Új privát üzeneted érkezett!

Ja és a keresztelőhöz akartam még mondani, hogy csak két beszélgetés van. A következőn átvesszük, hogy mi lesz a menete a keresztelőnek. Nem is tudom, hogy lesz, mert a férjem nincs is megkeresztelve mégis olyanokat kéne mondania a papírforma szerint, hogy "ámen", meg meg kell fogadni, hogy a katolikus egyház tanításai szerint neveljük, stb. Ketté fog állni a füle, ha megmondom neki. :oops:

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Felhívtam a védőnőt, hogy ültethetem-e már a gyereket, ha egyenesen tartja a hátát, de határozottan azt mondta, hogy nem. Hát, lesz ordítás séta közben holnaptól, az biztos. :? Még jó, hogy ma esett az eső és elmaradt a séta.

Lafie, Csabi azért csak úgy nem ejti le a fejét, de ettől függetlenül egyszer beverte az állát, meg volt, hogy úgy fordult az oldalára, hogy eldőlt, és akkor meg a fejét ütötte be. De azért nem olyan gyakori. Ha látom, hogy dőlni fog, akkor mögé teszem a földre a kezem. Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy minden nap leüljek vele 30-40 percre a padlóra: szinte újra kellett tanulnia kúszni, meg négykézlábra állni, annyit csinálta a puha ágyon.

Almalé: ha valóban azért hányta ki, merthogy almalé, akkor pár napig nem szabad újrapróbálni, nekem ezt mondta a védőnő annakidején a hozzátáplálás megkezdéséről.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Délután fényképezgettem, sikerült elkapnoma négykézlábat. De ezt ne úgy képzeljétek hogy tartósan így van, csak egy-egy pillanat. Kép Kép Ebből az állásból lesz valahogy a négykézláb... Kép És idáig kúszik hátrafelé:)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Kép Imádják egymást Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, és makro:) De nekem akkor is vagy nem villana vaku, vagy ha villan túlexponál. De azért néha sikerül valamit alkotni :D Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

nagyon jók lettek a képek, főleg a makrós tetszik nekem nagyon! :D

Vargaviki, :)
nálunk 11-kor lesz majd a keresztelő május 31-én, ami szintén ebéd időben van. Anyósoméknál a kertben leszünk utána és egyszerű könnyen fogyasztható hamikat tervezünk, amit már előre el lehet készíteni: majonézes sali, zöld vegyes sali, fasírt golyók, kolbásszal töltött karaj szeletelve, sajttekercs, tojáskrém, májas szendvicskrém, sütik. Így nem kell kötött rendben enni és valakinek mindig ugrálni, tálalni, kiszolgálni, mégis van egy kis összejövetel.

Kép

Kép
macsek11
 
 


Viki! Lehet esetleg bográcsolást! Vagy amit Macsek írt! Vagy nekem egy ismerősöm rendelt hidegtálakat és elég olcsón megúszta. Ha gondolod megkérdem honnan.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Ágnes! Így már értem. Én azt hittem több időt tölt Csabi a földön egyedül. Majd én is kipróbálom akkor így, hogy odaülök mellé a földre és felfogom a koppanásokat.
Az almalevet nem kihányta, hanem egy büfivel visszajött az az egy korty, ilyen szokott a tejcsivel is lenni. Ezért nem tudom, hogy akkor most próbálkozzak még vagy sem.
Kíváncsi vagyok a sétátokra, hogy sikerül.

Manó! Nagyon ügyi Berti és nekem már megint nagyon sokat változott, de még mindig csodaszép. Emmának nagyon divatos a frizurája.

Keresztelős kaja! Mi is rendeltük, mert én nem tudtam volna 12 főre elkészülni. A sütést a tesóm vállalta, így szinte semmi komoly dolgom nem volt, de így is alig készültem el.
Vendég
 


Sziasztok!

Lafie! Igen hordani kell Daninak is a terpeszrugit. Nem tartozik a kedvenc ruhadarabok közé, főleg azért, mert gátolja abban, hogy hasra vághassa magát. Egyébként 3 napja folyamatosan hason akar lenni, eddig meg ordított, ha hasaltattam. :shock:

Ülés: az ortopédus nagyon jó ismerősünk, kérdeztem tőle, hogy lehet-e ültetni, mert Dani is folyamatosan ülne. Azt mondta, amit magától csinál a gyerek az nem baj, lehet engedni.

Keresztelő: Nekünk február 9-én megvolt, de nem Nyíregyházán tartottuk, hanem a szüleimnél vidéken. Gyorsabb volt így, és nem kellett tanfolyamra se járni, mert a pap ismert minket.

Hétvégén vettünk neki egy csudajó nyári sapit, haláli benne a kis drága. TEszek fel képet :lol:
fesan
 
 


Kép
fesan
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Aradról. Legutóbb Húsvétkor Apor nagyon sírt, mert nagy volt a nyüzsgés, sok volt a vendég. A keresztelőn 45-en voltak /még ez nem Aporé volt/. Most csak az első nap volt érzékeny, a többin jól érezte magát. :)

Vissza kell olvasnom benneteket még egyszer. Arra emlékszem, hogy Tusi kérdezett az ülésről. Apor is törekszik felülni a hordozójában is és az ölemben is, de az ültetéssel várok még. Az ölemben szokott ülni, de támasztott háttal.

Manó: jók Bertiről a képek. Apor is hamarosan négykézláb áll, mert nagyon igyekezik.

Tusi
Nagyon aranyosak vagytok Zitával a képen. :)

A táblázathoz kijegyzetelem az adatokat és megcsinálom. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lafie! Gratulálok a keresztelőhöz, már én is nagyon szeretném Zizit vinni.

Fesan! Tünéri Dani a sapis képen, úgy látom neki is tetszik.

Viki! A Focus jó kis autó, a kombiban meg aztán jól el is fogtok férni. Mi is azt szerettünk volna tavaly venni, de végül G-Astra lett belőle, mert mi nem akartunk lízingelni, hanem a régi kocsink árát, és a gyűjtött pénzünket tettük bele, és a két típus között 2-300ezer volt a különbség. Amúgy mi is 4 éveset vettünk pont.

Ágnes! Én kb. csak annyira emelem meg a kocsiban Zitust, mint amennyire a hordozóban ül. Az nem terheli a hátát, viszont jól kilát és élvezi a sétát. Háton fekve tekereg, unatkozik, nyávog, én meg is értem, nagylány ő már! :D A nap nagy részében úgy is háton fekszik.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek. Nekem is nagyon tetszik a Tusizizis hasalós, na meg ez a sapis kisrác:-)))) nagyon édi. Manó, nem semmi a kissrác:-) nagyon jól elkaptad, emlékszem Barni is nagyon sokáig csak hátrafelé haladt:-) nagyon édik az Emmás fotók:-)

Anikának: tegnapi adat a védőnéninél: 7580 gr, 70.5 cm.

Na megyek összeszedem magam, reggel uszni voltam a srácokkal, és kinyiffantam, ma már nagyon rutinosan ment a kétgyerekes pancsi:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Manó! Annyira aranyos Berti, ahogy mászik. Látszik, hogy még olyan kis erőtlen, meg remegős, de olyan édes, ahogy próbálkozik! :D Lehet, hogy egy hónap múlva már az én kislányom is fog ilyeneket csinálni? :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Mi is bográcsolást vagy grillezést tervezünkakerezstelőre. Mondjuk nálunk valószínű csak a barátaink lesznek meg a tesómék, mert a férjem családja nem utazik fel ilyen dolog miatt, Tulajdonképp semmi miatt nem utaznak ennyit, nem nagyon járnak Pestre.

Lafie!

nekem tulajdonképp egész nap a földön van Berti mióta forog, nem is szert már máshol lenni. Nem veri be magát, ezért tettük le a angy szőnyegt, meg habtapival raktam ki neki egy rész, igaz mindíg lebontja meg lemászik :lol:
Szerintem abban változott hogy pufibb lett :oops: Le kéne állnia az éjjeli evéssel :roll: Mindkettőnknek jobb lenne, de valahogy nem akarja elhagyni. 8030 gr, kevesebb mint egy hét alatt hízott 100-at, pedig nem is eszik annyit mint ami az adagja elvileg, tuti az éjjeli evés miatt. Még pépet sem szokott enni mostanában, mert párszor kihányta és nema dok neki csak ritkán.

Ágnes!

De mégis emnnyire ülteted? mert persze teljesen még nem szabad, de 150 fokban már simán, nehogy már hanyatt sétáltasd ha utálja. Tényleg kb mint a hordozó szöge, az tuti nem káros, ne hülyéskedjen már a védőnő. :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Fesan!

Nagyon ari kép:) Egytől egyik gyönyörű babáink vannak :wink:

Tusi!

Tuti ilyeneket fog csinálni egy hónap múlva :wink: Berti is egy hete fordult meg aztán látod már miket művel. Tegnap kinyitotta az szekrényajtót és belenyúlt a férjem hangfalába :shock:

Era!

Igen, ez a hátrafelé haladás jellemző, csak nekem fura, Emma gurult nagyon sokáig, ő nem kúszott mászott sajnos. Berti szerencsére egyértelműen kúszni mászni próbál.

Mi meg reggel az orvosnál kezdtünk, mert éjjel be volt csipásodva Berti szeme, meg amúgy is romlott a köhögése, náthája, azt mondja a doki vírusos megfázás, csak nurofen meg orrcsepp meg orrszívás+kapott szemcseppet. Na ez utóbbit nem tudom hogy varászolom be neki a szemébe, mert az orrába is alig tudok cseppenteni, olyannagyon tiltakozik.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó! Akartam még tőled kérdezni, hogy nem volt fél éves szülinapi bulija Bertikének? Pont akkoriban nem nagyon jöttél, most jutott csak eszembe. Én gondolkodom, valami fél torta szerűségen, amit úgyis én meg a férjem eszünk majd meg :wink:

Banyus! Komoly méretekkel rendelkezik Balázs! :D Márminthogy, már több, mint 70 centi! És még Zitára mondják, hogy nagy baba.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Még a kerszetelőhöz akartam, hogy második név (szent neve) csak katólikus kersztelőn kell. vagy itt mindnekinek az lesz, volt rajtunk kívül? Szóval református, evangélikusnál nem kell, Emma is csak Emma :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi!

Á, nem volt, bár Emma pedzegette hogy legyen. Igazából azért nem jöttem mert 4 napig apósomnál voltunk.

Era!

Kb 30 képet csináltam mire sikerült a négykézlábas 8) :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Visszalapoztam, és még annyit akartam , hogy igen, Lafi, nézték annak. De amitől kész voltam, hogy : olyan szép, mint egy kislány!! brrr.... ezek szerint egy fiú nem lehet szép... :? Anyós: amikor meglátta: első mondat: de szép kislány vagy :twisted: :twisted: na szóval most hétvégén legalább senki nem akadt ki milyen hosszú haja van, és nem csajozta le az anyós sem.... ja lehet kicsit érzékeny vagyok, de ez már kicsit sokkkk volt. :-)
A hajvágás nem tetszett neki, először az etetőszékben estem neki a tetejének, aztán már kezdett bömbizni, így bevittem a nagyágyra, BArninak mondtam hasaljon vele szembe, és figurázzon neki:- persze így is ordítás lett a vége:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


A kölyök már megint lebontotta a habtapit, hihetetlen, pedig körbe van játékokkal :roll: Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó, ne viccelj, a habtapinál jobb nincs:-) nagyon édi:-)

Tusi, na igen nem épp kicsi gyerek, pedig ő sem kapkodja el a hízást. Viszont ő kicsivel is beéri, most sem volt meg az elvileg előírt súlynövekedés, és persze a tej is elég neki:-) A héten már kajolni fogunk, ha api hoz neki kajcsit.:-)

Ja, és Manó, nem nagyon jellemző, hogy betegen jöjjünk haza anyuéktól. Persze mi is meglátogattunk már a gyerekdokinéninket, baleset miatt, ill. allergiának is akkor kell kijönni:-)

Mona, mizu veletek?

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Igen, ismerős, Emmát nyúlharapás érte ott :roll: :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyenként jut minden eszembe. :oops:

Én is szeretem a földre tenni Zitát, csak nekünk nincs nagy szőnyegünk, csak kisebb rongyszőnyegek, arra meg nem tehetem (az új lakásba veszünk majd valami jó nagy meleg szőnyeget). Van egy gyapjútakaróm, azt szoktam letenni, de ha hason van, azt összegyűri, ezért vetettem a férjemmel tegnap polifon habszivacsot, tudjátok mozaikosat, amit össze lehet rakni. Elméletileg tök praktikus lenne, mert könnyű összeszedni, elrakni, a gyerek alá meg tök jó meleg, nem túl puha stb. Na hát képzeljétek el, hogy annyira de annyira sza*r-t vett, hogy vannak benne ilyen minták, amik kivehetősek, ami nem is lenne baj, ha egyben ki lehetne venni. De ez olyan mint egy rendes puzzle, pici apró, lenyelhető darabokból áll, és potyog ki belőle szerte-szana. Arról nem beszélve, hogy olyan de olyan büdös, hogy az egész lakásunkat bejárja a szag, pedig a fürdőszobában van, mert tegnap megpróbáltam szagtalanítani, kevés sikerrel. Erre tuti nem teszem rá a gyereket. Azon gondolkodom, hogy kidobom a francba. Ráadásul 2000e forint volt, na csajok így kell kidobni a pénzt az ablakon. :twisted: :twisted: :twisted:
Nektek van ilyen szőnyegetek, ha igen a tiétek milyen? Manó a tiétek is ilyan apró darabos? Nem látni a képen.

Le is fotóztam, hogy ha szétesik össze tudjam rakni, mert tiszta bonyolult, bár mondom, valószínűleg kihajítom. Egyébként szét is esett, ahogy mostam a kádban, a kád szélén van vagy 10 apró darab, amit a fotó nélkül lehet nem is tudnék visszatenni a helyére.

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Nem, csak betűset vagy számosat szabad venni, abban nincsenek apró darabok.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nekem még Emmától maradt ez a habtapi, de lent volt a pincében, elég dohos szagú lett, mi is gondoltuk veszünk újat, anyukám hozott is, számosta, na az meg képzeld kiderült ugróiskola, és csak ugróiskola alkban lehet letenni :roll: Szóval mi is jártunk így. Majdnem visszavittük hogy hibás mire rájöttünk, na pesrze az arra nem jó hogy Berti rajta hemperegjen, szóval csak a régit vártuk ki amíg szagtalanodott, jól átmostuk.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


:lol: :lol: :lol: mi is azt a fajtát vettük, mint Ti Tusi, Barninak amikor már nagyobb volt. Tesóm gyerekei játszottak vele , amikor megvettük, aztán az apró darabokat kidobtam BArni elől, aztánmiután már teljesen értelmetlen volt, így kiratkatam a kitni játékokhoz. Amikor kicsi volt, volt egy szupi matarcunk 2 személyes, igaz az puha volt, de én szerettem, az volt a szoba közepén lerakva, miután elbontottam a jatszósarkot, abba is az volt, egy darabig. Ott eshetett, kelhetett, nem kellett utána kapkodni. Amikor már rendesen mászott, az egész házat leszőnyegeztük, kutyáim bánatára:-( Most a szobába csak egy paplant terítek le, hogy ne legyen hideg. Habtapira már nem hiszem hogy beruházok, mert leüt az uram:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Manó! A második név szerintem a katolikusoknál sem kötelező, abból kiindulva, hogy se nekem, se a tesómnak nincs. Ezt mondtuk is papnak, hogy ezért nem készültünk névvel. De ekkor elterelte a szót, így nem derült ki, hogy akkor ez most kötelező vagy csak ő szokta így. Úgyhogy lehet, hogy ez senki másnál nem lesz téma.

Habtapi! Nekünk is állatos van, de ennyire nem apró darabos. Az egyik szobába nekem is az van letéve, de én még egy plédet is teszek rá, mert Lilla nagyon sokat fekszik rajta és én nem tudok mindig ott ülni, hogy kivédjem a koppanásokat, meg így legalább nem tudja szétszedni sem.
Szerintem Tusi ne dobd ki, majd ha már Zitus nagyobb lesz, akkor tud vele kirakózni.

Almalé! Na még ma tettem egy kisérletet és úgy tűnik megtört a jég. Először csak kortyonként itta, és látszott rajta, hogy savanyúnak érzi, mert húzta a száját. De utána megszokta és úgy kellett kivennem a szájából a cumit, mert nem akartam, hogy túl sokat igyon elsőre, aztán meg az legyen a baj.
Vendég
 


Sziasztok!
A katolikus keresztelőnél a védőszentet kell megnevezni, ami általában a gyerek neve, ha van ilyen védőszent (elég sok van), vagy ha nincs ilyen védőszent akkor a szülők választanak egy olyan nevet, ami a védőszentje lesz a gyereknek. Ez a név max. a keresztelői emléklapra kerül rá, amúgy semmi jelentőssége nincs.
Nálunk mindkét fiúnak van második neve is és az a védőszentjük is, Márknál Szent Ágoston (amúgy Márk is lehetett volna) Kornélnál meg Szent Dániel.

Macsek

Kép

Kép
macsek11
 
 


Lányok, ma először adtam nyári sapit Zizire, hát valami tüneményes benne! :D :D :D Többen is leszólítottak a piacon meg az utcán, hogy mennyire édes. Meg kell osztanom veletek:

Kép
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Csak azt nem tudom, hogy mikor lett ilyen duci kis pofija Zitusnak... most tűnt föl a fotón... :D

Még egy kép, mert itt látszik a fogacska alul. Meg ragyogna a gyönyörű szemei... :D Végem van, imádom.

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Nagyon édi! Milyen jó, hogy már egyre kevesebb ruci kell rájuk. Én is vadászok valami ilyesmi nyári sapira.
A közelin is nagyon huncutka a kis csajszi és a fájdalommentes fogacskát pedig nagyon irígylem.

Dyt! Mi újság fogyókúra fornton? :)
Vendég
 


Sziasztok!

Fesan, nagyon klassz a sapi! És rém büszkén ül benne Dani! A Zizi sapija is aranyos!

A habszivacsos társalgásotok elég tanulságos. Én is gondolkozom egyébként szőnyegen, de egy ilyen bizti nem jönne be, mert Csabi mindent megrág ujjabban azzal az egyszem fogával. Ma a karomba is beleharapott csak úgy barátilag.

Én meg UV-szűrős kínai napernyőt vettem pár napja a kocsira, de aztán rögtön szét is esett a csavaró része, meg egyébként sem fogom használni, rájöttem: ha felteszem a kocsira, akkor nem tudom a tolókart átfordítani. Jó hülyeség volt. Meghát úgyse takarja el a teljes napot. Inkább sapkát veszek. De még csak a Tesco-ban tudtam körbenézni sapka ügyben, de ott semmi normális nem volt.

Ültetés: tegnap előtti fotó mellékelve. Hátradőlve nem marad meg, hiába lát ki. Szeretném elhinni, hogy nektek van igazatok. Majd mindjárt megyek vele sétálni. (D.u. 4-6 közt szoktunk, mert ekkor már nincs sose komoly napsütés.)

Kép
Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Keresztelő.
Nekünk is római katolikus volt és nem kellett Hannának második nevet adni. Sztem nem minden pap kéri.

Manó!
Berti drága gyönyörűséges hercegünk :) Hanna is mosolyog mikor feltűnik a kék szeme a monitoron :D Nagyon ügyes kis mászós már :)

Tusi!

Zizi nagyon édes. És tényleg gyönyörűen kigömbölyödött a pofikája :)

Tegnap volt Hanna bébi 6 hónapos és tegnap voltunk dokinál, a következőket mondta:

- ülés. Csak úgy szabad ültetni (kb 150 fokos dőlésszögben), hogy a háta meg legyen támasztva és a fejét le tudja tenni ha elfáradt
Ölben is lehet ültetni rövidebb ideig, de úgy, hogy a gerince támaszkodjon ránk. Azt mondta a rendes ülés kb 2 hónap múlva

- az étkezésünk a következő képpen kell hogy kinézzen rövid időn belül:
* reggeli tápi
* tízórai gyümölcs
* ebéd főzelék
* uzsonna bébijoghurt (gyümölcs turmixolva és táppal felengedve)
* vacsora fél főzelék és aztán annyi táp amennyit még kér

Bár ezen kívül van még nekünk egy álometetés 22-kor és egy hajnali. Bár most este 22 után már csak reggel fél 7-kor kelt :)

- már lehet csirkehusit vagy csirkemájat adni, de vagy bébikaját vagy olyan csirkehúst, ami otthon kapirgált kertben. Azt mondta, meg ne próbáljak olyan csirkehúst/májat adni amit hentesnél veszek.

Egyenlőre ez jut eszembe.
Hú mennünk kell uszira...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Nyári kalapjainkat én is megmutatom :)

Kép Kép Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci! Nagyon jók! Mint egy igazi kis hölgy!
A kendősről közben eszembe jutott, hogy nekünk is van egy és még egyszer rá is biggyesztettem a fénykép kedvéért.

Kép
Vendég
 


Babuci! Az a nagy karimájú, virágos, gombos kalap iszonyúan jó!!! Honnan van, azonnal mond meg! :D :D
Nekünk szerencsénk van, kölcsön kaptunk egy csomó nyári sapit.

Csajok, Zita 1 órája ordít az álmosságtól, de nem tud valamiért elaludni, ötletem sincs mit csináljak vele. Jé, mire leírtam ezt a mondatot elaludt :D Kész, kidőlt a kiscsaj.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Újraindult a gépem, amikor kerestem az adatokat a táblázathoz, kezdhetem elölről.

Tusimi
A képek nagyon aranyosak! A ruhája is nagyon aranyos Zitának! Én is keresek új képet Aporról. :)

Babuci
Köszi a táplálási leírást, bár nekünk még kell idő még de eljutunk. A jövő hét végén kóstolunk először almát.

Hanna és Lilla is nagyon aranyos!

Akartam írni, hogy tetszik Balázs haja nagyon. :)

Még sok mindent csak alaposabban kell olvassalak benneteket. Nem írtam 3 napig.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ani! inkább hétköznap legyen az 1 új íz, hogy ne legyen gond, ha esetleg allergiás...

Kép
nyafi
 
 


Rendben Nyafi. 15.-e után, akkor 19.-én. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

Az unokatestvér ajándéka és a 3 emeletes diótorta :)




Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi!
Sajna nem tudom honnan van a kalap, mert a barátnőmtől kapta :) De szokott kiállításra járni külföldre a munkájából adódóan és sokszor onnan hoz egy egy darabot.

Agnes!
Csabi nagyon manó :) Nagyon aranyos, ahogy ül a kocsiban :) Hogy ment a délutáni séta?

Lafie!
Lilla is nagyon édes a kendőben! Sztem annyira jól áll a csajoknak a kendő. Olyan szép lesz az addig is szép arcocskájuk :D

Anika!
Apor homlokráncolása nagyon édes :)

Ja még azt akartam írni, hogy a doki mondta, hogy most már mehet finoman egy kis sajtreszelék a kajába (ha épp olyan a kaja, hogy lehet bele tenni) meg egy kicsike túró és egy kis tojássárgája. Azt mondta, hogy mindenből annyi mehet egyszerre, mint amekkora egy tojássárgája. Azért még egy kicsit tartok tőle ilyeneket adni, de bízom a dokiban, elismert orvos. Eddig mindig bejött akármit is mondott.

Meg kérdeztem a kullancsot is. Mondta, hogy kullancs elleni oltást csak jövő tavasszal kaphatunk, de ha belemegy idén, akkor csak csipesszel meg kell fogni és kirántani. Nem baj ha beszakad a feje, úgyis a potrohában van a cucc. Ez csak úgy felmerült bennem, lehet, hogy ti ezt tudtátok, hogy mit kell csinálni... :oops:

Banyus!
Nagyon jó Bazsi haja, de nekem tetszett előzőleg is :) Bár gondolom muszáj volt már megejteni ezt a hajvágást :)

Hanna még annyira kopi. Még Zizinek is több a haja :) De amik jönnek neki új hajak, azok tejfölszőkének tűnnek egyenlőre. Bár apukája is szőke volt kicsinek, csak most az elmúlt pár évben barnulgatott neki be...

Én még mindig nem tudom meghatározni, hogy milyen színű szeme lesz Hannának. Barnára tippelek, de most még meghatározhatatlan barna-szürke-zöld-kék keverék :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Manó, gratulálok Berti négykézlábra állásához! És a fejét is szépen tartja. Én eddig azt gondoltam, hogy azért ügyes Csabi, mert terhesen a 20. héttől napi 20 percet hintaszékben hintáztam vele, mert azt olvastam, hogy ettől okosabb lesz a gyerek. De akkor lehet, a Dévény-torna hatása. Amúgy akik még terveztek további babákat, nektek ettől függetlenül ajánlom, hátha számít. Az a tudományos magyarázata, hogy a magzat agyában az érzékszervek közül először a mozgásérzékelés fejlődik ki, és ha ez jobban fejlődik, akkor ezen keresztül az egész agy jobban fejlődik. De mondom, lehet, hülyeség.

Azt hiszem, holnaptól valami játékot fogok Csabinak adni a babakocsiban, hogy ne akarjon felülni. Amúgy ma egész jó volt, egy óráig hajlandó volt feküldi, csak utána kezdett sírni, hogy ülni akar. (Újabban már pelenkázni is csak így tudom, különben fordul hasra.)

Meg azt is kitaláltam, hogy amíg Csabi a földön van és én rá vigyázok, tudok kicsit "edzeni" hasra meg combra! Úgyis kezd elmenni a tejem. Amit különben sajnálok, de hát ez van.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok4

húúúúúúúúú de jókat írtatok!!!

A nyári sapis képek annyira aranyosak, sajna nem tudom kiválasztani a kedvencemet!!

Na de Boncsim kiválasztotta, Berti gyönyörű kék szemes közeli fotója a favorit..akkorákat kacagott rá :)


A sajt, túró, tojássárgája engem egy kicsit meglepett, én 100 százalék, hogy nem adok, nekem pont az ellenkezőjét mondta a doki és a védőnő, egy éves koráig neeeeeeeeee!!!!!!!

Habtapin most én is elgondolkodtam, azt hiszem ha börzén találok, veszek...eddig a kicsikém a padlón volt, 2 paplanon..laminált padlónk van, hideg, kemény...amikor Boncsim hasizmozik, hatalmasat koppan(na) a feje, amikor levágja, a lábairól nem is beszélve... ma próbáltam simán a padlóra, úgy, hogy figyeltem, de akkorákat kiabáááááááált..nem jött be neki, úgyhogy felvettem!!!!

Az ülésről nekem az a véleményem, hogy a baba úgyis érzi, mi a jó neki..Ágneshez hasonlókat produkál a Boncsim is, az ölemben, ágyon, kocsiban stb..nem lehet neki azt mondani, hogy nem szabad, mert ez még csak 2 hónap múlva lehet!!!! Ő érzi mi a jó neki! Hány, de hány baba van, aki 7 hónaposan már felhúzza magát állásba...szerintem ez babafüggő....

A bébikompról mi a véleméynetek? Nekünk van, ma kipróbáltuk, nagyon nagy meglepetésünkre, Boncsinkat alig lehetett onnan kivenni, úgy tetszett neki, csak úgy szambázott vele a szobában egyik heylyről a másikra, és végig nevette az egészet...Ezt persze szintén "nem szabad", de ha neki tetszik, akkor...?!

Manó kisfia pedig egy tündér, ahogy mászik, nekem olyan tudatos magabiztos mászásnak tűnik..:) Irigy vagyok ááááááááám!!!! :)

Kép
dytt
 
 


Ja de ne higgyétek ám, hogy sokáig volt a bébikompban...és egyébként akkor az ember a karjában se tartsa a babát??? Mert elméletileg akkor is a gerincén tartja a súlyt, nem???

Képzeljétek, Boncsimnak pár napja mutattam a kezem, közelről, a tenyerem, jó nyújtott ujjakkal, aztán szép lassan el kezdtem forgatni jobbra-balra a kézfejemet, ujjaimat..jaj, úgy nézte, nevetett...éééééééés másnap reggel mit csinált???, Ugyanazt, ugyanúgy...és azóta is ezt imádja..ma meg már kicsit pápáztam is ezekkel a mozdulatokkal és visszapápázott!!!!

A másik újdonság, hogy pár napja ÖLELGET!!!! Szoktam mondnai, hogy szeresd meg nyut, szeretgesd meg és akkor úgy bújik, jaj annyira el vagyok olvadva!!!!!!!!!!

Tusimi
A fogacska gyönyörűűűűűűű!!! A babáról nem is beszélve!!!

Kép
dytt
 
 


FOGYÓKÚRA
háááááááááááááát..annyit sikerült elérnem, hogy nem eszem napok óta kenyeret...ja és az ebéd is valahogy elmaradt...nem tudom mi lesz, igyekszem..főleg, hogy itt a jó idő...tornázni utálok, csak fogyózom finoman!!!!

A 16 kerületben van babauszi, a Hermina úton..jár valaki oda??????

Kép
dytt
 
 


Kép Kép Kép

Kép
dytt
 
 


Kép

Kép
dytt
 
 


Kép

Kép
dytt
 
 


Táblázat:

Zitát és Balázst megtaláltam. Most keresgélek tovább.

Köszönöm a dicséretet. :oops: Amikor megszületett Apor egy dolgot akartam szoptatni. A jövő héten 6 hónapos és még csak anyatejet kapott. 8 és fél kiló lesz kb. fél évesen és 4100-al született. Ha megállt volna a hízásban akkor biztosan nekem is ki kellett volna valamit találnom, de szerencsére szépen fejlődik. Ma megint megmérem kíváncsiságból.

Keresztelő:
Az unokatestvér, Magor keresztelőjén volt előétel. A tányéron töltött tojás, endívia, saláta, tepsiben sült töltött gomba, és a tányéron egy pohárkában padlizsános étel. Szép volt a tányér nagyon, sajnálom, hogy nem fotóztam le. Majd húsleves. Aztán volt töltött káposzta, de igazi. Csomborral, a töltelékben pirított hagyma. A töltelékek mellé sült szalonna és kolbászkarikák. Szépen volt tálalva. Aztán volt diótorta. Minden fogáshoz hozzá illő bor. Nagyobb ünnepeken szokott lenni először hideg előétel, aztán meleg előétel, majd levs, aztán főétel, majd desszert. Ez szerintem 45 emberre nagyon költséges lett volna, így is az lehetett.


Kilók
Borzalmasan rosszul állok. Az idegesít, hogy állítólag a szoptatás alatt lehet fogyni. Nekem nem sikerült. :? Holnaptól megpróbálok komolyan odafigyelni.

Képek
Van kedvetek feltenni olyan képet, ami a éegelső a babáról és még egyet az első hetekből? Annyira érdekes lenne? Minden babát ismerünk. Kíváncsi lennék. Ha tetszik nektek az ötlet akkor én kezdem a sort. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: