Új privát üzeneted érkezett!

Zalán megint átesett a holtponton. Fürcsi után kb 45 percet ordított nem is vacsizott, nem tudtuk megvigasztalni :cry: . Vajon miért csinálja???????? Valószínű, hogy fáradt, lehet hogy reggel fogok fürdetni :? :roll: , nem tudom, de szőrnyűűűűűűűűűűűűű.

KépKép
KépKép
jadika

Szegényke :( Fürcsi közben nem ordít, csak utána? És ilyenkor előtte nem szokott aludni? Bár most két napja mi sem vagyunk túl vidámak fürcsi után. Nálunk mondjuk azért, mert előtte éhes mindig egy órával és máshogy nem tud elaludni, csak nagyon nehezen. Remélem megtaláljátok a megoldást :wink:

Kép
bettó

Képzeljétek, este próbáltam felhúzni két kezénél fogva Milcsit, úgy, ahogy a dokinéni szokta, hogy megnnézze, hogy mennyire tartja a fejét. Nemhogy a fejét tartotta, de úgy feszített a lábával, hogy felállt. Fogtam a két kezét, és állt a gyerek a pelenkázón. Annyira furcsa volt látni, mintha hirtelen felnőtt volna! Nagyon furcsa érzés volt, ilyen lesz majd, amikor először magától is megáll a lábán? Mintha nem is ő lett volna!!!!! Ja, és persze a fejét is tökéletesen tartotta! Kíváncsi vagyok, hogy ha holnap hasra feketetem, akkor is majd így tartja a fejét?

Ja, nektek is vigyorog magára a tükörben? Nekünk az előszobában van egy óriás tükör, mindig megállunk előtte, és néhány napja nézi magát benne, és vigyorog magára. Aztán látja, hogy visszavigyorog a baba, és akkor szégyelnősen hozzámbújik. Olyan cuki!!! És sandán megint megnézi, hogy vigyorog-e még a baba!

jutiboszi

Mi is vigyorgunk a tükörre :lol: és ez a kis szégyenlős huncutkodás is megvan.
És még valamit megfigyeltem. Ha el kel mennem valamiért, akkor mikor visszajövök, nem hajlandó rám nézni percekig, és mosolyogni sem. Mint aki meg van sértve, tisztára olyan pofit vág. Ez sokszor akkor is van,ha épp a másikukat tartom a kezemben. :)

Kép
Kép
labasv

Vivi!

Én is észrevettem már néha a sértődést az arcán! Ha nagyon nem tetszik, hogy mondjuk nem veszem ki az ágyból, akkor először csak biggyesztgeti lefelé a száját, aztán ha nem történik semmi, akkor sír.

jutiboszi

Azóta is feláll, ha felhúzom a kezénél fogva, és a fejét is szépen tartja!! Hurráááááá!!! Kíváncsi vagyok, mit mond rá a dokinéni. Az a furcsa, hogy egyik nap még a fejét se tartja meg, másik nap meg fel is áll. Hihetetlen.

jutiboszi

Nálam is már felállt így pár hete, de én nem merem csinálni, hátha az izmai még nem elég fejlettek hozzá vagy mittomén és nem tesz jót neki...

Kép
Kép
labasv

Ja, én is erre gondoltam, csak nem bírta ki a kíváncsiságom! Többet én se fogom csinálni! Még hosszú az út addig, amíg felállhatnak!

jutiboszi

A tükörbe mi is nézzük magunkat :lol: .
Eddig Zalán nem nagyon szeretett hason lenni, de pár napja ha kicsit nyüglődik, hasra tesszük és még vigyorog is persze csak amíg el nem fárad.

Betti! Fürcsi elött is szokott vmennyit aludni, de úgy látszik kevés :cry: . Szegényt úgy sajnálom. Így étlen, szomjan aludt negyed 5-ig elötte du. 6 felé evett.

Nálunk is felállnak, egyik alkalommal a dokinéni kezében csinálták :lol: , mondta is hogy elöbb forogni kell tanulni, de arra semmi hajlandóságot nem mutatnak :cry: :? .

KépKép
KépKép
jadika

Adri! Én azt hittem csak szopiznak még az ikrek, így persze inkább hozzátápi. Biztos írtad, csak én átmeneti memóriazavarban szenvedek, úgy 9+2 hónapja :lol:

Vivi, szóval tökre tudom mit érzel. Nekem tökre nehéz volt feldolgozni Szonjával, hogy az a kisbaba, aki nekem a legcsodálatosabb a világon, nem annyira ügyes KEZDETBEN (!), mint mások. Nekik több idő kell, mert egyszerűen nehezebben kezdődött az életük. De behozzák, ne aggódj, sőt! Szonja hamarabb kezdett el beszélni, meg lett szobatiszta, mint azok, akik már 10 hónaposan jártak. Biztos vagyok benne, hogy a lányaid már rég bilibe pisilnek, míg az én forogni tudó fiamon pelus lesz. :lol: A másik oldala a dolognak, hogy mos nagyon lehet fejleszteni őket, és én addig jártam utána a dolgoknak, míg meg nem találtam a megfelelő fejlesztést. Házirovos szerint lusta, meg dundi, egy másik neurológus szerint is. Aztán elvittem még egyhez, meg a Dévényékhez, és ott mondták az enyhe hipotóniát. Nem sokáig kellett kezelni, csak fél évig. Olyanokra kell odafigyelni, hogy nyitva van-e a szája, előre lóg-e a nyelvecskéje, 3 hó után is ökölbe van-e a keze stb. Nekem ezeket mondták. Remélem segítettem! :)

Ja, Ábriska is ilyen kis szégyenlős mosoly után, olyan cukik! Tegnap hangosan is nevetett, amikor Szonja cuppanós puszit adott neki. :)
Érdekes, ma meg tegnap olyan sokat alszik, talán front van? Remélem nem beteg...

Még Szonjával anno azt mondták, hogy csak azt szabad csinálni vele, amit magától is megcsinál. Pl. ültetni is csak akkor, ha megától felül, állni, járni úgyszintán.
Van egy nagyon jó könyv a baba mozgásfejlődéséről, ez a címe: Theodor Hellbrügge, J. Hermann von Wimpffen: Az első 365 nap a gyermek életében.

Puszi!!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok

Az informed hírlevélben jött

http://www.informed.hu/?tPath=eletmod/care/dev

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Szerintetek miert van az,hogy a fiam ordit a babakocsiban???Ha alszik akkor minden ok,de amint felebred,ugy ordit mint akit nyuznak.Nem tudom miert utalja ennyire a babakocsit. :roll: Mar többször eljatszotta hogy ölben kellett hazahozni,a babakocsit meg setaltatni üresen. :? En mindig azt hittem hogy minden baba szeret a babakocsiban lenni,az enyem viszont utalja.Itthon elvan gyönyörüen a kisagyban,mindennel eljatszik,de amint beteszem a babakocsiban eszeveszett orditasba kezd.Igy nem merek vele messzire menni...mit tegyek????Segitseeeeeg!! :cry:

Kép
ami6

Manka: Köszi :)
3 hét múlva megyünk fejlődésneurológiára, kíváncsi leszek. A doki meg azt mondta még régebben, hogy szerinte a Dévény meg az ilyenek csak pénzkidobás... Hátnemtom... :oops:
A korrigált koruk amúgy még nincs 3 hó.

Ami6: Mi is sokat sírunk a babakocsiban. Jobban mondva hol sírnak, hol meg nézelődnek 1 óráig. Nem tudom mitől függ. Nálunk az induláskor is megy az ordítás, amíg le nem érünk az utcára. Főleg Lili csinálja a fesztivált. A szomszédok meg azt mondják, hogy nem hallják őket sírni :shock: :!: :?:

Szerintem be kéne iktatniuk egy kis fülészetet :lol:

Kép
Kép
labasv

Ami! Kincső sem szereti nagyon a babakocsit, sőt a hordózót sem nagyon. Van olyan, hogy a kocsiban is ke kell vennem és hátul az ölemben van :roll: Bár ztólag mindig megtudom az okát.
Babakocsira én úgy tippelek azért nem szereti Kincső, mert nem nagyn lát ki balőle. Így se engem se mást nem lát. Utólag jobban örültem volna a hordozós babakocsinak. Nektek milyen van?

Kép
bettó

Lecso! Ez nagyon hasznos! Köszike! :wink:

Kriszta! Kedden lesz ánizsmag a gyógynövény boltban, de lehet, hogy csak szerdán tudunk elmenni, mert kedden megyünk a 3 hónapos szurira!

Kép
bettó

Bettó

Köszönöm előre is, természetesen kivárom, addig is iszogatom a Hipp szoptatós teát.:)

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Nekünk eddig olyan babakocsink volt, amiben látom Danit, és ő is engem. De kölcsönkaptam egy másikat (ami jobb, mert a kocsimba is befér-opel corsa, és a másik babakocsi nem fér be :() szóval ezt háturlól tolom, ebben Dani is rosszul érzi magát, nem alszik, csak nézelődik, aztán ha eszébe jut, hogy hiányzik az anya pofija, elkezd sírni. Merre néz a babakocsi? Kilát belőle? Kényelmes? Szerintem ilyen gondok lehetnek. Esetleg fázik, vagy melege van, vagy a szemébe süt a nap...

Panka

KépKép
pankamama

Ja és mekkorák a babák? Dani már 7,4 kiló!!!!! Hatalmas! Nem tudom, mi lehet a tejemben, de úgy nő, mint a bolondgomba. A dokinéni azt mondta, minden mérete megfelel egy fél éves gyereknek.

Panka

KépKép
pankamama

Panka!

Gratula! Milán "csak" 4,5-5 kg között van valahol, de már keményebb a lábikója mint volt, szóval rakódik le a zsírpárnácska, csak lassan. Viszont nő, mint a gomba, 10 hetesen volt 60 cm!!! Dani hány centi?

jutiboszi

LAbasv!

Gondolom ugyanarra fejlődésneurológiára mentek,ahol mi oltunk,ha itt Pestről van szó.
SOHA nem fogják elismerni a Dévény módszert,nagy utálat van ellenük.Mi is járunk,ott meg nem mondtam.
OTT a KAtona módzserre esküdnek,amit 50 éve találtak ki,és ugyanolyan azóta.A Dévényt 30 éve találta ki Dévény Anna és folyamatosan átgondolják,fejlesztik,stb.

LÁNYOK!HA látnátok milyen 3 tornagyakorlatot kellene Petyussal csinálni elszörnyülködnétek.Konkrétan olyan mintha eltörnéd a gyerekedet.NA ezt tanitották meg bent ,mikor a kontrollon voltunk,és ezt kellene csinálni napi 5x.Naná hogynem csinálom.
Férjem ugye nem lehetett bent a kontroll alatt,mert velünk volt Ami is,igy ők addig mászkáltak,de mikor itthon megmutattam a 3 gyakorlatot,azt mondta ő többet nem is hajlandó bejönni erre az osztályra.

Én hiszek a Dévényben!

Jövő héten megyünk pulmonológiai,meg kardiológiai szakrendelésre.És ugye ha nem változik még jobban Petyka,akkor lehet azt a biopsziát is megcsinálják.Szóval nagyon nem vagyunk előrébb.Olvaslak Titeket,csak mostanában nem volt túl jó kedvem ezek miatt,azért nem is irtam.Meg ma keresztelő lesz,és arra készültünk ezerrel.

Lecsó:durva amit irtál az ismerősödről,annnyi pénzt kifizetni...
Hogy áll az ügyetek?Én férjem még mindig rendszeresen bejár a fiókvezetőhöz!!Nem hagyjuk magunkat!

Ami6:lehet eben nem hisznek sokan,de még esetleg az lehet hogy azért nem érzi jól magát a babakocsiban mert annak van ugye teteje,és ez rossz érzést vált ki belőle.Legalábbis hallottam már ilyen magyarázatot is.
Védőnőm mesélte hogy volt már olyan gyereke aki a kiságyban orditott,aztán ilyen-olyan hallomások után vettek a szülők baldachint,és láss csodát,nem sirt utána.Állitólag ha vmi van fejük felett akkor az biztonságot ad nekik,Nálatok meg lehet forditva van.
De konkrétan olyat is olvastam már itt a bneten hogy anyuka el is adta a babakocsit,mert nem tudta használni ,annyira nem birta a baba a kocsikázást.

KépKép

KépKép
pilchard

sziasztok

Pilchard nagyon sajnálom hogy még mindig kétségek között vagytok Petivel kapcsolatban.Sok-sok testi és lelkierőt kívánok!!!
Mi még nem tudjuk hogy mennyit kell fizetni a szocpol miatt.Le lett adva a szül.anyakönyvi kivonat az illetékesnél,de a büntit egy másik osztályon számolják ki.Majd kipostázzák :? Titkon reménykedem hogy elfelejtkeznek rólunk,de persze ha az ember lányának kell azt nem szokták csak úgy elfelejteni! :wink:

További jó hétvégét!

Kép

Kép
lecso

Nekünk is olyan kocsink van, amiből nem látnak engem. Hátulról tolom. Gondolom én is, hogy ez a baj, de ikerkocsit nem osztogatnak csak úgy ide-oda forgatható tolókával.
No meg ezt tudtam akkor olcsón megszerezni. Alig került valamibe...

Nálunk amúgy eddig mindent rendben találtak. Nem mondtak még tornát se.
Egyedül a körzeti(akit lecseréltem) mondta mikor hazahoztam őket, hogy a hasuk alatt tertva fél kézzel emeljem őket a fejem fölé :?: :!: :shock:
Naaagy túrórudit!!

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Nekünk váltókaros a babakocsink,néha sírdogál,akkor amikor álmos és inkább ölben jobban szeretne elaludni.
Egyébként van Vivien ikerkocsiban is váltókaros pl. a Bergonnak vagy a Simba(talán ez a neve :roll: ).
Nekem alapból az volt a kikötésem hogy csak olyan kocsit vehetünk.Nagyon imádom 1:mert lát engem amíg kicsi,később amikor már nem inkább rám kíváncsi hanem avilágra meg lehet fordítani.2:a nap miatt.' út során van hogy többször is forgatom a karját :wink:

Kép

Kép
lecso

Vivien ezek mind ikerkocsik

http://www.bergon.hu/index.php

És egyébként nem megfizethetetlenül drága.

Kép

Kép
lecso

Bocsika.Még véletlenül sem arra az oldalra ugrik ha rákattintasz a linkre.

szóval kép:
Kép Kép

Kép

Kép
lecso

Vivien, én tökéletesen egyetértek Pilcharddal. A neurológusok azt sem tudják mi fán terem a DSGM, hiszen nem tanítják őket, csak a Katona-módszerre. Sok támadás éri Dévény Annát a szakma oldaláról, de én hiszek a módszerében, hiszen Szonja rá az élő példa, hogy hatásos. A manuális technikájuk a természetes gyógyuló mechanizmust segíti elő... De nem folytatom...
Az, hogy mi számít lazának vagy kötöttnek, szintén szubjektív kérdés. Az egyik neurológus szerint nem kellett kezelni Szonycit, a másik szerint igen. Dévényék inkább kezelnek, ha kérdéses a dolog. A baba pedig biztos jól jár. Mert nem mindegy, hogy a homokozó széléről figyeli majd a mászókázó társait, mert ő ügyetlen, és nem tud felmászni vagy mindig lepotyog. Nem az a kérdés, hogy megtanul-e forogni, vagy járni előbb vagy utóbb (mert a háziorvos majd csak akkor küldi el a gyereket neurológushoz, ha 10 hósan nem forog, addig lelustizzák), hanem az, hogy örömét leli-e a mozgásban.
Nekem ez a tapasztalatom, persze, mindenkinek lehet más. :)

Pilchard, továbbra is sokat gondolunk rád. Bízz a fiadban, és a Jóistenben, hogy helyrejöjjön Peti. Én hiszek benne, hogy így lesz, csak most nagyon nehéz. Ami hisztis még? Keresztelőről majd mutass képet.

Ami, azért írhatnál többet magatokról, irgum-burgum! :lol: Ábris is üvöltene a kocsiban, ha nem lenne a szájában cumi. Mondjuk most már nagyon szereti nézni a fák leveleit, ahogy mozgatja a szél. meg az összes hordozó eszközt csak cumival viseli el. Nekünk Peg Perego venezia van, szuper kocsi! Lehet, hogy le kéne cserélned a kocsit??? Fogalmam sincs. Plédet teszel a kocsi aljára?

Fejlődést ld. még itt: http://www.babaszoba.hu/services/todo?B ... 7-55676D0A

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Panka, Ábris 6 kiló. A hosszt nem tudom, 2 hete 62 volt.

Puszi, kihasználom, míg a kölkök alszanak! :)

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok! :)

Köszönöm mindenki hozzaszolasat! :)
Ma is ölben hoztam haza a kis gombocom :(
Olyan a babakocsink,hogy lat minket belöle.Szerintem kenyelmes is,es meg külön pledet is teszek ala...Mar csak abban remenykedünk,hogy a sportvaltozataban jobban fogja magat erezni.Meg megvarom mig 3 honapos,es akkor atallitjuk a sportvaltozatra.Lehet hogy nagyon kivancsi a fiam?Talan ha a cumit elfogadna,akkor jobban ellenne benne.

Az en manom 6 hetesen volt 6 kg-os es 61 cm.Kivancsi vagyok most mennyi lehet.Majd jövöhonapban megyünk a következö ellenörzesre.Az oltasnal kicsit sirt,es ejjel belazasodott,38,3° volt a laza.Szerencsere kaptunk kupot,igy reggelre mar semmi baja nem volt.A következö oltast jövöhonapban kapja.

Pankamama,az en fiamat is sokkal többnek nezik.Ez azert van,mert ök nagyobb sullyal születtek.Szerintem az enyem is több mar 7 kg-nal.

Lili,igenis!!! :wink: Jaj,ne is mond,remelem nem kell lecserelni.Borzaszto dragak itt a babakocsik.

Pilchard,lehet benne valami...a kedvesem is ugy vette eszre hogy,ha le van engedve a teteje,akkor nem sir.De olyan erösen süt a nap,hogy nem lehet anelkül setalni...
Sok-sok pozitiv energiat küldök nektek,hogy minden rendben legyen!

Vivien,most olvastam amit irtal a volt parodrol...hat minden tiszteletem a tied.En mar lelöttem volna!

Majd jövök csajok.Jo ejt mindenkinek!Puszi

Kép
ami6

Sziasztok!

Úgy látom, az én pici fiam tényleg a legkisebb! Még 5 kg sincs, de nekünk azt mondta a védőnéni, hogy ne aggódjak, anyatejes babáknál van ez így. Nem is aggódom, eszik rendesen, napközben élénk, vidám, szerintem majd behozza!!!

Lecsó!

Nekem is váltókaros a kocsim, de ha úgy akarom tolni, hogy ne felém legyen nyitott, akkor marha nehéz tolni. Csak akkor kényelmes, ha engem lát. Remélem ha átalakítom majd ülőssé, akkor kényelmesebb lesz tolni. Bár nem tudom. Mindegy, akkor majd engem néz akkor is!
A kiságyunk nekünk is baldachinos, nem vettem még észre, hogy nem szeretne amiatt ott lenni. Sőt, mindig nézegeti, szerintem tetszik neki. Viszont az nálunk is bejött, hogy ha nyöszörög a kocsiban, akkor lehajtom a tetejét, hogy jobban lásson, és általában akkor csönd van.

jutiboszi

Halihó!
Gyorsan egy pár új képecske :wink:
Kép Kép Kép Kép Kép

Nekünk is váltókaros és nekünk akkor nehéz tolni, hogyha Kincsőt nem látom. Nem is nagyon használom ki a nep és a szél ellen, inkább ilyankor textilpelust rakok elé :roll:
Mi az itthoni mérlegen ma este 5440 gramm voltunk, kiváncsi vagyok, hogy holnap mit fognak mérni. No meg a centire. Szerintem most sokat nyúlt a kiscsaj. Jajjj remélem most sem lesz láz vagy ilyesmi.
Tegnap fél 2-kor ébredt hajnalban a leányzó, a héten nagyon sokszor tolódott már így ki.
Viszont nagyon ritkán kakil :evil: Most is vasárnap hajnalban volt utolára. Már hőmérőztem is, de az sem segített. Pukizni pukizik, csak a kaki nem jön. Ja és azóta sokkal többet bukik szegénykém. Remélem nincs semmi baja a drágámnak.
Puszi
Megyek alukálni, remélem jó sokáig! :D

Kép
bettó

Sziasztok!

Bettó amióta Tomi sem eszik éjszaka azóta ő sem kakil olyan sűrűn.Napi 1-2,max 3.De eddig meg minden kajakor

.Ma éjszakánk is szupi volt.Most volt ez a 2. estént.Este 9-től reggel 7-ig alvás,remélem megtartja ezt jó szokásának.
Ja és nem akarom még elkiabálni,de már 3-szor egymás után evett ciciből bimbóvédő nélkül. :D
Juti mostanában én lefekvés előtt kifejem a 2 cicit.Reggel eszik az egyikből,a másiknak kb a felét lefejem és 3 óra múlva eszik belőle majd.Most úgy néz ki működik így.Én nem akarok éjszaka felkelni cicit fejni,ne hülyéskedjünk már egymással :lol: :roll: :lol: Az éjszaka alvásra való :wink:

Mit értetek azon hogy nehéz tolni a kocsit?
Nekem is ha szemben van velem Tomi,akkor kormányozni nehezebb kicsit a kocsit.mert akkor a lábamnál van a bolygókerék és úgy nagy ívben kanyarodik a kocsi.Ha elől van a bolygókerék,akkor kis ívben.Rutinosabbnak kell lenni ha szemben van,de megszokás kérdése az egész. :D

Kép

Kép
lecso

Mi is átfordultunk tegnap este hasról hátra! Meg is ijedtünk tőle, így volt utána sírás :):):)

Panka

KépKép
pankamama

Panka, nálunk is így volt! :lol: Gratula a nagyfiúnak.

Betti, olyan édes ez a csepp lány! Nagyon hasonlít ám rád is (a szája)!

Ez a PP Venezia olyan, hogy mindkét kerék bolygosítható, tehát lehet fixálni az egyiket, ha a kart átfordítod. Nekem nagyon bejött!

Ma megyünk alváslaboratóriumba, mert nem hagyott nyugodni a riasztás, és felhívtam azt a dokit, aki a tanfolyamot tartotta. Így remélem megnyugszom, hogy nincs semmi. Éjszakára kell bemennünk, Szonját sajnálom, hogy itt kell hagynom, de nagyon várják az apjával, hogy kettesben legyenek. :D Biztos kupi fog várni másnap.

Puszi!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Manka! Köszike! :wink: Szerintem biztos, minden rendben van Ábrissal, de én is elmennék a helyedben :wink:

Lecsó! De jó nektek. Nálunk a rekord fél 9-től fél 2 volt eddig :D
Nekem hogyha Kincső háttal van, gyengébbnek érzem a tolókart és ezért nehezebb a döcin átemelni.

Túl vagyunk a második szurin. Remélem nem lesz gond. A kakira azt mondta a doki, hogy van olyan, amikor annyira tápláló a tejcsi, hogy mindent feldolgoz a szervezete, de 3 naponta akkor is kell lennie. Hogyha szerda estig nem lesz, akkor másnap reggel erős és nagyon cukros kamilla teát kell főznöm és üres gyomorral megitatni. Attól mehet a pocak. Hogyha az sem, akkor van egy kúp ami erre jó, vagy a hőmérő. Addig viszont nem kell hőmérőzni, csak hogyha fájan a poci. Az szerencsére nem fáj.
Szájpenészünk is teljesen eltűnt végre!!!!
Méretünk: 61 cm, 5620 gramm. Egy hónap alatt 5 és fél cm-t nőtt :D
Panka! Nálunk még vissza Kincső nem tudott, és pont ezért volt a sírás. Szájpenész hogy áll?

Kép
bettó

Szájpenész szűnőfélben. De nincs szívem minden kaja előtt és után kezelni. Pedig akkor biztos hatásosabb lenne. Mindig eljátsza, hogy meg akar fulladni, amikor a nyelvét ecsetelem...
Kincsőn látszik, hogy nyúlott. Szép hosszú baba lett. Nálunk meg egyre nagyobb vasgyúró a kisember. :) Lehet, mindjárt felteszek én is 1-2 képet :)

Panka

KépKép
pankamama

Várjukj a képeket!
Nekünk a leghatásosabb az volt, hogyha fültisztítóra tettem nedves gézlapot és azzal dörzsöltem a száját, nyelvét. Nem kellemes, kipróbáltam, de muszály volt. Naponta egyszre-kétszer még mindig megcsinálom. :wink:

Kép
bettó

Kép
együtt

Kép
hason-betyárosan

Kép
amikor késik az ebéd...

Panka

KépKép
pankamama

Sziasztok!

Új lányok vagyunk Dórival a babaneten, aki február 5-én született, a Schöpfiben (ami most bezárt sajna..). Igyekszem képet feltenni magunkról, de most baj van a pixelekkel :)
Mi is megkaptuk a második oltást, és 62 cm, 5600gr-os a kislányka.
Vörös haj és valószínüleg zöld szemek. Tényleg, a Ti babáitoknak már kialakult a szemszíne? Nekünk kivilágosodott mostanra, de mintha zöld cirmos lenne, még nem vagyunk benne biztosak...
Esetleg nincs itt az a kisbaba,aki szintén február 5-én reggel született a Schöpfiben? Hátha...:D
Ma éjszaka aludta át először a pici át az éjszakát, drukkoljatok, hogy megmaradjon ez a jó szokása. :D

Tudtok már valami programról, ahová lehetne vinni őt? Úszáson kívül. Szeretném szoktatni a társasághoz, a jövés-menéshez.

Fülkiszúrás, belövés tapasztalata kinek van? Mikor lenne a legjobb, már jó lett volna?

Köszi!!!
monkeyhead

Szióka monkeyhead! Üdv nálunk, gratula a pincurhoz :wink:
Nálunk Kincsőnek megmaradt eddig a kék, de nekem pl még ovis koromban is változott.
Irígy az éjszakák miatt!!!!
Fullbevalója Kincsőmnek már 3 naposan volt, a kórházban szúrták neki ki az utolsó napon. Tapasztalat nincs, mert elvitték és amikor visszahozták már nem sírt a kis tündérke :D
Én mindig viszem az üzletünkbe, szerencsére sokan járnak oda :oops: :lol: (kopp-kopp)

Kép
bettó

Panka! Tényleg jó nagy legénykéd van! Milyen kis tünemény!!!!

Kép
bettó

Sziasztok!

Bettó! Jó, hogy írtad ezt a kakis dolgot, mert én is pont tegnap jegyeztem meg, hogy kevesebb kaki van, a védőnő azt mondta, nem baj, anyatejes babáknál ez előfordulhat. És tényleg, lehet, hogy összefüggésben van az éjszaka-átalvással, mert azóta vettem észre, hogy kevesebbet kakil. Kösz, hogy mondtad, megnyugodtam teljesen.
Nagyon szép Kincső, sőőőőt, még mindig gyönyörűűűűűű!!! Az a szájforma, azok a szemek.......

Lecsó!

Már én is átalszom az éjszakát, nagyon ügyes gyerek vagyok! Én sem fejek, csak akkor, amikor még ébren vagyok 3 órával az utolsó kaja után, de ha együtt alszunk el, akkor én sem kelek fel fejni. Akkor az elején jó ötletnek tűnt, aztán hamar lemondtam róla, most örülök, ha végre alhatok!

Csajok!

Nektek is változik az alvás? Nálunk néhány napja este 11kor is még fennt van, nem akar aludni, és még akkor is eszik. Utána olyan 5-6 körül ébred, szóval alszik éjjel, de eddig este 9kor "elájult", és aludt szépen, most meg még 11kor is szórakoztatni kell, és nagy nehezen alszik el. Általában csak cicin.

Mondjuk reggel 5-6 körül cici, és utána alszunk 9-10 ig! Együtt! Szóval nem panaszkodom, csak furcsa, kicsit kitolta az éjszakát. Olyan kis bagoly lesz, mint én voltam?

jutiboszi

Panka! Nagyon szép kissrác Dani!!! Édes kis pufifánk Milánhoz képest.

Milánunk 63 cm, 4850 g! De már most nehéz. Mi lesz majd, ha 7 kg lesz? Fel sem bírom majd emelni büfizéshez. :cry: :oops:

Kép Két hete ilyenek voltunk.

jutiboszi

Sziasztok!

Juti,
Látom egy cipőben járunk, és hogy a fiaink egy napon születtek.:)

Nálunk is az megy most, hogy éjjel többször ébred. Pedig már jó pár hete este 10- hajnal 4-5-ig aludt, most meg riadót fúj 1/2 3-kor és onnantól kezdve szinte óramű pontosággal 3 óránként ébred és enni kér, nem nyugszik meg a simire vagy a cumira. Persze sokat nem eszik, max 120 körül, de igy napi szinten 950 körül megeszik, ami az ő 6 kg-s súlyához szerintem sok.
Valaki nyugtasson meg, hogy ez csak a 3 hónapos növekedési ugrás részeként éljük meg és nem ez lesz a naaaaagy változás amit a 3 hónapos kor hoz.:(( Visszafejlődünk úgy látom.
Viszont úgy látszik a nappali alvások kicsit kezdenek jobbak lenni (lekopogom) kicsit hagyom nyűlődni, és igy pár perc után magától belaszik, igaz ehhez az kellett, hogy szívtelenül végighallgassak egy 8 percet sírást, amikor is már semmi baja nem lehetett az álmosságon kívül, igy hagytam had sírjon. A terv a 10 perc volt, de 8 perc után szerencsére csend lett, és az a 8 perc napról napra rövidül.

Kép
k.krisztina78

Szia Kriszta!

Ja, én is ezt csináltam épp tegnap, hagytam egy kicsit sírni, mert ha simiztem, akkor csak jobban kinyitotta a szemét, és persze úgy nem lehet aludni. Kicsit el kell fáradni az alváshoz. Most is nyűglődik, de nemsokára bealszik. Cumi, takaró, és már alszik is.

Mostanában nagyon hamar begurul, eddig csak nyöszörgött, most ha valami bántja, néha azonnal üvölt. Aztán megnyugszik hamar. Tiszta anyja!!! :lol:

jutiboszi

sziasztok!

Jutiboszi és Kriszta!

Gratulalok a fiaitokhoz. A férjem is 02. 23.-án született, és végtelenül nyugodt, jó természet. Mindenki imádja, el se tudják róla képzelni, hogy tud ideges is lenni. :-)
Mivel hiszek a horoszkópban, ezért úgy terveztük a babát, hogy ő is halacska legyen. Végül elszámoltuk egy kicsit, és február 10.-én jött a világra, így vízöntő lett.

Persze sok múlik a nevelésen is, de kívánom, hogy legyen a ti fiatok is olyan jó ember, mint az én férjecském.

üdv mindenkinek, és gratulálok a babákhoz valóban gyönyörűek!

Csilla
kiscsillag1

Csilla!

Kösziii! Lehet benne valami, mert én is azt mondhatom, hogy Milán végtelenül nyugodt, jó természet. Tényleg nem panaszkodhatok, csak akkor sír, vagy nyűgös, ha oka van rá, amúgy egész nap vigyorog, jókedvű, kiegyensúlyozott baba. Én meg türelmesen, jószívvel nevelem, csak lesz belőle valaki!!!

A férjed egy kincs, az enyém is ilyen, hálisten, bár ő nov.16-án született, de biztos az aszcendense halacska. Egyébként apükám halacska, és rá is igaz, hogy nyugodt, jó természet! (Igaz apa???)

jutiboszi

sziasztok
Meg volt a méreckedés mára.56 cm és 5220gr.Kis pufika :lol:

Kép

Kép
lecso

Csilla,
Köszi!! Nekem elvileg vizöntő lett volna, de hát ugye lusta baba lévén a 42. héten született, igy kicsúsztunk a jegyből és halacska lett. Sajnos nem igazán ismerek ilyen jegyű emberket,de az újszülöttkori sírós időszakán túl, már én is azt mondom, hogy most egy nyugodt, állandóan mosolygós baba. Sőőőt azt olvastam egy kifejezetten babahoroszkópos oldalon, hogy a halak milyen jó alvók, háát ez nálunk nagyon nem jött be, mert azzal bizony nagyon sokat szenvedünk.:)

Kép
k.krisztina78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?