Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi
Ti hol laktok, hogy fűtés nélkül ennyi fok van úgy, hogy napközben van 17 fok, éjszaka meg 10? én is akarok ilyen ktsgkímélő lakást! :lol: Mi fűtünk, így van 20 fok éjszaka

Lili
Mi csak Zalán miatt fűtűnk 20 fokra, őelőtte 18 fokban aludtunk :D

Nekünk takony és hőemelkedés a hajnali-reggeli menü :x

Orsi
Köszi a reggeli tippeket!

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:állandóan sajtos kenyér legyen?


Az unokatesóm 16 éves koráig kizárólag kolbászos kenyeret volt hajlandó reggelizni :) Nem mindenki igényli a változatosságot :lol:

Én vajas :oops: , sajtos, vagy saját készítésű májkrémes/húskrémes kenyeret adok neki általában. De kapott már kolbászt (mangalica és bio) is.
Én is úgy vagyok vele, hogy igyekszem neki minél adalékanyag mentesebb és egészséges ételeket adni, de elöbb utóbb tuti, hogy ő is fog felvágotatt és hasonlókat enni. Nem veszem tök szigorúan, a dolgot, pl a múlt héten barbaque közben megkaparintott egy grillkolbászt és evett belőle, hát ettől nem dől össze a világ. A lényeg, hogy alapvetően egészséges ételeket egyen.

wish
 
 


lili73 írta:Nekünk az első gyerekorvos 21-22 °C-t mondott, de 21 fokban én kifejezetten fázom aludni.

értem... nálunk napközben van 21-22 fok, 18-19ben alszunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

emma1976 írta:Zsuzsi
Ti hol laktok, hogy fűtés nélkül ennyi fok van úgy, hogy napközben van 17 fok, éjszaka meg 10? én is akarok ilyen ktsgkímélő lakást! :lol: Mi fűtünk, így van 20 fok éjszaka

mi se fűtünk már 2-3 hete, és itt nappal 22-24 fokra melegszik fel a lakás, éjjel meg 18 fok körül van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma! Én se fűtök napközben, csak estére, de egyik éjszaka elfelejtettem bekapcsolni és nem fagytunk meg, mikor felébredtem és eszembe jutott, h nem kapcsoltam be, megnéztem, 22 fok volt...

A pneumo ellen az én dokinénim is hasonlóan érvelt: nincs a közelünkben olyan, akitől elkaphatna ilyesmit... De nekem és a nagyobbnak is rengeteget fájt a fülünk, Ádámnak 9 hós koráig 3x szúrták fel... :cry: Ez talán mégis az oltás mellett szól, valahogy sérülékenyebbek lehetünk ezen a téren?

dkata
 
 


dkata írta:A pneumo ellen az én dokinénim is hasonlóan érvelt: nincs a közelünkben olyan, akitől elkaphatna ilyesmit... De nekem és a nagyobbnak is rengeteget fájt a fülünk, Ádámnak 9 hós koráig 3x szúrták fel... :cry: Ez talán mégis az oltás mellett szól, valahogy sérülékenyebbek lehetünk ezen a téren?

ilyen háttérrel én valószínűleg oltatnám.
Ez nagyon kellemetlen lehetett :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Na, akkor a mi házunkban van a bibi.... Bár gondolom nálatok a déli fekvés lehet az ok.... de hát a nap se süt ki naphosszat, az sem melegíthet ennyire... nem értem......

Wish
egyetértek! Nem az a lényeg, hogy soha, egy falatot sem, hanem, hogy nap mint nap ne vmi ilyen trutyin éljen a gyerek. Ha megkóstól ezt-azt, tényleg nem a világvége!

Most már 38 foknál tartunk :x 6 hete ért véget a 2 hetes betegség! Hát nem hiányzott....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Hajni,
örülök,hogy a szemészeten minden rendben volt!Fél év múlva kell nekünk is visszamenni.

Pompi,
Bencsi is motorozik már?
Én a csoki kivételével minden kaját adok nekik!

Anikó,
szegény Ágoston!Ilyet még nem is hallottam!Amúgy Te óvatosan a fürdetésnél egyátalán nem húzod hátra neki?Mert én igen!

Kata,
szuper a torta és a hintátok!Bálint hatalmasat nőtt,nagyon édes!Én a túró rudit csoki nélkül adom.Tejföl is simán mehet,nem értem,ha joghurtot adsz,akkor tejfölt miért nem?

Zsuzsi,
nekünk van járókánk,már nem is használjuk,de még a hagyományos régi fajta van.Hálós,de csak a lábait lehet behajtani,és úgy kell összecsukni lapra,így nagy helyet foglal szállításnál.

Potykamanó,
mi a Prevenar-t beadattuk,nem bántam meg.Azért tuti jó lehet ez az oltás,ha kötelező lesz!

Emma,
Zalánnak jobbulást kívánok!

Nálunk 20 fok van a lakásban,én sem értem,hogy sokatoknál hogyan lehet olyan meleg!A lakás tégla,és nagyon nehezen melegszenek a falak!Fiúk pizsiben alszanak+body+zokni.

Zsebi,
merre vagy?

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok! :)

Bocsánat hogy eltűntem de kicsitt összeszaladtak a dolgok. :) Elutaztunk meg a gyerekek körül is voltak ezek azok. Esztert megcsípte (valószínűleg valami) és keze lába vörös lett illetve az arca nagyon megijedtem de szerencsére az orvosok tudták mit kell tenni fenistil és kalciummal húzták le a vörös és duzzadt foltokat. Azóta nem jött elő most figyeljük hogy vajon mi okozhatta. A doki néni szerint a szunyog de reménykedünk hogy nem mert ha az váltana ki nála ilyet hát az nem lenne túl szerencsés.

Amúgy minden okés boldogan élem az anyukás életet. Minkét gyerköcöm önállóan jár. Amikor csak lehet kint vagyunk. Egyre több szót mondanak értelmesen. Anya, apa, lámpa, erre, arra, gyere, kérek... szóval alakulgatnak a gyerekek.

Igyekszem visszacsatlakozni hozzátok napi szinten.

Látom a kaja napirenden van ismét:
enyémek már a tejen kívül mindent esznek illetve tejet is ha ételben van de úgy hogy itt egy pohár tej azt még nem kaptak. Enyémek bizony csokit is esznek de én úgy vagyok vele hogy a mértékletesség a fontos. Mivel én is nagyon szeretem és talán nem is tudnám elhagyni így időnként ők is kapnak egy egy kockácskát (természtesen nem esznek meg egy táblával egyedül). Azt gondlom nem ettől lesz egészségtelen az étkezése vagy akár rossz evő egy gyerek hisz a nassolás nálunk soha nem megy az evés rovására.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi,
Én még nem tudom, hogy milyen betegségekre lesz hajlamos Olivér, úgyhogy amivel lehet, felvértezem ellene. :wink:

Kata,
Úúú, elég rosszul hangzik ez a felszúrás. :( Úgy tudom manapság már csak a vandálok szúrnak, van humánusabb megoldás is.

Emma,
Jobbulást Zalánnak. A tesómék nappalija, tiszta ablak meg ajtó (üveg ), ott is dög meleg van fűtés nélkül is. Mi földszinten lakunk egy bérházban, hát itt meg még a legnagyobb kánikulában is tök hideg van, sokszor még júniusban is fűtünk. :?

Zsebi,
örülök, hogy előkerültél! Nem lehet vmilyen teszttel kideríteni az allergiát Eszternél?
20140901102739
 
 


Mi reggel tápit eszünk, este tápit iszunk. Így marad 2 étkezés, az egyik főzi, a másik meg gyümi sinlaccal. Üvegesek persze... :oops: :D Úgyhogy nem is tudom, mikor eszik majd "rendes" reggelit... :roll:

Lányok, nem tudtok vmi pöcköt, amitől nem csukná oda a kezét a fiúkba? A veszélyeseket bezártam, de ezzel meg úgy vagyok, hogy hadd pakolásszon! Ötlet?
20140901102739
 
 


Kata

ha még nem kaptál választ szja ügyben, nekem írhatsz nyugodtan, most is épp egy szja bevallást csinálok.
egyébként 1524 ft miatt én se csinálnék önellenőrzést, többe kerül a leves, mint a hús. bár ha elektronikusan adod le, akkor nem kell kinyomtatni.

Emma

nálunk reggeltől estig besüt a nap, 3 hatalmas ablakunk van, a 2 szélső 30 fokos szöget zár a középsővel(ezt jól elmagyaráztam), szóval tényleg egész nap besüt a nap. most 23,7 fok van.

Aanda

milyen járókátok van? mi a márkája?
muszáj vennem, pedig alig van hely itt. már az egész lakás tele van Olivér cuccaival, játékaival. Sőt, már az én ruhásszekrényemben is van sok cucca, pedig neki is nagy szekrénye van.

Írjátok, hogy pizsiben alszanak babáitok. Na, de felette takaró van gondolom, nem?
Olivér azt azonnal lerúgja, s anélkül csak a pizsi kevés, nem?

Wish

hogy csinálod a májkrémet?

én ma egy újat csináltam, ez még nem volt nálunk:
3 krumplit megfőztem és egy banánnal pürésítettem. nagyon ízlett Olivérnek :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi

Te kaptál levelet a Zeliontól?

Kép
zsuzsi73
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Én még nem tudom, hogy milyen betegségekre lesz hajlamos Olivér, úgyhogy amivel lehet, felvértezem ellene. :wink:

Úgy tudom manapság már csak a vandálok szúrnak, van humánusabb megoldás is.

persze, hogy nem tudod, de ha már legalább 1szer is van valami gondja, akkor érdemesebb szerintem beadni.

fül ügyben pedig semmi humánusabb megoldás nincs. Amúgy maga a felszúrás nem fáj, mert akor már annyira fáj a fül, hogy megkönnyebbülés, hogy a genny nem feszíti tovább a dobhártyát. (és a felszúrás halláskárosodást sem okoz, míg a spontán szakadás igen)

Zsuzsi :)
nem kaptam, de nekünk nincs is tárolt mintánk náluk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

úgy emlékeztem, Lilinek a Zelionnál kötöttél szerződést.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

úgy emlékeztem, Lilinek a Zelionnál kötöttél szerződést.

igen, ott kötöttünk szerződést, de Lili vérmintájában nem volt elég őssejt, ezért nem volt tárolásra alkalmas.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
pedig úgy tudom, hogy Dr. Somi Ildikó hozott vmi új megoldást e téren, de nem tudok pontos részleteket. Meg a felszúrás azért sem jó, mert utána újból szükség lesz rá. Van egy ismerősöm, akinek a kislányának már többször felszúrták a fülét, de amióta ehhez a dokihoz járnak, nem került rá sor.
20140901102739
 
 


Hajni :)
Lehet, hogy 1 orvosnak 1 helyen van valami más trükkje, de 99%ban felszúrnak, ha a genny már annyira nyomja a dobhártyát.
Max. a megelőzésre lehet valami módszere, vagy a kezelésre enyhébb fülgyulladásnál, de amikor már szúrni kell, azt nem igazán lehet elkerülni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
ezt találtam neked ócsó, kicsi járókára:
http://www.minimano.hu/termekeink/utaza ... zoagy.html
20140901102739
 
 


Hajni :D
ez a Somi drnő a fülsapkás, nem?
valami rémlik....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
azaz :D
20140901102739
 
 


Ez a melegítős sapka sokszor jó, csak nem mindenféle fülgyuszira, mert van amikor tilos melegíteni.
de a sapesz jó dolog, meg kényelmes

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


A kicsiknek legtöbbször középfülgyulladásuk van, mert rövid a hallójáratuk. Arra pont a meleg jó. A külső hallójárat-gyulladásra viszont tilos a meleg, arra a hideg való. De ez viszont inkább a felnőttekre jellemző. (Nekem is ez volt... )
20140901102739
 
 


20140901102739
 
 


Zsebi,
szegény Eszter!Én még nem is láttam idén szúnyogot!
Gratulálok a járáshoz és a szavakhoz,nagggggyon ügyesek a gyerekeid(és Te is)!

Hajni,
enyémek reggelije még mindig csak kakaó,kb.250 ml.Uzsira kapnak kenyeret vagy kalácsot.Amíg úgy látom,hogy elég ez nekik,addig nem adok mást.
Fiókról az a véleményem,hogy pár alkalom után megtanulja,hogy óvatosan kell vele játszani.Enyémek már egymás kezére is oda tudnak figyelni,és a fiók már nem is olyan nagy sláger.

Zsuzsi,
nincs márkája a járókánknak.Pont írni akartam,hogy a helyedben én utazóágyat vennék,de Hajninak hamarabb jutott az eszébe.Azt legalább össze tudod csukni kicsire és utána is tudod használni.
Nálunk amikor kikapcsolták a központi fűtést,a pizsi alá adtam egy rugit is,most már nem kell.A takarót ők is lerúgják,de tuti nem fáznak,mert arra felkelnének!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
Köszönöm a dícséretet. :)
Hogy vagytok? Hogy van a járásuk?

Hajni!
Nálunk viszonylag hamar kialakult a reggeli. Nekem egyszere nem tudnak sok tejet meginni kvázi reggel 150 az adagjuk 5-6 között ezzel alszanak vissza de ez nem tart ki tízoraiig így ők esznek ált 8-9 között reggelire rendesen kenyeret felvágottal vagymikor mivel mint mi. Tízorai gyümi ebéd főzi uzsi tejtermék általában joghurt kefir ilyesmi vacsi főt kaja és lefekvés előtt 200 ml tej. Ennyi. :)
Nekem fontos hogy az 5 étkezés meglegyen ebből nem engedek hisz ez mindenhol így lesz ovoda iskola....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Zsebi!
Sajnálom Esztit! :(
De szerintem tuti nem szunyog lesz!!!
Legalább is szoritok hogy ne az legyen!!
Ügyesek nagyon hogy igy járnak!!!
Csokit adok én is néha néha mert tátog alul a lábamnál mint egy kishal! :lol: Csak pindurkát de adok! :oops:

Hajni!
Ugy gondolom hogy kicsit nehezebb neked a reggelit összeállitani mivel se glutént se savanyitott tejet nem adsz még Olivérnek!
Jo biztos van egy két dolog amit lehetne igy is de könnyebb lesz ha már ezek mennek!Egyébként miket adsz már neki?És mit szeret a legjobban?
Mi most bárányhimlö és kullancs ellen oltunk!
Brutál báránhimlö járvány van és a barátnöm kislánya mellékhatásként agyvelögyulladást kapott!
Jo tudom 10.000-böl 1! De pont ö volt az egy és szörnyü volt!
A kullancs meg azért mert erdö mellett lakunk és van 2 cicánk meg 1 kutyink ...!
Mi van a Zelionnal?Nekünk ott van az össejt!

Anda!
A fiuk fütyijét fizikai képtelenség felhuzni!Olyan pici a lyuk a végén!
Marcié már nem de neki néhol levan tapapdva azt kell korrigálni!

Emma!
Sajnálom a kisbeteged!!!
Jobbulást neki!

Kata!
Gyönyörüséges ez a torta!!!
Tuti isteni lehetett!
Hogy is van ez a kalács?
Neked is van kenyérsütöd?
Abban sütöd?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Lányok!

Köszi az oltásos válaszokat!!!

Kép
potykamanó
 
 


Most vettem át a levelet a Zeliontol!! :shock: :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó

a levél szerint állítólag rendben van a minta és ránk nézve nincs változás.

Orsi

ha nem írod a next-es polár rugit, örökre elfelejtettem volna, hogy van bespájzolva nekem is egy nextes polár rugim, csak amikor megjött, akkor még nagy volt. de jó :D :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsebi,
köszi,jól vagyunk már.Nem tudom,hogy olvastad-e,Márkkal kórházban voltam 4 napig tüdőgyuszival...
Járásuk tökéletes,Arni már szaladni is tud!

Anikó,
bárányhimlő és kullancs megvolt nekünk is,még jön a 18 hós oltás és VÉGE!

Andi
Kép
aanda
 
 


Lányok!
A kulancs ellenti nektek beadta a doki néni? Én rákérdeztem most mikor esztivel volt ez a kálvária és azt mondta ő idn még semmi képp nemoltaná őket majd jövöre.

Anikó!
Hát én is remélem hogy nem szunyog vagy valami sűrűn előforduló bogár allergiája van mert az nem lenne túl szerencsés. :(

Andi!
Nem tudtam a kórházról nem lehetett könnyű egyik gondolom bent másik otthon. :( De már túl vagytok rajta teljesen?
Szaladni is tud már nagyon ügyes. :) És egyedül tudsz velük jönni menni a játszón vagy segítség kell már hozzájuk hogy ketten kétfelé akarnak menni vagy azért szófogadóak?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
Hű, jó sokszor esznek a gyerekek! :shock: Én is megpróbáltam már többször adni neki, de akkor meg a köv. étkezés maradt ki. Nem eszik 4-nél többször, de olyan is van, hogy csak 3-szor. :? Pl. tegnap elhúzódott az alvása, és csak 3-szor evett. Sőt, az esti tápiból jó, ha megiszik 90-et, azt is 2-3 óra alatt. Ő már újszülöttként se csinálta azt, amit én akartam… :roll:

Anikó,
Ti napi hányszor esztek tápit? Leírod a napi kajátokat? Olivér még mindig azokat a 4-6 hós kajákat eszi, amit régen is. 8) A darabosabbtól még mindig fuldoklik, úgyhogy a 8 hósak még kilőve. :?
Én is beadatom neki mindkét oltást, holnap meg is dumálom a dokival. Zeliont sajnálom, remélem tényleg minden ok lesz a mintákkal, nagy gec.ség! :twisted:

Anda,
A kullancs elleni végülis melyik nevű volt, és hány alkalom?

Zsebi,
A mi dokink 1 év fölött olt, meg ált. más doki is. De én is kíváncsi lennék, hogy miért csak jövő nyáron adná be Nektek!

Katyerina,
Hogy állsz a vezetéssel? Írj!

Én tegnap belekezdtem egy léböjt-kúrába, víznapot tartottam. Ma elkezdtem volna inni azt a löttyöt, de okádék íze van, így úgy döntöttem narancslé napot tartok. Pedig reggel már alig bírtam felemelni a gyereket, úgy elszállt az erőm…! De megpróbálok kitartani pár napig, utána meg már csak lájtosan enni… :roll:
20140901102739
 
 


Hajni

a kecskemétitől próbáltátok már a gesztenyés-almás csirkét?
Olivérnek ez a kedvenc üvegese, ha nincs időm főzni, ezt kapja olyankor.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi,
persze, O. is szereti. De az is 5 hós, pépes.
20140901102739
 
 


Zsebi,
kullancsot miért nem adja be a doki,amikor 1 éves kortól mindenki beadja,sőt ajánlja?
Kórház sz@r volt,az Arnival Apa volt itthon táppénzen,de minden nap bejöttek.
Játszóra egyedül megyek velük babakocsival,be van kerítve,úgyhogy nem tudnak elszaladni.Ott egész jól elvannak már,általában a homokozóban vannak vagy ismerkednek a természettel,úgyhogy észnél kell lennem,mert még mindig képesek mindent a szájukba venni!Néha ottvannak a barátnőim nagyobb gyerekei is,akkor könnyebb,mert szívesen figyelnek rájuk.

Hajni,
kullancs:ENCEPUR JUNIOR.2x kapták meg,1 hó különbséggel.
Vigyázz a fogyókúrával,nehogy nagyon legyengülj!Én most úgy vagyok ezzel,hogy annyit ehetek,amennyit csak akarok,mert nem hízok.A fiúk annyi energiát kivesznek belőlem,hogy muszáj ennem,nem tudok fogyózni,pedig kéne 3-4 kilót fogynom.Te azért is legyél óvatos,hogy a ciklusod nehogy felboruljon,mert nemsokára indul a tesóprojekt,nem?Mikor is pontosan?

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Zsebi,
kullancsot miért nem adja be a doki,amikor 1 éves kortól mindenki beadja,sőt ajánlja?

az itteni dokink sem adja be 1.5 év alatt, és Pesten is akörül oltottak... de nem tudom az okát.

meg írok neked püt-

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!

az én gyerekem is mindentől fuldoklott :( . Aztán adtam a kezébe egy babakekszet és gyönyörűen megette. Hatalmas darabokat harapott le belőle aztán elrágta az ínyével. Lehet hogy próbáltad már :roll: . Akkor bocsi :oops: . Azóta sokkal bátrabban hagyom darabosra a kaját és kezdi megszeretni. Már ettünk almát és banánt is kézbe adva. Pedig megvoltam győzödve róla hogy tuti befulladna tőle... pedig nem...

Most csak a te kedvedért írtam :lol:
Többiektől bocsi... :oops: :oops:
Nincs időm:(.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Hajni!
Nálunk ugy van hogy éjjel kétszer eszik tápit ugy fél kettö körül és 5-6 között!Utána én már kb 9-10-között adok neki gyümölcsöt kölessel van zabpehellyel ...valamivel dusitom.Amikor azt megette akkor egy szelet felvágott + sajt és paradicsom!Ezt még bepuszilja!A kiflit csak csocsálgatja!
Ebédre ö is pépest eszik a darabosbol két kanál után szájzárat kap!Az 5 hosak a legjobbak! :D De én az után is adok darabosat!Pl tegnap petrezselymes ujburit csináltam libazsiron és azt szépen benyammogta ugy hogy ő csipegette!
Uzsonnára mindig valami joghurtos vagy turos van és vacsira vagy tejpép vagy a déli fözelék!Utána fürdés és csinálok egy pici üveg tápit (jelentéktelen a mennyiség) ez van az elálvásosösszebujosszopi helyett!
Érdekes ez a darabos dolog mert Ágoston is ha kekszet kap a kezébe olyan szépen megeszi hogy csuda!!
Szétrágja a kis inyével,nagyon kis ügyesek!!!
Mi is az encepurt kaptuk(Marcinál) és kapja most Ágoston is!
Ugyes vagy a léböjtkurával!
Nekem a folyadékos napok nem mennek!
Eszem a végtelenségig gyümölcsöt csak ehessek valamit!! :roll:

Zsebi!
Van orvos aki ezt a másfél évet szigoruan veszi.Eddig a mi orvosunk is ezt mondta de most ő ragaszkodott az oltáshoz mert nálunk az erdöböl sok jut ide be a kertbe!Tavaly elött bennem is volt!És egyre veszélyesebbek! :(
Azt mondta nem érdemes kockáztatni és Ágoston most sokat lesz a füben!

Andi!
Akkor ti már tul vagytok ezeken!! :D
Jo nektek!! :D

Zsuzsi!
Igen ezt olvastam én is és remélem hogy igy lesz?!
Nekem mondjuk nem ment zökkenömentesen a "kezdés" náluk!Kicsit szét voltak esve azt sem tudták ki mit adott le és mit nem!Kértek tölem vérvizsgálatot amikor szerzödést kötöttünk,kértek vért amikor a szülés volt,kértek vért(futárt küldtek)amikor elhagytuk a korházat és akkor is kértek(felhivtak hogy haladéktalanul jelenjek meg) amikor Ágoston kb 4-5 hetes volt!
Az utolsonál azért már kicsit tele volt a hocipöm velük! :evil:
De remélem tényleg nem lesz semmi gondunk nekünk ezzel a szétválással!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsuszi :)
Májkrém: Jó sok hagymát megpárolok olajon, vagy mangalica zsíron, a májat összedarabolom, és ha kész a hagyma rádobom a májat + só és zöldfűszerek (általában kaukkfű és rozmaring). Alaposan átsütüm, aztán leturmixolom jó pürésre. Lehet higítani krumplival, vagy más zöldésgekkel, akkor azokat is megpárolom mielött rámegy a máj.
Balázs nagyon szereti (na meg én is :D)

wish
 
 


Wish! A máj nálunk is nagy kedvenc! Bálint vasárnap ellopott az asztalról egy rántott csirkemájat, és be is falatozta! :lol: Én meg máj-kúrán vagyok, nagyon kevés a vasam, úgyhogy máj, sóska, spenót minden mennyiségben. (És iszonyú rossz lett a májfunkcióm, fogalmam sincs, miért... :cry: )

Kullancs-oltás: Bálint is megkapta már mindkettőt, nem vacilált a mi dokinénink se, mert mi is a város legszélén lakunk, bármikor összeszedheti.

Hajni! Bálint is olyan sokszor eszik, mint a Zsebi gyerekei... Reggel szopi, aztán 1 óra múlva reggeli (tejpép vagy kenyérfalatkák mindenféle finomsággal és "kerti veteménnyel"), tízórai gyümölcs+utáne 1 kex :lol: , délben főzelék, vagy leves ha olyat főzök, ami neki is jó, utána szopi. Nagy alvás után szopi, joghurt vagy kalács, este főzelék, lefekvés előtt szopi. És úgy eszik, hogy öröm etetni meg nézni, nagyokat hammog-nyammog, mondja is, hogy hammmm. Mindig belesasol a tányérba, van-e még benne, az elején meg látom rajta, azt nézi, mi lehet benne és nagyokat nyel... Eszik kézzel mindent és kanállal is ügyesen, de egyelőre kétkezes, még mindig nem tudjuk, jobb vagy bal lesz belőle, én abban hagyom neki a kanalat és azt a kezét segítem, amelyikben a szerszám van. Pl. tud kupakot rátenni és rácsavarni üvegre- jobb kézzel, külcsot zárba tenni bal kézzel, kanalazni mindkettővel, cipőfüzőt lukba dugni 2 kézzel. Úgyhogy nem tudom hogy lesz, de én is tudok pl. mindkét kezemmel varrni, de konkrét balkezes nincs a családban (kivéve az exférjem, de Ő ugye már nincs a családfában :lol: ).
Milyen jó kis fül-mizéria indult el itt... Amikor még Ádám kicsi volt, én pl. orrszívásra hordtam a klinikára naponta (egész nap szívhattuk volna), mert akkor még nem tudtam porszívós-orrszívóról, sőt még porszívóm se volt (egyetemista voltam, koliban)... Biztos ez is benne volt a sok fülfájásban, de ezt már nem tudom megváltoztatni. :cry:

Zsuzsi, Orsi, kérdést átküldöm priviben.

dkata
 
 


dkata írta:eszik kézzel mindent és kanállal is ügyesen, de egyelőre kétkezes, még mindig nem tudjuk, jobb vagy bal lesz belőle, én abban hagyom neki a kanalat és azt a kezét segítem, amelyikben a szerszám van.

ez ebben a korban még teljesen normális!
minden gyerek ca. 3 éves koráig kétkezes - ez a jobbik variáció, ha túlzottan dominál bármelyik kéz az a rosszabb -.
a kéz dominancia teljesen 4-5 éves korra alakul ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! De csak a bal hüvelykujját szopja, a másikat nem tudja.... :lol: :lol: :lol: Szegénykém mindig úgy fekszik le, arra az oldalára. De ez is tipikus, nem?

dkata
 
 


dkata írta:Orsi! De csak a bal hüvelykujját szopja, a másikat nem tudja.... :lol: :lol: :lol: Szegénykém mindig úgy fekszik le, arra az oldalára. De ez is tipikus, nem?

ok :) nem mindent csinálnak két kézzel, de még nincs domináns kéz :)
szerintem az ujját mind1ik gyerek csak adott kézen szopja, de az én saját felmérésem szerint ez nem függ össze a későbbi kezességgel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish - tetszik nekem is a májkrém, én is "ellopom" :lol:

Kép
potykamanó
 
 


Képzeljétek, Barnabásnak kibújt az első fogacskája. Mire számíthatok? Azért kellett kétóránként kelni hozzá az utóbbi pár napban? Nem sírt, csak félálomban dobálta magát.
Ja, és folyton nyekereg, ha nem szórakoztatom.

Más: szerintetek jelent valamit, hogy Barninak az utolsó ujjpercein, a körme alatt sárgás és kicsit fényes a bőr? Amúgy tök egészségesnek látszik. Lehet, hogy túl sokat nézegetem a gyerekeimet?

KépKép
lili73
 
 


Na hát én egyszer adtam valami üveges májat főzivel, nagyon nem komálták...! :(
Viszont találtam két nagyon fincsi port, amiből pép lesz vízzel. Az egyik Milupa Tejbedarapép vaníliával (gluténmentes és babatejjel van), a másik Humana tejmentes almapép. Most ezeket szoktam adni ált.ban tízóraira (ami nálunk is 1-2 órával a tejcsi után van), vagy tejbe áztatott kekszdarabokat (a Tescoban találtam glutén-mentes kekeszet), vagy bio kukoricapelyhet. Délben (1-fél 2-kor) főzi, 5 körül gyümi (ja! és ki ne felejtsem már, hogy minden mellé megy ezerrel a kölesgolyó!!!! :D - eleinte csak azért adtam, hogy ne üvöltsenek, amíg melegítem az ebédet, most viszont már annyira imádják, hogy rosszul vannak az izgalomtól, ha benyúlok a kamrába, ahol a golyókat is tartom). 7-kor fürdés, 8-kor tejcsi (210 gramm), ált.ban 10-kor alszanak el. Ha valamiért nagyon izgatottak még, akkor még egyszer egy kicsi tejcsi elalváshoz.

hajni,
gratula az elhatározáshoz, drukkolok nagyon. Azért ne nagyon éheztesd ki magad. Vannak napok, mikor tényleg jobban bírja az ember a koplalást, azt használd ki, de ne legyél túl szigorú magadhoz!
Hú, nálunk most nagyon sok születésnap jön egymás hegyén-hátán! Tegnap apukámnak volt, csak diab.csokitorta volt, egy szeletet ettem, vissza is jött fél kiló. :cry:

kata, zsebi,
örülök, h előkerültetek! Jó hallani rólatok! :P

kedves Mindenki,
Felvágottat ti miket adtok???

KépKép
pompomlány
 
 


Nagybabások!

a hozzátáplálásról: mennyi idő alatt alakul ki az étrend? hogyan kell az ilyesmihez egyáltalán hozzáfogni? el kell határozni az időpontokat is, és mindig akkor adni a reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsit? vagy először hagyni kell, hogy jelezzék ha éhesek? 6 hós korig nem szándékozom, csak kíváncsi vagyok.

KépKép
lili73
 
 


Lili
Barnus aztán jó korán elkezdte a fogacskák növesztését!

Kata
májfunkció:(

Aanda
kórház:((

Zsebi
Édes Eszter! Ijesztő lehetett, mikor előpször megláttátok a csípéseket!

Kaja:
ébredéskor: szopi
reggeli 8kor kölesgolyó, v. pici margarinoskenyér 70-80ml Beba HA aktív
ebéd f12 körül zöldséges kaják - sokszor üveges bébicucc 220 ml körül
uzsi 3 körül gyümülcs - kb 200 ml
vacsi: vaníliás Miluha HA gabonapép
lefekvéskor: szopi
hajnalban szopi

Köszönjük a jókívánságokat, hatottak! Zalán már tegnap lázmentes, aligtaknyos, jókedvű, rosszalkodó volt, ma még jobb.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Wish,
májkrém recepted tuti,ki fogom próbálni!Ha vannak még ilyen jó recepteid,megírnád a receptes topikba?

Kata,
Bálint nagyon ügyes!

Anikó,
éjszakai evés? :roll: Próbáltad már leszoktatni róla?Vagy nem is akarod?

Pompi,
kölesgolyót enyémek is imádják,de most a kenyérre izgultak rá,az ebédhez nyomják ezerrel!Szeletelt Ceres Bakonyi barnát adok nekik,azt eszik önnállóan a főzihez,én lapátolom a főzeléket,ők meg harapják hozzá a kenyeret.
Felvágottból Ságá-t szoktam venni,vagy parízert,vagy sonkát.Imádják a kenőmájast is.

Lili,
gratulálok az első fogacskához!Ha nem sírt fel éjszaka,csak dobálta magát,annak örülj,mert akkor nem fájt neki.Azért legyen otthon Panadol baby,legalábbis én azt szoktam adni,mondjuk az enyémeket nagyon megviselte eddig minden fog.Lehet hasmenése is,ez tipikus tünet,és hőemelkedésre is készülj fel.
Körme alatt lehet gomba,de azt orvosnak mutasd meg,ha legközelebb talizol vele.
Hozzátápi:van egy szuper táblázat,én az alapján vezettem be a dolgokat 90 %-ban.Nekem a dokinőnk adta,de a neten is fennt van,valaki biztos megírja neked,én sajnos nem tudom.
A napirendet érdemes betartani,gondolom,most is így van.De minden a gyerekeken fog múlni,Te hiába tervezel,ha Ők nem úgy akarják.Én pl.úgy csináltam,hogy főtt krumplit turmixoltam össze reszelt almával,és azzal tanítottam őket enni 2 hétig.Beleültettem őket a hordozóba,és akkor egyszerre tudtak enni.(a hordók még a mai napig használatban vannak,mert sokat vagyok velük egyedül,így abban eszik a reggelit és a vacsorát.)Az első napokban 5 kanálból 1 került a gyomrukba.Én dupla előkét használok a mai napig,1 nejlonos megy alulra,felülre 1 műanyag peremes.Én az ebédnél kezdtem a kanalazást,amikor nem voltak fáradtak,és még nem voltak túl éhesek.
Az Avent poharakat használom,abba készítem elő az ebédet és abból etetek,mert a 2-őt össze tudom fogni,így a legkönnyebb.
Húúú,hosszú lettem,remélem tudtam valamit segíteni,de még kérdezz nyugodtan.

Emma,
örülök,hogy használtak a gyógypuszik!

Andi
Kép
aanda
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: