Új privát üzeneted érkezett!


sziasztok. vera te kire hagyod a gyerekeket, ha elmész az uzsokis napra? meg úgy egyébként?

Kép
nyafi
 
 


sziasztok!

tegnap részt vettem az első intim tornán. utána meg bevárásoltam, kórházi dolgokból. volt 5 óra mire hazaértem, és 34/ 12 kor indultam el itthonról. azt hittem szétszakad a hátam, mire hazaértem. tud valaki segíteni abban, hogy mit vigyek be majd szülésre, és mit utána? sajét vagy kórházi hálóingbe szülünk?
én is szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy rengeteg kisruhát kaptunk, így csak egyet veszünk,amiben hazahozzuk a Bébit.
lehet holnaptól picit eltűnök, ma jön Anyum, és segít kitakarítani a házat, meg kertészkedni. szombatig vagy vasárnapig marad.
remélem szép időnk lesz.
Vigyázzatok magatokra. Ivett

Kép
.ivett
 
 

 
 

Sziasztok!

Luca is nyári baba volt és nagyon fehér a bőre, de én sem naptejeztem. Reggel és este sétáltunk hatalmasakat, egyébként meg csak árnyékban voltunk kint. Tavaly viszont már vettünk Neki naptejet.

Ruhák: mi az 56-os ruhákat kb. 1 hétig használtuk, mivel 57 cm és 3800 g volt a kiscsaj születéskor. Szerencsére csak pár darab runánk volt ebből a méretből. Mi nem nagyon vásároltunk előre. Szóval nem érdemes az ilyen kicsi ruhákból bespájzolni.

További kellemes hetet mindenkinek! Mi holnap elutazunk a szüleimhez és csak vasárnap jövünk haza. Holnap 2 ballagásra is hivatalosak vagyunk Győrbe, 1/2 4-re és 5-re. Szerintem Luca nem fogja bírni, pláne, hogy ma délelőtt benáthásodott. :cry:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Ma gyönyörű idő van aki teheti menjen a szabadba sétálni.

Reggel tök jó hírt kaptam, megszületett a barátnőm kisfia hajnalban 3300 grammal és 52 cm-el napra pontosan :-) Rekord gyorsasággal, anyukájának még gátmetszése sem volt :-) Olyan hosszú, sűrű haja van ...huh ... most tisztára irigylem őket, hogy ők már túl vannak rajta!

Ivett ha addig nem írnának a babás anyukák, hogy mit vigyél a kórházba magaddal ... ha van időd és visszalapozol a bejegyzések között találsz majd egy listát amit Gabi állított össze, hogy mit kell vinni a kórházba (+ külön a szülőszobára) érdemes megkeresni.

Reggel voltam megint a diabetológián vérvételen, csak titkon remélem, hogy ez már az utolsó lesz :roll:
Férjem, meg a ház előtt találkozott a dokimmal és jattoltak is :-) először meglepődtem, de utána mondtam, hogy nem árt, ha megismeri az utcán a kispapákat, hiszen a végén ők fizetnek :lol:

Na majd még jövök, most egy kicsit dolgozgatok!

Timi

Kép
manati
 
 


nyafi.
Az államra hagyom őket:)))) iskola, óvoda.
De még szerda messze van mert változhat a dolog akár óráról órára is. De meg fogom oldani ha esetleg itthon lesz valamelyik.
Pl: Ma is
Jajj olyan ramaty éjszakánk volt hogy csak na.
Éjjel 1-től a legkissebbem 20 percenként hányt. Eztreggel 5-6-ig mikor is a párom felváltott. De addig nem tudtam aludni én a párom meg csak hébe hóba. Most jól van nagyon virgonc volt reggel és szerintem túl hamar volt virgonc mert most ko. Remélem a többi nem kapja el.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

MA tényleg nagyon szép idő van, én már voltam piacozni :D

Megnyugtató, hogy 56-os ruhák nem nagyon kellenek, mert mi is kaptunk egy csomót, de főleg 62-68-asat. Gondoltam, azért veszek egy párat a biztonság kedvéért!

Ivett,!
Te csak pár nappal vagy előttünk :D lehet, hogy együtt fogunk szülni! Te nem jössz véletelenül jövő kedden CTG-re?

Timi!
Tök jó, hogy az ismerőseid között van aki most szült, legalább lesz valaki a környezetedben akivel meg tudod osztani az örömöt, gondot :oops:

Vera!
Jobbulást a Kicsidnek! A szerdát nem felejtem el, majd priviben átküldöm a számomat is, ha valami közbejönne!

Mi is elutazunk 7végén, de holnap még mindenképpen bekukkantok!
Üdv, további szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Persze nem sikerült visszaolvasnom az elmúlt két hét termésést azt hiszem már nem is próbálkozom vele.

Tündi, voltál genetikai vizsgálaton végül? és mi volt? (Tudom vissza kéne olvasnom lehet, hogy írtad de.......:)))

Benettke nagyon cuki a kisfiad.

Lányok megkaptam a terheléses cukor eredményét, ami 7,35 lett azt mondta a hölgy, aki kiadta, hogy ez egy kicsit magas. Ezen felbuzdulva elővettem a kiskönyvet mikor Benővel voltam terhes és akkor 7, 32 lett és erre Lukács doki nem mondott semmit. Közben valaki mondta, hogy terheseknél a 8 még elfogadható. Nektek miket mondtak a dokik? Persze tudom ahány orvos annyi félét mondanak de csak van valami -tól -ig határ.

Kijavítottam a táblázatot is és remélem mindenkit beírtam.
Kép
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Kata, én ezt olvastam a cukorról:

Rendszerint a 26. héten kerül sor a terhességi diabétesz, azaz cukorbetegség szűrésére. Ilyenkor éhgyomorra tesztreggelit (zsemlét és tejet) fogyaszt a kismama, majd egy óra múlva vérvétel következik. Ha a vércukorérték magasabb, mint 7 millimol/liter, cukorterheléses vizsgálatra (OGTT) lesz szükség. Ez 75 gramm glükózoldat elfogyasztását jelenti éhgyomorra. Terhességi cukorbetegségről akkor beszélünk, ha ez az érték két órával az oldat elfogyasztása után 7,8 millimol/liter felett van.

Kép
chesther
 
 


Szia Kata!

Ez még belefér a határértékbe 7,8 mmol a felső és 3,89 mmol az alsó.
Ne aggódj :-) Nekem anno 10,45 lett :evil:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan jelentkezem (vonalzót még nem javítottam)
Megszülettünk és itthon vagyunk, növögetünk. A kórházzal meg voltam elégedve:) a 4-es szobában feküdtünk.
A szülésem nem volt egyszerű, de túl vagyunk és újra kezdeném a manókáért.
Dávid Zsombi adatai: születés 2008.04.16. 2.05 óra,perc 57 cm 3300 gramm sima szülés.

Nyugodtan kérdezzetek ám majd a csecsemősötöktől, mert segítőkészek.

A szopival sajna problémáim vannak, de minden lehetőségnekm utána járok.


Üdv a még kismamáknak és az anyuciknak
Boldog anyák napját!!!!!

Kép
marjan78
 
 


Jo reggelt mindenkinek!

HAt a cukor tenyleg szemelyfuggo, hogy mire mit mond. Nekem mar a 6,8 nal dietaznom kellett:( Viszont most a 26 hetesen teljesen jo volt es senki nem m ondott semmit, igy en mar nem dietazok.


ivett: elvileg haloingt adnak az Uzsokiban, de jobb ha van veled egy szulesre is, hatha epp nincs:) Vinni a szokasos korhazas listan feltuntetetteket kell vinni. Annyi hogy a tetejen legyenek az iratok, meg ami a vajudoban kell: Wc papir, torulkozo, haloing-hatha kell- papucs, szolocukor, viz, es etel apanak, meg ha szeretnel zene, mecses, masszasolaj, tudom is en, kinek mi a vagyalma, vinni mindent lehet, de hogy ki mit hasznal, arrol nem beszelt a szuleszno, a labdarol magyarazott egyedul mint "alternativ" vajudasi mod. Amugy a szuleszno azt mondta, ne hagyjunk semmit lenn a kocsiba, az egesz pakk benn lesz a szuloszobaban a bejarati ajto mellett, belul, van egy kis oltozofulke, oda lehet betenni, es akkor minden keznel van, ha valami idokozben kell.


Megnyugtattatok, hogy nem kell mar kis ruhacskakbol beszereznem tobbet. MAjd akkor a 62eseket atnezem hatha az meg kell. De hat azt meg akkor mar ha megszuletett i smeg tudjuk szerezni. Akar egy sms, es hozzak az ismerosok, amit kolcson kaphatunk:)


Mindenkinek szep hetveget!
En leszek! Nem megyunk sehova, mert a lakassal haladni szeretnenk, meg ha jo az ido, kimegyunk valamerre picit majalisozni.
Vendég
 


Sziasztok!

Marjan: gratulálunk!! Ha szopi ügyben tudok segíteni, írj egy privit. Én is megjártam vele rendesen... de mostanra alakulunk. Már szopizunk és ez végre olyan jó.

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Marjan!

Gratulálok a picihez :D Jó egészséget nektek!

Anyjuk!

Labdával kapcsolatban mit mondott a szülésznő? Van olyan az Uzsokiban? Mert nekem van itthon és imádom, és már megfordult a fejemben, hogy bevinném, ha ilyen nincs a kórházban.

Gabi!

Örülök, hogy már tudtok szopizni ... ez jó hír :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


manati: igen van labda, 3 is azt hiszem, es nagyon dicsoitette a szuleszno, hogymegeri majd hasznalni!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam, de gondoltam, most csatlakozom újra!
Úgy néz ki, hogy javul a haematomám, a barnázásom 2,5 hétig tartott, de most kb. 2-3 napja alig-alig van, mintha múlna. Nem akarom elkiabálni, mert jövő héten kedden megyek Gerencsérhez, megnéz UH-on, hogy minden okés-e, ekkor leszek 16 hetes. Ha minden rendben, akkor talán jövő hét után már elmehetek dolgozni is végre, nagyon unalmas volt egész nap feküdni otthon, kiesni a régi megszokott életből. :?
Végigolvastam amiket írtatok, nagyon szépek a babák, jó lenne már ott tartani!
A táblázathoz annyi infót adnék (mert elég üres a sorom), hogy a szülés várható időpontja október 21. és első baba, de még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány, én lányt szeretnék, párom fiút :lol:
Sajnos ilyen jó kis tanfolyamokra én még nem tudtam elmenni, ha visszamegyek melózni, akkor talán augusztusig csinálom, utána is biztosan lesznek ilyen jó kis előadások, ugye????
Egyébként mi még nem vettünk semmit a babának (kivéve én két rugit, mert nem bírtam megállni), mert még korai is volt + a vérömlenyem miatt nem is mertem, de lassan neki kell fogni, sajnos nincs ismerősünk, aki tud adni ruhát vagy kiságyat vagy bármit, úgyhogy okos tanácsokat szívesen fogadok, hogy hol érdemes vásárolni, hol van olcsóbban babakocsi vagy autóba ülés vagy bármi, köszi előre is!
Szép napot Mindenkinek!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Melus! én hétfőn megyek 1/2 9 re CTGre. jön esetleg valaki ezen a napon?
gyönyörű idő van, bejöttem picit pihizni, mert a sok hajolgatástól megfájdult a pocim. már egyre nehezebb az intenzív munka.
szép napot!

Kép
.ivett
 
 


Marjan! gratulálok a babához. akkor Te nem fizetősbe voltál? milyen volt a tudoló és a wc a folyosón?
a csecsemősök segítenek a szoptatás elsajátításában?
Ildi: mi tegnap Vecsésen bevásároltunk rendesen. és szerintem jó áron vettük a dolgokat. 40.000 volt a bergon babakocsi, táskával esővédővel együtt. ha kiváncsi vagy árakra szívesen megmondom.

Kép
.ivett
 
 


Köszönöm a gratulációkat:)

almadi: fogok majd jelentkezni, mert picit padlón vagyok...(nem igazán van tejcim)

ivett: na sajna abban nem segített senki:(

A tusoló és a wc az elég gáz, mert a takarítónő csak ránéz szerintem. De ahova mi jártunk az kimondottan csak a mi szobánké volt.

De hidd el ez igazából már nem fog érdekelni 1 nap után.
1. nap után kaptok székletlazító löttyöt, na engem meghajtott rendesen...de ha 4 napig nem lenne széklet akkor beöntés, tehát inkább ez, mint gátsebbel egy beöntés.
Nekem azért is volt jó a 4 ágyas, mert jó kis csapat jött össze és tudtam kitől kérdezgetni is.


MArjan

Kép
marjan78
 
 


Marjan, mégegyszer gratulálok!
A hashajtót minek ittad meg?
Én azzal a mozdulattal öntöttem ki a csapba, ahogy otthagyták. :oops:
Másnap még mindig nem voltam elég rutinos füllentő, ezért kaptam glicerines kúpot is. Még mindig megvan....

Gabi, nagyon ügyes vagy :D
én soha nem voltam kitartó ember, bár ezt már írtam a diétához is.

Ildi, drukkolok!

Timi, én a labdával úgy jártam a Szabolcsba, hogy kicsit nagy volt hozzám képest (na jó, szóval én vagyok kicsi), de nem ért le a lábam rendesen. Ha meg kicsit előrébb akartam csúszni, akkor leesett a ctg tappancs. Elég hamar felidegesített, úgyhogy inkább visszafeküdtem.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Marjan: Gratulálok a picurhoz!!!

Annak idején nekem is kínálták a labdát, de engem
nagyon nem jött be.

M.Eri: Nagyon el vagy tűnve. Csak nincs valami baj.

Mi sem mentünk sehová. Takarítjuk a másik lakást. Egyszer
csak elkészül.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!
Engem kidob az ágy minden nap, nem tudok 7 óráig sem aludni :?

Ivett - és Vecsésen hol, bolt vagy diszkont? Járunk arrafelé, mert Pilisen lakik rokonunk, de nem tudom, ott milyen bababolt van. Persze, árakat írj, főleg kocsiba ülés, babakocsi, kiságy, matrac érdekelne :)

Marjan - látom, Gerencsér dokinál szültél, hát én is hozzá járok a magánrendelésre, nagyon rendes! Milyen volt vele a szülés? És ha nem vagyok indiszkrét, mennyit kért a szülésért? Priviben megírnád? Nekem jár még hozzá egy ismerősöm, aki kb. 2 hónappal előrébb van mint én, és ő állítólag megkérdezte és a vizsgálat 10X-ese, tényleg így van? Bár én még nagyon messze vagyok, de azért a kíváncsiság dolgozik bennem. :lol:
Viszont gratulálok és remélem hamar megoldódik a szoptatás probléma!

Egyébként én nagyon szeretnék az Uzsokiban majd a szülés után egy kétágyas szobában feküdni, azért sokat elkérnek?
Szép napot!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


en is mostanaban ott tartok, hogy ha van hely, inkabb mennek fizetosbe, de max a 4 agyasba. Nem tudom en ugy erzem engem nagyon frusztralna a Wc meg zuhany koszos allapota, meg a sorban allas....
A ket agyas talan 7000 per ejj?
Tobbszor elhangzott az eloadason, de ahany eloado volt annyi ar;)



En ma egyedul uldogelek itthon. PAromnak a training nem szunetel:(
Kicsit en is pakolni fogok,csak meg nincs tul nagy ertelme, mert az eloszobabaol meg szallni fog a por, tehat ugyis a nagyszobat is ujra kell majd meg takaritani...
Szoval nem igen tudom mivel is foglaljam el ma magam. Lehet sutok valami kis sutit....
Nem tom.
Mindenkinek szep napot!
Vendég
 


Sziasztok!

Úgy látom, mindenki jól kihasználta a hosszú hétvégét, takarításra!!!! :lol: Én is! Édesanyámat , meg a nagyapámat hívtam hozzánk. Így Adélra vigyázott a Dédi, anyukám meg dolgozott, én meg nesegítettem. :)

Gabi! Örülök, hogy megy a szopi!!!! Ügyes, kitartó vagy!!!!! Gondolok Rátok továbbra is!

Szép vasárnapot!!!!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk! :lol: Remélem, hogy minden gyorsan visszaáll a régi kerékvágásba, mert Lucába belebújt a kisördög. Ilyen zsivány még sosem volt, mint ebben a néhány napban. :cry: :lol: Viszont élete első hajvágását nagyon élvezete. Az eredmény: mindenki kisfiúnak nézi.

Hajvágás előtt
Kép

és után
Kép [img]

Labda: nekem nagyon bejött, a fájásokat csak azon bírtam elviselni.

Kata: voltam genetikán meg a négyes teszten - elvileg minden rendben. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Ildi!

www.katibababolt.hu

holnap megint ki fogok purcanni. elmegyek reggel, és késő délután érek haza. CTG-n ha nem az első vagy akkor mennyi csúszás fordul elő?

Ivett

Kép
.ivett
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Sokat írtatok az ünnepek alatt!
Marjan - gratula a kisbabához, majd teszel fel képet?
Mi a Balatonon voltunk, és mit is csinálhattunk volna? Festettünk, parkettáztunk :lol: ! Azért jó volt, mert szép idő volt, és kicsit azért napozni is tudtunk. De legalább kész lesz (valamikor) és akkor már jövőre le lehet menni hosszabb időre is, mert elfogadható állapotba kerül a kis hétvégi házikó.
Szerintetetek indul a várandós felkészítő után újabb? Mert a szülésznősre pont nem tudtam elmenni, és az igazán érdekelne! Ki tartotta azt? Anyjuk, Melus, Vera, megkérhetlek titeket rákérdeztek, mert én valószínúleg nem fogok tudni menni :cry:
Vigyázzatok magatokra, mindenkinek szép napos napot!

Kép
chesther
 
 


Szisztok,

Lanyok mi volt a szulesheten, volt valaki? Esetleg par szo, ha van idotok,valami ujdonsag az uzsokiban?
Koszi,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok! Remélem mindenki úgy töltötte a 4 napos hosszú hétvégét ahogy szerette volna :-)) 1 napot én is takarításra fordítottam :-)
Mi a hétvégén összeraktuk - vagyis inkább a férjem rakta :-) - Blanka ágyikóját, olyan szép lett! Már alig várom, hogy benne legyen a picukra.

Még májusig melózom, de a végén már csak 1 héten egyszer megyek majd be. Már alig alig várom, hogy otthon legyek, kezdek fáradni és napi 3/4 órás autóutat is alig bírom ki, nem kapok levegőt ha sokáig egy pozitúrában kell ülnöm.

Holnap megyek a diabra a cukor leletem miatt (a sokadik miatt :-)) Aztán holnap este dokihoz. Péntek este meg 4D-re. Tényleg lányok írtátok, hogy mentek/mennétek 4D-re. Voltatok? Ha valaki volt mostanában, az meséljen ... ja és szerintem tegyetek fel képet is a manóról!
Ha jól sikerült én majd jövőhéten teszek fel!

Ildi!
A dokid azt mondta az ismerősödnek, hogy a vizsgálat 10x-esét kéri? Ez durva, hogy így megmondja a szitut.

Ivett!
Te már kérdezted a Habermajert, hogy mennyit kér?
Nekem eszem ágában sincs megkérdezni, de azért kiváncsi lennék, hogy mit mond!

Labda: nekem a saját méretemhez van otthon (én is kicsi vagyok), lehet, hogy majd mégis bedobjuk a kocsiba :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Manati - igen, állítólag azt mondta, hogy a vizsgálat tízszerese a szülés, aztán ki tudja, mi van ha kevesebbet ad az ember?
Többiek? Ti már rákérdeztetek? Mondjuk ő magándoki és magánrendelésre járok hozzá, van fix tarifája, de azért nem kevés.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát, az idő nem a legjobb ma sem....Én már eláztam hazafelé!

Én holnap meg pénteken megyek Születés hete progikra (szoptatás, csecsemőápolás stb. témájúakra), majd mesélek. Szerdán az Uzsokiban is nyílt nap lesz 12-től, oda is megyek.

Engem is mindig letaglóz ez a 10x díj a szülésért!Még én nem kérdeztem meg, de lehet, hogy nem is fogom, majd adunk, amennyit gondolunk!

Marjan! Nagy gratula a Babához!


Ivett! Milyen volt a CTG? Ez hol van a szülészeten (a laborhoz képest)? Sokáig tartott?

Eszter! Mi is a Balatonon voltunk, mi is ferstettünk, emg rendet tettünk Anyumék nyaralójába, ahova nyár végén már a Picurral szeretnénk lemenni! Megkérdezem szerdán, hogy mikor indul újabb tanfolyam. Bár amúltkori után megkérdeztük a Cs.Szilvi védőnőt, és azt mondta nyáron biztosan szünet lezs, talán majd ősszel indítanak egy újat :(

Timi!Én is alacsony vagyok, szóval lehet, hogy én is berakom a saját labdám! Én az uszokiban voltam ezen a D UH-n, szerintem jó volt, Anyukám nagyon élvezte! Boti sokat mocorgott, meg ásított, aztán szopta az ujját! A fénykép is nagyon jól sikerült róla! Biztosan Ti is élvezni fogjátok!

További kellemes napot!
Írjatok majd!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Most latom, hogy 1 hettel el vagyok maradva :D (ilyen, ha nem dolgozok), ezek szerint a heten lesz a Szuletes hete :).
Meli, koszi, ha irsz par szot az Uzsokis latogatasrol.

Labda, en 168 cm vagyok (tehat nem olyan kicsi), de mikor szuleskor meglattam mekkora labdara kene felmasszak, mondtam koszonom, ezt inkabb kihagynam. Olvasom, hogy van 3 is, lehet, hogy kulonbozo meretuek? Vegul is ez lenne a normalis (en mondjuk 1et lattam).

A CTG a felujjitott reszen az utolso szoba, ha a labor felol jossz (balra elso, ha a 2D UH felol).

Ezt a 10x dijat en mar "evek" ota hallom, sok embertol ezert nem hinnem, hogy "varosi legenda", de ugy vagyok vele, ha ezert a doktor fix dijat ker, akkor azt O hozza fel (hisz a maganban is nem annyit ad az ember, amennyit akar), ha pedig nem ker fixet, akkor fogadja el azt amit kap.(Fogorvosnal is kinn az arlista, nem?).
Amugy az, hogy en mennyit adok, attol is fugg, hogy mikor szulok, ha epp a munkaidejeben evidens, hogy kevesebbet adok, mint ha epp vasarnap ejjel kell miattam berangatni.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Délelőtt valahogy átsiklottam a Tündi Lucáján ... hát az eredmény szupi lett, bár tényleg fiús :-), de szerintem jól áll neki. Mindenesetre ne csodálkozz, hogy vagányabb lett a leányzó :-)) Szerintem minden embernek megjön az önbizalma a fodrászkodás után. Legalábbis nekem igen :lol:

Még mindig hálapénz: Én pont ezért nem fogom megkérdezni, hogy mennyit adjak. Mert majd annyit adok amennyit tudunk. Kriszti Ádámot is a Habermajernél szülted? Akkor hogy volt?

Melus!
Nekem 55 cm-es fit-ball-om van, és ez teljesen normális méret, ezen tornázom is. Az eggyel nagyobbról már szerintem leesnék.
A Uh-t nem teszed fel, hogy lássuk?

Erre születés hetére annyira elmennék, de nekem semmire sincs időm :( nem tudom, hogy mikor lesz következő baba, egyelőre ezen a terhességen legyek túl és legyen meg Blanka végre ... de az tuti biztos, hogy nem fogok ennyit dolgozni legközelebb.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Még mindig labda: nekem pont jó volt a 164 centimhez. Azt nem tudom, hogy mennyi van belőle, mert a férjem ment érte és ráadásul neki kellett felfújnia. Legalább kicsit lefoglalta magát. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Elfelejtettem: képzeljétek, a laboros Violetta itt lakik a pár utcára tőlünk. Holnap felhívom a kórházban és megpróbálom megdumálni vele hogy vizeletvizsgálatra ne kelljen bemennem az Uzsokiba, hanem vigye be a fiolát. Remélem, hogy sikerrel járok. Szerintetek, ha adok neki egy 500-ast az jó? Vagy inkább 1000-st?

Esőmentes holnapot mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Hello Tündi!

Szerintem cuki lett Luca haja, nekem mindig ilyen rövid volt a hajam!

A labda dolog úgy látom most mindenkit nagyon érdekel :D

Violetta dolog: szerintem nem feltétlenül kell pénzt adnod neki, de ha Te úgy gondolod, és neked megér annyit hogy ne keljen bemenned, adjál neki 1000Ft-t.

Melus

Kép
melus79
 
 


Tündi,
én ezt nem pénzben mérném, hanem pl. óriás milkában, bár az is több, mint 500ft. :?

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Reg jartam erre:)

A hetvege nem volt hosszu , mert parom penteken ment trainingre, de a sima hetvegen itthon voltunk, az eloszobat festettuk, mar alig varom le is legyen perketaazva, es lehessen vegre pakolni takaritani, mert ez az allando kosz meg por...meg hogy kesz leszunk e egyaltalan.....aaaaaaaa

HAt a szuletes hete megnyitora hiaba tervztem hogy elmegyek, nem tudtam magam ravenni, mert egyedul nem volt akkora az isnpiracio, igy a lustasag gyozott.
De holnap az Uzsokiba megyek, fel 2re megyek uh-ra a herminara, utana megyek at az Uzsokiba, szeretnek is maradni vegig.Remelem birom majd. BAr ennyir ulni....


Labdabol tenyleg tobb kulonbozo meret van. De oszinten nem figyeltem annyira oda mikor azokat dicsoitette, mert engem nagyon letaglozott a vajudo latvanya. A mai napig nem tertem eszhez a folott, hogy 3 agy egymas mellett, plussz a fotel is, es ha ne adj Isten tobb no van benn, es mindegyik a parjaval....Tudommar irtam ezt, de en erre nem tudom azt mondani, hogy ah, akkor ugysem ez fog erdekelni....Oszinten ez az a dolog ami miatt nagyon szulnek az Istvanban, a obbivel mar mind megbekeltem, de ez!


4D: az uzsokiban voltam. Arra jo volt hogy igy islathassam, de hianyzott az orvosi magyarazat- sot azota teljes gorcsben vagyok vajon baj e hogy ilyen nagy a feje:(- no meg a dvd sem mukodott, de kaptam 4 kepet, amibol egyen latszik. Oszinten ha lett volna ra keret, a Bolgarkerek utcaba mentem volna....na majd a kovetkezonel:)


Mindenkinek szep napot!
Melus akkor ne felejts holnap megszolitani:)
Vendég
 


Sziasztok!

Ivett, Timi: Én még az első szülésemnél megkérdeztem Hábit, de nem mondott összeget. Ha érdekel most mennyit adtam, írjatok privit.
10-szeres árat semiképpen nem kapott volna, mivel 9 hónapig jártam a magánrendelésére nem kevés pénzért.

Egyébként ez úgyis a helyszínen fog eldőlni, mivel pl. nálam gyakorlatilag Vera vezette le a szülést, a doki csak az utolsó 10 percben ért oda. Úgyhogy a szülőszobán módosítottuk az összegeket...

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


sziasztok!

Timi! nem kérdeztem még rá a pénzre a dokinál, de nem is fogok. nekünk is van egxy keret, amiben gondolkodunk, és tényleg ott a szülésnél dől el ki mennyit kap belőle.

Melus! 20 percet kellett várnom CTGnél, pedig az enyám volt az első időpont. és én mág ezért "sprinteltem" fel a 2.ra. kedden már nem fogok az tuti. az én gépem nem volt valami nagy csoda, alig működött. 20 percet voltam bent összesen.

a héten már összekészítem a kórházi cumómat, ha vészhelyzet lenne. bár még minden rendben. azt mondjátok hogy elég akkor ha egy táskában viszek be mindent? nem kell különpakolni a szülőszobásat és a többi napit?

itt süt a nap.
szép napot mindenkinek!
én sajna holnap sem tudok menni az előadásra, mehetek az OEPhez átiratni a tb kártyámon a nevemet. 3 év alatt nem tettem meg, most már muszáj leszek :-(

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Gabi, Ti meddig mentek még oviba? A hónapban évzáró...

Ivett,
én külön raktam a szülőszobai cuccom.
Pl. szülés után elküldtek zuhanyozni és hozták az egyszerhasználatos bugyit betéttel. Még néztem is, hogy jé, ilyet én is hoztam. Aztán láttam, hogy a pizsim is fogja a szülésznő, (mert én nem veszek fel hálóinget).
Megtalált mindent, anélkül, hogy kérdezte volna. De szerintem bármely kísérőnek is így könnyebb, ha kiküldöd a táskádhoz vmiért.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok itt, kérlek segítsetek - aki tud - pár kérdésben...

29 hetes vagyok a Picurral, Gerencsér Géza doki az orvosom, így az Uzsokiban fogok szülni július közepén (és nagyon-nagyon félek...MINDENTŐL...)...
Eddig kedves, normális orvosnak ismertem meg a dokit, de ha valaki ismeri, és szült már nála, kérem írjon nekem itt, vagy privátban a kathy.k@citromail.hu-ra, hogy mi a tapasztalata az orvossal kapcsolatban...minden érdekelne az ő hozzáállásával, segítő és hozzáértő készségével kapcsolatban, a szüléshez való hozzáállása onnan kezdve, hogy megkezdődött a szülés, odáig, hogy haza engedtek a kórházból...és persze, hogy mennyiért...

Kérem az is írjon, aki már szült az Uzsokiban...hogy nagyjából mire számíthatok...MERT NAGYON FÉLEK ÉS AGGÓDOK...

Előre is nagyon köszönöm Mindenkinek!!!

Kati
kathy80
 
 


Sziasztok!

Violettával ledumáltam a csütörtök reggel 3/4 6-ot a buszmegállóban. :lol: Kösz a tippeket mindenkinek, lehet, hogy akkor csokit vagy desszertet kap. Úgyis van 2 gyereke, lesz, aki megegye. Majd meglátom. Megspórol nekem 4 BKV jegyet, meg a kb. 3 órás bumlizást Lucával. Ezért biztos kap valamit.

Melus: Nekem is tetszik Luca haja. :lol: Most az egész család "kopasz", mivel én is tök rövidre vágattam a hajam.

Anyjuk: Kár aggódni a vajúdón, én végig a szülőszobában meg a folyosón voltam az alatt a csekély 10-11 óra alatt.

Kórházi cucc: én most biztos külön pakolok a szülőszobára, mert szörnyű volt keresgélni a nagytáskában.

Süt a nap 1000-el! :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Violettával ledumáltam a csütörtök reggel 3/4 6-ot a buszmegállóban. :lol: Kösz a tippeket mindenkinek, lehet, hogy akkor csokit vagy desszertet kap. Úgyis van 2 gyereke, lesz, aki megegye. Majd meglátom. Megspórol nekem 4 BKV jegyet, meg a kb. 3 órás bumlizást Lucával. Ezért biztos kap valamit.

Melus: Nekem is tetszik Luca haja. :lol: Most az egész család "kopasz", mivel én is tök rövidre vágattam a hajam.

Anyjuk: Kár aggódni a vajúdón, én végig a szülőszobában meg a folyosón voltam az alatt a csekély 10-11 óra alatt.

Kórházi cucc: én most biztos külön pakolok a szülőszobára, mert szörnyű volt keresgélni a nagytáskában.

Süt a nap 1000-el! :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Ma gyönyörű nap van, én meg a tegnapi esős borongós időből kiindulva, úgy be öltöztem, hogy szakad rólam a víz :-)

Gabi!
Írtam privit!

Ivett!
Neked már olyan kevés van hátra. Izgulsz? Nekem többször felteszik ezt a kérdést. De én még egyáltalán nem izgulok :-)) A doki hálapénzével kapcsolatban, pont ezért nem kérdezem meg őt :-) mi is annyit adunk amennyit a keretünk enged!
Ja tényleg Te válaszottál szülésznőt?

Tündi!
Én is csokit adnék inkább a segítségért, mint pénzt!

Motyó összekészítése:
A babaszoba.hu-n mindig elolvasom, hogy mikor mit érdemes elkezdeni, mikor mire kell odafigyelni. Mivel a héten 31 hetes leszek, elolvastam a 31. heteseknek szóló hasznos infókat, és már most azt írják, hogy érdemes összekészíteni a cuccot. Szerintem ez még elég korai. Nem?
Egyébként nálam egy nagy táska lesz és a legtetején lesz egy szatyor amiben a szülőszobai cuccok lesznek, amit bárki könnyen meg fog találni. Ez tűnik idáig a legpraktikusabbnak aztán majd meglátjuk :-)))

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Csak még egy kérdés azok felé, akik az Uzsokiban vagy Gerencsér dokinál szültek...

Szülésznőt kell-e vagy érdemes-e fogadni, és ha ismeretek valakit, akit mertek ajánlani, légyszi írjátok meg!!!

Nagyon köszönöm!

Kati
kathy80
 
 


Szia Kati!

Mitől félsz? A dokidtól? Valami olyat tett, vagy mondott amivel elbizonytalanított?

Még én sem szültem ... sőt még soha sem feküdtem kórházban, az uzsokit csak "járóbetegként" ismerem. Láttam képeket a neten, hogy kb. hogy néz ki a szülőszoba ... de egyáltalán nem félek. Remélem majd a lányok tudnak neked segíteni; és dokidről is adnak infót.

Addig is ne parázz, mert nem tesz jót se neked, se a picinek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Timi! nemtudom miért, de nem izgulok a szülés miatt. úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy tudom nem leányálom lesz, de akik ott vannak, tudják mikor mit kell tenniük, az én feladatom követni az utasításaikat, és megpróbálni nem hisztizni.
valami miatt a szülés gondolata nem izgat. inkább az, hogy milyen lesz mikor itthon leszünk. mit hogy csináljak majd, milyen lesz vajon.
megnyugodtam amiatt is, hogy már mindenünk megvan, babaruhák készen állnak a hordásra. jól érzem magam a bőrömben. akkor nehéz csak, mikor sok elintézni való van, és későn érek haza, és már fáradt vagyok. de szerencsére a férjecském is besegíyt a dolgokba.
jövő héttől már szeretnék pihengetni, olvasgatni.
szülésznőt nem fogadtunk,mert mostanában olvasom csak, hogy van rá lehetőség. illetve azt is olvastam, hogy szinte mindegyik kedves.
Gabi! írtam mailt,de visszadobta a rendszer :(

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok Csajok!

Már jó rég jártam erre :oops: ...de most visszataláltam :wink:

Hol is kezdjem? Talán először rólunk:

Zéti nagyon jó baba, eszik, alszik, nézelődik...a 2. itthon töltött éjszaka óta 1x kel kajcsizni, aztán alszik tovább :lol: Persze nálunk sem fenékig tejfel ám minden :( Nekünk is meggyűlik a bajunk a szopizással :cry: ...álmomban sem gondoltam volna, hogy ez nem megy automatikusan mindenkinél flottul...ebből is látszik milyen tapasztalatlan vagyok e téren (is). Ezt leszámítva azonban minden szupi, csudajó dolog anyának lenni :!:

Más:

Üdv. az újonnan csatlakozóknak!

Csajok!

Én kb. 13 órát töltöttem el a szülőszobán ill. a vajúdóban...ráadásul mivel "nagyüzem" volt mellettem (ill. mellettünk, mert a férjem is ott volt) a vajúdóban (:!:) paravánnal elválasztva megszült az egyik csajszi...mindennel együtt röpke fél óra alatt...én meg akkor már a 12. órámban voltam...mégsem zavart, vagy dühített...tényleg csak magammal voltam elfoglalva. Ja, és a labdán én is üldögéltem...de mivel nekem spontán nem voltak erős fájásaim nem tudom segít-e. És igen, 3 db van belőle...talán nem egyforma méretűek :roll: ...talán.

Tündi!

Sztem vegyél a violettának MERCI csokit :wink:

Kathy!

Ne aggódj! Bár a dokidat nem ismerem, de én /és még pár ismerősöm aki itt szült/ úgy éreztem szülés közben, hogy mindenki azon van körülöttem, hogy segítsen nekem és a kisbabámnak. Bár nekem elég hosszú és "rögös" szülésem volt (sokáig úgy nézett ki csaszi lesz...szerencsére nem lett) mégis már másnap azt mondtam, hogy bármikor újra kezdeném :!: Állj úgy hozzá, hogy egy új "élmény" lesz ez is az életedben...én mindig azt mondogattam a Férjemnek, hogy nagy kaland lesz, az tuti...Ő meg csak kinevetett, hogy kalandnak titulálom a gyerekünk megszületését... Szóval nyugi, és ha elindul a dolog, csak arra gondolj, hogy pár órán belül megláthatod a babótokat...végül is 9 hónapig erre várunk!

És tény, hogy az Uzsoki nem a legflancosabb szülőszobákkal felszerelt kórház, de az ott dolgozók hozzáállását megirigyelhetné pár sztárolt kórház. én tuti, hogy a 2. babónkat is ott szeretném szülni...egyetlen esetben nem, ha a dokim (akit Istenítek) már nem ott dolgozna...remélem ott fog.

Ja, és én 2 ágyas fizetős szobában voltam (6000Ft/nap), nem tudom a többiben milyen lett volna...ezzel meg voltam elégedve.

Ivett!

Én is csináltam külön szülőszobai pakkot, de a nagytáskámat is simán be tudtam volna vinni magammal, így az a megoldás is jó amit Manati írt.

Na, most mennem kell, mert nemsokára kajaidő Zétinek :wink:

Jut eszembe: régebben valaki íta, hogy a Szent István-ra jár HR szakra...Bocsi, de ki volt az :?: Én is ott végeztem :wink:

Ja, és hogy tudjátok: irigy vagyok minden pocakosra :lol: :lol: :lol:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Szia Ivett!

Igen engem is a későbbiek jobban izgatnak :-)) Ha álmodom is mindig azt álmondom, hogy tudom-e majd etetni a picit. Lesz-e tejem, egyáltalán akar-e majd szopizni? Fogom-e bírni egyedül? Hányszor fog felkelni éjszaka? Anyagilag mennyire lesz nehéz a fizum nélkül?

Amikor anyumnak mesélek a fenti dolgokról akkor ő csak annyit mond, hogy ez részletkérdés, és meglátom, hogy teljesen megváltozik majd életünk és minden úgy lesz természetes ahogy van: a picivel mi hárman együtt!

Már nálunk is annyi minden megvan, de még közel sem vagyunk úgy a finishben mint Ti.

Ja, privát üzit írj a Gabinak. Múltkor én is mailt írtam neki, de nem kaphatta meg szerintem.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?