Új privát üzeneted érkezett!

Bea!
Nekünk a Gripe Water jött be pocifájásra,az mindig használt!

Gira!
Engem is érdekel a kis hölgy neve?! :D :D

Toncsi!
Klassz a szotori! :D

Zsuzsi!
Szegény Dénes,majdcsak megszokja a bölcsit!
20140113113746

Sziasztok!

Jó rég jártam itt, csak egy pár sor erejéig jöttem most is.

Bea, gratula a fiacskádhoz, látom, megszületett.
Nagyon sajnálom, hogy hasfájós baba. Van pár ötletem, hogy segíthetnél neki, ha gondolod, próbáld ki őket.
Csináljatok a szobájában jó meleget, a hasfájós babák nagyon szeretik a meleget. Jobban is alszanak tőle, az pedig fél gyógyszer nekik.(is). Van ez a levegőfújós melegítő, ezek nagyon jók, ha kibontod, akkor is fújasd rá a meleget.
Masszázs, meleg masszázsolajjal(vagy szezámolajjal). Itt is fontos, hogy meleg legyen.
Igyál meleg italokat(pl. édesköményteát) meleg tejet, lehetőleg a zsírosabb változatból. (Tescoban van 3,5-ös tej,az jó most )
Zsíros, olajos meleg ételeket egyél most, és próbálj rendszeresen enni.
Használj szélcsövet, vagy lázmérőt. Muszáj, nem lesz tőle semmi baja a babádnak!
Nem baj, ha most egy darabig nem nagyon mész el vele sehova, főleg, ha hűvös, szeles idő van.
Kitartást nektek, nagyon szorítok, hogy jobb legyen a helyzet minél előbb!!!

Gira, nahát! 3 lány! Nagyszerű!!! Én már előre szurkolok a 4. lányért! :D

Zitus, Gyönyörű a lányod! :) , neked is gratula hozzá!

Na lépek, sok a dolog. Üdv mindenkinek.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

A fiúk hajnal 5-kor keltek, sosem csináltak ilyet! Éhesek nem voltak, csak "anyahiányuk" volt, mert miután magam mellé vettem őket a nagy ágyba, gagyogtak, meg nevetgéltek. Úgyhogy minket sem hagytak aludni, de miután felkeltünk, Ők visszaaludtak! Tuti, hogy csak ki akartak durni az ágyból! :D

Gira, nagy-nagy gratula a csajszihoz!!! Kicsit irígy vagyok, mert a mi családunkban csak lányok vannak és biztos voltam benne, hogy nekem is az lesz... Aztán kiderült, hogy kettő, na meg, hogy fiúk! :shock:
Na, de majd a következő remélem csajszi lesz, vagy lány-ikerpár! :D

Bea, mi is küzdöttünk a hasfájással, mindent kipróbáltunk és nekünk is az espumisan jött be + vettem cseresznyemag párnát és melegen a pocijukra tettem! Hál istennek nem sokáig tartott, de vért izadtam sokszor, mert ugyanazt éreztem, amit Te! Most már kinőtték, csak Szilárdnál vannak olykor kaka gondok, de talán azt is sikerült megoldani!

Na, megyek, mert kajcsi idő van és már követelőznek!

Felteszek pár képet:

[/img] Kép ma reggel Kép hajnalban Kép mosolykirály Kép húúú, de gondolkodom

Szép Napot Mindenkinek!

Kép
anix

Anix!

Nagyon csudaszépek a fiúk! :D
20140113113746

Sziasztok!!

Írtam egy hosszú üzit, de elszállt :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: Nincs erőm újraírni, bocsi

A.T. Zita!
BOLDOG NÉVNAPOT A KISFIADNAK!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Bea!

Igazad van ;) Csak aznap, akiket felhívtam, és örömmel újságoltam, azok mind így reagáltak. Aztán már senkinek sem hozakodtam elő vele :roll:
Hogy mikor múlik el??? :) Én is a 12 hétben bíztam, de nekünk az nem jött be. 4 hónapos korára viszont mindkettőnél lényegesen javult az állapot (nem szűnt meg) Mégpedig konkrétan a játékok után nyúláshoz kötöm a javulást... legfoglalták magukat vele.
Alvás. Én Rékával jobban csináltam, úgyhogy most is az lesz. Nagyon sokat aludt a hasamon... (ez egybevág Gerika meleg-elméletével) Mondjuk 2 gyerekkel nagyon necces :roll: . Egyébként meg...hmmm... a természeti népeknél állítólag azért ismeretlen a hasfájós csecsemő, mert ők mindig vízszintesben a testükön hordják... Elég gáz, főleg az 5-6 km/nap után :lol: De leglalább mindenki lelkivilága nyugodt ;) Nálunk ez maximálisan bevált, csak én purcantam ki az első 3 hónapban, aztán megerősödtem :lol: Emlékszem, Réka 6 hós volt, amikor a belváros- Somogyi utcából kisétáltam a Károlyi koliba, meg vissza... Hát kb hülyének néztek :lol:
Hajnával ugyanígy, úgyhogy nálunk Réka is edzett... 2 évesen már napi 3-4 km-t simán megtett...

Tita!

Az én gyerekeim 1 éves koruktól kapnak tehéntejet (én csak a házitejben bízom). Nem mondom, hogy azonnal kezdd a tehéntejjel, de a tápszergyártók nagyban eltúlozzák a 3 éves kort :roll: Hiszen ebből élnek :( Én a tápszer helyett inkább rizstejet adnék a babónak... kicsit tán természetesebb :roll: És ha elég zöldséget, gyümölcsöt eszik, nem lesz semmilyen hiánya.

Gerika!

Köszi :) Te aztán biztos érted a dörgést ;)

Anix!

Én elsőre akartam fiút (lehet, csak azért, mert azt mondták UH-n), de aztán, hogy az lány lett, már a másodikat is lánynak szerettem volna.
Vendég

Jaaa, közkívánatra: Enéh lesz a harmadik lányom :)

Mivel mindezidáig még a BTK-sok is hülyén néztek rám a név hallatán, íme egy versrészlet, hátha így rémlik ált. isk. 3.-ból:

"Száll a madár, száll az ének
Két fiáról szép Enéhnek;
Zengő madár ágrul ágra,
Zengő ének szájrul szájra."

(Részlet: Arany János: Rege a csodaszarvasról )
Vendég

Tök szenilis vagyok, azt megint elfelejtettem:

Toncsi!

Olvastam a szülés történetedet :) Én is gyönyörűnek láttam a lányom, de mivel nálunk nem készült fotó, így a mai napig meg vagyok róla győződve, hogy gyönyörű volt. Hajnát nem láttam olyan szépnek :oops: Nála 6 hós korában vettem észre, hogy gyönyörű :lol:
És külön gratula a csillagnéző babához ;)
Vendég

Gira!
Nagyon szép a név!BTK-sok ne mtudták mi van?! :shock: Már az oktatás sem a régi! :)
De most már áruld el légyszi,ha fiú lett volna akkor mi lett volna a neve?Persze csak ha publikus!
20140113113746

sziasztok

gira
klassz név. nekem van mentségem, hogy nem ismerem a nevet. mert én reál irányba nyomultam. ja a memóriám meg szörnyű. mi is az a csodaszarvasos dolog :wink: :lol:
nekem szülés után rögtön szép volt a kölök, mondtam is neki, hogy gyönyörű. de szerintem a szülési fájdalom vette el az akkori látásom :lol: de a megfigyelőben és azóta is télleg nagyon szép.( az elfogult anya szólt belőlem.uff.)

anix
helyes kis pofik!

mi voltunk tegnap meg ma is nagyot sétálni. nagyon jó volt kijutni a szobából. úgy éreztem, hogy minden oké és teljesen jó a gyerekem, meg minden rózsaszín. hiszen kint nem sírt, nem volt éhes és pisis sem. aztán hazajöttünk 8)
hiszti volt tegnap éjjel. apa ringatta a segít a kölöknek. aztán zaba, amiközben én úgy éreztem, hogy beájulok. aztán kimentem pisilni. és felébredtem :shock: :evil: nem tudtam elaludni :cry: ez már inszomnia vagy mi a szösz :?
idétlenkedem: oldalfekve szoptatok, így egymással szemben fekszünk és ő a cicimet bámulja( persze esetek többségében alszik rajta) meredt szemmel. kitaláltam, hogy a cicimre kéne tetováltatni a Hajnalig csókolj Hédi! feliratot :lol: :lol: ( egy könyvben volt a hajnalig csókolj bébi felirat valahova intim helyre egy bácsinak :oops: )
vagy gondolkodom, hogy veszek pár tetkós rágót és képregényt készítek vele a cickóra, hogy zaba közben is fejlődjön a gyerek agya :lol: :lol:

lelőttem magam :wink:
csók
toncsi

toncsi80

Zita: Isten éltesse Márkot névnapja alkalmából!

Köszi csajok az ötleteket, a kálcium port adom Leventének, ma vett apafej homeós bogyót, majd azt is adok neki, holnap veszek Espumisant is, legyen, ha kell.
Infacolra azt mondta a doki is meg a védőnő is hogy többet árt mint használ. Elvileg szorulásosak lesznek tőle a babák.

Gerika: Köszi az ötleteket. Tejet nem nagyon merek inni, akkor ihatok mégis? Jó lenne, mert nagyon hiányzik....nagy tejivó vagyok.
Meleg az van, 24-25 fok a szobában, itt én már nem merek fűteni mert fölforrunk. Radiátorok el vannak zárva, csövek is szigetelve....és mégis meleg van...
Ti jól vagytok? Srácok? Ház? Azért írj ha lesz egy kis időd.

Anix: Aranyosak a fiúk!

Zsuzsi: A szívem szakad meg az ilyesmitől amiket írsz....kíváncsi vagyok Gréti hogy fogja majd viselni az ovit szeptembertől. Remélem Dénes rájön hogy anya azért van neki, ha nem is a nap 24 órájában....

Bibi: Nektek is drukkolok a beszoktatáshoz!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Náltok még van fűtés? :o Mi itt megfagyunk, olyan hideg van! Nekünk felváltva használtak csak ezek a pocakfájás elleni cuccok. Mert megszokta a pocó és egy idő után újra üvöltött.... :shock:

Toncsiiii : Látom a humorod a régi :lol: Tetkós rágó jobb, mint az igazi, mert tesót valszeg nem Hédinek fogják majd hívni :) Vagy felsorolás lesz? :lol:
Szuper volt a szüléssztori :D

Gira: Az Enéh az Enikő őse :D Nekem naon tecc! :wink:

Anix: nagyon cukkerek a bébek :D Hú egyik szebb mint a másik :lol:

Bibi, Zsuzsi: Drukk a beszoktatáshoz!

Tita: ha nincs a családban tejallergiás, akkor én azt adnék. Először talán felesbe aztán szépen fokozatosan növelném az adagot. És figyeljed a bébet. tejterméket eszik már amúgy? Jughurt, sajt...?

Esernyőbabakocsija senkinek se eladó??? :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Toncsi!

Én is reálos vagyok - egy defektes TTK-s :lol: (matek, informatika szakos voltam az egyetemen), de mindig is imádtam a verseket :) A Hajna név is így jött :)

Enikő!

Én a Tescoban vettem 2 éve 3500 pénzért esernyő babakocsit, de minden évben látom azt a szériát. Imádom, azóta is az a kedvencem :)
Vendég

Gira: És ezek bírják a strapát? Mert sztem ezek a tecsó gazdaságos bébjárgányok nem bírják hosszú távon, vagy tévedek??? :roll:
A mienket még Boginak vettem a Micimackó bababoltba, Be be go márkájú, végülis 2,5 gyereket kibírt abból Viusnak azé volt/van súlya..... Erre gyúrok Zalánnál is, most se egy könnyű babácska, később se lesz az :D Nekünk egy strapabíró járgány kéne...

ceniko
Szeged

Nálunk már 2 gyereket kiszolgált, onnantól, hogy ültek, csak ezt használtuk. Nálunk még a harmadikat is kibírja, semmi baja :) Szóval eddig az összes (cirka 5 :roll: ) babakocsiból, amit vettem, erre esküszöm ;)
Vendég

Enikő,nekem is van tescos esernyőkocsim, tényleg klassz, talán annyi a bibije, hogy a huzata pillanatok alatt ocsmányul kifakul, mi a Balcsira vettük és volt használva vagy 2-3 hétig és elég gyalázatosan néz ki, igaz nyár volt és nem vigyáztam rá, sokat állt a napon

nekem van egy HAUCK felesleges, piros, szép állapotú, csak Boldival használtam tavaly nyáron, hibátlan,csak koszos és azt hiszem nem lehet leszedni a huzatát van hozzá bevásárló háló is

ha érdekel, csörögj rám
Vendég

én megválnék egy motortól (gulliverben vettem, de Jozsó nem szereti, nagy méret, 3 éves kortól, piros), gyakice sosem használta

meg egy olyan tricikli, ami szülőkaros, szülő által kormányozhatós, tolókar magassága állítható, zenél (ez kiiktatható), 2 funkciója van, ha már nagyobb, tekerni is tudja, ill. lábtartója is van ha még nem tudja tekerni, a gyerek "beköthető" nem tud belőle kiesni, kék/zöld színű, műanyag
ezt Bobek kapta Karácsonyra, mert meg volt ezekért veszve a játszón, de érdekelte egy hétig, azóta letojja

van egy Teletubbies-os fém rollerünk is, 3 kerekű, ez is zenél, de lemerült (rózsaszín), ezt sem használják

ha valakit érdekel (árban tuti meg tudunk egyezni), privit írjon, mert ide ritkán van időm benézni
Vendég

Üdv.

Gyerek alszik, apája Fomra1-et néz.
Ma nem mentem dolgozni, mivel a múlt héten voltam bent a mai nap helyett. Igaz, a főnökasszony szerette volna, ha megyek, de a csere miatt jópár programot szerveztem be mára, köztük a Krúdy-napot. Petit is vittük, hát egyfolytában a kocsik között mászkált, a driftelős autó is nagyon bejött neki. :)

Zitáknak, Noéminek, Márknak boldog névnapot. (Bocsika, hogy csak így egyben.)

Anix, én még nem üdvözöltelek itt. Szóval üdv!
Nagyon édesek a fiaid! Érdekes, nekem elsőre teljesen mindegy volt, hogy milyen neme lesz a gyereknek, de az tudom, hogy másodjára is fiút szeretnék.

Gerika, jó, hogy benéztél, hogy vagytok?

Gira, érdekes ez az elmélet. Mondjuk istenigazából Peti nem is volt nagyon hasfájós. De sétálni mi is nagyokat sétáltunk, még amikor bírta a súlyát na meg a magasságát a kenguru.
A lányodnak nagyon érdekes és különleges neve lesz! Nekem is furcsa, de az tuti, hogy nem fog szembetalálkozni ezzel a keresztnévvel!

Tita, Peti tápszert kap. Igazából nem azért, mert azt ajánlják hároméves korig, hanem azért, mert önmagában jobban táplál, szerintem. Na meg mi nem is iszunk házitejet, a 1,5%-os nálunk nyerő, hát abban meg végképp nem sok minden van. :?

Toncsi, hát ezen a tetkós dolgon jót mosolyogtam...

Bea, kálcium por? Erről még nem hallottam, mi mindig Calcimusc-ot kapunk, de gondolkodom rajta, hogy lassan kiváltjuk a pezsgőtablettával, de rá akarok kérdezni a doktornénitől az adagolásra.

Ági és
KépKép
exdeus

Jaa, bocsi, elírtam, nem vízszintesben viszik a gyereket, hanem függőlegesben :oops: Kirázza belőle a böfit is, meg a pukit is :lol: És tényleg, én tuti nem böfiztettem volna annyi ideig, amennyi idő múlva az kijött :roll: Úgyhogy kajálás után a standard program a séta volt.
Kicsit szétszórt vagyok, nézzétek el nekem :oops:

Zsuzsu!

Írj!!!

Karmen!

Norbival mi újság? Hogy van?
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk Rolival a fül-orr-gégén, Újszegeden fülfolyás miatt. Iszonyatosan érdekelne, h ki mit hallott Berényi főorvosról(tudom, nevet nem illik kiírni :oops: ).
Én ilyet is, olyat is, és jó lenne tudni, mi az igazság, h legközelebb menjünk-e hozzá. Amúgy Roli fülét felszúrta, pontosabban nagyított a már eleve ott levő lukon, de valszeg csak a fürdővíz mehetett bele, és az okozta a gondot.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Már csak azért, mert nem tudtam, engedjem-e a szúrást, bizti szükség van-e rá, hisz olyan picike még. aztán gyorsan felhívtam a gyerekorvosunkat, ő azt mondta, h nagyon jó orvos, emiatt engedtem a dolgot, de azóta még érkezett negatív infó róla.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!
Nekem nagyon dicsérték akivel csak beszéltem.
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Mukika!
Privi ment.
E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!!

Gira!
ÉRTETTEM :lol: :lol: :lol: Írok, remélem ez most nem száll el! :D Naggyon tetszik a kislányotok neve!!!! nekem fiúban tetszik az ÉBEN, de az Uram tiltakozik....

Kármen!
A vetélős topicban egy kislánynak volt olyan műtéte nemrég, mint Norbinak. Minden rendben velük is.

KL. Zsuzsi!
Annyira rossz, amit írsz, együttérzek veled. Remélem azóta javul a helyzet!!

Bea!
Hogy vagytok??? Náluk is a Grippe water volt a nyerő, bár nálunk nem volt ilyen komoly pocakfájás. Sokat tornáztattuk is ( a csipőjének is jót tett) és sokat pihent hason, apa alkarján....

MINDEN BABA ÉS MAMA CSODASZÉP!!!!!

Kinga-Timika!
Jó volt talizni kicsit!!! Kicsit eldurrant az agyam, amikor megjöttek a térre az ovisok és taposták, lökdösték Ábelt....

Enikő!
nekünk is tescos kiskocsink van, akcióban 1 éve 3990ft volt és még bírja Ábel 14-15 kg-ját...

MÁJUS 11-ÉN BABABÖRZE A MARS TÉREN akit érdekel

Mi jól vagyunk, Ábel kicsit dacos (kérek enni, nem kérek enni, mégis kérek enni, nem kérek enni....),.de még birom.
Kicsit lapítok, ugyanis nálunk nagyon simán megy az elalvás. Délelőtt 2-3 órát kint vagyunk, séta, motorozás, szaladgálás, hinta, homokozás és annyira kifárad, h gyors peluscsere után megissza a tejcsit és alszik is. Ebédelni alvás után szokott. (ha kevesebbet vagyunk kint semmit sem alszik). Délután is kimegyünk 2 órára és este gond nélkül elalszik. A fürdés, tejcsi uán kicsit még örömködik velünk, aztán elköszönök tőle, apával átsétálnak a szobájába, elköszönés és rövidesen elalszik. Tudom nagyon szerencsések vagyunk :)

Pocaklakó jól van remélem, panaszmentes vagyok. Megvolt az AFP, eredmény később. Kedden még meglesz a genetokai teszt második vérvétele és pár nap múlva annak is lesz eredménye.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!!

Csajok nem tudjátok véletlenül Szegeden hol lehet kapni parókát???
Egy barátnőm anyósának kéne rákos és kemózzák.... :cry: SOS lenne :oops:

Tecsós babakocsit megvettem 6600 pénz volt, nem vagyok tőle elragadtatva... Csak 3 ponton köt az öve, Zalán ha előredől kibukik a járgányból.... :o :shock: :cry: Egyáltalán nem biztonságos... :( Agyalok, hogy visszaviszem, de nem tudom ezzel az indokkal visszaveszik-e???????? :roll:

Bocs ennyire futotta extra tartalmas napom volt..... :roll:
Pussssz
E

ceniko
Szeged

Hát igen, arra én már csak 2 gyerek mellett jöttem rá, hogy az elalvás szorosan összefügg a szabadban töltött idővel. Amióta ide kiköltöztünk, angyalian alszanak a lányaim. Nappal 1-től 3-ig, éjjel 9-től 7-ig, éééés EGYSZERRE!!! (Ez bíztatás, minden több gyerekes anyukának ;) ) Na de ehhez az kell, hogy ÁLLANDÓAN kint legyenek, ha épp nem esznek. Előtte bent Szegeden én is lusta voltam ennyit játszóterezni, volt, hogy nem is aludtak délután, és ezután még este se akartak :roll: De már a napi 2 óra is sokat jelentett (téli időszakban, de annak standradnak kellett lenni) És a változás nem egyik napról a másikra állt be, hanem 1 hét következetes levegőzés után egyszer csak elkezdtek aludni. Többször megcsinálam ezt a kísérletet, mindannyiszor így zajlott a hatása.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi: raksz fel a tricikliről képet, hogy milyen? És mennyit gondoltál érte? ja és nekem fontos, hogy legyen tartója elől, ami fogja a gyereket... ilyenje van?
Egyébként hol lehet Szegeden ilyesmi tricikliket kapni?

Enikő: mi most vettünk esernyős babakocsit a Micimackóban, igaz, hogy 13e Ft volt, de én elégedett vagyok vele. Stabil, könnyű. Mit jelent, hogy három pontos az öve? milyen a több pontos? bocsi, de ezzel nem vagyok tisztában, viszont tutira fogja a gyereket, úgy, hogy onnan nem tud kiesni. Egész Szegeden vagy drágább ilyen kocsik voltak, vagy olcsók, de gagyeszek. Hihetetlen mennyire gáz a kínálat belőle.
szerika

szerika,
ilyen bicaj minden bababoltban kapható, mi a faktumban vettük

igen van elöl tartója ami megfogja, képem nincs, fotógépet nem találom sehol :(

7 ezer Ftért odaadom annak, akit érdekel
Vendég

Sziasztok!!

ZITA, ZITUSKA, ZITACICU! BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKTEK! :)

Gira!
Én nem merem egyedül kiengedni Ábelt, így én is kint vagyok Vele, de nem árt meg :) A háztartást hétvégén csinálom, na meg amikor apa hazaér Ő sétál a fiunkkal.
Én is tapasztaltam, h amikor babakocsival ügyintéztünk és kevesebbet rohangászott nem volt hajlandó semmit aludni. Amúgy pedig 2-4 órákat alszik délután. (én is alszom 1-2 órát :oops: :D )

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Dancsi, még a színe érdekelne.
szerika

Ziták!

Nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok Nektek!
20140113113746

Zitákat az Isten éltesse!

Zsuzsu!

Nálunk egyedül vannak kint. Bár az is igaz, hogy Hajna nem maradna meg egyedül kint, ha nem lenne Réka (mondjuk Réka se Hajna nélkül) . Ezért félek még az ovitól (Réka), hogy mi lesz akkor Hajnával :roll: Szegényt, minden egyszerre fogja érni. Elveszíti a legjobb barátnőjét, ráadásul anya folyton egy ordító csomaggal fog közlekedni :roll:

A minap voltam az egyik barátnőmnél, ahol most született a második babája, pont 2 év van a gyerekei között. Hááát csajok :shock: láttam igazi testvérféltékenységet :shock: Elkezdtem azon filózni, hogy vajon az, hogy mi elkerültük ezt az a nagyon pici korkülönbségnek köszönhető-e... Mert arról meg vagyok győződve, hogy akkor Réka még nem fogta fel, hogy a húga potenciális rivális. De 2 évesen... :roll: Mik a többgyerekesek tapasztalatai erről?
Vendég

Sziasztok!

Minden Zitának:

E szép napon Neked kel fel a nap,
Felhőkön át simogatja arcodat.
Csak Neked nyújta sugarát,
S velem együtt, Boldog Névnapot kíván!

[/i]

Mindjárt indulunk Makóra anyuhoz, ma van a hugom szülinapja, süt, főz finomakat, úgyhogy degeszre eszem magam! :lol:

Sajna, a babakocsi témában én nem tudok segíteni, nekünk külön autó kell az ikres kocsihoz... :D

Kép
anix

Zitáknak boldog névnapot!

Lányok! Valaki tudja, hogy útlevelet hogy kell intézni a gyerkőcnek? Mi kell hozzá? Tudtok adni tel.számot, ahol időpontot lehet kérni?
szerika

Szerika: Okmányirodába neten tudsz időpontot foglalni a magyarország.hu honlapon. Útlevélhez kell, apa, anya személyes jelenléte (személyes iratokkal) és a baba anyakönyvi kivonattal. Ott lefényképezik bébet ,1500 ft-os illetéket fizettek és kész!
Az új útlevél elkészülte kb 2 hét.
Jesszum Bali minnyá 1 éves, hogy rohan az idő :shock:

Gira: Lesz tesóféltékenység, de felesleges előre ezen agyalni, úgysem tudsz rá felkészülni. Majd ha aktuális lesz kezeled, előre nem lehet......

Zitákat isten éltesse :D

ceniko
Szeged

Zitákat Isten éltesse!!!!!!!!!!!

Gira: Tesóféltékenység: Nálunk nincs. Koppkoppkoppkoppkoppkoppkopp. Legalább ez rendben van. Még. :) Aztán hogy mit hoz a jövő, majd kiderül.
Egyenlőre nagy a szerelem a csemeték közt, Gréti sokat segít nekem, szeretgeti, puszilgatja Leventét, semmi olyan megnyilvánulása nincs ami rossz lenne. Türelmes ha szoptatom a kicsit, nincsenek olyankor extra kívánságai, hisztijei. Szóval eddig ez ideális.
Milyen neműek a gyerekek a barátnődnél? És miben nyilvánult meg a féltékenység?

Szerika: Mi épp kedden csináltattunk Leventének,amit Enikő írt az tökéletes :) Kb. 5 percet vártunk, nem voltak sokan, meg aztán bent fél órát hogy Levi méltóztasson kinyitni a szemeit a fényképezéshez. Sajnos az nem volt elég hogy a száját kinyitotta...pedig az elég nagy volt és hangos :roll: :roll:

Enikő: Már nálunk sem fűtenek, de folytonos szellőztetés mellett sem megy 23,5 fok alá a hőmérséklet.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hja Szerika még annyi, hogy lehetőleg ne fehér ruhába vigyétek a picit mert a rendszer nemfogja elfogadni a fotót.. ugyanis fehér a háttér.... szal valami élénk szinesbe nyomuljon béjb :D

ceniko
Szeged

Bea!

Mindkét gyereke fiú. A kicsi sírt (ő is hasfájós), az anyja felvette, mire a nagyobbik gyerek, mint aki az eszét vesztette, elkezdett ordítani, meg mutogatni, hogy a kicsit tegye vissza az anya az ágyába, és mászott fel az anyja ölébe. Az anyja felemelte a kicsit, hogy ne rántsa le a nagy, és mondta a nagynak, hogy na gyere, akkor mássz fel, de a nagy tovább tombolt, hogy tegye vissza a kicsit az ágyába... Meg akkor már semmi sem volt jó neki, mindenért ordított... komolyan, mint aki sokkot kapott :shock: A helyzet az, hogy ismerem a kissrácot, és még csak hisztisnek sem mondtam volna előtte :roll: Teljesen kivetkőzött magából... csak lestem :shock:
Vendég

Sziasztok!

Lali tegnap kétszer egymás után visszafordult a hasáról a hátára. :lol: Úgy fejlődik, hogy csak lesünk. :shock:

Szerika, hú de rég láttalak. Rakhatnál fel képet Bali babáról! :wink:

Útlevél: neten foglaltam időpontot, egy percet sem kellett várni, rögtön mehettünk be. Mi sürgősségivel kértük, 4 nap alatt megkaptuk az útlevelét a kicsinek.

Bea, Enikő: fűtés - hát nekünk befagy a sejhajunk. :roll: :evil: 5-6 fokkal hidegebb van, mint a fűtési szezonban, a kicsinél most van 20-21 fok, éjszaka megint többször ébred, fázik, jéghideg a kis keze. Most adok rá harisnyát is a hálózsák alá, és belecipzározom a takarójába. Mi is fázunk, én elővettem a téli pizsimet. Tiszta para vagyok, hogy beteg lesz a gyerek. :roll: :twisted: :twisted: Ja és hadd ne mondjam, 30-35 ezer forint havonta a hőszolgáltatós számlánk. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zitacicu, Zituska, AT Zita, nagyon boldog névnapot kívánok! :lol:

Anix, szépek a fiúk! :wink:

Toncsi, hogy megy a szopi? Rágós képregény tecc! :lol: :lol:

Anett, masszázst megkérdeztem, nem lehet körzeten kívül jönni. Amúgy meg védőnő szerint Málna már nagy lenne hozzá, aki már elmászik, annak inkább a Ringatót javasolja.

Úgy tűnik, megtaláltuk 3 hét után az ideális éjszakai pelust. Remélem, tényleg beválik, már nem győztem mosni, volt, hogy egy éjjel kétszer öltöztettem át a kölket. :roll: A Pampers active baby bevált egyelőre. Pedig kicsinek mindig kifolyt belőle a cucc.

Kép
szilcsi

Hali.

Erika, Enikő már leírta, mit kell vinni, de ha foglalsz a neten időpontot, a végén ki is írja, hogy mit kell elvinnetek.
Mi is úgy csináltuk, hogy foglaltam időpontot, kicsit előbb odamentünk, kitöltöttem, befizettem a csekket, és mentünk be az irodába. Szerintem mindennel együtt fél óra alatt végeztünk!

Enikő, mi Peti első sportbabakocsiját az Auchan-ban vettük, nagyon szerettem, ötpontos az öve, de a kereke nem bírta a napot, és kinyúlt. Ami most van, annak hárompontos, de elöl van karfája, és dönthető...valamit, valamiért...

Szilcsi, az a vicc, hogy mi nem sürgősséggel megkaptuk 1-1,5 hét alatt Peti útlevelét. Ilyenkor még holtszezon van. Vagyis márc. elején még az volt, megnéztem, 7-én voltunk bent megcsináltatni, és az érvényességi idő vége 2010. márc. 9., tehát két nap alatt megvolt az útlevél, csak ugye még lehozta a posta, azt telt bele némi időbe. :?

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi!

Köszi azért!Amúgy Málna nem mászik el még,szerintem nem is fog mászni!Esze ágában sincs hason lenni 1 percet sem.Ringatóra járunk!Meg a jógán van fél óra babamasszázs,csak az szárazmasszázs!

Nem tudja vki,hol lehet Szegeden Kengurugold babaruhát venni?Lehet egyáltalán??
20140113113746

Köszönöm az infókat. Már foglaltam is időpontot. :D Remélem jól sikerül majd a gyerkőcről a fotó :wink:

Petroanett: a nagyáruház emeletén van egy bababolt, az kengurugoldos.

Szilcsi: mindjárt teszek képet.

Dancsi: régi képed sincs a tricikliről, amikor rajta van a gyerkőc? színe még mindig érdekel :wink: [/b]
szerika

Kép Kép
szerika

sziasztok

ma eddig klassz napunk van :D asszem a sétálások engem nagyon feltöltenek energiával. most az apján alszik Hédi beájulva. ott nagyon szeret :D
tegnap este nyűgi volt, már nem tudtuk mi baja. meg sokat pukizott(mindig sokat nyomja, mint az apja :D ), aztán feltünt, hogy nem oszlik a szag. hát derékig fosta magát :D . ennek én úgy örültem, mert megint egy ideje nem volt kaki.

szilcsi
szopizás furán alakul :roll: mert hízik( két hét alatt 360g- és nekem azt mondta a gyerek doki, hogy heti minimum 150g hízás legyen), de az "előirt 450-490 kaját nem eszi meg. mondjuk ezzel asszem (ha így halad )nem foglalkozok.
és változó, hogy mikor mennyit eszik/mennyi tejem van. ma először szopizott 2 mellből 80-at. DE előtte délelőtt beájult a cicin, így lefejtem. aztán éhes volt nagyon, ciciztettem, de üres volt, így kapott tápot :?
na, összefoglalva: naponta olyan 350 tej és 60 táp. de szerintem a tápot lehetne csökkenteni, de mindig úgy érzem, ha bőg akkor éhes, mondjuk meg is eszi a kikunyizott tápot :( .

anyukák! ti milyen ruhát adnátok sétára egy ilyen kis pocokra, mint az enyém? body, rugi, meg meleg bélelt rugi, sapka az sok(sokk) ,ugye?

enikő
milyen többi gyerek :?: :?: nem olvastad a szülésem? na, jó hátha elfelejtem. bár a párom azt mondta ma, hogy míg a kórházban voltam sterilizáltatta magát, így nem lesz több :? hát ki tudja...

és ma voltunk kocsmázni( nem lehet elég korán kezdeni :wink: ) na, jó csak a sörkertben volt egy pohár sör. nekem csak 2 korty :? :D

toncsi

toncsi80

Most jutott eszembe, hogy az okmányirodában név szerint fognak szólítani?
szerika

Sziasztok!

Szerika,Bali milyen nagy!!! :shock: :lol: Többnek néz ki a koránál. Nagyon értelmes kisfiúnak tűnik! :wink: És csodaszép!!! :D

Toncsi, szerintem az öltöztetést ki kell tapasztalnotok, hogy mit bír Hédi. Lali pl nem szereti a sok ruhát,még nagy hidegben sem, inkább jobban be kellett takarni, de ő nagyon hamar beleizzadt pl a bundazsákba. Ha nem fázós baba Hédi, szerintem body, rugi, kis kardigán vagy pulcsi, sapka, én még szoktam a rugi alá zoknit adni Lalira vagy kiscipőt rá, mert a lába mindig hideg. És persze takaró, amit le tudsz róla kapni, ha melege lenne.
Figyu szerintem azért is kell pótlás, mert ezek a kicsik kezdetben iszonyú mohók. Mintha állandóan éhen akarnának halni. :lol: Pár hét alatt elmúlik ez a kezdeti mohóság, hátha akkor szép fokozatosan el tudjátok hagyni a tápszert. :wink: Ha meg nem, hát akkor sem dől össze a világ. :wink: Hédi szépen hízik, teljesen ideális a gyarapodása, heti 15-20 deka a nagykönyv szerinti átlag. A szülésed így olvasva nem tűnik horrorisztikusnak, na de te érzed, mit bírsz el. :wink: (Egyébként az idő nagyon sok mindent megszépít. A szülést is. :wink: ) Ülni tudsz már? :D

Anett, a Micimackóban nincsenek Kenguru Goldok? A szentesi üzletükben mi vettünk jópárat.

Kép
szilcsi

Erika, nem fognak szólítani. Az egyes váróban asszem, a négyes ajtóhoz kell menni, ha jól emlékszem. Ott nekünk ki volt írva az ajtó mellett az interneten foglaltak névsora és az, hogy aki neten foglalt időpontot, megérkezéskor menjen a 10. asztalhoz. Sorszámot sem kell kérnetek. Max annyit kell várni, ha valakit éppen fotóznak.

Kép
szilcsi

Toncsi!

Én nem akarok beleszólni,de én ha fejtem nekem mindig kevesebb tejem volt.Aztán abbahagytam és dög sok lett.Igaz Málna 2 óránként cicizik még most is,de 3 hós koráig szinte óránként!Én nem fejnék a helyedben!

Szerika,Szilcsi!
Köszi,megnézem majd!
20140113113746

Sziasztok lányok.Van egy nagyon rossz hírem
Hétfőn reggel elkeztem vérezni,kedden görcsölni és végül sajnos elvetéltem.Már nincsen babám sajnos.
Sajnos hiába vártunk szombatig addigra már ki is lökődött.Még nem tudom az okát hogy miért történt.Az is lehet hogy soha nem fogom megtudni.
gombásné

Kedves Gombásné!

Szívből sajnálom!
Tudom, hogy nem vigasztal, de én 3-szor éltem át ugyanazt, igaz ebből kettőt már művivel kellett befejezni.
Az okát mi sem tudjuk a mai napig, de még most is, hogy van két Manóm, sokszor gondolok rá, hogy milyen jó lett volna... :(

Kitartást kívánok!

Kép
anix

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?