Új privát üzeneted érkezett!

És igazán köszi lányok,megnyugtató,hogy mással is előfordul. Habár ugye,sajnos. :( De ez gondolom a rohanóéletmódnak is köszönhető. Amikor mindketten itthon voltunk hetekig, akkor bezzeg semmi problémánk nem volt. Akár napi 4-5 numera is lement simán és akkor nekem is az ellenkezője volt,Zsuzska. Most ez azóta van,mióta a párocskámnak gondjai adódtak. :(

Kép
flóra 11

Ja,egyébként van sikosító gél, egyszer bevetettük mi is.De ahogy közelebb került a pé,szóltam,hogy nem lehet. Szal ennyi. Tudom,hogy az jó, de azt is,hogy babásodáshoz nem,mert ugye az sűrűés a katonák nem jutnakát rajta.

Na, de tényleg pá.

Kép
flóra 11

Helló, Flóra, szerintem ne használj síkosítót, hanem azt írják, hogy tojásfehérje jó vagy méz, de legjobb a tojásfehérje. Visszaolvasok.

KépKép
benó

Zsuzska jó ápolgatást! :) A párom egy hétig volt náthás, lázas, köhögős, hááát néha már majdnem elhittem, hogy haldoklik :D Azt a szenvedést! :D De Ő már meggyógyult. És mi van a lázával? És a lázméréssel? :shock:

Kép
szilzi

Jobbulást Gábornak! :cry:
Szia, Szilzi!

KépKép
benó

Szijjja Benó! :D :D

Gratula Nagybirtokos asszonyság! :D :D

Kép
szilzi

Köszi szépen, aranyos vagy! :D :D :D :D
Zsuzsi is benne van végre

KépKép
benó

Mi volt az orvosnál? Vagy csak vérvétel volt?
Milyen volt az anyáknapi műsor az "egyik csajodnál"? :D

Kép
szilzi

Benó Te már túlteljesítetted az tervet! :D A telek nem is volt benn! :D

Kép
szilzi

Jó volt az ünnepség, de képzeld, nem értünk oda időben, mert a Gy. sértődötten vezetett ugye, direkt, és direkt lassan, hogy nehogy odaérjünk. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: De én már beállítottam magam, hogy úgyis elkésünk, úgyhogy nem húztam túlságosan fel magam. Kaptam szép virágot, amit zseníliarúdból és tojástartóból készítettek. A tesóm ötlete volt, és ilyet készített mindenki az osztályból az anyukájának és a nagymamájának (meg a keresztanyjának :D :D :D :D ).
Az orvoshoz most azért mentem hétfőn, hogy a múlt hét szerdai vérvétel eredményét összehasonlítsuk a hónap elejivel, de nem lettek meg az eredmények, ezért megyek vissza pénteken, hátha addigra már meglesz. És aznap rendel urológus is, oda meg elmegyünk a Gy.-val és kérünk beutalót egy kórházba, mert akkor lehet, hogy nem 15 ezer forint egy (hogy is hívják?) termékenységi vizsgálat. Ez egyébként nem az én ötletem volt, hanem egy lányé, aki a 2. beültetésére készül és rutinos szegény. :cry:

KépKép
benó

Igen, a telek a Gy. ötéves tervében volt benne! :D
Próbálok az Évinek küldeni egy jóutas képet!
Ja, Tancsu, holnap természetesen nem felejtelek el benneteket! :D
Te meg Szilzi, túltetted már magad a legénybúcsún? Meg tudtátok beszélni? :wink:

KépKép
benó

Nem tudok csatolni.
Úgyhogy akkor jó utat kívánok nektek, Évi!!!!! Érezzétek jól magatokat! :D :D :D :D :D :D Így utazzatok! Kép

KépKép
benó

Meg ilyet is kívánok mindenkinek:
Ez a legszebb! :D
Kép

KépKép
benó

Benó, a legénybúcsún túltettem magam, ott nem volt igazi balhé, de az esküvői előkészületek kicsit kikészít! Állandóan munka van, most hétvégén apámnál dolgozom, az Attila húzza a száját mindenen, jó pasi formára. :( Én fáradt vagyok, izgulok, de mindenre nekem kell választ adnom, intéznem stb. :( Elég stresszes dolog :(

Amit a duzzogásról írtál, olyan nagyon ismerős! :evil: A. ugyanilyen! Ha nekem kell valahová mennem, tuti duzzogásból nem érünk oda. Ha Füredre megyünk, tuti nem indulunk úgy ahogy elterveztük, bezzeg ha hozzájuk megyünk, már fél órával a megbeszélt időpont előtt toporog :evil: :evil: Miért ilyen nehéz a pasikkal??????

Kép
szilzi

Egy pillanatra visszajöttem megint. Van még valaki?

Kép
flóra 11

Nem morog a term. vizsgálat ellen?

Kép
szilzi

Nem tudsz már nélkülünk lenni, ugye, Flóra? :D

Kép
szilzi

Flóra mi volt tegnap barátok közt? Leírnád röviden?

Kép
szilzi

Benó,köszike azötleteket.A tojásfehérjés jól hangzik. Habár szerintem legjobb lenne egy hatalmas alvás és pár nap kikapcsolódás kettesben,akkor nem lenne semmi gond.Erre egyelőre nincs kilátás,sajnos.

Pedig ma is megjött a párocskaés jó kedve volt, nekem is. De én már most fáradt vagyok és még sok a munkám.Ő is most ment még kapát élesíteni,nyelet csinálni neki meg ilyenek. Estére megint tuti hullák leszünk. :(

Kép
flóra 11

Hát már tényleg egy család vagyunk. :D És azért mint egy rendes családban itt is jó mindent megbeszélni, hogy tudjukkivel mi van. :wink:

Kép
flóra 11

Flóra lazítsatok!!!!! Kell egy kis kikapcs, mert bekattan az ember és az sem szül jót!

Kép
szilzi

BK: Tilda csomagol Palinak,Pali csak sms-ben tárgyal vele, beszélni nem hajlandó. Tilda abban reménykedik, hogy akkor tud vele beszélni, ha jön a cuccaiért.

Magdi néni elítéli Tildát, de ezt nem mondja meg neki. Beszélni akar Palival, hogy térjen észhez. És közben meg van sértődve, hogy mindent ő tud meg utoljára. A család ki akarja őt engesztelni, vacsorát főznek, mire Magdi néni elmegy otthonról,mert már a főztjére sincs szükség.

Vanda "jót" akar cselekedni és össze akarja hozni Zsófit és Imit, ezért Imi csajjának bedumál valamit.

Mikolós kiagyalja, hogy összehozza a Klaudiát Nóra pasijával, hogy eltűnjön a képpből a pasas és számára szabad legyen az út Nórához.

Kép
flóra 11

Hát én majd vasárnap után lazítok. Addig sajna itt a sok varrás,készülődés az Anyák napjára. Szombaton úgy néz ki,hogy az apuék jönnek gratulálni a páromnak és a fiamnak,tehát megint főzés sütés, vasárnap lesz a fellépés.Onnan este jövök haza,aztán remélem már nyugalom lesz.

Kép
flóra 11

Köszi :D :D :D :D Pedig már kezdtem izgulni a Patrikért, hogy a Miklós kimenti e??? :D :D :D :D
A Grace Klinikát szoktad nézni?? Az nagyon jó! :D

Kép
szilzi

Nos,most megint megyek, de BK alatt leszek.Akkor majd olvaslak is benneteket és válaszolok is. Remélem lesz is itt valaki. :wink:

Kép
flóra 11

Igen, azt is imádom,meg a Dr. Houset is ésa Vészhelyzetet is.

Kép
flóra 11

Nem akar eltelni ez a mai nap, pedig már fél nyolckor itt voltam, mert ma adták át nekem az iroda anyagi felelősségét! Na ezt jól megfogalmaztam :D 19-től jön egy új lány dolgozni, nagyon szimpatikus, remélem ilyen is marad! :wink:

Kép
szilzi

Húú Flóra akkkor mindent nézel Te is, amit én! :D Én mielőtt Pestre költöztem volna, semmit nem néztem. Azt sem tudtam mikor megy a BB. Azóta pedig függő lettem :D :D Bár ott még nem tartok, hogy idegeskedjek, ha nem látok egy részt. Na azért a Grace Klinika miatt biztos duzzognék :)

Kép
szilzi

Húú Flóra akkkor mindent nézel Te is, amit én! :D Én mielőtt Pestre költöztem volna, semmit nem néztem. Azt sem tudtam mikor megy a BB. Azóta pedig függő lettem :D :D Bár ott még nem tartok, hogy idegeskedjek, ha nem látok egy részt. Na azért a Grace Klinika miatt biztos duzzognék :)

Kép
szilzi

Sziasztok csajok....:)

Húúúú de jó sokat irtatok...:)
Olvasok vissza és közben irogatok is majd...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Évi

Neked holnapra szép utat, kellemes időt és jó pihenést kivánok-.....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Flóra

Szerintem nuincs nő aki még ne járt volna igy.
Nekem sem megy mostanában , az elején jó, aztán elkezd kellemetlen lenni a dolog...:(
Nekem nem a stressz okozza, hanem kicsit félénk vagyok a baba miatt, félek, hogy nehogy baja legyen és szerintem ez jön ki rajtam.
Na meg elég fura érzés, hogy az eksön közben Gergő gondol egyet és pl vesén rúg, vagy a hólyagomat célozza meg és akkor vége a pillanatnak...:P:P:P

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzska

A párod remélem jobban van már azóta.
Elég ilyesztő lehetett...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Az én párom úgy néz ki megmarad....:)
Láz egyáltalán nincs és a gyomra is rendeződik....:)

Ma estére pl már túrógombócot rendelt vacsira...:D

Kép

Kép[/
tancsu

23 hetesek vagyunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És Gergő lusta disznó, ma alig akart mocorogni...:D:D:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na gyorsan fürdő aztán BK.
Na meg a gépet is újra el kell hagynom...:)
Elvileg csütörtökön tudom bevinni a géphez a kábelt megnézni azt is.
Remélem akkor már tuti kiderül, mert kezd az agyamra menni, hogy itt sem helyi barátok, sem pedig ti nem vagytok...:(
Egész nap a tv előtt punnyadok és nem is csoda, hogy hizok...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Na mindenkinek szép estét, szép álmokat és rosszalkodjatok sokat ismét...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Lányok, én itt vagyok, ahogy ígértem. De nincs itt senki. :cry:

Kép
flóra 11

Tancsu,olyan jó, hogy Te is megnyugtatsz. Köszönöm. Én azelőtt sose jártam még így, ezért fura most ez nekem. De máris nyugodtabb vagyok,ha tudom,hogy ez egy elég általános és normális jelenség.

Kép
flóra 11

Szegény Tancsu, egész nap magadra vagy hagyva. Kár, hogy nem laksz közelebb. Most még segíthetnél is nekem napközben a varrással. Aztán meg jókat szórakoznánk, beszélgetnénk, fagyiznánk... De jó lenne!

Kép
flóra 11

Sziasztok..:)

Szép napot mindenkinek...:D

Flóra:a varrás az megy, éppen most csináltam meg egy kismamafelsőmet.Anyától kaptam, de a mell alatti húzott részen egy vastag fehér szalag volt nagy masnival.Olyan igazi romás jelleggel.....vagy mint egy nagy cukorkadisz...:P:P:P
Azt szedtem le róla, de igy a gumirész is eltávozott vele, mert azzal volt összehúzva.
De sikerült újragumiznom az egészet és igy elég aranyos.Zöld alapon fehér kis pillangók vannak rajta..:D

Kép

Kép[/
tancsu

Na indulunk is ...
Megyünk a páromnak bérletet venni, meg a Penny-be vásárolni.
A sógornő elvileg nincs itthon.Remélem még nem is lesz egy ideig és akkor tudok majd még jönni délelőtt...:D

Cupp nektek...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Szép napot Mindenkinek! :D

Kép
szilzi

23. hét

Kép

KépKép
benó

Tancsu
Ezen a héten már érezheted, amint méhed elkezdi az összehúzódások gyakorlását. A méh simaizomszövete ciklikusan húzódik össze és ernyed el - akkor is, amikor nem áll fenn terhesség -, és ez a mozgás a baba növekedésével egyre kifejezettebbé válik. Ezeket a rendszertelen, - a nőgyógyászok szerint - fájdalmatlan vagy menstruációs görcshöz hasonló élményeket Braxton Hicks kontrakcióknak hívják, és bármily ijesztőek is, teljesen normálisak. Általában a has alsó részének megkeményedését észlelheted, ami nagyjából 15 másodperctől egy percig tart. Gyakrabban jelentkeznek egy fárasztó nap vagy edzés után, szeretkezést követően illetve különösen stresszes helyzetben. Nem ritkán a szervezet vízhiányos állapotával állnak összefüggésben, ezért érdemes nagy mennyiségű folyadékot fogyasztani. Aggodalomra csak akkor lehet ok, ha az összehúzódások fájdalmassá válnak, vagy egy óra leforgása alatt legalább négyszer észleled őket. Ebben az esetben azonban mindenképp fontos, hogy kezelőorvosod is tudjon róla, mert a kontrakciók idő előtti szülésmegindulás jelei lehetnek.

KépKép
benó

Gergő (alias Buckalakó) a 23. héten nagyjából 500 grammot nyom, és arányai egyre jobban közelítenek az újszülöttéhez. Noha jó ütemben folytatódik a zsírszövet felépítése, a bőr még mindig igen ráncos. A kéz- és a lábujjak körmei elnyerték végleges formájukat. A kicsi napi rutinjához hozzátartozik az izmok rendszeres mozgatása, ezért az édesanya élénk magzatmozgásokat érezhet.

KépKép
benó

A méh ellazulásához a magnézium pótlásával tudsz hozzájárulni. Ez a nyomelem segít egészségesen tartani a szöveteket, az izmokat és az idegeket, hiánya viszont vetéléshez vagy koraszüléshez vezethet. Sok magnéziumot tartalmaznak a húsok, a tejtermékek és a tojás, illetve a csonthéjas magvak, a gabonamagvak és a zöld levelű zöldségfélék. A vas - a magnéziummal ellentétben - az izmok összehúzódását fokozza, védelmet nyújt a kimerülés ellen. Nagyon fontos, hogy egy fehérjével összekapcsolódva a hemoglobint alkotja, amely az oxigén szállításáért felelős a szervezetben. Sok vas található a vörös húsokban, a teljes kiőrlésű kenyérben, a gabonamagvakban, illetve a babban, a lencsében, a burgonyában és a brokkoliban.

KépKép
benó

Gergő sokat mozog, a zajokra reagál. Bőre ráncos, sokat kell még húsosodnia. Néha úgy érzed mintha csuklana, ez egy nagyon jó jel. Ugyanekkor ultrahanggal azt látszik, hogy Gergő mellkasa tágul, ez nem más mint felkészülés, már most, az első légvételekre. Ilyenkor Gergő tüdejébe magzatvíz jut és kilégzéskor kinyomja. Így tréningezik.

Egész terhesség alatt érezheted az úgynevezett Braxton Hicks contractio-t - ezek a méh rendszeresen jelentkező fájdalmatlan megkeményedései. Segítik a méh növekedését, vérkeringését. Ilyenkor keménynek, feszesnek érezheted a hasad 1-2 percig.

Minél hamarabb alakíts ki kapcsolatot Gergővel!

"Vigyázok rád, kicsim, nagyon szeretlek" - ez a mondat bizalommal és nyugalommal tölt el mindkettőtöket. A kisbabák különösen szeretik a hintázást a mamájuk hasában - akár egy andalító, kényelmes séta közben, akár függőágyban, hintaszékben vagy a "kispapa" ölelő karjaiban.

Lazító gyakorlatok a jobb alvás érdekében

A karokat helyezd a test mellé. A lábakat nyújtsd ki. A bal lábat kinyújtva emeld fel és nagy ívben vidd a jobb láb fölé, míg a láb a padlóhoz nem ér. Ekkor a lábat hasonló módon vezesd vissza. Ismételd meg a gyakorlatot a jobb lábbal is.

Szánj időt a gyakorlásra és engedd, hogy apuci is veled együtt végezze. Jelentkezhetsz terhes tornára is.

KépKép
benó

Egyébként szép napot nektek és Tancsuéknak boldog 23. hetet!

KépKép
benó

Szilzi, te is teljesen nyugodj meg az esküvőt tekintve. Figyelj, kaja lesz, innivaló lesz, mindenkinek lesz ülőhelye, ugye? A pap és az anyakönyvvezető megvan, ugye? Ruhád megvan? Cipőd megvan? Személyid megvan? Tanúk vigyék a személyijüket, nehogy elfelejtsd! Ha ezek mind megvannak, akkor semmi baj nem lehet.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?