Új privát üzeneted érkezett!

Kavics!

Gyerekútlevélhez:

születési anyakönyvi kivonat
gyerek lakcímkártyája
anya, apa személyi+lakcímkártya
1500 ft
gyereket elvinni, mert lefotózzák
anya, apa jelenléte, mert mind2 szülő aláírása kell. Nem néztem utána miért van ez így, csak tipp, hogy az egyik szülő a másik beleegyezése nélkül ne vihesse külföldre a gyereket..

Amúgy ki hova utazik? Már ha publikus..
Mi kocsival megyünk horvátokhoz Isztriára egy szállodába.

Ginuska!

De jó, hogy megint láthatjuk Dorinát! Olyan izgi ez a felfokozott állapot, hogy nemsokára hozhatjátok haza, ugye? Mi úgy vigyáztunk hazafelé úton a 2 kg-os Domira, mint a hímestojásra. Hazahoztuk és elveszett az ágyban, akkorka volt. :lol:
Jó, hogy Dorina táplálható már cumival, ez nagy szó!

Kati!

Kihez jársz Győrbe? (megírod privibe)..pontosabban ki volt ez az állat..mert az itteni orvosokat jól ismerem ám :twisted: .
Gratulálok a szívdobogáshoz! :D

Kép
babancs

JAJ KINCS SZÍVBŐL GRATULÁLOK NEKTEK!NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT,TEJCSIT KÍVÁNOK!NYUGODT ÉJSZAKÁKAT ÉS EGÉSZSÉGET!

Kép

Kép
lecso

***Kincsecske KISKINCS-hez nagy nagy gratula!!!!***
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kincs!
Gratulálok Donát megszületéséhez, sok-sok boldogságot kívánok!
ezoterike

Kincs nagyon sok szeretettel gratulálok Donát születéséhez! legyetek vele nagyon boldogok!

Kép

Kép
rejo

Kincs!

Na csak kibújt végre!
Gratulálok!!!!!
Remélem olyan szép szülésed volt, mint amilyen a terhességed volt!
Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Kati!

Én a helyedben egy ilyen vadbaromhoz nem mennék többet! :evil: :evil: :evil:
Beszélj Babanccsal, hátha tud vkit ajánlani!

Ginuska!

De jó, h. már tud szopizni! :D
Nálatok is a 2 kiló az álomhatár, amikortól hazavihetitek?

Lecsó!

Annyira jót mosolyogtam a vonalzódon! :lol:
Apa minden este miután hazajön, gyorsan összepakolja a széthagyott játékokat. Aztán vacsi, majd a ded 10 perc alatt újból szétkapja a lakást. :twisted:
A párom eleinte csúnyán nézett, h. én miért nem pakolok össze, h. rend legyen mire hazaér, mostmár azt hiszem kapisgálja a dolgot! :twisted: :twisted: :twisted:

Kandikám!

Hogy állsz a kivizsgálással?

Kavics!

Basszus az új neveink is benne vannak az első 100-ban! :shock:
De azért nem fogom brazil szappanoperák után mondjuk Leonciónak v. Pilar-nak keresztelni, h. ne legyen benne! :wink:

Norka!

Vonalzóm a 12. hét után lesz. Babonás picsa vagyok! :lol:

Babancs!

Nem lehet, h. eddig is azért takarózott ki, mert melege van? Panelban laktok v. családiban? Ha panelban, akkor szerintem ne kényszeríts rá hálózsákot!
Gergő is mindig maga alá kupacolja a takaróit reggelre. Ő vékony, pamut kezeslábas pizsikben alszik.
Onnan gondoljuk, h. melege van, h. a múltkor, amikor egy rokonoktól kapott vastagabb darabot adtam rá, többször felsírt éjjel. Meg amikor hidegebb volt, akkor gyönyörűen be tudta magát göngyölni a takarókba is, mint egy kis palacsinta.
Mondjuk mi frottír bébitörölközőt használunk takaróként, mert a sógornőmtől kapott ovistakarótól vmi miatt fél. :?

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Jaj, az előbb elfelejtettem:

Monee!
Én a babaruha kérdést úgy oldottam meg, hogy varrtam a gyereknek egy hálózsákhoz hasonló valamit, ami annyiból állt, hogy vettem kb. 60 centi plüss anyagot, meg kb.15 centi rugalmas passzé anyagot, a plüssből varrtam egy zsákszerű izét, olyat, mint a hálózsákok alsó része, ennek a tetejére pedig a rugalmas passzéból egy 8cm-es félehajtott passzét.Szóval az egész úgy nézett ki, mint egy csak derékig érő hálózsák.És ez nagyon praktikus volt pelenkázáskor is, mert könnyebben lekaptam, mint egy nadrágot,nem szorította a pocakját sem, mert széles rugalmas passzé anyag volt ott, és a plüss miatt meleg is volt.Ebből 2-t varrtam, ez ki is jött az anyagból, és elég is volt cserének, így ha bukott is Gergő, csak a bodyt kellett cserélnem.
ezoterike

Monee!

Az Index felesleges gyerekholmis topikjában most van egy olyan overáll, amit keresel!
ezoterike

kincs!!!!!!!!!! nagy-nagy gratula! (ugye tegnapelőtt írtam neked, hogy másnap szülsz??? :D )

gina, nagyon szép a babád!!! és erősödik jó gyorsan!!!!

lafi? hogy vagytok?

többieknek is üdv!

ja, norka!grat a kukishoz. L.nek egy kicsit beolvshatnál, csak legalább egy megjegyzés kedvéért. és üdvölzöm!! :twisted:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Rambóka ez illik legjobban Levire is! :lol: Káosz a lakás mihelyt hazaér a bölcsiből.

Kép

Kép
lecso

Kincsecske!!!

Juhuhuuuu!!!

Gratulálunk ezerrel! Ügyes vagy, nagyon! Várom a részleteket!!! Részletek! Részletek!!!

----------
Nemtom mikor lesz időm írni egy hosszabbat, ma is egész nap futottam, mégis úgy érzem, h semmit sem haladok...

Kép
k.ir

Kincsecske: HATALMAS GRATULA :))))))))) Sok-sok tejet és nyugodt éjszakákat kívánok :)))))))
Vendég

Gratulálok KincsDónáthoz!

Kép
mamint

Csajok!

Miután ma a játszón belefutottam egy csapat bárányhimlős gyerekbe, meg kell valljam kicsit bepánikoltam, úgyhogy amint hazaértünk rohantam a géphez megbizonyosodni, h. nem lehet baj egyikünkkel sem. Szóval miután megnyugodtam, úgy gondoltam közérdekű az infó:
http://www.youtube.com/watch?v=dOxLEcTxvUw
http://www.gyermekbetegsegek.hu/baranyhimlo.aspx
http://www.gyermekbetegsegek.hu/gyik.aspx

Aki pedig nem tud róla, h. volt-e már bárányhimlős v. rubeolás, az kérhet ellenanyagszűrést!!!!!!!!
Aki biztosan nem volt, annak célszerű oltást kérnie! Felnőttként 2 oltás szükséges 6 hét különbséggel és a 2. után még 4 hetet kell várni a babaprojekttel!!!!
De aki végignézi a fent belinkelt videót, annak nem lesznek kétségei, h. megéri!

Gyerekeknek is célszerű beadatni, nem olyan vészes az ára, azt hiszem 6-7 ezer ft.

rambóka

Rambóka!

Tégla társasházban lakunk. Nem meleg, sőt este még be is fűtök. De régebben is arra gyanakodtam, hogy melege van..főleg, hogy az ágya a radiátor mellett van. :oops: Általában igyekszem az ideális 23 fokot elérni nála, de mindig ügyelek rá, hogy 25 foknál ne legyen több a szobájában, a légzésfigyelő méri a szoba hőmérsékletét is állandóan.

Kép
babancs

Hallottátok, hogy szeptembertől ingyenes lesz és (gondolom kötelező) a Pneumococcus elleni védőoltás? Ugye jól hallottam??

Kép
babancs

Szió!

Újra egy nagyon boldog Gina anyuci ír nektek. Ma megint sok örömöm volt a kicsinkómban. 10 ml-t újra megivott a 30-ból cumiból. Anyuci a inkubátorba karjára vehette, játszottunk vele. Gügyögtünk egymásnak. Hihetetlen élmény volt. Életrevaló kis lény.

Babancs!
Én is alig várom, amikor a 2kg-os csomagomat vihetem haza :) (bár most azt várom, hogy pólyát kapjon és költözhessek a kórházba hozzá.)

Rambóka!
Nálunk a határ hivatalosan 2,5 kg. De ha ár meg az evés, légzés és minden lelet oké akár 2kg-osan is mehetünk haza.
Mindjárt itt a 12. hét és láthatjuk a 2. vonalzódat :)

Kati!
Orvoscsere!

Kavicska!
Én sem akartam tucatnevet, de csak azért mert a vezetéknevünk errefelé nagyon gyakori. Pont ez tette a névválasztást számunkra nehézzé. De szerintem fontos, hogy anyuci és apuci is csípje a nevet, mindegy mennyire gyakori.

Lafi!
Hunor hogy van??? ( jó tudni, hogy te TUDOD mennyire lehet örülni a korababám minden kis előrelépésének)

Puszika!

Gina
Vendég

Sziasztok!

Kincsecske, gratulálok a pici fiatokhoz! Sok boldogságot, sok-sok tejcit, Donát babának hosszú, boldog életet kívánok!

Voltunk ma uh-n. Minden rendben van, baba korának megfelelő, megvan mindene, 235 g és FIÚ!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Visszaolvasok, jövök még...

Kép

Kép
anyoooka

(hogy kell fiút csinálni? Szerintem nekünk megint lányunk lesz... 99,999999%)
Vendég

Babancs!

Szerintem tuti melege van! Nálunk a panelban szokott ennyire meleg lenni!
Az ideális a 20-21 fok lenne, de én is fázom 23 alatt! :twisted:

Ginuska!

Én nem tudom (és nagyon-nagyon remélem, h. soha nem is kell megtudnom), h. milyen korababás anyukának lenni, de abban biztos vagyok, h. minden kicsi mozzanatnak hatalmas jelentősége van, és a kívülálló számára apró lépések valójában mérföldkövek az ő kis életében.
Úgyhogy nagyon drukkolok nektek, h. minden rendben menjen!

Anyóóó! Norka!

Gratula a kukacosokhoz! :D

Gergő épp az imént púzott a kádban. Lenéz, mondja: Pupu! :lol: :lol: :lol:
Bezzeg azt, h. "anya", "apa", azt neeeeeem! De "pupu", az van! :twisted:

Ha vki esetleg tud segíteni:
Már egy órája keresem a neten, h. hogyan kell papírcsónakot hajtogatni, de nem találok! Az origamis könyvemben minden benne van, de ez nem! :evil:
Ha esetleg vkinek még rémlik és van rajza róla, nagyon megköszönném!

rambóka

rami jövő héten domi megtanít kishajót hajtogatni, csákót is és sótartót is! :lol: :lol: :lol:

ha nem bírod ki addig ugorj be nagybátyámhoz! :lol: ő mindent tud.

Gina anniyra örültem a soraidnak, én is át tudtam érezni mekkora nagyszó, hogy megfoghattad a kislányodat! onnantól kezdve, hogy kijön az inkubátorból és fogdoshatod, öleleheted, puszilgathatod nagyon gyorsan fog menni az idő, és ha az öledben van végül is mindegy hol vagytok, melyik ágyon, otthon vagy a kórházban!

A korababák állítólag sokkal intuitívabbak, kifinomultabb az érzékelésük, érzékenyebbek, jobbak egycsomó képességben a korai "mélyvízbedobás" miatt!

Kép

Kép
rejo

ja, és ha Babancs Domiját nézem szebbek is az átlagnál... :lol:

anyóka, Norka tényleg gratula a kukacosokhoz!

ma megint voltam patchwork tanfolyamon, jóvót, ahogy dimet mondaná!

tényleg dimet nem postáztok nekem valamikor? vagy menjek be a Móriczra valamikor?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:

Kincs!Gratulálok, és legyen nagyon sok örömötök és boldogságotok a kis jövevényben!

Norka,Anyooka! jupijééééééé kukisok!!!!

Monee: Szerintem neked is kicsifiú lakozik a pocódban!Szerintem. :D

Már tök várom a talit, de féle is kicsit mert olyan kómás leszek szerintem hogy majd csak nézek ki a fejemből. Mert ugyanis 23.-án lesz a 10éves érettségi talim és utána bulit tervezünk mi csajok, hisz csajosztály voltunk. :lol:

Okos lányok! Most színt vallok nektek súlyügyileg és kéretik nem kiröhögni és lenézni miatta légyszilégyszi.... Szóval az van hogy 8.-án megyek T-hez és azt mondta hogy le kéne menjek 100 alá, dehát nem megy. Bár az igazat megvallva nem diétázom keményen, képtelen vagyok rá, pedig az eszem tudja. Csak nem valósítom meg, egyedül nehéz stb... nem panaszkodom. És nekem baromi kevés az hogy júliusban 118ról indultam és most ingadozok 107-109között. Ez nagggyon kevés! Tökre le vagyok törve, holott tudom, hogy énhibám mert nem diétázom. De egyszerűen nem megy! Egyedül nem!És nincsenek rám tekintettel itthon. 2felé meg nekem nehéz főzni. Bár mostmár időm mint a tenger mióta megint munkanélküli óvónéni lettem..... :( érjem még csakcsak megenné de Anyós nem nagoyn figyel rá, meg Anyu sem mikor kimegyünk hozzájuk. Meg nem szeretek pepecselni a kajákkal, meg bevallom nem szeretek kísérletezni sem. Nekem olyan recipe kell ami nagyon nagyon egyszerű és gyors, de finom. Húsért nem vagyok annyira oda. Annyira nem tudom mit hogy kellene. De ezen sajna dietetikus nem használ. Főzőtanfolyás kellene. :?

hajni...
Budaörs

Köszi a gratukat! :)
Képeket apa varázsolt nekem! :lol:

Kép

Kép
A nyilacska mutatja a lényeget, alulról készült a kép, "pelenkázó pózban" ahogy a doki bácsi mondta...

Kép

Kép
anyoooka

Nahát, Anyooo te is kiskukist vársz??? De jó :)

Monee: Nálatok mikor lehet számítani ilyesféle infóra? UH mikor lesz legközelebb?

Rambóka: Nagyon kellett nevetnem a Gergő féle leírásodon :)

Hajni: Ne aggódj, remek lesz a tali ;)

Gina: Nagyon jó hír tényleg, hogy már ilyen jól haladtok. Biztos nagyon sokat jelentett neki, hogy a mamija megfoghatta, hacsak egy picit is ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Először is!

[size=18]DRÁGA KINCSECSKE!!!
GRATULÁLOK DONÁT ÉRKEZÉSÉHEZ!!! ALIG VÁROM A SZÜLETÉSTÖRIT ÉS A FOTÓKAT!!!! BOLDOG ÉLETET, SOK TEJCIT ÉS NYUGODT ESTÉKET KÍVÁNOK NEKTEK!
[size]

Másodszor!

Norka, Anyóka! Gratulálok a pöcsösök érkezéséhez!!!! Irigy-irigy!!!!! Úgy látszik, a második babák fiúnak kell készüljenek! :) Csakegy, ne aggódj még, hátha ott is fiúbaba lakozik!!!
Rambóka! Parancsra nem lehet örölni egy babának, ez tény! Változni fog ez ű, ebben biztos vagyok, emlékszem mennyire odavoltál, hogy talán elveszítetted...... Elmúlik hamar remélem ez a tartózkodás!

No, most ezt elküldöm, de majd jövök vissz írni.....................
Vendég

Sziasztok lányok !!!!

Jó régóta nem írtam, de azért amikor időm volt, bekukkantottam a híreket megnézni, hogy képben legyek mindenkivel kapcsolatban .... :wink:

Először is: KINCSECSKE, TISZTA SZÍVBŐL GRATULÁLOK DONÁT ÉRKEZÉSÉHEZ, JÓ EGÉSZSÉGET, SOK BOLDOGSÁGOT !!! :lol: :lol:

Donát érkezésével akkor az összes varázsbaba megszületett, akik a nálunk tartott tavaly nyári topic talin a hely szellemének köszönhetően úgy döntöttek, hogy megint a Föld lakói lesznek.... :lol: :wink: Isten éltesse őket sokáig !

Norka, megdöbbenve olvastam, mit művelt veled ez a végtelenül kegyetlen, szívtelen vadbarom. :cry: :evil: Sajnálom, hogy annyira megijedtél, hogy nem tudtál neki csípőből vissza vágni és jól beolvasni neki. Már Dimet terhessége és szülése idején azt gondoltam, hogy ez az ember nem normális, de most már tudom, hogy biztos, hogy nem az. Aki ilyet meg mer tenni kismamákkal, az nem ember. Remélem, hogy megtalálod a megfelelő orvost és helyet a kisfiad ( :lol: :lol: :lol: :lol: ) születéséhez !

Anyooooooo, neked is gratu a kukishoz !!! Ugye ti kisfiút szerettetek volna Dorka tesónak ? Úgy látom, mindenkinek kedve és vágya szerint alakulnak a dolgok ! Remek ! :lol:

Ginuska, csodálattal tölt el, hogym ilyen nyugodtan és békében tudod kivárni, amíg a picuri szépen összeszedi magát, én komolyan mondom, példaértékű, ahogy írsz magatokról. A kicsi lány már most gyönyörű szép, és hidd el, biztos, hogy azért fejlődik ilyen szépen, mert érzi, mennyire szeretitek, és ez erőt ad neki !!! nagyon nagyon drukkolok, hogy hamarosan már pólyával legyen, és kezedbe vehesd őt !!!

Monee, a pesti rokonoktól kapott babaruhás mizéria komolyan mondom, hogy tök gáz. :evil: Azért milyen fura népek ezek, hogy ilyen ócskaságokat odaadnak mint ajándékot....?? Szerintem dobd ki a fenébe az egészet. Ők is ezt tették volna, csak nem volt szívük hozzá biztosan. De így legalább kiélheted a beszerzői szenvedélyed....tök jó érzés pici ruhácskákat vásárolgatni..... :lol:

Bettica, akkor most te következel....huh, nem semmi.....

Rambóka, nagyon örülök, hogy veled minden rendben, szép lassan mégis kénytelen leszel elhinni, és talán majd örülni is tudsz a manócskának, ha végre kimegy belőled a feszültség..... nyugi !!

Csakegy, neked is nagyon örülök !! Te szépen lazán, strammul kihordod megint ezt a kiscsajt.... :wink:

Picit rólam: április 9 óta egyfolytában úton vagyok, voltam 1 hetet Olaszországban is, természetesen csak és kizárólag munka miatt vagyok távol a családomól.... :cry: :evil: Már kezd tele lenni megint a kalucsnim, még jó, hogy ez egy rövid szezon, és kb 2 hét múlva vége is. Utána még rengeteg irodai munka lesz, de az már a normál életem részeként meg tudom csinálni munkaidőben.

Mikor hazaértem Olaszországból, még aznap délután elrohantam Arnold dokihoz, UH kukkolás végett, és sikeresen hazahoztam az 1 db petécskémet, ami akkor, a 16 cn-on 31 mm-es volt ! 10 mm-es nyálkahártyával ! Úgyhogy gyorsan kaptam egy repiszurit, és még aznap este egymásnak estünk apával (már amúgy is nagyon aktuális volt, 1 hétig nem láttuk egymást... :oops: 8) ) És tuti, hogy aznap este meg is repedt, mert másnap reggel már nem fájt a pocim, nem feszített. És most a várakozási álláspont van megint, bár szerintem semmi sem lesz, nem érzek semmit. Ma reggel ( 10 dpo) megnéztem egy hcg teszttel, mi van, egészen halványan pozitív, de tudjátok, ez még a repszuri hatása, az elvileg a 14 dpo környékén megy ki teljesen. (Arnold doki szerint akkor már csak vérből lehetne kimutatni, a tehességi tesztek már nem mutatják ki) Szóval most várunk, de ebben a hónapban megpróbáltam nem ráizzítani magam a dologra, - erre az egyre jó ez a rohadt sok munka - úgyhogy béke van a lelkemben. Ha most nem sikerül, akkor rögtön ciklus elején megyek vissza Aroldhoz, és szeirntem valamit változtatunk. Na hát kb ennyi.
zsizsik

Nyah...............

Ginának akarok mégh írni, meg Lafinak!

Ginám!
Dorina világszép! :) EL is hiszem, mekkora boldogság nektek minden egyes kis történés! ÉS látod, a Te lányod bizony nagyon-nagyon erős és veletek akar lenni! Már nem is sokára vihetitek haza! Boldog vagyok, hogy ennyire ügyesen fejlődik a ksilány!

Lafika!
Hunornak jobbulást! Jobban vagytok már???? Éjszakák? Kicsit megfázott talán nem? Gyógyuljatok hamar!

Monee!
Pocid naggggyon szép! KErekedjél csak ügyesen!

Pfffffffffffffffffffff
Nem si tudom, kinek mit akartam még, elfeledtem, pedig visszaolvastam.................
Csakhogy, itt vannak a mesterek, törik át a tetőteret, vésik-vágják a betont, és leköltöztünk anyósomékhoz ideiglenesen erre a napra. Por és dzsuva van fent, aminek nem teszem ki Nórit!
Ma hagym magam kényeztetni...................... :roll: :wink: Lángost kaptam reggelire, friss meleget, mire megettem, addigra elfeledtem kinek mit akartam írni. :oops: :oops: :oops: Elnézést kérek.............

Éjjel Nóri dajdajozott. Egyem a kiszívét, hajnali 1-től háromig beszélt a lámpának, nekem, bárkinek és bárminek, csak aludni ne kelljen! Gondolom rájött, hogy lát és egyre tisztul is a látása, aminek ő így örül! Mosolyog viágba, csak éppen éjjel nem kellene azért na.... Ha lehúztam a kisvillanyt, akkor üvöltött. Ha betettem a ksiágyba, egy idő után megunta a látványt, és üvöltött. Szóval kivettem és suttogva megbeszéltük, hogy aludni kellene még. Katam napsugaras hatalmas vigyort, ezzel próbált levenni a lábamról. Sikerült is neki na............. Aztán csöcsre vágtam megint egy fél óra múlva, és bealudt nagynehezen végre.................... Én meg sírva fakadtam örömömben és nem tudtam elaludni, cska egy óra múlva, amikor is újra felébredt a kismocsok, és kívánta a kaját.
Szóval érdekes egy éjszakánk volt! :) Ááááááá, nem vagyok fáradt.........................

MEgyek is kicsit, majd még visszanézek!

Nagy ölelés mindenkinek!
Vendég

ZSIZSIK!!!!

Szijjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Hát igen, a varázshely............. Tesóbabánál is hozzátok megyünk egy sütögetésre, és amjd jól bealkotjuk utána a bevalót! :)

Örülök, hogy jól vagy. És ha már ilyen jól vagy, akkor bizony nem és nem fogok erről többet beszélni, és nem és nem fogok neked drukkolni............ Legalábbis nem nyilvánosan, csak magamban! Okés??????
Vendég

Fúrnak odafent............................ Betont, ütve fúróval!

Szerintem elviselhetetlen a zaj, gyerek szerint meg éppen így a jó aludni!
A mellem meg majd én fogom kiszopizni mi????????????
Vendég

[quote="monácska"]
írta:
monácskaA mellem meg majd én fogom kiszopizni mi????????????

Van neked egy urad! Kép :lol: :lol: Agyamre megy a sok alvás! :lol: :lol:

No, most ennyit bírtam reagálni, mennem kell.
Ma leszek. Remélem. :lol:
Vendég

Hihi...... :lol: :lol: :lol: :lol: Melles téma..... :lol:

Igen, Monácska, most nem beszélünk róla, jó ? Köszönöm nektek, úgyis tudom, hogy szerettek és drukkoltok, de már nekem kínos.... hogy ennyire nem jön ez össze..... úgyhogy ha tényleg szerettek, akkor téma lezárva, nincs bíztatás, nincs :wink: jel hogy lehet ott még baba, nincs drukk, majd ha lesz minek örülni, úgyis tudjátok, hogy ti lesztek az elsők, akik megtudjátok oké ??
Köszönöm !! :lol: :wink:
zsizsik

Tárgy: Készüljetek jövendő anyukák :)

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lyukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad
- van idegesítőbb hang a táblán végighúzott körmöknél
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl be fogod
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt
- minden babazokninak szűk a szára és bevág
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni
- nézed a vékony, feszes bőrű nőket
- már nem szereted a vendégeket
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már)
- anyósod még annyit sem
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig
- van 70 dekás teli pelenka
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás
- bármit próbálsz hozzá táplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle
- éhen fog veszni... nem eszik semmit ez a gyerek
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni és még 3x lebukni magát napközben
- napi 4x átöltöztetni nem is sok
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül
- valakinek te vagy az ISTEN
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas
- térdmagasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba és átharapja a nyaki ütőered
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, a turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát
- egy baba nem ismeri a türelem szót (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó
- a körömvágást altatásban kéne végezni! Olyan, mint futó vadra lőni...
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét
- a hullapelyhes szép dal, de 200. alkalommal már a mikulás k... anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból...
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot

Kép

Kép
szakmarinekati

Kincsről hírek! :D

Tegnap előtt du. 3 kor mentek be és fél kilenckor látta meg a napvilágot a kisfia. Apa jelenlétében! :)
Indították, volt magzatburok repesztés és oxitocin.
De Kincsecske elmondása szerint, csak a tolófájdalmak voltak "kellemtlenek" :)
És tejcsi is beindult! :)
Donát baba meg gyönyörű. :D Azt mondta kisKincs, hogy olyan, mint az UH képeken! :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a gratulákat! :)

Monácska, Kavicska, jót röhögtam Rajtatok! :lol: :lol:

Monácska, Dorka ha igazán elalszik, mai napig jókat alszik ha fúrnak fölöttünk! :shock:

Zsizsik, de jó olvasni a soraidat! :) Nincs bíztatás, nnics drukk, ha így kéred, de lesz majd nagy öröm! :wink: :lol:

Ginuska, nagyon szép Dorina baba!!! És ügyi is, hamarosan hazavihetitek majd, meglátod!

Norka, iszonyú, amit a doki Veled művelt! Már 4 éve ilyen volt, igaz, nekem személyesen nem találkoztam Vele, szerintem nem akart lealacsonyodni hozzánk :evil: De ő "intézte el" hogy a 38. héten orvost váltsunk...
Hihetetlen, hogy mit meg nem tehet, hogy tényleg ő ott az Atyaisten! Remélem, hogy találsz egy normális orvost!

Monee, zebrapárom, Neked most már tutti lányod lesz! :wink: :lol:

Lányok, szeptemberi topikban nagyon-nagyon rossz hírek Lucáról... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
anyoooka

Ma Bogi napja!

Legalábbis a református naptár szerint! :)

Norka!
Ha ma ünnepelitek, akkor boldog névnapot kívánok a kislányodnak! :)
Vendég

Istenem, szegény Luca... Pedig annyira bíztam benne, hogy a második babóval minden rendben lesz... :cry:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok! :cry:

Hétfőn megyek a kórházba. :cry:
Beteg Tesóbaba is, rossz lett az amnio eredménye, be kell fejezni a terhességet. :cry:
Ez már durva, 11 hónap alatt 3 babát elveszíteni... :cry: :cry: :cry:

Úgy néz ki, egypetéjűek voltak, és két édes pici lányunk lett volna...

Nem mondom, hogy nem vagyok összetörve. :cry: :cry: :cry:

Mindenkinek minden jót, én búcsúzom Tőletek!!!
Vendég

Luca: Annyira sajnálom :(((((( Nem is tudok mit írni :(((((( Ezt túl kell most élnetek :(((
Vendég

LUCA NAGYON-NAGYON SAJNÁLOM :cry: :cry: :cry: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SOK-SOK ERŐT KÜLDÖK FELÉD :!: :idea:

Kép

Kép
lecso

Monácska valami lehetett az éjszaka a levegőben,mert Tomi is nem túl jól aludt.2 óránként kelt fel,evett egy kicsit.De szerintem nem az volt a baja igazából,csak jó altató :wink:

Rejoka szégyenlem bevallani,de nem hívtam fel az LLL tanácsadót :oops: :roll: ,de mérgemben vettem egy bimbóvédőt,hátha bejön.Ez volt már az utolsó ötletem.ÉS LÁM CSODÁT,1 HETE SZOPIZIK MAMOS BIMBIVÉDŐVEL. :D
Sajnos simán a cici nem kell neki,talán nagyon hozzászokott a szilikon anyagához,vagy esetleg mert így hosszabb lett a bimbi.A fene tudja.A lényeg hogy ciciből eszik csak!!!!! :D A bimbivédővel egyből cicizett önfeledt örömmel,szinte a föld felett lebegett kábulatában :lol:.Az üvegjén is mamos cumi volt ,talán azért is fogadta el.Azóta az elalvás sem olyan nehézkes,szerencsére.

Kép

Kép
lecso

Luca, nagyon-nagyon sajnálom!!!!!!!!!!!!!!!

Durva....
Borzalmas mit élhetsz át, én se hevertem még ki az enyémet.
Azért ne búcsúzz tőlünk. Nekem már sokszor nagyon sokat segítettek a csajok. pedig én nagyon link topikozó vagyok, talin se voltam, szóval csak úgy ismeretlenül is.

Én még mindig xarul. nem szedek most 1 napja semmit, csak nagyon diétázom. nem is megy nehezen, csak salit kivánok.
egy előnye van, már 65 alatt vagyok (egy pár dekával)
T doki most meforalt adott, 3x500ig építjük. ha jobban leszek kezdem egy féllel. sztem max egy hét múlva.

Csodakiskincset Isten hozta!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény

Luca nagyon sajnálom a történteket és a két kislányt...bármilyen vigasztaló szót írnék nem lenne heylénvaló....így nem is tudok írni semmit..sok erőt kívánok nektek!

Ziszi én sem drukkolok neked! :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo

Luca!

Annyira sajnálom! Nem találok szavakat! Ez rettenetes lehet! :cry: :cry: :cry:

rambóka

Sziasztok!
Luca! Sajnálom!!! Sok erőt kívánok!!!

Babancs!
Az oltásról a hír igaz!! Mi is akkor adatjuk be Larának.
A bárányhimlőt is be szeretném adatni neki, mert én 20 éves koromban kaptam el és borzasztó volt még így is elviselni. Anyukám ecsetelte a pöttyöket és a pöttyök mellett az ép bőrön jöttek ki az új pöttyök. Iszonyatos volt fúúúúúúúúújjjjjjj. Igen is aktuális a video, amit Rambóka tett fel, hiszen akkor jártam technikus képzésre esti tagozaton és volt két kismami osztálytársnőm. Amint megjelentek az első pöttyök, egyből mentem tp-re. De ennek a himlőnek van lappangási ideje. Szerencsére nem lett belőle bajuk.

Kép
lara26

Mindenkinek köszönöm az együttérzést!
Azért hétfőtől légyszi gondoljatok rám, hogy minél előbb túl legyek rajta...legalábbis a testi megpróbáltatásokon...

Ha hazajöttem, jelentkezem.
Vendég

Luca gondolni fogok rád!!!!!!Holnapra sok erőt testileg is!!!!Jaj szegénykém :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
lecso

Luca sok-sok erőt nektek. nagyon sajnálom :(

Kép

dimet

Kép

Kép

dimet

Istenem, ezek a gyönyörű kék szemek.............. :D