Új privát üzeneted érkezett!

Babuci! Anyukádnak remek ízlése van a Zita nagyon szép név! :lol: Nekem a Piroska is tetszik, de inkább úgy, hogy Piros. Az én anyum is Piroska volt, igaz neki ez volt a második neve, de ő sem használta. A húgomnak, apámnak, Tibinek is van második neve, de ők sem használják, sőt igazából nem ismerek senkit aki használná. Ezért sem adtunk második nevet Zitának, meg azért sem, mert örültünk, hogy ebben az egyben meg tudtunk egyezni. Meg nem is szeretnék minden "jó" nevet egyszerre ellőni, mi marad a másodiknak, ha netalán ő is lányka lesz? Talán emlékszel, nálunk is nagy favorit volt a Hanna, ez és az Enikő volt az első jelöltünk miután teherbe estem, de aztán a Hannát elhagytuk, de csakis azért, mert nagyon gyakori lett manapság, különben tuti az lett volna. Nagyon-nagyon szép név és a vezetéknevünkkel különösen szép-művészi lett volna, olyan kis nőies, elegáns, szóval nagyon rendben van a Hanna. Az Enikőnek meg a jelentése riasztott el (szarvastehén), de a másodiknak még lehet, hogy azt adjuk, ha lány lesz. Aztán jött még a Tamara, egészen oda voltunk érte, de mostmár el sem tudom képzelni miért, és nagyon nem illene Zizire. A Zita tökéletes választás, egyre jobban tetszik, és ő tényleg olyan kis "zizi", a pocakomban is az volt, sőt amikor először arra gondoltam, hogy Zita lesz a neve, na akkor emlékszem nagyon-nagyon rúgdosott. Ez volt a jel. :D

Hanna nagyon édes a képeken, a első tetszik a legjobban.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Az Enikő nevet nagyon szeretem én is. Én nem a jelentésére gondolok, hanem arra, hogy Vörösmarty alkotta a nevet az Enech névből, aki Hunor és Magor édesanyja volt. Apor unokatestvérei: Hunor és Magor. :) A Hanna szép név, és még sok szép név van, de nálunk csak magyar név jöhet számításba. Így ha a következő lány lesz, akkor a következőK: Boglárka, Réka, Kincső, Emese, Enikő, Csenge, Virág. :) Ha fiú, akkor Koppány. Nálam most ez a kedvenc, de a vezetéknevünkkel nem illik, így csak második név lehet belőle. Szóval nem tudom még.

Etetés
Nekem van egy könyvem a Mit egyen a baba? De ez a könyv is messze megengedőbb, mint az egészségügyi könyvecske. Pedig van benne táblázat, pontosan a közepén. Kiadja: Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet.
Asszem a déli gyümölcsöket nem szabad egy darabig enni. Én eleinte almát, répát, sütőtököt, barackot és körtét fogok adni. Most nem jut eszembe más.

Szoptatás
Igen, valóban a sok szoptatás tesz jót az anyatejnek. Apor nagyon megállt a súlynövekedésben, de most már megvárom a fél évet, utána kezdek hozzátáplálni. Holnap fogom mérni és akkor kiderül mennyit hízott. Az előző héten 6 dekát. Bár valaki írta, hogy az teljesen jó.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hát nekem nem tudom ki adta ki az eü. kiskönyvet, de ennek a közepén reklám van :twisted: A tiétek hogy néz ki? Az enyém sárga és egy plüss kék szamár van rajta.

Kép
Kép
tusimi
 
 

 
 

Mi a Zitán vaciláltunk sokáig, aztán kereszlányom unszolására győzött a Hanna. De második lehet Zita lesz ha lány lesz.

Most nagyon sokaktól hallom a Koppányt, hogy azt szeretnék adni a gyereknek. Nekem az annyira nem jön be... :oops:

Boglárka a férjem nagy kedvence volt, de mivel unokatesómnak Bogi és Virág a két lány, így azok kilőve :) Egyébként meg olyan nevet szeretnék a gyereknek ha lehet, amiben nincs R betű mert egy kicsit raccsolok :) SOkan észre sem veszik ,de nekem nem esik olyan jól ez a betű mint a többi :D

Hanna tényleg sok van most, de a környezetünkben egy sincs. Sőt én nem is ismerek Hannát a lányomon kívül. Majd lehet oviban vagy suliban szembesülünk Hannákkal, de annyi baj legyen :)

Hízás.
Nem tudom, hogy rosszul mértem-e, de most mintha egy hét alatt 30 grammot fogyott volna a lányom... :shock: De előtte héten meg hízott 150 grammot... most mi van?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusi az enyémen egy bongyor gyerekfej van.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Halihó,
a mi kiskönyvünkön is egy göndör hajú, mosolygó baba van, amúgy meg hosszában színescsíkos.
Ezt a kórházban adják, a csajszi születésekor! Ebbe írják ugye be mindenféle adatait, súlyát, hosszát, oltásokat stb.

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Nekem is csíkos kiskönyvem van. nem is láttam még szamarasat :).

Sajnos Koppánnyal kapcsolatban nem tudok elvonatkoztatni Vikidál Gyulától, úgyhogy én valószínűleg sosem fogom ezt a nevet adni a fiamnak :).
Lánynévvel bajban leszünk, fogalmam sincs mit adnék a lányomnak. A Liliána nagyon tetszett/tetszik, de szeretem az Annát is. És a saját keresztnevemet is nagyon szeretem, de azt nem szeretném adni. De még van időnk :D.

Nekem nem tett jót a sok szoptatás, semmivel sem lett több a tejci...

Anita: legyen Réka a következő kislány, nekem az tetszik a legjobban. Bár tudni kéne a vezetéknevedet is :).

Kaja: én azért nem vagyok ilyen óvatos a kajákkal, mert szerintem az anyatejen keresztül már mindent megkapott a baba. Az a banán, amit én ettem egész télen valószínűleg ugyanúgy vegyszerezve volt, mint az összes többi gyümi/zöldség és az anyatejen át ugyanúgy elért hozzá. Tehát valamilyen formában már találkozott vele. Az teljesen kizárt, hogy egész életében ne kapjon ilyen dolgokat.
A bébiételekben igyekszem bízni, de ott pedig nem tudom mi kerül bele. Látom mi van ráírva, de az egy dolog. A végeredmény egy püré, amiben bármi lehet. Természetesen veszek azt is, hiszen sok mindent nem tudok most elkészíteni, de jobban szeretem azt adni, amit látok.

Kép
vargaviki
 
 


Boldog Névnapot Zizi! :D

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Kb. 2 hete olvasgatlak titeket és ha nem baj, csatlakoznék hozzátok. Eddig nem sok időm volt a babanetre, 2 gyerek mellett nem marad, anno a nagyobb fiam születésekor többet fórumoztam.

Kornél 2007. nov. 16-án született a Szent Imre kórházban és gyanítom, hogy Ágnes lehet, hogy a szobatársam volt 1 napot.

Meglepődtem, hogy már ilyen előre haladott a hozzátáplálás nálatok. Kevés volt a tej, azért? Én még csak egy hete kezdtem almalevet adni Kornélnak, ma kapott őszilevet is, meg kóstolt már banánt. Márknál az alma nem jött be régen, neki a banán volt a kedvenc és a legelső hozzátápi.
A Kismama újságban volt egy táblázat, hogy mikortól mit adhatunk, nagyjából azt követtem. Ha érdekel titeket előszedem és beírom. Én sosem azt néztem, hogy a bébiétel cimkéjén mi van, hány hós kortól adható, hanem a táblázat szerint és józan ész szerint vettem az alapanyagokat. Sokat főztem is, Márk jobban szerette a főztömet az állaga miatt, bébipapiból a kecskeméti volt a legjobb. De gondolom azóta vannak már újdonságok is.

Hát egyelőre ennyit.

Macsek

Kép

Kép
macsek11
 
 


Ja a babás kiskönyv az új, a szamaras meg a régi fajta.

Kép

Kép
macsek11
 
 


Sziasztok,

macsek, üdv köztünk :D , kérünk képeket Kornélról, esetleg a nagyobbról is...!!! :wink:
A nagyob milyen idős?

MI még csak az almalénél tartunk kóstolásnál, eddig üveges bébiitalt adtam neki pár kanállal tegnap, meg ma. De ma vettem almát is, gondoltam, lereszelem majd neki, jonagold, az édesebb fajta. Szeretném, ha nem csak bébiételt kapna, hanem vmit én csinálnék meg majd neki. Hogy többfélét szokjon...

A Hanna, Anna, Lili nekem is nagy kedvencem volt, de mi is pont amiatt mást választottunk, hogy mostanában nagoyn felkapott nevek lettek.
Amúgy meg Dorka majdem Réka lett, csak hát szegénykém nov. 12-re volt kíírva (akkor is született!), és RÉka névnap meg nov. 10-én van azt hiszem. :? Úgyhogy ezt leszavaztuk emiatt.
Hát majd ha a második is lány lesz... :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Tusi!
Érdekes. Még egy hasonlóság. Mi lányt vártunk egészen a 16.hétig és Dorottya lett volna. Aztán hát fiú lett: itt nehéz volt dönteni, mert a férjem családjában rengeteg a fiú, ugyanazt meg nem akartuk adni, mint ami másnak is van. (Így estünk el a Kristóftól is!)
Én Mátét szerettem volna a férjem Dánielt, és a Dánielnél erősen rugdosott, így hát eldöntötte ő. És a vezetéknevünkhöz is jól illik (Fejes)

Nekem is göndör hajú babás kiskönyvem van.

FEsan
fesan
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, el voltunk utazva :lol: , hiányoztatok :wink: Holnap visszaolvasok.

Könyv: Szamaras a régi, Emmának olyan van.

Koppány: Barátnőm fia az, nekem sem jön be :oops: , Kopinak meg Kopcsinak becézik. A Kopi az nekem a kopasz beceneve 8)

Két név: Emmának egy van, bertinek kettő, hogy miért :?: Csak úgy jött Bertinél hogy Bertold Olivér

nagy híreink: Forog hátról hasra is! És profin, sokkal jobban mint a másik irányba, látszik hogy hason imád lenni. És megrepedt a második fogacskánál is az íny, még kínlódik, de már látszik a vége. Olyan hasmenése volt tőle napokig, hihetetlen!

Macsek!

Üdv itt, csatlakozz bátran. Hozzátápiban nálunk pl azért 4 hónapos kortól mert kevés volt a tej, a tápszert meg nem ette meg. Így már 2 hónapja eszeget, és kb 2 hete husit is kap védőnői javaslatra, és nagyon bejött neki. A sima zöldségeket, gyümölcsöket nem nagyon ette meg, ráunt vagy tudom is én, a husist imádja. Én úgy vagyok vele ésszerű határokon belül hogy csak ő érzi mi esik jól neki. Nyilván azért csirkeprököltet nem kap :lol: Most hogy 6 hós lett majd lassan be akarom vezetni a glutént is, pl durum tésztás dolgok, más gabonás cuccok.
Amire figyelek hogy glután csak 6 hós után, a tojás ugye még később, meg tejtermék is később. A többi kajcsi szerintem 4 hós kor után mehet ha a babaának jól esik.

Bár nyilván ha annyi tejcsim lett volna amennyi nem és igényelné akkor még szopizna.

Holnap ovis anyák napja lesz, nagyon várom, olyan édesek szoktak lenni. Visszük bertit is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Nevek
A Koppány szép, de becenévvel valóban borzalmas. Nekem viszont tetszik néhány név amit nem lehet becézni. Ott a Hunor, még sohasem hallottam becenévvel. Az Aport sem lehet becézni, nem bánom, a Koppányt sem becézném. De nem lesz Koppány, mert a Borbéllyal nem szól olyan szépen. Viki! A Borbély Réka szépen hangzik. :)
Viki: Nekem Vikidállal semmi bajom. Erkölcsileg támadható, helyesebben lehet vitatkozni rajta. Beszervezte a Kádár rendszer ügynöknek, de tudtommal sohasem jelentett olyat senkiről, ami ártott volna az illetőnek. tehetsége viszont vitathatatlan, a magyar rockzene legnagyobb hangja volt. A történelmi Koppánnyal meg pláne nincs bajom. A kutatások szerint egy szimpatikus ember volt, akit szeretett a nép. Ő igazából a régi rendet őrizte.

Nekem is az új kiskönyv van.

Macsek! Üdv a fórumon!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Macsek11, én az egyetlen kétágyas szobában voltam, ha te is abban voltál, akkor valóban szobatársak voltunk. De bocsi, csak arra az anyukára elmékszem, aki utánad jött, vele több napot voltam együtt.

Nevek: egyetlen dolog miatt örültem volna egy kislánynak jobban, mint egy kisfiúnak: mert annyi szép női név van. Fiúnevek közül meg alig akadt olyan, ami igazán tetszett. Egyébként szerettem volna második névnek az Adriánt, de a párom tiltakozott. A Csabiban viszont maximális volt az egyetértés.

Szoptatás kezd problémás lenni: eddig ha volt tejem, volt Csabinak türelme megenni. Most meg nincs. A tápszert bezzeg mosolyogva bekajálja. Hozzátápi: tetszik neki az alma is, a krumpli is, de nem eszik sokat belőlük. Hát tényleg csak annak örülök, hogy nem hamarabb keztde Csabi ezt a módit.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Vargaviki, írod, hogy miket fogsz magad készíteni Bencének. Répát ne vegyél a babának, csak bébiételben! Ha visszaolvasol picit a topikban, pár napja volt róla szó: ez veszélyes is lehet!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Úgy látszik csak nekünk van ilyen béna kiskönyvünk :evil:
Nyafi a tiétek milyen? Gondolom neked is szamaras, hisz egyidőben szültünk az Uzsokiban.
Nem fotózná vagy szkennelné be valaki azt a táblázatot, olvasható minőségben? plíííz megadnám az email címemet is...

Macsek! Üdv közöttünk! Mindig meglepődöm, amikor valaki csatlakozik hozzánk, mert ha én most csatlakoznék, eszembe sem jutna megnézni "Várandóság" rovatot. Biztos a "gyerekek kor szerint"-ben keresgélnék. Örülök neked :) Fotókat kérünk szépen.

Fesan! Nem volt világos, amit írtál. Mi a hasonlóság?

Manó! Hiányoztunk? :D De édes vagy! Téged is hiányoltunk. Amúgy én is tiszta függő vagyok, ezért mostmár azt csinálom, hogy kora délután inkább kikapcsolom a gépet, hogy ne nézegessem folyton, hogy ki mit írt. Délelőttönként szeretek leülni, mert ilyenkor Zita alszik, nyugi van, délután már pörgünk.
Gratula a forgáshoz! :D Jó ez a Dévényi torna, Ágnes Csabija is miket produkál már.

Anika! Jót nevettem, hogy bedobtad, hogy Vikidál 3/3-as volt! :D Olyan váratlanul ért, még ki is vesézted. :) Érdekes, nekem valahogy ez nem jut eszembe róla, nagyon nagyon bírom a hangját, ő Koppánynak született.
A nevekkel úgy vagyok, hogy ettől van olyan sok név, hogy mindenkinek más tetszik. Én sem adnám a Koppányt, de örülök, hogy van aki igen, ez így van rendben szerintem. Főleg, hogy ősi magyar névről van szó. A Rodrigókért meg Dzsenniferekért már inkább orrolok.
Régebben én is úgy voltam, hogy magyar vagy bibliai nevet választok, de látod mégsem így lett. Van egy ismerősöm egyébként, akinek Hunor a kisfia, az Apor nevet eddig nem ismertem.
Nekünk a Nándor teszik fiúban, jól passzol a vez.nevünkhüz. Az eredete ismeretlen, de szerintem magyarosan hangzik, és ritka is, de mégsem furcsa név.
A lánynevek, amiket írtál szépek, bár sok közülük szintén divatnév, ami engem picit zavar, pl. ilyen a Csenge, pedig olyan szép. Ráadásul a férjem gonosz, és minden nevet csúfol, erre azt mondta Csengő, sőt én mondtam neki a Kincsőt is, arra meg azt hogy lónév... nem könnyű vele. Mondjuk a Réka nekem pont nem teszik, nagyon felkapott mostanság, és az "R" betűs neveket én sem szeretem, nekem nem csengenek jól. Pl. a Zita csak egy betűvel különbözik a Ritától, mégis annyira más, a Rita egyáltalán nem tetszik. És a férjem ráadásul néha félremondta, amikor még terhes voltam, volt, hogy azt mondta Rita lesz a lányunk. Kész voltam gondolhatjátok, mondtam is neki, ha rosszul mondja be szülés után, nem is tudom mit csinálok vele. Tényleg, nem is emlékszem mikor kérdezték meg Zita nevét. Sőt nekem a nemét sem mondták, én kérdeztem rá, hogy akkor kislány?

Kép
Kép
tusimi
 
 


hali,
tusi, mrgpróbálom feltenni ide, ha nem lesz jó, akkor emailben, ok? :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Most nézem, ma én voltam az első? :?
Teszek fel képet a kis csibészről.
Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


hát asszem ez így nem fog menni,

túl kicsi, amit enged feltenni és így nem olvasható... :cry:

Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Bocsi Tusi! Utólag én is gondoltam, hogy nem leszek érthető. A hasonlóság az, hogy nekem is nagyon rugdosott a név kiválasztásánál.
fesan
 
 


Era!

Mi meg péntektől hétfőig voltunk arra :D Vasárnap még vásár is volt. Sajna muszáj volt most mennünk mert ügyvédhez kellett menni, pedig most a 4 napos ünnepen nyit a strand és majális lesz. De azért így is jó volt, Emma sokat játszott a rokonokkal, csak vasárnap kivételével ugye suliban voltak.

Név: Tényleg így van, az a jó hogy mindenkinek más tetszik. Amikro meg már megszületik épp ráillik úgyis amit kapott :lol:

Nekem nagy favoritam lányban a Kíra és a Véda, de a férjem sosem egyezne bele. Fiúban meg a Bende, Benett és Keve. A Benetten még gondolkodott, de aztán csak 3. helyre került.

Na, ordít, mióra forog meg nem alszik be olyan könnynemert hanyatt fordul és úgy nem alszik el. Igaz, tegnap óta vissza is tud fordulni, de ezt az ágyban nem gyakorolja.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dylkai! Elküldtem neked priviben az email címemet.

Lányok nektek is kipattogott a pici bőre, maikor elkezdtétek a gyümiket? Vagy csak az én lányom ilyen érzékeny már megint. Halványan lehet is látni a képeken, ami ma töltöttem föl, a homlokán, most nézem, hogy a pofiján és a nyakán is vannak, halvány pici piros pöttyök, de sok. :(

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banán téma: Eddig mindenhol azt írták mehet elsők között, Emmánál még csak a kismamás táblázat volt (újságból), védőnő, gyerekorvos, mind azt mondja mehet. Az első ahol ennyire szigorúak vele ez az oltási könyv. Igazából nem értem miért, de Berti utálja, így nem is kell rajta filóznom.

Az én védőnőm azt mondta kivit is kaphat. Mondjuk még nem próbáltam.

Az is furcsa ebben a táblázatban hogy a sajtot csak 1 éves kortól írja, miközben eddig mindnehol úgy volt a joghurttal együtt mehet meg a túróval 7 hónapos kortól. Szerintem ez is indokolatlan hogy ide hátrasorolták.

Amúgy is nekem furcsa a szerkesztése, az egész mintha el lenne tolódva, mert pl az egész hozzátáplálást a 7. hónaptól szinezték be, pedig ha valamiben akkor ebben egyetértés van hogy a 6. hónap betöltése után mehet, jó ők biztos úgy gondolják hogy a 7. hónapban már kaphat (tehát nem betöltött 7 hónaposan), de nekem ettől az egész olyan kicsit nehezen olvasható.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Nem, nem pöttyösödik. Mit adtál neki? Lehet ő nagyon érzékeny tényleg.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi!

nem lehet hogy melegkiütés? Nem izzadt meg?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ettünk ma először almát, szerintem tetszett neki: :)

Kép Ilyet fogok enni...
Kép ...asszem ízlik...!

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


mit evett Tusi?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tusi, a Dévény-torna miatt ne feltétlen irigyelj: legutóbb tanulók gyakoroltak Csabin: meglátták, hogy magától négykézlábra áll, erre elkezdték négykézláb mászni tanítani, meg a fejénél fogva húzták (gyógytornász felügyeletével): a végén már oda se mertem nézni, inkább háttal ültem nekik, a Csabi meg ordított végig. Pedig a legutóbbi normális kezelésen már csak a végén sírt. Szerintem fizikailag is sok neki, hogy négykézláb másztatják, hisz még ülni sem tud rendesen, olyan gyenge az izomzata.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Ágnes! Még olvasni is rossz, ahogy írod ezt a tornát. Biztos nagyon fontos és hasznos, de én tuti fogtam volna a gyerkőcöt és otthagyom az egészet. :oops: Csabinak miért is kell járnia, már elfelejtettem? Végképp nem értem miért erőltették ezt a mászást...

Hozzátápi! Kérdésem lenne, hogy Ti először gyümileveket adtatok vagy pépeset vagy össze-vissza? Illetve a gyümilevet azt cumiból vagy csőröspohárból?

Macsek! Örülök, hogy csatlakoztál! Feltétlen kérjük a képeket!
Vendég
 


Üdv Macsek! Gyere sűrűn! :)

Hozzátápi. Mi is azért kezdtük már 4 hósan (kicsit előbb), mert
1. már nem fogadta el a cicit, Hanna nem konfortcicis, így egyre fogyott a tejcsi, a fejés sem segített, így tápisok lettünk és ugye a tápisoknak a vitaminok és összetevők miatt már kell 4 hósan hozzátáplálni
2. nem, vagy nagyon nehezen kakilt Hannus, ezért a gyümi/zöli sokat segített, most már minden nap vagy másnap van kaka magától

Szerintem a kiskönyvben található táblázat nem a legjobb. A doki szerint is vannak benne fura dolgok...

Szia Manó, TE is hiányoztál :) Gratula a forgáshoz!!! :)

Tusi! Zizi nagyon édes, jókedvű csajszi :) A cumisüveges kép nagyon tetszik :) Egyébként az én férjem is rögtön a gúnyneveket mondta mikor neveket válogattunk. Hanna-Kanna... :) Mondtam, hogy most azonnal hagyja abba :)
Ilyen apró pici piros pöttyöket az én lányom is akkor produkál mikor melege van.

Agnes!
Miért kell ennyire mászásra tanítani már Csabit?? Elég rosszul hangzik amit írsz... :?

Lafie!
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy először levet adjunk. De Hanna élből köpte ki és cumisüvegből a mai napig nem fogadja el. Ugyhogy én rögtön pépeset adtam kiskanállal és azt szereti nagyon. De levet még most sem akar inni... :shock: Fura kiscsaj, megvan az akarata és azon nem enged :) Hogy miért nem szereti lében az őszibarackot mikor pépesen meg imádja?? :shock: :lol:

Nekünk fog sehol. Úgy értem, hogy sehol nem duzzad az ínye. Pedig hétfőn már 6 hós lesz.
Úgy elfáradtam ma. Végigtakarítottam a házat, kivagyok. És nemsokára megyünk uszizni is :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


sziasztok!

Vírusos volt a gépünk, így pár napig elvonáson voltam..és a régi jelszóm elveszett, sehogy sem tudtam belépni..pedig mindenhogy próbáltam már..így lettem dytt :) Újra regisztráltam!!!

Hozzátápi:
Banánt egy évig ne, a védőnőm és a dokim szerint..most volt itt egyébként, annyira jó fej...teljesen más, mint a pécsi..

Itt az ideje egy-egy tápi kiváltásának, vagyis a gyümi után adhatunk vizet, teát, jöhet a tejpép napi egyszer, husisat ne adjak még 1, 5 hónapig, spenót brokkli, is jöhet. Tejes dolog egy éves koráig ne!!! Meg málna, paradicsom semmi ilyesmi...és én az üveges bébikaja mellett voltam, tudjátok, de a védőnő azt mondta, 4 hónapos kortól van ugye egy csomó paradicsomos üveges bébikaja..no és szerinte a paradicsom minden gyereket allergizál, mindet...pöttyök stb..na és azt kérdezte, ha ezt mégis adják a kismamák és mégsem lesz allergiás a baba, akkor mennyi is benne a paradicsom???????????????

Na de én akkor is maradok az üvegesnél!!!

Most már átlátom a napunkat, etetés terén, nem értettem semmit..gyümi után mit adjak neki inni? Ilyesmi, minden kérdésemre most már választ is kaptam, nagyon megkönnyebültem!!!!!!!!!!


Azt mondta anyira ritka kiegyensúlyozott a babánk és úgy néz, minta tényleg értené miről beszélgetnek a felnőttek, teljesen mélyen az ember szemébe és azt is mondta ezt a babát sokszorosítani kellene, mikor jön a kistesó???

Tényleg kinél hogy lesz, lesz-e?????????

Mi jövőre szeretnénk, ha a második szülinapja előtt születne meg kb..(NOVEMBER) de van oylan ismerősöm, aki már próbálkozik..én nem tudom..egyelőre szeretném kiélvezni a Bonitával töltött mindeN perc gyönyörűségét...csak az övé lenni..no persze a férjemé is

Tuti nem adom bölcsibe, múltkor lementem gyógyszertárba egyedül, férjem vigyázott rá, nagyon rossz volt nélküle, mintha hiányozna az egyik felem...mi mindenhova visszük magunkkal és nagyon élvezzük, én nem is vágyom arra, hogy egyedül vásárolgassak vagy ilyesmi, ő az életem része, minden egyes pillanatban, bőven lesz még külön tőlünk, ovi, suli stb..ki akarom élvezni ezeket az éveket vele!!!!!!!!!! IMÁDOOOOOOOOOOM!!!


HANNA-KANNA????????????? :)) Ez aranyos...

Nálunk ha fiú lett volna, István lett volna, mint az apucija, Szinte az utolsó pillanatig úgy volt Blanka lesz, ha kislány lesz - a 8. hónapban mutatta csak meg a nemét - és utsó pillanatban találtuk a Bonitát, ami olyan szépen illik a Babicshoz...

Boldog névnapot a névnaposoknak!!! Így utólag!!!

Almás képek nagyon édik!!!!

Üdv az új fórumozónak..na most megyek!!!

MANÓ
ÍRTAM E-MAILT, FOTÓ ÜGYBEN...REMÉLEM NEM BAJ!!!!!!!
dytt
 
 


sziasztok

kaja
mi is 7x szopizunk + 2x gyumolcs. Napkozben 3 orankent szopizunk. Ha gyumolcsot kap, akkor is keri 3 orankent a szopit. Este 10-tol kb. 3-ig birja, majd jon a 3 oras menetrend. Gyumolcsok: alma+barack, alma+krumpli, korte, alma+ananasz+barack. Ezeket mind imadja. Most tanulunk teat inni cumisuvegbol. Jon a nyar, igy mindig nem tudom odatenni szopizni amikor szomjas, foleg seta kozben, igy kenytelen lesz megtanulni a teazast.

Mark is forog ugy hasrol hatra, mint forditva.

A fogacskank is szerintem hamar kibujik, mivel nagyon ragicsal es duzzadt a foginy.

anita nekem 3 testverem van es 3-an zeneszek vagyunk :D

29 eves vagyok

az iwiwen hadnagy melinda nev alatt kaptok meg (szekelyudvarhely)

Kép
Kép
meli78
 
 


Azt mondjátok, hogy melegkiütés? Napok óta ilyen, és egyre több van neki. Mondjuk igaz meleg van napok óta, és néha ki is izzadt, főleg a kocsiban, itthon mondjuk nem. Kell kezelni valamivel?

Nekem a védőnő azt mondta, hogy 1 hétig gyümilevet adjak kiskanállal, aztán jöhet a pép. Eleinte két etetés között, aztán majd meglátjuk. Jó fej, mert ennek már bő két hete, és majd meglátjukkal ma már nem megyek sokra, szóval én most úgy csinálom - saját kútfejből - hogy az 5órás etetésnél, cici után nem táppal kínálom, hanem gyümivel, és ha keveset evett akkor kínálok még neki kis tápit. Nekem nem mondta el, hogy mit adhatok neki, jövőhéten majd megkérdem, ezért is hiányzott nekem nagyon az a táblázat. Dylkai köszönöm, hogy elküldted nekem! :)
Ő azt mondta, hogy reszeljek almát és cseppentsek rá pár csepp citromlevet, hogy nem barnuljon. Mondtam neki én eleinte üvegeset adok úgyis, de most gondolkodom, hogy rendes almával azért csak bepróbálkozom, keresek valami édesebb fajtát, holnap megyek is a Bosnyákra :) A citromot mondjuk nem értem, minek savanyítsam neki, nem? Inkább legyen barna, mint savanyú, és különben is reszelek neki frissen mindennap és akkor még barna sem lesz.

Aki krumplit ad, egyszerűen megfőzi sima vízben, és összeturmixolja kis anyatejjel vagy a főzőlével? Vagy esetleg tápszerrel? És újkrumplit vesztek?

Zizi egyébként fordítottja Hannának, a levet mintha nagyobb élvezettel ette volna, mint a pépet, gondolkodom, hogy azt is adok neki megint, főleg a Hipp csipke-almáját bírta (szerintem pedig tök rossz íze van, de neki bejött).
Tegnap és ma almás-őszit adtam neki, de 10 kanálnál nem evett többet belőle, szóval holnap mással próbálkozom. A sütőtököt bírta meg a sima őszit legjobban, mindkettő kecskeméti volt asszem.

Ágnes, nem irigyellek én a Dévényi tornáért, csak megjegyeztem, hogy Csabi állt legelőször négykézlábra, jóval megelőzve itt mindenkit. Amúgy én sem értem, hogy minek kellett neki másznia, szegény pici Csabi, én biztos nem bírtam volna szó nélkül. Nem is értem te hogy bírtad, szókimondó fajtának tűnsz :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja még akartam nektek büszkélkedni, hogy Zita pohárból iszik vizet :D :D Na jó a pohár szó túlzás, a cumis üveg kupakjából, az pont olyan Zizi méretű. Annyira érdeklődéssel figyeli már hetek óta, ahogy mi iszunk, mindig követi a bögre útját, percekig képes lesni, hogy megpróbáltam őt is megitatni. Hát hatalmas élvezettel cuppogtatja, fogja a kis kezével, csak úgy csillog a szeme közben, nagyon édes. Mondjuk inkább szopizni próbálja a kupakot is, közben a fele a nyakába ömlik, de azért lelkes és kitartó. :D

A múltkori babakocsi-mumus témához szerettem volna még, hogy úgy is lázadnak a manók, hogyha kicsit megemelitek a babakocsi háttámláját? Mert nálunk is volt egy ideig hiszti és ez lett a megoldás, vízszintesen már nincs el, csak ha elalszik. Amúgy nagylányosan kapaszkodik a babakocsi szélében, közben fontoskodva megnéz mindent az utcán, nagyon helyes, látszik, hogy élvezi így a sétát. Aztán idővel azért elszenderedik. 8)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Anita: nem is így van problémám Vikidállal, hanem arra gondoltam, hogy nem tudok elképzelni mondjuk egy szőke kisfiút koppány névvel, mindig a nagy fekete szakállas alak ugrik be. :D

Tusi: nekünk is vannak pöttyök Benő arcán a pluszkaja óta. Ugyanolyan ekcéma-szerű, mint anno a tejcsinél. Gondolom ezeket a kajákat is meg kell szoknia.

Én péppel kezdtem. Vettem üveg almareszelőt és az volt az első.

Krumpli: holnap fogok csinálni. Valószínűleg főzőlével és anyatejjel is összeturmixolom majd.

Ágnes: én írtam a sárgarépás sztorit, az én ismerősömmel történt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez bárkivel bármikor előfordulhat. Nem hiszek abban, hogy minden sárgarépa megmérgezi a gyereket. Azt hiszem arról tudnánk , ha ez állandóan előfordulna. Vállalom a kockázatot. Egészen addig ,amíg nem találok olyan bébikaját, amiben nincs a sárgarépa mellett még rizspehely, keményítő, meg egyéb cuccok. A plusz cukorról nem is beszélve.

Kép
vargaviki
 
 


Képzeljétek ma lefoglalóztuk az új autónkat!! :D

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Lafie, azért járunk Dévény-tornára, mert a gyerekorvos, majd egy neurológus megállapította, hogy a Csabinak "fokozott izomtónusa" van, azaz túl feszes, és ez korlátozhatja a mozgását, és elmaradhat emiatt a fejlődésben. A gyógytornászok gyakorlata pedig az, hogy addig kell járni egy feszes gyerekkel, amíg el nem kezd mászni, mert ha odáig eljut, akkor már biztos nem fog elmaradni a fejlődésben. Amúgy már én is felvetettem a páromnak, hogy szerintem abbahagyhatnánk, hiszen Csabi már gyakorlatilag nem feszes, de szerinte járjunk tornára, amíg a gyógytornász nem mondja, hogy már nem kell. Egyébként az a gyakorlat, hogy mozgás közben kezelik a gyerekeket. Kizárólag azzal nem értek egyet, hogy miért nem a hasoncsúszást gyakoroltatják vele.

Én ma foghagymanyomón pépesítettem a főttkrumplit, és jó lett. (Tápszerrel higitottam.) Vettem ugyan kézi mixert, de az nem jó ilyen mini adagokhoz. Tusi, én nem teszek citromlevet az almára, szerintem is mindegy a szine. Frissen adom neki, nem baj, ha barna. Nem lehet, hogy a citromtól lett kiütéses Zita? Bár tényleg nem látszik rajta kiütés a fotókon.

Viki, merész vagy a répával. Én nem kockáztatnék. Lehet, hogy kicsi a valószínűsége egy nitrittel teli répának, de nem nulla.

Kérdés: ha krumplipürét adok a gyereknek, és csak annyira higitom fel, mint egy normál krumplipüré, nem hígabbra, akkor meg is kell itatni a gyereket? Vagy amíg nincs egy egész étkezés kiváltva pépes étellel, addig ez nem fontos? Tusi, ez a kupak-pohár ez tetszik! :wink:

Meli, nagyon aranyos a Márk a fotókon! Látszik rajta, hogy jó dolga van! Ziziről nem is beszélve - mindig mosolyog a fotókon.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ez a fokhagymanyomó nagyon jó ötlet, mi már próbáltuk turmix géppel, bot mixerrel, de mindig maradtak benne kis krumpli darabok, holnap ki is próbálom, köszi!!!

Meli, szépek a gyerkőceid, a kisfiadnak mekkora haja van :)

Én most végeztem a melóval, csak este tudok meg reggel dolgozni..elfáradtam...ma nagyon nyűgös volt a Bonitám, volt valami front? Pedig ő aztán egy nyugodt baba!!!

Olyan pangás van itt... :(
dytt
 
 


Sziasztok!

Pangás? Én azt hiszem ma elég sok levelet olvastam. vagy csak nem volt időm?
Apor ma rettentően nyűgös volt. Az 5. napon jártunk, szegény kúpot kapott este. 2 hete nem változott a súlya semmit. Holnap megmérem, hogy mennyiket eszik és, ha úgy látom, hogy keveset és a mellemben nem hagy, akkor előveszem a hűtőből a tejet. A hozzátáplálással szeretnék várni még két hetet.
Akartam írni nektek már este csak belemerültem a teszvesz.hu-ra. Licitáltam egy két gyerekruhára. :) H és M- Snoopy és GAP. :)

Meli: A gyerekeid nagyon szépek!

Dévény torna
Nagyon meglepődtem Ágnes azon, amit írtál. Mi a fenének erőltetik?
Tudtommal a babának önmagától kell csinálnia dolgokat. Ülés, mászás, kúszás stb.
Ágnes
Szerintem nyugodtan itasd meg vízzel, ha nem szomjas, akkor úgysem fog inni.

Tusimi
Nagyon szeretem az ősmagyar neveket. Az Apor is az, Árpád kor előtti nemzetségnév. Erdélyben a magyarok körében népszerű név. Magyarországon nagyon kevés van.
Szerintem azért kell a citrom az almára, mert a megbarnult alma hasfogó. Amikor hasmenésed van, akkor reszelni kell almát és megvárni míg mehbarnul. Nagyon bevált módszer. A babáknak nem jó.
Tetszik a védőnőd javaslata, hogy óvatosan egy hétig pl. pár kanál almalé két etetés között. Saját készítésű almalé vagy babaüdítő?

Dyt
Kistestvér
Egyszer téma volt, biztosan akkoriban nem volt időd olvasni minket.
Mi is szeretnénk, ha Apor kistestvére hamar megszületne, legkésőbb jövő novemberig.

Tusimi, Dylkai
Nagyon szépek a babák! Jó nézegetni a képeket!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Táblázat!

Nem küldtetek mostanában adatokat.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusi! Már nem tudom az okát, de azt olvastam, hogy valamiért nem szabad új krumplit adni a babáknak.
Vendég
 


Dyt!

Kismamák nem adják a paradicsomos bébikaját, mert bűn rossz :lol: Egyébként én nem hoszek ebben hogy valami mindnenkit allergizál, ilyennincs! Mi az hogy mindnekit?

Képeket küldtem :wink:

Mi ma megyünk BCG oltásra de hőemelkedéses, taknyos kicsit, fosis, gondoloma foga miatt de nem tudom hogy így megkapja e. Közben ezerrel mászik, bejárja a szobát, most is lemászott a szőnyegről, jajj, legyne már meleg.

Ágnes!

Érdekes hogy te ilyen túlzásnak tartod a Dévény tornán csináltakat. Bertit is tanítják kúszni, mászni, én úgy vettem észre mindíg azt a mozgást gyakoroltatják vele ahol ő tart, így logikus ha Csabi négykézlábra állt akkor a mászást. bertit is szokta mászatni, én inkább csodálattal nézem mirenem képes az akupresszúra, akupresszúrás pontok, komolyan a nyakán masszírozza és a gyerek mászik! Szerintem egyáltalán nem véletlen hogy Csabi ilyen szépen halad és épp ő állat már négykézlábra, biztos hogy a Dévény rásegít a mozgásfejlődésre. bertin is észrevezsem hogy lábban nagyon erős, ha csak a lábán múlna már mászna, egészem feltolja afenekét magasra, szinte rááll a lábára, csak neki a felsőteste gyengébb. és ugye neki 2-3 hónapig csak a lába volt masszírozva a donga tartá miatt. Sírni berti általában végig sír, de inkább a macera miatt, még hozzá se kezd a csaj már sír néha, de ahogy vége és öltöztetem fel már vigyorog rá ezerrel. Máskor meg simán eljátszik negyed órákat közben.
Kiváncsi vagyok meddig fogunk járni, mert nekem azt mondta ha beindul a pörgés forgás akkor elenged, a mászásig durva lenne ha járni kéne, mert arra aztz mondta 8-9 hónapos korig kell meglennie. Most jövő héten megyünk akkor mondom hogy megy a pörgés, meglátjuk. Mondjuk Berti felsőtestben még mindíg feszes, főleg a vállait feszíti hátra.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Nagyon édesek a képek:-) Meli, nagyon bájosak a gyerkőcök.!
Tusi mekkor haja lett Zitusnak, na pont ekkora van most Balázsnak:-) Végre rászántam magam, és levágtam... még meg kell szoknom:-) teljesen másképp néz ki.

Manó, igen tudom, anyu is akart marasztalni, hogy menjünk vele vásárba, de nem akartam a szombati uszit kihagyni Monoron. Küld már el a telszámod, egyszer ha egyszerre vagyunk lent talizzunk már. Oké? Én egyébként csütörtökön voltam Kunhegyesen az egyik gimis barátnőmnél.

Nálunk pont tegnap volt a védőnénink. Kérdeztem ő hogy kezdené, szte mindegy gyümi, v. zöli. Na én még nem tom, majd ahogy érzem, meg amit majd szeret, még van 10 nap a hozzátápiig:-) Ő az univert ajánlotta, én meg mondtam, hogy is sokmindenkinek nem tetszik. Mondta, hogy ezek cukor nélküliek, és fel lehet őket javítani, ha nem izlik a gyerkőcnek.

Viki, a répával én sem kísérletezek, jó az üvegből is. Nem tudom, hogy bio pl. egy banán bébi kaja, na mind1, én rendes banánt is nagyon soká adtam Barninak. Milyen autótok lesz?

Tusi, ez komolyan mondtam, nekem is azért meglepő, mert Barni is sokkal később tudta. Persze mert nem is mondtam neki :wink: Ez megy úgy jött, mert mindíg ugye ezeket nézi, most meg ha mondom , óra, már vigyorog és keresi. Pont úgy ahogy Zizi tudja a cicit. Mindenki azt amit mindíg mondogat neki. Na szóval csak az az érdekes, hogy alig bujtak még ki, és máris milyen kis ügyesek.

Dyt, már én is félek, nagyon gépfüggő vagyok, lassan leállok vele, mert nem fogok ide jutni, sokat kinnt vagyunk az udvaron.

Üdv itt Macsek , mesélj magatokról!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anita!

Nem eröltetik, csak masszírozzák, bizonyos pontokon és mintha benyomna egy gombot a gyerkőc csinálja :shock: Tök érdekes szerintem. Legalábbis én így látom, a forgásnál is ez volt, ott a derekánál nyomkodta. Mondjuk minket mindíg ugyanaz a csaj kezel, az rossz lehet hogy össze vissz amások csinálják, úg ytényleg nehezebb bízni benne.
És azt hiszem Tusi írta hogy ő szólt volna, háát, én úgy gondolom ezek végzett gyógytornászok+csak több év szakmai gyakorlat után veszik fel őket tanfolyamra és 1,5 évig tanulják a Dévényt, én nem hiszem hogy jogos megkérdőjelezni amit csinálnak. Persze lehet hinni a módszerben és nem, ha nem, nem kell járni. Én is egyre rosszabbul viselem hogy sír, meg néz rám esdeklően, de egyértelműen látom hogy fejlődik. Na meg Emma megedzett már a s írás elviselésében. Amikor bölcsibe szoktattuk is sok szülő kint sírt ahogy a gyerkőce bent sírt utána, én meg csak néztem, nekem nem sírt többet mint átlagos otthoni napon :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

MAnó 1000 köszi a fotókért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép Bonita Kép Kicsikém
dytt
 
 


Tusimi!

Én még nem sok babát láttam aki a sima krumplit megette :D De próbálkozz:) Inkább csak sűrítőnek fogadják el, pl alma-krumpli.

Mi az a csipke-alma?Olyat még nem láttam. Vagy az ital?

Univerrel nekem a fő bajom hogy 163 gr a kecskeméti meg 190 gr, tehát az olcsóbb univer nem is olcsó. Amúgy az alma-sütőtök, alma-körte-sütőtök-öt megeszi Berti belőle, meg a almaszószt csirkével meg a sütőtököt csirkével.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szerintem tegnap valamilyen front volt, mert Markkal sem lehetett birni. 20 perceket aludt. Meg kint a levegon a babakocsiban is nyugos volt, maskor pedig durmol mint egy kis maci.

Krumpli: Mark sem fogadta el, pedig higra keszitettem.

Mi most kezdjuk kihagyni az ejszakai kajat, mar 2x ataludta az ejszakat. Remenykedem, hogy ez igy is marad. Igy a gyumolcsot 2 kaja kozott kapja, meg nem hagyunk ki egy szopit, mivel most kezd kimaradni az ejszakai, igy amikor mar atalussza az ejszakat, akkor marad ki majd a tizorai szopi, vagya delutani.

Nekunk is a kecskemeti, meg a hipp jott be. A szilard kajat lefektetve kapja, igy nem jon ki a fele a szaja szelen.

Kép
Kép
meli78
 
 


Manó! Igen az alma-csipke az lé, nem pép.
Jaj, ahogy írtad, hogy a oviban-bölcsiben sír a gyerek az anyukája után, na én már a gondolattól majd elpityeregtem itt magam.

Dyt! Ti az ágyon fürdetitek Bonitát? Nem lesz tiszta víz tőle minden?
Nálunk a férjem fából csinál egy egyszerű kis keret félét, azt tesszük a fürdőkádra, és arra a kiskádat. Nagyon bevált, nem kell görnyedni és locspocsolhat kedvére a kishölgy.
Amúgy ugyanilyen ágytakarónk van nekünk is.

Banyus! Mi az, hogy mekkora haja van? Ne viccelj már, tiszta kopasz :lol: , felül lett neki sűrűbb picit. De azért aranyos vagy, köszönöm Zita nevében. És miért vágtad le Balázs haját? Fotót kérünk izibe!

Úgy néz kis csajok, hogy Zita nagylány lett és elkezdett kibújni az egyik foga alul. Tegnap feltűnően sokat szopizta-nyalogatta a játékait, gondoltam megnézem mi újság, hát nem ott van neki egy pici kis fehér fogcsúcs. Az ujjammal is éreztem valamit, de nehéz megállapítani, mert egyből szopizza az ujjam, ahogy a szájába teszem. Megnézni sem tudom, mert ahogy lehúzom az alsó ajkát, egyből dugdossa a kis nyelvét, meg sír, kapálódzik is, hogy ne maceráljam. Picit nyűgösebb is volt tegnap délután, de lehetett az front is, ahogy többen írjátok. Éjszaka is aludt szépen, úgyhogy remélem nem kínlódik meg vele nagyon

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: