Új privát üzeneted érkezett!

Lin, szerintem is kénytelenek visszavenni. Ráadásul nem most volt, h beugrottál mikor kellett egy csomó ideig? Van bőr a képükön!

Sno, tényleg, engem is a Május kérdése izgat! Hogyan lett a gyermek annyiszor kitéve az 1-10-ig számolás helyzetének, h megtanulta? Mi bizony itthon sose számolunk hangosan tízig, ámbár ez bölcsészcsalád :oops:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lin!

A főnököd figyelmébe ajánlanám az 1992. évi XXII. törvényt. Nem nagy szám, csak úgy szokták emlegetni, hogy MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE! Csak egy kis idézet:

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,
b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,
c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,
f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított,
g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülő személy esetén a keresőképtelenség teljes
időtartama.
Vendég
 


Sno
Fogadd elismerésem! Vagyis Sebi fogadja! És mikor tanul már meg írni? De tényleg, hogy tanult meg így számolni?

Lin
Ha gondolod van egy munkaügyis barátném, aki nemrég átküldte a pont erre vonatkozó tv-t, de nem találom. Szóval ha gondolod megpróbálom újrakérni! Egyébként az volt benne, hogy kötelesek vagy visszavenni, vagy a terhesség előtti fizudat biztosítani a gyerek 3 éves koráig, plusz még 30 napig. Ez 10000%. Ha rendesen be voltál jelentve és szerződésed is van, akkor kénytelenek visszavenni, vagy fizetni! Ne hagyd magad! Szólj, ha kell, segítünk, hogy mit lehet ilyenkor tenni!

Május
Brigi is mostanában előfordul, hogy nyüszisen ébred és nem tudok vele mit csinálni. Én ráfogtam a fogára. Nálunk cumi nincs, max. a cici hallgatatta el, de erre meg végképp nem akarom rászoktatni, hogy ha nyüszi van, akkor cicit kap. Ő tisztára úgy viselkedik a cicivel, mint más a cumival. :?
lora7
 
 

 
 

Ne felejtsd el, hogy nem hagytad ott a munkahelyed! Nem visszavennie kell! Te most jogos fizetés nélküli szabadságon vagy!!! Amit ő is aláírt! :twisted: :twisted:
És ha esetleg ismered a családját, gratulálj már a feleségének! Biztos tolerálni fogja... grrrrrr
Vendég
 


Sziasztok!


Eloszor is mivel lemaradtam a tegnapi naprol: Boldog Szulinapot Nanica!
Jok az ujabb statisztikak! Nem gondoltam volna, hogy Aronnal kevesebbet gyarapodott valamelyik baba az elso honapban. Bar gondolom, az elso havi azert ekkora csak Boldinal, mert nagyon sokat fogyott a szuletese utan.
Gratula a Linusnak a jarashoz!

Sno,
Nem semmi! Gratula!!! En is kivancsi vagyok, hogy csinaltatok!


Monika,
Kivancsian varom a kepeket Irorszagrol!!!! Tok jo, hogy jol viseltek a gyerkocok!

Majus,
En is megfigyeltem, hogy ha elmegyunk valahova, akkor nem nyugoskodik Aron, meg akkor sem, ha elfaradt.

Pann,
16 fog!!! Akkor mar csak 4 fog hianyzik! Nem semmi!
Aronnak meg csak 4 bujt ki! Hol vagyunk meg a 16-tol!

Ditke,
Szerintem nyugodj meg! Tomi a 7 foggal szerintem az atlagos babakat kepviseli!

Szandi: mi sem hasznalunk bentre.

Lin,
Ez felhaborito! Ha GYED/GYES-en vagy, nem rughatnak ki semmikeppen! Az mondjuk mas kerdes, hogy kotelezo-e munkara venni, ha a GYED lejarta utan vissza akarsz menni.....
Valoban iszonyu pofatlanok! Segitettel nekik, es ez a hala! :twisted:

Timo,
Sajnalom az utazast! :cry: Hogy van most Lillus???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali!

Sno! Hűűűűűűűű, számolás?!? Ez már vmi! Mi a lépcsőfokokat számolgatjuk, de rendszerint az "Egy, megérett a meggy..." mondókával, úh azt hiszem ennek az elsajátítása egy kicsit hoszabb időt fog igénybe venni. :lol:

Május! Koraszülöttség: a betöltött hetek alapján. Ennek kicsit ellentmond, amit most találtam: A magzat életében a betöltött 28. terhességi hét fordulópontot jelent. Ha ebben a korban születik meg, akkor már életképes, vagyis alkalmas az önálló életre, de jelentős keringési és légzési zavarokkal kell számolni. Ezt az állapotot koraszülött állapotnak, a szülést pedig koraszülésnek nevezzük.Szülészeti szempontból az a szülés minősül ilyennek, amely a betöltött 28. terhességi hét után és a betöltött 37. hét előtt fejeződik be. Statisztikai értelemben viszont azt az újszülöttet tekintik koraszülöttnek, aki 2499 g-nál kisebb súllyal születik. Szóval úgy tűnik attól is függ, h milyen szempontból nézzük.

Szandi: úgy látszik Gergő a kakukktojás, mert úgy tűnik, h szeret szandiban lenni, ha vmiért nem adom rá, akkor megkeresi és hozza, h adjam rá. :o
Vendég
 


Tényleg, Nanica, én is akartam köszönni a statisztikákat, nagyon profi!!

Helga, Áron is keveset hízott az elején? Kár, hogy akkor még nem írtál ide, én lelki beteg voltam, tényleg alig hízott (igen, sokat fogyott a 3,7-ből amivel született), és erre csak ráerősített a gyerekorvos és védőnő sopánkodása "desovány ez a gyerek!" címen... elkezdődött a tápis pótlás és végre hízni kezdett :lol: Azóta is husi :lol:

Fogmosás: elromlott, megszűnt nálunk. Nem engedi be a szájába se kefével, se ujjrahúzhatóval. Max magának bohóckodik valamit, de inkább csak a fürdőhabot szívja ki a sörték közül.
Sno, nálatok mi lett? Emlékszem te nem kaptál engedélyt Sebitől szájbanturkászásra.

Benti cipő/szandi nincs.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Május!

Nekünk benne van a záróban, hogy 36 hétre született és koraszülött. Valami olyasmi rémlik, hogy a 2499g alatti babák is annak számítanak, akárhány hétre is születtek, mert nem elég érettek. De lehet, hogy össze-vissza beszélek! :oops:

Eddig az volt az álláspontom, hogy jövőre nekivágok az orvosinak (már egyszer elkezdtem, de abbamaradt). Lenne segítségem, mert anyuék a szomszéd házra alkudoznak. De megláttam a mai magyar érettségi tételt (közép szinten) és hát mit mondjak. Nem tartom műveletlen barbárnak magam, de hozzávakkantani se nagyon tudtam...
Lehet, hogy hiába tudom a pirimidin vázát álmomból felkeltve is? Mi történt? Vagy a mai "fiataloknak" nincs fingjuk se Petőfiről és Csokonairól? :oops: :roll:
Vendég
 


Agiboldi,
Igen! Aron 4070g-mal szuletett, a korhazban lefogyott 3700g-ra, az elso honap vegen pedig 4260g volt, azaz O 190g-ot hizott a szuletesi sulyahoz kepest, amit a harmadik heten ert el. Nalunk is sopankodott a vedono es a dokino is, sikerult is jol bestresselniuk engem, eleg sokszor sirtam... na mindegy! az a lenyeg, hogy jol vannak! Nem haltak ehen!

Fogkremet hasznaltok mar??? Nalunk Aron maganak "mossa"..... Inkabb mossam en neki???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Képek:

Szülinap:
Kép Kép

Kép Kép

Írország
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Míg anya dolgozott
Kép Kép

mmónika
 
 


Helga!

Nagy súlyesésről 10% fölött szokás beszélni. De még az sem nagyon vészes. Főleg 4kg feletti babánál. Ráadásul ehhez képest nem hízott rosszul Áron. Mit kell különben is stresszelni egy szoptatós anyát??

Tényleg Róki nem volt a talin? Teljesen el van tűnve...
Vendég
 


Pann,
Akkor a volt osztálytársan 27 hétre született most 7 hónapos babája minek számít?

Május,
Úgy tudom, hogy a születési hét számít a koraszülöttségnél. A 2500 alatti is az, de emlékeim szerint az nem számít bele az ingyenBKV, emelt családi és közgyógy dolgokba.

Lin,
Szerződésed volt vagy státuszban voltál? :evil: Ilyen felállásban még tán az is jobb lenne, ha még otthon maradnál még egy kicsit. Munkát találni ilyen körülmények között? Mire gondol a kedves főnök?

Sno,
Hűűhaaa. Melyik idegen nyelveket kezditek idén? Bennem még nem merült fel, hogy egyáltalán végigmondjam a számokat. Mi is lenni bölcsész.
A 28 éves státusz csak összehasonlítással ér, de én már nem emlékszem és Linét meg nem bírnám kivárni. :wink:

Lora,
Szállodából soha nem elég. A házunkkal szembeni telken is szálloda épül majd. Csak van egy nagyon szép nagy fa a telek közepén, most azon megy a tanakodás. Gondolom majd sunyin kivágják, és mondják, hogy hááát, most már nincs mit tenni. :?
Fogakkal Szabi sem áll túl jó, ismeretlen mennyiségű csücsök mellett csak 5,5 fog látható rendesen.

Kditke,
Miért ne fájhatna a lába?! :shock: Az tény, hogy többet bír, mint egy felnőtt, de azért már ilyen picinek is van határ. Szöszi mindenesetre elég hangosan szokott minden apró-cseprő fájó dolgot szóvá tenni.
Az ortopédia sztem nem rossz ötlet. Ártani legalábbis nem fog.

:?: Körkérdés:
Pann után :wink:
Mi az amit a tök feleslegesen vettem kategóriába raknátok?
Mi az ami a csúcsszuper kategóra, ami tényleg jó vásár volt?

:?: Benti cipi: Időnkét eszembe jut, ráadom a szandit. Többnyire szilikonos tappancs.
Deichmanos noname. Nélküle vettem, hiba volt, alig éri át a lábfejét, de ha egyszer rátuszakolom, akkor már jó. 19-es, amúgy is kinövőfélben van.

Nanica,
Gratuláció a járáshoz! Nagyon tudják egymást húzni a pöttömök, még Natis tapasztalat. :lol:
A statisztikát ismét érdekes látni. Érdkes, hogy pl Boldi a havi legekből 6-ot vezet. :) Meg hogy Szabi ott van a leggyorsabb gyarapodók és a legvékonyabbak között is. :lol:

Lehetne a statisztikát fél/negyedéves adatokkal még bővíteni?

Május,
Az egész napos "szórakoztatás" Natival még egyedül úgy ment, hogy 10-re már a játszin voltunk, amíg a nap fent volt, maradtunk, kivéve alvás. Volt, hogy akár 8 órát is, 3 adagban. Ha ez nem volt opció, akkor addig rágtam vki fülét, amíg meglátogatott minket vagy mi mentünk látogatóba. Enélkül iszony nehéz volt vele, állandó szórakoztatást igényelt...igényel.
Eper? Hámozás? Nem, nem merült fel. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Újra itt vagyok, csak közben lement a fürdetés-altatás progi.

Móni! Nézem közben ezeket a képeket, és csak irigykedem. :( Tényleg n szép helyen jártatok!

Fogmosás: nálunk is romba dőlt, eleinte egészen jól ment, de most már mindig odateszi a nyelvét, ahol éppen sikálnék, aztán kiveszi a kezemből a fogkefét és ő "folytatja". Pont azt forgattam a fejemben, h talán az ujjra húzhatós csodával nagyob sikert érnék el, de ha Boldi fogmosását nézem - ami kísértetiesen hasonlít a miénkhez - akkor akár ki is hagyhatom ezt a beszerzést. :? De akkor mi legyen??? :?:
Fogkrém: nálunk már kétféle áll itt a polcon, egyiket sem használjuk. Igazából csak kiszívta a fogkeféből és megette. :?

Lorca! Gergő pelójában MINDIG van homok a játszótér után. A márka sztem mindegy, 4 pelómárkával "dolgozunk", de nem befolyásolja a végeredményt. Mondjuk Gergő a homokozóban szeret négykézláb mászkálni és hemperegni ( :o ).
A legdöbbenetesebb dolog, amit eddig a pelusban találtam, az egy bazi nagy csavar volt a járókából. :shock: Amikor szétszereltem a járókát, akkor Gergő játszott a csavarokkal és megengedtem neki, mert jó nagyok és a végük le van vágva, így nem szúrnak. Feltűnt, hogy hiányzik egy, de azt hittem, h a fotel alá gurult be. Hát nem. :lol:

Lora! Révfülöp: a Balcsin kívül (:lol:) közel van Badacsony, Szigliget, kicsit messzebb Tihany, északra n közel a Kőtenger és ajánlgatták nekünk Salföldet (szintén északra, szintén közel), h ott lehet nézegni tanyasi állatokat, de oda nem jutottunk el. Aztán a Révfülöpi kilátóhoz is érdemes felmenni, n szép, felújított. + bicikliút, bicikliút minden mennyiségben. :wink: Ja, és a révfülöpi móló, meg mellette a sétány most lett felújítva, úh mi naponta jártunk ki, n szép.
Vendég
 


ja, és a görög szállás: Chalkidiki- Elia Beach-Nikiti/Hotel Elia Village
Vendég
 


A mai fő hírt el is felejtettem. :wink: Voltunk beiratkozáson. Nagy nehezen odataláltam, amikor másodszorra is rossz helyre nyitottam, Nati rámnézett és megjegyezte, hogy most próbáljunk ki egy másik ajtót. :twisted:
Az irodában is elvolt legalább 3 percig, majd a (gondolom) vezetőóvónőt kezdte bombázni a kérdéseivel. Iszony gyorsan körmölt, de még nem végzett, amikor modta, hogy na, mostmár menjük, máshová. Megnéztük mind a négy csoportot. Volt, ami látványosan nem tetszett neki - elbújt a lábam közé. Ahol végül egy órát eljátszogatott, ott kb 5 másodperc kellett, hogy beilleszkedjen és ment körbe, mindenkivel próbált játszani. Meg három nagyobb fiúnál is bepróbálkozott, akik legóztak. Simán levegőnek nézték. Nat még nem tudja, hogy oviban már a lányok a lányokkal játszank. :lol: Vegyes az összes csopi, nagyon próbáltam udvarolni az óvónéninek, hogy ide vegyék fel. :wink: Remélem, sikerül, de gondolom, a többi csoportba is be fog illeszkedni, nem féltem túlságosan.
Anyukám mondása: "...és nem néz vissza az ajtóból" azt hiszem, igaz lesz rá. :cry: :lol:

Helga,
Kb kisiskolás korra elég jók, hogy megmossák a fogukat. De most sztem tökéletesen elég még a saját kis bohóckodása. :lol: Szabival még csak nem is próbálkozok.

Csimpilimpi,
Éljen a bolognai oktatási rendszer. :wink: De újra érettségizned azért nem kell, ha egyetemre mész megint. Jó arra a régi is.

Móni,
Húú, de irígy vagyok. Imádom Irországot. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Tényleg nagyon klassz képek, én is vágyakozni kezdtem, még sose voltam Írországban..

Helga, Boldi 1 hónaposan érte el a születési súlyát :shock:

Pann, akkor én meg a ti mintátokra a második típusú fogkém beszerzését hagyom ki, pont most fontolgattam :roll: :lol:

Lorca, még gondolkodnom kell a kategóriákon :lol:
termékeket nem tudok, de a fekve szoptatás feltétlenül a csúcsszuper életmentő kategóriába került, kövi gyereknek már nem is lesz más opciója. nem győzök hálálkodni, h erőltetted a módszer elsajátítását.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lorca!

Ilyen tendenciával az orvosira felvett díszpéldányok mindegyike a molekuláris genetika nagydoktora. Csak nem tudja, melyik az ember keze. Meg a lába... :lol: :lol: :lol:
De érettségizni nem kell! Sőt, felvételizni sem, mert halasztottam!

Pont most hallottam a tv-ben, hogy a koraszülés lélektani határa 28, majd 24 hétről 22 hétre tolódott. Onnantól nem vetélésről beszélünk. Gondoljunk Nanicára, aki ezzel az erővel nincs is itt!!! :(

Körkérdés:
- totál fölösleg: pelenkáskuka, 10Xannyi ruha, mint amit rá tudok adni, mellszívó 35.000Ft-ért, pelenkázótáska ugyanennyiért. Etetőszék ennél még többért! :twisted: :twisted:

- nagyon bevált: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32
ez most új a Brendonban. Én egy strandra való verziót vettem az Auchanban 2 éve 3990Ft ért. Kb 5dkg a súlya, 1 perc alatt összerakom. Ez volt Luca utazóágya. És most Violáé is ez lesz!
babakocsi (jó drága, de 100Xmegérte)
Tefal autós ételmelegítő. Több nem jut eszembe.
Ja talán az átalakítható kiságy!
Vendég
 


Sziasztok!

Táblicskukat feltettem a picasara, és elküldtem a közös mailre...

Nem sokat tudok most írni, hulla vagyok, fáj a torkom :(

Hasznos holmi:
-kendő,

Haszontalan:
- 120X120-as járóka, jónak tűnt, de mászni nem mászott benne, játéktartónak túl drága, már nem marad meg benne...

nanica
 
 



Jóreggelt!

Tegnap Lillus délelőtt 11-től egész este 8-ig nem aludt. De nem is volt nyüszi, viszont marha nehezen tudott elaludni. Gondolom átesett a holtponton, úgyhogy ma kipróbálom, hogy délig ébren tartom és hátha bejön az egy alvás. Mert azért így elég húzós! :twisted: Viszont tegnap óta nincs láza, jókedvű, visszatért a kópésága is! :) :)

Fogmosás:
nálunk tudatos nincs, ő idétlenkedik a fürdőkádban, rágogatja a fogkeféjét. Fogkrém nincs. Majd, ha megtanulja kiköpni, akkor lesz. Ez pont olyan, mint a csőrös itató. Azt is erőltettem fél éves kora óta, merthogy majd a végén rászokik a cumisüvegre, aztán kábé 10 félét kipróbáltunk hasztalanul. Egy éves korára megérett rá, csöpögés nélkül tud inni bármelyikből. Úgyhogy nincs erőltetés.

Felesleges dolgok:
- cumisüveg: kábé 6 álldogál a mai napig üresen a szekrényben, mert hál'Istennek nem kellett. Ha kell, meg lehet akkor is venni, előre felesleges.
- cumisüveg melegentartó hungaroceles bigyó :)
- csomó ruci, van olyan, amit egyszer sem adtam rá, cimkéstül van eltéve a tesónak
- bébijátékok hada :)
Igaz, ezek apróságok, de sok kis apróság elég nagy helyet foglal! :) :)

Nanica!
Sztem álmodnak. Lillus is szokott csak úgy felsírni minden ok nélkül, aztán szépen visszaalszik magától.

Csimpi!
Azért tök bizarr, hogy az 5 kg-os és 65 cm-es lánykád koraszülöttnek számít! :lol: :lol: :lol:

Móni!
Nagyon szépek a képek, most már egyre intenzívebben szervezzük a nyaralásunkat. A fiúk jól bírták a repülést?

Sno!
Sebi számolását megirigyelve, tegnap pelusozás közben elkezdtem számolni Lillusnak, de a nagy bociszemekkel való bambulásnál több érdeklődést nem véltem felfedezni! :) :)
De, mint ahogy a talin is említettem, Sebő nagyon nagyfiús!!!

Pann!
Tök jó, hogy visszajöttetek, a játszis talit bepótolhatnánk már! :)
Hogy áll a tesódolog? :wink:

Kditke!
Lillus másodk és negyedik foga között, míg kibújt, eltelt 3 hónap! :roll: Úgyhogy no para!
Amúgy Lillának most 9 foga van, a 10. helyén meg egy bazi nagy lila pukli. De sztem ez még hetek múlva fog kijönni.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo!

Igen, elég bizarr. De ezzel egy csomó kedvezményes lesz.
Mire nem kellett a csőrös, megtaláltam a tökéletes példányt. Nem csöpög, könnyű belőle inni. De legalább tudom pohárnak használni, nem úgy, mint az Avent varázs bigyót! :twisted:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=32

Gyerek fogkrémből a fogdokik az elmex-et ajánlják. Kaptam annyi mintát egy asszisztens ismerőstől, hogy egy egész iskola moshat vele fogat 10 évig!

Nanica!

Álmodnak! Már a pocakban álmodnak!

Lorca!

Voltunk nemrég egy pofavizites orvoskonferencián. Vagyis valami vacsin. Ott találkoztam egy nővel, aki betámadott, hogy van valami elitiskolájuk és menjek be hozzá a következő héten SOS, hogy megbeszéljük Andris beíratását. Azt hittem, félreértette, hány éves. De nem. Megrökönyödött, hogy miért nem foglalkozom vele. Azt akarom, hogy buta, drogos, rocker legyen???? :lol: :lol: :twisted:
Vendég
 


Sziasztok!

Na szóval munkahely.
Van egy anyavállalat, aminek van egy csomagolóüzeme, ahol én helyileg dolgozta, de természetesen az anyavállalattal voltam szerződésben. Ez a csomagoló üzem most január 1-től magán kézbe került, mert különben a német tulajdonosunk bezárta volna. Engem a magán vállakozás nem vett át, mivel gyeden vagyok, hanem maradtam az anyavállalatnál. (egyépként most a magánnál segítettem be). Így az volt tegnap az indok, hogy megszünt e helyem, így ki vagyok rúgva, de csak akkor ha visszamegyek és ugye még kiadják az elmaradtz szabit és utána.
Most azt nem tudom köteles-e visszavenni hamarabb, mint a gyermek 3 éves kor?
Ha ugye visszamegyek dolgozni kapom a gyest mellett, akkor kirúghat-e?
Most gondolkozunk nagyon, hogy mi is legyen?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lin!

Nem rúghat ki! Már az anyavállalat! Te most szabin vagy. De attól még ott dolgozol. Vagy kifizeti a fizudat a gyerek 3 éves koráig és otthon maradsz, vagy más állást kapsz. Persze így bonyolultabb. Mert mondjuk mondhatja, hogy kapsz állást, csak Pesten. És akkor Neked kell felmondanod... :(
Vendég
 


Nem tudom érthető volt -e, amit leírtam?

Cicát most altatam el, remélem alszik vagy másfél órát.

Nanica, Lorca: Igen általában mi mindig ilyen mosolygósak vagyunk. Szerintem a lány ezt tőlem örökölte.

Móni: Nagyon jók a képek. Olyan jó lenne már nekünk is egy kicsit kikapcsolódni.

Nanica: Megint jó a statisztika. Hát nem vagyunk egy nagyon hízékonyak. Most az egyéves súlyunkhoz képest fogytunk, ahogy néztük az itthoni mérlegen. Pedig ugyan úgy eszik, remélem nem lesz baj.

Orsi: Azta számolás, nem semmi. Nagyon ügyes ez a Sebi.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Csimpi: Köszönöm

Lora: Neked is, ha esetleg szükség lesz rá szólok.

Meg köszönöm mindenkinek!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Este nagy hibát követtem el, levest ettünk vacsorára. Szabi éjjel kétszer átpisilte a ruháját. :evil: Élvezem az ilyen éjszakákat.

Lin,
Ahogy már írták, nem rúghat ki, de elérheti, hogy neked kelljen felmondani. Ha a "beosztásodnak" megfelelő helyet nem talál, valamit fel kell ajánlania, ugyanannyi fizuért.
Távolság is meg van határozva valahol, de attól tartok, valami 100 km, úgyhogy ezzel nem jársz jól. Nem kell az időbeosztást sem figyelnie, bmilyen lehetetlen időben ajánlhat fel neked állást. Te meg ha nem tudod elfogandi, akkor kénytelen vagy felmondani. Vannak mindenféle jogorvoslatra lehetőségek, de nagyon macerás. :(

Csimpilimpi,
Az első ovit, amit megnéztem, azért hagytam ott, mert a nevelési koncepció nagycsoportban pl matekfoglalkozás volt, majdhogynem iskolarendszerben. :shock: Mert hát a gyerekeknek meg kell tanulni, hogy az iskolában ülni kell és figyelni. Nem lehetne akkor foglalkozni valamivel, amikor megérik rá a gyerek?! Inkább legyen buta, minthogy egy versenyistálló miatt lelki beteg váljon belőle egy életre.

Álom:
Mit tekintünk annak? :wink: Képi gondolkodás kb 2 éves kortól van, ami az álmodás alapja. Az agy tény, hogy működik pociban is, de az álomhoz emlék kell, ami akkor még nincs.

Fogkrém:
Az Elmexet tényleg boldogan eszegeti Nati, neki bejött. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Ja azt elfelejtettem írni, hogy nő a főnököm és egy öreglány. Kb ötven éves és nincs se férje, se gyereke. Szerintem az se tetszett neki, hogy elmentem szülni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


lora
most már tényleg kérdezd meg a barátnődet légyszi :lol:
én úgy tudom, h ugyanabba a munkakörbe, ugyanoda, ugyanannyiért kell visszavenniük. ha ez vlmiért nem lehetséges, akkor felajánlhatnak bármi mást, amit v elfogadsz, v nem. ha nem, akkor eltekinthetnek a foglalkoztatásodtól, de a pénzt ki kell fizetniük.

felesleges dolog
baba-körömvágóolló
frottír kifogó (én utálom, jobban szeretem a sima textilpelust, ill az én gyerekkori törcsimet)
játszószőnyeg
fürdetőkarika

mondjuk így elnézve nem nagy összegek, főleg, h az utóbbi kettőtől már meg is szabadultam. amit még ki nem állhatok,viszont rengeteg van (vlmiért egy csomót összehordtak a népek ajándékként :? ) a plüssállat.

timo
kíváncsi vagyok az alváskísérletre :wink:
hurrá, h lillus meggyógyult

mazsi, pankaa?

majus3
 
 


Május,
A plüssállatok hadát én is rosszul viselem. Meg a gondolkodás nélkül választott gyatra minőségű játékokat. Két játékdoboz is tele van. Mikor kapunk újat, szinte nem is játszanak vele, csak megy a dobozba.

Kép KépKép
lorca
 
 


Nem bírta ki délig! :twisted: Miután kétszer elesett és beverte a buksiját, megégette a kezét a sütőajtóval, 11-kor száműztem aludni! :roll: Persze, du-án már tuti nem lesz alvás! :cry:

Igen, babakörömvágó olló tök felesleges! :D :D :D

Lin!
Nagyon sajnálom, hogy ilyenek a melóhelyeden! Esetleg, egy email a szakbarbárnak? Egyéb ötletem nincs.. de remélem a legjobban jöttök ki majd belőle!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Ma 5:20-kor kelt Aron (gondoltam Rad Majus), es kihuztuk 12-ig, igy most durmol a draga.

Timo,
Nalunk is ez megy mar hetek ota, azaz delelott alszik valamennyit, es delutan mar semennyit... kibirhatatlan! Neha sikerul kihuzni delig, akkor jo, mert utana 2-3 orat is alszik.

Csimpilimpi,
Jol lattam, el szeretned kezdeni az orvosit??? Huha! Nem semmi! Harom gyerkoc mellett? Es megis hogy lehet igy vegigcsinalni? Van levelezo tagozat is???

Monika,
Nagyon-nagyon jok a kepek! Az apuci tengerpartos es a gyerkocok a repteren a kedvenceim :) A gyerkocok is edesek, alig lehet oket megkulonboztetni! Pl amin egyikojuk a babakocsiban van es masikuk a hatihordozoban, ott nem lehet tudni, ki kicsoda is :)

Sagi,
Tok jo, hogy jelentkeztel! Kar, hogy nem tudtatok jonni a talira, olyan jo lett volna eloben talalkozni!

Lin,
Szeretnel visszamenni oda dolgozni most szeptemberben? Most az a legfobb kerdes! Jo lenne tudni, mi a pontos szabaly ilyen esetekben!

Felesleges dolgok:
- Hat a 2 legzesfigyelot mindenkeppen annak mondanam! Apuci eloszor olyat vett, ami nem teheto a matrac ala. Ez kb 5 perc utan iszonyatos hanggal riasztott! Ugyhogy kb ha 2 napot hasznaltuk, azt is ax a 3.-4. riasztasig, aztan inkabb kikapcsoltuk, es elraktuk. Apa nem vitte vissza a boltba, ahonnan vette, igy azota is itt porosodik. Utana par hetre vettunk masik legzesfigyut, Angelcare... ez mar joval kevesebbet riasztott. Egyebkent a kviz elso kerdeset akar rolam is mintazhattak volna... en is pszichikai eset voltam mar a legzesfigyelo risztasoktol.
- Aztan van ket hidegparasitonk, az egyik ventillatoros, szinten apuci vette, iszonyatos hanggal, a masik mar jo, ultrahanos :)
- Jaroka, jo nagy, csak a helyet foglalja, Aront beletenni nem lehet :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


A baba koromvago ollo miert???

A plussokkel en is iyg vagyok! Raadasul Aron csak dobalni hajlando oket, nem is nezi meg, hogy milyenek is ezek :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni a talira. Nagyon szupi lehetett ahogy a képekből látom! Ugye szervezünk még ilyet???

Lin,
Én nem igazán értek ehhez, de azt azért tudom, hogy csak úgy nem mondhatnak fel neked. Remélem minden simán megy majd és Te jössz ki jól a dologból!!!

Felesleges dolgok? Van egy pár: fürdőkarika totál baromság, plüss játékok a halálom, óriás etetőszék, melegentartó kistáska, pelenkázótáska, kisolló, és az a sok ajándékba kapott játék!

Hasznos: a babakocsink!!!, kendő, ergo, hinta, körömcsipesz....
Vendég
 


Sziasztok!
Ha a 11es kelést nem számítom, akkor Linus tegnap átaludta az éjszakát! 7 órát egyhuzamban nem tudom mikor aludtam én is… csak le kellett írnom státuszba… Ha ez működik, akkor mit is írjak? Nincs autóm, kertes házam, hétvégi házam a Balcsinál… :lol: :lol: :lol:

Ő is kb 6 körül ébredt, ami kb fél órával a szokásos ébredés előtt van, próbált visszaaludni, de nem ment. Reggel 8tól fél kilencig aludt még egy kicsit, most meg egy órája alszik már.


Mi az a fürdetőkarika?

Nagytali... én benne vagyok :roll: csak tömegközlekedni ne kéne... :evil: :x :x Lorca látta, hogy apjukom mennyit vacakolt a babakocsival, miközben én a kendőben vittem a Linust :roll: Igazából a bkocsit a kabátok, csomagok, táskák cipelésére használtuk, nagyon keveset volt benne a Linus, míg fent voltunk.
Barátnőm is mondta, hogy máskor is mehetünk, akár hosszabb időre is, úgyhogy majd egyezkedek vele...

nanica
 
 


MMonika: Tényleg, a repcsiút minden részlete érdekel. Ősszel mi is megyünk Németországba. Már nagyon várom..

nanica
 
 


Sno

A fogas dolgon apukával 10 percig nevettünk !!! :lol:
Számolás HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ !!!!!!!!

Sági

Pelenkázóstáska a világ legokosabb dolga én nagyon szeretem, bárhova megyünk abban van a túlélőkészlete a gyereknek, rá tudom ültetni ha valahol valami hideg, vagy koszos !!!

Nanica

Pont ezt akartam én is kérdezni-fürdetőkarika az micsoda ??????
Úgy látszik el vagyunk maradva !!!

Csimpi

Ez a fajta itatónk is van, de ez is folyik, nem tudom nálatok hogy vált be ???
35 000 Ft-os mellszívót testvéremmé fogadtam , mivel a napi fölös tejcsit ha kézzel kellett volna lefenem a kezem száradt volna le !!!

Helga

Ollót én nem is mertem venni, mi csak körömcsipeszt használtunk !!!

5.20-as kelés :twisted: :twisted: :twisted:

Mi még mindig napjában 2x alszunk 2-3 órát egyszerre hál istennek, no meg a gyereknek !!! :wink:

Mónika

Boldog Névnapot kivánuk így utólag is !!! :lol:
Szép helyeken jártatok nagyon !!!

Május

Frotír kifogó-még mindig olyannal vesszük ki Tomikát a kádból, csak nagy méretűvel !!! Bár nekünk is van nagy pelus is ! :wink:

Timi

Megnyugodtam a fogak tekintetében, pedig már azt hittem , hogy ezzel a 7 foggal kell leélnünk azt a hátralevő pár évet !!! :wink:

Lorca

De legalább Nati már el tudja mondani a panaszait, én csak találgatok !!! :wink:

Május

Igen kezdek rájönni én is, hogy a gyerek téma örök vitaforrás lehet kettőnk közt a férjemmel !! Túlaggódó paramami lévén ! :lol:

Dana, Panka hol vagytok ???????????????????????????

Kép
kditke
 
 


Megint nem alszik! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Bocs, hogy most állandóan ezzel jövök, de nem hiszem, hogy egy 14 hónapos örökmozgónak elég a napközbeni 1 óra alvás! :evil: :evil: :evil: :evil: Kiborít, pedig én meg mindjárt elalszom! :( :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 






Timo, ha megnyugtat, Linus rendszerint 6:20kor kel, délben alszik 1,5 órát és legkésőbb 9kor alszik el, de a leggyakoribb a fél 9...

Egyébként mennyit alszik éjjel?

nanica
 
 


Éjjel kábé 11 órát. Persze, nem folyamatosan, 1-2 ébredéssel megszakítva. Vagy tényleg sokat várok? Ennyit alszanak ilyen korban és kész? :roll: Mert lehet, hogy így van, csak hirtelen volt a váltás, nekem is meg kell szoknom! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Aki még szoptat, ki milyen melltartó betétet használ? Én eddig a Bruin külön csomagolt betétjét használtam és nagyon szerettem, mert akár az egész éjszakát kibírta és alig volt látható...

Most változtattak rajta, megváltozott a széle, az anyaga és igen vacak lett. Ki milyet használ/használt?

nanica
 
 


Linus is kb ennyit alszik, nézd meg a gmailre feltett táblázatot...

nanica
 
 


Timi: Nálunk se megy az alvás.
Reggel 6-kor kelt. Délelőtt aludt hn10-11-ig és hiába azóta nem tudom elaltatni. Most kiment a papával a pipikhez, hátha a friss levegő, meg a rohangálás lefárasztja.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Na ki kell dühöngenem magam. Ne menjetek a Vigyázó Ferenc utcai Govinda nevű indiai vega étterembe! Egy barátnőmmel beültünk volna ebédelni, persze Boldival. Vettünk magunknak kaját, kérem a fickót, h melegítse meg a Boldi üveges babakajáját, erre közölte, h nem melegíti meg, mert hal van benne, és nem is eheti meg, mert ellenkezik az ideológiájukkal, h itt húst fogyasszon valaki. Mondom ez egy 1 éves gyerek, akinek húst kell enni, mi lesz, belemegy a levegőbe?
Ráadásul bunkó is volt, más vendégek is a pártunkat fogták, mondták, h szerintük az ő stílusa nem fér bele az ideológiába stb. Otthagytuk a kaját is meg minden, a barátnőm visszaveszekedte a pénzt és leléptünk. Bunkók. szegény Boldi tök éhes volt, ott nyammogott hangosan az üveg láttán.
Persze kedd lévén a migrénem is bedurrant ennek kapcsán..

Nanica, nekem a Medela jött be.

Boldi szerencsére még alszik nappal 2x 1,5 órát.

Fürdőgyűrű (definíció: kádba tapad korongokkal, gyerek beleül, nem borul hátra) tényleg semmire se jó, körömvágó csipesz király, levágtam egy jó darabot az ujjából mikor még pici volt :cry: Azóta a saját ollómat használom.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni...de reagálni nem biztos, hogy fogok tudni.

Koraszülés! 24. terhességi héttől a betöltött 37. terhességi hétig. 2550 gramm alatt.

Cipő! Mi most Melania szandit vettünk, nagyon meg vagyok vele elégedve. Bentre szoktam adni rá cipőt de csak néhány órára.

Timi! Nálunk is volt pár ilyen hét, hogy nem volt hajlandó aludni délután. Úgyan úgy mint nálatok. Most meg visszatért a napi kettőre. :roll: Szerintem lassan áttérnek a napi 1-re csak jó pár hónap és ősz hajszál. Örülök, hogy meggyógyult Lillus!

Most már teljesen 6 fogúak vagyunk. Azért nem olyan rossz nem egészen 2 hó alatt.

Nagy hír! Lehet, hogy költözünk. Már áruljuk a lakást. Ha sikerül jó áron eladni akkor belevágunk egy 1+3 fél szobás lakásba. Szurkoljatok!

Jó vétel!- Aria babakocsi

Rossz vétel! Holnapig írhatnám...Cam babakocsi :evil:

KépKép
csongria
 
 


Ágiboldi! Étterem! :evil: Felháborító!


Lin! A férjem foglalkozik ezekkel az ügyekkel a cégénél. Azt mondja, hogy nem rúghatnak ki amíg a Gyest kapod, de nem is kötelesek visszavenni ha ők nem akarnak. Ha le jár a Gyes akkor ki kell adniuk a szabadságodat amivel már le is jár a 30 napig kötelező foglalkoztatás (annyi ideig köteles foglalkoztatni Gyes után) Mindig vannak kiskapuk, ha nagyon akarnak sajnos elküldenek. :(

KépKép
csongria
 
 


sziasztok!

vagyok csak Lea ismét fogat(kat) növeszt úh kicsit húzósak az éjszakák...

hosszú hétvége
zömében munkával (nekem főzéssel telt) a fiúk leburkolták az ebédlőt és a mosókonyhát a háznál :lol:

péntekre megjön a fürdőszoba burkolata is úh az is hamarosan elkészül...

vasárnap (anyáknapja alkalmából) azért a kicsit kimozdultunk családostól! (apa,anya,Lea) :lol: megnéztük a szegedi Vadasparkot!sztem Ati mostanában nem sétált ennyit de nem mert reklamálni ill tulképpen élvezte ő is mert Lea szórakoztatott bennünket és a nagyérdeműt is :oops: :lol:
tök sokat sétált, mi több szaladt :shock: :lol: minden gyerekhez odament,mindnekinek integetett,szval ismerkedett.érdekes módon megszűnt a 2 hete tartó "ne nézzen rám idegen" c. visítás is és már huncutkodik újra :lol:

persze minde állat vau-vau volt :lol: azért a majmoknál elkezdte verni a mellkasát ahogy a gorillapapa :lol:

benti cipő: néha a kinti szandi bent is felkerül a lábára :lol:

Ágiboldi
kész vagyok az ilyen ideológiáktól :twisted: :twisted: :twisted:

Ria
hajrá lakás eladás!:lol: :lol: :lol: megy a drukk :wink:

Timi
Lea már 1 hónapja alszik átlagban ennyit azaz 1-1,5 óra /nap .Reggel 8-9 körül ébred este 8körül alszik el és éjjel sokx fent van :cry:
sztem ennyi az alvásigénye :lol:

hetente azért van 1-1 nap amikor 3 órásra sikeredik az alvás de ez úgy néz ki h 1,5 órát egyedül az ágyában azután felébred és alszik még a mellkasomon a fotelban újabb 1,5 órát velem :oops:

Nanica
én már nagyon-nagyon régen nem használok melltartó betétet:shock: nem kell :lol: úh nem tudok segíteni :cry:

a múltkor tudtam meg én is a baba-mama klubban h igen álmodnak!

hasznos holmi
babakocsi,pelenkázó táska (most kiváltottam egy hátizsákkal)kenguru, Ergo, légzésfigyu, pároló edény,

felesleges
cumisüveg, bébiőr (mivel pár mp késéssel jelez, fent vagyok mielőtt megszólal :lol: )

bizti van még néhábny dolog majd gondolkozom :lol:

bébi olló
a lábáról ezzel vágom le a körmét,a kezéről csipesszel

repcsiút
kérdezzetek :lol: :wink:
Lea sokkal jobban viselte mint ahogy vártuk...

sztem Európán belül sima ügy hisz 2-3 óra alatt bhol ott vagytok.
a legjobb ha alvásidőben utaztok de ha ez nem megoldható akkor is repül az idő :lol: és a stuardesek is segítenek szórakoztatni ha kell :lol:

Lin
ez elég durva :twisted:
tényleg beszélj Szakbarbárral ő minden kiskaput elmond neked!
írhatsz neki ide a fórumra:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &na_order=

vagy emailben: szak.barbar@freemail.hu

fogmosás
Lea is főleg csak bohóckodik a fogkefével de én nem bánom mindig megpróbálom megsikálnia a fogait van h engedi máskor meg nem...
fogkrémet nem használunk.ja és már kéri a keféjét! sztem a lényeg h ismerkedjenek vele :D

viszont elkezdtem adni neki a Zymafluort

Sno
gratulálok dr.Sebihez :lol: :wink:

Ditke
ortopédia:nekünk is azt mondták, h amikor már stabilan jár vigyük vissza kontrollra
sztem nézesd meg Tomit!

most mennem kell szólítanak :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?