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi
persze-persze,
csak nem pontban mindig ugyanakkor van evés minden nap.

KépKép
lili73
 
 

 
 

Ha belegondolok, ez azért lehet, mert ha nem várom meg, hogy igazán éhesek legyenek, nem esznek igazán jól. Ha meg eszeget mondjuk 40-et az általam meghatározott időben, és nem igazán akar többet, az nem túl szerencsés. Persze, valszeg előbb-utóbb beállnának arra, hogy éhesek legyenek, amikor kajaidő van...

KépKép
lili73
 
 


Lili!
hasonlókat tudnék írni mint Andi, annyival hogy én nem főzivel kezdtem a hozzátápit hanem gyümivel a 10órai szopinál. Nálunk is napirend volt és szinte van is ma is nekem nagy segítség volt én szeretem tervezni a napjainkat. Hamar megszokták és ők is tudjákmi után mi jön.

Én a hozzátápinál szinténe gyszere egy kanál ide egy kanál oda adtam nekik.Azt is el kell döntened hogy csak kostoltatni akarod őket vagy szopit kiváltani vele mert ha szopit kiváltani akkor előbb add a hamit és utána szopi ha csak kostolás az új ízek miatt akkor előbb szopi utána az új íz. Én is azt mondom olyan idszakot válasz amikor nem fáradtak és ne várd meg hogy totál éhesek legyenek mert akkor csak sírás lesz belőle legalábbis nálunk akkor vihettem a kanalamat és a kajámat a lakás másik felébe.

Kata!
Neked már egyedül kanalazik a kisfiad? Fúúú nagyon ügyes. Hát nekem nem vagyis igen turják a tálat nem is kezdődhet el a kaja anélkül hogy nekik ne legyen kanál a kezükben nyalogatják is de kaját nem tudnak rátenni. Ha segítek igen marha boldogok csak épp ketten vannak és így min fél óra lenne az evés. :oops: :oops: :oops:

Tényleg IKRES ANYUKÁK!
Mikortól "érdemes" egyedül hagyni próbálkozni a gyerköcöket kanállal enni? Az ésszerűség határán belül mármitn tudom kosszal fog járni meg minden de amikor a gyerekek már tényleg képesek erre az nyilván minden gyreeknél változó de mikor van mégis kb. az ideje amikor illik elkezdeni?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


csajok! titeket nem idegesít ez a címlapbabás ablak, ami felugrik? én nem tudom bezárni és mindig rossz helyen van!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi

én kerestem már üveges májat, de nem találtam. írd meg léci melyik márka, mi a pontos neve.
én is szívesen megcsinálnám, amit Wish írt, de az az igazság, hogy öklendezem a nyers máj látványától meg a kész máj szagától.
pedig olyan jó lenne.
lehet, megkérem anyukámat, hogy csináljon ilyet néha.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili,
persze azért fél óra ide vagy oda nem számít.Pl.ha tovább alszanak reggel,nyílván későbbre csúszik minden.Ha ebédre kevesebbet esznek,kicsit hamarabb van uzsi,de sztem napirend mindenképpen kell,mert később a bölcsiben,oviban is lesz.

Zsebi,
mivel nemrég kezdtek el önnállóan falatozni,én a kanalazással még mindenképpen várok.Sztem úgyis látom rajtuk,mikor jött el az ideje.
Gondolom 2 éves korra azért már kéne egyedül kanalazniuk.

Emma,
engem is zavar,mint minden más reklám.

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi,
persze, ez nem is kérdés...csak szopizásnál ez eddig nem volt akkora probléma. Majd ki kell alakítanom ügyesen, hogy reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi hogy legyen.

KépKép
lili73
 
 


Anda,
Kikönyörögtem a dokitól az encepurt, beadja 2 hét múlva, ha 1 éves lesz. Ha rajta múlik, Ő is 1,5 év után adta volna. :? Megkérdeztem miért, azt mondta, hogy ekkortól kell, előbb még nem készült fel a gyerek szervezete rá, vakrepülés előbb beadni, akár baja is lehet. :shock: Na, a tesóm tök ideg lett, hogy ők meg megkapták pár hósan… :shock:
A Kaáliba a mensim 3. napján mennénk, ha végre megjönne, de már megint késik vagy 2 hete. Remélem, most már vár pár napig, hogy ne pont az ünnepekre essen a 3. nap!

