Új privát üzeneted érkezett!

Barbi!

Írtam már tegnap is, csak vhogy eltűnt a net rejtekében... DE most pótoltam, hátha most kapsz is vmit ténylegesen :lol:

Sterilizálás ügyben én sem a teljesen bacimentes környezet híve vagyok, a párom meg méginkább nem. Fogalmam sincs, mennyire kell komolyan venni a cumi és egyéb babakellékek, illetve szopizás előtt a mell sterilizálását. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha minden oké a babával, az első pár hétben még mindet előírás-szerűen megcsinálom, aztán szépen leszokunk róla és csak alkalomszerű lesz a dolog.
Sokan mondják, hogy a babaruhákat, babacuccokat is külön kell mosni a felnőtt szennyesétől. Ez igaz? Tapasztalt anyukák, nektek mi erről a véleményetek?

panna1

babaruha mosás

olyant is hallottam,aki nem használ öblítőt, hanem ecettel öblíti a bébi ruhákat, hogy ne legyen allergiás a baba bőre esetleg.
Én is csatalkozom panna kérdéséhez: Anyukák, Ti hogy mossátok a gyerek ruháit az első időkben? Hány fokon...stb.?
lei

Már szinte mindenki mutatott mostani pocakfotót, így én is megmutatom a mi pocinkat. :) Bár én úgy érzem, nagyobb a valóságban, mint a képen. :D

Kép

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Nekem multkor azt mondta a vedono, hogy nem szukseges a sterilizalo - es a tabletta vagy ecet vizzel boven megteszi. Ha szoptatod a babat, akkor eleve az anyatejben benne vannak az antiallergenek a sajat kornyezeteddel szembe. Szerintem sem erdemes tul sterilizalni a kornyezetet, mert kesobb utana jobban fogekony lesz a baba mindenre. Lehet, hogy a ferjemnel is ez a baj, mert az o anyukaja az elejen mindent nagyon sterilizalt es most szinte nincs olyan dolog amire ne lenne alergias - van amire nagyon erosen. :( Remelem a kislanyunk ezt nem fogja orokolni.

Koszi a linket, megrendelem akkor a konyvet :)

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Néha azon tűnődöm, hogy csak nemrég tudtuk meg, hogy babát várunk és mire igazán felfognánk, addigra már a kezünkben is tarthatjuk őket! :D Ilyenkor mindig olyan jó érzés tölt el. Ti is szoktatok ilyen lelkizős-gondolkodósak lenni? :D Mostanában még az ihlet is megszáll, olyan szép gondolatok jutnak eszembe, néha le kellene írni ezeket...

k.a.t.i.c.a

Mosás:

Erre azt mondták nekem többen is hogy érdemes odafigyelni:
Főleg, mert tapasztalatból is láttam, hogy sógornőmék 4. babája iszonyúan ekcémás volt. Pedig náluk aztán távolról sem lehet sterilnek nevezni a környezetet, kertes ház, 3 kisfiú (akik mellesleg rovar és egyéb állatrajongók) mellett.
Máricu (a 4. gyerkőc) nagyon érzékeny volt mindenre.
Szóval érdemes csak olyan rucit venni, ami legalább 60 fokon mosható, ezért nem praktikusak a flitteres, 26 anyagból összevarrt, amúgy nagyon bolondító rucidarabok.
Nekem azt mondta nővérem, sógornőm is, hogy külön mossam, főleg, mert mindennap kell majd sokat mosni, főleg az elején, csak sensitiv mosószerrel és öblítőt ne is használjak, vagy ha igen, akkor azt még tiszta vizzel is öblítsem át legalább egyszer.....
A brendonban, ami 8e körül volt, az nem avent ugye?
Arra gndoltam, hogy az avent kézi mellszívóját megveszem, az nem olyan vészes, és ha azt már zsákmányolom, akkor érdemes tényleg a kezdőcsomagra beruházni az 19e de abban minden van, cumisüvegek, tárolók, eldobható betétek, játszócumik, mikros sterilizáló, mellszívó. Talán így már nem is vészes, és ha rájövök, hogy a sok rész valamely darabja nem használatos, akkor is még ott van a többi, ami úgyis kell. De az a kérdés, hogy ezen akezdőcsomagon kívűl más cég csinál-e még ilyen szettet, esetleg olcsóbban?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hát, a lottó ötös nem jönne rosszul! :D

Én külön mostam a rucikat és az elején most is így tervezem. Kezdetben használtam sensitiv öblítőt, de aztán én is hallottam az ecetről, azóta csak azt használom magunknak is. Én csak a textil pelusokat, törölközőket mostam 60 fokon és csak folyékony mosószert használok, az jobban eloszlik. Sajnos az én kislányom is ekcémás, nem annyira durván, de én a mosással nem tudtam ezt összefüggésbe hozni, egyszerűen télen rosszabb. Pedig kimutattak étel allergiát is, de nyáron ehet akármit és mégis szép a bőre. Persze azért kerülöm a tojást, de persze tömné a drágám.
Szoptatás előtt én soha nem sterilizáltam a mellem.

Szép napot nektek!

KépKép
jazmin2005

Sziasztok lányok!

Én is néztem az AVENT kezdőcsomagot, és azt láttam, hogy ennek az árában is nagy különbségek vannak. az elefániban (azthiszem így hívják) 19.000, a Brendonban éppen a hét végén kérdztem meg 23.000 vagy 22.000, és a kenguru goldban voltunk múltkor, ott meg 24.000 körül van (talán annyi a különbség, hogy a kenguruban van hozzá + pár darab kis tároló pohár. Érdekes, hogy milyen különbségek vannak ebben is.

Egy picit én is szeretnék panaszkodni, mert ti megértetek, már elegem van a munkahelyemből. A jövő hét péntek elvileg az utolsó napom, de persze már szervezik a dolgot........ csak előtte csütörtökön jön az új lány, és be kell tanítanom, ami nem megy 2 nap alatt, és én úgy gondoltam az utsó napon nem dolgoznék, de kiderült, hogy 20-án ki kell menni az egyik megbízóhoz, mert el akarnak búcsúzni (ez aranyos), és be kell mutatnom a helyettesemet, tehát elvileg a cég nekem akkorra már nem fizet, de én vonulok és tárgyalok. :( Ja és mivel későn jön az új lány, lemaradt a múlt heti számlázásról, így majd jöhetek be hó végén és számlázhatok vele, de jó, hogy akkor már régen nem kéne dolgoznom. De bosszúból ma lelépek hamarabb és ezt így fogom csinálni az utsó napig. Szegény kislányom már nem bírja az ülést, pláne napi 9 órában. Ilyenkor estére mindíg büntiből keményedik........(ja és kérdezték, hogy hogy gondolom a továbbiakat? Lehetne rá lehetőség, hogyha nagyobb lesz a pici akkor otthonról dolgozzak?
Bocs a panaszkodásért, de fel tudnék robbanni. Amúgy is ez a hét ilyen, nem tudom tolerálni az embereket!

Valaki tudja esetleg a kórházi listát? Mit kell bevinni, meg mire kell figyelni.........Lassan azt is elkezdhetjük összeállítgatni!Nekem is van pocakos fotóm, vagyis két héttel ezelőtt készült, de nagy a méret és nem tudom felvarázsolni ide, bár azt mondják a kolléganőim, hogy nem is lenne érdemes, mert napról napra nagyobb a pocim. A 4 napos ünnep után meghökkentek amikor visszajöttem, hogy ennyi idő alatt mekkorát nőtt!

Bocsi a hosszúságért!

Ritus
Ritus

Kép
rituspoc

Aventes a 8 ezres. Igazából nemtom, mert én mikor néztem aventet néztem. a babycenterben azt hiszem chiccos van, de nem bizti. :oops:

Viszont az én problémám megoldódott, eldöntődött. Kapok kölibe mikrós sterilizálót mellszívóval... :)
makadu

ritus: teljesen meg tudlak érteni. Az én helyettesem május végén jön és mondjuk nekem három hetem lesz betanítani, de hát ha pont abban az időszakban nem eseik be egy projekt, amin élesben is megmutathatok mindent, akkor marad az elmélet, amiből meg nem lehet olyan jól kiokosítani valakit, aki nem ért ahhoz, amit meg kéne tanulnia. Mindegy, már én is úgy vagyok vele, hogy kezdem egyre jobban lekakilni az egészet, ami itt benn van és nem idegesítem magam semmin már. Legalábbis próbálom. Szerintem Te is tedd ezt!!
Fotódat küld át nekem (leila.varga@answare.hu) és én felrakom neked ide, vagy visszaküldöm lekicsinyítve és akkor Te is felrakhatod.

Az elefániban minden drágább, mint a Brendonban. A babakocsi, amit kinéztem, az is húsz ezerrel drágább ott, mint a Brendonban. Szerintem az az egész bolt egy nagy lehúzás.....

Nekem is leszakad a derekam és a hátam a napi 8 órás számítógép előtti üléstől....nagyon fájok :cry:

katica: a te pocid sokkal kissebb az enyémnél, úgyhogy akkor nem is aggódok. Ezek szerint ez tényleg alkati kérdés, hogy kinek hogy nő meg.

Az ecettel való öblítéstől nem lesznek nagyon ecet szagúak a ruhák???? Vagy ez az illat a száradás után elpárolog?
lei

Sziasztok!

Én is mostanában gondolkodom azon, hogy nem csak a babusnak, hanem nekem is el kellene kezdeni a kórházba valókat beszerezni...

Egyből a szoptatós hálóingnél elakadtam, mert nem akarok drágán venni, és nem szeretnék gombolósat sem. Nincs kedvem ott idegenek előtt kivenni a cicimet a kórházban. Vmi dupla rétegű kellene.
Nem láttatok jókat valahol, viszonylag baráti áron?

Lei!

A peg perego tényleg drágább az elefániban, mint a Brendonban, de lejön belőle 5 vagy 10%, így lesznek olcsóbbak végül. Én is dobtam egy hátast, amikor megmondták az árát, és sokszor nem mondják, hogy ebből az árból még lejön a kedvezmény.

pöttömpanni

Tegnap voltam a doktornőmnél, és szerencsére nem nyílt tovább a mégszájam. Maradt 3100. Nagyon örültem neki, mert a hasam még mindig sokszor fáj, de ezek szerint nem feltétlenül a méhösszehúzódások okozzák. :lol:

Hasam nekem is rettenetesen gyorsan nő, már 102cm a haskörfogat, tegnap már úgy borotválkoztam ott alul, hogy semmit nem láttam magamból :lol:

pöttömpanni

Köszi Lei!

Ha otthon lezsek elküldöm, mert itt nincs bennt a cégnél a kép!

Lányok ez a borotválkozás!!!!!!!!! Hát vicces, de nekem apuci csinálta a múltkor :) Kicsit tartottam tőle, de megoldotta szuperül. Nem volt túl alapos, de majdnem tökéletes. Alig bírtam visszatartania nevetést, mert láttam magunkat kívülről, de mégis be voltam tojva, hogy megvág. Édes volt nagyon, mert látszott, hogy nagy gondot fordít rá :oops:

Egyébként a múltkor a sógornőm mondta, hogy a kórházba vegyek eldobható bugyit, mert azt nem kell mosogatni, kényelmes, szellőzik és nem drága. Ő az elsőnél megszenvedett a sima bugyival, de a másodiknál ezt vitt és bevált neki.
Én vettem egy pizsit a Brendonba 10.000-ért, nadrágos és nagyon tetszik, csak azért vettem meg ilyen drágán, mert lehet használni utánna is. Ennek a teteje jó, mert nem kell előkapni belőle a cicit, a gyereket is könnyen be lehet bújtatni alá.
Ettől rettegek én is, hogy az Istvánban ha nem sikerül az alapítványi szoba, akkor más előtt kell előkapnom és szoptatnom, ez ha nem az első lenne lehet rutinszerű lenne, de mivel gondolom bénázni fogok az elején elég ciki lesz a többi apuci és rokon előtt próbálkozni, akik a többi anyucihoz jönnek látogatóba.
Ha belegondolok sok nőnek nem okoz gondot a buszon előkapni és megszoptatni a gyereket! Azért én ezt nem szeretném!

Kép
rituspoc

KÓRHÁZI FELSZERELÉS

Sok kórházban a baba mindent kap: ruhát, tisztítószereket, pelenkát, stb. Saját felszerelésünkről viszont általában magunknak kell gondoskodni. Jobb azért még szülés előtt tájékozódni a kórházban. Amire mindenképpen szükség van:
- Elől gombolós hálóing - legalább 3 darab
- Eldobható bugyik - de az is jó, ha vásárolsz néhány olcsó, kényelmes pamutbugyit
- Szoptatós melltartó -
- Melltartóbetét -
- Mellszívó - már a kórházban szükséged lehet rá, hogy elkerüld a mell begyulladását -
- Garmastan kenőcs - a mellbimbó esetleges kirepedésének kezelésére
- Törülköző
- Tisztálkodási szerek
- Puha WC papír
- Betét - a legjobb a hagyományos pelenka-betét, inkontinencia betét, vagy a legnagyobb nedvszívó képességű intim betét.
- Köntös
- 2 papucs (egy zuhanyzós, egy sétálós)
- Evőeszköz, pohár, bögre, szalvéta, konyharuha
- Könyv, rejtvényújság, kazetták, walkman, fényképezőgép
- Iratok (személyi, TAJ kártya, házassági anyakönyvi kivonat, apasági nyilatkozat)
- Kisméretű úszógumi - ha gátmetszés után kényelmesebben akarsz ülni

Magához a szüléshez külön csomagoljunk ételt (főként a papára gondolva), italt, szőlőcukrot, papucsot (magunknak és az apukának), törülközőt, mosdókesztyűt vagy szivacsot, betétet, társasjátékot(!) - bár ez utóbbira nem lesz szükséged, ha az egész nem tart tovább három-négy óránál:)
lei

kismamának kórházba vinni:

utazótáska
1 nagy a kórtermi holmiknak
2 kisebb a szülőszobára és a babaholmiknak

hálóing (elöl gombos vagy szoptatós)
1 db nagy méretű a szülőszobára
5 db a kórterembe - kb akkora, mint ami jó volt 6 hónapos terhesen
bugyi (nagy méretű) 10 db
egészségügyi betét
1 cs Tena Extra
1 cs Always éjszakai
hasleszorító bugyi szülés után
szoptatós melltartó 3 db
melltartóbetét
bimbóvédő krém (Babylove – Dm)
zokni 5 db
papucs 1 db járkálni és 1 db zuhanyozni
köntös 1 db
törölköző
1 db nagy fürdéshez
2 db közepes (piros vagy sötét)
1 db kisebb kéztörlő
tetra pelenka 3 db (szüléskor is jó törölgetni az izzadságot, a babát megtörölgetni mosdatás után)

tusfürdő
sampon
intim szappan
intim törlőkendő
dezodor
testápoló
arckrém
fogkefe
fogkrém
fésű és hajgumi
hajszárító
körömvágó olló
fültisztító pálcika
papír zsebkendő
szőlőrúzs
WC papír (nagyon puha, többrétegű) 4 tekercs
WC ülőke papírból 30 db
WC törlőkendő 10 db
úszógumi (kis méretű) 1 db

terhes kis könyv és a leletek
iratok (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya)
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat

tányér
kanál, villa, kés, kiskanál
pohár, bögre
konyharuha 2 db
szalvéta
konyhai papír törlő
ásványvíz
egy kis ennivaló (keksz, szőlőcukor, citrom leve)

mellszívó
cumisüveg és etetőcumi
pelenka (eldobható) néhány db
popsitörlő kendő
popsikrém

telefon és töltő
fényképezőgép
videó
újság, képeslapok, papír, toll

kispapának

apás szett
papucs
karóra
ennivaló
ivó-víz

babának (távozás a kórházból – elég ha az apuka behozza utolsó nap)

1 db hosszú ujjú body
1 db hosszú ujjú rugdalózó
1 db zokni
1 db harisnya
1 db bébicipő
1 db vékony sapka
1 db vastag sapka
1 db kardigán
1 db kis pléd
1 db tetra pelenka
hordozó és autósülés egyben
+ egy kisebb méretű kismamaruha (kb. 6-7 hónapos) a kismamának távozásra
lei

Ez egy jó kis lista, köszi Lei!

Kép
rituspoc

hálóing
Állítólag a Brumi maciban (Mester u.) tényleg vannak elfogadható kinézetűek, amik nem gombosak, hanem úgy vannak kialakítva, hogy félre tudod húzni szoptatáskor az elejét, tehát a mellnél el tudod húzni a szopizásnál, nem kell gombolni, felhúzni, stb. és tiszta pamut. Ja, és nem aranypók áron (ami szerintem horror áras üzlet), hanem kb. 3500 Ft-ba kerülnek.
De elvileg vannak más jobb megoldású hálóingek is, több színben is, 3490 forint, és 100% pamut. De, vannak 5000-ért még jobbak is.
lei

Lei!

Köszi ez nagyon alapos volt :lol:
Már én is elkezdtem egyet összeállítani anno.

Ami még hasznos lehet, az a szívószál, ha vkit meg kell császározni esetleg eleve arra készül, az 6 óráig nem emelheti fel a fejét, de innia meg sokat kell.

Ritus!

Én is tartok attól, hogy nem kapok az Istvánban alapítványi szobát, ezért is akarok vmi rejtett hálóinget.

Mondjuk tegnap mondta a dokinénim, hogy nem hagyja hogy tovább hordjam a babust, így júl. 21-ei héten megcsászároz. Szóval én lehet, hogy már mostanában lefoglalok egyet :lol:

pöttömpanni

Nekem sajna a császár miatt ugrott a pizsama, gondolom a varratot birizgálná a gumi, meg lesz katéterem stb. pedig utálom a hálóinget, folyton a nyakamba felcsúszik :cry:

Nekem is a párom beígérte a borotválást, de bealudtam hétfőn este, így maradt a kedd reggeli rendbetétel, amikor ő már ment dolgozni. :cry:

pöttömpanni

Nekem is felajánlotta apa, hogy segít a borotválkozásban, de még nem vettem rá magamat, hogy éljek is a lehetőséggel :lol: most még azárt nagyjából megoldom magamnak a dolgot....

ennyiben mondjuk akkor jó a Szent Imre kórház, hogy ott a rokonok nem jöhetnek be a mamához a szobába, hanem max a gyereket viszed ki nekik megmutatni. Vagy talán apuka jöhet csak be. Na ezt majd azárt megtudakolom holnap, ha bejutok a Szülészetre. Én biztos nem bírnám, ha beszabadulna a szobába egy 10 tagú família és ott bámulnának miközben szerencsétlenkedek....
lei

pöttöm: milyen kedvezmény jön le az elefánis árból????
lei

Hát igen, ez tényleg jó az Imrében, de más meg nem...azért az sem véletlen, hogy ilyen körülmények ellenére is sokan mennek az Istvánba szülni. Azt a pár napot valahogy csak kibírjuk a kórházban. Esetleg lehet beszélni a szobatársakkal, hogy kimenjenek arra az időre...kivéve, ha kifog az ember vmi kisebbségit :oops:

pöttömpanni

na elindultam a Védőnőhöz. Holnap jelentkezem :)
Aki teheti, pihenjen helyettem is. (megőrülök, úgy fáj a hátam...)
lei

Én nem csak a szoptatástól tartok, hanem a közös mosdótol. Nekem ez is kellemetlennek tűnik, hogy egymásra várunk 5-en, míg valaki próbál........ Meg az Istvánba nem csak olyanok mennek, akiknek ott a dokijuk, hanem aki oda tartozik és nem is volt szinte soha gondozáson (szóval van olyan, akit csak akkor lát orvos, amikor szül), persze ez más kórházra is igaz. Nekem volt már rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban, amikor csak infúzióra mentem be, mert sokat hánytam. Akkor találkoztam ott olyan kismamákkal, hogy........hajjaj, inkább nem részletezem.
Július 21? Az jó dátum, akkor van nekem is a születésnapom :)

Kép
rituspoc

Ha 50eFt felett vásárolsz, akkor 5%, ha 90eFt felett, akkor 10%. És gondolom az MS on trackből már a 10 jönne le :wink:

pöttömpanni

Én azért megvárnám a júl 23-át, hogy tuti kisoroszlán legyen a kis csöppem :lol:
Mondjuk nekem bejön a júl 25-e...remélem azért a dokinéni megengedi hogy beleszóljak én is. Na meg persze Nono se akarjon előbb a világra kíváncsiskodni :lol:

pöttömpanni

Hát én amikor most bent voltam két napot a nőgyógyászaton, volt bent egy kisebbségi csaj, abortusza volt, megműtötték, aztán felöltözött és kiosont a kórházból minden szó nélkül. A nővér meg minket kérdezett hová lett a csaj...
Szülőszobalátogatáson meg szintén egy hasonló származású csaj szült, egész család bent volt vele a szülőszobán, holott egy ember lehetne bent a kismamával...
Na, én is tartok az ilyenektől nagyon...

pöttömpanni

Szülőszobalátogatásra mikor lehet menni az Istvánba?

Hát igen, reméljük a nagy napon és utánna pár napig az ilyen típusú embereket el tudjuk kerülni. Ha nem lesz teltház, akkor remélem a nővérkék is figyelnek erre, hogy kiket raknak egy szobába! Vagy lehet, hogy ezt ők le se tojják?

Kép
rituspoc

Akármelyik szerdán mehetsz, szülésfelkészítő után. A felkészítő 15-kor kezdődik, de hogy meddig tart, az téma és feltett kérdés függő.

Sajnos a teltház majdnem garantált, 3 hete császárosokat raktak le a nőgyógyászatra...elég durva.

Viszont május 5-től az onkológiát elvitték innen, így 30 ágy felszabadult. Ez nem tudom mennyire érinti a csecsemős részleget...lehet hogy csak a nőgyógyászat lesz szellősebb.

Hogy a nővérek mivel törődnek azt nem tudom, de remélem velünk fognak :wink:

Múlt héten összefutottam egy lánnyal, akivel együtt tornáztam az Istvánban, és 7 hetes a pici fia. Azt mondta a csecsemős nővérek nagyon sokat segítettek neki és rendesek voltak.

pöttömpanni

Köszi, akkor majd az egyik már nem dolgozós szerdán elmegyek, az előadások is érdekelnek!
Hát lányok további szép napot, én hazaindulok, már így is túlzásba vittem a mai napot!

Kép
rituspoc

Katica!

Te is gyönyörü kismama vagy édes kis pocakkal! És a hajad valami fantasztikus hosszú!!!

Ruhamosás: szerintem csacsiság a külön mosás, de vessetek meg érte. Én arra utazom, hogy minden pamut legyen, aránylag jó minöségü és azt mosom legalább 60 fokon, de a fehér cuccokat mindig 90 fokon a mi alsónemünkkel, türcsikkel együtt. 40 fokon alig marad nálam valami, mert az olyan gyanus höfok. A legtöbb emberi mikróba a 37 fok környékére van beállítva, vagyis higiénia szempontjából nem túl elönyös. Összevárom az azonos színü cuccokat, aztán irány a 60 vagy a 90 fok.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nekünk is csak tiszta pamut ruháink vannak, így nem kell ügyelni a különbözö anyagokra sem.
Használok öblítöt is, Coccolino sensitive, de csak nagyon keveset. Van aki azért vasalja a babaruhát, mert az is sterilizál, hát egészségére.

- Kisfiam menni akar a játszótérre, felvette Eni szandálját, ami 10 számmal nagyobb a lábánál és odatolt a a sámlit az ajtóhoz... -

Barbi
Vendég

Sziasztok!

be akartam jelentkezni a praxisba, de nem veszik fel.... :? Van valami ötletetek? Illetve jól tudom ugye, hogy a 11. ker környékén csak ez a 4d van? Mert a többi iszonyúan messze van nekünk.

Nálunk az alacsonyabb hőfok a nyerő, eddig még nem volt belőle gond, én félek az 50 fok feletti hőmérséglettől. Annyi dolog ment már így össze nálam, hogy most nagyon odefigyelek, de a babarucik tuti 60 fokon lesznek. A kérdésem nekem is az, hogy az ecettel mosás hogy néz ki a gyakorlatban. A mosószerhez kell adagolni, mennyit, milyen hőfokon és nem lesz utána nagyon büdi a ruci?

Lei, tök jó a kórházas lista, de azért mielőtt 4 bőröndöt bepakoltok, kérdezzétek meg benn, hogy mit adnak. Mert pl. nálunk külön mondták, hogy tényleg csak a legszükségesebbeket kell vinni, mert babarucit, hálóinget,pelenkát stb benn adnak amennyi kell. Ez nagy könnyebbséget jelent, bár tény, hogy nálunk kevesebb mint 10 ágy van összesen jelenleg(ha jól tudom), így több dolog jut egy kismamira....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mutatok képet Kismukkról. Ez volt a legtöbb amit mutatott az arcából. :(

Kép
makadu

Na végre megtanították, hogy kell lekicsinyítenia képet, így én is megmutatom a pocim :)
Ez a kép 2 hete készült, ma mértem, Kép a mai állás szerint 104 cm!

Makadu, nagyon édi kis pofikája van :)

Ritus

Kép
rituspoc

Lei! Én fogok járni a Szent Imrébe szülésfelkészítőre, csak pont kedden van anyukám születésnapja, így az első előadás kimarad. De majd megkérlek, hogy meséld el mi volt! :lol:

Köszi
Szilvi

rizsimami

Hahó csajok!
Megjöttünk az előadásokról,nagyon jó volt!
Bár a szoptatási "előadáson" néztünk mind a hárman,amikor mindenki össze-vissza szoptatta a különböző korú(akár 1.5 éves)gyerekét... :roll: Ezzel az igény szerinti szoptatással azért nekem vannak fenntartásaim.Mert például miért is kell egy másfél évesnek 2 óra alatt 3x szopni???? :roll: De hát ez az ő dolguk...meg az is,hogy egy éves korukig nem adnak nekik semmi más kaját csak anyatejet.
Viszont a délutáni szülési előadás az tényleg nagyon jó és részletes volt! :wink: Megnéztük a szülőszobát és lépésről lépésre elmondott a szülésznő mindent,hogy mi hogy fog zajlani. :P
Szülés után egy órán belül megszoptathatjuk a babát.Ez jó hír! :lol:

A mellet nem kell sterilizálni még megmosni se,se etetés elött,se etetés után! :wink:

A babaruhákat én anno az első pár hónapban mostam csak külön,de csak azért,mert a miénkhez több öblítőt használtam.De csak 40 fokon mostam és semmit nem vasaltam!Mivel utálok vasalni! :oops:

binyek

Ja, de jó, akkor végre én is leírom: Nálunk a vasaló csak igen ritka látogató a deszkán. :oops:
Próbálok olyan rucikat venni, amit nem kell nyüsztölni vasalóval, eddig igen sikeres voltam ebben. :D
A férjecském vizsga előtti este vasalja a fehér inget, de ez amolyan szertartás, addig sem kell tanulni :wink: Így nem is engedi hogy átvegyem.

Ritus, neked aztán tényleg jó nagy pocakod van, nagyon szép.
Makadu, azért sztem nagyon jól látszanak a vonásai, és szuperek a képek.

Utód a melóhelyen: Tegnap amikor benn voltam, hát hogy is mondjam......szóval kiderült hogy az a max 2 hét, amikor helyettesítenem kéne a titkárnőt is a 3 munkakör mellett, amit azóta sem csökkentettek, szóval az június 5-23.ig tartana......sztetek milyen érzés volt megtudni?! Ja, és utódom még sehol sincs...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó estét!

Katica helyes a pocid. Szerintem ha melléd állnék tőlem azt kérdeznék hányas ikrek laknak bent. Az elsővel az enyém is ilyen volt.
Rituspoc a tiéd is szépen gömbölyödik már. A munka miatt meg ne idegeskedj, azt senki nem fogja meghálálni neked.

Az ecetet az öblítő helyére kell tenni és sem büdösek, sem kemények nem lesznek a rucik utána.

Szoptatós hálóinget én a Coraban láttam 4000 körül. Nekem azok azért nem szimpik, mert mindig átlátszik az a vágás amin a cicit ki kell tenni. Én inkább olyanokat néztem amit utána is tudok majd hordani. A pizsi meg azért nem jó szerintem, mert ha esetleg bent kell feküdni előtte is pár napot akkor macerás a vizsgálatoknál.
Ja, a cici kirakásáról meg annyit, hogy mire odáig juttok a legkevésbé sem fog érdekelni ki mit lát. Én is a császárnál annyi ember előtt voltam kiterülve, hogy utána egy kis cicimutogatás már meg sem kottyant.

Én is vettem Tena bugyit az első egy-két napra, de aztán nagyon bejött a hasleszorítós bugyi, főleg a császár után olyan jól összetartotta az embert, könnyebben ment a mozgás. Viszont a Tena betét nekem túl sok volt, most sima always éjszakait vettem.
A Garmastan krém nekem semmit sem ért, most nem is veszek. Az a legjobb ha egy kis tejet elkenünk a cicin és hagyjuk megszáradni. Amit én még vittem az a szoptatós tea néhány filterrel. Van a Naturlandnak is, illetve a Herbáriának is Laktoherb néven. Nekem az elsőnek jobban bejött az íze.

Én eléggé vasalás mániás vagyok, de a babaruhákra úgysem lesz mindig időm. Most még szépen elkészítettem őket.

Kiscsajomat ma megdícsérték az oviban. A dadus közölte, hogy ő a legaranyosabb és leg szófogadóbb. Érdekes, itthon azóta nem az amióta elkezdte az ovit.

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!
Hosszú, de szuper kis nap volt a mai, jó társasággal repül az idő :)
Feluca: akkor Somlyón találkozunk? Az úttól én is tartok egy kicsit, de a dokin szerint, ha kényelmes autóval megyünk, nem másszuk meg a hegyet, ha úgy érezzük nem esne jól, és 2-3 óránként megállunk kicsit nyújtózni út közben, akkor semmi baj nem lehet!

Katica: hihetetlen hosszú a hajad, hány éve növeszted? Viszont a pocakod még tényleg nem nagyon kezdett el nőni, hány kilónál tartasz?

Beleki: ha megkapod azt a mikrós cikket amit említettél, akkor elküldenéd nekem is? A táblázatban benne van a mail címem, és engem is nagyon érdekelne!

Makadu: a te pocakod hasonlít az enyémhez, azt hiszem ha hazaértünk én is teszek fel képet, én is hasonlóan kerekedek :)

Lei: tetszik a lista, kiindulásnak nagyon jó, köszi!

Julcsi: te még nem írtál, remélem szerencsésen hazaértél, köszi a fuvart!

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Upsz :oops:
Az hiszem fáradok, nem Makadunak akartam írni a pocakot, hanem Ritusnak, bocsi. Makadunak azt akartam írni, hogy nekem tetszik a kép, mert már most is jól kivehetőek a vonások. Mi már két hónapja nem voltunk ultrahangon, és így nincs is ennyire jó képünk :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok! Én is hazaértem, köszi a kérdést ;-)

Szépek a pocakfotók, érdekes, hogy mekkora különbségek vannak... Én is azt hittem, hogy már az enyém sem kicsi, de hát Sziszkához meg Binyekhez képest nagyon el vagyok maradva :-)

Tényleg jól telt a mai nap, de azért elfáradtam kissé...

Mindenkinek jó utat, aki elutazik a következő napokban! Vigyázzatok ám Magatokra!!

Na jó éccakát :-)

yuyu79

Háát, én bizony vasaltam a babaruhákat, de csak belűlről és nem gőzölve, állítólag akkor jobb. Persze csak az elején :D Külön is mostam sokáig, de csak azért, mert a férjemnek elég dzsuvás szokott lenni a munkában hordott cucca, így praktikusabbnak tűnt. és én is csak a pelust mostam 90 fokon, a többit alacsonyabban.

Cicit nem sterilizáltam, csak arra kell figyelni, hogy szex után mossuk meg :D Mondjuk ez az elején úgysem lesz még téma :D

Szerencsére Zalán csak szopott, semmit sem fogadott el cumisüvegből, cumit is kiköpte, úgyhogy sterilizálni kb. a rágókáit sterilizáltam. Mi sem vagyunk szerencsére sterilmániások, de azért én nem szeretem, ha a kutyagumis fűben turkászik :( Az elkerített játszón azt csinál, amit akar.

Szoptatós hálóing szerintem luxus. nekem simán bejött Zalánnal is egy olyan felső, amit csak simán lehúzok, és előkapom a cicit. Alulra meg valamilyen gatyó. De hálóing is van olyan, ami vagy kivágott, vagy gombos. És fel ekell készülni arra is, balesetek is lehetnek, úgyhogy én drága pizsit nem vennék fel, mert azért a vérzés lehet utána erősebb is... és készüljetek, hogy esetleg dög meleg lesz...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Most nagyon sok hasznos dolgot olvastam (mármint itt, tőletek). Lei, köszi az alapos listát. Tényleg csak a szoptatós tea hiányzik belőle, azt többször is mondták a felkészítőn, hogy vigyünk. Nekem is lenne egy két megjegyzésem, vagy mondatom:

Mikró: nálunk is a háztartás része, de sosem állok előtte, mert úgy van elhelyezve, hogy nem is tudnék. Egy barátnőmnél láttam azt a megoldást, ami nekem is bejött, hogy a kisbabának a hozzátápláláskor nem mikróban melegíti a kaját, hanem egy edénybe beállítja a babakajás tányért és forralt vizet önt alá. Amíg lehet, addig nem mikrózza a kajáját. Az anyatejet meg ugye nem kell mikrózni, a tápszerhez is lehet vizet forralni, szóval én is hasonló megoldáson gondolkozom, de a mikrót már nem tudnám kiiktatni az életünkből.

Sterilizálás: én örökölni fogok egy avent mikrós cuccot, amit addig használok, amíg lesz türelmem :?

Babaruha mosás: kaptam egy tippet, hogy a Gabinak van babaöblítője, aminek isteni az illata, szerintem azt fogom használni (DM-ben lehet kapni) és dupla öblítést fogok beállítani a mosógépen, ami még az öblítőt is kiöblíti. Szóval eleinte külön fogok mosni (szintén amíg lesz türelmem kategória).

Hálóing: állítólag szülés után lehet olyan ide-oda vérzés, hogy lesz olyan hálóingünk, ami a kukában végzi majd, ezért tanácsos inkább olcsóbb darabokat beszerezni.

Eldobható bugyi: én is vettem egy 5 darabosat (sárga dobozos), de azt a tanácsot kaptam, hogy sokkal jobb a gyógyszertárban kapható Tena bugyi, mert úgyis majdnem mindenki Tena betétet vesz. Ez a bugyi legalább 5 féle méretben kapható (csak a derékbőséget kell megsaccolni, ami ki tudja mennyi lesz a szülés után). Egyébként ez a bugyi mosható és állítólag 5 perc alatt megszárad. Én ilyet fogok venni.

Na jó sokat írtam. Vigyázzatok magatokra! Szép napot!

Régen postoltam a táblánkat.

szuszu

Andi!
Valahol igazi eleven kislánynak is kell lenni...ha az oviban nem,akkor otthon kell kiengedni a gőzt! :wink:

Én is azt mondom csajok,hogy ez a cicimutogatási fóbia csak most van a fejetekben!A kórházban ez egyáltalán nem lesz gáz!Mutogattok ott többet is magatokból! :wink: Persze abban az egy órában,amig látogatás van,addig nem szoptat az ember.Bár igazán nem értem,hogy babás szobába miért engednek be látogatókat... :roll:

binyek

Szép reggelt Mindenkinek!! :)

Makadu, aranyos a kisbabátok, jól sikerültek a képek. :)

Ritus, Neked is szép kerek pocakod van már! :)

Köszönöm a szép szavakat.

Sziszka, most nyáron lesz 20 éves a hajam, akkor volt utoljára teljesen rövidre vágva, azóta csak kéthavonta pár centit vágnak belőle. Én 6 kilonál tartok most, biztosan azért nem látszik még annyira a pocim, mert viszonylag magas vagyok és széles a csípőm is, így kényelmesen elfér a bébi a medencémben. :)

Még a tegnapi babacumi témához: a nemrég szült ismerőseim is a szilikon cumira esküsznek, én nem nagyon értek még hozzá, de majd max. kipróbáljuk mindkettőt. :) Egy biztos, az Avent-et tartják a legtutibb márkának.

k.a.t.i.c.a

Jó reggelt mindenkinek!

Ennek a dupla öblítésnek utána kell néznem a mosógépen, nagyon jónak tűnik az ötlet, remélem van ilyen funkció rajta :)

Megyek csomagolni, de azért a fél szemem itt lesz a gépen :)

Sziasztok!

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, még otthon vagy? Lassan indultok intézni a kocsit? Sok sikert hozzá! Aztán kosármeccs, és este utaztok? Jó fárasztó lesz, remélem tudsz majd aludni út közben. Mikor jöttök haza?

yuyu79

Sziszka, szerintem majdnem minden automata mosógép így öblít már (2X). Először mos mosószerrel, azután mos tiszta vízzel, majd öblít öblítővel, végül öblit tiszta vizzel.

k.a.t.i.c.a

Binyek, Julcsi!
A Dúlával való találkozást el sem meséltük még :)
Volt egy tegnap a klubban. Fura egy nő volt, kőkemény elvekkel, és szilárt meggyőződéssel. Kicsit úgy éreztem, hogy időnként támadó is egy kicsit, amiért úgy látta nem értünk vele egyet. Szerinte az orvos, a kórház, és a szülésznő is totál felesleges, csupán egy olyan segítőre van szükség, mint ő, aki tapasztalt, gyakorlott, és sok szülést látott már. Abban az egyben értettünk egyet, hogy a szülés természetes folyamat :) Nektek lenne bátorságotok otthon szülni?
Volt ott egy nő is, akire Binyek utalt, hogy két óra alatt 3X szoptatta meg "igény szerint" a két éves gyereket, neki az első gyerek császáros volt, a következő négyet otthon szülte....magabiztos vagy felelőtlen?

Rita: engem meggyőztél a hálóingel, tényleg felesleges több ezer ft.-ért venni, ha kimoshatatlanul összevérezzük. Akkor tökéletesen megteszi egy olcsóbb is!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Katica, ezt most meg is nézem, felcsigáztatok :)

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?