Új privát üzeneted érkezett!

Anita!!!

szuper ötlet a fotó, annyit változott a bonitám, alig lehet ráismerni!!!

Kép
dytt
 
 


Dyt , bébikomp

Ne haragudj, remélem nem esik rosszul amit írok, de én úgy tudom nem tesz jót, a legtöbb orvos ellenzi. Nekünk nem lesz, ez biztos.
Állítólag a rossz tartás, görbe láb, stb. lehet belőle. Azt viszont elhiszem, hogy élvezi. Nagyon érdekes lehet neki. :) Mindenki döntsön ahogy gondolja. Az biztos, hogy én Apornak semmit nem tanítok, ami a mozgásfejlődéssel kapcsolatos. Mindent tudni fog, amikor megérett rá az izomzata. 5 hónapos korától fordul mindkét irányba. 3 hónapos korban már az oldalára fordult és nézelődött.
Azt hiszem valaki tett fel egy jó cikket a mozgásfejlődésről. És abban is az volt, hogy semmit nem szabad erőltetnünk.
Apor most ott tart, hogy ma négykézlábra állt. :) Többször, de csak egy pillanatra.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt, örülök, hogy tetszik. :) Akkor én teszek is fel képet. :)


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Ja és Bonita is nagyon aranyos! Mindegyik baba annyira szép! :)

Apornak nagyon hosszú volt a körme, látszódik a túlhordás.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hali!

Hűűűű, ezektől a csajos sapis képektől teljesen elolvadtam:-))) Ágnes a kismanó, is nagyon arin kukucskál:-)))
Ágnes én is úgy tudom nagyon jó dolog a hintázás:-) bár én nem terhesen tudtam, hanem utána. Nálunk van is bőven:-)))) okosodunk?:-))) egyre több dolgot megtalál amit kérdezek, hihetetlen. Este egymás kedvére csobogtak Barnival a kádban, viccesek voltak. Apja jött be érte, és kérdi, Te már ezt is tudja:-))

Dyt, én nagyon bébikomp"ördögszekér" ellenes vagyok. Majd kerítek is vmi cikket. Még annó tesom okított ,hogy Ő miért nem használta... Egyébként ez is az idegrendszeri fejlődéssel függ össze. A másik meg amit írt Anika is. Az egyik bnőm kislánya még mindíg befelé teszi a lábfejét, és ez is lehet a ludas abban. Persze így van, mindenki eldönti, attól baja nem lesz, ha belteszed játszani, a gond ott kezdődik, ha közlekedik vele. Persze nagyon izgi új dolog. Nekem is a hintában imád lenni, ha a tálcát felrakom, mert ott bigyózhat rajta:-))) Drienn, neked is szereti??? Na ott nekem is felül magától, de tényleg igaz lehet, ha már maguktól megy, akkor csak nem lehet gond.

Babuci, én is csodálkoztam ezen. Asszem tojássárgáját is 8 hótól ajánlják, sajt túró 7-9hó,glutén 1 év,zsiradék 7-8hó,hús 7hó, káposzta hüvelyesek 1év. A védőnőnk adott egy jó kis listát erről . Na az ő leírása alapján a tápszereseket is 6 hósan kell hozzátáplálni. idézve
"Hat hónapos kor előtt a csecsemő emésztőrendszere még éretlen az anyatejen kívül egyéb táplálék feldolgozására. A tápszeres kiegészítés a mesterséges táplálásra való átállás és a szilárd táplálék korai bevezetése következtében gyakrabban alakulnak ki felsőlégúti megbetegedések, középfülgyulladás, hasmenés, húgyúti fertőzések, ekcéma, asztma, allergia. Az allergiára hajlamos családokban az anyatejes baba érzékennyé válhat a tehéntejfehérjére, ha az újszülöttosztályon az első hármom nap során akár egyetlen üveg tápszert is kapott.
Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztőrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztőenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak, és segítik a szoptatott babát, abban, hogy könnyebben megbírkozzon az első falaltok feldogozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a fél éves kort, mielőtt újabb ételekkel ismertetnénk meg."

no, ez az amit Ő írt, csak érdekesség képpen bepötyiztem. Mennyire jó, hogy mindenki mást mond, nem??? :wink:

Na kérem, ha egy pasi vásárol.... ááááá, írtam hogy api vásárol bébikaját. Mondom mit vegyen a nagykerből, hipp kaja, cukor nélküli gyümi, zöli, néhány üveg mindenből. ERRE:::: vesz kecskemétit, mindenből egy kartonnal!!! áááá a hajam hullik ki, és persze majdnem midegyikben van cukor, azért nem gondoltam volna. Na, evvan, ezt fogjuk enni ., baja nem lesz, de jobban örültöm volna nem ezzel kezdeni. :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anika nagyon jó a kép!!! Milyen kis csöpp volt. Én úgy gondoltam, kellene egy olyan amin egy napos kb., aztán egy mostani friss alatta:-) így tényleg szembetűnő a változás nem?Na én is keresek:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Hát én már adtam Csabinak krumplit meg reszelt almát is 5 hónapos korától, a védőnő útmutatásai szerint. Talán tényleg nem kellett volna. És azt az időmet is sajnálom, amit elpepecseltem a konyhában a krumplikkal.

Anika, tényleg ügyes vagy, hogy ilyen jól bírtad anyatejjel! Én is bevállalatam volna szívesen még pár plusz kilót, hogy 6 hónapos korig ne kelljen tápszert adni Csabinak. :)

Bonita nagyon aranyos a fotókon, főleg amelyiken hasal! Bébikomp nálunk nem lesz. Dytt, az a fontos, hogy a lehető legtöbbféle térbeli mozgásformát megtapasztalja és gyakorolja a gyerek. Ha bébikompban ül, sokkal szűkebb a mozgáslehetősége, mintha a földre teszed. Meg kell tanulnia kúszni, mászni: ez nehezebb feladat egy babának, mint bébikompozni, és így jobban is fejlődik tőle! Azzal teszel neki jót, ha teret biztosítasz neki a mozgáshoz.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ennyit fejlődtünk :D
Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép Kép
akkor küldök én is. Hihetetlen mennyit fejlődtek.
Bébikomp. Sztem nem jó ötlet. De ha annyira élvezi, napi öt perctől nem biztos, hogy dongalábú lesz. Kérdéses viszont, hogy ha öt perc után kiveszed nem kajabál e nekikeseredve...
Voltunk házassági évfordulózni! Nagyon jól éreztük magunkat! Már hiányzott az hogy kettesben legyünk a férjemmel! Voltam fodrásznál, kozmetikusnál, kiöltöztem, sminkeltem! Férjem meg is jegyezte a maga romantikus módján! Na új csajom van... :? :D

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tünemények a kiscsajok. MEg lehetne zabálni őket.

DAni 3180g-ral születtet, most 7400g körül van, de ma megyünk a tanácsadásra ott majd pontosítják.

2007. december 1.: Kép

2008. május 5. Kép
fesan
 
 


Sziasztok!


Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

mennyi csudaszép képet tettetek fel. Csak ismételni tudom magam, minden baba gyönyörű :)

Berti nagyon taknyos :cry: Szerencsére jól érzi magát, nem lázas, még csak hőemelkedése sincs, de dől a cucc belőle. Éjjel fent voltunk párszor :roll:

Amúgy is kész vagyok ettől a keléstől, mert iszonyú hogy 100-130-akat eszik csak és ezért 7x eszik egy nap, ebből kettő éjjel. Szerintem ez egy 8 kilós ennyi idős babaánál nagyon gáz, de nem tudom a megoldást. Most is este 9-kor 100 ml, éjfélkor 130 ml 1/2 4-kor 100 ml, aztán 7-kor kelt, akkor meg nem éhes a csuda érti, 8-kor szokott enni de még akkor is csak én eröltetetem.

Ágnes!

Szerintem a Dévény hat. A ringatás is tényleg jó, kell az idegrendszer fejlődéséhez, ezért is jók a hinták, ringatók.

Dytt!

Én ebben sem vagyok szélsőséges. ha szert benne lenni napi nem túl sok időt kicsit miért ne játszana. Emmának rugós hintája volt, imádta, bár nem túl sokáig hazsnáltuk mert utána ha elindul úgyis az az érdekesebb. csak sajna itt ahol most lakunk nincs olyan ajtófélfa amire ezt rá lehet szerelni, ezért most épp valami hasonlót keresek Bertinek aminek saját kerete van, csak sajna ami nagyon tetszik piszok drága, de találtam egyet ami ugyan egy kicsit kevésbé tetszik de megfizethető. Ez is olyna mint egy bébikomop, de nem tud vele menni csak ugrálni benne.

Berti amúgy is egyfolytában ugrálni akar, hihetetlen, ha kézbe veszem és a lába a földet éri már rugózik is és kacag. csak a mi kezünk nem bírja. Végülis úgy vagyok vele hogy azt a 5-10 percet ebben rugózza, nem pedig az ölemben az nem hsizem hogy károsabb. Az meg hogy dongalábat okoz, az szerintem nem igaz, most Berti miatt dongalábban kiműveltem magam, ahhoz szerintem napi 12 órát kell benne töltenie egész pici korától.

Ágnes!
Nem semmi hogy előre hajol:) Berti azért hátradőlve marad, de nem fekvő pozícióban, hanem félig ülve. Mondjuk a fürdető karikában kb így ül ő is, de nem hiszem hogy az a 2 naponta 10-15 perc annyira megterhelné.


Babuci!

Én azért várok a joghurt, túró, sajttal még, legalább 7 hónapos koráig, általában a legoptimistább ajánlások is 7 hónapos kort írnak, pl az oltási könyvben is. Főtt tojássárgáját meg 8 hónapos kortól.

Era!

A glutánt viszont szerintem előbb lehet adni, ha nincs lisztérzékeny a családban, én már néha adok neki, jó nem minden nap. Azt az összes nekem meglévő táblázat simán írja 6 hónapos kortól. Pl az oltási könyv is, úgy írja 6 hónapos kortól hogy gluténments gabona, majd egyéb gabonafélék, tésztafélék. Nem emelik ki hogy a glutánt csak x hónapos kortól.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Fogyókúra: én is elkezdtem, kb. egy hónap alatt már harmadszor. :D De most kitartó leszek! Két évvel ezelőtt három hónap alatt le tudtam fogyni 12 kilót, most csak 5-6-ot kell. Végülis nem viszem túlzásba, mindent ehetek, csak kisebb adagot, édességet, kólát nem és este 6 utána már semmit. Most, hogy így hivatalosan bejelentettem, már tuti nem hagyhatom abba. :?

Hinta: a tv-ben hallottam nemrég, hogy milyen hasznos a babáknak, mert segíti az egyensúlyozási képességük kialakulását és ez segíti őket, hogy később ne legyenek tanulási nehézségeik. Azt mondták, hogy bármeddig benne lehetnek, mert érzik a babák, hogy mikor elég. Mondjuk Lilla max. 20 percet van el benne egyszerre.

Bébikomp: nekem az ortopédus annyit mondott, hogy "bébikompot soha", így nem lesz.
Vendég
 


Berti egyáltalán nem hasonlít már magára :lol: Kép Kép Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szóval ez a hinta. imádta, de mondjuk tény, 8 hónaposan kezdtük használni és kb 2 hónapig használta mert 10 hónaposan ő ment.

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép És kutyát is lehetett belőle molesztálni:)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anika! Egy rugóra jár az agyunk! :) Pont tegnap néztem meg én is Zizi régebbi képeit, hogy mennyit változott, és gondoltam is rá, hogy majd feltöltöm :D :D Amúgy Aporra simán rá lehet ismerni, a szemei nagyon jellegzetesek, de a többi babáról is elmondható, hogy azért rájuk lehet ismerni.
Ez egy két napos kép, milyen picike volt:
Kép

Ez már otthon készült, de még itt is több haja volt, mint most:
Kép

Igen nagyon ügyes és egyben szerencsés is vagy, hogy fél éves koráig kizárólagosan tudtad szoptatni Aport, szerintem mindenki így tervezte eredetileg, de hidd el, hogy ez nem csak elhatározás kérdése. Nekem rengeteg előtejem volt a terhesség alatt, így hatalmas önbizalommal mentem bele a szoptatásba, mégis elég hamar hozzá kellett pótolgatni. Nem sokat, de kellett. De ezt már többször leírtam.
Melyik ruha tetszett Zitán a cicás? Igen, nagyon aranyos, a férjem vette neki önállóan! Viszont, mint ahogy az a képen is látszik, már rövid az ujja, úgyhogy valószínűleg tegnap volt rajta utoljára.

Babuci! Ne haragudj, de annyira jó, hogy legalább Hannácskánál több hajunk van :lol: Ezért is jók a sapik, mert így nem látszik a kis kopasz fejük, és így lehetnek igazán csajosak. Zitának pont ilyen meghatározhatatlan szemszíne van, mint Hannának, mi arra tippelünk, hogy barna lesz, de még bármi lehet, mert minden színből van benne.
A tejterméken nekem is kikerekedett a szemem, én biztos, hogy nem fogok neki 1 éves korig adni, sőt lehet tovább sem, mert Zizi ugye hajlamos a tejallergiára. Tejet meg csak 3 évesen fog kapni. Úgyis te döntöd el, hogy mit adsz neki, de minek ezt a tejtermék dolgot elkapkodni, annyi minden mást ehet.
Ezt az álometetés dolgot leírnád pontosan, hogy hogy is csinálod?

Mennem kell, a manó nyökörög. Nem is értem, még csak negyed 10 van, 11 előtt nem szokott felébredni :roll:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Nálatok azért más, ez a tejtermék dolog, mert Zita érzékeny rá úgy tűnik. De alapesetben 7 hónapos kortól a savanyított tejtermékek bevezethetőek, túró, natúr joghurt főleg, ezért is hoztam példának az oltási könyve stáblázatot, mert az elég szigorú szerintem és még ott is ezt írják.

Szóval a másik végletbe sem kell átesni. Persze nagyon figyelni kell új kajcsi bevezetésekor. Mivel Berti nem mutatja jelét szerencsére tejérzékenységnek (Emma pöttyösödött a nem HA tápszertől) én 7 hónapos kora után a joghurtot keverve gyümölccsel biztos megpróbálom majd.

A husit meg 6,5 hónapostól írja ez a táblázat, és az is nagyon fontos szerintem, szürkeállomány fejlődőséhez kell azt olvastam, és csirkére, pulykára pl senki sem allergiás az tuti. A hallal kell vigyázni, azt én nem fogok adni csak soká, mert arra sokan allergiások.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Most olvastam vissza, hogy hülyén írtam le. Nekem is azt mondta, hogy most már lassan ki kell alakítani azt a napirendet kajálásban amit leírtam, de kb 3 hét alatt. Aztán váltunk tápot is (Milumil 3-ast - azért így váltjuk, mert mondta, hogy nem az a lényeg, ami rá van írva, hogy hány hónapos kortól, hanem súlyfüggő) és utána lehet majd egy kis túró, sajt meg tojássárgája (joghurtot nem mondta, de Manó sztem én is fogom neki azt is próbálni). A tojássárgája nekem is fura, azt valszeg nem fogom adni neki, de 7 hónapos korától (amit végülis a doki is mondott) fogom próbálni a sajtot és túrót no meg a joghurtot.
Már ha Hanna babus is így akarja és megeszi :)

Hinta. Szerintetek a hintaágy is ér? Mostanában nagyon sokat kint ülünk (jobban mondva Hanna fekszik ott :) ).

Bébikomp. Nekünk van kölcsönbe, de nem tudom még, hogy fogom-e használni.

Tusi. Álometetés. Ez úgy történik nálunk, hogy Hanna rendszerint már elalszik 8-9 között. 10-kor megcsinálom neki a tápit és ölembe veszem és odaadom neki. Beszippantja (most már 180-200-at!!! :D ) és aztán vállamra teszem büfizni, de szinte soha nem szokott (ezt a suttogó is írta, mert ilyenkor nagyon el vannak lazulva, szinte nem nyelnek levegőt) aztán vissza a kiságyba és alszik most már 4-5-ig.

Na megyek, mert Hannus is kelt :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Na, itt vagyok, lassan visszaalszik talán. Egy órája már tiszta vörös a szeme, tök álmos, de pár napja a nappali elalvással valahogy gondjaink vannak. Nem tudom miért, mondjuk sokat mentünk a hosszú hétvégén, sokat volt babakocsiban, lehet rászokott, hogy ott szundikál... :roll: passz

Banyus, én is úgy tudom, hogy glutén az 6 hósan mehet. Ja és múltkor elfelejtettem, hogy nagyon cuki Bazsi frizurája :)

Manó, nekünk van egy családorvos barátunk, 4 gyereke van, és ő már évek óta azt mondja, hogy 1 éves kor előtt ne nagyon adjunk tejterméket, 2 éves kor előtt pedig tejet. Tudom, hogy mindenki mást mond, de én ráhallgatok. Pontosabban nekem egyszerűbb a dolgom sajnos, mert Zizinél tényleg fokozott óvatosság kell tejtermék ügyben, így nem is kérdés, hogy várok vele, amíg csak lehet. Holnap megyek tanácsadásra, jól ki is faggatom a dokit, ő gondolom egy huszonkettedik verzióval fog előállni.

Jaj azt még akartam nektek mondani, hogy van egy ismerősöm, 3 hetes múlt a babája, és naponta 1 liter :!: :!: :!: tejet fej le pluszban. Már most teli van a hűtője. Ajánlgatja mindenkinek, már nem tud vele mit csinálni, most intézi, hogy hivatalosan leadhassa. Azért az se jó, ha ilyen bőven jön az égi áldás. Kölcsönadtam neki az elektromos mellszívómat, hogy kipróbálja, jó e neki (mert addig kézi fejővel fejt csóri), és kérdi tőlem ártatlan arccal hogy én mennyit tudok fejni vele naponta pluszban. Inkább eltereltem a szót, hülyén mutatott volna az ő egy litere mellett az én 30 milim... 8)

Dyt! A bébikompról én is csak rosszat hallottam, állítólag a kompos babáknál kimarad a mászás. Persze, ha már kaptál, napi pár perc biztos nem árt, csak nehéz lesz ellenállni, hogy ne tedd bele a gyereket gyakrabban, mert a babák nagyon élvezik, és biztos neked is nagyon aranyos látvány, ahogy cirkál benne. :D
Irigyellek bújás miatt, pont nem rég írtam, hogy Zitus nem egy bújos fajta, inkább dögönyözve lehet szeretgetni, akkor kacag is, nagyon aranyos. Bár néha fekszik az ágyon, kinyúlva, mint egy kis béka, és hagyja hogy puszilgassam, közben révedve mosolyog. Meg nálunk inkább a szemkontaktus megy, néha percekig csak nézünk egymás szemébe, nem beszélek olyankor, csak simizgetem lassan, és ő csak néz-néz áthatóan. Nagyon szép pillanatok ezek. Ha kézbe veszem, hogy megöleljem, na akkor mindig akad valami fontos nézelődnivalója, ficereg jobbra-balra rá se néz az emberre... boszorka
Akartam kérdezni, hogy Bonita hány centi, szép hosszú babának látszik. Te, milyen magas vagy? Kérdezted múltkor valakitől, de te nem írtad, csak azt, hogy nagyon magas.

Ágnes. Mostmár értem az aggodalmad, így előredőlve én sem szívesen sétáltatnám órákig. Ha Zitus így előredől mondjuk az ölemben, igyekszem mielőbb változtatni a helyzetén, mert látszik, hogy gyenge még a hátizma, a gerincére megy az egész. Tehát nálatok nem működik az, hogyha megemeled kb. 150 fokban a kocsit? Zizinel már régóta be van lógatva egy játék, azzal jól elmolyol (így kell ezt írni?), ha közben nézelődik.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci! Tuti, hogy a hintaágy is ér! És az is mindegy, hogy előre-hátra vagy oldalra hintázik.
Vendég
 


Tusi!

ment neked pü :D

Tényleg ahány orvos annyifélét mondd, azért jobbak ezek a táblázatok, a kismamás is elég szigorú pl vagy ez az oltási könyves.

Emma is pöttyösödött egy kicsit érzékeny volt, de a savanyítottal semmi baja nem volt. De tejet nem ivitt kb 3 éves koráig, mert imádta a tápszert. Persze palacsintában pl.

A mi gyerekorvosunk meg ebben a hozzátáplálásban abszolút nem mérvadó, szerinte mindnet lehet, röhej, a szomszéd csajnak a babaája HA tápszert evett, ő meg lecserélte nki 4 hónapos korában simára, mondván már nagy, nem kell neki HA (az egy dolog hogy én is lecseréletem, de nem szívesen csak Berto nem itta meg a HA-t a tejci meg elfogyott). Na lényeg az hogy a kislány elkezdett kipöttyösödni tőle, de arra sem mondtak neki semmit, egy hónap után már nem evett szinte egész nap a gyerek, tiszta ekcéma lett,beutalták kórházba, tejallergia, most már aztán a HA-t sem bírja csak a gyógytápszert. Sajnos attól hogy pl Berti bírja a sima tápszert más gyereknek meg ilyet okoz, ezt felejtik el a dokik hogy nem egyformák a babák. Ha jól eszi a HA-t, szépen fejlődik mi a szöszért cseréli le? Ha nem eszi mint Berti akkor oké, de nagyon odafigyelve, az első pöttynél abbahagyva. Sajnos nekünk szülőknek kell észnél lenni, és nem túlparázva a dolgot, de nagyon odafigyelve a legapróbb jelekre csinálni a dolgokat.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Kép

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk dokinál és képzeljétek bent volt egy másik védőnő, aki lelkesen ecsetelte, hogy az én lányom mennyire fiús ezért, meg azért teljesne olyan mint egy fiú (tudta hogy lány) én annyira mérges voltam, én igazi kislányosnak látom, akkora bunkó, tiszta méregzsák vagyok!!!!

Én 180 cm magas vagyok, apuci 1-2 cm-el magasabb mint én...a Boncsim sem lesz kicsi, most 70 cm és 7810 gramm..ezek mai adatok!!!

bébikomp marad, nem hiszem hogy ártana neki napi 5-10-max 15 perc...ő nem hsiztis babuci, ha kiveszem, nem kajabál szerencsére..

Utál feküdni, ez van..ma azt mondta a doki, egyáltalán nem szentírás, hogy kúszik-mászik minden gyerek, persze ez a jobb...de ahogy elnézi Bonitát, ahogy hasizmozik, nála ebből lesz az ülés...én nem értem, szerintem minden gyerek hasizmozik, nem? akárhová megyünk doki, védőnő mindnehol körbeállják és csodálják hogy mennyire hasizmozik hanyatt fekve..és tényleg izmos a pocija...nem úgy mint nekem :)

És ő pont fordítva fordult meg, mert ugye hátról hasra szoktak először, ő pont fordítva, hasról-hátra forog...

Olyan édik az újszülött bébik...

Kép
dytt
 
 


Képek akkor és most :D

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


jaaaaj.... nem ezt akartaaaam :)
na még 1x

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Én olyan képet tettem fel, ami a szülőszobában készült, de teszek fel egy naposat és mostanit.

Tusimi
Zitára rá lehet ismerni, főleg a második képen. :)
Igen a cicás, ügyes a férjed! Az án férjemre ilyesmit nem lehet rábízni. :) Nem érdeklik a gyerekruhák, viszont ha már felöltöztettem Aport akkor nagyon tetszik neki, ha szép ruha van rajta.

Manó
Ma éjjel Apor is sokszor felkeltett. Viszont nekem az a szerencsém, hogy 10-ből 5-ször átalussza az éjszakát. :)

Nézek még képet! :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt
Ne aggódj! Szerintem Bonita kislányos, nem fiús!

Hát igen, a mászást nem minden baba csinálja, de jobb, ha igen. Állítólag később koncentrációs gondjai lehetnek. Mindenképpen jó, ha mászik.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nagyon szupik a képek, nagyon jó nézni őket:-))) Na az enyémek a másik gépen vannak ami rossz :? De az iwiwen volt még egy újszülöttkori, amikor hazajöttünk a kórházból. Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


na jó, szóval ebből semmi nem látszik:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


De hamár ennyire benne vagyok a béna kép küldésben, akkor még próbálkozok. Lefényképeztem az esküvői fotót, mert nem tudok scannelni. Ha még érdekel vkit:-) Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Húúú ez full gáz, bocsi lányok:-) feljavítom a srácokkal a végén:-) Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Na, most egy időre eldugulok képküldés ügyileg:-)
Tusi, köszi :lol:
Tusi, Manó, én is úgy tudtam 6 hósan lehet kezdeni a gluténes dolgokat, csak tényleg érdekesség képpen írtam le, hogy az én védőnőm szerint mi a menet 8)
Tusi, nekem Barni volt érzékeny a tejtermékre, asszem 8 hósan kezdtem adni neki túródesszert hippet, joghurtot, de kiverte, az aprómagvas is. Később újra próbáltam, és a savanyított dolgokat, asszem olyan 1 évesen már bírta. De nem emlékszem már pontosan, olyan rég volt :lol: :lol: :lol: Egyébként még midíg tápot iszik, pedig már volt hogy elfogyott, és kapott helyette tejet, de nem volt baja, meg persze eszik is mindent már. Nagyon sokáig betartottam a kajolós dologkat, csak olyat amit a babának való. Elmúlt már bőven 1 éves mire a mi kajánkat ette. Vele minden egyszerű volt, minden jöhetett ami kaja, egyedül a zöldborsót nem szerette, amit most imád :lol: :lol: :lol:
Na, képzeljétek vannak olyan okos anyucik aki pötidanonnal tömik a gyereket, már 4-5 hósan. Ezen kész voltam.... Én ilyen dolgokat soká mertem adni. Pénteken szülinapoztunk, és egy öreg mami megszólat, ott ült Bazsi az ölembe! miért nem adok egy kis tortát a kicsinek :shock: :lol: :lol: :lol: Ja Ő biztos ette is volna 8)
Manó, Bertinek jobbulást. NÁlunk apa nagyon beteg, most ment orvoshoz, már hangja sincs. Na ez lesz csoda, ha mi nem kapjuk el.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja, és Dyt , egyáltalán nem fiús Boni:-))) Ugye milyen rosszul esik az embernek? megértelek:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!!
Ma voltam tanácsadáson. Olyat hallottam, hogy kettéállt a fülem.
Az egyik anyuka, akinek 4,5 hós a gyereke a krumplit pörköltszafttal hígítja. :shock: Kicsit gáz!

A múltkorában írogattatok mondókákat, versikéket. Danikának most a kis Vuk jön be. ITt a szövege

Fürge rókalábak, surranó kis árnyak,
Hipp-hopp, jön Vuk.
Híres nagy vadászok, jobb, ha félreálltok,
Hipp-hopp, jön Vuk.
Ő az éjszakától sohasem fél,
Bár a sűrű erdő csupa veszély,
Azt beszélik róla, ravasz, mint a róka,
Jön, lát, győz, fut.
Felragyog az ég is, felkiálltok én is:
Hipp-hopp, jön Vuk

Hátha más babának is tetszik
üdv
fesan
 
 


Bonita nagyon szép KISLÁNY! Enyém is nézték már annak. Ő inkább látszik fiúnak. Még haja is alig van.
Apor sárga volt picit, mikor született? Abigél igen.
Képzeljétek 4 dolgot is produkált ma! Megtalálta a lábát, hernyókúszott, (ettől úgy elfáradt, hogy déltől aludt 3ig, 4től fél5-ig asszem, meg 3/4 7 óta is nyomja, és még nem kelt fel) spenótot evett jó étvággyal először életében, és a legfontosabb: rájött, ha műköhög, akkor tud fxngani. :lol:

Kép
nyafi
 
 


Nyafi

Igen, Apor sárga volt. Szegénykém feküdt kék fény alatt is.
Egész nap velem volt, kivétel éjszaka. Olyan furcsán éreztem magam mikor elvitték a fény alá napközben. Úgy hiányzott.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Era, nagyon szép menyasszony voltál!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hogy én se maradjak adós esküvős fotókkal: itt már 7 hónapos terhes voltam... Amikor nekiálltunk szervezni a lagzit, még nem tudtuk, hogy addigra baba is lesz :) mármint a hasimban!



Kép Kép

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok, sajnos nagyon lemaradtam...
Kiemeltem egy mondatot, ezzel kezdem:
"Hat hónapos kor előtt a csecsemő emésztőrendszere még éretlen az anyatejen kívül egyéb táplálék feldolgozására." Ezzel én egyáltalán nem értek egyet!!!!!!!

Ma nálunk is volt a védőnéni, azt mondta kezdhetjük a főzelék adását ebédre. Már két hete kap gyümit tízóraira és uzsira (kiegészítésnek az anyatej mellé). A tejem egyre csökken, főleg mióta néhány napja most először megjött a menstruációm.
A védőnő szerint is 8 hós kortól mehet a tojássárga, sajt. Túró picit később. Most mehet neki a krumpli, répa, zeller, brokkoli, tök, cukkini, spenót, sóska, saláta főzeléknek. Lehet levesben főve is adni neki. Gombát szigorúan egy év után, mert nagyon rostos. Káposztaféléket is később (10 hó körül). Paradicsom főzve, paszírozva mehet most is . Általában véve azt mondta, hogy ami bébikaja és 4 hótól van, az mehet. Borsó is mehet paszírozva. Kb 3 hét múlva lehet pici napraforgóolajat tenni a főzibe. Kb 1 hónap múlva lehet kezdeni a husikat.

A sárgarépára azt mondta, hogy állás során növekszik benne a nitráttartalom, ezért csak bébikajában vagy frissen lehet neki adni. TEhát akkor amikor megcsináltad. Hűtőben tárolni és mondjuk másnap adni, azt ne, mert addigra sokkal nagyobb lesz a nitráttartalom.

Most megyek még visszaolvasok egy csomót :)

Kép
vargaviki
 
 


Babakocsiban ülés: én bekötöm és úgy nem tud semerre mozogni... :). Így legalább nem dülöngél, stb. Ez nálatok nem működik?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasziasztok!

Lecserélni 4 hónapos gyereknek a HA tápszert, és hagyni, hogy excémás legyen tőle... és utána mit mondott a gyerekorvos, hogy bocsi, hogy most lehet, hogy allergiás lesz a gyerek egész életében? Szerinte minek írnak korhatárokat a tápszerekre??? Ő persze okosabb az összes tápszergyártó cég összes szakemberénél. Én néha tényleg nem értem, ezek az orvosok hogy praktizálhatnak? Volt régen egy agykutató barátom, ő a SOTÉ-n külföldi diákokat tanított szövettanra. Ő poénkodott mindig, hogy tiszta kettes bizonyítvánnyal már lehet műteni. Meg hát a ketteseket is hogy adják egyes tanárok az egyetemeken...

Era, te is szép menyasszony voltál, jó, hogy feltetted az esküvői fotókat! És már nagyon hasonlítanak egymásra a fiaid!

Tusi, nem működik a 150 fokban megemelt háttámla: Csabi előreimbolyog, és úgy ül tovább. De ma már vittem rágókát a sétához, és végülis megúsztam a végén 5 perc ültetéssel, addig elvolt fekve. De én voltam a hülye, amikor egy hete felültettem próbaképp, különben valószínűleg még nem jött volna rá, hogy ez milyen jó dolog. Csak akkor még nem tudtam, hogy 7 hónapos kor körül lehet csak ültetni a gyerekeket.

Csabit nem nézték még idegenek lánynak, de csak mert mielőtt megdícsérnék, megkérdezik, hogy fiú-e vagy lány. :lol: Azt tényleg nem értem, Bonitát hogy nézhették fiúnak.

Mondóka: én a Török és a tehenek c. Móricz Zsigmond verset szoktam néha elszavalni Csabinak, a napokban jutott eszembe. Ezt viszonylag színesen elő tudom neki adni. És énekhang meg nem igényeltetik hozzá.

Volt egy török, Mehemed,
sose látott tehenet.
Nem is tudta Mehemed,
milyenek a tehenek.
Egyszer aztán Mehemed
lát egy csomó tehenet.
„Én vagyok a Mehemed!”
„Mi vagyunk a tehenek!”
Csodálkozik Mehemed:
„Ilyenek a tehenek?”
Számlálgatja Mehemed,
Hányfélék a tehenek.
Meg is számol Mehemed
Háromféle tehenet.
Fehéret, feketét, tarkát,
„Meg ne fogd a tehán farkát!”
Nem tudta ezt Mehemed,
s felrúgták a tehenek.

Ez olyan érdekes, hogy van baba, akinek már pár naposan határozottan megvannak a jellegzetes arcvonásai, és vannak, amelyeknél ekkor még nem látszik semmi egyéni vonás. Én is kerestem újszülöttkori képet: Csabi 6 naposan, és 5 és fél hónaposan:

Kép
Kép

Oda kéna valakinek adni az összes újszülöttkori és mostani képet, hogy kitalálja-e, hogy melyik gyerek melyik! :lol:

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Anita: 5hós 1hetes adatok: 7250 g, 68 cm.

Kép

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Ágnes
Jó ötlet! :):):)

Hát igen, én pontosan ezért nem ültettem soha Aport a kocsiban sem. Most már több játékot teszek neki és a parkban, ha nem alszik el, akkor kiveszem, hogy tudjon nézelődni. Amikor fekszik a kocsiban és nem süt rá a nap, akkor hátrahajtom a kupolát, hogy legalább a fákat lássa és az eget. :) Én még nem mutattam meg neki, hogy ennél izgalmasabb is lehet a séta. :)

Etetés
Szerintem is jobb, ha később kezdi az ember a szilárd ételeket. De gondolom ez az anyatejeseknél jó, mert az alma és a répa szerintem jobb a tápszernél. Bár a tápszerbe meg sok vitamint raknak. Ki tudja. Mindenesetre azokat nem értem, akiknek van elég tejük és mégis mást is adnak a babának. Azután már nem lesz elég tej.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Esküvői képpel én is adós vagyok Kép
fesan
 
 


Sziasztok!

Teljesen érthető, hogy itt minden baba csodálatosan szépséges, hisz milyen jól néznek ki az anyukák és apukák is. :lol:

Lillát is nézték a napokban fiúnak, pedig esküszöm minden rózsaszín volt rajta. És miután felháborodtam, azzal mentegetőzött, hogy, mert nincs fülbevalója. Majom...

Tusi! Elmúltak a pöttyök Zitus arcáról? A közeli szemcsillogós képen már nem látszik. Sikerült rájönni, hogy mitől lehetett?

Babuci! Te mikorra tervezed elhagyni az álometetést? A Suttogó azt írja, hogy 7 hónapos kor körül. Tegnap este Lilla 40 mili után kiköpte a cumit, ilyet még sose csinált. De így is 6-ig aludt. Lehet, hogy én megpróbizom kihagyni.

Mióta issza az almalevet, utána sokkal éhesebb. Két kajcsi között szoktam neki adni, de nemhogy a négy órát, még a hármat sem bírja ki utána, és sokkal többet eszik. Vagy ennek semmi köze az almához?
Vendég
 


Lafie!

Pont tegnap filóztam rajta, h meddig adjam neki álometetésbe. Nem tudom... hátha ő is elhagyja egy idő után és kevesebbet eszik és akkor megpróbálom elhagyni. Csak akkor megint új napirend kell majd kajában, mert ugye akkor legalább 8-9 között kéne az uccsót ennie... :? Na nem tudom még :)

Sztem lehet bűnös az almalé, mert Hanna is ha gyümit vagy zölit eszik hamarabb megéhezik mintha tápot adnék neki. Bár nálatok még nem váltja ki az étkezést, de felnőtteknél is úgy működik hogyha gyümit eszel hamarabb éhes leszel :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nálunk nem álometetés van, de mindíg eszik Berti lefekvés előtt még tápszert mégis felkel:( Amúgy álmában nem eszik, próbáltam már, max beveszi a cumit de nem szívja.

Viszont minden éjjel éjfélkor és 3-kor eszik :roll: Kicsit nagyon bele vagyok fáradva hogy legalább egy hónapja nem aludtam egy huzamban 3-4 óránál többet.

Anita!

Ha nekem csak 10-ből 2x aludna már az könnyebbség elnne. Nem is értem hogy jutottunk ide a 4 hónapos koráig éjszakát átalvó babámmal. Valahogy a foggal indult aztán megszokta hogy kel, vagy nem tudom.

Mondjuk most éjjel a náthája miatt kelt szegénykém, kész vagyok, hajnal 5-kor is úgy sírt, ki kellett szívnom az orrát. Közben tök lelkiismeret furdalásom van, ha szona lehet nem kapta volna el ennyire, úgy látszik aza 20-30 ml nem ér semmit amit tudok fejni. Pedig becsülettel belediktálom mindne nap.
Tudi apósomnál szedtük össze, mert kollektíven mind a 4-en ugyanazokkal a tünetekkel lebetegedtünk, ez vírus, nem sima meghülés. Cska mi lányok jobban vislejük, kevésbé jött ki rajtunk, hiába a pasik csak pasik :lol:

Dyt!

Ugyan már ne is törődj vele, az emberek néha olyna hülyék, tiszat rózsaszínben is fiúnak nézik, és fordítva. Nekem Emmára allandóan azt mondták ugye kisfiú, most Bertire is volt aki azt mondta olyan szép hogy tuti kislány. Nem érdemes ezen mérgelődni.

Amit én utálok ha kérdeznek hogy uyge szopik még? Vagy hogy olyan szép kisbaba hogy látszik hogy anyatejes :shock: Vad idegen embereknek ugyne már mi közük van ilyenhez? Én ezen tudok mérges lenni. Nekem eszembe nem jut ilyet kérdezni még ismerőstől sem, a buszon meg minden járókelőnek 2. kérdése.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Vettem Berzinekegy tök szupi kis nyári együttest, 74-est , rápróbáltam sé épp jó most rá. Tekjesen elbizonytalanodtam, mert most még abszolút nincs rövidujjas idő, lehet hogy be kéne cserélnem 80-asra? Mert a nyár még legalább 1 hónap és akkor hamar kinövi. Jó hogy mi egy hónappal sokaknál idősebbek vagyunk, de ti hányast hordtok? bertire a 74-es most pont jó, de már hord 80-ast is. Elvileg a 74-est írják 6-9 hónapig, július végén lesz épp 9. lehet nem ússzuk meg a méretváltást a nyár közepén.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: