Új privát üzeneted érkezett!

[quote="gabo001"][ írta:gabo001b]Szőlő! Lehet, hogy a szülést érzed?? :lol:


Hát én nemtom. Ráfoghatnám hogy igen, mert elvileg másfél héten belül tuti hogy babázom, mivel 1 hetet engedik túlhordani.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nici, én is kíváncsi lettem volna hogy hogy állok méhszájilag, de szülésznő nem nézett meg, dokihoz meg bevallom nem nagyon van most kedvem elmenni egy méhszájvizsgálatra 8ezerért...... Szerdán vagy csütörtökön úgyis fel kell hívnom, mert csüt. betöltöm a 40. hetet és kell vele beszélnem hogy mi hogy lesz most, mert akkor csinálnak majd flowmetriát meg egyebeket is, arra nem tudom kell-e beutaló stbstb.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nono, boldog hétfordulót :)

Szőlő, nekem már nem kell fizetni! Úgy van a dokimnál, hogy a 36-37. héten kellett utcsóra fizetni, és ilyenkor már mikor hetente kell menni, akkor nem kell fizetni! És ráadásul tök jó, mert hiába magánrendelő, mindig tele van, és most is odamentem, és azonnal be is hívott, kb 10 perc alatt végeztünk :)
Viszont mivel jövőhéten is hétfőn mennék hozzá, azt mondta tegyük át inkább keddre, mert lehet csináltat UH-t, vagy ilyesmi, és akkor egyszerűbb ha rögtön odamegyek, úgyis ügyeletes!
Nem beszéltünk még túlhordásról, meg hogy mi lenne, ha... csak annyit mondott, hogy kedden megnéz (csütörtökre vagyok kiírva ugyebár), és majd meglátjuk kedden mi lesz!

Egész terhességem alatt nem fájt a fejem (pedig alapban fejfájós vagyok), és most 3. napja fájdogál, pedig néztem hétvégén sem volt front... most is szenvedek, olyan nyomott a búrám :?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 

 
 

sziasztok!

Nagyjából olvasgatok, de egyszerűen nincs időm semmire.

Gratulálok minden anyukának és az ő csöppségének! Nagyon helyes baba fotókkal találkoztam!!

A még egyben lévő kismamáknak kitartást, lehet hogy hülyén hangzik, de azzal együtt, hogy már itt szuszog mellettem a bébi, néha hiányziik a hasam, az nst-k, minden úgy együttvéve..ez bizti csak az én hülyeségem..

Nici, én sem gondoltam volna 10-én, hogy szülés lesz...szóval semmi sem biztos! Úgy mentem szülni, hogy a belső méhszájam még zárva volt, a magzatvíz sem ment el...szóval lehet, hogy nincs annyira messze az a szülés!!

Szőlő, neked is szorítok, remélem nem lesz akkora forgalom a Sotén, mint amikor én szültem. Persze nem volt gond, és olyankor az ember mással van elfoglalva, de jó lenne már az elejétől a szülőszobán lenni.

Mamik, egy fontos kérdés:
Ti mindig büfiztettek??
Csak mert olyan jól elalszik ez a gyermek a mellemen szopi után, és amikor elkezdem büfiztetni felkel szegény, és megy a nyűglődés úgy 1.5-2 órán keresztül. Komolyan. Nem akar aludni. szinte alig alszik vmennyit egész nap. Éjjel szopinál volt, hogy hagytam aludni de akkor meg olyat bukott az ágyába, hogy még szerencse, hogy őriztem és láttam...
Tud vki tanácsot adni??

Ja, plusz kilók: rajtam 3.5 kg maradt, a hasam szépen lement, viszont a csipőmre és a combomra rakódott le minden...amire én azt majd vhogy helyrehozom...

Timi

Kép
tim27
 
 


Na nekem a doki semmi ilyent nem mondott hogy bármikor is nem kell fizetni. :lol: Persze befogom, mert neki legalább nincs tarifája a szülésre, úgyhogy tulajdonképpen korrekt így szerintem.

Nekem is fájogat a fejem, de szerintem csak a kialavatlaságtól most. Egyébként ezek az időjós bácsik-nénik valami lehűlésről beszéltek holnaptól. Mint a messisást vártam hogy kimondják hogy "hidegfront" de csak nem. :lol: Most nézem hogy holnp-holnaputánra is ilye 22-24 fokot írnk, ez hol lehűlés vajon? Na mindegy :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: Azta! Csütörtökön töltöd a 40. tényleg! Nemcsoda ha feszült vagy!

Na én végre kifőztem a cumisüveget, meg egy játékot! :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Bambi,
Urtica Urens 5CH-t szedek. Ezt szedtem a kórházban is, hogy meginduljon a tej. Naponta 3x5 bogyót kell beszedni. Kicsit macerás nekem, mert előtte és utána fél óráig nem lehet enni és inni, ill. ha jól tudom fogat mosni sem, én viszont egész nap iszom. Mindegy, most egy időre abbahagytam a teázást. Meglátjuk, hogy ez serkenti-e a tejtermelődést.
Egyébként lehet, hogy igazatok van. Lili is csak nyöszörögni szokott és már kapja is a cicit. (Csak előtte mindig tisztába kell rakni, mert hát ő is termel éjszaka rendesen. Amikor felébreszt, akkor bizony pelenkázni is kell. Ha éjjel nem rakom egyszer-kétszer tisztába, akkor reggel még a nyaka is kakis :( )
Kipróbálom, amit javasoltatok, hogy csak akkor teszem mellre, ha már sír.

Orrszívó, körömvágás
Mi még nem próbáltuk. A védőnő azt mondta, hogy az orrszívót csak és kizárólag akkor használjuk, ha beteg a baba, mert jók ezek a dolgok, viszont károsítják a baba orrmanduláját. Úgyhogy én csak azt szoktam kipiszkálni, ami elöl van az orrában. Egyébként van, hogy kijön a fikusz egy tüsszentéssel, de szerintem érdemes rákérdezni erre is a védőnőnél, vagy a dokinál.
A körmét viszont már a kórházban levágtam, mert már a születése napján össze-vissza karmolta magát. Azóta 3-szor vágtam körmöt csipesszel. Akkor szoktam, amikor mélyen alszik.

Kép
emi29
 
 


Timi, a SOTE II-n bemehet az apuka a avajúdóba ha nem kerülünk azonnal szülőszobára?

Kép Kép
szõlõ
 
 


Timi, örülök, hogy jelentkeztél :) Képeket mikor kapunk még Bálintról? :)

Persze, sosem lehet tudni, Szandi is 12 nappal korábban minden előjel nélkül indult el, de ott legalább nyitva volt nekem is a méhszájam, és teljesen be volt ékelődve :) És ugyan minimálisat, de apró méhösszehúzódásokat mutatott az NST... most meg megirigyelne egy síkság is :)
Most meg zárt is, és állítólag jó magasan is úszkál, bár van benne valami, mert néha alig kapok levegőt, nyomja a tüdőm rendesen :roll:
Mondjuk én kiegeyeznék még 1 héttel bent, aztán jöhet :)
De úgyis Ő dönt, majd meglátjuk :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Gabo,
Küldtem választ a privire. Köszi még egyszer!!

Kép
emi29
 
 


Medina, bizony.... Nem gondoltam volna hogy ennyire végig húzzuk, mert szerintem ráadásul Mazsi előbb fogant mint a 14. nap, tuti voltam benne hoy előbb jön... De ő nem így gondolja, kicsit túl kényelmes helyet sikerült neki kialakítanom asszem. :lol:

De ma délelőtt is olyan fájásaim vannak hogy köszi... :shock:

Most meg becsengetett hozzánk a rendőrség kaputelefonon, hirtelen beszartam hogy a cigó akinek az előbb nemkedvesen kikiabáltam rámküldött valami havert :lol: :lol: De nem, sőt őszintén szólva hozzájuk jöttek.... :roll:

Nici az én fájásgörbém ismét 40 és 80 között mozgott végig. Egyszer leesett 20-ra talán.

Egyébként az tök jó hogy nekem nem mondták hogy a homoeós cucc után nem szabad enni inni.... Akkor ezek szerint eddig tök feleslegesen szedtem? :roll:

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:03-kor.
Vendég
 


Szőlő, szerencsére engedik az apákat a vajúdóban melletted lenni, sőt mást is, ha átadja a ruháját. Amikor én voltam a vajúdóban egy ágy volt csak üres. 3-kor szabadult fel a szülőszoba, akkor mehettünk át, és fél 5-re már megvolt Bálint.

Bambi,
én sem tudok sajna válaszolni az orrszívós kérdésre, de úgy látom Emi válaszolt is rá.


Nici,

[quote]m írta:ost meg megirigyelne egy síkság is

ez tetszett!!

Emi, nagyon szép Lili!! Örülök, hogy jól vagytok!

Pár kép a gyöngyömről:

Kép Kép

Kép
tim27
 
 


Szőlő: Ennyi fájás mellett szerintem te már közel vagy a végéhez. Bár ezek a bikuci babák szeretnek szórakózni a mamikkal! :lol:
Rossz lehet, hogy ilyen szomszédokkal áldott meg a sors. :(

Edina


Kép
medina83
 
 


Szőlő Drága!!! :) Fel a fejjel :) Napok kérdése és kint lesz Mazsi :)
Próbálj meg pihenni és nyugodtnak lenni (jajj, tudom, hogy kb- lehetetlen), mert bármikor jöhetnek az igazi fájások.
Én nagyon szorítok neked!
A szomszédaid .. sajnos no comment .. :( Remélem hamar lehetőségetek nyílik a költözésre, amit beszéltünk .. és ez bíztasson, hogy ez nem a végleges :)

Szeretnék majd veled msn-en dumálni :) Mikor leszel fent?
Ma tanítok .. de estefelé tervezek felmenni ..

Nono - Neked is kitartás! :)

Emi -
Próbáld akkor ki, kíváncsi leszek, Lilinél működik-e.
És napközben mindig tudjátok tartani a 3 órát?
Az én szívem ugyan megkeményedett valamelyest (amennyire a helyzet követeli talán), de amikor 2-2,5 óra elteltével keservesen sír, ha az ölemben van, ha máshol .. akkor nem bírom hallgatni, a szívem szakad meg, és adok neki hamarabb enni ..
Viszont a 2-2,5 óra a vízválasztó .. annál kevesebb időközönként nem bír rávenni..

Kép
szösszenet
 
 


Timi - Nagyon cuki a Bálint!!! :)
Büfiztetés nálunk:
Én mindig büfiztetek, mert Alíz nagyon mohó, és csúnyákat bukna anélkül .. sőt, volt, hogy minden kijött belőle :(
Úgyhogy mi szopi közben 2-3-szor büfizünk.
Meg én úgy tapasztaltam, hogy a szopi utáni masszív beájulás 5-10 percnél nem tart tovább.. utána hirtelen felkel, mert itt nyom, ott nyom a büfi .. vagy kibukja .. ami még rosszabb. Tehát sosem hagyom ott pihegni. Büfizünk, ringatom kicsit, és utána megy az ágyba ..

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Medina! Szép nap lett volna a vasárnap, de a pocaklakó még mindig jól érzi magát odabenn. :)

Pumpóka! Tetszik az új vonalzód! :)

Zorroné! Nagyon megható a szüléstörténeted. Olyan meghitt, szép a vége, ami gondolom kicsit feledteti az előtte levő kínokat. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
És nagyon jó az új vonalzód. :)

Szőlő! Aranyosak azok a kis nadrágok. :)

Mary! Nagyon édes Bogi! :D És te is jól nézel ki. Látszik rajtad a boldogság. :)
Drukkolok, hogy minden rendben legyek a kajálással is.

Kissfruzsi! Mennek a drukkok!

Akkor már csak én maradok itt áprilisból?

Mannogab! Gratulálok a kis Milánhoz! Jó egészséget és sok boldogságot nektek!
Kép

Gabo! Kitartást! Megbeszéltük, hogy a köv. hétvégén nem szülünk. Nem? :)

Tim! Nagyon aranyos a kis Bálint! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 19:04-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 21:13-kor.
Vendég
 


szőlő igen bemehet az apuka is a vajudóba.
megszületett unokatesomék kislánya ma reggel.3450g és 53cm,Réka baba:)
gondoltam megosztom veletek:)
lassan én jövök:)
Vendég
 


Sziasztok!

Emi, Szöszi, érdekes ez az éjjeli etetés. Nálunk újabban az van, hogy éjjel szinte percre pontosan szól, de nem csak nyöszörög, és rendesen eszik is. Aztán délelőtt meg nekem kell ébresztgetni, és akkor is alig tér magához. Lehet, hogy fölcserélte a nappalt az éjszakával?


Én nem mindig büfiztetek. A védőnő és a gyerekorvos ajánlották az Espumisant, időnként abból adok neki, és utána tényleg nem bukik, büfi nélkül sem. De azért nem akarom állandóan ezzel tömni.

Kilók: rajtam végülis 2 maradt, de hát nem tudom mi lett volna, ha még egy hónapot végigfekszem (mert még annyi lett volna hátra :roll: ). Így pont van egy-két nadrág ami rámjön, persze jó lenne ezt is leadni. Én viszont soha nem tudtam fogyókúrázni. Majd lesz valahogy. Azért még a hasam is elég érzékeny, a felszívódó varratok meg enyhén szólva húzódnak, úgyhogy én egy daraig még kímélem magam. Az orvos úgy fogalmazott, hogy 6 hétig csak babasúlyú dolgokat emeljek.

Körömvágás: ettől én is félek. Eddig kétszer reszeltem neki, pillanatnyilag elég volt. De a csipesz tényleg jó ötlet, valahogy ollóval érezném magam bizonytalannak.


Anetto, ez tényleg brutális. Én is nagyon beijedtem volna. Azt hiszem, én akkor voltam hasonló lelkiállapotban, mikor a kórházban a mellettem levő ágyon az ikres kismama elkezdett vajúdni, meg aztán egy másik szobatársam is... az én keményedéseimnek meg le kellett volna csillapodni.

Szőlő, neked kitartást kívánok! Szerintem nagyszerű, hogy ilyen jó állapotban eljutottál idáig.
És persze mindenkinek türelem, aki most itt a végén nyomorog.

:wink:


És kellene már csinálnom egy vonalzót, de úgy tűnik, nem jó kódot másoltam be.
Vendég
 


Timi! Nagyon édi Bálint!
Hát ez nem túl jó hír, hogy mikor Te szültél is ekkora volt a tumultus... egyre gázosabb storykat hallok ezzel kapcsolatban.
Neked volt fogadott szülésznőd?

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Pumpóka! Ezt az igény szerinti szopi dolgot tényleg komolyan kerülendőnek írod? Ahol én szültem, ott ez volt a jelszó. Nekem kimerítő a dolog, de a baba szépen nő. Azért ezzel a 2-3 órával megnyugtattál (bár mi a koraszülöttség miatt más kategória vagyunk).
Vendég
 


Pumpóka! Zsófi is nagyon cuki! :D

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves reakciókat a születéstörténetre! Még csak annyival egészíteném ki magam, hogy bár az eleje tényleg szenvedés-történet inkább, de ennek ellenére (vagy éppen ezért) az egész szülés úgy ahogy van életem eddigi legcsodálatosabb élménye és minden kín ellenére amikor csak eszembe jut összeszorul a gyomrom, hogy mekkora élményben lehetett részem és bármikor kezdeném elölről. Hiszek abban, hogy ezt így kell(ett) átélni minden gyötrődéssel együtt...

Szülés előtt állók: kitartás! Az utolsó 1-2 nap "utálom a világot" hangulatáról én is tudnék mesélni... Borzasztóan nyűgös voltam, egész nap csak ültem és nem szóltam senkihez + a pokolba kívántam mindent és mindenkit. Pedig akkor még fájásaim sem voltak... :)

Kiscica: olvastam a te születéstörténeted, nagyon kedves és megható... Rögtön utána kezdtem el írni a sajátomat... :D

Mannogabnak gratula Milánhoz! Hú, azért 3,5 kiló a 48 centihez, azért az nem semmi! :D

Körömvágás: a kórházban azt mondták két hétig ne vágjam, húzzak rá zoknit vagy kesztyűt! A védőnő szerint viszont nyugodtan lehet... :roll: Szóval így legyen okos az ember! Mondjuk szerencsére mostanra lekopott vagy nem tudom mit csinált, mert már nem karmolja magát!

Büfiztetés: én próbálom minden etetésnél, de sokszor nem büfizik! + néha nekem sincs szívem felkelteni annyira édesen bealszik! Most kipróbáltuk azt is, hogy az első mohó szakasz után büfizünk, aztán a végén meg már nem! Talán ez működik eddig a legjobban!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.07 21:37-kor.
Vendég
 


Zorroné - Én is olvastam a szüléstörténeted, és le a kalappal előtted :) Megkönnyeztem, annyira szépen fejezted be :) És elhiszem, hogy életed legszebb élménye volt!

Virág - Még húzódnak a varrataid?? :shock: :shock: Nekem a műtét után 8 nappal vette ki a doki (mert nem felszívódós volt), de már akkor sem volt érzékeny ..
Most meg olyan szépen néz ki, hogy őrület :)
Mondjuk körömvirágkrémmel kenem, mert attól állítólag szinte eltűnik .. És az enyém, Párom szerint, nagyon szép.

Igény szerinti szopi:
Igazából én nem ragaszkodom rendszerhez, hanem igyekszem őt terelgetni az felé. Nekem ez a rendszerre szoktatás sokat segít abban, hogy megismerjem őt .. melyik sírás minek szól ..stb. Mert amíg minden nyöszinél cicit kapott (ami neki persze 24 órában jöhet :D), addig nem tudtam, mikor hisztizik csak .. mikor fájdogál valamije .. Nálam az 5 perc a mérce .. pár perces sírások hisztik. És megjegyzem .. egyre kevesebbet hisztizik :lol: :lol:

Körömvágás:

Nekem azt mondták, hogy 3 hetes koráig nem lehet .. mi most fogjuk először levágni. Eddig a rugi ujját nem tűrtük fel neki, így nem karmolászta össze magát.

Kép
szösszenet
 
 


Pumpóka - Hasonlóan csinálom én is :) Nem erősködöm, csak terelgetem .. szerintem kb. ugyanúgy érezhetjük a dolgot :) Meg mindennek megvan a határa .. és azt meg nem szabad elhinni nekik, hogy fél óránként éhesek :lol:

Én amúgy úgy érzem, ezzel a "módszerrel" (ha lehet annak nevezni) ki tudja maga alakítani a rendjét :) Nekünk már volt olyan napunk (nem is 1), amikor napközben óramű pontossággal 3 óránként kért enni, éjjel meg 1-szer keltett :) Sajnos még nem ez az általános .. de alakulunk :)

Kép
szösszenet
 
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2008.11.20 12:25-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Igény szerinti szopi:
Akkor az első hétben igény szerint, aztán rendszeresség? Vagy rögtön rendszeresség?

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Büfi:
Hát, nálunk is beájul a cicin, és az elején volt amikor csak átraktam az ágyába. Aztán rászoktunk arra (amikor nem tudtuk, hogy esténként miért sír), hogy büfiztetjük. De én még nem hallottam tőle semmit, inkább a következő etetésnél hatalmas durrogásokat :lol: :lol: :lol:
Megértem Timit, hogy miért kérdezi. Az nehéz lehet, hogy 1,5-2 óráig utána nem alszik el. Nálunk inkább az a jellemző, hogy elalszik, de sokszor 10 perc után kipattannak a szemei. Várom már azt az időt ,amikor ilyenkor majd elnézelődik, bár szerintem most is sokszor ezt teszi már.

Orrszívás:
Köszi a tanácsokat. Megpróbáltam a nem porszívóssal, nem jö :lol: t ki hátulról a cucc. Amit emi írt, hogy kipiszkája amit elér, azt hiszem most ezt fogjuk csinálni. Majd jön még a védőnő, aztán megkérdezem.

Körömvágás:
Nekünk Dani hatalmas karmokkal született. Egy része letört, de a kesztyűket nem úszta meg, mivel tiszta karmolás volt az arca. Ami nem is lett volna baj, csak mindig a szemében matatott. Szóval mi elég hamar (kb. 1-1,5 hetes korában) elkaptuk a kezeit és apjuk levágta babaollóval (noha ő eddig azt mondta, hogy nem meri). Szopi közben a vége felé, amikor totál el van ernyedve. Észre sem vette.

Zorróné,
minden elismerésem, hogy bármikor kezdenéd elölről.

Nekem is marhára elegem van, hogy mindenki mást mond, más tanácsokat ad. Na nem az ismerősök ellentmondó tanácsaival van bajom (bár ezek legkevésbé azok), hanem könyv, doki, védőnő, tv, rádió, stb. Érdekes, a védőnőnk együtt dolgozik a háziorvossal. Mégis egy csomó mindenben mást mondanak...

Rendszeresség:
Pumpi, nem elvárás a rendszeresség. Megpróbáltuk, és ment a 3 órás. Ami nagy segítség, mert valamennyire lehet így tervezni...de szerintem az éjszakát itt senkié sem alussza át...
Amúgy értelek én.
Persze egy újszülöttől, <1 hónapostól csodákat ne várjunk. De mi szeretnénk azért úgy nevelgetni majd, hogy ne csak ő diktáljon, ne nekünk kelljen mindenben hozzá alkalmazkodni. Lehet, hogy ez könyörtelenül hangzik. De ezt nem is a pár hetes korára gondoljuk.
Amúgy reggel felkelt 7 körül. Persze először csak még kis hangokat adot, nem kelt fel még. Aztán amikor magához tért, elkezdett kicsit sírni. Persze, rakhattam volna azonnal cicire. De nem raktam, hanem kicsit foglalkoztam vele, és 3/4 8-ig el is voltunk.

Volt valaki már 1 hónapos UH-n? Milyen az? A babát gondolom totál le kell vetkőztetni. Őt is bezselézik, mint anno minket? Meddig tarthat? Mi ma megyünk...persze viszek neki váltóruház, pelust meg ilyeneket...

Kép
1bambi
 
 


[quote="anettoo"][ írta:anettoou]Igény szerinti szopi:
Akkor az első hétben igény szerint, aztán rendszeresség? Vagy rögtön rendszeresség?

SZerintem inkább az első 2-3 hétben igény szerint ..
Mert hát ezeknek a kis csöppségeknek meg kell szokniuk idekint .. :)
Én max. 1 hete kezdtem a rendszert próbálgatni ..
A legelején akár fél óránként is adtam cicit .. az az egyedüli megnyugvás neki, az anyuci közelsége :)
(hangsúlyozom: SZerintem!)

Kép
szösszenet
 
 


Bambi - 1 hónapos UH??? :shock: :shock: Hát én olyat nem is hallottam .. nálunk ez a 6 hetes vizsgálat az első.
Koponya, Has és Csípő ..
Úgyhogy én nem tudom.

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Javulóban vagyunk, kezdünk lejönni a lélegeztetőről, úgyhogy kérlek, drukkoljatok!!!

Küldök nektek egy 2 nappal ezelőtti képet, ahol már ébredezett:
Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Jaj, lassan el kellene intézni az anyaságit....de Andris most lázas, úgyhogy se ügyintézés, se Attihoz-menés....:(

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Pumpóka,
Nekem a védőnő azt mondta, hogy az orrszívó azért veszélyes, mert nem csak a trutyit szívja ki, hanem ilyenkor a gyerek orrmanduláját is megrángatja. Azzal, hogy ha a babának, amikor beteg, leszívod az orrát még nem, teszel kárt benne, de sokan minennap orrszívóznak, aztán csodálkoznak, hogy szörcsög meg horkol a gyerek. Szóval jó az orrszívó és szükség is van rá, de nem szabad nagyon rászokni, mert azzal többet árthatunk, mint használunk. Mondom, ezt a védőnő mondta, amikor ráérdeztem.
Egyre szebb Zsófi baba :)

Timi,
A te gyöngyöd is csodaszép.
Én az éjszakák kivételével mindig büfiztetek.

Szöszke,
a nappalaink egyelőre sokkal lazábbak. Most már minden evés után fent van 1-2 órát, aztán kb 3-4 órát alszik. Úgyhogy napközben olyan 4 óránként eszik, de volt már arra is példa, hogy 5 óra telt el két evés között és akkor is ébreszteni kellett... Na utána olyan hisztit rendezett, hogy megemlegettük, ráadásul még az is kijött belőle, amit meg sem evett :( :( Azóta nem ébresztgetem, de így is megfelelően gyarapszik.

Kép
emi29
 
 


Rendszeresség:
kiegészíteném azzal, hogy nem azt jelenti, hogy pont 3.00 óránként ehet csak. De nagyjából +/- 10 perccel szokott jelezni, hogy: "idő van". Talán ez szerencsésen alakult nálunk. Nem erőltettük rá, csak megpróbáltuk és ráállt. Úgy néz ki, hogy neki is jó.
Ja és Szöszke jól írta, ez a jó szó: terelgetjük ez irányban.

anettoo: először igény szerint, aztán rendszeresebben
az elején amíg beindul a tej, elkezd annyi termelődni amennyi kell, nem tudsz mást csinálni...

Kép
1bambi
 
 


gumimaci!
Én péntekig akarok szülni, vagy utána már csak hétfőtől! :lol:
Tudom nem kívánságműsor... :lol:

Doki már egy ideje nekem sem néz méhszájat. Gondolom azért, mert végül is tök felesleges. (36. héten nézett utoljára) Nem jelent semmit, ha ki van nyílva meg az sem, ha zárt...
Aztán túlhordás esetén már lehet hogy fog. Ezt nem tudom.

Kép
gabo001
 
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Bambi - 1 hónapos UH??? :shock: :shock: Hát én olyat nem is hallottam .. nálunk ez a 6 hetes vizsgálat az első.
Koponya, Has és Csípő ..
Úgyhogy én nem tudom.[/color]

hát én nem tudom már. ez a hülye gyerekorvos úgy mondta, hogy 1 hónapos UH. Gondolom koponya, has...
Nálatok mit jelenet a koponya, has és csípő?
a csípő az nálunk külön vizsgálat, 7 hetes korára kapott időpontot.

Klarka,
nagyon édes ati.

na megyek, mert szopi, aztán irány UH-ra.

Kép
1bambi
 
 


ja, és fizetős UH-ra küldött :shock: :shock:

Kép
1bambi
 
 


Klarka! Nagyon szépséges Attila baba!!! Nagyon sokat gondolok rátok továbbra is! Drukk!!!

Kép
gabo001
 
 


Bambi - Szerintem nekünk egyben kell menni a 3-ra.
Amúgy ezt foglalja magában (ezt találtam). Illetve, hogy 0-6 hetes kora között aktuális.

Csecsemők ultrahangos komplex szűrése

koponya, has ,csípő

A koponya ultrahangos vizsgálatával kimutathatóak a rejtett eltérések. A vizsgálatok során a még panasz-, és tünetmentes csecsemőknél képet lehet kapni az agy állományáról, esetleges agysorvadásról, agyvizenyőről, vérzésről, daganatról, megállapítható a vízfejűség is és a kóros agyi vérkeringés okozta elváltozás is.

A hasi ultrahangos vizsgálat a máj, az epehólyag, epeutak, hasnyálmirigy, lép, vesék, hasi nagy erek és környezetük, a húgyhólyag, a kismedence szerveiről ad képet.

A csípőízületi ultrahangos vizsgálata során a csípő fejlődési rendellenessége, a csípőficam ultrahangos szűrésére kerül sor.

Az újszülöttek ultrahangos szűrésével egyre korábban és nagyobb biztonsággal ismerhetők fel még a kisebb fokú elváltozások is.

Az ultrahangos vizsgálat az egészségre nem káros, a csecsemő számára nem megterhelő, teljesen fájdalommentes.



Amúgy nem kizárt, hogy elmegyek én is fizetősre .. mert ez a 11. hét elég gázul hangzik ..
Ti hova mentetek??
És mennyibe fáj a történet?

Kép
szösszenet
 
 


zorroné! nagyon meghatódtam a történeteden! olyan szépen írtál róla! nagyon megkönnyeztem! hihetetlenül erős voltál!!! garulálok mégegyszer is!!

Kép
gabo001
 
 


Bambi - Magánrendelőkben úgy látom ez külön van szedve ...
6000-ért láttam koponya-has UH-t és szintén 6000-ért csípőszűrést (ez utóbbit megcsinálja nekünk az ismerősünk..).
Lehet a koponya-has dologgal nem várom meg az "állam áltál támogatott időpontot" .. :evil:
Kíváncsi vagyok, titeket hova küldött :) és mennyiért ..

Kép
szösszenet
 
 


Klarka! Továbbra is drukkolunk! Nagyon szép Ati baba!
Andrisnak meg jobbulást!

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Nekünk is külön lesz a koponya és hasi UH, ill a csípőszűrés. Az koponya és hasi UH abban a kórházban lesz, ahol szültem, a csípőszűrés pedig a Heim Pál kórházban. Mi a jövő héten megyünk mindkettőre.

Klarka,
szorítok nektek továbbra is. Örülök, hogy javul Atika állapota. Nagyon szép baba!!!

Kép
emi29
 
 


Köszönjük!

Szössz: nekem Andrissal 1,5 éve volt 6.000.-, itt Budakalászon.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Köszi a bíztatást csajok :) Most jön hozzám mindjárt egy ismerősöm úgyhogy elleszek vele amíg Jani hazaér, bár nem vágyom a társaságra, de mindig kiderül hogy jobb nekem nem egyedül. Teljesen antiszociális leszek így nap végére, de ha van valaki akivel el tudok dumálni akkor tök jó. :)

Szössz, este próbálok msn-re menni én is, most az utolsó hozzászólásom óta aludtam, jól esett nagyon. Látlak fent néha, csak mikor "elfoglalt" vagy "nincs a gépnél" vagy, akkor inkább nem írok, mert gondolom nem véletlen. :)

Nono ez a szeméremcsont "recsegés" dolog nagyon durván hangzik :shock: Azért remélem nem sokáig szenvedsz már!

Köszi a válaszokat a vajúdóról, csak azért kérdeztem mert eddig akárhányszor bementem a "piros zónába" (szülőszobákhoz) Janit mindig kizárták... Aztán tanakodtunk itt rajta hogy ő most akkor nem is jöhet majd be csak a szüklőszobára vagy mi? De akkor ezek szerint nem, ennek örülök. :) Bár nem tudom ő mennyire fog örülni ha a hatágyas vajúdó tele lesz.... :lol: :lol:

Timi, Bálint nagyon édes, és Pumpó Zsófija is! :)

Klarka, mindig megszakad a szívem mikor Attit látom a kis csövekkel, őszintétn remélem hogy hamarosan felépül teljesen. Drukkolok Nektek nagyon! ++++

Kép Kép
szõlõ
 
 


Elsőbabás Anyucik!

Gondoltatok már rá hogy a idei anyák napján már TI is anyák vagytok? Ez olyan szép! :)

Abban bízom hátha Mazsi engem is anyák napján szeretne anyává tenni, azért vár még :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Pumpóka! Olyan édes a lányod! :D

Lekri! Gratulálok a kis rokonhoz! :D

Klarka! Úgy örülök, hogy Atika jobban van. Nagyon erős babának néz ki és persze nagyon aranyos is. Továbbra is sokat gondolok rátok!

Gabo! Az én dokim már csütörtöktől nincs. Úgyhogy, vagy holnap, vagy hétfőtől mennék... :lol: :lol:
Méhszájat nekem is 36. héten nézett utoljára. Holnap megyek ismét, és akkor nst előtt megnézi, illetve már lesz magzatvízvizsgálat is.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?