Új privát üzeneted érkezett!

kutyfül: Barnus mindenben olyan kis ügyes és gyors! már a foga is jön!! na vigyázz akkor majd a szoptatásnál, az első harapás biztos rossz lehet... :shock:

1-2 kanállal kezdtem, és nyers almával. 2. nap már 3-4 kanál volt, aztán 5-8, aztán még több, mindig kicsit emelkedett. Kb egy hétig adtam csak az almát. Úgy 1-2 hétig 2 cicit kapott a gyümi után, aztán a 3-4. héten már csak az egyik cicit. És mikor már megevett kb 150g gyümölcsöt (ez majdnem egy nagy üveges bébiétel), akkor már nem adtam cicit. Azt várhattam volna, hogy ő mikor nem kér. Ezt igazából én irányítottam, nem ő. Tehát úgy láttam, hogy annyi mellé már nem kell a tej. Most kb egy nagy üveges bébiételnek megfelelő adagot eszik, de ezt sem igazán tudom, mert ha én gyártom - és általában ez van - akkor nem tudom a grammokat annyira. Egy 4 dl-es bögre kb 3/4-ig van. Pl. egy kisebb répa párolva+egy alma sütve. Vagy egy kisebb banán+egy barack. Ja, és igen a délelőttit váltottam ki először, most meg az 5 órással próbálkozom. Így felváltva lesz szoptatás, majd szilárd. A 3. lesz majd az 13.00 órás.
Most már a víz adásával is próbálkozom ( a zöldségek mellé már javasolt), de egyenlőre ez még nem igazán fogy...nem szomjas, vagy nem ízlik neki, nem tudom.
Kérdezz csak, bár én nem sokkal járok előtted, de azért már van némi gyakorlatom. :lol:

A lányok nagyon csinosak és persze ügyesek!!!
Vendég
 


túl ügyesek... :D Lilla olyan, mint aki lenyelt 100 duracell elemet. :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, szerintem ezek a gyerekek összejárnak duracell elemet enni :lol: Olyan nagyokat esik, hűűű, ezt nem tudom, mikor fogom megszokni :shock:

Olyan álmos vagyok ma egész nap, pedig éjjel ismét alvás van végre, és mégis... :?
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Nagyon ügyesek ezek a kis duracell imádó leányzók :D :D

Mi kb. negyed 10-től negyed 5-ig kint voltunk tegnap a tűzoltó majálison, és annyira jó volt!! Vivi pörgött ezerrel, voltak ott kis barátai, felült a "ninó" autókra, mentünk az egyikkel egy kört a ligetben, játszott, futkározott, nagyon élt a csaj :D Niki is nagyon jó kislány volt, szerencsére jóidő volt, így meg tudtam őt szopiztatni kétszer is. Vittük a babakocsit és a mei tai-t is, hol egyikben volt, hol a másikban, jókat aludt, vigyorgott :D Nekem meg teljesült végre két álmom, vagyis felmentem az emelőkosárral a magasba, kétszer is :D :oops: , és végigmentem a füstsátoron légőkészülékben :D Úgy fel voltam dobva, mint egy gyerek :oops: :D Mondanom sem kell, hogy mindkét lány egy hang nélkül elaludt fél 8-kor, Niki egyszer kelt szopizni hajnali négy után, majd 8-ig húzták a lóbőrt :D Ja, és hazafele leszálltunk a troliról (végállomás), és Vivi kért inni. A troli sofőrje meg egyszercsak odajött, elkezdett dumálgatni Nikihez, majd boldogan mondta, hogy végre egy baba, aki mosolyog :D Erre Niki még dumálni is elkezdett neki :D Aztán meg Vivitől megkérdezte, hogy van-e kedve trolit vezetni. Naná, hogy volt Úgyhogy beültette a fickó a vezetőülésbe, ott kormányzott :D Annyira édes volt, a fickó meg is kérdezte, hogy lefényépezheti-e, mert nagyon aranyos :D
lamme
 
 


Babett: Köszi a részletes infókat, tuti fogok majd kérdezgetni!! :lol: Én már egy hete adom Barnusnak a vizet, ma már egész ügyesen ivott és már nem vág olyan rémült képet, hogy mi ez a vacak? :wink:

Lamme: Néztem a majális programját, tök jó dolgok voltak benne. Jövőre már nekünk is érdekes lehet a ninóautó :lol: :lol:

Panndi: Zsófi nem semmi, hogy agy ácsorog meg pakol. Mindig elcsodálkozom rajta.

KépKép
kutyfül
 
 


Jaj, de édesek a Duracell-lányok!!! :D Zsófika hátulról a nyomtatónál - meg kell zabálni!

Lamme, örülök, ogy ilyen jól telt a vasárnapotok, és hogy a lányok ilyen tüneményesek voltak. No de ilyen remek anyukának ilyen remek gyerekei vannak, ez természetes, nem? :wink:

Babett, azt hiszem, az együttalvás lehet a baj. Nálunk sem megy, Eszti minden szir-szarra felébred - pl. reccsen alattam az ágy. :( Bárhová megyünk, külön szoba kell. Így aztán nem is megyünk nagyon sehová... Gáz, de ez van! Abban reménykedem, hogy később, amikor már nagyobb lesz, el tudjuk neki magyarázni mi van. De az még odébb van. Meg az új környezet is kizökkentheti őket.

Vízivás nálunk sem megy, azért erőltetem...

Kutyfül, a foghoz gratulálunk. Akkor nemsokára jön a 2. is.

Mi még nem fogzunk. Én már valszeg nem is nagyon fogok... :lol:

Kép
waterlilly
 
 


Én is hoztam egy hétvégi képet: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Barna nagyon édi ezen a képen... Lilla mostanában a háromkerekű bicajon nyomja, ugyanígy néz ki, nem ér le a lába, de annyira tetszik neki, hogy csoda. Odamegy, kiabál, hogy tegyem fel, aztán nagy büszkén kormányoz, persze rossz irányba, de már fogni nem kell, mert nem esik le, olyan ügyes. :D

Lamme, Vivi bizti nagyon büszke volt magára, hogy trolit vezetett... örülünk, hogy jól éreztétek magatokat. Szerintem nagyon kellenek az ilyen kiruccanások.

Panndi! Lilla is akkorákat vágodott eddig, hogy én többször azt hittem, na most biztos orvos... ja és mivel nem tud felkelni persze ordít is. Most 1-2 napja elég biztosan áll, de nem hogy megörülne neki, újabb célokat keres - most már 1 méterre levő dolgokra is próbál átkapaszkodni - szóval jönnek megint az esések, mert ezeket persze nem éri el...

Együttalvás, nekünk nem megy, mert én féltem Lillát, hogy összenyomjuk... néha álmodtam azt, hogy lecsúszott a takaró alá és felkelve kerestem, pedig ugye nem is aludt köztünk... Erre szokta a férjem mondani, hogy inkább az alvásra koncentrálnék. :D

Az álomról jut eszembe. Bár én egyáltalán nem hiszek ebben, három hete azt álmodtam, hogy a szomszédéknak gyereke született. Amikor a férjemnek elmeséltem, azt mondta, hogy szerinte nekik soha nem lesz gyerekük. Erre tegnap hívott a lány, hogy meséljem már el, hogy a védőnőnél, hogyan működik a terhestanácsadás. :lol: Most már csak magunknak kellene megálmodni egy kisbabát, annyira jó lenne... :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


lamme: hát nem mondom, élménygazdag hétvégétek volt! egy gyereknek ezek fantasztikus dolgok! de ahogy írtad, még akár nekünk is :lol:

kutyfül: Barnusnak már van motorja??? vagy ez egy másik gyerkőcé?? mi még nagyon messze vagyunk ilyen dolgoktól. Leragadtunk a fordulásnál... :?
Szoptatás mellé minek adsz vizet? vagy csak gyakoroljátok? és miből adod?

ildi: mi sem ágyban alszunk ám együtt vidéken, hanem csak egy szobában. De úgy tűnik ez is gond lehet. Utazóágyban alszik Boti. Régen ez sosem volt gond, max többször kelt enni, de mindig visszaaludt. Most viszont nem alszik vissza nagyobb időre, pedig álmos lenne. Remélem előbb-utóbb megszokja majd, mert nincs mindenütt külön szoba, pl anyukámnál is egy szobát kapunk hárman. Csak sajnos elment a kedvem az utazgatástól így, hogy nem alszunk éjjel. Nagyon fárasztó....nem beszélve arról, milyen türelmetlen vagyok másnap.

Képzeljétek, itt Diósdon most nyílt egy Szülők háza hely, ahol lesz Minimuzsika, ahova fél éves kortól lehet menni. Talán ma meg is nézzük, ha épp nem lesz alvásidő.
Vendég
 


Ildi: Elég boszorkáníosan hangzik az álmod:)

Babett: Nem Barnusé a motor, hanem egy kislányé, csak ráültettük és nagyon élvezte. Olyan peckesen ült rajta :lol: A vizet azért kezdtem el, hogy mire bejön a meleg megbarátkozzon vele. Akkor azért majd kell inni, meg úgyis jön a hozzátápi is. Most pohárral próbálkozunk. Már egész ügyes.

Kibújt Barnának a második fogának a teteje is. Éjjel felsírt, de olyan panaszosan, aztán megnyugtattuk és visszaaludt. Ilyen még sosem volt. Most reggel meg ott volt a kis foga. Lehet, hogy amiatt sírt fel.

KépKép
kutyfül
 
 


Az a Minimuzsika jól hangzik, mi ma nem mentünk úszni az eső miatt, nem volt kedvem szenvedni-ázni-vezetni :( , meg Lilla be is aludt. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hűű, mióta Zsófi megszületett, produkálok éjjel fura dolgokat... Volt, hogy Zoli lábát húztam magam felé és meg akartam szoptatni, arra ébredt, hogy rángatom a lábát :lol: Aztán rendszeresen nem engedem elfordulni éjjel, húzom vissza, mert azt hiszem, Zsófi az, és le fog esni :lol: Jó lehet velem aludni :D
Vendég
 


Panndi ez megnyugtat, hogy nem csak én csinálok ilyeneket. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Áááá, szerintem ez a terhesség-szülés utóhatása :lol: Olyan is volt még az elején, hogy éjjel felriadtam, hogy Zsófit elfelejtettem megetetni, berohantam hozzá, ő békésen szuszogott, elkezdtem kivenni, hogy szegény már mióta nem evett, aztán közben eszembe jutott, hogy egy órája etettem meg :lol:
Vendég
 


panndi: hát tudd meg, nem vagy egyedül! :lol: én rendszeresen nem tudom éjjel (fél)álmomban, hogy még szoptatok, vagy már újra a helyemen vagyok. Csomószor hiszem azt, hogy elaludtam szoptatás közben, és csúszik ki a kezemből Boti. És én is Apa fejét birizgálom abban a hitben, hogy az Boti...szóval sosem tudom mi van.... :shock: és ez megy szinte minden éjjel.... :?
Vendég
 


:lol: :lol: :lol:
Élmény lehet velünk az élet :lol:
Vendég
 


Panndi, Babett: Én dettó ezt csinálom éjjel :? Bár apát nem zaklatom, de sokszor riadok fel arra, hogy azt hiszem elaludtam szoptatás közben és elejtettem Barnabást. Közben meg már régen az ágyamban vagyok :lol:

Na voltunk doktornéninél. Barnus 8050 gramm. Azt mondta a dokinéni, hogy kevesett hízott (2 hét alatt 200 gramm) és felírt tápszert, hogy este szopi után adjam neki. De én nem akarom :? :oops: Már úgyis el akartam kezdeni a hozzátápit. A gyerek meg láthatólag nem éhes, jól van, kiegyensúlyozott. Sokszor nem is eszi ki üresre a cicit.

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: már bocs, de szerintem a dokitól kicsit hülye! hogy lenne már kevés a 200 g 2 hét alatt?? miután megduplázódik a születési súly, lelassul a hízás, és bőven elég a heti 100 gram. És egy 5 hónapos gyereknek miért ne lenne elég a 8 kg??? sőt!!! szerintem igenis jól fejlett gyerek! Én tutira nem adnék neki semmi tápszert!de Te tudod....
Amúgy nekünk most volt olyan 10 nap, hogy nulla volt a hízás, utána héten meg 200 g. Szóval ne agódj a súlya miatt!
Vendég
 


(jav.: aggódj)
Vendég
 


Kutyfül!
Egyetértek Babettel, szerintem Barni igenis jó súlyban van...(Lilla most lesz csak 9 kg)
Amíg jókedvű, mosolyog és elégedett én bizti nem adnék tápit neki, pláne nem két héttel a hozzátápi előtt. Azzal úgyis növekszik a kajcsi mennyiség. :D Lilla most kb. egy hónap alatt hízik 150-200 gr, ez a doki néni szerint teljesen ok. A súlyduplázás meg bőven elég fejlettségmérő hat hónaposan szerintem... (csak csendben jegyzem meg Lilla csak kb. 6,5 hónapra duplázott, mégis evős-hurkás baba)... nem akartam belekotyogni, csak nem értem a dokit, hogy egy sikeresen szoptató anyát jól fejlődő babával miért b...ogat. :D

Lillának megvan a 3. foga... :lol: véletlen vettem észre birkózás közben, ugyanis nem erre a fogra számítottunk (bal felső 2. :shock: ) Van valakinek tapasztalata szabályostól eltérő fogzási sorrendről? Ha igen, megköszönném.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom a fura mamákhoz :D Nekem is sokszor van, hogy azt hiszem Niki még mellettem fekszik, közben meg már régen a helyén alszik :D Egyszer meg olyan volt, amikor még itt aludt a mi szobánkban, hogy felriadtam, hogy riaszt a bébiőr. Felugrottam lekapcsolni, és már eközben éreztem, hogy valami nem stimmel, aztán nem tudtam lekapcsolni, mert le volt kapcsolva, majd néztem a kiságyra, gyerek nincs ott, néztem a mi ágyunkra, hát ott feküdt Niki :D Szegény békésen szuszókált mellettem, talán még cicizett is nyugisan, én meg ugrottam egyet, álmodtam azt a hülye riasztást :D De inkább álmodjam, minthogy éles legyen....

Kutyfül: Mi is ma voltunk méretni a lányokat, mivel Vivi 2,5 éves (pont ma) , Niki meg ugye 3 nap múlva 6 hós. Niki 64,5 cm és 7050 g. Most 2,5-3 hét alatt csak 200 g-ot és 1 cm-t nőtt, de mondta a védőnő, hogy teljesen okés, megdícsérte a hurkás combjait :D , meg ugye 4,5-5 hósan már megduplázta a születési súlyát is, úgyhogy rendben van Gömbike :D Én a helyedben tuti, hogy nem nyúlnék a tápszerhez. 8 kg 5 hónaposan tökéletes!!! Főleg, hogy kiegyensúlyozott, mosolygós baba!! Mennyivel született? Szóval kb. hogy áll a szül. súly duplázással? Nekünk a védőnő nem tartotta kevésnek ezt a 200 g-ot (én igen), sőt, miután megnézte, hogy mennyivel született, és hogy annak a dupláját mikor értük el, mondta, hogy tök jó, bőven túlszárnyalta a "követelményt", úgyhogy csak így tovább.

Gratula az újabb fogacskákhoz minden babónak :D Vivinek megvan már mind a 20 tejfoga, Nikinek pedig még üres a szája ilyen téren :D
lamme
 
 


Kutyfül: dokinénidnek hagy gratuláljak! :evil: Mennyi jutalékot kap a tápszergyártótól??? 200 gr 2 hét alatt tökéletes hízás. De ha szerinte kevés, akkor miért nem azt mondja, hogyanyuka, szoptasson gyakrabban? Vagy anyuka, kezdje el a hozzátápit? Nem, tápszer!!! Merazolyanjó! Agyamat eldobom!!! :evil: A 8kg szerintem szép teljesítmény ebben a korban. Barnika meg gyönyörű a képen.

Nem vagyok tápszerellenes, mert ha kell, akkor kell, de feleslegesen megtömni vele a gyereket minek???

Lányok, jókat rötyögtem rajtatok. Nekem nem voltak ilyen furcsaságaim. Mondjuk csak 2 hónapig szoptattam éjjel, és az első 3 hét után már csak 1x/éjjel. Meg én sosem aludtam együtt Esztivel. ( Félre ne értsetek, ez itt most nem hencegés, pont ellenkezőleg, egy kissé elszúrtam az elejét, most már nem így csinálnám, de evvan...)

Andi, jó a vonalzód!

Kép
waterlilly
 
 


lamme: Niki jó súlyban van :lol:

Amúgy a 8 kg szerintem is tök jó, Zsófi hét hónaposan volt annyi, jó, persze, ő lány, de akkoris. Na meg más-más ütemben híznak a babák, én is inkább hozzátáplálnék amúgy. Bár Zsófi kapja a Sinlacot ugyebár, viszont nem is bukik azóta, a tejreggelimtől meg bukott :?
Vendég
 


Jaaa, és Anett, köszi :)

Mi ma együtt ébredtünk, két napja borzasztó anyás, hajnali háromkor felsírt, bementem, de csak azért kellettem, hogy megsimogassam, megnyugtassam, aludt tovább. Négykor megint felsírt, akkor már magunk közé vettem, és így aludtunk hatig :D Ha leteszem játszani, mászik hozzám, vissza az ölembe :shock: Vagyis tegnap egész délelőtt ez volt, délutánra tért magához picit. Most itt ül mellettem, jétszik a jobb kezével, markolász a bal kezével :lol:
Vendég
 


Lilly! Megnyugtatásul Lilla nálunk is külön alszik... :D

Kutyfül! Úgy látom a többi lány is egyetért, fenébe a hülye védőnővel... :evil: több szopi + hozzátápi szerintem elég lesz. :D

Lamme! Gratulálunk a félévfordulós lányoknak! :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


PANNDI: nem a 8. hónap körül kezdődik az, amikor nagyon anyásak lesznek? mintha egyszer vhol ezt olvastam volna, szóval elvileg normális... :lol:

Voltunk Minimuzsikán tegnap, de kicsit kicsinek éreztem magunkat oda. Inkább 1,5-2 évesek voltak. Ez nem afféle ringatószerű foglalkozás, hanem inkább egy nagy mese köré szőtt táncolás, tornászás, éneklés. Szóval szerintem nem egy ölben ülő gyereknek való....pedig jó lenne. Lehet, azért eljárunk majd, mert az szimpi, hogy itt van Diósdon. Persze kicsit Botinak hosszúra sikerült, így sírás lett a vége, és eljöttünk... :?
Vendég
 


Na köszi lányok, hogy megnyugtattatok, hogy nem vagyok galád anya, ha nem adom oda Barnusnak a tápszert. Egyénként mielőtt bejött a dikonéni mondtam a védőnőnek, hogy két hét múlva elkezdeném a hozzátápit. Erre mondta, hogy szerinte még várjak egy picit. Erre a dokinéni meg felírta a tápszert :? Így legyen okos az ember. De mindegy, azt csinálom, amit én jónak látok, szóval nincs tápszer. :wink:

Lamme: 4 kg-val született Barnus, szóval a duplázás már megvan.

Lilly: Barnus sem aludt velünk, ő is a saját szobájában alszik.

KépKép
kutyfül
 
 


babett, de, igazad lehet, biztos ezért anyásabb. Csak ő nem az az ölben ülős típus, ezért volt fura :lol:

kutyfül: jó döntés :wink:
Vendég
 


Kutyfül: Hát akkor meg, ha megvan a duplázás is, ÖT hónaposan, akkor mit magyaráz a doki???!!!! Hajrá tovább szopi és majd lassan hozzátápi :wink:

Kicsit keveselltem Niki hosszát, amit a védőnő mért, úgyhogy ma megmértük jó alaposan "kifeszítve", és 66,5 cm :D Kb. erre számítottam, mert már 68-as rucikat hord, sőt elővettünk már neki egy-két 74-es dolgot is. :D
lamme
 
 


Lamme!
Ennyi idősen Lilla is ilyen hosszú volt. :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


találkoztam ma a védőnéninkkel. Mondtam neki, hogy nem adom a gyereknek a tápszert. Mondta, hogy jó, semmi gond. Akkor kezdjem el a gyümölcsöket, aztán a főzelékeket. Úgy látszik nincs mindig egy véleményem a dokinénivel :wink:

Csináltak itt a telepen egy rózsaparkot, és az új babáknak ültettek egy-egy tő rózsát. Barnának is van, egy szép tő sárga rózsája :lol: Ma volt az ünnepség. Kedves dolog :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Ez a rózsás dolog jópofa.... :D én vidéken hallottam, hogy fát ültetnék ugyanígy... azt hiszem talán Ajkán.

Megyek mert Lilla tiszta nyüszi. :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!. Pakolászó Zsófi gondolom nem ad unalomra időt anyukájának. Barnus pedig ismerkedik a komoly járgánnyal. Hamarosan ő fogja hajtani.... :D

Mi jól vagyunk, Gáborom is pakol mindent mindenhova, csak győzzem követni. Esések vannak, szerencsére még semmi komolyabb sérülés nem érte. A cipő és a zoknihuzogatás megy ezerrel. Csak el ne hagyjuk útközben valamelyiket...... :D

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi!
Cipő, meg zokni húzás nálunk is megy, mondjuk anyu mondta, hogy nekem is megvolt ez az idegesítő szokásom, szóval volt kitől örökölnie :oops: , mi még nem hagytunk el semmit, de múltkor a cipőnek nem sok híja volt. :lol:
Lilla is pakolóművész lett, mindent-mindenhol rámol. :shock:
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Elromlott a gepunk, most a ferjem laptopjarol irok, amin nincsenek ekezetek, es a hozzaferesem is limitalt. :(

Eszti rendszeresen lerugja a cipoit seta kozben, egyet mar el is hagytunk... :(

Ma hajokazni voltunk, apa hatan volt kendoben, es nagyon tetszett neki.

Egyebkent eleg hisztis mostansag, kicsit betaknyosodott, meg ugy latom, hogy az inye is nagyon bedurrant. Olyan, mintha alul 4 foga is jonne egyszerre... :shock:

Tucsi, mar hianyoltalak, orulok, hogy jol vagytok!

Mindenkinek tovabbi szep hetveget!

Kép
waterlilly
 
 


Mi is itt. :lol:
Barnusnak alul kint van mind a két foga, és nagyon gyorsan nő, látványos a változás napról-napra.

Tegnap elkezdtük a hozzátápit :? Alma volt a menü. Nagyon ízlik neki, ahogy meglátja a kanalat, már tátja a száját. Nagyon édi!! :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Visszatértünk mi is! Jó volt nagyon a kirándulás, bár egy kicsit fárasztó volt a hosszú út. Szerencsére Zsófi végig aludt, éjszaka utaztunk, hogy aludjon, így nekünk az érkezés után húzós volt.

Zsófi nagyon élvezte a kirándulást. Vannak ott ismerősök hasonló korú gyerekekkel, velük nagyokat játszott. Volt pörgés, egész nap meg sem álltak. Csak én nem bírtam már a végére...nem tudom mi van velem, de annyira kikészültem: fáj a derekam és attól lefelé a gerincem mentén a hátam. De annyira, hogy menni is alig tudok...Nem tudom, holnaptól mi lesz velünk, ha egyedül maradok Zsófival...Remélem hamarosan jobb lesz.

Kutyfül: Szerintem is jól teszed, ha már nem adsz tápszert BARNUSNAK. 5 hónaposan 8 kg, az több, mint jó! Zsófi lassan 14 hónaposan nincs még 9 kg...

Lilly: Köszi szépen a képeket a lakásról! Nekem nagyon tetszik! :) Tudsz küldeni egy elérhetőséget, hogy kit kell keresni? Szerintem a héten felvennénk vele a kapcsolatot. Előre is köszi!

Cipő-zokni húzás nálunk is megy. Mindig a lehető legjobb helyeken dobja ki a babakocsiból a cipőjét: zebrán, mozgólépcsőn...Azon csodálkozom, hogy még nem hagytunk el egyet sem. Bár, már többször közel álltunk hozzá.

Ha lesz egy kis időm, hozok majd képeket is. További kellemes hétvégét!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám, csak Villányban töltöttük a hétvégét, jó volt nagyon :)
Amúgy meg nincs időm ideülni, Zsófi állandó mozgásban van, és ezáltal engem is abban tart :lol: Szegénykémen mindig van valami sérülés, egy hete a szája volt felrepedve, előtte púp nőtt a fejére, aztán tele van karcolásokkal, most meg bekékült az arca egy tegnapi eséstől :oops: Pedig komolyan mondom, alig mozdulok el mellőle, de pl ezt a kékséget is úgy szerezte, hogy négykézláb állt, és valahogy megcsúszott a keze, és nekiesett fejjel a legalsó konyhapolcnak. Hát ki gondolta, hogy így is lehet sérülést szerezni? :? Viszont mióta ennyire pörög, nagyokat alszik, napok óta hétkor kel :lol:

Jó, hogy írtátok a cipőt: Ti mikor vettetek először cipőt a babáknak? Zsófi ugye feláll, és kapaszkodva jár is, és ma pl a templomban zokniban császkált, rém vagány volt :lol: Kell már neki? Vagy úgyis itt a nyár, legyen mezítláb amennyit csak lehet? Ti hogy csináltátok?

Meg mit is akartam még... ja igen, amelyik baba nem a cicin alszik el, hogy altatjátok? Zsófi egyre kevesebb érdeklődést mutat az esti szopi iránt, és fogalmam sincs, hogy fog magától elaludni, mivel most az van, hogy cicit kiköpi, én meg sétálgatok vele, na de ez nem jó így, vagy nem tudom: jó így? Olyan csak a mesében van, hogy "Jó éjt Zsófi, aludj jól!", és ő már alszik is? :lol:

Na húzok tanulni, vasárnap vizsga, éljenéljenjajjdejóóó :D
Vendég
 


Lilly! Vagyok, vagyogatok, bár néha nagyon sok dolgot kell intéznem, de be-benézek ide, hozzátok is.
A náthához hasonlatos szörtyögés nálunk is volt mindegyik fiúnál a fogzás ideje alatt. Az intenzitása változó volt, de összességében sokáig tartott.
Az elveszett cipellőt sajnálom. Nekem rémálmom, hogy egyszer egy cipővel kell hazajönnünk.....

Panndi! Ez az elalvás egy igen kemény dió. Igazából a babáknak meg kellene tanulniuk egyedül elaludni, ami persze nem megy csettintésre. Simogatás, kiságyba berakás és a szobából ki - szól az utasítás, majd x idő elteltével ismét bemenni és a síró babát megvígasztalni, majd megin x+n idő múlva újból bemenni, megvígasztalni. Nálunk Petikém 10 nap alatt megtanult egymaga elaludni ringatás és minden más nélkül. De néha azt hittem, hogy megszakad a szívem, annyira sírt.
Esések sajnos mindig vannak és még lesznek is. Ami a cipőt illeti, lassan ideje beszerezni egyet, ha már Zsófi sokat álldogál és ezt nem csak odahaza teszi.

Bea! Még nem reagáltam a rózsákra. Sztem is nagyon kedves dolog! És a tápszert teljesen felesleges lenne adni Barnusnak. Gyönyörűen fejlődik ő is, bőven elég az anyatej és a hozzátáplálás még csak most következik. A védőnőtök lehet, hogy jobban rálát erre a dologra, mint az orvosotok. A mi gyermekorvosunk is inkább a védőnőhöz irányítja az anyukákat, de én tudom, hogy korábban néhány dologban igencsak különbözött a véleményük.

És ha pakolás, akkor egy kép Gáboromról, aki pillanatok alatt bemászott a fiókba :roll: : Kép

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Eperke: Most ugye Erdélyben voltatok kirándulni? Milyen ügyes Zsófi, hogy ilyen jól bírta az utazást! Remélem Te hamar jobban leszel. Hát igen, egy örökmozgó mellett már nem olyan könnyű a terhesség.

Panndi: Nálunk 10 alkalomból kb. 7-szer Barna is a cicin alszik el este, de a maradékban nem. Olyankor beteszem az ágyába, jóéjt puszi, és otthagyom. Kb. 5 perceb belül már aludni szokott. Szóval van ilyen :wink:

Lilly: most hogy írtátok ezt a fog-taknyosság dolgot, lehet hogy van összefüggés? Barnusnak mióta kijöttek alul a fogai olyan fátyolos lett a hangja, mintha meg lenne fázva, de más tünet nincs. Lehet a foga miatt van?

Tücsi: Gábor nagyon édes ahogy pakol. És milyen szemfüles, hogy beült a fiókba, így tényleg könnyebb pakolni :wink: Voltam a biopiacon, nagyon szuper dolgok vannak!

Barnabás 3-4 napja elkezdett dumálni. Egyfolytában nyomja: blaladadabeebllee :lol: :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Eperke!
Jobbulást Neked, remélem rendbe jön a hátad hamar.

Panndi!
Lillunak már van cipője, karácsonyra kapta. :D Először csak dísz volt az öltözékhez, most már kell, mert csomószor kiszáll a kocsiból utcán, gyermekmegőrzőben is.
Most tervezek majd itthonra egy szandállt neki, mert nálunk nagyon hideg a kő... egyelőre zokniban nyomja. (néha kettőben)
Amúgy milyen templomba jártok?
Nálunk a cicin elalvás a divat, 10-ből 10x, a hogyan tovább engem is érdekelne, bár Lilla nem látszik lemondani a szopiról. :roll:

Kutyfül!
Barna nagyon ügyes.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


tucsi: ezt a Ferber-féle módszert ismerem, de én így nem szeretném rászoktatni az egyedül alvásra :? Pszichológai tanulmányaimból ismerem, és én nem értek vele egyet :oops:

Ildi: nálunk is kő van, hideg, Zsófi is zoknizik :lol: Szerintem cipőt majd csak ősszel kap, most egy szandál is elég lesz neki talán :)
Vendég
 


Ildi, Panndi: Napközben hogy alszanak el a lányok?

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül!
Lilla egy hónappal ezelőttig napi 20 perccel kihúzta a dolgot, azt is össze-vissza. Most egy hónapja reggel hat körül kel, 8-9 felé alszik fél órát és ebéd után kb. kettőt. Csak reménykedem, hogy így marad. :D Amúgy amióta kevesebb szopi van lett egy kis napirendünk is... A nagy kérdés az, ha kiesik a déli szopi akkor mi lesz, mert Lilla csak cicicn alszik el. :oops: Tartok tőle, hogy akkor oda ennek a kétórás alvásnak. :shock:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nappal elalszik, bár mi sokat sétálunk, így sokszor babakocsiban alszik el, vagy rajtam :oops: Nem cicin, csak a hasamon. Mostanában én is alszom napközben :lol: Zsófi is most már sokat alszik nappal szerencsére :D
Vendég
 


Kicsit sok lett az alszik :lol:
Vendég
 


sziasztok!

Az esti alvásra én is kíváncsi leszek, ha majd nem lesz szoptatás...bár régebben, amikor cumisüvegből kapott kiegészítést, sokszor nem aludt be az evéskor, és akkor is pár perc sétálgatás után letettem az ágyba, és ott hagytam. Ha nem maradt éhes, szinte sosem volt sírás, hanem elaludt magától.
Most mióta nincs kiegészítés este (kb 3 hete), azóta 10ből 10x elalszik a szoptatás végére, és kicsi büfizetét után teszem le. De ez a kérdés nálunk azért még odébb van, még kb fél évig lesz esti szoptatás, ha minden jól alakul.

Napközben én délelőtt teszem le a kiságyba, ekkor kb 2-10 perc kell ahhoz, hogy simogatással, susogással elaludjon, ja és cumival. Ilyenkor kb 40-50 percet alszik. Azután még 2x alszik napközben, de ez már babakocsiban történik. Ez lehet 20-120 perc is, attól függ, felébreszti-e vhol vmi. Ha nem alszik a babakocsiban, akkor utána a szoptatásokba alszik be, ilyenkor néha én is alszom vele egyet. Szerintem nem igaz az, hogy ha szoptatáskor bealszik egy gyerek, akkor már csak úgy tud elaludni. Nálunk van ilyen is, olyan is...Persze a kézben ringatás lenne mindig a leggyorsabb, csak azt nagyon végső esetben vetem be, nehogy rászokjon, mert már alig bírnám el, már majdnem 8 kgsok vagyunk mi is!

na üdv, bocs ha hosszú lett...
Vendég
 


Hát ez az, ruhában Zsófi simán van 9 kiló, az azért sok ám... :lol: Cumija nincs, ha nagyon fáradt, akkor ujjszopással alszik el. Tegnap pl ez volt este, cici ki, ujj be, nyitott szemmel letettem az ágyába, és elaludt :wink:
Vendég
 


hát vmi kell minden gyereknek cici helyett...ki így, ki úgy...ez ellen nincs mit tenni. Én mondjuk szigorúan csak alváskor adom oda a cumit, meg babakocsiban (de az is alvásról szól egyenlőre)...
Vendég
 


Én meg inkább ujjszopás párti vagyok, engem nem is zavar, hogy szopja, majd kinövi :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: