Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és hétfőn megyek CTG-re, 10:45-re.
bluebox

mára elteszem magam,még szendvicseket kell csinálnom holnapra!
puszi sziatszok! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Andi!

a BPD a fejkörfogat, de én csak annyit tudok, hogy asszem 100 mm felett császároznak.
De Ildit kérdezd inkább. Dominak 96 mm volt a BPD-je és 3600 grammal és 50 cm-rel született.

Ági!

Azért Norina sem lesz pici baba! :-)
De legalább irrelisan nagy sem. Tényleg örülök, hogy minden okés. Már éjjelre se kapcsolom ki a telómat, hogy tudj bármikor hívni vagy üzenni, ha úgy gondolod, hogy segítségre van szükséged!

Nitácska!!!

Azért ez már haladás a jó hír beteljesülése felé!!!!!
Nézek neked valami erősebb drukkot és átröptetem, jóóó????

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok Lányok! Nemcsak Hartman papa fáradt ki a mai napon, hanem én is. Mondjuk reggel 7-től este 7-ig hat szülés az már foglalkoztatás. Ebből 3 orvos nélküli, ami azt jelenti, hogy tokkal-vonóval a szülésznő csinál mindent. Node ez nem panasz, csak mesélem. Húzós volt a nap! Ne szüljetek frontos időben, mert csak állóhely van a szülőszobán! :lol:
Amúgy Edina jól van, Manómilán szép sárga, de jól áll neki, és megigérte, hogy hamar kinövi. Napközben nem sokat evett, de este mikor elköszöntem tőlük, szépen szopott. Nem baj, ha nem sietnek haza, egy aluszékony, keveset evő gyerekkel jobb odabenn, mint otthon kínlódni. Bármennyire hiányzik apa :cry:
A BPD valójában a koponya legnagyobb átmérőjének két végpontja. Vagyis ha megfogod a sajátodat, a fül fölötti kis
dudorok távolsága. Régen ez úgy tanították a bábaképzőben, hogy ahol a férfiak a kalapot hordják!Egyábként a 100mm feletti BPD nem automatikus császár!
Nitácskának továbbra is drukk, de hát vannak esetek, amikor nem egyértelműek a leletek, és csak az idő hoz megoldást.
Bluebox! Hétfőn írok Neked privit!
Holnap estig kérdezzetek, ha akartok, utána 3 napra nem leszek elérhető, nem leszek gépközelben, pihizni vonulok!
Mindenkinek szép hétvégét!
bábaildi

Sziasztok!
Köszi Ági hogy szóltál a dokinak, tényleg megvárt. Jövő héten szerdán megyek megint CTG-re, 10-re. Te mikor mész? Hátha összefutunk megint :wink: Remélem elmúlt a fejfájásod.
Az a BPD érték nem kevés akkor. De tényleg elég eltérőek a mérések. A múlt héten 89mm-t mértek, most meg már 97, úgyhogy valószínű valamelyik nem jó :)
Nitácska drukkolok neked továbbra is.
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok!

Ildi: Teljesen felcsigáztál!!!!!!!!!! Most mi lesz velem hétfőig????? Látod pont hétfőn megyek be a korházba CTG-re, még talizni is tudtunk volna :P Erre nem elmész a jól megérdemelt pihidet tölteni?????? :wink:
Érezd jól magad, pihenj nagyon sokat.
Lányok, Nektek is jó pihit és kellemes időtöltést kívánok. A Babáknak Mamáknak meg nagyon sok-sok pihit.
bluebox

Mindenkinek kellemes pihenést!

Utolsó idős kismamák pláne óvatosan!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok! Bluebox! Én hétfőn éjszakára megyek, nem tudnánk találkozni! Becsomagoltam, szendók elkészítve, irány Horvátország!
Mindenkinek minden szépet és jót! Hétfőn jelentkezem. :lol: :lol: :lol:
bábaildi

hjaaa élni tudni kell!!!! :lol: :lol:

Jó pihenést Ildi!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Itthon vagyunk. NEm gondoltam volna,hogy eljön egyszer ez a nap is.
Jól vagyunk nagyon. Szerdán egy kicsit besárgult de egy éjszakára kékfény alá tették így tegnap hazajöhettünk.
Szüléstörténet:3.napja iszonyatosan fájt a derekam és szinte már menni sem tudtam a fájdalomtól.Szombaton este fél 11-kor elkezdett görcsölgetni a pocakom. Hajnal 2-ig jöttem mentem a lakásban,megittam még egy málnalevél teát,lezuhanyoztam. Mértem a fájásokat,amelyek eleinte 10 percesek voltak,majd 2-re 6 percesek lettek. Ekkor felhívtam a Csütörtöki doktorurat aki rögtön felvette a telefont. Szegényt fel kellett ébresztenem. Azt mondta,hogy akkor induljunk el a kórházban és ott találkozunk. Fél 3-ra a kórházba értünk. A doki már kinn várt minket.
Felmentünk a felvételi irodába,felvették az adataimat,megvizsgált a doki,aki megállapította hogy a méhszájam bő 2 újjnyira van nyitva. Felvettem a hálóingemet és felmentünk a szülészetre.
Csak mi voltunk fenn,nem szült senki így a Kika szobára esett a választásunk. A férjem végig velem volt,bíztatott,és adta az erőt.
Burkot repesztettek majd jöttek az erősebb fájások. Kaptam egy infúziót majd megérkeztek az aneszteziológusok akik bekötötték az EDA-t. Nagyon féltem tőle,de nem fájt a bekötés.Így szinte alig éeztem hogy szülőszobán vagyok,annyira jó volt az EDA.Kb.úránként kaptam az adagokat,közben infúzióban ment az oxitocin.
Csak az volt a gond hogy nem akartam tágulni. Felvették az oxitocin adagját és egy darabig nem kaptam edát. Hát akkor jött igazából a neheze. Iszonyat fájdalom volt és még akkor sem tágultam. Bő négy újjnyira voltam tág,de a méhszáj nem akart elsimulni Milán feje pedig nem volt teljesen a szülőcsatornában.
Mindig csak vártunk,hogy talán még 20 perc,még 20 perc de semmi változás nem történt,csak a fájdalmaim voltak isuonyatosak. Ekkor bejött egy másik doki is ő is elkezdett vizsgáli és megállapították,hogy akkor császár lesz a vége.
Kaptam egy katétert, és jöttek is betolni a műtőbe.Ott kiszedték az EDA-t és kaptam a gerincemhez egy másik fajta érzéstelenítőta,mitől a köldökömtől lefelé semmit nem éreztem.
Ekkor már vasárnap délelőtt fé 11 óra volt.
Elkezdtek műteni mikor 10:50-kor kiemelték Milánt.
A doki megmutatta a fejecskéjét és utána elvitték. Majd miután megtisztították visszahozták egy kicsi pillanatra,épp csak összeért a fejünk. De szerencsére kinn az apukájával lehetett. Engem még kb.fél óráig foltoztak,majd letoltak az őrzőbe,ahova a férjem is bejöhetett és 1 órára behozták Milánt is.
Milánnal minden rendben egészséges kisbaba,csak a szopizás megy még nehezem. A cicit nem fogadja el csak bimbóvédővel,de úgy sem igazán szereti,így lefejem és cumisüvegből is kapja a tejcit.
Szerencsém volt BÁBAILDIVEL,hogy aznap ő volt éjszaka,így mikor a legnagyobb szükségem volt segítségre mindig mellettem volt és kérés nélkül segített.Nagyon fájt 1-2- napig a seb és iszonyat volt mikor fel kellett állnom,de Ildi bátorított így viszonylag könnyebben vettem az akadályokat.Nélküle lehet feladtam volna :D
Szóval ILDI így is szeretném megköszönni Neked, hogy ott volt velem és segítettél,bátorítottál. Megyek vissza a kontrollra és felhívlak majd,ígérem meghálálom jóságod!!!

Szóval nagyvonalkban ez törént velünk. A lényeg,hogy egészségesen és boldogan itthon vagyunk!!

Mindenkinek köszönjük szépen a jókívánságokat és azt,hogy szorítottatok értünk.
Majd jelentkezem és próbálok visszaolvasni,csak még egy kicsit fárasztó az ülés.

Üdv Mindenkinek: Edina

Kép

Kép
mannogab

sziasztok köszönöm,higy továbra is drukkoltok nekem!
olyan jó volt tegnap kicsit kikapcsolódnom! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Van egy jó cikk a Porontyon. Sokunknak éppen aktuális :)
http://velvet.hu/poronty/2008/05/02/mit ... _korhazba/
Jóccakát!
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok Lányok!

Edina!
Feljöttem megnézni, hogy végül hazaengedtek-e. Látom már otthon vagytok, mostantól tényleg elkezdődik hármatok közös élete. Ehhez kívánok mégegyszer sok-sok örömet és boldogságot. :P :P :P
Olvastam a szüléstörténetedet, szegény jól megszenvedtél a császár előtt. Vigyázz magadra, hogy gyorsan begyógyuljanak a sebeid. És remélhetőleg Milánnak is megjön a kedve a szopizáshoz.

Andi!
Köszi, megnéztem az oldalt, tényleg hasznos.
Egyet nem tudok: eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez. Hol lehet eldobható bugyit kapni és betétet? Gyógyszertárban?

Mindenkinek további jó hétvégét.

Sziasztok
Lilla
Vendég

sziasztok lányok!remélem mindenki jól van?!
ma én olyan hülyén éreztem magam,egyfolytába szédülök!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Edina!
Örülök, hogy már itthon vagytok. Végre elmondhatod te is, hogy együtt a család. Legyetek nagyon boldogok a kis Milánnal.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

SZIASZTOK!!!

ANDI!!!
JÖVŐHÉTEN ÉN CSÜTÖRTÖKÖN MEGYEK CTG-RE 7:45-RE!!!SAJNOS NEM TALIZUNK!!!A FEJFÁJÁSOMRÓL CSAK ANNYIT HOGY CSÜTÖRTÖK REGGEL AMIKOR MENTÜNK VOLNA A TELEKRE OLYAN MIGRÉN GÖRCSEIM VOLTAK HOGY A HÁNYÁSTÓL MÁR ALIG ÉLTEM!!!DE AZ URAM BEBOROGATTA A FEJEMET ÉS EGY ÓRÁCSKÁT TUDTAM ALUDNI MERT SAJNOS ESTE SEMMIT NEM TUDTAM ÉS UTÁNA ANNYIRA JOBB LETT HOGY MONDTAM HOGY INDULJUNK A TELEKRE MERT EGY MIGRÉN NEM FOG VISSZATARTANI ATTÓL HOGY 2 NAPOT FRISS LEVEGŐN LEGYEK MADÁRCSICSERGÉSBE!!!IGY LE IS MENTÜNK DE CSAK PÉNTEK 10KÖRÜL MULT EL A FÁJDALMAM TELJESEN!!!DE SOKAT SÉTIZTEM MEG A LEVEGŐN PIHIZTEM!!!
NAGYON REMÉLEM HOGY NORINA NEM LESZ MIGRÉNES MERT NAGYON FOGOM SZEGÉNYT SAJNÁLNI!!!MIT MONDOTT HARTMANN PAPA NEKTEK???MIZUJS A BABÓVAL???

EDINA!!!
ÜDV ITTHON VÉGRE!!!
A LÉNYEG HOGY MINDEN RENDBEN VAN VELETEK ÉS MILÁNKA SZÉPEN FEJLŐDIK!!!

BÁBAILDI!!!
EZ CSOPORTOS HORVÁTORSZÁGI KIRUCCANÁS???MERT A SZÜLÉSZNŐM IS A BÉKÉSINÉ ERZSIKE IS HORVÁTBA VAN A HÉTVÉGÉN UGYHOGY MEGBESZÉLTÜK HOGY NEM SZÜLÜNK!!!

CSAJOK!!!
TOVÁBBRA IS KELLEMES HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!
SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Mannogab! Örülök, hogy otthon vagytok! Minden jót kívánok Nektek! Remélem Milán minél előbb "rászokik" a cicire is! Nagyon szorítok Nektek!

Mindenkinek további jó hétvégét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok.

Én ugyan nem a dél pestibe fogok szülni egyéb okok miatt de mivel tősgyökeres böskefalvi vagyok így szeretnék egy kicsit ezért csatlakozni hozzátok mert elég sokat járok a sétálóba és mikor megszületik a babóm jó lenne megint kismamákkal taliznom ott majd. Nektek nagy gratula a babákhoz és annak meg megy a drukk akik várják még a nagy napot. Nitát ismerem személyesen is. Én most ugyan már csepelen lakom de anyám a Baross oviba lakik a nagy postánál az attila sulival szembe. Van két nagy hatalmas fekete németjuhásza meg egy ordas is. És egy nagyon ari cicája akit ott mindenki szereti. Ezt csak azért írtam le hátha ismizi valaki őt. Sokat szoktam járni a gyerekeimmel a vonatos játszóra.
De még egyszer bocsi hogy bepofiztam ide még ha nem is a dél pestibe szülök.
Üdv Verus

harivera
Budapest XXI. kerület

szia vera üdv itt is :lol:
nem tudom mi van ma a derekammal de le akar szakadni pedig még pocakom sincs :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Verus: Véletlenűl Te nem a júniusi topicba írogattál? Én úgy láttam, hogy az elején ott voltál :wink:

Most merre írogatsz?

Egyébként én meg az Attila utcában dolgoztam-om-fogok, remélhetőleg, jó sokára :wink:

Képzeljétek, a mi topicunkban, ma reggel ment be az egyik lány a korházba, elfolyt a magzatvize. Annyira izgulunk, az első topicbaba :wink:
Már én is nagyon-nagyon izgulok ám :shock:
bluebox

Sziasztok!
Üdvözöllek Vera itt is. Mi is ismerjük már egymást másik fórumokról (pl. te voltál a nyitónk az április-májusi topikban). Látom csak összejött a baba végre. :) Remélem most kislány lesz.

Végre elkészült a szüléstörténetem is. Ne haragudjatok, de elég hosszú lett, de ebben szinte minden le van írva. Ezt dokumentumként töltöm fel inkább, mert tele lenne vele az oldal.
szüléstörténetem

A képeket pedig az alábbi honlapunkon nézhetitek meg: http://www.kerekescsalad.extra.hu vagy egyszerűen kattincsatok a profilom mellett lévő saját honlap ikonra.
Jó olvasást és nézegetést.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

bluebox. Igen azt én nyitottam asszem csak akkor sajna nem sikerült a baba. Utána decemberbe teszteltem egy pozitívat de sajnos január 29-én műtét lett a vége. De abba a ciklusba megint babás lettem nagy csoda folytán sőt úgy hogy maratoni ciklusaim vannak az a ciklusom pl 53 napos lett volna. Most azzal a babával vagyok 11 hetes terhes és kb november legvégére dec legelejére várom őt.

harivera
Budapest XXI. kerület

kerekes gyönyörűek a gyerekeid!gratula mind a 4ükhöz!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vera: Óriási gratula, drukkolok, hogy minden rendben legyen Veletek :wink:
bluebox

Sziasztok!

Zsuzsa!

tündériek a lányaid! szerintem Betti és Bius is Rád hasonlít :D nagyon jók a képek. 2x is megnéztem őket :lol:

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

szia mesi,hogy vagytok?rég voltál! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

A számítógépem bekapott egy jó kis vírust, napokig nem volt netünk. Szerencsére már kezd javulni, de még nem tökéletes, képet nem tudok feltenni, a vonalzóim is eltűntek.

Nitácska nagyon drukkolok, hogy növekvő babuci legyen a dologból!!!

Zsuzsa, nagyon aranyos Bius, és nosztalgiáztam ahogy az inkubátorban feküdt. Az én kis Ginusom is egy hétig fent volt a koraszülött osztályon az inkubátorban.
Olyan rossz volt nézni, ahogy a pici karjában a katéter benne volt.
Aztán ő is besárgult picit.
Ráadásul az én nagylányom is ilyen szeretettel fogja a kistesót, mint a te lánykád a képen.

Edina! Gratula Milánhkához! Nekem is tágulási gondjaim voltak, csak az oxitocin segített, de az kegyetlen fájdalom.
A lényeg, hogy túl vagyunk rajta és már megszépítve látom a dolgokat. Most már úgy érzem, símán vállalnék még egy babát, persze kis szünettel.

Mesi! Mi újság veletek? Miket csinál Lara baba? Gondolom már mosolyog rád, nagyon tündériek ahogy nézegetnek minket és ismerkednek az arcokkal.

Ági! Neked meg drukkolok, hogy minél hamarabb és könnyebben szülj. Nemsokára már a karodban tarthatod Norinát!

Ginus eszik mint a gép. Már 3,40 a súlya és állandóan cicin lenne.
Olyan mint egy kis halacska, állandóan tátog.
Iszonyatos hisztit tud rendezni, ha már egy picit éhes és nem kapja meg a neki járó adagot. Utána csönd van és édesen nézelődik.
Éjjelente még háromszor fent van enni, és szerencsére rögtön visszaájul. Nagyon jó baba, hisztizni nem szokott, csak kajáért.

Holnap megyünk az 1 hónapos kori orvosi ellenőrzésre. Kíváncsi vagyok, hogy mekkorát nőtt.

Bocsi, hogy hosszú lett, de ki kell használnom amíg jó a gépem!

Sziasztok, Judit
yusz

Sziasztok!

Ma találtam Rátok. Nyáron lesz 6 éve, hogy a Dél-pestiben szültem.
Jelenleg 22 hetes vagyok. Csütörtöki doktor Úrhoz járok. Ma is voltam.
vasarhelyiandi

üdv köztünk andi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi
vasarhelyiandi

most megyek leteszem a Mátét aludni de délután jövök.pusza mindenkinek addig! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Andi! Üdv itt a topikon! Ha elolvasod Kerekes Zsuzsi szüléstörténetet akkor láthatod hogy jó kezekben vagy ami Csürtötöki dr. urat illeti. Ezen kívül még én is állítom ezt hiszen nála szültem jó egy éve!
Csinálj vonalzót!! Akkor már hat éves a nagyobbik gyermeked? Fiú, vagy lány?
Neki is csinálj vonalzót, ok? :)

Kerekes Zsuzsi! Elolvastam a történetedet! Én is ilyen szülést szeretnék mint Neked volt. Egyébként bocsi, hogy szólok de kimaradt egy "nem" szócska a történetedből mikor a gátmetszéses részt írtad. Úgy lehet értelmezni hogy a szülésznő is gátmetszést akar mivel már volt két gátmetszésed. Csak később értettem meg a történet végén hogy éppen gátvédelemmel szültél. Bocsi, hogy szóltam. :oops:

Judit! Örülök hogy minden rendben veletek! Ginus tényleg nagyon szépen eszik!

Mindenkinek további szép napot, bár itt esik az eső! :(

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Jaj, Zsuzsi ne haragudj!

Megnéztem a képeket is! Nagyon szép négy lányotok van!
Én azt hiszem a lányok ragaszkodóbbak is mint a fiúk ami a felnőttkort illeti.
Legalábbis nálunk a családban ezt tapasztalom.
Ezt csak azért mondom, hogy képzeld el milyen nagy lesz a család mikor már ők fognak családostul meglátogatni benneteket! :) :)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok Lányok!

Zsuzsi!
Megnéztem a képeket, mind a négy lányok gyönyörű, gratulálok hozzájuk. A szüléstörténeted is meghatott, tényleg mindenki ilyen gyors szülést szeretne. A betegséget meg felejtsétek el gyorsan, szerencsére minden rendben van a kis Biussal, nagyon aranyos baba.

Márti!
Te már jársz Ctg-re? Azért lehet még, hogy találkozunk, ha mégis időben szülnél.

Ági!
Remélem a migréned elmúlt már. Bea egyben van még?

Sziasztok
Lilla
Vendég

Andi üdvözöllek köztünk én is. A közelmúltban nemcsak én, hanem Mannogab is nála szült. Egyébként megkérdeztük tőle, hogy éves szinten hány babája születik. A válasz elképesztő volt 150-200 között. Vagyis minden második napra jut egy, és akkor még a nyári két hónap szabadságát nem is számoltam. Márciusban 21 babája született. A kórházi dolgozók is csak jót mondtak róla.

Mazsuzs!
Köszi, hogy szóltál. Tényleg elírtam a gátvédelmet. A lényeg az volt, hogy gátvédelemmel szüljünk.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Zsuzsi!!!

Gyönyörűek vagytok!!

Judit!

Várjuk a mérési eredményeket a pocakkirálylányról!

Hűűűű mindenkinek sok-sok puszika, az "újakat" üdvözlöm, de rohanok, mert fogzunk és iszonyatos jhiszti van...

Kép

Kép

Kép

dominika1

dominika kitartást a fogzásos hisztikhez!!!!!!!!!!!!!! :lol: :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Lilla: Igen, ma voltam előszőr CTG-n. Minden rendben van. Előszőr nem akart mocorogni, de aztán fel keltették, na akkor beindúlt. Kérdeztem ott a -CTG-n a hölgyet, hogy vajon miért küldtek hamarabb, mint a betöltött 36. hét? Ő azt mondta, hogy valószínű a medencevégű fekvés miatt, meg hogy a doki is megnyugodjon.

Képzeljétek, megszületett a topicunkban (júniusi) az első baby :wink:
Sajnos, tüdőgyulladása van :cry: Most nagyon szorítunk Nekik. De szép súllyal született, erős babó, bár 3 héttel hamarabb jött.
Kicsit már be vagyok .........va :?
bluebox

bluebox ne legyél be....va!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Csak kicsit :wink:
bluebox

Annyira várom már Bábaildi levelét, hogy el sem hiszitek :wink:
Megígérte, hogy írni fog :)
bluebox

Bluebox! Már elküldtem!
bábaildi

ildi pénteken is bent leszel?olyan jó volt,hogy ott voltál velem szerdán!!!!!!!!!!!!!!!köszönöm! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska! Sajna nem, éjszakás leszek! :cry:
bábaildi

Halihó!

Ildi:[/b] Válaszoltam, és köszönöm szépen.
bluebox

ildi:
kár hogy nem leszel.emlékszel még a hcg eredményemre?15000felett volt ugye?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

jóéjt mindenkinek!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Márti!

Így mostmár értem, csak csodálkoztam, mert én csak két hét múlva kezdek majd Ctg-re járni. És így ismeretlenül is szorítok az első júniusi topikos babának.

Szia
Lilla
Vendég

Köszi Lilla :wink:
bluebox

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?