Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti: Képzeld ,eddig 2 vasboltban voltam itt Pécsett és hülyén néztek rám, amikor vaskarikát kerestem. Még van két ötletem, ahová holnap elmegyek, de utána jön a vitorláskarika!

Vág a kendő széle: Szerintetek micsináljak a gézkendővel, ami nekem ugyan kényelmes, viszont a gyermek lábát vágja. Töltsek a szélébe vatelint?

Kép
beszilva
 
 


Savitri, a bananos-tetrapelusos sztoriddal megajandekoztal par perc rohogessel, koszonom, igazan ram fert :lol:
nalunk epp az anya hajaba kenem a hanyast korszak van...
tetrapelusbol varrt poncho! na azt talan en is meg tudom csinalni! nyaron milyen jol fog mutatni strandkendovel! :lol:

Orsi, en kimostam szuper kenyes ruhakra valo kornyezetkimelo mososzerrel, 30 fokon, he! 8)
meg is valtozott a szine (a tasakot nem mostam ki, az hatarozottan sotetebb).

Szegeny gyerek a kepen nem tunik tul boldognak :(
de a papaja es a mamaja biztos csak jot akar, de NEM TUDJAK, h ez igy nem jo.
hu, en azert nem szeretnem, ha igy felkerulnek egy forumra :?
saara
 
 


Az első baba anyukája tudja, hogy nem jó így, ezért csak rövid időre kötötte így a babát.

Móni
norsi
 
 

 
 

Sziasztok!

Kriszti! Már majdnem megrendeltem a vaskarikát, amikor tök véletlenül belefutottam egy barkácsboltban! 150 Ft volt egy darab. :lol:
Valóban nem a legszebb, de a célnak tökéletesen megfelel: tudniillik, hogy kipróbáljam, tudok-e karikás kendőt csinálni. Nyáron pl. megyünk esküvőre, lehet, hogy az lenne a legelegánsabb...

Livus! Hol a beharangozott izgi dolog?

Varda! Jól néztek ki!!! :) Szilva, ti is! :)

Viru
Kép
viru
 
 


Hu szerintem borzalmasak azok a kepek :cry: Bar a picik azert aranyosak...

Gezkendö: szoval akkor ezek nem ripsz szövesüek? Hat akkor szerintem nekem nem lesz ilyen. Meg ha harom reteg tartja is a gyereket en ebben nem bizok :? Meg azert az sem tetszik, hogy ennyire ereszti a szinet. Beni eleg gyakran szokta nyalogatni a kendöt...
smzsgalf
 
 


smzsgalf, gauze kendőről:
Bali Baby Breeze wraps are reported by our customers to be the lightest weight wrap carriers available. They are made from bottomweight cotton gauze, heavier than the gauze used to make broomstick skirts. The gauze is not “stretchy” but it has the diagonal give that is necessary to make any wraparound carrier comfortable. Many customers find the Bali Baby Breeze wraps to be fabulous beginner carriers because the fabric is lightweight and easy to maneuver. People love them in hot weather. Because they are so light and airy, they require more precise wrapping to achieve optimum comfort. If you are carrying for more than 30 minutes at a time you will find it most useful until your child reaches about 35 pounds. With children heavier than this, it can still be used to carry for periods greater than 30 minutes but requires more frequent adjusting for optimum comfort.

kamcsatka
 
 


Beszilva: természetesen nem kint vagyunk a fotón! A teraszajtó ilyen nagy üveges, ezért tűnik olyannak mintha a hóban csücsülnénk :) hihi.

Koala: én magára a hordozóeszközre (Ergo, Manduca) gondoltam! Azt még senki semm hivta koalának, ugye?

Savitri: jaaa, én is ismerem a strandkendőt, nekem is van és tényleg nem olyan mint a fürdős. De most hogy mondod, lehet, hogy ki fogom próbálni az afrikai kötést vele! :) És a kórházban csak úgy takarásképpen hordtad? Nekem szép delfines, kék! ( - könnyebben átúszom a hullámokon!!!) Lehet, hogy elviszem én is,mert jó meleg lesz, akkor nem kell sok ruha alá... :wink:

Hányás, bukás: annyira örülök, hogy nálunk szinte sose történt ilyesmi! A fiam tényleg nem bukott; legalább ezzel nem volt gondunk 8)

Norsi: ezek a fényképek borzalmasak! Na emiatt voltam a múltkor annyira felháborodva, mert rossz ránézni a gyerekre!!! Hát nem tűnik fel a mamának, papának, hogy szinte megfullad a babó????Jajaj. :(

Vaskarika: Beszilva, sztem keress inkább vasboltit, acélkarika a neve, 6-7 cm-s. És tényleg csak 150 Ft darabja! NEm éri meg többezerért!!!

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Sára írta:
[quote]K írta:isvic (meg nem irtam, ossze kell szedjem magam), Zsizsa, a szallitast hogyan tortent a csere akciotokban :?:


Hehe, a férjem Pestre jár a Kandóra. A Népligetben taliztak Zsizsával. És még Livust is útba ejtette. (Sőt, az Ökosz.t is, csak zárva volt...) Mért? Cseréljünk? :wink:

kisvic
 
 


Sziasztok!

Olyan kedvesen írtátok, hogy várjátok az új hordozós siteot, hogy rákapcsoltam tegnap és befejeztem a legfontosabbakat, egy site úgysincs sosem teljesen kész. Szóval szeretettel látlak titeket a Mamamin:
http://www.mamami.hu


Köszi a jelentkezéseket kifelé fordítós hordozás fotóhoz, akkor jövő héten megcsináljuk. Addig is az oldal alapverziója itt: http://www.mamami.hu/kifelene/
Ez a szórólap szövegének egy része, ezt illusztráljuk majd. A szórólap kép nélkül béna, úgyhogy azt majd csak akkor teszem fel ha kész van. (Az online szöveg is itt ott fura még a hiányzó képek miatt, de majd összeáll.) A meglévő 1 kép BB sajtófotó, ezzel hirdetik magukat persze. :)
kattix
 
 


Vékony kendőről még:
BaliBaby Breeze wraps are made from a flat, bottomweight gauze. They have been hand-dyed in Bali
kezelése:
The first time you wash your Bali Baby Breeze wrap, please wash separately from other clothes. Although the fabrics are boiled after the batiking process is complete and the dyes are set, occasionally some unbonded dye remains in the fabric fibers. You do not need to “set” the dye – you only need to rinse out the excess. This is especially likely if your wrap is a deep color such as turquoise or red. To clean the excess dye from your wrap, simply rinse in warm water several times until the water runs clear. You may wish to add salt to the water in order to speed this process. They should be treated with care to ensure the longest life of your product. Ideally, Breeze wraps should be hand-washed in leukwarm water with gentle detergent, rinsed well, and hung to dry.

Rugalmas kendőről:These are soft and silky -- soft like your favorite T-shirt. The process of hand-dying and batiking removes much of the lengthwise stretch but leaves the widthwise stretch, making these super supportive and comfy for a wide range of ages. Our testers suggested that it's a sort of "hybrid" between stretchy and woven wraps.
kezelése: ugyanaz, mint a géznél

kamcsatka
 
 


Kati: GRATULA!!! Szuperjó az oldal! És a neve is nagyon tetszik!!!
Már regisztráltam is, csak vannak gondjaim a tájékozódással...

Kriszti
kkriston
 
 


Nahát, nagyon jó lett a Mamani, még csak rákukkantottam. Majdnem elkezdtem a járókáról írni,d e rájöttem, hogy nem fér bele most még egy fórum az életembe, talán majd később. :-)

Mindenesetre köszönjük, és ügyes vagy!
h_szilvi
 
 


Kamcsatka! Köszi a leirast, de szamomra ebböl nem derül ki, hogy milyen a szövese. Az amerikaiak, meg az angolok is nagy örömmel hasznalnak ellaroo-t de tudtommal ez sem ripsz szövesü (savitri javitson ki, ha tevedek).

Kattix! Hurra :) Mar gyülnek is a tagok!
smzsgalf
 
 


Szilvi, én azon csodálkozom, hogy egyáltalán egyetlen fórum is belefér az életedbe... :D riszpekt!

kamcsatka
 
 


Zsuzsa! A "géz" szövéstípust jelent. Pont, mint a ripsz is. Ez a kendő pamutgéz, de van pl. selyemgéz is, és vannak kevert anyagból készült gézek. Tehát nem ripsszövésű a kendő. (a Jaquard kendőid se riprsz szövésűek, sőt a Leo sem).

Ez a kendő laza szövésű, és nagyon könnyű. Közel se olyan "supportive" (hogy hívják ezt magyarul?), mint bármely más kendő, amit láttam eddig. Egyetlen kendőnek ezért nem is ajánlanám. Speciális helyekre, helyzetekre nagyon jó (nagy meleg), de nem használnám ezt állandóra.

A festék miatt én is aggódtam. Ki lehet szedni, és maga a festék megfelel az Ökotest 100-as előírásoknak. Roland is eszegeti a kendőket. (Tudod, ezért is kell több belőlük, mert megeszi őket... :roll: 8) :D )

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kattix! Köszi az oldalt, idővel megnézem :-). Most etetek, ...... hussss

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szasztok:)

Jó ötlet új nevet adni az Ergo féle cuccoknak... én is mindig kenguruzom aztán persze jön a reakció, hogy ők is kaptak egy kengurut kölcsön vagy vettek egyet 1000 Ft-ért és nem jön be a kenguru, inkább üvölt a gyerek a babakocsiban... (OK, az egyik ismerősünk ilyen, engem általában a hideg ráz amikor a gyerek üvölteni kezd ő meg elkezdi gyorsabban tolni a babakocsit ahelyett, hogy kivenné 2 percre a gyereket)... aztán magyarázkodhatok, hogy ez nem olyan kenguru, ez olyan mint egy csatos kendő amit nem kell kötözgetni stb. de a tapasztalatom az, hogy aki nem nyitott a kendőzésre azt nem izgatja a téma, neki van a kenguru ami 1000Ft (esetleg ha kicsit utánanézett a dolognak akkor vesz egy BB-t amit egy idő múlva ugyanúgy utálni fog mert húzza a vállát) és van a babakocsi...

Én a kenguru ellen azt szoktam felhozni, hogy nézzék meg a gyerek lábát egy kendőben/ergóban stb. és a kenguruban... az egyiknél a gyerek kényelmetlenül lengeti a lábát a másiknál meg szépen kényelmesen felsimul az emberre és a kutya se zavarja... (meg néha olyan szerencsétlenül tudnak kinézni a kenguruban a gyerekek... szó szerint mintha lógnának a levegőben - abszolut negatív értelemben... valszeg a nagyon gagyi kenguruknál lehet ez amiket nem lehet jól méretre állítani így lógnak az anyán a gyerek súlya meg extrán ront a helyzeten...)

Ja. további indok a gyerek ki-bepakolása. BB-s ismerősök állították, hogy milyen könnyű berakni a gyereket, így akasztották, úgy akasztották, tényleg nem volt gáz... aztán mutattam, hogy mennyi az Ergo-val... na akkor volt aki elgondolkozott:) (na jó, nem azt mutattam, hogy veszem fel a hátamra mert attól szerintem mindenki röhögőgörcsöt kapna... azt a szerencsétlenkedést... nem tudom hogy kéne felvennem, egyszerűen nem megy... a gyerek meg abszolut nem kooperatív, ott röhög ilyenkor... ha meg leveszem akkor inkább fekszik a földön minthogy segítsen...)
Vendég
 


Szilvi, abszolút megértem, hogy nincs időd még egy helyhez, de bármikor szívesen látunk ha akad! :) Azért a járókáról ha van kedved írj priviben, kíváncsi vagyok a véleményedre!

kattix
 
 


Kattix,
a waldorf-topikban írtam róla párszor, meg a blogomon is. Ez utóbbit mindjárt megkeresem, ez egyszerű.
http://kisember.freeblog.hu/archives/20 ... 6/1954751/
Hogy a kisbabának lesz-e, nem tudom, mert vissza kellett adnunk a jogos tulajdonosának, de nem bánnám, ha lenne. (Talán már csak azért is jó lenne, hoyg ne kelljen folyton rászólni Timóra, hoyg hagyja békén...
h_szilvi
 
 


Varda! Ja ertem, köszi az infot. Nekem fogalmam sincs erröl, meg a magyar elnevezesek is bekavarnak. Tudom, hogy a jacquard az nem ripsz, hanem jacquard :lol: , a Leo meg diamant (gyemant szövesü?), de azokrol tudom, hogy jok, a gezröl meg nem tudtam semmit :-)
Ha rendben van a festek, akkor vegül nem baj, ha annyira ereszti a szinet. Azert meggyözve megem vagyok :wink: :oops:
smzsgalf
 
 


Persze az is igaz, hogy a gyartok is vitatkoznak azon, hogy milyen szöves jo es milyen nem. Pl. a didymos azt mondja, hogy a jacquard szöves az jo kendöhöz a diamantenköper meg nem. A storchenwiege szerint meg nem jo a jacquard, a diamantenköper meg igen :roll: :lol:

Tenyleg a ripsz szöves az vajon ugyana mint nemetül a kreuzköper? Eddig en azt hittem, de van olyan is hogy köper (a regi girasolok ilyenek voltak asszem). Az meg akkor micsoda?
smzsgalf
 
 


Csakegy: mi az a BB?

Kép
beszilva
 
 


Kattix: WOW, nagyon klafa a honlap! Olyan jó ottlenni típusú, jók a színek is ,és átlátható! Grat!

Kép
beszilva
 
 


Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen hordozóeszközt válasszak nekem és a babának.
Kötös kendővel próbálkoztam, a két nagynál de túl bonyolultnak tartottam. Elég nehézkes volt a kötés, felvétel és annyira kényelmes se volt.
A következő szempontok figyelembevételével mit ajánlanátok:
- most 6 hetes a fiam
- lehessen benne szopiztatni akár mind a két mellett használva
nyáron ne süljünk nagyon össze, ne legyen meleg ( következő tél még odébb van :wink: )
- a csípőben erősebb testalkatú mamik közé tartozom. Nem tudom, hogy ez számít-e, pl, hogy a lábacskájának, majd hogy lesz kényelmes később.
- könnyű legyen a fel-levétel

Köszönöm, minden javaslatot szívesen fogadok. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Szilvi, ezer köszönet a blogod linkjéért járókaügyben, ez a gondolat nagyon sokat segít!!! Idéztem is helyetted a topikban a mamamin, hátha másnak is segít. :) Köszi még1x!

beszilva, BB = Baby Björn (és köszi, örülök, hogy tetszik!)

kattix
 
 


Hát, Pumperka!
Nehéz lesz a megfelelőt megtalálnod! De én azt mondom, a megkötős kendő a legjobb. Én is most nyáron fogok szülni és nem félek az összeizzadástól. A kendő tartja az újszülöttet legjobban. Én is erős vagyok csípőben, mellben egyaránt, de szinte mindegyik hordozó illik rám, a gyerek lába is simán elfér - csak az elején kell belerázódni.
Lehet,hogy jól tennéd, ha elmennél egy hordozókendő tanfolyamra (Ágihoz http://www.hordozo.hu/), mert sztem nem kötötted meg jól, ha annyira kényelmetlen és bonyolult volt régen. De érdemes kipróbálnod kicsit később a mei tait vagy a manducát, ha már erősebben tartja a fejét a fiad.
Ez utóbbi könnyen fel-le vehető, az ergot is dicsérik, én egyiket sem próbáltam.
http://www.happy-baby.hu/index.php?cPath=142&page=1
http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=GLT093
Ha lesz időd, nézz el a horodozókendős klubunkba (Kamcsatka Orsi vezeti) és ott kipróbálhatsz szinte mindent. (Budaörs http://hugipakk.blog.hu/2008/03/19/babahordozas_4_ha_en_ezt_a_klubban_egyszer_elmeselem).
De először olvasgasd a http://www.mamami.hu/ :) Ott is vannak jó ötletek, tanácsok.
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Köszönöm a gyors választ!

A mei tait mikortól lehet használni? Mert még az szimpi. Abban a két mellből valószopit meg lehet oldani vajon?
Enyémgyerek jó kis masszív és már egész ügyesen tartja magát. (5 kiló lassan) :wink:
Jó, nézelődök még!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Pumperka,
nekem a karikás kendő vált be nagyon. Pár hónapos koráig még séta közben(!) is tudtam szoptatni benne, ha nagyon muszáj volt. Persze a két-melels szopihoz át kellett volna fordítanom őt, tehát nem lehet egyszerre kettőből szoptatni, de nekem az az eszköz hihetetlenül egyszerűenek és kényelmesnek bizonyult. Ezzel itt kisebbségben vagyok, de nem zavar. :)
h_szilvi
 
 


biobaba
 
 


Na, szerintetek passzol Benuhoz a kendő? :) Bár majd gyűrűs lesz belőle, csak még várjuk a karikákat :)

Kép Lisa01

Kép Lisa02

laeres
 
 


kattix,
gratula a honlapodhoz, jó, hogy egy helyen vannak - lesznek a hasznos dolgok :)

A kendőben kifele hordozásnál mindig azon csodálkozom, hogy azt hiszem, ha valaki kendőt vesz, ismeri az előnyeit...
Én ismerősöknek óvatosan szólok kenguru-ügyben, idegeneknek nem mertem még...

laeres,
eddig minden passzolt, amit feltettél :) Ez még a háttér színéhez is megy :)

keresitek a fémkarikát, elkezdtem aggódni, hogy az újabb beszerzett darabom műanyag karikás, de szerencsére megtaláltam az infót, hogy 50 kg-s elefántbébire van tesztelve :)
Egyébként a Premax - Babasling kérdéshez hozzátenném, hogy a legjobb a karika :)

Móni
norsi
 
 


Zsuzsa! Nem akarlak meggyőzni, sőt sztem neked ott Albionban nem kell ilyen kendő. Én se akarom különben, hogy festéket egyen Roland, még akkor se, ha elvileg csak természetes és egészségre ártalmatlan anyagokat tartalmaz. Ezért is szedtem ki a kendőből jó alaposan a felesleges festéket :-)
Tényleg érdekes, hogy a Didy külön kitér arra, hogy a Diamantköper nem alkalmas hordozókendőnek, a Storchenwiege meg direkt ilyet gyárt. És mennyien szeretik! Vmi csak lehet benne mégis.

És nekem is azóta van csak fogalmam némileg ezekről, mióta hordozókendőzünk. Sokat olvasok a neten mostanság :D .

A Kreuzköper a ripsszövés, vagy keresztsávoly. Valószínűleg magyarul is van sima sávoly is...vászonszövés. A Girasolokról is azt olvastam, hogy eresztik a színüket.

Saara! Sztem mosd át még egyszer a kendőt, nyugodtan 60 fokon. Egy kímélő mosás nem elég ahhoz, hogy kijöjjön a felesleges festék. Azért is jobb kézzel kiáztatni inkább, mert ott látod is, hogy mi az eredmény, mikor lesz tiszta az öblítővíz.

Szávitri! Nekem fogalmam sincs, milyen lehet a strandkendő, sose láttam, fogtam olyat (nem járunk strandra :oops: )

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Én ismerősöknek szintén szólok óvatosan, de nagyon kevesen fogékonyak rá, és ha látom rajtuk, hogy nem nyitottak, akkor hagyom a témát. (Pl. a már említett barátnőm is vett kismamakendőt, nem tudja helyesen megkötni, ezért kényelmetlen neki, ezért inkább BB-znek. És bizony kifele is fordítják a babát, mert benne van a BB és a Kismama kendő használati utasításában is, hogy így is lehet használni. És annak jobban hisznek, mint nekem. De náluk azt hiszem mindegy is, mert a barátnőmnek annyira nincs türelme rendesen megkötni a kendőt, hogy befelé fordítva se húzza szét a szárait térdhajlattól térdhajlatig. A szó szoros értelmében ideges lesz attól, hogy még ezt is meg kéne csinálnia. :(

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Péter :lol: , gyönyör a köbön!!!!!!!!! Szépek vagytok így 3-an!!!!!!!!! Lisa jó kezekbe került! Meg vagyok nyugodva!!!!!!!! 8) :wink: Neked is Beszilvás szemcsid van?!? 8)

Saara: Naaaaaa, ne csigázz már, mindjárt kilyukad az oldalam!!!!!!!!! :lol:

Gale: Köszi a leírást! 9-én elviszem a klubba az erszényt- elvileg tudok menni. Te is jössz? :o

Banya: :D képecske?????????

Sáfrány: Neked is a klubba viszem vissza a kendőt. Jó? :wink:

kisvic
 
 


Tényleg, súgja már meg valaki, hogy mi az a BB? :roll: :?:

kisvic
 
 


Varda! Na akkor legalabb azt jol tudtam,hogy a ripsszöves a kreuzköper. En is sokat olvasgatok ilyenekröl, csak hat tipikusan nemetül. Storchenwiege is kiter a jacquardra.

Ebben meg van is nemi igazsag:
"For this reason, slings produced using the Jacquard technique sometimes have irregular elasticity, which can make them less suitable for carrying a baby."

Azok a Girasolok amiket en probaltam nem eresztettek a szinüket, de gondolom azert mert mar hasznaltak voltak :D

Tudom, hogy nem akarsz meggyözni en csak filozok ezen. Nekem kicsit furcsa, a nemetek elvböl nem hasznalnanak ilyet, az angoloknak meg tök mindegy, hogy milyen szövesü a kendö. En meg valahogy a kettö között lennek, igy meg kicsit szettepve erzem magam :lol:
smzsgalf
 
 


Kisvic: köszönjük a dícséretet :) Szemüveg? Nagyon tetszik Beszilváé is, de azt csak tegnap fedeztem fel :) Ez a keret már egy éves, Armani egyébként. E!lég hülye keskeny fejem van, nagyon nehéz úgy keretet találnom, hogy valamennyire jól álljon, és dobjon rajtam kicsit :)

laeres
 
 


BB= Baby Björn, egy kenguru fajta
smzsgalf
 
 


Ja Péter! Elfelejtettem mondani, hogy tenyleg milyen szepek vagytok! Most mar legalabb ket Benjámin volt ebben a kendöben :lol:
smzsgalf
 
 


Zsuzsa: magas az egy kendőre eső Benjáminok száma :) Ilyen karikát rndeltünk, tudom, hogy sima fémet is lehet olcsón kapni, de gondoltam, passzoljon színben a Lisához :) Türkizt vettünk egyébként, várjuk, hogy jöjjön a posta...

Kép türkiz

laeres
 
 


Hja igen, vannak azért előnyei a használt kendőknek :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kattix! Nagyon jó lett a weblapod, kezdem is terjeszteni a hírét, jó? :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kriszti! Jajj, Te stopiztad le előlem a pöttyös bambit!!! brühühü :cry:
ÉS ezt egy másik honlapról kellett megtudnom!

Egyébként tök jó a mamami fórum, nem tesszük át oda a székhelyünket?

Kép
beszilva
 
 


Szilva: mi az a pöttyös bambi? Ma ilyen nem értős vagyok... :?

kisvic
 
 


OFF: Ja, BM?
ON

kisvic
 
 


Kisvic: Bambi= Bamberoo! :)

Egyébként a BB szerintem inkáb BBB (BaBy Björn) , nem?

Kép
beszilva
 
 


Ezek szerint Kriszti vett egy pöttyös Bamberoo-t? Hadd lám!!!

kisvic
 
 


Péter, nekem meg pogácsa-képem van ,arra szintén nagyon nehéz "feldobós" szemüveget találni :( :) hihi.
De jót nevettem a szövegeden legalább :wink:
Ja, és naggyon férfiasak vagytok ebben a kendőben, főleg Benu!!!
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Neeem csak terv! Remélem, lesz is rá keret...
k
kkriston
 
 


Festék:
Én minden színes babarucit leecetezek, mielőtt használatba vesszük, hogy nehogy engedje a színét. A kendővel nem lehet? Ártana az anyagnak?

Móni
norsi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?