Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kendő

A parasztos jelző enyén szólva túlzás. Már mitől lenne parasztos? Mert a természeti népek magukra kötik a gyereket? A babák nagyon élvezik a testközelséget. A hordozókendőben szerintem nyugodtak, szeretnek az édesanyjukhoz simulni. Nem is tudom szebben írni, mint ahogy Dylkai megfogalmazta.
Nekünk kengurunk van. Nagyon ritkán teszem bele, majd elolvasom mit írtatok, a kendő jobban tetszik, talán a következő babánál az lesz. Az egyik barátnőmnek van kendője, nem pántos és sokszor hordja benne a babáját. És a pici végtelenül nyugodt. Egyedül gerincferdülésnél nem javasolt.

A többit még nem volt időm visszaolvasni. Megyek joghurtot készíteni házi tejből. :) Jelentkezem még!
Remélem még írtatok bemutatkozásokat! :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anyák napja

Az én férjem nem törődött vele. :) Nekem nem esett annyira rosszul, ez van. Virágot anyák napjára kaptam a bátyjától és a 6 éves kisfiától virágot. :lol:

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Nekem sok hordozókendős barátnőm, ismerősöm van...utána is olvastam, van cikk bőven a neten stb...ismerem, de nem használtam...egyszerűen ez a véleményem..még 1-szer bocs mindenkitől, de azt hiszem, (hittem) ez a fórum arra van, hogy az ember őszintén elmondhassa a véleményét..

Nyelvtanulás
Tanultam hogy kell tanítani, sőt tanítottam is, de akkor is marad ez a véleméynem..nyilván tudom, hogy csak mondókák, meg énekek vannak, de akkor is...

És ne higgyétek, hogy csak úgy írogatok a levegőbe mindig, imádok olvasni, nekem ez az egyik hobbim...

Én nem megbántani akartam másokat, meg nem vitát kavarni, csak és kizárólag véleményt írtam...



A nettel is az a baj, hogy TÚL sok az info...


Most egy darabig nem jövök, szerintem jobb is!!!

Mindnekinek kellemes napokat!!!

Sok üdv: Edit

Kép
dytt
 
 

 
 

Dyt!
Ne haragudj a mostani hozzászólásomért, de már nem először csinálod, hogy írsz véleményt, másoknak más a véleménye és azon megsértődsz. Most sem az volt a baj, hogy véleményt írtál, hanem AHOGY írtad.

Még egyszer ne haragudj, hogy ezt leírtam és szerintem ne menj el, azért sok dolgot megbeszélünk itt és nem baj, hogy nem mindenben értünk egyet. Én nem vitázni akartam, csak leírtam az én látószögemből a dolgokat arra amit írtál.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci

Jaj, dehogy nem sértődtem meg!!! :)
Én szeretem a másik véleményét meghallgatni és az nem baj, ha nem egyezik, szerintem...sok-sok érdekességet megtudtam itt, sok mindenről más volt a véleményem, le is írtam...nem vagyok sértődős, csak hülye és félreérthető a stílusom, ezért bocs mindenkitől..meg nyers is vagyok - ez utóbbi szakmai ártalom...

Ez egy jó csapat egyébként, csak nekem egy darabig most nem lesz időm írni valószínűleg...elsősorban a munka miatt..de majd jelentkezem, ahogy tudok!!!

Addig is mindenkinek elsősorban jó egészséget kívánok és gyönyörű napokat!!!

Sziasztok: Edit

Kép
dytt
 
 


Ja a hobbit azért még leírom:

hobbim a munkám, szerkesztő vagyok, tv-zünk, férjem operatőr, együtt dolgozunk, imádom, elsősorban a kulturában "utazunk" mostanság, a híradót sokáig csináltam, utálom.
Imádok olvasni és még jobban meséket írni. Nem a rövid meséket, hanem inkább a meseregény műfajban írok, nagy álmom, hogy egyszer egy kiadó kiadja.
imádok utazni, Kedvencem a Balcsi és KRK sziget.
Hobbim még a francia nyelv és a francia kultúra.
Szeretem tanítani a szerkesztői munka rejtelmeit, de eddig csak mint kollega nyújtottam ilyen segítséget, szeretném, ha egyszer ez lenne a munkám, másokat megtanítani ennek a hivatásnak a rejtelmeire.
Ja és a nagy hobbim még a babaörzéken kutakodni.

Ennyi, na most már tényleg megyek..

Kép
dytt
 
 


Kép

Kép
dytt
 
 


Dytt,

Szerintem kell egy nyers ( :wink: ) Dyt és egy édespofijú Bonita is ide közénk… :wink: úgyhogy maradjatok! :wink:

Sajnálnám, ha emiatt a vita miatt mennél el, teljesen lelkiismeret-furdalásom lett… :? :cry: :oops:
Én nem akartam semmi rosszat írni, megbántani téged, csak megpróbáltam a saját véleményem leírni… de hát - mint írtad - , erről szól a fórumozás, mindenki leírja, amit gondol. :wink: Én is, te is. Ezen kár kiakadni. Én sem ítélem el azt, hogy ha pl. valaki már 4 hónaposan elkezd hozzátáplálni, vagy rögtön bölcsibe adja a gyerekét stb. holott én mást vallok ezekről. :roll: Elfogadom és kész. Egyszerűen mások vagyunk, és ez így jó!!! (másképp milyen uncsi lenne…)
Már írtam, de leírom megint, hogy én biztos vagyok benne, hogy itt mindenki a legjobbat akarja a gyermekének, én is, te is, ő is. Ez így a normális, így kerek a világ. :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dyt

Nehogy eltűnj nekem! Ahányan vagyunk annyiféle vélemény van és ez így jó, ettől izgalmas a fórum. :)
Ma Tusi nekem is jól elmondta a véleményét, és én úgy élveztem. :lol:
Irigylem a szakmádat. Én asszem élveztem volna a híradó szerkesztését, csak attól függ, hogy melyik adójét. :) Csak 1 maximum 2 tv-n nézem a híreket. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


emlékszem mikor szegény Babucit megbántottam a szoptatás miatt.
Boldog voltam, hogy van tejem és nem mértem fel, hogy másnak esetleg az önhibáján kívül kell tápszereznie. Jut eszembe erről, hogy azért is voltam ennyire radikális, mert ismerek olyat, aki szándékosan elapasztotta a tejét és olyanokat is akik hiúságból nem szoptattak.

Táblázat, most csinálom.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hintás etetőszék: 25e Ft. Mindjárt keresek képet.

Kendő: nekünk is van, de sajnos elég keveset használtuk. Az elején valahogy soha sem "jött", hogy bekössük, most meg sajnos bénázok a kötéssel. De ha sikerül, akkor jól elvan benne a Benő. Bár szorosra kötve nem szereti. Ha kicsit lazább, akkor tud benne nézelődni. Kengurut kipróbáltuk (Nyafi jóvoltából) és nem dülöngélt benne, úgyhogy szerintem azzal sincs komoly baj.

Örülök, hogy kimaradtam a vitából (bár így meg egész nap porszívóztam) :).

magamról: kertész vagyok, most tájépítésznek tanulok. Ebből kifolyólag nagyon szeretem a természetet, a növényeket. Jelenleg a Benő a hobbim :D. Egyébként nagyon szeretek főzni, sütni, shoppingolni :). Szeretek sétálni, főleg a férjemmel és a kutyánkkal és most már Benővel is. Terhesség előtt együtt jártunk minden hétvégén kutyás foglalkozásokra férjemmel, azt is nagyon szerettem. Valószínűleg hamarosan tudunk csatlakozni Benővel. Szeretek még olvasni, filmet nézni, hú és még rengeteg mindent! Ja és a mindig örök szerelmem a Balaton :D.

Kép
vargaviki
 
 


A Balaton mellett Anglia is nagy szerelem.

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Meli, nagyon jó lett a te montázsod is!

Csabi ujjszopása: hát szokta szopni, de nem vészesen sokat. És Tusi, jól emlékszel, ő volt, aki egyszer szopi közben is benyomta még az ujját is a szájába.

Mona, veled együtt örülünk, hogy halasztják a műtétet. Ez tényleg barátságosabban hangzik, hogy mégsem fél évesen kerül sor ilyen komoly műtétre! És az meg tényleg jó, ha lesz egy majdnem vele egykorú unokatesója. Én is várom, hátha lesz baba a hugoméknál, nagyon próbálkoznak.

Bébiétel cimkék: hát azért a Kecskeméti bébiételek cimkéi elég talányosak. Rájuk van írva nagy betűkkel, hogy "nem tartalmaz: " majd felsorolás, de aztán pár dolog be van csillagozva, és oda van írva, hogy " az előírásnak megfelelően". Nekem ez azt jelentené, hogy az előírásnak megfelelően nincs benne. De ha nincs benne, akkor minek odaírni, hogy előírás szerint? :roll: Gyanús.

Nyelvtanulás: a Helen Doronról nem tudtam, hogy ilyen piciknek van! De ha ez egy játszóközösség, ahol angoloznak, akkor utána fogok nézni itt a kerületben, mert közösségbe vinni néha jó lenne úgy is. Mennyibe kerül?

Amúgy én itthon már nem beszélek a Csabinak angolul, mert voltunk neurológián kontrollvizsgálaton, és a váróban ki volt téve egy cikk a nyelvtanulásról, és az volt benne, hogy az összezavarja a gyereket, ha ugyanaz a személy hol magyarul, hol más nyelven beszél hozzá. Azt hiszem, itt a fórumon is írta ezt korábban valamelyikőtök. Úgyhogy a Dytt által képviselt álláspont egy komoly szakmai álláspont.

Ott a cikkben azt írták, hogy 7 éves kor előtt ne tanuljon idegen nyelvet, kivétel a két különböző anyanyelvű szülő. Merthogy a nyelv nem csak a szavakból áll, hanem annál sokkal több, és ezek a finomságok nem jönnek át, ha valaki nem anyanyelvű személytől tanulja. Szóval ez a pszichológusok álláspontja. De a második felét én nem veszem komolyan.

Egy véleményen vagyok Babucival, Driennel, így hátha megtanul angolul minden erőfeszítés nélkül. Ha meg nem, akkor még mindig járhat nyelvórákra iskolásan.

Nálunk a tv-ben egész nap a BBC megy háttérzajnak (lesötétített képpel :D ), és egy-két év múlva biztos naponta meg fogok vele nézettetni egy-egy angol mesefilmet DVD-ről, egy csomót vettem még terhesen. Ugyanis nekem innen indult ez az egész angolozás, hogy konkrét sztorit tudok két gyerekről is, aki - egyébként helytelenül - pici korában egész nap a Cartoon Network-öt nézte, amikor még nem volt szinkronizálva, aztán egyszer csak megszólaltak angolul. És akkor gyorsan elkezdték a szülők angolra járatni őket.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ja, hobbik: kerékpározás (a Balatonnál), utazás. Most ezek jutnak az eszembe. Régen több hobbim volt, ezek maradtak.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Férjemre is gyerekkorában ragadt a német és az angol is a tévéből.

Kép
vargaviki
 
 


Annyi mindent akarok írni. De előbb a táblázat. Ha valaki mégis kimaradt, attól elnézést kérek. :oops:


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


jaj, mennyire kicsi :(

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Abigél 5hós adat 7100gr 64cm.
Dyt! Maradj. Ejnye...
Viki! Hogy a fenébe hintázik? Figyu én láttam az Auchanba 1590ért bébihintát. Ha gondolod veszek egyet, aztán felteszem ide a kertbe, van egy hinta, a háromból, ami üres. Aztán megnézzük mit kezdenek vele.
Helen Doronra azt írja itt a 15ben, hogy 1 éves kortól fogadnak. Van akkor még időnk.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!!!!

Kicsit hasonlítottam a hajszínemre, amikor végig olvastalak benneteket! Köszönöm a dícséreteket, igazán a legjobbkor, a legjobban esett, több erőm lesz visszaevickélni vmi emberi külsőre. :? Kicsit belekeseredtem, rajtam sok a plusz, és a héten akartam kezdeni a diétát, de amikor ránézek kispöttömre, sajnálok nekifogni. Még csak cicizik, nem akarok kitolni vele. De mit mondjak, múlthéten legalább fodrászhoz eljutottam, teljesen más frizum lett, ez kicsit feldobott, de háttt az a 30kg, az csak annyi maradt:-(( Na nem tom, holnap adok először gyümit Bazsinak, és lehet még is nekifogok lájtosba a 90 napsoba. Az tényleg nagyon jó, én anno terhesség előtt 20kg fogytam, és nagy része ezzel ment le. Sokmindent kipróbáltam, nekem ez volt a legbarátibb, és a kilók is nehezen jöttek vissza. Amikor Barni 7 hós volt, akkor kezdtem el, és gyorsan elment 8kg, és nem is jött vissza, de nem tom ez volt e az oka hogy leszokott, vagy hogy megjött, de igazából az íze sem tetszett neki onnantól, hiába fejtem. Tejem végülis volt, csak én arra gondoltam, hgoy másabb emiatt az íze. De miután sokan mondjátok lehet a mensi miatt lehetett. Szóval, csak el kéne kezdeni hétfőtöl, legfeljebb ha apadok, akkor abbahagyom. De így tényleg gáz, hogy még az utcára sincs kedvem kimenni.
Mona, annyira-de annyira átérzem ezt a megasszonyosodtál sztorit, én soxor megkaptam már:-( De úúúúgyis le fogok fogyni és kész!!!!! :twisted: Egyébként nem is értem neked miért mondták, hiszen olyan jól néztél ki a képen Miluval, sztem nagyon is csini vagy!
Nagyon jó, hogy jobban van a kislegény, annyit eszemben vagytok. Nem nagyon szoktam a fórum dolgait apival megbeszélni, de rólatok meséltem, és Ő is szorít értetek!!!!!!((((((( :) )))))))))))
Egyébként egy másik topikban volt egy kisfiú akit szintén asszem a szívével kellet műteni, és minden okés velük. Nálatok is így lesz, hiszen annyian szeretünk titeket!!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Nyafi, biztos a talp vég behajtható. A mi rezgő szénkünkből is úgy lesz hintaszék.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ágnes

Én azt hallottam, hogyha háttérzaj a zene, vagy bármi, akkor a baba oda sem figyel rá. Csak akkor, ha pl. naponta kétszer 20 percet szól. Nem tudom igaz e.


Babuci
Én is többször kelek éjjel és csak szoptatással tudom visszaaltatni.

Kenguru
Szerintem csak akkor nem tesz jót, ha pici a baba. De most már nem csuklik benne össze.

Helen Doronról ír nekem valaki bővebben?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt :D nem vagyunk egyformák és ez így van jól, nagyon jól megfogalmaztad Dylkai:-) Egyébként én jó dolognak tartom a kendőt, de már biztos nem veszek. Nekem is kengurum van, de nem használtam még Bazsival, a minap gondoltam ki kéne próbálni, hátha egyszerűbb lenne közlegedni Barnival és a picivel, ha boltba be kell menni pl, és nem a hordozót kéne cigőlni, plusz Barni után futni:-))) és pont úgy gondoltam, hogy kifele, hogy mindent lásson, ezek szerint ez nem is jó ötlet. Na mindegy, marad a cígölés.

Anika, neked a hordozód nem fér rá a babakocsidra. Az enyém sem hozzá van, de pont belefér. :-) így abban kukserol ki. A 150fok miatt mivel állandó mozgásban van a lába, mindíg lecsúszik, nem győzöm vissza rakni. Így meg nem tud ficánkolni, és mégis mindent jobban lát. Az az igazság, hgoy ő inkább így dolgozik, ő sem sokáig szeret hason lenni. És nem nagyon akar visszafordulni, inkább reklamál. :? Sztem azok a babók vannak előrébb mozgásügyileg, akik szeretnek hason lenni nem??? Onnan indul úgy is minden nem?? Persze ezt csak én gondolom :D

Tusi, imádom a kis kibontakozásaidat! :) ez annyira Tusis.
Csajok ide is jöhettek hozzánk játszóházazni:-))) Júniustól ahogy letudtam a könyvelést, akarok lehetőség szerint heti1* összehozni gyerektalit, már vagyunk egy páran:-)

Angol, én akartam vinni BArnit, itt 2 évtől mondják, de a barátnőm lebeszélt, nem jó ami itt van a közelbe, Pestig meg nem fogok menni. Nem tudom, mindkét érvben van valami igazság. Egyébként vhol olvastam, hogy óvakodjunk a zseniképzéstől, szóval lehet már ez is az a kategória lenne? na mindegy mi most bizti nem járunk.

Bébikaja: na igen, ebben pont ez a jó, hogy mindenki mást mond. De sajna én is úgy vagyok vele, hogy ránézek a friss gyümire és azon agyalok, vajon szegényke mennyire lehet káros:-=((((( hú de gáz, de itt vigyorog az alma a kosárba, és nem érzek rá késztetést, hgoy azt kéne holnap lereszelnem Bazsinak:-( Na mindegy ez a baj is múló lesz ahogy nő...
Egyébként az a baj, hogy tényleg nem tudni hol termett, milyen vegyszer érte, és mennyi vitamin van benne. A sok éretlenül leszedett gyümölcs fele annyi vitamint sem tartalmaz, mint amit kéne. Pont emiatt kezdem el én is az aloe-vera termékek fogyasztását. Rendeltem most néhány dologot, Barinak is van vitamin, meg fogja kapi a gélt is. Ezzel vmennyire próbálom ellensúlyozni a sok káros dolgot amit bekajol(tartósítók stb.)
Egyébként vannak aloés cuccok tejserkentésre is, állítólag nagyon hatásos, meg sok jó dolog. Én hiszek bennük, remélem ők is hisznek bennünk:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Na, akkor azért vagyunk egy páran éjszakai műszakon. Már azt hittem hogy csak nekem van ilyen cicibetyárom! :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


és a hobbi: Mi más is lehetne, talán nem is kéne írnom:-)KUTYÁK!!!! Régen imádtam kiállításra járni, de mióta előre le van osztva a lap, nincs kedvem menni, pedig kéne. Nagyon szeretek tenyészteni, és jó érzéssel tölt el, amikor külföldi tenyésztők úgy jönnek ide, hogy leesik az álluk, mennyi szép kutyánk van. Imádom amit csinálok!
Mostmár inkább gyerekprogramokat tervezek, jövök megyek a két kistökkel.
Imádom a tengert, és minden vizet.
Imádom az extrém dologkat, a magasból lezuhanósak a legjobbak, vizisí, hidro stb. És végre szeretném kipróbálni a bungee jumping-ot is, és yetskizni.
Röviden rólam ennyi:-) már így is megint épp elég hosszúúúúra sikeredtem.
Kellemes hétvégét mindenkinek!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Anika, azt én is látom, hogy ha én beszélek Csabihoz, akkor figyel rám, ha a tv megy, azt nem hallgatja, de a semminél azért több ez is. Majd ha már tud mesefilmet nézni, az lesz fontos szerintem. (Nekem mindenesetre javult az angolom ez alatt az elmúlt fél év alatt. :lol: De mondjuk én oda is figyelek rá.)

A zseniképzés szóról nekem az jut eszembe, amikor egy gyerek az iskola után elmegy hegedűórára, onnan angolra, aztán karate edzésre, és rajzszakkörre. De hogy magyar helyett majd angolul néz mesét, illetve hogy magyar mellett angol mondókátkat is tanul, az szerintem nem terheli meg jobban.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Köszi a szorításokat, tényleg jól esik az embernek! :lol: A betyár épp mellettem bontja a játékait, mert megint ébren van 6 óta :lol: :twisted:

A betegeknek jobbulást!

Kendő, hordozóKaptam kendőt karácsonyra, nekem nagyon tetszene, de a gyerek tényleg utááááálja :twisted: Egyébként tényleg olyan parasztasszonyos külsőt ad :lol:
Hordozót most vettünk 1 hónapja és nagyon szereti, akkor használjuk, ha vmi olyan helyre megyünk vásárolni, ahol nem praktikus a babakocsi.

NyelvtanulásBe kell vallanom, régen azt gondoltam erről, hogy elmebeteg, aki kicsi korában ezzel fárasztja a gyerekét, úgyse tanul igazán semmit. Aztán az egyik ismerősöm angol-latig-görög nyelv tanár elmagyarázta, hogy azért érdemes, kicsi korábban játékosan nyelvet tanulni, mert sokkal szebb lesz a kiejtése és jobb lesz a szövegértése! És emiatt valószínű, hogy mégis csak majd meg fogjuk próbálni, mert nekem borzalmas a kiejtésem, igazából a nyelvek nehezen mennek nekem a szóbeli részük sajnos :twisted: Remélem az pját örökli, akinek nagyon jó nyelvérzéke van(átvitt értelemben is :oops: ), de lusta dög tanulni.

HobbyAnikó: A törinek melyik korszaka tetszik?Egyetemes vagy magyar töri?Viki írtad a főzést, van vmi kedvenc?
A törit meg a matekot én is imádom :lol:

ÉrzékenységMeg akartam kérdezni, hogy Ti még mennyire vagytok érzékények?Mert én nagyon. Minden kis hülységen a Tv-ben el tudok érzékenyülni. :twisted:

Anyák napjaA virágos kép nagyopn jóóóó, jövőre lehet én is megcsinálom képeslapnak, csak inkább lányos.Én kaptam virágokat, de csak azért, mert aznap volt a névnapom. Este szóvá is tettem a férjemnek, hogy mit kapok anyáknapjára. Szóval elfelejtette, pedig nem jellemző rá, igazán figyelmes szokott lenni, még nőnapra is hozott virágot a fia nevében(ő nem azt adott más kaptam tőle). De nem sértődtem meg rá. Néha Ő is hibázhat :lol:

Babuci te kipróbáltad már a finomfőzeléket?Én tegnap ki, nem aratott nagy sikert(enyhén szólva), de ma még megpróbálom.

Na tipplizek, jó hétvégét!

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

És íme elérkeztünk a következ minden egyes topikot megosztó és vitát gerjesztő témához, a nyelvtanuláshoz :lol: Mivel a szopin lassan túl leszünk, ideje volt :wink: Senki ne sértődjön be, ebben nincs egységes vélemény.

Helen Doron: Jó, de piszok drága, én személy szerint nem engedhetem meg magamnak, főleg két gyereknek, ez van. Már a kezdő csomagra nincs pénzem, amikr meg kell venni a tankönyveket stb.

Más módszer meg nem sokat ér, mint írtam Emma járt 2 évig 3 éves korától angolra, heti 1x, ovis angol, ngyon tetszett neki de semmit sem tud 2-3 szón kívül meg pár nótán. A Helen Doronnál egyébként van házi feladat, minden nap legalább 20 percet kell otthon hallgatni az éppen aktuális cd-t.

Hordozókendő: Az valahogy hozzám sem áll közel, nem vagyok az a cipekedős fajta :D Kenguru sincs, de Berti nem is igényli szerencsére, 3 különböző babakocsink van, mindenhová eljutunk vele :D

Megyek, Berti piszok nyűgös, nem múlik a betegség, éjjel 2 óránként kelt, nem tud cumizni, 2x kijött a táp belőle :( Ha nem múlik kedden visszamegyünk a dokihoz és megmondom adjon gyógyszert, mert nem igaz hogy egy sima vírus ennyire nem múlik :twisted:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként a megkötős kendő nekem is parasztos :lol: :lol: :lol: :oops: Nem mintha falunk használnák, sőőőőőőőt, de akkor is. De a nem megkötősek, amit fel is tettetek ide azok nem , azok ugyanolyanok mint a kenguru. Egy babaerszényem nekem is volt, de eladtam, mert nem nekem való ez a dolog.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 



KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Én nem kaptam anyák napjára semmit. De igazából nem is bánom, az lesz az igazi ajándék, ha már ő magától hoz nekem valamit :). Persze szóban felköszöntöttek apával. Kaptam egy nyálas markolást az arcomba :).

Főzés: kedvencem egy pofon egyszerű dolog, a sült csirkecomb :D. Ezt már sikerült tökélyre fejlesztenem. Sütiben a kuglófkészítést nagyon szeretem, meg mindenféle muffinokat is szívesen csinálok. Férjem sajnos nem jó alany, mert csak a csokisat szereti... Ja, és a salátákat imádom, azokat is nagyon szívesen készítek.

Kaja: egy csomó minden viszont nincs babakajában, azt hogy adjátok neki? Pl: salátafőzi, sima spenótfőzi, sóskafőzi, burgonya-sárgarépa, brokkoli, tök, cukkini??? Ezek csak keverten vannak és simán is lehetne adni nekik. Néhány dolgot nem is láttam, csak már hússal.

Kilók: nekem egy 5ös van még, szopi abbahagyása után Norbizni fogok és azzal lemegy 3-4 hét alatt. Mellette nagyon kéne tornáznom, mert teljesen le vagyok merevedve, az izületeim be vannak állva. Össze vissza kattog mindenem, stb.

Banyus: én szívesen megyek játszóházazni :).

A spektrumon volt egy sorozat a babák fejlődéséről és ott azt mondták, hogy azok a gyerekek, akik egészen kicsi korukban hallgatnak más nyelvű szöveget is, azok a későbbiekben "felismerik" az adott nyelvet, tehát könnyebben áll rá az agyuk a megtanulására. Viszont ez asszem az első fél-egy év. Szerintem csak hasznos lehet idegen nyelvű szöveget hallgatni, babának, anyának egyaránt. Sokat fejlődik így a szövegértés.
Én azt nevezném "tanulásnak", amikor tárgyakat mutogatsz a 10-12 hós babádnak és mondogatod neki angolul. Ezt gáznak tartom. Asszem valaki írta, hogy azt ajánlják, hogy mindig csak ugyanazon személy beszéljen a kicsihez más nyelven, vagyis mondjuk apu angolul, anyu magyarul. Erről én is hallottam, hát nem tudom. Lehet benne valami. Én beszélni valószínűleg egyenlőre nem fogok hozzá. Hasznosabbnak tartom az eredeti nyelvű szöveg hallgatását, mint az én magyaros angolomét.

Kép
vargaviki
 
 


Nyafi: nem tudom , hogy hintázik. Ma megyünk uszi után megnézni, ha jó akkor megvesszük. Nem igazán tudunk máskor elmenni vásárolni a Gerivel, úgyhogy ma el kell intézni. Ma veszünk napernyőt is elvileg!!! Végre!!! Jövő héten már tudjuk árnyékba fektetni a babókat :).

Kép
vargaviki
 
 


Tusi: mikor költöztök? Tudjátok már? Megnéztem és az állatorvosunk (keresztapám) utcájába fogtok költözni :). Már nagyon várunk! Együtt napozhatnak/pancsizhatnak nálunk a kölkök nyáron :).
De természetesen Nyafiékon és Tusiékon kívül is mindenkit szeretettel várunk, aki a 15. ker. közelében jár! :D

Kép
vargaviki
 
 


SziasztoK!

Tusi írta egyszer, hogy az anaytejnek egy idő után nem elég a vastartalma a baba számára, 5 és 6 hónap körül. Képzeljétek az Apor annyira sápadt 2 hete. Az egyik ismerősöm 8 hónapig szoptatott kizárólag és súlyos vashiánya lett a babájának. Én úgy döntöttem, hogy hétfőn megkóstoltatom vele az almát és szerdáig kóstolgatjuk és 15.-n pedig adok neki annyit amennyit kíván. Akkor 6 hónapos. :)
Az a 3 nap gondolom már nem számít. Úgy néz ki most Apor, mint én szülés után. :)

Mona
A legjobban a 20. századi történelmet szeretem, azon belül is a magyart főképpen, de az egyetemes is érdekel nagyon. Sajnos nem tudom betéve, de szívesen olvasok a témában.

Etetés
Ha például ízlik Apornak az alma, akkor hány napig adjam? Mikor kóstoltassam meg vele a répát is? Hogy szoktátok? Pl. délelőtt marad az alma és délután répát kóstol vagy eltűnik a délelőtti alma és helyette répakóstoló? :)

Nyelvtanulás
Érdekes, amit írtok, mert Apornak rögtön feltűnik, ha más nyelven szólnak hozzá. A németen mindig vigyorog, főleg a kicsinyítő képzőn. :) Viszont, ha valaki hozzászól románul rendszerint sírás a vége. :lol: Ezt nem én neveltem belé. :lol: Teljesen más nyelv, mint a magyar, a hangsúlya is más. Szerintem rögtön feltűnik neki. Hála Istennek, ez a fél év alatt 2-szer fordult elő. Ha rajtam múlott volna, akkor ennyiszer sem. :)
A játékos nyelvtanulás szerintem rendben van pici korban is. Van egy ismerősöm, egy 3 éves kislány. Az édesapa magyar, az anya román. Az apa magyarul szól hozzá, az anya románul, a kislány meg attól függ kihez szól. Érdekes volt látni. Ha egyedül van, akkor inkább románul, mert az édesanyjával van a legtöbbet.

Anita

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kendő

Nekem nagyon tetszik. Mi a parasztos ezen, nem értem. Van egy jó oldal, ha valakit érdekel. Mutatok róla két képet.


Kép



Kép


Mi parasztos ezen? No mindegy, én szeretnék kendőt, pedig kengurum van. :)
Szeretek túrázni. Nézzétek milyen jó?


A férjem elment a Retyezátra hegyet mászni, aki nem ismeri, a legmagasabb pontja 2509 m. és a Déli Kárpátokban van. Jaj, annyira jó neki. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Túl picik a képek. Egy honlapról töltöttem le nektek.
A link:

http://didymos.de/


A Helen Doron linket köszönöm!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nyelvek

Képzeljétek a férjem családjában majdnem mindenki beszél a magyarral együtt 4 nyelvet. Ebből hármat anyanyelvi szinten. A férjem édesanyja szikrontolmács. Most jött haza Németországból. Írt egy naplót, de nem emlékszik, hogy németül vagy magyarul írta e. :) Így én is szívesen megtanulnám a németet.
Gyakran beszélnek itthon németül is. Szoktunk Apornak németül énekelni és mondókázni. Természetesen magyarul is. Ez nem árt, biztosan nem.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hmmm, Anita,
sárga vagyok az irigységtől a férjedre a Retyezát miatt!!! :P Én még nem voltam ott, hugomék jártak már ott 2x is, hát a képeiket látva.…úgy érzem, oda el kell mennünk egyszer, bár most már ugye nehezebb lesz Dorkával… :?
Amúgy a hobbikat kérdezted, mi is nagy túrázók voltunk ezelőtt (főleg Bükk, Tátra), talán még vagyunk is. :wink:
Imádunk nagyon kempingezni, bár most már ezt sem tudom, hogy lesz Dorkával. Bár mindig is irigykedve néztük túrázós barátainkkal a Tátrában a hollandokat, több család együtt sok gyerekkel hogy belakták a kempinget mindig és érezték jól magukat, volt tábortűz stb. :) Ilyet akarunk majd mi is, bár még csak nekünk van gyerkőc… :roll:

Hozzátápit én úgy csináltam, hogy mindig délelőtt kapott vmit, azt 2-3 napig, 2-3 nap után új jött.
Almával kezdtem (ezt én reszeltem), aztán 2 napig körtepüré volt, most 3 napig sárgarépapüré (3x1/3 üvegnyi bébiétel), ma pedig sütőtök-alma püré lesz kóstolóba. :wink:
Úgy tudom, egyszerre csak egyféle ízt szabad adni, azt is délelőtt, hogy estig meglásd, nem e jön ki rajta vmi allergia, bírja-e stb. :!:

A Didy kendők meg szuperek!!! :wink: Csak elég szép az áruk! :(



A tévéről én úgy tudom, hogy ilyen pici korban még nincs szerepe a nyelvtanulásban, most csak a közvetlen kommunikáció a lényeg.
A tévé (akár magyar akár más nyelvű) még állítólag nem jó nekik, mert hogy ilyen korban nem tudnak különbséget tenni a valóság és a tv-ben látottak között, plussz a képek olyan gyorsan váltakoznak, amit az agyuk még nem képes olyan gyorsan feldolgozni, ez csak összezavarja őket. :?
Később, pár év múlva viszont szerintem meg nagyon hasznosak lesznek a i.nyelvű mesék. Én is ismerek olyat, akinek a húga Cartoon Network-öt bámulta egész nap, és nagyon sok minden ragadt rá… a nővére csak lesett, hogy honnan tud a hugi ennyi szót, kifejezést. :)

Vargaviki:
„Én azt nevezném "tanulásnak", amikor tárgyakat mutogatsz a 10-12 hós babádnak és mondogatod neki angolul. Ezt gáznak tartom.”

Hát nem tudom, mi a gáz ebben. :shock: Én ezt csinálom neki magyarul is, nézzük a kis mesekönyvekben a képeket, és rámutatok, hogy látod a cicát, ebben a házban lakik stb. vagy épp „bábozok” neki németül, vagy mondom neki pelenkázás közben, hogy épp mi történik…? Beszélek hozzá. Ennyi. Nem ez kell a beszédfejlődéshez, beszédtanuláshoz? Németül ezt miért ne lehetne szerinted megtenni? :wink:
Abban meg egyetértek, hogy már ilyenkor is képesek felismerni, ha más nyelvet hallanak, amiatt, hogy annak más a dallama.
Lásd Apor is. :wink:

Na szép hétvégét mindenkinek!!!

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dylkai

Hát igen nagyon jó hely. Én még csak egyszer voltam, de sajnos nem lett nagy túra belőle, mert Apor már a pocakomban volt. 1 hónapos terhes voltam és elég óvatosak voltunk. De amit láttam tetszett.
A Fogarasban jártam 3-szor. A Tátrában sajnos még nem. A Hargitán sokszor, de az nem éppen hasonlítható össze a Retyezáttal és a Fogarassal, de én nagyon szeretem. Azt hiszem Aport először a Madarasi Hargitára fogom felvinni túrahátizsákkal. 1801 m. Aztán 6 éves kor körül jöhet a Retyezát.
Akkor van néhány közös bennünk. :) Az úszás, a német és a hegyek. :)
Ha nem bánjátok a legszebb képet majd felteszem a Retyezátról, ha hazajött.
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Hát eddig szerintem egy komoly érv szólt a korai nyelvtanítás mellett, az, hogy 6-7 éves koráig tud egy gyerek anyanyelvként tanulni nyelvet, utána már csak mint idegen nyelvet.

VargaViki most írt egy másik nagyon fontos dolgot: hogy azt a hangkészletet, amit az élete során egy ember használ, azt kizárólag az első egy-két évben tudja megtanulni egy gyerek. Ezt tényleg én is hallottam már, csak kiment a fejemből.

Dylkai, a tv-ből csak a hang megy, a képet lesötétítem. Azaz rádióként hallgatjuk.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Fél éves lettem én:-) Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Milyen gyorsan telik az idő, el sem hiszem. Ma mi is elkezdtük a hamit. Sárgarépapüré. Mivel minden mást vegyítve vett a párom, csak a répa van egyedül, így ezt kapott. Nagyon ízlett neki, nyüszizett, hogy adjak neki még. Azt hittem megzabálom. Kis anyatejet is fejtem bele, hogy jobban csússzon:-) 1/3 üveggel megevett. Persze ugye először azt írják, hogy max egy kiskanál, de még így sem akarta abba hagyni. Remélem a többivel is így lesz:-)
Ti minden ízt külön kóstoltattok velük? Mert legközelbb almát akarok neki adni, de csak alma-krumpli van itthon. Nem akarok nagyon variálni, ugyhogy utána kapja azt amit megvett Krisz.

Anika, nekem is elég sápadt Balázs, mondtam már a doktornőnek, szerinte nem az, így még nem mentük vérvételre , de nem vagyok meggyőződve róla. Én is és Barni is vérszegények voltunk.

Holnap megyünk Dunavarsányba víz alatti kamerázásra, de persze apa még mindíg beteg, így csak BArnit tudom vinni :? Pedig most már mindkettőjükről szerettem volna...

Babuci, Balázs néha úgy van a merüléssel, hogy észre sem veszi. Máskor meg nem bánná, ha búrában lenne :lol: :lol: :lol:
na megyek jött vki...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Szia Lafie!

Kétszer is próbáltam e-mailt küldeni neked a megadott babanet11@gmail.hu címre (montázshoz kérted ide a fotókat), és mindkétszer két nap elteltével hibaüzenetet kaptam, hogy nem tudja a rendszer kézbesíteni.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Agnes! Bocsi, én vagyok a hunyó! Nem .hu, hanem .com.
babanet11@gmail.com
Vendég
 


Sziasztok!

Régen voltam.
Az asszonyos témát is megkaptam, pedig -1 kilóban vagyok. Hm....
Nekem sem esett valami jól, de ez van.

Anika!
Én kimaradtam a táblázatból, igaz később csatlakoztam. Ha lehet, szeretnék benne lenni én is.
Születési név: Dániel
Születési idő: 2007. december 1-
Sz.hét: 40 hét + 5 nap
Sz.mód: császár
Sz súly, hossz: 3180g, 50cm
Kor: 5 hónap --- 7300 g, 68cm
kaja: vegyes

Drienn!!
Nagyon szeretek itt lakni az Ószőlőn, szép a környék, csudajó emberekkel, szomszédokkal. Hamar befogadtak bennünket, mindenki segítőkész. A Tóth László magyar tanárra gondolsz??
Mert a Széchenyiben tanított engem 4 évig. Tök jóban vagyunk.
BAbauszira még nem tudunk menni, mert ez a fránya nátha nem akar elmúlni. Az iwiwen ma bejelölt a Marosy BEtti féle babauszi is. :shock:

A 90 napos diéta az a szétválasztós? (egyik nap fehérje, másik nap szénhidrát , majd gyümi) két szomszédom is csinálja, az egyikük egy hónap alatt 6 kg-ot fogyott. Sokan dícsérik.

Jó hétvégét! Niki
fesan
 
 


Sziasztok!

Nekünk nagyon gáz napunk volt, elvittem Bertit az ügyeletre, mert a hajnali tápi kihányása után kihányta a reggelit is, és 37,7 lett neki a hője. Azt mondják továbbra is bronhitis, a torka enyhén piros, de megelőzésképp felírta az antibiotikumot mert félő a tüdőgyulladás szövődmény, mert már 1 hete tart neki és nem javul sőt romlik:( Én nem tudom mit szedtünk össze de nekem tiszat repedt fazék hangom lett mára,a férjem is telcsizett és ő sem kecmergett még ki belőle, Emmának kutya baja :D remélem így is marad.
Szóval ma nem is tudom, talán 1 kajálás volt ami után fél órával nem hányt, mert rájön a köhögés és kitaccsol :roll: Most is lefeküdt 8-kor, evett vagy 70-80 ml-t, direkt tartottam ölben csomó ideig, köhögött is, aztán tettem le, erre vagy negyed óra múlva hallom, felsír. rohantam, kivettem, addigra taccs. Most alszik, de aggódok ki ne száradjon, meg si nézem mik a tünetei :cry: Szerintem ma is jó éjszakánk lesz. ja, és az antibiotikumból is fél milit nyomtama szájába már hányt is :shock: Aztán már nem volt mit hányni így a maradék 3,5 milit be tudtam adni neki. Remélem hat gyorsan, mert nem akarok kiszáradással kórházba menni:(

Úgyhogy a mai szétválasztós diétám úgy működött hogy 1/2 2-ig semmi, addigra értünk haza+rendeztem le a gyerekeket, anyukám hozott csirkecombot, hát ejtettem rá magasról hogy nekem ma keményítő napom lett volna. Most meg készülök végre vacsizni, megpárolódott a zöldségem, nézzük a Társulatot Emmával közben 8)

Era!

Hol van rajtad az a 20 kiló? :shock:

Fél éves pasi édes :wink:

Hozzátápi:

Nekem a reszelt almát nem ette meg, a sárgarépa , sütőtök ment neki elsőnek, ami ízlett.

Én nem pár kanalaztam, első nap kb negyed üveg sütőtök, másnap már fél üveg becsúszott neki. Aztán amikor elfogyott az egy üveg akkor adtam neki a sárgarépát. Krumplit magában a babaák nagy része nem eszi meg, szóval azt inkább úgy kell bevezetni hogy pl eszi már az almát, utána alma-burgonya. Amikro eljutott oda hogy már majdnem egy üveg kajcsi becsúszott (elég hamar kb 1 hét után) én akko rmár nem variáltam, adtam neki amennyit kért az újakból is (emmának is régen) soha semmi bajuk nem lett. Igazából amit ennyi idősen adhat az ember azok nem szoktak olyan dolgok lenni amiktől bajuk van. Én legalábbis nem hallottam még almára vagy sütőtökre allergiás embert.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Igen, Fesan, az a 90 napos diéta. Az irodában nálunk mindenki csinálta,és nagyon látványos volt.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép
no, és még ezt a képet akartam feltenni, ezen olyan édin dőlt el:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


sziasztok!

tudom már megint régen jöttem :oops: ezért meg is igértettem magammal, hogy csak akkor irhatok, ha legalább 3 oldalt visszaolvasok, ami meg is tettem, és annyi de annyi jó dologról beszéltetek, hogy nagyon örülök neki, hogy tudtam rá időt szakitani :D
jó volt látni, hogy melyik baba hogyan fejlődik, mivel az én kislányom is pont ennyi idős, és tudom mondják, hogy nem szabad másokhoz hasonlitani, azért jó érzés ha az ember lánya látja, hogy a csemete nincs nagyon lemaradva a kortársakhoz képest :)
bár Esztike igen lusta baba, képzeljétek, még nem forog! bár 1-2 napja párszor a hasára fordult, de pl tegnap meg ma már megint nem...
ülni viszont nagyon szeret, ez nálunk is úgy van, mint amit sokan irtatok, hogy próbál ülni, én meg dilemmázom, hogy mi számit ültetésnek, de egyre inkább engedem, mert annyira küzd, amikor fogom a kezét és felhúzza magát, próbálom utána visszafektetni, de tolja az egész mellkasát előre, nem akar feküdni :)

a főbb témákhoz:

hordikendő: nekünk is van, én eleinte rosszul raktam bele, aztán elmentem egy tanfolyamra (egy délelőtt) ott megmutatták hogy kell benne lennie, aki még nem használja, javaslok egy ilyen tanfolyást mert ha rosszul van benne a baba nem tesz neki jót, eleinte Eszti sem értette mit akarok tőle amikor beleraktam, most meg már simán el is alszik, nekem meg leszakad a vállam, mert ilyenkor nincs szivem felkelteni, úgyhogy sétálgatunk amig fel nem ébred :lol:

habtapi (tudom ez régi téma) nekünk is ilyen apródarabos van, már gondolkoztam, hogy pillanatragasztóval be kellene ragasztani az apróbb darabokat, bár azt holnap reggelig ragaszgathatnám, annyi ra aprók.. abban reménykedem, hogy ha nem mutatjuk meg neki, hogy kiszedhető, nem jön rá magától
és mivel lusta baba, remélhetőleg nem kezdi el tépni húzni a lapokat, mint vlaamelyik baba az egyik képen (bocsi már nem emlékzem ki volt :oops: )

Kép
gili
 
 


Még azt akartam nektek mesélni mi volt ma a gyógyszertárban, újabb gyöngyszem hogy figyelni kell mindnere...felírta dokinő nekünk valami általam nem ismert nevű antibiotikumot, magyarázta hogy hogy kell szedni ilyesmi, erre a gyógszertárban látom a gyógszerész készíti ki a senecod szirupot...mondom neki ez tuti lesz jó, mert egyrészt nem antibiotikum, másrész nem is adható fél éves gyereknek, meg ismerem is, ezt meg amit kaptunk azt nem. Erre tiszta zavarba jött, hogy rondán írta doktornő a receptre (az ügyeleten nem számítógéppel csinálták), de ha antibiotikum akkor biztos szumetrolin, mondom nem, mert azt is ismerem, ennek meg nem ismerem a nevét, erre odahívott valakit aki megfejtette...de basszus ha nem figyelek simán más gyógyszert ad ki , duplán, ráaádsul ami tényleg gáz hogy a kora szerint pláne nem adható az :evil:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: