Új privát üzeneted érkezett!

Ildi: szoritok neked, én sem 4 D voltam, de olyan jó pozokat vett fel...rugdolozot két lába kétfele :)

Adri: minden lehetséges...még reménykedek egy iciripicirit....de csak annyit..

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ildi: szoritok neked, én sem 4 D voltam, de olyan jó pozokat vett fel...rugdolozot két lába kétfele :)

Adri: minden lehetséges...még reménykedek egy iciripicirit....de csak annyit..

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ildi: szoritok neked, én sem 4 D voltam, de olyan jó pozokat vett fel...rugdolozot két lába kétfele :)

Adri: minden lehetséges...még reménykedek egy iciripicirit....de csak annyit..

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 

 
 

na aztán lefagyott a nett...hirtelen...triplán ment el

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Dalma, sebaj, népszerűsítjük a topikunkat a triplázással :lol:

Köszi, köszi, remélem a sima UH-on mi is tudunk már valamit, a párom azt mondta, hogy a rózsaszín rugit dobjam ki már most, mert ő biztos benne, hogy fiú lesz! :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: ti hányra kell menjetek?

Ejsze én sem megyek 4D re, ha biztos minden rendben, akkor már csak élőben szeretném látni...ugy tudom a 4 D nagyon élethűen mutatja meg.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Én 18:30-ra megyek, most léptem a 16. hétbe, most nem kéne az UH, csak azért csináljuk, mert ugye volt ez a vérömleny és rá kell nézni a méhlepényre meg a babára, hogy én is megnyugodjak!
Megéri a manit, hogy látom, hogy minden oké és akkor végre nyugodt szívvel mehetek vissza 4 hét után melózni!
Én egy 4D-re szeretnék elmenni majd a 25-32. hét között valamikor, állítólag hatalmas élmény, sokkal többet ad, mint a sima UH, annyira nem is drága, a Brendonban 10 e ft, ha jól tudom.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Gratula az uh-hoz mindenkinek!

Dalma
Ez a fél kettő naggggyon durva! Én ilyenkor aludni szoktam, nemtom a dokid mikor alszik.... :roll: Miért vannak nála ennyien? Ennyire jó doki?

Most hozta a védőnő az afp eredményem. Jó lett, pedig szerintem korán vették le. :lol:

Képzeljétek ma sikerült fél tízig aludnom! Olyan jó volt, csak most meg nem tudok mit kezdeni az energiámmal. Már mindent kivasaltam, kitakarítottam (mondjuk nem volt nehéz, amikor szombaton volt a takarítónő :oops: ), most még kell keresnem valami melót, mert nem tudok egy helyben ülni. :lol: :lol:
Ma csak délután van órám. Remélem holnap is ennyi energiám lesz, mert lesz 10 órám. Mondjuk akkor nem tudok majd 11 órát aludni sajna...

Őssejt
Aki járt már a Bolgárkerék utcában, annak szerintem már komoly lelkiismeret-furdalása van miatta. Én december óta járok oda, volt szerencsém kb. 20-szor végignézni a filmet arról, hogy milyen szuper, és milyen hasznos. Persze nem vetetem le, jó kis üzleti fogásnak tartom az egészet. Meg hát pénzünk se lenne rá....ez eléggé megkönnyítette a döntést... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Szia Móni! Üdv a csapatban! Nagyon szép a fiad, imádom a szösziket!!!
Adri! Gratulálok! És a "majdnemkislány" az már majdnem egy kislány! De jó!!!! +++++++ Gondolom párocskád is oda van meg vissza! A srácok nagyon bírják a kiscsajokat! Hát még fordítva!!! Én mostanában labdába sem rúghatok apa mellett :(
De legalább tudok pihizni!

Én is hulla vagyok! Tegnap elkezdtem vasat szedni, rettenetes undorral, de azt hiszem a vashiánytól vagyok ennyire nyaffadt...
3X1-et kellene szednem, de én csak 1-et veszek be egyelőre...(ne szóljatok senkinek, ok? :wink: )
Majd a vége felé felturbózom magam vassal...
Ti hogy álltok a vitaminszedéssel?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi - én a hip natalt iszom még mindig, mellette egy folsav és napi 2-3-4 MagneB6. Nem szedek mást, próbálok rendesen étkezni, a vérképem is jó volt, a doki nem mondta, hogy kéne szednem mást.

Marek - csodálom az energiádat, én úgy belelustultam ebbe az otthonfekvős-pihizős-semmittevős időszakba, hogy nem is tudom, hogy mi lesz, ha újra elindulok dolgozni :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek,neked is gartula az afp-hez!olyan jó,h már egyre több jó eredmény van!én is úgy szeretném már tudni az enyém!:D

Andi,köszi aranyos vagy!Igen apuka nagyon oda van a boldogságtól!Mondogatja,h már annyira szeretné a kezében tartani!olyan aranyos!:D
egyébként elhiszem,h rossz lehet,h Barbi most ennyire apázik,de sztem is nézd a jobbik oldalát!most neked ott a tesó és pihizel vele legalább! :wink:

én szedtem az aloeverát aztán a hipp natalt,de most 2napja semmi csak a napi 2-3szem magne b6!
minden felől azt hallom,(tegnap is mondta az uh-na dokinő) hogy nem kell annyi mesterséges dolog!egyek változatosan meg igyak sokat!és persze minél természetesebb dolgokat vigyek be!
úgy ennék gumicukit meg m&m-st meg ilyeneket,de Rajmi nem engedi! :lol: azt mondja ne mérgezzem a babát! :roll:

tényleg ma megyek kozmetikushoz és ott ilyen ózonos gőzzel gőzöl kb fél órát!az nem árthat igaz??? :roll:
Vendég
 


Adri - szerintem sem kell nagyon túltömni magunkat mindenféle vitaminkészítménnyel, valahol olvastam, hogy főleg az első harmadban van nagy szerepe, aztán ki tudja, azért elég drága a hip natal is, hogy egész végig szedje az ember :cry:
Amúgy a MangeB6 az mire jó? Lehet, hülye kérdés, de én esküszöm nem tudom, csak azért szedem, mert sok helyen olvastam :oops:
Á, ha az arcodat gőzöli, az tuti nem árthat! Szépülj csak nyugodtan :lol:

Amúgy lányok, azt szerettem volna már megkérdezni, hogy szerintetek a cipekedés mikortól, azaz hány kilótól kezdődik? És mennyit szabad még? Mondjuk most a mi időszakunkban 5 kg-os szatyor pl. sok? Mi a megterhelő vagy meddig???

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

a magneB6 engem is érdekelne mire jó. Én csak elevitet szedek, a védőnő mondta hogy nem kell más.
Cipekedni semmiképpen, talán az 5 kg is sok már, ezt szerintem komolyan kell venni. Hirtelen emelni valamit, az nagyon gáz, de ezt gondolom azok jobban tudják, akik már voltak terhesek.

Örömmel olvasom hogy mindenki jól van.

Tegnap belecsöppentem véletlenül egy UH-ba, a sógornőmet kísértem el 4D-re, és mindket is megnézett az UH-s hölgy csak úgy, tök kedves volt. De most a pici nem volt annyira lelkes, szerintem nem örült neki, a hátát mutatta és a kezei mintha befogták volna a füleit, hogy hagyjuk már békén, ne UHzzunk már annyit.

Üdv mindenkinek

Kép
ancsa123
 
 


Sziasztok Lányok!

Annyi munka volt tegnap, hogy nem is volt időm benézni. Visszaolvasni most sincs, majd délután.
Reggel voltam AFP-n, majd 1 hét múlva lesz eredményem. Sikerült lestoppolnom egy nagyon kedves szülésznőt. A Szent Imrében ez divat. Persze nem csak itt, bár van olyan ismerősöm, akinek azt mondták, hogy nem szokás választani abban a kórházban, ahol szül.

Remélem, már a babát érzem, néha olyan, mintha hullámzana, rezegne belülről a hasam, néha meg mintha nehéz lenne és nyomna. Ma összefutottam a dokimmal és azt mondta ez normális, ez a baba. Nagyon örülök és izgatott vagyok ettől. Az apukák mikor érezhetik majd, hány hét múlva erősödik fel annyira?

Gratula az ultrahangosoknak! Mi majd 22-én megyünk reggel, már nagyon várom. Jövő héten meg az esküvő, aztán pár nap pihenés Egerben. Csütörtökön lesz kész a ruhám, kíváncsi vagyok. Már csak egy szép melltartót kéne beszereznem. A hétvégén kb. 20 melltartót tettem a szekrény aljára, mindet kinőttem. Voltam már nézelődni, de nem volt jó semmi. Az az igazság, hogy az olcsóbb darabokat nézem, hisz ez egy átmeneti időszak, nem akarok ezért drága, márkás melltartókat venni. Azt hiszem marad a kismama bolt és a kismama melltartó.

Én reggel felkelés után rögtön még mindig nem bírok enni, akármilyen éhes vagyok is, mert kihányom. :-( A magnéziumból én a magnesium ciricit szedem (ha jól írtam), ebben több a Mg és jóval olcsóbb, bár tény, hogy bűn rossz. De most jobban érzem a hasam, így szedek belőle napi 2-t.

Kép
barifelhõ79
 
 


Sziasztok Lányok!

Szuper, hogy mindenki csupa jó eredményekkel dicsekszik.

Én tegnap felhívtam a dokim uh. időpontért, mondta megnézi az AFP-t. 2 perc matatás után kibökte, hogy nincs nála, csütörtökön hívjam, akkor megy be ügyelni. DE: nyugodjak meg, ha baj lenne, emlékezne rá....hát nem egészen nyugodtam meg, de figyelembe véve a rossz AFP eredményekről szóló infókat (hogy nem túl megbízható, rossz AFP nem jelent bajt, stb.)próbálok nyugodt maradni.

Mi jövő hétfőn megyünk uh-ra -szerencsére pont ügyel a dokim, Pünkösd, Apa is tud jönni :lol:
Pici para van csak bennem, babóca mocorog (bár vannak napok amikor csak egyszer-egyszer), pocak megint nőtt egy centit.

Ildi! Mivel az én dokinőmnek nincs a magánban uh-ja, ezért az Uzsokiba járok hozzá, és a 12 hetes uh előtt mutatta meg a szülészetet. Nem kértem külön, ő ilyen kis örökmozgó nőci - első alkalommal lejött értem a bejárathoz, hogy tuti megtaláljam a szülészetet. Nem mélyedtünk bele a szülőszoba részleteibe pl., de láttam azt is - meg a labort is megmutatta, nehogy eltévedjek. :)
Alexanján dr a neve (nem tudom pontosan orosz származású-e, de valami olyasmi)
Ha lesz az Uzsokiban szülésfelkészítő jönnél? (majd nyáron)

Perdo? Remélem minden ok! Szurikkal....

4D: én is szeretnék majd menni a 30. hét körül, a Brendont néztem ki

Őssejt: 1 hónapja olvasgatom a megörökölt Kismama magazinokat, ahol mindig tele a hirdetésekkel, de én sem tervezem. Örülök, hogy leírtátok a vélemyéneiteket, mert szinte lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem szeretném levetetni a köldökvért.
Volt egy cikk is pro- és kontra. Persze nem rossz dolog, ha valaki bőven megteheti, vagy tényleg hisz benne, de mi is kihagyjuk.

Ancsa! valószínűleg érzed, hogy mi az, ami már megterhelő, de szerintem is sok az 5 kg. Én vettem múlt szerdán 2 üveg bort és egy literes dobozos üdítőt, de nem esett jól vinni....(a bort nem én ittam meg :D )
Bár akinek meg van nagyobb gyermeke (vagyis nem baba), az is emelgeti őt, és semmi baja - jó esetben.

Vitamin: én nem szedek semmit, néha 1-1 magneB6, ha fájogat a pocak - vagy feszül.
A héten a joghurt a sláger nálam.
Itallal óvatosan: napi másgél liternél ne sokkal többet, mert aztán elkezdünk vizesedni....persze az még pár hét.

Egy picit hosszú lettem, sry...

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Koszi a kedves szavakat meg a Zsolti dicsereteket, atadom :wink: :lol: En meg csak probalom megjegyezni az embereket es eleg sokat irtok (szerencsere), ugyhogy bocsanat, ha nem mindenkihez szolok kulon. :roll:
Gratula mindenkinek az Uh-hoz, ugy tunik ez most egy ilyen nagyon mozgalmas periodus! En ma voltam vedononel ket vertesztre (vmi fertozesek es Down kor) es meghallgattuk a dobogast, Uh csak juni kozepen lesz :? Az is kerdeses, mert pont akkor akarunk hazamenni, megprobalom attetetni egy korabbi idopontra :roll: Nekem egy hete fiut mondtak, bar nagyon kertek h ne eljem bele magam, mert barmi lehet meg... Hat, koszonom, annyira szeretnek egy kislanyt!

Biceboca!
Nem, en csiki vagyok, de egyszeruen annyira hasonlitott minden a leirasodban ra, h nem alltam meg, h ne szoljak! A 15 percenkenti programalas, majd a min 30 perces bentlet, no meg az akar fel 2os vizsgalat... Mondjuk rokonok meg lehetnek! :lol: 8)
Jol ertem, h te is lanyt szeretnel inkabb?
Kulonben en is hol 22, hol 23ra vagyok kiirva! :)

Zsu!
Koszi a koszontest, a fiam vonalzojaert bocsi, aprilis 15-en volt a szulinapja, csak azota nem voltam kepes valtoztatni :oops: Latom neked is szoszked van! :D

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Barifelhő!

Nem drága és szép fehérnemű (nem kismama):
Karizma Kis és Nagyker - Mária utca (Üllőitől pár ház, ha az Üllőiről mész, akkor jobb kéz felől)
Ráadásul nagyon kedves az eladó, ha kell, a tizedik felpróbálásakor is segít, válogat- ez lenne persze mindenhol a normális. És nincs tömeg (bár én mindig napközben mentem).
Merevítőt meg ki lehet bányászni :)
ja, és van melltartó hátuljához pár centis "toldó", ha csak alul szorít.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ildi,köszi!:D
A magne b6 lazítja a szalagokat,így könnyebben tágulnak odabent a dolgok,kevesebb esélye van a görcsnek, segíti a kalcium felszívódását és a csontok fejlődését! ezek azok amikről én tudok! :wink:

a cipekedésre nekem annyit mondott a doki is meg a szüleim is,h nem beteg vagyok csak terhes!:D én simán mindent csinálok úgy mint eddig! egy pár hete például én pakoltam be a téligumikat a csomagtartóba felnikkel együtt!:D a piacon is viszem a teli kosarat a bevásárláskor a karton vizet is viszegetem meg ilyenek és (lekopogom) minden ok!Rajmim azt szokta mondani,h a háborúban is születtek gyerekek!...szerintem,ha valakivel minden rendben akkor az ilyen dolgokból nem lehet baj!....de ez csak az én véleményem! :roll:
meghát anyukám is így van vele,aki csak kihordott 3gyereket!:D
de mondjuk pl,te Ildi legyél óvatos mert ugye a barnázás nem olyan rég múlt el!
nah,nem ragozom tovább! :lol:


Ancsa,tök jó lehetett ez a potya uh!:D

Barifelhő,tök jó,h neked már nemsoká esküvő!én is szeretnék már ott tartani! :roll:
Vendég
 


Peva - persze, tervezem, hogy megyek amikor lesz, azt tudom, hogy most vannak folyamatosan a faházban (valahol ott van a belső udvaron szerintem) ilyen-olyan előadások, de egyelőre még nem akarok menni, mert addigra elfelejtek mindent, mire szülök :lol: De sok ilyen lesz, az Uzsokiban szülök 2008 topikban mindig olvasok róla és ott sokan le is írják, hogy mi volt az előadásokon és hogy mikor lesz majd.
Akár mehetünk együtt is :lol:
Jó fej lehet a dokinőd :lol:

Móni - jó messze van a köv. UH-od! A 18. héten nincs genetikai UH?

Adri - ennek örömére be is veszem a MagneB6-ot, mert túlettem magam és feszül a hasam :D Köszi az infót!
Amúgy én is így vagyok a cipekedéssel, most már nem mernék ugye a vérömleny-dolog miatt, de ha ez most teljesen elmúlt (és ma ugye megtudom), akkor sem mernék ezek után már semmit se cipelni, betoji lettem :?

Barifelhő - ügyi vagy a szülésznő miatt :lol: Az Uzsokiban nem divat állítólag, sőt, valami engedély is kell a kórháztól vagy mi, legalábbis ezt olvastam a topikban :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jól van, látom senki nem viszi túlzásba a vitaminokkal :wink:
Én a 12. hét betöltése óta eldobtam mindent, nagyon rossz volt szedni, de biztos hasznos. Most ezért az iszonyú fáradtságérzetért lett lelkifurdalásom, de látom, nem csak én választom a természetes módját a vas és más elemek bevitelének.
Köszönöm neketek a válaszokat!

Khm, cipekedés :oops: ...
Őszinte leszek: majd megszakadok sokszor. Nem igazán vigyázok magamra. Nem tehetem meg, és ez nem mártíromság lányok. Tényleg nem, mert különben nem ennénk és nem lenne semmi...
Zuram állandóan robotol, szépen is élünk, de rám marad minden. Sokat sírtam magamban ezért és kértem is, változtassunk ezen, de NEM magam miatt, őt féltem jobban. Félek, egyszer baja lesz, mert stresszel, dohányzik és van rajta súlyfelesleg is...nem is folytatom.
Szóval cipekszem a Lehelről, a ygerek sokszor a nyakamban, és mostanában sokat is kéretszkedik fel, mert sok a konfliktusunk (a gyreekesek tudják, milyen nehéz kor ez a 2-3 éves kor :roll: ) és a "ne haragudj, anyának" mindig bújás a vége.
Én nem tarton soknak az 5 kilót, de sztem mindenki maga érzi, mit bír. Én nem érzem a 12 kilós gyerekem se soknak, mert hozzászoktam.
Lapítottam is a dokinál szombaton... Rossz helyen van a lepény, nagyon lent, a méhszájon. A gyerek meg azon ücsörög...Mondta, mostanában 1 kiló lisztet se emeljek :oops: Ok, mondom.
Jó, azóta vigyáztam, és meg is fogadtam, hogy jobban figyelek.

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ja, 4d-s uh-ra akartam még reagálni. Én a XIII. ker. Kárpát u.9. sz. alatti www.4dultahang.hu oldalon lévő objektumon voltam régen.
Jó volt. Kedvesek és sztem elég profi volt a dokinő.
Nézzétek meg, akinek nincs messze...

Andi
Kép
handrea75
 
 


hát a cipekedéssel én is így vagyok. Bár az első babánál semmi de semmi bajom nem volt, összesen 8 kilót híztam, így sosem éreztem szükségét, hogy pl.ne én vásároljak be vagy ilyesmi.egyszerűen nem esett a nehezemre, és nem is ártott meg.A szülés előtt 2 nappal pl. még négykézláb súroltam a fürdőszoba csempéjét:-) és jól esett...
De most más a dolog. Itt van egy 2 éves kis örökmozgó, aki már 15 kiló, emelgetni kell, pelenkázni, öltöztetni, ez mind sokkal de sokkal megerőltetőbb, mint annak idején bevásárolni.de muszáj, egyedül még nem megy neki:-).Ezek a dolgok mostanában nagyon fárasztanak, és előre félek, hogy mi lesz később.de mindegy, majd csak lesz valahogy :lol:
emmalena
 
 


Sziasztok!
Csak egy percre ugrottam be,hogy elújságoljam ma voltam dokinál ééééééééésssssssss KISFIAM lesz Nagyon boldog vagyok,hogy lesz egy kislányom és egy kisfiam

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata - GRATULÁLOK! :lol: Tök jó, hogy már tudod, hogy ,kisfiad lesz!!! Akkor lehet venni a kis kék rucikat! :)

Igen, így nehéz lehet nem cipekedni, hogy ott a bevásárlás és ott van még egy baba, akit nem lehet elhanyagolni, de azért vigyázzatok magatokra!!! Andi, főleg te, ha a lepény nincs jó helyen, nehogy baj legyen!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!
Itt, ha minden rendben osszesen 2 (ketto) Uh van csak! :shock: Az elso az un dateing scan, ami csak a terhesseg idejet hivatott megallapitani, aztan a 20. het koru-l van az Anomaly scan, ami talan a genetikaihoz hasonlit... meg szerencse, h megyunk haza es akkor majd annyit csinaltatok, amennyit akarok!

A cipekedes nalam is ugy van, h Zsoltit kell emelgetni, alltalaban hirtelen, no meg szaladgalni utana, betenni a babakocsiba stb. :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Kata!

Nagy gratula "Zsoltihoz"! :D Akkor nekunk is johet a "ZSofi"! :D :lol: :lol: :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok!

Megvolt ma az AFP levétel. Tegnap kellett volna menni, de lekéstem :D Amúgy sem nagyon érdekel ez a vizsgálat, mert ezt is megnézték az integrált teszt alkalmával. Nem?

Peva: a csípő fájás éjszaka dolog miatt van, hogy én is beszereztem a kismamapárnámat. Borzalmasan tud fájni, ahogy meglazulnak a csípő ízületek, és terhelve van, ha nincs alátámasztva. De nehézkesen tudtam ezt leírni, remélem azért érthető kicsit… :)

Nusildi: iiiigen, vannak kismama cuccok a C&A-ban, egész jók, egész tűrhető áron… Én a westendbe járok…

Marek: nekem is marha nagy kedvem van dolgozni :D Nyögvenyelősen jövök be minden reggel… És ez csak rosszabb lesz.

Zsuzsu: jobbulást nektek a megfázásból! Egyetek sok c vitamint! Az segít ilyenkor! Lilinek napi 14 cseppet adok a cebion-ból, nem is kapja el a betegségeket olyan sűrűn, akkor is hipp-hopp átfut rajta :)
Dohányzó szobatárs: én lehet, hogy felpofoztam volna. De hogy nem hagynám szó nélkül az tuti. Rágyújtani a párnapos babám mellett! A sajátjával azt csinál, amit akar. Csak sajnálni tudom a picit, de az enyémre nekem kell vigyázni. Jó, hogy átmentél egy másik szobába. Amúgy simán kiválthat az ilyen dolog légzés leállást a babánál, és sosem tudod meg, hogy egy hü**e szobatárs az oka. A baba meg belehal, ha nem veszed észre, hogy mentened kell őt. Na ezen lehet parázni. :S

Kata: nagyon aranyos Zsófi! Kis angyalka… :)

Picibaba a kézben dolog: csajok, én Lilivel a hasamban a baba egészségügyi tanfolyamon azt tanultam, hogy a babánk megszületik: tehát átbújik egy szűk, kényelmetlen folyosón, ha nem kap levegőt, lógatják, püfölik a hátát, ha nincs eszméleténél, akkor erősen meggyúrják, hogy magához térjen. Tehát, ezek a picik nagyon sok mindent kibírnak, nem kell félni megfogni őket, nyugodtan végezheted a dolgodat a fürdetés, tisztába tétel, öltöztetés, stb ahogy tudod, mert ők ennél sokkal durvább dolgokat is simán kibírnak. Pl. a gyerekek 80% minimum leesik valahonnan babakorban. Az én lányom a tescoban esett ki a babakocsiból (1,5 évesen), fejjel a kőre. Remek, mondhatom, de semmi baja nem lett. Ugyan így még egy csomó baba… Tehát ha te szeretettel, és főleg magabiztosan nyúlsz hozzá, azt érezni fogja, azt szeretni fogja, és te nem tudod elrontani. Hiszen te vagy az anyukája.
Bocs, ha néha durva dolgokat írok, de az élet tényleg ilyen. Nem tudsz mit csinálni. De próbálhatod kivédeni a baleseteket…

Szülés felkészítő: szerintem célszerű a saját korházadba menni, mert hely specifikus a dolog. Azt mutatják meg, hogy náluk mi hol hogyan történik, mire számíthatsz. Egyéb felkészítések, pl. baba-életmentés a légzés figyelőhöz, elsősegély, babamasszázs már lehet független: pl. brendon (Én legalábbis csak ezt ismerem, innen vannak tapasztalataim is, ha érdekel valakit)

Bettyna: kékestetőért annyira irigyellek! A kedvenc helyem. :( Úgy mennék én is a Mátrába…

Handrea: gratula az izgő-mozgó babához. Legalább most már biztos lehetek benne, hogy nem csak az enyém nincs még felkészülve a kíváncsi tekintetekre :)

A légzés technikát annyian elmondják, de mikor majdnem megfulladtam egy oktatáson, mert nem bírtam levegő nélkül annyi ideig, az oktatóval megbeszéltük: egy a lényeg, nagyon lassan belélegzel még lassabban ki: ezzel lehet a tágulási szakaszban túlélni a fájdalmakat. Aztán jönnek a tolófájások. Ekkor tilos az előző technikát alkalmazni, mert belehalsz a fájdalomba (velem ez történt), hanem lihegsz, és megpróbálsz nem nyomni, amíg a doki nem jelzi. Ekkor ha nincs doki, aki téged nézzen (nekem nem volt), akkor apa azonnal rángasson oda egy dokit hozzád a hajánál fogva, mert te az életben maradásért küzdesz majd, nem tudsz dokikkal is foglalkozni. Ha erre fel tudsz készülni előre, akkor mindent tudsz, ami kell a túléléshez :D Majd ha aktuális lesz elmondom részletesebben is :D Ha valakit érdekel. Nekem sokat segített a légzés ezen egyszerű, könnyen kezelhető változata, bár egy kis ziccer lépet fel, és mivel nem volt rámérő orvos a kitolós szakaszom kezdetén, csak rámszóltak, hogy lassan lélegezzek, majdnem belehaltam. Végül feladtam, lihegtem tovább, ahogy azt a természet diktálja, és így nem haltam bele, míg végre odaért hozzám a dokim.

Emmalena: grat a jó AFP-hez!
Köszönöm az őssejtes véleményedet. Nagyon megnyugtat, hogy nem csak én látom így a dolgot. És hogy olyanokról írtál, akik akár ingyen is levetethetnék, de mégsem tették. Megerősíti bennem, hogy nem. Lilivel sem vetettem le, most sem fogom, és nem szeretek erről beszélni, mert sokan elítélnek e miatt. Amúgy azt hallottam, hogy csak a gyerek 10 éves koráig jó, én meg azt gondoltam, hogy addig biztos nem lenne rá szüksége ha egészséges. De én csak egy anya vagyok. Valaki azt is írta, hogy a férje, vagy kije nemrég kapott őssejtes kezelést, a sajátját vették le neki felnőtt korban. Nem? És tényleg nagyon drága.

Bangham: üdv itt :)

Még nem végeztem a visszaolvasással, tehát még jövök… Csak most rohanok a lánykámért :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Jaj, majdnem 2 teljes oldalt kellett olvasnom, jól össze is kavarodtam.

Móni - Üdv köztünk!

Mindenkinek gratula a szuper afp és uh eredményekhez! Irtóra irigykedem azokra akik már tudják ki lakik odabent. :oops:

Cipekedés - Én naponta többször mászok fel a 3.-ra két táskával, benne a könyveim, nyomdák, képek és egyéb kacatok, amiket hsasználok órán, meg a magnóm. Én is azt gondolom, hogy ami nem esik nehezemre azt csinálom. Mondjuk az ásványvizet azért nem. A kedves kollegák mindig minden áldott nap elmonják, hogy ne rohanj annyira, meg vigyázz magadra, meg úr isten, te még júniusban Londonba akarsz menni. Én meg mosolyok a bajszom alatt és teszem tovább a dolgom. :lol:

Ősejtes téma - Mi még nem döntöttünk, mondjuk nem is néztünk utána semminek ezügyben. De mindesetre jó, hogy mindkét oldaról olvasok véleményeket róla, így talán objektívebb lesz a döntés. NA, mondjuk nem mintha olyan hűű de jól állnánk anyagilag..

Melltartó ügyben az a véleméynem, hogy lehet, hgoy átmeneti időszak, de ez terheli meg legjobban a melleinket. az egyik barátnőm mondta, hogy ő nagyon megbánta, hogy "divatozott", nem vette meg a széles pántos, jól tartó melltartót, mert mostanra (1 éves a kislánya) nagyon megereszkedtek a mellei.

Tegnap voltam afp-n. Semmi extra nem volt. 7-re mentem a kórházba a dokihoz beutalóért, utána a laborba. 8-kor már a sarki kisboltba mentem reggeliért úgy, hgoy a bőrgyógyászatot is megjártam közben. :shock: 8)
Köv. dokilátogatás + uh május 20.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

na hát végül mégsem feküdtem le...annyi dolgom akadt..inkább főztem, mostam...igy most már 1 ora mulva nyugodta ágyba bujok, de azelőtt eszünk :)
..
Kata: Gratulálok KISFIUHOZ!!!!NEKEM IS AZ LESZ...elhiszem nagyon boldog lehetsz, hiszen ilyen is olyan is...az szuper...én is már kezdek belerázodni a gondolatba hogy fiucska...

Ildi: mi volt nallad az uh-n???irjál

Moni: megnéztem, hogy csiki vagy, de gondoltam talán ide jársz :D , ugy látszik ott is van ilyen...nállunk már csak ilyen...de a juniusit mar 2 héttel ezelőtt beprogramáltam, igyhát fél 4re megyünk...akkor már akárhogyis estére hazaérünk :lol:
itt 4-5 hetente kell menjek uh-ra.

Nyugtonmalac: eddig is be voltam xar...va a szüléstől, de most hogy leirtad ezeket a tulélési tippeket...hát nem semmi ott hagyni valakit...

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Moni: igen nagyon akartam kislányt, ugyanis a férjem családfája majdnem mind fiukból áll (2 kivétellel) igyhát reméltem az első kislány lesz...aztán azután bizti jön majd a fiucska is...
igy már nem nagyon hiszem...
majd kiderül..addig csináljuk ameddig összejön :lol:
A tegnapi uh szerint 15 hetes es 2 napos vagyok

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Szia Mindenkinek!

Először is, tudatni szeretném veletek, hogy minden rendbeeen!!! Tegnap voltunk a nőgyógyinál, UH-on megnéztük a babát, iszonyatosan kapálódzott, mocorgott, felállt, ült, visszalökte magát a kezével a méhlepénytől, fickándozott... júúúj, nagyon aranyos volt :lol: Rendben van a méhlepény, bár a doki azt mondta, hogy mindkét oldalon van lepény, de az nem baj és ahogy nő a méh, majd változik a helyzete (nem értek hozzá, remélem tényleg nem gond, hogy mindkét falon tapad) nincs vérömleny, szóval minden oké, az UH szerint 15 hetes 6 naposak voltunk tegnap, tehát még mindig egy héttel előrébb járunk fejlődési szinten :lol: Ja, és 10 cm-esek vagyunk. Azt nem tudtuk meg, hogy fiú lesz avagy lány, viszont kaptunk képet és a recepciós hölgy megnézte és rávágta, hogy olyan feje van a képen, mint egy fiúnak :roll: Na, remélem tévedett! Pénteken már bemegyek melózni, csütörtökön megyek a vérvételre az AFP miatt, szóval örülünk. Jaaa, és tegnap amikor hazajöttünk és feküdtem, olyat éreztem a hasamban, mint amikor régen gyerekként a számba vettem egy adag robbanós cukorkát és azt pattogtattam nyitott szájjal, hogy halljam a hangját is :D Mondtam is páromnak 9-kor, hogy robbanós cukorka és én elmegyünk aludni, szóval ez már ő volt, de valószínűleg azért is volt ilyen pörgős, mert Nutellát ettem, mielőtt elindultunk a dokihoz, persze direkt, hogy mozogjon, szegény doki alig bírtam méregetni :oops:

Nyugtonmalac - majd megnézem én is a Westendben a C&A-t, mert már csak egyetlen nadrág jó rám a régiek közül, eddig nem volt gáz, mert itthon punnyadtam szabadidőben, de most már megyek vissza dolgozni :roll: Nem szívesen költök, de hát muszáj!
A légzési technikák rész nagyon tetszett, kemény lehet ez a szülés, tegnap néztem szülésvideókat a neten, de nem ijesztett meg, inkább majdnem elsírtam magam, mikor kicsusszantak a bébik, viszont biztos hasznos is a jó lélegzés és a nyugalom, persze ki tudja, én mit csinálok, ha oda jutok :wink:

Bettina - én is május 20-án megyek újra a dokihoz, akkor csinálja a 18. heti genetikai UH-ot. Azt mondta, hogy ne pisiljek előtte, hogy teli legyen a hólyagom, de hát az a baj, hogy mindig pisilni kell :? És talán akkor már láthatjuk végre, hogy fiú vagy lány!

Dalma - a lényeg, hogy egészséges legyen a baba, én is lányt szeretnék, de ha fiú lesz sem baj. Az úgyis igazi szerelem az anya és a kisfia között állítólag, bár erről pl. Zsuzsi tudna nyilatkozni Ábel-szinten :D De mondják, hogy így van :lol:

Ma elmegyek vásárolgatni kicsit a jó hírek örömére, veszek egy-két jó felsőt, muszáj, mert ugye megyek melózni meg amúgy sem jók rám a régi feszülős felsőim, olyan vagyok bennük, mint egy bálna.
Szép napot Nektek!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Drukkoljatok, most indulok a genetikai uh-ra.Remélem meglátjuk a lábaközét :D :D
emmalena
 
 


Na, már meg is jöttem...
a család legkisebb tagja is makk egészséges szerencsére.a doki kukit nem látott, viszont azt mondja, ez nem jelent semmit.szóval a nemét illetően nem tudott biztosat mondani. :( pedig reménykedtem, benne, hogy lány, mert akkor nem kell fiú nevet keresgélni, mert az nagyon nehezen megy.a lény név évek óta megvan, na de a fiúval bajban vagyunk.egy név tetszett igazán mindkettőnknek, de azt már az első fiúcska felhasználta:-)
emmalena
 
 


Jo reggelt...

Végre mondhatom, hogy kialudtam magam.
Ildi: persze hogy nem baj, csak engem ugy meglepett a hir...pedig gondolhattam volna...képzeljétk el, hogy már va 3szor álmodtam rolla, hogy meg van születve, és mindig fiut álmodtam...na mindegy.
Gratulálok hogy minden rendben van veletek :D

Emma: nagyon drukkolok én is...

Most már hamarosan mindegyikünk megtudja..kinek mi lesz... :D :D

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Emma: gyors voltál (bezzeg, nem mint én...)
Milyen fiu névre gondoltatok?

én is tegnap egy csomot nézegettem...és sajnos nem jutottam előbbre semmivel... :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Hát, a fiúnevet Ábel már elvitte, az elsőszülött.Ez a név tetszik csak mindkettőnknek 100 százalékosan. Ami még tetszik, azok pont divatnavak( Bálint, Benedek), és azért nem adnánk szívesen. Ha lny lesz mégis, akkor Emma Léna.Innen a "nevem":-)Olyan jó lenne...
emmalena
 
 


Sziasztok!
Ingyenes kismama jóga május 17.én! Nyílt nap az Anahita jógaközpontban!
http://www.anahita-joga.hu/index.php?op ... &Itemid=65

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja
 
 


Dalma!Neked is gartulálok a kiskukihoz :lol: :lol: Hát én is meglepödtem de most már alig várom,hogy kibújon és megtudjam milyen egy fiúval is :wink: Nálatok nevek?

Emmaléna!Te kb annyi idös vagy mint én?Mert nekem most már határozottan látszodtak a golyoi és a pici fütykös.Szóval ha most nem libent oda akkor lehet nincs is minek :wink:

Adri!Neked gartulálok a kislányhoz :lol: :lol: Nálatok nevek?

Món!Eddig bejött a jólatod,szóval drukkolok,hogy Zsófi legyen a pocakodban :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!
nagyjából egy idősek vagyunk, én most vagyok 17 hetes és 5 napos:-) szépen mutatta a lábaközét a kis édes, de se golyókat, se fütyit nem látott a doki.Komolyan?neked tisztán lehetett látni?hu, most el kezdtem reménykedni.-)
emmalena
 
 


Kép

ahol a nyil van ott vannak a golyok a fütyi meg közötte nem olyan tiszta mert telefonnal csináltam a képet.Szerintem ha fiú már neked is mondták volna :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


háááááát, köszi a képet:-)reménykedem nagyon.de bele nem élem magam, mert képzeld, amikor Ábelt szültem, feküdt mellettem egy lány, szintén császáros volt.még a 4d-s uh is azt mondta 100 százalék, hogy lány.erre mikor megcsászározták, kiderült, hogy fiú.:-( teljesen összetört.és mivel úgy tudták, hogy lány, nem is készültek fiú névvel...ott a műtőasztalon, a párja nélkül kellett egy nevet mondania.Szóval, én nem szeretnék így járni, bár tudom ez azért elég ritka:-)
emmalena
 
 


Sziasztok!

Kata,hatalmas gratula a fiucskához!!!:D...a Zsombor nagyon szép név!...
Ha kislány lesz akkor könnyebb lesz a névadás ugyanis abban egyezünk!Fiunévben nincs összhang!Mivel apuka Rajmund,így a legesélyesebb nálunk a Rajmunda Szamóca kettős!( Mikor Rajmi meglátta ezt a nevet azonnal beleszeretett!):D De még szóba jött a Zselyke is,ami nekem nagyon tetszik!mindenképp 2nevet szeretnénk,de ehhez még nem találtuk meg a megfelelőt!:D

Emmalena,neked is gratula! Még ha nem is tudod biztosan azért gondolom jó lehet a tudat,h inkább kislány!:D
egyébként nekem is ugyan azt mondták mint neked,h inkább lány,de nem bizti!:D Ábi nemét hány hetesen állapították meg???

Ildi,örülök,h minden rendben odabent! :wink: mostmár csak túl vagy a nehezén!....

Nyugtonmalac,durva ez a szüléses sztori amit leírtál! Igazából a kezdeti félelmeim átmentek kíváncsiságba és már alig várom,h ott tartsak! :roll:
Vendég
 


Sziasztok, megjöttem a vásárlásból!
Olyan sikerélményeim vannak :lol: A turiban 3 nagyon szuper felsőt szereztem, aztán elmentem a Westendbe, hogy hátha találok valamit a C&A-ban, de megmondom őszintén, nekem semmi sem jött be ott, kismamagatyóból kb. 5 fajta volt, de egyik sem tetszett, a felsők sem igazán, szóval szontyolodtam. De bementem az Aboriginalba és 4 szuperjó felsőt vettem, szinte csak "kismamafelsők" vannak, nagyon nagy divat lett ez most nyáron, majd a New Yorkerben vettem 2 melltartót, amik először hatalmasnak tüntek, de amikor felpróbáltam, rájöttem, hogy banyeeeek, nekem nagy már a ciciiiim :lol: Tök jó :) És vettem ott még 3 felsőt, ugyanolyanok, csak színben más, nagyon olcsón, érdemes benézni!!!
Amúgy megmondom őszintén, ez a nagy mászkálás már nehezemre esett, hazafelé úgy ültem a földalattin, hogy széttettem a lábam, annyira elfáradtam, 9-kor indultam el, aztán még azon remegtem, hogy majd biztos pisilni kell a turiban, aztán végig bírtam (bevallom, nehezen) 8) Szóval most már felsőt nem kell vennem, gatyót meg majd nézek valahol, ha van jó ötlet, várom!

Kata - én béna vagyok, de nem látom a golyókat :lol: A nyilat látom, de valahogy nem tudom összerakni a képet :lol:

Ha már a neveknél tartunk, nekem van favoritom mindkét nemben, háromra leredukálom, mert van egy pár, ami tetszik :lol:
ha lány lesz : Boglárka, Regina, Bianka a 3 fő kedvenc
ha fiú lesz: Marcell, Patrik, Zsombor.
De persze még változhat a felállás, Adri, a 2 néven én is gondolkozom, mert jó lesz ha nem tetszik a gyereknek, van választási lehetősége, nem kell a szülőket szídni :wink:
Megpróbálom én is lekicsinyíteni a tegnapi UH-os képemet (párom már beszkennelte a mh-én) és felteszem, a gerincoszlopa nagyon szépen látszik :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép
Sikerült :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


adri!

Ábinál nem akartuk tudni, hogy fiú-e vagy lány.Tök izgi volt, hogy nem tudjuk, nagyon bejött az érzés.De mi csak 2 babát tudunk vállalni( ha csak meg nem nyerjük útközben az ötöst), és elhatároztam, hogy szinte mindent másképp csinálok mint az első babánál.Pl.fogadtam szülésznőt, semmiképpen nem akarok császárt ujra(majd meglátjuk mi lesz) és most kipróbáljuk milyen, ha tudjuk, hogy ki fog születni. Csak, hogy ne maradjunk le semmiről.:-)
emmalena
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon-nagyon gartulálok! Olyan jó olvasni a jó híreket!
Az én oldalam is lassan lyukas lesz a kíváncsiságtól, hogy fiú-e vagy lány a Bentlakó, de ahogy "ismerem" tutira direkt nem fogja megmutatni a kis ravasz. :D

Álítólag a Bakáts téren van valami jó kismamai bolt, de még én sem jutottam el odáig. Ha végre összeszedem magam és elindulok arrafelé meló utána, beszámolok milyen volt.

Névügyben nálunk még mndig nincs döntés. Pillanatnyilag nekem az Áron tetszik a legjobban a fiúk közül, lányban meg apa van oda a Noémiért. Ez így elég egyértelműnek hangzik, de még korántsem biztos. Hol van még az október!!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Én is nagyon tisztán láttam az echon a kukit, megprobállom feltenni ..hátha látszik valami.

Kata: neveknél még sehol sem tartunk...fogalmam sincs.. Áron, elég jól hangzik, de a családnevűnk Mózes, nem furcsa?

Bettyna: te mikor kell menj uh-ra?

Ildi: neked nagyon aranyos a képen a kicsi...nekünk most mintha nem lettek volna olyan jó képek, mind a multkor, ott voltam, de most ha nézegetem...alig tudok valamit kivenni...
megprobállok én is párat feltenni...főleg a kukisat..

Majdnem elfelejtettem...Képzeljétek ma vettem egy édi, kicsi inget...(nem szándékosan azt kerestem, csak vénetlenül bukkantam rá, és nagyon olcsó is volt...na végre van egy ruhácska a házba!!!

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


sikerült...
Kép

ez alulról, a patkó alak a feneke és lábacskái, lába között pedig szerintünk tutti a kuki..a vegen a pont a keresztecske amivel a doki mutatott rá (igazából az már nem az övé)

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Kép

ez alulról, a patkó alak a feneke és lábacskái, lába között pedig szerintünk tutti a kuki..a vegen a pont a keresztecske amivel a doki mutatott rá (igazából az már nem az övé)

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


ez a nett folyton szakadozik...tól ki velem :evil:

Dalma
biceboca
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?