Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,


Vera koszi az infokat, ami uj nekem, hogy NINCS KEKFENY AGY. Tavaly meg volt, asszem 2 is. Mi lett veluk? Az nagyon rossz, hogy csak inkubatorba rakjak, hisz annal hamarabb mulik el a sargasag minel tobbet szopiznak. Hat en nagyon remelem beszereznek egyet addig, mert sztem nagyon hasznos darab (mi is 48 orat hasznaltuk es el se tudom kepzelni mi lett volna, ha nincs velem a pici :(). Raadasul egy elsobabas kismamanak a 3,4 napon nagyon nehez meg fejni, fole ha be se nagyon indult a teje. Na kb. ennyit a kiemelt korhazrol.

Furdoruha: egy szep feszeshasu kismama sztem gyonyoru latvany ketreszesben. DE en sajna nem ez a kategoria vagyok (mondjuk nem sokat tettem ez ugyben, ugyhogy vessek magamra). Nyaralni mi se nagyon megyunk (36. hetre van egy jutalom udulesunk a horvat tengerparton, de azt en mar nem hiszem, hogy bevallalom), viszont a kisfiam egy igazi capa, szoval sokat fogunk elorelathatoan strandolni.
A masik problemam, hogy sztem egy sima egybereszes nem tagul ugy a megfelelo helyeken, bar az otlet mindenkepp meger egy probat. Koszi.

Timi, a kengyel nem pont olyan mint a nogyogyaszati vizsgalaton (legalabbis a mi dokinknal), hanem az a regebbi fajta, ahol a terdednel van a tamasztek, tehat joval feljebb kerul a labad.Tuti pozicio:(

Szep napot kivanok!
Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


jó reggelt!

Nem tudom mi az a kefkeny ágy, de úgy látom, jó lenne ha lenne. Nem szeretnék fejni, csak ha nagyon muszály.

Fürdőruha: a Törökbálinti outletben vettem, igen. Sportos fazon, de őszintén szólva, csak azért vettem, mert nem volt ott rámvaló kétrészes. Még nem adtam fel és tovább keresek kétrészest, mert ahogy a férjem mondta a nevetéstől megszakdva, úgy nézek ki hátulról, mint a 48 éves anyám :? Ja és most még kényelmes az egyberészes, de nem biztos, hogy ezt fogom mondani 1-2 hónap múlva is, amikor mégnagyobb lufi hasam lesz. Én inkább javasolnám a kétrészest, pláne, ha valakinek még gyönyörű feszes pocija is van hozzá.
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a narancsbőrrel, de nekem nagyon csúnya lett a lábam és a fenekem :( Pedig majdnem minden este kenem az avent krémjével. Ahhoz sajnos már nincs erőm, hogy lábanként 5 percig ott dörzsölgessem, mert már lihegek a felénél.

Mit ajánlotok, ha szeretnék menni 4D-re? Hanyadik héten menjek? Én a 29.re gondoltam.

Kép
andaka
 
 


Andaka,

Mikor a babak besargulnak az segit nekik, ha a boruket kek fennyel vilagitjak. A kekfeny agyat bele lehet rakni a baba agyaba(vagy kocsijaba a korhazban) es arra lehet feketetni a babat. Igy csak a hatat eri a feny. Az inkubatorban leragasztjak a szemuket, vagy errol nem beszeltek? Csak mert nem hiszem, hogy jot tesz a szemuknek. Ha en beleneztem veletlenul, par percig kaprazott a szemem.

En szules utanra javaslom a narancsliget eltunteteset es sztem a kozmetikai tekercseles (otthon is meg lehet csinalni) a legtutibb.
4D UHval meg sztem jo dontes a 29. het. Azt mondjak, hogy 30 hetig lehet szep kepeket csinalni utanna mar tul nagy a baba. En anno a 24 heten voltam (mert tul soknak tartottam a 2 es 3 Uh kozti idot) es akkor meg csont es bor volt szegeny gyerek. Es nem fogott meg annyira a dolog, hogy csinaljak meg 1et a 30. heten (pedig ugy terveztem).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

 
 

Sziasztok,
na voltam én is tegnap 5től 6.30ig az előadáson amit a pszichologusnő tartott annyibol nagyon jo volt hogy lelkis dolgokrol beszélt pl. hogy a 3. vagy 4.ik napon előfordulhat hogy sirdogál a kismama mindentől hogy nem ugy szolnak hozzá stb... de ne ijedjünk meg mert ez még nem depresszio, szűlés utáni depresszionak azt tartják ha tartos 6 hétig rossz kedv van és semminek nem örülünk. Jó volt mert apukákhoz is szolt pár fontos dolgot hogy ők hogyan segitsenek szűléskor meg utána is...
Utána még felvitt minket (kb. 10 embert) a szülőszobába és elmondta a dolgokat pl. a beöntésre azt mondta hogy higyük el jobban járunk a beöntéssel és nem azért mert a kisbaba szűletésével egyszere kijön más is mert azt letörlik nem az a nagy gond hanem az hogy a szülőcsatorna vagyis a hüvely ugy nagyon közel van a végbélhez és nyomáskor a baba ugy maga mellett préseli azt a kevés kis székletet is ami benne van a beleinkbe és az adott esetben akár 2cm is lehet amit présel maga mellett és ha van beöntés akkor ez nincs és szűléskor ugye a 2cm is állati sokat számit. Annyival könnyebben születik meg baboca.
Na szoval ez van a beöntéssel.
Amugy meg ezen a záro előadáson kiderült hogy csomoan nem tudtak elmenni a tegnap du.-i 1 órás elődasára ezért most ugy néz hogy a pszichologusnő probál szervezni egyet máj. 21-re ugyanugy du. 1 órára és ugyanugy megprobál beszervezni szülésznőt meg meg szülészorvost. Bár lehet hogy nekem pl. addigra már késő lesz mert addigra én már 39. hetes leszek... :)
Na szoval ennyi. Kicsit sokat irtam ugy latom. :)


Kép
eniko75
 
 


Kérdeztem a Geréby gyermek orvstól hogy ha nekem mind a 4 sárga volt akkor ennél a babánál is várhatom e majd? És mondta hogy tuti. Ezért érdekelt nekem ez a rész. Az inkuba leragasztják a szemet és az anyuka akármikor bemehet hozzá ezt kifejezetten mondták.
Én nem tudok úgy szülni rendesen ha nem én fogom a lábamat. Ez tapasztalat nekem. De majd meglátjuk hogy milyen az a kengyel ott.
Én szültem beöntéssel is az elsőt a többit meg bneöntés nélkül szültem. Ezért a vacilálás e miatt mert amikor a beöntést kaptam kijött az aranyerem. És a többinél akiknél meg nem ott semmi bajom nemvolt. Azt tudom hogy ha most is ki fog jönni a beöntés miatt az aranyerem tuti hogy a következőnél én foggal körömmel fogok ez ellen harcolni. Nekem hiper gyors szüléseim voltak és remélem ez is az lesz ha tartja magát a formákhoz.
Fájdalom csillapítót itt nem szeretnek semmilyet mert az edára nincs mindig ember a többit meg kipróbálták és nem vált be. Bár én idáig mind ennélkül szültem meg.
A régi szárnyakat is most fogják felújítani így lehet aki nyáron szül elég zajos lesz a hely ott.
Kérdeztem a fülbevalót ha esetleg lányom lenne és a dokinő mondta hogy a szülésznőket kell megkérdezni és egy kis ellenérték után lesz aki megcsinálja de amúgy tiltják.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 



Vera, te nagyon felkészült vagy :) Jó, hogy ikyen sok infót megosztassz velünk! Köszike!
A 18.heti Uh-át nekem 2D-en csinálták és rá egy hétre a 19. hétben kaptam időpontot ugyanoda a 4D-re és mit ne mondjak, nem volt nagy szám. Örülök, hogy ezért nem kellett fizetnem, mert a 4D egy nagy nullát nem ért. Ott is végig 2D-én tudtuk csak nézni a babócát, mert a 4D-én nagyon homályos volt, a babát alig lehetett kivenni a képen.
Milyen az a kengyel? Mert amikor voltam, pont ezt nem figyeltem.

Azt én is hallottam, hogy úgy néz ki augusztusban lesz felújítás :? Boldog vagyok.
Jó hogy írtad ezt a fülbevaló dolgot is, mert pont ez a téma most nálunk, hogy hol és mikor lukasszuk a pici fülét. Jó-jó , hogy megcsinálja valaki , de remélem ez a valaki ért is hozzá. :lol:
andaka
 
 


andaka és a többiek kérdezzetek nyugottan mert melus a tanú rá hogy elég sokat kérdezősködtem én is meg a barinőm is a többiek állt vagy hallgattak vagy a csasziról kérdeztek. Így én nagyon sok infót tárolok magamba:)) :lol: :lol:
A kengyel dolog azaz hogy mondta a szülésznő hogy mindenféle képpen felrakják a szülőnő lábát egy tartóba de nem szíjjazák le. És én a tanárúrtól kérdeztem hogy tapasztalatból tudom hogy én úgy nem tudok szülni így ez kötelező e ? Mondta hogy megbeszélés tárgya de ha úgy jó akkor nem. Majd meglátjuk. :roll:
Én ezt a hozzátáplálás dolgot nem szeressem. De nagyon nem. Főleg a cukros víz no meg a tápszer dolgot sem. Mondták hogy be lehet adni éjszakára a babát de az készüljön fel hoyg tápit fog kapni mert azt nem lehet hogy az anyuka édesdeden alszika gyerek meg aki ugye 2-3 óránként enne ordít bent.


érdekel titeket mit mondtak mit vigyetek be a szüléshez? No meg a többihez? :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Vera,

Tok jo, hogy mondod a fulbevalot. Nekem eszembe se jutott pedig en is szeretnek, ha kislany lesz. Mikor ajanlott ezt megcsinalni?

Amugy, ha mar tema ez a beontes, nem tudjatok veletlenul, hogy mennyi az a viz amit be akarnak onteni? Csak mert nekem kb 2 deci volt es a szuleszno nagyon fogta a fejet, hogy csak ennyit birok tartani. Es beontes ide vagy oda nekem jott az elso nyomas soran az "anyag".

18 heti UH sztem 2Dn van, de nem tudok konkret infot.

Amugy a kengyel nagyon tuti a szuloagyon, a rudat is es a labtartot is lehet allitani, tehat olyan magassagba illetve szogbe allitjak ami neked a legjobb. Az agy szoget is lehet allitani (taviranyitoval).

Felujjitas: En onzo modon orulok, hogy felujjitjak, mert akkor oktoberre szep lesz, de tenyleg nem irigyelem azokat akik felujjitas mellett szulnek. Arrol nem volt szo, hogy peldaul bovitik a szuloszobat hogy esetleg ne kelljen a vajudoban is szulni neha?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 



Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok és főleg rendkívül hasznos dolgokat. Alig győzőm befogadni a sok infót :-))

Engem még a beöntés dologgal kapcsolatban az is érdekelne, hogy ok, megkapom a beöntést, de utána van annyi időm, hogy kibotorkáljak a wc-re? Vagy ez hogy történik?

Fülbevaló: nálunk kislány lesz, és bennem is felmerült már az elején, hogy akkor ugye kell neki fülbevaló és lukasszuk ki a fülét. Mivel még pici baba korában ez megtörténik a későbbiekben nem fog rá emlékezni, nem lesz szegénykének olyan trauma ... stb. De a férjem nem akarja, szerinte ez olyan hülyeség. Mert minek egy icipici újszülött bébi fülébe fülbevaló. Minden porcikája annyira törékeny ő el nem tudná képzelni, hogy átdöfjék a fülét. Viccesen hozzátette, akkor már rakjunk bele piercinget is, mert az is divat :-) Úgy hogy abban maradtunk, ha nagyobb lesz és ő szeretné akkor majd kifuratjuk neki, de azt is csak úgy, hogy természetgyógyásszal beméretjük és ő bejelöli, hogy hova. Nekem a második lyukat a fülembe 15 évesen fúrták és azóta vagyok ekcémás ... tuti, hogy összefüggésben van a kettő.

Ja, igen fájdalomcsillapító. Milyen lehetőségek vannak még az EDA-n kívül?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ezt a beöntés dolgot inkább nem kérdezem meg, hogy zajlik :lol:

Vera! Persze, hogy érdekel mit kell vinni! Én ennyi tudok, amit ott mondtak: szőlőcukor, ásványvíz, hálóing, papucs, popsitörlő, takaró, és babaruha amiben haza hozom a picurkát. a többire nem emlékszem :-)

És arról mondtak valamit , hogy ugye van arra lehetőség, hogy a baba egész nap veled lehet, ha minden ok? És ezzel a cukrosvizet és a cumisüvegből való etetést el lehet kerülni.
andaka
 
 


Az a baj, hogy hiába harcolunk a cukrosvíz ellen, vagy a cumisüvegből etetés ellen, ha nem lesz tejünk ... vagy nem tudunk fejni éjszaka úgy is azt fognak neki adni ha felkel.
De ez csak az én véleményem. Idáig minden kismama azt mondta aki az uzsokiban szült, hogy kapott a picije cukrosvizet.

Ja, igen ahogy Andaka írta, inkább ne részletezzük a beöntést, visszavonom a kérdésem ... legalább egy dolog legyen amit nem tudok hogy zajlik, lesz min izgulni :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Timi,

A beontest pont a WC mellett csinaljak, csak par lepes odaig es nem hat az olyan gyorsan. Sot!. Nekem kb. fel oraig volt folyamatosan szekelesi ingerem eredmeny nelkul. Ez volt a legszebb felora a szulesem alatt, ugyanis kertem egy agytalat, hogy azzal pihenhessek, hisz csak inger volt eredmeny semmi(de azert nem mertem lepihenni vele). Persze a szuleszno jol elzavart mondvan ott a WC. Szoval fogtam magam es beultem a WCbe, ami egybe van a zuhanyzoval. Igen am, de a szuloszoban a zuhany olyan, hogy ha meleg vizet akarsz, akkor elotte meg kell engedni eppen ezert a szuleszno volt olyan kegyes es kinyitotta nekem.(de az emeszto nem birta olyan iramban nyelni).
Tehat volt egy fel ora (a mai napig elfog a rohoges, ha csak ragondolok): 1-2 perces fajasok, szekelesi ingerrel ultem a WCn, kozben folyamatosan rokaztam, a viz csapodott ram es kezdett mar megallni a zuhanyzoba(kb bokaig). Kozben a paromnak konyorogtem az ajtoban, hogy keritse elo a dokit(aki epp a mutoben csaszarozott) es szerezzenek EDAt mert vegem. Aztan persze kijottem es minden rendben ment, de asszem ez maradt meg bennem vajudaskent. :lol:

Fulbevalo: ilyenkor sima arany fulcsit szoktak tenni vagy valami gyogyakarmit. Jol korbejarom a temat pedig eleg kicsi az eselye a kislanynak(ferjem csaladjabol kiindulva)

Fajdalomcsillapito: sztem csak kejgaz van meg.Egyeb?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


..........ja es csak azert irtam minezt le, hogy teljesen megertem azokat akik kezzel labbal hadakoznak a beontes ellen illetve azert ,hogy jol megnevetteselek benneteket.

Kriszti :lol:

Kép
Kép
angelke
 
 


hu, tenyleg mennyi olvasnivalo!

En is csatlakozom az eloadason reszt vettekhez, zekem is tetszett. Szuloszoba latogatason nem voltam, mert mar voltam egyszer. De ez a kelengye dolog akkor fel sem tunt-szoval meg igy is hallok ujat!

NEm tudom van e erintett, de ha valaki tud errolvalmit, erdekel minden info: szoval babocank- akirol kiderult szinte 100% lany- nem fordult meg meg. HA esetleg a 36ik hetig sem fordul meg, akkor csaszarral kell keszulni? Vagy varnak az utolso pillanatig? Es ha csaszar, ki jo orvos hozza? Ugyanis arra gondoltam, akkor azert nem artana ha lenne valasztott orvosom. Es a csaszar utan is megkapom a babat? Akkor hosszabban kell bennmaradni? Mennyi ido a felepules.....
Szoval minden amit a csaszarrol jo tudni!:)
ugyanis en jol koruljartam a szules temajat, erre lehet egy teljesen mas helyzet fog eloallni.

fulbevalo: nalunk is parocskam az aki teljesen ellene van, igy nem lesz, jad lesz ha nagyobb es szeretne. Nekem is csak 13-14 eves koromban lett. Es ma mar ki se lyukasztanam, nem is igen hordok fulbevalot!

melus: koszonom, hogy megszolitottal gyonyoru kismama vagy! Es rajzolni is jol tudsz:)
Vendég
 


Szia Kriszti!

Köszi a kimerítő választ!

Jót nevettem, de inkább azon, hogy el tudom magam képzelni az ilyen hülye szituációban. És amilyen jó kis székrekedéssel küzdök tudom milyen félórát szenvedni/és fogok is. Mindenesetre legalább nem kell messzire botorkálni :-)

Most azon gondolkoztam, basszus a férfiaknak gőzük sincs min megy át egy nő! Ezért is akarom, hogy a férjem ott legyen velem, hogy lássa nem jódolgomban kiabálok :twisted:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Anyjuk!

Gratulálok a lányhoz. Van már nevetek?

Szerintem ne aggódj, hogy még nem fordult meg a baba. Ilyenkor még forgolódnak sűrűn. Legalábbis ezt nekem a dokim mondta. Bár nálunk Blanka mindig fejjel lefelé van, nem is tudom hogy bírja :-))

Nem tudom viszont, hogy meddig várnak. Akihez jársz dokihoz annál szülnél? vagy hogy lesz akihez "beesel" majd annál? Egyébként császározni is bárki császározhat. Legalábbis szerintem minden nőgyógyásznak kell tudni. Nem lányok?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


:D :D :D Jót nevettem angelke :D

Hogy kell ezt a vonalzót úgy beszúrni, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal belépnem az e-mail-omra?
andaka
 
 


manati: igen elvileg az ugyeletesnel szulok. De ha nem fordul meg... elbizonytalanodtam.
En ertem hogy barmikor megfordulhat de honnan fogjak tudni, hisz a terhesgondozasi tervebn nincs tobb uh:(
A nev: anna
Vendég
 


Andaka,

Tedd bele a Profilodba alairaskent es akkor mindig latszik.

Anyjuk,

Elviekben a baba barmikor megfordulhat, allitolag fel oraval szules elott is. Az hogy milyen tartasban van a baba azt, nem csak UHn latszik, hanem a huvelyi vizsgalat soran is erzodik.Sztk-ba jarsz gondolom rendszeresen, ok is tudni fogjak minden vizsgalat alatt, hogy milyen tartasban van a baba. Elmeletileg a farossag nem feltetlenul kovetel csaszart, ez sok mindentol fugg, de legfokebb a baba mereteitol. Az teny azonban, hogy en mostanaban egyre kevesebb faros huvelyi szulesrol hallok, senki nem szivesen kockaztat(mivel a baba feje jon ki utoljara elszoritja a kodokzsinort es ha nem jon ki gyorsan, akkor oxigenhianyos allapot lep fel, hogy csak 1et mondjak a komplikaciok kozzul). Amugy nezz utanna a neten milyen "praktikak" vannak a baba "megforditasara" (negykezlab allas ami remlik). Sztem meg van boven ideje megfordulni.


Na felkelt Adi, irany a jatszoter!

Kriszti

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kedves Nusildi!

Kedves Tündi76!

Gerencsér dokival nincs semmi baj, ne haragudjatok, ha félreérthetően írtam le a mondanivalómat...
Csupán "csak" annyi a bajom, hogy rettenetesen félek!
Nem vagyok hisztis típus, és remélem nem is jutok el odáig, hogy azzá váljak, sőt inkább bevállalósnak tartom magam, de a szülés az egyetlen dolog az életemben, amivel közel sem tudok megbarátkozni, sőt...
Ahogy említettem, rettenetesen félek MINDENTŐL (fájások, beöntés, gátmetszés, szuri gát köré, kitolás, összevarrás, epidurálás...szóval MINDENTŐL...
És emiatt írtam, mert reméltem, hogy kapok segítő válaszokat, bármi is legyen az...
Emiatt érdeklődtem Gerencsér doki felől, hogy nála hogyan zajlik maga a szülés (a vizsgálatokkal megvagyok elégedve, tényleg nincs semmi problémám vele, fiatalos, kedves és segítőkész...de ez csak elmélet, és egyenlőre nemtudhatom mit hoz majd a gyakorlati rész), ezért lettem volna kíváncsi a tapasztaltabbak véleményére...

És még mindig kérem azokat, akik már szültek nála vagy szültek már az Uzsokiban, hogy mondjanak véleményt Gerencsér dokiról, arról, hogy milyen a hozzáállása MINDENHEZ...illetve, hogy milyen maga a szülés az Uzsokiban, szülésznők, felszereletség, segítőkészség, nővérek, szobák terén...

Előre is köszönöm Mindenkinek!

Szép napot!
kathy80
 
 


Egyébként én is voltam a Születés hetén Uzsokiban...

Lenne is pár kérdésem, amivel nem lettem tisztában, és ha valaki tud segíteni ezügyekben, írjon pár sort légyszi!

Szóval megnyugodtam a-téren, hogy kellemesnek látszik a szülőszoba rész, már amennyire kellemes lehet ez a dolog...

Beöntést mindenféleképp kapunk, legalábbis a szülésznő (akikből egyébként kettő van) ezt mondta...

Két dolog van, amit nem látok tisztán...
Nem tudom egyáltalán érdemes-e választani szülésznőt, de lehet, hogy nem sok értelme van, mert hogy aki aznap ügyeletben lesz, az lesz melletted, illetve ha beleesel a váltásba, akkor megtapasztalhatod a másik felét is...kivéve ha még szülés előtt egyeztetsz valamelyikükkel, hogy ha váltásidőbe esel, akkor maradjon ott veled még legalább pár órát...
Oké...de ha tegyük fel azt mondom egyiküknek, hogy én vele szeretnék szülni, ám épp akkor jön rám a szülés, amikor nem ő van ügyeletben, akkor mi van?
Bejön külön kérésre (és jó pénzért)?

Ja igen, azt is kikötötték, hogy csak egy valaki lehet bent velem...akit én akarok...de szerintem ez nem jelenti azt, hogy ha én azt szerettem volna, hogy az anyukám és a férjem is bent legyen, akkor ebben az esetben egyenként (esetleg csak néha), de ne jöhetne be egyikük, aztán később a másikuk, váltva néha egymást...
Vagy nem jól gondolom szerintetek?
Mert hogy tegnap is láttam, hogy egy apuka ki-be rohangált a szülőszobára (amit meg is értek)...

A másik kérdésem még az lenne, hogy úgy vettem észre tegnap a kórházban, hogy nem igazán foglalkoznak itt az epidurállal...persze értettem, hogy nincs emberük, de azt már nem értem, hogy mivel más műtétekhez is kell gerincérzéstelenítő, így akkor biztos kell lenni emberüknek erre...vagy nem?
Egyébként azt sem tudom, hogy melyik jobb?
Mert hogy nagyon félek attól is...a fájdalomtól, mert hogy nem kicsit fájhat gerincbe egy injekció....gondolom...
Az jobb ha kérek, vagy az ha nem?
És most akkor itt az Uzsokiban mi van?
Lehet kérni vagy nem?
Kapok vagy nem, ha kérek?

Bocsi, ha hülyeségeket írtam...

Írjatok légyszi!

Köszönöm!
kathy80
 
 


Nos, pár felvetődőtt dologbaa tudok segíteni :
Fülbevaló: Én megkérdeztem ezügyben Erzsike főnövért és ő odaküldött hozzám egy növérkét (nagyon nagyon kedveset) és 3000 Ft Budapesten belül akárhova elmegy és megcsinálja, nagyon ügyi volt mert manócska csak a szúrás alatt fájt utána amikor felvettem már nem is sírt.Talán még a száma is megvan. Ja sima arany fülbevaló semmi extra.
Anyjuk1 én császáros voltam szóval ha van kérdésed nyugottan kérdezhetsz, amúgy 5 napig voltunk bent.Dokimat meg csak ajánlani tudom. Utolsó pillanatig várnak a császárral, én 17 órát vajúdtam mert megpróbáltunk megtenni mindent hogy ne császár legyen.

Kép
trimi2003
 
 


Ja a szülésznő hát ugye én sokat voltam benn és 2 váltást is megéltem , én úgy vettem észre hogy ha sokan vannak (amikor benn voltunk pont dömping volt) akkor csak azzal foglalkoznak aki épp soron van a többit csak 1- 2 óránként ellenőrzik a méhszájat. Igazából velem nem is foglalkoztak nagyon oda jöttek kérdezték hogy fáj? :oops: , majd mentek tovább, a vizsgálatokat meg szerencsére a dokim mindig megcsinálta. (én nem igazán dijaztam volna ha ott "akárki " lépten nyomon belémkukucskál. )

Kép
trimi2003
 
 


Epidurált én meg sem éreztem amikor adták max. annyit hogy hideg volt a tű. Ja és az aneszteológus aki adta szuper kedves volt, a császár alatt végig beszélt hozzám hogy most éppen mii történik stb. Sőt utána még az őrzőbe is bejött meglátogatni.

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Hű, ezt alig bírtam végigolvasni - jó sokat írtatok tegnap de. óta. :lol:

Andaka: 15-én én is megyek Csapóhoz. 1-re. Te mikor?

Bennem a beöntés nem hagyott mély nyomokat, a borotválás viszont igen. Tök életlen volt a borotva, így most tuti, hogy itthon elintézem ezt a részét.

Fülbevaló: Lucának nincs és a Kicsinek se lesz. Majd ha úgy döntenek, hogy kell, akkor kilövetjük a fülüket. Én 9 éves koromtól nem hordok fülbevalót. :lol: Meg különben is a fül tele van akkupunktúrás pontokkal, mi van ha valami létfontosságú pontot találnak telibe? Vagy ez hülyeség?

Fürdőruha: mi a nyáron elugranánk néhány napra valahova, de én is szörnyen nézek ki fenéken és combon. Tiszta narancsbőr. :( Szóval lehet, hogy nem merek fürdőruhát felvenni.

Farfekvés: Luca a 36. hétig fejjel lefelé volt, aztán faros lett, majd a 38. héten megint megfordult. Nem kell izgulni emiatt.

Örülök, hogy mindenki jobban van!

A reggeli randevúm a Violettával befuccsolt. :( Hiába szobroztam a buszmegállóban, nem jött. Így be kellett mennem az Uzsokiba. Állítólag kicsit késett, 45 helyett az 55-ös busszal ment, én meg nem vártam. Ja és ráadásul azzal nyaggattak, hogy minek nekem vizeletvizsgálat, amikor 2 hét múlva terheléses cukor, akkor meg úgyis csinálnak. Mondtam, hogy kérdezzék a Csapót.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Elvileg lehet kérni edát de a doki fáradtságát amiért odarendeled meg kell hálálni, csak akkor jön, kivéve persze ha császáros vagy akkor önkéntesen jön.

Kép
trimi2003
 
 


Kedves Kathy08,

A szuleszno valasztas arrol szol, hogy bejon neked kulon es persze jo penzert.:).

Es, ha megkerdezel itt mindenkit, sztem nem sokan mondjak azt, hogy rossz az Uzsokiban szulni, sot!

Az a helyzet, hogy, ha ennyire felsz mindentol, akkor lehet jo lenne, ha elbeszelgetnel mondjuk a korhazi vedonovel vagy pszihologussal(mindektto fiatal nagyon kedves no), ha az orvosod nem er ra. Es tolluk nyugodtan megkerdezheted az osszes reszletet, hogy mi fog veled tortenni. Hidd el nem olyan veszes, kulonben mar reg kihalt volna az emberiseg. En azt tanacsolom, hogy probald meg kibeszelni a felelmeidet, mert a szulesnek igazabol 1 ellensege van az a felelem (nagyon meg tudja nyujtani a vajudast).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


üdv mindenkinek!
Violetta valóban kisé késett reggel (15 percet) és én abszolút pozitívan csalódtam, nem is fájt annyira a véna szúrás és a cukros lötyi is iható volt, mert volt benne citromlé. Egyébként Violetta ha nem is közvetlen, de azért kedves volt... Mondjuk az a sok cső vér amit levett... Mire hazaértem már remegtem rendesen...
A szülésznő - ha van választottad - akkor külön bejön, mikor szülsz. Talán ez a jobb, mert ha ügyeletben van és nagyon-nagyon sokan vannak, akkor ugye ketten viszik a társával, és bizonyára nem jut annyi idő. Én már elég sok szülésznővel beszéltem, mindegyikük kedves és előzékeny volt.
Kriszti - vicces volt a beöntéses sztori :lol: Én egyetértek egyébként vele - jobb ha nem szülés közben történik valami baleset...
Császár: a jógát tartó szülésznő azt mondta: "beszéljük meg vele, hogy forduljon meg". Hm... Sok szerencsét!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Csajok!

Mindent elolvastam, amire emlékszem azokra reagálnék:

Kékfényágy: én ápr. 7-én szültem, akkor még volt. Nem hiszem, hogy azóta eltüntették volna... :shock: pár oldallal ezelőtt sztem raktam is fel olyan képet Zétiről, ami azon az ágyon készült... :roll: 2 napig volt rajta (ha belefér az időmbe mindjárt keresek egy olyat és ismét felrakom, csak hogy képbe legyetek) Szóval sztem azóta is van...nem értem miért mondták, hogy nincs :roll: .

Beöntés: én már 10 évesen is kaptam a vakbélműtétem előtt...akkor sem és most szüléskor sem hagyott bennem mély nyomot...szóval sztem nem kell tőle parázni...ha nagyon fájsz úgy is az lesz a legkisebb gondod (most aztán jól megynugtattam mindenkit :oops: :wink: ...bocsi) A vízmennyiséget nem néztem, de mondta a Vera, hogy amennyit "elbírok" (nem kell literekre gondolni!!!!!!!)

Borotválás: mi azt itthon megoldottuk indulás előtt (meg ugye nem is hagytam egyébként sem elburjánzani, mondván bármikor szülhetünk) ...bent a Vera csak igazított rajta kicsit...no para!

EDA: én kaptam, és egyáltalán nem fájt amikor bekötötték...csak egy pici szúrást éreztem az elején, az volt a Lidocain...nekem a Tarin doki kötötte be...nagyon kedves és profi :!:

Gátmetszés: meg sem éreztem...mikor a férjem nyújtotta a Csapó dokinak a fecskendőt, tudtam most lesz a gátmetszés...és ez azt jelenti, hogy mindjárt láthatom a manócskánkat...és így is lett :P Ja, és nekem utána sem fájt, másnap már törökülésben ültem az ágyon...barátnőim nagy megrökönyödésére...(amúgy azt mondják nagyban függ a dokitól) És én olyan kíváncsi fajta is vagyok, így hát megnéztem tükörrel hogyan is néz ki...semmi extra :!: Szoros értelemben vett sebnek még hírét sem láttam :wink:

Szobák: a 2-es szobát kivéve minden szobában veled lehetnek a babák 0-24ben, ha akarod. Csak reggel gyerekdoki vizitre (1/2 8-10-ig) és este fürcsire (8-10) kell bevinnni őket. így ha nem akarsz, nem adsz neki cukrosvizet...én adtam, mert a Zétinél a sárgaság miatt keleltt a sok folyadék...semmi hátrányát nem láttam.

Szülésznő: amikor bementem éjjel akkor a Vera volt velem reggel 7-ig, majd 7-től az Ibolya...mindeketten szuperek :!: :!: :!: (és úgy hallottam a többiek is nagyon profik)

Ha van még olyan dolog, amiben tudok segíteni, vagy csak kíváncsiak vagytok mi hogy volt írjatok! Még elég friss bennem az élmény... :wink:
És mint már többször is írtam: eszembe sem jut, hogy a következő picúrt másik kórházban szüljem!!!!!!!!!!!!

Andaka!

Örülök, hogy visszatértél :lol: Gartula a kiscsajotokhoz :!:

Kathy!

Írtam neked az előző oldalon. Olvastad?

Puszi mindenkinek!

Most megyek a közértbe sörért :wink: ...babakocsival...kell a tejképződéshez :wink: (nem kell megbotránkozni, alkoholmentes ám :lol: !)

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Elég volt végigolvasni! :lol: Én is hozzáteszem a magamét:

Az az orvos, aki a szülőszobáig (biztosan) kísérte a társaságot, Filep dr úr. Ő a Szülőotthonból jött át (miután azt bezárták :( ) Ha vki az ő betege, és kéri, hogy ajánljon szülésznőt, akkor azt a nőt ajánlja, aki a szülőszobai beszédet tartotta. A nevét nem tudom.
Miután a társaság továbbment, én a gyerekemmel még küzdöttem egy sort (kék babakocsis kék ruhás szőke kislány), így utána tudtam beszélgetni ezzel a szülésznővel. Szimpatikus.

Vera! Köszi, hogy elkaptad a szökni készülő gyerekemet! Ezt sose gondoltam volna! :oops: Eddig el nem ment volna tőlem 3m-re sem. Illetve ez kezd megváltozni 1-2 hónapja! Múltkor meg egy idegen (idősebb) férfi vendégünket kerülgette úgy, hogy azt hittem, puszit is akar neki adni! :lol: Jó lesz vele vigyázni!!! :D

A szülőotthonban azt is mondták a beöntésre, hogy meleg lesz, és így a méh körüli erekben vérbőséget okoz, ami növeli a fájdalmakat, ami gyorsítja a szülést. Az enyém hideg volt! :) És mivel ez jó (a meleg), ezt érdemes sokáig tartogatni. Bár ezt a mai napig sem értem, hogy hogyan lehet kivitelezni. :?

Szerintem felváltva akárhányan bejárhatnak hozzánk a szülőszobába.

Egy érdekes színfolt. Miután úgy döntöttem, hogy hazajövök, ki akartam jutni az épületből. Keveregni nem akartam, így az Uzsoki utcai kijárat felé vettem az utamat, ahol korábban bejöttünk! Nagy nehezen odataláltam.
:) Ekkor segítséget kértem a portástól:
-Szeretnék kijutni ! Tudna segíteni?
-Hova? (kérdez vissza a padon ülve)
-Az utcára.
-Nem, be van fáslizva a lábam!!!!!
Egy nő segített.
Ez számomra tragikomikus!!!!! Nem volt érkezésem kifejteni a gondolataimat. Máskor már felkészültebb leszek, nem hagyom szó nélkül.
:)

Szép napos napot!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma is jó sokat írtatok :D alig győztem visszaolvasni!
Szerintem is hasznos volt a tegnapi nap, nem is gondoltam hogy ilyen sokan ott voltunk, babanetesek :oops:

Anyjuk: nagyon kedves vagy, köszönöm, bár szerintem az a rajz nem volt olyan jó...És ne aggódj, én már 35.héten vagyok, de még Boti nem fordult be, de bízom őbenne, hogy tudja a dolgát! Ha olyan a dokid, nem feltétlenül lesz belőle császár.
Tegnap azt mondta a doki az előadáson, hogy a császárosoknál a papa részesül többet a babából, de az anya is láthatja, de persze ez sok mindentől függ.

Aki gondolkodik a szülésznős dolgon, én részemről azt tudom mondani, hogy nekem fontos, hogy olyan ember legyen akkor mellettem, akit kicsit már ismerek, tehát doki is, szülésznő is. Én beszéltem tegnap azzal a hölggyel, aki tartotta az előadást, még fogk vele tallkozni, meg beszélgetni.
Ha félsz, és bizonytalan vagy, szerintem ennyit megér a dolog!

Kellemes estét!Én még tervezek sétát, nagyon szép idő van!
Üdv

Melus

Kép
melus79
 
 


trimi; hat akkor lehet toled meg kerdezek majd csaszarral kapcsolatban. Egyenlore nem koncentralok ra nagyon, megvarom mit mond a doki.


Azt nem tudtam, hogy a huvelyi vizsgalatkor is meg tudja allapitani a doki, hogy milyen fekvesu a baba.
De hat drukkolok neki, hogy meg forogjon:)
Ideje igazabol tenyleg van meg!


a setan en is gondolkodtam, de egyedul...

Meg serenykedtem a konyhaban, meg 2 jtot ismet lesuroltam, igy mar nem vagyok olyan fitt:)

krisztinek igaza van, KATHY ha ennyire felsz, beszelgess a pszichologus novel, akar ott az Uzsokiban. nagyon jofej, emberileg is szimpi es latszik, hogy el a hivatasaert!
De ha szorongva erezned magad a korhazi kozegtol keress fel egy pszichologust magan praxisban. De mindenkepp beszelned kell errol szakemberrel, mert ekkora felelemmel nem lehet vegigcsinalni!
A kerdeseidre ha jol olvastam mind valaszt attak mar a tobbiek. De kerdezz batran tovabb is!
Hidd el ha eszelsz rola, hallasz ellenerveket, tapasztalatokat, egyre kevesebb es kevesebb lesz a szorongas benned.
En pl az elso harmadba, amikor ugye meg sehol a kozelben a szules kerdese elkepzelni sem tudtam, hogy en kepes leszek megszulni egy gyermeket. Minden ejjel arrol almodtam szulok, es nem birom vegigcsinalni. Es most hogy mar nincs sok idom hatra, nem felek. felkeszultem arra hogy valami olyan lesz, amit hiaba ir, mesel el nekem barki, uj lesz, fajni fog, de vegig fogom csinalni. Akkor is ha 6 de akkor is ha 12 orat fogok vajudni!
Persze nem mondom hogy nincs bennem felelm de ez inkabb kivancsisag es izgalom mint szorongas!
HAjra! Segitunk Neked hogy Te is eljuss eddig a pontig!
Vendég
 


manati.
Nincs más lehetőség az eda-n kívűl legalább is ezt vettem kia szavaikból mert nem váltak be. És az Edat is csak akkor ha van a kh-ba egy hozzá értő személy.

Na akkor amit én jegyeztem meg hogy mit kell bevinni.
Két pakkot.
1 pakk: szülőszobai pakk. Egy olyan hálóing amit nem sajnálsz ha véres mázas lesz mikor a babát rárakják. Vajjúdás alatt lehet szénsavmentes ásványvizet inni, szöllőcukrot és étcsokit ajánlanak. Vastag betéteket szülés utánra. Tusfürdőt törölközőt mert mind a beöntés mind a szülés után ott le lehet tusolni.
2 pakk: szülés utánra. Pelus a babának meg takaró. Neked betétek, jahh és popsitörlőt nagyon kérnek.
A szülőszobába viheted ha van saját labdád.

A baba veled lehet éjjel nappal. a cukros vízre én találtam megoldást. Megkapom és kiöntöm és viszek be babavizet és azt rakok bele.

A beöntéstől nem kell félni mert ott van mellette az előkészítő mellett a wc,tusolo és úgy is szólnak hogy feszül e már mert akkor abbahagyják. Én az elsőnél kaptam ugye és hamarabb szóltam hogy igen feszül. Én csak az aranyerem miatt nem akarom.

fazsu
szívesen :lol: agyon cuki a lányod. Majdnem el is vittem :lol: :lol:

Kébzeljétek ma visszamentem a barinőmmel az uzsokiba mert tudtuk hogy ma bent lesz a doki. Nagyon szimpi a doki így felkértem. Meg is beszéltük hoyg kedden megyek be a nyírőbe a 12 hetes uh-ra. Mert az uzsokiba csak szülni fogok menni ő mindent a nyírőbe csináltat. Afp-t uh-t stb.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 



Hűha, micsoda olvasmányok lettek itt délután óta :-)

Tünde én este 18.45-re megyek 15.-én, ha jól emlékszem.

Vera azt mondák pelust nem kell vinni, mert ott adnak. Rosszul emlékszem?

Benettke köszönjük a praktikus tanácsokat és informásciókat!

Fazsu kedves portást fogtál ki! Kár, hogy nem volt erőd kicsit kimosni az agyát.

A 25.heti vérvétellel kapcsolaban: én véletlenűl vittem ásványvizet és a Violetta abból csinálta meg nekem a cukros lötyit, mert az ottani víz szerinte nem a legtisztább. Tehát ha valaki még ezelőtt áll ,akkor vigyen ásványvizet magával. Violetta annyira jól levette a vért, hogy egyáltalán nem kékült be a karom és ne is fájt, csak picit amikor a másodikat vette le 2 óra múlva. Én is remegtem kb 1-2 órával utána, mikor hazaértem.
Mi a véleményetek a pólyáról? Kell vagy nem kell?

Jó pihenést mindenkinek!
andaka
 
 


Sziasztok!

Ez ám az olvasnivaló!
Ami eszembe jut:
EDA: nekem sem fájt, bár nem is ebben a kórházban kaptam, de nem vészes.
Az már inkább elkeserítő, hogy nem tudják biztosítani. Most nekem sem kellett,így volt nagyon szép ez a szülés, de megértem azt,aki szeretne élni a lehetősséggel. Kapásból beugrik 6 anesztes név is egy bezárt kórházból, sajnálom, hogy egy sem került ide. Többen lehetnének.

Beöntés: a másodiknál szülésemnél nem engedtem, hogy a szülészeti vizsgálóasztalon adják. Arról amúgy is olyan nehéz lemászni....
Most is nagyon zavart, de egyébként túlélhető.

Én is láttam kékfényágyat, mikor bennt voltam.
Évi, a gátmetszéssel tényleg szerencséd volt, én majd meg vesztem mind a három alkalommal. Nagyon szomorú voltam, hogy most is vágni kellett.

Hazajövetel: én péntek este szültem, ezért szerdán jöhettem haza, akik péntek reggel, azok már kedden. Én ettől is nagyon szomorú voltam.

Anyjuk, nekem is vmikor a 33-37.hét között fordult meg.
Kézzel biztos, hogy jól tapintható a baba feje, hisz egészen beilleszkedik oda, úgyhogy a szülés beindulásakor az első vizsgálattal kiderül majd a fekvése. Sőt, a rutinosabbak kívülről a has felől is könnyedén kitapogatják a baba helyzetét. Én kértem is egyszer a dokim, hogy mutassa meg, hogy van odabenn a gyerek, mert annyira keresztben éreztem.
Melus, drukkolok, hogy megforduljon Boti is.

Vera, az aranyered a szüléstől ugyanúgy kijöhet, sőt már a terhességtől is, főleg, ha már egyszer volt.

Andaka, a postafiók értesítőben kijelölöd a vonalzód kódját és beilleszted itt a profilodnál az aláíráshoz. (azt hiszem, az enyémet sem én csináltam)

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Jó reggelt!

Annyira nincs kedvem dolgozni ma :?

Az utóbbi napokban keveset mozgolódik babóca, az lehet attól, mert nőtt és nincs neki annyi hely?

Kép
andaka
 
 


Napfényes szép reggelt mindenkinek! Végre péntek! Megyünk szüleimhez este, Balcsira :D .
Andi! Nekem 3 hete volt olyan 2 nap, hogy naponta csak 1x-2x éreztem, hogy mocorog, jól be is ijedtem. Felhívtam a védőnőt, az Évát, és mondta, hogy bár ő nincs benn az Örsön, de a kolléganője bentvan menjek be nyugodtan. Be is mentem és meghallgatták a szívecskéjét, és minden rendben volt. Megnyugtató volt hallgatni a szívverését. Egyébként vannak napok, amikor a melegtől, vagy ha idegeskedsz, vagy nem tudom mitől, de annyira nem mocorog a kisbaba. Csapó is azt mondta, hogy ha ilyen van, akkor tudatosan oda kell figyelni, és ha 1 órán belül 10x mocorog akkor az jó. (Nyilván nem akkor kell ezt figyelni, amikor alszik). Szóval, ha kicsit mocorog az szerintem nem baj, de ha nagyon aggódsz akkor szerintem a védőnőnél a rendelőben biztos tudsz szívhangot hallgatni.

Kép
chesther
 
 


Szerintem is csak a fáradtság miatt nem érzem annyit mocorogni. De azért már alig várom a 15.-ét, amikor megyek a dokimhoz.
Úgy fáj a combom belső része/töve, érzett már más is ilyet vagy csak elaludtam a szopipáránmmal? :D

Kép
andaka
 
 


Szép napfényes reggelt Lányok!

eszter, irigyellek, mi várjuk az asztalost és a hétvéégn átrendezzük a lakást, bababefogadásra :D Egyébként várom, csak jó lenne még kicsit kimozdulni, amíg lehet!

Még mindig nem értem, én hogy úsztam meg ezt a cukros lötyi izét a kórházban :D de örülök neki!

Anikó, köszi a drukkot, én is remélem, hogy Boti hallgat rám, és megfordul!

Kicsit megkésve a fürdőruha dologra: én 2 részeset vettem, aminek a bugyi része oldalt állítható a pocakhoz, illetve pocak alatt is horható. Azért ezt választottam, mert ha veszek egy egyszerű alsót, a felső részét később is tudom még hordani, illetve nem bízom benne, hogy az egyrészes tágulna a pocakunkhoz és még kényelmes is lenne!

Ma is megyek előadásokra az Aranytízba, Anyjuk elvileg jön, ha jön még valaki, akkor találkozzunk!

Szép napot és előre jó 7végét, aki nem lesz gépközelben már!

Melus

Kép
melus79
 
 


sziasztok!

sajnos én sem tudtam menni szerdán az előadásra, tb kártyát csináltattam, névváltozás miatt. 3 év alatt nem voltam rá képes, most már végre ez is megvan.
mikor mi voltunk szülőszoba látogatáson, egyedül a popsitörlőt mondták nekünk, semmi mást. most akkor mégiscsak vannak dolgok amiket kell vinni? ha meyek CTGre akkor ott a nővér tud vajon segíteni ebben, hogy elmondja mit kell vinni?
nemtudjátok mellszívót is kell bevinni? ott lehet fertőtleníteni?
szép hosszúhétvégét minenkinek!!

Kép
.ivett
 
 


Ivett,

Melszivot nem kell, de ajanlott bevinni(gyorsitja a tejbelovelest, illetve ha nagyon faj a beloveles, akkor is segithet) es a csememosok ejszaka lefertotlenitik neked.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Jo reggelt! Na ilyen keson is reg nem kelltem ki az agybol...
Igen elvileg megyek-bar oszinten fogalmam sincs hogy kell oda eljutni:(- bar inkabb docogok, mert a tegnapi utan ma reggel a masik vadlim gorcsolt be, pedifg meg a tegnapi is faj:(

NEkem a mult het volt ilyen hogy alig mozgott a baba, nem is egy nap hanem 5 napon at, ami egyreszt furcsa volt az azt megelozo aktivitasahoz kepest, masreszt nagyon aggodtam. Minden praktikat trukkot bevetettem, mindent vegigi olvastam mikor kell orvoshoz menni, ha mennyi ideig nem erzem....aztan mikor mindenki lecsititott hogy ezen ne aggodjak, elkezdett mozogni:)azota ha nem is annyira aktiv( oszinten en ezt nem banom, mert azert elotte rendesen fajt)de azert sokszor bejelentkezik.

HAt a mai csoda ido valahogy ide nem ert el, de talan nem lesz eso!

Szep napot mindenkinek!
Vendég
 


ivett: azert csak a popsitorlot mondtak, mert az ami kell, de az is csak azert, mert ok csak vattat adnak, es azzal nehezen boldogulnank.
A kissapi, kistakaro olyan amit ha nem viszel se tortenik semmi, ajanljak de csakis ha kiviszed a folyosora, es ugy gondolod fazhat. De adnak ok is kistakarot.
A csecsemos meg azt is mondta az eloadason, hogy meg ha sajat ruhat beviszel sem tortenilk semmi( bar erre a pszichologusno mondta hogy azert jobb nem bevinni, mert konnyen elkeveredhet furdetesnel.

Minden mas a Te izlesedre van bizva( mellszivo sem kell, de jo ha beviszed, az ovuket elloptak) !

En a babanak meg kiskesztyut keszitettem oda, ne kaparassza majd magat, meg cumit( arra nem emlekeztem adnak e, cumisuveget igen). A fertotlenitest megcsinaljak benn.
Vendég
 


Anyjuk,

Ha gorcsol a vadlid, akkor szedjel kalciumot. Csodakra kepes (1 hetig 1000mg estenkent).

kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


kriszti: koszi a tippet, mindjart meg is nezem van e itthon.


melus: en csak kettore megyek, ami egytol van arra nem ernek oda. MErt en szeretek mindenhova jo idoben elindulni, marpedig most meg sehol nem tartok. mEg hajat is kell mosnom:(
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon sokat írtatok! Mindenből tanul az ember :lol:

Nekem is sűrűn görcsöl a vádlim, hogy jó rá a kálcium (?) ... ez jó hír, mert van otthon majd akkor szedem.

Én igazából semmitől sem félek ... ez gáz? :-) A legjobban az izgat, hogy a baba teljesen egészséges legyen ... számomra csak ez számít!

Kathy szerintem is beszéld ki valakivel a félelmeid ... mert ez nem túl jó, hogy ennyire félsz. A világ legtermészetesebb dolga szülés, már nem tudok ki írta, de nagyon igaza volt, hogy ha nem lehetne kibírni már kihalt volna az emberiség!

Portás: látom Zsuzsa te is kifogtál egy intelligens ürgét. Nekünk kedden volt afférunk az egyikkel. Ránk ripakodott, hogy ne állunk a mentőbejáróhoz. Eszünk ágában sem lett volna odaállni, de ezt konkrétan egy kresz tábla sem jelzi. Persze férjemnek sem kellett több, kipattant a kocsiból és kérdi, hogy mi tiltja hogy ideálljunk, erre mondja a pasi, hogy a tábla. Kérdi a férjem, hogy hol a tábla? A válasz: én vagyok a tábla :lol: Persze eláltunk onnan, de nem kell, hogy mondjam több civil autó is ott parkolt. Na de mindegy!

Tündi!
Hát sajnálom, hogy nem jött össze a randi Violettával. Bár szerintem egy picit szétszort a nő. Ti nem úgy látjátok? Amikor én megyek hozzá vérvételre, mindig minden mással foglalkozik, kérdezősködik: milyen parfüm van rajtam, kivel beszélgettem kint a folyóson? ... stb. De az biztos, hogy jól és pikk-pakk veszi le a vérem. Nekem sem lilul be!

A babának! nekem is azok a dolgok vannak a listámban felsorolva amit írtatok. Nem kell más szerintem:
- popsitörlő
- 1-2 db textilpelus
- kiskesztyű (hogy ne karmolja össze-vissza magát)
- vékony sapi
- kispléd

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ja, majd el felejtettem, ma megyünk 4D-re már alig várom, hogy lássam a lányt. Ha sikerülnek a képek majd felteszem!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?