Új privát üzeneted érkezett!

Toncsi,
akkor nem szóltam.

Szőlő,
azért fejek mert szeretném, ha sok tejem lenne. Reggel mindig tök sok van, de estére tökre elapad. Nem tudom, hogy miért. Ezért van, hogy amit lefejek azt oda is kell adnom este Lilinek. Engem megnyugtat az, ha 4-5 adag van a hűtőben arra az esetre, ha mennem kell valahova. Két hét múlva fodrászhoz megyek. Az kb 4-órás program. Nem szeretném addig se kajcsi nélkül hagyni.
Szorítok, hogy minden rendben legyen és, hogy Mazsi magától elinduljon.

Kép
emi29
 
 


Kisfruzsi!

Amúgy melyik dokinál szültél?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Végül amikor bementünk , akkor egy idős orvos volt az ügyeletes. De a császárt a Rókay és a Mozejkó csinálta. Utána is benézett többször a Rókay, a varratokat is ő szedte ki és kontrollra is a kórházba megyek majd. Érdekes a stílusa, de nagyon rendes, pedig nem volt fogadott orvosom.

KépKép
kisfruzsi
 
 

 
 

Sziasztok!

Gratulálok az új babákhoz!

Nem nagyon tudok írni. Éppenhogy, visszaolvasgatok, de reagálni már nincs időm.

Sok időt igényel Kristóf baba.

Sajna nem nagyon sok tejci van. Épp annyi amennyi neki kell.
Eléggé el vagyok emiatt keseredve. Ráadásul Kristóf állandóan bealszik szopi közbe. Mindig nógatni, piszkálgatni kell. Négyet szív a ciciből, aztán alszik. Én meg csikizem, simogatom, hogy ne aludjon. Igy 1 óra, vagy másfél óra mire befejezzük. Közben többször büfizünk, meg megmérem, meg nézem a pelust, hogy így is ébren tartsam. Én arra gondolok, hogy nehéz kiszívni neki a ciciből, mert nem jön minden tejcsatornából, vagy lehet nem elég neki??? Nem tudom. Először egy mellből szopizott. Most áttértem, a két mellre, hogy ne kelljen tápszerezni. Aztán fejek, de nem sok jön. Cicinként kb 40-50, majd fejek. Fejésnél valamikor 10-20, de általában semmi. Már vettem More Milk kapszulát, iszom a teát, sok folyadékot iszom. Remélem lesz hatása.
Ma azt mondta a gyerekorvos, hogy ne szopiztassam két mellből, hanem egyből, hogy jól szívja ki, majd fejjek, hogy így serkentsem a több tejtermelésre.
Egyébként jól vagyunk. Nem mindig alszik a 3 óra alatt. Éjszaka 1x, esetleg kétszer kelünk.
Nem nagyon szeretünk büfizni.
Ja és annyira mozgékony, állandoóan tekereg, mint egy kígyó. A fejét is tartja, meg forgatja, nagyon erős. Kész szendvedés a bodyt rá adni.
Kristóf is szortyog, meg taknyos, és tüsszög. A védőnő, meg a dokinéni azt mondta természetes. Ma előszőr kiszívtuk az orrát. Valószínű azért jön a fikusz, mert a tej az orrába visszamegy, megtapad az orrnyálkahártyán és az jön ki.
Van párszor, hogy bukik is.

Emi: ezt a tejciserkentő fejést hogy kell érteni. Egy fejés alatt, először egyik mell 7 percig, 5,....majd a másik mell 7,5,..... Tehát egy fejés alatt?

Egy picit sok voltam igy egyszerre, dehát nem sokat jövök, igy bepótoltam.

:)

Kép
blani28
 
 


Mi vasárnap szeretnénk kivinni Kisszerelmünket. Most még csak az ablaknál levegőztetjük.

Kép
blani28
 
 


[quote="emi29"]T írta:emi29oncsi,
akkor nem szóltam.

Szőlő,
azért fejek mert szeretném, ha sok tejem lenne. Reggel mindig tök sok van, de estére tökre elapad. Nem tudom, hogy miért. Ezért van, hogy amit lefejek azt oda is kell adnom este Lilinek. Engem megnyugtat az, ha 4-5 adag van a hűtőben arra az esetre, ha mennem kell valahova. Két hét múlva fodrászhoz megyek. Az kb 4-órás program. Nem szeretném addig se kajcsi nélkül hagyni.
Szorítok, hogy minden rendben legyen és, hogy Mazsi magától elinduljon.


Sziasztok:)

Emi, estére-délutánra általában mindenkinek kevesebb teje van. De a napszakok alatt a tej minősége is változik. Reggel-délelőtt még kevésbé zsíros, így több kell belőle a babának, ezért van több. Aztán estére sokkal zsírosabb a tej, így lényegesen kevesebb is elég a babának, ahhoz hogy jól lakjon belőle. Ezért van estére kevesebb. Jól kitalálta ezt a természet ;)

Csak azért írtam, hogy emaitt ne aggódj, ennek nincs köze az elapadáshoz!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


[quote="blani28"][ írta:blani28b]Emi: ezt a tejciserkentő fejést hogy kell érteni. Egy fejés alatt, először egyik mell 7 percig, 5,....majd a másik mell 7,5,..... Tehát egy fejés alatt?


Bocsi, nem akarok belevau :) Csak hátha Emi nem jár épp erre.

Igen ez egy jó 30 perces művelet. Először egyik cici 7 perc, aztán a másik, aztán 5-5, majd 3-3- és 1-1 perc. Nyilván nem fog jönni ennyi tej, de nem is az a lényeg, hanem az inger:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok!

A tejcsivel nálam az a helyzet,hogy nem fogadja el a cicit,csak úgy iszik,ha lefejem és cumisüvegből eszik.

Tudna valaki abban segíteni,hogy mi van akkor ha nappal nem akar alaudni a 10 napos csemetém? Egyszerűen fél órákat alszik nappal,a többi időt nézelődéssel tölti. Este alszik rendesen,csak 2-er kel fel szopizni. Van valakinek hasonló problémája?
cicinként nektek mennyi tejcsitek van?

Köszi a segítséget!

Edina

Kép

Kép
mannogab
 
 


Ja, és el vagyok olvadva a szebbnél szebb babócáktól :) :)

Szőlő, Neked nagy drukkok! ;)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok, itt vagyok megint

Blani, Mannogab nagyon ismerős amit írtok...
Én ugyanígy vagyok Bálinttal. Keservesen sír, hogy éhes, amikor pedig rárakom a mellemre, hamarosan bealszik. Büfiztetem közben, hogy felébredjen, de attól meg csak ideges lesz, sírni kezd. Visszarakom, akkor újra nagy intenzitással elkezdi, de 5-6 korty után visszaalszik.
Védőnőm szerint nincs elég tej, és azért csinálja..Valamikor 50-et képes enni, máskor pedig 140-et...
Ja, és a büfi..Az a mumusunk. Nagyon nehezen megy, ráadásul néha akkorákat bukik, és van úgy, hogy 1-2 óra múlva is képes bukni (amikor már kezdődik majdnem a köv. etetés)

A másik, hogy nem alszik egyáltalán az én csemetém sem nappal. Vagy nézeget, vagy siránkozik, hogy enne..

Ja, az avent kézi mellszívó nekem is az agyamra megy, főleg ennyi pénzért..nyikorog, egy nagy szar..

Nici, Nono nagy-nagy gratula a gyerkőcökhöz!!!
Szőlő mennek a drukkok, remélem minden jól alakul!!

Bambi,
nagyon jók a képek, a nevetős főleg! Bálint is szokott nagyokat, bár ez még önkéntelen (azthitszem 2 hónapos kor körül lesz a "tudatos")

Csöppke, olyan szimpatikus a terhességhez való hozzáállásod! Lehet, hogy azért mert nekem könnyű volt a terhességem, én is nagyon élveztem, és nem akartam siettetni a dolgokat - bár egészséges kíváncsiság persze bennem is volt.

Kép
tim27
 
 


Még mindig itthon. Nálunk nemigen indítják be, legalábbis nem volt róla szó, holnap úgyis találkozok a dokimmal, megkérdezem, meddig várnak vele.

Gabo: Én is sokat keményedtem ma, és akkor sem múlt el, ha lefeküdtem és pihiztem (aludni nem tudtam). De nem rendszeresek, és nem fáj, csak nagyon kellemetlen. Drukkolok neked!++++++++++++

Lituka: Úgy látszik, minden kórházban más és más a gyakorlat. Itt pl. méhszájat nem néznek, vagyis biztos néznek az amnioscopia közben, csak nem mondanak-írnak róla semmit. És méhösszehúzódást sem néznek nálunk NST alkalmával, ami azért zavar egy kicsit miheztartás végett. Ez van.

Szőlő: ++++++++++++

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nálunk is sokat fent van napközben a bébi. Kb. 1,5-2 hetes kora óta. Azt hittem majd mennyit alszik napközben, de nem igazolja Dani a könyvekben leírtakat. Aztán nagy ritkán van 1-1 nap, amikor viszonylag sokat alszik (na nem egész nap). Ilyenkor meg azon izgulok, hogy éjjel nem fog aludni...Szóval most már nem zavar ha nappal fent van, mert így reménykedem a jó éjszakai alvásban. De a könyvek által írt tizen x órás alvások naponta, nálunk nem teljesültek.
aventes kva drága kézi mellszívó: a kis fehér köralakú csillag pöcök állandóan elmozdul felfelé (és meg is fordul) a vákum hatására, és utána szét kell szedni, megigazítani...aztán megint elmozdul... Vagyis beszart. Pedig én aztán nem sokat használtam. Lehet utána nézek hova kellene írni, hogy mennyire elégedetlen vagyok. Elektromos mellszívóra sajnálom a pénzt és annyi tejem nincs, hogy leadjam...Csak vésztartaléknak fejtem volna néha..

Kép
1bambi
 
 


Csöppke: Én is szeretek terhes lenni, csak már kicsit frusztrál ez a túlhordás (3 nap), de inkább azért, hogy a babának nehogy baja legyen. Kilakoltatni még így sem akarom, így is 2 naponta amnioscopia, ami sietteti állítólag a dolgokat... :? Hiányozni fog a nagy hasam, furi lesz nem érezni a magzatmozgásokat... És nem röhöghetek jót azon, hogy mindenki fiúnak gondolja a picimet, a csúcshas miatt. :D

Én ma is csodálkoztam magamon, hogy úgy kotortam a kórházban, még talán futni is tudnék, siettem, hogy én legyek az első az amnioscopián. Jól ki is döglöttem.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Szőlőnek megy a sok drukk

Blani, mintha rólam írnál, csak én a fejésig nem jutottam.

Lituka, nem semmi amit csinálsz. nem kímélnek. Én is így hajtottam a terhesség alatt, de most a férjem egy angyal lett. én ilyen háziasnak nem gondoltam volna...

ennyit bírtam megjegyezni, ameddig elolvastam. rohanok fürdetni, aztán majd utána...

néhány kép... Kép Kép Kép

lolka_zs
 
 


Nekem nem drukkol senki? :(

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Csöppke:
Köszi az infót. Akkor ki is próbálom, hátha ez segít. Annyira reménykedem benne.

Tim, Mannogab, Lolka: Látom azért sokunknak hasonló problémával kell megküzdenie. A hozzászólásokból mindig azt hittem, mindenkinek jól megy ez a szopiztatás, meg mindenkinek mennyi teje van, ez annyira frusztrál, hogy csak nekem van ilyen szerencsém. :(

A fejést is próbálgatom, de napközben alig-alig tudok néhány cseppet kipréselni, leginkább reggel tudok valamennyit, amit aztán napközben odaadok pótlásként.

Mellszívó:

Sógornőmtől kaptam kézi Aventeset. Amikor hazajöttünk a kórházból, első etetés után (ami kínkeserves volt, mert nem bírta a drágám sokáig bekapni normálisan a cicit, és csak sírt és sírt) semmi, de semmi nem jött, akkor gyors elküldtem a párom elektromosért. Most elektromos Medela van, jónak tűnik.
Én egyébként ezt a fejést úgy csinálom, hogy megmaszírozom a cicit, ha van tejcsomó azt kimaszírozom, majd fejem, ekkor egy darabig jön belőle tej, majd leáll, majd megint maszír, majd fejés. nem tudom ez jó-e igy??? Vagy tényleg nincs teje, csak én nyűztetem a cicit???

Én is azt hittem, hogy majd mennyit alszik majd napközben. De nem, vagy nézelődik, vagy nyöszörög. Bár éjszaka azért 4 órákat átalussza, de volt 5 is, és volt 2 is.


Nagyon édesek a babaképek!!

Kép
blani28
 
 


Bolygó!
Én drukkolok neked is nagyon!!

És drukk a többi pocakos kismaminak is!!

Kép
blani28
 
 


dehogynem Bolygó, neked is mennek a drukkok

Blani, ugyanígy vagyok. Most eszik, de én még mindig nem úgy érzem, hogy hű, de beindult. már folyik közben a másik ciciből, de nem dől úgy. így még nem fejek, hiába kéne, mert egyszerűen azt már nem bírja az idegrndszerem. fáj és nem jön semmi a kézi Aventtel. totál kiborító. amíg eszik és nincs baj, csak masszírozom és etetek. és csendben reménykedem, hogy h majd dől belőle a tej, akkor fogok tudni fejni (bár ugye pont most kéne, hogy meginduljon). igaz én nem tervezem a nonstop fejést, csak ha majd el szeretnék menni valahova, akkor legyen biztonsági tartalék.

a medelával nem fáj?

lolka_zs
 
 


Lituka nekem is szúr de már régóta és nem egyfolytában inkább ha ülök.
Ma azt hittem kiszakad a méhem.Próbáltam sétálni hátha lejjebb tudom "segíteni" a babót de már nem bírom hordani a seggét. :lol: Annyira fáj mintha köveket hordanék én is.Holnap doki meglátjuk mit mond.
Szőlő drukk!!!!Bolygó neked is.
Nem emlékszem ki tette fel a videót de én a helyében jelezném az illetékeseknek h ezt nem így kéne!
Anyóshoz annyit h enyém naponta hússzor szól h kimegy a kertbe de ha van valami hívjam me zsebben a telefonja és még így is napi 20alkalommal benéz a szobába h minden ok-e.De este is keltsem őket meg bármi van szóljak.Mondom ugyse tudom elsunnyogni a szülést ne izguljanak.Erre após ma kétségbe esett h mi lesz ha őt nem érjük el a melóhelyén.Mondom anyósnak ő csak úgy tudna eljönni ha hozzák me se kocsi se jogsi de ne féljen me tök mindegy h a folyosón várnak vagy nyugodtan beérkeznek ha vége.Bárhogy lesz a férjem az első aztán az aki bevisz ha ő nincs itthon.Komolyan jobban féltenek mint a lányukat anno (persze ő nem itt lakott)de nekem ez qva nagy teher me anya nélkül nőttem fel és apu se izgulta szét magát sose.Tehát nem vagyok hozzászokva és így már idegesít.Na kíváncsi leszek mi lesz ha hazaérünk.Mert én már mondtam nekik nem egyszer h nem kell navigálni majd szólok ha vmiben elakadok de ugyse jegyzik meg az ilyesmit.Ugyh itt is esélyes a balhé meg a sértődés.
Vendég
 


Jó reggelt:)

bolygó, én is nagyon drukkolok Neked, és mindenkinek, aki a napokban szülni szeretne. :) Elhiszem, hogy ha túl van az ember a kiírt napon, már nehéz :(

Az Avent mellszívóhoz szerettem volna még írni, hogy nekem spec nagyon bevállt. Dominó ugye 5 naposan lekerült a koraosztályra, 3 óránként mehettem eteteni, éjszaka pedig nem; akkor csak a lefejt tejemet kaphatta. Rengeteget fejtem, és szerencésre nem vallott kudarcot a szerkentyű :)
Aztán még jó 6-7 hónapig fejtem, mert elég sok tejem volt. Nameg mert jártam fel Pestre vizsgázni.

lolka, gyönyörű a kismanód:) Olyan kis formás!

Szép napot mindenkinek!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Bolygó: tényleg, akartam már kérdezni, hogy milyen az amnioscopia? Nem vészes, ugye? Bár 2 naponta :roll: Drukkolok Neked, hogy legalább segítsen -nem semmi csak a macera sem!

Bambi: ami azt illeti én még sosem hallottam olyan csecsemőről, aki betartaná a könyvben leírt x órát alszom y idősen dolgot. Anno Lau sme tette, mi elkönyveltük, hogy kisebb az alvásigénye oszt annyi. szerencsére akkor rengeteg időm volt és csak vele foglalkoztam, de persze hogy msot mi lesz tesóval... Bár az is igaz, hogy Lau csendben volt el, nem sírt sokat így tényleg nem volt nehéz.

Lolka: nagyon kis cuki csöpp a bébi :)

Gitka: megterhelő lehet a túlzott aggódás anyósapós részéről, de azért kedves tőlük! Tegnap beszéltem telefonon anyámmal és nagypapámmal és egyikük sem tudta, mikorra vagyok kiírva :roll: kedves, nem? pláne, hogy elvileg most vasárnapra...

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok, na ha minden igaz végre teszek fel képet a két kis angyalkámról.. Majd jövök, addig is kitartás mindenkinek :)

Kiscica, nagyon jó a kép!!!!!!!


Bolygó, én is drukkolok ám neked!


Kép

Kép
Kép
mango.
 
 


jellemzö,h. a "nagynak" a szájában van a cumi :) :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Ha nem gond, rakok egy képet, most ekkora a pocim :wink: 122 cm-es :shock: :lol:Kép

Kép Kép
celesztina
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.02.24 21:13-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok Mamik!!

Ahogy ígértem, a sűrűbb bejelentkezést megkezdtem.. :lol:

Mango
Nagyon édesek a gyerkőceid, ahogy így alszanak!! Már most látszik az igazi testvéri szeretet?? :lol:

Celesztina
NEm ér ennyire kicsi képet feltenni!! Tessék nagyítani, mert így nem látjuk, h ki van rajta!!

MEllszívó
Én is Aventet használok, eddig bevált, de én nem fejek állandóan, csak akkor ha éjszaka nem eszi ki mind a két cicit.
Egy mellből való etetést nem merem megkockáztatni, mert a jobb oldali elég érzékeny, és ha jobban megtelik és nincs kiürítve, akkor már ott van a fájdalmas csomó, ami kb. két nap mire lelohad..

Mamik
Szerintem senki ne aggódjon a teje miatt. Pont annyi van, amennyit a baba megeszik, és kár ezért nyüstölni a melleket és a szervezetet, h több legyen. Ahogy Csöpke írta, estére mindig kevesebb, de ez érthető, hisz nem tehetjük meg, h két szoptatás között aludjunk..
Amikor meg fejlődési ugráshoz érünk, (2 hét, 6 hét) akkor meg sűrűn kell ciciztetni, h több termelődjön, de ilyenkor a gyerkőc is előbb lesz éhes!!
Eddig én is paáztam, h nincs elég, de védőnénim lecsitított, h a gyerek pont annyit eszik, amennyire szüksége van. És ebben ne keressek logikát, mert nem lesz soha!!

Na, most ennyii, nem akarom fárasztani a népet az okoskodásommal!

Építkezéses videohoz annyit, h most éjjel már nem voltak itt, közös képviselő a sarkára állt, és a műszaki vezető pedig kapott állítólag egy moncsicsit... De a rossz hír, h ilyen éjszakánk még három lesz, mert annyi alapot fognak még kiönteni a házhoz.. :cry:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Sziasztok
Blani szerintem is jobb ha egy mellből etetsz mert az elején hígabb a tej a vége zsírosabb. Ha váltassz pont a táplálóbb tejet nem kapja meg! Amilyen sűrűn cak tudod tedd cicire.. a többiben meg megelőzött Csilla! :wink: én is pont ezeket akartam írni...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Csak hétfőn délután engedtek haza minket a kórházból. A kis Nimród belázasodott, utánna besárgult. Nehéz napok voltak, de hál'Istennek jól vagyunk, és egészségesek vagyunk.

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat. Sajnos még nem volt időm visszaolvasni, a kishercegem minden percemet leköti. Nagyon aranyos és egyszerűen imádom őt. :D Ha éppen nem kell vele foglalkozni, akkor is csak nézem ahogy alszik. Még teljesen el vagyok tőle bűvölve. :D :lol: Szerintem ez így is marad. :lol: :lol:

Szeretnék gratulálni minden újdonsült anyukának, apukának!

Amint tudok, jelentkezem a szüléstörténetemmel és leírom azt is majd, hogy mi történt utánna.

Mindenkinek szép napot!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Végét járó mamiknak kitartást!

Mi tegnapelőtt hazajöhettünk, találkoztam Nonoval és kis családjával! Nagyon szépek voltak! Márkból a sok takaró alól keveset láttam, de lányos mamik azt elmondhatom, hogy már így is roppant ígéretes a kistökös! Nono fáradt volt de nagyon boldog! Ha minden igaz ma már haza is jöhetnek.

A szüléstörténetemet még nem tettem fel igaz?

Szüléstörténetem:

2008 május 2-án reggel bementem ctg-re ami semmi fájást nem mutatott, közben simogattam a hasamat és mondtam a kis bentlakónak, hogy holnap meg kellene születnie mert kétnaponta nemtudunk majd bejönni és különben is már nagyon szeretném látni.Utána megvizsgált a szülésznő és közölte, hogy ez bizony 4 centi ha burkot repesztene pikk-pakk meglenne. Nem akartam a burokrepesztést és még el akartam menni az Ikeába is... de azzal, hogy megvizsgált elkezdtem már érezni a hasamat és a nyákdugó is folyamatosan távozott... elmentünk ikeázni, de mondta a szülésznő ha bármi van görcsölök, fájok elmegy a víz uzsgyi vissza mert második gyereknél innen már nagyon gyors lehet. Lejártuk a lábunkat jól bekajáltunk nehogy éhenhaljunk szülés alatt :lol: :lol: :lol: , elmentünk az Árkádba is... férjem egyre idegesebb lett, vettünk muskotályzsályát, málnalevélteát, majd hazamentünk vártunk és figyeltünk... lefőztem jó adag teát iszogattam, pakoltam még a szülőszobára is. Este észrevettem valami enyhe furcsa nyomást a hasamba amit elkezdtem mérni és kiderült, hogy 5 percenként érzem. Közben hasmenésem is volt. Férjem is elkezdett türelmetlenkedni, sógornőm hívogatni, hogy menjünk már be de én tök nyugodt voltam... azért rászántam magam, gondolván ha ott várok nagyobb esélyem lesz az alternatív szobára is. Lezuhanyoztam majd elkezdtünk készülődni. Felhívtuk Annát, hogy akkor mennénk... szegény akkor ért haza és próbálta valahogy a migrénes fejfájását csillapítani... mondta mérjem még egy kicsit ha változatlan menjünk be... változatlan volt így bementünk (közben sógornőm tesója is hívott, hogy ne vicceljek siessek már, meg nehogy beüljek ám a kádba :) :) :) stb stb... mindenki pánikolt rajtam kívül...)
Elindultunk... vagyis csak szerettünk volna... Ádám izgalmában nem vette észre, hogy egy fa kicsit közel van a kocsihoz így sikerült az autó komplett elejét letépni... illetve csak félig a másik felét férjem próbálta lecincálni, hogy valahogy elindulhassunk jól el is vágta a kezét... bedobtuk hátra és elvergődtünk a kórházig... ctg-re tettek, 11 óra körül Anna megint megvizsgált majd burkot repesztett (tartottam tőle de nem volt semmi különös és legalább beindultak a fájások). Legnagyobb örömömre szabad volt az alternatív szoba. befészkeltem magam a vágyva vágyott kádba. Fájásoknál zuhanyoztam a hasamat, sokkal kevésbé fájt így, erős menstruációs görcseim is fájtak ennyire. Nagyon gyorsan telt az idő sokat nevettünk Ádámmal, égtek a mécsesek.... háromnegyed egy körül beért a dokim, megvizsgált, addigra 8 centi voltam, de a méhszájam felemásan alakult... a fele már elsimult a másik fele még tartotta magát. Kérdeztem a dokit, hogy még mennyi lehet hátra, azt mondta jó esetben egy óra múlva meglesz, ekkor már hajnali egy volt. Anna javaslatára négykézláb próbálkoztam pár fájással, hogy így a fejecske a másik oldalt nyomva segít a méhszáj elsimulatlan felének is a munkában. a Dokim elindult egy emelettel lejjebb... hirtelen a fájások nagyon besűrűsödtek szinte összefüggő fájásaim lettek majd elkezdtem érezni a székelési ingert, de nem tudtam eldönteni, hogy ez már valóban tolófájás vagy a wc-t kellene meglátogatni :) Szóltunk Annának megvizsgált és mondta, hogy próbáljak nyomni... Andor fejecskéje fel is bukkant a kijáratnál! Jót mosolyogtunk, hogy milyen hajasbaba, ezek szerint nálunk bejöttek a népi babonák miszerint hajasbaba gyomorégést okoz. Áronom tök kopasz volt és nem volt ilyen panaszom. Gyorsan szaladtak a doki után, hogy jöjjön mert kinn a baba feje... mikor vissza ért csak pislogott, hogy ez komoly? :) :) :) :) Ezután az volt a nehéz, hogy nem szabadott nyomnom a gátvédelem miatt, a fájások maguktól nyomták ki a kis fejét, egyet még nyomtam és kicsusszant a kis teste is egy óra 19 perc volt ekkor... (jól sejtettem, a zsinór a nyakára volt tekeredve) fantasztikus érzés volt, a hasamra tették, nem sírt csak nézelődött, pár perc után elkezdett nyöszörögni mert fázott akkor meleg vizet zuhanyoztunk rá ettől megnyugodott. Egy idő után Ádám elvágta a köldökzsinórt, én megszültem a lepényt, lezuhanyoztam, majd kikászálódtam egy vizsgálatra. Minden rendben sehol sem repedtem csak egy kis horzsolásom volt. Sokkal könnyebb volt a mozgás is így, pedig legutóbb is csak belső varrataim voltak. Andort lefürdették, megmérték. 3410 gramm és 57 centi volt. Lefeküdtünk az ágyra férjestül szopizni, összebújni, puszilgatni, szeretgetni egymást így töltöttünk vagy másfél békés órát. Kedves kicsi férjem rengeteg szeretettel halmozott el minket. Ezután elvitték engem meg letoltak az osztályra. Nem volt vészes az a pár nap, jó szobatársakat kaptam, csendes babákkal. Csak az utolsó nap tettek be mellém egy 15 éves kismamát 33 éves nagymamával! :) :) :) Kicsit besárgultunk, de azért hazaengedtek minket időben.

Gyönyörűszép élmény volt ez a szülésem is, pedig már az előzővel is nagyon megvoltam elégedve. Két óra kell is, hogy az ember fel tudjon készülni. Hálás vagyok a jó Istennek, hogy megadta ezt az élményt, hogy ilyen drága gyermekeket adott ilyen társat... annyit imádkoztunk, hogy minden rendben legyen, mégis állandóan csak aggódtam meg hitetlenkedtem... olyan egy hitetlen majom vagyok... :( és hálás vagyok az én drága férjemnek, hogy mellettem volt és szeret.

Andor teljesen más baba mint Áron hosszú ujjai vannak, hosszú haja, duda orra... elsőre egyáltalán nem hasonlítottak, most már azért látok hasonlóságot. Áron nagyon szereti állandóan puszilgatja szeretgeti.

Lipovszky család
Marcsi, Ádám, Áron, Andor

2008 május 7


Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Anetto: jó, hogy írtál megint :wink: énis kezdek megijedni a szoptatástól, pedig nem először fogom csinálni... a fotót direkt raktam kicsire, mivel bálna vagyok már :lol: a durva az, hogy a fotó előtt kisebbnek hittem magam. :oops: :roll:
"csak 2naponta nst" ? Hú, az is sokkal több, mint kényelmes szerintem. Persze fő a baba biztonsága, de azért szerintem megterhelő ez így a végén, nem? Amúgy én a dokiban megbízom, Launál nálam is ez volt: 2naponta nst aztán kedden befektetett és másnap megszületett (bár végül is magától indult el). De úgy tudom, ez a kórházi gyakorlat is ott -mármint a végén az nst-k meg az indítás kapcsán. De azért a kedd is odébb van, addig még elindulhat Máté! :wink:


Kiscica: nem lehet jó, kitartás az építkezés miatt!!

Gumimaci: hú, jó, hogy már minden rendben és otthon vagytok! Minden jót Nektek :) aztán majd azért néha írj!

Kép Kép
celesztina
 
 


Mamacka,

de jó, hogy jelentkeztél! Nagyon szép szülésed volt!
Gratulálok az újabb gyönyörűségetekhez.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nagy nehezen sikerült éber állapotba kerülnöm...

Gumimaci, Mamacka! Jó, hogy jelentkeztetek, örülök, hogy már otthon vagytok. Gratulálok nektek a fiúkhoz, sok boldogságot és jó egészséget! (Mamacka, látod, minden milyen szépen alakult minden, olvastam más topikban, hogy féltél a zsúfoltságtól. Én is ilyen szülést szeretnék...)

Lolka! Nagyon édes a kis Marci!

Mangó! Milyen idilli pillanat - édesen alszik a két tesó, gondolom nem ilyen egyszerű, ha mind a ketten fent vannak.

Bolygó! Én is drukkolok!
És mindenkinek, aki már nagyon szülni szeretne.

Én viszonylag jól érzem magam itt a vége felé, sőt sokkal jobban, mint hónapokkal ezelőtt. Csak az aggaszt egy kicsit, hogy a Baba még nem illeszkedett be, nagyn fent van, és szülésznő egy fél mondattal elejtette, hogy az nem jó, mert így nem tud megszületni spontán. Így aztán igyekszem sokat mászkálni, hátha a gravitáció is rásegít.

Gitka!
Hát tényleg nem jó, amikor állandóan lesik, kérdezik az embert, hogy mi a helyzet. Celesztina, szerintem anyu sem tudja a pontos kiírt időpontot, ennek ellenére persze minden nap érdeklődik, meg beszélgetünk, de nem úgy, ahogy az anyósom. Úgy érzem, mintha vallatna: "Hol voltál, mit csináltál, holnap hova mész?" A legdurvább, hogy a múltkor pont náluk voltunk, amikor a barátnőm felhívott, az nem volt elég, hogy megkérdezte kivel beszéltem, de azt is tudni akarta, hogy "És mit beszéltetek?" Na, akkor egy kicsit érdekesen néztem rá, és nem mondtam semmit.

Egyébként a férjem tegnap tényleg elment hozzájuk, azt mondta, nem volt gond, (ezek szerint nem biztos, hogy megértették, hogy mit szeretnék...) Aztán itthon persze jól összevitáztunk, elég feszültek voltunk ugyanis mind a ketten. Én bőgtem ezerrel, de aztán megbékültünk, ha "haragban " alszunk el, az nekem a halálom.

Ja, és negatív a strepto tenyésztés! Hurrá!

Mellszívó: Én már komolyan arra gondolok, hogy az Avent kézi mellszívónak mostanában valami selejtesebb szériája jött ki, amit mi vettünk mostanában. Akik régebben használták, mindenki csak dicsérte és ajánlotta. Csöppkének is bevált, a nővérem másfél éve szült, és ő is egyértelműen azt javasolta (neki ugyan nem volt, de akikkel együtt szült, azok közül annak ment jól a fejés, akinek Avent volt, akiknek meg más vot, csak szenvedett.)
Na, de lehet, hogy csak rosszul gondolom...

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Köszönjük! :) :) :) :)

Nekem a szoptatás most nagyon jól megy mivel Áronom edzésben tartotta a ciciket, semmi seb, nem is fáj... ennek a hosszú ciciztetésnek is vannak előnyei a cicire nézve is. Amikor meglátja, hogy Andor cicizik általában ő is kér, így megoldott a felesleg lefejése is!
:lol: :lol: :lol:

Zita
Már neked sincs sok hátra! Remélem minden úgy alakul nálatok is ahogy megálmodtad! :)



A babák gyönyörűek!


Szőlő
Sokat gondolok rátok! Most már tényleg nemsokára szemtől szemben a kis meglepetéscsomaggal. :)

Minden kismaminak szorítok és kitartást az utolsó napokra! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Mamacka, tényleg nagyon szép szülésed volt! És gyönyörű baba Andor (is)!!

Remélem, Szőlő nem fog megharagudni... :roll: :
"Na hello, 104-es szoba, 6 ágyas, tőlem jobbra-balra kb. 60 cm-re másik nő, remek.... Szülésznő beszélt a dokival, neki is a holnapot mondta, de az osztályvezető még nem bólintott rá passz, hogy mikor fog.... A terhespathológia amúgy elég gáz, fölöttem omlik a plafon meg hasonlók..:D De remélem csak ma leszek itt..." - ezt írta. Ha lesznek még hírek, hozom!

Csajok, az normális, hogy Lillusom éjjel is 2 óránként kelt fel szopizni?? :roll: Lehet, hogy neki ez kell, Anya viszont szívesen aludna 3-4 órát... De nem akarom 1-2 órákat nyöszörögni hagyni... Biztos oka van, ha ennyiszer kér cicit, nem? :roll:

ercsi_3
 
 


Bambi,
írtad, hogy a mellszívódban lévő fehér bigyó meg szokott fordulni fejés közben. Ilyet az enyém is csinált egyszer. A dobozban viszont volt belőle még kettő úgyhogy kicseréltem. Azóta rendesen működik. A tesómnak is avent mellszívója volt ő egy évig használta folyamatosan egy koronggal.

Mamacka,
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet :) Gratulálok!

Csöppke,
Köszi az infot az esti cicmennyiségről.

Lili két napja nagyon nyűgös szokott lenni esténként. Tegnap előtt 11-ig bömbölt. Kb két órán keresztül volt cicin a végén már azt hittem elsírom magam annyira fájt, de akárhányszor levettem róla egyből sírni kezdett. Tegnap este is elkezdte a banzájozást vacsi után. Egy órát volt cicin, de a végén már nem jött semmi, legalábbis a mérleg szerint. Ilyenkor azért nem rossz, ha van lefejve tej. Megkapta cumisüvegből, aztán rátettem a mellemre szopizott még egy kicsit (a nagy semmiből) aztán elaludt. Éjjel pontosan 3 óránként felébredt szopizni, pedig már volt olyan esténk, hogy csak egyszer ébredt fel...

Kép
emi29
 
 


Szőlőnek szorítunk!!

Ja és csodaszép babákat láttam!!!

Kép
emi29
 
 


Lolka:
A Medelával egy kicsit fáj, de már hozzászoktam.

Mamacka:
Igen, épp ezt mondta a doktornő is, hogy a vége tápláló és azért csak egy ciciből szoptassak. De én meg azt érzem, hogy már nincs benne, és még éhes. Mert ugye noszogatni kell még szopi közben, aztán fél óra múlva kiköpi, büfiztetek, akkor úgy látom, kér még, majd visszarakom, akkor szív párat, majd csak cumizik rajta. Ekkor lerakom aludni, és 10-20 perc múlva sír, és mintha éhes lenne még.
Nem tudom, én már annyira el vagyok keseredve, nem tudom kitapasztalni, és megismerni.

Kép
blani28
 
 


Ja még azt akartam írni Mamackának, hogy megható volt a szüléstörténeted!

Kép
blani28
 
 


Szép napot mindenkinek! Piciknek és nagyoknak :)

Bambika: akkor 41+0-ra szültél ugye?? javítottam hogy ápr.25..

Szőlővel remélem minden rendben..sajnálom hogy bekelett feküdnie..de jó kezekben van és nemsokára bizti a kezében lesz a pici is..biztosan nem hagyják az ünnepre 2in1

Fruzsi: én ugyan nem Komáromban szülök de a Rókay főorvost nagyon sokan dicsérik..és a Mozejkót is..kiváncsi leszek én majd milyen véleménnyel jövök a győri kőrházról..
Andi azt mondta nagyon kedves mindenki..(a dokim és Timi a szülésznőm igen) de multkor a 3.on a szülőszobáknál csinálták nst-m és miután köszöntem a csecsemősöknek még arra sem méltattak hogy visszaköszönjenek pedig sztem ez tök minimum..aztán megkérdeztem egy másik csecsemőst merre kell nst-re mennem olyan bunkó volt velem mint állat..érdekes volt..de hál istennek nem olyan fából faragtak hogy hagyjam magam..

Tim&Csöppke : Csöppke hozzáállása nekem is nagyon szimpi :) irigy irigy irigy vagyok..habár 10 nappal ezelött még énis majd kicsattantam..de a vizesedés és a rohamos súlyfelesleg után egyre kevésbé megy..most ujra erőre kaptam és próbálom tök élvezni minden hátramaradt percem de néha visszahúz az hogy az ujjaim behajlitani sem tudom fájdalom nélkül a víz miatt..az arcom full eltorzult 2 nap alatt (tök viccesen festek)
lényeg a lényeg..szeretném énis nem sürgetni picikém..meg hát nem is tudom..csak már agyamra megy a sok ember..se boltba se ki nem megyek már..mert elsírom magam amint vki megkérdi HÁT TE??? MÉG EGYBEN?? tiszta gáz...na de bekuss.....

Egyébként utána jártam az időjárásnak..szép hétvégénk lesz..megpróbálom kiélvezni mivel...FRONTHATÁS NEM VÁRHATÓ...http://www.hazipatika.com/services/humanmet

Bolygó: nálam sem néznek összehuzodást.. :) habár nekem kb sztem nincs is :)

Lolka: remélem majd nálunk is kisangyallá válik a család :) csodaszép a picuri :)

Bolygó: HAJRÁ BOLYGÓ HAJRÁ BOLYGÓ.........:D :D :D dehogynem drukkol..egész nap ti jártok a fejembe..Gabo Szőlő és Te..

Gitka: komoly lehet..nekem már nem mer szólni a család..mert engem is frusztrál..és igy mindig eszembe juttatják hogy na mivan?? szülünk? áááhhh..:D

Mango: édesek a csöppségek..milyen szépen alszanak :)

Celesztina: olyan pici a kép alig látszik hogy óriási a pocid :)

Anetto: ahány kórház annyi szokás..habár sztem egy magzatvíznézés nem ártana neked igy betöltött 40. héten..sztem kérdezz rá..én halálra aggódom magam már most is pedig még van 5 napom..persze mondjuk nekem Máté nem mozgós gyerkőc..igy az aggodalmam még nagyobb.. (tegnap már este bőgtem hogy kisfiam hát ma még nem mozdultál meg anyának és anya aggódik és akkor meglökte a kezem..aztán azóta megint semmi)
Neked is nagyon drukkk +++++++++++++++++++++++++++++++++

Sztem meglesz itt keddig a Szőlő és Gabo és Anetto Baba :)

Gumimaci: örülök hogy jól vagytok :)

Szoptatás: na én ezen még nem parázok..mert akkor rittig nem lesz tejem mert rástresszelem magam..a lehető tök pozitívan állok hozzá..max ott érjen a csalódás..mert igy az agyamban már most blokkolom ha állandóan arra gondolok milyen nehéz és macera..

Mamacka: gratula neked is..és köszi a híreket Nonoról..várjuk őt is vissza

Atizka: tegnap itt voltak anyósomék és megköszöntötték a férjem (hát hadd ne mondjam hogy még a szüleimtől is több mindent kap szegény mint tőlük..persze magukra nem sajnálják a pénzt meg tőlünk is elvan várva mindig a nagy ajándék..de ők hoztak egy pár zoknit,fogkefét,amwayes fogkrémmel,és vmi no name after shavet és borotválkozás utáni zselét..pofám leszakadt komolyan..huga meg egy üveg pezsgőt..áhhh..komolyan..a névnapjára igértek neki egy 10ezrest..márciusban nem kapta meg azt hittem most odaadják neki erre nem..szegényem..akkro is cipőt vettünk volna belőle most is..de sebaj a szüleimtől és a bátyámtól arra kapott pénzt..)
ja és énis elmondtam hogy majd mit hogy szeretnék pl 6 hétig csak szük család mert csak rám és apára van szüksége Vackornak..meghogy nem akarok belőle kirakatbábut csinálni..meg nem adom más kezébe hogy dödörésszenek vele..azt jól vagdosták a pofákat..ugyh nálam lesznek gondok..

na bocsi hogy sok voltam...be is fejezem magam csak igy mindenkinek tudtam reagálni :)
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Látom, mindenki nyűglődik valamivel .. úgy tűnik a babásoknak mostanában jönnek a nyöszörgések, az értetlenségek (most miért nem, ha tegnap igen..stb), a kismamik meg a várakozást kezdik unni :)

Akkor beszállok én is panaszkodni :lol: :lol: :lol:
Az van, hogy Alíz bioritmusához képest fáziskésében vagyunk .. :shock: :shock: :roll: :roll:
Ha mi is 8-9 körül lefeküdnénk aludni, tök jó lenne, mert 1-2-ig hagyna minket (tehát lenne tisztán min. 4 de lehet hogy 6 óránk is!!)
De basszus mi éjfélkor fekszünk .. úgyhogy 2 verzió van .. én előbbit alkalmazom ..
1. Felkeltem mielőtt mi lefeküdnénk, és megetetem, így legközelebb 3-4 között ébred, majd regel 7-8 körül (sajnos a fáziskülönbség miatt ekkor már nem nagyon akaródzik neki visszaaludni, pedig én hogy szeretném .. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: )
2. Hagyjuk aludni, akkor 1-2 között riaszt, mire pont mély álomba zuhanok .. :( .. és szintén kel 4 körül és reggel ..
Szuper :(
Úgy örülnék, ha éjfél utánra időzítené azt a csudajó alvókáját :lol: :lol: :lol:
Napközben meg mi sem alszunk .. csak elvétve. Séta közben a babakocsiban, vagy az ölemben szopi után, amikor meg szoktam kísérelni bekommandózni őt az ágyába .. több-kevesebb sikerrel.
Egyedül a szopi az, ami nekünk gördülékenyen megy. Úgy érzem van elég tejem .. hiszen kb. mindig túleszi magát ..
Én nem fejek .. egyelőre mindent sikerült a kajcsik közötti 3 órába besűríteni .. nem volt szükség pótlásra, cumisüvegre. Szerintem én fogom tudni így intézni a dolgaimat :)

Ne keseregjünk .. az a hír járja, hogy csak az első 2-3 hónap ennyire súlyos :)

Szőlőnek mennek ezerrel a drukkok!!! +++++++++++++

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok lanyok!

Vagyok am es olvasok is.
De irni mar nem sok idom van.

Drukkolok a meg egyben levoknek es kitartas az anyukaknak! :lol: :lol: :lol:

Mi jol vagyunk!
Katalin tovabbra is jo baba.
Eszik es alszik, ha meg ritkan fent van akkor nezelodik.
De van, hogy Zoli olebe teszem, mikor Zoli keri es jatszik vele.
Beszel hozza, enekel, mutogatja neki az autoit es a vonatokat.

Dobok egy par kepet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég
 


sziasztok,

köszi a bókokat :) Eddig rendben ment minden, csak az a gáz, ha mind a ketten sokáig fenn vannak, mármint egyszerre és nem tudok külön-külön foglalkozni velük. Ma lemerészkedtünk hármasban a játszótérre.. hát egy kicsit megizzadtam, mire elindultunk, ráadásul kicsit durván reagáltam valakinek a segítségére. Meg kell tanulnom, hogyan mennek a hétköznapi dolgok, mert nem lesz állandóan mellettem valaki, aki segít. na mindegy, kicsit sűrű volt a délelőtt és amúgy se szeretem, ha öten körbeállnak, mert segíteni meg kíváncsiskodni akarnak, főleg, ha elszántam magam,h. egyedül csinálom meg..

Atizka, igen, ez idilli pillanat :) Este egyszerre altatom őket. Kisatinak cici a szájában, Csenge meg fogja a kezem (mert neki az kell :) )

Kiscica :) szerintem Csenge tüntetőleg fordul el :) vicceltem. Tetszik neki a tesó (persze csak akkor, ha mellette foglalkozom vele is) Azt már tudja mondani,h. "öcsi" :)

Anetto
pont 17 hónap van köztük.. szerintem az első pár hónap így is úgy is nehéz.. Egyébként akiknek kis korkülönbség van a gyerekei között mind azt mondják,h. nem gáz... (most egyébként nem érzem nehéznek, Csengétől kemény kiképzést kaptam..)

Lituka, szegény, Te még a "még egyben"-eket hallgatod... az egész terhességben az az egyik legutálatosabb dolog!!!

A kisebbik sz@rosom ma egy csomószor felébredt, nyugtalanul alszik..pedig eddig mindig nyugodtan alukált 3-4 órát.. most kihoztam Csenge mellől (mármint abból a szobábül, ahol alszik) erre itt visszaaludt.. TÖBBGYEREKES ANYUKÁK MIT TENNÉTEK? visszavigyem és kockáztassak,h. felébreszti a nagyot vagy hagyjam itt???

Kép
Kép
mango.
 
 


Lanyok!

A tul sok cicizes jelentheti azt is, hogy keves neki a tej.

6 hetes korban van egy ugras az etvagynovekedesben.

Nalunk ez most volt tegnapelott.
Eddig 90-100 korul evett, most meg 150 korul eszik.
Igy most nekem sem volt mit fejni szopi utan reggel es este sem.
Mara nott meg a mennyiseg annyira, hogy ujbol megy a fejes is.

Lehet talan ezert ciciznek surubben.

Mikor keves volt a tejem nalam is igy volt.

Magi
Vendég
 


Magika,
de jók ezek a képek. És Katalinnak milyen sok haja van. :D
Örülök, hogy minden OK nálatok. Hogy állsz a tanulással?

Mango,
nagyon édesek, ahogy így együtt alszanak! :D

Szőlő, Bolygó, Gabo, Anetto
Drukk! +++++++++

Mamacka,
örülök, hogy ilyen szép élmény volt a szülés, köszönjük, hogy megosztottad velünk!

Lituka,
Drukk Neked is! Már tényleg nem sok van hátra! Gondolok Rád sokat!

Lolka,
Nagyon édesek vagytok Ti is!

Celsztina,
nem semmi a pocod! :D

Gumimaci,
örülök, hogy újra otthon.

Szössz, Emi, Ercsi
Nálunk is megy a nyűglődés. Tegnap Beni a babakocsiban sem volt hajlandó aludni, pedig ott eddig mindig bealudt. :shock:
Éjjel ő is viszonylag jól alszik, általában fél 2 körül kel, mondjuk szopi után van egy fél óra nyüglődés ( ő alszik, csak cumizik közben, amit kb 5 percenként kiköp és újra kéri) utána meg fél 6 körül és alszik úgy kb 8ig.

Felébredt, mennem kell

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Magi!
Gyönyörűek ezek a gyerekek.
Nálunk is Betti az, aki a legjobban pesztrálja Biust. És féltékenyen óvja a másik két nővérétől, mintha csak az ő HUGICÁJA volna.

Mamacka!
Köszönjük a szüléstörténeted. Neked is olyan szívmelengető érzés volt ezek szerint, mint nekem, hogy bármikor újból átélnéd ezt a csodát újra.

Én most akarok szétdurranni, mivel Bius reggel 6-kor evett, utána szundi 1 órán át, 9-kor újból picit szopizott, és azóta alszik mint a bunda. De most már jó volna, ha felkelne, mert kiüríthetné már azt a tejtartómat. :D

Legújabb szokása: ha levegővel érintkezik az alsó fertálya, vagy pisil, vagy kakil, vagy mindkettő egyszerre. persze miután már letisztogattam őt. Fürdés után is rendszeresen megtiszteli a törölközőjét egy adag pisivel. Tegnap este mondjuk a másik "lyukán" is jött ki az anyag. Férjem kitalálta, hogy mindez azért van izgatom őt ott. :)

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Felsoa!
A 300 oldalas konyvbol a 38. oldalon tartok.
Ja es van meg 200 feladat.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Magi
Vendég
 


Úgy tűnik visszaaludt...Mondjuk vasalnom kellene, nem itt ülni...

Magi,
Te vakuval fotózol? Csak mert már volt itt szó róla, hogy árt a babák szemének.

Litu,
én most valószínűleg normális csecsemősöket fogtam ki. Mondjuk, nem igen szóltam hozzájuk, mert 3, gyereknél azért már képben voltam. De Lizával anno, volt pár nagyon hülye. Hozzá kell tennem, hogy nagyon kevesen vannak és nagyon el vannak havazva, de azért nem ártana visszaköszönni....

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Magi,
Kitartás! Ahogy így itt megismertelek, biztos megcsinálod, sikerülni fog!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


A vakku nem karos a baba szemenek.
Sot a kancsalsagot ugy lehet megallapitani, hogy elemlampaval a szemebe vilagitasz, igy ranez mind a ket szemevel.
Ha nem parhuzamos a ket szem, akkor van kancsalsag.
Szoval a vaku sem karos, termeszetesen az nem jo, ha alandoan vakuzzuk a szemet, de amennyi fotot en vagy esetleg mas keszit nem artalmas.
A szemuk ugy is sokat csukva van, mert alszanak akkor meg nem is vakuzol bele.

Magi
Vendég
 


Felsoa!

Koszonom!
Remelem igazad lesz!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?