Új privát üzeneted érkezett!

Dyt: szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy senki nem azt nézte, hogy nincs állványotok, hanem hogy nem lesz-e vizes minden? Nekünk sincs állványunk, a férjem babakori fürdetőkádjában fürdetünk a 30 éve tákolt farácson a kádon :D. Nem ez a lényeg.

Nagyon jók a képek :D.

Kép
vargaviki
 
 


A krumplipépesítéssel még nekem is meggyűlik a bajom...

Vargaviki
KÖSZIIIIIIII
Kissé túl érzékeny vagyok, elég sok sz.r történt mostanság, ráadásul kopogtat a Télapó :twisted:

Kép
dytt
 
 


Lányok eladnánk régi autónkat. Gondoltam beírom, hátha érdekel valakit: Opel Corsa C 1.2-es, ötajtós. 2001-es, petrolkék. 79000 km van benne. Kikiáltási ára: 1.200.000 Ft.

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Dyyyyyyyttttttt!!!!

Ugyan már Dyt, egyszerűen valaki csak észrevette ezt a dolgot…aztán téma lett a fürdetés helye…ne vedd a szívedre! :oops:
Ha már itt tartunk, mi a nappaliban a dohányóasztalra tesszük a kádat! :roll: Én sem akartam állványt venni, nem volt szimpi, a fürdőszobában nem tudunk fürdetni (kivéve a nagykádat), mert kicsi, nem tudjuk hová tenni a kiskádat, konyha…itt sem jó…na a lényeg, hogy nekünk is a nappali vált be, itt tök jól körül tudjuk állni apával és megy a pancsi ezerrel. :wink: Görnyedünk mi is, vagyis én letérdelek és úgy locsolgatom vízzel, és ha nagyon kapálózik Dorka, akkor vizes lesz nálunk is a szőnyeg, a kanapé, és mi is, de kit érdekel…ez csak víz…! :wink: :P
És szerintem nem mi vagyunk az egyedüliek, akik a lakás nappalijában oldják meg a fürdetést, szóval nyugi!!! :wink:

És hadd dicsérjem Bonit kicsit: :wink:
A nyelvnyújtogatós kép szenzációs!!! Jól elkaptátok! De hát a többi is, apával, na meg veled, tök édesen-kérdően néz…!

Amúgy én meg az előbb anyák napi verseket kerestem, a nagyinak akarok egy képeslap félét csinálni, fénykép lenne benne, meg egy szép vers. Találtam néhány oldalt, itt vannak a linkek.
Hát csajok, van, amelyik verset megkönnyeztem… :oops: :oops:

http://anyaknapja.kikoto.net/
http://www.poet.hu/kategoria/Any%E1k+napja
http://dalokversek.hu/versek/versanyak.htm
http://www.unitarius.hu/versek/anyak.htm

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


dylkai

Köszönöm ezeket az oldalakat, nagyon-nagyon megkönnyeztem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyukámra gondolok, aki meghalt fiatalon, 2 éve, de ezt már írtam, nem az én "saját" anyák napjámra...:

Édesanyám

Sebesen száll a felhő az égen
Nem láttalak édesanyám régen.
Ha én szállni mint a felhő tudnék,
Édesanyám csak tehozzád szállnék.
Tavasz lesz már, a hó kezd elmenni,
Be szeretnék kék ibolya lenni.
Kivirítnék az anyám kertjében,
Hadd tűzne fel dobogó keblére.
Sem felhő, sem ibolya nem vagyok,
Elhagyatott árva gyermek vagyok,
Messze van az édesanyám háza,
Csak búsulok, sóhajtok utána.

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!


Nekem még nincsen erőm Anyák napi verseket olvasni. :cry:

Dyt
Ne legyél bolond! Mi is a szobában fürdetünk a benti asztalon. A fürdőben is szoktunk, de már nagyon ritkán. A férjem készített egy rácsot a kádra, de én jobban szeretek a szobában fürdetni, mert közel a pelenkázó.

Viki
Lehet a Te könyved egy régebbi kiadás? Nekem 1999.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Most hétvégén elutazunk Aradra, így szerintem csak vasárnap este tudom a táblázatot megcsinálni.

jó éjt!
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


sziasztok

Mi Gyöngyösön vagyunk sógornőméknél, onnan írok, de mivel folyton mellé ütök a laptoppon, mindíg elszáll az írományom.:-) ugyhogy gyors leszek!
Képek nagyon szupik, Szenilla jó hogy előkerültél.-) Macsek nagyon édik a srácok. Nálunk is Barni tudja a legjobban megkacagtatni. Imádják egymást, és ez olyan jó érzés.
Tusi, már kezdtem unni, hogy mindíg lecsajozzák Bazsit, és kezdett elég jól kihullani a babahaja, így nekiestem, aminek persze nem örült:-))) most aztán tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a fiúk. Még mindíg nem szoktam meg, olyan más arca lett:-))) majd teszek fel képet, természetesen, ne is én lennék:-))

Mi tegnap a Mátrában sétáltunk, játszótereztünk, aztán Gyöngyösön kerestünk vidámparkot Barninak, kedvére sergőzött, motorozott, és ugrálóvárazott. Vicces volt, majd össze pi.... em magam a nevetéstől:-)) Tavaj volt egyszer amikor beszabadítottuk egy ilyenbe, akkor még fel sem tudott nagyon állni, most meg ahogy ugrál és esett, hát kész voltam, annyira cuki volt. Persze ki sem akart jönni:-))) Ma családi szülinapozás volt, holnap meg megyünk Jászberénybe állatkertbe és utána haza.

Tusi, Te olyan hihetetlen mákos vagy, emlékszem a kezdeti nehéz napjaitokra, erre most Zita az egyik legjobb baba, és persze egy fog kibújás sem okoz gondot a kisasszonynak! Irígylésre méltó :wink: Nekünk továbbra is gázos a iccaka. Ma kitoltam az etetést , hogy hátha 4 óránként ennék akkor jobb lenne.... Ahhhha már egyszer szopizott azóta hogy elaludt 8 kor:-) Azt hiszem a rossz alvásban megint én viszem a pálmát, még Hanna babán is túlszárnyalunk:-)

Forgás, nekünk csak hasra megy, volt már hogy egyszer egyszer vissza is lejtős ágyon, de inkább reklamál, ha megunt hason játszani. Barni utált hason lenni, nem gond. Nem szeretheti mindenki. Tesóm kislánya egy másodpercre sem maradt meg. És Ő már 5,5 hósan magától ült. Balázs is szeret, szeretne ücsörögni, elég jól tartja magát. Ma is mindenki úgy fogta :? néha már szoltam, kicsit elég lenne már... egyszere sokkk lesz.
Ti meddig ültetitek őket??????????
Ja a tizes zsepi nálunk is sláger, meg az irattartó zacsi, meg a rendes szatyor.... meg minden ami nem játék. Bazsi is unja a sajátokat, a Barnié sokkal jobb, Barninak is félre van rakva játék, időnként cserélgetem ,és így újnak hat:-) ha sok van érdemes a felét eltenni, és cserélgetni.
na megyek alszom kicsit:-) sokat úgysem hagy a lelekem :twisted:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Én nem igen ültetem Aport, néha az ölemben van. Napi 10 percet, de az a maximum. Én megvárom amíg magától megtanulja.

Dyt
Bonita már megtanult ülni? Nekem úgy tűnik a képeken.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok, bekukkolok.

Anyák napi versek olyan szépek.

Nekem is meghalt anyukám 99-ben tüdőrákban. :(
De szerencsére van pótmama!

Kitti szeret ülni, de csak ha ölben van. Egyébként nincs ültetve.

Bonita nagyon édes!

K.

KépKép
Kép
csikken
 
 


Hello
dylkai koszi szepen a linkeket , en is keszitek a nagymamanak, dedinek kepeslapot. Marcius 8-kor is sokat kellett keresgeljek, hogy egy normalis versiket kapjak. Most pedig nem kell evvel idot toltsek. Koszike

Kép
Kép
meli78
 
 


Nekem is tüdőrákban halt meg az Anyukám. :(

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dytt,
az a vers gyönyörű, nagyon megfogott!!!! Az én anyukám tavaly nyáron halt meg nagyon váratlanul, de még nem tudtam feldolgozni, ki tudja fel fogom-e valaha. Ezért a mostani Anyák napján egyik szemem sír, a másik meg nevet. Márk gyönyörű verset tanult a bölcsiben és elmondta nekem, meg az Orgona ágát is tudja énekelni.

Ez a vers:

Anyukám, anyukám találd ki,
hogy az én kincsem vajon ki.
Ki más is lehetne, ha nem Te,
gyere ültess gyorsan az öledbe.

Kép

Kép
macsek11
 
 


Sziasztok!
Jó sok téma szóba került, először is:
Dyt!!! Tiszta dinnye vagy, már ne is haragudj. Én voltam aki először szóvá tettem, hogy a franciaágyon fürdettek, de mert annyira meglepő volt, hogy nem ázik szét az ágyatok. Tudod, hogy imádom Bonitát, annyiszor dicsértem már, olyan szép formás kis pofija van, és mindig nevet. Így már nem is csodálkozom, ha ilyen képet látok róla, természetes, hogy ilyen aranyos, azon a képen pedig az ágyatok volt az érdekesség, meg az ágytakaró, ami olyan mint a miénk. :D Egyébként mindannyiunknak a saját csemeténk a legszebb, legkedvesebb, legédesebb, és én is csodálkozom néha, hogy miért nem vagytok jobban elájulva attól, hogy Zizi mennyire gyönyörű, meg édes :D Aztán eszembejut, hogy hát persze, nektek is van egy legalább ilyen édes aranyos manótok, sőt van akinek kettő.
Mindenesetre az előbb kirohantam a fürdőbe és lefotóztam, a mi hiperdrága fürdetőállványunkat (a férjem tákolta, egy olyan polcos állványból, ami már rég szétesett, a sufniból bányászta elő...). Szerintem itt senki sem arról ítéli meg a másikat, hogy mennyi pénze van, nem mintha tudnám, hogy kinek mennyi van, meg mondjuk nem is érdekel. Egyébként tök jó az állványunk, ezt a többieknek is írom, mert nem kell görnyedni, és jó stabil is.
Ime:
Kép

Babakaja ügyben meggyőztetek, én is kerülöm mostantól a cukrozott bébikajákat, bár a kecskeméti sima őszijét nagyon bírja Zita, de végülis van egy csomó, ami cukor nélkül is tök finom. Ráadásul a mi tápszerünk fele annyira sem édes, mint a hagyományosak, így Zita talány könnyebben elfogadja a kevésbé édeseket is.

Na még majd jövök, most megyünk vacsizni, aztán fürdés, Zizi vacsi, ha a férjem ideenged, még írok ma.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Szia!

Csak gyorsan egy pár kép a keresztelőről:

Kép Kép

ui: Szerintem itt a fórumon az összes baba gyönyörűséges! :lol:
Vendég
 


:))

Köszi-köszi mindenkinek mindent!!!

Keresztelős képet imádom Lafie, annyira édesen néz a kis huncutka!

Apropó keresztelő, mi a menete, mennyi ideig szerveztétek, volt-e vacsi és ami a legfontosabb Lilla baba hogy viselte, mit szólt??? Lassan mi is szeretnénk...


Hááááááát akkor ez az anyák napja sokunknak nem lesz könnyű :(

Macsek elmentettem ezt a verset, nagyon szép!!!

Bonitám bevallom sokat ül, szerintem ő érzi mi a jó neki, a babakocsi 3 részre dönthető, a másodikon van mindig, de ott hopp már is előre is dől ülésbe..nagyon kell figyelnem, mert van van hogy fél másodperc alatt úgy felcsücsül, hogy már a kis fogódzkodót rágja ott a lábánál :) de teljesen fekvő helyzetből nem tud felülni, bár hasizmozik rá már ezerrel :) Ha meg elfáradt, akkor hanyatt dobja magát.

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Ültetés: sajna Csabi is szokott már ülni. Csak a babakocsiban, de hát ugyebár nem két perc a sétálás. Nem így terveztem, de különben sír folyamatosan, és emelgeti a fejét, hogy ülni szeretne. Egyébként ő is előre hajolva ül, mint Bonita, belekapaszkodva a babakocsiba. Kicsit hátrébb van a feneke, így előre dől, és a testsúlya egy része végülis a karjaira esik. A hátát egyébként teljesen egyenesen tartja. Néha megpróbálom lefektetni, aztán vagy ott marad, vagy megint fel kell ültetni. Hát ez van úgy 3 napja. Nem tudom, hogy állapítható meg, hogy egy gyereknek szabad-e már ülnie avagy sem. Mikortól is szabadna ültetni a piciket?

Amit nem értek: Csabi egyszer már mondott jónéhány magánhangzót, mássalhangzót, aztán már vagy 10 napja semmi. Figyel, ha énekelek, beszélek neki, de csak "űűű"-zik, meg "úúú"-zik kedvesen. Ez így normál? Végülis a forgással is ez volt, hogy egy időre abbahagyta. Csak olyan furcsa.

Lafie, szépek a keresztelős képek, és Lilla sapkája nagyon az alkalomhoz illő. :wink:

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Macsek!!! :D ezt az anyáknapi verset tanultam meg mult vasárnap:-) mivel tesóm kisfia 3,5 éves, annyira cukin adta elő tesómnak. Éppen porszívózott a tesóm, Petike meg ott tolongott, hogy mondani akar vmit, na jó... gondolta tesóm, gyorsan mondjad, hagy folytassa a porszityózást, erre előrukkult ezzel a versikével,.... és hát nem kell részleteznem a nővérem záporesőzött:-)))) Véletlen nem egy oviba járnak???? :) :) :D
Tusi, ez nagyon ari volt, és nagyon igaz:-))))) Mindenki nagyon cuki, és imádom nézegetni őket, és természetes, hogy mindenkinek a sajátja a legeslegszebb:-))))
Lafi, nagyon édik vagytok együtt:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép előtte Kép utána Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Na így festenek a srácok, miután az anyjuk elkapja a hajvágót:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Manó! Kajaügyben szinte teljesen egyezik a véleményem azzal, amit tegnap írtál, nekemi s a Hipp jött be leginkább, meg a Kecskeméti, de mivel még húst nem adok, a banánnal, paradicsommal meg nem tudom, mit kezdjek, így eléggé leszűkült a választási lehetőség, ma is majd 20 percet tipródtam a DM-ben, mire két üveget kiválasztottam. :) Attól viszont egyelőre nem tartok, hogy nagyon édesszájú lenne a jövőben, mert számomra is meglepő módon ugyanolyan mohón eszi az édes barackot, mint a számomra teljesen ízetlen sárgarépa pürét, mintha nem is érezné az ízek közötti különbséget, vagy tényleg ennyire mindegy neki??!

Ja, és Anitáról nekem is az jutott eszembe, hogy milyen ritka, hogy ennyire következetes, ennyire nekem sem megy. :( Én is szerettem volna fél éves koráig csak szoptatni, de az első jelnél, hogy esetleg fogyott volna rögtön elkezdtem az etetést, és nem bántam meg, annyira jóízűen eszik, és úgy örül, ha meglátja, hogy készülődök a bébikajával. Azóta új célt tűztem ki, hogy minél később váltson ki egy etetést, és tényleg csak "desszert" legyen. Majd kiderülk hogy meddig tudom ezt így tartani. Azért nem szeretnék szopit kihagyni, mert szerintem így is lassan-lassan fogy a tejem.

Egyébként Anita nekünk nem csináltak videót a Kolpingban, csak fotót. :( Nektek igen?

Viszont elutazás előtt itt csináltak mindkettőt, és ma át is vettük a babaúszáson, nagyon aranyos kis dvd-t csinált a csajszi. Nagyon örültem neki! Ma már az új helyen voltunk, a Pagony Hotelban, és nagyon szépen megcsinálták, annyira új minden. Manó! Ha esetleg érdekel (tudom, ez sem a legolcsóbb katergória), akkor tényleg minden van itt, gyerekmedence, kinti fa játszóvár, lovagoltatni is lehet a gyerekeket, és nem utolsó sorban autóval 2 percre a Tescoval szemben van egy hatalmas szintes játszóház, ami min. 3x akkora, mint a Kolpingban.

Fesan! Ti fogtok járni babaúszásra? Merre laktok?

Ezek szerint én vettem egyedül a kádhoz állványt? :lol: Mentségemre legyen mondva :wink:, hogy a legalapabbat, és talán max. 5000 volt a kettő együtt. Én is jól megnéztem, hogy stabilan álljon, és elégedett vagyok vele, csak a hátamnak nem jó, mert alacsony vagyok, és ugyanilyen okból lőttem ki a nagykádon fürdetést, meg hogy ne kelljen rohangálni a pelenkázóhoz a vizes gyerekel. Dohányzó asztalunk pedig még nincs. :( Még hiányzik egy jópár bútor, de a gyerek rengeteg dolgától lassan már úgysem lenne hová tenni... Apropo. Babuci! Megvettük a Fabula etetőszéket. Kicsit még szokni kell az erős színét, de amúgy nagyon tetszik!

Dyt! A nyelvöltős kép nagyon tuti! Tényleg nagyon érzékeny vagy, de nem csodálom így anyák napja környékén. Erről jut eszembe, én egy ici-picit tartok tőle, hogy mi van, ha a férjemnek nem esik le, hogy neki kell vmit kiötölnie a gyerek nevében anyák napjára?! Én úgy izgulok, főleg, hogy célozni egyáltalán nem akartam rá, akkor oda a meglepi. A nagyiknak a tavalyit nem tudom felülmúlni, mert így közöltük a nagyikkal az örömhírt, hogy UH felvételt tettünk a képeslapba, és a gyerek nevébe köszöntöttük a nagyikat. Nehéz volt addig titokban tartani, de nagyon meghatódtak!

Május 1-én mi szokás szerint bográcsoltunk a rokonokkal a kertünkben. Ezeket nagyon szeretem. Tényleg, mintha régebben itt is emlegetettetek volna ilyen jellegű találka lehetőségét...

Lafie! A montázst én még nem köszöntem meg, nagyon jó ötlet! A 6 hósra milyet küdjünk? Nagyon cuki a kersztelőn Lilla! Mesélj bővebben! Ez görög templom?

Dylkai! A gyerekem detto úgy forog, mint a tied, azaz hasra nem, mivel utál úgy lenni, és én is pont lemaradtam arról az egyről, amit a szülinapomon produkált. Azóta mostanában többször csinálta, de úgy nem, mint akkor, csak 80-90 %-osan, mivel a kezét nem húzza ki rendesen. Hasról hátra viszont szuperul megy a másodperc törtrésze alatt.
Tényleg, mintha téged láttalak volna egyszer a kendős topikban. Azóta kendőzöl sűrűn? Én kaptam most egy Nandut, még elég kezdő vagyok, de tetszik, és sajnálom, hogy nem hordtam ebben a gyereket 1 hónapos korától. Na majd a következőt...

De hosszú lettem. Még a jó hírt nem is írtam, hogy voltunk a chardiológián szerdán, és minden rendben a kis szivével, beforrt a lyuk. Úgy örültem! Még megyünk jövő7en szemészhez, ortopédiára vissza, meg 6 hós kontrollra (ez szerdán már kimaradt), már előre sajnálom szegényt, hogy mennyi helyre fogom rángatni. Ja, és születés hete is lesz vagy 600 rendezvénnyel, ahogy a rádióból hallottam, tök jó lenne néhányra elmenni. Egyre biztos el fogok, ami egy mini babamasszázs tanfolyam, meg babajógáról is szó lesz az érintés öröme címszó alatt.

Most már dugulok. Írjatok ti is!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Berti most már menetrendszerint 7 előtt kel :cry: Többiek még alszanak.

Dyt!

Ne hülyéskedj már, ezt te sem gondolhatod komolyan :D Tényleg csak aza meglepő hogy nem lesz csupa locs-poc smindne ezért lett téma. Bertitől nem csak a fürdő a férjem nadrágja is úszik aki fogja. Ezért is tettük á tmár a nagykádba, csak akkor szokott a kicsiben amikor Emma nem fürdik itthon (az uszodában fürdik). Az ágyunkon tuti nem lehetne aludni ha azon fürdetnénk. Emmával is a nagykádban akkor lábcsapkodást rendeznek, csak úgy rugja a kicsi is a vizet, hogy mondtam is ha betenném mélyvízbe és így csapkodna simán úszna :lol:

Drienn!

Én már sok mindnet adok neki, mégis 20 perceket állok én is a kajáspult előtt :D

Berti köhög képzeljétek, szegényke tegnap este és éjjel is emiatt visszahányt a kajából. Tiszta Emma, hogy lehet két gyerek ilyen egyformán hányós? De ugye szerdán hallgatta meg orvos, nem hallott semmit, adjak köptetőt, hát remélem hamar elmúlik.
Tuti apósomnál szedte össze, mert ott ugye msá a környezet, más bacik, Emma is taknyos, ő is mindíg lebetegedett ha leutaztunk, többször voltunk a kunhegyesi ügyeleten mint a saját gyerekorvosunknál :roll: Era, ti nem szoktatok így járni?

Valaki írta hogy vett egy bohócot kezében csörgővel meg babatükörrel, az nekünk is megvan, akartam már írni :wink: Tök jópofi, Berti Emma névnapjára :shock: kapta a barátainktól, csak rózsaszín :lol:

Drienn!

Szuper a jó hír. Monára is sokat gondolok,hamarosan mennek ők is ellenőrzésre.


Lafie!

Kerszetelős képek nagyon szépek.

Kénytelenek voltunk a nappaliba letenni egy nagyszőnyeget, mert Berti egyfolytában elmászik már, hiába volt lent neki egy jó nagy darab habtapi, állandóna parkettán volt, de az meg hideg mert pibce van alatta és még nem szigeteltük le, sajna nagyon lassan megy a felújítás. Most fent parkettáztunk, így kivettük a mi szobánkból a szőnyegt, tökre élvezi, most kedvére "mászkálhat". é néha ,már négykézlábra áll, olyan édes.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNOK!!!

Csorba Piroska: Mesélj rólam

Mesélj anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam?
Az öledbe hogyan bújtam?
És tehozzád hogyan szóltam,
amikor nem volt beszédem?
Honnan tudtad, mit kívánok?
Megmutattam a kezemmel?

Mesélj rólam!
Hogy szerettél?
Engem is karodba vettél,
meleg tejeddel etettél?
Akárcsak a testvéremet?
Gyönyörködtél akkor bennem?
Úgy neveztél: kicsi lelkem?

És amikor még nem voltam,
a hasadban rugdalóztam,
tudtad-e, hogy milyen leszek,
milyen szépen énekelek?
Sejtetted, hogy kislány leszek?

Mesélj anya,
mesélj rólam!
Milyen lettem,
amikor már megszülettem?
Sokat sírtam
vagy nevettem?
Tényleg nem volt egy fogam sem?

Ha én nem én lettem volna,
akkor is szerettél volna?

Kép
dytt
 
 


MA ZSUFI NAPUNK VAN, MAJD ESTE ÍROK!!!

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Manó, Barnusanyus, főleg titeket kérdezlek: most a gyerek egy éves koráig non-stop loholhatok majd utána körbe a szobában? Mert kicsit meg vagyok ijjedve: ha leteszem Csabit a földre, bármerre indul, előbb utóbb olyan cucchoz mászik, amit nem engedhetek. Így csak ráncigálom vissza. Meg az sem jön már be, hogy különböző tárgyakat adok neki, mert amióta kinőtt az az egyszem foga, mindent úgy rág, hogy lejön róla a festék. Így pl. a kedvenc rágókáját is ki kellett vonnom a forgalomból. Semmit nem lehet neki odaadni. Tisztára flusztrált lesz, ha mindig mindent csak tiltani fogok neki.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Macsek: zsofi a lanyom tavaly anyaknapjara mondta el ezt a kis verset. Ugy latszik eleg elterjedt, mi 600 km-re vagyunk Bp-tol es megis eljutott ide is. :D

Mindenkinek Kellemes Anyaknapjat! Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli! Nagyon szupi a képeslapot csináltál! A mamik biztos nagyon fognak örülni neki. Erre van külön programod? v. interneten csináltad?

Ágnes:-) egy éves koráig???? :lol: :lol: :lol: annál továbbb :lol: :lol: :lol: Nem akarlak elkeseríteni, de ez bizony sokáig fog tartani:-) Na látod, én ezért örültem neki, hogy Barni később kezdett el mászni:-)))) Hű, és már frankón 4 lábon nyomja???? Nem semmi!!!! Ma én is felnyomtam a lábát hason, (mert egyébként mindíg táncol, ha talajt ér a lába, azaz táncolna:-))) és égbe tolta a fenekét, és át is fordult. Túrta előre magát a fején, na azért nem akarom én siettetni, isten őrizz, addig jó míg nem idul el:-))) Egyébként sztem, azzal sok jót nem teszel, ha mindent tiltasz, és egyész nap csak azt halja "ezt nem szabad, azt nem szabad" . Persze vannak dologok, amiket tényleg nem szabad, azaz nem lenne, de úgyis az fogja a legjobban izgatni:-) Én mindent elpakoltam BArninál, csináltam nagy játszósarkot ott kedvére dolgozhatott. Ha szabad lábon volt, persze hogy a legjobb dolog a porszívó vezeték nyalogatása, számítógép kikapcsolása , meg ilyesfajta dolgok! HOzzá teszem, még ma is imádja kinyomni a szgépet:-) de legalább ha épp látom, már meggyőzhető, hogy talán nem kéne!!!:-) na megyek ezer a dógom, de nincs kedvem semmihez....

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT CSAJOK! :D
Azért is írtam le, ha esetleg a ti férjeitek is elfelejtenék, hogy ilyenkor nekik kell valamit domborítaniuk a gyerek nevében... ez van, az én Tibim minden ilyen ünnepet elfelejt, a házassági évfordulótól a névnapig. Pedig már beírtam a naptárba nagy betűvel, de még így is.

Ágnes! Ez most az jelenti, hogy Csabi mászik?!! :shock: :lol: :lol: :lol: Ez annyira jó, én halál büszke lennék rá! Pakolj el az ő szintjéről minden olyat, ami veszélyes lehet rá, hogy hagy garázdálkodhasson szabadon. Amit nem tudsz elpakolni, azt barikádozd el pl. egy fotellel.
Ha pedig már mászik, nem is értem miért csodálkozol, hogy ül is, meg miért lenne baj? Szerintem a gyerek ösztönösen tudja mi a jó neki. Zizi is állandóan ülne, félig ülő helyzetből ő is képes előrehajolni. Nem lehet fekve sétáltatni, végig nyávogja úgy az utat.

Ja dicsekszem, Zitus is megfordult már többször hátról hasra, pedig utál úgy lenni, szenved is, mert az egyik keze általában beszorul alá. Ha hasra teszem, akkor pedig azzal a lendülettel billen a hátára. Örülök neki, már nagyon vártam, mert már csinálta ezt kb. 1,5 hónapja, de aztán abbahagyta. Most 3 napja csinálja ezeket újra, és látszik rajta, hogy élvezi. :)
Ja ás a másik, hogy megduplázta a súlyát épp 5 hónaposan, szóval innentől fogva nem érdekel mennyit eszik. Hízik ez a gyerek rendesen. Úgy látszik lassú az anyagcseréje. Mondjuk nagylányként ennek már lehet nem örülne annyira.
Anika, ezt neked írom a súlya 6610g (3300-al született), a hossza kb. 65 cm, de majd a védőnőnél megmérjük csütörtökön.

A csüt-péntek nekünk is jól telt, majálisoztunk, meg voltunk Vácdukán a bnőméknél kirándulni, és ráadásul én vezettem le, ez nekem külön öröm. Zita szemmel láthatóan élvezi a jövés menést.

Köszönjük a gratulákat a fogacskához, már 1 mm, de csak egy kis pont, mindenesetre a kis pohara már kocog rajta. Igen Banyus mákom van, ezzel mindig szembesülök :D :D remélem nem hagy el a ó szerencsém. De Zitával minden olyan tökéletes, legalábbis majdnem. Kezdve a teherbeeséstől, a terhességen át, a könnyű szülésemről már nem is beszélve. És leszámítva az első pár hetet, tényleg öröm vele minden perc. A fogzással sincs még egyenlőre gond, bár ennek inkább ő miatta örülök, mint magam miatt. Remélem a többi fog is ilyen észrevétlenül bújik ki, bár a rágókkal gondolom minden gyerek megszenved valamennyire.

Anika, nekem van babanaplóm, de mindig elfelejtek beleírni. Egyszer ha lesz egy kis időm, lehet visszakeresem a hozzászólásaimat, és lementem őket egy külön doksiba, az felér bármilyen babanaplóval.
Neked ezek szerint nem próbál Apor ülni, nem hasizmozik a hordozóban stb? Mert ők így jelzik, hogy igényük van rá. Nem úgy lesz, hogy egyszer csak ülve találsz rá a kiságyban. Szerintem legalábbis... Zita imád az ölünkben lenni, nagyon élénken nézelődik, pakol amit ér, mosolyog szóval igényli nagyon. Ha megfogom a kezét, már kapaszkodik és húzná is föl magát. Mondjuk ő ezt már pár hetes kora óta csinálja.

Meli! Mit jelent az a szó, hogy "zsugos"?

Viki! Milyen autót vesztek? És te fogod azt használni?

Manó! 4kézlábazik Berti? Ez szuper! Készítenél egy fotót róla, szívesen megnézném.
Itt egy kép, látszik a bohóc is, igaz nálam van :D

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Nem, NEM mászik Csabi!!! Csak hason csúszkál a szobában. Néha négykézlábra áll ugyan, de úgy nem tud még közlekedni. Azért teszem le a földre (dupla nadrágban), mert a védőnő, meg a gyógytornász is mondták, hogy tegyem le. És imádja, hisz újdonság neki.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Drienn! Igen fogunk menni babauszira, csak DAnika felső legúti hurutot kapott, aztán megvárjuk míg meggyógyul.
Amúgy az Ószőlő utcán lakunk, közel a fősulihoz, úgyhogy a Pagony hotel is közel van hozzánk.
REmélem majd találkozunk a babauszin.
A DM-ben én is sokat állok a kajás pult előtt. A kecskeméti bébiétel az amerikai bababoltban a legolcsóbb.
Üdv
Niki
fesan
 
 


Tusi!

Igen, ilyena miénk is :lol: Barátnőm kislánya választotta Bertinek, kicsit néztem azért hogy rózsaszín :D

Ágnes!

Így ám, meg még ígyebb :lol: El kell pakolni, én is félek előre, Emmával még könnyebb volt de most dugig vagyunk Emma apró játékaival. Emma mindennap lerámolta nekem hónapokig a cd állványt pl. :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként Berti is a földön van, aza legjobb nekik! Mármint mozgásfejlődés céljából

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viki! Tőled akartam még kérdezni, hogy jártok keresztelő előkészítőre? Ha igen, mikor? És végülis mikor lesz a nagy nap? Nekünk több, mint valószínű, hogy átcsúszik júliusra, mert még mindig áll a költözés az otp miatt :twisted: :twisted: , így csak hóvégén fogunk költözni, és kell 2-3 hét gondolom, hogy normálisan elpakoljak, szóval addig nem szeretnék vendékeket fogadni. Pedig olyan jó lett volna együtt keresztelkedni :( Egyébként, ha minden terv szerint haladt volna, akkor most épp a másik a lakásban festegetnénk, és jövő hétvégén költöznénk szép nyugisan.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banyus: ezt Corel-ben szerkesztettem. Konyveket is szoktam szerkeszteni, igy egy ilyen kepeslap kesz feludules. :lol:

Tusi: nyűgös akart lenni, csak elütöttem. :oops:

Kép
Kép
meli78
 
 


Neha igy is furdunk.:D


Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Talan jon a fogacska.....


Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Valaki irta, hogy a babanak nagyocska a fule....Zsofinak is eleg nagy :cry:

Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Drienn! Még én vettem állványt, egy 1000-ért, használtan. Nekem sem bírja a hátam, ha csak egy picit is hajolni kell.
Ki mit kapott anyák napjára? Én semmit...Talán majd jövőre... :D De holnap megyünk vacsizni, anyós vigyáz Gigire, mert holnap van a házassági évfordulónk. Már nagyon várom. Mostani négy nap elég pörgős volt. Majális, Szentendre, Bográcsolás, Adiligeten Anyukám...Pici élvezte, meg se nyikkant. De most alszik... :D

Kép
nyafi
 
 


Drienn!
Én is vettem kádállványt, és használjuk is.Nagyon magas vagyok, így egy kicsit könnyebb, nem bírná a derekam.
fesan
 
 


Mászás?????????????
Ez igen!!! Gratula!! Mi még forogni sem forgunk, csak hasról hátr és hátról oldalra..de még ráér a Boncsim...

Mostanság én is a földre teszem le, de mivel elég hideg a padló, két paplanra teszem le, körbeszórom a jétákait és elvan egy darabig..ki akarnám próbálni mit csinálna a sima padlón, de tényleg hideg...

anyák napjára reggel kaptam egy gyönyörű képeslapot egy még szebb idézettel, a képeslapot aláírta a férjem és a Bonita is :) Tök meghatódtam!!!
Aztán délután elsétáltam az V. kerületbe, ott van egy gyönyörű park, a férjem pedig később jött utánunk, kaptam egy szál rózsát tőle...pont ahogy szeretem, csak úgy egy szál rózsa, semmi celofán, meg csicsa, csak egy kis zölddel...olyan édes volt...felerősítettem a babakocsira, és haza fele félúton vettem észre, hogy elhagytuk!!! Pedig le akartam préselni, mégis ez az első anyák napi virágom..mármint volt :)

Kép
dytt
 
 


fesan
Mi az a nagyon magas? Mert hogy én is nagyon magas vagyok és kíváncsi lennék...

MA NEKIÁLLTAM FOGYÓZNI..DE EGYELŐRE CSAK FINOMAN...A CÉL JÚNIUS ELEJÉRE KARCSÚNAK LENNI!!!! Kíváncsi leszek, mert még sosem volt gondom a súlyommal, mindig vékony voltam, nem tudom hogy kell fogyózni...de majd alakul!!!!

Kép
dytt
 
 


Meli
A fürdetős kép hihetetlen jópofa! :)

Kép
dytt
 
 


Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75
 
 


Sziasztok!

Tusi! Még annyi jutott eszembe a gyerkőc szórakoztatással kapcsolatban, hogy Lilla nagyon sokáig el szokott zsonglőrködni egy kis zsiráfos párnával. A hátára fektetem és oda adom a kezébe, felhúzza a lábát és úgy birkózik vele. Aztán, ha ráakad a kis fehér címkére, akkor annak a pöckölésével is elvan egy jó ideig. Még szerencse, hogy nem vágtam le ezeket a címkéket, mert azt élvezi minden kabalán a leginkább.

Macsek, Szenilla! Nekünk is kétszer mosták át Lilla szemét, de szerencsére teljesen rendbe jött. (Kopp-kopp) A kórházba ki volt írva, hogy mivel nagyon óvatosan kell csinálni, ezért előfordulhat, hogy többször meg kell ismételni. Mondjuk én is kiakadtam, mikor elsőre nem sikerült, de most már nagyon jó, hogy nem kell állandóan törölgetni, meg hát biztos azért zavarja is őket.

Ülés! Lilla is erősen hasizmozik, viszont ő nem tud olyan szépen ülni, mint Bonita a babakocsiban. Próbáltam én is megdönteni a kocsit, de akkor meg lecsúszik a végébe, Nektek nem?
A Babaszoba.hu-n ezt írja 5 hónapos korra:
„Háton fekve is megpróbálja felemelni a fejét. Felültetve rövid ideig támaszkodva ülhet.” Kérdés mennyi a rövid ideig…

Banyus! Tényleg kislánynak nézték Balázst? Szerintem tök pasis, meg hát gondolom amúgyis csupa rózsaszínbe öltözteted. :D Na mindegy, a frizura nagyon jó lett. Hagyta magát macerálni?

Drienn! Ez tényleg jó hír! A szemészetre, ortopédiára miért kell mennetek?

Ágnes! Ha Csabit a padlóra teszed le simán, akkor nem szokta bevágni a fejét? Nekem muszáj Lilla alatt „kipárnáznom”(habtapi + pléd), mert mikor elfárad a hasalásban, akkor leejti a fejét, tuti ordítás lenne a vége. Pedig biztos jobban tudnak a csupasz földön kotorni.

Montázs! Szerintem legyen két darab 6 hós. Az egyik egész alakos, mondjuk hasalós, a másik meg pofikás! Az előző 160*200-as volt, legyen most is így a portré. A hasalós meg akkor 200*160-as. Persze ha van más ötletetek, akkor írjátok nyugodtan, nem muszáj, hogy így legyen.
E-mail cím: babanet11@gmail.hu

Most ezt elküldöm, mert a főnök szólít, de majd még írok a keresztelőről is.
Vendég
 


sziasztok!
Dytt: 174 cm, elég gáz, főleg, ha nadrágot kell venni. A terhesség se látszott rajtam, elbújt bennem a kis manó.

Nekem is kell mennem 6 hónaposan ortopédiára kontrollra. Lehet Nyíregyházán ez a szokás??
Drienn, ki vizsgálta az ortopédián? Nekünk Szabó Éva főorvosnő. Nagyon aranyos volt, röntgenre is elküldött minket, hogy megvannak-e a csontmagvak. De megvannak. Bár egy pici farasszimetriája van (nem egyformák a hurkái) :) Mindegy visszamegyünk
fesan
 
 


Kép Kép
fesan
 
 


Keresztelő
Nem igényelt nagy szervezést, elmentünk a pap bácsihoz, leírta a szülők, keresztszülők, gyerkőc adatait és egyeztettük, hogy mikor szeretnénk. Én nem szerettem volna nagy közönség előtt, így nem mise után kértük.
Oktatásra nekünk nem kellett járni, nem tudom, hogy azért nem, mert oda jártunk jegyes oktatásra vagy amúgy sem kellett volna, de inkább nem kérdeztem rá, mert nem igazán akartam ilyen elfoglaltságot.
Még ami fura volt nekem, hogy mikor mondtam Lilla nevét, akkor kérdezte, hogy és a második neve? Mondtuk, hogy nincs, de azt mondta, hogy kell neki adni egy szent nevét. Olyan váratlanul ért, hogy nem jutott semmi okos az eszembe, így addig-meddig csavartuk a dolgot, hogy a pap bácsi adott neki nevet. Lilla Zsuzsanna. Végülis nincs jelentősége, de azért itthon már eszembe jutott több is, ami jobb lett volna. Csak azért írtam, hátha Tőletek is kérdezik és fel tudjatok készülni.

Szombaton délelőtt Lilla mintha megérezte volna, hogy valami merénylet készül ellene, mert nem igazán akart aludni. E miatt egy kicsit féltem is, hogy nyűgös lesz. De nem. Legmerészebb vágyaimat is felülmúlta. Nézte nagy szemekkel a pap bácsit, utána mikor ezt megunta a fényeket, virágokat nézegette. A szentelt víznek is szinte megörült, pedig elég hosszasan öntötte. Szóval nagyon tetszett neki. Utána hazajöttünk és aludt másfél órát, pedig nem igazán voltunk csendben. Pont megebédeltünk mikor felkelt és viháncolt egész délután.
Vendég
 


Velem lesz tele az oldal, de muszáj kérdeznem.
Adtam Lillának tegnap és ma almalevet. Hát nem volt elragadtatva. Nem nagyon akarta lenyelni, kb. 5 milit ha ivott és utána az első hasrafordinál ki is jött az egész. Szerintetek próbálkozzak még vele, mert még idegen neki és szoknia kell, vagy valami mást adjak neki?

Drienn! Elfelejtettem válaszolni, római katolikus a templom.

Fesan! Ti hordjátok a terpeszbetétes pelust? Nagyon édik a képek, látom Dani is szeret csupaszkodni.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekünk is jól eltelt ez a hosszú hétvége, sokat csavarogtunk, Hanna nagyon élvezte, de annyira aranyos volt, mindig úgy örült mikor meglátta, hogy már otthon vagyunk este :)

Anyák napja. Nálunk jól indult, drága férjem jól megbántott, mert mondta reggel, hogy kinek is kell virágot vennie és aztán rámnézett, hogy basszus, idén már neked is kell virágot venni? De ő ezt kedvességből akarta mondani, de nekem meg rosszul jött le, olyan volt, mintha azt akarta volna mondani, hogy jaj már rád is kell most költenem. Ugyhogy jól félreértettük egymást :)

Fürdés. Mi már nagyon régóta ketten fürdünk a nagykádban. Előtte én mindig lezuhanyzok és úgy ülünk be. Hanna nagyon élvezi, sokat játszunk, van már fürdős játéka (rózsaszín bálnák) és szeret velük is játszani. Na meg a csap az nagyon érdekes, de a tusfürdős flakon is jó játék :) Mi egy komódon fürdettünk a szobájában, de már kinőtte a kádat és már nem is tetszik neki ha egyszer egyszer ott fürcsizik.

Cukros kaja. Mivel az én lányom kajálásban egy krucifix (de hülyén néz ki leírva :D ) ezért nagyon nem válogathatok. Ugyhogy mi eszünk cukros kaját. A kedvencei a kecskeméti szilva és a hipp sárgabarack, őszibarack, vilmoskörte, banán-alma, banán-őszi. Zöldségeket elejétől fogva nem igazán kultiválja, a sütőtököt ette, de most már sztem azt is megunta (egyébként a kecskeméti sima sütőtökben is van cukor). Sárgarépa, borsó nem kell.

Drienn! Én is nagyon szeretem ezt az etetőszéket, Hanna is szeret benne ülni! Használjátok egészséggel! :)

Képzeljétek, Hanna ma reggelre hason volt a kiságyban és úgy durmolt reggel fél 9-ig :) Most már elég jól alszik, elalszik 9 körül, este 10-kor még álometetés, 4-5 között kel enni és alszik ált. 7-8-ig. Ugyhogy most nem panaszkodom :)

Fog nekünk még sehol....

Ülés. Nagyon szeret ülni, nagyon megörül mikor megkapaszkodik a kezünkben és felhúzza magát :) De önállóan nem szokott még ülni, még össze vissza imbolyog :)

Na balhé van, majd még jövök :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusi: Ford Focus kombit veszünk. 2004 októberi a kocsi és kb 2 hét múlva érkezik hozzánk. Nagyon örülünk neki, remélem minden okés lesz vele! :)

Keresztelő: nem előkészítőre kell járni, hanem csak beszélgetésre a káplánnal.
Tusi: június 1-én lesz fél 12kor a keresztelő.
Itt csak vasárnap van, a fél 11-es mise után. Nem tudom, hogy legyen -e utána valami összejövés. Fogalmam sincs mi lehetne. Talán a kertben összeülhetnénk, de főzni nem szeretnék ekkorát... És pont ebédidő lesz.

Nekünk holnap lesz a házassági évfordulónk :D. Megyünk vacsizni, vettem az alkalomra csini rucit is :D.

Kép
vargaviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: