Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kati!
Szerintem ne aggódj, mert nem szabad felizgatni magad nagyon - nem tesz jót a kisbabának! Bár Gerencsért nem ismerem, de a kórházról eddig 99%-ban csak jókat hallottam: a szülészorvosokról, a szülésznőkről, a csecsemősökről!
Ha van egy kis időd: olvasd végig ezt a fórumot, szerintem nagyon sok minden megtalálható rajta, és igazán jó, hogy a korábbi kismamik is beírják élményeiket. Meglátod csak jókat írtak, úgyhogy ne izgulj. Ha pedig szorongásos vagy arra is van megoldás: a kórházban van egy kiváló pszichológusnő, szerintem biztos segít, ha felkeresed. Ha így döntessz írj egy privit és előkaparom a számát. Egyébként most szerdán 17-kor lesz a kórház területén lévő Faházban várandós előadás - ő tartja, ha gondolod ott is felkeresheted. A portán eligazítanak merre kell menni.
Hányadik hétben vagy egyébként?
Chester

Kép
chesther
 
 


Szia Chester!

A 29-30-dik hétben vagyok...
Épp most beszéltem a kórházzal, és ezáltal megyek is holnap a rendezvényre (Születés hete), ahol előadások lesznek.
Én most Marosi Mónikával beszéltem, azt hiszem ő is pszichológus, és ajánlotta, hogy holnap beszéljek a ... Éva doktornővel, aki szintén ott pszichológus és 5-kor előadást tart...

Sajnos a szülésfelkészítő tanfolyamuk épp holnap ér véget, de azt mondta privát is eljárhatok...de az az igazság, hogy fogalmam sincs, hogy egyáltalán van-e értelme...
Jó lenne tudni...

Ui.: a neved alapján hirtelen azt hittem, hogy egy volt középiskolai osztálytársam vagy...

Szia!

Kati
kathy80
 
 


Kati - de mi a gond a dokival? Csak mert valahogy úgy jött le abból, amit írtál, nem bízol meg benne vagy ?
A nagymamám is Pilisen lakik :lol: És én is a Gerencsérhez járok, bár még nem szültem nála, csak fogok ha minden jól megy, de nekem bejött a doki a fiatalosságával és azzal, hogy laza, de nem túlzottan, hanem olyan megnyugtatóan!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Kati - de mi a gond a dokival? Csak mert valahogy úgy jött le abból, amit írtál, nem bízol meg benne vagy ?
A nagymamám is Pilisen lakik :lol: És én is a Gerencsérhez járok, bár még nem szültem nála, csak fogok ha minden jól megy, de nekem bejött a doki a fiatalosságával és azzal, hogy laza, de nem túlzottan, hanem olyan megnyugtatóan!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


a holnapi eloadas nem a fahazban lesz!!!!!!!!!! a diszteremben!uj epulet. Ott kezdodik fel 3kor. Eloote szuloszoba latogatas, az eddigi szakemberektol lehet kerdezni.

A pszichologusno iszonyat jo fej, nagyon tetszik a stilusa, a gondolatai! Kivancsi vagyok az eloadasara! Acsecsemo hazavitelerol otthoni napjairol fog beszelni, de nem gyakorlati utmutato lesz, hanem lelki oldalrol megkozelitve hogy eli ezt meg az anya, hogy kezelje a ra nehezedo uj "terhet", aggodalmat....
Szerintem jo lesz, csak felek pityorogni fogok:) Ami mostanaban mindennapos....
Vendég
 


a csomag pakolasnal en is arra szavazok, amit manati irt!


oromteli napokat Zeti babaval! Azert az nem semmi hogy ilyen jo gyerek!


a szopitol en is tartok- bar en a szulestol is:(- a tobbi feladattol nem igen, de mar nagyon kivancsian varom milyen lesz. Annyit voltammar gyerekkel, kisgyermekes csaladnal, stb...es megis mennyire mas lesz, hogy o a mi gyermekunk, es minden az en feladatom....
Engem a leginkabb az anyosom aggaszt, hogy hogy fogom megertetni vel, hogy nekem nem kell segitseg. Ugy globalisan senki sem nagyon,de az ove egyaltaln nem( na ezt nem mondanam azert el neki).

Amugy szerintem nem korai a 31.heten osszerakni a csomagot. Nekem tulajdonkepp minden egyben van- melltarto betet hianyzik meg haloing- csak nincs taskaba rakva. Most meg koncentraltabbn tudunk szerintem erre is gondolni.

En sajna a babaholmikkal nem tartok sehol.Illetve sokmindnunk van, csak semmi nem a helyen es rendbe teve:( Remelem jovo heten mar azzal evekenykedhetek!
Vendég
 


Sziasztok Csajok,
Én már olvasgatom 1 ideje ezt a forumot csak még nem csatlakoztam be eddig. Én is Uzsokiba szülök várhatoan Gyarmatihoz járok , 36 betöltött héten járok és kis Zsombit várjuk a férjemmel nagyon már.
Most ez a holnapi dolog engem is érdekel akarok is menni 5től mindenképp csak azt nem tudom hogy fél 3tol pontossan mi lesz milyen előadás vagy mi?
mert 5től ha jól értettem akkor az eddigi előadások összefoglalása lesz.
Sziasztok,
Enci
eniko75
 
 



Sziasztok!

Évi: Nagy mákod van Zétivel! :lol:
Pszichológus csaj: Tényleg nagyon rendes, hozzám többször is benézett a bent töltött 5 nap alatt, hogy minden rendben van-e.
Kati: Nekem is az jött le, hogy valami nem oké a doki körül. Ha nem bízol benne vagy valamiért nem szimpi, akkor még most sem késő váltani. A dokidat én sem ismerem, Uzsokiról pedig jó a véleményem (vizesblokkot leszámítva).
Timi: Szerintem anyukádnak tök igaza van - totál meg fog változni az életetek, más dolgok lesznek a fontosak és ráadásul mindez majd természetesnek fog tűnni. Nekem ugyan néha hiányzik a régi életünk, de Lucuért megéri lemondani róla. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok ma :D
Én reggel CTG-n voltam az Uzsokiban, aztán az Állatkerti játszóházban a Születeés hete 3 előadásán (szpotatás, homeopátia, könnyű szülés). Nagyon jók voltak, bár kicist beparáztam a szüléstől, meg a gátmetszéstől :( Valaki meg tud nyugtatani gátmetszés terén?Azért megyek pénteken is az Aranytízbe!

Anyjuk! Nem felejtelek el megszólítani, majd leslek, nehogy elmenjek melletted. Kiatratás!Még mi is a 7végén rendezzük át aszobákat, és én is csak ezután rendezem össze a kisruhákat!

Gratula Zéti babához, nagyon cuki!Jó, hogy ilyen jó gyerek!

Holnap 12-től megyek a szülőszobás dologra. Vera! Szerintem találkozzunk fent, az UH előtt. Az jó?

Enikő!Üdv közöttünk. Én is Gyarmatihoz járok :D Remélem Te is elégedett vagy vele, eddig legalábbis! Holnap 15h-től alatatódal tanulás, relaxáció, meg előadás lesz. Szerintem gyere!

Tündi!Jó, hogy Violettával le tudtad zsírozni a dolgot

Holnap akkor többen találkozunk!

Jó éjszakát nektek! :D :D :D

Melus

Kép
melus79
 
 


Kati, csak amennyiben Siófokon jártál középiskolába :D .
Csajok, ugye majd tudosítotok az utolsó előadásról :lol: ?
előre is köszi!

Kép
chesther
 
 



Vera! A 2.emeleten rögtön a lépcsőnél van az UH. De szerintem sokan lesznek ott, biztos nem tévedsz el. Meg bárki megmondja szerintem, honnan indul a kör :D Majd a fényképedről megtalállak!
Jó éjt mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


eniko: ma 5tol nem az eddigiek osszefoglalasa lesz! Az a szuloszoba latogatas utan fel haromig lesz. Annak fuggvenyeben mennyi az erdeklodo es hogy hany szakember er ra. 5tol a zaro eloadas lesz a pszihologus tartja.
Vendég
 


Sziasztok!

Van jó hírem! Nem tudom, mennyire emlékeztek rám, mert nem jövök túl gyakran, bár mindig olvaslak titeket :D Tegnap voltam a nőgyógyinál, a haematoma felszívódott, a méhlepény rendben, a baba úgy ficánkolt, hogy csak na, a kezével lökte el magát a méhlepénytől, "felállt", ült, integetett, hihetetlen cuki volt, 10 cm és 15 hetes 6 napos volt tegnap!
Annyi fura van az egészben, hogy a doki mondta, hogy a méhlepény mindkét oldalon van, mindkét oldalon tapad és hogy ez nem baj, majd a méh mérete változik és a méhlepény is vándorolni fog még. Nem igazán értek ehhez, remélem oké a dolog!

Amúgy még korainak érzem a szülésfelkészítő és egyéb programokat magamnak, nem tudjátok, nyár végén vagy ősszel kezdődnek újak az Uzsokiban??? Mert azokra már mennék, most még időm sincs, mert megyek vissza újra melózni, most hogy minden rendben volt!
Szép napot mindenkinek!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Nusildi: Örülök hogy minden rendben van.

Csomag: Én még semmit sem rakottam össze. Remélhetőleg
jövő héten költözünk a másik lakásba és akkor már be tudok
rakodni mindent.


Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok Lányok!

Bár ahogy látom ma senki sem lesz nagyon, mert mindenki előadásokon van. Bezzeg én meg dolgozom :evil:
De már nem sokáig! CSak azt sajnálom, hogy ezekről a dolgokról most lemaradok.

Évi!
Zéti babához gratulálok, és nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen jó kisfiú. Vigyázzatok magatokra :-)

Ildi!
Tök jó, hogy minden rendben van ... örülök!

Hajni!
A csomaggal még én is várok egy kicsit. Főleg mert olyan cuccokat is betennék amit még használok. Nem akarok feleslegesen 2x -3x pakolni.

Lányok!
Kimerítő előadást várok ám tőletek csütörtökön, hogy mi volt ma :-)

Na pusza mindenkinek megyek kajcsizni.

Ja, tegnap voltam dokinál és az első alkalom volt, hogy megdicsért, és semmiért nem szúrt le :-) Az új cukor eredményemre sem mondott semmit, azt mondta, hogy ez normális. Meg a 3 hét alatt fél kilós hízásomra is azt mondta, hogy szépen csinálom a diétát és örül. Pénteken UH. már úgy várom, hogy lássam a picit :-))

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Hajni, jó pakolást!

Ildi, örülök, hogy minden rendben :D

Timi, megnéztem a képeidet! Nagyon csinos vagy. Szerintem nagyon látványos, ahogy a 16. hét után elkezdett nőni a pocid.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Szia Anikó!

Köszi, szerintem is látványos ahogy hízom hasra :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Már nagyon régen voltam erre, de olvasgatom ám néha mit írtok!

Melus mi volt a többi előadáson? Mivel paráztattak be a gátmetszéssel kapcsolatban? Én annyira sajnálom, hogy nem tudtam maradni, pedig a szoptatásos előadás nagyon érdekes volt, rengeteget tanultam.
Holnap nem megy valaki véletlenül a 10 órási előadásra? A támogatásokrólo lesz szó. TGYÁS, GYES stb. Én sajnos nem tudok menni, de nagyon érdekelne.

Benettke nagyon gratulálok a babához, gyönyörű baba!
andaka
 
 


Sziasztok,

Hat kepzeljetek nekem is akkora a hasam, mint Adammal 6 hos koromban. Mindenki ledobben, mikor mondom mennyi idos vagyok, es sajna ez meg nem a baba. Pedig annyira probalok nem zabalni, de eddig orultem, ha volt itthon valami , nem hogy meg valogassak.
Szerencsere ugy tunik, hogy naprol napra jobban vagyok, most probalok terhestornat szerezni es mostmar jobban odafigyelni mit eszek. Adival 16 kilot hiztam, 12 ment le 2 hettel szules utanig, aztan meg felszedtem a szopizas alatt 4et hozza, szoval 8 kiloval voltam tobb, mint terhesseg elott, amit most januarban le is adtam.
Tehat nallam mukodott a 9 honap oda, 9 vissza elmelet.(a szomoru, hogy eredetibe volt 8 kilo tulsulyom :( - az maradt)

Ami most a bokkeno, hogy most nyarra esik a terhesseg es nem tudom Ti hogy vagytok, de en mihelyst teherbe estem, egy vizilonak erzem magam :(

Es tegnap neztem furdoruhakat es ehhez kapcsolodna egy korkerdes(pls. help)....Ti kismama furdoruhat hordtok? Csak mert nekem akkoranak tunik, hogy egy egesz kelmeboltot nyithanek, ha megveszek egyet. Viszont a regiben mar nem nyujthatok valami "szep" latvanyt. :roll:

Kép
Kép
angelke
 
 


3 labda van a vajúdóban, ebből 2 egyforma, a 3. kisebb. Egy hete néztem meg a szülőszobát.
Viszont az nekem nagyon tetszik, nem tudom máshol ez hogy van, de rögtön a szülőszoba melletti szobában tisztítják és ápolják le a babát, így nem viszik messzire.

Szoptatásról itt nagyon sok érdekeset olvashattok a füzetekben:
http://www.lll.hu/leche
Ezek azok a füzetek Melus, amiket ott megvásároltunk. :D
andaka
 
 


Halihó! :D
Jó sokáig nem tudtam jönni.14.-én délelőtt elkezdett szúrni a hasam egy ponton és a dokim berendelt a kórházba.Úgyhogy 1 nap híjján 2 hetet bent is töltöttem(27.-én jöhettem haza).
Semmi extrát nem csináltak,csak egész nap feküdtem,meg tablettába kaptam a magnéziumot.
Azért is fogtak bent,mert kicsit továbbnyílt a méhszájam és még faros a kislánykánk.A doki azt mondta,hogy ha estleg megfordúlna,megrepeszthetné a burkot,maga elé sodorhatná a zsinórt és életveszélyes állapot lépne fel-amit jó lenne ha ugye nem otthon történne,főleg,hogy akkor a 33. hétben voltam és igencsak koraszülött lett volna Barbara.
Szemtanúja voltam egy nagyon rossz dolognak is: pont mellettem folyt el egy 33 hetes kismaminak a magzatvize.Szegény ott zokogott,és átszállították egy másik kórházba és másnapra mondták,hogy meglesz a babája(már kapta a szteroid szurit).Még jó,hogy pont bent volt a férjem és megtudott nyugtatni.
Egyébként rossz tapasztalattal szerencsére nem gazdagodtam-kivéve a kórtermünkhöz tartozó fürdőét.Az katasztrófa volt-de ugyebár ide bejártak a látogatók is és mivel helyhiány volt-jó pár már megszűlt anyuka aki veszettűl igénytelen volt....
Szerencsére a társaságom jó volt-mármint a szobatársak-a végére nagyon összeszoktunk-így jobban ment az idő is.
Találkoztak a pszihológus nővel is,tényleg nagyon szimpi-kedves nő.
Én ha majd tehetem,szeretném kérni a fizetős szoba valamelyikét,mert pár napra azért kifogtam egy olyan nőcit,aki egész éjjel úgy horkolt,mint egy vaddisznó,volt,hogy szemernyit sem tudtam aludni tőle....Szülés után meg nyugalomra vágynék.
Ahogy írtam is,a kismanónk még mindig faros és már nem sok ideje van,hogy befordúljon.Ha meg nem-akkor császár lesz-bár tartok tőle,hogy előtte be kell feküdnöm jó pár nappal...

Marjan: Gratulálok a kicsitekhez!!! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!!! :lol:

Remélem mindenki jól van,nagyon visszaolvasni nem tudok,mert a héten még próbálok pihizni,meg hamar elfáradok már.

Holnap megyek a 2. CTG-re...

Kép
m.eri
 
 


angelke én a Törökbálinti Intimissibe vettem egy egybersézes fürdőruhát nem volt 4000 forint. Kényelmes és még fiatalos is. És én ettől is kibuktam,hogy egyberészes fürdőruhába kell lennem.
andaka
 
 


Timi,
ne használd a hízás szót, mert nem illik hozzád!

Andaka, gyere nyugodtan többször. Nem akarsz vonalzót csinálni?

Angelke, tőlem megkérdezték a hétvégén, hogy mikor szülök :oops: Azt hiszem, hogy vissza azt a 9 hónapot simán igénybe veszem én is.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Megpróbálom beszúrni a vonalzóm.
http://babafalva.hu/tickers/tgn.png
andaka
 
 


andaka
 
 


<a href="http://babafalva.hu"><img src="http://babafalva.hu/tickers/tgn.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/></a>
andaka
 
 


Kép
andaka
 
 


csak sikerült :D

Lányok itt az Uzsokiban mi a szokás? Ha megszületett a baba és te is jól érzed magad, akkor mennyi idő után hozzák vissza a babát?
andaka
 
 


Andalka,

Elso nap csak szopizni hozzak ki, aztan masodik naptol veled lehet.
En kertem, hogy maradhasson velem par ora mulva, de azt mondtak, hogy meg meg kell figyeljek, aztan 1 ora mulva kinn talaltam a folyoson a apjaval.... Most asszem jobban fogok ragaszkodni az akaratomhoz. Volt valaki akinek kiadtak hamarabb? Tobbedik gyereknel esetleg?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Andaka bocs a gepeliseert :)

Kép
Kép
angelke
 
 


Lehet, hülye kérdés, de amikor megszületik a baba, mikor hozzák először, hogy megszoptasd? És segítenek annak, aki bénáskodik?
Amúgy mindenképp bent kell lenni 5 napot, előbb nem engednek ki?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Én is nagyon szeretném, ha velem lenne, de leginkább azért, hogy a cukros vizes etetéseket elkerüljem. Erről hallottatok valamit?
andaka
 
 


Ildi,

Nagyon orulok, hogy jobban vagy. Szules utan, ha a baba jol van, akkor meg a szuloszoban hozzak neked szopizni. Ha nincs minden rendben (pl. nallunk elhuzodott a kitolas, baba nagyon elfaradt elvittek inkubatorba melegiteni), akkor a kovetkezo szopi idokor (7:00,10:00,13:00,16:00,19:00,20:00). Mindenki azt mondja, hogy segitenek (nekem nem segitettek, pedig kerdeztem, de amugy mindenkinek akitol hallottam), sztem attol fugg ki a csecsemos. Erzsike a fonover(asszem, a nagydarab), elso megitelesre eleg mogorva, de nekem vele volt a legpozitivabb tapasztalatom es tolle kaptam a legtobb hasznalhato informaciot es tamogatast.

kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti (angelke), köszi az infót, tudom, ezek majd jönnek maguktól, de néha úgy érzem, tök béna leszek, pedig még sehol sem vagyok :lol: Először legyen rendben minden, legyen kit megszülni, legyen egészséges, aztán a többi már jön magától :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok.
Nagyon jó volt a születés hete az uzsokiba és még a szülőszobába is be tudtunk menni. Nagyon szupi minden itt úgy hogy tuti itt fogok most már szülni. Már alig várom. Bár volt egy két dolog amivel nem értettem egyet de azokat el lehet viselni

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Ez nagyon jó hír, hogy még a szülőszobán meg tudod szoptatni a babócát. Tegnap mondták, hogy a szülés után 1-2 órán belül jó megszoptatni a babát, mert akkor még benne van az ősi reflex. Tehát könnyebben megtanul majd szopizni. Vagy valami ilyesmit mondtak. :)

Kép
andaka
 
 


Vera,

Mivel nem ertesz egyet, tudnal mondani 1-2 dolgot? Csak mert lehet tavaly ota valtozott 1-2 dolog amirol nem tudok.Koszi.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok Lányok!

Milyen sokat írtatok délután :-))

M.Eri!
Nagyon sajnálom, hogy pont a vége felé kellett befeküdnöd a kórházba. Remélem a baba meg fog fordulni magától és nem kell császározni. De ha nincs más megoldás ne szomorodj el, a lényeg hogy ne legyen semmi bajotok. Kitartást!

Vera!
Igen, engem is érdekelne, hogy mi az ami nem tetszett vagy mi az amivel nem értettél egyet?

Fürdőruha: Minket most az a veszély nem fenyeget, hogy nyaralni indulnák :-) így semmi ilyet nem veszek. Meg remélem mire jön a szezon már meg is szülök. De nem tudom ... szerintetek gáz egy kismama kétrészesben?

Szoba kérdés: Én egyre jobban azon vagyok, hogy egy 2 vagy 3 ágyasba feküdnék max. Inkább fizetősbe megyek, csak tudjak normálisan fürödni, meg viszonylag kultúrált emberekkel legyek együtt. De majd meglátom. A horkolást én sem bírom elviselni!!!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ja igen, ez a kórházból haza engedés is elég furcsa. A barátnőm most szült múlthéten kedden 0 óra 10 perckor és már csütörtökön kora délután otthon volt a picivel. Valószínűleg a 4 napos hosszú hétvége miatt engedték hamarabb haza. Meg persze mert kérte is, hogy ha nem muszáj ne kelljen feleslegesen bent feküdnie.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Andi! Akkor mégis kislányka lesz :D ? De jó! Zsófia szép név! A cokros vizet azért adják, mert a kicsi vércukra lemegy a születést követően, a víz meg azért is jó, mert nyáron a nyga melegben, ha 1-2 napig még nincs teje az embernek akkor ne száradjon ki. Ezt mondták. És ugye mi nyáron fogunk szülni, a nagy melegben... Milyen a fürdőruha, amit vettél? Ilyen egyberészes vagy különrészes és a felsője meg ilyen bövülős-lebernyeges vagy hogy mondjam? Törökbálinton ott az outletes részben vettétek? Mi is mennénk wellnesezni, meg még nyaralni is tengerpartra, de tartok tőle nem nyújtok így se úgyse valami bizalomgerjesztő látványt :oops:

Képzeljétek, lehet, hogy végre sikerült találnom szülésznőt - holnap megyek terheléses cukorra, és akkor kiderül minden.

Melus, végül kaptatok ágyat abban a színben amit kerestetek? Végül meg tudtátok nézni múltkor a szülőszobát? Mi volt a benyomás?


M.eri nálad, vagy annál a kismamánál volt valami előjel, hogy problémák fognak fellépni? Örülök, hogy veled mostmár minden rendben :)

Kép
chesther
 
 


Na szóval.
Nekem a beöntés borotválás nem tetszik d elfogadom. Bár majdnem vitába száltam a szülésznővel amiatt hogy mondta hogy a beöntés miért jó. Jobban elősegíti a fájásokat stb. nem akartam mondani neki hogy az elsőnél csináltak és másfél óra volt a kitolásom. a többinél meg nemcsináltak és cakkum pakk a leghosszabb szülésem 4 óra volt a legrövidebb meg 3/4 óra volt. A lábakat kengyelbe rakják amitől tudom hogy én nem tudok úgy szülni így megkérdeztem a tanárúrtól hogy kötelező e mert én ugye nem az első gyereket szülöm és mondta hogy megbeszélés dolga. Na majd kivi lecek.
nagyon szép gyönyörű a szülőszoba bár tényleg műtő jellegű a zöld csempe miatt. Zuhi lehetőség van és nagyon forszírozzák is hogy sokat zuhizzunk ott.
a vágást is kérdeztem hogy nekem ez az 5-ik babóm lesz és az utsó 3-nál már nem vágtak hogy nagyon nem szeretném ha itt is vágnának mert úgy látják és meg se próbálják annélkül megy e . Mondta hogy ezs zülésznő függő de inkább a gátvédelemre figyelnek. Na majd ezt is meglátjuk. Csak egy személy lehet bent veled. Nekem a Balunál ott volt egy nagyon jó barinőm is. De ezt is túlélem. Az nagyon jó hogy 6! pelust adnak egy napra ami nagy szó mert máshol csak 3-at. Kérték hogy popsitörlőt meg takarót a picinek vigyünk mert azt nem tudnak adni vagy is a takarót csak egyet és lehet hogy az nem elég.
Szülés után is lehet zuhizni ott bent és nem katéteres pisit csinálnak hanem hogy magadtól pisilj. Sajnos ha kékfény alá kell rakni a babót csak inkubátoros lehetőség van itt nincsen a kékfény ágy. És ha nagyon sárga a baba akkor nem veszik ki még szopiztatni sem hanem a lefejtet adják oda neki cumisüvegből. Ha úgy itélik meg akkor a baba születése után 48 órával adnak neki tápszert. Erőltetik a cukrosvíz itatását mindenképpen hogy ha nincs még tej másnapra akkor azt adjunk neki.
Hát dióhéjba ennyi.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Kép
sahli
 
 


Jahh és az lemaradt hogy ha 0-8 óráig szülsz pl 1-én akkor 5-én mehetsz haza. a 8- délig szülőknél meglátják még hogy ők is 5-én vagy csak az utána levő nap. És az ezután vagy is a dél után szülők meg 6-án mehetnek haza.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Szia Vera!
Köszi a kimerítő helyzetjelentést :-) Hát az elmondottakból nagyon sok új infó. Úgy látszik nem mindent mondanak el a kismamáknak, vagy még a fórumon nem került szóba ...
Pl. én úgy terveztem a szülést, hogy anyum és a férjem is ott legyen. A férjem ugye evidens, hogy miért, anyum meg ott dolgozik a neurológián egy emeleten a szülészettel ... gondoltam, neki nem tart semmiből, hogy átszaladjon és ott legyen mellettem. Na mindegy, mondjuk ezt még én is kifogom bírni.
Ez a benttartás dolog is elég hosszúnak tűnik, amint látom ragaszkodnak a 4-5 naphoz.
A többi dologgal nagyjából tisztában voltam. Ez a kengyel olyan mint a nőgyógy. vizsgálaton? Hm ... nem is tudtam, hogy ilyen van a szülőágyakon. Egyébként az a cucc nekem sem szimpi :-)

Na, jó éjszakát mindenkinek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok Lányok!

Ahogy már Vera is írta, tényleg jó volt a mai nyílt nap, engem is megnyugtatott a szülőszobás látogatás, meg a doki is aki velünk volt (sajnos a nevére nem emlékszem).

Eszter: megkérdeztem Lázár Évát, csak szept.ben fog újra indulni a szülésfelkészítő. Igen, egyébként sikerült az RS-ben vennünk ágyat, majdnem olyan színű, amilyet elképzeltünk, és nem is volt vészes az ára!A mai záró ea is jó volt, lelki oldalról közelítette a szülés utáni életünket

Andaka: jó volt a homeopátiás előadás és utána a szüléssel kapcsolatos ea is. A gátmetszéses dolog nekem már sok volt, képek+rajzok, én elég vizuális vagyok, meg már fáradt is voltam, lehet hogy rosszul vettem, meg a már szült anyák mondtak nagyon rémisztő dolgokat. Olvasd el a születés hete honlapján az ezzel kapcsolatos cikket, én is el fogom!
Pénteken az aranytízbe megyek csecsemőápolás és szoptatás kapcsán.

Megyek aludni, ma is elfáradtam!
Üdv, :

Melus

Kép
melus79
 
 


Bizony chester :D úgy néz ki, hogy kislányka lesz mégiscsak :shock: remélem többet nem gondolja meg magát ez a gyerek :D most már elkezdtem csajos dolgokat is vásárolni.
Azért vagyok annyira a cukros víz ellen, mert elmondták tegnap, hogy az anyatej a babábanak nem tudom melyik részében kialakít, egy védőréteget, ami védi a babát az allergén anyagok ellen és ezt a cukros víz könnyen lemarja.
A másik problémám ezzel kapcsolatban, hogy cumisüvegből adják ezt a picinek és erről is volt szó, hogy sok baba azért nem tud szopni, mert más mozgást végez mikor a mellet szopja és mást, amikor a cumit vagy cumisüveget. Ez bezavarja a babát, és a pár napos baba,aki gyönyörűen tud szopizni, az megzavarodik és bénázni fog a szoptatásnál. És ezt már korábban barátnőmtől is hallottam és ő ezért is itatja babáját kis/nagykanálból illetve már pici kortól pohárból. Ami nagy bénázással jár, de azt mondta megéri.
De ezekről lehet is olvasni azon az oldalon amit előbb beszúrtam.

Egy hete szerdán voltam vérvételen, annak az eredményét Csapónak küldik, nem tudjátok? Chester te tudod?

hogy kell a vonalzót úgy beszúrni, hogy ne kelljen minden alkalommal belépni a freemailomba?
andaka
 
 


Chester! Szülésznő! Ezek szerint CSapó neked is mondta, hogy válassz. Nekem Vera azt mondta megnézni kik lesznek augusztusban beosztva és majd keres nekem valakit.
Jön valaki 15-én Csapó magánrendelőjébe?

Igaz, hogy május 1-től fizetős lett az Uzsokiba a 4D-s UH?
andaka
 
 


Én is elköszönök, még csak most végzek a munkába :?
Szép álmokat kismamák és kisbabák és anyukák! :D
andaka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?