Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most volt időm jobban visszaolvasni.

Először is köszi a jókívánságokat és az öleléseket(majdnem elsírtam magam)

Forgás:Milu az elsők között volt, aki hasról hátra forgott, mert utál hason lenni, viszont visszafele még nem forog ebből adódóan :twisted: .Pont ua.-t csinálja, mint Hanna. :lol:

Vallás:Mi nem vagyunk a férjemmel megkeresztelve, a magunk módján még is hiszünk.De az egyházat(főleg a katolikusat)nagyon nem tartjuk nagyra.Ennek ellenére én szeretném a Betyárt megkeresztelni reformátusnak. Bibliai történeteket meg fogok neki mesélni, mert alapműveltség+mondanivalójuk miatt. De Ő dönti majd el, hogy hívő lesz -e vagy nem. A keresztelőt ősszel tervezzük, mert nyáron Öcsémék esküvője lesz. :lol:
Anika:amiről beszéltél az az 1568-as tordai gyűlésen volt.Én is szeretem a történelmet :lol:

Képek:Nagyon tetszenek.Meli a lányod nagyooooon helyeees :lol: Mjad megnézem melyik esküvői ruha jön be az én ízlésemnek a legjobban :lol: Tusimi a lánybúcsús fotó is ott van a szeren :lol:

Én is teszek fel(a páromnem fog örülni, hogy Őt is feltettem)

Kép
mona1978
 
 


Szóval a képek:

Az első esküvő nem sokkal Kép

Itt az asszony tánc előtt vagyok
Kép


Itt meg már hulla fáradtan hajnali 5 után(már mindenünk fájt a sok tánctól) :lol:
Kép

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a mondókákat! :) Ismertem mindet. :)

Babuci
A Zeneovi nincsen meg nekem, azt én is letöltöm majd valahonnan.

Mona
Nincs baj a katolikus egyházzal sem. Gondolj bele hány jótékonysági intézményük van, iskolákat tartanak fent. Jobbak az iskolái mint a sima állami iskolák. No mindegy nem akarlak én meggyőzni az ellenkezőjéről. :)

Apor ma éjjel is 8 órát aludt. :)

Képzeljétek jön ide az unokatestvére Apornak 4 napra. :shock:
Én nem értem az anyukáját.

Forgás
Apor forog mindkét oldalra, de a hátáról a hasára naponta 20-szor, míg az ellentétes irányba kétnaponta egyszer.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Ja és az esküvői képek nagyon szépek. :)
Én sokkal szerényebb voltam. :) A ruhám is egyszerűbb volt.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

Köszi a Gekko-ról írtakat. Nekem is furcsa volt, hogy ennyire elutasítóak voltak. Mindegy, akkor oda nem megyünk.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mona!

Köszi a kiegészítést. :)
Tudtommal akkor ismerték el mint vallást. :) És vallászabadságot adtak, elsőnek Erdélyben Európában.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mona: ugyanilyen cipőm volt a menyecskeruhához :D

Csajok, mindenki nagyon szép menyasszony volt! :)

Zene: 100 folk celsius is nagyon tuti.

Én szoktam még a micimackót és a vuk-ot is énekelni neki. Nagy kedvenc az egy kis malac :) és a tavaszi szél vizet áraszt.
Mondókák közül pedig természetesen a következő:
"Egyszer volt egy kemence,
belebújt a kis Bence.
Kormos volt a kemence,
fekete lett a kis Bence.
Ránézett a mamája,
nem ismert a fiára.
Becsukta a kemencét,
megdorgálta kis Bencét."


"Házasodik a lapát,
elveszi a puliszkafát,
férjhez megy a reszelő,
megkérte a meszelő."


"Gyerekek, gyerekek,
szeretik a perecet.
Sósat, sósat jó ropogósat.
Aki vesz, annak lesz,
aki nem vesz, éhes lesz."

"Pál, Kata, Péter, jó reggelt!
Már odakünn a nap felkelt.
Szól a kakasunk, az a nagy tarajú.
Gyere ki a rétre, kukuríkú!!"

Kép
vargaviki
 
 


Tusi: mi volt a program a lánybúcsúdon?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Végre én is ide tudok ülni a gép elé. A férjem 10 napig nyomta az ágyat, ebből 1 hétig 39 fokos láza volt. A kórházban azt mondták, hogy csak vírus, ne szedjen gyógyszert, mert semmi értelme. A feje robbant szét szegénynek, és nem volt amit csináljak vele. Éjjelenként borogattam, hogy jöjjön le a láza. Hál Istennek meggyógyult, de ami a lényeges, hogy a gyerekek nem kapták el.

Éjszaka: én este 9-kor fektetem le a picit. Fél 12-kor egyet "álomszopizik", néha még a kis szemét sem nyitja ki, csak tátja a kis száját, ahogy megérzi a mellem és eszik. Kb. 4 körül szopizik, majd reggel fél 8-kor.

Kaja: Napközben 3 óránként szopik. Ez mellé délelőtt és délutan is kap egy kis gyümölcsöt. Minden gyümölcsöt nagyon szeret, de egyszerre nem adok sokat a kissebbik bébiételes üvegnek egy harmadat eszi meg egyszerre. A zöldségek nem igazan jönnek be nekünk: krumpli nem tetszik, paraj+krumpli nem tetszik. Egyedül a sárgarépát ette meg sajat levével + Milupa rizs+ anyatej összeturmixolva.

Cumisüveg: nem hajlandó elfogadni sem anyatejjel, sem tápszerrel, sem gyümölcslével. MIvel mostanaban nagy melegek voltak, így egyszer sikerült egy kis teáy megitatnom vele az üvegből. Szerintem az anyatej sem kezd elég lenni neki, de a tápról hallani sem akar, így kénytelen vagyok egyelőre gyümölccsel pótolni. A milupa rizset csak gymölcslében, vagy sárgarépalében hajlandó megenni, anyatejben nem :shock:

Bölcsi: egy jó kis történet: amikor a lányom 2 éves volt elmentem bölcsit nézni. Egy van a városunkban. Az igazgatónő nagyon kedves volt és végigvezetett az épületen. Nem is volt semmi gond, szép volt a hrly, csak a gyerekek épp tv-t néztek. Hát amikor ezt megláttam, megfordultamés kijöttem az épületből. Nem elég, hogy otthon mostansag elég sokat nézik a gyerekek a tv-t még a bölcsiben is evvel voltak lefoglalva. Az óvónő pedig olvasott a sarokban. Szerencsére kaptam egy napközit ahová befogadtak, mivel volt úgynevezett "mini" csoportjuk, ahol 2 évesek jártak, az óvónő is szuper, nagyon jól bánnak a gyerekekkel. Zsofi nagyon megszerette.

Képek: köszike a dicslreteket. Nem tudom, hogy hogy sikerültek ilyen szépre a gyerekek. Én nem érzem tul szépnek magam. Bárhová megyünk, mindenhol azt halljuk, hogy milyen gyünyörű ezt a kislány.

Esküvői képek: nagyon szépek...teszek fel én is.

Jó éjt! Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép
[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1209035278.2268.jpg[/img] http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.9175.jpg[/img]
Kép

Kép
kis pupu
 
 


Egy két napja, mintha megint aludna a topik... :(

Képzeljétek, most jövünk a bankból, most írtuk alá a hitelszerződést. Nagyon csalódottak vagyunk mert most 152Ft a svájci frank, 1 hónapja még 172 Ft volt. Ez azt jelenti, hogy sokkal több hitelt kellet így felvennünk frankban, ami nagyon sokszázezer forintos buktát jelent nekünk, és ahavi részletünk is 3-4 ezerrel több lesz így. Nem is értem hogy erősödhetett ennyit a forint ilyen politikai háttér mellett. :( Majdnem fölálltunk, hogy inkább visszajövünk jövőhéten hátha addig erősödik a frank a forinttal szemben, de azt mondták, hogy folyamatosan gyengül, így még lehet, hogy rosszabbul is járunk. Ráadásul olyan bénák voltunk, hogy még a pénzt is itthon hagytuk, amit ott kellett volna hagyni, ill. a közjegyzőnek kifizetni, így mehetünk vissza máskor. Viszont Zita nagyon ügyes volt, csendben üldögélt a hordozójában majd egy nyikk nélkül elaludt, és aludt végig vagy 1 órát, amíg ott voltunk, a végére ébredt csak fel. :D Kis tündérem, érezte, hogy jól kell viselkedni. Most megint alszik, tegnap is nagyon-nagyon alvós napja volt, alig volt ébren.

Ja, és képzeljétek 160-t hízott alig egy hét alatt! :D :D Nem tudom, hogy csinálja ilyen kevés kaja mellett, de végülis ő érzi, hogy éhes vagy sem. Most 6500g így már csak 100g hiányzik a duplázáshoz, és 1 hét múlva lesz 5 hónapos! Innen nézve nincs miért aggódni, csak olyan idegesítő, amikor mondjuk 80 ml után már nem akar enni, és 3 órán keresztül nem is éhezik meg utána.

Mona! Gyönyörű volt a hajad az esküvőn! Gondolom sokan megcsodálták.

Banyus merre vagy?

Viki! A Vukk jó ötlet, eddig eszembe sem jutott. Pedig azt én is kívülről fújom, fogom is neki énekelni ha felébred. Egyébként az ember annyi dalt ismer a gyerekkorából, csak a tudata mélyén tárolja. Én is ahogy keresgetek a neten, egy csomóra rácsodálkozom, hogy ismerem, tegnap pl. az 'A part, a part alatt, 3 varjú kaszál, varjú kaszál" -ra csodálkoztam rá. Ma már énekeltem neki. Azért tetszik, mert jó hosszú, van egy csomó versszaka, így nekem se olyan unalmas. Ha valakit érdekel, és emlékszik a dallamára, leírom szívesen a szövegét, de a http://makvirag.extra.hu/Mese/Gyerekdalok/ címen meghallgathatja. Amúgy köszi mindeniken a linkeket, folyamatosan teszem el őket, én nagyon sokat tanultam belőlük.
Emlékszem, hogy Zizi születése utána első hetekben a boci-bocin kívül semmi sem jutott eszembe.

Nálunk a nagy favorit most a bóbita, leírom, hogy én is hozzájáruljak a repertoárotokhoz. Elég érdekes szövege van, szerintem ezt nem ismeri mindenki (dallamát gondolom tudjátok, Halász Judit ez is, ha jól rémlik):

Bóbita-bóbita táncol
Körben az angyalok ülnek
Béka hadak fuvoláznak
Sáska hadak hegedülnek

Bóbita-bóbita játszik
Szárnyat igéz a malacra
Ráül, ígér neki csókot
Röpteti és kikacagja

Bóbita-bóbita épít,
Hajnali ködfal a vára
Termeiben sok a vendég
Törpe király fia-lány

Bóbita-bóbita álmos
Megpihen őszi levélen
Két csiga őrzi az álmát
Szunnyad az ág sűrüjében



Az jó még ebben a dalban, hogy nagyon klasszul lehet mutogatni. Zizi legalábbis szereti, mindig nagyon nézi a kezem, ahogy mutogatom neki a szavakat, meg nekem is érdekesebb kicsit. Mondjuk a bóbitán sokat gondolkodtam, de aztán arra jutottam, hogy az egy kisbogár, így az a két mutatóujjammal mutogatom, mintha kis csápok volnának.

Viki! A lánybúcsún az egyik feladatom az volt, hogy görkorizzak (előtte még nem próbáltam, csak vmikor gyerekként 4kerekű, cipőre csatolható korin...), majd hirtelen ötlettől vezérelve plusz feladatként azt kaptam, hogy másszak vele fára. 8) Na ugye a fáramászás alapból sem megy, de egy több kilós korival a lábamon meg... az arcomról minden leolvasható, 5 mp-nél tovább nem is bírtam magam tartani 8)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja még egy jó eszembe jutott. Az "elment vadászni" kezdetű mondóka, amit a kis ujjain lehet mutogatni. Na az is nagyon érdekes neki, ahogy összeteszem az ujjaival az enyémet, nézi nagyon, majd amikor a "kerecske gombocsa"-hoz érek, már nevet előre, mert olyankor pici megcsikizem a nyakát.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusimi, akkor én mondok szebb ujjkiszámolót. :)

Ez belesett a tóba, ez kihúzta, ez hazavitte, ez befektette az ágyba, és az icipici huncut felébresztette. :)

Az a part alatt az nagyon jó. :)

Bébiétel
Melyik márkára esküsztök? Melyikben nincsen cukor?
Nem akarok még adni Apornak csak kíváncsi vagyok. :)

Hol vagytok? Valóban elég nagy csend van itt.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


mi a kecskemétit megesszük. A doki és a védőnő azt mondta, hogy aránylag az és a Hipp jó... és hogy néha érdemes váltogatni, mert mindnek más az íze, de ez már akkor, ha sokmindent eszik

Kép
nyafi
 
 


Én kecskemétit, Hippet és univert is adok. Mindegyiknek van olyan, ami a másiknak nincs. Így tényleg változatos. De leginkább hippet eszik, mert abban van több olyan, amit szeret. De a kecskemétiben a szilva és a sima sütőtök verhetetlen.

Most adtam neki először sárgarépát az univertől. Hát ezt is kenhetem a hajamra. Nézett rám és sikítozott hogy mi a frászt adok neki :)

Hanna ma alig aludt. Van valami a levegőben vagy az én lányom alakít ki már vagy egy 800-adik napirendet???? :twisted:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok,

már vagy ezer meg egy éve nem írtam ide :oops: , de azért szoktalak ám olvasgatni titeket! De a férjem itthon dolgozik és én így általában ki vagyok túrva a gép elől :cry:

Jajj, lehet, hogy már nem is emlékeztek rám…. Tényleg rossz, hogy nem jelentkeztem rég.

Annyira aranyos minden baba a képen...olyan nagyon jó nézegetni őket! Ugye tesztek még fel képeket?!?? Léciléciléci! :wink:
Nemrég visszalapoztam oda, ahol születtek a bébik, és hát...akkorát nőtt minden baba! :D

Mi jól vagyunk, lassan én is tervezem, hogy megkóstoltatom Dorkával az almalevet. Eddig ő is csak tejet és tápszert kapott.
Mint Anita, én is kíváncsi lennék rá, hogy kinek milyen bébiétel jött be! Mármint milyen márka.

Uszi
Múlt szombaton voltunk mi is úszni, nagyon élvezte a kiscsajszi! A végén szórtak be játékokat a vízbe, ő rögtön elkapott egy karikát és meg is akarta kóstolni.
Szóval tetszett. Én versenyúszó voltam sokáig (Anita, lehet, még versenyen úsztunk is együtt :wink: ), meg apucija is, mindkettek szinte az usziban nőttünk fel, így gondoltuk, ő sem maradhat ki ebből.
Csak a merülés nem tetszett neki, én mondjuk meg is lepődtem, hogy első alkalommal merülés, holott máshol azt olvastam, hogy csak 3-4. alkalommal merültetik őket...
Nálatok hogy volt ez?

Amit szeretnék kérdezni:
1. BCG
Neki még mindig csúnya, és ha óvatosan megtaperolom neki, akkor kemény. Én azt hittem (meg a doki is ezt mondta), hogy a négy hónapos oltás után ez majd szépen elmúlik, de hát az istennek sem akar. Sőt fürdés után még rondább, van hogy ki is fakad még mindig. A védőnő azt mondta, hogy ne érje víz, hát jó fej! :evil: Hogy fürdessem akkor meg?
:shock:

2. Fürdés
Pár napja utál fürdeni. Pedig mindent ugyanúgy csinálunk mint eddig. Igaz, eddig sem vigyorgott nagyon, de nem is ellenkezett…
Hogy mit csinál? Néha legörbül a szája, mikor teszi be apa a vízbe, alig lehet megnyugtatni…
Néha meg úgy elkezd kapálózni, hogy az egész szoba csuromvizes lesz. És nem örömében csinálja. Mintha az életéért küzdene (nehogy belefulladjon)... vagy nem tudom. Valaki tapasztalt hasonlót?

3. Honnan lehet tudni hogy jön a foga?!?

Előre is köszi a válaszokat,

Teszek fel én is képeket Dorkáról, makrósat is, hagy dicsekedjek a kis hercegnővel…

Kép Kép Kép Kép Kép

Remélem többször tudok majd jönni (ha ti sem bánjátok…)

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Uszis kép is van:

Kép Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


És!
A múltkor vki tök jó dalos-mondókás linket adott meg (asszem Anita?)

Itt egy másik is:
http://hoppa.ltime.hu/_mondokak/index_mond.html

Meg aki tud németül, annak ajánlom ezt az oldalt, a fórumokon lehet itt is böngészni, tanulni:

http://eltern-forum.kinder.de/

na lépek

sziasztok

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!!!

Talán még emlékeztek rám, Ránk!!! Sikerült a költözés, már Budapestről írok, ma kötötték be végra a netet..majd szép lassan visszaolvasgatok...

bonitám jól van, 10.-én mérték, 7570 gramm és 68, 5 cm volt...hasról átfordult ő is hátra, vissza nem..utál hason lenni..:)

Tiszta anyás, apás lett, de nem baj, végül is azért szültem őt, hogy foglalkozzak vele, imádom!!!!

mondókák, dalok nem érdeklik, ilyenkor csak néz, mit akarok!!!

A csörgőket most kezdte el imádni, játszik ezerrel, de főleg azt szereti, ha megyünk vele..szerintem ezt a terhesség alatt szokat meg ( végig dolgoztam)!!!

Majd még írok, most egyelőre ennyi, üdv újra mindenkinek!!!

Ja és tök szuper a hely, ahol lakunk, nagyon imádom!!!!

Kép
dyt
 
 


És ami nagy változás még, napi 4 etetésre tértünk át, így max 600-at eszik..szilárd kajót délben adok neki a tápi előtt, egyelőre csak a répát és a krumplit szereti, semmi mást..
a sütőtököt és az almát próbáltam még egyelőre..de azokat kiköpte, sőt majdnem hányt is...

ééééééééés még mindig nagyokat alszik éjjel kopp-kopp.este 20 órától reggel 7-ig..pedig úgy tűnik jön a fogacskája...

Kép
dyt
 
 


Dylkai

Megírod priviben a neved, a születési évszámodat és hogy mi ment neked a legjobban? Én is megírom. :)

Örülök, hogy írtál. :)
Fog
Sok babánál nem lehet tudni, hogy mikor jön, egyszer csak koccan a kanál. :) Más baba nyugtalan, folyik nagyon a nyála, akár az orra is és magasabb lehet a hőmérséklete. Esetleg nézd meg az inyét, látsz e valamit. Apornál nincsen semmi különös.

BCG
Nekünk nagyon látszik még most is, sőt ki fakadt régebben kétszer. Ráadásul a nyirokcsomója is megduzzadt az oltástól a hónaljában.
Orvos látta, azt mondta minden rendben, majd szép lassan elmúlik.

Úszás, fürdés
Mi voltunk babaúszó táborban és csak a 3. alkalommal merültünk és csak vízszintesen. A 4. napon pedig függőlegesen is.
Apor szeret fürdeni, csak az első hetekben volt megrémülve, azóta nem. Hány fokos vízben fürdettek?

Nagyon jók a képek és köszi a linkeket.

Babuci

Apor ma nappal 1 órát aludt csak, azt pedig két részletben.

Teszek fel képeket.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Apor az unokatestvéreivel. :)


Kép


Kép


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Még egy mondóka:


Áll a baba áll, mint egy rózsaszál,
Édesanyja karosszéke nem messze van már,
Holnap után kertek alatt lepkét is fog már. :)


Valaki írta a Bencét a kemencével.
Köszönöm, azt nagyon szeretem és a Bóbitát is. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusi, felvetésed nyomán én is eltűnődtem, ki is, mi is lehet a Bóbita. Utána néztem: egy tündér. (Ez Weöres Sándor versének a címe is: A tündér.) Amúgy ezt jó, hogy írtátok, mert most elolvastam párszor, és holnaptól én is fogom énekelni Csabinak!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Lehet hülye vok, de Dilkay nem lehet, hogy azért utál fürdeni, mert merült? Meg kéne próbálnotok 3-4 napig szárazon fürdetni...Az jót tenne a bcg-nek is.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Dylkai! Jó, hogy jöttél! Gyönyörűséges a kislányod!
A fogfájás nálunk időszakosan jön elő. Én onnan sejtem, hogy az lehet, hogy ilyenkor (általában) esténként rágja erősen a kezét és jajgat. Ilyenkor engedi maszírozni az ínyét, de ha nem fáj, akkor tolja el a kezem, hogy hagyjam békén, neki most más dolga van. Ja, és elalvás előtt a cumit ilyenkor elég nehezen engedi a szájába tenni, összeszorítja a száját és fújtat. Ha kétszeri próbálkozásra sem engedi, akkor jön a Dentinox és mint akit fejbevágtak már alszik is.

Lányok most hülyeséget fogok kérdezni. Nektek a babák nem szoktak egy meghatározott pontot figyelni hosszasan? Lilla a szobájában, ha a nagy ágyon fekszik, mindig felnéz a plafonra pici kora óta és meredten nézi. Mostmár mintha a szemével követne is valamit és mosolyog hozzá. De csak ott csinálja, máshol nem. Nagyon félelmetes. Mit láthat?

Még nem is írtam, hogy valamelyik nap sétálás közben megtámadott minket egy hatalmas kutya. Nagyobb volt, mint a babakocsi, pedig nekünk batár Bergonunk van. Rohant felént ugatva, mint egy őrült. Szerencsére a tesóm velünk volt, ő tolta a kocsit, én meg beugrottam a kocsi meg a kutya közé és ordítottam, mint egy hülye. A gazdája meg kb. 200 m-ről kiabálta, hogy nem bánt. Köszi szépen. Utána mikor sikerült elmenekülni, úgy kitört belőlem a sírás. Borzasztó volt. Ha egyedül vagyok, nem tudom mi csináltam volna. Úgyhogy egyenlőre a teraszon "sétálunk".

Manó, Banyus! Hol vagytok?

Valaki nem tudja, hogy mennyit kell most híznia a babáknak? Még mindig a 150 g/hét a jó, vagy ilyenkor már csökken, de mennyivel? Mi most nagyon keveset híztunk, alig 400-at, úgyhogy kicsit idegesít!

Anita! Nagyon édesek az uncsitesós képek! Mind a két gyerkőc ott marad nálatok a 4 napra vagy csak a kicsi?

Dyt! Jó, hogy visszatértél. Majd tegyél képet a lakásról, meg a piciről, hogy lássuk mennyit változott!
Vendég
 


Sziasztok!

Tusi a Bobita nekunk is nagyon bejött, annak idején a lányomnak is nagyon tetszett és 1,5 éves korában már fújta is.

Márk imádja a dalokat, mondókákat. Én zenetanárnő vagyok, igy már a pocimban nagyon sok zenét hallgatott.
Tegnap 10 óvónőnek tanitottunk éneket ketten :D (egy kis szereplésre készülnek a Pünkösddel kapcsolatosan). Végig ébren volt és egy mukkot sem szólt. Ült az ölömben, hallgatta, hog hogy énekelünk és nézte az óvónőket ahogy tancoltak. Mindenki el volt ájulva tőle. A végén a nénik megköszönték Márknak, hogy megengedte, hogy próbáljunk és hogy ilyen türelmes kis fiucska volt. :wink:

Fogacska Szerintem nekünk is hamarosan ki fog bújni, mivel szegényke egész nap rágicsálja a kis kezét. Szopinál is fájhat az inye, mert alig eszik valamit, Dentinox-szal kenem, ilyenkor megnyugszik.

Nálatok, hogy alszanak a babák. Márk mostanában oldalra fordul és úgy alszik el, mint egy felnőtt, még az egyik lábacskáját is felhúzza egy picit. :lol:

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Akkor is biztos jön a foga, ha piros az inye és duzzadt. Nálunk már most látszik két kis dombocska alul :).

Benő egyre kevesebbet alszik napközben. Két etetés között max fél órát.
Képzeljétek viszont mostanában egyre rosszabbul tűri, ha elmegyünk valahová. Régebben általában elaludt a babakocsiban, de most már nem. Gondolom már nem tudja kizárni az ingereket, mint régebben és egy idő után túl sok lesz. És nem tud elaludni, és jön az ordítás!!! És most már sétálás közben a babakocsiban is ritkán alszik csak el. Valakinek valami ötlet?

Hízás: katasztrofálisan állunk, szerintem még a 200 g-os hízás is alig lesz meg egy hónap alatt. Viszont jól néz ki, nem sovány, úgyhogy olyan nagy baj nem lehet.

Hétfő óta kap gyümit/zöldséget. Alma nem nagyon jön be, szerintem savanyúnak érzi. Banánnal viszont már oké. És a sütőtök is tetszett neki! De azért két-három kanálnál többet nem eszik belőle. :) És tegnap már önállóan kakilt is egyet :).

Kép
vargaviki
 
 


Viki! Most megnyugtattál ezzel a hízással ill. nem hízással. Azt tudtam, hogy le fog lassulni, de nem gondoltam, hogy ennyire.
A babakocsi téma ismerős. Én már nem is próbálkozom vele. Tegnap még megpróbáltam, hogy a teraszon aludjon, de csak sikítozott, behoztam és egyből elaludt. Szerintem is az a baj, hogy kint világos van, kutyaugatás, stb.
Vendég
 


Még ezt találtam a súlygyarapodás lecsökkenéséről:

A csecsemők fél éves korukra megkétszerezik, 1 éves korukra megháromszorozzák születési súlyukat. Ez azonban az átlag súllyal (3-3.5 kg) született csecsemőkre igaz valójában. Az élet első 3 hónapjában a heti súlygyarapodás általában 20 dkg, amely a 3. hónap után azonban lecsökken heti 5-10 dkg-ra, tehát a súlygyarapodás mértéke lelassul.
Vendég
 


Lafie!
Zizi is bámulja a fürdőszobában a fehér plafont újszülött kora óta, amikor a pelenkázón fekszik. És mosolyog is hozzá. Férjem szerint szellemeket lát... :D Tényleg nem tudom mit nézhet, mert még csak érdekes árnyék sincs ott.

Anika! Amikor Apor unokatesóját 4 napra ott hagyja nálatok az anyukája, akkor mit csinál abban a 4 napban? Annyira érdekel, hogy mi lehet olyan fontos, hogy több napra lepasszoljam a pár hónapos gyerekemet. És a kisfiú hogy viseli?

Dyt, Dylkai üdv újra! :lol:
Olyan érdekes és is a napokban lapoztam vissza régebbre és néztem meg, hogy milyen picik voltak a manók. És arra is gondoltam, hogy ti ketten épp egyszerre jelentkeztetek be, és nagyjából egyszerre is tüntetek el. Örülök, hogy jelentkeztetek, én személy szerint szívesebben olvasgatom amit más ír, mint amit én... a saját dolgaimat ismerem.
Dylkai, Dorka nagyon édes kislány, és a kép a kis lábáról zseniális!

Kérdezni is szeretnék. A ti babáitok bújnak, ha megölelitek őket? Vagy legalábbis hagyják magukat? Bennünk egy pár napja tudatosodott, hogy Zizi nem egy bújós fajta. Ha magamhoz ölelem, mindig fontos nézelődni-valója akad, ficereg, forog, eltartja magát, néha meg is tép picit... Ezért is fontos nekem a szoptatás, mert legalább olyankor ölelgethetem kedvemre, legalábbis reggel és este, amikor álmosabb. Persze szereti, ha szeretgetjük, de inkább dögönyözősebb formában.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Szerintem majd csak később lesznek bújósak, legalábbis ebben reménykedem. Én már attól is elolvadok, ha a kicsi kezével megfogja az arcom, mintha simogatna.

A védőnőci azt mondta, hogy a picibabák látják az angyalkákat (ez valahogy kevésbé félelmetes, mint a szellem :) ). Azt is mondta, hogy nem szabad őket megzavarni ilyenkor, mert elvesztik ezt a képességüket. Hát nem tudom...
Vendég
 


Meli! Zitus a hátán alszik el, én forgatom még mindig, legalábbis éjszakára, nappal nem piszkálom. Ill, ha szopi közben alszik el, akkor az oldalán is marad. Viszont már ő is nagylányos, ha a hátán fekszik, nem teszi már a feje mellé a két kezét, hanem lent van neki a teste mellett.

Viki! Hogy-hogy önállóan kakilt? Nem szokott? 200g/hó, hihetetlen ennyi kaja mellett. Mondjuk Bence eleinte hízott gyorsabban. Az én lányom sokkal kevesebbet eszik, de a fél kiló hízás azért szűken meglesz.

Nekem amúgy azt mondta a védőnő, hogy 400-500g/hót várnak el, de ezzel én már nem foglalkozom nagyon. A napi kajamennyiségben is 950ml-t kéne ennie, erre ő 650-t eszik, ami egy 4 kilós gyereknek az adagja. Mégsem sovány vagy beteg. Minden gyerek más.
5 hetesen, amikor volt 4 kiló és kellett volna ezt a mennyiséget ennie, de akkor kb. 400-t evett, na akkor javasolta a védőnő, hogy adjak neki tápszert, mert kevés neki a tejem. Azzal együtt, hogy 200-akat hízott hetente. Tiszta lelkibeteg voltam. Mondjuk a napi 30ml táp, amennyit akkor kapott, nem dobta meg a nagyon a napi kajamennyiséget, de én azért lelkibeteg voltam, biztos emlékeztek. Mai aggyal már másképp csinálnám.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lányok ahogy látom Titeket is elért a babakocsis mumus. Emlékeztek, hogy írtam, hogy Hanna nem akar kint aludni?
Mivel az én lányom még mindig ölben alszik el, ezért átvágom, mert mikor elalszik, akkor mindig kicsempészem a babakocsiba. Legalább azt a fél óráját aludja kint....

Olyan fura néha Hanna. Mintha félne kint vagy nem tudom. Egy csomó érdekesség van neki kint, de ha nem ölben van, hanem babakocsiba felültetem vagy hordozóban kiteszem mindig elkezd sírni kb 5 perc múlva... így a kertészkedés 500 részletben történik állandóan. :?

Lafie!
Hanna is néz sokszor egy pontot, a nappaliban is van ilyen a plafonon és a mi hálónkban is. Mikor még egészen kicsi volt, a hálónkban a sarokba nézett mindig valamit és néha még dumált is neki... tényleg riasztó, nekem is mindig az ugrik be, hogy szellemet lát :) Hát én nem is tudom. Arra, amit a védőnénitek m
ondott, hogy ne zavard, mert elveszti ezt a képességét... hát veszítse is. Én nem akarom, hogy szellemeket lásson nagyobb korába. Halálra rémísztene vele... Tesómék gyereke mikor kicsi volt akkor mindig félt az öregektől. Meg mondta, hogy lát öreg nénit a lakásba. És aztán kiderült, hogy előttük valamikor egy öreg néni élt ott és ott is halt meg. Hát ez engem kikészítene ha a gyerek ilyeneket látna. Gyerekkorom óta félek a szellemes dolgoktól.... a szomszédunk állandóan szeánszokat tartott és én még kicsi voltam és hallottam miről beszélgetnek anyuékkal és eléggé féltem...

Anika!
Tényleg, mit csinál az anyuka? Ő az a kisfiú akit mondtál, hogy kicsit mintha le lenne maradva fejlődésben? Azért neked is nagyon durva lesz ez a 4 nap, bátor vagy így bevállalni!
De nagyon nagyon édesek a képek. Főleg ahol a két babó mosolyog :)

Tusi!
Hanna is a dögönyözést szereti. Mostanában kezdett el bújni kaja után. A vállamra hajtja a fejét és nyugiban ott van. Ezt eddig nem csinálta.

VViki!
Nekem is azóta kakil rendesen Hanna mióta eszünk gyümit/zölit. Jót tesz a székletnek. Ezért is kezdtük el mi már hamar a hozzátápit. (Majdnem 4 hós volt). Azóta (kopp-kopp) naponta-kétnaponta kakil.
De annyira imádom mikor nyom. Annyira édes :lol:

Dyt, Dylkai! Üdv újra! MEséljetek! Éledjen megint fel ez a topik rendesen, mert néha alszik! :)

Hannának állandóan a keze a szájában van, de nekünk sehol egy dudor...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusi: nem kakil, csak hetente egyszer hőmérővel, ezért ez nagy szó! :)
Emlékszem az első hetekben 400g-ot hízott hetente!!!!! :D

Kép
vargaviki
 
 


Viki! Nem tudtam, hogy Benő ilyen antikakis. Akkor tényleg itt volt az ideje a gyüminek, sőt innen nézve én már lehet korábban is elkezdhetted volna. Éljen a kaki! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziaszok,

Jajj, annyira aranyosak vagytok, örültem a kedves soroknak ám! Köszönöm szépen mindenkinek! :D

Nyafi,
Én is arra tippelek, hogy az usziban érte merüléskor negatív élmény, és emiatt utál most fürdeni. Már bánom, hogy nem szóltam a nőcinek, hogy még nem akarom, hogy lemerítse :cry: …mert hogy az oktató csinálta, nem is én…épp Dorkán mutatta be a többi anyukának, hogy kell. :cry: :evil:

Anita,
egyébként kb. 36-37 fokos vízben fürdetünk. Előtte próbáltuk már hidegebben, melegebben, ez úgy bevált. Szóval mint írtam, az uszi lesz a bűnös. A fenébe is. :twisted: :twisted: Pedig tudom, hogy mennyire nem jó, ha negatív élmény éri szegényt ilyenkor, van, aki egy életre megutálja a vizet. És én ezt nagyon nem akarom. Én egy kis „vizibékát” akarok!!! :wink:

Lafie,
A kutyás sztori elég félelmetesen hangzik! :shock: Én nagyon szeretem a kutyákat, de a nagyobb testű (harci) kutyáktól azért tartok, mint a roti, doberman stb. Főleg mióta pár éve megharapott egy, mondjuk az csak ír szetter volt, amik meg amúgy kedves, játékos fajta. Szegénynek nem tetszett, hogy porolóval verem a szőnyeget, és morgott és nekemugrott. Brrrr, de rossz volt.
Szóval a helyedben én is nagyon megijedtem volna!

Dorkának még nincs gondja a kinti séta közbeni alvással. Kiviszem és max. 10-15 perc múlva (de van,hogy rögtön) el is alszik. És általában addig alszik, míg kint vagyunk. Van, hogy felébred, szétnéz : ”ja, még mindig a babakocsiban vagyok!” és vissza is csukja a szemét. Egyetlen egyszer kezdett el bőgni és ki akart jönni: kivettem, hogy megmutassam neki a szökőkutat. Nem kellett volna. Hát szerintem ez annyira megtetszett neki, hogy gondolta, jajj, anya, hülye leszek én visszamenni a kocsiba, itt sokkal érdekesebb… :wink:

A mi lánykánk sem bújós egyelőre…csak ha nagyon álmos-fáradt.
Amit imádok benne, az, amikor „röhög”! Kacag, mikor a hasát fújkálom-hónaljába bújok arccal (ezt jól leírtam), meg szereti a kukucs-játékot, na meg ha az apja „dobálja”…
Ja, és nagyon bejön még a hinta-palinta és a zsip-zsup dal, a "zsupsz"-ra mindig nevet, és szinte már várja, hogy mikor jön. Kis édes.

Anita, mindjárt megírom priviben (ha sikerül) a nevem, szül. évem.

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Tegnap sikerült egy-két nagyon jó képet készítenem, feltöltöm, mert a hétvégén úgysem jutok géphez:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lafie, neked akartam még, hogy nagyon impozáns volt az esküvői ruhád, hogy tudtál ekkora uszállyal közlekedni?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Nem volt könnyű! De fel lehetett csatolni, úgyhogy a templomot és a fényképezkedést leszámítva nem vonszoltam! :)
Vendég
 


Nagyon igyekeztem, hogy ki ne maradjon valaki, de ha mégis, akkor előre is szégyellem magam!


Abigé (Nyafi) – Apor (Anika) – Balázs (Banyus) – Barnabás (Lizóka) – Bence (Viki) – Berti (Manó) – Bonita (Dyt) – Csabi (Ágnes) – Dani (Fesan) – Dorka (Dylkai) – Hanna (Babuci) – Kitti (Csikken) – Lilla (Lafie) – Liza (Drienn) – Márk (Meli) – Maya (Ágizsuzsi) – Milu (Mona) – Zita (Tusi)

Kép


Barnus (Banyus) – Emma (Manó) – Lizett (Lizóka) – Roli (Csikken) – Zsófi (Meli)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Egyelőre csak néhány mondat!

Zizi nagyon édes. :)

Lafie
Nagyon ügyes vagy! Tetszik amit csináltál.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!!!

Lafie
Nagyon-nagyon tetszik amit alkottál, teljesen meghatódtam!!!!!!!!!!!

Tusimi
Annyira édes kiscsajos a lányod, gyönyörű!!!

A Bonitám is néha egy pontba néz, nagyon mélyen..de nekem eszembe nem jutott volna, hogy szellemet, vagy angyalkát követ a személ és estleg neki beszél..én ezt teljesen elutasítom, nem hiszek benne.egyszerűen csak bizonyos dolgokban nagyon elmerül, pl a fehér plafon, tárgy ilyesmi..én abban hiszek, amit látok, szellemek nincsenek és remélem a Bonitán sem találkozik ilyesmivel..még angyalkával sem...

Lányok, milyen gyümölcsöt lehet ilyen korban adni a babóknak? Az almát utálja..azon kívül mit? Szilva, őszibarack nekem olyan hihetetlen, hogy már ilyen kicsi korban lehet...és még mit lehet adni?????????

A gyümi-zöldséget ti mikor adjátok neki és mennyit???

Mert nekünk a kövi napirend van:
7.30. reggeli - tápi
12.00. ebéd - répa, krumpli eddig ezeket szereti: fél üveg, aztán tápi
06. 00. uzsi - tápi
20.00. vacsi - tápi

A cél az, hogy majd 1-2 étkezést szilkárddal váltsunk ki??????????? Az mikor jön el????????

Az uszis dolog ijezstő, hogy valószínűleg nem tetszett neki a merülés..én nem engedném, az tuti, egyelőre legalábbis, de mi csak most kezdjük majd el, eddig Pécsett csak egyszer voltunk..HOVA MENJÜNK SZERINTETEK???????????? ESTLEG AHOVA MÁR MOST HÉTVÉGÉN TUDNÁNK?????????????

Kép
dyt
 
 


A kutya támadás döbbenet...ha nincsen ott a rokon, szerintem te álltál volna oda a baba elé...sajna hasonló velünk is megesett..az anyák ilyenkor anyatigrissé válnak és bármi áron megvédik a babót..na de amit utána érez az ember, szó szerint remeg a láb és a sírógörcs :(

Képzeljétek, ahogy felköltöztünk rá pár napra meghalt a 26 éves unokaöcsém...még a halála napján reggel találkoztunk vele...és nekem anyukám is fiatalon ment el, 46 évesen...nem tudom elfogadni a halál tényét :(

Kép
dyt
 
 


Lafie,

ez nagyon-nagyon-nagyon-nagyon jóóóóó lett!!!! Ügyes vagy! :wink:
Irtóra tetszik ám ez a sok kis bébicsek így együtt! Nagyon jó nézni őket. Majd innen válaszunk vőlegényt... :lol: :lol: :lol: :lol:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dyt,
sajnálom az unokaöcsédet. :cry: Tényleg nagyon-nagyon fiatal volt, fiatalabb, mint én. Rossz belegondolni. :cry: :cry:
Férjem anyukája is 46 évesen halt meg. Sajnos.

Amúgy 4 étkezés elég Bonitának? :shock: :shock: :shock:
Amikor tápit kap, az mennnyi/alkalom?

Dorka még nagyon sokszor eszik hozzá képest, mondjuk azrért is, mert hogy inkább gyarkabban szopizunk, hogy kevesebb legyen a tápi rész, és több a tejcsi. Van, hogy még mindig 8x eszik egy nap... :oops: :?
Én azt hittem, hogy napi 5x-i kajára kell ráállni (reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi), bár nekem még annyira távolinak tűnik ez az egész.
Boni akkor nagyon jól bírja... :wink:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok

Lafie gyonyoru a mualkotasod :D . Mikor van idod ilyeneket kesziteni?

Kép
Kép
meli78
 
 


Próbáltuk az ötszöri étkezést, már régóta így csináltuk, aztán meg 4 óránként lett éhes, előtte sehogy sem akart enni, ímármint 3 óránként pl., így viszont nem jött ki a nap és nem akartam este 11-kor etetni utoljára, ő ugyanis az utolsó hami után alszik el éjszakára..így kipróbáltuk a 4 etetést, ahogy írtam és többet evett így mint ötször...ami így sem több, mint 600 / nap..de azt mondta a doki és a védőnő, hogy mivel szépen fejlődik és roppant nyugodt, kiegyensúlyozott, neki úgy tűnik nem is kell több hami naponta...szóval így állt be..nekünk a tízórai elmarad...

8-szor enni???????????????????????? Azt hogy csináljátok? Hány óránként és összesen mennyit eszik????????????

Egyébként dylkai írtad, hogy fiatalabb vagy, mint uncsitesóm volt, hány éves vagy? Itt a fórumon ki mennyi idős??????? Persze ha nem vagyok indiszkrét...

Kép
dyt
 
 


Dyt: én júliusban leszek 26 éves.
Gyümi/zöldség: nyugodtan adhatsz neki őszibarackot és szilvát is. Banán is mehet. Alma banánnal nagyon fincsi. Körtét is lehet. Szőlőlevet is. Úgy tudom nemsokára mehet a spenót is. A cékla és a meggy is mehet.

Dyt: sajnálom az unokatestvéred? Megkérdezhetem mi történt?

Lafie: hihetetlenül jó a montázs!!! köszi-köszi-köszi!!! :D Megmelengetted a szívemet! :)

Képzeljétek ma is kakilt BEnő! Úgy látszik a gyümi/zöldség helyretette. :)

Dyt: nem tudom mióta esztek már szilárd kaját, de szerintem lassan már kiválthatsz egy étkezést. Én úgy tudom az uzsit ajánlják először kiváltani, aztán az ebédet. De ebben Manó nagyobb szakértő, mint én!

Kép
vargaviki
 
 


Ja és persze a sütőtök!

Kép
vargaviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: