Új privát üzeneted érkezett!

Lafi :D
ha köhög, akkor én nem vinném - meg ha köhög, akkor szerintem nem is a foga -

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


a doki azzal magyarázta aköhögédt, bár nem értem igazán, szóval hogy a nyál ahogy nyeli le vagy jön vissza vagy ilyesmi...tegnap du óta sokat nyálzik, igaz, de mondjuk nem értem, hogy a nyáltól köhöghet-e....
Vendég
 


köhögni köhöghet akár, bár orrfolyáskor gyakoribb tünet.
(visszafolyik a cuccos és irritálja a torkot, a nyál ennyire nem szokta zavarni, mert más a viszkozitása és nem tapad meg ált. a nyelőcsövön)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Sziasztok!

Húúúú!Ennyi köfögő,náthás baba van!Mindenkinek jobbulást kívánok!
Sajnos a Márk nincs jobban,nyűgös,lázas,csúnyán köhög.

Donika,
5 hónapig volt tejem,de az elejétől fogva fejtem,szoptatni nem tudtam.Szerencsére rengeteg volt,még a fagyasztóba is tudtam rakni!

Emma,
nagyon örülök Zalán mászásának!

Hajni,
jó az új avatarod!Aranyos lehet,ahogy odakucorog hozzád.Enyémek is imádnak bújni,főleg este!Olyan jó érzés,imádom Őket!
szemész:tudod,mi megjártuk a gyerekszemésszel,azóta is óva intek mindenkit attól az idióta nőtől!Egy babaszemész mindent másképp lát,tök jó,hogy egyből oda mentek!

Lafi,
fogzási fájdalomra én a Panandol baby-t használom,mert az a véleményem,hogy ha emiatt sír,akkor tenni kell valamit,mert nem fog magától elmúlni.(ha fáj a fejem,én is veszek be fájdalomcsillapítót)

-Popsiban hogyan tudtok hőt mérni?Én digitálist használok a hóna alatt,az ölembe ültetem,és játszok vele közben.

-végre találtam olyan fogkrémet,amit lehet már 1 éves kortól használni:Gabi fogkrém,málna ízű.

-sokat beszéltünk már a folttisztításról,elkezdtem Amway-es dolgokat használni!Szuper az előmosó folttisztító spray,közvetlenül mosás előtt kell a foltra fújni és mehet a gépbe.Nekem bevált.

Andi
Kép
aanda
 
 


már hányunk......... :cry: jön a doki.
Vendég
 


Orsi,
de ügyesen falatozik ez a kislyány azokkal az édes kis pufi kezeivel! :o Főtt a répa, igaz?

Lafi,
bakker! :( Doki mit mondott? Amúgy a hőemelkedés hasznos, jelzi, hogy a szervezet védekezik a fertőzéssel szemben. Ha magas a testhő (38,5 fölött hónaaljban ), akkor kell csillapítani.

Anda,
én fülhőmérőt használok, szerintem az a legkényelmesebb. Ha magasabbat mutat, megnézem hónaaljban digitálissal a pontosság kedvéért - bár még nem ment föl sose, úgyhogy nem kellett. :D Én a popsist nem preferálom, szeritnem fölös macera: pelus, ruhák, meg szerintem a gyereknek is diszkomfortos.
A fogkrémet szerintem majd jól megeszik, írj, ha használtad, kíváncsi vagyok! :lol:
Anyu használta tök sokáig az amway-termékeket, talán még most is az a mosogatószere. Tényleg jók! :D
20140901102739
 
 


megfigyelés alatt, ezt mondta a doki...ha gáz van, hívjam éjjel-nappal, nem piros a mandula, csak bágyadt, hőem van, és hányt...de iszik gyümilét, és ez fontos, nem szárad ki!
rendes nagyon a doki!tényleg, hívhatom meg minden, mondta hogy lehet a foga is, jelenleg nem tudja, mi ez, mert nincs láz ,nincs pirosság stb, és jó hogy iszik, kicsit bágyadt, rosszkedvű, sírós lett, nem eszik, de sajna ebből bármi lehet még...remélem, semmi sem...

apa épp eteti!!!!!!!!!!!jaj, remélem, nem hányja ki....és elmúlik ez a sz@r.......
Vendég
 


Szia Lafi!
Jobbulást a Csöppségnek!!!

Orsi!
Gyönyörű a kislányod! Édes kis puffancs.

Hajni!
Akkor a Te kisfiad máj 23-án született ezek szerint.

Kinéztem a Babának egy játszószőnyeget az árzuhanáson, de Nektek már gyakorló anyukáknak nagyobb tapasztalatotok van, hogy jó -e, megnézitek? www.arzuhanas.com, bal oldalon felül top ajánlatok, és azon belül chicco 3d multi játékpark hempergő bébigimnasztika játékvár.

Köszi előre is!

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Hajni :)
igen, főtt meg krumplit evett hozzá, krumplifőzelék volt a fiúknak és abból halásztam ki neki.

Lafi :)
jobbulást Nektek.

Gömböcske :)
Jópofa ez a chicco játszó. és az ára is egész baráti

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Gömbi, nekem teccik a játszó!
Vendég
 


Minden kicsi betegnek jobbulást!

Nálunk egy pici orrfolyás van, inkább csak éjszaka, reggelre meg semmi.

Orsi!

Nagyon aranyos Lili a képeken! És milyen szépen eszik! :)

Hajni!

Neked valami indokolja a gluténallergiát, hogy ennyire pörögsz rajta?
Lassan már belebeszéled Olivérbe.... :oops:

Mi ma bevezettük a glutént. Tésztát kaptak. És borzasztóan élvezték.
Úgy döntöttem, hogy elkezdjük heti 1x. :)

Olivér jó nagyot fejlődött! Nagyon ügyes! nálunk ezt nem hajlandók a csjok, el vannak foglalva a járással.

Puhatalpú cipő, még mindig! A deichmanban láttam tegnap azt hiszem 3990 és 4990 ft volt

Zsebi!

a homokozás, az konkrétan földtúrás volt. Az idilli kis játszóterünket feltúrták a disznók :twisted: ők meg befejezték. Most sajnos úgy néz ki az egyik hintakörül, mint a szántóföld. Remélem helyrehozza az erdészbácsi.

katyerina
 
 


Katyerina,
nem Olivérről van szó, hanem az apjáról! :lol: Olivérnek szerintem semmi baja. Megjött a teszt, most már csak apa bénázik, nem engedi megszúrni magát! :twisted: Úgyhogy most rábeszélés van... A disznók túrták fel... milyen vicces... :lol:

Gömbi,
nekem is tetszik a játszó! :D Legfeljebb akasztgatsz még rá néhány kütyüt. :roll:

Orsi,
krumplifőzi nyamnyam... :D
20140901102739
 
 


Sziasztok!

Köszi a véleményeket a játszóról!

Donika!
Hogy tűrte az oltást Zsombi? És utána nyűgös volt?

Lafi!
Hogy van a kisfiad? Milyen volt az éjszakátok?

Nálunk is volt egy kis nátha, de már elmúlt. Én a popsijában mértem a hőjét. Amúgy úgy tudom, egy kis szürcsögés, néha tüsszentés természetes.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Lafi!

Miket eszik a kisfiad? Írtad, hogy Apa eteti.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


naháááát,
minket is utolért ez a hülye dádha... én nem, de Bencsi szegényke... egyfolytában folyik a zorra, az éjszakát végigköhizte, ráadásul a jobb szeme is begyulladt. Remélem, nem szénanátha... most nyírták nálunk a füvet... láz szerencsére nincs.

Tegnap volt méreckedés. Bencsi 79 cm és 12500 gramm, Norina 72,5 cm és 8020 gramm. Végigordították az orvost, pedig most nem volt szuri. Legközelebb lesz az agyh.gyull.elleni, és én mondtam, hogy csak aztán kezdjük el a kullancsost, ne egyszerre a kettőt kapják. Elég, hogy Bencsi múltkor kiütést kapott a Prevenartól.Amin amúgy mindenki marhára csodálkozik, hogy ilyen még nem fordult elő. Hát köszi, csak nálunk. De tuti az oltástól volt, még a helye is iszonyúan bepirosodott és földagadt.

Most utoljára írtak fel nekik tápit. Kérdeztem, hogy ezután mi lesz. Mondja a doki, hogy hát rendes tej. :roll: :shock: Iiigen...? De hát mondom még van babatej is... Meg hát nem hiszem, hogy a tápi után ráállnak a napi 3 dl tehéntejre... Erre a védőnő meg megint észbekapott, hogy jaj, akkor jöjjön hozzánk majd kiokítani, mivel etessem a gyereket. kenyérhéjjal meg tojássárgával. :evil: (múltkor én nyomtattam neki ki a táblázatunkat)

KépKép
pompomlány
 
 


melcsi
jól eltűnt... :roll: :? még tart a vízikúra??? :)

C.né :D

KépKép
pompomlány
 
 


Gömbi,tápszerrel etette. Hát ez nem egy kis nátha mert köhög, megy az orra, hány szóval nem lesz egyszerű, de legalább csak hőemelkedése van.De halgatni is szörnyű....

sajnálom nagyon.De legalább evett valamennyit regel is, issza a teákat, és ez is jó, ennek örülök, legalább nem szárad ki, ráadásul tápot nem kér, kilöki, hanem a teára cuppan rá, mintha tudná hogy jelen esetben fontos hogy legalább az megmaradjon benne.
Vendég
 


Orsi
Lili tünemény, ahogy nyomja a kaját!
a 11. kerületi hely lenne nekem a legjobb - megadnál elérhatőséget?

Hajni
Apa fél a tűszúrástól? :) Szülést hogy bírta?

Lafi
húúú, hányás az nagyon rossz lehet!!! eddig mi szerencsére ezt megúsztuk

Kátya
jó sokat vártatok! Én 9 hónapos korától adok tésztát... tegnap pici túróval és óriási sikere volt

Aanda
na ez a folttisztító érdekel! én a mosóport és un. fehérítő porát használom az a,way-nek, eok jók, de akkor erről is megkérdezem uncsitesómat, aki csinálja

Képzeljétek, határozottan javul a szeparációs szorongás Zalánnál!!!! Jaj, de jóóóóóóó! Máár féltem, hogy így maradunk :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi
micsoda különbség van a lányod és a fiad között nagyságban!!! Ez nagyon jó, kis nőcis, meg nagy hapsis méretek :D Hajni múltkor mondta, hogy a fiam lesz csúcstartó, de Bencsi súlyát tutkó nem érjük el :D Dokid meg védőnőd nem túl naprakész :?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok

Pompomlány
emlékeim szerint ennyi idősen Ákosnak még simán felírta a dokinéni a tápszert (Humana 2-t), utána pedig mondta hogy lehet venni - Rossman - DM - Kaisers stb. Humana 3-at --ízesítetett - próbáld ki - nekem Ákos ezt már nem ette meg.
Most meg Áronkám egyáltalán nem eszik tápszert, már 3-at próbáltunk de egyiket sem ette, így már megy a hozzátápi mivel kevés a tejcsi bármit eszem + iszom.
Jó husis kisfiad van! Bizti nagyon édes, nekem Ákos még talán most se nyom ennyit. Majd fog talán egyszer.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hajni!

Így már értem! :) Jó gyorsan odaért a teszt! :)
miből gondoljátok az allergiát?

Pompi!

Hát szép darab kislegény az biztos! Még nekem is kicsúszott a számon a talin, hogy milyen kis vasgyúró, pedig biztos már agyadra megy az erre vonatkozó megjegyzések! :) Norina meg tényleg nagyon nőcis, szerintem nagyon illik rá a neve. :)

Ma voltam rutin vizsgán! sikerült!!!!
persze ahogy a nagykönyvben meg van írva, Maja nem aludt az éjszaka. kb fél 2 ig 5 percenként felsírt. Nem sikerült rájönnöm mi a baja. Én meg reggel full kómásan mentem rutinozni. Még jó hogy az oktató végig csináltatta velem a kört a vizsgaelőtt, mert 2-es helyett a kéziféket húztam be. Szerencséére időben kapcsoltam, a vizsgáztató meg késett, úgyhogy sikerült a vizsgára felébrednem.... :lol: :lol: A vizsgán már ügyi voltam, csak a vádlim remegett nagyon, még most is fáj....

katyerina
 
 


Szia Lafi!

Hogy van a Csöppség? Gyógyulgat? Elkapott valamit, vagy megfázott? Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!!!

Megrendeltem az árzuhanáson azt a chicco játszószőnyeget, remélem kihozzák és beválik majd.

Szép hétvégét Nektek!

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Katyerina! :)
Gratulálok! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Látom, mindenki pihizik, mi is. Itt vagyunk anyuéknál. Szemem ezerfelé, azért itt semmi se olyan biztonságos Olivérnek. Már ő is tök jól van. :D

Pompi,
hogy hízik még mindig ilyen ütemben a fiad, nagyon durva, nemrég volt 11,5! :o :lol: Az enyém szerintem még mindig nem érte el a 11200-at se... :roll:
A tápit én se értem... Szerintem csak azért nem írták fel, mert ezeket lehet recept nélkül is kapni. Mi legutóbb pl. a Tesco-ban vettük. Mi is az a babatej?

Emma,
császár vóót, csak a kisablakon sunnyogott a szemével! :lol: Hogy csináltad, hogy Zalánnak már annyira nem kellesz? Az én fiam mostanában állandóan a seggemben van! :roll:

Katyerina,
ügyes vagy, gratula! :D Hirtelen elgondolkodtam, hogy én buktam-e a rutinon... Asszem nem, mert mire odaért a vizsgabiztos, már eloltottuk vhogy a motorháztetőből gomolygó füstöt, utána már ügyes voltam! 8) :lol:

Lafi,
szerencsés vagy, hogy iszik a fiad! Mennyit kell amúgy naponta inni? Én örülök, ha megiszik 1,5 decit, de nem tudom jobban tuszkolni! :(
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Szerintem csak azért nem írták fel, mert ezeket lehet recept nélkül is kapni. Mi legutóbb pl. a Tesco-ban vettük. Mi is az a babatej?

1 év felett semmi támogatás nincs már a tápszeren, azért nem írják fel.
a babatej a IIIas tápszer

mi betegen még mindig... hulla fáradt vagyok :(

Katyerina :D
gratulálok!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


sziasztok
sgítsetek...

huni fogyott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nem értem.....a betegség miatt????????????????
7080 g volt csüt múlt 7en
ma 6970 g...............

1 hét 2 nap alatt fogyott 110 g-ot....és 2 napja beteg....vagyis én azt hittem csak stagnálni fog....erre fogyott...........

mit csináljak????????hívjam a dokit???várjak még????????
Vendég
 


Nyugodj meg!
simán fogyhat ennyit egy betegség miatt.
Inni iszik eleget? pisi pelusa van elég?

ha van, akkor aggódnivalód semmi!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
jobbulást! Tényleg a 3-as tápszer az babatej? :o Olivér Humana 3 HA-t eszik/iszik. Az akkor nem jó? Az van ráírva, hogy 9 hós kortól. És Ő nem ivott 2-t, rögtön 3-t kapott.

Lafi,
szerintem ez nem nagy mérvű fogyás, ennyi belefér. Meg szerintem simán lehet attól, hogy mondjuk kaja előtt ill. kaja után mérted, kaki előtt, kaki után, vagy akár a mérleg is tud ilyen hülye lenni. A miénk is volt, hogy két mérésen belül is tévedett akár 100grammot is. :twisted: SZerintem csekkold le több méréssel, mondjuk ho. is nézd meg. De szerintem ennyi fogyásnál még ne aggódj!
20140901102739
 
 


épp lepisilt az előbb.... :lol:
nagyjából pisis...

ami megy:
reggel 7
80 ml tápszer

utána max 20 ml tea

13 óra
150 ml tápszer

utána max 20 ml tea

21 óra 100 ml tápszer

ennyit bírok belerakni max egész nap.

köhög, hörög,de már szakad fel, teli a nózi, porszívózom, horkol kicsit...meg mist folyósabb volt a kaki mint szokott, de már nem annyira bágyadt mint 2 napja,már röhögni tud...

akkor ez jó?
Vendég
 


hajni777 írta:Az akkor nem jó?

miért ne lenne jó?

Lafi :D
szerintem ezzel nincs gond.
és ez tényleg nem olyan mértékű fogyás ami miatt kétségbe kellene esni

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lafi,
hát én ezt nem nagyon tudom, de nekem azért nem tűnik túl soknak se a kaja se a pia, mondhatni, szerintem ez inkább kevés...
20140901102739
 
 


Orsi,
akkor jó! :D Köszi! :D
20140901102739
 
 


oké, csak aggódtam amiatt is, hogy keveset eszik és kevésszer....mert hát az az össz 330 ml táp, ami néha max 300, annál azért nem kevesebb, az olyan kevéske...tudom, n sem vagyok éhes, ha beteg vagyok, de az én vagyok...ő meg ő....jójó tudom , ő is ember, szóval agyilag tudom én hogy betegen kevesebbet eszünk, esznek, de akkor is a szívem megszakad...

pláne hogy fuldoklik, mert jön fel a slejm és nem tudja mi az, és engem meg UTÁL mert orrába aloe verás orrcseppet adok és csípi és leér a torkába és azt gyúlöli és rámnéz és tudja hogy én adtam....
Vendég
 


Hajni, hát ez az....én is keveslem...pláne hogy kezd jobban lenni...

ja és hát a keze, ökle mindene a szájában, alig bírom kiszedni, hogy egyen, erre a cumit használja ínymasszírra, meg eszi az állam is...csak a kaját nem...
Vendég
 


Lafi :D
enyémeknek torokgyulladásuk van, 3 napja alig esznek. A folyadék a lényeg, hogy igyon.
Az ilyen hirtelen fogyást után pikk-pakk visszarántják magukra.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


köszönöm!!!!!!!!!!!!nagy kő esett le.............
Vendég
 


Lafi, Orsi
jobbulást a gyerkőcöknek!
Zalán is egyszer életében fogyott 100 g-ot egy hét alatt, utána 2 hétig még gyorsabban hízott, mint szokott :)

Én is hullafáradt vagyok. A nem-eszünk-éjszaka időszak rövid volt, most 3 felsírás van legalább, 1 vagy 2 szopi, többi sima visszaaltatás. Sose hittem volna, hogy 9 hónaposan rosszabb lesz az éjszaka, mint 4 hónapos korában :roll: TÉnyleg csak lézengek napközben.... És az a szenya 6. fog 2 hete nyomul, de még mindig nem tört át!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Lafi, Orsi

ma hogy vannak a gyerekek?

Amikor Olivér beteg volt, 3 napig semmit nem evett, csak ivott, kicsit le is fogyott.
Na, nálunk az ivással nincs probléma, a napi 1 liter simán meg van (a tápszeren felül természetesen). Ha a kezébe adok egy 240-es teli üveget, addig issza, amíg ki nem veszem a kezéből.

Emma

borzasztó lehet az éjszakázás, emlékszem én is hulla voltam örökké az első 3 hónapban. Utána meg mintha elvágták volna, soha többet nem ébredt éjszaka (kivéve, amikor beteg volt)

Kép
zsuzsi73
 
 


már krákog!!!jön fel a cuccos...holnap hívom dokit mennyit kell várni hogy mehessen úszni...most ugye kimaradt...
jaaaaaaaaaa és végre eszik.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: keveset,lassan, de alakul!
csak nem tudja hogy kaja közben ha jön fel a slejm mit kell csinálni...így egy kicsit hány olyankor.
Vendég
 


Lányok,
mit jelenthet, ha találtam pár véres nyákos pöttyöt Barnus kakijában? Tegnap amúgy gyanús színű volt az egész reggeli kaki, mert rozsdabarna szerű volt, először azt gondoltam, hogy vérrel keveredett, de aztán elhessegettem a gondolatot. Ma reggel normál színű volt, de határozottan pár véres pötty volt benne.
Amúgy jókedélyű, nem látszik betegnek. Leszámítva, hogy keveset eszik. De azt betudom annak, hogy kicsit leállt most az amúgy is gyors gyarapodás.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Lafi, Orsi! Jobbulást a gyerkőcöknek!
Lafi! Örülök, hogy javul a Picurka!

Most úgy látszik ilyen nyűgös időszak van, Peti baba az utóbbi hetekben egyáltalán nem volt hasfájós, és szombat óta megint nagyon szenved, fáj a hasa, és nagyon nyűgös. Szerintem ő is kevesebbet eszik, de már nem mérem.

Ráadásul ma fog oltást kapni.

Ha esetleg beteg lenne, milyen teát kell neki adni? (2 hónapos). Normál teát csak rövid ideig belelógatni a filtert, vagy van babatea? Ha van babatea, hol lehet kapni? Kell a teájába cukrot tenni? És mennyit? Köszi!

Kép
Kép
gömböcske
 
 


gömböcske írta:Ha esetleg beteg lenne, milyen teát kell neki adni? (2 hónapos). Normál teát csak rövid ideig belelógatni a filtert, vagy van babatea? Ha van babatea, hol lehet kapni? Kell a teájába cukrot tenni? És mennyit? Köszi!

semmilyet
teljesen felesleges. Miért akarsz teát adni?? (hogy függ össze a betegséggel)

amúgy gyerekeknek babateát szoktunk adni, a normál teafeketetea, gyereknek nem jó. És DMben, gyógynövényboltban lehet kapni, cukor nem kell bele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:Lányok,
mit jelenthet, ha találtam pár véres nyákos pöttyöt Barnus kakijában?

szerintem kérdezz rá a dokinál, nekem hirtelen semmi nem ugrik be.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
már rá is kérdeztem. Egyelőre figyeljem a kakit, és mérjem, nem csökken-e a súlya a gyerkőcnek. Remélem ártalmatlan a dolog.

KépKép
lili73
 
 


bocsánat a belekottyért, :oops: de éppen most olvastam a kismama magazinban, hogy akár ételalergia is lehet

tünetek:

csalánkiütés testszerte
véres széklet(ami a véres nyálkafoszlány is lehet)
hasmenés
ekcéma kialakulása, sulyosbodása
Vendég
 


Lili :) ,
nem tudom, szopiznak-e még. Mert ha igen, akkor a berepedezett mellbimbóból is származhat a vér. Ha ez van, akkor ezzel nincs teendő.

Gömböcske :) ,
az oltást borogathatod vizes ruhávval, az jólesik neki. De ritka a szövődmény. Ha viszont beteg, akkor nem kaphat oltást, ilyenkor el szokták halasztani akkorra, mikor meggyógyul.
20140901102739
 
 


ruhával :oops:
20140901102739
 
 


boniko írta:bocsánat a belekottyért, :oops: de éppen most olvastam a kismama magazinban, hogy akár ételalergia is lehet

tünetek:

csalánkiütés testszerte
véres széklet(ami a véres nyálkafoszlány is lehet)
hasmenés
ekcéma kialakulása, sulyosbodása

igen, ez igaz, de csecsemőnél jelenik meg a legritkább esetben ilyen tünetekkel az ételallergia. Ez akkor igaz ált. amikor már a babamaga eszi meg az ételeket és nem anyatejen keresztül kerül kapcsolatba velük.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


KÖszi Orsi :lol:
Vendég
 


Nem tudom, de aggódom, mert azóta még egyet kakilt, egy kicsi algaszagút, és abban egy nagyobb véres nyákdarab volt. Lehet, hogy valami vírus, és azért sem volt olyan jó étvágya az utóbbi napokban?

KépKép
lili73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: