Új privát üzeneted érkezett!

Felsoa,köszi :) nem alszanak ám egymás mellett, csak ha ott vagyok én is, mert Csenge még elég heves :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Felsoa, milyen 3 gyerekkel? Mármint hogy bírod és mi a tapasztalatod, a kisebb vagy a nagyobb korkülönbség a jobb?

Kép
Kép
mango.
 
 


Mamacka: tényleg nagyon szép szülésed volt!
Azért szerintem is bátor voltál, hogy még ikeáztál meg árkádoztál, de persze igazad volt, csak szeretnék majd én is ilyen bátor lenni vajúdás előtt-alatt. Szegény férjed, hogy elvágta a kezét meg a kocsi is sérült, azért ez aranyos, hogy másodszorra is ennyire izgul, ez olyan szép :)
Áron végig szopizott a várandósságod alatt is? Nálunk Laut akkor választottuk el végleg amikor várandós lettem, mert görcsölgettem szopi közben.


Atizka: ó, hát akkor anyósod elég gázos, elsőre nem tűnt ennyire annak. (bocs, hogy megint felhozom, de nagypapám azt sem tudta, hogy mostanában szülök…meglepődött amikor mondtam neki és ez irtó rosszul esett) Szegény párod is jó ideges lehetett, nem lehet, hogy csak mondta, hogy minden rendben, de azért összevitázott szüleivel? Még jó, hogy ki tudtatok békülni elalvás előtt

Ercsi: köszönjük az infot, szegény Szőlő, nem lehet túl jó, remélem, azért tud pihenni a holnap előtt és tényleg holnap találkozhat Mazsival!!! Drukkolok neki

Magi: nagyon jók a képek J J :)

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Felsoa Andi: köszi szépen a rám gondolást :) képzeld ma olyan rendi volt Timi hogy felhivott délelött 10kor hogy felmenne ma pestre délutánig csak gondolta megkérdi hogy vagyunk nehogy ne legyen itthon mikor megindulunk :)
de persze ma nem indulunk :)
nagyon örültem.nagyon becsületes és rendes..tök megnyugtat a jelenléte is mindig :)

meg mindenkinek köszi ám aki kitartást kíván :D
Vendég
 


Magi,
hát én nem tudom. Nekem a védőnőm és a szülésznőm is mondta, hogy amíg ilyen pici, addig ne vakuval fényképezzek, mert retinaleválást okozhat. Állítólag van olyan kórház is, ahol emiatt tilos fényképezni a babákat.
Úgyhogy én inkább vaku nélkül fényképezek. Tény, hogy nem lesz csúcsminőségű a kép, de nem is ez a lényeg.

Azért a vaku fénye kicsit erősebb, mint egy elemlámpáé...

Kép
emi29
 
 


Emi!

Nekunk a gepunk automata. A vakuja is. Sot a vaku erossege is.
Szerintem egyszer ketszer lefotozhatod, nem lesz baja.

A hordozora is azt mondjak, hogy nem jo a babanak, mert nem egyvenesen fekszik benne.
Mikor kerdeztem a vedonot, hogy latott vagy hallott e olyan gyerekrol, akinek ezert volt gerincproblemaja, nem tudott.

Bizti a hordozo sem egeszseges, ha a baba ejjel nappal benne fekszik.
De ha csak utazaskor, meg neha setalaskor, kibirja es nem lesz beteg tole.
En igy gondolom a vakunal is.

Magi
Vendég
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Akkor beszállok én is panaszkodni :lol: :lol: :lol:
Az van, hogy Alíz bioritmusához képest fáziskésében vagyunk .. :shock: :shock: :roll: :roll:
Ha mi is 8-9 körül lefeküdnénk aludni, tök jó lenne, mert 1-2-ig hagyna minket (tehát lenne tisztán min. 4 de lehet hogy 6 óránk is!!)
De basszus mi éjfélkor fekszünk .. úgyhogy 2 verzió van .. én előbbit alkalmazom ..
1. Felkeltem mielőtt mi lefeküdnénk, és megetetem, így legközelebb 3-4 között ébred, majd regel 7-8 körül (sajnos a fáziskülönbség miatt ekkor már nem nagyon akaródzik neki visszaaludni, pedig én hogy szeretném .. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: )
2. Hagyjuk aludni, akkor 1-2 között riaszt, mire pont mély álomba zuhanok .. :( .. és szintén kel 4 körül és reggel ..
Szuper :(
Úgy örülnék, ha éjfél utánra időzítené azt a csudajó alvókáját :lol: :lol: :lol:
Napközben meg mi sem alszunk .. csak elvétve. Séta közben a babakocsiban, vagy az ölemben szopi után, amikor meg szoktam kísérelni bekommandózni őt az ágyába .. több-kevesebb sikerrel.
Egyedül a szopi az, ami nekünk gördülékenyen megy. Úgy érzem van elég tejem .. hiszen kb. mindig túleszi magát ..
Én nem fejek .. egyelőre mindent sikerült a kajcsik közötti 3 órába besűríteni .. nem volt szükség pótlásra, cumisüvegre. Szerintem én fogom tudni így intézni a dolgaimat :)

Ne keseregjünk .. az a hír járja, hogy csak az első 2-3 hónap ennyire súlyos :)


Szöszke, most már nem tudom hanyadszor, de ugyanaz a bajunk...
én nem maradok fent éjfélig, 9-1/2 10 körül megyek egyet aludni, kb. fél 12-ig este. De most borultam ki, mert már annyira elegem van, hogy ilyen korán lefekszem, semmi kis lazítás, tv-zés, "férjezés", de ki sem alszom magamat. Viszont napközben én nem tudok aludni, így tényleg muszáj azt a 1,5 órát kihasználnom alvásra, mert felborulnék. Már így is néha zombinak érzem magam.
Éjjel van amikor fél 3-kor, ma pl. 3/4 4kor kelt utána. De annyira nyöszörög, röfög, felsír, nyőg előtte már jóval (ma 2-től), hogy igazából csak felületesen tudok aludni éjjel, mivel ezekre a hangokra felébredek (és persze rögtön agyalok, hogy most ébren van-e, alszik-e, ráfeküdt-e a cumijára, mindenféle horrorság jut eszembe.)
Aztán az éjszakai kaja után szintén nyöszörög...
Legközelebb 6 körül kezdi az újabb nyöszörgést. Nem éhes, mert 8-ig simán bírja...Csak mi nem alszunk rendesen.
Én sem panaszkodom, csak hát fáradok...(Tetszett a Zséda riport valamelyik szennylapban, ő is azt nyilatkozta, hogy amikor ilyen kevés alvás volt az elején, akkor kicsit betojt, hogy most már mindig így lesz ez.) De bízom benne, hogy lassan majd változik a helyzet. Más is kibírja, én is kifogom. Meglepő módon jól bírom a kevés alvást...

Magika,
Akkor most várható egy "ugrás"? Eddig Dani 80-100 gr körül evett, most 2-3 napja 100-130 között. Örülnék, ha nem ugrana magasabbra, mert így is többet eszik, mint amit kellene. Bár oké, ő tudja, hogy mennyit kell ennie. (Csak félek, hogy a nagy evéstől fáj a pocakja...)

6 hetes kontroll,
Lányok, lassan lejár a 6 hét :lol: :lol: :lol:
Lenne egy kicsit indiszkrét kérdésem, csak azért mert tényleg nem tudom. Miért pont 6 hét? Annak is akinek császár volt? Ha 6 hétig nem lehet úgy lenni, az azért van, hogy "belül" helyre jöjjünk? Vagy az org. méhösszehuzó hatása nem jó? Bocs, de tényleg nem tudom és kicsit bizgat a válasz. (Amúgy nekem azt mondták, hogy 4 hét után lehet már házaséletet élni, mivel nem volt "vágás". De a szerdai kontrolt megvárom még.) Amúgy már jó lenne összebújni, nem tudom, hogy mennyire igaz, hogy az első alkalmak ilyenkor kicsit fájdalmasak.

Lituka,
Igen jól teszed, hogy nem parázol a szoptatás miatt. Ne is! Szent meggyőződésem, hogy azért tudok szoptatni, mert előtte nem paráztam. Mindig azt mondtam, hogy ha nem lesz tej, jó lesz a tápszer. Ennyivel elintéztem. A nővérem sokat parázott. Sajnos nem is tudott szoptatni sokáig...

Emi,
Igen, én is kicseréltem azt a kerek vackot a mellszívóban. Csak kicsit felháborító. Vettél elektromosat?
Pár kicsi tej-adagot leraktam a fagyasztóba, majd ha kell elhasználjuk. De az is igaz, hogy lehet, hogy 2 hónap múlva csak kiköpködi az összetétele miatt.

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Én kérdezni szeretnék tőletek, hogy lehet a képet lekicsinyíteni, mert túl nagy és nem tudom felrakni? :cry: Köszi aki segít.
bibii
 
 


Bambi: úgy tudom, a belsőnek kell rendbejönnie és ahhoz kell a 6 hét, de olvastam vhol, hogy császár után 8 hét kell :shock: Amúgy az első alkalmak kicsit mások, mint régen, de sztem nem vészes és idővel visszaáll

Tényleg, szoptatásról: anno a terhesség végén sok minden összejött és egyszerűen nem tudtam foglalkozni ezzel a témával, nem is olvastam semmit erről és szerencsére nem is volt gond :)

Kicsit én is panaszkodom: ma annyira rossz a kedvem, nem is aludtam jól, talán csak azért van, persze türelmetlen is vagyok szegény Lauval, de ő meg mindig ilyenkor a legrosszabb :roll: áprilisban legalább a frontokra lehetett "fogni" de most...remélem, holnap jobb lesz

Kép Kép
celesztina
 
 


1bambi: én is pont ezen gondolkodtam ma... Mármint az összebújósdin... azt hiszem, hivatalosan az van, hogy hat hét után záródik be a méhszáj, vagy ilyesmi... Hülye kérdés, :oops: :oops: , de nekem kinyílt, ha császár volt? sztem nem...

Ünnepélyesen beszállnék a nem-alvók táborába... :wink: ó, és még hányan leszünk...?! :roll:

ercsi_3
 
 


Mango,
nagyon jó 3 gyerekkel! Nem mondom, hogy reggel és este nincsen néha káosz, de megoldjuk. A férjem nagyon sokat segít. ( Bár tegnap este pont nem volt itthon és így is sikerült mind a 3 manót időben lefektetnem:D )
A két nagynál nagyon jó a kis korkülönbség, annak ellenére, hogy fiú-lány nagyon jól elvannak egymással. Összenőttek. Az elején persze nem volt egyszerű.
Most viszont Beninél a nagy korkülönbség is jó, mert a "nagyok" már tudnak segíteni. Na jó, nem nagy dolgokat, beteszik a cumiját, ha kiesik, Lizi fésüli meg minden reggel és este, tolja a babakocsit.
Meg persze azért is könnyebb, mert napközben oviban vannak.
Szeptembertől mondjuk a reggelek érdekesek lesznek, mivel Dani kezdi a sulit és hát oda időben kell menni...
A szomszédunknál mondjuk szintén 3 gyerkőc van, másfél és 1 év korkülönbséggel. A legidősebb most 5 éves a pici 2 lesz. Őt mondjuk nem irigylem, az azért már nagyon nehéz.
Szóval, amennyire megijedtem, mikor megtudtam, hogy babát várok ( nem terveztük) most annyira örülök, hogy 3 gyerekes anyuka vagyok! :D :D :D :D

6 hetes kontroll
Bambi, Ercsi
én úgy tudom, 6 hét kell ahhoz, hogy belül minden helyrejöjjön. Én is jövő hét csütörtökön megyek dokihoz.

Összebújás
Nekem az első szülés után, ahol volt gátmetszésem az 1-2 alkalom tényleg nem volt egy "élmény". Liza után semmi gond nem volt, remélem most sem lesz.

Ez viszont felvet még egy kérdést:
Fogamzásgátlás
Ti szándékoztok tablettát szedni szoptatás alatt?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Andi,

Én nem merem magam rábízni arra, hogy "szoptatás alatt nem lehet teherbe esni".
Szóval megkérdezem a dokit, hogy mit javasol. Állítólag szopi alatt nem nagyon jó a "fogalmazás gátló szedése". Ha azt mondja, hogy nem javasolja, akkor marad az óvszer...

Celesztina, ercsi
köszi a reagálást...
ercsi, oké, beszállhatsz a nem alvók közé
celesztina, Te is 3 nap múlva...

Kép
1bambi
 
 


Nekem kimondottan felhívta a kórházi doktornő a figyelmemet, hogy igenis lehet szoptatás mellett teherbe esni. Én azt most nagyon nem szeretném... Majd kitalálunk vmit a nődokimmal, szerintem vannak már olyan tabik, amik nem "mennek bele" a tejbe. Legalábbis remélem, mert az óvszertől bevallom engem a hideg kiráz... :oops:

ercsi_3
 
 


Celesztina DE DURVA hogy már csak 3 napod van..
Anetto ma betöltötte...neki 0...
nagyon érdekes ez a május...Szőlő és Gabo és Bolygó már 40.héten túl...
Sirkicinek és Nekem 5 napunk van...
áprilisban is ennyien egyszerre nem szültetek meg??

Andi: én hüvelygyűrűt használtam mielött teherbe estem..nagyon megvoltam vele elégedve főleg hogy én nem szedhetek speckó semmilyen hormontartalmú gyógyszert szájon át..és amint megszülök iratom is fel...
mégha nem is hancúrozunk rögtön 6 hét után akkor is mert nálunk amint abbahagytam rá mensi és utána azonnal teherbe estem..és hát megmondom őszintén nem szeretnék újra teherbe esni..igy nagyon fontosnak tartom a védelmet igy hogy ilyen termékenyek vagyunk :D

ÁHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH..komolyan..kimerészkedtem az utcára a kenyereskocsihoz a szokásos 2 isleremért..erre a 3.szomszéd kiabál a kapuból hogy EGYBEN VAGY MÉG?????????
miért ilyenek az emberek?? annyira szarul veszem ezt fel..hát hagyjanak már békén..nem csodálom szegény kölök jobban érzi magát benn...legközelebb vki megkérdi..felrúgom..
undorító mondat ez..miért nem lehet szépen megkérdezni??? hülye egy világban élünk...
Vendég
 


lituka,
lehet, hogy buta vagyok, de hüvelygyűrű??? nem ugrik be, hogy az milyen? (de lehet, hogy csak tényleg nem ugrik be...)
amúgy nálam is ez van: nagy termékenység (elsőre sikerült). szóval vigyázni kell.

Kép
1bambi
 
 


JA, EGY KÉRDÉS:
milyen nem kötelező oltást adatok Ti be?
Tök jó, hogy az egyik szeptembertől ingyenessé válik, de szerintem nem ússzuk meg ingyen, mert az első adagot 2 hónapos kor körül be kell adatni. ugye jól tudom?

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok Mamik!

Olvasom az "Összebújos" témát!!!
Érdekel engem is, bár mi is jöv.héten megyünk dokihoz, de mi van akkor, ha addig meg behavizok??!!
Pl. én a héten úgy fájtam, mintha meg akarna jönni, ma meg barnás folyásom is volt... :roll:
Na, erre mit mondtok??? Most tényleg egy hónap után már be lehet havizni???
Plízz segítsetek!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Magi
Nagyon édes Katalin!!! És nagyon komoly a páros kép tesóval!!!

Alvás
Én szerencsés táborba tartoznék, mert Maszat le van rakva este 9-10 körül, és ma is 4 körül keltünk, utánna meg reggel 8kor. :roll:
De ez így megy kb. mióta hazajöttünk a kórházból!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


[quote="1bambi"]J írta:1bambiA, EGY KÉRDÉS:
milyen nem kötelező oltást adatok Ti be?
Tök jó, hogy az egyik szeptembertől ingyenessé válik, de szerintem nem ússzuk meg ingyen, mert az első adagot 2 hónapos kor körül be kell adatni. ugye jól tudom?


Én tuti be fogom adatni a strepto... és a rota ellenit.
Biztos, h csak szeptembertől ingyenes???

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


és a nappalok??

KépKép
kisfruzsi
 
 


Bambi: nuvaring a neve..szilikongyűrű hüvelybe helyezendő..21 napig fenn van 7 napig nincs..ugyanolyan mint a tabi csak nem megy bele a szervezetbe hanem felszívodik a napi adag a hüvelyen keresztül..igy nem károsít semmit..nem kerül a véráramba..
teljesen megbízható és nem zavar sem szeretkezéskor sem semmikor..a hüvelyen belül bárhol elhelyezkedhet..nem igényel nőgyógyászi feltevést..én nagyon szeretem..olyan mint egy hajgumi..nagyjából ugy kell elképzelni..
10000 ft 3 havi..de ugye nekem mivel csak ez vagy a spirál inkább ez..

Kiscica: sztem az még nem a mensid..sztem..de aztán majd irnak a már szülő mamik vmi okosabbat...
Vendég
 


Kiscica, akkor Te nem kapsz tagságit! :D Mensi ügyben nem tudok érdemben hozzászólni... :roll:

Mint, ahogy a védőoltás ügyben sem, mert itt tuti más a protokoll, mint otthon. Még nem tudom, melyik jobb... :roll:

ercsi_3
 
 


szöszke
az anyukád bölcsiben dolgozik? nincs valami ismerőse, aki a 13. kerületben, vagy 14. kerületben szintén bölcsibe dolgozik? kellene egy kis protekció...
szóval, ma elmentem egy bölcsibe kicsit érdeklődni, hogy tényleg fel kell-e iratkozni várólistára, stb.
mondták, hogy nincs ilyen, jövő áprilisban kell beiratkozni, ami szeptemberi kezdést jelent...de túl-jelentkezés van mindenhol. és mi a magyar megoldás erre? ezen kibuktam: jelentkezni kell egy csomó bölcsibe, és hátha valahova felveszik. így van akit több helyre is felvesznek, van akit sehova. miért nem lehet központilag egy helyen (pl. önkormányzat) bejelenteni a szándékot egyszer?
szóval most úgy érzem, hogy esélyünk sincs bekerülni sehova...nem tudom mi alapján döntenek. de gondolom a minimálbérre bejelentetek ki fognak ütni minket.
szóval jó lenne valami ismerős.
mert azért magánbölcsi 50-70 ezerért...elég sok. na és azok sem a közelben vannak. bár a távolság nem lenne akadály, mert úgy is kocsiban ülök majd munka közben egész nap...csak az ára...

Kép
1bambi
 
 


[quote="ercsi_3"]K írta:ercsi_3iscica, akkor Te nem kapsz tagságit! :D


Sebaj! :D
Azért remélem, h vannak olyan bébik, akik majd jönnek a "jól alszom" táborba! És az lenne a legjobb, ha a rosszúl alvó babák mamái jönnének!!!! :D :roll:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Bambi: a jós szóljon (írjon) belőled :wink:
Melyik oltás lesz ingyenes?
Mi amúgy azt az agyhártyagyuszi ellenit adattuk be, vmi pneumococcus vagy mi, egy ismerős gyerekdoki beszélt rá, meg tervezem a kullancs-ellenit (majd ha kijön az újszülött miatt a doki rákérdezek, de lehet, hogy kérek hozzá jövő hétre időpontot, hátha hatok ezzel a kicsi kijövetelére és nem várat már sokáig magára)
Nincs várólista bölcsibe? Hú, pedig azt hittem, majd amint megszületik a kicsi feliratom és kész, csak várnom kell... Ez gáz. Ezek után előre rettegek az ovitól, ahova jövőre Launak mennie kell(ene).


Felsoa: de jó, hogy felvetetted a fog.gátl-t, engem is érdekel. mikor Lau után mentem a 6 hetesre jól letaglózott amikor a doki rákérdezett, mert persze eszembe sem jutott hogy ezen is gondolkozzam. Nekem ajánlott vmi betehető állandóan bent lévő holmit, de nem volt szimpi. Vmi muréna vagy mit. Vagy miréna és a muréna az állat? :oops: Plusz régen a tablettát sem bírtam, bár persze sokféle van, de nekem sem ajánlotta szoptatás alatt, óvszert meg nem szeretem... De muszáj lesz, mert ha lesz is 3. majd csak sokkal később lesz.

Lituka: ja, jól összesűrűsödtünk, aztán majd megint lesz egy nap alatt több baba is -már várom :)
A szomszédról meg csak annyit, hogy biztos unatkozik, hogy nincs jobb dolga :roll: ráadásul azt hiszik, hogy ez tök poénos és milyen jófejek :( Remélem, az isler azért finom volt és jólesett!


Kiscica: anno 8 hétig véreztem egyfolytában szülés után ezért tudom, hogy a dokihoz csak akkor lehet menni, ha már nincs vérzés. Aztán végre el tudtam menni -férjem nagy örömére mondanom sem kell- és utána 4 hétre megjött. Oltári volt, pedig úgy bíztam a szoptatásban.
Ha nem gond, leírod, mi az a strepto meg a rota? A gyerekdokink ilyesmiről sosem tájékoztat (amúgy jó orvos) és gőzöm sincs.

Kép Kép
celesztina
 
 


lányok,
tegnap írtam, hogy napi egy széklet van Daninál és hogy iszonyúan küzd, nyom, de nem jön semmi.
elkezdtem inni teganp délelőtt őszibaracklevet (vízzel hígitva 1/3 barack, 2/3 víz). na, azóta már 3x vagy 4x volt tele a pelus.

celesztina,
a nevét nem tudom az oltásnak, de arra jó, hogy kevesebb torokgyulladás, tüdőgyulladás stb. lesz a gyereknek. azt hiszem 3 vagy 4 adag. eddig 16-18 ezer ft/db volt. ezt azoknak ajánlják, akik közösségbe hordják a gyereket.

Kép
1bambi
 
 


Celesztina : köszi :D finom volt..minden kedden csüt és szombat jön a kocsi és mindig félre van nekem téve 2 db..olyan édes volt ma is a srác..mondta hogy sosem felejtik el..szombaton is jön max már a kórházba hozzák be nekem anyuék :)

Habár ha én belegondolok hogy fogamzásgátlás..a picivel egy szobában leszünk..anyuméknál lakunk..szóval nem tudom mennyire lesz meghitt pillanat amit ki tudunk használni...:(
Vendég
 


Mire beértem a kórházba, 3 ujjnyira volt nyitva a méhszáj....és császárral szültem....

Összebújás :oops: mi tavaly augusztus óta le vagyunk tiltva, szóval, már igencsak várom a 6 hetes kontrollt...

Fogamzásgátlás: mindkét petevezetőm el van záródva, szóval, csak a Szentlélek szállhat meg...de mi van akkor, ha tényleg megszáll? :shock: Lesz egy menetem a dokival, ilyn esetekre nincs infóm... :lol:

Kép
babyteve2
 
 


Most olvastam Szőlő blogját, hogy holnap tuti indítják! Jujj, úgy drukkolok neki, hogy minden simán, könnyen, gyorsan menjen!!!!!

Szülni vágyóknak is: Gabo, Bolygó, Celesztina, Lituka, Anetto +++++++++++++++++++++++++++++++++

A nem alvó anyukáknak meg kitartást!!! Tudom, most nagyon nehéz, de ez előbb-utóbb megváltozik majd és pár hónap múlva nem is fogtok rá emlékezni! :wink:

Ja és nagyon szépségesek a babák!!!! Mindenkienk gratulálok!

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


[quote="atizka"]
írta:
atizka
Én viszonylag jól érzem magam itt a vége felé, sőt sokkal jobban, mint hónapokkal ezelőtt. Csak az aggaszt egy kicsit, hogy a Baba még nem illeszkedett be, nagyn fent van, és szülésznő egy fél mondattal elejtette, hogy az nem jó, mert így nem tud megszületni spontán. Így aztán igyekszem sokat mászkálni, hátha a gravitáció is rásegít.


Ezt meg tudja valaki cáfolni? Vagy erősíteni? Én is nagyon fent érzem a torkomban, és az előző terhességemnél sem volt szerencsém megtapasztalni milyen megkönnyebbülés, mikor leereszkedik a pocak... nem is akart Lili kibújni, indítani kellett.. :roll:
Jó lenne ha valaki rácáfolna... nem akarok indítást... :roll:

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Mamacka, nagyon szép szülésed volt és gyönyörűek a gyerekeid! :D

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


és a nappalok??

KépKép
kisfruzsi
 
 


ezt nem tudom most miért küldte el....

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok!


Délután megjártam a dokit, NST tökéletes, méhszáj jó 2 ujjnyi, kismanó feje beékelődve :) Úgyhogy izgi :)

mamacka, nagyon szép szülésed volt, ez igen ;)

Magika, olyan édesek a gyerkőceid:) A tanuláshoz kitartást!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Lányok!!!

Remélem nem haragszotok ha felteszem Kevinszpésziék linkjét..amikor a tv2ön voltak...
vki multkor irta..hogy este voltak a tévében..hát nem nyugodtam mig meg nem találtam a riportot..
istenem komolyan..itt stresszelek hogy túlhordom a picit..de hát mostantól egy szavam sem lesz..
ja a link ha vki megszeretné nézni:
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php ... _id=375691

Nagyon sok erőt kívánok nekik a továbbiakban is..
Vendég
 


[quote="1bambi"]J írta:1bambiA, EGY KÉRDÉS:
milyen nem kötelező oltást adatok Ti be?
Tök jó, hogy az egyik szeptembertől ingyenessé válik, de szerintem nem ússzuk meg ingyen, mert az első adagot 2 hónapos kor körül be kell adatni. ugye jól tudom?


A pneumococcus elleni védőoltás lesz ingyenes szeptembertől. Ezt nem kell 2 hósan adni, bármikor mlehet, de koronként változik hogy hány db oltás kell belőle. 2 év alatt 2 darab, aminek 16e/db az ára... De ha megvárjátok a szeptembert, akkor ingyenes ;)

A rota az egyetlen amit csak 6 hónapos korig adnak be, vagyis az első adagot legkésőbb 3-4 hósan meg kell kapnia.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke :D látod Te szeretsz még nagyon pocis lenni aztán lehet mindenkit beelőzöl :) nagyon szép adataid vannak..
izgi izgi izgi :)

holnap nálunk is kiderül izgulhatunk e..:)
Vendég
 


[quote="lituka"]L írta:litukaányok!!!

Remélem nem haragszotok ha felteszem Kevinszpésziék linkjét..amikor a tv2ön voltak...
vki multkor irta..hogy este voltak a tévében..hát nem nyugodtam mig meg nem találtam a riportot..
istenem komolyan..itt stresszelek hogy túlhordom a picit..de hát mostantól egy szavam sem lesz..
ja a link ha vki megszeretné nézni:
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php ... _id=375691

Nagyon sok erőt kívánok nekik a továbbiakban is..


Jajjjj, nagyon megkönnyeztem :cry: :cry:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


[quote="lituka"]C írta:litukasöppke :D látod Te szeretsz még nagyon pocis lenni aztán lehet mindenkit beelőzöl :) nagyon szép adataid vannak..
izgi izgi izgi :)

holnap nálunk is kiderül izgulhatunk e..:)


Hát majd meglátjuk :) Azért még húzhatjuk egy jódarabig így is :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


[quote="gabcika"] írta:gabcika
[quote="atizka"]
írta:
atizka
Én viszonylag jól érzem magam itt a vége felé, sőt sokkal jobban, mint hónapokkal ezelőtt. Csak az aggaszt egy kicsit, hogy a Baba még nem illeszkedett be, nagyn fent van, és szülésznő egy fél mondattal elejtette, hogy az nem jó, mert így nem tud megszületni spontán. Így aztán igyekszem sokat mászkálni, hátha a gravitáció is rásegít.


Ezt meg tudja valaki cáfolni? Vagy erősíteni? Én is nagyon fent érzem a torkomban, és az előző terhességemnél sem volt szerencsém megtapasztalni milyen megkönnyebbülés, mikor leereszkedik a pocak... nem is akart Lili kibújni, indítani kellett.. :roll:
Jó lenne ha valaki rácáfolna... nem akarok indítást... :roll:


Nekem vasárnap reggel kezdődtek a fájásaim, és amikor hétfőn délután bementünk állatira erős fájásokkal a kórházba, akkor megvizsgált a doki és azt mondta, hogy mivel a méhszáj már bő két ujjnyi, normál esetben egyből burkot repesztene és hipp-hopp megszülnék, de mivel nincs beékelődve Beni feje, azt mondta még várjunk...
Este 10-re jutottunk el oda, hogy beilleszkedett...
Szóval attól még, hogy nincs beileszkedve a feje, elindulhat a folyamat, legfeljebb lassabb lesz... :roll: :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Hú Lituka, én később kapcsolódtam be, pont akkor kezdtelek titeket olvasni,mikor ez történt....:( nagyon megkönnyeztem. én meg itt nyavajogtam végig, hogy szülni szeretnék, itt fáj, ott fáj...

nagy szerencsénk van, hogy egészséges a kisfiunk.

sok erőt nekik a kis Marcihoz.

lolka_zs
 
 


Sziasztok!

Megjötteünk a kórházból! csecsemő csoda rendes kisfiú, eszik és üvölt a következő etetésig....aztán megint eszik és megint üvölt...tulajdonképpen aludni még nem is láttam...de sikerült rájönnünk...nálunk nem működik az igény szerinti szopi mert folyton enne....

ja kérem 4200 gr a kis díjbírkózó és már most elkezdte növelni a súlyát...

de mindennek ellennére nagyon boldog vagyok h végre kézben van!

A szülésről most csak annyit h 2,5 óra volt és plusz itthon az a 30 perc amíg biztossá vált ez az ami. Nem volt könnyű épp a túl gyorsaság miatt de túléltük minden félelmem ellenére és nem lett bajunk.

Tenne v.ki egy táblát h lássam kik jöttek utánam?

Köszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:35-kor.
Vendég
 


Nono,

gratulálok és szorítok az átszoktatáshoz!!!!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nono Drágám :) kérésed parancs :) Fmarian van utánad és kifujt :) 2 napja babapangás van :)
Kép

Kép Kép
Vendég
 


Na ha van időd azért ird majd le bővebben hogy mi is történt abban a 3 órában összesen..pl első félórában mi volt amiből rájöttél hogy ez az ami? :D

Pumpi..remélem minden oks nálatok...hiányollak..
Vendég
 


Köszi lányok a drukkokat, nagyon aranyosak vagytok! :D

Nagyon szép babaképeket láttam megint! :D

Celesztina: Egy bájos pocisképet láttam rólad, kár, hogy kicsi!

Anetto: Neked sem lehet kellemes a 2 naponta való bejárás. Remélem, neked hamarabb meglesz a baba, mint nekem, Gabonak és Szőlőnek! +++++++++++++

Nem tudom már, hogy ki kérdezte, milyen az amnioscopia: hát kellemetlen nagyon, valaki pecsétel is tőle. Én nem, pedig már kétszer is volt, úgy látszik be vagyok betonozva, mindennek ellenállok! Nem tudom, nem mondta a doki, mennyire van nyitva a méhszáj, én meg olyan kellemetlenül éreztem magam amnioscopia után, hogy elfelejtettem megkérdezni. De több eszközzel is csinálták, és az asszisztensnő megkérdezte a dokitól, hogy melyiket vegye elő (nem tudom, mit), mire a doki azt mondta, hogy a legkisebbet. Gondolom még nem, vagy alig lehetek nyitva, azért kellett a legkisebb abból a valamiből. :roll:
Ja, rákérdeztem az indításra, azt mondta a dokim, 1 héttel a kiírás napja után fektetik be az embert és akkor indítják. Nálam az hétfőre esik, nagyon tartok az indítástól. De hozzátette, hogy biztos meglesz addig, annyira be van illeszkedve a fejecskéje. A próféta szóljon belőle!

Mamacka: Köszi a szüléstörténetet, tényleg szép szülés volt, én is hasonlót szeretnék megélni.
És lenne egy kérdésem: Ahogy írtad, Áron sokáig szoptathattad, pontosan mennyi idős koráig?

Csöppke: Szép értékek nagyon, drukkolok neked is!

Gabo: Ma még nem jelenkeztél, úgy látom, mi újság veletek? Csak nem?++++++++++++++++

Szőlő: (Tudom, hogy nem olvasol, mert kórházban vagy, de:)Továbbra is drukkolok neked, hogy holnap indítsanak, ha addig nem bújik ki Mazsi!++++++++++++++

Többi finishben lévő kismama: Nektek is: +++++++++++++

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Bambi - Én sem bírom ám a napokat csakis az éjszakai alvással .. délelőtt megpróbálok mindig ráhúzni 1-2 órát Alízzal .. magamhoz veszem, és ha ébren is van, a közelségem miatt csendben nézelődik .. ha meg elalszik ... ő is jól jár :lol:

Igen, Anyum Bölcsődevezető .. tisztában vagyunk vele, hogyan működnek a dolgok - sajnálatos :(
Nem tudom, mennyire tud ilyesmiben segíteni, de beszéljünk róla majd priviben ;) :)

Összebújás:
Oh, én már nagyon várom, de szigorúan betartottuk a 6 hetet .. és várjuk a jövő hét keddet, mint a messiást :lol:

Fogamzásgátlás:
Jó kérdés .. nekünk is azonnal összejött Alíz, így valamit tennünk kell, mert 2-3 évig nem szeretnénk tesót. Majd konzultálok a dokimmal én is.

Timi - Talán te írtad, hogy óránként enni kér a Kicsi .. :)
Nem lehet, hogy az már csak reflex? Nem akkor kér cicit és sír utána, ha fáradt? Mert Alíz pl. ha iszonyúan elfárad, akkor teljesen úgy viselkedik, mint aki éhes .. veri a fejével a mellkasomat, szopja a kezét, nyálaz mindent. . stb... Eleinte simán becsapott ezzel, de most már nem adom fel, és addig nyugtatom, ringatom, míg el nem pilled .. és aztán alszik a köv. etetésig. Tehát nem éhes.
Aztán lehet, hogy nálatok más a helyzet.

Szopi:
Ma már kétszer is mindkét mellből adnom kellett Alíznak .. lehet mi is elértünk egy fejlődési ugráshoz .. és többre van szüksége .. majd kiderül, remélem alkalmazkodik a szervezetem, mert ez a 2 mellezés elég macera.

Lituka - Köszi a videot - megkönnyeztem én is :(

Nono - Üdv. újra itt :) Szorítok, hogy beálljon nálatok is némi rend és nyugalom :)

Csöppke
- Ez izgalmas!!! :) Hajrá :)

Kép
szösszenet
 
 


Szőlő írt nekem.
1 ujjnyi a méhszája, a főorvos megvizsgálta, és áment mondott a holnapi indításra, úgyhogy lehet holnap neki drukkolni ezerrel!!! +++++++++++++++++

Kép
szösszenet
 
 


Szőlőnek drukk Mazsihoz ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nono: Örülök, hogy újra itt, és már babázol! Remélem, Márkkal mihamarabb összeszoktok és kialakul a napirend. Nem semmi lehetett ez a gyorsaság és a baba súlya! :shock: És tényleg kíváncsi vagyok én is arra, amit Lituka kérdezett, honnan tudtad, hogy ez az a fájás és már menni kell?

Magamról még annyit, hogy úgy érzem, alakulunk fájásilag, ugyanis a keményedések egyre inkább fájásra kezdenek hasonlítani, néha eléggé durva! Bízom.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?