Új privát üzeneted érkezett!

aniko24 írta:Mert az pép nem?

a sinlacot ki lehet pépnek is keverni, meg tápszernek is.
simán csak több víz kell hozzá, én is adtam már Lilinek folyékonyan pohárból.
(A dobozon lévő kikeverési mód is szerintem a tápszeres, tehát azzal lesz folyékonyabb... de ez azért nem 100%)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó
üvegben adom, főzelékes cumival (ugye így hívjátok?). Próbáltam kanállal, de az nem tetszett neki. Nem olyan pépes az, csak jó sűrű.

KépKép
lili73
 
 


nekem meg még az jutott eszembe - bár, ha a tünetek megszűntek, lehet ennek semmi jelentősége -, hogy a szopi miatt a Te tejtermék-fogyasztásod nem kell meghúzni?

(amúgy még azt akartam írni, hogy a tejfehérje-allergiát megfelelő diétával nagyon nagy valószínűséggel ki fogja nőni a gyerek 3-6éves korára, de tényleg arra kell nagyon odafigyelni majd - ha tényleg allergia és később ezt majd megerősítik a tejterheléssel is -, hogy _semmi_ tejes dolgot ne kapjon. Ez annyira nem is egyszerű, mert iszonyú sok termékben van tejfehérje (pl. felvágottak, margarinok nagy része, pékáruk) ill. hogy a tej a szójával sokszor keresztallergiát mutat, ezért a szóját is kerültetni szokták)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi
de bizony, azt nem is írtam, hogy tejtermékmentesen eszem. Legalábbis próbálok, de nem tudom rendesen betartani, pont amiatt, amit írsz, hogy mindenben van. Vettem pl. biomargarint, kizárólag növényi eredetű. De a sonkának, kenyérnek nem tudok ellenállni. Olyat nem eszem, ami egyértelműen tejtermék. Mikor derül ki, hogy tényleg allergiáról van-e szó? Miből áll a tejterhelés?

KépKép
lili73
 
 


Lili :)
el kell vinni majd ha nagyobb lesz valamelyik kh-allergológiárája és ott megcsinálják. Tejterhelésnél tejet itatnak a gyerekkel és nézik a reakciót, de van ehhez kapcsolódó vérvizsgálat is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Minden anyukának sok-sok boldogságot!
Vendég
 


Én is mindenkinek Boldog Anyák napját kívánok!

Emma,
Zalán írtó ügyes,hogy ilyen ütemben fejlődik a mozgása!

Anikó,
Fiaid gyönyörűek!
Orvosotok nem semmi!Szegény Marci!!Nekünk a gyerekdoki már akkor mondta,hogy tüdőgyuszi a jobb oldalon,amikor meghallgatta!

Lili,
persze,kanállal sokkal nehezebb etetni!Én 4és fél hósan kezdtem el őket tanítani etetni,mert akkor kezdett el rohamosan fogyni a tejem.2 hét alatt jutottak el egy teljes adag megevéséig.Szerintem Te is próbálkozz,mert nemsokára kezdhetitek a hozzátáplálást.Én Dm-es Babylove kanalat használok,de a Nestlé-s még jobb,mert kisebb a feje.

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:2 hét alatt jutottak el egy teljes adag megevéséig.

én Lili 5.5 hós korában kezdtem el kanalazni.... :roll: :shock: :evil:

a DM-es kanál szerintem is az egyik legjobb (a nestlés talán ici-picit kisebb, de azt úgy kell összevadászni, hogy legyen).

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili, Orsi! :D

Ez a tejfehérje allergia nekem rejtély. Amikor Daninál volt ez a véres-barnás pöttyös cucc a kakiban, egyik doki sem említette, hogy tejfehérje allergia lehet. Konkrétan három doki látta a gyereket és kb. három hétig-egy hónapig tartott. Csak szoptattam. Én nem ettem sem előtte, sem akkor, sem utána más dolgokat. Amikor Dani 5 és fél hós volt, akkor kezdtem neki gyümölcsöket adni és onnantól kezdve szűnt meg a probléma. Azóta semmi, pedig most is szopik naponta négyszer.
Nem mondom, hogy nálunk esetleg nem allergiáról lehetett szó, csak nem értem. Nálunk miért nem gyanakodott rá egy doki sem? Más dokija rögtön allergiára gondol? Vagy tápszernél más a helyzet?
Bocsi, csak hangosan gondolkodtam. Próbálom megfejteni.

Én is a DM Babylove kiskanálra szavazok.

Jud

Kép
jud71
 
 


jud71 írta:Nálunk miért nem gyanakodott rá egy doki sem? Más dokija rögtön allergiára gondol? Vagy tápszernél más a helyzet?
Bocsi, csak hangosan gondolkodtam. Próbálom megfejteni.

Én is a DM Babylove kiskanálra szavazok.

csak anyatejes babánál az anyatejen keresztül elég ritka a tejfehérjeallergia. Tápszernél más a helyzet, mert bár módosított tehéntejet, de "tehéntejet" kap a gyerek, tehát direktbe találkozik a tejfehérjével, míg anyatejnél nem.

szerintem ezért nem merült fel nálatok... de ez nekem is csak tipp.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Andi, Orsi, Jud,
köszi a kanáltippeket, akkor olyat veszek, és próbálkozom. Igazatok van, jó, ha próbálkozom már most, a hasrafektetést sem kezdtem elég korán, meg is lett az eredménye.

Jud,
Orsinak igaza lehet, mert a dokinénim rögtön tápszerváltást írt elő. Szóval, a tápszer a hunyó (ha tényleg allergiáról van szó). Valszeg az én tejmentes kajálásom csak túlbiztosításnak kell. A ti esetetek tényleg rejtélyes, hogy miért tartott annyi ideig, és miért pont a gyümivel szűnt meg.

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta: a hasrafektetést sem kezdtem elég korán, meg is lett az eredménye.

ezt idővel azért kivered a fejedből ugye???
NEM azon múlik, hogy hasra teszed-e vagy nem, hogy a nyaka hipotón lesz-e vagy nem!!!!
ne okold magad!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
aranyos vagy. Inkább úgy mondanám, hogy ha nem teszem hasra, nem tudom meg, hogy tudja-e emelni a fejét vagy sem.

KépKép
lili73
 
 


Pompi,
Nagyon ügyes vagy és kitartó, irigyellek! 8) :D Én most egy léböjtkúrára gondoltam, ami megadja (talán ) a kezdőlökést… :roll: Már akkora hasam van, mint 5 hós terhesen! :evil:
Norina jobban van?

Anikó,
Utólag is még nagyon sok boldogság szülinapot kívánok Ágostonnak! Nagyon dögös a fotókon – persze Marci is! :D Ciprusért meg jó irigy! :oops: :D
A fütyiműtét Marcinál volt? Miért kellett?

Emma,
A húgomék is voltak Loparon(ban ), szerintük se nagy szám, azt mondják egy keskeny, kopár kis szakasz. A város is elég messze van, autózni kell. Szerintem Zalánnak a víz hideg lesz még júniusban ott északon. Nem gondolkodtatok repülőn?
Olyan ügyes Zalán! :D Jó gyorsan behozta a lemaradást, bár én biztos voltam benne! :wink:
20140901102739
 
 


Na, el is felejtettem írni, hogy voltunk a babaszemésznél. Elképesztően kedves volt Olivérrel a doktornő, nagyon jól esett. Olivér meg annyira ügyes volt! :D Pár percig tartott az egész, lényegében lefotózták a szemét, meg letakarta először a bal- majd a jobb szemét a doktornő, és úgy is megnézte egy kis csöngővel, hogy jófelé néz-e. A kiértékelésnél a fiam úgy gondolta, ideje odébbállni, és elkezdett pápázni. Majd megettem! :lol: A lényeg pedig, hogy a jobb szeme nem elég erős, és inkább a balt használja. Egyelőre nem kell semmit se csinálni, fél év múlva kontroll. Pedig azt hittem, minden ok vele!
20140901102739
 
 


hajni777 írta:A lényeg pedig, hogy a jobb szeme nem elég erős, és inkább a balt használja. Egyelőre nem kell semmit se csinálni, fél év múlva kontroll. Pedig azt hittem, minden ok vele!

ezt laikusként nem tudod kiszűrni!
Máténak volt ugyanilyen, és semmit nem látsz rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni
ez a pápázás nagyon aranyos lehetett!!!
barátnőmékkel megyünk, ahol van 3 gyerek, 5 hónapos lesz akkor a legkisebb, inkább autókáznának. Július végére tettük át. Akkor max. nem Lopar lesz............

Egy kép a nagy dolgozóról

Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


hajni, (meg mindenki)
köszi a dícsérést! Hát erősít a tudat, hogy nemsokára fürdőruciba kell megjelennem! 8)
Köszi, Norina jobban van, láz már nincs, csak csúnya köhögés. Régen olyan szépen hagyta kiszívni az orrát, most már megtörölni sem lehet... :(
A gáz inkább az, hogy nem lehetett vele lemenni, így Bencsi is szobafogságra volt ítélve. Ők is jó nyűgösek lettek, meg ugye ettől én is. A férjem három idegbeteget talált itthon, mikor hazajött. :roll:
Cuki lehetett Olivér a szemésznél! :D
Nálunk legutóbb végigordították mindketten a dokinénit. :?

anikó,
reggelire sokáig banánt-almát ettem, most már muszáj müzliznem, persze csak vízzel, mert tejjel ugye nem jó a párosítás. Ebédre főzi vagy sült husi zöldséggel, vacsira sajt joghurttal vagy ha főzi volt ebédre, akkor este sült hús zöldséggel.
Utólag is puszi Ágostonnak első szülinapjára!
Már én is kezdem szervezni a mienket. Megint jön az egész pereputty, jó, csak 10 fő, de az azért bőven elég a két gyereknek, ők úgyis csak meg lesznek zavarodva.

Tegnap Norina megkapta a kisvonatot (motor helyett),(nem bírtunk tovább várni), tud ülni is rajta (persze akkor tolni kell), de tolni is tudja állva, mert van olyan kis támlája hátul. Csak persze nem tud felállni rajta, mert felbillen.

emma,
hát igen, talán két hónapja akartam júliusra foglalni, és akkor mondták, hogy egész nyárra nincs, de május végén még van egy hely. Persze jó drága, de úgy adták elő, hogy örültünk, hogy egyáltalán van, és nem sokat gondolkoztunk. Meg aztán tuti, hogy nyáron a nagymamák is nyomulni fognak, én meg tartom magam ahhoz, hogy az első nyaralásunk négyesben legyen és mindenki más hátra! 8)
Remélem, sikerül nektek is valami klassz helyet találnotok!

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni!
Ágostonnál kellett a fütyimütét! :(
Elutazásunk elött 4-5 nappal vettem észre reggel hogy picit nagyobb a fütyije!Már akkor nézegettem jobbrol-balrol de csak annyira volt nagyobb mint amikor feláll!Egyböl a délelötti alvás után lekaptam rola a pelust(paramami) és akkor már olyan nagy volt a fütyije hogy majdnem elájultam! :shock:
Hivtam az orvost hogy azonnal csinálni kell valamit!
Megnézte,és megcsinálta! :(
Annyi genny jött ki ebböl a mini fütyiböl hogy én csak lestem!
Sirtam én is meg ö is nagyon!
Majd még egyszer fel kell huzni ,és Marcikám sem maradhat ki sajnos!

Emma!
Nagyon édes a kis Zalán!
Tényleg hatalmas meloban van! :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Ja, amit meg kérdezni akartam:
néztem az evés-táblázatot tegnap (ez most a másik, nem a babanetes) és abban az van, hogy
cukor, babapiskóta, csoki, felvágott, virsli 2 éves kor után adható.
Szerintetek..????? :shock:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompikám!
Nagyon elszánt vagy,és ennek meg is van a látszatja!!!
Ügyesen csinálod!
Csak igy tovább!
Nagyon kis csini leszel már fürdöruhába!
Örülök,hogy jobban van a kis lánykád!
Nem probálsz meg neki egy kis stodált adni?
Nálunk az olyan szuperul beválik köhögésnél!
Már az elsö nap után csillapitja és jol felszedi a slejmet ami ott iritál a garatba!!
Édes lehet Norina ahogy löki magát!!
Sikerült valami tortareceptet találnod?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Én ebböl már mindenböl adtam! :oops:
A csoki is megy(anyja fia)! :wink: :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Pompi
jó a kérdés! szerintem 1 éves korig tutti, de aztán? Ha normál reggelit akarsz, állandóan sajtos kenyér legyen? vagy pépek egy másfél évesnek??? meg akkor szerintem a szülők sem ehetnek felvágottata meg csokit, mert az dúrva egy 20 hónapos előtt, hogy én eszem, de gyermekem neked tilos

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi! Én a felsoroltak közül cukrot adok, azt nehéz kikerülni. Nyilván egy kalácsot nem lehet enélkül megsütni... Torta: én rendes csokitortát sütöttem, mi ettük meg, akkor meg minek mindentől mentes torta? Hogy kidobjam? Bálintnak is adtam belőle, szépen villával evett belőle, amennyi jól esett neki. Felvágottakkal bajban vagyok, mert azt elég nehéz jót venni, ezért még nem is adtam, így is annyi minden van amit már adhatok és az én gyerekem mindent megeszik. Amit venni szoktam neki a bio kenőmájas. :oops: Mai reggeli pl: fél szelet kenyér (héja külön elnyammogva) kenőmájassal, zöldhagymával és egy nagy paradicsom (bio). Mindez szopi után 1 órával. Szóval jó huzata van a gyerekemnek. Tartósítószeres ételeket és édességeket én kerülöm, amíg tudom, aztán lesz egy pont, amikor kikerül a gyerek a felügyeletem alól és már nem tudom akadályozni, de az első 3 év ebből a szempontból is nagyon fontos. Pl. én sütök neki kalácsot, abban van cukor, és babakekszet is adok. Szerintem ennyi belefér.

Hajni! Megjött a cipő, szuper, L-eset rendeltem, picit nagyobb csak, vastag zoknival is jó.

Anikó! Szegény Ágoston! :cry: De Ciprus miatt én is írigy vagyok, nagyon... Szerintem mi idén se nyaralunk (már hosszút, rendeset :cry: ). Nagyon aranyosak a képen a gyerekek, Ágoston rengeteget változott, de Marci nem!

Egyébként Bálint is totyog, most már az udvaron és az utcán is, vadul száguld a teherautójával és folyamatosan karattyol. Teszek képet még a tortáról.
Minden gyerkőcnek boldog szülinapot, akit még nem köszöntöttem!

Kép

Kép

Kép

És egy utólsó, azért, mert itt rajtam kívül mindenki elszántan fogyózik - hát nálunk csak Bálint mer méreckedni! :lol:

Kép

dkata
 
 


Anikó
Nagyon helyes és elegáns a gyermeked! Sok boldogságot neki!

Fogyás:
én 3 hete nem állok a mérlegre... 4 hónapja csinálom a joghurtot max sajtot eszem vacsira diétát (néha azért bűnözöm), férjem 10 kg mínuszban van, én kb 2ben :shock:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
Hú, ennyi gyerek! :o Tuti jó buli lesz! :D Alkalmazkodni majd biztosan kell, de szerintem a gyerekes nyaralás az igazi! :D

Pompi,
Milyen a müzli vízzel? :shock: Fú, elég gáz lehet! :? Én is olvastam ezt a tézist. Hát, azért én is megkérdezném a cikk íróját, hogy akkor mit is ehet a gyerek. Jó, mocsok a virsli is meg a felvágottak is, de attól sokkal rosszabb is van. Szerintem én fogok neki adni.

Anikó,
Szegényke, de durva! :cry: Hirtelen fitymaszűkülete lett amúgy, vagy mi volt ez? A gyerekorvos „műtötte”? Konkrétan mit csinált, felrántotta neki?
A tesóm kislánya egy krémet kapott a cunijára, mikor összenőtt, és ugyan csípte neki picit pár percig, de szépen szét lehetett választani a hártyát. Szerintem ez a jó módszer a fiúknál is, és nem engedném neki felrántani! Az a bizonyos Veres doktor adta a krémet, akiről már írtam. Amúgy annyira durva, hogy azt mondják a gyerekorvosok, hogy ez régen nagyon ritka volt, míg manapság már tök gyakori. A nyár, homokozás, strandolás alatt meg sokszorozódik az összenövések, fütyiletapadások száma. :evil: :twisted:
20140901102739
 
 


Kata,
Milyen ügyes vagy, hogy ilyen szépséges csokitortát tudsz sütni! :D Már enném is nyamnyam! Nagyon helyes Bálint, és nagyon menő rucijai vannak! :D Már tudja magát hajtani a dömperjével? Már Olivér is megy, ha fogom a kezét, vagy ha valamit tolhat vagy foghat, egyedül még nem. :roll: Melyik cipőt rendelted?
20140901102739
 
 


Hajni! A sötétkéket, amin rák van. De olyan sok tetszett, az autós meg a zsiráfos is... De az autós pont az a színvilág, amilyen a másik cipője (barna-drapp-narancs), így gondoltam inkább a kék. Te melyiket?
Csokitorta: simán sütöttem 2 kerek piskótát, és a füleket kivágtam úgy, hogy rátettem egy tányért az ívekre. :lol: Anno Ádámnak is ilyen nyuszi-tortája volt 15 éve, úgyhogy az ötlet nem éppen mai. :lol: :lol: :lol: A krém meg 2 féle: egy pudingos, meg egy keményítős, amilyet Orsi is szokott (a puding kiváltására).

dkata
 
 


pompomlány írta:cukor, babapiskóta, csoki, felvágott, virsli 2 éves kor után adható.
Szerintetek..????? :shock:

nálam ez úgy volt, hogy:
cukor direkt tényleg nem ment, sütit sem nagyon ettek 2 év alatt
max. a pudingokban/joghurtban ami volt
csokit nem kaptak
felvágott: én itt bogarászós vagyok, tehát v. szín sonkát kaptak, vagy otthonlesütött húst, és minél kevesebb adalékanyaggal
virsli szintén, vagy bio vagy olyan amiben alehető legkevsebb adalék van
babapiskóta: a hagyományosban nagyon sok szarság van, inkább babakeksz, nálunk sokáig az ment.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma1976 írta:Ha normál reggelit akarsz, állandóan sajtos kenyér legyen?

vagy pépek egy másfél évesnek???

meg akkor szerintem a szülők sem ehetnek felvágottata meg csokit, mert az dúrva egy 20 hónapos előtt, hogy én eszem, de gyermekem neked tilos

szerintem nemcsak a sajtos kenyér van :wink: lehet sokféle túrómalapú kencét csinálni, padlizsánkrém, egyéb zöldségkrémek, saját készítésű májkrém, tojáskrém, saját készítésű sült húsok, ezekkel nagyon változatos reggeliket lehet készíteni

pépet az enyémek elég sokáig ettek

és simán eszik mást a yerek, mint a szülei, most sem egyformát eszünk :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma! Nálunk is mást eszek én, mint a gyerek, és simán megeszi amit adok neki. Én még adok libazsíros kenyeret is és pl. körözöttet is lehet csinálni, meg én túrót szoktam zöldhagymával, lilahagymával, reszelt retekkel vagy paprikával kikeverni és mehet a kenyérre. De enyém gyerek tényleg mindent megeszik, a parit kockákra vágom, a kenyeret falatokra, a paprikát is elropogtatja hozzá...

Engem még az érdekelne, vaj ill. tejföl mikortól mehet?

Orsi! Ma is fonottkalácsot sütök... :oops: Ezért nem fogyok én le... Pénteken meg Donika-féle almáspitét sütöttem, no, abból bálint bevágott 1 szeletet, bár nem akartam adni neki (cukor), de annyira szerette... Persze, a csokit is szeretné gondolom, de ott nem gyengülök el. (Anyós jött volna szombaton (csak nem értünk rá) - azért lett volna nagyon fontos, mert megvette a sok túró rudit a gyereknek. :twisted: :roll: Mondom neki, nem is eszik még túró rudit a gyerek - hát Ő azt honnan tudja?! Talán kérdezni kellene... :oops: )

dkata
 
 


Kata :D
a vaj az nálam a tejjel egy szint, én 2 év után adtam (kivéve főtt állapotában), margarinnal viszont jól helyettesíthető.

fonott kalácsot én 2 naponta sütök, hétvégén naponta... de már megállom, hogy max. 1 szereletet eszem belőle.
-5nél járok... de még sok van....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 




dkata írta:Bár én krumplipüréhez akartam...

az margarinnal abszolút működik.
főtt vaj :lol: pl. szószok sűrítéséhez, zségpároláshoz.... úgy én 1.5 év után már adtam, ahogy a tejszínt is

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Persze hogy működik a margarinos krumplipüré, csak vajjal finomabb... :?
Tejföl? (Mert van egy csomó tejfölös levesem, amit most joghurttal csinálok neki, magunknak meg tejföllel.)

dkata
 
 


Kata

de jó, hogy újra itt vagy. fel is nevettem már kétszer a mai hozzászólásaidon.

Orsi

a fiúkat az oviban/bölcsiben is úgy táplálják, ahogyan Te otthon? Ott is bio cuccokat kapnak?

Lányok,

Akinek van járókája, hol lehet jót venni, vagy inkább rendelni? Feltétel, hogy minél kisebb legyen, hálós, és egy mozdulattal összecsukható. A brendon honlapján nézegettem, de ami tetszett volna, az nagyon drága.

Ti miben altatjátok a gyereket?
Nálunk 23,5 fok van, már 1 hónapja nem fűtök. A hálózsákban már melege van, a takarót viszont azonnal lerúgja.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi
a fiúkat az oviban/bölcsiben is úgy táplálják, ahogyan Te otthon? Ott is bio cuccokat kapnak?
Ti miben altatjátok a gyereket?

nem, az oviban nem bio a kaja, de odafigyelnek az egészséges táplálkozásra - drágább is mint a sima ovis/bölcsi étkeztetés -

Lili polár rugiban alszik, ha lerúgja sem fázik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


mármint, ha lerúgja a takarót :) akkor nem fázik.

jah, meg nem minden bio itthon sem, csak figyelek a lehető legkevesebb adalékra. Primőrt nem igazán adok, vagy ha igen csak biot.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Persze hogy működik a margarinos krumplipüré, csak vajjal finomabb... :?
Tejföl? (Mert van egy csomó tejfölös levesem, amit most joghurttal csinálok neki, magunknak meg tejföllel.)

Kata :)
persze, hogy finomabb :) :) én nagyon szeretem a vaj ízét....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!

Van Valaki közetetek aki beadatta a meningococcus és pneumococcus elleni védőoltást? Szerintetek érdemes? Igaz, hogy a meningoc-t ha 1 éves korban adjuk akkor csak egyszer kell?! És akkor örökre véd?!
Van valakinek ezekkel kapcsolatos mellékhatásos tapasztalata?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :D
a pneumos oltás szeptembertől bekerül az ingyenesek közé! és 2009től (v.2010től) a kötelezők közé is.
Meningococcust meg meg kell gondolni, én nem adattam be... de nem tudom igazán miért nem.
Mellékhatás elvileg ugyanannyi mint bármely másiknál.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

miért kell meggondolni a meningococcust?
nekem is épp ma mondta a védőnő, hogy 1 éves kor után csak egyszer kell.
milyen a polár rugi? hol lehet kapni? nem izzad bele Lili nagyon?

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi - csatlakozom Zsuzsihoz :lol: miért kell meggondolni :?:
a dokink ma említette, és rábólintottunk, ki is írta a receptet, hogy 1 éves korban ha jön addigra váltsuk ki. Aztán olvasgattunk róla a neten és elbizonytalanodtunk, hogy egyáltalán érdemes-e?! Az egyik helyen azt írták csak 3 évig véd, a másik helyen meg hogy 10 évig?! Most melyik az igaz? Mert nem mindegy! De ha csak egyszer kell 1 éves kor után akkor gondolom csak nem 3 évig véd?! Hiszen akkor mi értelme lenne?
Nos, ezért is érdeklődtem, hátha tudtok segíteni valami biztos tapasztalattal...............mert így találgatások alapján olyan nehéz dönteni. Viszont a betegség lefolyása nagyon csúnya. :roll: :(

Kép
potykamanó
 
 


Olvastátok? Durva! :twisted:
http://index.hu/politika/belfold/zelionos05/

Potyka,
mi mindkét oltást beadattuk, nem volt mellékhatás. A meningot a tesómék gyerekorvosa nagyon pártolja. Abból gondolom, hogy fontos oltás, mert egyik másikat se ajánlja ezen kívül. :roll:

Orsi,
milyen naprakész vagy oltásügyben, tök jó! :D Örülök a pneumonak is akkor, hogy beadattam, ezek szerint mégsem olyan felesleges. :wink:

Kata,
a rákos nagyon cuki! :D Olivérnek még az előző szériából van egy fehér, korcsolyázó madárral az orrán.

Zsuzsi,
nálunk is kb. ilyen hőfok van, ahol alszunk. Én egy hosszú ujjú, hosszú lábú rugit adok rá zoknival. Néha azt gondolom, hogy fázik, de még sose fázott meg emiatt. :roll: Bár a Discoveryn az egyik műsorban, ahol sztereotípiákat cáfolnak meg, ott azt is megcáfolták kísérletekkel, hogy attól mert az ember fázik, még nem fázik meg! :o
20140901102739
 
 


Zsuzsi! :lol: :lol: :lol: Bár most nincs is jó kedvem, mert tavaly elcsesztem az adóbevallásom, most vettem észre, 1524Ft-tal kevesebbet igényeltem vissza, mint lehetett volna. Ilyenkor mi van? Egyéb kérdésem is lenne priviben, ha van köztetek szja szakértő...

Oltás: Meningot szerdán kapja Bálint, a kullancsost már megkapta(kettőt), szegényt most végig oltjuk, utána a 15 hós, másfél éves, és ha a pneumo ingyenes lesz szeptemberre, azt még meggondolom (ez a doki nénink szerint nem kell, de ha beteszik a kötelezők közé 2 év múlva, jobb lenne beadatni).

dkata
 
 


Én beadatom a meningot is pneumot is, az utóbbit majd szept.-ben.

Az én gyermekeim rövid ujjú body + hosszú ujjú lábas rugiban alszanak, vastag pamuttakaróval, amit ált. csak akkor rúgnak le, amikor elkezdenek dobbantgatni a lábaikkal, hogy éhesek :lol:
Nálunk 22-23 fok van, az elején még mindig taperoltam a kis arcukat, nyakukat, kezüket, hogy nem hideg-e (mert én speciel fáztam), meg húzigáltam a takarót a nyakukig, de most már leszoktam róla :)

KépKép
lili73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

miért kell meggondolni a meningococcust?

milyen a polár rugi? hol lehet kapni? nem izzad bele Lili nagyon?

azért kell meggondolni, amiért minden védőoltást meg kell... semmi extra indokom nincs.
de én nem tudok semmi konkrétabbat róla

polár rugi egy polár anyagból készült rugi :) nem izzad sosem bele.
nextből rendeltem van ill. a fiúktól örökölt.

Hajni :)
pneumo: nekem meg nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy nem adattam :wink:. Továbbra is azt gondolom, hogy csak annak kellene adni, akinél indokolt. Nálunk egyik gyereknek sincs olyan típusú betegsége, ami indokolná a beadását. Ha 3szor lett volna középfülgyulladásuk meg tüdőgondjuk én is beadatnám, de így feleslegesnek érzem.
Lili nem tudom, hogy megkapja-e. (2 év alatt oltanak ingyen szeptembertől)

Kata :D
1.524 FT??? ilyenkor nincs semmi... szerintem hagyd a fenébe. Ha 10e Ft lenne, akkor azt mondanám önellenőrizz, de így minek?
ha meg ráadásul az adóvisszaigénylés lenne több, adóhiány sincs.
szja-s kérdést küldd el, lehet, hogy tudok segíteni. (de azért nem 100%)

jó melegban alszik itt mindenki :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekünk az első gyerekorvos 21-22 °C-t mondott, de 21 fokban én kifejezetten fázom aludni. És az alvó rugik nem plüsök, hanem pamutok nálunk.

KépKép
lili73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: