Új privát üzeneted érkezett!

Syl:
A closti be fogja állítani a ciklusodat. Az enyémmel is azt tette! Minden rendben lesz! :D

Kép
anda81
 
 


Sziasztok még újj vagyok.Mi a párommal már lassan 3 éve küzködünk egy pici babóért!Már nagyon vágyunk rá.2 hónapig szedtem a clostit és mellé most ittam a cickafarkfű teát és most iszom a palástfű teát is, mérem a hőmet is ami már napok óta 37-37,1 között mozog, 3 nap múlva nem kéne megjönnie.Már nagyon örülnék ha pozitívat tesztelhetnék.Szerintetek?

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


Szia Jucus!

Mielőbbi babásodást kívánok neked! :D

Kép
anda81
 
 

 
 

jucus: üdv itt :) a magas hő jó jel. :) de van akinél csak a mensielőtti napon vagy a napján megy le (pl nálam is).

lányok! nagyon szorítsatok nekem ma és holnap, hogy ne jöjjön meg, mert kezd fájni a hasam én meg egyre jobban vesztem el a reményt:(
Vendég
 


Szilvi!
ne add fel!!!! Nagyon drukkkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
anda81
 
 


Szilvi: gondolunk rád, de nem feladni! És tessék jelentkezni, hogy mi van.

Anda: nagyon érdekes lehetett. Már azt hittem, hogy valamilyen filmes munkád van.

Lyndee: de jó, hogy megint írtál! Jó lenne, ha nálam is azt jelentené, bár már ettől a kis mensi szerű fájástól is olyan rossz kedvem lett, hogy a férjem nem hitte el, hogy nincs más bajom. :roll:

Sziszko: a 13. napon volt elméletileg a pé. Szerintem nem baj a kihagyás. De nekem kb. 26 naposak a ciklusaim.

Jucus: szia! Hát sajnos olyan tanácsot nem tudok adni, ami tuti recept, mert akkor nem görcsölnék már lassan egy éve. De a magas hő az tényleg jó jel, a palástfüvet én is iszom.

Kép
németh
 
 


köszi lányok! :)

jucus: hol méred a hőt?
Vendég
 


Szia Szilvi.Én mindig a nyelv alatt szoktam nekem az jött be!És mindig 5 percig!

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


jucus: az jó! mert ha ott ennyi, akkor a hüvelyben valószínűleg kicsivel több.

nekem ma reggelre újra "beindult" a h. váladék képzés, úgyhogy most már biztos hogy hamarosan meg fog jönni :((
Vendég
 


ja, a hőm is lejebb ment. én hüvelyben mérem, tegnap még 37,1 volt, ma már csak 36,9 :(
Vendég
 


Szilvi nem szabad idegeskedni!!!!!Nekem is elkezdett egy picikét fájni a hasam de remélem hogy a baba miatt!!!!Most is iszogaom a palástfűvet majd ki hányom :P De muszáj!
Csináltam egy jos tesztet (Gabriel ovu lh) És ott volt mind a két csikocska!

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


Én is csináltam tegnap jóstesztet ovutesztel, és nekem is ott volt a két csík, de az egyik nagyon halvány volt.

a babatervezők honlapján olvastam, hogy a jóstesztnek ilyenkorra már elég erősnek kellene lennie és ha halvány akkor nagy valószínűséggel csak annyit jelent, hogy a következő ciklushoz már érnek a tüszők.

nekem nagy valószínűséggel ez a helyzet! :(
Vendég
 


Szilvi: ó ne már! És azóta mi a helyzet?

Kép
németh
 
 


kinga: még semmi, de nekem általában délután szokott megjönni.
Vendég
 


:( De nem ma, meg nem is holnap délután!!! :wink:

Kép
németh
 
 


kinga: :))))
Vendég
 


Nekem is halovány volt a csik:( jajj neee nem akarom!!!!!Akkor nekem sem sikerült megint???...... :cry: :cry: :cry:

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


jaj, jucus!!! én nem akartalak rémisztgetni!!! mindenkinek a szervezete másképp reagál és ami az egyiknél biztos jel, az a másiknál nem az!!!
nehogy már ez alapján leírd ezt a ciklust!
a lényeg, hogy egy lh tesztből nem lehet megállapítani, hogy babás vagy e . azt is folyamatosan kell csinálni és nézni hogy erősödik e.


www.babatervezok.otthona.net


itt mindent el tudsz olvasni.
Vendég
 


Én csak egyet nem értek lányok. Mi értelme jóstesztet csinálni? Mármint úgy értem, hogy ahelyett miért nem csináltok már akkor egyet élesben? Ennyivel olcsóbb az lh teszt, mint a hcg?

Amúgy Jucus!

Én sem szeretnélek ijesztgetni, meg letörni a lelkesedésedet, mert még sosem használtam semmilyen célra sem lh tesztet, de sokan írták már itt a babaneten, hogy nem érdemes jóstesztelni, mert soxor becsap. Nem is kell messzire menni, asszem Lyndeenek is a múltkor pozitívat mutatott és nem lett belőle baba. (de lehet, hogy nem ő volt, csak emlékszem, hogy valaki innen, és nagyon mérges volt a tesztre)

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati: az lh tesztnek mint jóstesztnek csak annyi "értelme" van, hogy van akinél a hcg csak az elmaradt mensi napján vagy csak utána mutatja ki a terhességet, míg a jósteszt már akár az ovut követő 10-11. naptól is mutathatja.

de teljesen igazad van abban, hogy nem nagyon érdemes ráhagyatkozni. pláne nem úgy, hogy csak egyet csinál az ember.
Vendég
 


Aha már értem. De mi alapján műkszik? Mármint mi van terhességnél ugyanaz, mint ovunál, hogy kijön a két csík?

Kép
Kép
tabati
 
 


az LH és a hCG molekula immunológiai teszteknél (amely az otthon végezhetö teszteknek is a müködési elve) keresztreakciót adhat. Ez abból adódik, hogy az LH, FSH, TSH és hCG molekulák két alegysége közül az egyik mindegyiknél teljesen megegyezik, a másik mutat csak bizonyos eltéréseket. Az immunreakció specifitása attól függ, hogy melyik molekulacsoport ellen fejlesztették ki az adott ellenanyagot, amelyet a tesztben is használnak.

az ovulációs tesztet nem terhesség kimutatására hozták létre, de a molekulák (LH és hCG) evolúciós rokonsága és hasonlósága miatt a digitálison kívül bármilyen ovuteszt képes a terhesség kimutatására (állítólag 70%-os biztonsággal), mégpedig pár nappal hamarabb, mint egy terhességi teszt.

Minden nőnek a szervezetében megtalálható az LH hormon az egész ciklus során. Bizonyos személyeknél ez a mennyiség esetenként olyan sok lehet, hogy egy adott tesztmárkával már kimutatható. Az LH mennyisége ciklusról-ciklusra is változhat, így lehet, hogy az egyik ciklusban van halvány csíkod az LH-n a ciklus második felében, egy másik ciklusban pedig hófehér a teszt. Azért kell a jóstesztet több napon keresztül csinálni, hogy a hCG mennyiségi változását észrevedd és ki tudd zárni, hogy csupán a mindig jelenlevő LH-t láttad.

Csak olyanoknak tudom ajánlani a jóstesztelést, akik könnyedén fogják fel, ha az erősödő tesztek után mégis a mens jön, vagy hogy a terhességi teszt negatív. A jóstesztelést úgy kell felfogni, mint egy lehetőséget, amellyel korábban megtudhatjuk, hogy jön a baba. Nem szabad túlságosan beleélni magunkat, mert előfordulnak téves eredmények is (A helytelenül pozitív esetek száma magasabb, mint a helytelenül negatívaké. Az is előfordul, hogy a jósteszt nem mutat babát, pedig mégis van).



Ezt a babatervezőknél írta Leo.
Amúgy tegnap csináltam egy hcg-t is, de nega lett :(
Vendég
 


Még semmi, de nem ez lenne az első alkalom, hogy 28 helyett 29 napos a ciklusom.
Vendég
 


Viszont az első lenne, hogy egyáltalán nem jön meg. :wink: Jó nagy szám van. Majd pár nap múlva hallgathatjátok a vinnyogásomat.

Kép
németh
 
 


Van egy iwiw-es meghívóm! Ha érdekel valakit írjon!

Kép
németh
 
 


hát lányok, megjött! :( ugyan még csak pecsételőn, mert csak egyenlőre a tamponon látszik egy kevéske, de holnapra szerintem niagara lesz belőle.

hát ez van :(

talán következő hónapban majd.
Vendég
 


Jajj szilvi nagyon sajnálom.Kitartás!!!!!És pihenges sokat ha tudsz!

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


Jó, már csak azt nem tudom, hogy milyen az a digitális teszt, ilyenről még nem is hallottam... :?:

Lányok, viszont én egy kicsit viszketek, de nem a hüvelyben, hanem kívül, de olyan furán, ilyen még nem volt, remélem elmúlik és nem megint valami gomba, mert akkor megőrülök. Mindenesetre bekenem canestennel.

Kép
Kép
tabati
 
 


Szilvi: sajnálom!!!! Rohadt piri! :evil:

Tabati: nem lehet, hogy csak valami újat használsz és az nem tetszik a szervezetednek? Nekem az illatosított tisztasági betéttől szokott ilyenem lenni. Meg ha intim mosakodó helyett tusfürdőt használok.

Kép
németh
 
 


köszi lányok!

azt hiszem következő hónapban is maradok a teáknál, meg talán kipróbálom az aviva tornát. ha nem is segít,legalább tornázok.
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

Hát újra itthon!
Új hónap, új remények, stb....

Anda, úgy látom, mi már megint nagyon egy húron pendülünk....

Holnap megyek nőgyogyihoz 10. napi hormonszint vizsgálatra... Kíváncsi leszek.....

Ha este lesz időm csinálok valami képtárat, és feldobom Nektek a linket, hogy meg tudjátok nézni a képeket.

Este még jövök, ha nem alszom be úgy, mint tegnap!

Ja, és csináltam egy vonalzót.... Hát majd meglátjuk....

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


jó reggelt!

jól tippeltem. ma megjött a niagara is. majd kinyúvadok!
Vendég
 


Jó reggelt.Megcsináltam a tesztet aminek mi más lenne az eredménye mint a megszokott negatív :cry:
Már most nagyon kibuktam.....Nem tudom mit kezdjek magammal...Nekem nagyon nagy pofonokat ad az élet csak nem tudom miért...tudom nem vagyok egyedül.Csak nem tudom hova tenni most az érzéseimet!Nah mindegy majd csak lesz valahogy! :cry:

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


jucus: ne keseredj el. tudom, hogy ez nehéz. én is magam alatt vagyok. de most elhatároztam, hogy elmegyek egy kivizsgálásra a párommal együtt. egy éve próbálkozunk és semmi. tudom, hogy ez még alapvetően nem olyan nagy idő, de szerintem sokkal felszabadultabbak lennénk ha tudnánk hogy minden rendben van. ha meg ne adja ég valami baj lenne, akkor inkább most derüljön ki.

szerintetek ilyet csinálnak az "SZTK-ban" is? mármint nem kell ehhez magánorvoshoz menni?

jucus: te voltál már?

vagy valaki más esetleg? tapasztalat?
Vendég
 


Jucus!

Mióta is próbálkoztok? (bocsi biztos már írtad korábban is :oops: )

Ugyan én nem ismerlek, nem ismerem az életben a problémáidat, de biztos vannak olyan dolgok, amiben meg tudsz kapaszkodni. Inkább a pozitívakra kell gondolnod. Egyet biztosan tudok én is mondani: ott van például a párod, biztos imádod, és ő is téged. Sok embernek ez sem adatik meg. Keresgélj, biztos akadnak még ilyenek az életedben, amiknek örülni lehet. Nem szabad szomorkodni! :wink:

Kinga!

Én is gondoltam rá, hogy talán az öblítő, mert most mást használok (bár ugyanabból a fajtából, de más sz illata, szerintetek ez is számít? :shock: ) Ha nem az öblítő, akkor fogalmam sincs. Percre pontosan meg tudom mondani mikor kezdődött tegnap délután, és estére bekentem canestennel, de ugyanaz, nem múlt el. Viszont nem is romlott. Bocsi, de leírom, hátha valaki ráimer, hogy már volt neki is ilyen: csak az egyik kisajkam, meg a csikló viszket :oops: :oops: és nem is annyira zavaró, mint amikor gomba van, de azért ez is kellemetlen. Persze folyásom sincs, hiszen a hüvelyem nem is viszket szerencsére.
Kenegetem továbbra is, de dokihoz még nem szeretnék elmenni.

Kép
Kép
tabati
 
 


Szilvi!

Szerintem teljesen jól állsz hozzá, én is azt tervezem, hogy egy év után megyünk dokihoz. Bár nekünk elvileg a fogantatással nincs gond, mert már megfogant egy babánk, viszont a méhemig nem jutott el, úgyhogy velem akár még bármi is lehet.

Én úgy csinálnám, hogy ahhoz a dokihoz elmennék akihez járok, és tőle kérnék tanácsot, hogy ilyenkor mi a teendő, ha szeretnéd kivizsgáltatni magad. Csak azért, mert az elején lehet, hogy elég egy szimpla hsg, és talán attól már megoldódnak a gondok, ha vannak egyáltalán. De vannak különféle meddőségi centrumok is, ahol biztos csinálnak ilyen vizsgálatokat.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok Lányok!

Talán valaki emlékszik rám…amikor a petefészek cisztáról volt „vita”, akkor írtam egy hozzászólást…és azt is, hogy mi is belevágunk a kistesó projectbe.
Nos, azóta az a helyzet, hogy 2 napja késik. Ilyen 3-4 év alatt csak 1x volt, és ennek az „oka” épp most szedi szét a lakást, azaz a kislányom :lol: Viszont nagyon fáj az alhasam. Az előző terhességemnél is fájdogált, de most mintha ez sokkal erősebb lenne. Kicsi barnázás is volt, de ez most elmúlt. Nektek milyen tünetetek volt az elején? Sajna én a cicifeszülésről nem tudok beszámolni, de ez nekem előzőleg sem volt. Valahogy ilyen típus vagyok.
Előre is köszi a válaszokat!
Ja, egy teszt itt szemez velem, de elhatároztam, h csak csütörtökön fogok tesztelni.
cicma
 
 


Bár azt is hallottam, hogy először érdemesebb a férfit kivizsgálni, mert ha nála gond van, akkor neked hiába csinálnak bármit ugyebár...

Na, írok össze-vissza, jó kis segítség vagyok! :lol: Valaki? Aki összeszedettebb és jobban ért hozzá, mint én?? :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati: én arra gondoltam, hogy ha már kivizsgálásra adtam a fejem, akkor apjuk párhuzamosan szintén elmegy dokihoz.

én is a megszokott SZTK-s doki felé húzok. remélem csinálnak ilyen jellegű kivizsgálásokat állami alapon is.
Vendég
 


Szilvi2:
Az első babára mi is 1 évet vártunk. A páromat mi is kivizsgáltattuk. Aztán, amikor kiderült, h egy tenyészcsődör, akkor még jobban elkeseredtem, h miattam nem sikerül. Aztán 1 év után egyszer csak zebrásat teszteltem, és utána már minden rendben ment.
Persze, ez nem azt jelenti, h a párodat ne vizsgáltassátok ki, csak simán lehet, h pszichésen nem jön össze. Nálam tuti ez lehetett a gond.
cicma
 
 


Szilvi. mi már voltunk kivizsgáláson én is meg a párom is.Most beszéltem a dokimmal 14.nap megyek hsgre(ájárhatóságira).Mi már lassan 3 éve próbálkozunk ezért nem olyan könnyü már elviselni de most már bizok az átjárhatóságiban!Remélem hogy csak az a baj hogy el van záróva az egyik és ezzel sikerül majd mindent megoldani.Majd irok a fejleményekről!Puszi mindenkinek!

Jucus

Kép
jucus1013
 
 
 


lányok! felhívtam az sztk-s dokimat és kaptam 23-ra időpontot:) igaz, csak az aszisztensével beszéltem, de nagyon rendes volt, mikor elmondtam, hogy mit szeretnék. mondta, hogy most csak elkég ha én megyek, aztán majd a doki elmondja, hogy hogyan tovább, milyen vizsgálatok szükségesek és hogy mikor kell majd a páromnak is jönnie vizsgálatra.
nagyon remélem, hogy minden rendben lesz mindkettőnkkel, de ha lenne mégis valami, akkor legalább kiderül végre!!

cicma: remélem nekünk se lesz sokkal több mint 1 év :)
Vendég
 


Csatlakozom Szilvihez. Nekem is megjött a Niagara. Átvágott a mocsok ezzel a késéssel. Úgy látszik, már ebben sem lehet bízni.
Pedig jó kis meglepi lett volna, ha most elsőre összejön. Na, mindegy. Miénk a nyár! :D
cicma
 
 


Szilvi: szerintem is jól teszed, ha elmész, és nem muszáj magánhoz menni, ha ismersz rendes sztk-s dokit. Az én magándokimat azért hagytam ott, mert állandóan visszarendelgetett elkérte a 11 ropit aztán nulla dolgot csinált. Na jó, felírta a clostyt, de azt sem követte normálisan uhuval.

Tabati: ismerős tünetek, szerintem vegyél fel olyan fehérneműt, amit nem ezzel az öblítővel mostál, aztán ha elmúlik akkor az volt. Ha gomba lenne, máshol is viszketne meg lenne folyás is. Szerintem.

Cicma, Jucus: tényleg miénk a nyár, nem feladni.

Amy: várjuk a képeket!

Kép
németh
 
 


Ja rajtam meg akkora pattanás jött ki, mint a világegyetem. Úgyhogy biztos nekem is meg fog jönni, akkor szoktam pattanásosodni. :evil:

Kép
németh
 
 


Ha már a mensi előtti tünetek jöttek szóba, akkor nem tud valaki valami jó kis természetes gyógymódot a depis tünetekre? Mármint a mensi előtti depis tünetekre...meg a feszültségre, ingerültségre?
cicma
 
 


cicma: az agnucaston tabletta jó erre. Ez barátcserje tabletta formában :)
Vendég
 


Köszi.
Hol lehet kapni?
Gyógynövény boltban?
cicma
 
 


én patikában vettem. igaz olyan patikában, ami foglalkozik homeopátiás gyógyszerek és gyógynövényes cuccok forgalmazásával.
Vendég
 


eszembe jutott, hogy a palástfű tea is jó ilyesmire. az sokkal olcsóbb és több helyen kapható talán.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: