Új privát üzeneted érkezett!

Most mostam hajat és kb a fele kihullott :cry:
Nekem 6 éve vannak ilyen problémáim,amit az orvosok se tudják megmondani mitől van...jó minden leletem,vérkép is tökéletes,azt mondják van néhány nő akiknem egész életében hullik a haja...
De most még a gyógyszereim se tudom szedni :cry:
Nem tudtok valami tanácsot adni h tudnám csökkenteni a hullást h a babának se ártsak?

nicike

Zsófi, az izomgörcsre jó a kalcium is. Kérdezd meg a dokit, vagy a patikust, melyiket ajánlják inkább.

Nicike, a hajhullásra nagyon jó a Revalid, meg a Juvamine vitaminkészítmény, de járj utána szabad e szedni a többi vitaminnal együtt, ha szedsz.

k.a.t.i.c.a

Katica, lehet h csak oda figyel rám,csak sok kismamától meg az ellenkezőjét hallom.Nekem sincs semmi problémám, se hízás se semmi. Csak mikor Ő azt mondja felejtsem el a sót, a házi orvos rám parancsol h eszembe ne jusson mert olyan izomgörcseim lesznek,h csak nézni fogok...Meg a hasonló ellentéteket nem értem.

nicike

asszem terhesség alatt nem lehet szedni. Mert ebből a vitaminokból a forcapilt szedtem ami a bőrgyógyász szerint a legjobb,de azonnal leállított vele mikor tudtam h baba lesz.

nicike

Zsófi én szedek magne B6ot mégis görcsölök, nem ez volt az első csak most ez nagyon erős volt. Vettemplussz kálciumos pezsgőtablettát néha iszogatom. Terhesség velejárója mint a vizesedés :?

Én nem tudok lemondani a kajákról nem megy, eddig meg még elég sok cólát is ittam mert attól nyugodott meg a gyomrom. De most már csökkentettük sőt elhagytuk, és most gyümölcsfacsarási lázban égek. nehéz és költséges dolog annyira odafigyelni a táplálkozásra részemről. Amit megkivánok megeszek.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Van egy barinőm aki szintén terhes és nincs megelégedve a dokijával a II.kerületben lakik. Tud arrafelé vagy a környező kerületben valaki jó dokit???? igazából nem vagyok tisztába melyik kórház hol is van a táblázat alapján. :oops: :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Én is azt eszem, amit megkívánok. Ha marhapöri galuskával, akkor azt, ha saláta, vagy főzelék, akkor azt. Meg fehérkenyeret eszem, mert én a barnát nem bírom megenni. Szóval nem hinném, hogy olyan rosszat tennék azért ezekkel az ételekkel a babának. Ami jó a mamának, az jó a babának is. Én ezt az elvet vallom.
Egyébként én meg eddig 5-6 kilót híztam, vagyis havonta egyet. Ez abszolút normális, mindenhol ezt olvastam. Meg hát ez úgyis alkati kérdés, nem a kajáktól függ.

A II. kerülethez nem a János kórház tartozik? Vagy a Kútvölgyi esetleg?
lei

a II. kerület gondolom, hogy a János kórházhoz tartozik... vagy!? én sajna nem ismerek onnan senkit, bár szültek ott barátnőim!

sophie27

nicike: az én sógornőm hajhullásra Béres cseppeket szedett és őt az teljesen rendbetette. Neki sem tudták az orvosok megmondani, hogy mitől volt, pedig össze-vissza megvizsgálták. Viszont nem tudom, hogy a Béres cseppeket lehet-e terhesség és szoptatás alatt szedni. Ezt a dokitól kéne megkérdezni.
lei

Mindenki úgy táplálkozik, ahogyan akar, én csak azért írtam, mert én egyetértek a védőnővel.
De ezzel az elvvel azért nem értek egyet teljesen, hogy ami jól esik a mamának, az jó a babának. Például: kóla, kávé, cukorka...ez egy sem tesz jót a babának, de gondolom azt nem is eszitek, isszátok. Na nem ragozom tovább. Mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja. :)

k.a.t.i.c.a

Eszem-iszom kérdés...

Nálam pl. pár hónapja favorit let a kóla. Igyekszem megállni, de így is lecsúszik heti 1-2* fél liter, persze nem egyszerre...

A cukorka pl. nem jön be, pedig előtte napi 6 szelet (bio)csokit biztosan megettem.

Azt gondolom, hogy a szervezet tudja, hogy mi a jó neki, kivétel ha előtte nem helyesen táplálkozunk, vagyis nem mutattuk meg a szervezetünknek, hogy mi lenne a jó neki.

Én pár éve odafigyelek és most sincsenek kiugrásaim, kivétel a kóla.
Vendég

mondjuk adott esetben egy-egy pohár cóla (nekem a hányingeres időszakban jól lenyugtatta a gyomrom), vagy egy tejes kávé sem árthat szerintem . Itt inkább a mennyiség és a rendszeresség a fontos. :wink:

engem ezek az előadások érdekelnének a Születés Hete programsorozaton május 4-én, vasárnap:
1209028407.2165.doc
lei

Én nem kívánok meg semmi igazán,csak a csípős szószt,de azt meg nem merem enni.
Holnap megyek cukor-ra...Én szirupot kapok.Azt mondta a dokim ne egyek igyak elötte-közben...És kb 3 órát tart.Hogy fogom ki bírni?????????

nicike

Sziasztok kismamik!
Szép napot mindenkinek. Én most úgy látom,hogy ahány orvos annyi féle tanács és ugyan ez elmondható a védőnőkre is. Nem lenne jobb,ha már választott orvosunk van akkor meg is bíznánk benne?
Természetesen nem kell rám hallgatni,de csak egy jótanács.
feluca
Mezőszemere

Én amúgy a teljesen természtes terhesség híve vagyok. Lehet, hogy természetemből is adódik,de anyáink fele ennyi vizsgálaton sem estek át sőt még a nálunk fiatalabbak sem és még is felnöttünk egészségesen és most mindnyájan gyermeket várunk aki szintén egészségesen fog a világra születni.
Bizzatok a természet erejében,hogy elrendezi a dolgokat.
feluca
Mezőszemere

Nicike, én is féltlem, de nem volt vészes a cukor... Nem is éreztem rosszul magam, csak már a legvégén kezdtem éhes lenni, de volt nálam kaja, és a második vérvétel után rögtön megettem... Úgyhogy ne félj ettől... Csak lehetőleg ne ül bent két órát közben, hanem ha lehet, menj ki a levegőre, akkor nem lesz semmi gon ;-)

yuyu79

Julcsi, most nézem, hogy a második vonalzódon rossz a dátum, 2007 van írva 2008 helyett, ezért a csibéd sincs jó helyen.

k.a.t.i.c.a

Lányok!

Egy teljesen más téma. Hallottam a Danubiuson vagy a Juventuson egy új amerikai stílusú étterem reklámját kb. két hete. Valahol a Király utcában van, de a tudakozó így nem talált rá, én meg nem emlékszem a nevére. Nem hallottatok véletlenül róla? Elmennénk a hétvégén.

Előre is köszi, Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Hrk, köszönöm a linket, ha lesz egy szusszanásom, megnézem mindenképp!

Ételek:
Azzal én sem értek egyet, hogy egy csomó mindent el kell hagyni.
Annyi helyről hallottam, hogy a cola megnyugataja a gyomrot. Évente max. 2 dl-t ittam, de most, terhesség alatt bevallom, többbször megkívántam. Sztem, ha megnyugtat és emiatt nem jön ki a kaja és nem fogy el az ember, meg nem szenved, az is jó a babának.
A kádfürdőzést tényleg nem ajánlják hosszú távon, mert felmelegszik a magzatvíz, illetve akkor sem nagyon ajánlják ha vki hajlamos a fertőzésre. De pár perc erejéig nem árthat.
A só meg sztem is butaság. Miért is ne ehetnénk? Illetve fűszereket? Jó, nem azt mondom, hogy minden nap csípős, baromi fűszeres kajákkal tömöm magam, de azért a magyar konyhára nagyon jellemző egy csomó fűszer és mégsem mondható el, hogy felmenőink egészsége emiatt rosszabb lenne.....
Én is eszem fehér kenyeret és pl a bio zöldségekben abszolút nem hiszek. Kétszeres ár, de ugyanolyan szennyezett levegőn teremnek, szóval..... :?
Nálam is a megkívánom, jólesik, megeszem elv érvényesül persze keretek között.

Ez a születés hete nagyon jónak ígérkezik. Főleg a tb tanácsadás, de sajna pont aznap egész napos családi banzáj lesz, így nem tudok elmenni.
:cry:

Tegnap végre eljutottam az elefáni babadiszkontba, ahol kiderült, hogy az egész bútorrendelés megváltozott. Eddig erdélyiek csinálták, mostantól németek (hurrá :? ), emiatt nem is lehet rendelni május 1-ig, és sok változik, de még nincs katalógusuk. Persze az antik sötét színű, amit kinéztem, megszűnik.... :twisted:

Voltam a Ch. Modában is, ki kérdezte, hogy milyen? Hát, nem volt rossz, bár a tavaszi, nyári rucik közül nekem csak a vászon tetszett. De azért vettem pár dolgot. Árakat mondjak?

TAJ-kártyát is sikerült csináltatnom, szóval nagyon rohanós, fárasztó, de eredményes tegnapom volt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apro! Én kérdeztem. Érdekelnének az árak is. A táppénz ügyedben nem jutottál előre? Akartam írni, hogy itt a miklósi tb-ben is nagyon segítőkészek és kerek-perec rá lehet kérdezni a dolgokra.

KépKép
jazmin2005

aprooka: ezt a babaútorost nézted már? Én lehet, hogy innen fogok kiságyat venni....

http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=butor
lei

Köszi Katica, javítottam. Most se egyforma a két vonalzóm, de csak azért, mert az egyik a számított időpont szerint van, a második meg a méret alapján, amit legutóbb mondott a doki...

yuyu79

kádfürdőzés: szerintem ha nem forró vízben üldögélsz, hanem csak kellemes meleg(ecske) vízben, attól nem lesz semmi baj. Én is csináltam már, mondjuk én inkább zuhanyzós típus vagyok, de néha-néha jó a fürdőkádban lazulás is. :lol:

amerikai étteremről nem hallottam sajnos :(
lei

lei!

Néztem már, de nekem két bútor kellene, pelenkázó, de lehetőleg hátul falig érő, mert így nagyon csalóka. Alig fér valami a fiókokba és tök felesleges ez a spórolás.....mellé meg egy vékony, mx 40 cm-es kis polcos/fiókos, de magas szekrény, mert ez fér el. Így együtt sehol sem kaható, csak olyan aminél pl a magas szekrénynek hátul nincs semmilye, így falat koszol minden rápakolt cucc. Sztek nem nagy igények és nem igaz, hogy 90 ezerért nem csinálja meg egy asztalos, mert boltokban sincs olcsóbban. HA egyáltalán van hasolnó. Szóval begurultam kicsit, főleg, hogy tudom, milyen bítorkínálat volt itthon 30-40 éve. Csodálatos antik/antikolt bútorok filléres áron, ami bútor ennyi év után is. A mai szaok meg jók, ha pár évet kihúznak és esnek szét....... Szóval kicsit dúltam-fúltam, hogy miért kell nekünk ezt a kínálatot tolerálni. Főleg, hogy Erdélyben döbbenetes faáru készlet van, csodás megmunkálás. Ha lenne időm, tutira onnan hozatnám.

Jázmin!
Tegnap, mint kiderült az a munkahelyem, amiről eddig azt hittem, minimálra bejelentett, nincs is nyilvántartva az OEP-nél. tehát mintha nem is jelentettek volna be.De hát kaptam kilépő papírokat, akkor meg nem is értem hogy lehet ez.....
A lényeg, hogy lehet, hogy így jobban járok, mert ha nincs 180 nap tavalyról, akkor a megelőző 180 napot, tehát a mostani melóhelyem fizuját veszik alapul ha jól értelmeztem, és így jóval magasabb lenne a tgyás. Így most toporgok egy helyben, hogy valaki megbízható embertől megkérdezzem a dolgot. HOgy érdemes-e balhét csinálnom és a volt céget jegyzőkönyveztetnem az OEPnél vagy inkább lapítsak mert jobban járok anyagilag.
MIndezért hivatalos helyre nem tudok menni érdeklődni, főleg nem ide Miklósra, mert akkor azonnal feljelentés nélkül eljását indítanak a cég ellen, hiszen itt van a szomszédban......
Most teljesen tanácstalan vagyok!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Lei ezek a bútorok nagyon jó áron vannak!

Győr mellett van egy asztalos, aki kimondottan gyermekbútorokat csinál. Eddig nálunk ez a nyerő, igaz nem tartom túl olcsónak, de elég masszívnak tűnnek a cuccok.
Esetleg nézzétek meg ezt is, hátha érdekel valakit...(mondjuk nem Pesten van)

cs

http://www.kittibutor.hu/

Kép

Kép
csimby

Itt is vannak bútorok:
http://www.babadiszkont.hu/cont.html
lei

sziasztok,

ahány ház, annyi szokás: én pl. minden nap kádban ücsörgök legalább fél órát, ha nem többet, és nincs semmi bajom, persze nem forró vízben. A dokim is egyetértett vele. Hallgatok a szervezetemre és a jelzéseire, kaja terén szintúgy, amit megkívánok, megeszem, legyen fehér kenyérről, vagy a tegnap esti disznósajtról szó.:)) hú de isteni volt, de ezt most nem részletezem:)

Szerintem nem kellene így túlaggódni ezt az egészet. Nem akarok senkit megbántani, de legalább ezt a 9 hónapot élvezzük már felhőtlenül, persze a józan ész diktálta határokon belül...

Yuyu, igen nagyon jó volt Barbival találkozni, pont olyan, amilyennek elképzeltem és nagyon jó fej családja van. Példaértékű a hozzáállása a dolgokhoz:)

sniky

Én is kádban fürdök, de nem túl forró vízben.... és szintén semmi bajom. Szerinem akkor nem szabad, ha kinyílik a méhszáj, vagy valami más gond van...

yuyu79

Hát azt hiszem eléggé félreértettétek amit írtam erről az étkezésről. :( De mindegy. Mindenki úgy étkezik, ahogyan jól esik, senki nem aggódik túl semmit. Én csak egyszerűen egyetértek ezzel a dologgal és úgy is étkezem, mert nekem az esik jól. Ha valaki pacalt kíván vanilia fagyival, akkor egye azt. :) Az ő teste és egészsége. Mindenki maga dönti el, neki mi kell. :lol:

k.a.t.i.c.a

Irigykedem, nekünk a fürdőbe nem fért be a kád, így nincs és hiányzik.

Régebben azért aludtunk a szüleimnél, mert ott jó nagy kád van...

:x :cry: :cry:
Vendég

Apróka!

Milyen árak voltak a Ch.Modában?

K.
Vendég

Szerintem is kár ezen összeveszni, mindenki egyen, ami jól esik neki ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Én is azt eszem és akkor amit megkívánok, de igazából málna bajom van. Sosem szerettem a málnafagyit és most gyilkolni tudnék érte :lol: . Minden jöhet ami málnás. Agyrém :?

A forró fürdő az ami bajt okozhat,mert méhösszehúzódást eredményezhet,de nem hinném,hogy forróban üldögélnétek.... :D

Most nézem Csimby győri vagy? Te vagy a legközelebb hozzám :))
kicsit sem vagyok szétszórt... :wink: :? :lol:

Annyira édes ruhákat vettetek....meghozzátok az ember kedvét a vásárláshoz! :lol: :lol: , pedig kikaptam már,hogy nem vehetek több ruhát míg nem tudjuk mekkora Kismukk....olyan nehéz megállni :lol:
makadu

Szerintem Mindenki egyről beszélt, csak másképp... :lol: (kaja)
makadu

Árak: rucik 7-9000 között, de ezek jók egész nyáron. Felsők 3-6000 között.
Bugyi 1600- 4000, én bebűnöztem egy 3400 Ft-osat de annyira más érzés, hogy el sem tudo mondani. :oops:
Melltartó: 2000 körül, de ez szoptatós is egyben.

nem mondom, hogy olcsó, de az olcsóbbak között vannak nagyon jók, amik viszont máshol dupla áron lennének.

Beleki, nálunk sem fért el a kád, pedig én a fél kamaszkoromat esti kád-olvasással töltöttem. Most ez hiányzik a legeslegjobban.
Nyáron, ha barátnőkkel összejövünk pizsipartira én mindig elnézést kérek és elvonulok az esti órákban egy fél órás fürdire, ha épp olyan helyen vagyunk, ahol van kád.
Már csak mosolyognak, de baromi jó dolog

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok Mamák! :D

Makadu,
Én világéletemben málna rajongó voltam/vagyok! És most a McDonalds-ban van málnás pite és málnás fagyiszerűség! Még egyiket sem kóstoltam, de hétvégén elrángatom a férjem és megeszek vagy 5 málnás pitét! :lol:

Igen, sztem is azt kell enni, amit az ember kíván ilyenkor. Én is azt eszek amit megkívánok, de azért igyekszem mozogni is mellette, pl a Rubint Réka féle kazit végig edzeni (a második trimesztertől) hetente 3szor + utána egy kis szoba bicajozás. Jól is szokott esni!
Jógára is mennék, tudtok ajánlani valami jót?

Kép
Kép
dia123

Ja, mint megtudtam, most hétvégén még több babuci ruci árleütés lesz a Tesco-nál, érdemes lesz elnézni! :wink:

Kép
Kép
dia123

Persze mindenki azt eszik amit akar és én a védőnőmet se bántani akartam mikor írtam miket mondott, de h ne egyek virslit, mert tele van ipari szalonnával, na meg felvágottat se mert full fűszer meg só. Ne egyek kenyeret mert meg fog, na meg a szénhidrátot ne is említse....És amikor vissza kérdeztem h akkor mit reggelizzek akkor kedvesen megkérdezte: "Nem szereti a főtt tojást? Persze nem sózva...." :twisted:

Yuyu, nálam az a baj, én 6 kor kelek a férjemmel h útnak indtítsam,és még az első hetekben hozzászoktam h ahogy kimegyek a konyhába meg is reggelizek. És pl ha 7 ig nem reggelizem már kezdem nem jól érezni magam. Eleve 8 ra megyünkk vérvételre :D Szegény férjem.... :D

nicike

Makadu Te honnét vagy?

Gondolom már beszéltetek babakocsi témáról, de most nincs időm visszaolvasni. :cry:
Mi a véleményetek a puha falú mózesről?
Eléggé kiegyenlítheti a kocsi háttámláját?
remélem érthetően írtam le a kérdést :oops:

Cs

Kép

Kép
csimby

Csimby komáromi vagyok. :)

A mienk kemény falú és aljú ( végül úgy vettünk babakocsit,h volt hozzá mózes is és hordozó is), de azt hiszem a lényeg az aljon van, bár nem vagyok nagy profi a témában.
makadu

És milyen típus van nektek?
Kb egy hónapja nézegetek kocsikat és még mindig nem tudom milyen legyen. :cry:

Komáromban születtem :D

Cs

Kép

Kép
csimby

LÁnyok Vásároltam elköltöttem 10ezer forintot de annyi mindent vettem hogy csak na. AKi pesti annak ajánlom figyelmébe a következő gyere angol turit! Keletinél a berzseni és a rákóczi út sarkán egy nagy bolt! elég egyen áras de jó minőségű és tökéleteset is kilehet fogni. Na és most ezt sikeráltam begyüjteni ennyi pénzért:
Kép
Kép

minden reggel töltik az árut, és május 7dikén cserélik le majd teljesen újra!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csimby, valaki ragaszkodik a merev oldalfalhoz, valakinek nem fontos annyira, ez változó. De ha a babakocsi vízszintesig dönthető, akkor nem gond szerintem, ha nem merev. Ez inkább akkor téma, ha a sport és a mózes rész cserélhető a kocsin. A miénk nem merev falú, hanem a sport részbe beleilleszthető, így a sportrész váza tartja az oldalát, és ha kell ki tudod könnyedén venni a kocsiból a babát a mózessel együtt. Nekünk ez jött be. :)

k.a.t.i.c.a

Mecsi, ezek nagyon szép állapotú kis ruhácskák. :)

k.a.t.i.c.a

Én is minden nap kádban fürdök,ki nem hagynám semmi pénzért!Mi azért is tetettük a kádat a hálószobába,hogy onnan tudjunk esténként TV-t nézni....Imádjuk! :lol:

Nektek ennyivel kisebb lenne még csak a méhetek,mint nekem?Ugyanis az én törpjeim már szinte a szivemet rugdossák...Néha frászt kapok tőle! :roll:

Nicike!
Próbáld külsőleg kezelni,ne bogyóval!Nekem is irtóra hullott és én vettem Reising sampont(nem olcsó),de 2 hónap alatt megállt az őrületes hullás!!!Pedig már én is be voltam tojva,hogy nem marad egy szál se... :lol:

binyek

Ilyen a miénk: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Mecsi nagyon szuperek a rucik!!
makadu

Jaj nekem mindig olyan jó kedvem lesz ha vásároltam, de hát az ember győzze ezek után megállni hogy már ne vegyen semmit.

Én is kádba fürdök néha langyos vízben, tegnap jól ki is nevettem a picurt mert ahogy rugdosott ugy hullámzott a viz is vagy inkább megrezdült na.
Ja és ma kinéztük a tapétát is a tapétacentrumban Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

na mára már nem fárasztok senkit! Bár én most teljesen fel vagyok pörögve :lol: :lol:

Mindenki egyen kedvérevalót és finomakat, én ma lencsefőzit csináltam csülök darabokkal :shock: :D nem túl könnyű de ez volt kéznél.
További szép napot este még lehet benézek. Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?