Új privát üzeneted érkezett!

Dyt,
hát általában így néz ki a napunk:

4:30 szopizás (ilyenkor jó sokat tud, tele a cici, míg mértem átlag 150ml-t evett), visszaalszik
8:00 szopizás
10:30 szopizás
13:00 szopizás, majd általában 80-100 ml tápszer
séta
17:00 szopizás
19:00 szopizás
fürdés
20:30 szopizás + 100-150 ml tápszer

Ez mondjuk itt hét, de van, hogy 8x sikerül…

Kezdettől fogva kap tápszert, mert vhogy nincs sok tejem, hiába szopizik gyakran stb. Volt időszak, mikor minden szopi után pótoltam, aztán eljutottunk oda, hogy már csak éjszakára kapott tápszert, de most néhány hete már ebédre is adok neki.
Minden szopi alkalmával mindkét mellből szoptatom, teljesen kiszipákolja mindkettőt! Míg mértem, addig napközben átlag 60-80 ml-t evett (két ciciből!), kb. 5-600 ml volt naponta. Csak ugye kb. 6 étkezésre bontva. Gondolom, most sem több… mert sokszor érzem, hogy még simán enne… sajnálom, sok mindent megtettem nagyon, fejtem, kétóránként szopiztattam, de egyszerűen nem lakott jól, sírás lett a vége, így most beállt ez a dolog, egyelőre működik.

Jövőhéttől kezdem a hozzátáplálást, ha belejövünk, akkor szeretném majd csökkenteni a kajcsik számát 5-re. Már ha Dorka is úgy gondolja.

Ja, és most múltam 28 éves.

Jó éjt

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!


Merülés, fürdés Dylkai
Kizárt dolog, hogy a merüléstől féljen otthon a kádban, ugyanis körülbelül 6-8 hónapos korig szinte teljesen mindegy a babának, hogy fent van e vagy a víz alatt. Szerintem nem az uszi a bűnös, nem tudom elképzelni. A másik, hogy nagyon fontos ha lehet Te merítsed. Apor sokszor merült Alsópáhokon és csak egyszer sírt, amikor az oktató merítette. Szóval az idegen kezekben nem bízott, nem is csodálom.

Etetés
Apor is sokszor eszik, kb. 8-szor naponta. Ahányszor kér, annyiszor kap és a tejtermelésnek is jót tesz a gyakori szoptatás. Az utóbbi 3 hétben 30 dekát hízott, nem valami sokat, világos hogy amikor enni kér, akkor szüksége is van rá.
Dylkai
Szerintem nem egy anyatejes babát kell napi ötszöri étkezésre beállítani. legalábbis nehéz lesz, semmi értelme. Mivel Apor csak anyatejet kap, se vizet, se teát, ezért időnként hamarabb kér és keveset eszik.

Dyt

Sajnálom nagyon! Az én anyukám is fiatalon ment el, 48 éves volt. Az édesapja 46, az édesanyja 56. Apu oldalán tovább élnek. Gyakori a 80-90 év is.

Etetés
Én még nem adok mást Apornak, mint anyatejet, de azt hiszem, ha megkezdem a hozzátáplálást, akkor a gyermekegészségügyi kiskönyv táblázatához fogok igazodni. Ha jól emlékszem őszibarackot szabad elég korán adni.
Van valaki aki készíti az ételeket a babának? Én ennek vaggyok a híve. Csak azt akarom megvenni készen amihez nem fogok hozzájutni májusban, a sütőtökhöz. Utazáskor is jól jön a kész bébiétel, de nem vagyok a híve. Hogy vezetitek be az új ételt? Gondolom először csak kóstol, aztán pl. egy hét múlva helyettesíti a tápszert vagy az anyatejet. És gondolom két hétig nem kóstol mást, vagy?

Unokatestvér
Az anyukája kikapcsolódni ment el a férjével. Havonta szokott 4 napra. Én nem bírnám ki. Én nem vágyom Apor nélkül sehova. Ő van és ha elmegyünk valahova, akkor vele megyünk. A pici me nyugtalan volt nagyon. A hasa is fájt szerintem. Leírom mit kell neki adni enni.
Reggel: tápszer, 1-es tápszer, 7 kanál, 210 ml víz
11 körül: egy alma pépesítve 2 db. keksszel.
Kora délután: tápszer ugyanígy
Délután: Tejpép, rizses
Este: 210 ml tápszer
Aztán reggelig alszik. Szerintetek nem sok ez? Minek egy 8 és fél kilós gyereknek rizses tejpép és keksz? Ti mit gondoltok? a gyerek 64 cm és 8 és fél kiló. Apor mellette vékony, komolyan. Apor 70 cm és 8,2 kiló.
Fejlődés
Nem tud még az oldalára fordulni. Csak hanyatt tud feküdni és hason tartja szépen a fejét. 4 nap múlva 5 hónapos. Apor 3 hónaposan az oldalára fordult és mindig kitekeredett. A pici viszont szépen nyúl a játékokért, a mozgásfejlődése szerintem picit elkésett. Én biztos vittem volna Dévény tornára.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus hol vagy?

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Örülök, hogy tetszik a sorozat!

Arra gondoltam, hogy majd később is csinálok ill. lehetne azonos témájú képekből készíteni (pl. alvós, nevetős, később ülős, stb.)
Vendég
 


igen Lafie, szuper ötlet volt megcsinálni. :)

Dylkai
Küldtem privit az úszásról. Szólj, ha nem kaptad meg, mert mostanában eléggé megbízhatatlan a rendszer.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok

elég régen voltam.

Lafie, nagyon ügyes vagy! Jó lett nagyon a kép.

Esküvőisek szupik.

Szellemek, angyalok :roll: :roll: hát nem tudom. Én se akarom, hogy ilyeneket lásson a babikám. De pl. amikor egy barátnőm itt van akkor folyamatosan mosolyog és nem neki hanem köré. Ő azt mondja, hogy tetszik neki az aurája.

Dyt, sajnálom, egyébként meg üdv. Bp-n.

Etetés, egyenlőre nálunk csaka tízórai lett gyümi, a többi tápszer és éjjel meg reggel (vagyis hajnali 3-4től ) cici. Plusz napközben is kb 4-5* megpróbálkozom cicivel, de kb 2 perc és nézelődik meg kiköpi. Sajnos.
Szóval lassan ki fogom váltani valamivel az uzsit is.

Kitti nagyon belejött a forgásba. Meg se áll :)


Na majd még megpróbálok visszaolvasni mert elég felületesre sikeredett...

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Anita
Én úgy tudom, hogy egy ízt 2-3 napig kell kóstoltatni, először 1-2 kanál, majd egyre több a többi napon...ha valami baja lesz tőle, az kijön ez alatt az idő alatt..aztán következik az új íz ugyanígy, aztán lehet keverni 2 ízt és így fokozatosan alakul ki..én úgy tudom elég hosszú folyamat, amire kiváltható 1-1 étkezés...

Én üveges bébikajót veszek, a krumplit itthon csináltuk, de akárhogy turmixoltuk, mindig maradtak benne kicsi darabok...így likvidálom ezt..én az üvegesre szavazok, ki tudja a piacos gyümik-zöldségek milyen vegyszerrel, szennyel vannak teli, ezekben a régi neves babakajákban pedig bízom - lehet nem kellene???

Szerintem az uncsitesó nincs lemaradva...a kaja sem sok, bár a kekszet nem értem egyedül...a kislányom is csak 6.-án fordult át hasra, oldalra nem fordul, csak a pelenkázón, hátra sem hasról...mindennek eljön az ideje, még van ideje szerintem...a Bonitám imád hasizmozni, a lábait, lábfejét megfogni, már a szájába is bevette a lábujjait
Egyébként azt mondják a nagyobb babák később kezdenek forgni!!!

Bonitám el kezdettt ölelgetni, amikor tartom az egyik kezével simogatja az arcom, a nyakam, a hajam...meg van egy rossz tulajdonságom..ha röhögőgörcsöm van - elég sokszor - akor tök olyan, mintha sírnék....és a Bonita azt hitte egyik nap sírok, olyan szomorú lett, és egyik kezecskéjével odanyúlt az arcomhoz és megsimogatta...olyan édeeeeeeees


Unokatesóm öngyilkos lett, felakasztotta magát...borzalmas az út, ami ide vezetett...és nekem anyukám is öngyilkos lett, szívbeteg volt, és ő ezt az utat választotta a fájdalmak megszűntetésére...gyógyszerrel csinálta...a mai napig nem bírom feldolgozni, augusztusban lesz 3 éve...és kínok kínja között ment el...úgy hiányzik

Kép
dyt
 
 


BABAUSZIBAN LÉGYSZIIIIIIIII SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Én is sokszor szoptatok egy nap, nem számolom, de kb. 8 lehet. (Plussz amikor megpróbálom megszoptatni, mert régen evett, de még nem éhes.) Viszont nekem az vált be, hogy mindig csak egy mellből, és felváltva. Tápszert este kap, és általában délután 3 körül is.

Tusi, nagyon jó a montázs!

Életkor: hát én 38 voltam szüléskor. Majdnem ugyanaz a szülinapunk a kisfiammal.

Szellemlátás: hát nem tudjuk a gyerekeket most megkérdezni róla. Mire meg beszélni fognak, elfelejtik, mert már 100%-ban beleszoknak a fizikai világba. Azt tippelném, hogy nincsenek úgy benépesülve szellemekkel a lakásaink, hogy állandóan legyen mit nézniük. Meg én pl. új lakásban lakom, 4. emeleten, itt bizti nem lakott korábban senki. Pedig kiskorában Csabi is hosszan nézte időnként a fehér falat, mennynezetet. Az auralátást inkább elhiszem. Múlt szombaton nyilatkozta a tv-ben a Bódy Szilvi, hogy gyerekkorában látta az emberek auráját.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Dyt, öngyilkosság: hát elég borzasztó bárhány éves korban.

Babauszi: Budapesten vagy? Én is bajban vagyok babauszival. Én a Campona mellettit hívtam telefonon, de ott azt mondták, várólista van, 2-3 hónap. Feliratkoztam, mert ez legalább megközelíthető tömegközlekedéssel. Ha találsz valami jót, szólj nekem is!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Még találtam két oldalt, amin versek, dalok vannak, én még mindig rácsodálkoztam egy-kettőre, hogy tényleg ezt is tudtam valamikor. A másodikon meg is lehet hallgatni őket. Most a Bóbita a kedvenc, köszi Tusi, hogy eszembe hoztad. :)

http://magyar-suli.de/lieder.html

http://ovizene.freeblog.hu/categories/GYEREKEKNEK
Vendég
 


Sziasztok!

Én meg végre találtam angol nyelvű mondókákat. (szöveg + hang) Nem sok, de némelyik nagyon aranyos!

http://www.viscotland.org.uk/textimages ... rhymes.htm

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Nekem semmi problémám nincs azzal, ha a Benő angyalokat vagy szellemeket lát. Mi baja lehetne belőle? Régen nagyon féltem a szellemektől én is, de most már rájöttem, hogy kár félni, hiszen ha meg akarnak látogatni, akkor úgyis megfognak, nem tudok ellene tenni semmit. Úgyhogy minek izguljak? Ha pedig a gyerekek egy pontot néznek merően és mosolyognak , nem sírnak, akkor valószínűleg nem zavarja őket olyan nagyon, nem? Akár angyal, akár csak a fehér fal, olyan szörnyű nem lehet, ha mosolyog a baba.

Anita én max 2 napon keresztül adok neki ugyanazt (szilárdat), de inkább egy. Első nap almát kapott, aztán banánt. A banánról már másnapra kiderült, hogy kipöttyözte az arcát, úgyhogy azt nem adtam neki azóta. Aztán kapott sütőtököt két nap. De sütőtököt nem lehet adni minden nap, mert besárgul, úgyhogy ma alma-körte variációt kapott. Holnap krumplit fogok neki csinálni.
Én most már nem is bánom, hogy nem vártam tovább a hozzátápival, mert úgy látom elég lassan fog menni, mire kiválthatok egy uzsit. Kötődik még a szopihoz, úgyhogy jó hogy hamar elkezdi megszokni a szilárd ételeket.
Bence csak a legelső két-három hétig evett 8szor. Elég hamar lecsökkentette 7re, aztán 6ra, aztán most már régóta 5ször eszik. Nekem nem lett több tejem a gyakori szoptatástól. Meg nem is jelzi, ha éhes. Ti ezt hogy látjátok?
Persze, ha már 4 órája nem evett mondjuk és sír, akkor valószínűleg éhes, de egyébként én nem látom rajta, hogy kajás lenne. Amikor idő van megszoptatom és eszik. :roll:

Babauszi: mi a BVSC-be járunk szombatonként és szeretjük, teljesen jó. 16000 Ft/8 alkalom.

Kép
vargaviki
 
 


Anita: én valamit csinálok, valamit veszek. Pl alma, banán ezeket csináltam. Sütőtököt vettem. Alma-körtét is vettem, mert találtam olyat, amiben csak alma és körte van, semmi más, úgyhogy az szimpi volt (Milupa - fruttapura).

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Lafie, hogy találtál meg az iwiwen? :) Örültem nagyon, hogy bejelöltél.
Ki van még rajta az iwiwen? :)

Bébiétel
Köszönöm a válaszokat! Meggyőztetek! :) Én voltam az, aki az elején azt írta, ha majd eljön az ideje, akkor minden bébiételt elkészítek. :)
Úgy döntöttem, hogy semmit sem fogok elkészíteni. :) Az üveges bébiételek ellenőrzött anyagokból készülnek, míg a piacon nem tudjuk mit veszünk. Tegnap a Apor unokatestvérének kellett adnunk almát. Mi készítettük el és egész nap fájt a hasa. Vajon fájt volna, ha bébiételt eszik, akkor is? Lehet vegyszeres volt, ja és ma reggel hányt is. Az anyukája mindig maga készíti az almáját.
Banánt ennyire hamar szabad enniük? Nekem úgy rémlik, hogy azt még nem szabad.
Én gyűjtöttem az anyatejet a hűtőben. Majd megitatom Aporral, ha nekem nem lesz már, esténként. Azzal ami meg hamarosan lejár még nem tudom mit fogok tenni. Szerintetek meddig érzékenyek a babák? 1 éves kor után már lehet nekik elkészíteni az ételeket, ugye?

Viki
Apor sem jelzi soha, ha éhes. Mindig én döntöm el mikor egyen és mindig örül, amikor lefekszem mellé. :)

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 



Kép
nyafi
 
 


Sziasztok,

Bocsi,hogy reg nem irtam,de amiota jo idok vannak,rengeteget setalunk,igy mikor itthon vagyunk,akkor azt sem tudom,hogy mihez kapjak.
Jol vagyunk,Maya mar megkostolt par gyumit-zoldseget es kepzeljetek,semmire nem reagalt rosszul,vagyis barmit adtam,szerette.
A sulya most 6500 gramm,a hosszat nem mertem mostanaban.Ugyhogy,remelem,feleves korara meglesz a duplazas.
Lanyok,megirnatok annak a homeopatias bogyonak a nevet,amitol gyul a tejcsi,mert el szeretnem hozatni jovo heten,mert jonnek vendegeim onnan. Itt semmi jot nem lehet kapni.Elore is koszi
Lafie,jo az alkotasod :0

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!!!

Köszi a babuszis listát, jaj nagyon örültem!!!!

Én 29 leszek júniusban, fent vagyok iwiwen!!!!

Ma nagyon szuper volt a napunk, a Millenárisban forgattunk a könyvfesztiválon, olyan jó idő volt, a baba is nagyon élvezte!!!

Nekem azt mondta a doki, hogy banánt egy éves korig ne adjak..

Én azt nem értem, ha gyümit adok neki, akkor utána ihat rá tápit??????

Nekünk az ebéd lesz, amit először kiváltok majd, eddig csak akkor kap a tápi előtt üvegeset!!!!

Gondolom, ma mindneki élvezte a tavaszt, azért nem írtatok sokat :)

MANÓ MERRE VAN????

Kép
dyt
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


hali,

Agizsuzsi
Tejserkentő bogyó: utrica urens 5 CH

Anita,
megkaptam a privit! Köszi. :wink:
Amúgy az anyatej nem 1 évig használható fel, ha fagyasztva van? Mondjuk van, aki 6 hónapot mond, van a ki egy évet...nem tudom, mi az igazság :roll: De szerintem 1 év is lehet, hisz fagyasztva van!

Ma vettünk sok babaitalt és ételeket (pürét), csak gyümölcsöseket, plusz még egy sütőtököset. Azt hiszem, jövőhéten próbálkozunk :wink:

most megyek szunyálni
jó éjt

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Es itt vannak az eskuvos kepek is Kép Kép

Dylkai.koszi szepen

Jo ejt mindenkinek!

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Részletekben asszem végül sikerült visszaolvasnom:-) köszönöm a hiányolást. Otthon ragadtam anyukáméknál, péntek este jöttem haza, és annyira szuppppi volt, felért egy tengerparti nyaralással:-) Nem is volt kedvem haza jönni, olyan jó volt csak a srácokkal foglalkozni, csavarogni, kozmetikushoz menni!!! egyedül rucit vásárolni!!! ááááá micsoda mennyei feltöltödés. Hihetetlen, hogy az ember már ezeknek a dolgoknak is mennyire tud örülni.:-)
Voltunk Berekfürdőn, a Szívek szállodájába is van babaúszás. Igaz ezen a héten ez elmaradt, de én tartottam nekik:-))) na is igen, sejtettem, nekem is a mimóza féle kistökim van, mint Manónak. Addig tök élvezte a pancsit, amíg nem ugrándozott be BArni a medencébe. Egyébként csak mi voltunk benne. Ki is akadtak az idősebb emberkék, hogy a 28fokos vízbe viszem a lurkókat, aztán amikor szaunáztunk Barnival, azon végképp kifeküdt egy pasas, akinek 3 éves kislánya van:-) Pedig ma Monoron voltunk uszizni, és ma már Balázs is szaunázott.
Nekem nagyon kis bújosak a fiaim, Barni meg extrém bújós, úúúúgy imádom.
Balázsom elcsodálkoztatott anyuméknál, azt hittem csak itthon tudja,hol van a lámpa, és az óra, és anyuéknál is mondom neki, és olyan édesen tekergett, és kereste a kis szemével a lámpákat, meg az órát. Majd megzabáltam.
Írtatok a bölcsis dolgokról. Na én sokat gondolkodtam, hisz Barni is imádja a gyerektársaságot. De végülis arra jutottam, hogy inkább eljárunk foglalkozásokra, és cimbizünk itthon. Mivel azt mondják, hogy egy gyermek 2,5 - 3 évesen érik meg arra, hgoy közösségbe kerüljön. Persze a szükség nagy úr. De sztem aki teheti, az maradjon otthon ameddig csak tud, hiszen ezek a legszebb évek, ilyenkor még szükségük van ránk. Lehet jó móka, új barátok, játékok, és tudom Barni is imádná, de meddig??? amíg rá nem jön, hogy hoppá anya minden nap itthagy. ....? Épp egyik ismerősöm mondta, hogy a kislányát bölcsibe adta egész napra, 26 hósan, ő terhes, full gazdag, és még takarítónője is van, és hétvégén a gyerek a nagyszülőknél van. Nemsokár megszül, a kicsit már 1 évesen bölibe akarják adni, és jöhet a 3. gyerek. Javasolta miért nem adom bölibe BArnit, mennyivel könnyebb lenne, hisz ott van a sok kutya, meg a könyvelés nekem.... Na igen néha baromi jól jönne nem tagadom, de csak azért hogy nekem könnyebb legyen nem adnám be. Nem tart ez örökké, és mindent meg lehet oldani. Sőt ha nem lenne ennyi dolgom valószínű nem is lennék ennyire talpraesett, és valószínűleg nem is tudnék ennyi mindent csinálni a gyerkőcök mellett. Szóval jól van ez így ahogy van. Egyenlőre még Barnit oviba sem írattam. Talán 4 évesen megy, mert ide nem akarom beadni, arra nem lenne időm, hogy áthordja Monorra, mivel bukom az időt délelőtt amit kint töltünk a kutyáknál. Na meg persze Bazsi nem is lenne el úgy, ha nincs Barni. Szóval gondolkodtam, de egyenlőre még marad. Játszóházat tervezünk nálunk heti 1* kb. 6-8 gyerkőc el is jönne, csak még össze kell hangolnunk, remélem összejön.

Na még nem tom mit akartam, de már így is egy regényt írtam. A képek szuperek, az esküvőik bámulatosak!
Zsófi ennivalóan édes kiscsaj! Lafi egy igazi profi!

Dyt, Dylkai, örülök, hogy vagytok megint. Dylkai pont múlthéten néztelek, hgoy sehol sem vagy...:-) nagyon sokat nőt a kiscsajszi.

Ja, és persze a pihi nekem megint jól jött a tejcsinek, van bőven. Persze este ugyan úgy kel a drágám, habár egyszer tévesztett a drága otthon, mert nem kelt csak hajnal 4kor:-) Otthon mellettem aludt el, nem tetszett az ottani kiságy. Tegnap este itthon szokás szerint betettem hogy aludjon erre 15 percet óbégatott. Megenyhültem, kivettem mellettem rögtön elaludt a nagyágyon. Jajj, de zokon esett.... Ma megint este bepróbálkoztam, és szerencsére elaludt egy nyikk nélkül:-) a jót könnyű megszokni. Az nem zavar, hgoy első ébredés után mellettem alszik, sőt sokkal jobb, kipihentebb vagyok, de hogy este is oda kelljen fészkelni:-) Négynapba megint megyünk, most sógornőmékhez Gyöngyösre, addig jó lenne beszokatni az utazóágyba, hátha este abban elaludna:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép
nem tudtam dönteni, így készült megint egy montázs:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Dr. Pácz Barni rendel:-) Kép Dolcsika 9 éves lett Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Egy heti lemaradást siekrült pótolnom, de az álvásom már nem fogom tudni pótolni....:-)))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


hahá 2. napja alszik a szobájában, jelentem ma éjjel este fél 10től reggel fél 7ig. Most apájával összebújtak a mi szobánkban és szusziznak. Az ágyát azért még nem szedem szét a hálónkban.

Kép
nyafi
 
 


barnusanyus írta:Írtatok a bölcsis dolgokról. De végülis arra jutottam, hogy inkább eljárunk foglalkozásokra, és cimbizünk itthon. Mivel azt mondják, hogy egy gyermek 2,5 - 3 évesen érik meg arra, hgoy közösségbe kerüljön. Persze a szükség nagy úr. De sztem aki teheti, az maradjon otthon ameddig csak tud, hiszen ezek a legszebb évek, ilyenkor még szükségük van ránk.


Barnusanyus,
ezt mennyire szépen írtad, nagyon ott van..!!!! :)

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Hát lányok,

Kicsit kiakadtam.
Vettünk tegnap bébiételeket, italokat, aztán most nézem, hogy van, amelyikben cukor van!!! :shock: (kár hogy a boltban nem néztem meg)
Némelyikre ráírják, hogy hozzáadott cukor nélkül készül, de van olyan, (pl. az őszibarackpürében, sütőtökben, szilvában..!), amelyikben van!!! :shock: Minek!?!?!? Én úgy tudom, hogy ilyen kicsiknek még nem sózzuk, cukrozzuk a kajáját, nem? Miért kell akkor mégis a gyártónak belerakni és ráírni hogy 4 hónapos kortól adható?! :evil: :evil: :evil: Ha én turmixolom neki a pépet, akkor biztos nem rakok bele! Vagy ti szoktatok????
Ezek egyébként szerintem alapból édes gyümik is, nem is értem az egészet! :cry: :evil:
Oké, hogy a babák az édesebb dolgokat szeretik (lásd anyatej), de miért kell a fincsi, gyümölcsízt még édesebbre, cukorsabbra csinálni, ehhez szoktatni ilyen pici kortól a gyerkőcöt? Annyira felbosszantottak! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
14 bébiételből így 7-et mi fogunk bekanalazni a férjemmel, Dorkának biztos nem adom oda!
Na jól kitomboltam magam! Bocs. :oops:

Más.
Nemrég olvastam a BLW-ről (baby led weaning). Ismeri valaki? Én nemrég akadtam rá, eddig nem hallottam erről. Van róla itt is topik, itt a link:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 253bf3ac13

Érdekesnek tartom nagyon, lehet kipróbáljuk Dorkánál, téynleg csak amiatt, hogy mit szól hozzá… :wink:
Arra gondoltam, hogy veszek neki fagyasztott borsót, répát, és azt puhára párolom, azt hiszem, a mélyfagyasztott dolgokban még talán jobban megbízom, mint a „friss” piaciban. Szerintetek? :roll:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Ja, még a másik, amit nem értek, hogy láttunk paradicsomlevet szintén 4 hónapos kortól! Azt nem csak jóval később ehet még? Nem értem én ezt... :? :cry:
Meg pl. banánt, ananászt...?! Az is 4 hónapos kortól van elvileg.
Ja, egyébként a kiskönyben lévő táblázatot figyelgettem, ezt veszem alapul. Inkább ennek hiszen, mint a babakaja-gyártóknak.
Teljesen elbizonytalanodtam. :cry: :cry:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Az anyatejserkentő homeopátiás bogyóból napi 2*5 golyócskát kell elszopogatni nyelv alatt. Nekem nagyon bejött. A védőnőm is javasolta, jobb, mint a laktoherb.
Üdv: Niki
Ui: nagyon jó a montázs
fesan
 
 


Dylkai!
Én is meglepődtem, amikor észrevettem, hogy cukor van egyik-másikban, sőt - és engem inkább ez zavar - a legtöbb nem 100%-os gyümitartalmú. A milupának van a frutapura nevű kis kiszerelésű püréje (4esével van csomagolva), na az 100-as, a cukrot nem tudom, mert csak a kartonjára van ráírva, ezt meg már kidobtam. Szerintem ne legyél ennyire kiakadva a cukron, egészen kevés van benne, mi baja lenne tőle a babádnak? Ha te főznéd, lehet te is tennél bele picit, hogy édeskésebb legyen, ha kicsi a mennyiség, nincs vele baj, de ahogy te jónak látod. Én adom neki nyugodtan ezeket, arról nem is beszélve, hogy még csak pár kanállal eszik. Szóval nyugi, nem kell a férjeddel babakaján élnetek :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


A milupa fruttapura-ban nincs cukor . Én is azt vettem és nagyon jó.
Tusi: szerintem azért még nem kéne cukrozni,sózni. nem azért merthogy most kárt okoz, hanem azért, hogy a gyümölcsök/zöldségek természetes ízét szokja meg / szeresse meg a kölök. ÍGy a későbbiekben fog kevesebb cukorral étkezni (elvileg).

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Banyus, jó, hogy írtál!

Bábiétel
Nekem sem tetszik, ha van benne cukor. Én is figyelni fogom majd.

Ma hazamentek Apor unokatestvérei. Megérkeztek a szülők. Mondja a nagyobbik: Anya maradhatok még! Erre az anyuka: persze beszéld meg velük. Én valami olyasmit vártam, hogy nem, mert nagyon hiányoztál, gyere haza velünk. Hát furcsa. Tudom az sem jó, amikor a gyerek nem marad sehol, mert sír a szülei nélkül, de ez a másik véglet szerintem.
Ma este csokoládékóstolót tartottunk. Giesseni kézműves csokoládék. Mesés volt. :) Tudom ez nem kulináris fórum, de teszek fel képet, hátha vannak inyencek itt. :)

Apor egyre ügyesebb, ami a mozgását illeti. Forog egész nap. :) A hátáról a hasára, a másik irányban még nem nagyon.

Jelentkezem majd képekkel.

JA igen, Melinek akartam írni, hogy gratulálok a szakmájához. Mindig becsültem, ha valaki értett a zenéhez. Én sajnos nem. A férjem dobol egy zenekarban. És a családjában többen tudnak valamilyen hangszeren játszani. Reméljük Apor örökli. :) Apor szépapája :) alapította a Temesvári Zenekedvelők Társaságát. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ja akartam még írni, hogy én nem a bébiételek korhatározásához fogok igazodni, hanem a táblázathoz Apor kiskönyvében. És ott bizony a banán emlékeim szerint csak később jöhet.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a táborból, már tegnap. (Visszafelé is Pesten aludtunk a keresztfiaméknál.) Fáradtak vagyunk a gyerek is,de nagyon élveztük ezt az 1 hetet, minden nagyon jól sikerült, és az idő is gyönyörű volt!

Lizike ma 6 hónapos, anyukámnak pedig ma van a névnapja, így egy kicsit ünnepeltünk. Apropo. Tusimi! Sok boldog névapot kívánok a kislányodnak!

Jó sok mindent írtatok, majd megpróbálom utólérni magam! Ja, és a képek is szuperek, főleg az esküvősek! Majd én is keresek, csak a jobbakat a fotós nekünk hagymányos géppel csinálta, mert arra szeret dolgozni, és azokat még nem írattuk ki cd-re. Elég halogatósok voltunk ebben a témában, de volt elég más ügyes-bajos dolgunk tavaly. :)

Ha már a hozzátáplálásról volt szó, akkor végülis pont 6 kg most a gyerek, azért hízik a maga tempójában, és nagyon jó evő, mindent habzsol, amit megkóstoltatok vele. (Túlságosan is, szerintem mohó egy kicsit.) Én is 2-3 napig adok egy ízt, aztán pedig keverve. Ma pl. a sárgabarackot kóstolta, azt is nagy sikerrel. Még nem tudtam neki olyat adni, aminek ne örült volna, pedig ez a 8. íz, amit kóstolt. Neki mindegy, zöldség vagy gyümölcs, cukorral, vagy anélkül. Eddig Hippet, meg Kecskemétit evett, még nem készítettem, nincs még szezonja ezeknek. Szerintem nem szokik hozzá a cukorhoz, ha némelyikben van, hiszen ez az etetésekhez képest nem egy nagy mennyiség, meg nem is eszik minden nap, de azért én is szívesebben adom azt, amelyikben nincs. Viszont azért adom mégis a cukrosat is, mert a legtöbb olyan ízű, amit cukor nélkül nem találtam. Pl. ebben a sárgabarackaban is volt, ha jól emlékszem, hiába Hippes.

Üdv. újra a régieknek, jó, hogy megint jöttetek! Hátha a többiek is visszatalálnak, pl. Lizóka, meg Eszter, aki létrehozta ezt a fórumot.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Drienn!

Várom majd a víz alatti fotótokat? Tetszett a babaúszás?

Én Esztert már nem is ismrtem.

Tusimi
Isten éltesse Zitát! :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A csokoládékóstoló:


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


És ha már babafórum: :)


Kép

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Képzeljétek megérkezett a babaúszó dvd az alsópáhoki úszótáborból.
Fantasztikus felvételek készültek Aporról. A legvége a filmnek az összes merülés lassított felvétellel. Fantasztikus. :)

jó éjt,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

A fotók megint nagyon jók, beleértve a montázst, és a kutyás szülinapos képet is!

A védőnő már hetekkel ezelőtt mondta, meg a gyógytornász is, hogy tegyem le Csabit néha a földre: ma végre eljutottam oda a kisszoba rendberakásával, hogy letehettem Csabit: hát, elszállt minden tudománya: se előre haladni nem tudott, se négykézlábra állni a laminált padlón. Csak forgott körbe a tengelye körül. Viszont nagyon élvezte. Túlságosan megszokta, hogy a paplanba/lepedőbe kapaszkodva húzza magát előre.

Hozzáadott cukor a bébiételekben: Dylkai, én is ellenzem. Amíg meg tudom kerülni, addig minek? Most alakul ki a picik bélflórája, nem szeretném, ha a cukorfogyasztás ezt rossz irányba befolyásolná.

Amúgy én eddig még csak reszelt almát adtam Csabinak. Szereti. Holnapra pedig vettem krumplit, megpróbálom azt pépesíteni. Először öntsem fel anyatejjel, és utána turmixoljam, ugye ez a sorrend?

És feltalálhatná már valaki az olyan pártedlit, ami az egész gyereket beborítja, meg az anyukát is... Talán ha már fog tudni ülni a gyerek, könnyebb lesz.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


én nem ellenzem a cukrot. a tápban is van. akkor már inkább babakaja nem? a másik, hogy vagy 5 féle olyan bébiételt találsz, ami nem cukros, abból 2-t nem eszik meg. elég szűk választék. amit én főzök meg azt meg nem eszi.
partedli: mi egy textilpelust használunk nyakba kötve.

Kép
nyafi
 
 


Hozzátáplálás
Nekem a védőnő és a doki is azt mondta egymástől függetlenül, hogy ilyen idős korban jobban ajánlja még a kész bébiételt, mert változatosak az ízek és válogatott gyümölcsből készülnek. Amit most te meg tudsz venni (pl. őszibarack) az nem természetesen érlelt és szinte semmi vitamin nincs benne. Egyébként én is próbáltam Hannának magam készíteni, kudarcot vallottam. Most nincs íze szinte semminek....
Nálunk már a deles étkezést kiváltja a bébiétel. Általában 3/4 üveggel eszik meg (az kb 130 gramm). Ezzel kibír 3-4 órát.

Cukor.
Én adok neki olyat is, amiben van cukor. Elkerülhetetlen, mivel nem nyári babák, hogy tényleg lehet adni nekik mindenféle finom gyümit/zölit, ezáltal ha változatosan szeretnéd etetni a gyereket, akkor elkerülhetetlen az ilyen kaja adása. Vagy marad max 5-6 féle kaja amit adsz neki, de azt meg megunja egy-kettőre.
Én abban nem hiszek, hogy azért fog később kevésbé cukrosan/édesen enni dolgokat, mert most nem annyira édesen kap kajcsit. Ha szereti az édeset enni fogja, ha nem akkor nem.

Szerintem ez is babafüggő, mert ott vannak az iker keresztgyerekeim akikről már írtam. A kisfiú 15 kg-mal nehezebb, mint a kislány (8 évesek). Mondjuk itt egy kicsit anyuka is hibás, mert jobban kéne tiltani a csokit a kisfiúnak, de mikor olyan szépen tud nézni és kérni :)

Tusi. Azért nem 100% gyümölcs, mert vízzel fel kell engedniük különben nagyon sűrű lenne még a babóknak.

Lafie!!! Isteni lett a montázs!!! :)

Kor: most leszek májusban 29.

Banán. A hippnek van kisüvegesben banán-alma és banán-őszibarack. Hanna azt imádja, sőt megkockáztatnám, hogy azt imádja a legjobban. Eddig nincs baja tőle. Mikor én eszem banánt, akkor odateszem a szájához és annyira cuppog rajta :D Nagyon édes. De így rendes banánt még nem adtam neki pépesítve.

Banyus nagyon igazad van a bölis dologgal kapcsolatban és hogy most kell kihasználni, hogy velünk lehetnek. Én is így gondolom :)
Szuper a montázsod!

Dylkai
Nekünk a doki a paradicsomot az elsők között mondta, hogy lehet adni. Természetesen kimagozva, turmixolva, de azt lehet adni nagyon korán.

Anika nagyon jók a képek! :) A csokis is hmmmm :)

Agnes. Fektetve eteted szilárddal? Miért nem ülteted hordozóba?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ja Tusi!
Zizinek bódog névnapot! :)

Nekem is ez a második neven :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Banánt már én is adtam (másodiknak) és nagyon szerette. Különösen az alma-banán kombináció jött be neki nagyon. Ezeket én nem veszem, hanem csinálom. Őszibarackot is vettem. Nagyon finom volt. Nyilván nem magyar, de őszinténszólva nem olyan nagy baj, hiszen amit itt télen előállítanak, abban sokkal több a vegyszer és "műanyag", mint amit külföldről behoznak. Körtét nem találtam finomat, úgyhogy azt vettem. De ilyeneket, hogy alma, répa, krumpli, barack nem fogok venni.
Érdekes, hogy a Spock a gabonaféléket (gluténmentes pelyheket) ajánlja először hozzátáplálásként. Olvastátok?

Én a védőnőmre és Anyukámra hallgatok hozzátáplálással kapcsolatosan. Ez a táblázat nekem túl óvatos. EGy éves kor előtt ne adjak banánt, sóskát, paradicsomot???

Én a szopipárnára fektetve etetem, mert amikor a hordozóban ült, akkor lényegében minden kifolyt belőle. Úgyhogy úgy gondoltam előbb szokja meg, hogy nyelnie kell :) és azt fekve könnyebb. Jövő héten majd megpróbálom megint a hordozóban.

ANita: küldhetnél egy kis csokit :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Tusi! Boldog névnapocskát kívánok a kicsi lányodnak! A pénteki képek nagyon tetszenek róla. Mostanáig gondolkoztam, mert nem jöttem rá, hogy kire hasonlít nekem. Most megnéztem megint és beugrott, hogy egy volt évfolyamtársam nézett ki így és az az érdekes, hogy őt is Zitának hívják. Nekem olyan sokszor van ilyen, hogy azonos keresztnevű embereknek hasonlók a vonásaik.

Banyus! Ez a sorosat nagyon édi. Olyan jó, hogy így szeretik egymást a gyerkőcök.

Ágizsuzsi! Maya nagyon vagány azokban a kendőcskékben és Ti is nagyon szépikék vagytok az esküvői képen.

Partedli: én egy ismerősömnél láttam, hogy ő egy használt kiságyra való gumis lepedőn vágott egy lyukat, ahol átbújtatja a baba fejét és az egész gyerkőcöt be tudta takarni. Elég jól működött.

Kor: júniusban 29 :(
Vendég
 


Sziasztok!

Én is adok a gyereknek banánt. Sőt anyatejjel összeturmixolva nagyon imádja Dani! A védőnő és az orvos is ajánlotta, és laktató is.
Az univeres bébikajákban nincs cukor, de nagyon rossz ízűek. A répát kipróbáltuk, hát nem volt nagy sikere, viszont a kecskemétit megette. :shock:
Kérdésem: a hippes termékeknél van egy finomfőzelék 4 hónapos kortól (répa,burgonya, karfiol, borsó). Szerintetek ezt már lehet adni? Én még nem mertem.
fesan
 
 


Ja, Zitának boldog névnapot!

Kor: 26 voltam februárban
fesan
 
 


Sziasztok!
Na most aztán volt mit olvasnom :D :D Jegyzetelnem kellett.

Na először jöjjön a feketeleves, én 34 leszek májusban :evil:
A férjem 39, ezért sem szeretnénk sokat várni a kettes számú projekt beindításával 8)

Köszönjük szépen a névnapi köszöntőket! Kapott is Zita egy édes kis plüss bohócot (az egyik kezében tükör a másikban csörgő van, és nagyon édes a pofija). Eredetileg nem nagyon terveztem, hogy ajándékot veszek neki, de megláttam a bohócot és beleszerettem, így kapóra jött a névnap. Néztem boci szemekkel a férjemre, mutogattam neki a kis bohócot, mire ő is meglágyult.

Lafie! Nagyon ötletes volt a montázsod, kedves tőled, hogy dolgoztál vele. Jó így együtt látni a csipet-csapatot :D És az is jó ötlet, hogy más-más témájú montászokat tervezel, csak szólj és töltöm fel a képet. Van kb. 1000 fotóm Ziziről, szóval akad mindenféle...

Dyt! Olyan jó, hogy megint vagy. És köszönöm a dicséretet Zitusra, Bonitáról is tölthetnél fel új képet!

Az, hogy a gyerek szellemet lát, csak viccből írtam, egészen meglepődtem, hogy téma lett belőle. Én sem hiszek benne, hogy volnának, sem hogy látnák őket, azt már inkább hiszem, hogy látják az aurát, de ez sem biztos.

Nektek milyen gyermekegészségügyi kiskönyvetek van?! Ha ötször nem lapoztam át, akkor egyszer sem, de én nem találtam benne semmiféle táblázatot a táplálásra vonatkozóan. Pedig nagyon kéne - de úgy látom többeknek is - valami jó útmutató. Hol lehet ennek utánaolvasni? Most valami rendes szakmai oldalra-könyvre gondolok, nem az interneten szeretnél böngészni ebben a kérdésben.

Dylkai! Én is néztem nagyot a 8 etetésen. Zizi 5X eszik egy nap kb. 2 hónapja. De ég ezt az ötöt is alig bírom tartani, hajlunk a 4-4,5 etetés felé. Nálunk így néz ki egy ideális nap:
7.30 szopi
11.00 szopi + kevés táp
14.00 szopi+táp
17.00 szopi + zöligyümi
fürdés 8-kor
20.15 szopi+lefejt tej+táp (ez mondjuk több részletben, sokszor f10 van mire befejezi és elalszik)

De ez mostanában egyre nehezebben jön össze, mert Zitut úgy kell keltegetnem, így sokszor 8 is elmúlik mire eszik reggel először, aztán 3 óra múlva nem éhezik meg, így tolódik, vagy csak keveset eszik, mire én pánikolok és 1 óra múlva újra próbálom megetetni. Így borul az egész napunk, és a végén már azt sem tudom, hogy mikor mennyit evett, de ha mérem, akkor kiderül, hogy mindig 650ml körül van a vége. Általában a két utolsó etetésnél eszik a legtöbbet. Cicizni nap közben egyre kevesebbet hajlandó, ez is nehezíti, mert ha van még a mellemben tej, nem szívesen kínálom tápszerrel. Tegnap mondjuk ne tudom mi volt velem, mert annyi tejem volt, hogy csak az utolsó etetésnél kérte tápszer, ilyen már vagy 1-1,5 hónapja nem volt.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika! Sejtettem, hogy gyakran szoptatod Aport, meg hogy éjszaka is, ennek is köszönheted, hogy ilyen sok tejed van. Ritka az olyan anyuka, aki kevés szopival csak anyatejesen tudja táplálni a babáját (VViki egy nagy kivétel), mert az éjszakai szopi nagyon jó hatással van a tejtermelésre. Nekem akkor csökkent vissza a tejem, amikor Zizi elkezdte átaludni az éjszakát, ami 2 hónapos korában volt, szóval az úri életnek is megvan hátránya.

Szóval az uncsitesó anyukája minden hónapban elmegy 4 napra kikapcsolódni a férjével, ezért adja le nálatok a pár hónapos gyerekét? Azt hiszem, inkább nem kommentálom...
A keksz evést én sem értem, az glutén nem? És azt csak 6 vagy 8 hónapos kor után lehet adni, nem?
Olyan csokikostolót én is szívesen rendeznék itthon! :D

Ágnes! Meglepődtem, hogy 38 vagy, egyszer tettél fel fotót, azon kb. 28nak tippeltelek volna. De azért örülök, hogy nem én vagy a rangidős itt a topikban, eddig ezt hittem :D

Viki! Én rendes banánt azért nem szívesen adnék még Zitának, mert úgy tudom, hogy éretlenül leszedik a fáról, aztán valami gázzal megállítják az érési folyamatot, majd szintén valami gázzal beindítják azt. Ennek köszönhető, hogy kibírják a több hét szállítást és épp éretten kerülnek a standokra. Szóval franc tudja mi van abban a gázban...
Én egyenlőre nem bíbelődöm bébikaja készítéssel, valóban nincs még szezonja, mesterséges ízetlen cuccokat lehet még csak kapni. Úgy tervezem, hogy inkább a főzelékeket készítem majd én, amikor mondjuk egy picit krumplit-céklát-husit összefőzök és turmixolok. Az úgyis pont nyáron lesz.

Ágizsuzsi! Tényleg jó rég voltál. Mayának milyen szép kis kreolos bőre van, látszik, hogy sokat vagytok levegőn. Ja és nagyon tetszik a sok virág a hajadban menyasszonyként.

Banyus! Komolyan mondod, hogy Balázs tudja mi az a lámpa 5 hónaposan?! :shock: Én azt hittem ezeket a dolgokat csak sokkal később tanulják meg, én nem is nagyon tanítgatom neki...kellene :? Zizi a cicit tudja egyedül :wink: Újszülött korától szopi előtt mindig kérdem tőle "cicizünk", mire már nevet és nézi a melleimet :lol:

Drienn! Lizikének boldog fél szülinapot! :D

Tényleg Bertike is mostanság fél éves, nem? Pár napja nem volt Manó, így nem látom a vonalzóját.

Babuci! Miért nem mondtad, hogy a második neved Zita? De jó! Nem mintha az elsőt tudnám. Az én második nevem Hedvig, és állandóan azt hiszik, hogy fiúnév :twisted: mondjuk nem használom, de a személyimben benne van. Kérdeztem is régebben aput, hogy melyikőjük találta ezt ki annó, mire apám "Szerinted?".

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! :D
A Henrikkel keverik a Hedviget :) Bátyjám anyósa és apósa volt Henrik és Hedvig :)
Első nevem Piroska. Anyukám után. De mindenki Babának hív (gyerekkoromból maradt meg, két bátyjám hívott mindig így :) ). Piroska anyu után van, de nem szeretem. Apu és kisebbik bátyjám akarta. Anyu meg a Zitát. Így lettem Zita is :) De csak anyu köszönt fel ezen a napon :)

Töltök fel hétvégi képeket, grillpartira voltunk hivatalosak :)



Kép
huncutságos


Kép nevetős

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: