Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Megvagyok én is ;)

Monee: A legjobb amit tehetsz, hogy szót fogadsz Dimetnek ;) Tényleg... Nálam is csak az jött be.
Apa keze pedig egyenlőre hatásos, nálunk kb. 3 hete van az, hogy ha a párom le akarja csitítani a kis bestiát, akkor csak azért is aktívkodik a gyerek :D Tegnap apa simizte a picur buksiát (még mindig fent van :( ) és erre úgy reagált az én Bencém, hogy arrébb ment. Na ezek a mozdulatok mostmár annyira nem kellemesek, mert hogy a lábacskája még mindig a méhszájam környékén van és ilyenkor mindig odasóz egyet... Én csillagokat látok, mikozben apa jól szórakozik a gyerekkel. Szóval élvezd ki ezt a pár hetet, amíg apa keze hatásos, mert később lehet, hogy pont fordítva lesz :lol:

Rejó: Ezek a gyerekek valami imádnivalóak!!! Annyira jó nézni őket. Tehetnétewk fel gyakrabban képeket a kicsikről :roll: johannának micsoda fürtjei lettek :oops: Na Gerő szemei sem semmik!!! :)

Kavics: Hajrá! Tessék kimozdulni. Az idő szép, a gyerek meg szokja csak, hogy jöttök-mentek ;)

Zsizsik: Nem mondom ;) Viszont ez a nyavaja most tuti nem hiányzott neked... pont most... :( Gyógyulj meg mihamarabb!!!

Hunci: :evil: Felháborító, ami Lafival történt...
A napirendetek viszont valóban irigylésreméltó! Nem értem honnan van ennyi energiád :roll: ;)

Megyek vasalok (tegnap beszereztem pár rucit még az utódnak, ki is mostam, rájuk vetem magam) aztán bolt, meg gyógyszertár, hátha sikerül végre málnalevélteát meg homeósbogyókat szerezni... Tényleg! Páromnak holnap névnapja lesz, jó lenne valami ajcsit intézni neki :roll:
Meg reggelizni sem ártana :roll: ...és takarítani... na jó, nem csak járatom a szám, hanem neki kezdek, mert sosem fogok végezni :(

Kép

Kép
bettica

Ezo: Ez a haj!!! :lol: Nagyon szép lurkód van neked is... Kezdek megnyugodni, az én Bencém is tuti gyönyörű lesz :) Már ezért érdemes volt szertni azt a metet! :lol:

Kép

Kép
bettica

Hunci!!!
Csókollak, örülök nektek nagyon!!!!! A babád miatt szerintem semmi aggódni valód nincsen, az én fiam is nagyon lustika volt. Mászni is, forogni is, ülni is később kezdett, mint a kortársai!!! Tudom, egy anyának ezek csak amolyan üres szavak, és én sem voltam nyugodt, míg az „előírt feladatot” nem teljesítette! De nagyon szépen fejlődtök hidd el!

Rejóka!
Johanna csodálatosan szépséges!!!! Azok a hatalmas barna szemek! El vagyok olvadva!

Rami! Gergő is sokat változott, nőtt rengeteget, de a mosolya.................. Máris nyúltam eltenni ollót-kést-villát az útból! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Nézz rá Nórira!!! Semmi jele nem volt, hogy baj lenne, ennek ellenére mégis megcsináltattam az amniot, annyira piszkáltak vele! Nyugodtabb lettem ugyan, de lelkileg így is megviselt maga az egész........ Remélem semmi szükség nem lesz rá!)

Kavicska!
Nekem valahogy a családom lett a mindenem. Az összes fölös és létező energiámat képes vagyok rájuk szabadítani! Élvezem a háztartást, és azt is, ha a kupiból lassan kialakul a rend! Az is igaz, hogy ha érdeklődésemnek megfelelő témában feladatot kapok, azt ugyanilyen lelkesedéssel tolom, és képes vagyok alárendelni akár a családot is. Ezért nem lettem vezető a cégnél, mert éreztem, hogy a kettőre nincs elég energiám, inkább családanya leszek, és egye a fene a diplomámat! Nem tudok mindkét oldalon tökéletesen megfelelni, és ettől szétesek mindkét feladatban.
Szeretek főzni nagyon………….. Nem tehetek róla, de nem is értem, miért nem szakács lettem! Imádom a kertet, szívem nagy fájdalma, hogy amikor elváltam, otthagytam ebekharmincadjára a gyönyörűséges ám de zsebkendőnyi kertecskémet, ritkaságokkal. :cry: Azóta sincs kertem, de még virágom sem a lakásban. Nem voltam képes még „újrakezdeni”…
Egyébként hétvégén festünk sálálálááááááááááááá Valahogy mindig sikerül kispórolni a háztartásból egy-két tízezer ft-ot. Ilyenkor látszik, hogy nem élünk mi rosszul csak nem tudok jól spórolni! :oops: :oops: :oops: :oops:

Bettica!
Drukkolok nagyon nektek! Ha faros marad Bence, akkor császár lesz automatikusan??? Érdemes lenne erről beszélgetni a dokival és magaddal is…………………. Látod, olvasod, mennyire nehéz egy váratlan császárt lelkileg feldolgozni! Minden szempontból!!!

Ezóka!
Ez a gyerek!!! Hatalmasak a szemei! Mindegyik babácska álom szépséges

Monee!
Figyi! Télleg pihenni is kell ám! Lustizni! Az ágyból sem kikelni! Egyébként ilyenek nekem is voltak, a méhszalagok nyúlnak, húzódnak.
Ha vége ennek a rohanós időszaknak, muszály lenne pár napot „kivenned”!! Te jelenleg hiába vagy otthon, nem lassultál le!
Vigyázz magadra kérlek!

Magunkról:
Növekedési ugrás höööööö???? kb. másfél két óránként kérne enni Nóri!!!! Nem is pihen jól, és állandóan zabbantana!!!!

Mosolyokat kapnak a következő emberek:
Apa, Bátyus, Mama, Körianyu, kutya, szomszéd bácsi, mindenki...... Csak a tejcsárda nem! :roll: :roll: :roll: :roll: Nekem marad a rívás, rúgkapálás, mohó cicrángatás, és na jó, csak nálam tud megnyugodni, ha fáj a pocija.

Új szokásunk, hogy neeeeeeeeem nyitjuk nagyra a szájunkat cicizésnél, neeeeeeeem, mint a spagettit, a végénél fogva beszippantjuk a bimbikét, anyának csak hagy ugorjon ki a szeme!!!! Aztakiskésit neki!!!! :) Viszont tegnap délután minimális hascsikarós ordítás volt, talán 4-5x ha berántott neki a pocija!!!! Szóval nem is értem...... Miért is vagyok elégedetlen???????

Miközben ezt a hsz-t írtam, 5x adtam vissza a szájába a cumikát! 9-kor evett!!!! Nonemááááááááááá Nem adok neki 11-ig! Ilyen nincs!
Vendég

Mona: Igen beszéltem a dokival, hogy mire számíthatok. Azt mondta, hogy automatikusan csaszi, ha 38.heti UH-n is faros lesz :( Beszélünk Bencéhez, hogy bíztassuk, egyenlőre csak élvezi a sok dumát, de nem hallgat ránk :D Önfejű, na ;)

Pici lánykád pedig tudja mi a jó :) Éjjel nappal szopizna, hisz így anya közelében lehet ;) Édes lehet a mosolya, majd csak kap anya is végre belőle :)

Kép

Kép
bettica

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mi lesz akkor, ha hamarabb akar Bence kijönni, minthogy eljussunk a 38. heti UH-ra? A doki azt mondta, hogy meg sem próbálják a faros baba természetes világrahozatalát... De mi van, ha előbb megindul a szülés???

Kép

Kép
bettica

Akkor is csaszi, csak rohanva.....................

Áhhhhh, én ezt nem értem, de ez van!
Tudom, hogy nagy gyakorlat kell a farosszüléshez, de hogy manapság már lasszóval sem találsz olyan dokit, aki végig is tudná csinálni................. Pedig ha minden okés és elég erősek a fájások, akkor nyugodtan mehetne simán!

Nagyon drukkolok nektek, hátha befordulna végre Bence!!!!

Aztán meg, akkor sincsen baj, ha csaszi lesz!!!! Nem ettől válsz anyává, ebben biztos vagyok!!!
Vendég

Jut fejembe!!

Csakegy!
Este tegnap eszembe jutottál! Csokit ettem megint............. És két szelet kenyeret lazán befaltam, édes-csípős újhagymával! Aztán meg fagyit kívántam!

És még terhes sem vagyok!!!! :roll: :roll: :roll:
Vendég

mert mi lett lafival? melyik topicban van a sztori??

hunci, majd írj emilt. ha lesz időd.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Monácska nálunk is 2 napja Tomi 1,5-2-2,5 óránként eszik,de éjszaka 8-9 órát egyhuzamban alszik,így a nappal még elmegy :wink: Nálunk is lehet növekedés miatt vagy valami van a levegőben :D ,mert tejcsi az van.Lefejem minden evése után a tejcsit és meg-meg kínálom üvegből még ,de nem kell neki,szóval nem marad éhes,de akkor minek eszik ilyen sűrűn? :lol:

Hunci üdv köztünk!jó látni... :lol:

Monee fogadd meg a csajok tanácsát TESSÉK PIHENNI!!!Én is a 20.hét körül 1 hónapra szigoró ágynyugalomba kerültem.Na utána ne félj lehet a csiga is gyorsabban mozgott nálam,le kellett lassulni a babám érdekében!

Bettica drukkkk hogy forduljon meg Bence!!! :D

Mi a véleményetek az újjszopásról???Rambóka mint fogorvos a te véleményedre feltétlenül kíváncsi vagyok! :wink:

Puszi

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Nem lesz idom mindent visszaolvasni, de most gyorsan irnom kell a gyonyoru fenykepek lattan!!! :lol: :lol: :lol:

Monacska, gratulalok Norihoz, ooolyan szep formas kislany!!!:-)

Rejo, Rami, aaanyira helyesek egyutt Johanna es Gergo, majd elolvadtam a kep lattan!!! :lol: Domi pedig komoly nagyfiu lett...!

Ezo, a kisfiad is nagyon edes, es milyen nagy mar :shock: ....Nagyon tetszik a frizuraja! :lol:

Most pedig rohanok fozni ebben a nagy kanikulaban...nalunk ugyanis rekord hoseg van (+ negy napos hosszu hetvege), ilyet meg nem lattam majus elejen :shock: ...tegnap ota kis pantos ruhacskaban jarok es a teraszt is felszereltuk mindenfele nyugaggyal, kerti szekkel, asztallal, paddal...ugy latszik az ido total megkergult, es augusztusban kepzli magat.

Mindenkinek jo napot!

Alice
alice27

gergő jóvágású legény:) hatalmas gyönyörű szemekkel

Kép

dimet

Sziasztok!

Ugye, h. milyen szépek???? Én sem tudok betelni velük! :D

Monee!

Takarék!!!!! Tudom, h. most nem tudsz, de ha anyud "elkelt" tényleg vegyél vissza!
Apa nyugtató kezét alkalmazzátok szorgalmasan, h. majd szülés után is hatásos legyen! Nálunk bevált!

Alice!

Itt is rekken! Én nem tudom, de mintha egyszerre akarna nyár lenni. Tegnap majd szét hasadt a fejem, annyira fájt! :evil:
Szerintem a dedek is ezt érezték!

Monácska!

Ezt a "megcsípem a végit, oszt beszippantom" technikát Gergő is előszeretettel alkalmazta. Én meg a falat kapartam! :evil:

Bettica!

Szerintem is készülj fel lelkileg a császárra, maximum pozitívan csalódsz, ha mégsem az lesz!
Kérdezd meg, h. mi a menete, altatás v. EDA, megkapod-e a babát, mikor engednek le a gyerekágyra, közben felhozzák-e szopizni stb. ?
Jobb, ha képben vagy és nincs riadalom!
Ha korábban megindul a szülés, lehet, h. néznek UH-ot, amikor bemész. Kérdezz rá!
A farfekvéseknek csak egy része szülhető meg hüvelyi úton, ez a baba és a végtagjai elhelyezkedésétől függ. Régen voltak dokik, akik értettek a farfekvéses szüléshez ill. a baba "megfordításához", de mindkettő elég nagy kockázattal jár, akár a lepényleválás, akár a köldökzsinór előreesés veszélye miatt. És arról sem szabad elfeledkezni, h. bizony régen jóval magasabb volt a magzati halálozás!
Próbálj a császárra nem úgy gondolni, mint egy nagy műtétre, melynek során elveszik tőled a babát, hanem egy olyan beavatkozásra, melynek során megmentik az életét.
Hidd el a végeredmény a lényeg!
Ha tudod, harcold ki, h. még ott megkaphasd v. legalább megnézhesd!
Arra is kérdezz rá, h. ha tervezett császárod lesz, akkor annak mi a menete, ugyanis az sem úgy megy, h. bemégy, elaltatnak, aztán kikapják belőled a babát!
Ha nálunk a ded nem kezdett volna önálló akcióba, akkor is megvárták volna, amíg kétujjnyira tágulok, ugyanis a vajúdás során felszabaduló hormonok és egyéb anyagok mind-mind hozzájárulnak a magzati tüdő, a keringési rendszer, és az idegrendszer éréséhez!
Szóval valószínűleg lesz idő egy utolsó UH elvégzésére akkor is, ha korábban indul a szülésed!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Köszi Rambóka, már nézelődöm csaszi ügyben is. A dokit majd csütörtökön jól kikérdezem, ő ismeri a Margitos protokollt... Mivel ügyeletesnél szülünk, így a harc majd arra a napra marad, amikor eljön a mi időnk. Előre hiába beszélek meg bármit is egy dokival, ha nem nála fogok szülni (meg emlékezni sem fog valszeg ;) )

Egyébként egyenlőre nem érzem úgy, hogy a hüvelyi szülés adná meg nekem a kezdő lökést az anyává váláshoz. Szóval nem hiszem, hogy gond lenne az esetleges császár miatt.... Én úgy vagyok vele, hogy ez is egy szülési mód.

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!!

Micsoda gyönyörűséges képeket láttam!!! :D
Johanna mekkora és nagyon szép!
Gergő igazi pasi!
Ezo nektek pedig a hajzat!
:D :D :D :D :D
Olyan jó lenne talizni,de majd sokat sokat gondolok rátok!!

Kavics Köszönöm a lehet/nem lehet listát!
tegnap nagyon jól ment a 3órás etetés nem is volt pocak fájás :D De este és ma is kikönyörögte a 2 órás etetést, darabig tűr én meg a sírás ellenére lefoglalni próbálom,de egy férfi hasa ha üres nincs mit teni :lol:
Fejegetek és képzeljétek a jobb mellemben több a tejcsi mint a balban, most a balt próbálom erősíteni. Mondtam a férjemnek tölcsér alakú cicim lesz, a mellszívó jól besszippantja :lol: :lol:

Hunci én is üdvözöllek a csapatban, :D mesélj!

Bettica nagyon peregnek a napok :)
Drukk a forduláshoz!

Legyetek jók!!
Vendég

Kincs: Te sem panaszkodhatsz :) Kiskincs nagyon ennivaló... Én is babázni szeretnék már ;) Na jó, még kb. 2 hetet valahogy túlélünk :)

Kép

Kép
bettica

Lányok idejövök hozzátok kidühöngeni magam.
Most értem haza, most volt az anyák napja az osztályomnak(meg másik kettőnek)Éreztem, hogy ezt most nagyon eltaláltam, nagyon sírós lett! :D Olyan anyukák is megkönnyezték, akikre pedig a gyerekek azt mondták, hogy az övé tuti nem fog sírni!Jól esett.És persze elpityeredtem én is.Most tényleg olyan jó kis pótlékok nekem, imádom őket.
Amiért dühös vagyok:Tudjátok egy kis faluban lakunk, elég sok a nem dolgozó szülő.És pont olyanok nem jöttek el, akiknek pedig nem hinném, hogy lett volna egyéb dolguk! :evil: Hogy tehetnek ilyet a gyerekükkel?Borzasztó érzés volt!és voltak olyanok is, akik dolgoznak, vidékre járnak, mégis itt tudtak lenni, akár úgyis, hogy kicsit hamarabb elengedték őket a munkahelyükről.Megint itt az igazságtalanság, hogy minek az ilyennek gyerek, aki nem képes a gyereke anyák napi műsorát megnézni, mikor az lelkesen készül, tanulja a verset?! :evil: Enyémek hatodikosok, de az ötödikben például volt olyan, (nagyon problémás gyerek, alig tudtuk belepréselni a 8 sort, de lelkes volt)hogy anyuka 10 perccel a műsor előtt hívta az ofőt, hogy bocsi mégsem tudok menni!(pedig semmi dolga nem volt!)A gyerek teljesen kiborult, elrohant az iskolából, ki tudja hová.Most komolyan, ilyen szülőket...
Nagyon dühös vagyok.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Tudom ám, Tietek a pont, pihenni kéne többet. :(
Evvan, én ilyen vagyok, nagyon szégyellem, hogy az egész lakás szalad (de tényleg!), én meg közben nagyokat aluszkálok. Nincs is nagy igényem az ilyen irányú pihizgetésre még, amikor itthon vagyok pont annyit prücskörészek amennyi elég. Sajna ez a hét most ilyen (volt), holnap még egy nagy hajrá, aztán vége. Jövő héten "csak" füvet kéne nyírni... :lol: :lol:
DE! ma elértem a fáradtságtól a hiszti küszöböt, uh. amint hazaértünk lefeküdtem és aludtam is egy jó órácskát, csak most állok neki inget vasalni, ruhát összecsomizni, stb.
Holnapra kérek szépen még egy nagy drukkolást, 14.30-kor ásó-kapa-nagyharang és vége. :D

Jaj, mindenkinek annyira aranyos a gyerkőce, hogy az valami hihetetlen! :lol: :lol:

Bettica!

Hamarosan Bence képeit is így fogjuk nézegetni... néhány hét kérdése még. Izgulok értetek! :D
Szólni fogsz ha mész be? Tudom más helyzet ha spontán indul vagy ha programozott lesz, de olyan jó lenne neked is drukkolni!

Zazzy!

Pont ma beszélgettünk erről a kozmetikussal, úgy volt hogy ő sem tud holnap elmenni a kisebbik fia anyáknapi programjára, a nagyobbik fia elfoglaltsága miatt. Szerencsére úgy alakult, hogy ott tud lenni (igaz, most a másik fia szomorkodik) a kicsinél, de pl. mondta hogy náluk úgy volt tervezve, hogy apa elmegy a kamerával és felvesz mindent és anya helyére a padba, anya testvére beül, hogy Matyinak ne az üres széknek kelljen mondani a sok sok megtanult mindent.
Én sem értem az ilyen szülőket. :( Sovány vigasz, de ettől ezek a gyerekek is fel fognak nőni és majd felnőttként dönthetnek, hogy követik-e a szülők példáját vagy nem. Remélem, hogy nem fogják.

Megyek vasalni! :)
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bettica: Baba beforduláshoz: mútkor láttam a német tvben egy gyerekklinikás adásban, illetve a féltesómnál is anno ugyanez volt.
szóval ne tessék kinevetni!
a lábad kisujján (nem tudom melyik, sztem csináld meg mind a kettővel, vagy derítsd kis a netről) van egy akkupunktúrás pont.
a tesómnak ezt kellett meleg-hideg vízbe mártogatva tenni, és megfordult a baba! esetleg kipróbálhatod, ártani nem fog. :D
a tvben meg mokszázták a csajszi kisujját.

de ha szeretnél simán szülni, és keresel egy jó akkupunktúrás dokit, ő tud neked segíteni!

rejó, nagyon szépek a gyerekeid!

csodakiskincs nagyon édes! :D

rambóka a kutyával.... :lol:
felettünk most költöztek be, fiatal pár kutyával. fogalmam sincs, hogy tudják megoldani, hogy naponta többször levigyék pisilni.
ma post találkoztam velük, amikor marci jött fel a lépcsőn. szerencsére megvárták. elég harci kutya pofája volt. :roll:

mi felvettük a szocpolt. 2 gyerekre, még van 4 évünk a másodikra. :)
csakegy, sztem olcsóbb az új lakás, mert: 15 milláig illetékmentes (ezen kapásból spórólsz 750Et), ugye kapod a szocpolt, ami 2,4 milla, na és egy új lakást nem kell rögtön felújítani, festeni, parkettázni (nekem ez az alap lenne egy használtnál eü okoknál fogva), - szóval ennyiből már ,meg is van a különbözet, na és nem is szólva a fenntartásáról.
egyébként amikor mi vettük fel (tavaly december) 40 év alattinak kellett lenni kettőnknek. lakásod nem lehet, de úgy igen, hogy eladod ami van, és abból veszel egyet. szóval csak lakáshalmozó nem lehetsz. :D
inkább bazi sok utánajárás volt, senki nem tudott semmit, mindenki egymásnak mondott ellent. aztán fogtam a törvényt, kinéztem, és minden gond nélkül megkaptuk
ti hogyhogy nem vagytok jogosultak?

monee: vasalás.... én sose vasalok :oops: már ingeket se nagyon, lepasszintom valamelyik nagymamának. :oops:
javaslom neked is ha meglesz a babó!

Kép

Kép
csillagfény

csillag: ha lett volna 15 milliónk lakásra akkor most egy 3 szobás 65-70nm-es használtban élnénk egy 2 szobás 54-es helyett :)))) (na jó, 13,5-ből is lett volna olyan... igazából most is elég lenne 1,5 millkó és költözhetnénk... de nincs sajna...) Így is 100% hitelből vettük az egészet, bőven elég azt törleszteni:) Az illetékből pedig kisírtam, hogy engedjék el a felét így "csak" 250e-t kellett fizetni, azt is 24 havi részletre... (összehasonlítás: az 54nm-est 11,3-ért vettük -mondjuk kb. 12,5-ot ért akkor csak mázlink volt- ugyanekkora újépítésű minimum 16 millkó lett volna... ehhez képest mi kb. 200e-t pakoltunk a felújításába de ha lett volna még 300e-nk akkor tényleg fel tudtuk volna újítani, így csak a fürdőszoba és a konyha lett teljesen szétverve és újracsempézve, átrendezve, egy fal lett kiverve stb. Szóval szerintem továbbra is drágák az újépítésűek, de az is igaz, hogy ha valaki mindenáron felújítás nélkül szeretne költözni akkor praktikus a szocpol miatt. Mi mondjuk nem azért nem vagyunk rá jogosultak mert nem újépítésű a lakás, mert ez ugye utólag se lenne gond ha egyszer valamikor újépítésűbe költöznénk... szóval akinek azért nem jár szocpol mert használtban él annak nem kell feladnia a reményt, ha egyszer mégis újba költözne vagy építkezne akkor még utólag járhat neki is a szocpol...)
Vendég

csajok köszi mindenkinek a gyerekek dícséretét, nagyon jól esik! :D

Én is viszont kell dícsérjek, mert ezo kisfia valami hihetetlen vagány, Kiskincs meg annyira édes, hogy majdnem felfaltam a szemeimmel, jól megpuszilgatnám a kis éhes fejét! :lol:

Alice Félix bébéről is szertnénk kérni képet, őt még csak egyszer láttam!

bettica másik ötlet megfordulásra, kislámpa alul a hasad aljára sokszor, a gyerek mindig a fény felé akar menni, és ennyi fény átszűrődik a hasadon, oda fog kepeszteni. ezt nekem a bartókon az öreg rutin szonográfus mondta, most nem jut ezsembe a neve, na a Győrffy.

de ez az akupunktúra is jól hangzik, amit Csillag mndott.

Kép

Kép
rejo

zazzy ilyenkor én is ölni tudnék, bár én még nem éltem át hasonlót tanárként, de oviban is volt olyan kisgyerek akihez nem jött szülő a foglalkozásokra...nekem is a szívem szakadt meg értük...milyen lelkük lesz ezeknek a gyerekeknek ha felnőnek...ezért a sok lelkisérült ember...akik képtlenek a szeretetre...

Kép

Kép
rejo

engem is dühít, ha valakinek nics ideje a gyerekére. ismerek egy csajzit, 10 év után let gyerek, aztán alig van vele. egy másiknak meg 3év után alig jött össze, amióta visszament dolgozni, szinte nem is érdekli.
más kérdés, hogy én is állandóan azon agyalok, hogy a fenébe fogom megoldani, egyáltalán azt, hogy ne az én gyerekem jöjjön el utolsóként a bölcsiből, ha zárásig beérek egyáltalán. a férjem váltott műszakos, de nekem is sokx 6-ig bent kellett ülni.
nem nagyon tudok jobant, mint a főűllású anyaságot 3 gyerek mellett :D :D :D

csakegy, ügyesek vagytok, ha ennyiből kihoztátok a felújítást!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Lányok ki hogy altatja a gyereket?
Szopi után büfizés közben eddig jól bealudt és leraktam...este kétszer kellett kiszedni a kiságyból mert kipattant a szeme :shock:
Ma már ráztam is a fenekét hogy aludjon, pedig nagyon nem akartam....
Cumit használ vki???
Vendég

Sziasztok!

Kincs nálunk szopi közben is kell büfiztetni,igényli.Büfi ,még egy kis evés és ez után már nincs büfi hanem alszik szépen.Este az ágyunkon etetem,olyankor még amíg le nem akarok feküdi én is ott hagyom.Ez kb fél óra -óra az evése után.Addigra jól megbuhan és nem ébred fel amikor átrakom az ágyába.Nappal ugyan ez az evésnél,csak akkor otthagyom az ágyon.Nappal nem alszunk a kiságyban :roll: .
Cumizni cumizik,de sokszor jobban szereti az újját inkább,ami engem kicsit zavar.Ezért is érdekelne főleg Rambóka véleménye hogy mennyire hathat a leendő fogaira.
Az alvás vagy a babakocsiban,vagy evés után a nagyágyon vagy a hordozóban hintáztatom el a fenekét,de általában ha onnan kiveszem felébred(de ki kell venni mert a kis hárgerincének nem tesz jót huzamosabb ideig) vagy jobbik esetben elég neki ha csak ott fekszem mellette.
Az ágyban való altatásról már Levinél letettem amikor maximalistaként mindenáron a helyen aludjon el :wink: .Így mindenkinek jó!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Kincsecske!
Kiskincs olyan édespofa az éhes buksijával! :lol: :lol:
Nálunk nincs altatás. Legalábbis eddig nem volt szükség rá.
Este szopi, a gyerek még éber! Büfi. Betesz a kiságyba. Villany lekapcs. Kijövök. Elalszik.
Előfordul időnként, hogy nyűglődik, olyankor megállok távolabb és figyelem. Ha kezdi behe5tgelni magát, akkor kiveszem, mert lehet hogy nem büfögött. 1-2 perc kézben és pakolom vissza. Távol állok és figyelem tovább. Kb. 2-3-5 percen belül elhallgat (ez nem sírás, csak nyűglődés), nézelődik (csak tudnám mit láthat a sötét/félhomályban) és elalszik. Akkor kijövök. Vagy már akkor kijövök a szobából amikor látom, hogy teljesen elcsitult.
Ehhez nagyon következetesen tartjuk magunkat! Napközben sincs altatás. Igaz napközben nem alszik a kiságyban, hanem a pihenőszékben és a babakocsiban séta közben.
Cumit altatáshoz nem használok, mert ha kiesik felébred és mehetek visszaadni! :roll: De rákapott a cumira! Nyugtatja!

Rejo és Rambóka!
Két csodaszép gyerkőc!
Johanna olyan gyönyörű. :D Látom iparkodtok a hajnövesztéssel.
Amikor legutóbb láttam fele ekkora haja volt és brutál maszatos egy egész banán bezabbantása után.

Zazzy!
Nagyon szerencsétlenek az ilyen gyerekek! :( Komolyan! Sajnos! :(
Emlékszem egyszer Kandika mesélt egy brutál történetet egy takonypóc apukáról, aki szadizta otthon a családját! Sajnos nem érdem alapján megy a gyerek! Vagy lehet, hogy szerencsére? :roll:

Lányok!
mingyá írok ,kell tanács, egy kis segítség!
Vendég

Kincsecske, mi adtunk cumit az elején, és elég jól bejött. én sose ringattam, nem akartam rászoktatni.
arra nagypn jó volt a cumi, hogy leszoktattuk róla az éjjeli szopiról.
de mindig csak alváshoz adtam (ez egy pszichológus szerint enm sportszerű, de nem nagyon értek vele egyet).
most viszont inkább nyűg a cumi, mert éjjel be kell rakni a szájába. nagyjábóli megoldás, hogy kb 8 cumit tettem az ágyába, igy jobban alszik, és van, hogy megtalálja magának.
ja! és marci úgy alszik, hogy egy cumi a szájában, kettő a kezeiben. :D

Kép

Kép
csillagfény

Köszönöm anyukák! :wink:

Voltak/vannak elveink a gyereknevelésről
1.nem rázom a fenekét
2babakocsit sem toszigálom csak azért,hogy aludjon
3csak kiságyban alszik
4cumit nem kap

Mind megdőlni látszik :shock: :lol: :lol:
Kavics ez az elalvós módszer nagyon szimpi, de azt hittem ilyen piciknél még nem működik,próbálkozom majd...most a babakocsiba raktam,ott békésen nézelődött és elaludt :shock: :D (a kiságyban pár perc után üvölt ha nem alszik)
a figyelés ismerős,lépek kettőt és lapítva figyelek hogy elég lassan szuszog e :lol:
Vendég

[quote="7kincs"]
írta:
7kincsVoltak/vannak elveink a gyereknevelésről
1.nem rázom a fenekét
2babakocsit sem toszigálom csak azért,hogy aludjon
3csak kiságyban alszik
4cumit nem kap

Mind megdőlni látszik :shock: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Nos!
Asszem kezdem rosszul csinálni a dolgokat! :roll:

Esti programunk!
7-8 között fürdetés
8ig szopi
alvás.
Éjszaka 1-2 magasságában kel. Inkább a kettő közelében!
Szopizik!
Nos, a további ébredés attól függ, hogy itt mennyit eszik.
Ha 100 felett, akkor jön egy 4 órás alvás periódus. 5,30-6 kor kel legközelebb.
Ha 100 alatt, ami többnyire csak 60-70 akkor 2 óra esetleg 2,30 amit kibír.
Aztán. Ezek után a kelések után már 1,5 két óránként elkezedett ébredni. NYüszögni! Sírdogálni. Én még hulla vagyok és aludni akarok.
Mostmár kezdünk ott tartani, hogy 5 ébredés is van.

Azt hiszem elkövettem azt a hibát, hogy a gyereket reggel beviszem a nászágyba és együtt alszunk. Ő nyüsszent időnként és akkor felébredek, cumit adok, vagy ráteszem a cicire (sajnos fekve nem hatékonya szopizás) és alszunk tovább. Inkább egyfajta vajúdás amit produkálunk. Da ma is fél 11 ig ment így a szunya. Miközben ezerszer kinyitottam a szemem, mert a gyerek nyüszögött!

Ott ronthattam el, hogy bevittem az ágyunkba?
Ezt kb néhány napja produkálja, de a csírájában kellene elfolytani a rossz szokásokat! :roll:

De hulla vagyok, aludnom kell. Nem lenne gond, ha mondjuk nem ébredne 1-2 magasságában, csak 4 után. Mert akkor kompaktan aludnék hat órát. És nem zavarna ha 8 után már nem lenne több alvás. De így.... És nagyon sokszor nem bírok az 1-2 órás ébredésnél visszaaludni.

Eldöntöttem!
Holnaptól nincs többé nászágyba cipelés. :roll: Csak az a baj, hogy reggel is csak nyammog a cicin. 50-60kat eszik. (eddig 100 felett evett és tudom, hogy van még tej, de ő kényelmesen elalszik- ezt is egy hete kezdte, nem is gyarapodott sokat ezen a héten :roll: olyan étvágytalannak tűnik :roll: , de jókedélyű, szóval azzal nincs baj! )

Van valami ötlet csajok? Hogy lehet visszacsinálni, hogy megint többet egyen reggelente? Mert akkor talán az alvás is visszaáll!
Vagy nem tudom, lehet hogy a nászággyal van összefüggésben....

Nem tudom...., de valamit tenni kell! :roll:

Mindenki azt mondja, hogy minél idősebb a baba annál jobb, mert többet eszik és alszik. Hát nálunk ez nem így müködik. Az én gyerekem nem olvas szakirodalmat!
Vendég

Ezoterike!
A kisfiad sérója istenii! :D Nagyon aranyos! :)
Köszönöm szépen! :)

[quote="csillagfény"]
írta:
csillagfényja! és marci úgy alszik, hogy egy cumi a szájában, kettő a kezeiben. :D

Ez nagyon tetszik! :lol: Meg az is, hogy olyan sok cumit pakoltok az ágyába! :lol: :lol: Ne izgulj, mire első osztályba megy, már rég leszokott a cumiról. :) :lol:
Vendég

kincs a cumi egy jó dolog. nekünk a gyerekorvos ajánlotta, de azt mondta ne mondjam hogy ő ajánlja, de szte nagyon jó dolog. igaza van.

Én is megfogalmaztam neki azt az aggodalmam, hogy aztán majd pakolhatom a szájába félóránként éjszaka a cumit. azt mondta megígéri nekem, hogy 3 hónap, és a ygerek maga pakolja a szájába a cumit éjszaka...hát, több lett mint 3 hónap, de kb. 10 hónapos kora óta őpakolja.

csillag a cumilánc nem jött be? Mi odacsatoljuk a hálózsákra a cumit, ez kezdetben nekem is segítség volt, hogy ne kelljen az éjszaka közepén keresnem a sötétben, aztán Johanna tanulta meg hogy ott van, nyúl, beteszi és kész. alszik tovább. enélkül nek tudsom hogy aludnánk át az éjszakát. van néha, hogy hallom hogy sír, mikor nem találja a cumit nagy igyekezeteében, de csak pár másodperc, aztán meglesz és szunya.

Kavics igen hosszú hajra gyúrunk.

Semmit nem csinálsz rosszul öreg rutin doktornéni ezt is megmondta nekem az elején, egy 7 hetes baba 6 óránál többet egyhuzamban nem fog aludni. ha egyszer megalsussza egyben a 6 órát egy éjszaka az pompás, ennél többrte ne számítsak. számolj. este 8-tól hajnali 2-ig az hat óra. annyi tehetsz, hogy vársz, túlélésre rendezkedsz be, és szép lassan ki fogja tolni a hajnali kelését. nászságy nem rontott a dolgokon, sőt sztem az esetek többségében ez az egyetlen lehetőség a túlélésre. fekve nekünk sem volt lyan hatékony a szopi...

és areggel 5-6-os szopi a legnehezebb, én mindig akkor voltam a legfáradtabb, nem az éjel 1-2 -es szopinál.

idézet Dexterkétől! :lol:

"Először is, aludj. Ki mondta, hogy a kisgyerekes anyukák hatkor kelnek? Egyrészt ötkor, nem hatkor. De aztán feküdj vissza és aludjatok. A nyolcas szoptatás után is feküdj vissza. Sőt, ha vagány vagy, a 11-es után is. Kit érdekel? Ez az egyetlen módja, hogy este fenn tudj maradni a Barátok köztre. "

Az lenne még jó, ha hajnalban valahogy rá bírnád magad venni egy ülős és kiadós szopira, és akkor megint lenne egy hosszabb alvás, és nem nyűglődés. ismerem ezt a nyűglődést, dominál nekem is sokszor volt ilyen reggel-délelőtt.

és tudod, itt is érvényes, ami nappal bevált: ha sűrűn kap keveset, nyűglődés lesz mindkettőtöknek. akkor tudod rávenni hogy reggel is egyen rendesen, ha nem kap félóránként cicit fekve előtte.. cumi mint áthidaló megoldás?

Kép

Kép
rejo

Lilla nem cumizik és az ujját is max. 10mp-ig szopja, ezzel jelzi, hogy ő indulna végre aludni... (olyankor kell felkapni és bepakolni az ágyába)... Nincs kedvenc rongydarabja, plüssállata... Van viszont egy csőrös Avent cumisüvege... na anélkül nem tud aludni... úgy alszik, hogy a kezében van a fogantyúja, ha felriad akkor iszik belőle néhány kortyot és azonnal visszaalszik... egyszer nem találtam és egy másikat tettem be helyette... na rohangálhattunk az Aventért az éjszaka közepén...

Cumit soha nem kapott éjjel (na ezt elvből... nehogymár csak azért kelljen felkelnem mert kiesett a szájából), kizárólag nappal kapott, de arra talán 4-5 hónapos kora után már nem tartott igényt úgyhogy teljesen leszokott róla... Mondjuk ő nem is tudom meddig de úgy aludt, hogy az első hajnali ébredésig a saját ágyában aztán meg a miénkben a mellemre tapadva... és ez brutál jó volt, önkiszolgált, nekem meg nem kellett felébrednem az etetésekre:))))) (nem tudom, hogy a kistesónál ezt hogy fogjuk megoldani... tök máshogy áll az ágyunk stb. Azt hiszem barkácsoltatok valamit a férjemmel).

Mondjuk nem tudom, hogy jó-e, hogy nincs se kedvenc cumija se semmi hasonló... ki tudja nem-e ezért ekcémásodik ennyire!!!! (ld. nincs anyapótlék...). Mondjuk én később megpróbáltam rászoktatni a cumira de csak körberöhögött.

Ja... altatás: nekem rohadt mázlim volt, etetésnél egyszerűen elaludt a mellemen én meg leraktam az ágyába (csak éjjel lakott az ágyában, nappal a nappaliban volt a hangzavarban). Kb. 3 hónapos volt amikor elkezdtem tudatosan arra koncentrálni, hogy még ébren legyen amikor lerakom aludni és így szépen rászokott, hogy egyedül is elaludjon. Ja, nálam az hozott nagy változást amikor (szember a kórházban kiadott utasítással) már nem a hátán hanem a hasán kezdtem altatni.

Ja...

(Plusz gyönyörűek a babaképek:))))))))))
Vendég

Kavics a mai napunk ilyen..nem lehet front?
:roll:
A nászágyat kihagytam a listámból..az is tabu :lol:
(ma már oda is lefeküdtünk,hátha alszik)
Most cicizett fekve a gyerekszobában,bealudt a cicin én meg nem mozdítom :oops: mert ma még alig aludt talán 1órát...
2órát ma alig bírt ki evés nélkül, pedig az egyik ciciből 20perc alatt 110-120-bevág alig győz kortyolni..a másik ciciből max 80eszik,ruhástól már 4kiló (fejek és tömöm magamba a kaját) szóval a hasától elméletileg aludhatna :? lehet csak hiszti :roll:

Kavics sztem is próbáld kiszoktatni az ágyból,és noszogtatni :roll: reggel, hogy egyen, én a cicit szoktam kicsit "meghúzni" és úgy rácummant belendül a szopiban...bár az én tanácsom még csak két hét utáni, gyakorlottabbak biztosan jönnek
Vendég

Köszönöm a válaszokat!

Rejoka!
Azt hiszem neked van igazad! Mert tényleg azóta van eza nyűglődés, amióta nem 3 óránként eszik reggel is! Vagyis hajnalban... :roll: Holnaptól következetes leszek. Talán néhány nap és helyreáll! :lol:
Az a baj, hogy én kihúzom az alvást 10-11ig! :shock: És így este nem bírok elaludni 9kor. Csak 10-11 között! (valszeg, mert órát csakazértsemnézek, hogy ne idegesítsen!)
De viszont azt a négy órát 2-ig olyan jól!!! és pihentetően!
Aztán 2-kor megint visszaalvási problémák! :? Hajnalban pedig úúúúúúúúúúúgy tudnék aluuuuuuudni! Hogy veszek meg! És akkor megy ez a szunya 10-11-ig! Totál szétcsúszott vagyok. :lol: :lol: Hehe. :lol: :lol: Egyszerűen döbbenetes, hogy 10-20 perceket tudok aludni, aztán nyüszögésre ébredés, aztán vissza alvás! Ezt soem gondoltam volna magamról. :shock: :lol: :lol: És ezek után a rövid alvás fázisok után is pihent vagyok. :shock: Döbbenetes az anyaszerevezet! :lol: :lol:

Ja és hadd dicsekedjem. 8 éjszaka már gyógyszer nélkül alszom. :D Kép

És Szilas fiam ráállt a napi egyszeri székletürítésre! Ami nem baj, de akkor olyan nagy mennyiségűűű :shock: :shock: , hogy elég nehéz a gyereket kivakarni a szarból. Szó szerint. :lol: :lol: Tegnapelőtt a csap alá tettem mert a karja, háta, nyaka minden szaros volt. :roll:

Kincs!
Nem vettem észre, hogy frontérzékeny lenne. Már lejárt a három óra hogy evett és békésen alszik. Úgyhogy fogalmam sincs mennyit szopizoitt fekve fél tizenegykor, mert még mindig alszik! :roll:
Nagyon szépen gyarapszik a ksifiad! :D Szép mennyiségeket szopizik! :D Nagyon nagyon ügyesss! :)

Én az elvekhez próbálom magam tartani. Mert azt vettem észre, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb a napunk, ha Apa nincs itthon, sőt, ha itthon sem alszik. :oops: Mert csak rá figyelek, ő csak rám. Tartom a három órát. Minden megy mint a karikacsapás. Nincs sírdogálás fürdéskor, hihetetlenül hatékony vagyok.
Ha du jön az Ember, akkor már dőlni látszik a kiegyensúlyozottság! Nem tudom, hogy miért! De ezt más is mondta. Hogyha a férje éjszakás, akkor könnyebben és gyorsabban látja el a két gyerekét, mint amikor a férj otthon van. Jobban szétdarabolódika figyelem.
Megjegyzem én nagyon szeretem ha a párom itthon van. Most jön egy hossú hétvége. Hármasban :)

El sem tudom képzelni, hogy hogyan müködnek a dolgok, ha van már egy nagy gyerek is. Aki sulis, vagy ovis, reggel kelni kell készíteni a suliba, férj, kisbaba. Hát nagyon izgalmas lehet! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Előbújtam...

Az igazság az, ahogy olvasom a kisbabás sztorikat most, meg a szopi és napirend problémákat, egyre jobban megrémülök...

1. már elfelejtettem mindent
2. már csak max. 5 hónap van hátra addig
3. Bogi kisbaba korszakában sem voltam se nem tudatos, se nem következetes, egyszerűen csak ösztönlény, így most aztán fogalmam sincs, mit is fogok csinálni! :roll:

Rá kellene hangolódnom, lenyugtatni magam, de egyelőre nehezen megy. Most célul tűztem ki, hogy amennyire csak lehet, július-augusztusra teljesen visszavegyek és csak magamra, kis családomra figyeljek, mert ez így nem lesz jó. :( Már érzem, hogy ez nekem is TEHER, amitől szívesen szabadulnék.

Kavicska, így hát érdemben tanácsot adni bizony nem is tudok... én mondjuk soha nem vettem az ágyba a gyermeket, de egyszerű okból: féltem, hogy rátehénkedek és mélyen alszom utána (sajna az anyai ösztöneimben még nem sikerült 100%-osan megbíznom az ilyen vészhelyzetek esetére). Fekve meg soha nem szopiztunk, Bogi ott soha nem aludt el.

Viszont egyvalamiben egyet kell hogy értsek veled: Bogival akkor boldogultunk igazán jól, amikor nem volt ott nagymama (saját anyám se), se a védőnő, se senki, sőt, ha a férjem egész nap jó sokáig dolgozott. Ez az igazság. Akkor tök jól egymásra tudtunk hangolódni és volt valamiféle saját belső csendünk, hullámhosszunk. Amikor jött nagymama, akkor borult minden. Lehet, hogy többet tudtam pihenni, de valaki mindig okosabb volt, mint én (mármint mi baja a gyereknek), és rögtön meg is tört a ritmus. Sokszor lett sírás a vége...

Nem tudom, hogyan lesz most ősztől, hiszen Bogit ha vinnem nem is kell bölcsibe, értemenni biztosan kell, reggel öltöztetni, reggeliztetni, foglalkozni kicsit vele.... hát, szóval, minden tiszteletem a többgyermekes anyáké, pláne kis korkülönbségnél. Mondom, be vagyok tojva...

Kincs, elolvastam a csodás csendes szülésed, őszintén gratulálok és Kiskincshez is, nagyon helyes kiskrapek! Ugye, hogy akkor felső burokrepedésed volt??? Nagyon sokáig egyezett a sztorink, de amikor olvastam, hogy nem nagyon fájtak a fájások, akkor megállt a számban a falat (bocs, épp ettem, mostanában mindig evéskor futom át a Babanetet, más fórumot már alig-alig), hogy na igen, ehhez mázli kell... vagy csak nagyon jól működik az agykontrollod és elhitetted magaddal, hogy nem is fáj az nagyon. Így kell ezt! :)

Rami, Pécsett nem hozzátok közel volt most gázrobbanásos házrobbanás?!

A kiskönyvről meg a védőnőről jut eszembe, hogy állítólag az idei új nyomás valami ultraszar, csupa hófehér, más szerkesztésű, képek nélkül. A védőnőm már tudott valamit, mert 2004-es kiadásút adott nekem. :lol:

Bettica, én is ezt a lámpázásos dolgot hallottam sok helyről, de szóval nem is tudom, ilyen idős terhesen engem is az zavar már a sztoriban, hogy mi van a köldökzsinórral?! Jó dolog-e már majd 3 kilós gyereket forgatásra késztetni? :?

Mona, írod hogy Nóri állandóan rajtad csüngne, na látod, hogy szeret téged. :lol: Te vagy a mindene, nem éhes ő, anyát akarja és a cicijét!

Különben anno amikor ezeket az idétlen LLL-es szoptatós tanácsokat olvastam (ezer bocsánat megint az LLL pártiaktól, nem a szervezetet szidom ám, csak volt szerencsém egy olyan képviselőjükhöz hogy azóta is feláll a hátamon a szőr, a régiek ezt már tudják rólam, most nem kezdem el megint magyarázni), akkor hosszasan fejtegették, hogy a természeti népeken az anya csöcsén lóg állandóan a gyerek, mégse hasfájós.
Akkor most hogy van ez, mert bizisten nem értem.

Névtelen Hunci, én totál elvesztem. Most akkor mi történt? Valamely másik fórumban történtek dolgok? Bocsánat ha indiszkrét vagyok, pedig esküszöm próbáltam figyelni... :oops:

Váltottam dokit, az új doki jó lesz, Szt Imrében fogok szülni, ha valami közbe nem jön. Megvolt az AFP (századra pontosan annyi, mint Bogival volt... 1.49 MoM), jövő pénteken genetikai UH. A méhszájam már most sem zárt teljesen, de mivel nem keményedek meg semmi, nem foglalkozom vele túlságosan.

Bogit mosanában elkezdte foglalkoztatni a WC. Vettem neki rá kacsafejű szűkítőt, az első délután 2 óra hosszát ült rajta pucér seggel és a WC tartályt nyomogatta. :evil: Nekem ott kellett állni és nézni.

De tegnap még szebb dolog történt. Belenyúlt a pelenkába hátul, és előkotort az ujjaival egy db szart. :evil: Azt hittem, elájulok. Először csak annyit hajtogatott, hogy büde.

Na, most ennyire futotta. Beteszek egy múlt heti képet. Mindjárt. (Ja, a 4 napos hétvégén folyamatosan azt hajtogattam, hogy sült hekket akarok enni. Vasárnap el is jutottunk a Római partra végre, pedig szemerkélt az eső is, és bevágtam fél kilót, savanyú uborkával. A következő gyerekig elég is lesz.)
Vendég

Kép

Kép
Vendég

most rohannom kell, de ahhoz muszáj csatlakoznom, hogy ha nincs apa, simán lefürdetek, megetetek két gyereket, jut idő mesére, és én olyan pihent maradok, és marad időm tv-re és hímezni...

pedig imádok a férjemmel lenni, és apa sokat "segít" ha itthon van! :lol: :lol: pl ő fürdet olyankor. és mégis. én nem tudom hogy van ez.

Kép

Kép
rejo

Ja még egy: referálnék a Dévény-tornáról.

Király. Szenzáció. Egy csoda.

Nagyon fáj, de azt kell mondjam 6 alkalom kezelés után hihetetlenül sokat alakult a vállam. Anyukák, akinek a pici babájával a legkisebb gond is felmerül a mozgásfejlődésben, ne habozzatok belevágni a Dévényezésbe, mert minél kisebb a baba, annál kevesebb alkalom kell és rettenesen hatékony. (Főleg merevségnél, feszes izomzatnál.)

Emellett heti 2-3szor úszom mostmár egyre többet, kezdtem 5 perccel, tegnapelőtt már 16 percet bírtam + víz alatti válltorna. Én azt mondom, megmenekülök a műtéttől vagy legalábbis kitolható jövő nyárig. :P

Amúgy egy látványosság vagyok a Baleseti Intézet gyógytorna termében, mivel pocakom van. :lol:
Vendég

Norka! Rejo!
Szóval ti is így vagytok a gyerekellátós-apás dologgal!
Elég furcsa, de tényleg így érzem. :oops:
Majd megbeszélem vele, valahogy úgy, hogy ne bántódjon meg! Mert akkora szerettel fordul a fia felé és felém is! :)

Norka!
Megszületis a trónörökös és minden jön majd magától :) Meg fogod látni! Kár ezen most filózni, és még nagyobb kár ettől most betojni. Mindennek eljön az ideje... :lol: Harmadik gyerekkel már olyan laza leszel, hogy mind az öten egy ágyban alszotok majd!

Érdekes bennem sosem merült fel, hogy esetleg ráfekhetek :shock: Pedig egy paplan alatt is elalszunk, úgy hogy én hátat :shock: fordítok a gyereknek :lol: :lol: :lol:

Bettica!
Ezt én is mondani akartam. Nem biztos jó ötlet külöböző praktikákkal próbálkozni, hogy forgolódjon benned!

A faros természetes szülésről csak annyi a véleményem, hogy a mai modern 21-ik században, ahol már elég gyakori a nőgyógyászok perbefogása, nagyon merész az a szülész aki belevsz egy anyukát a faros természetes szülésbe.
Kijön a lába, pocakja, karjai, vállai és még bennt van a feje (ami a legnagyobb kerületű) és az életet biztosító köldökzsinor! És ki tudja hány nyomásból hány perc alatt jön át a fej a szülőcsatornán, miközben a köldökzsinort a koponya és a medence összenyomja! Hát nem tudom.... Rambókának igaza van, régebb megszülték így a gyereket, csak sok gyerek vagy értelmi fogyatékos lett, vagy meghalt!
Szóval nem ijesztgetésnek írom, csak azért írtam, hogy lássátok, nem véletlen, hogy a nőgyógyászok közül alig találni olyat, aki bevállal egy ilyet!
És Rambóka azt is jól írta és nagyon tetszett, nekem is gyógyír! Hogy ne úgy gondoljunk a csaszira, mint szükséges rosszra, hanem mint a gyerekünk életmentésére! És így már nem is rossz az a csaszi! :D Az ember hüvelye szűzies marad! Kép

Megyünk sétálni!

Kellemes napsütötte délutánt! :D
Vendég

sziasztok

Ajánlom mindenkinek :D

http://www.informed.hu/?tPath=eletmod/care/dev

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Bocs, h. keveset írok mostanság, de anyámék klaviatúráját izomból kell használni és már fáj az ujjam hegye! :evil:

Kavics!

Jól emlékszem, h. az éjszakai szopikat nem méred?
Mi van, ha Szilas hajnalban jól televedeli magát az éjszakai prolaktin miatt bőséges tejcsivel, de nincs megböfiztetve, ettől nyűgös, te viszont csak azt látod, h. reggel keveset szopizik?
De ez csak tipp.

Írok privit is, ha el nem felejtem!

Az apaprobléma nálunk is fennállt! Nem tudom emlékeztek-e, de a ded mindig meghülyült, ha apa szabin volt v. hosszúhétvége volt. Szegény fáradtabban ment vissza dolgozni az ilyenek után, mint egyébként!
Nem azért mondom, rengeteget segített és segít ma is, de tényleg lehet benne vmi, h. megzavarják a gyereket vmi miatt.

Norka!

Örülök, h. javul a vállad!
És mélyen egyetértek, h. a tali lezajlását követően már csak magatokkal foglalkozz!
Én azt mondom, a kistesónál is hallgass az ösztöneidre!

Hekk? Hát eddig nem jutott eszembe. De most NAGYON!!!!!!!!!

Gázrobbanás kb. 1 km-re tőlünk volt. Bazi nagyot szólt! Én azt hittem a közeli 6-oson kapott durrdefektet vmi kamion. Basszus másnap akartunk bemenni a Mecsek áruházba, de a körülményekre való tekintettel inkább elnapoltuk a dolgot!

Az anya csöcsén lógó természeti gyerek azért nem volt hasfájós, mert egész nap az anyjára volt kötve többnyire függőlegesen, így nem is kellett külön büfiztetni, anya hajolgatása a pocimasszázst is elvégezte, ringatva is volt a segge folyamatosan. Amelyik ennek ellenére is üvöltött délutánonként, azt meg megették az oroszlánok! :twisted:
Hiába no, ez a mai nemzedék nagyon el van kényeztetve! :lol:

Csakegy!

Gergő is bojkottálja a plüssöket, viszont a kedvenc babatakaró (valójában bébitörölköző), az szent!

Most, h. 1 hete lakok anyámék új építésű társasában, megfogadtam, h ilyenbe soha!!!!! :shock:
Basszus a panel ehhez képest luxus!
Itt a kettővel felettünk lakó tévéjét is hallani éjjel, reggelente a felső lakó csörtetésére ébredünk és a ded végigsírdogálja a "hagyjatok még aludni!" sírdogálásával a többi lakó reggeli indulását fél 7-től 8-ig (aztán meg nem bírom 9-kor kiverni az ágyból, mert álmos! :evil: ), mert a fogmosástól kezdve a kávéfőzésig, a fürdéstől a lépcsőházi lecsörtetésig minden, de minden behallatszik!
Esküszöm a mi 25 éves panelünk ég és föld ehhez képest!
Nemcsak a hőszigetelést, de a lépészajcsökkentést is kispórolták, viszont a tökéletesen záródó műanyag nyílászáróknak köszönhetően rendkívül gyorsan penészedik a fal télen! Rettenetes! A kivitelezőt kéne ideköltöztetni! :evil:

Kincs!

Hát igen, elveink nekünk is voltak! :twisted:

Azt nem próbáltad, h. vmi anyaszagú használt polódat beteszed mellé a kiságyba?
De az is lehet, h. a körülöleltség hiányzik neki! Próbáld meg bepólyázni v. begöngyölni egy vastagabb takaróba, nekünk egy időben bevált!

Lecsó!

Bocs, emlékszem, h. kérdeztél, de szenilis vagyok, ne haragudj!
A vén róka fogszabályozós tanárnőnk azt tanította, h. 4 éves korig teljesen normális az ujjszopás és a cumizás. Az a lényeg, h. 5-6 évesen, a maradó fogak áttörésekor már ne cumizzon, ne szopja az ujját!
Az alsó-felső állcsontok egymáshoz viszonyított helyzete nagyrészt inkább öröklött, tehát, ha anyuka kiharapja a pókot a sarokból, akkor az utód is ki fogja, ha nem viszik fogorvoshoz időben!
Ha gyanúsak a gyerek fogai, akkor 5-8 évesen, a fogváltás időszakában kell elvinni a fogszabályozásra, mert ilyenkor még az állcsont eltérések is egyszerűbben megoldhatók kivehető készülékekkel.
Ha a ded makacsul cumizik v. szopja az ujját 5-6 évesen, akkor célszerű gyerekpszichológushoz fordulni, mert többnyire vmi miatt szorong. A vén róka tanárnőnk annó a "mesélő kesztyűt" javasolta, manapság már készen is kapható kesztyű-ujjbáb, amit a gyerek este ráhúz a kezére és ő mesél anyunak v. apunak. Ezzel mintegy lejátssza és feldolgozza a napi szorongásokat és a szülő is megtudhat érdekes dolgokat a gyerek belső világáról. Ha pedig az ujján marad, nem is fogja szopni! :wink:

Hogy mi a jobb: cumi v. ujj????
Erre nincs válasz.
A cuminak is vannak előnyei, én azt emelném ki, h. nincs mindig kéznél, amikor a ded az utcán elkezd szorongani és nem tudja azonmód koszosan betenni a szájába! :twisted:
De nehogy azt hidd, h. azt könnyebb elvenni majd tőle! Amíg szüksége lesz rá, kelleni fog neki, ha pedig elveszed, talál majd mást, pl. az ujját!
Az ujja kéznél van, nem kell visszaadogatni, éjjel sötétben is könnyen megtalálja, de mint feljebb is írtam, hamar koszosodik.
Rendkívül jó fokmérője a gyerek szorongásának és az álmosságának (ilyen szempontból előnyös volt, amint rácuppant az ujjára, már tettük is be az ágyába aludni, mert tudtuk, h. ha nem tesszük, akkor túl fog pörögni!).
De szerintem te hiába döntöd el, h. cumi v. ujj, lehet, h. a gyerek máshogy fog dönteni! És úgy tűnik már most máshogy döntött! :roll:

Egyébként a kiálló fogakat elég egyszerű fogszabályozóval meg lehet oldani elég gyorsan, szóval emiatt szerintem ne izgulj! Ovisoknál sokszor a szájtorna is elég, ha időközben leszokik az ujjáról v. a cumiról.

Csillag!

A harci kutya külsejű állatok egy részét kenyérre lehet kenni! Engem eddig többnyire tacskók akartak megharapni, meg a Westie-k egy része is elég idegbeteg tud lenni (bocs, ha vkinek ilyen van!). Mindenesetre, ha úgy érzed, kérd meg őket, h. tegyék fel rá a szájkosarat (ami egyébként is kötelező!)!

rambóka

Hali!

Mennyi időm lett hirtelen, 30perc alatt letudtuk a 4órai szopit és simán betettem a kiságyba ... alszik :D Előtte az ágyikón is jót aludt meg én is a szobában.

Norka jól látszik a pocak! Bogi tüneményes!!! Wc-n ülve aranyos lehet :D Örülök,hogy a vállad javul!
A szülésre tudatosan készültem, nem agykontroll hanem a hit ami segített. Igen felül repedt a burok és pincurkát szivárgott a mvíz.

Kavics jó sétát!
Már én is úgy várom hogy mehessünk, de még csak szokatóban vagyunk.

Bettica én nem mertem volna semmi praktikát alkalmazni a megfordulásnál.

Az apás dolgot még nem érzem igazán, megnyugtató hogy itt van velem, de aki elkapatná a gyereket az ő, szívesen fogja beszél neki, fürdet pelenkáz öltöztet,és ébreszt hogy sír a gyerek etessek :oops: :roll: (..estére elfáradok és nem hallom..nem hittem volna :( ) de ha gond van hozza hogy adjak neki cicit,vagy rázza a fenekét :lol:
jövőhéttől kipróbálom milyen egyedül :shock:
Vendég

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=080508
Vendég

Tudod én annó hány ilyen angol kutatási eredményt olvastam? Igaz azok akkor még kis esetszámú kísérletek voltak.
Szerintem jó tíz év lesz, mire itthon mozdul vmi! :evil:
Bezzeg, ha a döntési pozícióban lévőknek kéne szurkálniuk az ujjuk hegyét, meg a hasuk bőrét......... :twisted:

rambóka

rambóka

Gergelyeknek nagyon sok Boldog Névnapot! :)

Ha ma ünneplik!!! :oops:
Vendég

Babócák gyönyörűek egytől egyig!..olyan jó nézegetni őket!! :D

Olvaslak benneteket ,de nincs erőm irni.Miron iszonyat hisztis lett,én nem tudom mi lett ezzel a gyerekkel,ha nem az van amit ő akar rinya,nyüszögés,üvöltés ezerrel...ha kimegyek a szobából dettó,ha a géphez leülök nyüszit,h ő is,,már kedvem sincs idejönni ,mert csak a hadakozás megy.a du. katasztrófák,éjszaka 4-5* kel,és szarul vagyok meg már hulla is,ma már egésznap fájt a mellkasom,de közbe meg majd megzabálom mert jön puszilgat magyarázz,csibészkedik,,asszem el lett kapatva,de eddig nem volt ilyen....szóval vidám dolgokat most nem tudok irni,a hangulatot meg nem akarom rontani.

Norka
Minden elismerésem! :!: :wink:

Hunci
Üdv köztünk! :D

jó éjszakát
Vendég

Sziasztok!

Norka!

Ne hari, de vizuális típus vagyok, és elképzeltem Bogit ahogy turizik a pelusban aztán előhúzza a dolgot.Sírtam majdnem a röhögéstől.... Bogi tünemény,Te pedig szépen gömbölyödöl. :D

Rami!
Elgondolkodtatttál ujjszopi terén 5-6éves korban. nálunk az unokahug 6 éves és még csak úgy cumázza az ujját.........

Hát izé.. kivagyok magamtól. Végre elmúlt ez az izé 5 nap után, errefel a cicijeim nehezek, Apa szerint lufik lettek és baromira égnek, főleg bimbó körül. mi az istennyila ez? Mert ha ez az 5 napi bigyó mensiszerű volt mint ahogy T doki mondta akkor ez most minek van????

hajni...
Budaörs

vazz hajni... ha szerinted terhes vagy akkor tesztelj.
Vendég

fúúúú....sokat írtatok...

elvek: nekem is volt.van. de az én gyerekem akármit csináltam nem aldut el, csak seggrázástól. meg az elején rajtam alvás. ez van. kinőttük. most mióta nyüszibb 1-2 hete megint rázni kell néha, de nem sokat. ez van. ezt is kinőjük. én gyerekem. imádom :) ha kell rázom. :D de nekünk is volt olyan az elején,hogy fekve szopinál aludt el végre. de persze éhes volt kismanóm azért is :)
cumit most kezdte el ő is bepakolgatni a szájába éjszaka. de az én elvem pl az,hogy csak alváshoz cumi. máskor nem is kéri.
dehát ugye vannak elvek, és vannak akaratok. ki tudja:)
egyébként a ma éjszaka megint necc volt. nagyon.....pedig már 3 napra visszaállt a rend.

kiskincs gyönyörűűű!!!

fú, ella. látom nálatok is nyüszít a gyerek. lehet vmi nyüszítős vírus??? :) zsuzsi is úgy nyüszííít éjszaka, mint egy kiskutya. ah.

monácska? nálatok helyzet?

rejo, tornáztál már???

képzeljétek, január óta már 7 kilót fogytam!!!!!!!!!!!! pedig semmi szenvedés, ilyenek.
mindenkinek ölelés, jó hétvégét!!!!!

Kép

dimet

sziasztok

Rambóka:GERGŐNEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!!!!!!! :D
Kép

Ma észrevettem hogy elkezdtem pattanásosodni :( ,a bőröm zsíros lett(eddig meg nem győztem kenni,olyan száraz volt mint a sivatag),a hajamból hullik pár szál,de az betudható a tavasznak vagy a szülés utánnak.Libidó nuku :roll: ,hipózok mindennap.A pm eredményem jövőhéten kész lesz ,kíváncsi vagyok rá.Ja!Kedden hívom a mensmentis időpontért!Tutira nem jó valami,kell már az a merckformin!

Kép

Kép
lecso

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?