Új privát üzeneted érkezett!

Bettó
Nálunk Levi olyan 3 hónapos volt amikor 3 óránként evett végre,majd 4 óránként .6 hónapos koráig még 1-szer evett éjszaka.Tomi ehhez álom gyerek.Egyébként ő is még olyan 2 hete van hogy elősszö 4 majd 5 majd 6 órát bírt ki éjszaka .most úgy néz ki már 7-8-at is egy pár napja.
Nem egyformák a gyerkőcök. :wink: Vígasztaljon az hogy mi lenne ha még tápszert is kellene csinálni és úgy kellene etetni.Így meg odarántod a cickóra és cuppog is :lol: El jön a te időd is!!!

Kép

Kép
lecso

Vivien! Szegény sajnálom, hogy ilyen a lányok apukája. Sajna ők nagyobb korukban sem számíthatnak tőle túl sokat. Csak te tudnád valahogy távol tartani tőlük.

Lecso! Már várom, hogy itt legyen az én időm :wink: :lol: Bár legalább addig nincs gondom a tejcsi miatt, mert fokozatosan termeli, meg nem kell felkellni éjszaka/este fejni. :wink:

Juti! Kapott Kincső is olyan lasztit, élvezi nagyon, csak mindig a szájába akarja venni :?

Ma félig űlő helyzetbe tettem, a szopis párna közepébe. Láss csodát, csak éppen megfogtam a kis kezét, ő húzta magát felfele. Amikor visszatettem, hogy pihenje, még sírni kezdett. Megint felhúzta magát és akkor csendben maradt :D

Kép
bettó

Minden babuci nagyon szép!!! Egytől egyig!!!

Nekünk jó eseménydús volt a 4 nap, rengeteg programunk volt, látogatók is jöttek, úgyhogy kipurcantak a gyerekek rendesen. :)

Lecsó, nálunk is 3-4 óránkénti kajálás van még éjjel is, úgyhogy nem tudok tanácsot adni. Ő is éhenkórász nagyon az 5,5 kilójával :D

Én még mindig aggódom a légzésfigyelő riasztása miatt. Kedden nézetjük meg a készüléket. Van még valakinek légzésfigyelője? Remélem nem lesz semmi gond.

Puszi mindenkinek!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok!

Köszi azért csajok!!! :D
Ma is este 8-tól hajnal 5-ig aludt.Én kb 10-kor feküdtem le,így 7 órát egyhuzamban aludtam én is.

Ildikó te szopiztatsz????Te hogy oldod meg,mert te is azt írtad hogy átalussza az éjszakát Dóri!?

Kép

Kép
lecso

Hali!

Jázmin másodjára aludt majden egész éjjel :D :D :D
9-kor elaludt, és csak fél5-kor kelt :D

Lili nem :? De mindegy:) Majd alakul az is :D

Tegnap megkóstoltuk a krumplit. Hát, volt pofavágás, de nyelték rendesen :lol:
Ha hozzászoknak az ízéhez és az adaghoz, helyettesíthetek egy tápis étkezést vele. Nem lenne rossz. Az napi 2 cumisüveg. Így végül legalább 1 nappal tovább tart majd a tápis doboz. Ami nem elhanyagolható ha 1 doboz 2000 ( :!: :!: :!: ) forint!

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Nálunk ma 9-től 5:45-ig aludtak a gyerekek :lol: , de sajna én meg megnáthásodtam és amiatt nem tudtam aludni mert fájt a torkom, meg attól rettegek, hogy a babák is elkapják. Szerintetek ilyenkor odaadhatom nekika tejcsit?

Imádom a gyerekek képeit nézni és tényleg mind olyan gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

A tejcsi problémára nem tudok mit írni, én miután letesszük a gyerkőcöket szoktam fejni (mindkét cicit ) és mikor felébrednek (3 é 6 között) akkor is.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Én mikor beteg voltam, vettem a gyógyszertárban ilyen zöld maszkot. Elég hülyén néz ki benne az ember, de így nem lihegtem a lányokra. 20-25ft/db.

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Adri szerintem teljesen nyugodtan ehetik a tejcsit a babák!Sőt őket az anyatej még védeni is fogja tőle!

http://www.lll.hu/szfuzet/beteg_anya

Kép

Kép
lecso

Halihó!
Adri! Szerintem is lehet nekik adni a tejecskét. Jobbulást neked! És nagyon irígy a gyerkőcök alvókája miatt!!!

Vivien! Én is már nagyon várom, hogy adhassak Kincsőnek ilyen jó kis hamikat, nagyon kiváncsi vagyok a reakciókra, hogy milyen arcot vág. És nálad is irígy az éjszaka miatt. Szerintem lassan Lili is át fog állni.
Tesóm is ilyen maszkot vett, amikor hazajöttünk a kórházból, mert ő is dáthás volt :D

Nekünk rémes éjszakánk volt, de volt jó benne jó is. Na ezt jól megmondtam :lol: Kincső a drága este fél 11-kor felébredt, hamizott és elfelejtett visszaaludni. Szórakoztattuk egy kicsit és egy óra múlva a hinta elringatta. Következőnek viszont csak 4-kor ébredt, meg is lepődtem rendesen. (szerintem amúgy csak az álmosság miatt) no de ami a lényeg, akkor sem alukált egyből vissza, majd csak 6-kor. Rá egy órára meg éhes lett, így megint ébredtünk.
Ami még jó volt, hogy megfordult teljesen magától és a lábikóját lendítve. Annyira tünci volt. Kis akaratos csajszi, mert még elég nehezen ment neki, már majdnem sírt is, de erőlködött. Majd visszafordítottuk és újra megcsinálta. Ma még nem tudtam megpróbálni, mert most egymás után kétszer is elaludt. Remélem nem az éjszakát akarja majd bepótolni.
Ja és hajnalbana gyerek nem csak mosolygott, hanem kacagott is. Nem hittem a fülemnek. Annyira édes volt, még pityeregtem is, hogy milyen nagy már :oops: :lol:

Kép
bettó

Oh Vivien! Te is jól beleválasztottál... Szerencsére nálunk azért ilyen kirohanások nem voltak. De egyenlőre úgy tűnik, nem sok jóra számíthatok az apukától :(
Gondolom, Te sem szereted, ha sajnálnak, főleg mivel kemény csaj vagy! Na meg 2 ilyen tündérke anyukája inkább mázlista!!!! :)
Szóval ne legyen rossz kedved! A babók úgyis feledtetik a rosszat!

Panka

KépKép
pankamama

Ma délelött nagyon megijedtem. Dani egyszercsak megfeszült, szinte teljesen megmerevedett, elvörösödött. Nem akart levegőt venni. Ijedtemben jól megráztam szegényt. Ezután nagyot sírt. Nem tudom, a hasa fájt-e. Remélem, az volt a gond. De ilyen nálunk még nem volt. Volt már veletek ilyen? Valaki egyszer írt valami hasonlót, csak most nincs időm visszanézni :(

Panka

KépKép
pankamama

Sziasztok!

Köszike a tanácsokat :wink: . Akkor jó, én is így gondoltam, csak azért félek nehogy elkapják. Köhögni nem köhögök csak fáj a torkom, meg folyik az orrom, de csak az egyik, jó mi? De legalább a másikon kapok.

Betti!
Nagyon ügyes Kincső!

Nálunk szegény Annának rettenetesen folyik a nyála, de a kis fogacska várat magára :cry:

Kép

KépKép
KépKép
jadika

Amúgy jó rég voltam itt, most behoztam a lemaradást, és elolvastam, amiket eddig írtatok.
Hétvégén Balatonon voltunk a hétvégi házunknál. Az első nap elég hisztis volt, nem tetszett neki z ismeretlen hely. Aztán lassacskán megszokta. Ebben sokat segített a kedvenc maci, akire már-már féltékeny vagyok, mert mindig hatalmas mosolyokat kap.
Ma éjjel 8tól hajnal 3.15-ig aludtunk. Ami már 7 óránál több!!!! :) A mérlegre pedig nem merünk már ráállni. Holnap megyünk a doktornénihez, megkapjuk az oltást. Kíváncsi vagyok, hogy tűri majd.
Ja és észrevettem, hogy fehér valami van a kicsi nyelvén. Ez lehet a szájpenész? Valakinél van? NA holnap ezt is megnézetem.

Pusz mindenkinek!

Panka

KépKép
pankamama

Lili! Nekünk van légzésfigyelőnk, de eddig nem riasztott (Kopp-kopp) olyasmi mint a tiétek csak ikres változat. Olyankor jelzett ha kivettük az egyik bébit és elfelejtettük kikapcsolni. Ilyenkor mindig mondjuk hogy legalább tudjuk hogy jól működik.
Pussz.

KépKép
KépKép
jadika

Manka!

Nálunk is van légzésfigyelő. Az első éjszakák egyikén beriasztott. MAjdnem szívrohanűmot kaptam. Aztán kiderült, hogy csak az elem gyenge, azt jelezte... De senkinek nem kívánom azt a pillanatot! Azt írj a alégzésfigyelő leírása, hogy ha forog, vagy oldalt fekszik a baba, akkor lehet, hogy nem érzékeli a légzést, és akkor is riaszthat. Szóval, ha forog a babó, előfordulhat ilyen...

Panka

KépKép
pankamama

Vivi! Jól kifogtad ezt a pasit :x :twisted: .

KépKép
KépKép
jadika

SZiasztok!

Gyors leszek, csak bekukk, mert aludni akarok utána!

Bettó! Hogy fordult meg Kincső? Hason, háton? Nagyon ügyes máááár, és a kacagás is, hááát, nőnek a gyerekek. Milán is szokott huncutkodni, olyan mintha direkt csinálná, hogy én nevessek rajta! Cuki!

Adri! Szerintem is nyugodtan add nekik a tejet, mert benne van a tejciben az ellenanyag is, a szervezeted "beletermelte"! A doki azt mondta a kórházban, amikor 40 fokos lázzal bekerültem, hogy 38 fokos lázzal még lehet szoptatni, de afölött már ne. Te nem vagy lázas!

Panka! Ha még egyszer ilyet csinálna Dani, akkor fújj az arcába erősen, főleg a szájába, ha nyitva van, és akkor hirtelen vesz levegőt, és vigasztald, ahogy tudod, ne engedd, hogy újra ennyire sírjon. De a legfontosabb, hogy ne aggódj, nem lesz semmi baja, csak rettentően ijesztő, hogy nem vesz levegőt. Remélem azért nem lesz többet ilyen! De ne kapkodd fel, csak fújj a szájába! Ezt olvastam a neten, és nekem bevált! Egyébként én már akkor is fújom, amikor csak elkezd erősebben sírni, mert nagyon félek, hogy újra ez lesz belőle. Általában abbahagyja a nagy sírást.
A szájpenészre azt mondta nekem a dokinéni, hogy olyan, mintha tejes lenne, de nem tudod letörölni. De az a szájpadlásán van, legalábbis én úgy tudom!

jutiboszi

Sziasztok!

Lecsó:igen szopizik Dóri.De szerencsére már átállt a mellem az éjszakai alvásra,és nem is termel kevesebbet.Dóri ugy szokott enni,hogy pl fürcsi előtt bal cicit kiüríti(estére szerintem nincs olyan tíl sok benne,de elég neki) fürcsi után játszunk kicsit,utána kiüríti a jobb cicit is és kibukik.Ez kb 9, fél 10.Változó.Alszik 5-6-ig,akkorra már tele van mind a két cici,megkapja a balost.És amikor ébreszt a telefon 6.40 kor,általában kel ő is és akkor megkapja a jobbot.És így nem kell éjjel fejni,bár reggelre már majd szét durran,de azt a kis időt ki lehet bírni.:)

Kép

Kép
ildikó82

Sziasztok!

Ősziontén megmondom, hogy marha irogy vsgyok. :oops:
A lányok ugyanis marhára nem akarnak forogni! Lehet, hogy rátesz erre az is, hogy nem szeretnek hanyatt feküdni, ezért ritkán vannak úgy...nemtom.
Ha a korrigált korukat nézem a koraszülés miatt, akkor is 2,5 hónaposak. Azok meg azért már kezdenek forgolódni. Nem akarom, hogy visszamaradottnak titulálják őket! Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani 2 gyereket, meg utolérik magukat 2-3 éves korukra bőven, de akkor is.

Mondjuk viszont úgy csinálnak, mint aki mászni akar. Főleg a kádban. És állati mérgesek, hogy enm jön össze :D

Mi csak a tengejünk körül forgunk profin, de azt már 1.5 hónapos korunk óta.

Kép
Kép
labasv

Sziasztok

Ti erről tudtok,tudtatok! :evil: :evil: :evil:

http://bankweb.hu/?modul=iskmegelolegez

Fizethetünk! :evil:

Kép

Kép
lecso

Most csak gyors leszek. Egy dolgot írok, mert tapasztaltam :wink:
Panka! Az szerintem szájpenész, Kincsőnek is volt! Sajna bizony a nyelvén. Először a rózsa mézet szokták adni. Naponta többször be kell neki keni a szájpadlását és a nyelvét is. Én viszont minden este nedves textilpelusnak a csücskével átdörzsölöm az egész száját belülről. Nem kellemes, de muszly, mert ezzel lehet a legjobban eltávolítani. Hogyha viszont már jobban kijött, akkor jön a lila kence, annak a nevét nem tudom.

Kép
bettó

Na itt vagyok. Nekünk két hetesen volt szájpenész és még csak most múlik el neki teljesen. Már a lilával is kenni kellett. Ja Panka ne aggódj, ez szinte minden babánál előjön, nekem legalább is ezt mondták. Nem tehetünk róla, még a kis immunrendszerük nem olyan erős. :wink: Hogyha cumizik a kissrác, akkor miután elmúlt neki a szájpenész cseréld le. Nem elég fertőtleníteni, mert ezt a bacit nem lehet megölni, még kifőzni sem.

Lecso! Mi nem igényeltünk, valószínű nem is fogunk tudni :roll:

Vivien! Nem kérdezted az orvost, hogy kell-e tenni valamit, hogyha nem akarnak mocorogni? Amúgy tesóm Kislánya hátáról hasra 5 hónaposan fordult meg. :wink:

Juti! Hátáról hasra :wink:

Kép
bettó

Azt nem is kell mondanom, hogy a neten kellett utánanézni, hogy hogyan is kezeljem. Végül a barátnőm mondta, hogy ők hogy szokták csinálni. És láss csodát, most most kezd normálisan múlni neki. Én hogyha el fog neki múlni, akkor is fogom továbbra is kenegetni rózsa mézzl és este áttörlöm a kis száját. Biztos, ami biztos :wink:

Kép
bettó

Senki nem szocpolos közötettek,csak mi?Esz a fene minket,hogy nem tudósították a magyar parasztokat róla :evil: :evil: Kb 200-300e ft lesz a büntink :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
lecso

Bettó!

Milán ma reggel utánozta Kincsőt, nagy nyögések közepette megpróbált hátról hasra fordulni, még nem sikerült neki, de már nagyon akarja! Mintha olvasná a babanetet! :)

jutiboszi

Sziasztok!

Lecsó!Nem csk Ti ,mi is.De én tuti ki nem fizetem az hótziher!!
A férjem 3 hete jár be az OTP-be és próbálnak minket hülyére venni.

Nekünk Angelcare légzésfigyelőnk van,ami hótprofi,meg tévedhetetlen,meg blabla,Aminál is jópárszor beriasztott,mire odaugrottam semmi nem volt,de akár lehetett is egy apnoe,ki tudja.
Most meg petinél két napja csippant egyte,pirosan villogott,de nem sipolt,Petyka tök szépen lélegzett,majd lekapcsolás nélkül abbahagyta a piros villogást is.Szóval erről ennyit.

Az EMG negativ lett,ma voltunk afejlődésneurológián kontrollon,a dokinő :twisted: :twisted: mindenáron azt szajkozza hogy van izombetegsége a gyereknek.Nagyon felhúzott.

Amúgy elkezdtük a Dévény tornát,remélem használni fog.

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard mi sem szeretnénk befizetni! :x
Csak az dühít hogy miért nem lehetett ezt úgy hírdetni mint pl a szavazást.Az persze a csapból is folyt.Legalább egy tv hírdetés vagy plakát.De semmi.Hagy fizessen a magyar.A bank azt mondja nem az ő feladatuk,de a Magyar Államkincstár meg hülye lenne tudatni minket amikor így visszafolyik egy kis összeg abból amit eddig feleslegesen fizetett a banknak.Én egyetértek hogy az Állam ne fizessen feleslegesen adót,kezelési költséget meg a fene tudja mit,de könyörgöm először tudatsák már velünk.És ha még mindig úgy döntünk hogy kit érdekel,akkor így jártunk.Mi 9 nappal maradunk le.Így most 69 napot fizetettnek ki majd velünk.
Volt már róla szó hamarabb nálunk hogy bevisszük Tomi Anyakönyvét is,de valahogy elfelejtettük,na tessék.Ez a feledékenységért fizetjük majd.Levinél is kb így 2-2,5 hónapos korában jutottunk el.
Ja és GRATULÁLOK A NEGATÍV EMG-HEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Van egy ismerősünk aki még az első gyerkőcnek se mutatta be a szül.Anyakönyvi kivonatát.Most lesz júl.25.-én 2 éves.540e ft-ot kérnek tőlük :? :x ,habár csak febr.01.-től van ez a rendelet,és képesek kifizetettni visszamenőleg is! :evil: Kész "rőhej"!

Bettó igénybevettem már is a porocskádat :cry: Remélem ömleni fog tőle a tejcsi!Mondtam én hogy aggódom az éjszakák miatt és a végén még rátrafáltam.De lehet csak egy kiadós pihi is megtenné a hatást.

Juti nekem ízlik a porocska,főleg ha egy kanál kakót is rakok bele.Tiszta csemege,ínyjenc vagyok :oops: :wink:

Jó éjt mindenkinek!
Puszka

Kép

Kép
lecso

Bettó: De kérdeztem. Azt mondta, hogy forogni eleve 4 hónapos korban kezdenek átlagosan. Persze van kivétel, de nem ez a jellemző. AMúgy pont akkor kezdte Lili produkálni magát, és oldalfelé kapálózott. Mondta a doki, hogy ha a védőnő magyaráz, mondjam azt, hogy már kezd oldalra fordulni, ami igaz is. Hál istennek.

Tegnap volt szurink. Nem viselte meg őket. Persze akkor volt sírás, de semmi láz vagy nyugtalanság.

5-én megyünk fejlődésneurológiára. Na kíváncsi leszek.

Szerencsére nem vagyok szocpolos. Az hiányozna még! Nem lehet egyszerű :evil:

Kép
Kép
labasv

Nálunk is Levi 4 hónaposan kezdett el oldalra fordulni,sőt hamarabb ült(ha felültettük) mint forgolódott volna.Nálunk csak 8 hónaposan fordult hasról hátra és vissza hátról hasra.Nagyon lusti és kövér gyerek volt.De se a doktornők se a védőnőnk nem aggódott egy cseppet sem.
Tomi még csak a kezével játszogat a játékállványon.Nagyon sokat beszélget és mosolyog.Esze ágában sincs forgolódni.A játékoknak is dumál vigyorogva.De ne is várjuk már még el tőle hisz még csak 10 hetes.Nem is olyan rég még a pocakomban volt. :wink:

Kép

Kép
lecso

Én most azt hallottam ,hogy 2,5-3 hónappal a szülés után eltűnik a szervezetből az a hormon, ami a tejtermelést fokozza, vagy elősegíti, vagy mi a szösz, szóval ilyenkor csökken picit a tej mennyisége, nem kell megijedni, vissza fog jönni. EZt hallottam

jutiboszi

Halihó!

Úhhh csajok nem semmi ez a szocpol. Most volt időm elolvasni rendesen. :twisted:
Nálam éppen ellenkezőleg van a tejcsi. Vagy a kiscsaj eszik most kevesebbet, vagy több van. Most szopi után mindenképpen szoktam fejni, le is jön mindig 40ml, nehogy a végén meg lessek. Pedig ugyanúgy iszom a tejecskét meg minden. Ki érti ezt!

Lecso! Nem semmi én még ennyi lötyi után is húzom a számat, mikor meg kell innom. Remélem rendbe fog jönni a termelés! :wink:

Juti! Na sikerült végül megfordulni? Kincső nagyon szeretne űlni. Mostmár hogyha a hátán fekszik és beszélek hozzá lendíti a lábikóját, meg látszik a buksiját is emelgetni próbálja :D És persze jön a sírás, hogy nem sikerül :D

Képzeljétek, tegnap rendesn fél 8 körül hami, meg párat kortyolt kb. negyed 9-kor, majd szunya és csak fél 1-kor ébredt. Haladunk :D

Kép
bettó

Bettó szupi ez a porocska!!! :D Tejcsike van mostmár megint elég!Ezt eddig csak 1-2 napos sokszori fejéssel tudtam elérni.Ez volt már az 5 vagy 6 . alkalom hogy megcsappant a tejmennyiség! :? De nem adom fel és küzdök érte,legalább 6 hónapos koráig én szeretném szoptatni.Addig nem is áll szándékomban nagyon mást adni neki max gyümilé kóstolgatás,mert ha elkezdünk enni mást is akkor megint kevesebb lesz a tejcsi.Meg egyébként is ráérünk,hova rohanjak!
Levinél mi is korábban kezdtük,de csak azért mert tápszert evett ő is és akkor nem azt tömtük belé hanem a krumplit,répát,sütőtököt....stb

Na további jó napot,sziasztok!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Ezen a fórumon új vagyok,eddig egy másik babanetes fórumon irogattam, ezt pedig most találtam.:) A tapasztalaitokra lennék kiváncsi. Én február 23-án szültem Kristófot, szépen fejlődik, mosolygós baba, hasról hátra ő is megfordul már, nagy baba lévén (4400-al született) elég korán emlegette már a fejét, meg dicséri a doki is meg a védőnő is, hogy milyen fejlett a korához képest. Egy valamivel viszont nem igazán tudunk mit kezdeni, az pedig az alvás. Mikora kórházból hazahoztuk, akkor sem igazán akart aludni nappal,viszont éjjel kezdettől fogva jól aludt. Nappal meg volt, hogy 6-8 órát is fentvolt egyhuzamban, akkor még persze ez az időszak ordítással telt nála. Most odáig fejlődött, hogy van hogy nappal 20 percre alszik el összesen, a többi időt ébren tölti. Elnézelődik, elmagyaráz, de persze délutánra totál elfárad, és hiába próbálom meg letenni elaudni, hisztizik csak. Ha szerencsés napom van, akkor fél órás küzdelem után belaszik, és alszik is 3 órát.
Nemtudok rájönni, hogy miért kezd el sírni az ágyában, mikor a cicin meg elalszik persze, de mihleyst a feje az ágyhoz ér, már fent is van, és kipattanak a szemei.
Valakinek esetleg hasonló "problémája" nincs véletlenül?

Azt szeretném még kérdezni, hgy milyen tejserkentő porocskáról beszéltek? Én már kipróbáltam minden lehetséges megoldást tejet serkenteni, de sajnos napközben tápszert kell adnom neki pótlásként, természetesen miután a cicit megette, nem is kell neki sok, 30-60 ml, de hiába próbálkoztam a fejéssel, a teákkal, homeós bogyókkal, egyszerűen képtelen vagyok többet termelni.

Köszönöm
Kriszta

Kép
k.krisztina78

Szia Kriszta üdv köztünk! :D
Bettótól szereztük be a porocskát,ő Debrecbenlakik és az egyik gyógyszertárok állítja össze!De csak sajnos azon az egy helyen lehet kapni.Szerintem szuper,tényleg növeli a tejcsi mennyiségét!Postán küldte el Bettó aki kért belőle.
Az alvás ismerős.Hála nem Tominál,de lehet nála is így menne ha az ágyában akarnám altatni.Levi ugyan ez volt.De sajnos ő még éjszaka is :cry: Hosszadalma lefektetések voltak.Nappal egy idő után földön takarón,amíg nem forgott a mi ágyunkon,babakocsi,hordozó hintáztatva,majd amikor elaludt akkor ki a nagy ágyra(mert az ortopédián mondták nem tesz jót a hátgerincüknek,nekik még visszintesen kell lenniük)
Szóval Tomi is nálunk mindenhol alszik csak nem a saját ágyban.Eleve már lentebb adtam a tökéletességre való törekvésből :lol: Igaz nálatok Kristóf már forog.Marad a babakocsi vagy föld esetleg.Ki kell tapasztalni hol szeret.Nekünk szeret csak mellettem is elaludni ,nem muszáj mindig ölben csak ott legyek.
Drukkolok hogy találjatok megoldást!!! :D

Kép

Kép
lecso

Bocsi a sok helyesírási hibáért! :oops: :wink: Néha jó lenne ha elolvasnám mit is írok!

Kép

Kép
lecso

Lecso!
Nagyon örülök, hogy használt a porocska!
:wink:
Én csak éppen két hami között szeretnék adni neki gyümilevet, meg répa levet, stb. hogy érezze az ízeket. Kóstolgassa. Fél évig én is szeretném mindenképpen szopiztatni. Utána jöhet a töltött káposzta :lol: :lol: :lol:

Szia Kriszta! Mi sem alukáltunk, max 2 hetes koráig. Mi sem alszunk napközben kiságyban. Max a babakocsi, vagy a hinta (sajna napközben hogyha kiveszem felébred), de nem szokott olyan sokat aludni. Néha fordul elő a másfél óra. De a lényeg, hogy mi sem a kiságyat használjuk. Ott csak este alszik el.
Hogyha érdekel a porocska írj nyugodtan privit és megoldjuk :wink:

Csajok! Haladunk, most este megint plussz fél órával tovább aludt a leányzó, fél 1-kor ébredt :D Tök büszke vagyok :D Viszont rácsvédőt kell vennünk. Van már az ágyikón, de elég rövid. Kincső meg úgy forgolódik, hogy fél 1-kor is csak azért ébredt fel mert arrébb tettem a rácstól, és persze utána eszébe jutott, hogy ha már felébredt eszik egy kicsit, hiszen az olyan jó dolog :D 4-kor meg a másik oldalon teljesen a rácsnál feküdt a drágám.
No megyek kiveszem a hintából, hátha nem ébred fel :roll:

Kép
bettó

Sziasztok!

Krisztina!

Látod, a Te problémád más problémája is, úgyhogy ne aggódj, nem vagy vele egyedül! Milán sem alszik el mindig a kiságyban, volt egy idő, amíg "küzdöttem" vele, és addig ott álltam a kiságy mellet, míg el nem aludt, de ma már ilyet nem teszek, a gyereknek is szenvedés, ha egyszer nam akar ott aludni, miért erőltessem. Van egy elektromos bébihintánk, ott néha elalszik, de ott sem mindig.
Ha látom rajta, hogy álmos, akkor általában a cumi és a takaró segít, mindig belegyűri a kis fejét a takaróba, és attól sokszor hamarabb elalszik, mintha ott állnék felette és simizném.
Ja, még azt is hallottam, hogy 2 ásítás után kell megpróbálni altatni,mert később úgy elfárad, hogy attól nem tud elaludni majd.

Csajok!

Asszem én is "porolok", remélem tényleg használni fog úgy, ahogy Lecsónak, mert attól félek nálunk is tejválság lesz! Kakaóval talán elviselhető!
Megyek, főzök is gyorsan. Már előre félek az ízétől!

Bettó!

Nem sikerült megfordulni, a keze mindig útban van, de ma is próbálkozott. Felülni még nem akar, de néha már nagyon jól húzza maga után a fejét, amikor felhúzom a két kezénél fogva!!!

jutiboszi

Sziasztok!

Napközben nekünk is ritka, hogy kiságyban aludjanak el. Ha kézben alszanak el akkor betesszük, de sokszor a hurciba és a babakocsiba. Bár Anna napközben ritkán alszik, Zalán minden kajcsi után 30-50 percet, de ha nem akkor nagyon nyűgös. Volt már olyan esténk, hogy fürcsi után nem is evett és nagyon-nagyon sírt hogy nem tudtuk megvigasztalni, álomba sírta magát. Nagyon oda kell figyelnünk és megkell próbálni még közvetlen fürdetés elött bealtatni, bár ez sem megoldás mindig. Ja és képzeljétek még Anna halottahogy Zazó sír Ő sem aludt sőt elkezdett sírni, olyan volt, mintha azért sírna mert bántják a tesóját.
Nálunk sincs forgás :( , de ülni bezzeg szeretnének.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Lebeszéltek a hozzátáplálásról, részben mert állítólag így nem kell nekik majd a tejcsi :roll: :?: , meg a répa eredete kétséges, nehogy nitrát legyen benne. Szerintetek?

KépKép
KépKép
jadika

Ja és a tejem szine mintha szürkébb lenne, ez azt jelenti, hogy nem olyan jó?

KépKép
KépKép
jadika

Adri! Nem tudom, hogy mit jelent hogyha szürke a tejcsi. Mitől nem lenne jó?

Juti! Remélem használni fog neked is!

Képzeljétek nincs ánizsmag a gyógyszertárban. Külön meg kell vennem a magot és úgy fogják megycsinálni. Remélem holnap tudok venni. Igaz van tejcsi, de biztos ami biztos.

Kép
bettó

Adri! Olyan nincs, hogy nem jó a tejed! A baba szükségleteinek megfelelően változik. Én nem is tudom, milyen most az enyém színe, mert csak Ábris szája szélén kicsorogva látom néha. :)
Én nem táplálnék hozzá. Azt értem, hogy Vivi miért ad a babáinak mást, hiszen tápisak, de neked van elég tejed, nem? Minél később kapnak a babák más kaját, csökken az allergia, asztma stb. valószínűsége. A gyökeres növényekben valóban lehet nitrát, de ez lutri, mert nem tudod kideríteni. A Kismama újságban volt egy cikk, bevizsgálták a zöldségeket-gyümiket próbaszerűen (tesco, spar, piac), és az eredmény megleően pozitív volt. Szóvak én várnék a 6. hónapig. Én is így fogok tenni,Szonjánál is így tettem. :wink:

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Kriszta! Úgy látom a fiaink nagyon hasonlítanak. Éjszaka jól alszik, de nappal 20 perc után felébred. Mondjuk nem egy sírós baba, de szenvedni tud. Nálam az a kulcs - ahogy Juti írta -, hogy az első ásítás után megpróbálom elaltatni, mert ha túl fáradt, képtelenség. Ölben alszik el, és a pelus hozzáére az arcához, meg simizem a homlokát, és a járókába teszem le, ami gurulós, és azt tudom mozgatni. De azért ritkán járok sikerrel. És sajna a kendőt sem szereti, pedig abban sokat tudnám cipelni a kis seggét.

Vivien! Már tök rég akarok neked írni! Mert ugyanezt átéltem Szonjával anno, mindent elég későn csinált, volt egy kis hipotóniája. Most nem tudom folytatni, de folytatom!

Puszi!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Köszönöm mindenkinek a tanácsát, nem gondoltam, hogy ilyen sokan kűzdünk ezzel a problémával. Kristóf nagyon jól elvan a kiságyában is, csak ha épp ő kitalálja, hogy nem alszik, akkor vihetem bárhová, nem alszik. :) most is betermelt egy csomó kaját, cicin elaludt, majd jött megint a hiszti az ágyban, megfordítottam a hátára, azóta elgagyarászik magában már kb 20-25 perce. Azt hiszem itt lenne az ideje elfogadnom, hogy ő nem egy nagy alvásigényű baba, csak ilyenkor meg félek az estéktől, mert addigra meg tiszta hiszti lesz.:(
Persze altatáshoz mi is bevetettünk mindent a cumit, pelust, de nagyon nem használnak már.:( Kifejezetten ideges lesz tőle, ha a cumit a szájába szeretném dugni, amikor ő nem akarja. Határozott elképzelési vannak már most a fiúnak. :)

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Lili! Hát nem csak tejcsit kapnak, mert kettejüknek kevés. Minden kajálásra kapnak 100-125 tejcsit és ha még éhesek (ami mostanság sűrűn fennt ál) tápszert. A dokinénink a tápszer helyett mondta a gyümölcsöt.

KépKép
KépKép
jadika

ál-áll

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!

Adri! A barátnőm is inkább gyümölccsel váltotta ki a plusz tápszert, aminek az lett a hatása, hogy annyira ízlett neki az új íz, hogy sokkal kevesebbet cicizett. Aztán később visszatért a cicihez, sőt, volt olyan nap is, amikor a plusz kaját nem fogadta el, csak cicit, később kiderült, hogy kibújt a foga, azért kellett annyira anya közelsége. De én is inkább a gyümölcs mellett döntenék a tápi helyett.

Képzeljétek, mostanában nekiállt igaziból huncutkodni velem Milán. Ha már nem éhes, és vissza akarom tenni cicire, hátha eszik még, akkor a kis szája közé szorítja a bimbit, elkezdi húzni, és közben a szemembe nézve vigyorog. És ezt többször is eljátssza! Meg tudnám zabálni!!!!
Ma lent sétáltam, és 3 fiatal srác (kb. 10-12 évesek) megdícsérte a Milánt, hogy milyen aranyos, és utána hangosan köszöntek nekem: Csókolom!!! Még mindig nem tudok hozzászokni!

jutiboszi

Juti! Nálunk a tékában ez rendszeres volt. A kiscsaj szinte már festi magát, de csókolommal köszönt :lol:
Amúgy én is a gyümi mellett döntenék. Én ezért is adok majd neki néha egy kis levecskét, hogy szokja az ízét, hogyha majd kevés lenne neki a tejcsi ne kelljen a tápi.
Engem meg ma megdicsértek, hogy milyen ügyes anyuka vagyok, hogy még mindig szoptatom, meg nem esek kétségbe, hogyha nem otthon jön el a hami ideje, hanem pl a tékában. Akkor szépen hátravonulunk a raktárba és elő a cickót, majd a pulton pelus csere :D
A szopizás miatt meg mondták, hogy egyre több anyuci szokta félteni a cickókat és két hónap után nem szoptatja :shock: Én megértem azokat az anyukákat, akiknek nincs elég tejcsi, vagy egyeltalán nincs, de hogyha van akkor én nem hagynám abba a cickók védelme miatt. A terhesség alatt már úgyis nőtt. Nem?

Kép
bettó

Juti! Édes lehet a kis Milcsi. Nálunk úgy szokott, hogy amikor szórakoztatjuk hirtelen nevet és elfordul, utána egyből vissza. Mint aki szégyenlős picit :D

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?