Új privát üzeneted érkezett!

igen lorcsi, így van, bocs de a gyerek a kezemben van...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Ne haragudjatok meg, de nekem már nem tetszik ez a szopihoz hozzáállás.
Az egy dolog, ha valaki nem tud szoptatni, vagy a gyerek nem óhajt szopizni. Ezzel nem is lehet mit tenni, gusztustalan, ha valaki ezért "beszól". De ami itt megy, az már kicsit durva. Már lassan ott tartunk, hogy akinek van teje és tud szoptatni, az se tegye, mert úgyis beteg lesz a gyerek, ha szoptat ha nem. Hát őszintén ha nincs is rá semmi bizonyíték vagy bármi, hogy melyik baba egészségesebb, akkor is a legegyszerűbb és tuti, hogy a legjobb a babának. Már csak a lelkének is. Ne sértődjenek meg azok akiknek nincsen teje, hisz' nekik is egészséges és ép babájuk lesz/van, de ne akarjátok már mindenáron bebizonyítani azt, hogy a nem szopis baba is lehet beteg, illetve hogy a tápszeres baba is lehet makkegészséges. Aki tud az szoptasson, aki nem az ne, de lépjünk már túl ezen a témán. Nekem már nagyon tele a bögyöm ezzel. Már lassan én érzem szarul magam, hogy mit képzelek magamról, hogy szoptatok. Szerintem ez nem túl okés így.
Előre bocsánat attól, aki még sosem szoptatott, de én a mai napig ha nézem Bendét evés közben, majd elolvadok. Csak gondoljátok végig milyen jó nézni valakit, ha jól esik neki az amit eszik, és ezt toldjátok meg azzal, hogy mindezt a saját testemből adom neki. Tényleg bocsánat, ha rosszul esik valakinek, nem szándékoztam senkit sem megbántani, csak már tényleg lassan antiszopi topik lesz ebből. Ha most ezért mennem kell innen, akkor megyek, de mostmár kijött belőlem.

Lorcsi :) Köszi a dícséretet! Ajsáról nem teszel új képet? Valamit hallottam az oltásról, de semmi pontosat nem tudok.

Ja én Bende is egyfolytában felül, ha fogja az ujjamat, felhúzza magát. Baromira élvezi, én féltem a gerincét...

ÉS NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK!

Kép
Kép
sleepin

A fene! Viki én nem akartam rosszat, komolyan és egyébként meg osztom a véleményedet. :roll: barangoltam a lapok között és megakadt a szemem ezen a válasz levélen,inkább az augusztusi lányok "beszólása" miatt.
Szerintem itt egyikünknek sem jutna eszébe "beszólni", hogy bezzeg ez vagy az meddig szoptat!!!! :shock: Lehet,hogy most előtérbe került egy kissé a hozzátáplálás és ezért gondoltad?!
Egyébként meg az egészséges vagy nem...a múltkor említettem egy cikket egy doki tollából, aki azt írta,hogy az első 6 hétben van immunerősítő hatása, utána max az enyhe lefolyású víírusoktól véd. Persze beszélgettem a környezetemben többekkel és előfordult minden verzió. Az anyatejes kisfiú, aki 12 hónapig szopikált, lépten nyomon beteg, a másik kisfiú aki tápos az meg szinte sosem beteg. De nyilván ez sem bizonyíték. Ugyanez a vita megy a cumiról. Pl a Vini cumizott mégis szépek a fogai és nem szorul fogszabályozásra, a szomszéd kisfiú meg nem látott cumit, neki nagyon rosszak a fogai. Azt meg már bizonyították,hogy a szoptatott babáknak pont olyan mennyiségű és minőségű tejcsi termelődik amire épen az adott életkorban szüksége van, ezt semmilyen táppal meg még mit tudom én mivel nem lehet követni bárhogyan is igyekezne az ember. A legfontosabbról pedig a kötődés , a harmónia, a lelki béke..stb ne is beszéljünk,hogy ilyenkor a legjobb. Láttam ,hogy pl. lafi sem ruciban etette a picit, hanem volt bőr-kontakt is...

Na, 100 szónak is 1 a vége nem akartam itt forradalmat csinálni (ha nekem címezted) :oops: :cry:

Konkri írta,hogy másmilyenek a mellei. Én Vince szoptatása után vettem észre,mintha eltűnt volna belőle az "anyag" :roll: A mostani terhességnél is vártam,hogy majd milyen klassz nagy melleim lesznek, meg az állaga is más lesz, de most nem volt ilyen érzésem. Amikor vettem a terhes cuccaimat a pasi szólt, hogy szopis melltartót csak az utsó hónap vége felé vegyek, mert akkor nő meg 1 méretet. Na, erről lemaradtam. :?
Vendég

Sleepin, erről szó sem volt, ne haragudj, de most nagyon félreértettél mindent...Ha olvastad az előző hsz-em egyikét, Konkrinak írtam, hogy tök jó, hgy van teje és ha nem táplál hozzá, sem gond, sőt egyáltalán nem is kellene, mert van teje és ennek örülni kell.
Az hogy akik esetleg nem szoptattak vagy nem szoptatnak már és egymást vigasztalják, ne legyen már bűn...

És nekem , a lelkemnek az ilyen és ehhez hasonló cikkek jól esnek, mert akkor megnyugszom, hogy nem én vagyok egyedül....

Tudod, Viki, 1 hónapig tartó depim volt, ma sem hevertem ki, kicsit hosszú, de szülés utáni depi, lelkifröccsre is jártam, meg ebben a nemszoptatás is benne volt.
Szerinted ha ellene lennék a szoptatásnak akkor így megviselne?

Sleepin, neked pl. gőzöd sincs én min mentem keresztül, és ne is legyen gőzöd sem...

Én mindig azt mondom, szoptatni fontos, sőőőt én magam NETEN RENDELT/KAPOTT IDEGEN tejet adtam a gyerekemnek, szerinted tejellenes vagyok?Nem.EGyáltalán nem. És itt senki sem az, csak nyugtatjuk egymást.Ennyi.
Vendég

Na, a másik! Miért kellene ezért menned? Azért vagyunk itt ahányan vagyunk,hogy megosszuk egymással a véleményünket, nem?
Vendég

[quote="sleepin"]S írta:sleepinziasztok!

Csak gondoljátok végig milyen jó nézni valakit, ha jól esik neki az amit eszik, és ezt toldjátok meg azzal, hogy mindezt a saját testemből adom neki. Tényleg bocsánat, ha rosszul esik valakinek, nem szándékoztam senkit sem megbántani, csak már tényleg lassan antiszopi topik lesz ebből. Ha most ezért mennem kell innen, akkor megyek, de mostmár kijött belőlem.

ÉS NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK!

Én ezt magamra veszem...Most elvastam megint, hogy jól értettem-e amit írtál.
Nos, én belegondolni sem tudok, nem tudom milyen, és ezek után még boldog anyák-napja hangulatom is elment, az a cikk pont erről szólt, a lelki dolgokról is a betegség mellett.
De szeretnék legalább belegondolni, de nem tudok, mert nem tudom, milyen, hogyan kell ebbe belegondolni. Ez egy nagyon elhamarkodott és végig nem gondolt hsz volt.
Lehet én vagyok a túl gyenge ebben a kérdésben, de tán érthető....

Én ezennel ezt az egész témát lezártnak tekintem. Ha úgy vesszük, nem is januárban szültem, szóval bár ti mind aranyosak vagytok, de nem tudok többet jönni, mert nem számítottam egy olyan hsz-re, egy olvan valakitől aki ismer, de legalábbis tudja, min mehettem át. Ki akartam regisztrálni, de ha írnék, így egyszerűbb, mint új névvel regisztrálni.

Olvaslak titeket, de csak a heti születésnap megemlékezésről fogok írni.

Viki, te ne menj el, te ide tartozol, én azért (is) megyek, mert nem vagyok idevaló, egy csomó témában máshogy vélekedek, decemberben szültem, szültem, franc császároztak, kellemetlen volt a szülés, a terhesség vége, a szoptatás, a tápozás, minden...tutti az élet....én nem élek rózsaszínben, csak max nem hangoztatom(legalábbis nem mindent).
Vendég

Sleepin,én pl azt írtam,hogy mindenki tegye azt amit ő saját maga jónak lát. Biztos a szoptatás a legjobb dolog a babának és akinek van teje és megteheti és szeretne is az szoptasson.

DE tőlem ne kérdezgesse senki,hogy van -e tejem és szopizik -e,mert : 1.senkinek semmi köze hozzá. 2. nem esik jól, mivel nincs.
3. azt is megértem ha valaki nem akar szoptatni.ha lelki gondot okoz neki ne tegye fogcsikorgatva,mert szerintem az nem jó a babának.

Ha valakinek mint te van teje, szeretne is szoptatni az pedig mindenképpen szoptasson ameddig akar.

Én azzal értek egyet,hogy mindenki azt csináljon amit ő jónak érez.

Részemről én lezártam a dolgot és őszíntén remélem minél tovább tudsz szoptatni.

Kép
ndombi

bocs a gyerek a kezemben,m de most ,uszáj írnom

nem megy innen senki sehova...... :twisted: amikor voltam biopszián 1 hónapon keresztül tartottátok bennem a lelket, mindenki, egytől egyig. nekem már mindenki hiányozna innen. végig vittük a terhes időszakot, buzdítottuk egymást, lelki támaszt adtunk egymásnak...stb
egy remélhetőleg félreértés miatt nem megyünk szét.
szerintem viki azokra gondolhat akik szoptatnának de az első akadály után inkább a könnyebb? megoldást választják...
gondolom én :roll:
Vendég

Na, olvasom a hsz-kat. Ndombinak is igaza van szerintem.
Sajna nekem 2x kellett végig élnem a szopis kudarcot, igaz Vinikét 4,5 hónapig sikerült. De után nekem is nagyon fájt,hogy nem megy tovább és baromira nagy lelki teher, meg önmarcangolás és depi.
Bizony minden lesajnálás vagy ledorongolás qrva sz@rul esett, mert hiába bizonygattam,hogy a szoptatási ambulancia is már elküldött, mert azt hitte,hogy hisztizem. Szóval.... :roll:
Vendég

Csajok, nincs ennek értelme. Igaza van Blonak, együtt vártuk a babákat, és nem számít, ha valaki előbb szült, attól még ide tartotik. És ha szoptatunk, ha nem, akkor is egy csapat vagyunk, hiszen nem ez hozott össze minket, hanem a várandósságunk. Mindenkire szükségünk van, és rossz lenne, ha valaki nem írna.

Más. Rájöttem, miért üvölt a kicsi 2 napja minden éjjel. Szerintem hasizomláza van a sok haspréstól. :lol: :lol: Állandóan fel akar ülni. Ma ettünk almát. Azt hiszem, elkezdem neki adogatni a gyümiket, csak kóstolgatás szinten, mert nekem is apadozik a tejcsim, jó lenne, ha addigra mire nem lesz elég, megszokna egy-két új ízt. Mindíg szopi után adom, gondolom, ettől nem csökken a tej mennyisége, és csak 4-5 kanállal maximum.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75

"szerintem viki azokra gondolhat akik szoptatnának de az első akadály után inkább a könnyebb? megoldást választják...
gondolom én"
:roll:[/quote]

Szerintem viki arra gondolt,hogy már lassan azt bizonygatjuk,hogy szoptatni már lassan ciki. :lol:

De remélem ezt ő sem gondolja komolyan. Ne essünk át a ló túloldalára.

És ha valaki az első akadály után feladja, az is az ő dolga.

Véleményem szerint mindenki törődjön a saját dolgával.

Kép
ndombi

Sziasztok,
Elosszor is boldog anyaknapjat!!!

nem akarok beleszolni, de Lafeadi mar segitett nekem hozzatapi ugyben...
En 3honapja lesz hogy csaszival szultem, rendes szulesnek indul de nem tagultam, a mai napig nem tudom feldolgozni hogy nem normal modon szultem,a tejem is gyér volt! Hulyet kapok amikor azzal inditank hogy SZOPTATSZ? :evil: Mi koze hozza, kerdem en...
Ez a szoptatas dolog kb olyan mint egy iskolaban a gyerekek kozott ha nem pl mexx-es bugyi van rajtam akkor sz@r vagyok!!
Igen faj hogy nem tudom igy taplalni a fiamat, de ezt adta a gep, nem tudom megeroszakolni magam...
Akinek van teje annak oruljon, akinek nincs az is ugyan olyan boldog legyen a babusaval, a mai tapok teljesen jok, es minden elismeresem amit Lafead csinal!!!!

Tovabbi nagyon szep napokat a babusotokkal!

Kép

Kép
cirkuszka

Hu de regen irtam csajok
Most nemtudok viszaolvasni,szuleimnel vagyunk,segitkezun.Adam nagyon nol.Majd teszek kepeket.Boldog anyaknapjat minden anyukanak

Kép

Kép
marcsitita

Én megértem Lafit, és Blot is, hogy mi az amiről beszélnek. Hogy fáj a lelkének még mindig és kitudja, hogy meddig fog, és ha ezen bármi segít, akkor hajrá! Sajnos a szülés után sok minden másként érinti az embert, pedig pont ekkor nem kéne.
Senki nem tudja a családban, mert nem mertem beszélni erről, de én sajnos sokáig nem éreztem azt, hogy szeretném a gyerekem... igen, szarul hangzik, és önző, felkészületlen anyának tűnhetek, de sajnos hetekig küzdöttem azért, mert nem éreztem magamban szeretetet a saját gyermekem iránt... szégyeltem magam... közben özönlöttek a rokonok, leginkább azok, akikre nem voltam kíváncsi. sajnos igazán nem készültem fel arra, hogy mi vár rám szülés után (csak a szülésig terjedtek a gondolataim), azt hittem, hogy egy baba eszik, alszik, kakil, de a sok "apróságra" nem voltam felkészülve és ehhez jött még egy ismeretlen érzés. és ezzel nem tudtam mit kezdeni. a sok ismeretlen gond mellett, a nem várt rokonok, a fáradság mellett még küzdenem kellett azért, hogy érezzem a szeretetet a gyermekem iránt, de még a férjem iránt is. Úgy éreztem, hogy be vagyok zárva, megkötöztek, sőt volt olyan nap is, hogy meg akartam halni, mert azt éreztem, hogy nem tudok megküzdeni a rám szakadt feladattal... iszonyatos lelkifurdalás van bennem ezért az egy hónapért a gyermekemmel szemben, mert ezt soha nem fogom tudni visszadni neki. És bűntudattal olvasom Panda, Bingii... írásait, hogy milyen boldogság nézni, ahogy a babák "kortyolják a tejet"... sajnálom, de én ezt sem érzem, valószínű, hogy az első hónap hatására... Sokat olvastam, vélhetőleg bennem a szeretet a gyerek személyiség alakulásával alakult... de ez nem vígasztal, mert elpocsékoltam az életemből egy hónapot! egy végtelennek tűnő egy hónapot! és egy őrült voltam, mert miután kibújt, nem töltöttem vele minden pillanatot a kórházban sem. Én szeretek szoptatni, mert jó, mert jó összebújni, nézni, hogy milyen ügyes és rutinos, és valóban könnyű megoldás, de nem tartom dicsőségnek. Nem érzem azt, hogy ez a személyem érdeme lenne. És sajnálom, hogy az első hónapban "csak" ezt tudtam adni a gyerekemnek. Félre ne értsetek, tisztában vagyok, hogy ez mennyire fontos, de higyjétek el, ha választani lehet a kettő küzül, akkor én inkább a mellett döntöttem volna, hogy születése pillanatától kezdve imádom. Nem vagyok depis, nem is sírtam mostanság, pedig tehettem volna (jóanyám jóvoltából) de most sírok. Tudom, hogy ezt se fogjátok megérteni sokan, és többetek azt gondolja majd, hogy önző vagyok és nem kellett volna gyereket vállalnom, de sebaj. végre először ezt is leírtam - valahogy, mert talán nem mindent fejeztem ki jól. Bár talán nem rajtam múlt, hogy a szeretet érzékelhetetlen volt bennem a családom iránt, de elviselhetelen érzés tudni azt, hogy volt nap, mikor nem volt bennem bizsergés mikor átöleltem a fiam... Soha nem tudnék neki annyi puszit, ölelést adni, addig nézni, hogy beteljek vele, hogy azt érezzem, hogy elég... (a férjemnek se) de miért nem volt így a kezdet kezdetén??? Tudjátok milyen szar érzés, hogy akartok valakit szeretni, de nem megy? Legszívesebben megállítanám az időt, hogy örökre az én kisbabám maradjon!!! Jó lett volna, ha ebben az időben a saját anyám itt van velem és nem 300 km-re, és hiába is van egy tüneményes anyósom, aki soha egy rossz szóval nem bántott meg, aki szeret, néha még a lányával szemben is - én őt mégis sokszor "ellenségnek" tekintettem. (még ma is, mert gyűlölöm, ha gyerekbe belebeszélik a hasfájást) (meg az örökös aggódás!!!) (én a pozitív gondolkodás híve vagyok!)
A fent leírtak egy jó nagy keszekuszaság lett és tuti, hogy nem fogjátok megérteni... de vessen meg bárki ezért, az akkor sem lesz olyan sz@r, mint amit én érzek magammal szemben. Na mindegy, hiába is részletezném tovább, ez van.
És hiába van anyák napja... még sose vártam ennyire az anyáknapját, mint ma! És nem azért, mert ez a nap rólam szólna, mert ana lettem, hanem azért, mert van egy kisfiam, akit anyaként szerethetek, akiért élhetek! Kép

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja még annyit, hogy és mit csináljon az az ismerősöm, akinek volt teje, szoptatott is, de egy hónap után az orvos tápot írt fel, mert nem hízott a gyerek!!!

És én is úgy gondolom, hogy itt senki sem bírál senkit azért, hogy mivel és hogyan eteti a gyerekét, mert úgy gondolom, hogy ez mindenkinek a magánügye! Max csak elmondja, tanácsolhat, részletezi, véleményezi, de elítélni, bírálni semmikép! És aki januári volt, az nem is tette.

Én például elmondom, hogy úgy érzem, hogy a belőlem fakadó érzéseket tudom leginkább átadni a gyereknek. Részemről a nyugalom a biztonság és kiegyensúlyozottság a lényeg. No para!
Ma délután én bent pakoltam anyósommal indulás előtt, míg a sógornőm kint tolta a gyereket, egyszer csak behozta, mert visított a gyerek... szerinte fájt a hasa... szerintem nem... nekem sose csinált ilyet és érthetetlen volt számomra az egész... 5 perc múlva indultunk is és a gyereknek semmi baja se volt... szép délutánt töltöttünk együtt...
Jó a férjemmel együtt lenni, de sokkal kiegyensúlyozottabb napjaink vannak, ha kettecskén vagyunk Marcussal! Még a munka is jobban megy - talán érzi mindianki, hogy mi a dolga, hol a helye és nincs zavar, hogy ki vigyáz kire... Imádom a hétköznapokat vele kettecskén!
És ha lehetne még vagy 5 (vagy még több) gyereket szeretnék! Mert ebből az érzésből sosem elég!

Kép
Kép
Kép
konkri

A januáriba Blo és Lafi is benne van (itt az augusztusiakra gondoltam)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: nem vagy/voltál egyedül ezzel az érzéssel. nekem is volt ilyen, kb. a gyerkőc 2 hónapos koráig. Ehhez társult,hogy mindig üvöltött, és nemtudtam, hogy bachus ebben mi lehet a szép. Holott már van egy nagyobb kisfiam is, akivel majdnem uezt éltem meg. Csak már elfelejtettem. Szóval én is itt álltam a mindig üvöltő gyerekemmel és hiába babusgattam cirógattam, ringattam még jobban rázendített. Megmondom őszintén,hogy az utsó pillanatban változott a helyzet, mert nekem is voltak rossz gondolataim.
Aszem,hogy ez hormonális dolog ?! Na, erről ennyit...szúúúúúszááááá :D

Ezek után mindenkinek ajánlom,hogy olvassa el Csernus doki könyvét, rólunk , NŐK-ről.
Vendég

na, szerintem már mindenki szunyál...nekem meg majd szétszakad a torkom :twisted:
Vendég

(én nem szunyálok, férjem netezik én meg köhögök, fája torkom , aludnék, de nem hagy)
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Jesszusom,mekkorak ezek a gyerekek,Adam is folyton ulni es felulni szeretne :lol:

Kép

Kép
marcsitita

Viki véleményén vagyok, ez egy antiszopis topic lett.... aki nem érti miről beszélek, az olvasson vissza, de ne egy hetet, legalább 3 hónapot... JÓ OLVASÁST!

Konkri,
Egy gyereket is meg kell szokni, és ez valakinél 1 perc alatt megy, másnak meg sokkal több idő kell. Ettől te nem leszel, nem voltál, és nem vagy rossz anya!!! Nem mindenkinél jön a hú, de imádom érzés... Sőt a többségnél biztos, hogy nem! Tudod ki a rossz anya? Aki lesz*rja a gyerekét, és a vele kapcsolatos dolgokat. Ez nem te vagy! Írtad, hogy csak ezt tudtad adni a gyereknek(szopi). Egy pár napos, hetes babának a szopi jelent mindent. Az evést, megnyugvást, biztonságot, egészséget... MINDENT! Nagy dolgot adtál neki, még akkor is, ha nem így érzed. Nagyon szépen vagytok!!
Vendég

Ez az antiszopis topic dolog szerintem őrület,de sebaj.

Konkri,én csak 2 hétig bőgtem folyamatosan,hogy nekem ez nem kell,de most sincs miatta lelkiismeretfurdalásom. Mindent megtettem,hogy ne így legyen,de úgy éreztem vége az életemnek.
Ez van. A nők 80 %-a így érez.Én akkor is mindenkinek megmondtam,hogy így érzek,nem fogok hazudni.Mindenki furcsán nézett rám,aztán kiderült,hogy a többiek 2 hónapig zokogtak,csak senki nem mondta.
aki egyből anya annak meg király.Szívből irigykedem rájuk,de nem a lelkiismeret fudalás miatt, ugyanis az nincs,mivel mindent megtettem a gyerekemért,hanem azért mert nem csesztek el depresszióval ennyi időt az életükből!!

Aki meg ennyire szomorú az egy hónap maitt az tuti jó anya!

UI: férj dolog majdnem detto :D [/url]

Kép
ndombi

Akiket ezen a héten ünneplünk:

Blo, fia Milu holnap lesz 5 hónapos!!!

És ti 4 hónaőposak lesztek:
Pocok lánya Nóra, 7-én
Vörösbegy és Sleepin fiai, Barnabás és Bendegúz 9-én
Tóthzsu lánya Anna és Marina fia Barnabás 10-én
Konkri fia Marcell 11-én

Sok boldogságot, egészséget és akinek van, rengeteg tejcsit , mert nincs annál egészségesebb a világon, és legyetek nagyon büszkék és boldogok, ha van még tejetek és ne érezze magát senki rosszul, ha már nincs és csak muszájból hozzá kell táplálnia, mégha fáj is a szíve emiatt!
Vendég

Ndombi, én már lassan 5 hónapja bőgök....minden egyes héten előjön....még mindig, sajnos. Ennyire vagyok antiszopis...SZerintem ez nem antiszopi, csak itt végre ki mertük mondani azt, ami máshol tabu. Mennyivel lenne jobb ez a topik, ha én még azt hazudnám, hogy 1. szoptatok 2. csak tápszer és hülye az aki máshogy gondolja.
De ez az én véleményem, úgy látszik, mivel Magyarország nincs felkészülve arra, hogy toleráljon Más emberek, Más gondolkodást, Más flfogást, így marad:
1.hazudsz, emiatt szar
2. igazat mondasz, ezért szar

Aki szar, mindig szar marad...akárhogy is jót akar a gyerekének,az csak szar marad. Ezt elég nehéz nekem feldolgozni, de mindegy.

Amúgy 2 hónapja angolul beszélek a gyerekemhez.
Na remélem, most valaki megdobál, én galád, miért nem magyarul...csak.Mert így látom jónak, persze beszélek hozzá magyarul is, de a dalok, mondókák csak angolul mennek.

Norma, kalappal!
Vendég

[quote="pandácska*"]
írta:
pandácska*Írtad, hogy csak ezt tudtad adni a gyereknek(szopi). Egy pár napos, hetes babának a szopi jelent mindent. Az evést, megnyugvást, biztonságot, egészséget... MINDENT! Nagy dolgot adtál neki, még akkor is, ha nem így érzed. !!

ugye nem arra célzol, hogy aki első pill fogva nem szoptat nem adott meg a gyerekének mindent????tény, engem 1000 éve a természet kiszelektált volna, meghaltam volna az epegörcseim miatt gyerekestül, ha meg túléljük, ő hal éhen...ez tény. de hogy mert nem szoptatok, nem adnék meg mindent...nem tudom, nekem ez fura, sőt nem is fura, mert ha így érted, felháborító.

tudod, nem dobtam ki a kukába, nem ütöm, nem verem, nem ejtek rajta sebeket, max ha elfelejtem levágni a körmét és kikaparja magát vgy tegnap, hogy nekiment az ágyrácsnak és beütötte a fejét, ott a púp még, de ezt had ne legyen már hiba, mert ha ezért is én tehetek, szép...bár nem adtam neki tejet, igaz ,mindent megpróbáltam, de nem ment, ez a MAI napig szar...ternap olyan jó kis sírógörcsöm volt az egész vádaskodás után, hogy altatóval aludtam el, na ennyire vagyok antiszopis...
Vendég

és még egy utolsó, mennyire bánt ez az egész:
legjobb barát:
de jó hogy spontán összejött, az a lombik meg ilyenek nem is igazi
erre elmagyaráztam, mi micsoda, de persze emberi butaság, maradt a saját verziójánál, mert hát ugye a magyar nem tud tolerálni alapon.
2007. dec. 24. karácsony, de szép gyerek, szoptatsz?
nem.
húúú akkor nem is vagy igazi anya...
köszi
na azóta nem beszélek vele , mert kicsit megsértődtem...igaz, szerinte a gyereknemvelés a szoptatásnál kezdődik, de cigizik is rendesen...
Vendég

Lafi,
Ne haragudj, de ezen már csak nevetni tudok :lol: te mindent magadra veszel... Írtam én olyat, amit te írtál? Próbáltam Konkrit megnyugtatni, mert nem szeretem, ha bántja magát(mert nagyon kedvelem), de látom itt már pisszeni se lehet, te azonnal bevágod a durcát... Jobb ha nem is írok többet...
Vendég

Na jó! Aszem ez már engem is dühít! Ne csináljuk már ezt!!! :P
Szintén ugyan annak a dokinak a cikkében van leírva, aki próbálta megnyugtatni a kismamát, hogy attól még jó anya lehet valaki, mert már nem tud (nem nem akar) szoptatni. Látott ő már olyat, hogy 1 évig szoptatott az anyuka, de pocsék volt anyának és fordítva!

Jó, akkor határozzuk már meg, hogy mit jelent az, hogy ANYA!
Mi van azokkal akik örökbe fogadtak gyermekeket?

Az egyik ismerősöm lebecsmérelte a voltr férje új párját, mert bezzeg az nem tud gyermeket szülni. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy milyen embert nevelsz a gyermekből aki így vagy úgy, de a te gondjaidra van bízva! :roll:
Vendég

Pandus az a baj,hogy én is magamra veszek mindent, mert qrvára bánt a dolog, és valahogy az ember lánya céltáblának érzi magát.
Nem biztos, hogy mindenki rossz szándékkal szól, vagy kérdez, de úgy látom,hogy az a legáltalánosabb, hogy aki szoptat az dafke mondja a magáét!
A múltkor a védőnőnél megkérdezték,hogy szopik-e a Milu?Mert mindenki aki látja így kezdi: "látszik rajta, hogy anyatejes baba, ugye szopik még?"
Na, őszinte pillanatom volt és mondtam,hogy nem. Erre anyuka rázendített,hogy bezzeg a kislánya 6 hetesen 200-akat szopik!
Vendég

Na, és azt meg ne csináljuk máér, hogy akkor nem írtok, mert nem ez a megoldás! :roll:
Vendég

Szia Mindenkinek !

Terhességem 6.hetétől olvaslak Titeket,a párom szerint erős függőségem van....Nem regisztráltam ezidáig,csak faltam a soraitokat,együtt nevettem/sírtam/izgultam/ Értetek, a Babáitokért...
Ne csináljátok ezt ! Mindannyian jó anyák vagyunk,a tőlünk telhető lehető legjobbat nyújtjuk a gyermekeinknek !
Olyan jó volt bekukkantani Közétek,mert itt mindent megtaláltam....Ha kellett, akkor józan észt,érzékeny anyai lelket/szívet,vidámságot,humort,kétségbeesést,dühöt,....szóval igazán klassz embereket :P Ne mérgezzétek meg ezt a már majdnem 1 éve tartó szuper kapcsolatot !
Nem vagytok egyformák,de valamennyien értékesek vagytok és egy közös Bennetek : Ti jelentitek az egész Világot a babáitoknak !
Bocsánat,hogy beleszóltam, és hogy idáig csak leskelődtem :oops:
Xéni
xeni74

Xeni! Köszönjük! Nem árt egy "kivülálló" józan esze! :D Végre regiztél!!!
Vendég

Panda, azért veszem magamra, mert bánt, Nem én írtam az antiszopit és gondolom, nem Vikire céloztál ezzel.Ha a helyemben lennél te is mindent támadásnak vennél....
Utálom azt, hogy a védőnőm minden egyes alkalommal megkérdezi mennyit szopik, az utcán, a járókelők, a kollegák, mindenki és mindenki elítél.Tudod, milyen fájdalmas?Ja, persze, nem tudod, és addig jó. Emléxel, hogy kétségbe voltál esve a szopiszrájk miatt?És téged bíztatott mindenki, hát akkor elítélést én sem várnék csak toleranciát és a legjobb dolgot megadtál neki c. mondatokat sem várnék, mert félreértehő annak aki nem szoptat.Na ez a szopisztrájk nekem holnaptól 5 hónapja tart...

Xeni, szia!
Vendég

Én nem érzem azt hogy ez antiszopis topic lenne. Mindenki úgy táplálja a gyermekét, ahogy tudja és ahogy legjobb belátása engedi, ezt senki nem bírálhatja felül és úgy gondolom, hogy nem is teszi senki. Én nem érzem magam szarul az itteni írások miatt, mert szoptatok. De továbbra is úgy érzem, hogy a szoptatás mellett igenis fontos lett volna, hogy imádjm a gyerekem, úgy érzem, hogy ezzel is többet adhattam volna neki. És már most tudom, ha még egy lesz, akkor a születése pillanatától csak orvosi vizsgálatra fogom engedni elvinni és leszarom majd ki hogy néz, de kórházban is magam mellé veszem majd és nem csak a kis üvegkocsiban tologatom. Úgy gondolom, hogy a szülés felkészítő, nst... egyéb mellett a védőnők ilyenről is beszélhetnének! Hogy Te hülye nő, lehet hogy szülés után egy szarnak fogod érezni magad... És köszi, hogy elmondtátok, hogy járt más is ilyen cipőben. Amúgy pedig mindegy már, mert változtatni nem tudok rajta, próbálok tanulni belőle és kihasználni minden percet. Én sajna nem tudok együtt aludni a gyerekkel, mert egy sajtkukac, de reggel 6-7 től mindig együtt vagyunk, alszunk, játsztunk, pusziszkodunk... és ez iszonyatos nagy boldogság!

Egyet értek Blongyival! Az a fonotos, hogy anyák vagyunk, gyerekeink vannak és mindenki a saját ösztöne, megérzése alapján a legjobbat akarja a gyerekének. Boldog, kiegyensúlyozott, 'jó' emberkét nevelni belőle!
És nincs itt semmi szurka-piszka. No! Mert szétcsapok a tyúkudvarban!

Kép
Kép
Kép
konkri

Míg írtam, addigg ti is :)

Szóval, na, ne izéljetek már!!! Nem ezért vagyunk itt!!! Senkinek nem célja a másikat bántani, bírálni! Hát nem ezért regisztrált senki! No!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hali!

Egy pár napja nem olvasok, aztán jövök és mit látok???!!!

Blongyinak igaza van! Mi ez a "akkor én most innentől nem írok" dolog???
A terhességünk alatt és utána is végig egymás mellett voltunk, vigaszt nyújtottunk, nehogy már most ezen kezdjünk el vitázni, h kinek van teje és kinek nincs/ki tud szopiztatni és ki nem!!??
Hiszen mind tudjuk, hogy aki nem tud szopiztatni, köztük én is, mindent meg tett azért, h legyen teje és a gyereke a legnagyobb egészségben nőjjön, növögessen! Azt meg, hogy ki jó v. rossz anya már régen tisztáztuk! Aki ennyit aggódik a gyereke miatt, a teje nemléte miatt, az nem lehet rossz anya!

Panda! Tényleg antiszopik topik lennénk?
Biztosan megérted, hogy mennyire bántja a nem szoptatós anyukákat az, h nem élhetik át minden nap azt a csodát, amit te hála az égnek megtehetsz! Ahogy Lafi is írta, nálam is hetente előjön, hogy Marci elutasította a szopizást, valamilyen oknál fogva és soha többé nem kért belőle. Én azóta még mindig fejek szorgalmasan, és még mindig 90%-ban anyatejes baba (melózok is érte rendesen), de minden nap felötlik bennem, h miért is van az, h Marci elutasított engem. Néha még az is eszembe jut, h NEM SZERET engem a saját gyerekem vagy hogy én rontottam el vmit! :( Aztán helyrerakom az agyam, vagy a párom nyugtat le, pedig már az ő hócipője is tele ezzel a "nyavalyámmal". :?
Szóval tényleg csak próbáljuk bizonygatni magunknak, h ettől még nem vagyunk rosszak, rosszabbak, mint mások, de azért remélem nem estünk át az antiszopis oldalra! Tényleg remélem! Ugye nem haragszol, amiért ezt írtam?? Olyan jó látni benneteket, amikor felrakjátok azokat a szopis képeket!

A másik: nem azért vagyunk itt, h megosztozzunk a tapasztalatokon?? Egy véleménykülönbségnek miért kell ide vezetnie?? Komolyan mondom hova jutottunk?

Xéni! Tök jó, h regisztráltál, és itt vagy köztünk! Bár nem túl jó az apropó, ami miatt írtál, de ígérjük, h hamarosan észhez térünk!
:) Ugye csajok!!!??? Szerintem mi tényleg egy jó topik vagyunk, jó ide jönni, és ahogy Lafi írta, ŐSZINTÉN nyilatkozni.

Konkri: szerintem, ahogy Dombi is írta, ezzel a "problémával" a nők 80%-a megküzd az első hetekben, hónapokban, aztán meg nem érti, mint ahogy te sem, hogy miként is lehetett nem imádni azt a kis tökmagot! :)
Éppen én is tegnap mondtam a páromnak, hogy Marci sokkal "normálisabb" ha csak ketten vagyunk, nem csinálja a fesztivált, nem hisztizik, nagyokat röhög. Ha már hárman vagyunk, akkor már nyűgösebb, nem tudom miért??!! Ha pedig ott vannak a mamák is, akkor meg... Fúúúúúúú, a négy nap alatt kikészültünk tőlük! :( Inkább nem is részletezem! Nekem ez egy örök dilemmám lesz, h Mamák v. nem mamák??!! Elrontják Marcit a legteljesebb mértékig, a gyerek persze élvezni, mi meg isszuk a levét! :( Közben meg hát olyan jó, h ennyire szeretik! :)

Olyan jó volt ez a mostani anyák napja, mert már mi is anyák vagyunk és kapunk virágot, meg minden! Én már alig várom az első anyák napi ovis műsort, amikor majd a gyerekem szaval, meg énekel. Biztosan végig fogom bőgni az egészet! :)

Norma: egy kalappal neked a vizsgához, aztán várunk vissza, ha letetted a "lantot"!

KépKép
Kép
sagi1

Lafi! Ugye nem te írtál Névtelen hozzászóló alatt?? Ugye nem??

KépKép
Kép
sagi1

Épp ez a lényeg, senki nem akar senkit bántani, senki nem is bántott senkit, mégis megsértődnek. No comment. Én is csak vélemény írtam, úgyanúgy ahogy Blongyi, Lafi, és még sorolhatnám (mielőtt kitekeritek ezt is nem direkt nem szopisokat írtam, írhattam volna Pandit, Konkrit bárkit!) Szóval VÉLEMÉNY volt mert már tényleg lassan ott tartottunk hogy én éreztem szarul magam mert szoptatok. Én elhiszem, hogy rosszul esik, nekem is kegyetlen szar érzés lenne, ha nem tudnék szoptatni, de túl kell lépni rajta, mert saját magatokat mérgezitek vele. Lásd ezt az esetet is. Az meg hogy mindenhol csak belerúgnak a nem szopis anyukákba, ez is fura kicsit. Biztos vannak "kedves" anyukák, akik dicsekednek is még hogy enkik bezzeg mennyi van, de hogy mindenki mindig csak támadná a nemszopisokat ez fura. Soha 1 tápszeres anyukával nem találkoztatok? Na mind1, nem megyek bele ebbe is. Amúgy pl tőlem a hétévégn kérdezték, hogy eszik már Milupát? Nem azt kérdezték, hogy van még tejed? Nincs, de szar. Csak sajnos az emberben a rossz érzés jobban megmarad, főleg, ha foglalkozik is vele. Át kéne már lépni felette. Én a véleményemet nem céloztam senkinek, nem akartam senit sem megbántani vele, sajnálom, ha mégis megtörtént. Nem értem miért van az ha én leírom a véleményemet és az valakinek nem tetszik, akkor én már rögtön sértő és bunkó vagyok. Nem szeretem a mártírkodást, épp ezért Lafi kérlek hagyd abba ezt a kiregisztrálok, nem írok, szar anya vagyok, elment a hangulatom az anyáknapjától hülyeséget, mert Te is tudod nagyon jól, hogy nem így van. Csak egyszerűbb így beállítani a dolgokat. Elhiszem, hogy szörnyű dolgokon mentél keresztül, elhiszem, hogy depis voltál, mindent elhsizek, de szerintem meg kéne emésztened már végre ezt. Ott az egészséges gyermeked, mi kell még? Miért kell, hogy egy cikk vagy egy bármi megnyugtasson? Nem elég Hunor? Nem elég látni Őt? A karodban tartani? Amúgy amikor leírtam milyen érzés a szopi nem akartam senit megbántani, nem is Neked céloztam, hanem csak nem értettem, hogy lehet, hogy valakinek nem esik jól. Ez nekem nagyon magas. De ez legyen az Ő dolga, nem szólok bele, nem az én dolgom. Nekem sem volt mindig egy élmény ám... Nekünk is megvan a magunk baja, az én gyerekem is sír Ő sem alszik napi 20 órát, Ő sem vigyorog a maradék 4 órában. Ez van. Ezt vállaltuk. Ha szoptatva, ha nem szoptatva.

Kép
Kép
sleepin

Na, Lányok! Akkor ha ezen túl vagyunk..mikor is talizunk a Zilában? :lol: Én viszem a "szirénát" is!!! :wink:
Vendég

Nem tudom, ki írt privit, de mire odaértem eltűnt... Próbálja meg mégegyszer!

Kép
Kép
sleepin

Blo, azért írod Milura, hogy "sziréna", mert még nem hallottad az én gyerekem :D Esküszöm, az elmúlt napokban teljesen megrökönyödtem, hogy ilyen is tud lenni.
Képzeljétek tegnap 1,5 órán át ordított, egyszerűen nem tudtam mit csináljak... azt hittem megőrülök
Hát Konkri, én pl. pont tegnap éreztem azt, hoyg mégis milyen anya vagyok, hogy 1,5 órán át üvölt a gyerekem és egyszerűen nem tudom miért. Semmivel nem tudtam megnyugtatni...semmivel!!

Szopi: Én abszolút megértem Lafit, Blongyit, Sagit... és azt hiszem Lafi ezt értetted félre, Viki, Pandi és mindegyikünk pontosan amiatt együtt tud érezni veletek, mert nem tudtok szoptatni. Nem hiszem, hogy Sleepin bárkit is bántani akart volna és igenis, hogy jó hogy leírta a véleményét. Én is elolvastam többször Viki hozzászólását és sokmindenben igaza van, a félreértések elkerülése végett ugyanúgy mint ahogy neked is Lafi! Csakhogy ezt abszolut nem támadólag írta Viki és te annak vetted. SENKI nem írta, hogy rossz anya lennél, sőőőőt JÓ ANYA VAGY! Viki hsz-e nem erről szólt!
És jó, hogy mindenki leírja a véleményét, erről szólna ez az egész.... Engem például nagyon sokszor tettetek helyre, elég volt, hogy csak elolvastam a hsz-eket!
Nem hiszem, hogy úgy kéne reagálni bárkinek is, hogy nem írtok többet!!! Igenis, hogy írjatok!!!!!!

Na nekem most pont szopi ügyben jönne jól egy kis támogatás :) Ugye van köztetek olyan (ha jól emlékszem Pandi, Konkri), akinek már megjött. Nektek is kevesebb lett a tej? Lehet, hogy Ajsának emiatt is más a hangulata? Eddig sem voltunk valami ügyesek szopi ügyben (már írtam, hogy valami irgalmatlan bénák vagyunk), na de most.... De nem adjuk fel! Remélem helyreáll a dolog és visszaáll a rendes tejmennyiség..... És megint 2 óránként szopizunk...

Még valami, van valakinek valami ötlete ebben e tetü takony ügyben, mert megőrülök, egyszerűen nem akar múlni!

És Viki teszek majd fel új képeket Ajsáról, ha enged annyi időt a kisasszony :)

KépKép
lorcsi

Konkri: nagyon jó a kép rólatok! :) Marcus tiszte anyja! Szépek vagytok!!
Gratula minden hófordulós babucinak!!! Hogy repül az idő :D

KépKép
lorcsi

Blo: nekünk az messze van, így szerintem most kihagyjuk! :)

Lorcsi: azért szerintem mégsem vagytok bénák, hiszen Ajsa még mindig szopizik, nem adtátok fel, tök jó!
Takony ügyben: Flurimare, vagy anyatej az orrban?? Esetleg Nasivin csecsmőknek? Bár ez nem használható hosszú ideig. Ja, és ott a homeopátiás Sambucus Nigra is, ami szintén erre javasolt.

Sleepin: teljesen igazad van azt hiszem, csak azt próbáld meg megérteni, hogy azért ennyire nem egyszerű túllépni ezen a dolgon. Jó lenne, de nekem sem megy ám annyira, pedig mindig azt hiszem, hogy na túl vagyok rajta, aztán a rosszabb napokon mindig előjön újra :( Pedig az én babácskám is egészséges, szépen fejlődő, de mégis... Tiszta hülyeség, tudom :? Igyekszem,igyekszem én is...

KépKép
Kép
sagi1

Lorcsi,
Igen nekem megjött, de nem kevesebb lett, hanem szerintem más ízű. Gyakori szopi segít ilyenkor, most mi is 2 óránként szopizunk megint, lehet a 3 hónapos ugrás miatt :roll: Ha kevésnek érzed én ajánlom a More Milket, szerintem jó. Takony: Fluimare, utána orrszívás, nekünk ez segített, lassan kimászunk belőle.

Blongyi,
Szerintem ez a mindent magunkra veszünk viselkedés sehova nem vezet. Főleg nem úgy, hogy kiforgatják a másik szavait. Ezt nagyon nem csípem... nem rád értem... Ja és úgy értettem a témában nem írok többet, a topicba igen, csak azért se megyek el :wink: :lol:

Sagi,
Természetesen nem haragszom :wink: Tisztellek is azért, hogy még így is 90%-ban anyatejes és nem adtad fel így se.

A kinek a leghangosabb a gyereke versenyt pedig tuti mi nyernénk, ne is próbálkozzatok :lol:
Vendég

Lorcsi, nekem megjött de nem volt semmi gond... sajna nem tudok segíteni, max küldök energit +++++++

Én csak azt furcsálom, hogy miért gondoljátok hogy ez egy antiszopis topic lenne, én nem éreztem ezt a hsz-ekből... engem nem zavar, hogy Blo és Lafi visszatérnek a fájdalmukra, de azzal is egyet értek, hogy jobb ha az ember megpróbálja nem őrölni magát... de viszont ha ehhez az kell, hogy kibeszélje magából...

Én attól a kritikától borulok ki amit a családomtól kapok. -szegény gyerek, hogy vágja a zokni a lábát /sajna bármekkora zoknit adok rá, mind vágja a lábát, mi a f@szt csináljak, de ők úgy néznek rám, mintha ettől leesne majd a gyerek lába - biztos jön a foga, fáj a hasa azért sír / érdekes, ha velem van, sosem produkál olyan hisztiket, vagy sikítás, ordítást, mint ha anyósommal van... - meg a "majd én elaltatom" duma - én ilyenkor érzem szarbavaónak magam, hogy ezek mit gondolhatnak rólam??? Ja és ha a gyerek előadja a könnynélküli sírás számát, ő már azonnal ugrik és sajnálja, mert biztos valami fáj...

Mamák: ja, a kényeztetés megy, de ez ellen nem lehet mit tenni

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, jól van! Akkor ezt megbeszéltük! Azt meg elismerem,hogy hiper-érzékeny vagyok! :cry:

Csak látnám már a kiabálós-versenyt! Mi lesz a fődíj? Addig "túráztassam" a gyereket??? :P :D

Viszont Milu nagyon sokat fejlődött. Már majd 1 hete úgy teszem le az éccakai alváshoz, hogy nem sír!!! Ha belegondolok, hogy mennyit ringattuk, mennyit jártunk lábujjhegyen, hogy minél halkabban osonjunk ki a szobából :lol:
Állandóan visszaköszön 1 kis nátha. Aztán 3-4 nap tünetmentes, majd megint kezdődik. Arra várunk,hogy 1 hét tünetmentes legyen, hogy végre megkapjuk a 4 hós oltást! :roll:
Vendég

férjem törölt...igaza van, rajta vertem el a port, neki akadtam ki mindig, ő meg megunta, ezt hallgatja 5 hónapja. :?
a másik, ügyfelek és volt évftársak azonosítottak be és ez nem kéne, a magánéletemet olvasgatják, hát így egyszerűbb is talán, igaz rengeteg hsz, amúltam meg minden, az örömök, bűnatok, baba és terhesség de ha menni kell, hát menni kell....

és igazatok van, túl érzékeny vagyok, lehet, és remélem, ha egyszer lesz 2. gyereke, ha egyáltalán akarok, mert nem biztos még így, akkor remélem, minden jó lesz.Viki, Panda elnézést tőletek, én vagyok a hülye, ti mindent nagyon jól csináltok, én meg...

szóval ha bárkinek kérdése van, akár jogi (büntető inkább de tv alapján megy bármi) írjatok nyugodtan püt.
Vendég

Hunci,
Nem, nem csinálnuk mindent jól, én tuti nem, tudnék mesélni, hogy mennyit bénázom az anyaságban... Ez talán természetes az első gyereknél, a másodikkal könnyebb lesz, a harmadikat meg a kutya neveli :lol:

Blongyi,
Egy szuper füldugó a nyeremény :lol: Dóri ma sokat gyakorolt a versenyre, nyerni fogunk érzem :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?