Új privát üzeneted érkezett!

Oké, benó. Ahogy én visszaolvasom magam,hát én nem kaptam volna jó jegyet helyesírásból.Miket írok én! Állandóan félreütök. :oops:

Kép
flóra 11
 
 


Nem mondjátok, hogy akkor vagytok itt egy csomóan, mikor mennem kell? Ez hihetetlen! Buckalakó csodagyerek lesz, akárki meglássa!
Nononono, lassan a testtel, nincs nekem annyi petém, tisztelt Doktornő! Egyik hónapban az elején látom a petét, másik hónapban a végén. Tetszik érteni? Nem várom meg akármilyen gyors válaszát sem, mert mennem kell. Puszi

KépKép
benó
 
 


Doktornő lettél?
Na akkor kérdezek is....
Szerinted bele merjek ülni egy nagy kád vizbe????
2 hónapja csak tusolok és olyan jó lenne egy nagyot pancsizni... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu
 
 

 
 

Na,már megint! Ez ma a második laptető.

Kép
flóra 11
 
 


Gratula!!!

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Gratula a laptetőhöz! Egy nap kettő, hűűűűűűű! MEGYEK.

KépKép
benó
 
 


Nem baj,majd elolvasod a választ később. :wink:

Kép
flóra 11
 
 


És nézz csak vissza...
Hárman irtunk ugyanabban az időben!!!

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Sőt !!!

Egymás után kétszer is...:)
Akkor most majd ti ketten követtek engem a sorban???

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Tancsu, én nem fürödnék a helyedben. Két ok miatt sem.

1. Nagy a fertőzésveszély. Lemosod magadről a baktériumokat és ezek a vízből szépen bevándorolnak a hüvelyedbe. Árthat a babának.

2. A meleg víz lazítja az izmokat, a hüvely tágulhat,a nyálkahártya leválhat és megindulhat a szülés.

Kép
flóra 11
 
 


Hát ez fantasztikus. Sőt!

Én két hsz-t is írtam egy idő alatt veletek egyszerre! Nézd meg a laptatő első négy hsz-ét.

Kép
flóra 11
 
 


És ma állandóan ezt csinálom,hogy valakivel egyidőben írok. Már én is kérdeztem,hogy ez jelent-e valamit? Mint a laptető.

Kép
flóra 11
 
 


Megfogadom a tanácsát doktornő....:)

Ezek szerint villám-kézzel rendelkezel...:P

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Most is egyszerre ment...:D

Ez tuti jelent valamit....?D

Honnan szedtétek a kis zöld vigyori fejet???

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


:mrgreen:

MEGVAN!!!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Benó,azt is olvastam, hogy elméletileg a ciklus közepén kellene lennie a pé-nek,de sok egyéni eltérés van. Pl. egy csaj évekig nem esett teherbe. Aztán megállapították, hogy a pé-je mensi alatt van. Őrület nem? Aztán mensi alatt voltak együtt a férjével és rövidesen terhes is lett.
Vagyis egészen nyugodtan lehet neked mensi előtt pé-d.

Kép
flóra 11
 
 


Jópofa a fej,ugye? Valahol láttam kéket is, de nem tudok csinálni. :(

Kép
flóra 11
 
 


Na hivott a párom, azt mondta hogy fél5 körül itthon van.

Úgy döntöttem, hogy elég volt a szüzies életből, ma eksönözni akarok!!!!

El kéne vonulnom a tus alá és megbarátkozni a borotvámmal, mert apa kiábrándul a sörtés lábaimtól.....a többiről már nem is szólva....:P:P:P:P

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Tancsu, még nem írtam meg a címemet,oda még nem jutottam el.De elküldöm. De az is lehet,hogy az iwiwen megvan.Nem tudom.

Kép
flóra 11
 
 


Ez meg gülüszem akar lenni??? :shock:

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Semmi baj, a levél csak jövőhéten lesz feladva, addig van időd...:D

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Dehogy ábrándul! Olyan szerelmesen áll melletted az eskető teremben! A pocidtól meg nem nagyon fog sikerülni a borotválkozás. :)

Kép
flóra 11
 
 


Az, gülüszem. Majd ki potyognak a csodálkozástól. :shock:

Kép
flóra 11
 
 


Na akkor borotva-akció indul...:)

Remélem még apa előtt vissza tudok jönni.....:)
Sietek...:)

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Lehetnének valami normálisabb ikonok is, nem?

Kép
flóra 11
 
 


A pocim már most is akadályoz, de mi lesz később???

Mondtam már apának, hogy Julist ő fogja nekem borotválni.....khmmmm...Julis....őőőőő ....izé.....szóval lent na.... :oops:

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Pá, Tancsuka. Megyek én is,nagy bánatosan. Kefélni. :D Sajna csak a csempét fogom súrolni. :(

Kép
flóra 11
 
 


Nekem is van olyan ismim, aki mensi alatt esett teherbe...tuti neki is akkor volt pé-je

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Értünk mi magyarul kérem! Nem kell itt magyarázkodni!
Legalább apa is kap feladatot. Izgalmas előjáték.... :D

Kép
flóra 11
 
 


Na tessék,már megint egyszerre ment el. :D

Kép
flóra 11
 
 


Az előjáték másik fele, meg hogy én esek neki Jancsinak.....:)
Ő Julis társa....:P
Anyám..megyek még mielőtt belemennék a pikáns részletekbe is...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Pápá

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Mondom és,hogy ma állandóan ezt csinálom. De valaki már találja ki, hogy ez mit jelent. Persze azon túl,hogy sokat írok. :oops:

Kép
flóra 11
 
 


Jó kefélést ....:)

Szióka...

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Jaj, Tancsu! Belegondolok az erotikus borotválkozásba és nekem is kedvem lenne.... :oops: Na de hogyan? Piri is van, párom meg nincs itthon! Hogy a franc essen bele! :evil:

Kép
flóra 11
 
 


Na, tényleg pá egyelőre mindenkinek.Majd kefélés után jövök. :D

Kép
flóra 11
 
 


Én már visszajöttem.

Kép
flóra 11
 
 


Tancsu, nagyon szeretnénk követni téged! Ha ugyanabban az időben írtunk egy igazi kismamával, akkor biztos mi is azok leszünk, nem? Én tök nem tudom ám elképzelni, hogy te tényleg kismama vagy, nekem az olyan ám, mint egy álom...... Tudom, hogy láttam már rólad képet is, meg írunk mindig Buckalakóról, de az olyan távoli... Értitek?

KépKép
benó
 
 


Hú, de durva!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: (gülüszemek) Jót keféltetek? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
benó
 
 


Tancsu, most te vagy kompetens a témában: az erotikus kielégülés liftként funkcionál. Benne volt a keze ennek Buckalakó létrejöttében? Szépen fogalmaztam? Már a múltkor kijelentő mondatban leírtam eme gondolatot, melyet valahonnan szedtem, de senki se reagált rá. Bár, lehet, hogy ez egy kicsit intim. Áááááá, végül is mért lenne az? :D :D :D :D
Ja, egyébként tudom, hogy nem vagy itt, mert kefélsz :D :D :D :D :D Ja, vagy az a Flóra! Bocsi! Vagy mindketten? :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó
 
 


Nem szoktam ám ilyeneket kérdezni, csak most már felbátorodtam, hiszen már szerintem nemigen van olyan téma, amit nem érintettünk, és intimnek nevezhető! :D :D :D :D :D

KépKép
benó
 
 


Néhány szó a peteérésről

Minden nő sok százezer petesejttel születik, ezek a petefészkekben vannak "eltárolva", az élet során számuk nem nő. A pubertástól kezdve havonta egy petesejt érik meg, véletlenszerűen, nem lehet tudni, hogy melyik, és nem lehet előre megmondani, hogy melyik petefészekből.

Elvileg akár az élet összes peteérése az egyik petefészekből is eredhet. Akinek valamilyen okból kiveszik az egyik petefészkét, azoknak is van havonta peteérésük.

Peteérésnek azt az időszakot nevezzük, amikor a menses első napja után egy hormon (a peteérlelő hormon: FSH) hatására a petefészekben egy tüsző növekedni kezd, kb. 2-3 cm nagyságot ér el, és benne egy petesejt "érik meg". Amikor megérett, a tüsző egy másik hormon vérszintjének hirtelen emelkedésének (LH-csúcs) hatására megreped és kiszabadul, ezt nevezzük ovulációnak.

Kép
flóra 11
 
 


A kiszabadult érett petesejt kb. 24 órán át él, ezalatt termékenyíthető meg. Kiszabadulása után valamelyik petevezető felé "indul el", a megtermékenyítés is itt történik, itt találkozik majd a "győztes" spermiummal. Ha nem találkozik, a petesejt elveszti életképességét, és felszívódik.

Legközelebb egy hónap múlva lesz lehetőség a megtermékenyülésre. Az ovuláció után a petefészekben bekövetkező további változások miatt a következő menses kb. 14 nap múlva jelenik meg. Azaz az ovuláció nem a menses után van 14 nappal, hanem a menses előtt. Ez persze 28 napos, átlagos ciklus mellett ugyanazt jelenti, de nem minden esetben.

Kép
flóra 11
 
 


Az ovulációt számos jel mutatja. A leggyakoribb és legjobban felhasználható jel a középidős fájdalom és vérzés. Természetesen ez is csak akkor középidős, ha a ciklus 28 napos, egyéb esetekben eltolódik, ezért helyes lenne ovulációs fájdalom és vérzés névvel illetni. A fájdalom rövid ideig tartó, néha erős, görcsös vagy késszúrásszerű, és nem tart egy napnál tovább. A vérzése egy-három napig tartó, többnyire a mensesnél jóval enyhébb, néha csak barnás maszat.

Oka az, hogy a tüsző megrepedése és a tüszőfolyadék kiömlése a hashártyára fájdalommal és kisebb hasűri vérzéssel járhat és a vér a petevezetőn át megjelenik a hüvelyben is. A középidős vérzés megjelenése tehát nagyon jó jel, mert jelzi, hogy van ovuláció és a petevezető átjárható. Ezt a napot kell "kihasználni", a vérzés ellenére is. Aki a vérzés miatt ilyenkor tartózkodó, az nagyon hatásos fogamzásgátlást alkalmaz.

Kép
flóra 11
 
 


Módszerek

A ciklusban bekövetkező hormonális változások hatnak a hüvely hámjára, a méhnyak által termelt nyák jellegére, sőt a nyál minőségére is, az ösztrogének hatására ún. arborizáció történik. A beszáradt váladék mikroszkópos megfigyelése és a páfránylevél alakzat kialakulása is jelzi az ovulációt, elvileg 90%-os biztonsággal, de ez csak a körülmények nagyon pontos betartása és nagy gyakorlat után ilyen megbízható. És nincs pontos jel az ovuláció napjának, tehát a termékeny 24 órának a kijelölésére.

Hasonló a helyzet az LH csúcs jelzésére alkalmazott tesztekkel is, ezeket a gyanús napokon minden reggel el kell végezni, és így elvileg a termékeny nap megtalálható. Sajnos azonban ez a csúcs igen gyorsan alakul ki, és hamar csökken, és mi nem is a vérben kialakult, hanem késéssel a vizeletben megjelenő csúcsot mérjük, gyakran már későn.

Kép
flóra 11
 
 


Ultrahanggal is követhető a tüsző fejlődése, de itt is csak utólag tudjuk, meg, hogy a tegnap még meglévő tüsző mára már megrepedt, azonnal elő kellene keríteni a kijelölt apát, de előfordulhat, hogy már a vizsgálat idején is eltelt az a bizonyos 24 óra.

A végére hagytam az alaphőmérséklet-mérést, amit mindezek közül a legjobbnak tartok, mert pont annyira hatékony, mint az előzőek, de olcsóbb és egyszerűbb. Látszólag, mert itt is be kell tartani a szabályokat, de szerencsével és tapasztalattal még idejében és jó helyen lehet a termékeny napot megtalálni.

Kép
flóra 11
 
 


Elméleti alapja az, hogy az ember testhőmérséklete 6 óra éjszakai alvás alatt lecsökken az egyént jellemző minimumra. Ébredés után a tevékenység okozta hőtermelés hatására ez az ún. alaphőmérséklet picit emelkedik, délután a legmagasabb. A napi ingadozás fél-egy fok. Az alaphőmérsékletet (ébredéskor mért, más szóval ébredési hőmérsékletet) a hormonok is befolyásolják, a ciklus első feléhez képest az ovuláció után az ébredési hőmérséklet már másnap emelkedik, 2-5 tizedfokkal magasabb.

Ha tehát minden reggel megmérjük, igazolhatjuk az ovulációt, igazolhatjuk, hogy volt peteérés, a görbe alakjának feldolgozásával azt is megmondhatjuk, hogy mikor volt. Biztos ciklus esetén a következő ciklusra már előre számíthatjuk, mikor lesz a termékeny nap. Az ovuláció általában a hajnali órákban következik be, és a hashártya-reakciókhoz (fájdalom, vérzés) még egy jelenség, hirtelen 2-5 tizedfokos ébredési hőmérséklet csökkenés társulhat. Ilyenkor a méréskor, ha résen vagyunk, minden együtt van a megtermékenyüléshez.

Kép
flóra 11
 
 


A hőmérőzés szabályai:

1. Lehetőleg pontos hőmérőt használjunk, ennek ma még leginkább a higanyos hőmérők felelnek meg. Ugyanazt a hőmérőt használjuk és ezt a hőmérőt ne használjuk más célra. A mérést lehet a bőrön (hónaljban) végezni, de lehet ún. maghőmérsékletet mérni (száj, hüvely, végbél), a lényeg az, hogy mindig ugyanott.

2. A hőmérőt este kell lerázni, mert a hajnali rázogatás emeli az alaphőmérsékletet. Ébredés után első mozdulat a hőmérő, a mérés alatt teljes a nyugalom.

3. A mérés eredményét azonnal fel kell írni, mert a közel azonos értékek könnyen összekeveredhetnek. Helyes fel is rajzolni egy koordinátarendszerben (kockás lap is megteszi), amelynek 0 pontja a menses első napja. A neten vannak görbeelemző site-ok is!

4. Jelölni kell, ha nem aludtunk 6 órát, ha gyógyszer vettünk be, ha alkoholt fogyasztottunk lefekvés előtt, betegséget (náthát is), és helyes bejelölni az együttlétek idejét is, a későbbi fogamzás pontos idejéhez.

Hangsúlyozni kell, hogy nem az egyes értékek, hanem az egész görbe alakja az értékelés alapja, tehát hónap közben vagy hiányos adatok alapján nem lehet véleményt mondani! A mérés akkor pontos és akkor használható, ha minden előírást pontosan betartunk. Ilyenkor az alaphőmérséklet mérése a peteérés vonatkozásában szinte 100% pontosságú, arra is alkalmas, hogy kijelöljük azt a napot, amikor esetleg egy progeszteronméréssel a peteérést hormonálisan is igazolhatjuk.

Dr. Csákány György szülész- nőgyógyász

Kép
flóra 11
 
 


Nekem ilyen középidős vérzésem nincs.

KépKép
benó
 
 


Benó,nyugodtan kérdezhetsz ilyeneket. Szerintem biztos segít az orgazmus,főleg olyan esetekben,ha a férfi nem lövelli be túl mélyre a spermákat. Vagyis van neki elegendő,meg életképesek is,de nem jut el mélyre. Ilyenkor biztos tud a nő is segíteni és itt jön a lift jótékony hatása.

Kép
flóra 11
 
 


Ne izgulj Benó,nekem sincs.És soha nem is volt.

Kép
flóra 11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?