Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megjöttünk a hétvégi kiruccanásból. Jól le vagyok maradva megint... KépKép

Bili téma: Csoda boldog és büszke vagyok, hogy végre valamiben az osztályelsők között van Lacika. Kép Többen írtátok, hogy ti nem erőltetitek, meg nem nyomultok még a témában, stb. Remélem, nem hiszi azt senki, hogy én ilyesmit csináltam. Csak volt egy bilink, meg bejár Lacika velem a WC-re, mióta ki tudja nyitni az ajtót, és ennyi. Szóval a mi példánk ékesen bizonyítja, hogy nem kell tenni érte semmit, ha megérett rá a helyzet, a gyerkőc jelezni fogja, hogy bilizni (WC-re ülni) szeretne.
Mi azóta rendszeresen bilizünk (persze kell azért a pelenka is, és történnek balesetek is), hogy először belepisilt Lacika. Volt már kaki is benne, pénteken reggel szólt Lacika az Apjának, hogy kaka. Ő meg persze illetékességből azonnal értem kiáltott, hogy bekakált Lacika. Hívom a gyereket a szobájába, hogy jöjjön, és cseréljünk pelenkát, ő meg hozza a bilit. Ráült, kakilt egy picikét. Azután néhány percen belül egy másik picikét a parkettára, majd egy harmadikat megint a bilibe. Végül amikor felöltöztettem, hogy lemegyünk sétálni, na akkor a pelenkába nyomott egy óriásit. Kép Azóta többször volt ilyen, hogy egy-egy ici-picit kakilt a bilibe, de igazi adagot még nem. A pisilés a bilibe is inkább játék neki, mint szükséglet, de rendszeresen kéri, hogy vetkőztessem le, utána azonnal csücsül a bilire, és szinte mindig pisil is bele valamicskét. Kép

Borcsa! köszi a sajtleves receptet, imádom az ilyen elegánsan hangzó, és mégis egyszerű elkészítésű kajákat! Kép

Zsuzsi! Dorka és a puding KépKépKép

Rebi! Hát, nem irígyellek a munkád és a kollégáid miatt... Kép

Andysj! Én pont most kérdeztem meg a fogorvosnőtől (gyermekfogászhoz járok Kép), és azt mondta, hogy nem tartja helyesnek, hogy fluoridot adjak Lacikának. Szerinte gáz, mert nem csak oda kerül, ahova kellene, hanem az egész szervezet telítődik vele. Azt mondta, hogy 5 dolgot tehetek azért, hogy Lacika fogai jók legyenek:
1. Rágcsáljon sokat, almát, répát, darabos ételeket.
2. Bánjunk óvatosan az édességgel. Nem tilos, de ésszel, nem naphosszat nassolva. Soha ne igyon cukros üdítőt cumisüvegből elalváshoz, vagy csak úgy szürcsölgetve, cumikázva nap közben. Pohárból, étkezés után a cukrozott gyümölcslé nem baj.
3. Mossuk rendszeresen, amíg nem tud köpni, addig fogkrém nélkül. Az OralB és a Signál gyermekfogkeféit ajánlotta, mert azoknál gömbölyített a szálak vége.
4. Fluorid (és más nyomelemek) beviteléhez a szénsavmentes ásványvíz a legjobb módszer.
5. Menjünk el megmutatni a gyermekfogászatra már most.

Hüüü, az archivumból már kiértem! Kép Most mennem kell az ebédet intézni, de jövök még ma, remélem. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
No végre sikerült gép elé ülnöm, remélem, Petra még alszik egy darabig és végre tudok írniKép

Márti!
Hú, látom, te se vagy valami mobil a 2 gyerkőccel! Én ma akadtam ki. Voltunk finn oviban délelőtt Dodóval és hát kellett gyalogolni. Nem akartam testvérbabakocsit venni, de úgy tűnik, muszáj lesz, vagy arra gondoltam, hogy testvérfelállót mindenképpen beszerzek, mert Donci is a hazaúton már annyira fáradt volt, hogy szinte vonszolni kellett. Ja és vagy 200m-en cipeltem is, annyira megfájdult a hátam, hogy ihaj...

Mikulásról:
Hú, nagyon izgatott vagyok, mert mi is ott lennénkKép Most rendelem meg (ma) a repjegyeinket, a párom szeretné, ha már nov. 30-án mennénk, de dec. első hetében tuti, attól függően, hogy kapunk jegyet. Szóval mi mindenféleképpen mennénkKép

Dzsili!
Szerintem jó ötlet, hogy egyszer végre mi anyukák is talizzunk gyerkőcök nélkül. Már nagyon vágyom egy normális felnőtt-társaságra, és főleg, hogy magyarul beszélgethessem ki magam!!
Napocskának a gyógyok mennekKépKép Szörnyem ijesztő tud lenni egy ilyen roham, sajnos tudom, mert én meg allergiás asztmás vagyok, de hál Istennek csak Magyarországon...

Norci!
Jó talizást!

Laura!
Megnéztem a profilt, nagyon helyesek! Romi rád hasonlít, nem?

Lányok, tud valaki segíteni. Ígértem képeket, meg is próbáltam albumot csinálni, de a belépés után nem engedi megnyomni az Új album gombot, így nem tudtam feltölteni a képeketKép Van valakinek tippje, mit hogyan csináljak?

Profilba tettem fel új Dodó képet, holnap meg Petráról teszek fel, bocs, de csak ilyen kezdetlegesen megy....

Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Szila

Légyszi írd már meg nekem email-ben, hogy te hová és milyen szakra jársz suliba! Előre is köszi! címem: gemini2002@freemail.hu

Már rég találkoztunk, tudod nekem vannak az ikreim és a kislányom Lorena és én is Budakalászon lakom, csak hogy képben legyek.

Éva
p.éva

Cory
Csengus úgy számol, hogy 1, 2, 9, 10, 3...Kép De a héten egyszer már volt 1, 2, 3, 4, 5, 6 is KépKépKép

... ez a mai nap rémes ... nem lesz jobb a többi sem...

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Köszönjük a gyógyokat, majd csak kievickélünk egyszer.

A minap vki kérdezte, hogy szóltunk-e a főnökünknek, hogy babát várunk. Most írtam emilt, hogy még min. 2 évig nem megyek, stb. A főnök gratulált és meghívott minket az egyik legjobb hévízi szállodába a szokásos évente tartandó hétvégi céges pihenőre. Tavaly is mentünk Petivel, remélem most is el tudunk menni. Full ellátás, tuti környezet, pezsgőfürdő, stb. Kép Hasonló jó meglepiket kívánok nektek is a közeljövőben!Kép

Tényleg, lehet menni meleg vízbe (ami nem gyógyvíz), ill. gyógyvízbe várandósan? Petivel a hasamban tudom, hogy kerültem a gyógyvizet, de nem biztos, hogy muszáj lett volna.

BMárti
Nagyon ügyes fiad van.Kép Én nem csodálkoznék, ha Peti legkorábban tavasszal kezdené a bilizést. Őszintén szólva nincs is most kedvem, hogy azzal szórakozzak, hogy most akkor bilizik, a szőnyegre pakol, vagy mi lesz. Persze nem mintha kedv kérdése lenne, de nagyon lusta vagyok ilyen ügyekben.

cory
Szépen gyarapszik Zsoma. Ha ma mentetek talizni, úgy sajnálom, hogy nem láthattalak titeket.

Dzsili
Napocskának sok gyógyot küldünk és hogy mielőbb nője ki ezt a frányaságot!KépKépKépKép Nem lehet könnyű.

Laura
A profilod nagyon szuper!Kép

Nyuszimanó
Dodóról is jó a kép!Kép Nincs közös kép a gyerekekről?

Másra sajnos nem emlékszem, így csak általános gyógyokat küldök minden betegeskedőnek!KépKépKépKépKépKép

Üdv: Gorsi
gorsi

Márti
Azt nem tudom ugyan merre laktok, de nagyon kedves tőled hogy a Mikulás talit felajánlottad! KépKépKép Sőt még Mikulást is tudsz???
Én elsőre egy szervetett dologra gondoltam, de őszinté szólva ha magunk tudnánk megszervezni, némi kis csomaggal amit hoznánk a gyerkőcöknek, TÉLAPÓVAL énekelnénk neki/velük az szupi lenne!

Nyuszimanó
Nagyon aranyos, olyan nagy fiús már Donci.
Nekem az jutott az eszembe, hogy nem lehet hogy már háromnál több saját albumod van ezért nem enged újabbat létrehozni? Ha jól néztem minden regisztrált felhasználó három albumot nyithat.
Lehet hogy nem így van! Esetleg próbáld magad másnéven regisztráltatni hátha.....
Neked tetszett eddig egyedül az ötletem egy babamentes talira, örülök neki hogy nem vagyok egyedül már azt hittem hogy mindenki butaságnak tartja.....

Rebi
Az jutott az eszembe most hogy mikor számoltok a gyerek előtt???
De komolyan. Olyan kis aranyossan számolnak ahogyan olvasom, de hát ezt is tanuják, el lesik valakitől, nem?
Én nem szoktam számolgatni vele. Eddig eszembe se jutott.Mese közben számolgattok?
Csenge verselget, ezen nem is csodálkozom, a múltkori talin annyit beszélt a sok már szépen beszélgető gyereknek alig hallottam hangját, bár még Barni szóba állt velem, de Csengu anyit beszélt nagyon kis ügyes!!!!KépKépKépKép

Gorsi
Köszi a gyógyikat! KépKép
Hú de jólhangzik ez az üdülés, azért az egy igen megnyugattó érzés lehet hogy visszavárnak téged a munkahelyeden és megbecsülnek!KépKép
Bilizésről mintha én írtam volna a szavaidat!Kép
A melegvíz azért nem ajánlott mert jó táptalaj a baciknak és egyálltalán mindenféle fertőzésnek főleg ha sokan áztatják magukat benne, de én emlékszem nekem azt mondta a nőgyógyászom hogy ha zárt a méhszáj lehet lehet fürdőzni!
Én sosem mertem, de neked ne vegye el a kedved!

BMárti
Én komolyan mondtam hogy gratulálok Lacikának a bilizéshez és hogy nagyom ügyike, eszembe se jutott hogy idomítjátok!!!!!!
Mondtam én hogy változóak most ő az ügyi valamiben!KépKépKépKép
Igazából azt is őszintén mondom hogy szerintem még nem gond ha ebben a korban még nem foglakoznak a bilivel és ezért nem töröm magam azon hogy pl. Napocs bilizzen, de ez nem változtat azon hogy Lacika már érett rá és próbálgtja mit tud produkálni a testével. Büszke lehetsz rá, illetve magatokra hiszen ez azért annak is az eredménye hogy figyelsz a jelzéseire és kapkodod a pelust róla ha igényli!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!
Norci!Először is nagyon szépen köszönjük a vendéglátást.Vili édes volt,mint mindig.Hazafelé Kori egyfolytában mondogatta:Viji,VijiKép
Sajna nem tudtunk tovább maradni.Pedig olyan jól éreztük magunkat.Kép

Solya!Én is nagyon örülök,hogy megismertelek.Sára nagyon édes "nagylány",Máté pedig édes kisfiú.Ahhoz képest,hogy aludt amikor odaértetek nem is volt nyűgös amikor felébredt.Remélem majd még talcsizunk és tudunk többet beszélgetni.

Cory!Zsoma egy tündi-bündi drága pici manócska.Annyira cukorfalat,hogy legszívesebben össze vissza puszilgattam volna.Na,majd ha nagyobb lesz.KépBalu pedig olyan igazi fiú.Talán majd harmadikra sikerül nálunk is egy fiúcskaKépPersze egy csajosnak is fogok örülni.

Borcsa!Jó volt látni titeket is.Luca lányzó egyre szebb lesz,azok a kék szemei csak úgy ragyogtak.Kép

Dzsili!Nem számonkérés volt csak aggódtam Napocskáért.Örülök,hogy jobban van.KépEz a krupp elég rémes lehet.Egyszer Miléna is befuladt és éjjel vinnem kellett az ügyeletre.Persze a dokinál egyet sem köhintett,bezzeg hazafelé azt hittem sosem fogja abbahagyni.Kép

Zafi!Kár,hogy nem tudtatok jönni.Pocaklakó jól van?Rékának gyógyikKépKépKép

Gorsi!Ilyen főnök kéne mindenkinek.Szuper.Egy hétvége szerintem rá férne az összes anyukára.Kép

Rebi!Csengus nagyon ügyi!Neked meg sok kitartás és energia.Kép

Éva!Budakalász az közel van hozzánk.KépNagyon tetszik a Lorena név./Tervben van,ha a harmadik babóca lány lesz ez legyen a neve./

Márti!Ügyi vagy menni fog ez a főzés dologKépKép

Többiektől bocsiKépKésőbb folytatom,de megjött a ház ura,aztán éhes az a drága ember.Kép
linato

Dzsili
Tudatosan nem számoltunk soha, csak esetleg mondókákban, versikékben (egy-kettő-három-négy, kicsicipő... meg egy, megérett a meggy...)... de az 1,2,9,10-et honnan vette... halvány lilám sincs Kép

a mai napról csak annyit, hogy még mindig bent vagyok .. Ati jön nemsokára értem ... Azért kiderül, hogy a főnök sem egy aranyember... ő is be lesz mártva a dékánnál, aztán kiváncsi leszek, mi lesz belőle... pl. ma miért vegyek ki fél nap szabit, mikor már 7 órája bent vagyok lassan???

... na megyek, nem puffogok... Kép

olvasok ám mindenkit, meg nézem a profilokat is szorgalmasan... Kép
Ebben a topikban mindenki átlag felett GYÖNYÖRŰ és ÉRTELMES .. és nem vagyok elfogult Kép

üdv
Rebiék (nemtom mennyi hét+nap... eggyel (héttel)kevesebb, mint Zafi Kép)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Nyuszimanó, Zafi, BSzilvi! Laura! Szuperek az új profil képek! Kép

Henke! Bababentartók KépKépKépKépKép De nagyon hallgatsz... Remélem, még nem késtem el velük!

BSzilvi! Nem volt gáz a fogorvos, csak ellenőrzésre mentem el, mielőtt újra terhes leszek, nehogy akkor derüljön ki, hogy valami baj van. Szerencsére minden rendben, nincs új lukas fogam, hurrá! Kép Ma meglátogattam a nőgyógyimat is, még a tüdőszűrést kellene megjárni (3 éve hívogatnak hiába Kép), és felkészültem. Kép Nem is tudom, a körzeti dokihoz lenne-e esetleg értelme még elnézni?

Norci! Tényleg borzasztóan hangzik ez a gyilkosság pont a házatok előtt. Kép

Cory! Elköltöztetek? Hogy nő ez a Zsoma! Kép A libri könyvesboltnak van on-line rendelési oldala? Jaj, de jó lenne! Könyvesboltba aztán végképp nem tudok Lacikával eljutni. Írd meg a címet léci!

Laura! Örülök, hogy tetszett a videó. Kép Toncsi jól belehúzott, ha így halad, egykettőre utóléri Romolát súlyban. Kép
Én mindig azt hittem, mi lakunk Budapest legtisztább levegőjű részén, erre tessék... Kép

Dzsili! Szegény Napsi! Nagy gyógyik neki: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Én is decemberi vagyok, de sajna idén már nem a 30-at töltöm. KépKép
Engem elvitt anno a Párom boolingozni, mikor pici-pocakos voltam. Pont akkoriban vérezgettem egy kicsit, és iszonyúan aggodtam Lacikáért. Hát, nem volt túl vidám program... Kép Esetleg egy teaház? Ja, mert persze, hogy nekem is tetszik a gyerkőcök nélküli talizás gondolata! Kép
Naná, hogy nem gond, ha ebben a korban még nem bilizik egy gyerkőc, fel se merült bennem, hogy az lenne!

Zsuzsi! A Jázmin nekem is nagyon tetszik, ha lányom lenne, szívem szerint ezt a nevet adnám neki. De Laci hallani se akar róla. Kép

Márti! Én is jobban elfáradok hétvégén, mint hétközben. Különösen most, hogy Laci beteg volt, tűnt fel, hogy mennyivel több bajom van 2 pasival, mint eggyel... KépKép Ha meg elmegyünk nagyizni, akkor a rengeteg csomagolás, meg az utazás készít ki. Hétfőn mindig hulla vagyok. Kép

GOrsi! Hű, de rendes a főnököd! Kép A mi cégünknél is szokott lenni minden évben "Jamboree" az IT-seknek. Országos cég, sok telephely, egy csomó kollégával csak telefonból ismernénk egymást különben. Na, nálunk persze senkinek eszébe se jut, hogy elhívjon. Kép
Én is tavaszra, sőt, inkább nyárra vártam a bilizést, de nagyon szuper, hogy most állt neki, így még tehetmentesen Kép vidáman takarítom a tévedéseket. Bár ma húzós napom volt. Reggel ráült a nagy plüs ceruzájára, odakakált, és még jól bele is dolgozta a bolyhokba a kis popójával. Kivittem a fürdőszobába, beáztattam a kádban, hát, mire kijövök, megszerezte a 2 literes almalés dobozt, kinyitotta, és megpróbált inni belőle. Kép A konyha és a gyerek is almalében úszott. Kép Nekiálltam feltakarítani, persze közben kiment a fejemből, hogy a popsitörlős dobozt elérhető helyen hagytam, mikor a ceruzás baleset történt... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a vasalásügyi hozzászólásokat Kép Sokkal jobban érzem magam, hogy más sem vasal folyton Kép

BMárti: egyetértek a fogorvos doktornőddel. Én a 3 nagynál kérdeztem meg Magyarország akkor vezető és legjobb gyerekfogászát és ő is lebeszélt a fluoridról. Tominak sem adatok. Mai nap Kép A holnapi jobb lesz - főleg, ha mindent elteszel Lacika kezeügyéből Kép Kép Kép

Tomi ma alig akart eljönni a bölcsiből. Állítólag - meg hát amikor belestem, én is úgy éreztem - nagyon jól érzi magát a többi gyerekkel és a bölcsisnéniket is nagyon szereti. Ő a legkisebb a csoportban, ezért mindenki kényezteti Kép Pl. Amikor végre felöltöztettem, kirongyolt a bölcsi konyhájába és közölte "kesz" =azaz kekszet kér. Kapott is Kép
Mai napi kis grrr... : van pucolt dióm és szeretném végre valahol ledarálni, de nincs egy ... hely, ahol ez sikerülne. Ma pl. Budakeszin a CBA-ban kérdeztem meg, miután a zöldséges részen láttam, hogy van, hát elküldtek a fenébe, hogy csak a náluk vásárolt diót lehet ott darálni. Nem tudtok darálós abc-t??? Régen szinte minden közértben volt dió-, mák- és kávédaráló, most meg sehol.

Jó éjt, megyek, mert Dani kezd türelmetlenkedni.
bogancsi

Gorsi: szerintem kérdezd meg a dokidat, mert minden gyógyvíz más összetevőkből áll. Lehet, hogy ez jót is tenne.

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi! Igen, a holnapi nap jobb lesz, bölcsödei játszócsoportba megyünk délelőtt. Kép Én is csak akkor vasalok, ha elkerülhetetlen. Kép

Jut eszembe:

GOrsi! Nekem rémlik valami, hogy a meleg vízben ázalgás nem tesz jót pocakosan.

Borzasztó, ahogy felejtek! Most voltam terhes, és már csak homályosan rémlenek dolgok... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és hogy a ludaskása is ízlett a gyerkőcöknek. Gyertek máskor is!

Bogancsi!
Nekem még meg is kellene törni a diót. Eszembe se jutott hogy darálni is kellene.

Vili kidőlt fél hétkor még egyet aludni, nemrég kelt mi lesz ebből este. Én már alig látok.

Norci
norci

Sziasztok!

BMárti: költöztünk? Ja, már 2 éve Kép
Libri: http://www.libri.hu nekem nagyon bejött Kép Futárral szállítanak, szóval nem a Postán múlik, mikor ér oda Kép

Dzsili: nálunk a számolás úgy jött, hogy az öcsém vigyázott egyszer 2 órát Balura, mikor kórházban voltam, és kínjában már nem tudott mit kitalálni, így krumplikat rajzoltak, és azokat számolták Kép Azóta többször is kellett ezt játszanunk. Az öcsém meg anno úgy tanult meg 9-ig számolni, hogy annyi lépcső van a házukban egyben, és mikor mentünk lefelé, azokat számolgattuk Kép

A tali nagyon jó volt Kép

Mikulás: mi lenne, ha dec 5-én pénteken lenne? Az nekünk is jónak tűnik egyelőre. A szombatit semmiképpen nem hagynánk ki, mert az egy egész napos buli lesz Kép
Ha kell, Mikulás-rendeléses számot tudok adni.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Laura!Te milyen ügyi vagy,hogy egyszerre több képet is fel tudtál tenni a profilba.Nekem még az az egy is macerás volt,hogy akkorára kicsinyítsem amekkorára kell.Na ezt szépen megfogalmaztam.KépGyerekek nagyon szépek.Kép

Bogancsi!Engem is nehezen visz rá a lélek a vasalásra,de muszály mert apa ingben jár dolgozni.Bölcsis TomiKépKépKép

Zsuzsa!Laura megelőzött,pedig megkerestem én is a Jázmin névnapot.Legalább megjegyeztemKép

Márti!Tudom sovány vígasz,de a hétvégék nálunk is sokkal fárasztóbbak.Mert ugye itthon van apa is,az meg majdnem olyan mintha még egy gyerekem lenne.KépNa jó ez csak vicc volt.

B.Márti!GyerekfogorvosKépAlmalé,popsitörlőKépKépKép
A popsitörlő nagyon felkapott lánykáim körében is.Rendszeresen ablakot,csempét és tükröt pucolnak vele.A végeredményt nem részletezném.Az áráról nem is beszélve.Kép

Nyuszimanó!Dodó kép cuki,Petráét is szívesen nézegetem majdKépSajna nem, tudok segíteni neked album ügyben.KépA fotóalbumban először tettem fel képet Mindy és Kori címmel.Azóta sem enged hozzáférni.Pedig már új albumot is létrehoztam,ahol az a két kép is megtalálható,ezért az elsőt ki akartam törölni.
linato

Boribon szakértők!
A Jóéjszakát Annipanni az a Boribon mese?

Borcsa!
Hol az az oldal ahol megvan a teéjes Brum-brum Brunó szöveg? Olyan oldalt nem tudsz véletlenül ahonan gyerekdalokat le lehet tölteni?

Norci
norci

Sziasztok!

Megvagyunk mi is csak a szokásos hol áll a fejem műsor van.

Szegény Hanna is beteg lett, holnap megyünk szemészhez, nagyon váladékozik a szeme meg náthás, remélem nem kapott a kötőhártya vírusból.

Nyuszimanó de jó lenne találkozni végre!

Dzsili! Remélem már jobban van Napocska. Hannának csak egy éjszakás rohama volt tavaly, de azis elég volt, lent sétáltam vele éjszaka a játszótéren.

Gorsi! Melyik hotelba mentek? Mi is HÉvízre tervezzük menni szilveszterkor.

Számolás? Mondókákban ami előfordul a többi meg jön magától. Nálunk 1,2,3,4,5,7,9 vanKép

Márti, jó hogy újra megy a konyházásKép

A profilok nagyon aranyosak, nekem még mindig nem sikerült újat feltenni.Kép na majd belehúzok.

Henke! Bent van még a lurkó, ugye?Kép

Menta! Ha legközelebb találkozunk, remélem meg tudunk állni egy szóraKép Ma te rohantál másik iránybaKép

Jóéjt mindenkinek!

Tikk
tikk

Sziasztok!

nem tudtunk elmenni a talira, mert Dorottya hatalmas hisztit csapott. Délelőtt szerettem volna egy kicsit sétálni, de akkor is erőszakkal kellett felöltöztetni, de a sétát meg nagyon élvezte. Mikor mentünk haza, akkor olyan hisztériát csapott, hogy tehetetlenül figyeltem. Mindent próbáltam: kedves szavak, simogatás (nem hagyta), nem figyelt rám csak dörömbölt hatalmas erővel az ajtón és orítozott. Borzasztó volt. A szomszédok nem tudom, mit gondolnak rólunkKép Aztán elegem lett és zuhany alá tettem (nem hideg), hátha magához tér. Picit alábbhagyott a hiszti, aztán újra vagy még egy félórát. Nem engedte, hogy felvegyem, felöltöztessem, meztelenül örjöngött, akkor egy pillanatomban jól megráztam, mert annyira féktelenül dühöngött, már azt hittem kiveri az üveges ajtót. Aztán végképp feladva, felhívtam az apját, hogy én nem bírom tovább, a lánya nem enged semmit, nem akar inni, nem akar enni, nem akar sétálni, nem akar felöltözni, csak üvöltözik és néha odaszalad hozzám és megharap tiszta erővel.Kép Szerencsére, az apja telefonon keresztül tudott rá hatni és hirtelen abbahagyta, és végre átölelt. Ezekután aludt egy órát, felkelve teljesen kicserélődött, kedves volt újra.
Ez a dackorszak? Vagy ez a szopi elvonási tünete (még reggel kap szopit, 2 hete csökkentettem a szopit)?
Szopi nélkül nem tudom napközben elaltatni arra félórára sem, így persze, hogy ingerlékenyebb.
Az is igaz, hogy Izland óta szigorúbb vagyok vele. Más kismamák ma pl. kissé kiakadtak tőlem, mert a hiszti miatt én teljesen kiakadva többször emlékeztettem a lányomat, hogy ha még egyszer így hisztizik, nem megyünk játszótérre. Nem engedtem a játszón joghurtot lejmolni másoktól, tudtam, hogy csak pár kanálnyit enne. na erre is kaptam a megvető pillantásokat, hogy brutál mami vagyok, hagyom a gyereket sóvárogni...
na szóval ezek után örültem, hogy angolra el tudtam menni.

Boribon könyvek: Boribon születésnapja, Jóéjszakát Annipanni. állítólag most októberben jelent meg a harmadik kötet.

Brum-brum Brúnó:
Brum-brum Brúnó, mókás medve
Van-e neki éppen táncos kedve?

Mind:
Kippen-koppan, dibben-dobban,
Nosza, ha legény vagy, járjad jobban!

Kislány:
Brumbrum pajtás, szépen kérem,
az óvodábálba jöjj el vélem!
Ott eljárhatsz minden táncot,
Orrodba se fűznek, meglásd, láncot!

Mackó:
Irgum-burgum, én nem bánom,
Elmegyek én, édes kis pajtásom.
Úgysem vágyom semmi másra,
csak a retyezáti, friss csárdásra.Kép

Mikulásra, ha akarjátok összeállíthatok pár dalt, meg zenét, amit lejátszhatunk, énekelhetünk!

Dzsili: én is benne vagyok egy csajos buliban! Bowlinghoz mit szóltok ( este)?Kép Vagy fürdőzés Széchenyiben, egy kis masszázzsal (attól függ, pocakosoknak megengedett) ?

Most van Robbie koncert, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam jegyet szerezni, férjem tök kedves volt és kaptam tőle most a koncert nyári felvételét cd-n!!! Szuper lehet a koncert!

Betegeknek gyógyokat!

Beja: mi van veletek??? sokat dolgozol? Bálint?

Aki szokott üvegfestékezni, kérem most mondja meg nekem az összes titkot, mert nem akarok a gyerek előtt nagyot égniKép Mire figyeljek? Matricás festéket vettem, mire kenjem ????

Márti: a szombati ebédemnek olyan nagy "sikere" lett, hogy azóta is én eszegetem, elvégre én főztemKép Vasárnap inkább pizzériába mentünk. Nem vagy egyedül a problémáddal!

GOrsi: de jó lesz nektek! Milyen rendes főnököd van! Férfi vagy nő? Családos? Ez azért jó érzés!Kép

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Még annyit, egyesek szerint pl. anyám is, úgy gondolja több kárt tettem, mint hasznot a sok szopival. Így szerintük egy szenvedélybeteg embert neveltem ki, aki nehezen tud megszabadulni a szenvedélyétúl. Dorka akkor várhatóan drogos, pasizós stb. felnőtt lesz. Sajnálják Dorkát, hogy néha kiakad a szopihiány miatt és engem okolnak, hogy miattam szenved a gyerek, hamarabb kellett volna abbahagyni a szopit...
Nem is tudtam megvédeni magam, mert én sem tudok mit kezdeni a hisztikkelKép
Ugye nem lesz szenvedélybeteg Dorka???

Üdv: zsuzsi
zsu26

Zsuzsi!
Szerintem nem. Legalábbis a hugom, aki 3 éves koráig szopizott, majd anyu megbetegedése miatt gyorsan kellett elválasztani, ma, 27 évesen teljesen egészséges felnőtt nő.Kép
Az összes ilyes kételyeddel bátran keresd Pelét, aki egyrészt pszichológus, másrészt laktációs tanácsdó.
Norci: itt: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=39&post=1605#POST1605
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

ZSuzsi!

Ez nrmális dackorszak! Ne ülj fel a károgóknak!!!!!! (anyukádat is beleértve, bocs!) A szenvedélybetegség kialakulásához sokkal inkább vezet a nem kielégített szopizási igény! Ármin ugyanilyen hisztiket vág le, látom, hogy sokszor ő maga jobban szenved tőlük, mint mi: küzd magával! Eltávolodna és közeledne egyszerre, ki akarja próbálni, hol húzódnak a határok, nem tűri a korlátokat, ugyanakkor a parttalanságot sem... és így tovább KépKépKép

Gyerekmentes tali: hát, nagyon jó lenne Kép, de azt hiszem, én egyelőre nem nagyon tudnék elmenni Kép

Mikulással mi legyen? Cory! Mi az a szombat nagy, amiről nem akarsz élemaradni? Babanetes? Én sehol sem láttam hirdetni Kép

Nem tudja véletlenül vki a Házasodik a motolla szövegét? Csak 3 versszakra emlékszem és így elég értelmetlen Kép

Irígykedek a mai tali miatt (is) - ma teljesen kiborítottak Kép Egyik sem akart aludni, Ármin végül is du fél négykor aludt el Kép Vilka többször is, de max 20 percekre - én már teljesen kikészültem Kép Mert álmosak voltak, de folyton felüvöltötték egymást Kép

Holnap megyünk, ha minden jól megy Vilkával oltásra (a 4 hónaposra Kép). Jó lenne már túllenni ezeken, én annyira utálom Kép

Jaaa, ma csináltam egy tesztet, de szerencsére negatív lett KépKépKép Ha pozitív lett volna, nem is tudom, mit csinálok ... nagyon megijedtem Kép Nem bírnék most még terhes is lenni - csak már 10 napja késik...

Nem tudok megint mindenkinek írni, mert annyira leépült az agyam a mai nap után, hogy ugyan olvastam, de nem emlékszem semmire Kép

Jobb holnapi napot mindenkinek! Kép

Márti++
márti

Márti!
Álommanókat küldök nektek is!!!KépKépKép
na majd kitalálunk valamit, hogy lehetne veled is talizni!!! gyere el!!!!!gyere el!!!

Borcsa: kösziKép

zsu26

Zsuzsi

Ezt még olvasni is rossz!
Biztosíthatlak róla nem szenvedélybeteg Dórika!
Ja, és nem is lesz az.....
Valóban ebben a korban vanak, időnként hihetetlenül hisztisek, indokolatlanul agresszívak -legalább is nekünk érthetetlen- verekednek, csípnek, rúgnak, harapnak, sikitoznak a földön fetrengve bömbölnek stb.
Az én lányom is nem csak a tiéd, pedig ő nem is annyira temperamentumos mint Dóri, legalább is a régi hozzászólásaidból úgy tűnt, hogy kicsit makacs tud lenni.
Napocs is időnként odajön és meg üt bennünket vagy csípked, a kedvenc szava a NEM lett, mindenre ezt mondja,volt hogy ő sem akart sétálni menni, pedig imád csavarogni, aztán amikor nem indultunk el, látta hogy nem lesz öltözés azért visított és még sorolhatnám.
Gondolj bele, nem igen tudják még kifejezni magukat de szertnének már kommunikálni és ami a legfontosabb a saját akaratukat érvényesíteni. Iszonyú türelem kell hozzájuk sokszor, ez most egy ilyen időszak, elmúlik majd jön egy másik.
Engem azért bánt hogy egy tapasztalt szülő, mint anyukád miért mond ilyeneket hiszen ezt neki is tudnia kell, annak ellenére hogy minden gyerek más lehet hogy te másképp adtad elő ezeket a dolgokat, vagy már nem emlékszik mégis jobb lenne ha inkáb melléd állna és bátorítana.
Biztos vagyok benne hogy akinek már van nagyobb gyermeke Borcsa, Bogancsi,tudja hogy mindegyikük kitör néha a tehetetlenségük így csapódik le, maguk sem tudják igazán mit is akarnak de azt aztán mindját és gyorsan! Kép
Ne okold magad vagy bárki mást, nem tettél rosszat azzal hogy szopiztattad Dorkát, van akinek nem okoz gondot leszoktatni mert a kicsi magától is fel hagy vale voltaképp, mások sajnos mint ti közelharcot vívnak.
Ha elfogadsz egy jótanácsot, légy következetes ebben ha egyszer nappal nincs szopi akkor nincs, megfogja érteni,nem lesz leki nyomorék, csak ne hagyd hogy a hisztivel zsaroljon.
Én ha látom hogy nagyon dühösek és csapkodnak hisztiznek rájuk hagyom. Később megbeszéljük, akkor dühösek és képtelen rá, akárcsak én.
Ha nem akarod mindenképp megnyugatatni jobban jársz, ahogyan tetted üveg ajtó és társaira vigyázz nehogy kárt tegyen magában vagy valamiben aztán várj egy kicsit, megnyugszik és boldog lessz hogy egy anyuka áll mellette aki nem sipárog és kiabál vele hanem csendesen a karjába veszi.
Szomszédokkal ne törödj, semmi közük hozzá, ha te nem hergeled fel magad Dórival együtt, hanem valamennyire nyugodt tudsz maradni, az emberek számára sem leszel olyan brutál mami.
Szerintem nem a szopi hiány miatt akad ki!!!!!
Inkább fáradt.Majd rájöttök mind a ketten hogy lehetne elaltatni a nőszemélyt, nálatok mi válik be, én csak odafekszem mellé, igaz hogy ez minimum fél óra de lagalább pihenek egy kicsit, aztán kimegyek ő meg horpaszt tovább!

Nem akarok kekeckedni, de miért is nem lejmolhat ha csak két kanállal akkor annyival?
Komolyan kérdezem, hogy miért gondolod hogy az rossz?
Én már olyan régen Bowlingoztam.......

Tikk
Olyan régen voltál, szegény Hanna meg beteg gyógyikat röppentünk neki! KépKépKépKépKépOKépKépKépKépKép
Én meg már minden számolós mondókát elfelejtettem! KépKépKép

Linató
Nem értettelek ám félre!Kép
Köszi az aggódást jól esett, emlékszem hogy kérdezted többször is! KépKép

BMárti
Na ugye hogy jó ötlet, tőlem lehet tea ház is, aztán meg Bowlingozunk /ez csak vicc volt!/.KépKépLacika megint alakított már úgyis régen volt hasonló sztorija! KépKépKép

Bogancsi
Naná hogy Tomi a kis kedvenc, ezen nem is csodálkozom!! KépKépKépKép

Cory
SzámolásKépKép
Megbeszéljük a Mikulást kinek mikor lenne jó, és akkor hol? Persze még van idő bőven...

Rebi
Nálam teljessen kimaradt hármas számú gyermeknél a számolós mondóka csak most döbbentem rá, milyen ostobaságot kérdeztem!KépKép

Dzsili
dzsili

Jajj Márti
most van némi leki furim, persze ti szoptatok még javában Cory is, Laura is, te is ez teljessen kiment a szita fejemből.
Nem benneteket akartalak ám kihagyni, csak figyelmetlen voltam. Egy-két órára sem lehet apukájukra bízni őket esetleg szopi után mindjárt vagy valahogy így....nekem sosem ment de hátha ti ügyesebbek vagytok!
Remélem nem értettetek félre!
Jobb napot és főleg hosszabb nyugodt pihenést kívánok neked és a gyerkőcöknek is!

Dzsili
dzsili

Dzsili!
dehogy értettelek félre Kép Örülök, hogy ti tudtok talizni felnőtt módra is Kép és sajnálom, hogy én nem mehetek, de azt hiszem, az este egyáltalán nem képzelhető el nélkülem KépKépKép Akkor uis mindkét babám elalváshoz szopizik, de én egyedül sem mindig vagyok elég (pld ma sem) - no de András szegény mit csináljon velük? Kép De inkább most talizzatok, mert aztán ahogy megszületnek sorra a kistesók, egyre többen nem fognak tudni menni - én pedig nyárra talán már igen Kép

A számolás: mi mondókázunk, uazokat, mint Rebiék és a lépcsőket szoktuk még megszámolni, úgyhogy a lépcsőn menve Ármin úgy számol, hogy "1,2,3,4,5, ... (innen elég esetleges a sorrend 12-ig)...jólvan" (ugyanis mi ezt mondjuk neki, ha ügyesen leért egyedül)

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti: nem a babanetes, az pénteken lesz, ha lesz. De csak akkor lesz, ha megszervezzük, és idén nem olyan lelkes a társaság, mint tavaly a babanet részéről meg úgy tűnik, nem lesz segítég. Na, mindegy. A lényeg: szombaton a volt koleszos társasággal lesz Mikulás-buli meg Karácsonyi Vacsora Kép

Mikulás: én alapvetően azt gondolom, hogy elég a gyerekeknek néhány óra is. Pl kezdünk 4 körül és akkor ameddig bírjuk. De nekem mindegy, döntsön a többség. Nekem a péntek jó csak, de ha a többségnek a szombat jó, akkor legyen.

Balu is tud 6-ig számolni, ha akar. Meg azt mondogatja sokat, hogy 4, 6, 8, 10. De hogy ezt honnan szedte, az passz Kép

Norci: a képeket elküldenéd? Lassan Zsoma teljesen kinő belőle Kép

cory

cory
Budapest

A péntek 4 körül szerintem is jó Kép Nos? Megszervezzük? KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Na mit szóltok, milyen korán itt vagyok Kép .. megint nem tudtam aludni... most már egyértelmű, hogy a benti dolgok miatt van ez. Most éjjel pl. azon agyaltam, hogy a dékánnak leírjam-e azt a felét is a dolgoknak, hogy nem engedtek vissza a régi munkakörömbe, meg se szék, se asztal, se kulcs... Azért egyszerűbb lett volna ezeket személyesen megbeszélni vele, mint most levélben leírogatni az egészet Kép Na meg most persze nem találom azokat a dolgokat sem (pl. törvények), amikre hivatkozhatok... (pl. eredeti munkakör vissza, meg szabadság kiadása, meg kell e kivenni szabit a kötelező orvosi vizsgálatokra stb.) Anno ezek mind megvoltak, de én botor nem nyomtattam ki, a linkeket meg vagy nem találom, vagy már nem működnek Kép

Zsuzsi
NYUGI!
Mind már többen írták, nem egyedi eset, ami Dorkával van... bár ez tudom, hogy nem vígasztal, amikor a hiszti közepén vagytok KépKép ... azt hiszem, ez a "túl kell élni" kategória... Néha én is úgy érzem, fél perc alatt megőszülök kedves gyermekem miatt... a nemakaroköltözni és társai nálunk is szinte minden naposak... KépKép

Tikk
Hannának gyógyKép-ok!!!!!!!!!!!
Hiányoztok... Kép ... milyen szerencse, hogy egy tanár állandóan ráér, hisz alig dolgozik...KépKép ... a szüleim legalábbis állandóan ezt kapták meg... még a rokonoktól is...

Dzsili
A tali nagyon jó ötlet... de én még a 2 évesemmel sem nagyon tudnám megoldani.... este. Nap közben meg a hülye munka miatt...Kép Én is nagyon vágyom már, hogy ÉRTELMES felnőttekkel beszélhessek.... a melóhelyen erre nincs igazán mód... (látod, milyen sokra megyek azzal, hogy szinte mindegyik diplomás?Kép)

Gorsi
irigy-irigy a főnök miatt... KépKépKépénisilyetszeretnééééééééééék! ... de talán majd a következő életemben összeakadok hasonlóval... Kép
A meleg vízel kapcsolatban kérdezd meg a dokidat... nekem anno inkább a szabad vizet javasolta a doki, mint bármilyen strandot vagy fürdőt... De a szabad víz most nem aktuális Nálatok Kép

... még írtam volna, de vissza kell altatnom... bocsi, akik megint kimaradtak Kép

üdv
Rebiék

rebi

4-kor Csenge jó esetben alszik... és ha program van/lenne, akkor akár 3-4 órát is... csak úgy... Kép

rebi

Sziasztok!

Mikulás buliban benne vagyunk!Kép A 4 óra tökéletes. Hogy gondoltátok? A Mikulás minden gyereknek ad egy egyforma csomagot, amire összedobunk, vagy hogy? Vagy sütünk, meg ilyenek és összerakunk kis csomagokat belőle?

Köszönöm a fürdős hozzászólásokat, megkérdezem a dokit is, meg utánanézek, hogy pontosan milyen vize van a szállodának. Legalább egy picikét mindenképpen fürdeni akarok!

Zsuzsi
Már leírták előttem a lényeget. A szopizással éppen azt a közelséget-melegséget adod át, ami a normális felnőtt élet egyik alapja! Odaadás és bizalom.

Köszi a főnökre adott dicséreteket, szerintem is nagyon rendes tőle, hogy meghívott minket.Kép Ugyanakkor maga a munkahely nem egy álom, ezt már régebben írtam, hogy nagy káosz van bent. 2 évet dolgoztam a cégnél, lassan 2 éve itthon, és ezalatt az én munkakörömből úgy 5-en mentek el. Nem bírták. Nekem is a legjobbkor jött Peti. Ráadásul egyáltalán nem is hiányzik, ami elég szomorú. Tul.képpen nem akarok oda visszamenni, de még ráérek ezen filózni. Ilyen szempontból kicsit ciki, hogy rendesek velem. A főnök családos, középkorú, a felesége is a cégnél van, 2 velünk egyidős fiuk van. Magánemberként bírom őket, a cégnél viszont nagy a hajtás és az idegeskedés.

Tikk
A szálloda a Rogner. Ti hova mentek?

Zsuzsi
Peti is rémes az utóbbi napokban.Kép Nem tudok vele mit kezdeni. Nem egyszer volt, hogy úgy mentünk haza pl. a játszóról, hogy a gyerek végigüvöltött a bejárati ajtónkig. Ha szépen beszélek hozzá, mosolyogva rosszalkodik, nézi, hogy mit szólok. Ha haragosan szólok rá, akkor kiveri a hisztit, sír, stb. Éppen tegnap este akadtam ki annyira (apa céges vacsin volt), hogy már ott tartottam, hogy komolyan megpofozom Petit. Ilyen mérges még nem voltam rá. Szerencsére lenyugodtam. Talán nekem sem ártana néha egy zuhany...
Pedig sokszor olyan imádnivaló. Reggel puszival ébreszt. Most a legmenőbb az orrunkra adott változat.Kép

Gyerekmentes taliban is benne vagyok, naná! Amíg tehetem... Nagyon szívesen bowlingoznék, de nem lenne szerencsés. Ha mégis ilyen helyre mennénk, akkor is megyek, mert dumcsizni azért lehet.Kép

Bogancsi
Ti vettetek tavaly Rio bútort? Bevált?

gorsi

Sziasztok!
Mi van ma veletek??? Sehol senkiKép

Márti, Gorsi, Zsuzsi, Dzsili!
Annyira jó, hogy leírtátok, milyen kis "dilisek", hisztisek mostanában a porontyok, azt hittem, hogy csak minket áldott meg az ég egy extra hisztis kisfickóval. De ahogy látom, nem vagyunk egyedi esetek... Nálunk most kezd rendeződni a dolog, de még így is néha rájön a dilinyó...
Nálunk kb. 1 hónapig ment a "most nem akarok felöltözni, enni..." műsor. A párommal már ott tartottunk, hogy ütünk, de megúsztuk... A legdurvább mindig az este volt, amikor nem volt hajlandó DOnci aludni menni, üvöltött és zokogott, hogy "le, le", dugta ki a lábait a korlát rácsai között, és tényleg csak szaggatottan tudott beszélni a zokogástól, és folyton csak azt mondta, hogy "mami, mami, le, le..." Most már kezd alakulni, csak 5 percig van "nyipákolás", de a zokogás mintha elmúlt volnaKép

Más. Donci sajnos idén először beteg. Na nem komoly, csak ömlik az orrából a takony, tiszta sárga trutymó. Most porszizunk meg orrcseppezünk, hátha ennyivel megússzuk. Ja és képzeljétek, ma már ott tartunk, hogy nem üvölt a leszívásnál, hanem fogja a porszívó csövét, én az orrát szívom le, és közben azt szipogja, hogy "hamar vége, hamar végeKép)" Utána meg megsimizzük a porszit, hogy de jó, hogy kap levegőt az orránKép
Annyira imádni való, csajok, ahogy áll ott, miközben szívom le az orrát, tiszta könny a szeme, de engedi és közben azt mondogatja, hogy mindjárt kész. IMÁDOMKép Ti is tisztára bele vagytok zúgva a gyerkőcökbe??

Márti!
Látom, te is ki voltál bukva tegnap. Én már ott tartottam tegnap este fél11-kor, mikor Petra csak üvöltött és nem akart aludni, hogy bevettem 2 Nervenphleget, megszoptattam Petrát - lehet hogy most van fejlődési ugrás? 6 hetes lesz és óránként-2 óránként szopizna?- és csodák csodája aludtunk.
Ilyenkor Márti rád gondolok, komolyan!!!!! Te hogy tudsz mindig higgadt maradni?

Most megyek teregetni. Néha egy ilyen dolog is totál pihentető tud lenni, mármint idegilegKép
Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Nyuszimanó!
Jaj, dehogy tudok higgadt maradni KépKépKép Néha úgy rákiabálok Árminra, hogy szegény meg is ijed Kép, én meg jól elszégyellem magam Kép És volt már, hogy otthagytam őket 4-5 percre bőgni a szobában, én pedig rájuk csuktam az ajtót és kimentem, mert úgy éreztem, nem bírom ki ép ésszel, ha még egy hangot hallok Kép Pld tegnap is - megőrülök, mikor ahogy az egyik elaludt és a másikat altatom, az alvó felébred és üvölt, ahogy a torkán kifér, erre a másik is ... ma szerencsére nyugi van KépKépKép De a tegnapi nap öregített rajtam egy évet biztosan Kép Az a baj, hogy nagyon nagy szükségem lenne néha egy kis magánidőre (tegnap pld pisilni is csak Vilkával a kezemben tudtam, míg Ármin kántált, hogy "méééég mesélek nekeeeeed" - mármint hogy én neki) - és aztán a "magánidőmet" éjfél körül "veszem ki", sokszor csak kettő körül fekszem le, viszont Ármin 6-fél7-kor könyörtelenül ébreszt és néha bedilizek a fáradtságtól Kép
Abban én nem bizakodnék a helyedben, hogy Donci dackorszaka egyetlen hónap alatt lezajlott Kép Szerintem csak erőt gyűjt - úgy tudom, 3 éves korig simán kitart a dolog (kérdés, kitartunk-e mi addig??? KépKépKép)

Egyébként pedig én is imádom őket KépKépKép, nagyon-nagyon, hát persze Kép

Na, megyek készülődni, mert mindjárt kelnek, ebéd és aztán megyünk oltásra Vilkával Kép

Márti++
márti

SZiasztok!

MIvel szegény Hannának masszív kötőhártyagyulladása van, van időm írni. A héten itthon pihenünk.

Rebi! KösziKép Igen én is hallom a családomtól, hogy nekünk tanároknak azért sok szabadidőnk van és nem olyan a munka mint másoknakKép Akkor majd újra átgondolom mi a töktől vagyok olyan fáradt.KépKép

Márti! Legyen Mikulás! Segítek megszervezni. Szerintem legyenek egyencsomagok. Találjunk ki egy csomagot megnézzük mennyire jön ki és mindenki bead annyit. Hanna amúgy már nagyon várja, mondogatja, hogy Mikulás jöjjön, hoz ajándékotKépKép

Gorsi! Mi most panziókat nézegetünk. Egy már visszajelzett (Gelencsér) a másik még nem. Ti voltatok akkor abban a tófürdőben is?

Zsuzsi! Nálunk hiszti ellen be szokott jönni ha teljesen más dologról kezdek el mesélni neki. Mostanában akkor hisztizik, ha nem értem meg amit akar. Olyankor mindig mondom neki, hogy ne visítson, hanem beszéljen, de van hogy ez sem működik olyankor hagyom főni a saját levében és lehiggad elég gyorsan. De nem könnyű azt elismerem.

Nyuszimanó! Mekkora nagy lett Donci isKép És a kiscsaj?Kép

Szila! ha van időd felraksz egy táblázatot jön a sűrű november.Kép Talán Csenge következik pénteken, ugye?Kép

pussz nektek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szerintem is legyen Mikulás!KépKépKép Tavaly is nagyon jó volt a babanetes, de sokkal jobb lenne, ha magunkban lennénk, már olyan jól összeszoktunk mi is, meg a gyerkőcök is.
Nekem tetszett az a megoldás, hogy mi vittük a csomagot és a Mikulás adta oda, de felőlem lehet egyen is, akkor legalább nincs vita. Márti, biztos, hogy bevállalod nálatok? Én is szívesen segítek bármiben. Esetleg valami rágcsát összedobhatunk, csak ne essünk túlzásokba.
Szerintem jó az 5.-e 4 óra körül, jó lenne, ha a dolgozók is tudnának jönni, meg azok is, akik amúgy nem nagyon járnak talira.

Réka is belejött a számolásba, 10-ig megy neki, csak a hetet hagyja ki és aztán 10 után megint jön az 5!Kép Bár néha a 11 is sikeredik. MI nem nagyon számoltunk neki, mostanában szoktam felfele a lépcsőket, mert úgy gyorsabban haladunk.

Zsuzsi! Este gondoltam rád! A férjem egyik tanítványának volt egy fölösleges Robbie W. jegye, ajánlgatta a páromnak, de őt nem érdekelte. Kár, hogy nem tudtam hamarabb!Kép

Talán lesz végre valami a fogmosásból, mármint hogy fogkrémmel. A fogkefét imádja Réka, de eddig nem engedte, hogy krémet is tegyek rá. Most meg elcsente a fogkrémét és lecsavarta a tetejét és eszegeti!Kép

Úgy áll a helyzet, hogy 21-én költözünk, de már jövő héttől nem lesz netünk.Kép
Azért jövök, mert a férjem vállalta, hogy hazahozza offline a suliból a topicot, csak nem leszek naprakész. Ha van valami hirtelen tali, légyszi szóljatok telefonon, hátha el tudunk menni.

Zafi
zafi

Sziasztok!

Mi meg elkezdtük Balunak a hull a pelyhes tanítását Kép MOst nagyon lelkes. Nekem tetszik az egyencsomag megoldás is. Bár azért van köztük körban is különbség. De igazából úgysem ez a lényeg Kép
Szerintem, meg ha túlzásba esünk kajailag, legalább nem kell Mártinak főznie néhány napig Kép Biztos örülne KépKépKép

Nyuszimanó: az öltözés nálunk is horror mostanában. Minden egyes ruhadarabbal külön megkergetem Balut a lakásban. Azaz most már úgy öltözünk, hogy mindent magam mellé készítek, elkapom Balut, és mindent ráadok egyszerre Kép

Márti: mi holnap megyünk oltásra

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Gyorsan elolvastalak Benneteket, és jókat derültem (pl. ruha feladás ügyben), na nem azon, hogy Ti szenvedtek, hanem azon, hogy mintha a Beát írtátok volna le.KépKépBea is szalad, és ilyenkor jókat rötyög, hogy hú de jót kergetőzünk. Általában én vagyok a gyorsabb, és erőszakosabb, így az öltözés elég hamar megtörténik, igaz néha egy kis hangkitöréssel fűszerezve. De ez kb. max. 2 perc, és már kész is van. Szerencsére nálunk nem 15-20 perc egy öltözés. Csodálkozom is rajta. Na ja, a gyakorlat, meglátjátok a 3., 4. többedik gyereknél már rutinosan fog menni.KépKép:

Mikulás nagyon jó ötlet! És köszi, hogy a dolgozókra is gondoltatok, meg a ritkán talizókra!KépKépKép Remélem a férjemnél nem pont akkor lesz a Mikulás, és akkor esetleg mi is eltudnánk menni Mikulásozni veletek. Egyen csomagot pártolom, mert akkor nincs az talán, mondom talán, hogy a másiké kell majd. Mondjuk ebben azért nem vagyok 100 %-ig biztos, de hátha...

Hiszti:
Márti, Nyuszimanó!
Tegnap volt valami a levegőben, mert a Bea már bőgve ébredt, utána elég hisztis hangulat uralkodott rajta. A bölcsiben úgy ahogy lehiggadt, majd délutánra, estére tartalékolta az erejét a hisztire. Apjuk a vacsinál már beígért neki egy kis friss levegőt, hogy lenyugodjon. Az érdekes az egészben csak az volt, hogy ő akkor még csak fél órája hallgatta a kislánya hangját, én meg már mióta elhoztam a bölcsiből. Hát nem mondom, hogy nyugodt voltam. Aztán este egy jó nagyot aludt, és ma már mintha elvágták volna a hisztijét.KépKépKép
Hisztire nálunk az orvosság, hogy ott hagyom az üvöltés kellős közepén a Beát. Nem kezdek el lelkizni vele, megpróbálok nem üvölteni vele, nem törődök addig vele, és csodák csodájára nagyon hamar elhallgat a lelkem. Mondjuk ezt nem tudom mennyire lehet megcsinálni egy panel házban, mert ott én mindig félnék,hogy a szomszédok mit szólnak, mit csinálok szegény gyerekkel.

Na ennyi voltam, ejnye-bejnye hát nem álltam meg, hogy bele ne kotyogjak a beszélgetsébe.KépKépKép

Sziasztok ZsuzsaKépKép

beababa

Jujj, Tikk!
Ne haragudj, de észre sem vettelek!
Szegény Helenának egész nap fájt a foga és a ti oldalatokra járunk fogorvosnénihez. Ki kellett fúrni neki és tömni is. Kérdeztem a dokinénit, hogy hogyan lehet ez, soha nem iszik mást vízen kívül, heti 1-2x van csoki, fogkrémes fogmosás van este reggel?
Passz, genetika! Kép
Aztán rohantunk haza, mert tegnap volt Győző névnapja és felköszöntöttük.

Egyébként Helena is akkor hisztizik a legjobban, amikor nem értem meg, hogy mit akar. Ilyenkor én is mondom neki, hogy ne nyüszítsen, hanem mondja, vagy mutogassa el. De sokszor meg kell várnom, míg kiadja a dühét.

Hannának gyógyok a kis szemére! Kép Kép

Helena úgy hívja magát, hogy Fodon Hana. Kép

Gorsi! A gyógyvíz tuti nem mehet terhesen, de a meleg is csak kevés ideig... sajnos. De azért nagyon irígyellek!!KépKép

BMárti!
Ez a festő emberke nem 100%-os tuti jó, de én nem is vagyok annyira igényes. Helena szobájának plafonját tökéletesen kifestette fehérre, de tényleg szép. A tapétázás: egy kicsit elcseszte, mert a makulatúrát először nem simította le (a szélét) és ezért pont ott, ahol jól látszódik, mert nincs bútor, jól kilátszódik a tapéta alól.
Egyébként a többi helyen jó. A plafonnál néhol kicsit nem egyenes, de ezen nem is csodálkozom, ezek a panelek, nem tudnak merőlegesek lenni.

Ha így is kell, akkor elkérem a sógórnőmtől a számát és a nevét, mert én voltam olyan béna, hogy már rég elhagytam.

Ja! Ez a kis szoba így tapétázással (külön külön felül, és alul, közte bordür + plafonfestés) volt 26 ezer FT.

Mi tuti nem megyünk Mikulásozni, mert Győző már rég megbeszélte a bátyámmal pont péntek este 5-re. Így nekünk privát Mikulásunk lesz. Pedig tuti élvezné Helena a sok gyereket. Mostanában veszem észre, hogy szeret gyerekek közt lenni.
De sajnos mindig úgy vannak a talik, hogy benne van Helena alvásának ideje és így nem tudok menni. Kép

Márti! Jaj, én is ettől félek. Én tuti meg is fogok őszülni és megőrülök, meg minden. Jaj!

Én már egész jól vagyok. Mostanában csak bélrenyheséggel küzdök. Ugye milyen szépen fejeztem ki magam?
Már érzem néha mocorogni a legkisebb tündért! KépKépKép

Dzsili! Napocsnak további gyógyok!!!! KépKépKép

Ja! Végre sikerült a rutinvizsgám! Először meghúztak már az első feladatnál, mert belementem a tükörrel a sövénybe. Kép
De most csodák-csodája: sikerült. Úgyhogy reszkessetek: Menta-veszély az utakon! Kép

Számolás: Helena ha meglátja a szánokat, akkor azt mondja, hogy hét, hat.Kép
Egyébként tegnap megszámoltam, már kb. 110 szót tud. Kép
És elnevezte 4 babáját is. Ebből kettő Ági baba lett, egy Győző baba egy pedig Kati baba.
Ha megkérdezem, hogy hogy hívják a papát, akkor azt mondja, hogy Győző baba. Kép

Jaj, tudom még mit akartam: Norci! Hányingered? Vilivel meddig tartott?
Lassan már te is a 12. héten vagy, nem?

Na puszi!

Menta és Helena (21 hó) és legkisebb tündér (15+5)
menta

Rebi! Na látod, én nem is dolgozom és mégis rosszul tudom, hogy hány hetes a legkisebb tündérünk! Kép

Menta + Helena (21 hó) és legkisebb tündér (16+5)
menta

Sziasztok!

Én egy hétvégére gondoltam kora délutánra gyermek mentes talira, akor az apukák nagy része otthon van, a kicsik szerencsés esetben alszanak egy ideig, legalább is, dolgozók is jöhetnek, nos?
Természetessen egy nyugis hangulatos ebéd, vagy ha az sok anyagilag akkor csak üdítőzés is jó majd Zsuzsival kettesben -mert már nem igen van pocaktalan- Bowlingozunk. Mit szólsz Zsuzsi????

Mikulás:
Arra gondoltam hogy megbeszélnénk ki mit szán rá, vagy hogy godolja és eggyen csomi lenne, akkor nincs vita azon hogy a másiké szebb.
Nekem azok jönnek be amibe kevés csoki van az is tejcsoki és nem vacak tejforma, és valami kis szörmi vagy egyéb apróságvan benne, az megmarad!
Időpont:
Az nem lenne jó ha szombat vagy vasárnap délelőt lenne, aztán kora délután irány haza?
Az a baj hogy a férjem hétköznap dolgozik és ha délután négy öt órakor van a Miki osztás akkor mi mikorra érünk haza vonattal meg sötétben????

Menta
Szomba vagy vas. ti is jöhetnétek, meg Coryék is!

Napocsnak is alvásidejére esik a tali de néha kibírja hogy akocsiban vagy a vonaton aludjon, neki tetszik a gyerek társaság én úgy látom!

Gratula a vizsgához! KépKépKép
Örülök hogy jobban vagy!
Szegény kis Helena hogy bírta a tömést???
Egyáltalá egy ekkorkának hogy lehet fogat tömni, nekem ez rejtély?
Nyitva hagyja a száját meg minden???
Én is suvickolok mindig fogat mégis borzalmassak a fogaim...KépKépKépgenetika.

Zafi
jó költözést, vagy inkább idegeket hozzá, azért jelentkezz ha tudsz valahonnan!

Zsuzsa
na csakhogy meg vagy, tetszett a pályaválasztás!
No meg az élménybeszámoló, egyébként én is hagyom ordítani, akkor íg volt amikor még a másik házban lakzunk apósomékkal altunk ésa Mátém volt kicsi, a nagyobb meg üvöltött a szobájában egyedül.Ekkor feljött az anyós és elkezdett kioktatni, hogy ezt hohy képzelem ők nem bírják idegekkel, szegény gyerek stb.
összecsomagoltam és az éjszaka közepén elmentünk anyuékhoz aludni, a férjem azért megkérdezte tőlük miért magyaráznak beleaz éltünkbe, annyit a nevelési elveimről, illetve hogy mennyire érdekelne ha a szomszédnak nem tetszene.

Mennem kell, majd jövök megjött az apu szerelni..

Dzsili
dzsili

SZiasztok!

Nekünk a délelőtt sajna sosem jó Kép Viszont ha péntek du lesz (legyen korábban?), akkorra az öcsém elvállalta a Mikulásságot Kép Mondta, hogy körülnéz mikulásruha-ügyben, de nem tudom, hogy sikerül neki - nem tudja vmelyiktek, hogy honnan lehet szerezni? (lehetőleg nem vmi drága kölcsönzőset) Én nem vagyok egyencsomag-hívő (persze, ha a többség amellett dönt, nem fogok én sem ellenkezni Kép), mert annyira más dolgokat szeretnek a gyerekeink, nem? Gondolom, senki sem itt akarja a "fő" ajándékokat átadni, hanem mikor éjjel jön a Miki az otthoni ablakba - legalábbis én így gondoltam. Persze, mindenképp egyeztessünk Kép

Menta! Gratulálok a rutinhoz Kép SZegény Helena! Kép Nagyon bátran viselheti a dolgot, ha hagyta, hogy kifúrják és betömjék a fogát! Kép És azért ne félj nagyon a kétgyerekességtől, mert százezerszer (legalább KépKépKép) jobb, mint amennyire fárasztó vagy kiakasztó - csak talán hangsúlyosabbnak tűnnek a kiakadós írásaink. De soha, egy percre nem gondoltam még, hogy jobb lenne, ha csak egy lenne, sőt, vágyom még kisbabára - csak kicsit később Kép

Zafi! Mindenről értesítünk majd sms-ben Kép És mikor lesz net-etek az új lakásban?

Heni! Hogy vagytok? Bírod még? DRukk, hogy még maradjon bent és drukk, hogy könnyedén viseld még ezt a nagypocakos két hetet! Kép

Zsuzsa! Miért kellett volna megállnod? Együtt beszélgetünk, együtt kotyogunk... Kép

Tikk! Hannának gyógyok a szemére - jó lenne már látni titeket is Kép

Vilka megkapta az oltást, szörnyen üvöltött Kép, de már a Sabin-cseppeknél elkezdte - szerintem emlékezett a múltkori cécóra Kép De szopizott utána és hamar megnyugodott, aludt egy jó nagyot és most virgonckodik Kép Viszont a doki nagyon kevesellte a hízását és azt mondta, adjak már neki főzeléket Kép Mondtam, hogy meg akarom várni a betöltött 6 hónapot, úgyhogy két hét múlva újra kell vinni, hogy hízik-e. De szerintem tök jól néz ki, meg minden, úgyhogy én nem aggódok, csak utálnék hazudozni - viszont vitatkozni is Kép Ahhoz képest mindenesetre nagyot fejlődött a doki, hogy Árminnak még 3 hónaposan javasolta az almalét, "mert különben nem fogja megszokni az ízeket és válogatós lesz" KépKépKép Megszokta Kép és nem lett válogatós Kép

Vettem Árminnak cipőt, vízhatlan, belül szőrmés téli bakancs: 8200 Ft volt. Ugye, nem elrugaszkodottan drága??? Anyósom minden vásárlásnál azzal sokkol, hogy eszetlenül költekezem Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Tikk
Hannának sok-sok gyógy!KépKépKépKép
Még nem voltunk a nagy fürdőben, mert ennek a szállodának saját medencéi vannak. Az egyik pl. olyan, hogy egy része kint van a szabadban, oda ki lehet úszni. Remélem, az nem gyógyvizes.
Mikor mentek? Biztos tök jó lesz.Kép

Zafi
Gyors és akadálymentes költözködést kívánok!Kép

Menta
Gratula a vizsgához!Kép Szegény Helena.Kép Nem is gondoltam, hogy már ilyen korán is szükség lehet tömésre.

Hiszti: személy szerint hagynám Petit visítani, de mivel apa itthon dolgozik, ő nem hagyja annyiban a dolgot. Ebből vannak a legnagyobb galibák meg kiabálások.Kép

Ti mit szoktatok a Mikulás csomagba tenni? Azért kérdem, mert írtátok itt a korbeli különbségeket. Nálunk a csomagban mindig nasik, esetleg mogyoró meg gyümi van. Idén virgács is lesz, de azt a közösre nem javaslom, nehogy egymást "szórakoztassák" vele a gyerkőcök.

Dzsili
Én az ilyen bolyhos cuccokat utálom, mert van már ezer és nekem 1 is sok, de persze ha a közös megszavazza, legyen a csomagban.Kép

gorsi

Sziasztok!

Márti: szerintem kölcsönözni elég gáz a Mikulás fő szezonjában Kép

Dzsili: nekünk a délelőtt nem az igazi, mert Balu rendszeresen 10-kor kel. mire odaérünk valahova, már mindenki alváshoz készülődik. Szombatra meg programunk van fél 3-tól (mikulás). Kép

cory

cory

cory
Budapest

ESzembe jutott valami: mi lenne, ha előtte vagy utána egy héttel tartanánk, és akkor pl nekünk mindegy, milyen nap, és jelmezkölcsönzésre is van esély.

cory
Budapest

Szia Mindenki!
Ugye jöttök jó sokan?KépKépKép
10-kor nyitunk KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ide kell jönni:
Kép
19-es, 49-es villamossal vagy 7-es illetve 103-as busszal.
Pontos cím a profilban.
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Márti!
Azért írtam a belekotyogásos irgum-bugomomat, mert pénteken azt írtam, hogy most 1 hétig nem leszek, mert dolgozom. Erre nem bírtam ki, hogy ne írjak.KépKépKép Most is csak olvasni jöttem, és már itt se vagyok.Kép

cory!
Az előtte vagy utána 1 héttel Mikulás azért is jó lehet esetleg, hogy akiknél pont a napján (dec.5 vagy 6.) van a munkahelyen a Miki, azoknál is megoldható lenne, hogy jöjjenek. (Spec. nálunk ez nagyon fennáll, mármint, hogy Apánál pont dec. 5-én jön a Mikulás, a III. kerületben.Kép)
Az utána 1 hét mondjuk azért gázos már szerintem, mert nagyon közel van a karácsonyhoz, és nálunk olyankor van a fő bolondokháza. Nem tudom másnál, hogy van ez. Tudjátok mindent az utolsó pillanatban csinálok meg. Kép

Borcsa!
Ha holnap nem tolnám be a képem, amit azért kétlek,Kép, de én most szeretnék neked Nagyon Boldog Szülinapot Kívánni, és érezzétek jól magatokat holnap a talin.KépKépKép

Most már tényleg kilépek mára a netről.KépKép
Sziasztok Zsuzsa

beababa

Hát sajnálom! Kép
Mártiéknak a délután a jó, és ő volt olyan aranyos hogy helyt ad a bulinak úgy, hogy mi így azt hiszem nem tudunk menni.
Az az igazság hogy ha mi megyünk is valahová Napocsnak mindig borul a napirendje mert felkeltem hamarabb mint máskor szokott kelni, és a délutáni alvása is estleges,azt eszünk amit "vadászunk" stb.muszáj alkalmazkodnia,mert máskülönben sosem jutnánk el sehová.
Most már elég hamar sötétedik és sötétben már nem szívesen vonatoznék Napocskával, olyan sok a sötét ember!
Apjuk meg dolgozik, meg most úgy van vele hogy már egyszer el vitt ezt osszam be egy évre vagy oldjam meg magam.
Úgy hogy...tudom hogy sokan vagyunk és nem lehet mindenkihez alkalmazkodni, most mi jártunk így.

Borcsa
Nagyon sajnálom de Napocs még rekedt úgy hogy nem vágunk bele, pedig én is szeretem a kukoricát!!!!
</font>

Dzsili
dzsili

Szia Borcsa!
Mi is nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!
Ma feljött apukám balatonról és holnap is velünk lesz.Kép1/2 2-re pedig megyünk a budaiba.Így a talit mi is kihagyjuk.Kép

Dzsili!Ezek a férjem urak biztos egymástól tanulnakKép 2 évvel ezelőtt elmentem a 10 éves osztálytalálkozómra és egy hétig hallgattam,hogy miért reggel négykor jöttem haza.Hozzá teszem akkor éppen nem volt autónk és az egyik volt oszt.társam hozott haza,aki itt lakik hidegkúton.Mégsem mondhattam neki,hogy ugyan már menjünk haza,mert apa morogni fogKép De nem bántam meg,végre egy istenit buliztunk.KépKépKép
Ezért megérte pár napig hallgatni a "morgást."Kép

Zafi!Költözéshez sok energiát.Vigyázzatok magatokra.KépKépKépKép

Mára ennyi.Megyek aludni,mert azért kicsit izgulok ám a kardiológia miatt.
linato

Jaj, Dzsili! Kép Sajnálom és nagyon megértelek Kép Az a helyzet, hogyha mi megyünk vhová, akkor persze, jó a délelőtt is, legfeljebb borul a napirend. De ha mi megyünk vhová, akkor az van annyira izgalmas program, hogy megérje ébren maradni. Viszont ha itthon vagyunk, akkor nagyon nehéz eltérni tőle - írom ezt úgy, hogy Ármin messze nem egy atomóra pontosságú hétalvó - de azért többször alszik, mint nem, és ez nálunk fél12-fél1 közt következik be. Rggel viszont, bár korán kelünk, későig lófrálunk pizsamában,sokáig hempergünk együtt az ágyban - szóval, ha nem megyünk vhová, úgy elmegy a délelőtt, minthja néhány napon nem is lenne!

Borcsa! Nagyon boldog rettenetediket KépKépKép

Linato! SZíverősítő drukkok mennek Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Rájöttem mitől dühöng a gyerek, az éhségtől! - Jókor jövök rá, mi?KépKép

Borcsa: én is boldog szülinapot kívánok Neked! Sajnos nekem holnap sütnöm kell, így nem tudunk elmenni hozzátok, de jó bulizást kívánok Nektek! Fotókat várjuk!

Henke:hogy vagy????

Mikulás: tök jó, hogy mindenki beindult! Én a csomagban ilyenket képzelek el: kis játék(autó vagy babácska, valami aranyos, de olcsó, akár Kindertojás), mandarin, dió, mogyoró, alma, pici csoki vagy inkább keksz, könyvecske, (csatt, zsirkréta, matrica), mézeskalács, babanetes osztályfotó (csinálhatnánk egy új verziójú osztályfotót, mindenki elküldene egy aktuális képet, előhívatnánk).
Na ezekből válogassátok ki, mi a használható és szavazzuk meg, akkor mi legyen a Mikulás csomagban, írjatok még több ajándékötletet!!!
Leginkább az a kérdés, milyen drága legyen a csomag, mert ha nem akarunk nagyon költekezni, akkor elég a gyümölcs és a magok + a Mikulás !!!Kép
Néhány biogyereknek készíthetünk biocsomagot!KépKép (joghurt, kefír, oliva, buláta..)?

Tikk: minden rosszban van valami jó, legalább most otthon pihenhetsz egy picit! Hannának sok sok gyógy!!!KépKép

Menta: ez a fúrás-tömés nagyon brutálisan hangzik. Hogy jöttél rá, hogy lyukas a foga??? Kihez mentél?

Csajos bulihoz: na és akkor egy cukrászdázás a pocakosokkal, újdonsült kismamákkal??? Csak max. 2óra, hogy aki szoptat, az is hazaérjen, valahol a belvárosban, kora délutáni időpontban?

zsu26

Ilyen nincs... Tényleg a kardomba dőlök... Egy órán keresztül írtam (panaszkodtam) nektek, erre elszállt...
Nem baj, legalább megúsztátok...
A lényeg, hogy élünk... kicsit elviselhetetlen most mindenki- főleg én, na meg Barnikám is, de várom a csodát...
Megyek, mert hulla vagyok...

Puszi mindenkinek,
Heniék
gesztenye

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?