Sziasztok!
Réka! Isten éltesse Danót! Hogy ünnepeltetek? Kapott ajándékot? Vagy majd karácsonykor?
Adjunk halatO
Mi történt a láncoddal? Hol lopták el? Tök jó, hogy kaptál helyette újat!
Mariann! Boldog névnapot! Jó, hogy minden rendben. Akkor itthonléted tiszteletére nem rendezünk talit. Legfeljebb nélküled.
Kangi! Ülj le a doktornénivel, és beszéld meg vele mi legyen. Tejed van még? Tényleg mi lenne, ha jönne a tápszer? Próbálj nyugodt maradni, bár tudom, hogy nehéz.
Szilvi! Gyönyörű Ádám azzal a három és fél fogával!!!
Elli! Milyen időben elkezdtetek vásárolni! Te nem fogsz megőrülni karácsony előtt. Na, jövő hónapban én is elkezdem. Nem értem a babaülés problémát. Megpróbálok visszakeresni. Látom. De akkor a tietek nem a klasszikus bébihordozó? Én pont arról akartam panaszkodni, hogy Lőrinc kinőtte, de még nem ül teljesen profin, ezért nem tudom belerakni a következő fokozatú, immár rendes ülésbe. Pedig az kilenc kg-tól, illetve egy éves kortól jó. Most nem tudom, mikor ültessem abban. A kilók már megvannak . Jobbulást Kevinnek! És örülök, hogy végre kipihented magad.
Gömb! Gratula Lilinek. Fodrász? Kozmetikus? Mire készülsz?
Zsuzsi! Torta kocsival gyönyörű!!! Gyurit isten éltesse. Mit kap/kapott?
Urszila! Akkor most már nemsokára száguldozik Julka! Gratulálok! Kúpot lehet, hogy kipróbálom, bár apa nem szereti, hogy kúpozzuk, lázmérőzzük, ha nem muszáj. Lőrinc is kb. minden második éjszaka többször kel, mint kéne. Ráadásul éjfél előtt is szokott ébredni, amikor még biztos nem éhes, csak húzgálja magát, néha pukizik, biztos a hasa. Volt, hogy megetettem éjjel, egy óra múlva megint ébren van, sír, nem tudom megnyugtatni. Hát akkor legyen cici. Elkezdett szopizni, azonnal jött három nagy puki, majd rövidesen elaludt. De általában meg rendesen eszik. Ma háromnegyed; órával fektetés után kelt nagy sírva. Felvettem, büfi, és alvás tovább. Szóval már fogalmam sincs, miért kel: éhes, hasa fáj, vagy valami más. Ma határoztam el, hogy feljegyzéseket fogok készíteni arról, mit evett, mikor feküdt, milyen hatások érték napközben. Eddig nem csináltam még ilyet, de hátha rájövök valamire.
Momo! Timi nevében kikérem magamnak, hogy lelencgyereknek nevezd. Annyira szép! Kiengedett hajjal is. Csuklik még Zsebi? Remélem, már alszik.
Tina! Férjed
Én ezt nagyon rosszul tűrném. Amúgy is egy zsarnok vagyok enyémapa állítása szerint, és ezen a téren (sehova ne menjen nélkülem a munkán kívül) van is benne igazság.
Magdi! Miki, kaki és a búcsúzkodás
Hát, igen, hozzá tud nőni az emberhez
Zsuzsi szépséges! Tali: ok, majd egyeztetünk.
Nadine! Gyógyulj meg teljesen. Szerencséje van Zsaninak!
Miszike! De cukor a pici vágottujjú Beki!!!! És gratula az álláspróbához! Gyorsan meg fogja tanulni. Neked pedig jobbulást!
Orsoly! Csokiskenyér recept megvan? Elli leírta. Én azt hiszem, diót tettem bele.
Urszila! Sofka! Szerintem olyan megható a nagyok aggódása síró testvérükért.
Zsuzsóc! Én is akartam írni már, hogy a talin elbűvölt a fiad. Egyrészt ahogy a kicsivel foglalkozott, másrészt, ahogy a többi mamának besegített. Nekem például papucsokat eldugni Lőrinc szája közeléből. Irtó édes és ügyes volt
Sofka! A gyerekeid rendelése kedvemre való. Nem szeretnéd, ha négy gyermeked lenne? Mert elmennék hozzátok én is gyereknek. Túrós nudlit tudsz? Mert anélkül maradok.
Andi! Nekem vaspengés botmixerem van, van hozzá jó magas, keskeny tál is, vagy minek nevezzem, és imádom.
Kaska! Én is folyton elképzelem. Ma például az ölemben volt, fordultam vele egyet, kb. egy méterre az ajtótól, és elképzeltem, hogy belecsattan, és jaj-jaj-jaj, a legrosszabb is megtörténhet. És mire észreveszem magam, pillanatok alatt végigszövöm a történetet, tiszta ideg vagyok, úgy kell megrázni a fejem, és a lottó ötösre gondolni gyorsan.
(Arra is szoktam persze gondolni, mi lesz, ha nagy lesz, de nem a párválasztásától aggódom, hanem hogy nehogy drogos legyen. Tiszta dili vagyok.) Szerintem a heti egy tetőteres alvás jó ötlet. Kell néha pihenni. Átforduláshoz gratula!
Timici! Örülök, hogy jobban alszik végre Bence! 1.5-2 órás alvás? Nálunk ilyen mostanában csak a babakocsiban séta közben van. Ma is kétszer félóra kiságyban, majd 3 után lementünk, ¾ 4 körül elaludt, és fél hatkor csak azért kelt fel, mert nem voltam hajlandó tök sötétben, hűlő levegőn tovább róni a százszor bejárt utcákat. Ráadásul, nem mertem messzire menni, hátha mégis felkel, és akkor tuti éhes lesz, ezért a végén már csak a ház körül köröztem. Pedig ebéd után úgy tettem le a kiságyba, hogy beraktam a bariba, sapkát húztam rá, és kinyitottam az erkélyajtót, hátha a levegő jót tesz. De nem aludt sokat.
Nem tudom, mi lesz, ha bejönnek az igazi hidegek.
Azúr! Sinlac pép (rizs+szentjánoskenyérmag), én vízzel és gyümilével is szoktam adni, meg minden mással, mert csak így hajlandó enni. De így imádja. Ma kihagytam a pépet a főzelékből, de nem is csúszott annyira. Bezzeg az alma-barack péppel! Van, hogy csak a híg gyümölcsbe keverem bele egyből, folyadék nélkül. A milupa HA-t már írták a lányok, én még azt nem adtam neki. Nekem mindkettőt felírta a doki, így olcsóbb. A lányok szerint Sinlac csak receptre kapható. Én amúgy így másfél hét után a szagától is rosszul vagyok. Az eddigi hozzászólásokból mentetem még két tejmentes cuccot:
Ezt Zulu írta nemrég:
Demeter/ Holl Sunval Ez mind rajta van, nem tudom, melyik a márkanév . Tejmentes gabonapép, többféle ízben, kb. 800 Ft. Én még nem találtam ilyet.
Ezt meg nem tudom hol találtam, nem is láttam még ilyet: Mildipép körtés rizspép, állítólag tejfehérje mentes.
Hozzátáplálás: szerintem nincs köze az üléshez, én is hordozóban etetem.
Na lelövöm magam, csak az ünnepelteknek meg Kanginak akartam írni, gyorsan, gyorsan, aztán vasalni, hát ez lett belőle. Vasalás halasztva
Ráadásul megint nyöszörög.
Beu