Új privát üzeneted érkezett!

És persze épp július legvégén megyünk esküvőre, pedig ez a kis cucc épp jó lenne rá oda is, de ki tudja mekkora lesz. Fogyókúra: nekem muszáj július végére lefogynom ha nem akarok a férjem kollégájának esküvőjén tehénként megjelenni :cry: Ha lefogyok is tehén leszek, mert annyit nem tudok ennyi idő alatt fogyni, de legalább csak akkora tehén mint Emma után voltam, mert szégyen demost kb 15 kilóval több vagyok mint Emma után pedig akkor is volt rajtam kb 5-6 kiló felesleg ahhoz hogy még épp elmenjek, nem a leánykori súlyomhoz, mert az aztán meg még 10 kiló de annyi már sosem leszek, mondjuk annyi nem is akarok, nem vagyok már 18 :lol: . Szóval én most nagyon elkezdtem a foygót csak drasztikusan nembírom mert rosszul vagyok ha nem eszem, így most próbálom a 90 napost, azzal fogytam le Emma után is, de akkor csak 6 kilót kellett :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Darbonként jut eszembe. Vettem egy kis szfari kalapot is Bertinek :lol: De alig találtam valamit mert minden nagy rá. Ez 43 cm-es satyi és azt írták rá 62-es. Ennyire kicsi a fiam feje? Nálatok hányas sapka kell: A 45-ös úgy lógott rajta hogy csak na és azt írták 68-asnak a 74-es a 47-48-cm es, az óriási rá.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,

Jajj, annyira tetszenek a képek, a babák, a sapik, ahogy megnőttek, megváltoztak stb. :) Mindjárt én is keresek elő régit+újat!

Bébikomp

Én nagyon rosszakat hallottam-olvastam róla, és megpróbálok mindenkit lebeszélni róla, a legnagyobb jóindulattal! Nagyon sok helyen olvastam, hogy ártalmas, terheli a gerincet, meg zavart okoz a járástanulásban is stb, de ha beírjátok a google-ba a keresőbe, több cikket, fórumos véleményt találtok, szerintem érdemes utánaolvasni!!! Persze megint csak azt mondom, mindenki döntsön maga, mit és hogy csinál, nevel stb. Csak a véleményem írom le. :oops:
Én a járókának (ketrecnek hívjuk a férjemmel :lol: :oops: ) sem vagyok híve, nekünk biztos nem lesz, pláne, hogy be se fér…
És ahogy Ágnes írta, most a forgásnak, kúszásnak, mászásnak, ülésnek van itt az ideje, azt kell gyakoroltatni, nem pedig a „járást”.

Hinta
Erről pedig csupa jó dolgot olvasni…így lett Dorkának bölcsője, éjjel abban szunyál. Csak sajnos lassan kinövi. :?

Babuci,
Hanna annyira de annyira édes a virágos kalapban!!! FÚÚÚÚÚ, nagyon-nagyon! :) :)

jönnek a képek:
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 

 
 

és itt van az én anyáknapi virágom: :) :) :)

Kép
Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Manó
Mi csajszink 45-ös sapit hord...jó kis pufi arca is van már! :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Manó mi 68-ast hordunk...

Kép
nyafi
 
 


lafie! köszönöm a nyaralási linket, júliusban megyünk!!!

Kép
nyafi
 
 


Lányok! Aki már bkv-zott. Kell jegy a picinek, ha babakocsival megyek?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Dehogy kell :lol: Csak iskolás kortól, amikor diákigazolványt kap.

Akkor a mi Bertinknek kicsi feje van :(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,

voltunk ma mérlegelésen.

Kitti 7650 gramm és 71 cm. Fejkörfogat 41 cm, de szerintem egyáltalán nem pici.

Dylkai, édes kis virágod van :)

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Képzeljétek találtam egy etetőszéket , ami hintaként is használható. Van valakinek esetleg ilyen?

Kép
vargaviki
 
 


manó: Benőre még ippen jó a 68as ruci, de már inkább 74es kell. De bodyból pl a 80 is használható már.

Kép
vargaviki
 
 


Bazsira is a 74-es éppen jó, van amit már tehetek el. Elő kell szednem a 80 asokat is.

Manó,kitartás a fogyihoz, én még halasztgatom, a szoptatásra fogom:-) lesz mit leadnom, bár olyan soha nem leszek, mint az esküvői képen:-), de azért jó lenne 30kgtól megszabadulni
:?

Viki tegyél már képet a székről, én még ilyet nem láttam.

Ma rengeteget csavarogtunk, délelőtt Áron cimbiéknél voltunk Gyömrőn, délután meg Bényén Fruzsi barátosnénknál(egykorú gyerekek). Jól elvoltak a kistökik, mindíg ez kéne nekik :P

A képek szuperek!!! Nagyon édi a montázs!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép
Fruzsiéknál kipróbáltuk a hintát, és nagyon tetszett Bazsinak:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Na ez egy 6-9hósig ruci, pont méret. Tegnap adtam rá először, nem épp aktuális,kaptuk még tavaly, és most nőttünk bele:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Na, még annyit akartam, aztán elpályázok:-) hogy én bizti 80as rucit vennék Manó a helyedben, vagyis kicserélném. Aztán persze Te tudod.
Álometetést egyszer kipróbáltam, és olyan jól sikerült, hogy alig bírtam visszaaltatni :? Mondjuk ha nem akartam volna visszatenni a kiságyba akkor talán aludt volna tovább. Most még a hordozóba dörmizik, ahogy hazahoztuk, mindjárt kiveszem "álometetem" aztán remélem a legjobbakat:-)))) Manó, én már feldobtam volna a pacskert a helyedben tuti, én nem bírnék átjárkálni Bazsihoz. Sokkal jobb hogy ott van ciciközelben, és túlesünk azon az 5-10percen:-))) nekem sem alszik többet 3 ónál, és 5 után nem sokkal!!!! kell. brrrrr..... EGyébként sztem fog, de ha már felkel akkor enni kell, hogy vissza tudjon aludni. Én legalábbis erre a köv. jutottam. No meg azt mondják az okosok, hogy a szopizás a legjobb fájd.csilll... ugyhogy Ő használja is:-) de ezt talán már írtam:-) :roll:

Dylkai a virágod, nagyon tündéri!:-)
Ágnes, kész vagyok az ujszopis képtől, nagyon-nagyon zabálni való Csabi! :) Mindíg szopja???? vagy csak véletlen volt?
Mindenkinek tényleg olyan, de olyan gyönyörű a babója, imádom nézegetni őket!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Viki
Én láttam olyen hintát. Azt vettük Apor unokatestvérének a keresztelőjére. Szerintem luxus holmi. Iszonyatos ára volt. (nem egyedül vettük neki) 45 ezer Ft. volt itt Temesváron. Én nem vennék. Inkább megvárom míg stabilan ül és veszek neki egy egyszerűbb hintát. Etetőszék meg kelleni fog, de 20 ezerért már nagyon szépek vannak.

Kész a táblázat! Kérlek szóljatok, ha valakit nem frissítettem, mert nehéz volt böngészni az adatokat. Legközelebb amint írtok rögtön beteszem a táblázatba.

Apor 74-es ruhákat hord.

Mindeen fotó annyira jó. Dylkai nagyon jó képeket tettél fel, igazán látszik a különbség. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én is teszek fel olyat, ami jobban szemlélteti a változást. Az egyiken kb. 2 napos, a másik pedig tegnap készült.


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek van egy pár jó hírem:)

Tegnap voltunk a dokinál egy kicsit javult az állapota, :lol: így a műtét még várhat.1 hónap múlva újra megyünk. A cél kihúzni a műtétet 1,5-2 éves koráig. Remélem sikerül.
Magától egyik napról a másikra lecsökkentette a kajálások számát, nem olyan rég még 7-szer evett, most meg kb. 1 hete 5- ször eszik :lol: És nőtt a kaja mennyisége is! :lol: Most olyan napi 700-750 körül eszik. Remélem ez még tovább nő és akkor elkezd végre hízni.
Ja és két hete kezdtem a el a hozzátápit, és tegnap megevett 1 üveg bébikaját egy kajálásra és utána még 40 ml tejet! :lol:
Persze még mindig elég macerásak a kajálások: először szopi, utána gyorsan fejek, megkapja a lefejt anyatejet és utána tápi.
Átlagban még napi 450-500 gr anyatejet tudok neki adni. Remélem minnél tovább tudok neki adni anyatejet, mert számára ez könnyen emészhető és kevesebb energiát kell neki az emésztésére fordítani.
Nagyon nyugodt és vidám baba(80%-ban, persze neki is vannak rossz pillanatai :lol: )El is voltak tőle ájulva tegnap az uh-on is, hogy milyen szép , milyen édes...Feszítettünk a férjemmel :lol: és bújós :lol: Kezd zsiványkodni, és elég akaratos :lol:
Mozgásilag is aktív, rúgozik ...de csak egy irányba forog még mindig. Szerintük nem akar hasra fordulni, mert utál.
Nagyon sokat beszél, de baba nyelven már általában Bla, bla bla, mamamama, abababa ilyeneket karattyol :lol:
Na, de azért panaszkodom is egyet, alszik kb.este 21-től-5-5:30-ig, akkor eszik és utána Ő bulizik 1,5-2(vagy még többet) órát :twisted: , mire újra visszaalszik, persze addigra én már sajna nem bírok visszaaludni.
A múltkori kérdésre válaszolva pihenőszékben van, amikor én munkálkodom.

képekNagyon jóóóóóóók.Majd én is rakok fel.Esküvősök is.(irigykedve mondom Era te voltál a legszebb, még nálam is szebb voltál :lol: )

hozzátápiSzerintem ebben jön ki a legjobban, hogy mennyire különbözőek vagyunk :lol: Én Manóval értek egyet ebben a témában általában.

NévnapKésve bár, de Mayának boldog névnapot!

Alak2 hete anyósom szomszéd nője"kedvesen" megjegyezte jó asszonyos vagyok. Azt hittem lecsapom :twisted: Először is nem hiszem, hogy vagyunk olyan viszonyban,hogy ilyet mondjon, másodszor szerinte én nem látom magamon?De a tejem miatt nem nagyon merek kockáztatni.Mondjuk 2 hónap múlva lesz öcsém esküvője, jó lenne emberi alakot öltenem , addigra.

hírNem is írom, öcsémék is babát várnak! :lol: December elejére várható, én fiút tippeltem. Mint nagynéni nagyon örülök, mert mindenki a Miluval van elfoglalva és jót fog neki tenni, hogy lesz még egy gyerek rajta kívül(Sajnos mi is kezdjük elkényeztetni :lol: )Mint aggódó nővér korainak tartom még, de már mindegy.

Elkezdtem a családfa készítést, már 7-8 éve tervezem, teljesen belefeledkezem. Kíváncsi vagyok, hogy majd meddig sikerül visszamennem.

témaTényleg lányok, amúgy kinek mi a hobbija?Vagyis volt a gyerek születése előtt :lol: Nekem a fényképeszkedés(imádom a képeket albumba rendezni), olvasás, mozgás(ez nagyon hiányzik) és az utazás, külföld-belföld egyaránt.(Egyik nagy álmom, az egyiptomi körút már teljesült, még van kettő:erdélyi körút és közép és dél- amerkai körút.)Meg most egy ideig szerintem a családfa készítés lesz :lol:

Rengeteget írtam, lelövöm magam, megyek reggelizni, hagy asszonyosodjak még :twisted:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona!

Először is örülök a jó híreknek, a gyógyszer biztos segít sokat! Drukkolunk tovvábra is.

Era!

Mivel tápszert kell már sajnos csinálnom így teljesen mindegy, úgyis le kell cammognom a konyhába. De amíg szoptattam se volt gond, mert én úgyse tudtam sötétben fekve szoptatni, szóval mindneképp fel kellett kelnem.

Szerintem is ki kéne cserélni a rucit, nem is értem hogy lehettem olyan hülye hogy 74-est vettem, csak el kéne mászni az Árkádba :roll: Emma is ma itthon van, lehet elmegyünk.

Bár reggelre nálam is erősebben kihjött ez a vírus, fáj a torkom, tiszta nátha vagyok, Berti talán jobban van mert éjjel cska a szokásos két evése volt, közte nem sírt fel. 1/2 12-kor és 1/2 3-kor evett, utána 7-kor kelt, aludtam 4,5 órát egyben, egész jó volt 8)

Meli!

Cuki kis borzas tündérke :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Én Emma után voltam asszonyos, most már kövér vagyok, szóval te csak reggelizz :D Én most koplalok ebédig. Egyébként én is utáltam amikor a maihoz képest szuper súlyomra is megjegyzéseket tettek ismerősök, rokonok, én is megkaptam a jól megasszonyosodtál-t, amikor voltam 62 kiló, és emiatt tök daginak éreztem magam, most hogy örülnék ha annyi lennék. (Én nagyon vékony voltam kb 20 éves koromig, kb 50 kiló, most utólag nézve a fényképeket bőven megelégednék a 64-65 kilós magammal is jelenleg, az esküvőn is kb annyi voltam, Emmával 12 hetes terhes voltam akkor :roll: )
Öcséd hány éves?

Tegnap azért berti eléggé megijeszett, 2 evést kihányt, mert ahogy jött a köhögés jött a kaja is :( Pedig eléggé edzett vagyok hányás ügyben Emma miatt, de azért aggódtam, mert berti ugye semmit sem iszik, bajban lennék vele ha tartósan hányna.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jó reggelt!

Fotópályázat!!!
http://www.babanet.hu/sonybmg/index.php?start=48
Lehet próbálkozni... :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Manó!
Mi is a 90 napost csináljuk most a férjemmel :)
Sapiról meg fogalmam sincs, mert eddig amiket vettem/kaptunk mindegyikben az volt, hogy 1-es... hogy ez mit jelent :shock:

Dylkai!
Köszönjük a dícséretet, nagyon jólesik! :) Annyira imádom ezt a nőt, úgy szeretem mikor így nevet, tele van élettel :)
A te anyák napi virágod meg képeslapra való, annyira szép! :)

Banyus, Manó!
Bevallom én is azért nem teszem át Hannát a szobájába, mert lusta vagyok felkelni :oops: Bár ő már csak azért ébred fel, mert épp hiányzik a cumi vagy csak a kezemet akarja megfogni, hogy tudja, hogy ott vagyok, de mondjuk ezt egy éjszaka megteszi kb 3-4x. Ha mindig átmennék a szobájába és visszaaludnék, elmenne az éjszaka úgy, hogy szinte semmit sem alszom... ugyhogy amíg nem találja meg egyedül a cumit marad :D
Hanna is kajálni kelt éjszakánként, de most már nagyjából leszokott róla, most már csak reggel 5-kor etetem meg. Mondjuk sztem kibírná reggel fél 7-ig is, de ez is az én kényelmem, mert ha 5-kor megetetem, akkor még visszaalszik kb fél 8-ig. :) Hát én kényelmes vagyok :) Élvezem azok után ahogy az ő alvása indult :)

Mona!
Hurrá-hurrá kicsiMilunak!!! Nagyon ügyes!!! Gyógyulgasson !!! :)

Képzeljétek, tegnap óta lázas Hanna. Fenékben mértem neki (fülhőmérőnk egy nagy szar, pedig Samsung, de mikor 38,4 volt a hője, akkor 36,6-ot mutatott :twisted: ). Tegnap egész nap úgy volt, hogy 38,4 reggel, utána panadol, lement egy kicsit. 4 óra múlva 38,7, aztán panadol, lejjebb ment, aztán 39,2, panadol, lejjebb ment, aztán langyos rürdő este (szegény úgy sírt, úgy sajnáltam), akkor lejjebb ment megint, éjjel megint panadol, reggel megint, de most már megint érzem, hogy megy feljebb. Lehet ez a foga?? Telefonkapcsolatban vagyok a dokival, elvileg megyünk ma hozzá, de én még mindig fogra tippelek... tegnap reggel és este volt híg fosása, meg ma reggel is, de még nem ettünk, ugyhogy nem tudom, hogy hasmenéses vagy csak a napi kaki hígan jön....

És ami még rossz, hogy ugye ő sem hajlandó semmit meginni... elkezdtünk pohárból inni (na ez túlzás, mert lefetyel :) ), na úgy pár kortyot lenyel. De este már ahhoz sem volt türelme... doki azt mondta, hogy a tápszer is folyadéknak minősül, nem baj ha nem iszik mellé mást. Ha benne marad, nincs gond. Na megyek megetetem, meglátjuk mit produkál utána...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Mona
Nagyon örülök, hogy Milu jobban van és az étvágya is javult. Nagyon jó, hogy szopik még, valóban sokkal könnyebb nekik az anyatejet emészteni.
Mit írt Manó a hozzátáplálásról? Nem emlékszem.
Az én testvérem is babát vár. Júliusban fog megszületni, Bendegúz.

Alak
Hát én borzalmasan nézek ki. 10 kilót kell fogynom. A 90 napos diétáról azt hallottam, hogy jó, sokan fogytak vele. Nekem a mozgás hiányzik nagyon.

Hobbi
Szeretem a történelmet és a politikát. Imádok úszni, futni, hegyet mászni, túrázni, evezni, búvárkodni, íjászni. A másik hobbim a gasztronómia, a különleges ételek és a magyar borok. Szeretem az irodalmat, sokat olvasok, főként 20. századi konzervatív magyar irodalmat. Szeretem a rock zenét, a bluest, és a régieket. Hendrixet, Deep Purplet, Led Zeppelint, Pink Floyd stb., Piramis, Hobo, Omega, P. Mobil, Syrius, LGT stb. A maiak közül csak Ákost. :)
No asszem alaposan bemutatkoztam. Ja még valami. Egy konferenciaszervező cégnél dolgoztam. Szabadidőmben gyerekeket tanítottam úszni. Utazni én is szeretek. Amire vágyom és nem volt még, Szlovénia, Írország.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Babuci

Hannának jobbulást! Jobb, ha látja orvos, mert egyáltalán nem biztos, hogy a fogától van.

Apor ma felkelt éjszaka kétszer, de fél 1-től 6-ig aludt, úgyhogy elégedett voltam vele. Azelőtt viszont két éjszaka is legalább 5-ször felkelt. Ilyenkor megszoptatom, visszaalszik és én is lusta vagyok felkelni. Ilyenkor vele alszom. Ezen tudom hamarosan változtatnom kellene, de örülök, hogy alszik és nem merem megmozdítani. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mona!!!! Nagyon örülök és szorítok, hogy minden rendben legyen!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
A szomszédasszony meg egy tapló…!!!! 8) Nem kell vele foglalkozni. A
Meli, nagyon jó a Zsófis sorozat!
Era, klassz a hintás kép, látszik, hogy Bazsinak mennyire tetszett a dolog! Meg tök tetszik a kiscipője, gondolkozom, hogy lassan valami ilyesmit beszerzek én is.
Anita, Apor is szépen megnőtt…és milyen édesen alszik!

Nálunk az a nagy hír, hogy Dorka tegnap megint hasra fordult, ez a második volt még csak, de örülök. Szépen lassan majd csak belejön…bár a hason fekvést még mindig utálja. :?
ÉS! Lányok, tegnap annyira-de annyira kacagott, hogy megkönnyeztem! Le is kameráztam, háááát majd megzabáltam, olyan édes volt. Még soha nem hallottam így őt. :D :lol: :lol:

Drienn,
Még neked akartam válaszolni a hordozással kapcsolatban. Mi nagyon sokat jártunk-járunk túrázni, így akartunk vmit.
Kenguról azt olvastam, hogy nagyon káros, rossz, így maradt a kendő, bár már régen is nagyon tetszett. Nekünk is Nandunk volt először, de csak kölcsönbe kértük kipróbálásra. Bevált, Dorka szinte mindig elaludt benne. :wink: Aztán megtetszettek a mei taiok, vettünk egyet, most abban szokott lenni itthon is, bár nem sokat, én is többet szerettem volna/szeretném hordozni, csak vhogy mindig babakocsizunk, ha sétálni megyünk. :( Pedig hogy utálom, hogy nem tudok bemenni babakocsival egy boltba se… :evil:
Te hogy haladsz a Nanduval, bevált? És a forgás hogy megy Lizának?

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Manó! Én cserélném azt a rucit tuti, tudod mennyire nőnek!

ÁÁÁ, tegnap Zizi lebüfizte a billentyűzetet, ezért szétszedtem, és a space bill-t nem tudom rendesen visszarakni, nem működik rendesen, idegbajt kapok, nem lehet így rendesen gépelni. Erővel kell ütni, és csak középen :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Legalább tömör leszek...

Dyt! Milyen duci volt Bonita pofija újszülöttként, és nagyon szép kisimult is. Egyáltalán nem látszik, hogy milyen nehéz szülésed volt. Mi az a szív alakú karton lapocska a ruháján?
Nagyon aranyos pocakos mennyasszony voltál! A 180 cm tényleg komoly, nekünk barátnőknek kéne lenünk, én 158 vagyok, jól mutatnánk egymás mellett :lol:

Megint láttunk sok szép mennyasszonyt. Banyus téged én is ki kell emeljelek, nagyon-nagyon szép arcod van! Én viszont nem rangsorolnék, a férjeiknek nyílván mi voltunk a legszebbek az egész világon, a férjem legalábbis ezt mondja :D

Ágnes! Nagyon édes Csabi, ahogy szopikázza az ujját, olyan kis ártatlan. Néha Zizi is szokta, és el vagyok tőle ájulva, annyira drága. Te voltál az aki, még régebben mesélte, hogy szopi közben is bedugta az ujját a szájába, a cici mellé? Vagy Viki? :? Fiús anyuka volt, arra emlékszem.
A Mehemedes mondókát olyan jó, hogy eszembe juttattad, mondtam is Zitának tegnap este. Nekünk megvan diafilmen is, meg még sok minden más, azon gondolkodom, hogy valamelyik este diázok Zitusnak, kíváncsi vagyok mit szól hozzá. Végülis a tv-t és a monitort is nagy érdeklődéssel nézi, szerintem ez is fog neki tetszeni, és ez legalább tényleg neki való. Én imádtam diázni gyerekekkoromban, és örülök, hogy van egy gyerekem, akivel újra lehet, mert én is élvezni fogom, az tuti. Remélem jó még a vetítőnk, öreg darab már. :?

Anika! Ne viccelj már, miért nem lehet megemelni az az ülést kicsit? Pont te vagy ellene, aki órákat utazik autóval, ott is ül Apor, annál sokkal meredekebben, mint ahogy a babakocsiban, és nem terheli a gerincét. Fél éves, már nem tehetetlen újszülött, van neki izomzata. Az nem erőltetés, de magától nem fog felülni, fokozatai vannak. Mondjuk én azzal sem értek egyet, hogy semmiben nem segítesz a mozgásfejlődésben. Az nem erőltetés, ha forgatod, vagy messzebb rakod a játékait stb., csak segíted vele. Apor szép erős legény, igazi úszóbajnok :D hagyd kibontakozni picit. Ne haragudj, hogy leírtam, de böki már a csőrömet egy ideje, mert néha olyan érzésem van, mintha próbálnád visszatartani. Persze tudom, hogy nem, csak úgy jön át. Ugyen nem haragszol, ugye nem? :)

Dylkai! Ki készítette a virágos képet? te vagy meglepetésként kaptad? Nagyon bájos, kár hogy nekem (vagy a férjemnek... hahaha) nem jutott eszembe.

Mona! Annyira örülök, hogy javult a helyzet, épp tegnap gondoltam rátok, gondolkodtam is, hogy rá merjek -e kérdezni, hogy mi újság. A 750 ml már tök jó, Zita senm eszik többet az tuti, de hízik rendesen!
"Asszonyos"?!! Hú de bunkó! :twisted: Utálom ezt a szót, ennél még az is jobb, ha konkrétan megmondja, hogy de szépen kigömbölyödtél, vagy valami ilyesmi. Mondjuk a fotón, amit felraktál, egyáltalán nem látszik, hogy volna rajtad bármi plusz.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Még jó hogy tömör akartam lenni, a lényeget még nem is írtam.

Babuci! Olyan szépen írtad "tele van élettel". Igen ez nagyon találó, és élettel töltenek meg minket is. Olyan jó dolog anyának lenni :D :D Ezt nekem nem mondta senki azelőtt, vagy ha mondta is úgysem értettem. Még jó is, hogy nem, biztos szomorú lettem volna, hogyha előre tudom, hogy csak 33 évesen ér el ez a csoda. Bár ki tudja, lehet, hogy fiatalabban nem éltem volna meg ennyire pozitívan. Biztos ennek is így kellett lennie.

Lafie! Valószínűleg a melegtől volt pöttyös, de nem múlt el teljesen, sőt most sajna újra erősödött az ekcémája, de most a hajlataiba, főleg, a hónaljánál. Lehet én is bűnös vagyok, mert tettem egy-egy korty tejet a kávémba, lehet az csapta ki.

Voltunk tegnap tanácsadáson, na ahogy sejtettem, nekem előadták a 28. verziót. Szerintük paradicsomot lehet, de szilvát, meggyet csak 1 éves kor után. Bébiétel ellenesek, merthogy az mégiscsak konzerv, és a 2% alatti összetevőket nem kötelesek ráírni, így lehet benne tej és glutén származék. Azt mondták nézem meg, hogy rá van e kifejezetten írva, hogy "glutén és tejszármazék mentes". Megnéztem, és tényleg nincs mindegyikre ráírva, a Hipp sütőtökre és vilmosra igen, de a többire nincs. Azért ez tényleg elgondolkodtató, hogy egyikre ráírják, a másikra nem, lehet valami susmus. A kecskemétikre rá van írva.

Nem tudom folytatni, mert Zizike felsírt, szaladok hozzá.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci!

Emmának volt nagy láza a fogaktól, de csak a szemfogaktól és az olyan hogy láz, másnapra kijön. Tartósan, több napig max enhe hőemelkedés szokott lenni a fogtól. Úgyhogy sosem árt ha ránéznerk azért!

Tusimi!

Megnéztem a bébikajákat és a kecskemétire sőt az univerre is rá van írva hogy glutén mentes, tejfehérje mentes, tejcukor mentes. Pedig ezek már az 5-6 hónaposak.

Tanácsadás :lol: Pedig a szilva, meggy tuti adható, hogy miért pont ezekre pikkel a dokid? :D

Amúgy érdeks amit írsz, én mindíg fiatal anyuka akartam lenni, Emmánál 25 voltam és nem bánom, meg minden, de talán most jobban élvezem így 30 -31 évesen a babázást, vagy inkább máshogy élem meg. De a fiatal anyukáknak is megvan az előnyük, akkor meg lazább az ember és tök jó ha még ő is fiatal és már nagy gyerekei vannak és így egy csomó szabdideje.

Hobbi: Ez olyan fura, nekem nincs annyira ilyen komoly hobbim, kutyák, net :oops: , semmi egyéb.Utazgatni szertnék, de sajna sose voltam olyan helyzetbe hogy túl sok helyen járjak, ez van :(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mármint a fog jön ki másnapra :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dylkai

A kenguru miért káros? A gerincének? Nekünk van kengurunk, de nagyon ritkán használom és akkor sincsen sokat benne. Szerintem fél éves korban már nem annyira káros, mert fejlettebb az izomzatuk. Mit olvastál erről?

Tusimi
Dehogy haragszom. :) No akkor részletezem kicsit a témát. :) A babakocsink sajnos olyan, hogy vagy fektetem, vagy derékszögbe megemelem. Jó volna, ha lenne köztes fokozat, akkor én is használnám. Gondolkodom, hogy veszek egy másikat, egy könnyebbet és ami több fokozatba dönthető. Az ölemben ha van, akkor felül és akkor hagyom ülni, de úgy hogy nekem dől. Játszani pedig szoktunk úgy, hogy felhúzom a térdeimet, magamra ültetem úgy hogy a térdeimnek támaszkodik. Ezt csak rövid időre.
Viszont úgy nem ültetem, hogy kipárnázom. Azt mondják tényleg jobb, ha a mozgással kapcsolatos dolgok maguktól jönnek és nem azért mert tanítjuk. Egyébként Apor ügyes kölyök valóban. :) Forog mindkét irányba, és naponta négykézlábra áll és hintáztatja a fenekét, sokszor. Nem hiszem, hogy visszafognám. :) A járókeret viszont tényleg nem jó. Nekünk nem lesz.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Mona! Én is örülök a jó híreknek, sokat gondoltam rátok, és szorítok Kicsi Milunak!

Lafie! Az ortopédiára, szemészetre én úgymond önszorgalomból mentem, és szerencsére mind a 2 helyen mindent rendben találtak!

A szemészetről már korábban írtam, hogy nem láttam
párhuzamosnak a 2 szem mozgását, ez a dokinő szerint csak optikai csalódás, mert még nem olyan az orrnyergük, mint egy felnőttnek. Meg rövidlátó is vagyok, de az örökletesség, aminek nagy a valószínűsége csak 1 éves kor után derül ki, akkor megint megyünk pupillatágításra.

Az ortopédiára meg azért mentem, mert most magándokihoz mentünk, korábban 4 hónaposan vissza a kórházba, és születésétől fogva mindenki azt mondta, hogy enyhén kötött a csípője, ott is még azt mondták. Most végre először megnézték UH-on, és a doki kimondta, hogy 100%-ban rendbejött, és soha többé nem kell betétes rugi!! Mondjuk nem is vittem túlzásba, viszont sokat tornáztattam pici korától fogva, szerintem ez sokat segített.

Fesan! A Tóth Lászlóról írtad, hogy ismerős? Képzeld, én az Ószőlőn nőttem fel, az öcsémék most itt ott laknak a régi lakásunkban! Nagyon cuki Danika a sapis képen! Én is nyári sapikat vadászok, nagyon jók vannak a teszveszen is (ezt Tusiminek jelzem), csak jó lenne tudnom a gyerek fejméretét! Ma megmérem. Voltam babamasszázson annál a csajnál, aki babajógát is tart a Krúdy házban. Nagyon aranyos, lehet, majd kipróbáljuk, előtte ott is van masszázs.
Valaki hallott már a Helen Doron féle bébi angolról? Ők is bemutatkoztak a rendezvényen. Feliratkoztam egy ingyenes próbaórára, ha összejön a csoport, hívnak.

Na, ébredezik. Megmérem a fejét. :) Még jövök!

Ja, Era, jó, hogy eszembejuttattad a hintára szerelhető tálcát! Jól elpakoltam anno. Még nehezen éri el, de már szereti püfölni! És nagyon szép menyasszony voltál! Irigykedem! Én már 16 hetes terhes voltam az egyházi esküvőnkön tavaly májusban. A polgári tavaly előtt volt, de olyan gyorsan döntöttük el a hitel miatt, hogy fehér ruhám sem volt, csak egy szép alkalmi. Viszont az sokkal meghittebb volt.
Így mi két házassági évfordulót tartunk. :lol:

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Na gyorsan befejezem. Szóval a kecskemétik mentesek, de cukrosak, mire a doki "és akkor mi van?" kevés cukor nem árt. Az univerek a legjobbak ilyen szempontból, azok cukor-tej-glutén mentesek. Zitánál ez fontos, mert tejallergiára hajlamos.
Azt mondták, hogy el ne higgyem, hogy a Hipp az bió, merthogy egész európát elárasztja bébiétellel, hol lenne ennyi bioföld...mondjuk ebben van valami.
A cirusféléket ellenezte, azt mondta az ráér 1 éves korig, mert allergizálhat.
ÁÁÁ én kész vagyok lányok, hogy nincs egy rohadt (bocsánat) egységes állásfoglalás a gyerekorvosoktól. Én is a legjobbat szeretném, a gyerekemnek, de hogy paradicsom, már most?!! A táblázat szerint az csak 2 éves kortól mehet nyersen, akkor főve már most mehetne. Kész én úgy döntöttem, felhívom a sokgyerekes bnőmet, ő úgyis tök precíz, meg tudományos, mindennek utánaolvas, a férje gy.orvos, megkérdezem őt, és ráhallgatok, nem idegesítem magam ezen.

Ja szurkoljatok, ma kisföldalattizunk Zizivel, eddig még csak kocsival közlekedtem vele. Elsétálunk a Mexikói útig, ott felülünk a kisföldalattira, az Operáig kell csak menni (a Magánnyugdíjpénztáról kell kérnem vmi belépési nyilatkozatot a gyedhez - nektek is kellett?), majd ugyanígy hazajövünk. Lehet sétálunk is kicsit az Andrássyn, ha nem lesz túl nagy forgalom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


uj adatok a tablazathoz

Mark 70 cm, 7100 g

Kellemes hetveget!

Kép
Kép
meli78
 
 


Tusi! A GYED-hez nem elég a belépéskori záradékolt tagsági okirat? Én ugyan nem kértem ki újra.
Vendég
 


Visszatérek. Kiültettem Lizit a teraszra, nézi az apját, ahogy térkövezi a garázsbejárót. Még Pesten vettünk neki egy sport babakocsit, és imádom, meg Lizi is. Mindenhová be tudok vele menni. Aludni persze még mindig a nagy mózesesben szokott. De már ő is igényli a nézelődést!

Mi is láttunk hintás etetőszéket, ahol vettük a Fabulát. (Baby point), ha nem lenne hintánk, lehet, hogy elgondolkodtam volna, ja, és 30 E alatt volt.

Tusi! Nekem sem kellett új nyilatkozat, sőt még a régit sem kérte be a mh-em, csak az eredeti szül. aki. kiv.ot.

Dylkai! Én elég béna vagyok a megkötésben, kár, hogy nincsen itt helyileg mini tanfoilyam. :cry: Pesten rengeteg van! Már látom, hogy csak a köv. gyereknél fogom igazán használni, addig tuti megtanulom, lehet már késő is 6 hónaposan hozzászokatni.

Ja, és a forgásról én is pont akartam írni, hogy milyen érdekes, hogy Lizi pont egyszerre kezdett el (kb. 1 hete) azokkal a gyerekekkel hasra fordulni, akik eddig utáltak hason lenni. Pedig már lemondtam erről. Most meg élvezi, hogy duplán fordul, hasról nem sokkal később vissza hátra. Olyan cuki!

És az alvás is pont úgy alakult, mint néhányan írták, 4 hónaposan végigaludta az éjszakát, majd szerintem a foga miatt rengetegszer felkelt, és ez így is maradt egészen mostanáig. Este 8-tól reggel 7-ig kb. 4x felkel, és csak a szopi nyugtatja meg. Evvan... Még bírom. :) Nagyon egy húron pendül némelyik gyerekkel. :)

Megmértem a fejkörméretét: 43 cm. Hátha találok rá vmi cuki nyári sapit. Nagyon édesek a Hanna kalapkái! Kedvet kaptam! :wink:

Fogyni nekem is kéne, egy 10-esnek nagyon örülnék! Vettem a DM-ben akciósan Réka baba-mama tornát, meg napi 20 perces tornát. Ennyit talán kibírok. :) Csak sajna a kajálási szokáson kéne inkább változtatnom... A 90 napos diéta simán kibírható?? Nincs sok kísértés? Pl. 7végén? Talán a hatásotokra belevágok!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Drienn!

Helen Doronra jár a barátnőm és a kislánya már 1,5 éves korától, de mondja, hogy sokkal hamarabb is lehet járni. Az egyik kis csoporttársa mindig ott volt foglalkozáson mikor a nagyobb tesó járt (nem tudta hova rakni az anyuka :) ) és most sokkal jobban megy a kicsinek mint a nagyobbnak. Bnőm és kislánya is nagyon szereti, most már 3 éves Kata és amiket tanult szavakat, azokat simán mutatja és mondja, hogy mi az. Nagyon édes. Most lesz majd valamikor nekik záró óra (nyáron szünetel) és megyünk mi is bemutató órára és sztem szeptembertől kezdjük.

Megoszlanak a vélemények erről, de én Katán látom, hogy mennyire élvezi és mennyire sok minden ragad rá, így nem hiszem, hogy gond lenne, hogy angolul IS játszik.

Tusi!
Már én is kezdek teljesen kész lenni attól, hogy mindig mindenki mást mond. Mármint dokik/védőnők. Én úgy döntöttem, hogy hallgatok a dokimra és védőnőmre, mert náluk nőttek fel az ikrek is és semmi bajuk, semmi allergiájuk. Tegnap mondta sógornőm, hogy 8 évvel ezelőtt bizony a tojássárgája az elsők között volt amit adhattak a babáknak 6 hós korukban. Hát a fene sem tudja. Ráadásul 1 éves koruktól napi 1 (!) liter tehéntejből ittak kakaót. (mondjuk itt nálunk a férjem rokonáék osztanak tejet a faluban, nekik vannak teheneik, így tudjuk honnan jön és tuti friss). Szegény sógornőm már ki volt akadva, hogy egész nap csak ezt hallotta, hogy kakkaaaóóóóó- kakkaaaóóóó :D Persze tudom, Tusi nálatok más ha allergiás van. Nem mondom, hogy 1 éves korától adok tejet, csak példaként írtam, hogy 8 év nem volt annyira rég és mennyire más volt a kaja-rend. Pedig már akkor is voltak cukros kaják meg tartosítók. Emlékszem, hogy a legjobban az üveges kajákból a spagettit szerették. Ez azóta is megmaradt, ha lehetne minden nap spagettit ennének :D

Én már úgy vagyok a kajákkal, hogyha azt mondja a doki, hogy adhatom, akkor adom a gyereknek és nem pattog ki tőle, akkor menni fog az a fajta kaja. A kis boszorkám annyira válogatós, hogy örülök, ha valami ízlik neki. Mi zölivel (sütőtök) kezdtünk nála, mégis most már alig tudok neki zöldséget adni, mert csak a gyümi kellene neki. De csak az üveges. Ma is turmixoltam neki banánt, hátha megfogja egy kicsit a székletét, azt hiszitek megett?? Betyár... :)

Ez is fura, hogy egyik doki/védőnő az üvegesre esküszik, a másik meg a frissre. Bár tudjátok azért szerencsés időben születtek, mert itt a nyár, lesz egy csomó hazai friss gyümölcs/zöldség és már ők is nagyobbak lesznek, szóval simán mehetnek majd a friss dolgok, nem kell az importnál vacilálni. Na meg persze az sem mindegy, hogy megeszi-e a gyerek ha te csinálod :D

Manó!
Hívtam a dokit, hogy mi legyen, mert most meg lement a láza, de maradt egy kis fosás. Azt mondta, hogy várjuk holnap reggelig (ha addig nem lesz semmi komolyabb dolog és azért nem jön ki belőle minden) és ha nincs gond, akkor meg vasárnap talizunk. Ő magánorvos, ugyhogy szinte állandóan kapcsolatban tudok vele lenni, szóval nem viszem be ha nem fosik minden kaja után és nincs láza. Azt mondta, hogy simán lehet, hogy a foga IS nagyrészt benne van. Pedig még sehol sem duzzadt az ínye, de állandóan bizergálja a nyelvével :) Annyira édes :) szegénykém.... :)

Banyus! Dyt! Lafie! (remélem nem hagytam ki senkit... )Nagyon szép menyasszonyok voltatok! :) Banyus tényleg nagyon szép az arcod, de ezt már a korábbi fényképeken is figyeltem!

Nagyon édes Bazsi a hintában. Annyira aranyosak a babusok mikor ilyen önfeledten tudnak örülni valaminek :)

Nem is mondtam még, hogy már merülünk uszin és Hanna nagyon ügyes! Néha nyel egyszer-kétszer, de nagyon élvezi az egész uszit és most már úgy felpörög, közben mindig kacarászik, sikongat. Annyira bírom :) Jövő hétre lesz víz alatti képünk is, addigra írja ki az oktató :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Azt mindig elfelejtem, hogy Meli gyönyörű szép Zsófi, nagyon jó lett a montázs! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Visszatértem én is, csak letettem aludni Lillát. Ez a hét nekünk extra nyűgös, megint a fogára fogom, de jobb ötletem nincs. Éjszaka alszik (rá ne szóljak), de napközben semmi sem jó, csak max. 5 percig. Nem vészes, de remélem hamar elmúlik ez a nyüglődés.

Drienn77! Lehet azért nem kérte a munkahelyed a tagságit, mert elvileg náluk is kell lenni belőle.

Nyafi! Most már akkor nem csak a saját nyaralásunk miatt izgulhatok, hanem a Tietek miatt is, nehogy befürödjek az ajánlással! Remélem jól fogjátok érezni magatokat!
Vendég
 


Na már eldugulok, csak annyi Drienn, hogy a 90 napos eléggé jól bírható, sok mindent lehet enni. Néha mi is vétkezünk, de most 3 hét alatt 3 kiló ment le és mehetne több is, ha kevesebbet ennék. De úgy vagyok, hogy nem sietek, de így legalább nem kínzom magam. Lehet enni tarhonyás lecsót, paprikáskrumplit, csomó féle húst, salátát, sült zöldségeket. Nekem a kedvencem most zöldség napkor a sült padlizsán, cukkini, gomba meg krumpli és saláta. Hát ez valami isteni. Már ha szereti valaki az ilyen dolgokat. Férjem ímmel-ámmal eszi :)

Szóval bírható, de azért ennél is lehet sokat csalni ha nem vigyáz az ember :? Főleg most, hogy sokszor már kerti főzések vannak, néha egy-egy nap lecserélődik húsnapra, pedig nem szabadna cserélgetni... :? Hát ez van :) Ha lemegy 8-9 kiló én már boldog lennék, akkor tartanék kb 65-66 kilónál. Nekem ez szuuuuuper lenne! :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Hahó

Az anyáknapi virágom története
Hát lányok, én nagyon vártam az első anyák napját…olvagattam a verseket, és kíváncsi voltam, hogy oldja meg majd a férjem, mit kapok :) stb. Aztán vhogy elfeledkezett rólam…hát este el is pityeredtem, annyira akartam kapni, emlékezni erre, a legelsőre :cry: .
És akkor este fürdetés után szopiztattam Dorkát, majd jelentkezett a férjem, hogy akkor most ő szeretné felvinni az ágyába a lánykát. Aztán néhány perc múlva szólt, hogy menjek csak én is fel…és akkor várt a bölcsőben a „virágom”. :) Hát akkor meg aztán örömömben sírtam… :wink:
Akkor nem tudtam lefényképezni (aludt, sötét volt, nem akartam, hogy felébredjen), de másnap készítettem jópár képet, azokból tettem fel ide. :wink:

Kenguru
Én úgy tudom, hogy amiatt nem jó, hogy nem tartja a babát, csak ide-oda csuklik benne a baba, ellentétben a kendővel, ami ugye egyenletesen, mindenhol tart, szinte körülöleli a babákat. Kenguruban szegény baba csak „lóg”, és amit sokan nem tudnak, hogy kifelé egyáltalán nem szabadna fordítani a bébiket, ez kifejezetten káros (pedig a Brendon katalógus is ilyen fényképekkel van tele :twisted: :twisted: ,sokan gondolják, így tök jó, mert szétlát a baba), mert hogy így a baba teljesen ki van fordulva, plussz ha vmitől megijedne, nem tud ösztönösen „belédbújni”…
Meg ami a kendő mellett szól, az a terpesztartás, ami ortopédialag megint csak jót tesz (lásd terpeszpelus). A hordozós topicban utána lehet olvasgatni… :wink:

Idegennyelv-tanítás
Én nyelvtanárként végeztem, és vallom, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a nyelvtanulást…ilyenkor a gyerekek játszva, észerevétlenül sajátítanak el nyelveket (akár többet is), míg a suliban már a szavak magolása van, meg jön a „félek megszólalni más nyelven” stb. Úgyhogy én mindenkinek csak ajánlani tudom.
Én is szoktam Dorkához németül beszélni, van sok németnyelvű mesekönyvünk…stb. De aki nem is beszél annyira egy nyelvet, annak is érdemes próbálkozni, nem kell itt nagy dolgokra gondolni, nézegetitek együtt a mesekönyveket és rámutatsz neki dolgokra: das ist ein Haus, dort ist eine schwarze Katze stb…. :wink:
Egyénként ismeritek az okosbaba-programot? Itt van egy link az idegennyelv-tanulásról:

http://www.okosbaba.hu/a-korai-nyelvtan ... demes.html

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Olyan jó, hogy iylen sokat-érdekeset írtatok!

Beteg babuknak jobbulást..szerintem ez valami vírus lehet, mert 3 napja én is döglődöm, nátha, torokfájás, egyéb ilyen finomságok...Bonitám egyelőre jól van, remélem megússza, még eddig nem volt soha semmi baja, még egy kis orrfojása sem!!! SZORÍTSATOK!


Az éjszakai kelés úgy látszik változhat, jó tudni: mert eddig nekünk semmi nem változott, Boncsim 1 hónapos kora óta alszik este 8-tól, reggel 6-ig, 7-ig..remélem így is marad :)

Idegennyelv:
Én tuti nem "tanítok" semmi idegen nyelvet a kicsimnek, nem is fogom járatni semmi ilyesmi helyre, a gyerekem legyen csak gyerek, 6-7 éves korától úgyis olyan, de olyan hosszú ideig kell majd még tanulnia, azt szeretném, hogy élveze ki a gondtalan GYEREKkort!!! Az én eredeti szakmám tanító és francia nyelvtanár...gimiben kezdtem a franciát tanulni és 8 év alatt megvolt a felsőfokúm...Az általános iskolás idegen nyelv oktatás, meg az ovis szóval szerintem anyira..hogy is fogalmazzam? Megimser 1-2 szót, mondtaot azt enyi..no perzse vannak oylan szülők, akik azzal dicsekednek, hogy a pár éves gyerek hú ugyanoylan jól beszél pl. angolul, mint magyarul..és akkor mi van? Szóval ez az én nézetem, a Boncsim csak játszon, amig csak lehet, nem fogom ilyesmivel traktálni, aztán szépen az általános isiben majd elkezdi!!! Remélem nem baj, hogy leírtam a véleményem..

tusimi
A Centi különbség vicces, de az csak külső..attól még lehetnénk barátnők :))

Engem is idegesít ez a sok kaja verzió...sőt most már dühít!!!!!!

Kengurunk nekünk is van, mostanság kezdtük hazsnálni, néha amikor pl. villamosozunk..ez hiába volt drága, egy nagy sz.r, a keze része tök kicsi, a lábát meg szorítja... a hordozókendő nekem nem jön be, olyan hmmm parasztos..és itt kérek elnézést azoktól akik használják, nem rájuk vonatkozikl, csak úgy a kendőre..remélem nem haragudott meg senki rám!!!!!!! Szóval nekem egy rongydarab, amit megcsomóznak és ennyi..el sem tudom képzelni hogy ez jó a gyereknek, hogy annyira oda vans zorítva az anya testéhez..múltkor láttunk egy anyukát,a férjem: jé terhes...aztán néztük és a piros felső, amit ruhának néztünk, az egy hordozókendő volt és abban pedig egy baba alukált..Na befogom a számat!!!!!!

Bonitám egyébként mostanság olyan, mintha mászni akarna lassan, sokkal magasabbra emelei a feslőtestét hason fekve és tegnap hason hintázott!! Lábai a magasban, a feje és föl-le, föl-le..

Egyébként a ti babáitok szopikázza a lábujjait??? Boncsim egyfolytában!!!

Én most alig eszek valamit, nekem a 90 nap az túl késő, én júniusra akarok jól kinézni...bár aki nem ismert azt modnja, hogy tuti nem híztam semmit...na ja, több, mint 20-at..csak előtte nagyon vékony voltam, és jóóóóóóóó magas vagyok, ezért talán anyira nem is látszik másoknak..DE ÉN LÁTOOOOOOOOM, NEM FÉREK BELE 1 RÉGI GATYÁMBA SEM...!!!

Kép
dytt
 
 


Dyt!
Hallottál már a Helen Doronról olyanoktól akik odajárnak? Kemény véleményed van az idegennyelv tanulásról, holott az egész nem más, mint hogy játszanak egész végig és vele egykorú közösségben van a gyerek. Egyáltalán nincs tanítás hangulata, nem is lehet erőltetni semmit az ekkora gyerekeknek. Én nem azért járatnám a gyerekemet, hogy ovis korára perfekt angol legyen, hanem azért, mert pl az uszi mellett ez olyan elfoglaltság, ahol hasonló korú gyerekek társaságában van és ha ez még plusz annyi hasznot is hoz neki, hogy nem lesz számára idegen az idegennyelv tanulás, az sztem csak jó. Itt nálunk pl játszóház nincs, oda nem tudom elvinni, így maradnak az ilyen programok ami ráadásul sztem jó elfoglaltság és játék.

Hogy érted, hogy inkább élvezze a felhőtlen gyerekkort? Gondolod, hogy ott házi feladatot adnak amit ki kell fejteni esszék formájában és aztán doga van belőle? :lol: :lol: :lol: Ez is csak egy plusz dolog, amivel bővül a gyerek látószöge. Szerintem. De persze elfogadom, hogy nem értesz ezzel egyet.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Bocs Dyt!

De nyilván azért gondolod, hogy traktálás a nyelvtanítás, mert te is negatívan élted meg általános iskolában a nyelvtanulást. Na én pont ettől akarom megkímélni a gyerekemet!! Szerintem egy 7-8 éves is még bőven gyerek, és akkor sincs itt az ideje a magolásnak, meg megmérettetésnek. Remélem, ezáltal majd akkor marad több ideje a játékra. Fentebb is nagyon jó érveket hoztak fel, és pontosan az a lényege a módszernek, hogy semmi erőltetés, nem is tudja, hogy ő most éppen tanul, különben is szivacs az agyuk még ilyenkor, otthon beteszed a CD-t míg pl. etetsz, vagy játszik, és észrevétlenül megtanulja a nyelvet. A foglalkozáson pedig az ember ölében ül a gyerek (ott mindig biztonságban érzi magát) és mozgásokkal, dalokkal összekötött játékos félóra az anyucival együtt. Szerintem ez sokkal jobb módja a nyelv megszerettetésének, mint az iskolapad. Ez pedig az én véleményem.
Amint traktálásnak érezném, és ez vonatkozik másra is, pl. babaúszás, elgondolkodnék, hogy folytassam -e.

A hordozókendőről pedig szintén jobban adok olyanok véleményére, akik sokkal jobban beleásták magukat a témába, lásd van egy komplett topic erről. Szerintem az egészségügyi szempontok sokkal fontosabbak (a bébi kompnál is ezzel érveltek), mint hogy melyik mutat jobban. A parasztos jelző pedig kicsit rosszul esett, hiszen rengeteg országban így hordják a gyereket, valamit ők is tudhatnak... Egyébként nem meggyőzni akarlak, nekem mindegy, hogy te hogy neveled a gyereked, csak én tényleg szeretek alaposan utánaolvasni módszereknek, mielőtt belevágok, és nem csak úgy szimpi-nem szimpi alapon döntök.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Babuci! De egy húron pendültünk, most olvastalak. :)

Drienn

Kép
drienn77
 
 


úgy látom megint van egy két dolog, ami felkavarta a kedélyeket. Helen Doronról tud valaki küldeni valami linket?
Kendő! Biztos jó a babának, de én kipróbáltam és megsülök vele. Így maradt a kenguru...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok,

Hű, mekkora vita kerekedett itt kérem szépen…de azért vagyunk itt, hogy „megbeszéljünk” dolgokat, nem? :wink:

Dytt,
azt hiszem, félreértetted, amit írtam, vagy nem jók az infóid. Legalábbis nem értem, amit írtál: :roll: :shock: :roll: :shock:

„Én tuti nem "tanítok" semmi idegen nyelvet a kicsimnek, nem is fogom járatni semmi ilyesmi helyre, a gyerekem legyen csak gyerek, 6-7 éves korától úgyis olyan, de olyan hosszú ideig kell majd még tanulnia, azt szeretném, hogy élveze ki a gondtalan GYEREKkort!!!”

Csak Driennt tudom ismételni, tök jól megfogalmazta, hogy ilyen korban a kicsik agya olyan, mint egy szivacs, ebben a korban észrevétlenül, nem tudatosan „tanulnak”, ragad rájuk a nyelv játék közben. És pont 6-7 éves kor már a kritikus kor, ekorra szűnik meg ez a képesség! Ezt szeretnénk mi kihasználni, és semmi rosszat nem teszünk, hidd el! :wink:
Miért ne lenne gyerekkoruk emiatt nekik!??!?!?! Hisz ugyanúgy játszanak! Egyáltalán nem traktálják/traktáljuk a gyereket semmi rosszal…szerintem olvass utána inkább. A fenti linket tudom ajánlani: :wink:
http://www.okosbaba.hu/a-korai-nyelvtan ... demes.html
Az oldalom van Helen Doron link.

Kendő
Nagyon sokat olvasok utána mindennek, mert én is, mindenki más, szeretném a gyerekemnek a legjobbat adni. :wink:
Sajnos sokan nem ismerik a hordozókendőt, nagyon sokszor találkozni olyan lesajnáló véleménnyel, hogy „szegény gyerek, nem szoros neki?/nem fázik?/jó ez neki?” És úgy néznek rám/ránk sokan, mint aki még nem látott fehér embert. :? :(
Persze van, aki mosolyog és gratulál, hogy milyen édes baba, milyen jó az anyukája közelében neki… stb. :)
Egyszerűen nincs itthon elterjedve Magyaroszágon a kendő, szerintem puszta információhiány miatt ítélkeznek az emberek ennyire negatívan. Holott ha utánanézne-olvasna a dolgoknak, lehet, hogy soha többet nem rakná bébikompba vagy épp kenguruba a gyerekét!!! Mert hát az az anya sem akar rosszat a gyerekének, aki kenguruba rakja, csak hát honnan tudná szegény, hogy pl. kifelé fordítva (vagy egyáltalán kenguruban) nem szerencsés hordani a gyereket, ha egyszer még a gyártó is ilyen képet rak fel szemléltetésképp, és ezzel vannak tele a boltok, újságok!? :evil: :twisted:
Paraszos, és hogy szoros:
pont az a lényege, hogy ott van jó közel hozzád a gyermeked, 9 hónapig benned élt, megszületett, belecsöppent ebbe a nagyvilágba, de a legjobban az anya közelében érzi/érezné jól magát! Ez a lényeg, hogy szorosan ott van melletted, hallja a szívdobogásod, ahogy jársz-kelsz, úgy ringatod el stb. Tök jó érzés, hogy rajtad alszik el!!
És amíg nem találták fel a babakocsit, addig régen így hordozták a gyereketet! Sőt sok országban, Ázsiában még mindig ez megy!
Amúgy nekünk ázsiai típusú hordozónk van, most ebbe vagyok beleszerelmesedve, nem bonyolult megkötni sem, négy pántja van és kész. :D

Jajj, jó sokat írtam, bocs, csak úgy kijött belőlem, és én sem megbántani akartam valakit, még csak meggyőzni sem, csak azt akartam írni, hogy jó utánaolvasni a dolgoknak, mert nem biztos, hogy ha vmi szép/ jó a színe/ tetszik a babának/ nagyon reklámozzák / stb, attól még jó is! :? :wink:
És tudom, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének!!! Ez így van rendben!!!! :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Parasztos??!?!?! :wink: :shock: :wink:

Apa és prücsök (mei taiban):

Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: