Új privát üzeneted érkezett!

Was?

Kép
ndombi

Idézet a blogból:
Dórival állunk, várjuk a buszt. Dóri: Rózsaszín rugi, rózsaszín sapi, rózsaszín kardigán, és nem fogjátok kitalálni, rózsaszín cumi :D Jön egy néni megszólal: Jaj de szép baba... kislány? :) Én meg pislogok nagyokat... nem ő a kisfiam, csak kislánynak neveljük :DD

Konkri?
Vörösbegy????

Mazsi???
Ildi???
Többiek?????????????

Csibe gyrek hogy van?????????
Vendég

Sziasztok.
Köszi, Lafi jobban van Bencus, lement a láza. És a köszöntést is köszi. :lol: Olyan hamar elment ez a három hónap. Majálisra akarunk majd menni délután, de egyenlőre lóg az eső lába. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

:lol: sziasztok!
megvagyok, csak olvasó üzemmódban...dobozok és zsákok között felkészülve a költözésre...nincs időm válaszolni és szólni mindenkihez, így meg nem szeretek :lol:
de puszi nektek és egyszer majd jövök, mint aktív fórumtag :lol:
Barni újra 3 óránként eszik éjjel, mint "újkorában" :roll: :evil:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok!
Remélem a beteg babusok jobban vannak. Szerintem bennünk is bujkál valami, mert a kötőhártya visszajött :twisted:

Ma voltunk hajókirándulni, persze Milánka rázendített a hajón. Jöttek a rosszaló pillantások. Basszus, miért kell nekem rosszul éreznem magam, mert egy 5 hónapos kisbaba sírdogál? Na, mindegy.

Milán nem eszi a HippHA1-t, csak a 2-eset hajlandó, az meg elfogyott. A gyógyszertár ahol megrendeltük, az meg nem rendelte meg. Klasszul nézünk ki. Vettem a múltkor a Müllerben Hipp 2-őt, ma kipróbáljuk aszem.

egyébként velem meg a fordítottja történt meg folyamatosan, amikor a Milán talpig kékben volt.

Nekem is fáj a fejem, szóbal tele a habzsákom!

Szép napot Nektek, pusza!
Vendég

Ja, és ma rugiban nyomtuk a Margitszigeten :D Szóltam apának,hogy húzza be a hasát, mert a gyerek homorított :lol:
Vendég

Én is vagyok, köszi, csak olvasóba...

Kép
Kép
Kép
konkri

nekem 2 napja fáj a fejem,nem segít a gyógyszer se.

Dorci meg nem alszik, úgyhogy 4-től hisztizett.elötte jó volt.

Jövő héten Csaba elutazik 5! napra bernipásztor világbajnokságra.
(ügyfelét viszi)

A torkom meg bazira fáj.remélem nem fertőző valami.

Kép
ndombi

Blongyi,kékben lehet lány is. Dorka sokszor van talpig kékben.
a múltkor megjegyezte 2 csaj hangosan,hogy utája a türkizkék rugit az egyik(dorkán volt-rohadt jó békás,de mindegy) a másik mondta,hogy ő szereti és tök jól áll a fiúknak és Dorkára mutatott.

Megvettem a Lolával az élet c. D. Tóth Kriszta könyvet. tetszik.

Nézzétek meg a minden vilángol (jól írtam) c. filmet. nagyon nagyon jó! Amerikában szül zsidó fiúnak a nagypapája amerikában a halálos ágyán ad egy képet amin egy nővel van kézenfogva( a nagyapja) és azt mondja az unokájának,hogy menjen ukrajnába és keresse meg a nőt.Kicsit macskajajos fílingje van,de van mondanivalója.Ez lett az új kedvenc filmem most!!!!

Kép
ndombi

Sziasztok!

Örülök, h jobban vannak a beteg babák!

Blongyi:
sajnálom, h visszaestetek, én is félek tőle kicsit, bár most jobban van Marci, de ma egész délelőtt olyan nyűgös volt, hogy kicsit féltem is, h talán majd megint, de nem.... legalábbis eddig!
Tegnap a boltban szintén rákezdett üvölteni egy kislány, de nagyon!! Már mindenki őket nézte, én meg átéreztem szegény anyuka zavarát, hát hiszti volt a javából!! Aztán látom, h a kislány üvölt, mint állat, ő meg pakol, nagy nyugisan, olvasgatja a blokkot, gyerek meg már lila :lol: Annnnnnyira irigyeltem a nyugalmát, én is szeretnék ilyen lenni, h lepergetem magamról ezeket a pillantásokat! Mit érdekeljen más emberek véleménye?? Ráadásul attól, hogy ő is ideges, semmi nem lesz jobb, nem?

Dombi:
Én is imádom a D.Tóth Kriszta cikkeit, mindig olvasom a nlcaffe oldalán. A könyvön én is gondolkodom!

Vörösbegy: nézegetem a fórumotokat, nagyon édes Barni!

Ma akkora 'bókot' kaptam egy részeg nőtől, hogy azt hittem halálra röhögöm magam.
Következő a sztori: családi rendezvény, félig idegen vendégekkel (már találkoztunk 1×-2×), egyik nő már kissé részeg volt, amikor megérkeztünk. Odamegyek köszönni, rámnéz és azt mondja: Szépen kerekedik a pocakod, hallom babát vártok! :lol: :lol: Nézek rá csodálkozva, és mondom neki: én már megszültem. Biztos rám gondol? Ő: Te vagy Ágika, nem? Én: igen, és ez a has még a terhességem 'nyoma'. :)))
Aztán mondtam a páromnak, h lehet, h nem ezt a felsőt kellett volna felvennem :))))
Lehet, h idegeskednem kellene miatta, h még mindig van pocakom (sosem voltam egy pocis fajta, inkább combos, popsis), de most mit csináljak???? MÁr tornázom, próbálok faragni belőle, de még nem akaródzott lemenni... Ez van!:)

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok. Kiscsajom felkeltett 5-kor, és nem tudtam vissazaludni. Énbennem is van valami nyavalya, 2-3 napja esténként hányingerem van, fejfájásom, és szédülök(vagy szétdűlök?).
Szép napot mindenkinek, nekem van mára egy kis munkám.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sagi, ne idegeskedj azon hogy van pocakod, majd nem lesz!A részegek véleményével meg pláne nem kell foglalkozni!

CSibe, gyógyulgassatok!!!!!!!!

Tgnap voltunk a Ligetbe, tök jó volt, élvezte, ennyi embert még nem látott, nem is evett, csak nézelődött, nem is aludt, csak nézelődött!

Vörösbegy, asszem nálunk is ilyesmi lesz...

Nem értem mi van velünk....eddig 4 óránként evett, most megint 2-3 óránként, és reggel már 5kor kel, a fél 8 helyett...és rá 3 órával megint aztán már nem alszik vissza....asszem most már ideje lesz a bebát leraknom mert nem jó, de pont jó, mert elfogyott és adhatom az újat, a nem ha-sat neki.

Konkri, mi a baj?Olvastalak, hogy nem táplálod hozzá Marcellt, hát igen, ha összevissza ment minden, jobb is, meg van tejed és ez jó!

Blongyi, kezdetben nekem is tök kellemetlen volt, hoy sír, mára meg már beveszem a leszarom tablettát! :lol:

Ndombi, és hol van a vb???

Beteg babák, anyukák jobbulást!
Vendég

Svédországban van a bernis cucc. Most kérdeztem meg.Meg június végén még 5 nap Stokholm VB minden fajtának.

De 3-szor veri ezt Csabán ludaskriszti vissza!!!!!!! (kapok érte Balcsin plusz nyaralónapokat) :lol:

Tökjó az etetőszék.abban evett valamennyi sárgabarack Hipp-et.
Sajnos gőzöm sincs,az mennyi időre elég(másfél mokkáscsésze)

Kép
ndombi

Ndombi, mármint ha arra gondolsz hogy a gyomorban, hát nem sokáig, de szépen haladsz!És jobb így etetni?
Vendég

Hi!

Csak átrohanóban vagyok.

Bendének megpróbáltunk bukás elleni kajcsit adni (Sinlac), hát nem is kell szerintem mondanom, üvöltött mint a sakál. Pedig 1 kanállal minimum ennie kéne minden kajcsi előtt, mert rettenetesen sokat bukik, és már idegesít, hogy amúgy sem ömlik belőlem a tejcsi... Hát majd most kipróbálom, hogy anyatejjel csinálom meg, hátha. 1 kanállal csak lecsúszik... Leginkább az a baj, hogy ha átpelusozom és 2 percen belül nem rakok cicit a szájába, hát ember legyen, aki elviseli azt az üvöltést! Azt hiszem sokáig tejcsi lesz még ebből! :) Nem bánom, csak legyen mit....

Voltunk majálisozni, Bende élvezte, hol babakocsiban volt, hol kenguruban, hol aludt, hol nézelődött... :D

Bocsi, hogy most csak rólunk, legközelebb válaszolok! :wink:

Jobbulást a beteg babáknak!!!!

Kép
Kép
sleepin

A mi Földre szállt Angyalkánk!

Kép

Kép
Kép
sleepin

Gyomorban. Megtudtam mennyi időre elég a gyümipép. Azt kajált(sárgabarack),táp már nem kellett neki.Aludt 2 órát.Felébrett és annyira üvöltött,hogy ilyen már rég volt. Akartam tápot adni nem kellett csak annyira üvöltött,hogy fulladozott ha beadtam a szájába.

Csaba mondta,hogy tuti fáj a gyomra.Bevettem és adtam neki nurophen szuszpenziót hátha valamilye fáj, annyira üvöltött. Miután beadtam 5 perc múlva megpróbáltuk a kaját és lezúzott 140-et,ami a szokásos másfélszerese. Szerintem nem a nurophen miatt,hanem azért mert tök éhes volt,de szerintem annyira belehergelte magát,hogy nem evett,vagy valami ilyesmi.
Nem láttam,hogy huzogatná a lábát. Szerintetek?Szerintem annyira gyorsan felszívódott,hogy ennyire éhesen ébredt....

Az etetőszék rohadt jó,bár még csak 1 etetésnél fogom használni mert cumizni nem lehet benne nem?

Ki kell tapasztalni ezt a kajás dolgot....

Kép
ndombi

Ndombi! A gyümölcspürétől hamar éhesek lesznek, az nem olyan tápláló. Utána próbálj meg neki tápit is adni, nyilván kevesebbet, mint amennyit enni szokott.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ndombi nem tudom...nekünk a pép oldotta meg a probléműt...azóta egész éjjel alszik....szerintem is az lehetett, hogy éhes volt de az üvöltás miatt azt sem tudta mit akar :lol: Huni is szokott ilyent, ilyankor hagyom, aztán üvölt mint a sakál majd szépen rájön hogy addig nincs kaja :lol:
Én mindent etetőszékből adok már neki, kivéve hajnali hat köröl, mert akkor én még nem látok éls nehogy félre rakjam :oops: de már a cumizás is abból megy amúgy.
Vendég

Sziasztiok. Pocsék éjszakánk volt, Szofi 3x kelt fel enni. Tegnap délután nem sokat aludt, pedig egész délitán lent voltunk, sétálgattunk, de nem akart a babakocsiban maradni az istennek sem. Persze nem látott onnan semmit. Fontolóra veszem a kengurut. Már rég vettem volna, ha nem szarakodna állandóan a derekam. Mennyire fárasztó a deréknak? Mondjuk nem cipelném egész nap, csak a sétához délutánonként egy kicsit, had lássa a világot.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Nekem nem fáj tőle a derekam!

Sleepin,
Tényleg angyal :D

Mi még nem eszünk csak szopizunk, de így is használjuk az etetőszéket, ott szoktunk csörgővel játszani, meg táncolok Dórinak, azt nagyon szereti :lol:
Vendég

Még jövök csak egy pill. : Csibe! hányinger ????? nem vagy terhes :)

Amúgy semmi baj, köszi Lafi! Majd jövök, csak beugrottam, de látom több idő kell hogy olvassak...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, hát anyatejjel mutat némi hajlandóságot. Így sem tetszik neki, de így abszolút nem bukik. Már ez nagy szám. Nem is tudom, valaki valaha vajon kevert ki ennyire kevés cuccot ebből? Szerintem mérhetetlen mennyiséget keverek ki. :) Egyebet még azt hiszem egy jóideig nem próbálunk enni, elég nagy sokk ez is neki.

Pandi!!! Azt a táncot majd mutasd meg, elképzeltelek, ahogy nyomod Dórinak! :lol: De ha más nem, az esküvőn, úgyis látlak majd táncolni! :D

Blo :) Szerintem is szard le a sok "érdekes" szempárt. Bende is szokott nyekeregni a babakocsiban néha (mondjuk ilyenkor kimegyek vele a fűre, majd szétrázza a gyereket, de Ő határozottan élvezi...) Akinek van gyereke úgyis tudja, mivel jár, ha meg nem tetszik neki, ugorjon a Dunába.

Kép
Kép
sleepin

Ja kenguru. Hát nem könnyű, mondjuk az én lábammal amúgy is rossz cipelni. Viszont ma a védőnő (összefutottunk a piacon) azt nmondta, óvatosan még azzal... Nem valami jó a gerincének.

Kép
Kép
sleepin

Ja és Bende cicisedik. :) Már kidudorodik a ruha a cicijénél. :D

Kép
Kép
sleepin

Hú, Konkri ne ijesztgess! A férjem hülyét kapna/megjegyzem én nem/. A kenguruból van olyan fajta, úgy tudom, amelyik újszülöttkórtól használható.

Sleepen! cicitartó? :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

BEnnem is bújkál valami, délben azt hittem, kilyukad a gyomrom, olyan éhes voltam, aztán meg alig bírtam enni, olyan hányingerem lett...azóta csak döglök az ágyon és remegek, hőmet most mérem, ja és úgy fáj a gyomrom mintha valami szúrna vagy nem tudom. :cry:
Vendég

Sziasztok!
Ezt most találtam, tudom már majdnem túl vagyunk rajta, de....(hosszú lesz):

Kedves Sződy Judit!

Gondolom, erre a levélre is talál majd egy jól megkomponált, baráti hangvételű választ, sőt felháborodott és rendreutasító babanetes mamák is reagálnának, ha tudnának. De valószínűbb, hogy meg sem jelentetik a levelem a neten.

Rengeteget olvastam, kérdeztem, próbálkoztam, a szoptatással mégis kudarcot vallottam, de....
A történetem azért írom le, mert olvastam az Ön publikációját, a "Kötelező-e szoptatni?"-t.

A kérdéseire a válaszaim (a nem szoptató mamák nevében):

Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy a szoptatás a lehető legjobb, legtökéletesebb baba táplálási forma , ami létezik.
Igen, tökéletesen tudjuk, hogy a baba ebből csak profitál, és neki ez a legjobb (emészthetőség, összetétel, immunanyagok, személyes kötődés, érzelmi okok stb stb stb szempontjából is).
Igen, a tápszer nem jobb, csak egy - sok esetben sajnos- szükséges pótléka az anyatejnek.
Nem, az anyukának nem nehezebb a szoptatás (helytől független, nem kell sterilizálni, nem kell melegíteni vagy hűteni, és mindenki ezt tartja normálisnak illetve meghatóan szépnek ...). Megjegyzés: tápszerrel is kell éjjel etetni és sokkal rosszabb félkómában keverni, melegíteni, méricskélni egy üvöltő gyerekkel a háttérben, mint egyszerűen cicire rakni, akár az ember saját ágyában, fel sem kelve.
Nem, a nem szoptató anyák - megjegyzem 9 hónap alatt személyesen, sőt a neten sem hallottam egyetlen anyáról sem, aki tudott volna, de nem akart szoptatni; a tápszer nem a kényelmesebb megoldás, hanem a szükséges - nem azért nem szoptatnak, mert a sokszor hallott és olvasott "fejős tehén" "szindróma" miatt állatinak érzik ezt, ami az emberi fajhoz nem méltó.

Igen , az őskorban én és a gyerekem már halottak lennénk, mivel nem tudtam szoptatni, sőt a toxémia legsúlyosabb fajtája miatt korán kellett kissúlyú gyerekem megszülni - ezt egyébként egy kedves "barátnőm" a lehető legrosszabb időszakomban mondta a telefonban. Szóval ő szerinte, a mai modern orvostudomány akadályozza a természetes szelekciót...(Köszönöm)

A hasfájásról, az allergiáról, a szájpenészről, a kiegyensúlyozatlanságról és a betegesebbségről pedig szívesen mellékelek egy névvel, címmel ellátott listát szoptatott és nem szoptatott ismerőseimről, akik bizonyíthatják az ellenkezőjét... és elegem van a tudományosan igazolt kísérletekből - amelyek x mintával dolgozva kimutatják, hogy az én koraszülött, alacsony súllyal született és ráadásul nem szoptatott kisbabámnak szinte semmi esélye nincs (kivétel persze erősítheti a szabályt, no meg lehet esetleg szerencsénk) a teljes, egészséges, boldog ÉLETRE.
(Emma 34 hétre 1,64 kg-mal született, három hetesen náthásan hoztuk haza, azóta semmi baja nem volt - lekopogom - pedig én mellette többször voltam vírusos beteg, se szájpenész, se allergia, se kiegyensúlyozatlanság, na jó hat hétig este 6 és tíz között hasfájás, de túléltük - persze gondolom erre is van negatív szemléletű válasz: "még lehet...")

Most pedig, bár már biztos untatom, leírom a mi történetünket, de kérem ne mondja azt, hogy oké, én beteg voltam és ez a nem szoptatók kb. 1%-át érinti (ugyanis mint tudjuk a nők 99%a KÉPES SZOPTATNI brrrrrrr....), mert igenis a barátnőim közül csak a fele tudott minden gond nélkül szoptatni, a másik fele nem és sima szülésük volt stb stb. MÉGSEM BIZONYULT ELÉGNEK A TEJÜK, bár tudom ezt ÖN - és akinek soha nem volt gondja - nem fogja elhinni. Még nekem sem a saját édesanyám, aki engem 9 hónapig, míg én nem kértem többet, mivel a húgom megfogant, szoptatott - 1,8 kg-os gyerek voltam, úgy hogy két órát buszozott hozzám vidékről mindennap, meg persze kézzel fejt amíg haza nem mehettem, szóval ő nem hitte el, csak amikor látta a szenvedéseimet, hogy igenis VAN, AKI NEM KÉPES ELÉG TEJET TERMELNI A KISBABÁJÁNAK BÁRMENNYIRE IS SZERETNÉ és hiába teszi akár félóránként mellre a babát.

A terhességem szuper volt, tervezett - jártunk tanácsadásra is - nyugodt körülmények közt telt ...A 28. héten azonban magas lett a vérnyomásom. Dopegyttel még kordában tartották a 33. hétig, de aztán sajnos a klasszikus tüneteket is produkáltuk (ödéma, fehérje a vizeletben), így befektettek a klinikára (Baross utca, a technikai feltételek minden szempontból ideálisak, de az emberi része a lehető legrosszabb). Nem részletezem mit éreztem, amikor közölték velem - persze nem a választott orvosom, akiben pedig iszonyúan megbíztam - hanem az ügyeletes, hogy "Magdolna , ez a baba retardált" Kétdiplomásként nem esett nehezemre azonosítani a szó jelentését, és így utólag senki, de senki nem kezelt normálisan, csak egy eset voltam/unk, a kérdéseimre senki nem adott választ, csak a szokásost, :
“Nem , nem tudjuk miért alakul ki a toxémia, mik a hajlamosító tényezők”
(Annyi azért kiderült, hogy LEIDEN heterozigóta vagyok, ami abszolút hajlamosít a korai trombózisra és persze örökölhető) - ezt most kutatják, hogy esetleg köze lehet a toxémiához, illetve a HELLP szindrómához, ami nekem végül kialakult. Életveszélyben voltunk mindketten a babával és hát igen, nem csináltam végig a szülést, nem vajúdtam halk zenével és tompa fényben, szó se lehetett gyengéd esetleg otthoni szülésről, még csak szülési fájdalmaim sem voltak a szó klasszikus értelmében - mégis mielőtt március 14-én kivették Emmát három éjszakán át a poklok poklát éltem át, iszonyatos fájdalmaim voltak a hasam felső részében ("májenzimeim elszálltak"), az ülés, az állás, a fekvés, minden levegővétel, a legapróbb is szörnyű fájdalommal járt, a WC-ben a fogasba kapaszkodva üvöltöttem volna a fájdalomtól, ha nem lettek volna szobatársaim, potyogtak a könnyeim és az utolsó éjjel, amikor tudtam, hogy másnap megműtenek, beszéltem a picivel és bocsánatot kértem tőle, hogy meg kell szakítanunk ezt a gyönyörű szimbiózist, de azt mondtam neki, nagyon várom és örülök, hogy másnap végre találkozunk...

A műtét után az intenzívre kerültem, ahol nagyon nehezen tudták leszorítani hatalmas adag gyógyszerekkel a vérnyomásom, a legtöbbet egy nővérke tette velem, amikor a fülembe súgtam : "Magdolna mi itt mindent megtehetünk, ha egyszer ön ideges, nem fog lemenni a vérnyomása, akkor pedig nagy baj lesz. Mindketten meghalhattak volna, most pedig már minden rendben van, mindjárt felhívjuk a NICet és érdeklődünk a kislánya felől..." Ettől ment le a vérnyomásom, persze utólag kiderült még ekkor is életveszélyben voltam, de volt akinek az egész méhét ki kellett később venni, vagy akinek máj és vesekárosodása lett, de túlélte. Igen, még ma is bele lehet halni a szülésbe, és nem csak boldog, békés sima szülések vannak, persze erről nagy a csönd, mert ugye babonából meg mivel igen ritka, miért is beszéljenek róla a várandósoknak. De ha tudtam volna előre, legalább lelkileg felkészülhettem volna az egészre, és arra ami utána jött, amikor hiába telefonáltam bárkinek, sőt a Kismamában ajánlott speciális pszichológusnál is jártam, de senki , kivéve a férjemet és az édesanyámat nem tudott segíteni, de megérteni sem. Egyik ismerősöm azt is mondta, hogy milyen kár, hogy én nem élhettem végig a terhességem utolsó heteit, mert hát akkor válik az ember lelkileg is anyává - ez a lány orvos végzettségű!!!

Ennyi a szülés, aztán már másnap derűsen, hamar felkelve, a gyerekemet akartam látni, visszakerültem a patológiára. Meg voltam róla győződve, hogy semmi gond nem lesz a szoptatással, anyám ott volt, ő is bíztatott, de amikor még a harmadik napon nem indult be a tejem, már kicsit aggódtam, a NIC-en is ahol Emma (apgar 8/9, totál jól volt, csak a hőmérséklete miatt tartották inkubátorban) feküdt, folyton azt hallottam, minden anyuka képes rá, csak akarni kell és fejni, fejni, fejni. Persze ekkor már kapott teát meg spéci tápszert, gyógyszereket , vitaminokat. Megjegyzés: Dr. Decsi Tamás Csecsemőtáplálásról szóló könyvében - az összes kapható irodalmat megvettem a témával kapcsolatban - azt írja : az anyatej, az egészséges kisbaba legjobb tápláléka - a koraszülött nem tartozik ebbe az egészséges, inkább érett kategóriába, ezért az anya tejét eleve dúsítani kell bizonyos anyagokkal.

A negyedik nap reggelre megduzzadtak a melleim, nagyon boldog voltam és lementem a csecsemősökhöz tanácsot kérni, jellemző senki nem jött fel a patológiára tanácsot adni…
Ott rám sóztak egy vákuumos fejőt, ami majd letépte a mellem, a kézi fejést is megmutatták, ezt sajnos rosszul, ugyanis nem szabad , hogy fájjon – amikor hazaengedtek, taxival mentem az Istvánba, ott mutatták meg a jó módszert - és azt mondták fejjek, mint az őrült , mert különben elapad… Nagy büszkén lefejtem kb. húsz milit, amit rögtön vittem a NIC-re, hogy az Emmának adják oda – nem is tudom, de szóba sem került a mellretevés, a férjem megkérdezte, de szó sem lehetett róla… Pár perc múlva kijött a nővérke és mint egy mérget visszaadta a tejet, mondván, a doktornő nem engedi odaadni a kicsinek, mert még szedem a Dopegytet és a Corimfart, (megjegyzés: volt, aki nem szólt róla és könnyedén szoptatott, miután hazamentek), az orvos, akinél szültem azt mondta ettől lehet szoptatni, de nekem ezt nem hitték el a NIC-en. Nagyon kétségbeestem, mert tudtam, csak hosszú idő múlva hagyhatom el ezeket a gyógyszereket, fokozatosan. Ahogy kiöntöttem a csapba, mintha éreztem volna, hogy kész, vége. A szobatársam is „vigasztalt” a kis mennyiséget látva, ”ennél sokkal többnek kell lennie, ez semmi, tele kéne lenni a csőnek…”

Másnapra nem feszült a mellem, pedig folyamatosan fejtem három óránként, még éjjel is… Aznap engedtek haza és egy hétig csak a babához járkáltam naponta, és otthon fejtem, fejtem, elolvastam a LLL, a Szoptatásért kiadványait, W. Ungváry Renáta tanácsait követve próbáltam mindig kicsit többet fejni, de így is csak kb. ötven-hatvan millilitert tudtam kifejni egész nap két mellből. A baba szépen fejlődött, de sajnos engem mentő vitt vissza a klinikára, mert elkezdtem nagyon vérezni, nem részletezem, de végül vákuummal távolították el a szövetdarabokat a méhemből.

Majd eljött a nagy nap és végre hazahozhattam a kicsit, az orvosok és a védőnő tanácsára rögtön mellre tettem, mondván kis mennyiségben nem árt a gyógyszer. Sajnos túl nagy volt a mellbimbóm, nem tudta a kicsi az egészet bekapni, sokat próbáltuk, bimbóvédővel is, de mivel nem jött tej, szegény csak sírt és nagyon elfáradt. Ez így ment két héten át, közben adtam a picinek, aki épp két kiló volt, a koraszülött tápszert, aminek a beszerzése kész tortúra volt.
Majd két hónapig fejtem az egyre apadó mennyiséget, amit a végén már üvegből adtam neki desszertként, persze a tápszer előtt, cuppogott rajta, úgy szerette. Egy barátunkat elveszítettünk, mert nem fogadtam el az ő hat hónapja a fagyasztóban tárolt lefejt tejét, és nem is kértem a védőnőtől sem, (ezen sokat rágódtunk a férjemmel) mert a babám „bírta ” a tápszert és a más tejét fel kellett volna forralni, aminek következtében ugyan a könnyű emészthetőség és a nem fajta idegen fehérje benne marad, de veszít a vitamin- és tápanyagtartalmából. Forralás nélkül nem tartom elég higiénikusnak, a tejet egy vérátömlesztéshez hasonlította nekem az ország egyik leghíresebb adjunktusa, akit e kérdésnél felhívtunk, ami csak forralással biztonságos. Ön biztos ezzel sem ért egyet, de szerintem az a fontos, hogy mindenki maga döntse el, hogy akkor nyugodtabb, ha adja más anyuka speciálisan csak a saját gyermeke részére „alkotott” tejét vagy nem. Egyébként, rengeteg cigiző kismamát láttam séta közben…

Ennyi a történetem. Sajnos azóta kiderült, a HELLP szindrómában ma vidéken évente kb. 18 kismama meghal, és mivel a szervezet az életben maradásért küzd, minden egyéb folyamatot szüneteltet, amilyen pl. a tejtermelés is, vagyis orvosok szerint eleve tejhiányra voltunk ítélve.
Valószínűleg a második babánál is előjön ez a betegség, és Ön biztos talál hibát, hol csinálhattam volna jobban - kérem a gyakori mellretételt és az információhiányt mellőzze.

Ma van egy 9 hónapos gyönyörű, békés, kedves kislányom, aki 7,75 kg, mászik, egyedül kapaszkodva feláll, felül segítség nélkül és imádja az egész kis családját. Mi is őt.

S. Magdolna

Sződy Judit válasza

A levél Sződy Judit: Kötelező-e szoptatni írására reagálásként érkezett.

2001.12.19
Vendég

Blo, itt bőgök, újra átéltem mindent :cry: mintha magamat olvastam volna, nekem nem a HELLP szindróma, "csak" magas vérnyomi és cukorbaj miatt lett a gyerek hivatalosan 33 hetes babűnak megfelelő retardált újszülött, majd összeestem amikor ezt a szót meghallottam....
és igen, nekem is összesett a májfunkcióm, lásd epegörcsök, epeműtét és nekem sem volt tejem...talán pont ezért az okból amit ő írt.

Szörnyű ez az egész...

De a 33 hetes korú retartdált babának minősített gyerekem ma 7050 gramm (visszahízta a betegség miatt leadott 110 grammot súlyát) és ügyes, okos csak lusta kicsit.
Vendég

Jajjjj Lafi! Nem akartam ám,hogy sírj! De látod,hogy én sem tettem túl magam rajta, pedig az én kiskrumplim is hurkás és eszes és lustácska.
Nekem semmi szervi bajom nem lett/volt és mégsem ment a szoptatás. Az egyik vizsgálaton a doki megkérdezte,hogy volt-e haláleset vagy hasonló akkor? Hirtelen azt mondtam,hogy nem volt. Pedig volt, de nem gondolnám,hogy emiatt. Az egyik ügyfelem halt meg, 1 napos volt a Milu amikor megtudtam és valóban nem tudtam szabadulni a gondolattól. Valahogy úgy érzem,hogy volt valami a szülés körül amit nem tudok, mert a doki a varratszedésnél rögtön ezzel kezdte, hogy legyek nagyon nyugodt, és elképzelhető,hogy nem lesz egy deka tejem sem. A szülés után a neonatológus is azzal kezdte,hogy nem voltunk felkészülve a szülésre..stb.
A fene vigye!

De nem sokára 5 hónaposak leszünk! Szinte el sem hiszem!
Vendég

Hát igen....de tudod, azért sírok, mert asszem nem vagyok túl rajta, és nem is leszek...

És hajjjaj 5 hós, bakker el sem hiszem...olyan nagy már!

(meg most hogy a gyomrom szarakszik, 1 dl töményt lenyomtam, hogy tisztítsa a gyomro, attól meg kóválygok, de legalább használ :lol: )
Vendég

(gondolod, ezért volt nálatok ez a gond????a dokid meg sem kérdezted, hogy ő viszont mire utalt?)
Vendég

Megkérdeztem de nem adott egyértelmű választ :roll: Ő is annyit mondott,hogy nem voltunk felkészülve a szülésre. Nekem ez olyan álatlánosan hangzik. Aztán mentem a 6 hetes kontrollra, akkor elkezdett mondani-magyaráz(kod)ni ,de én meg már úgy voltam vele, hogy valahogy 12-13 órán keresztül kibírtam, mostmár túl vagyok rajta, hagyjuk. Aszem pipa is voltam :?
Mentem megint,akkor én kezdtem el a témát, de akkor meg a doki gubózott be. Megkérdezte van-e tejem, mondtam, hogy 2 hétig volt, és azt mondta, hogy ez lehet genetika is. :roll:
Vendég

csúcs volt...azért elmondhatta volna,legalább valamit...
Vendég

Ja, állítólag régebben normálisabb volt. Most rengeteg a páciense. Tényleg. Valamilyen szinten örülök,hogy már megvan a 2 gyerkőc. Baromira nehéz jó dokit találni aki jó kórházban is van. Akikkel eddig beszéltem azoknak is vagy ez , vagy az nem volt 100-as.
Bár a párom pedzegeti a 3-ik gyereket, de hát már ilyen vén fejjel hova? Pedig szép is a nagy család :lol:

Nálatok van már fogacska? Kb 2 hónapos kora óta nyálzunk, esszük az öklünket..stb. Ilyen hülyeséget,hogy hónapokkal előtte már megkínozza a gyerkőcöket!

Tényleg! Többiek is!! Nem írjátok a fogacskákkal mi van?!
Vendég

gyerekek! Norma is eltűnt?! vagy vizsgázik csórikám??? :wink:
Vendég

Szoptatás : az az igazság,hogy szerintem aki akar és tud az szoptasson aki nem az nem. Ha valaki rosszul érzi magát tőle gondolja át és ha úgy érzi ne szoptasson.Akinek van teje és szeretne az pedig igen.

Én speciel nem élveztem a szoptatást,nem tudom miért és valószínűleg erölködhettem volna jobban is,akkor szerintem nem apadt volna el. Ha akarnék magamnak tehetnék szemrehányást , más ne szóljon bele az életembe. Ha megkérdezi valaki szoptatok-e azt mondom nem. Nem is kezdek magyarázkodni,hogy a végén 8 ml jött fejésenként stb.leszarom.mi közük hozzá.nem és kész. nem is mernek tovább kérdezősködni.
Külföldön a nők fele nem szoptat és semmi baja a gyerekeiknek.nem azt mondom,hogy ez jó,de senikinek semmi köze ahhoz ,hogy én mit csinálok.
nekem semmilyen szoptatós kommandó ne okozzon álmalan éjszakákat.

Fog : Dorka nem tudom,hogy fogzik-e. Nyálzik,de az a hobbija hogy kifújja a nyálát berregve (én tanítottam) Meg eszi az ujjait,de nem látom,hogy fájna...
:lol: :lol:

Kép
ndombi

Igen, az a baj,hogy eszméletlen a kampány a szoptatás mellett. Emléxem ez azót avan, amióta a Milupának a reklámja megjelent a TV-ben. Ez pedig igen régen volt! :roll: Akkor nagy volt a felháborodás a "csecse baba hammmm" miatt.
Vendég

Csatlakozom, Norma?????

Lafi ne sírj!!!!!!!!! Most írok vmit, de ne sértődjetek meg a hasonlaton! Mikor nekem is gondjaim voltak és visszaesett a tejem, akkor mondom a férjemnek, hogy milyen szar, az állatvilágban ez nem történhet meg, még nem láttam kutyát, akinek éhen haltak volna kölykei (én hülye, pedig mezőgazdász vagyok, nekik meg lovaik, birkáik...) na szóval erre ő mondta, hogy dehogynem, hát hányszor van az, hogy a kisbárányt kecske tejjel táplálják... és ekkor elgondolkodtam, hogy valóban, hát a tehenek közt is van jó tejelő és kevésbé jó tejelő egy fajtán belül! hisz minden gazdaságban vannak favorit tehenek és őket próbálják szaporítatni tovább (genetika)... Szóval úgy gondolom, hogy minden anyai élőlényben megvan az ösztön és ehhez nem kell olvasni, vagy tudni semmit, ezért véleményem szerint csak genetika, a saját estünk adottságai a felelősek. Hát látom magamon, hogy a bal mellem a jobbhoz képest egy fos! A jobbot sűrün hálózzák be a sötét erek, a balt meg alig-alig... na és akkor??? úgy gondolom, hogy hiába olvasnék többet és hiábatennék bármit, a ball mellem nem tudnám sose úgy felfejleszteni, mint a jobbot... És mi van azzal, akinek annyi ér se fut a mellébe, mint nekem a balba??? Az hány könyvet olvasson???
Ne sírj Lafi!!!

Viszont én elszomorodtam, mert Marcus a múlt héten csak 90 g-ot hízott :(

Kép
Kép
Kép
konkri

+ igen amit Ndombi írt: kíváncsi lennék, hogy Amerikában vagy máshol, ahol a nők nem lehetnek otthon fél évig se a gyerekekkel, ott mi van???
Tudom, hogy kis országunk nem éppen fényes, de én hálát adok az Istennek, hogy lehetőségünk van 2 évig itthon lenni velük!!! Biztos szuper gyerek lenne belőle akkor is, ha fél évesen már bébiszitykója lenne, de boldog vagyok, hogy ezt a 20 hónapot még együtt élhetjük át és akkor játszunk amikor akarunk, és akkor látom, akkor érzem, amikor akarom... és nem mellesleg én fogom hallani az első szavát, látni az első lépését... ilyenkor örülök, hogy nem élek Angliában, vagy Hollandiában, vagy Amerikában hanem csakegy szar, szegény Magyarországon - s lehet hogy nekem már ezért a két évért megéri.

Ja és Lafi: ma egyik uzsira nyomtunk almát megint (igen, két uzsink van)... ma nem mondok még semmit, még tesztelődünk :) És bár van tejem, még is adtam a Marcunak pépet és almát is, és minda két dolognak volt pozitívuma! Ráadásul se kaki, se poci gondunk nincs.

Fog: Marcus úgy nyálzik, hogy lassan sebbes lesz az álla... én is bízom abban, hogy egyik reggel ott vírit majd minden fájdalom nélkül a foga :), de mondtam neki, hogy kisfiam, úgy fog kibújni a fogad, mint te, gyorsan és könnyen :)

Amit tudunk: hátról hasra fordulni, ha el akar érni valamit :), csak itt még picit béna, mert a keze ott marad a teste alatt és reklamál, aztán tud hasról hátra - ez azért érdekes, mert ő nem úgy nyomja, mint egy normál baba, hogy fel a fejét és elgurul - hanem felhúzza a popót és azzal gurul el, ja és ezt is csak éjjel produkálja, mikor hasra teszem és ez nem kényelmes neki :), az már sima ügy hogy este ha hátra teszem, akkor azonnal befordul a fal felé az oldalára. Ja és faszán lerúgni a játék állványt a fejefölül. (van új játékálványunk, mert a játszószőnyegünk... brrrr... ki találta ki, hogy a szőnyeg közepére bebasznak egy bazi nagy bojtot a gyerek háta alá, és picit arréb egy zenélő szerkezete, egy picit odéb egy tükröt... totál le tudod fektetni a még mászás képtelen babádat, hogy mindig legyen alatta vmi, ami nyomja...

Amit nem tudunk: beszélni :(, megkukult :( elfelejtett beszélni :(, csak dünnyög egész nap :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok.
Szoptatás: nem tudom, a genetikának mennyi köze van hozzá, de nekem az első babánál nem ment, mindössze 3 hétig volt tejem, aztán mintha elvágták volna. A másodiknál 17 hónapig szoptattam, és a végén úgy kellett elapasztanom, mert nem kellett már neki.
Most sem panaszkodom, egyenlőre még mindíg elég. Sajna szerintem a körülmények is nagyon közrejátszanak. Blo, és Lafi nektek szerintem elég baj volt, hogy idő elpőtt jöttek a babák, akarva-akaratlanul is ideges az ember, aggódik, és az bizony nem tesz jót. De ez nam a ti hibátok, sokkal rosszabb lenne, ha nem aggódtatok volna a kicsikért. Amúgy az én tápszeres kisfiam szép nagyra nőtt, egészséges, . Holnap lesz 10 éves, de szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor volt beteg. Bencusom viszont hajlamosabb a betegségekre, ebben biztos a bölcsi is számít, pedig ha valaki, akkor ő kapott elég anyatejet. És mégis.
FogŰ: Szofi is állandóan bugyborékol, meg eszi a kezét, de nem látszik neki eddig semmi. Imád köpködni, és két napja elkezdett hangosan kacagni, na ilyenkor meg tudom zabálni. Mostanában nagyseggűnek hívon, mert akkora apopsija, mint egy pónilóé. Kedden megyünk szurira, kíváncsi vagyok, hány kiló.
Jó éjt mindenkinek, és senki ne aggódjon a szopi miatt, én még ilyen csodálatos anyákkal, mint ti sosem találkoztam. És holnap anyáknapja, engedjétek meg hogy elsőként köszöntselek benneteket, kiváltképp azokat, akik most először élhetik át anyaként ezt a napot. :lol: :lol: :lol:
Sok puszi mindenkinek.

Kép

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hello Csajok!
Köszi a hiányolást! Jól esik! HÉtfőn szóbelizek! Kééész vagyok, de remélem meglesz!
Már én sem szoptatok, Zsombor nem is hajlandó cicizni, már rossz technikával sem. Ez van. Viszont 6,2 kg, elöl hordozva 2 óra után már elég nehéz :(. HÁtul meg még nem marad meg, ahhoz meg kicsi és nem is elég erős még.
Szép vasárnapot Nektek!

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!
Nekem jól indult a napom. Már fel lettem köszöntve. Kaptam 2 csokor virágot, egy gyönyörű, kézzel hímzett illatzsákot, 2 festett virágot, az egyiket üvegre, a másikat vászonra festve. Ezeket a kisfiam csinálta, meg csináltattak a suliban fényképet magukról. Tök jó érzés.
A kisfiamnak meg szülinapja van, de neki csak a jövő héten tartjuk, mert még nem döntötte el, mit is szeretne.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Minden anyukának sok-sok boldogságot!

Danika neked meg boldog szülinapot!!!

Hát igen, nehéz ez az egész, én nyilván nem fogom elfelejteni...remélem, majd ha egyszer lesz 2. gyerek, ott nem lesznek ilyen gondjaim...(bár tartok tőle, igen, most is magaska a vérnyomim :cry: )

Fogzás:ökölevés ezerrel, nyálzani picit, ennyi még...
Vendég

Sziasztok!
Sok-sok boldog Anyák-napját nekünk! :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Bloo, ezek gyönyörűek. :cry:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja, én is végigbőgtem mindegyiket :wink:
Vendég

Oldalt volt a gyerek az ölemben és felült :shock: oldalról!Ja és pohárból ivott vizet!

Blo, nagyon szép idézetek!
Vendég

Sziasztok,

Először is mindenkinek NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!!!
És Danikának Nagyon Boldog Szülinapot!

Én is vagyok, csak inkább olvasó üzemmódban, egyszerűen nem tudok eljutni addig, hoyg írjak is.
Ajsa már 3!!!! hete taknyos, folyamatosan orrszvózni kell, nehezen megy a szopi és sír, zokog, most is 1,5 órán át zokogott, már én is...annyira sajnálom :cry: doki megnézte, azt mondta torkának semmi baja, nem lát semmit, de az ínye bedurrant alul, tömködi az öklét a szájába meg mindent amit talál és ömlik a nyála. Én nem tudom, már mindenre gondoltam: allergia, fog...stb
Emellett megjött, olyan görcseim voltak...lehet, hogy akkor emiatt is kevesebb a tejem? Mert, hogy sokkal kevesebb és hát ugye nem is nagyon akar rendesen szopizni. Szóval néha a kétségbeesés határán vagyok, olyankor gyorsan beleolvasok a topicba és azért meg-megnyugszom :)

Konkri: kipróbáltuk a kengurút, úgy tűnik Ajsának kimondottan tetszik, úgyhogy azt hiszem mi is beruházunk egyre. Az nagyon szimpi, amilyen Pandiéknak van.

Blongyi, Lafi: már mindjárt 5 hónap!!!! Hihetetlen :D

Norma: Ezer drukk hétfőre!!

Sleepin: Bende nagyon ari!!!!

Na hát az én gyerekem aztán azon kívül, hogy oldalra elfordul, nem nagyon akar semmi mást csinálni. Ülni viszont már nagyon szeretne, állandóan felhúzza magát.
Jövő héten úgy néz ki magkapjuk a pneumococcus és a meningococcus elleni oltást.

KépKép
lorcsi

Most olvasom, hogy szeptembertől 2 éves kor alatt ingyen lehet majd igényelni a pneumococcus elleni oltást, aminek azért most kb: 16000 FT darabj. Ez tényleg így van???? Hallottatok róla?

KépKép
lorcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?