Új privát üzeneted érkezett!

Andi,
köszi az édeklődést. Dokihoz bejelentkeztem, de csak 26-án tud fogadni :( A csomó még mindig megvan, de nem paráztatom magam. Annyian írták, hogy nekik is volt, hogy már-már azt gondolom, hogy ez teljesen normális. Persze igazán akkor fogok megnyugodni, ha a doki is azt mondja.
Örülök, hogy Beni jól van!!!!

Fejés. Én is sokat szenvedek az Aventtel. Én minden reggel fejek és néha délután is. 40 és 80 körül szoktam lefejni, de néha bizony kézzel is rá kell segítenem.
Lilike tegnap este 11-kor aludt be és csak 5-kor kelt. Reggelre jól be is durrant az egyik mellem. Vicces volt, amikor megálltam a tükör előtt. Az egyik cicim jóval nagyobb volt, mint a másik:)

Valaki kérdezte, hogy a tejserkenő homeos bogyót meddig kell szedni. Én úgy tudom, hogy a tej megindulásáig. Ha már van tej, akkor abba kell hagyni. (Nekem nagyon jól bevált. Szerdán este kezdtem el szedni és csütörtökön már teli cickóval ébredtem, pedig este többször is etettem. Azóta sokkal több tejet tudok lefejni is, pedig sose hittem a homeos bogyókban..)

Kép
emi29
 
 


Kisfruzsi: úgy tudom, a citrusfélék irritálhatják a picit, de egyénfüggő (mama és baba-függő). Talán az ananász is gond lehet a savassága miatt, de sztem próbáld ki kis adaggal, mert azt olvastam, nem minden kisbabánál okoznak ezek gondot és ugyanakkor meg sok benük a vitamin.

Felsoa: én úgy mentettem a táblát, hogy jobb egérgombbal ráklikkeltem és mentés, mintha kép lenne. Milyen jó, hogy megfelelő sebészt találtatok! És milyen szépen gyarapodik Beni!

Pumpóka: nem irigyellek 3 gyerekkel nekiindulni -húúú.

Tényleg, a kórházban szedtetek vmit tejserkentőnek? Hoemos bogyót vagy teát vagy mást? És bevált vagy csak megindult magától a tej?

Kép Kép
celesztina
 
 


elnézést a szétszórt hsz-ért, de Lau beült az asztalra a monitor elé és vaktában színeztem. Mostanság nagyon ragaszkodó :)
kimaradt az is, hogy Jó reggelt, de megint idekéredzkedett, majd később visszanézek :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Lolka,
ne add fel!!! A homeos bogyót ugye úgy veszed be, hogy előtte és utána fél óráig nem eszel semmit? Mennyit veszel be belőle?
Az avent mellszívó tényleg nem olyan nagy szám, de a célnak megfelel. Még csak 5 napos Bendegúz, még ne számíts arra, hogy nagyobb mennyiséget le lehet fejni. Már az is nagy szám, ha 5-10 ml lejön. Az a lényeg, hogy légy kitartó.
Az elején én is nagyon ki voltam. Nekem sem akart beindulni a tejem, már-már ott tartottam, hogy feladom. Ha a tesóm nincs mellettem, már rég tápszeres lenne a kislányom. Ő viszont ragaszkodott hozzá, hogy minden etetés után fejjek még akkor is, ha nem jött le semmi. 15-20 perc alatt alig 10 milik jöttek le, de csinálnom kellett. Ráadásul nálunk a mérleg etetés után - 10-20 grammokat is mutatott. Szívem szerint azt is kivágtam volna az ablakon. Tudom, hogy nem egyszerű. Van akinek egyből beindul a teje, van akinek pedig szenvednie kell érte, de megéri hidd el. Csak ne add fel!! Ja és kipróbálhatod azt is, hogy felváltva fejsz a két cicidből 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig. Állítólag ez is serkenti a tejtermelést.

Kép
emi29
 
 


Továbbra is köszi a drukkokat, de még semmi. :( Ma már megjártam a kórházat, volt amnioscopia megint és NST is, mindkettő eredménye szupi lett, hamar haza is értünk, így férjecském sem késett el a munkahelyről. Azt mondják, hogy a 2. amnioscopiától megindulhat a szülés, hát reménykedem.
Holnap megint NST és UH is lesz (áramlásvizsg.). Nincs semmi fix időpont, hogy mikor indítanák a szülést, még egyenlőre várunk.

Lituka: Érdekes, hogy neked nincs több UH, nekem a 36. hét után majdnem minden héten volt, ezen a héten meg 2 naponta UH-oznak az áramlás miatt.

Felsoa: Örülök, hogy megnyugtató híreket kaptál a dokitól! :)

Mellszívó: A Chicco-s mellszívóról tudtok valamit? Olyat vettem, mert elég olcsó volt, de lehet, hogy befürödtem vele, mert csak egy kis kiöblösödésbe szívja a tejet, így hamar megtelik, gondolom gyakran kell majd kiöntögetni belőle, de az is lehet, hogy nem szívok én annyit, és elég lesz a kapacitása. Van valakinek ezzel a mellszívóval kapcsolatban valami tapasztalata?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok,
Tegnap írtam, hogy a gyerekdoki azt mondta, hogy azért fájhat Dani hasa, mert sokat eszik. Hát, tényleg sokat. Reggel próbáltam hamarabb leszedni a ciciről, mint ameddig engedni szoktam (kegyetlen anya), erre nem beszopott addigra 130 gr-ot? Szóval tényleg átkellene állnunk a 6x kajára, mert ez így nagyon sok lesz 1 nap...

Szeretném megkérdezni a kb. 1 hónapos babák anyukáit, hogy Nálatok milyen gyakran van széklet a pelusban? Nálnuk most drasztikusan lecsökkent, eddig majdnem mindig volt, most meg napi 1. (Ez is baja szegény gyereknek szerintem...még várok, aztán lehet, hogy "hőmérőzni" kell.)

Ti milyen gyümileveket isztok? Barack, alma mehet, ugye? ezeket szokták először gyümölcsként adni a babáknak is...(mondjuk most 3 napja csak vizet ittam, lehet, hogy kellene barackot, hátha meghajtja Danit...Igaz, á.vizzel keverve szoktam inni)

Mi van ollemmel, tim27-tel, magikával és a többi eltűnttel?
Gumimaci, Te is már otthon vagy, ugye?

Szép napot!

Kép
1bambi
 
 


Bambi,
nálunk is most már csak napi 1-2 kaki van, eddig sokkal több volt. Mondjuk Beni csak 90-110 gramm között szokott szopizni.

Emi,
az jó, hogy nem aggódsz, szerintem ne m is kell, de tényleg jobb, ha lát doki, legalább megnyugszol.

Bolygó,
Dani nekem is a második amnio után indult meg.

Celesztina,
Köszike! :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Bambi, Szöszi,
Infacolt minden szopi előtt adtok?
Beni pár napja kezdte el, hogy szoi után kb. 1 1/2 - 2 órára kezd el nyüglődni. Gondolom a pocakja.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Lituka köszi a táblát, most látom, hogy egy nappal későbbiek vagyunk :shock: Ápr. 19-én jöttek világra a babócák :D (tehát 37+5-nél).

Tej-téma nekem 2! naposan elkezdték a kórházban, hogy tápszer így-úgy, mert csak 20-30 ml-t esznek...a cukruk rendben volt, ettek-aludtak-pisi-kaki, mégis el kellett kezdenünk a tápszert, mert minden szopi után üvöltöttek...és hízni sem híztak. :( (Ahogy elérik a 3 kilót, leállunk lassan a tápszerrel, már így is két kaját anyatejjel pótlok, remélem, lesz több is...fejni-fejni-fejni ezerrel, bár elég gáz, hogy egy bébi szopizik legalább 20 percet, utána pótlás, aztán vagy jön a következő baba, vagy le tudom fejni az éppen használt cicit...de ha ketteske nem vár, akkor van, hogy csak egy óra múlva tudok fejni...de muszáj :D ) Szedek én mindent, iszom a teákat is, a folyadék legalább napi 4 liter (és azért azt nem mondanám, hogy fürdünk a tejben..oké, hogy két malac issza a tejet, de akkor is, én asszem hiába vártam a belövellést :( ) Tegnap végre sikerült együtt szoptatnom őket, így azért bő fél órát cicin voltak, bár a táp érdekes volt kétfelé, meg a böfiztetés is, de időtakarés megoldás...ha egyszerre ébrdenek...talán nem jelent fel senki, hogy ölöm a gyereket, mert vki mindig üvölt kajaidőben :D

Kép
babyteve2
 
 


Felsoa,
köszi
most beszéltem a védőnővel, azt mondta, hogy teljesen oké a napi 1. akár 2-3 naponként is lehet széklet, még az is o.k.

2 napja indult be a kajálással ennyire Dani, előtte 80-100, ritkán 110 gr-ot szopizott. nem tudom, hogy most ez csak ideiglenes nagy evés, vagy most "lép feljebb".
(amúgy szerintem most nem kell megerőltetnie magát szopival, mert tök kemények a cicik, könnyen jöhet belőle...biztos a sörtől :lol: :lol: :lol: )l

Kép
1bambi
 
 


felsoa,
igen (már amikor nem felejtem el), minden szopi előtt. próbáltuk, hogy csak este, de szerintünk az nem volt hatásos.

Kép
1bambi
 
 


A védőnő milyen gyakran jön/jött? Nálunk csak a hazjövetel után jött, és ennyi...a doki mondta, kijön még két hetesen, de ez is elmaradt... :shock: (Nem mintha hiányozna, de nekem a hetenkénti randi rémlik az első hónapban...vagy már nem így van?)

Kép
babyteve2
 
 


Szőlő, Gabo????

Celesztina,
én a kórházban nem szedtem semmit, itthon kezdtem el a More Milket, miután a védőnő sikeresen beparáztatott, mert egy ideig nem nagyon hízott Beni.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


babyteve,
minden elismerésem. nem lehet egyszerű.
1. ha egymás után kelnek, akkor csak etetsz, büfiztetsz, pelenkázol, stb.
2. ha egyszerre kelnek, akkor mindent duplán egyszerre.
húúúú, hogy bírod? van segítséged?

Kép
1bambi
 
 


Babyteve,
hozzám minden héten jött, mondjuk eddig a doktornő is a sárgaság miatt. De az első héten minden nap itt volt. Szerencsére ő tök normális és segítőkész.
Nem lehet semmi egyszerre 2 babát szoptatni. Le a kalappal előtted!

Bambi,
köszi, majd most kipróbálom.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


babyteve,
nálunk hetente jött a védőnő, de a 4. héten nem, mivel az volt a május 1-ei, gondolom más dolga is volt...(bár azt mondta először, hogy az első 4 héten jönni fog)
aztán ma mondta, hogy a héten nem, de jövő héten (6. hét) jön...

Kép
1bambi
 
 


Egy hétig volt a keresztanyám, aztán slussz...de Ő is csak főzött, babázni egyszer-kétszer, pl. amikor varratszedésre mentünk. Párom ugye folyamatosan dolgozik, Tomira meg nem bízok babás dolgot, bár az is segítség, ha nem kell felállnom két, cicin lógó bébivel pl. a textilpelusért... :D Most már jól bírom, volt, amikor egy órás különbség volt közöttük, na, az gáz volt, akkor tényleg egész nap csak velük foglalkoztam. Így van kb egy órám totál üresen két szopi között, plusz még az éjszakai nyugi, szóval, azért túl lehet élni...(utcán még nem voltunk, az ajtó-mizéria miatt, de amúgy sem vinném ki őket a porba-mocsokba. Jövő hétig csak kibírjuk valahogy...)

Felsoa, moremilk tényleg jó? Én vmi olasz löttyöt vettem 6500-ért az oktogonon, azt is dicsérték, aztán nem sokat használ....a moremlk az utolsó reményem...(meg belestem a márciusiakhoz, ott van vmi fonálbeültetéses-akupunktúrás tejserkentés, persze, jó pénzért.... :( Kész vagyok, mert ugye, a mellszíváshoz is kellett egy csomó cir-car, drágáért, meg a tejserkentés sem olcsó..és a kettő együtt, :lol:

Kép
babyteve2
 
 


Csak mobilos kép van az együtt-szopiról, eléggé Didibáros stílus...(persze, a párom tegnap körbemutogatta a munkahelyén... :oops: ), de majd szólok a kölöknek, fényképezzen le normál géppel is...komoly érzés, ahogyan mindkét cicin szuszog vki, meg érzed, ahogy szívják..csak mozogni nem tudok még, ami nem ártana, mert azért fél óra alatt eléggé elzsibbadok :D

Kép
babyteve2
 
 


Akkor jól emlékeztem....bár, nem csodálkozom azon, hogy itt a Nyócban nem aktivizálják magukat....itt mindenkinek 20 gyereke van :D

Kép
babyteve2
 
 


babyteve,
elhiszem, hogy nagy a szaporulat a kerületben, de azért ikreseket így magukra hagyni...
szerintem előnyben kellene részesíteni Téged, egy kicsit segíteni is. a 20 gyerekét nevelő c. asszony úgy is profin csinálja, hogy hagyja a gyerekét a mocsokban hentergetőzni.

Kép
1bambi
 
 


Babyteve,
nekem úgy tűnik bejött, pedig nem szedek napi 4et, max kettőt.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Csajok,
úgy döntöttem, hogy ebruházok egy elektromos mellszívóra. Szerintetek melyik a jobb az Avent, vagy a Medela???

Babyteve,
tényleg le a kalappal előtted! Gondolok rátok néha és Kamillára meg Szofira is. Nem lehet egyszerű, viszont dupla öröm is.

Kép
emi29
 
 


Bolygó: a chiccos mellszívót nem ismerem, de az jó, hogy minden rendben volt a vizsgálatokon! Hú, milyen rédekes, hogy ilyen sok uh-d van a végén, nálunk sincs ennyi. Utánanéztem a chiccos mellszívónak, ez az? --> Kép mert ha igen, akkor nekem is ugyanilyen van, csak nem chicco hanem no-name, patikában vettem és nekem nagyon bevált, bár az tény, hogy kicsi a tejgyűjtője, mindig öntögetni kell vmibe a tejet. Sajna volt, hogy feldöntöttem amibe töltötgettem a tejet és kifolyt mind, ezért vettem most aventes kéziset is, majd meglátjuk, beválik-e,,,

Babyteve: ez nem semmi! Két gyerkőcöt szoptatani. Plusz 4 litert iszol egy nap??? Hú, nekem eleve az sem menne. :shock:
Ugyan Lau 2 éve volt újszülött kb, de akkor hozzánk ugyan nem jött a doki olyan sokszor. egyszer jött a védőnővel amikor hazamentünk aztán mi vhiettük havonta. A védőnő többször jött, de nem rendszeresen.

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat,tegnap jöhettünk haza a kórházból.Még minden tiszta káosz itthon.
Szülésről reggel kaptam méhszájérlelő tablettát, egésznap fájogattam, de du 5-kor még nem tágultam semmit,elmentem zuhanyozni onnan már csak nehezen tudtam kijönni.Befeküdtem az ágyamba bal oldalamra ahogy az orvos tanácsolta.Nedegy 8-kor elfolyt a magzatvíz, doki megvizsgált 6 cm.A fájások alatt nagy és után is nagyon alacsonyra esett a baba szívhangja, gyors orvosi tanácskozás a fejem felett, mi legyen műtét vagy gyorsítás nagyon meg voltam ilyedve.Közben hívtam apát végre elérkezett a mi időnk is,de mire odaért már sajnos nem engedték be. Szerencsére nem történt nagy baj, nyakára volt tekeredve a köldökzsinór és a magzatvízbe is belekakilt már.
Gátvédelem volt, de a keze a feje mellett volt így repedések keletkeztek amit 6 öltéssel összevarrt az orvos.
Gergő igazi cicihuszár egésznap szopizna, tejci van bőven.

Még egy kép és valamikor megpróbálok képbekerülni

Kép

KépKépKép
bambika
 
 


Mellszívó:

Nekem kézi Medelám van és szuperül működik, nagyon szeretem!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Bambika,

micsoda jóképű srác!!!! :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Lányok!

Pár kérdés.
Infacolt mikortól lehet szedni? Nálunk is kezdődik a nyüglődés..
A Konakiont ugye hetente egy azonos napon?

Dávid hosszú baba így sokszor kifolyik a pisi a derekán vagy én vagyok béna..Tapasztalatok?

Én kapok tejet meg tápszert adok (befelé forduló mellbimbó miatt) bár most próbálkozok visszaálni, ráteszem kaja előtt cicire (begyögyult) semmi nem jön...majd cumisüveg, kapott tejci és utána neki kéne állnom fejni, ami időben nagyon nehezen megy és max. 5-10 milli.

Sajna szombaton meghalt a nagyim így remélem, hogy nem apad teljesen el a tejci:(

Vonalzót késöbb javítok.

Ma vagyunk 3 hetesek!!!!!

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Celesztina: Köszi, hogy megkerested, igen, ez az a mellszívó! Remélem, nekem is beválik!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Mellszívó: nekem is kézi medelám van és teljesen megfelel arra, amire nekem kell (maradékot fejni)... szerintem ha vennék gépit, akkor is medelát vennék!

Marjan: infacolt újszülött kortől lehet adni, mi tegnap kezdtük, de annyira még nem lehet érezni a hatását... sajnos... :(

Pisi kifolyás: eleinte nálunk is kifolyt a pisi a derekánál, de most már nagyon ritka! Kicsit jobban meg kell szorítani a pelust szerintem, csak én eleinte nem mertem! De szerintem függ a pelus márkájától is! Mi éjszakára Pamperst használunk, abból szinte soem folyt ki, nappal Huggies-t, abból azért elő-előfordul...

Bambika: nagyon cuki Gergő!

Babyteve: minden elismerésem, nem lehet egyszerű; én el sem tudom képzelni mit csinálnék kettővel... :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok,

Szólóról nincs hír??? Nem látom,h. járt volna ma itt...

Marjan, őszinte részvétem! Nekem hétfőn halt meg az egyik kedvenc rokonom.. (mármint akit tényleg szerettem) Múlt héten még gratulált a kicsihez, de sajna nem láthatta :(


Bambika!!! hogy érted,h. egész nap cicizne?? Nálunk azt hiszem hasonló a probléma, a kicsi fiam csak a cicit dögönyözné egész nap. Nem kell neki se a cumi, de mástól se nyugszik meg, csak ha cicizhet... Remélem idővel leszokik erről..

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok! Vagyok én is, csak olvasó és várakozó üzemmódban, ugyanis éjjel 3 óta fájdogálok, keményedem. Néha rendszeres, néha nem. Pl. reggel tudtam aludni még másfél órát, de aztán felkelés után újra. Kicsit várok még, hogy rendszeresebb legyen a dolog, vagy éppen elmúljon (inkább az előző!) . Vagy találkozzam a vízzel, nyákdugóval esetleg.
Ja, és nekem nem görcsös a fájdalmo, hanem állandó alhasi. Mondjuk én mensikor sem görcsöltem még soha. (most pont olyan érzés, mint amikor megjön)

Szőlő???

Kép
gabo001
 
 


Így elég nehéz dönteni. Azt meg nem akarom, hogy benntfogjanak feleslegesen. Könnyebb lenne, ha víz vagy valami jelentkezne!!

Kép
gabo001
 
 


Szőlőt akartam írni...

Pisi-téma: Nálunk mindig csak a Pampersből folyt ki a pisi, a Liberóbol sose Csengénél, Kisatinál néha előfordul,h. a Liberóból is kicsurran.

Babyteve :) :) Didibáross stílus :) :) :lol: :lol: Mostanában gondoltam rád meg a többi ikresünkre...Egyik nap volt a tv-ben,h. egy nő ikreket szült természetes úton.. (tudom,h. ti nem úgy szültetek) Hát az nem lehet semmi, én nem lennék képes rá, de kihordani se... És szégyellem magam, de nem tudtam végignézni a szülést :oops: :oops:

Kép
Kép
mango.
 
 


Gabo, szerintem csomagolj :)

Kép
Kép
mango.
 
 


mango! gondolod....????? sokan ezzel nyomorogtak itt is heteken át... szóval nem tudom. Bár te sokkal tapasztaltabb vagy!
Kicsit lepihizek, aztán meglátom. Ha marad akkor már csak egy uh miatt is bemegyünk du., vagy este, hogy babóval minden rendben -e? Na meg akkor gondolom megvizsgálnak.

Kép
gabo001
 
 


Gabo,
Drukkolok nagyon! Ha van vmi jelentkezz! :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Lituka???

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


felsoa! persze! jelentkezem! de itt már annyi minden történt, hogy egyáltalán nem bizti, hogy szülök!
Egyébként Emi-nek üzenek, ha van valami! :D

Kép
gabo001
 
 


Gabo, drukkolok, hogy ez már AZ legyen!! :wink:

Szőlő Janizik, ma vannak utoljára kettesben, szerintem nem jön ma, max bekukkant.

Ha Lillus napközben óránként szopizna, akkor kevés a tejem? :shock: :cry: vagy csak azért lehet, mert ébren van, és hamarabb "lemerül"? Lányok, mindenki fej? Én nem... :roll: Miért fejtek? Hogy több legyen? vagy, ha elmentek otthonról, akkor legyen vésztartalék? Nekem azt mondta a védőnőm, hogy nem kell fejni, hisz eszik rendesen...

ercsi_3
 
 


Ercsi: én a maradékot fejem le, mert ha nem teszem, akkor a következő szopiig szétdurranok érzésem van és folyni is kezd... Persze jó azért is, mert bármikor kell, van tartalék!
A másik kérdésedre sajna nem tudom a választ, mert Beni csak nagyon-nagyon ritkán kér enni gyakrabban mint 3-4 óra!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Zorróné, köszi! :) nekem nincs szétdurranok érzésem... csak este folyik, ha elfekszem... :D Beni is sokat van ébren?

ercsi_3
 
 


Hoztam pár képet:

Kép
Anya és Apa ágyában sosem sírok...
Kép
... és mindig be is alszom...
Kép
Tequila kalappal a fejemen... - nem lehet elég korán kezdeni...
:D
Kép
Hasfájósan, összegörnyedve... - de lehet, hogy csak túl sok volt a tequila... :D

[/b]

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


babyteve,

és hogy fürdetsz???????????
Nálunk még mindig mumus a fürdés :lol:
Lányok ha leesett a köldökcsonk akkor is kell továbbra alkoholozni vagy csak hintőporozni? Vagy tzvábbra is mind a kettőt?

KépKép
kisfruzsi
 
 


[quote="ercsi_3"]Z írta:ercsi_3orróné, köszi! :) nekem nincs szétdurranok érzésem... csak este folyik, ha elfekszem... :D Beni is sokat van ébren?


Hát többször előfordul napközben, hogy nem alszik 2 szopi között! Általában csak minden második szopi után alszik! De ha ébren is van, a cicit kb. 2,5 óra után kezdi el keresni, de akkor még jó fél órát mindig elszórakoztatom, hogy ne boruljon a rendszer...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


halihó!

Andi: de jó hogy irsz..:) örülök hogy minden rendben veletek.

Babyteve: javítottam :) és ne haragudj..roszzul informálódtam..

Bolygó: nálunk egyszer sem néztek még áramlást..állítólag nst-ből láccik hogy a lepény jó e és a vérkeringés...mivel ha jól érzi magát a baba és 10est kapunk nst-n akkor tuti nincs gond.
pénteken is csak nst és méhszáj nézés...utána kedden nst és magzatvíznézés..utána még 5 nst 2 naponta és ha akkor sem semmi akkor indítanak...
Uh-ról szó sem volt..én meg bízom hogy a doki csak tudja mit csinál :)

Bambika: örülök hogy jól vagytok..és már otthon

Gabo: na hátha :) drukk...

Szőlő tényleg nagyon eltünt de vkinek biztos irna ha Mazsi kibújna...nagyon drukkoklok..

ja és köszi Andi az érdeklődést :) reggel porszívóztam meg poroltam mert jött a védőnő..aztán főztem..ugyh nincs nálunk semmi külcsi ..már nem is várok..elvagyok mint a befőtt..mert óriási csalódás lenne ha még 2-3 hétre lennék a végétől közben meg minden nap már ugy kelnék hogy na majd ma..jobb igy hogy tisztáztam magammal hogy nem várjak csodát..majd jön ha jönni akar..lusta baba volt végig..akkor meg ne várjam hogy sietni fog ki..

illetve mégis van bajom:

ha szúr a hasam lenn jobboldalon az mitől lehet??? baromira szúr már vagy 4-5 órája..mintha késsel bőködnék..néha eltalálom hogy ugy fordulok h épp ne fájjon..de egészen kellemetlen nem tudom mire vélni..levegő oda nem szorulhatott..megsem ütöttem..és azt sem hiszem h baba nyom el vmit..de nagyon rossz és tényleg fáj...
Vendég
 


jajj Benibaba olyan édi :) ez a hajszerkezet :D
Vendég
 


Gabo,
Szorítok én is!!

Ercsi,
én azért fejek, hogy minél több legyen + igen, ha elmegyek valahova akkor is legyen.
Az elején Lili is állandóan szopizni akart, de akkor még kevés volt a tejem is. 10-20 grammokat evett, de ez idővel megváltozott, egyre többet aludt két szopi között. Most már 4-5 óránként eszik. Lehet, hogy ez sok, de rendesen fejlődik. Ő is felszedte a maga 1 kilóját 1 hónap alatt...

Zorróné,
De édes Beni baba! Főleg a második képen! Látom ő is igényli a cumit:)

Fruzsi,
nekem azt mondta a védőnő, hogy ha leesett a köldökcsonk, akkor csak akkor kell alkoholozni, ha nem tiszta a köldök (pl. vérzik). Ha teljesen tiszta, akkor nem kell. (én azért pár napig még kenegettem, de hintőport már nem szórtam rá...)

Kép
emi29
 
 


Bambika,
Gergő is nagyon cuki :)

Kép
emi29
 
 


sziasztok

még mi is vagyunk. általában sikerül minden nap elolvasnom, de irni már nem tudok, mert ahoz több kéz kellene, meg füldugó :lol: a mai napot meg nem akarom elkiabálni.

valaki kérdezte: KOnakion heti 1ampulla, mindig ua a napon.

nálam nincs sok tej. épp elég(a minimumot meghízuk, nem csurog, és nem is durran szét a cicim :( ) remélem azért ez a mennyiség minél tovább lesz.
ti mikor fejtek és hány percig? én napi 2×jutok odáig és 10-10percet szoktam, de azt a keveset10-20ml oda adom neki estére, mert akkor már kevesebb a tejem.
viszont nagyon pöttyös a baba, így nem eszek tejterméket, meg tojást. kipróbálom, hátha attól.

és honnan gondoljátok, hogy hasfájós a babátok? Hédi is szokot sírni, de nem gondoltam, hogy a hasa fájna(mondjuk ő elég sokat pukizik, így lehet, hogy nincs felfújódva)

kaki: nálunk 3-4-5 naponta van csak kaki. mondjuk akkor elég sok.kaki napon már nyűg egy kicsit. még az elején egyszer megszélcsöveztük, hogy jöjjön a kaki. de aztán beszéltem másokkal is, és mondták, hogy van akinél egy hétig sincs kaki. ha a babát nem bántja nem gond. én azért többször szélcsövezni sem akarom, ha nem muszáj, mert nem szeretném, ha megszokná, hogy csak "ingerre" megy a kaki.

próbálok majd többször jönni, de itt nem én diktálok :lol:

minden jót!
toncsi

toncsi80
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jövök sűrűn!!!
Köszi, hogy hiányoltatok.

Helyzetjelentés:

Jól vagyunk, növünk, sokat eszünk...a tejem sajnos nem elég...még napi 100-150 ml-t le tudok neki fejni, de az csak egy éjszakai kajcira elég...úgyhogy tápszert eszünk napközben. Olyan nagy étvágya van és olyan gyorsan nőtt az étvágya, hogy a tejem nem bírja követni...meg sajnos csökkent is a tejem, nagyon fáradt vagyok, vérszegény is lettem sajnos...szednem kell a vasat tovább. Már egyedül vagyok vele itthon, apukájának dolgozni kell...úgyhogy fejni is csak naponta egyszer kétszer van időm...meg kell mindent csinálnom a házban...meg még Bogival is kell foglalkozni, úgyhogy úgy látom sajnos :cry: ez a tejem rovására megy... :cry:
De mindent összevetve nagyon jól vagyunk és már sétálni is voltunk!!! :D
Túlvagyunk az első átüvöltött féléjszakán is, szegényem nem tudott kakilni a tápszertől, de most már megy segített a torna meg a kamilla tea. :D
és képek Kép Kép Kép

ígérem, megpróbálok többször jönni.
Most megyek befejezem a mosogatást...remélem 3-ig alszik Bogi.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?