Zsú,
Jó, hogy írtál! :D Én is adtam már neki hámozott almát, körtét meg banánt a kezébe, eszi is, de egy csomószor kiöklendezi vagy kihányja, én meg megunom, aztán kiveszem a kezéből. :? A 8 hós üveges meg nagyon darabos, abból 2-3 kanál megy, aztán öklendezés/hányás, majd a kutya megeszi. :twisted: A kölesgolyót meg a karobos bio rizsgolyót viszont elkezdte nagyon szeretni, de csak akkor kap, ha nagyon le kell, hogy foglaljam vmivel, vagy kaja után, ha én még eszem, és hogy ne ordítson.

Anikó,
Olivér este fél 9, fél 10-től alszik kb. reggel fél 9-ig, vagy még annál is tovább, úgyhogy nekünk a reggeli se reggeli. :wink: Jó sokszor eszik Ágoston is! :o :D
Én gyümis napokon éhesebb vagyok, mintha nem eszem semmit… (Ma már 3. napja semmi… ) 8) :lol:

Kata,
Végig se bírom olvasni, mennyi mindent eszik Bálintod! :lol: Ügyes, hogy már kanalazik. Tényleg megköti a cipőfűzőt? :shock: Az igen! :D

Pompi,
Neked is ilyen jó evő gyerekeid vannak! :D Almapépet O. is eszik. Próbáltátok már a bio karobos rizsgolyót? Olivér imádja! Szerintem attól az egy szelettől nem jön vissza fél kiló. Mennyit akarsz még ledobni?

Anda,
Ügyes vagy, hogy egyből a barna kenyérhez szoktatod hozzá. És így szeretik? Szerencsés… :D

Zsuzsi,
Kecskeméti: sütőtök sertésmájjal. Nálunk nagy kedvenc, de csak heti egyszer mehet ugye a máj miatt. :roll:

Lili,
Ugyan nekem egyszem gyerek van, de nálunk még most sincs határozott napirend, mindig elég kaotikus volt minden. No nem miattam, de O. sose hagyta(ja), hogy akkor etessem pl. ha nem éhes, vagy akkor altassam, amikor nem álmos. :? Bár mostanában már jobb a helyzet, de pár nap alatt borul minden akár, és kialakul vmi más. Így tényleg nehezebb tervezni, de megszokás kérdése is. Ha Ti sem vagytok egy fix napirenddel rendelkező pár (mert mi apával nem vagyunk ), akkor szerintem Tőlük se várhatod el, hogy minden úgy legyen, ahogy Te akarod. :roll:

Emma,
Ha Zalán nem szopizna, nem is enne sokkal többet Olivérnél… :lol:

Lafi,
Névtelen lett a neved a szegedi topikban, ha jól emlékszem Te voltál az utolsó hozzászóló... Csak nem kiléptél?
20140901102739
 
 


Hajni! Dehogy köti meg a cipőfűzőt... majd pár év múlva! :lol: :lol: :lol: Össze tudja érinteni a két végét, úgy csinál, mintha kötné és bedugja pl. az elemes bútoron lévő lyukba. (Mert a cipőn a nyelve akadályozza. Már a cipő nyelve. :lol: )

Wish! Én a májhoz fokhagymát és majorannát teszek, no meg borsot. :lol:

Emma! Te miért adsz tápit? A szopi nem elég?

Zsebi, Andi! Egyedül kanalazás: a kávézásaim közben kezdtük tanulni :oops: :oops: :oops: ... Imádja, ahogy én is. Szóval: merít és hami, mindig ezt mindtam és mutattam neki. De azt ne gondoljátok, hogy önállóan eszik, én etetem, csak szeret próbálkozni, hol a kanál színán, hol a fonákján van a kaja. :lol: Nem tudom, mikor kanalazik önállóan a gyerek, de a szomszéd kislány még nem eszik, etetik, pedig 3 éves. Gyerek és szülő függő szerintem. Egy "rossz evő" gyerek nem fog magától kanalazni, az ember meg eteti, mert nehogy éhenhaljon... ördögi kör.

Barna kenyér: én is azt adtam Ádámnak mindig kiskorában, meg is ette, azt hittem szereti... aztán mióta NAGY, egy falatot meg nem enne, még a félbarnákat is fehérnek kell beállítanom...

Andi! Hinta nem a mi hintánk, hanem a játszótereken nálunk ilyen a bébihinta. Nálatok nincs?

Enyém gyerek mindent megeszik (kavics, sár, bogár, homok), mindent letép - virág, fű... Mit lehet csinálni? Ha nem engedem, irtó dühös ám...

dkata
 
 


sziasztok!

Remélem valamikor sikerül visszakapcsolódnom. most csak gyors összefoglaló, mi van/ volt velünk.


A 4 napos ünnepet jól kifogtuk. a csajok bekaptak valami vírust hasmenéssel, ez az egész rokonságot ledöntötte, én nem is tudom, hogy nem kaptam el. Azonkívül benyaltak valami bacis, hurutos cuccot, na ezt elkaptam. + Majának lett egy kötöhártya gyulladása is. Ja és hogy az orvosi ló esete legyünk, a hasmenés mellékterméke szétmarta a popsijukat, amin most virágzik a gomba... szerencsére a végén járunk már mindennek. Én meg a végét.

Közben Gajuszka is elkezdett járni!!!! Annyira édes volt. Néztem, hogy valami furcsa van rajta. Azon gondolkodtam, vajon mi lehet, amikor leesett, hogy kapaszkodás nélkül totyog felém! :)

puszi mindenkinek!

katyerina
 
 


Hajni

hol lehet kapni bio karobos rizsgolyót? úgy néz ki, mint a kölesgolyó?
na, holnap veszek sütőtökös sertésmájat, remélem Olivér szeretni fogja.
jól olvasom, 3. napja nem eszel semmit?
azért csak óvatosan. én egyszer csináltam olyan őrültséget, hogy napokig gyümölcsön éltem, nagyon legyengültem + teljesen felborult a ciklusom.

Katyerina

szegény Te ez nem semmi volt, amit felsoroltál. s ráadásul minden duplán. gondolom nagyon kivagy már.

Lányok

Szilvával mit csináljak, ha adni akarok Olivérnek? Rizzsel az is jó?
Meg azt olvastam a táblázatban, hogy a karalábé, kelkáposzta is mehet 9 hósan, melyik a kevésbé puffasztó?

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Én is csak olvasni jövök mostanában! Az ünnepekben nem voltunk itthon, most meg suvickolom a házat, amikor tudom, mert hétfőn jön az egész család házavató partira, kb. 25-en leszünk. :shock: Már alig várom, hogy kedd legyen. :D

Katyerina,
Hű, ezt jól kikaptátok! Innen már csak javulni lehet!
Vezetés hogy megy?
:lol: Vmi furcsa volt Gaján. :lol: Gratulálunk Neki a járáshoz!

Anikó,
Boldog szülinapot utólag is a Nagyfiúnak! Mit kapott ajandékba?


Lányok,
Akinek van ugrálós szamara, zebrája. Szeretik a gyerkőcök? Mikortól tudnak játszani vele? Úgy értem, hogy pl azután hogy önállóan áll vagy jár. Én a múltkor próbáltam meglovagoltatni Balázst, de nem igazán tudott mit kezdeni vele.

Hajni,
Elég durva ez a koplalás! Így aztán nem csoda, hogy jojózol te Lyány! :shock:
Megcsináltátok a glutén tesztet?

Mi végül mégse vártuk ki az egy évet a gluténnel, már Balu is nyomja a zsömlét. Nagyon szereti, csak az a baj, hogy inkább magában eszi, a sajt meg a sonka már nem kell.
Pompi,
Én Délhús Gála sonkát vettem, abban nincsen tej, viszont abban is van ízfokozó meg tartósító. :evil:

Balázsom mostanában egyre többet cicizik, pl. az elalvásos cumi helyett is inkább azt választja. Ha leteszem aludni mielőtt beájul. akkor sír, követeli a cicit, a cumitól meg csak bedühödik. A mellem kb. annyir fáj már néha, mint az első napokabn. Volt vkinek ilyen? :?

Na, megyek aludni, mert már összefolynak a betűk.

Kép
bandika
 
 


bandika,
rólatok is jó rég hallottunk már! :? Én akkor kezdtem kissé elhatárolni magam a szoptatástól, mikor Norinám kezdte úgy használni, mint a cumit, meg persze rágicsálta is a fogacskái miatt.

katyerina,
gratula Gajának! nagyon édes lehet! sajnálom a bajokat. Sajna Norina is hurutos volt, mi is a 4 napos ünnepen voltunk bezárva a lakásba, elég kikészítő volt!

hajni,
ügyes vagy, és igazat is adok, hogy a gyümi néha étvágygerjesztőbb, mint a semmi. De azért szerintem ehetsz húst salival, akkor is fogyni fogsz. Ne legyél túl szigorú magadhoz!
Na jó, nekem megint annyit mutat a mérleg, mint két napja, de tegnap tényleg 7 tizeddel többet mutatott. Még 4 kilót jó lenne ledobni.
Ja, akartam még írni, hogy a Müzli teljesen jó vízzel is - meglepő, de Müzli-ízű. Mikor vegetariánus voltam 3 és fél évig, akkor olvastam sokat arról, hogy együnk egy féle kaját, és annak élvezzük az ízét. Így egy idő után megint kifinomul az íz-érzékelésed és nem lesz szükséged agyonfűszerezni a kajákat.
Erről a rizsgolyóról még nem hallottam és nem is láttam sehol.


zsuzsi,
az üveges májas Kecskeméti. Én is rosszul vagyok - sajna nem csak a máj, de - a nyers hús látványától, szagától. Mikor végre nagy nehezen veszek egy csirkemellet, órákig szagolgatom, hogy minden OK vele. De még ennek ellenére is néha mikor ledarálom, lefagyasztom, majd felengedem, nem megy át a rostán, mert "túl hús ízű". Felvágottakat is már alig eszem, szinte csak párizsit, sőt az utóbbi időben leszoktam a tojásról, és a tejtől is megfájdult a hasam, mikor 2 év kihagyás után megittam egy fél litert. Hú, rám nagyon hatással vannak ezek a Híradóban látott romlott kajás riportok... :(

KépKép
pompomlány
 
 


ja!

lili:
http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... nt&sid=356

táblázat:
http://babafalva.hu/download/szilard.htm

zsuzsi!
a szilvát én fahéjjal és "tejbe"rizzsel turmixolom.

C.né :lol:

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni,
teszteltél?
Győrben hétvégenként is van vérvétel,gondolom,ünnepnapon is.
Darabos kaja:a főzeléket csak turmixolva hajlandóak megenni,esetleg kisebb darabok lehetnek benne.Csak azt eszik meg rendesen ,amit ők esznek egyedül,vagy ha kézzel a szájukba adom,pl.kenyér vagy kalács.Banánt és tejszeletet harapják.Én a kölesgolyóval kezdtem az önnálló evést,az nagyon bejött.
A napirend a gyerekekhez van igazítva,nem hozzám.Pl.most,hogy visszatértek a délelőtti alvásra,10-kor leteszem őket és egyből el is alszanak,pedig sokszor nem is látom,hogy fáradtak.Ha várné még,nyűgik lennének és nehezebben aludnának el,ezt már kitapasztaltam.

Kata,
jó a kávézós kanalazós tipped!
Nálunk Apa sajnos a barna kenyeret nem eszi meg,így a fiúk látni fogják a fehéret is.
A mi eu-s új játszónkon nincs bébihinta,csak egy deszka láncon! :evil:
Ők is mindent megettek,az Arnika már annyira nem,Márk igen.Mindig a szájukba adom a cumit,így nem olyan nagy a kísértés.Márk minden alkalommal újra megkóstolja a homokot,nem igazán tudok mit tenni ellene.

Katyerina,
jól megjártátok,sajnálom.Gajának gratulálok a menéshez!
Hány órát kell még levezetned?

Zsuzsi,
szilvából kecskemétit adok,a fagyasztottal nem kínlódok.
Karalábét régóta esznek,nincs bajuk tőle,kelkáposztát még nem ettek,de fejeskáposztát már igen,paradicsomos káposztának elkészítve,nem lett bajuk tőle,imádták.

Bandika,
jó bulizást!Inkább utána takaríts,előtte csak ott,ahol a papok táncolnak!
Zsemlét próbáltad már Rama-val?

Pompi,
én a disznóhústól undorodom évek óta!
A cikk nagyon jó,amit feltettél!

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina,
Gratula Majának, ő is hamar elkezdett önállóan járni! :o

Kata,
Hát, sejtem, hogy azért előbb utóbb már úgyse fogom tudni befolyásolni, hogy mit hogyan eszik. De legalább ebben az egyben még nem ellenkezik… :lol: (a szopit kivéve... :? )

Zsuzsi,
Ja, túl vagyok a 3 napos léböjtön, ma már ettem. :D 2 kiló ment le! :D A karobos rizsgolyónak itt a linkeje:
http://shop.unas.hu/shop_art.php?shop_i ... cat=492039
A jobb oldali menüsorban az egyébnél is találsz finomságokat. Szilvából én a fruttapura alma-szilvát adtam, de az is picit savanyú. Kelbimbót meg karfiolt adtam eddig neki, azokat szerette.

Bandika,
A tesztet még nem csináltuk meg, mert apa elkezdte szintén a léböjtöt és most nincs semmi panasza. Úgyhogy szerintem tuti vmi allergia lesz. Most már viszont meg akarom várni, mire újra lesz kaja a szervezetében, hogy ki is mutassa a teszt. Aztán majd megint rá kell beszélnem! :twisted:
Szerintem se nagyon takaríts, ennyi nép után biztos jó nagy mocsok lesz. :lol:
Lassan szerintem mi is elkezdjük a glutént meg a tejtermékeket is. Először majd sima tápit kap HA helyett, aztán utána jöhet a többi. A gyerekorvos mondta, hogy minden nap adjak neki húst addig, hogy kapjon elég fehérjét.
A cicit sajnálom, akkor nem úgy néz ki, hogy Balu elválasztja majd magát… :lol:
Nekünk az az FP zebránk van, ami a talin is volt. Egyedül még nem tud ráülni, de állva már régóta rángatja, aztán örül, ahogy az zenél. Ha meg rápakolom, annak is tök örül. Akkor fogom csak, ha elkezdem rángatni a zebrát, egyébként szépen elücsörög rajta. Szerinte ellenne vele órákig is, ha én is ott vagyok. :roll:

Pompi,
4 kiló az tök jó, nem is olyan sok már! Nekem még 6-8 kéne… :( Én is voltam vegetáriánus, nálam az azt jelentette, hogy csak sütit ettem kb. egy évig. :lol: Jól meg is híztam! :twisted: A rizsgolyóról tettem fel linket föntebb.

Anda,
Nálunk is Olivérhez igazodik a ’napirend’, épp ezért nincs. :D
Nem tesztelek, mert akkor tutira megjön, és azt szeretném, hogy keddnél hamarabb ne jöjjön meg, mert nem leszünk itthon. :roll: Meg igazából tényleg esélytelen, úgyhogy azért se, meg semmiféle tünetem sincs. Pedig 2 teszt is ott figyel a fiókban... :roll:
20140901102739
 
 


Hajni!
Kistesó projekt vagy miért mész a kaáliba? Bocsi lemaradtam. :oops: :oops: :oops: :oops:

Kata!
Akkor is ügyes a kisfiad. Nekem Eszti kotorászik úgy a tányérban hogy emeli is a szájához a kanalat de kaja nincs rajta. :)

Katyerina!
nem lehetett könnyű a hétvége, de reméljük mostmár túl vagytok rajta. Veeztéssel hogy állsz?

Andi!
Nem kell a gyerekeknek szandál? Áll még az ajánlatom ha kinövik és gondolod szívesen megveszem és elküldöm :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Köszi Pompi!

Hajni
Én szeretnék napirendet, de eddig még nem sikerült. Lehet, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni? :wink: Úgy érzem, a kaja bevezetésével menni fog majd, mert azok a nap meghatározó pontjai.

KépKép
lili73
 
 


Lili! Szerintem ha figyeled a gyerekeket, be tudsz lőni bizonyos pontokat - a kaják majd, ahogy írtad, de főleg az esti fürdés és az alvások. A többi meg ahhoz alakul, szerintem még majd most kezd beállni, elég kicsik még... Én azt hiszem, kb. olyan 6 hós kor után tudtam "számítani" arra, mikor mi történik. De a szopik pl. nálunk szinte végig "pontosak" voltak... Nekem nagyon jó a napirend, máshogy én nem tudnám megoldani a takarítást, háztartást, főzést, a kertet meg a tanulást... Így meg ki tudom számítani, kb mennyi időm van.

Csajok, mindenki fogyózik!!! Hát én nem... :oops: Pedig nekem kéne igazán sokat, szerintem alsó hangon 15 kilót. De ugye nálunk még megy a szopi (szerencsére :lol: ), és most állandóan a kertben vagyok, ha Bálint alszik, éjjel meg tanulok - én nem bírnám kaja nélkül (bár sose bírtam :lol: ). Van pl. egy 45 fokos falam, kirakva "betonkockákkal", amiknek a közepén lyuk van, abban cserélek most földet és ültetem be virággal. Hát, érdekes, mikor állok ennek a ferde falnak a tetején, tartom a térdemmel a vödröt, tele fölldel, és közben ültetek... Hát, minden porcikám fáj, a streccsing ehhez képest kutyafüle... És még több mint a fele hátra van, ma pl.250 liter földet "homokoztam" be. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Kép

:shock: :shock: :shock:
20140901102739
 
 


Mielőtt gratulálnátok, hadd szögezzem le, hogy elájultam! :shock: :o Szerintem sajna biokémiai... :( Olivérrel a 10. napon volt ilyen halvány, ma meg elvileg 5+6 vagyok, 2 hete kellett volna megjönni. Túl halvány... Ráadásul ez egy elég érzékeny teszt... És nincs semmi tünetem!
Holnap is tesztelek egyet, ha pozitív lesz - és nem én rontottam ma el vmit -, akkor szerintem felszaladunk a Kaáliba. De ho. nem leszek netközelben, Orsinak, Pompinak és Katyerinának tudom a számát, nekik megírom.
De ilyet!!!!! :shock: :o Szerintetek? :?: :?: :?:
20140901102739
 
 


Hajni
Ezt a meglepit!!! Én nagyon drukkolok, hogy ne biokém legyen! Hú, ez aztán izgalmas! :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni! De nem reggel csináltad, és ez egy rendes csík szerintem! Az tök mindegy, erős, vagy halvány! Én is NAGYON szorítok, hogy már csak vérvételre és esetleg uh-ra kelljen menned a Kaáliba! Egy terhesség és szülés csodákra képes! (Én nagyon örülök és izgulok értetek!)

dkata
 
 


Hajni :)
tudod, a csík erőssége nem számít! ne foglalkozz vele!!!
ráadásul mivel spotán ciklus akármi lehet!
szerintem nagyon pici az esély a biokém terhességre, én rohannék a kaáliba!
drukkolok nagyon!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Hu az anyja!!! :shock:
Szerintem sem biokémiai!
Szép erös csik ez!
Menjetek fel a Kaáliba!!!
Azta de jo ...... szoritok nagyon!!!

Kata!
Akartam neked ajánlani a bio cékla lét(brutál vas van benne)!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni!
NAgyon izgalmas. :) Drukkolok.:) :):)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni
lerágom a körmeimet :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni! Még az jutott eszembe, hogy OSZT AKKOR MOS' MÁ BEFEJEZNI A POCAKLAKÓ-BÉBI ÉHEZTETÉSÉT!!! Tessék enni és majd kb. 2 év múlva fogyózol! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Anikó! Köszi! Látod a céklalé nem is jutott eszembe, pedig szülés után sokáig ittam, meg nagyon szeretem is! Pedig ma is ott álltam a polc előtt és nem vettem! :twisted:

dkata
 
 


Hajni

nagyon izgulok érted, remélem megírja minél előbb valaki, akit telefonon elérsz, hogy mi volt ma.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni!
Na mi van már ???????? Most tényleg így kell elmennem aludni hogy nem tudom meg mi van veled?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni! :)
Tegnap is kb. 15 percenként jöttem a géphez, hátha van már valami hír. Ma reggel is ez volt az első. Most tényleg mi van???

Kép Kép
kismokus
 
 


Hát már én is nagyon kiváncsi vagyok!
Még éjjel fél egykor is benéztem! :roll:
Hajniiiii!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Jaj, de rendik vagytok, hogy így izgultok meg szorítotok! :D
Sajna csak vérvétel volt, annak is most lett meg az eredménye:
HCG: 796, Progi: 56
A doki szerint (nem ismertem a hangját ) ez jó, szerintem viszont tökre nem. :( A 4 héthez jó lenne, de én már 6 hetes vagyok. :( UH-ra szerdán reggel kell csak telefonálnom, hogy egyáltalán beférek-e még aznapra a doktornőhöz. :(
Most nem tudom mi van, meg mi lesz... :(

Harcika, ha olvasol, tudsz esetleg segíteni?
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Sajna csak vérvétel volt, annak is most lett meg az eredménye:
HCG: 796, Progi: 56
A doki szerint (nem ismertem a hangját ) ez jó, szerintem viszont tökre nem. :(

Hajni :)
ne legyél már ennyire negatív. Spontán ciklusban fogant ez a baba, semmihez nem lehet a HCG-t viszonyítani. Nincs ezzel semmi gond, Uhnak meg értelme sem lett volna. Simán lehet, hogy 2 hete fogant.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
jó lenne, ha igazad lenne. Kaptam most egy privit, ahol a lány azt írta, hogy Ő 5+5-nél volt vérvételen spontán terhességnél, és neki 300 körül volt a hcg, a progi meg 60 körül.
20140901102739
 
 


Hajni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Továbbra is nagyon szorítok, de Orsinak igaza van, nincs mihez viszonyítani! (Tudod, engem is ijesztgettek az elején az uh-n, hogy túl kicsi a baba, és 38. hétre 4,5 kg-osan született...) Ne idegeld magad, nyugi, kaja, pihenés, szép gondolatok és várjuk a szerdát! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Ja, és ha nem Kaális lennél, nem tudnál progi és hcg szintete, csak örülnél a pozitív tesztnek... Szerintem tedd ezt! :lol:

dkata
 
 


Hajni! :)
Húúú!!! :lol: :lol: :lol: Szerintem ez nagyon biztató! :lol: :lol: :lol:
Nagyon izgi! :D

Kép Kép
kismokus
 
 


Lányok! :)

Nemrég téma volt, hogy strandoláshoz milyen úszó akármi jó a babáknak.
Most találtam ezt a web-áruházat, és találtam benne több beülős úszó micsodát is (pl. olyan Némósat is 3690-ért, ami a Brendonban 4990 )
Gondoltam, megírom, hátha valakit érdekel.
Itt a link:
http://www.tulli.hu/index.php?cPath=2_480_571

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok

Ezt most találtam egy másik topikban, remélem hogy nem fognak érte megharagudni hogy ide beteszem
Íme az egyéveseknek való torták gyűteménye

Rizstorta egyéveseknek

Rövid leírás
Tejtermék-, tojás- és gluténmentes
Hozzávalók
Rizs, alma, banán, cukor
Elkészítés
Főzzük meg a rizst vízben, amíg jól meg nem puhul. Reszeljünk bele egy fél almát, és cukrozzuk meg. Egy kerek tálat béleljünk ki banándarabokkal, tegyük bele a rizset, és tegyük egy napra hűtőbe. Másnapra a rizs összeáll, könnyen kiboríthatjuk a tálból.


Tejmentes almatorta egyéveseknek

Hozzávalók
A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg tejmentes margarin 1 tojássárgája víz Töltelék: 7-8 szem alma fahéj, vaníliáscukor, cukor ízlés szerint
Elkészítés
Összegyúrom a lisztet, a margarint , 1 tojássárgáját és annyi vizet, hogy szépen összeálljon nem túl kőkemény tésztává. Fél óra pihentetés után többször nyújtani, és belesimítani a sütőbe. Jól megszurkálni, és 10-15 percig elősütni, hogy kicsit szint kapjon. Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzünk (mehet bele fahéj, vanilíáscukor, kinek hogy tetszik). Villával összetörjük a sűrű kompótot, és rásimítjuk a tésztára. Két vagy 3 almát egész vékony szeletekre vágunk, és azt szépen elhelyezzük körkörösen. Be a sütőbe, és kábé 30 percig sütjük.

Biotorta egyéveseknek

TEJ ÉS CUKORMENTES
Hozzávalók
25 deka (bio)mazsola két közepes nagyságú alma 7 deka bio finomliszt 7 deka bio grahamliszt egy teáskanál sütőpor késhegynyi fahéj két tojássárgája egy deci étolaj
Elkészítés
A mazsolát forró vízbe áztatjuk,hogy megpuhuljon,majd tésztaszűrőn lecsöpögtetjük,botmixerrel pépesítjük. A finomlisztet és a grahamlisztet összekeverjük egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával,valamint egy késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálkában kikeverünk két tojássárgájáta fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmixszal,majd a liszttel,végül a reszelt almával vegyítjük. Kiolajozott,kilisztezett 24 cm átmérőjű kerámia tortaformába simítjuk a masszát és forró sütőben tűpróbáig,kb 30 percig sütjük. Miután kihűlt tortalapát segítségével kiemeljük a sütőedényből. VÁLTOZAT:KAROBOS-MEGGYES LEPÉNY A lisztes keverékbe még két teáskanál bio karobport is vegyítünk,az alma helyett pedig a tésztát a végén 10-15 dkg kisebb darabokra vágott meggyel dúsítjuk.

Joghurtos túrótorta egyéveseknek

Hozzávalók
Babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / banán
Elkészítés
Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.

Barackos túrótorta

Hozzávalók
1/4 kg túró, 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaniliás cukor, vagy igazi vanília. Kis víz, 10 dkg margarin, 3 csapott ek. zselatin. barack befőtt vagy konzerv.
Elkészítés
A zselatint kis vízzel felfőzzük. Kb 1,5 dl vízzel forrás közben felengedjük a cukrot és a margarint, majd levéve a túróhoz adjuk és jó alaposan elkeverjük, hogy habos, könnyű legyen. A zselatinnal összekeverjük a túrót és hozzáadjuk a barackot, amit előzőleg kis darabkákra vágtunk. Egy kis méretű tortafromát vagy egy őzgerincet tölt ki ez a mennyiség. A forma alját érdemes kibélelni folpackkal, hogy ki lehessen venni. A kész túrókrém tetejére és oldalába érdemes babapiskótákat tenni. (Tehát mielőtt a tortaformába öntöd, annak oldalát kirakni babapiskótával és amikor már beleöntötted, akor befedni babapiskótával az egészet. (később ugye ez elsz az alja)
A legtetejére is lehet piskótával meg barackkal díszítést rakni, vagy valami pirosas zselatinráteget rátenni.

Csokitorta (babára hangolva)

Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)

Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hajni!
Szerintem is nagyon jo ez az eredmény!!!
Mivel nem lombikbaba szerintem itt teljesen más értékek a jok!
Hu de jo!!!
Annyit gondoltam ma rád és arra amikor mondta mindig a doktornö hogy kell e feküdni transzfer után vagy sem!Hát most te abszolut igazoltad hogy a fekvés talán csak a lelki békéért szükséges!! :wink: :D Én azért gyertyában voltam! :oops:
Szoritok az ultrahangig,mindenem csuriba!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni
de miért vagy ennyire biztos abban, hogy mikor volt a peteérésed? simán lehetett később, mint a szabályos mensi után 2 héttel.....
Azért biokém terhesség nem túl gyakori spontán babánál... én nem is hallottam ilyenről, míg nem olvastam ezt a fórumot. Én optimistább lennék a helyedben, bár megértem, hogy nem mered teljesen beleélni magad....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni,
annyira örülök!Vigyázz magadra,szerdáig lassan fog telni az idő,de minden rendben lesz,ne parázzál!

Zsebi,
még jó rájuk a szandál,de ha kinövik,szólok,köszi!

Kismókus,
köszi a linket az úszógumiról!Már csak a méretet kéne megtudni.

Andi
Kép
aanda
 
 


Hali!

Most már kicsit pozitívabban látom a dolgokat, Nektek köszönhetően! :D Lehet, hog :D y tényleg terhes vagyok! :o :D :D Annyira hihetetlen, még sose nyertük meg a lottó ötöst...! 8) :D Sose gondoltam volna... Köszönöm a biztatást meg a sok drukkot, még igényelném egy darabig. :wink:
20140901102739
 
 


Hajni :)
Basszus, én elájulok :) Ne pesszimistáskodj már, hanem örüljél! Jó ez a hcg teljesen :D Drukkolok a UH-g :)

wish
 
 


Ja, közben már nem vagy pesszimista :D Helyes!

Egyél valamit finomat, hadd leyen jó a bébinek :D

wish
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: