Új privát üzeneted érkezett!

Stramb, Marcsi: Köszönöm szépen! :) 1:1 :D
Mosonyi és Sulyok dr között gondolkozom. Sulyok magánrendelőjébe kértem időpontot,de pénteken csak 6-ig van,mert elutazik és már nincs időpont. :( Megpróbálom holnap a Bajcsyt. Mindkét dokihoz elmegyek, az bizti! :)
napvirág
 
 


Sziasztok!

Tudtok arról valamit mondani, hogyha nem a területileg illetékes kórházban szülök, akkor kell-e fizetnem a választott kórháznak az ellátásért. Eddig úgy tudtam, hogy nem, de ma olvastam az egyik babás újságban, hogy kell, általában a költségek 30 %-át, de nem többet 100.000 Ft-nál. Szerintem ez baromi sok lenne így!

Köszi a választ!
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Marcsi ezt én is olvastam, de én is úgy tudom, hogy tavaly ezt eltörölték. Nekem úgy jött le a cikkből, ha nem a kórház orvosa vezeti le a szülést akkor kell fizetni. Szerdán megyek a dokihoz meg is kérdezem, hogy is van ez. Igazából én Tarcsára tartoznék de oda egyáltalán nem akartam menni. Így döntöttem a Bajcsy melett.

Napvirág én a Szécsényi dokit erősítők táborában tartozom, én tavaly ilyentájt kerestem ugyanilyen megfontolásból új nőgyőgyászt és nálla kötöttem ki. Ha minden igaz júni végén lesz meg a babánk. Sulyok dokinál voltunk ultrahangon a múlthéten ő is nagyon szimpatikus volt. Mosonyival a kórházban találkoztam egyszer de azt inákább hagynám milyen volt. Valahol a fórumon leírtam, ha érdekel keresd meg.
Sok sikert a dokiválasztáshoz, és mielőbbi gólyát a házatoknál.

Üdv Bogáta

Kép
bogata74
 
 

 
 

Sziasztok!

Napvirág Nekem Szécsényi volt a fogadott orvosom de a sors úgy rendezte, hogy Sulyoknál szültem (pont aznap nemvolt a dokim, előtte, utána nála szültem volna :lol:). Bármelyiket választod csak jól jársz. Mindkettő kiváló szakember és tisztelik benned a nőt nem csak egy munkadarabként kezelnek.( bocs a megfogalmazásért de sajnos már találkoztam olyan nőgyógyásszal aki így kezelt)
Mielőbbi gyermekáldást kivánok neked és szép problémamentes várandóságot.

Marcsi szerintem ez nem így van, nem kell fizetned. területileg én más város kórházához tartozom és semmit sem kellett fizetnem.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi: erről én is hallottam,de még nem néztem utána,mert én mindenképp válani szeretnék a Bajcsyra,mert ide tartozom és közel is van.

bogata+móni: köszi az infót! :) Ez azért nagyon jó dolog,hogy még eddig egy rossz szót sem olvastam a dokikról és ezt komolyan mondom!!!! :)
napvirág
 
 


sziasztok!

annyira csodás ez a magyar egészségügy! Az csak egy dolog, hogy a terheléses cukor vizsgálatra nekem kellett vinni a glukózt, mert hogy 124 Ft-ot nem áldoz rám az állam, de az már sok, hogy a beutaló alapján nem tudják normálisan elvégezni a vizsgálatokat. Ugyanis a leletemre a vizeletet, és a terheléses cukrot ráírták, de vérképet nem cisnáltak. Így megint vehetek ki egy nap szabit, hogy az is meglegyen. Mert nyilván nem véletlenül találták ki! Kész vagyok teljesen!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!Tudna valaki információt adni,hogy a Bajcsyban apás szülésnél kell ruhát vinni az apukának is?Kismamának kórházi hálóinget adnak vagy sajátot kell vinni?A babáknak adnak ruhát benntlétük alatt? Minden kórház más és hát hallottam már érdekes dolgokat! Egyáltalán mit érdemes vinni a szülőszobára?
krikis
 
 


Marcsi ne hergeld magad, nem éri meg. Fogd fel úgy, hogy kiveszel egy nap szabit, reggel kicsit megszúrnak de utána csak magaddal és a picivel tudsz foglalkozni :lol: :lol: Pihenni, vásárolgatni, Bébicsek szobáját tervezgetni :wink: :lol:

Krikis Nem kell külön ruha, egy kényelmes laza poló, nadrág. Amit kérnek az egy papucs amit utcán nem visel a párod.
Hálóinget neked adnak. Ne sajátot használj mert aztán azt dobhatnád ki hisz nem lehet belőle kiszedni teljesen a vért. A szülőszobán autómatikusan kapsz, én aztán minden reggel kértem a nővérkéktől.
A babák kapnak ruhát, neki csak azt vidd amiben haza szeretnéd hozni. Nem ajánlott ott sajátot ráadni mert fürdetéskor elkallódhat. Textil pelust viszont vigyél legalább 6-8 darabot, nem szívesen adnak többet ki a kórtermekbe.
Szülőszobára vigyél magaddal egy kis táskában törölközőt, ásványvízet, csokit(ha hosszú nagyon a vajúdás jól jön) bugyit mert szülés után mikor lezuhanyozol szükség lesz rá és még a köntösödet. Mondhatnak még neked sok mindent de szerintem másra nem lesz szükség. Én bevonultam egy nagy hátizsákkal és ezekre volt csak szükségem :lol:
Mikorra vagy kiírva?

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


MóniMár túltettem magam ezen a vérképes jhülyeségen, pláne, hogy kiderült, hogy megcsinálták, csak épp nem nyomtatták ki... no comment!

Tegnap voltam a doktor úrnál, minden rendben volt. Kaptam beutalót a 30 hetes genetikai uh-ra. Tudja valaki, hogy ott készítenek-e felvételt, ha viszek dvd-t? Jó lenne!
És még egy kérdés: A pozitív a vércsoportom, ennek ellenére azt írták a papírra, hogy ellenanyag azonosítás szükséges. Ez még Szécsényi doki szerint is különös, mivel ellenanyag az rh negatív anyáknál szokott lenni. Most hétfőn megint megyek vérvételre, és akkor talán kiderül a turpisság. Volt valakinek hasonló esete? Érdekelne, hogy mitől lehet ez!
Szécsényi doki július 26-tól augusztus 8-ig egész biztos, hogy szabin lesz, de azt még nem tudja, hogy elötte, vagy utána tart még egy kis pihenőt.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok

Én amikor szültem a saját hálóingemben voltam, még szüléskor is, és utána i, de ha kérsz akkor adnak ottanit. Köntöst papucs, lehet kapni patikában eldobhatós bugyit, azt szerintem megéri venni, praktikusabb. Ezenkívül én vittem még mellszívót is, meg ugye a tisztálkodó szereket.

A gyereknek csak pelenkát vittem, meg textil pelust, ottani ruhában volt. Pelenkát azért vittem mert csak pár darabot adnak és ha nem elég akkor ne kelljen kunyerbálni, na meg ők liberót használnak és az enyémek arra allergiások voltak, de hogy mind a 3 érdekes volt.

Apukának nem kellett semmilyen ruha, még papucs sem, mert adtak cipőre ilyen zsákot az volt rajta.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


I.móni! Köszönöm a válaszod sokat segítettél!Én június 14-re vagyok kiírva.Úgyhogy remélem van még egy kis időm! :)
gabi 1! Neked is köszi a tapasztaltak leírását!
krikis
 
 


Marcsi igen, készítenek. Ha jól emlékszem 1500 ft-ba kerül. Adnak egy csekket amit be kell fizetni. Azért kérdezd meg amikor bejelentkezel UH-ra.
A másik kérdésben nem tudok segíteni.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi!
Nekem pont ma csináltak ellenanyagszűrést annak ellenére, hogy pozitív a vércsoportom. Én rákérdeztem a laboros nőnél és azt mondta, hogy most ez a legújabb, hogy a terhesség alatt 3x szűrik még akkor is ha pozitív vagy!

Kép
Kép
györesz
 
 


Györesz!
Én is tegnap voltam ellenanyagszűrésen, és én is megkérdeztem a laboros nőt, hogy miért van ez. Ő azt mondta, hogy elég fura, mert akkor szokott ilyen lenni, ha voltál már terhes, vagy ha kaptál vérátömlesztést. Ezekről meg azért valószínűleg csak tudna az ember...De végülis mindegy lenne, csak nekem nagyon macerás, mert a monori laborban csak külön beutalót fogadnak el erre a fajta vérvételre, és ahhoz meg be kell mennem Keresztúrra a dokihoz, hogy adjon ilyet. Szóval csak a fölösleges rohangálással van problémám, de majd csak kiderül miért is kell.

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Ellenanyag-téma: anno én is rákérdeztem, és azt mondta a dokim h azért kell, mert a vérben nem csak az rh faktort vizsgálják és nem csak az okozhat galibát, hanem vannak még más faktorok is...csak persze az rh inkompatibilitás kapott nagyobb hírverést, mert az eléggé drasztikus következményekkel jár...én is A + vagyok, de mégis 3-szor néztek ellenanyagot...lelkük rajta :wink:
mori
 
 


Sziasztok
Rég jártam erre,és közben egyel többen lettünk :D 16.-án 03.35-kor megszületett Emma Bíborkánk 3350gr,51 cm-vel.
Gyönyörű egészséges,a család szemefénye.A Bajcsiban született Mosonyi dokinál,és Ildikó szülésznőnél,mi választottuk őket.
Az egész várandósságom alatt mindketten maximálisan figyelmesek és rendesek voltak,A doki a szabadnapján is bejött megnézni,és jólesett a figyelmessége(nem azért mert fizettünk érte,mert nem mindig a magánrendelésére jártunk
Csak ennyit akartam,megosztani az örömünket
bibi15
 
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép Kép Kép Kép

Kép
kis pupu
 
 


Bibi, gratulálok a kisbabádhoz! Remélem simán ment a szülés, és az első hetek is zökkenőmentesek lesznek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért, csak a barátnőm most szült a Bajcsyban és holnap mennénk meglátogatni.
Mikor van látogatási idő?
Csak a picivel tudok menni, őt is beengedik ugye?
köszönettel:

Réka

Kép

Kép
rékaróka
 
 


[b]Bibi Gratulálok és sok boldogságot kívánok :lol: :lol: [/b]
Milyen volt a szülés, nagyon megviselt?

Réka A Bajcsyba a szülészeten nap közben folyamatos a látogatás. Bármikor mehetsz, csak a barátnődhöz kell igazodnod :wink: :lol: Picit is viheted magaddal, senki sem szól érte.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Szia Móni
Az első szülésem volt,kb erre számítottam ,de az idő mindent megszépít úgyis.Elég hamar megvoltunk,mert este 11 -re értünk a kórházba,rendszertelen fájásokkal ,amik 12.30-ra elég durvák lettek,és hajnali 03.35-kor bújt elő a babánk.Aszülésznő szerint könnyű gyors,én akkor máshogy láttam.Mindenesetre állva csináltam végig,csak az utolsó 3 nyomásra feküdtem le hogy jobban rálátható legyen a dolog.Fájdalomcsillapítót nem akartam,elég jól át lehetett lélegezni,illetve néha nem kaptam levegőt.Szóval kibírható,legalább legközelebb tudom mire számítsak kb.Bár egyik szülés sem hasonlít a másikra.Amikor nedvesen rámtették és szopizni kezdett azonnal az valami csoda,soha nem felejtem el az akkori illatát :D
bibi15
 
 


Bibi!

Nagy gratula, épp ma gondoltam rád miközben süttöttem, hogy neked már biztos megvan a babád.Szerintem viszonylag gyorsan meglett a kis leányzó egy ilyen szüléssel én is kieggyeznék.
Nekünk még van két hónapunk, de az is gyorsan el fog repülni.
Jó egészséget kívánok mind a kettőtöknek.

Üdv Bogáta

Kép
bogata74
 
 


Kedves Kismamák!

Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április 12-én született harmadik kisbabámnak.

Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki

- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, Solymár-Pilis környékén vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.

- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska
nuska1
 
 


sziasztok!

Lányok, ha a Bajcsyban nincs állandó eda, de mondjuk az utolsó pillanatban kiderül, hogy császározni kell, akkor miverl érzéstelenítenek? Altatni tudnak csak? Olvastam a spinális érzéstelenítésről, mint lehetőségről, de az számomra eléggé ijesztő, ugyanis nem csak az érző idegeket bénítja le, hanem a mozgató izmokat is, tehát tulajdonképpen pár óra hosszára az ember mozdulatlan fekszik csak. A gondolatától is kész vagyok!

Kép
marcsi0503
 
 


sziasztok!

Április 26-án megszületett Szilárd fiunk, 3260 gr-al és 53 cm-el. A kórházzal, a körülményekkel, és mindenki hozzáállásaával maximálisan elégedettek voltunk, pedig nem fogadtunk sem orvost, se szülésznőt. Tényleg mindenki nagyon rendes volt velünk, a csecsemősök és nővérek is. Ha valakit érdekelnek a részletek szívesen válaszolok pü-ben a kérdésekre.
edi2
 
 


Edi Gratulálok a kisfiad születéséhez és sok boldogságot nektek :lol: :lol:

Marcsi ebben nem tudok neked segíteni. Bennem fel sem merült, hogy nem tudom természetes módon megszülni a kislányomat és ezáltal nem is kérdeztem utána. Annyit viszont tudok, hogy a negatív gondolatok is teremtő erejűek tudnak lenni. Csak arra koncentrálj, hogy gyors és könnyű szülésed lesz mindenféle komplikációk nélkül és még csak véletlenül se lesz szükség császárra. :wink: :lol:
Amúgy ha megkérdezed az orvosodat vagy egy szülésznőt biztos fog neked válaszolni. Azt tudom, hogy nem csak altatnak mert a barátnőm császár után 20 perccel már hívott az örömhírrel :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok!
Kicsit lemaradtam, de teljes lakásfelújításban vagyunk nem semmi, hogy összejött! Kiderült a babám is nagyobb szóval nem 33. hanem 34 hetesnek felelek meg most! :))
Csak legyen kész a lakás mire Ákoskánk jön!
Van a bajcsiba fájdalom csillapítás, van aki azzal szült mostmár elérhető lesz amúgy is mindenkinek nem csak a császárosoknak legalább is ezt hallottam az orvosoktól!
Nekem nem csináltak ellenanyag szűrést mert ugyan az a vércsoportunk a férjemmel! NEm vagyok biztos abban hogy minden vizsgálatom megvan ami kell, jó lenne azért egy kicsit több figyelmet és nagyobb godoskodást kapni néha az orvosok és védőnők részéről.

Kép
stramb
 
 


A bababőrze super volt! Mindent kaptam! Tudja valaki mikor lesz a következő nagy bababörze!?

Kép
stramb
 
 


Sziasztok!

KERESEK ELADÓ zenélő forgót kiságyra jó állapotban és olyat ami több dallamot játszik van valakinek eladó?

Kép
stramb
 
 


Stramb Akkor nem unatkozol mostanság :lol: :lol: Biztos szép lesz a lakás :lol:
Zenélő forgó ügyben nézz körül szerintem a teszveszen vagy a vaterán (a teszvesz szerintem olcsóbb) nagyon jókat lehet ott kapni és nem is drága.
http://www.teszvesz.hu/
http://www.vatera.hu/
További jó pocakosodást :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok!

Tudnátok segíteni némi infoval? A dokim átkerült a Bajcsyba, én pedig mindeképpen nála szeretnék szülni, úgyhogy megyek utána, akár a világ végére is. :) Még ugyan messze a finis (szeptember eleje), de mivel semmit sem tudok a Bajcsyról, kérlek, írjatok egy pár szót!
Sajnos sok kórházról hallani, hogy az először szülőknél vannak "bevett szokások", amit akár közölve, akár csak úgy meglépnek (gátmetszés, méhszáj tágítás, burokrepesztés, oxitocin, stb). A Bajcsyban mennyire veszik figyelembe az ember kéréseit? Ott is vannak ilyen "szokások", vagy irányíthatok kicsit a saját elképzeléseim szerint? Attól nem félek, hogy a dokim bármi olyat csinál, amiben mi nem állapodtunk meg, mert maximálisan bízom benne, inkább csak attól, hogy ő nyilván az egész időnek csak a töredékét fogja velünk tölteni, és az ottaniak hozzáállásáról semmi infom nincs.
Szülésznőt már ajánlott egy baránőm, aki régebben szült ott, ha a dokimnak addigra nem lesz bevált társa, akkor valószínűleg őt fogom választani, mert itt olvasgatva ti is sokan dícsértétek (persze azért egy személyes találkozó kell még előtte, hogy megerősítsen).

Előre is köszönök minden választ, szerintem bármi új lesz, amit mondtok. :) Az összes kismamának, anyukának és gyerkőcnek sok boldogságot és jó egészséget kívánok!
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Megjött az antitestszűrésem eredménye, számomra nem sokat mond, minden esetre a pozitív rh-m ellenére tényleg vannak antigénjeim, habár elvileg ezek nem okozhatnak túl nagy galibát. Minden esetre jövő héten megyek dokihoz, és akkor minden kiderül.
Azt hittem túl tettem magam a "jaj istenem, csak nehogy megcsászározzanak" témán, legalábbis egyenlőre... :D Ma bejelentkeztem péntek estére 4D-s uh-ra, és most teljes lázban égek, hogy végre láthatom az arcoskáját. Fura, mert szinte egyáltalán enm izgat, hogy fiú, vagy lány, tényleg az arcára, és a kis testére vagyok kíváncsi!

Jó éjt Mindenkinek!
marcsi0503
 
 


Köszi Móni! Itt a babnet aprón találtam egy igéreteset megyünk lecsekkolni élőben is hogy működik! Remélem jó lesz! A lakás tényleg szépül, nyílászárók teljes cseréjén már túl vagyunk, jelenleg a burkoló veri szét a lakást :)))

Kép
stramb
 
 


Sziasztok!Megtudja valaki mondani,hogy a Bajcsyban a 35.hét körül csinálnak streptococcus baktérium szűrést? Ha igen hogyan történik?Mennyi idő alatt készül el az eredmény?
Sramb!Legközelebb nagy bababörze november 29-én lesz a BNV-n!De most 10-én a Pataky Műv. házban is lesz börze!
krikis
 
 


Sziasztok! "új" vagyok itt, köztetek, és a segítségeteket szeretném kérni!
Pocaklakóm van, aki kb. 5-6 hetes lehet... :D Van már két lányom, 12 és 10 évesek, mindkettőt a Bajcsy-ban szültem Knerczer doktornál. Mivel már elég nagyok, nem vagyok jártas a mostani helyzetekkel!
Jár valaki a doktor úrhoz? Tudnátok nekem infót adni, h. ha a magánrendelőjébe megyek, mi a tarifája? És szülésnél?

Nagyon szépen köszönöm, és további szép napot, hetet kívánok Nektek!

Györgyusz
gyeorgyi
 
 


Sziasztok,

csak annyit szeretnék mondani, hogy jól választottatok kórházat. Én 3 és fél hetet töltöttem benn, mivel idő előtt, a 33. héten elkezdett szivárogni a magzatvizem és állítom, hogy az összes orvos, nővér, szülésznő, majd csecsemős teljesen rendben van. A kórház jó, főleg erre a részre igazán odafigyelnek. Egy 3 ágyas szobában voltam a szülés előtt, ez a nőgyógyászati részleg, az ágyak kényelmesek, a szobában volt hűtő, 2 szobára volt fürdőszoba, és tényleg nagyon készségesek voltak a nővérek, bármilyen apró panasszal lehetett hozzájuk fordulni.
Nekem fogadott dokim volt, de az összes orvoshoz lehetett fordulni a panaszokkal, lelkiismeretesen odafigyeltek ránk.
Szüléshez fogadott orvosom volt, Mosonyi Péter, már a szülés előtt is nagyon meg voltam vele elégedve, szinte minden nap benézett hozzám, megvizsgált, minden apró panaszommal foglalkozott, még a szabadnapján is beugrott, ha más nem, csak azért, hogy lássa, hogy minden rendben van és a szülésnél sem kellett benne csalódnom. Nagyon figyelmes, kedves, de igen határozott is volt, mindig elmondta, hogy mit és hogyan kell csinálni, a szülésznőkkel együtt nagyon jó csapatot alkottak, szülésznőt nem fogadtam, ügyeletesnél szültem, Nórinak hívják és volt egy nem olyan régen végzett szülésznő is, Anikó, nagyon kedvesek és figyelmesek és ügyesek voltak mindketten.
A babám végül kibírta odabenn a 36. hétig, így már nem kellett koraszülöttként elvinni egy gyerekklinikára -a Bajcsy-ban nincsen koraszülött részleg- de ezt is Mosonyi Péternek köszönhetem, mivel tüdőérlelő injekcióval, amit nekem rendelt, a babám esélyt kapott arra, hogy velem lehessen. Ezt más doki nem adta be az egyik szobatársamnak, ezért az Ő babáját el kellett szállítani a születés után.
A szülészeten lévő szobák is rendben vannak, én egy két ágyas, nem fizetősben voltam.
Ja, egy dolog, ami nem annyira tetszett, az a kaja, ezért szervezzétek le szerintem, hogy a család vigyen nektek enni, mert keveset is adnak, meg nem is túl finom és tápláló, de ez nem a kórház hibája, központilag adják az ebédet (megkérdeztem).

Szóval összegezve, tényleg nagyon jól választottatok, ne izguljatok, minden a legnagyobb rendben lesz.


Üdv. Katiska és Ábel baba
katiska
 
 


Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy volt-e valaki UH-n a Bajcsyban, mióta van a 4D-s gépük? Hogy zajlik az UH, ha csak egy sima vizsgálatra bejelentkezem, akkor is átváltanak közben 4D-re? Vagy ezt külön kell kérni?

Mi a héten voltunk 4d-én,de sajna pont takarta magát a kiscsaj, pedig úgy szerettem voltna látni az arcocskáját és most az érdekel, van-e erre még lehetőség a Bajcsyban.

Köszi előre is!

Kép
teó
 
 


Teó!

Én jövőhéten megyek a kórházba uh-ra, ha addig ráér, mindenképp leírom amit megtudok.
Ma este megyünk babamozizni, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mutat-e valamit magából a kicsikém, ugyanis a 30. hétben járok, és még mindig nem tudom, hogy fiú lesz-e vagy lány-bár szerintem fiú, de kell valami tárgyi bizonyíték is róla :D Bár megmondom őszintén, hogy egyre kevésbbé érdekel, hogy milyen nemű lesz, az arcoskéjéra sokkal kíváncsibb vagyok, meg persze arra, hogy minden rendben van-e vele! de nagyon remélem, hogy igen!Ha minden igaz, akkor pont a vizsgálatnál ébren lesz, eddig legaábbis minden este fél 8-tól kezdte a produkciót. Úgy izgulok!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
marcsi0503
 
 


Marcsi, bőven ráér a válasz,mert csak 1 hónap múlva megyek, csak már érdekelt.

Drukkolok, hogy nektek megmutassa mindenét a kis pocok! Majd meséld el, mit láttatok!

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Végre nekem is sikerült osztódni 40+3-ra és a Bajcsyval kapcsolatban jók a tapasztalataim.
Babócám 4270 grammal, és 56 cm-rel született.
Szerencsére az egyágyas nemfizetős szobába kerültem, ami kicsit problémás is volt, de legalább akkor és az volt nálam, aki csak akart... Párom szinte egész nap bent volt velem és próbált segíteni amiben csak tudott.
A csecsemősök nagyon aranyosak voltak. Mindenkinek ajánlom, hogyha problémája vagy kérdése van, nyugodtan szóljon a csecsemősöknek, és segítenek. Én így első babavál, 21 évesen sok jó tippet kaptam tőlük, amik már így egy itthon töltött nap után tökéletesen működnek. Ja és a csecsemő osztályon van fejőgép, amit érdemes kipróbálni, hogy biztosan beinduljon a tejci. Nekem már ezzel sincsen gond... A babócám szépen szopizik, és ha felváltva is, de kiüríti mindkét mellet kétszer is egy nap... :shock: :roll:

Szóval szülni készülők, csak bátran, ha bármit nem tudtok!!!

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk 4d-s uh-n, és megmutatta magát a kisbabánk, ahogy megmondtam, FIÚ lesz! Nagyon örülök neki, nem mintha a lánynak nem örülnék... :D Persze végig aludta az egészet, és képtelenség volt felébreszteni, de azért arcát is láttuk, meg persze egyéb "ismertető jegyeket" is! Mikor már nagyon unta a piszkálást, akkor kinyújtotta a középső ujját, jelezve, hogy örülne, ha végre hagynánk aludni! Nagyon jó volt látni, hogy minden rendben van vele, nagyon édes kis pofija van, az orra tisztára olyan mint az enyém, és nyitott szájjal alszik, mint apucija!

Jó éjt Mindenkinek!
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

A Bajcsiba voltál 4 D???

Kép
stramb
 
 


Stramb-A Baross utcában voltam 4D-n, most "akciósan" csinálják a babamozit, lelettel, dvd-re kiírva, 2 fotóval "csak" 11 ezer volt. A Bajcsyba szerdán megyek az 30 hetes genetikaira. Azért mentünk a Baross utcába, mert amikor felhívtam a kórházat, hogy bejelentkezzek, és megkérdeztem, hogy van-e lehetőség arra, hogy kapjunk a kicsiről valamilyen felvételt, akkor azt mondta a hölgy, hogy reménykedni lehet, de ő majdnem kizártnak tartja, hogy működni fog a video része a gépnek, de ha gondolom vigyek kazit. Így gondoltam megyünk egy olyan helyre is, ahol nem lesz ezzel probléma.
Itt is szakember végezte a vizsgálatot, de ez nyilván nem helyettesíti a kórházi genetikai uh vizsgálatot. Egyébként a méhlepény elment végre az útból, és fejvégű fekvésben helyezkedik el a kis édes!
marcsi0503
 
 


Mariann gratulálok a babádhoz.!!!
Természetes úton szültél? Ki volt a dokid és a szülésznőd?
Üdv.: Anna
Kép
boganna07
 
 


Anna, köszönjük szépen!
Igen, simán szültem... bár gyenge fájásokkal mentem be éjjel 3-kor, oxitocin infúzióval 7.45re már meg is volt a baba. 2,5-3 óra volt az igazi vajúdásom. Szerencsére az orvosom türelmesen várt, hogy a babának is, minél könnyebb legyen kibújni.
Dokim Dr. Knerczer László volt, a szülésznőm Tóthné Varga Ildikó.

Mariann
Kép

Kép
fmarian
 
 


Teo-voltam tegnap a Bajcsyban ultrahangon. Túl sok jóval nem tudlak kecskegtetni, mivel olyan futószalag szerűen mennek a vizsgálatok, hogy nem igazán van idő a "babamozizásra". ez a második alaklom volt, hogy az volt az ügyeletes a szülészeten, aki az uh-s orvos, és múltkor is és most is elhívták őt szülni. Engem kb 10 perc alatt lerendezett, és csak 2D-be nézte a kicsit, megmérte mindenét, odaadta a leletet, és már rohant is. Utána az asszisztensétől kérdeztem, hogy esetleg nyugisabb napon van-e lehetőség arra, hogy kicsit megnézegessük a babát, de azt mondta, hogy azalatt az x év alatt, mióta ő ott van, még nem volt példa nyugisabb napra. De azért ne szomorkodj, hátha Te pont egy szerencsésebb napot fogsz ki, és lesz idő egy kis nézelődésre :D !
Amúgy a mostani uh szerint éppen egy héttel várható későbbre a szülés, mint ahogy azt a vonalzóm mutatja! Annyi baj legyen, ott úgy is jó helyen van!

Szép napot Mindenkinek!

Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Holnap dolgozom utoljára végre aztán otthon vagyok ami jó mert így a lakásfelújítást is tudom sürgetni! Kedden megyek az első NST-re no meg megint vérvétel ami nem a kedvencem.
A 4D-vel kapcsolatban sok helyen voltam de amit mindenkinek szívből ajánlok az a Boglárkertész u. az Örsön az IKEA-val szembe lévő utcában van szóval the best 4D-s! Veled szembe hatalmas plazmán vetitik ki a picurt nem kell nyakad törni, hogy te is lásd ráadásul ilyen nagyban és pontosan tisztán!

Kép
stramb
 
 


Marcsi, köszi az infot.
Közben eszembe jutott, hogy felhívjam azt a számon, amin időpontot lehet egyeztetni UH-ra és ott azt mondták, még nincs meg az engedély, nem is értenek hozzá, kérdezte, melyik nap megyek, mondtam kedden, mondta, akkor biztos hiába kérem, merthogy a Polgár doki az, aki időnként használgatja, de ő más napon van.

Gratula a kis tököshöz!

Kép
teó
 
 


Teó, köszi a gratulát, mi is nagyn örülünk neki, na nem mintha a kislánynak nem örültünk volna! Hát igen, sajnos a kórházi uh nem a babamozira van kitalálva!

Ma egész nap feszült hasam, remélem csak a fáradtság miatt :? Ma rájöttem, hogy ekkora hassal is kibékülnék a végéig, mert már ez is útba van, de hát ez ugye lehetetlen! El sem tudom képzelni, hogy fogok tudni flkelni a székből, vagy az ágyból, ha már igazán a végén leszek. Nem vagyok egy nagy darab, mert 64 kg vagyok, és 165 centi, 3,5 kilót híztam csak eddig, szóval nincs valami vészes többlet rajtam, de így is úgy érzem magam, mintha egy teknős lennék :lol: Ma volt bent a cégnél orvosi vizsgálat, és a doktor bácsi folyamatosan a dekoltázsomat bámulta...kész vagyok! És láttatok ti már kismama melltartót? Hát az is valami borzalmas! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Kép
marcsi0503
 
 


Marcsi, most nézem a vonalzóinkat, lehet, hogy mi majd találkozunk a kórházban szüléskor?

Ja és aki már szült a Bajcsyban, attól kérdezném, hogy tényleg a 3. napon kitesznek, még császár után is? Nem mintha szeretnék kórházban lenni, de olyan kevésnek tűnik a 3 nap.

Kép
teó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?